Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από Αμερικανούς επιστήμονες Αποκαλυπτική έρευνα για την παχυσαρκία
  • [02] 21/9/2004 12:33:00 μμ
  • [03] Λόγω του "Ιβάν" και της ζήτησης Παραμένει ψηλά το πετρέλαιο
  • [04] Οι χρήσεις γης στην κυβερνητική Κίνητρα για νέους αγρότες
  • [05] Έκλεισε το Ινδικό Ινστιτούτο Στατιστικής Φάντασμα... σε πανεπιστήμιο
  • [06] Δυτικά της Βαγδάτης Εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο
  • [07] Αργυρός ο Ταμπαξής
  • [08] "Προδίδει" τη σεξουαλική μας ζωή Η φωνή μας "λέει" πολλά
  • [09] Διώχνουν τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία Φοράτε hands-free;
  • [10] Τα χρυσά "ζευγάρωσαν" με τα ρεκόρ
  • [11] "Χρυσός" ο δίσκος του Μπλιάτκεβιτς
  • [12] Πήγε στην Τήνο με πλοίο...αντί με ελικόπτερο Η Ελλαδική Εκκλησία έχει
  • [13] Σλοβακική... σφαίρα βρήκε το χρυσό
  • [14] Έκκληση για διεθνή βοήθεια "Βούλιαξε" η Αϊτή
  • [15] Χρυσός ο Σερνγκαουΐ στα 52κ.
  • [16] Συντριβή του Ιράν από την Ιαπωνία
  • [17] Απτόητη η Βέργκερ
  • [18] Τιμωρία με επιείκεια στην Ρόμα
  • [19] Πρωτιά για τον Τυνήσιο Μπουαλέγκε

    [01] Υγεία

    Από Αμερικανούς επιστήμονες Αποκαλυπτική έρευνα για την παχυσαρκία

    21/9/2004 12:19:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Νέα στοιχεία για την αρνητικές επιπτώσεις της παχυσαρκίας φέρνει στο φως μελέτη Αμερικανών επιστημόνων. Όπως προκύπτει από τα πορίσματά της οι παχύσαρκοι που τραυματίζονται σε τροχαία διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν σε σχέση με ελαφρύτερους σε βάρος τραυματίες. Αυτό γιατί η όλη τους υγεία τείνει να επιδεινώνεται λόγω του υπερβολικού τους βάρους, ενώ και η εγχείρηση σ΄ ένα έκτακτο περιστατικό είναι πιο δύσκολη και πιο επικίνδυνη. Η μελέτη τους δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση "The Archives of Surgery". Μάλιστα, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις ΗΠΑ, καθώς σχεδόν το 19% του πληθυσμού είναι εξαιρετικά παχύσαρκο.

    Προειδοποιούν οι επιστήμονες

    Οι ερευνητές επισημαίνουν, ότι η παχυσαρκία μειώνει την ικανότητα λειτουργίας του πνεύμονα και προκαλεί καρδιακά προβλήματα, παράγοντες που επιδεινώνουν την πορεία και κατάληξη ενός τραύματος.

    Σε μελέτη του 2002, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 242 τραυματισμένων ασθενών στο Λος Άντζελες, 63 από τους οποίους ήταν παχύσαρκοι, προέκυψε, ότι το ποσοστό ανεπάρκειας πολλών οργάνων, όπως και το ποσοστό θνησιμότητας, ήταν σημαντικά υψηλότερα στους βαρύτερους ασθενείς.

    "Η παχυσαρκία ως ανεξάρτητος παράγοντας επικινδυνότητας, προσδίδει εξαπλάσια αύξηση στο ποσοστό θνησιμότητας", τονίζει η επικεφαλής της μελέτης Άντζελα Νενίλ της κομητείας του Λος Άντζελες και του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες.

    [02] Τεχνολογία

    21/9/2004 12:33:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

    Απειλούν...

    Στη συνέχεια αναφέρεται και ο πραγματικός λόγος της ειδοποίησης. "Προκειμένου να σας επιστραφούν τα χρήματα, θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε την ορθότητα των παρακάτω στοιχείων". Από τον καταναλωτή ζητείται να γράψει το νούμερο της κάρτας του, το pin, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ζητείται και ο κωδικός εισόδου στον λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με απειλή ακόμη και ακύρωσης της κάρτας σε περίπτωση άρνησης συνεργασίας από την πλευρά του!

    Μάλιστα, σε ορισμένες από τις ηλεκτρονικές επιστολές αναφέρεται ότι έγιναν προσπάθειες υποκλοπής στοιχείων της τράπεζας. Προκειμένου, λοιπόν, να διαπιστωθεί ότι, ο λογαριασμός του κατόχου δεν ανήκει σε αυτούς που εκλάπησαν, θα πρέπει να γίνει αντιπαραβολή στοιχείων.

    Δεν αποκλείεται και εμπλοκή τραπεζικών υπαλλήλων

    Ανώτεροι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν αποκλείουν να υπάρχει ακόμη και εμπλοκή τραπεζικών στο κύκλωμα, αφού από τις μέχρι τώρα καταγγελίες που έχουν γίνει στην Ελλάδα προκύπτει ότι, τα θύματα της απάτης είναι κάτοχοι πιστωτικών καρτών που προέρχονται μόνο από τρεις μεγάλες τράπεζες.

    "Θεωρούμε εξαιρετικά πιθανό να έχουν διαρρεύσει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, που περιέχουν τα στοιχεία όσων διαθέτουν πιστωτική κάρτα από ορισμένες τράπεζες", παραδέχεται ανώτερος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, που επισημαίνει ότι, από τις μέχρι τώρα καταγγελίες προκύπτει, πως μόνο οι κάτοχοι καρτών μιας μεγάλης κρατικής και δύο μεγάλων, ιδιωτικών τραπεζικών ιδρυμάτων είναι αυτοί που έχουν πέσει θύματα της απάτης".

    [03] Οικονομία

    Λόγω του "Ιβάν" και της ζήτησης Παραμένει ψηλά το πετρέλαιο

    21/9/2004 2:23:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Καλαντζής

    Πηγή: ΑΠΕ Ρόιτερ

    Παραμένει πάνω από τα 46 δολάρια το βαρέλι η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού πετρελαίου, εν μέσω ανησυχιών για σημαντική διακοπή της προσφοράς πετρελαίου τη στιγμή που οι παραγωγοί αντλούν στο όριο της παραγωγικής δυναμικότητας τους για να ανταποκριθούν στην ισχυρή ζήτηση. Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου παράδοσης Οκτωβρίου του αμερικανικού ελαφρού αργού - η διαπραγμάτευση του οποίου λήγει σήμερα - ήταν το μεσημέρι στα 46,16 δολάρια το βαρέλι ενώ στο Λονδίνο, η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου παράδοσης Νοεμβρίου του Μπρεντ ήταν στα 42,72 δολάρια το βαρέλι. Η παραγωγή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού - όπου παράγεται περίπου το 25% της συνολικής παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ - ήταν χθες μειωμένη κατά 700.000 βαρέλια αργού και η Υπηρεσία Διαχείρισης Ορυκτού Πλούτου στις ΗΠΑ εκτίμησε ότι, λόγω του τυφώνα Ιβάν, απωλέσθη συνολικά παραγωγή 8 εκατομμυρίων βαρελιών αργού.

    Μείωση των αποθεμάτων

    Αναλυτές του κλάδου προβλέπουν ότι τα στοιχεία που θα γνωστοποιήσει αύριο η EIA - ο στατιστικός βραχίονας του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ - θα δείξουν πτώση, την εβδομάδα που έληξε στις 17 Σεπτεμβρίου, των αμερικανικών διαθέσιμων εμπορικών αποθεμάτων αργού. Εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις οκτώ αναλυτών, που συμμετείχαν σε σχετική σφυγμομέτρηση του Ρόιτερ, - κάνουν λόγο για μείωση των αποθεμάτων κατά 5,3 εκατομμύρια βαρέλια καθώς ο τυφώνας Ιβάν είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση εισαγωγών πετρελαίου στην υπ' αριθμόν ένα καταναλώτρια χώρα παγκοσμίως - τα αποθέματα στις ΗΠΑ θα μειωθούν για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα. Η σφυγμομέτρηση έδειξε, επίσης, ότι προβλέπεται πτώση των αποθεμάτων προϊόντων διύλισης - συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου θέρμανσης - κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια και μείωση των αποθεμάτων βενζίνης κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια.

    Επιβραδύνεται η ζήτηση

    Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας προέβλεψε σήμερα ότι η ζήτηση για πετρέλαιο παγκοσμίως θα αυξηθεί το 2005 με βραδύτερο ρυθμό, κατά περίπου 1,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, σε σύγκριση με αύξηση κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως το 2004. "Πρόκειται για συνδυασμό παραγόντων. Η αρχή της επίδρασης των υψηλών επιπέδων των τιμών και εν μέρει η επιβράδυνση στο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, τόσο στην Κίνα και τις ΗΠΑ, όσο και παγκοσμίως", είπε ο επικεφαλής αναλυτής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας Αντουάν Χαφ, από τη Σιγκαπούρη, όπου βρίσκεται.

    [04] Εσωτερικά

    Οι χρήσεις γης στην κυβερνητική Κίνητρα για νέους αγρότες

    21/9/2004 2:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/9/2004 6:36:03 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Τη διεύρυνση και ενίσχυση των φορολογικών κινήτρων για τους νέους αγρότες, με χαμηλότατα δάνεια για μεταβίβαση γης, αλλά και για όσους στραφούν σε νέες δυναμικές καλλιέργειες, τα μέτρα για την επίλυση των διαρθρωτικών προβλημάτων των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, καθώς και την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση για τις χρήσεις γης και ιδιαίτερα του αγροτικού τομέα αποφάσισε μετά από εισήγηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σάββα Τσιτουρίδη η Κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της σημερινής κυβερνητικής επιτροπής, που συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Στόχος είναι η έναρξη ενός μεγάλου προγράμματος αναδασμών ώστε να φτάσουν τα 300.000 στρέμματα ετησίως από 70.000, που είναι σήμερα, καθώς και η παροχή κινήτρων για την αγορά γης από νέους αγρότες. Παράλληλα, η εταιρεία του Υπουργείου Ανάπτυξης ΑΓΡΟΓΗ αναλαμβάνει να καταγράψει και να προτείνει τους τρόπους αξιοποίησης της αγροτικής γης, που βρίσκεται στα χέρια του κράτους.

    "Δεν αλλάζει ο δασικός νόμος"

    Αυτή ήταν η σαφής τοποθέτηση αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σάββα Τσιτουρίδη, για ένα νόμο, του οποίου η εφαρμογή παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα. Όπως πρόσθεσε ο κ. Τσιτουρίδης δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή του νόμου για τα δάση και τις δασικές εκτάσεις και η κυβέρνηση θα επιληφθεί όλων των προβλημάτων, που παρουσιάζονται σήμερα με την εφαρμογή του.

    [05] Διάφορα

    Έκλεισε το Ινδικό Ινστιτούτο Στατιστικής Φάντασμα... σε πανεπιστήμιο

    21/9/2004 2:41:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Έκλεισε το Ινδικό Ινστιτούτο Στατιστικής, επειδή το φάντασμα ενός φοιτητή που πέθανε, "παρενοχλούσε" τους συμφοιτητές. Το φάντασμα του συμφοιτητή τους που πέθανε τον περασμένο μήνα από μια σπάνια καρδιολογική νόσο, χτυπά τη νύχτα τις πόρτες των δωματίων τους, τους σπρώχνει στη σκάλα και αφήνει πίσω του το άρωμα από την κολόνια και το τσιγάρο του, δήλωσαν οι τρομοκρατημένοι φοιτητές του κολεγίου, στο Νέο Δελχί. "Ο φόβος μιας ψύχωσης έχει επηρεάσει όλους τους φοιτητές. Θεωρήσαμε ότι ήταν καλύτερο να τους επιτρέψουμε να πάνε σπίτι τους αφού το επιθυμούσαν", αναφέρει η εφημερίδα Τάιμς της Ινδίας ότι δήλωσε ο διευθυντής του κολεγίου Ρατζίβ Καραντικάρ.

    [06] Ιράκ

    Δυτικά της Βαγδάτης Εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο

    21/9/2004 4:09:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα κοντά σε αυτοκινητοπομπή αμερικανικών στρατιωτικών οχημάτων, δυτικά της Βαγδάτης. Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί είναι οι τραυματίες. Αστυνομικός που βρέθηκε επιτόπου δήλωσε πως το αυτοκίνητο εξερράγη δίπλα σε γέφυρα στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης. "Ένα αμερικανικό στρατιωτικό όχημα είδα να φλέγεται και αρκετά θύματα να κείτονται στο δρόμο", τόνισε ο ίδιος.

    [07] Κολύμβηση

    Αργυρός ο Ταμπαξής

    21/9/2004 5:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/9/2004 7:27:02 μμ)

    Το δεύτερο αργυρό μετάλλιο για την ελληνική ομάδα κολύμβησης κατέκτησε ο Χρήστος Ταμπαξής στα 100μ. ελεύθερο των ανδρών κατηγορίας S1 (με σοβαρή εγκεφαλική παράλυση), ενώ στην ίδια κούρσα ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης τερμάτισε τέταρτος με 3:46.41. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ισραηλινός Ιζράχ Μαμιστβάλοφ με 2:35.24, επίδοση που αποτελεί νέο παραολυμπιακό ρεκόρ. Βελτίωσε το δικό του 2:38.39, που είχε από το 2000 στο Σίδνεϊ. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Τσέχος Γιρι Καντεράβεκ με 3:40.46.

    Τέταρτη η Καλπακίδου στα 100μ. ελεύθερο

    Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Μαρία Καλπακίδου που ήρθε τέταρτη στα 100μ. ελεύθερο γυναικών κατηγορίας S2 (άτομα με σοβαρή εγκεφαλική αναπηρία), αν και έδωσε πραγματική μάχη με την την Αργεντινή Μπασουάλδο.

    Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ισπανίδα Σάρα Καρατσέλας με 2:49.38, το αργυρό η Βρετανίαδα Ντανιέλ Ουάτς με 3:12.70 και το χάλκινο η Μπετιάνα Μπασουάλδο από την Αργεντινή με 3:17.93.

    Στην τέταρτη θέση και ο Γιάννης Κωστάκης στα 200μ.ελεύθερο

    Ο χάλκινος Παραολυμπιονίκης, στα 100μ. ελεύθερο, Γιάννης Κωστάκης, δεν κατάφερε να προσθέσει ακόμη ένα μετάλλιο στη συλλογή του και στην ελληνική αποστολή, στα 200μ.ελεύθερο των ανδρών της κατηγορίας S3. Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε στην 4η θέση με χρόνο 4:08.07.

    Το χρυσό μετάλλιο, με νέο παγκόσμιο και Παραολυμπιακό ρεκόρ, πήρε ο Τσέχος Μάρτιν Κόβαρ με 3:42.63. Κατέρριψε έτσι το δικό του παγκόσμιο με 3:47.91, που είχε από τον Μάιο στο Σέφιλντ και το Παραολυμπιακό του Βρετανού Κερνς από τον πρωινό προκριματικό με 4:08.14.

    Το αργυρό μετάλλιο πήρε ο Κινέζος Πινγκ Γιαν Ντου με 3:44.99 και το χάλκινο ο Ιταλός Κάρλο Πίκολι με 4:06.20.

    [08] Υγεία

    "Προδίδει" τη σεξουαλική μας ζωή Η φωνή μας "λέει" πολλά

    21/9/2004 5:33:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Την επόμενη φορά που θα ακούσετε στο τηλέφωνο μία "ωραία" φωνή θα ξέρετε ήδη πολύ περισσότερα για το άτομο στην άλλη γραμμή, ακόμα και αν δεν το γνωρίζετε. Και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες, όσοι έχουν αυτό το προσόν, είναι πολλά υποσχόμενοι όχι μόνο ως ραδιοφωνικοί παραγωγοί. αλλά και ως παρτενέρ στο κρεβάτι. Η ωραία φωνή δεν είναι όμως, μόνο προσόν. Πέρα από την έντονη σεξουαλική ζωή, τα άτομα που μπορούν να εξάψουν δια της ομιλίας και μόνο τη φαντασία μας. είναι και περισσότερο επιρρεπή στην απιστία.

    Προδίδει και την εικόνα του σώματος

    Αμερικανοί ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Albany βαθμολόγησαν την "ελκυστικότητα" της φωνής 149 ανδρών και γυναικών.

    Όπως παρατήρησαν, εκείνοι που είχαν περισσότερο αισθησιακές φωνές, είχαν μία πιο περιπετειώδη , όπως την χαρακτηρίζουν, σεξουαλική ζωή.

    Εξηγώντας τον όρο περιπετειώδη, επεσήμαναν ότι τα άτομα αυτά, είχαν την πρώτη τους σεξουαλική επαφή πολύ νωρίτερα, είχαν περισσότερους ερωτικούς συντρόφους ενώ παράλληλα ήταν και πιο επιρρεπή στην απιστία.

    Παράλληλα εντόπισαν και ένα είδος σχέσης, ανάμεσα στην ελκυστικότητα της φωνής και το σώμα.

    Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι άντρες με αισθησιακή φωνή, έχουν φαρδείς ώμους και στενούς γοφούς , σωματικά χαρακτηριστικά που συνδέονται με την έκκριση τεστοστερόνης και την ανάπτυξη.

    Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες που έχουν ελκυστική φωνή, έχουν σύμφωνα με την έρευνα στενή μέση και φαρδιά λεκάνη .

    Ο παράγοντας αυτοπεποίθηση

    "Δείτε για παράδειγμα τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, οι περισσότεροι τον θεωρούν όμορφο, αν και πολύ συχνά ακούμε ανθρώπους να λένε ότι η φωνή του δεν τους αρέσει"

    Σύμφωνα με τον Gordon Gallup, η φωνή πέρα από το ότι δίνει πληροφορίες για το βιολογικό status του ομιλητή, αν δηλαδή πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα, παιδί ή ενήλικα, μεταφέρει ταυτόχρονα ευαίσθητες πληροφορίες, για τη σεξουαλική συμπεριφορά και τη σωματική του διάπλαση.

    Για τη ίδιο θέμα πάντως, υπάρχουν επιστήμονες που έχουν τις αντιρρήσεις τους.

    Όπως για παράδειγμα, η Σάρα Κόλινς, εξειδικευμένη στον τομέα Εξελεγκτικής Βιολογίας η οποία θεωρεί ότι ένας άνθρωπος με ωραία φωνή δεν είναι κατά ανάγκη και ελκυστικός.

    Και για να ενισχύσει την άποψη της αυτή, δίνει το παράδειγμα δημοφιλούς ποδοσφαιριστή.

    " Δείτε για παράδειγμα τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, οι περισσότεροι τον θεωρούν όμορφο, αν και πολύ συχνά ακούμε ανθρώπους να λένε ότι η φωνή του δεν τους αρέσει"

    Η Κόλινς θεωρεί πιθανότερο ένα άλλο σενάριο.

    Όπως επισημαίνει ελκυστικοί μπορεί να είναι οι άνθρωποι των οποίων η φωνή αποπνέει αυτοπεποίθηση.

    Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:" Δεν μας δημιουργεί καθόλου έκπληξη, το γιατί άνθρωποι με αυτοπεποίθηση έχουν συχνά περισσότερες ερωτικές σχέσεις "

    [09] Τεχνολογία

    Διώχνουν τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία Φοράτε hands-free;

    21/9/2004 5:19:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πέντε υπηρεσίες χωρών της βόρειας Ευρώπης αρμόδιες για τη δημόσια υγεία και την προστασία από την ακτινοβολία, ανακοίνωσαν ότι οι χρήστες κινητών τηλεφώνων είναι καλό να χρησιμοποιούν τα ειδικά ακουστικά hands-free του τηλεφώνου τους, αφού η χρήση τους μειώνει την έκθεση στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας δεν αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αν τηρούνται όλοι οι κανόνες χρήσης τους. "Δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη για επικίνδυνες επιπτώσεις στην υγεία από τα συστήματα κινητής τηλεφωνίας, ούτε από τους αναμεταδότες, αλλά ούτε και από τις συσκευές", σύμφωνα με τις υπηρεσίες από τη Δανία, τη Φινλανδία, την Ισλανδία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία, που επικαλούνται διεθνείς έρευνες.

    Το 80%-90% χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα

    Η χρήση ειδικών ακουστικών είναι ένα απλό και φτηνό μέτρο, τονίζουν στην κοινή ανακοίνωσή τους οι πέντε υπηρεσίες.

    Το πρώτο σύγχρονο σύστημα κινητής τηλεφωνίας εμφανίστηκε στις χώρες της βόρειας Ευρώπης το 1981.

    Σήμερα το 80%-90% των κατοίκων των χωρών αυτών χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα.

    [10] Στίβος

    Τα χρυσά "ζευγάρωσαν" με τα ρεκόρ

    21/9/2004 6:37:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Διπλές οι διακρίσεις για τους αθλητές που πρώτευσαν σήμερα στο αγώνισμα των 100μ. του στίβου. Ο Γερμανός Βόιτεκ Κριζ κέρδισε το χρυσό στον τελικό των 100μ. ανδρών Τ42 (αθλητές με ακρωτηριασμό ή άλλη κινητική αναπηρία) καθώς τερμάτισε πρώτος με χρόνο 12.51 σημειώνοντας παράλληλα και νέο Παραολυμπιακό ρεκόρ. Την ίδια ώρα η Σαντάλ Πέτιτσλερτς από τον Καναδά σημείωνε και αυτή παγκόσμιο ρεκόρ στον τελικό των 100μ. γυναικών της κατηγορίας Τ54 (αθλήτριες με κάκωση νωτιαίου μυελού που αγωνίζονται με ειδικό αμαξίδιο). Η αθλήτρια τερμάτισε πρώτη με χρόνο 16.33 και φυσικά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

    Τα αποτελέσματα στα 100μ. ανδρών-Τ42:

    1.Βόιτεκ Κριζ (Γερμανία) 12.51 παραολυμπιακό ρεκόρ 2.Κλαβέλ Κειτάρε (Γαλλία) 12.78 3.Χέινριχ Ποπόβ (Γερμανία) 13.00 4.Στέφανο Λίπι (Ιταλία) 13.09 5.Αντρίι Ντανίλοβ (Ουκρανία) 13.32 6.Μίκαελ Χαράεμ (Γερμανία) 13.60 7.Χρίστο Γκεργκάνσκι (Βουλγαρία) 15.50 8.Μουχάμαντ Ασφάκ (Πακιστάν) 17.91

    Τα αποτελέσματα στα 100μ. γυναικών-Τ54: 1.Σαντάλ Πέτιτσλερτς (Καναδάς) 16.33 παγκόσμιο ρεκόρ 2.Τατιάνα Μακ Φάντεν (ΗΠΑ) 16.69 3.Μανουέλα Σάερ (Ελβετία) 16.93 4.Ιβόν Σέλμις (Γερμανία) 17.35 5.Τσεν Γιου Λιέν (Ταϊπέι) 17.41 6.Γουέν Κινγκ (Κίνα) 17.52 7.Τζένιφερ Γκόεκελ (ΗΠΑ) 18.02 8.Μεσάουντα Σίφι (Τυνησία) 18.21

    [11] Στίβος

    "Χρυσός" ο δίσκος του Μπλιάτκεβιτς

    21/9/2004 6:53:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Τόμας Μπλιάτκεβιτς από την Πολωνία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον δίσκο ανδρών στην κατηγορία F37 (αθλητές με εγκεφαλική παράλυση) και σημείωσε παράλληλα νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Δεύτερος ήταν ο Χαλιμά από την Τυνησία και τρίτος ο Μοσταφά από την Αίγυπτο.

    Τα αποτελέσματα:

    1.Τόμας Μπλιάτκεβιτς (Πολωνία) 51.75 παγκόσμιο ρεκόρ 2.Χαϊσέμ μπεν Χαλιμά (Τυνησία) 49.56 3.Αχμέντ Μοσταφά (Αίγυπτος) 47.25 4.Ρόμπερτ Τσίρα (Πολωνία) 46.25 5.Ντάμιεν Μπουρούγκς (Αυστραλία) 42.44 6.Αχμέντ Μεσάιμα (Μπρουνέι) 37.12 7.Ελ Σαντίγκ Ασίμ Μπαϊέν (Σουδάν) 30.71

    [12] Εσωτερικά

    Πήγε στην Τήνο με πλοίο...αντί με ελικόπτερο Η Ελλαδική Εκκλησία έχει τους Ταλιμπάν της!

    21/9/2004 6:54:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Χειμαρρώδης, όπως πάντα άλλωστε, ήταν και σήμερα η ομιλία του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο οποίος παρευρέθηκε σε συνέδριο στην Τήνο. Με περίσσεια ειλικρίνεια ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, δήλωσε ότι ενώ είχε κλείσει ελικόπτερο για να μεταβεί στο νησί προτίμησε τελικά, λόγω φόβου, να ταξιδεύσει με ένα ασφαλέστερο μέσο, το πλοίο. "Ο φόβος όμως φυλάει τα έρημα " είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε "επειδή δεν υπήρχε πλοίο χθες το απόγευμα αναγκάστηκα να έρθω το πρωί με πλοίο και να φύγω το απόγευμα πάλι με πλοίο ".

    Καταδικάζει τις ακραίες συμπεριφορές

    Ιδιαίτερα βαρύς ήταν ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποίησε για τους συντηρητικούς της Εκκλησίας, οι οποίοι αντιδρούν εντονότατα στην πιλοτική εφαρμογή από την περασμένη βδομάδα της ανάγνωσης του Ευαγγελίου στη Δημοτική.

    Ο Αρχιεπίσκοπος τους χαρακτήρισε, "Ταλιμπάν" ενώ έκανε την αντιδιαστολή με τους αντίθετούς τους , όπως είπε, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι έχουν άδικο και τα δυο άκρα.

    Σε μία προσπάθεια να εξηγήσει γιατί πολλοί νέοι δεν πάνε στην Εκκλησία την Κυριακή, τόνισε ότι από τη μία μεριά κοιμούνται πολύ αργά το Σάββατο το βράδυ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ξυπνήσουν την επομένη το πρωί και από την άλλη υπάρχει πρόβλημα με τη γλώσσα αφού, όπως είπε, " δεν μας καταλαβαίνουν".

    [13] Στίβος

    Σλοβακική... σφαίρα βρήκε το χρυσό

    21/9/2004 7:08:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Μάργκοτς από τη Σλοβακία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία ανδρών της κατηγορίας F40 για αθλητές με αχονδροπλασία, με βολή στα 10 μέτρα και 13 εκατοστά. Δεύτερος ήταν ο Λάνγκερ από τη Γερμανία και τρίτος ο Ζαρέι Νεζάντ από το Ιράν.

    Τα αποτελέσματα:

    1. Μ. Μάργκοτς (Σλοβακία) 10.13 2. Λ. Λάνγκερ (Γερμανία) 9.67 3. Α. Ζαρέι Νεζάντ (Ιράν) 9.52 4. Ου. Σπένγκλερ (Γερμανία) 8.85 5. Σ. Ντάνμπεργκ (ΗΠΑ) 8.78 6. Ρ. Σουΐντεν (Γερμανία) 8.55

    [14] Διεθνή

    Έκκληση για διεθνή βοήθεια "Βούλιαξε" η Αϊτή

    21/9/2004 7:09:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ- BBC- Reuters

    Βυθισμένες κάτω από λάσπες και νερά παραμένουν πολλές περιοχές της Αϊτής, που χτυπήθηκαν από την τροπική καταιγίδα Τζίνι. Ο αριθμός των νεκρών πλησιάζει τους 700, ενώ τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν όλες τις πληγείσες περιοχές. Αδιευκρίνιστος παραμένει επίσης και ο αριθμός των τραυματιών και των αγνοουμένων. Ο προσωρινός πρωθυπουργός της χώρας, Γκέραρντ Λατορτί, κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος και απηύθυνε έκκληση για διεθνή βοήθεια στον ΟΗΕ.

    Απόγνωση κάτω από το νερό

    Η πόλη Γκονάιβες στα βόρεια παράλια του νησιού, έχει κυριολεκτικά βυθιστεί και η στάθμη του νερού συνεχώς ανεβαίνει. Μόνο στην πόλη αυτή ανασύρθηκαν οι σοροί 550 ανθρώπων, ενώ ο Ερυθρός Σταυρός εκφράζει φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά, όσο υποχωρούν τα νερά.

    Η στάθμη των υδάτων σε πολλές πόλεις φτάνει μέχρι και τα τέσσερα μέτρα, και οι κάτοικοι αναζητούν καταφύγιο πάνω στα δέντρα ή στις στέγες των σπιτιών τους. Μάλιστα, αξιωματούχοι του ΟΗΕ, που βρίσκονται στην περιοχή, δήλωσαν, πως το νησί Λα Τορτί, στα βόρεια της Αϊτής, έχει καλυφθεί από τόνους νερού και λάσπης και με δυσκολία διακρίνεται!

    Η κατάσταση αναμένεται να γίνει πιο δραματική, αφού τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν καταφέρει ακόμα να προσεγγίσουν πολλές πλημμυρισμένες περιοχές. Παράλληλα, περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους της χώρας περνούν ώρες αγωνίας, αφού δεν έχουν τροφή και νερό.

    Νωρίτερα, η Τζίνι είχε προκαλέσει μεγάλες πλημμύρες και πολλούς θανάτους στη γειτονική Δομινικανή Δημοκρατία και το Πουέρτο Ρίκο, όπου πολλοί κάτοικοι ζουν ακόμα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και πόσιμο νερό.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μετρά τις πληγές της η Αϊτή

    [15] Aρση Βαρών σε πάγκο

    Χρυσός ο Σερνγκαουΐ στα 52κ.

    21/9/2004 7:18:00 μμ

    Στη μοναδική ανδρική κατηγορία της ημέρας, τα 52 κιλά, ο Αιγύπτιος Οσάμα Ελ Σερνγκαουΐ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και στέφθηκε χρυσός Παραολυμπιονίκης με 177.5 κιλά, σηκώνοντας πέντε περισσότερα από τον Κινέζο Ζινγκ Γου. Τρίτος ο Ιρανός Γκολαμπχοσεϊν Τσαλτουκάρ, με 165.

    Τα αποτελέσματα

    1. Οσάμα Ελ Σερνγκαουϊ (Αίγυπτος) 177,5 2. Ξινγκ Γκούο Γου (Κίνα) 172,5 3. Γκολαμπχοσεϊν Τσαλτουκάρ (Ιράν) 165 4. Μοχάμεντ Καρίμ (Ιράκ) 152,5 5. Αντρέι Γκρεν (Πολωνία) 145 6. Ρόμαν Ομουρμπέκοφ (Κιργιστάν) 135 7. Αϊμάν Αλί (Συρία) 132,5 8. Σέζαρ Γκουέρα Ρούμπιο (Κούβα) 130

    [16] Καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο

    Συντριβή του Ιράν από την Ιαπωνία

    21/9/2004 7:23:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πρώτη νίκη στο τουρνουά για την Ιαπωνία στην αναμέτρηση με το Ιράν, με 79-57. Οι Ιάπωνες πλέον έχουν βάσιμες ελπίδες να εξασφαλίσουν την πρόκριση στους προημιτελικούς αγώνες του παραολυμπιακού τουρνουά. Η νίκη αυτή είναι πολύ σημαντική γιατί σε περίπτωση ισοβαθμίας η Ιαπωνία θα έχει το πλεονέκτημα. Στο αγωνιστικό κομμάτι, το Ιράν άντεξε ένα δεκάλεπτο (16-18 έχανε στο πρώτο). Από τη δεύτερη περίοδο και μετά η Ιαπωνία άρχισε να απομακρύνεται στο σκορ διατηρώντας διαφορά ασφαλείας μέχρι το τέλος του αγώνα.

    Τα δεκάλεπτα: 16-18, 27-36, 43-57, 57-79

    ΙΡΑΝ (Αμπντολγκαφούρ Καμράβα): Μοκχτάρι, Χασαμί Ζαντέχ, Ντενίς , Αχμάντι 10, Νταγκχαγκχέλε Πουρ 7, Μουσαβί, Καρίμι 2, Ναμί , Γκαριμπλού 22, Σείφι, Ταγκίλο, Τόρφι Μανσχαντί 16.

    ΙΑΠΩΝΙΑ (Τομόκι Ογκάβα): Χασεγκάβα, Μόρι, Μιγιάκε 13, Σουγκιούρα, Κορετόμο 4, Γιασού 4, Γίμπο, Φούτζι 4, Κουόγα, Φουτζιμότο 26, Οσίμα 21, Σουγκασάβα 7

    [17] Αντισφαίριση με αμαξίδιο

    Απτόητη η Βέργκερ

    21/9/2004 7:32:00 μμ

    Η Έσθερ Βέργκερ από την Ολλανδία, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στο Μονό Γυναικών στο Τένις με Αμαξίδιο προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του αγωνίσματος καθώς στον αγώνα που διεξήχθη σήμερα το πρωΐ νίκησε την Γουέν Πι Λου από την Κινεζική Ταϊπέι με 6-0, 6-0 σετ. Η Ντανιέλα Ντι Τόρο (Νο2) από την Αυστραλία επικράτησε της Γιούκα Τσόκιου από τον Καναδά με 6-1, 3-6 σετ και προκρίθηκε επίσης.

    Τα αποτελέσματα

    Σάντρα Καλτ (Σουηδία)-Σουκ Γιάνγκ Χόνγκ (Κορέα) : 6-3, 6-2

    Τσιγιόκο Ομάε (Ιαπωνία)-Σόνια Πέτερς (Ολλανδία) : 3-6, 2-6

    Φούλι Ντάνγκ (Κίνα)-Σακχόρν Καντασίτ(Ταϊλάνδη) : 0-6, 1-6

    Μάικε Σμιτ (Ολλανδία)- Κέι Φόρσαβ (Βρετανία) : 4-6, 6-7

    Γιούκα Τσόκιου (Καναδάς)-Ντανιέλα Ντι Τόρο(Αυστραλία) : 1-6, 3-6

    Έσθερ Βέργκερ (Ολλανδία)- Γουέν Πι Λου (Κινεζική Ταϊπέι): 6-0, 6-0

    Μπρίτα Σίγκερς (Γερμανία)-Κέιτλιν Βέρβουερθ(ΗΠΑ) : 6-1, 6-2

    Φλοράνς Γκραβελιέ (Γαλλία)-Ανιέσκα Μπάρτζακ(Πολωνία) : 6-1, 6-0

    [18] Αθλητισμός

    Τιμωρία με επιείκεια στην Ρόμα

    21/9/2004 7:38:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η Ντιναμό Κιέβου είναι τελικά η νικήτρια του αγώνα της πρώτης αγωνιστικής του Β' ομίλου, με αντίπαλο την Ρόμα, καθώς η ΟΥΕΦΑ αποφάσισε να χάσει τον αγώνα στα χαρτιά, η ιταλική ομάδα με 3-0 και να τιμωρηθεί να δώσει κεκλεισμένων των θυρών, τα άλλα δύο εντός έδρας ματς της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα ο Φιλίπ Μεσέ, ο αμυντικός που αποβλήθηκε και αποτέλεσε την αφορμή για την εκτόξευση του αντικειμένου στον Άντερς Φρισκ, τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές για" ιδιαιτέρως αντιαθλητική συμπεριφορά". Αξίζει να θυμίσουμε πως αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό βίας που συμβαίνει στο Ολίμπικο της Ρώμης, καθώς πριν δύο χρόνια, άνθρωποι της ομάδας είχαν συμπλακεί κατά την είσοδό τους στα αποδυτήρια με αντίστοιχους της Γαλατασαράι σε αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό καθιστούσε την Ρόμα υπότροπο και η τιμωρία της θα μπορούσε να είχε λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις, εάν η ΟΥΕΦΑ δεν εξαντλούσε την επιείκειά της. Μετά την εξέλιξη αυτή η εικόνα της πρώτης αγωνιστικής του Β' ομίλου διαμορφώνεται με την Λεβερκούζεν και την Ντιναμό Κιέβου να προηγούνται στην βαθμολογία και να ακολουθούν η Ρεάλ Μαδρίτης και η Ρόμα.

    [19] Στίβος

    Πρωτιά για τον Τυνήσιο Μπουαλέγκε

    21/9/2004 7:43:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Μαχέρ Μπουαλεγκέ από την Τυνησία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 1.500μ. ανδρών της κατηγορίας Τ13 (προβλήματα όρασης) καθώς κάλυψε την απόσταση σε 3:51.09, επίδοση που συνιστά και νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Δεύτερος ήταν ο Βραζιλιάνος, Ονταΐρ Σάντος, και τρίτος ο Εμανουέλ Ασίνικαλ από την Κένυα.

    Τα αποτελέσματα:

    1.Μαχέρ Μπουαλεγκέ (Τυνησία) 3:51.09 παγκόσμιο ρεκόρ 2.Ονταΐρ Σάντος (Βραζιλία) 3:54.06 3.Εμανουέλ Ασίνικαλ (Κένυα) 3:54.74 4.Τιμ Πρέντεργκαστ (Νέα Ζηλανδία) 3:56.03 5.Αμπέλ Αβίλα (Ισπανία) 3:57.44 6.Ιγκνάθιο Αβίλα (Ισπανία) 4:04.71 7.Λουίς Ενρίκε Χερέρα (Μεξικό) 4:04.79 8.Πίτερ Γκότβαλντ (ΗΠΑ) 4:08.39


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 21 September 2004 - 16:51:42 UTC