Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κινδυνεύουν με ανάφλεξη οι κιινητήρες τους Χιλιάδες αυτοκίνητα ανακαλεί
  • [02] Η απονομή θα γίνει στην Ινδία Οι νικητές του Εναλλακτικού Νόμπελ
  • [03] Για τα ελλιπή και πλαστά δημοσιονομικά στοιχεία Αντιπαράθεση στη Βουλή
  • [04] Δίχως τέλος οι εκρήξεις στη Βαγδάτη
  • [05] Από τη Siemens Mobile Κινητό ανιχνεύει την κακοσμία
  • [06] Επίθεση αυτοκτονίας στην Ιερουσαλήμ
  • [07] Έκτος ο Σταυρίδης
  • [08] Κυριάρχησε η Γκόντι
  • [09] Αναζητούνται ευθύνες Εισαγγελική παρέμβαση για τις ζημιές στη Θεσ/νικη
  • [10] Πέμπτος ο Μωυσιάδης
  • [11] Προκρίθηκαν τα φαβορί
  • [12] Και σήμερα ρεκόρ
  • [13] Δεν τα κατάφεραν στον τελικό
  • [14] Αποκλείστηκε η Τζίκα
  • [15] Πρόβλημα με Σολάρι
  • [16] Κηρύχθηκε άγονος ο προηγούμενος Νέος διαγωνισμός για τις "Ολυμπιακές

    [01] Διάφορα

    Κινδυνεύουν με ανάφλεξη οι κιινητήρες τους Χιλιάδες αυτοκίνητα ανακαλεί η Volvo

    22/9/2004 11:50:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Στην ανάκληση 460.000 επιβατηγών αυτοκινήτων προχωρά η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo εξαιτίας προβλημάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα ψύξης του κινητήρα. Το πρόβλημα εντοπίσθηκε στα μοντέλα S60, S80, S70 και XC70 κατασκευής 2000 και 2001. Επίσης προβλήματα εντοπίσθηκαν και σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων παραγωγής του 1999. Σύμφωνα με τη Volvo το πρόβλημα μπορεί να εκδηλωθεί, όταν το όχημα κινείται με χαμηλές ταχύτητες σε υψηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος, οπότε η μηχανή υπερθερμαίνεται και υπάρχει ο κίνδυνος ανάφλεξης του κινητήρα. Ο εκπρόσωπος τύπου της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας Κρίστερ Γκούσταφσον δήλωσε ότι, το πρόβλημα εκδηλώθηκε κυρίως στις χώρες, που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και αρνήθηκε να σχολιάσει το κόστος της όλης επιχείρησης.

    [02] Διάφορα

    Η απονομή θα γίνει στην Ινδία Οι νικητές του Εναλλακτικού Νόμπελ

    22/9/2004 12:24:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/9/2004 1:03:41 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Στη Ρωσική Επιτροπή Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Memorial, την Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ, Μπιάνκα Τζάγκερ και τον Αργεντινό ερευνητή σε θέματα περιβάλλοντος, Ραούλ Μοντενέγκρο θα απονεμηθεί το φετινό Εναλλακτικό Βραβείο Νόμπελ. Όπως ανακοινώθηκε από την επιτροπή Right Livelihood Award εκτός από τους τρεις κύριους νικητές, οι οποίοι θα μοιραστούν το ποσό των δυο εκατομμυρίων SEK, περίπου 200.000 ευρώ, δυο Ινδοί πολίτες λαμβάνουν τιμητικά βραβεία για τη "μακροχρόνια συνεργασία τους και τις πρωτοποριακές τους προσπάθειες για τη διάδοση θρησκευτικής επιείκειας και συνεργασίας ανάμεσα σε πληθυσμούς με διαφορετικό θρήσκευμα στις Ινδίες και άλλες χώρες της Νότιας Ασίας". Πρόκειται για τους θρησκευτικούς ηγέτες, Σουαμί Αγκνιβέλ, ο οποίος ασπάζεται τον Ινδουϊσμό και το Μουσουλμάνο, Ασγκάρ Αλι Ενζινίρ.

    Έμφαση στις υπανάπτυκτες χώρες

    Η ανακοίνωση των βραβείων πραγματοποιήθηκε στην πόλη Χιντεραμπάτ των Ινδιών, όπου και θα λάβει χώρα η τελετή απονομής των βραβείων και όχι στη Στοκχόλμη, όπως είθισται, προκειμένου να υπογραμμιστεί, από πλευράς των διοργανωτών, η έμφαση, που δίδεται στις υπανάπτυκτες χώρες.

    Σχετικά Links:

    Εναλλακτικό Βραβείο Νόμπελ - Right Livelihood Award

    [03] Εσωτερικά

    Για τα ελλιπή και πλαστά δημοσιονομικά στοιχεία Αντιπαράθεση στη Βουλή για την Οικονομία

    22/9/2004 12:49:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/9/2004 4:49:10 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Οξεία αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση ξέσπασε στη Βουλή, μετά την παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομίας των στοιχείων της απογραφής για την ελληνική οικονομία. Ο Γιώργος Αλογοσκούφης κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι έκρυβε τα πραγματικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση υπογραμμίζοντας ότι η δημοσιονομική απογραφή ήταν αναγκαία δεδομένου ότι η αξιοπιστία των δημοσιονομικών στοιχείων αμφισβητήθηκε έντονα από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία και την Κομισιόν. Πάντως κλείνοντας τη συζήτηση ο κ. Αλογοσκούφης διαβεβαίωσε ότι "η Ελλάδα μπήκε στην ευρωζώνη με το σπαθί της και δεν θα επιτρέψουμε καμιά αμφισβήτηση επ΄αυτού".

    Για σκοπιμότητα έκανε λόγο ο Παπαντωνίου

    Σύμφωνα με την δημοσιονομική απογραφή, που πραγματοποίησε η Κυβέρνηση αναμένεται για το 2004 έλλειμμα 5,3% επί του ΑΕΠ ενώ είχε υπολογιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση να φτάσει το 1,2%. Επίσης, το χρέος αναμένεται να φτάσει το 112,1% επί του ΑΕΠ ενώ είχε υπολογιστεί στο 97,7%.

    Ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι, το δημοσιονομικό έλλειμμα αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα της Οικονομίας και απέδωσε την κατάσταση στην πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ ενώ δεσμεύτηκε ότι, το έλλειμμα θα περιοριστεί σε ποσοστό κάτω του 3%.

    Ο Υπουργός κάλεσε εξάλλου το Γιώργο Παπανδρέου να μην προβαίνει σε δηλώσεις, που αποδυναμώνουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, ενώ επέκρινε την αντιπολίτευση, ότι ενημέρωνε υπουργούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι η αναθεώρηση των στοιχείων γίνεται για πολιτικούς λόγους, ενώ πρόκειται για απολύτως τεχνικό θέμα.

    Στον κ. Αλογοσκούφη απάντησε ο Γιάννος Παπαντωνίου, που είπε ότι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δε χρειάζεται συστάσεις και γνωρίζει, πως να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον ενώ δε δέχθηκε ότι, υπήρχαν κρυφά χρέη και ελλείμματα και επισήμανε ότι, η νέα Κυβέρνηση άλλαξε τους κανόνες, που ήταν διαφανείς και αποδεκτοί από την Ε.Έ., προκειμένου να υποστηρίξει ότι, η οικονομία δεν ήταν ισχυρή επί ΠΑΣΟΚ.

    Από τη μεριά του ο πρώην υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης έκανε λόγο για κακή εκτέλεση του προϋπολογισμού, συρρίκνωση εσόδων και υπέρβαση δαπανών που φτάνουν τα 2,5 δις ευρώ.

    "Ευθύνη μας να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας"

    Όσο για την έκπληξη, που δημιούργησε στην Ευρώπη η δημοσιοποίηση των αναθεωρημένων στοιχείων ο υπουργός σημείωσε ότι, "είναι ευθύνη μας να αποκαταστήσουμε την τρωθείσα αξιοπιστία της οικονομίας μας και να αντιμετωπίσουμε εκείνους, που είναι εναντίον της ΕΕ και του ευρώ, εννοώντας χώρες ή μερίδα του ευρωπαϊκού Τύπου που λαμβάνουν ανάλογες θέσεις".

    Να σημειώσουμε ότι, στα δημοσιονομικά της χώρας αναφέρονται ορισμένες ευρωπαϊκές εφημερίδες, υποστηρίζοντας ότι κακώς εντάχθηκε η χώρα μας στη ζώνη του ευρώ.

    ΣΤο πρόβλημα της αξιοπιστίας των οικονομικών στοιχείων, που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση από τα κράτη-μέλη έθεσε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, με αφορμή τις πρόσφατες αναθεωρήσεις των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων.

    Συγκεκριμένα, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια παρέμβασής του ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, από Γερμανό ευρωβουλευτή, πως σχολιάζει τις πρόσφατες αναθεωρήσεις των δημοσιονομικών δεδομένων από την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ανέφερε, πως πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και ότι δεν είναι δυνατόν να μην είναι σίγουρη η Ε.Ε. ότι τα στοιχεία που της δίδονται είναι αληθή.

    Την άλλη βδομάδα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

    Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά θα κατατεθεί φέτος στη Βουλή το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού λόγω του ταξιδιού του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

    Το προσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή εντός της ερχόμενης βδομάδας αντί του πρώτου 10μέρου του Οκτωβρίου, που προβλέπει η νομοθεσία. Το στίγμα του νέου προϋπολογισμού, σύμφωνα με το Υπουργείο, είναι η δημοσιονομική προσαρμογή και η διατήρηση της αναπτυξιακής δυναμικής της Οικονομίας.

    [04] Ιράκ

    Δίχως τέλος οι εκρήξεις στη Βαγδάτη

    22/9/2004 5:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/9/2004 5:28:39 μμ)

    Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης κοντά σε αμερικανική στρατιωτική φάλαγγα στην περιοχή Μανσούρ της Βαγδάτης και όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία υπάρχουν αρκετά θύματα. Νωρίτερα, επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη λεωφόρο Ραμπίγιε, εμπορικός δρόμος στη δυτική Βαγδάτη, είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 11 άνθρωποι και να τραυματιστούν περίπου 40. Στη Σαμάρα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι σε συγκρούσεις μεταξύ αμερικανικών δυνάμεων και ανταρτών κοντά στην πόλη αυτή σκοτώθηκαν δύο Ιρακινοί, ενώ δύο ακόμη σκοτώθηκαν όταν ένα αμερικανικό αεροσκάφος βομβάρδισε ένα σπίτι στην περιοχή.

    Μεγάλες υλικές καταστροφές

    Από την ισχυρή έκρηξη στη λεωφόρο Ραμπίγιε καταστράφηκαν ολοσχερώς δώδεκα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε κοντινή απόσταση, ενώ ζημιές υπέστησαν αρκετά καταστήματα.

    Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι η έκρηξη σε αυτοκίνητο που οδηγούσε καμικάζι, σημειώθηκε την ώρα που 30 έως 40 άτομα είχαν σχηματίσει ουρά για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για πρόσληψη στην Ιρακινή Εθνοφρουρά.

    "Νόμισα ότι το κτήριο θα πέσει ολόκληρο στο κεφάλι μου", πρόσθεσε.

    [05] Τεχνολογία

    Από τη Siemens Mobile Κινητό ανιχνεύει την κακοσμία

    22/9/2004 5:31:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Δεν ξέρουμε αν θα ανήκει στην κατηγορία των κινητών τρίτης γενιάς. Το σίγουρο όμως είναι ότι θα μπορεί να σας ενημερώνει για το αν πάσχετε από κακοσμία στόματος ή αν "εκπέμπετε" στους άλλους δυσάρεστες οσμές. Το κινητό που "μυρίζεται" τη δυσοσμία είναι μία πρωτοποριακή ανακάλυψη με την υπογραφή της Siemens Mobile. Η δυνατότητα του αυτή, θα επιτυγχάνεται χάρη στην ύπαρξη ενός μικροτσίπ που θα ανιχνεύει ότι μυρίζει άσχημα γύρω από τον κάτοχο του, από το στόμα, μέχρι τα καυσαέρια ενός αυτοκινήτου που βρίσκεται δίπλα του. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, το project έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας ερευνητική ομάδα της Siemens στο Μόναχο.

    [06] Διεθνή

    Επίθεση αυτοκτονίας στην Ιερουσαλήμ

    22/9/2004 5:54:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/9/2004 6:18:07 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Associated Press, Reuters, ΝΕΤ 105,8

    Επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποιήσε Παλαιστίνια σε πολυσύχναστη στάση λεωφορείου στην περιοχή Φρεντς Χιλ, στην ανατολική Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και της καμικάζι, και να τραυματιστούν τουλάχιστον δεκατέσσερις. Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταξιαρχίες Μαρτύρων του Αλ Ακσά ως αντίποινα για το θάνατο Παλαιστίνιων κατά τις ισραηλινές εισβολές στις πόλεις Ναμπλούς και Τζενίν. Αξιωματούχος του ισραηλινού στρατού είπε πως η Παλαιστίνια προσπάθησε να πλησιάσει σημείο όπου συναθροίζονται Ισραηλινοί στρατιώτες όμως, όταν την εντόπισε ένας από αυτούς, εκείνη πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε πάνω της. Άμεση ήταν η αντίδραση του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών, Σιλβάν Σαλόμ, ο οποίος δήλωσε ότι η σημερινή επίθεση αποδεικνύει ότι οι Παλαιστίνοι δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τη χρήση της τρομοκρατίας κατά του Ισραήλ και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ενωθεί κατά της τρομοκρατίας, η οποία δεν αποτελεί πλέον, όπως είπε, πρόβλημα μόνο του Ισραήλ.

    Καταδικάζει την επίθεση ο Ερεκάτ

    Πρόκειται για την πρώτη επίθεση αυτοκτονίας από τις 31 Αυγούστου, όταν στην πόλη Μπερσίμπα έχασαν τη ζωή του 16 άνθρωποι.

    Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του παλαιστινιακού υπουργικού συμβουλίου, Σαέμπ Ερεκάτ, καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας ότι οι Παλαιστίνιοι καταδικάζουν τη βία κατά των πολιτών. Παράλληλα, κάλεσε τις ΗΠΑ να ασκήσουν τη επιρροή τους για να επαναληφθούν οι συνομιλίες Ισραηλινών - Παλαιστινίων.

    Παλαιστινιακές οργανώσεις έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 100 επιθέσεις αυτοκτονίας τα τελευταία 4 χρόνια, κατά τη διάρκεια δηλαδή της δεύτερης Ιντιφάντα. Και σχεδόν κάθε φορά, το Ισραήλ απαντά με σκληρά αντίποινα.

    [07] Στίβος

    Έκτος ο Σταυρίδης

    22/9/2004 6:33:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/9/2004 7:45:48 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στην 6η θέση, κατετάγη τελικά ο Ιωάννης Σταυρίδης στα 100μ. ανδρών της κατηγορίας Τ12, καθώς στον τελικό Β για τις θέσεις 5-8, τερμάτισε 2ος με χρόνο 11.27. Στον τελικό Α, πιο γρήγορος ήταν ο Αντεσόι από τη Νιγηρία, που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, τερματίζοντας πρώτος, με χρόνο 10.75, που συνιστά και νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Δεύτερος ήταν ο Σαντάνα από την Βενεζουέλα και τρίτος ο Σρέντερ από την Γερμανία. Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Σταυρίδης στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα του, "O αγώνας ήταν καταπληκτικός. Υπάρχει μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με τους αγώνες του Σίδνεϊ καθώς εδώ οι περισσότεροι αθλητές που έλαβαν μέρος ήταν πιο έτοιμοι. Όταν άκουσα πως αρκετοί αθλητές είχαν "κατέβει" τα 11 δεύτερα έχασα την αυτοπεποίθησή μου. Δούλεψα σκληρά και πέτυχα πανελλήνιο ρεκόρ. Είμαι ικανοποιημένος", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σταυρίδης.

    Οι υπόλοιποι τελικοί

    Στα 100μ. ανδρών της κατηγορίας Τ11, το χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο Χοσέ Αρμάντο από την Ανγκόλα. Ο Αρμάντο τερμάτισε πρώτος με χρόνο 11.41 και άφησε στη 2η και την 3η θέση τους Μακουντά και Μπουγίντο αντίστοιχα. Η Άμι Γουίντερς από την Αυστραλία, ήταν η νικήτρια του τελικού των 100μ. γυναικών, της κατηγορίας Τ46, καθώς τερμάτισε πρώτη με χρόνο 12.50 και πραγματοποίησε νέο παραολυμπιακό ρεκόρ. Το προηγούμενο (12.60) ανήκε στην ίδια και κρατούσε από το Σίδνεϊ. Στη 2η θέση τερμάτισε η Σζίμουλ από την Πολωνία και στην 3η η Κριστίλινα από τη Ρωσία. Στα 400μ. και την κατηγορία Τ46, ο Αντόνιο Σούζα, από την Βραζιλία, ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής. Ο Βραζιλιάνος, τερμάτισε πρώτος με χρόνο 48.46, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και πραγματοποιώντας ταυτόχρονα νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Στη 2η θέση έμεινε ο Αυστραλός, Φράνσις, και την 3η ο Κινέζος, Φακί.

    Ο Μαροκινός Μουσταφά Ελ Αουζαρί ήταν ο νικητής στα 1.500μ της κατηγορίας T11 (αθλητές με μειωμένη όραση), αφού τερμάτισε σε 4.08.58 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Το ασημένιο πήρε ο Καναδός Τζέισον Ντανκερλέι και το χάλκινο ο Αλγερινός Ομάρ Μπεντσιχέμπ. Η Γαλλίδα Ασσια Ελ Χανουνί κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 800μ. γυναικών στην κατηγορία Τ12 (αθλητές με μειωμένη όραση), αφού τερμάτισε σε 2:07.89. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Ρωσίδα Ρίμα Μπατάλοβα και το χάλκινο η συπατριώτισσά της, Ελενα Παούτοβα. Η Ευγενία Τρουσνίκοβα από τη Ρωσία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. γυναικών της κατηγορίας Τ37. Η αθλήτρια από την Ρωσία κάλυψε πρώτη την απόσταση σε χρόνο 30.14 και άφησε στη 2η και την 3η θέση αντίστοιχα τις Λίζα Μάκιντος και Ισαμπέλ Φέρντερ.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα

    100 μ. ανδρών κατηγορία Τ12

    Τελικός Α: 1.Αντεκούντο Αντεσόι (Νιγηρία) 10.75 παγκόσμιο ρεκόρ 2.Ρικάρντο Σαντάνα (Βενεζουέλα) 10.96 3.Ματίας Σρέντερ (Γερμανία) 11.00 4.Νιλέισι Πόρτερ (ΗΠΑ) 11.05 Τελικός Β: 1.Λι Γιανσόνγκ (Κίνα) 11.27 2.Ιωάννης Σταυρίδης (Ελλάδα) 11.27 3.Λι Κιάνγκ (Κίνα) 11.31 4.Χίλτον Λάνγκεχοβεν (Ν.Αφρική) 11.40

    100μ. ανδρών κατηγορία Τ11

    Τελικός Α: 1.Χοσέ Αρμάντο (Αγκόλα) 11.41 2.Γκοτιέ Μακουντά (Γαλλία) 11.71 3.Λουίς Μπουγίντο (Ισπανία) 11.75 4.Ολεκσάντρ Ιβανιούκιν (Ουκρανία) 11.76 Τελικός Β: 1.Τσιγιόκε ΟΚίνγκσλεϊ (Νιγηρία) 11.80 2.Χισέμ Φελαχί (Αλγερία) 11.85 3.Κάρλος Λόπες (Πορτογαλία) 11.92 4.Σιγκέκι Γιάνο (Ιαπωνία) 11.93 100μ. γυναικών κατηγορία Τ46

    1.Άμι Γουίντερς (Αυστραλία) 12.50 παραολυμπιακό ρεκόρ 2.Άνα Σζίμουλ (Πολωνία) 12.64 3.Έλενα Κριστίλινα (Ρωσία) 12.76 4.Αλίσια Φιοντόροφ (Πολωνία) 12.89 5.Ίρινα Λέντσιουκ (Λευκορωσία) 13.04 6.Έπριλ Χόλμς (ΗΠΑ) 13.13 7.Τζέσικα Σάσε (Γερμανία) 13.13 8.Ου Γιανγκ Ζινγκ Λινγκ (Κίνα) 13.30

    400μ. ανδρών κατηγορία Τ46

    1.Αντόνιο Σούζα (Βραζιλία) 48.46 παγκόσμιο ρεκόρ 2.Χιθ Φράνσις (Αυστραλία) 48.72 3.Γου Φακί (Κίνα) 49.53 4.Ουμάρ Κονέ (Ακτή Ελεφαντοστού) 50.72 5.Αλεκσάντρ Πόλισιουκ (Αζερμπαϊτζάν) 50.99 6.Μιχαήλ Ποπόβ (Ρωσία) 52.23 7.Ράφιου Ριντ Τζούνιορ (ΗΠΑ) 52.23 8.Τζιράι Τζιράι (Ινδονησία) 53.53

    200μ. γυναικών κατηγορία Τ37 1.Ευγενία Τρουσνίκοβα (Ρωσία) 30.14 2.Λίζα Μακίντος (Αυστραλία) 30.56 3.Ισαμπέλ Φέρντερ (Γερμανία) 30.76 4.Ντομινίκ Βέγκελ (Ν.Αφρική) 32.86 5.Οκσάνα Κρέσιουνιακ (Ουκρανία) 1:00.99 1.500μ. ανδρών κατηγορία Τ11

    1. Μουσταφά Ελ Αουζαρί (Μαρόκο) 4.08.58 2. Τζέισον Ντανκερλέι (Καναδάς) 4.14.19 3. Ομάρ Μπεντσιχέμπ (Αλγερία) 4.14.62 4. Πέδρο Ντελγκάδο (Ισπανία) 4.15.57 5. Νούνο Άλβες (Πορτογαλία) 4.17.59 6. Φρανγκς Καράνια (Κένυα) 4.25.89 7. Πάολο Κοέλιο (Πορτογαλία) 4.26.60 8. Ρικάρντο Βάλε (Πορτογαλία) Δεν τερμάτισε

    800μ. γυναικών κατηγορία Τ12 1. Ασσια Ελ Χανουνί (Γαλλία) 2.07.89 2. Ρίμα Μπατάλοβα (Ρωσία) 2.16.56 3. Ελενα Παούτοβα (Ρωσία) 2.16.86 4. Τρέισι Χίντον (Βρετανία) 2.19.29 5. Πάμελα ΜακΓκόνιγκλ (ΗΠΑ) 2.26.38

    [08] Στίβος

    Κυριάρχησε η Γκόντι

    22/9/2004 6:44:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πρώτη και με διαφορά ήταν η Άφραχ Γκόντι στο ακόντιο γυναικών στην κατηγορία F40. Η αθλήτρια από την Τυνησία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο «εκτοξεύοντας» το ακόντιό της στα 32 μέτρα και 5 εκατοστά πραγματοποιώντας παράλληλα και νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Ενδεικτικό της άνεσης με την οποία επικράτησε, είναι το ότι η δεύτερη (Ένα Μπεν Αμπίντι) της κατάταξης η οποία μάλιστα είναι και συμπατριώτισσά της, είχε βολή περίπου οκτώ μέτρα μικρότερη.

    Τα αποτελέσματα στο ακόντιο γυναικών

    1.Άφραχ Γκόμντι (Τυνησία) 32.05 παγκόσμιο ρεκόρ 2.Ένα Μπεν Αμπίντι (Τυνησία) 24.68 3.Τζιλ Κένεντι (ΗΠΑ) 23.07 4.Λάιλα Ελ Γκαράα (Μαρόκο) 22.36 5.Πέτρα Χέμεν (Γερμανία) 14.07 6.Τζούλι Ίλες (Αυστραλία) 13.49 7.Πατρίσια Μαρκίς (Γαλλία) 12.59

    [09] Εσωτερικά

    Αναζητούνται ευθύνες Εισαγγελική παρέμβαση για τις ζημιές στη Θεσ/νικη

    22/9/2004 6:48:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διακριβωθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη νεροποντή που έπληξε τη Θεσσαλονίκη πριν από λίγες μέρες διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτης Ιωαννίδης. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, ζητά να ληφθούν καταθέσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης, των δημάρχων οι περιοχές των οποίων επλήγησαν περισσότερο, καθώς και του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρίας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα, ευθύνες στο Δήμο, τη Νομαρχία τη ΔΕΗ, την ΕΥΑΘ και το ΥΠΕΘ επιρρίπτει για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τη νεροποντή ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Θεσσαλονίκη Τώρα" Αγάπιος Σαχίνης. Παράλληλα, προτρέπει τους πολίτες, των οποίων τα αυτοκίνητα καταστράφηκαν λόγω των κακοτεχνιών στους δρόμους, να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

    [10] Aρση Βαρών σε πάγκο

    Πέμπτος ο Μωυσιάδης

    22/9/2004 6:54:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο 26χρονος πρωταθλητής, Γκρέμισλαβ Μωυσιάδης, πρώτος Έλληνας που συμμετείχε στην Άρση Βαρών σε πάγκο, κατέλαβε την 5η θέση μεταξύ 16 αθλητών στην κατηγορία των 60 κιλών με 165κ. από την πρώτη του προσπάθεια. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε μετά από μεγάλη μάχη ο Σαμπάν Ιμπραήμ με 197,5 κιλά, χαρίζοντας στην Αίγυπτο το τρίτο της χρυσό μετάλλιο στο άθλημα, αλλά και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες γενικότερα. Ακολούθησε ο Κορεάτης Γιουνγκ με 195κ. και ο Ιρανός Χοσεϊνί με 192,5κ. Επίσης, στα 56 κιλά ο Κινέζος Γουάνγκ «έφραξε» το δρόμο του Αιγύπτιου Αχμέντ προς το τέταρτο χρυσό μετάλλιο. Ο Γουάνγκ νίκησε με 185 κιλά, πέντε περισσότερα από τον Αιγύπτιο ο οποίος αποχώρησε κλαίγοντας επειδή δεν μπόρεσε να επαναλάβει τους διαδοχικούς θριάμβους του σε Βαρκελόνη, Ατλάντα και Σίδνεϊ. Στην ίδια κατηγορία, ο Γιουσέφ Γιουν Σεϊχ χάρισε στη Συρία το πρώτο της μετάλλιο (χάλκινο) στους 12ους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Το πρόγραμμα της Άρσης Βαρών σε πάγκο ξεκινά ξανά την Παρασκευή.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα

    56 κιλά ανδρών 1. Γουάνγκ Ζιανγκ (Κίνα) 185 2. Αχμέντ Αχμέντ (Αίγυπτος) 180 3. Γιουσέφ Γιουν Σέιχ (Συρία) 170 4. Ραζιντέρ Σινγκ (Ινδία) 157,5 5. Ντανίλο Ροντρίγκες (Κούβα) 155 6. Κριστόφ Οβσιάνι (Πολωνία) 155 7. Κον Φατ Τσέοκ (Μαλαισία) 142,5 8. Αμπάγιο Οκούτο (Κένυα) 140 60 κιλά ανδρών

    1. Ιμπραήμ Σαμπάν (Αίγυπτος) 197,5 2. Κέουμ Γιονγκ Γιουνγκ (Ν.Κορέα) 195 3. Αλί Χοσεϊνί (Ιράν) 192,5 4. Γιου Ζιαν (Κίνα) 180 5. ΓΚΡΕΜΙΣΛΑΒ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 165 6. Τζέισον Ερβινγκ (Βρετανία) 165 7. Αμπντεσαλάμ Γκάρσα (Λίβανος) 162,5 8. Μάριουζ Τόμτσικ (Πολωνία) 160

    [11] Αθλητισμός

    Προκρίθηκαν τα φαβορί

    22/9/2004 6:54:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με την πραγματοποίηση των δεύτερων αγώνων, ολοκληρώθηκε η πρώτη δόση των επαναληπτικών της α φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι ομάδες της πρώτης Εθνικής κατηγορίας που αγωνίστηκαν σήμερα, κατάφεραν εύκολα ή δύσκολα να πάρουν την πρόκριση στην β φάση της διοργάνωσης. Συναρπαστικά ήταν και τα υπόλοιπα παιχνίδια.

    Φάνηκε η διαφορά

    Την πιο δύσκολη πρόκριση από τις ομάδες της Α Εθνικής πέτυχε η Καλλιθέα που αντιμετώπισε τα Γιάννενα. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή, μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα χρειαζόταν νίκη με οποιοδήποτε σκορ και τελικά την κατάφεραν στο τέλος. Με γκολ των Πέτκοβιτς στο 50 και Γκέκα στο 78, κατάφεραν να απαντήσουν στο γκολ των Ιωννίνων που είχε προηγηθεί και να έτσι πήραν τη νίκη-πρόκριση.

    Στα υπόλοιπα παιχνίδια η Ξάνθη και ο ΟΦΗ, έκαναν επίδειξη δύναμης και πήραν άνετα την πρόκριση. Οι Κρητικοί επικράτησαν με 3-0 των Λύκων και έκαναν το 2 στα 2 (στο πρώτο παιχνίδι είχαν επικρατήσει με 2-1 εκτός έδρας), και πέρασαν άνετα στην επόμενη φάση. Το ίδιο έκανε και η ομάδα της Θράκης κόντρα στον Πανδραμαϊκό, αν και φαινομενικά είχε πιο δύσκολο έργο μετά την ισοπαλία στον πρώτο αγώνα. Καθαρά και εύκολα κέρδισε με το ευρύ 4-0 και βρίσκεται ήδη στην επόμενη φάση.

    Άνετα το Αιγάλεω, αγγαρεία ο ΠΑΟΚ

    Το Αιγάλεω δεν βρήκε καμία αντίσταση από το Μαρκό στον επαναληπτικό που έγινε στο "Σίτι" και με την δεύτερη νίκη του με 2-0 κόντρα στην ομάδα της Παιανίας και πέρασε πανηγυρικά στον επόμενο γύρο. Εκεί που βρέθηκε και ο ΠΑΟΚ, που με τους παίκτες να παίζουν "αναγκαστικά" και μόνο μετά το 4-0 του πρώτου αγώνα με τον Λήλαντα Βασιλικού, αρκέστηκαν σε ένα ανούσιο παιχνίδι που έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα και την πρόκριση.

    Τέλος, η τελευταία ομάδα της Α Εθνικής που αγωνίστηκε σήμερα, ο Απόλλωνας Καλαμαριάς, γνώρισε μεν την ήττα με 2-1 από την Αχαϊκή, πήρε δε την πρόκριση στην επόμενη φάση καθώς στο πρώτο παιχνίδι είχε επικρατήσει με 3-0.

    Την πρόκριση στη β` φάση εκτός των παραπάνω πήραν ακόμη Ατρόμητος, Ηλυσιακός, Λάρισα, Αγροτικός Αστέρας, Νίκη Βόλου, Λεβαδειακός, Πανηλειακός και Καστοριά.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Ξάνθη-Πανδραμαϊκός 4-0 (1-1)

    Καλλιθέα-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (0-0)

    Αιγάλεω-Μαρκό 2-0 (4-1)

    Λήλας Βασιλικού-ΠΑΟΚ 0-0 (0-4)

    ΟΦΗ-Λύκοι 3-0 (2-1)

    Ατρόμητος-Αναγέννηση Άρτας 0-0 (1-1)

    Ηλυσιακός-Ρόδος 1-0 (1-2)

    Λάρισα-Αχαρναϊκός 2-1 (3-1)

    Αγροτικός Αστέρας-Καλαμάτα 1-2 (2-0)

    Νίκη Βόλου-Χαϊδάρι 2-1 (1-0)

    Λεβαδειακός-Θρασύβουλος 3-0 (1-2)

    Αχαϊκή-Καλαμαριά 2-1 (0-3)

    Θερμαϊκός-Πανηλειακός 1-1 (0-1)

    Καστοριά-Δόξα Δράμας 3-1 (2-3)

    [12] Σκοποβολή

    Και σήμερα ρεκόρ

    22/9/2004 7:13:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με τη διεξαγωγή της τελετής απονομής των μεταλλίων στους νικητές και τις νικήτριες του Αεροβόλου Τουφεκιού Ορθίως Μικτού, «έκλεισε» η αυλαία της πέμπτης ημέρας στη Σκοποβολή των 12ων Παραολυμπιακών Αγώνων. Σημαντικότερο στοιχείο της ημέρας ήταν το νέο Παγκόσμιο και Παραολυμπιακό ρεκόρ που σημείωσε ο Νεοζηλανδός Μάικ Γιόνσον στα προκριματικά του Αεροβόλου Τουφεκιού Ορθίως Μικτού. Στον τελικό κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ισοφαρίζοντας παράλληλα το Παγκόσμιο και το Παραολυμπιακό ρεκόρ του Τόμας Γιόχανσον(704,3). Αξιοσημείωτο γεγονός αποτελεί και το νέο χρυσό μετάλλιο του Γιόνας Γιάκομπσον, το τρίτο του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Συγκεκριμένα ο 39χρονος Σουηδός κατέκτησε την πρώτη θέση στο Αεροβόλο Τουφέκι Πρηνηδόν Μικτό. Τη χώρα μας εκπροσώπησε στα προκριματικά του Αεροβόλου Τουφεκιού Ορθίως Μικτού, ο Παναγιώτης Γιαννούκαρης, αλλά δεν προκρίθηκε στον τελικό, καθώς κατετάγη 16ος σε σύνολο 23ων διαγωνιζομένων.

    Τα αποτελέσματα των σημερινών τελικών

    Αεροβόλο Τουφέκι Πρηνηδόν Μικτό 1.Γιόνας Γιάκομπσον (Σουηδία, χρυσό μετάλλιο) 705,3* 2.Γιόνγκ Γιάε Σιμ (Κορέα, ασημένιο μετάλλιο) 704,3 S-Off 10,5* 3.Καζιμίερζ Μέκουλα (Δανία, χάλκινο μετάλλιο) 704,3 S-Off 10,0 4.Τόμας Γιόχανσον (Σουηδία) 703,9* 5.Βέρνερ Αλφρεντ Μπέρινγκερ (Γερμανία) 703,0 6.Ατζούρα Τσιάνι (Ιταλία) 702,9* 7.Ακι Τεράι (Ιαπωνία) 702,7 S-Off 10,2 8.Λότα Χέλσινγκερ (Σουηδία) 702,7 S-Off 10,0 *Γιάκομπσον, Σιμ, Γιόχανσον και Τσιάνι, ισοφάρισαν στα προκριματικά του αγωνίσματος, τόσο το Παγκόσμιο, όσο και το Παραολυμπιακό ρεκόρ με επίδοση 600/600.

    Αεροβόλο Τουφέκι Ορθίως Μικτό 1.Μάικ Γιόνσον (Νέα Ζηλανδία, χρυσό μετάλλιο) 704,3* 2.Τόμας Γιόχανσον (Σουηδία, ασημένιο μετάλλιο) 703,4 3.Βικτόρια Βέντιν (Σουηδία, χάλκινο μετάλλιο) 702,7 4.Νταμιάν Πάβλιν (Σλοβενία) 702,1 5.Γιόνι Αντερσεν (Δανία) 701,8 6.Κριστιάνε Λάτζκε (Γερμανία) 701,2 7.Γου Γκιούνγκ Χο (Κορέα) 700,4 8.Ζι Λιου (Λαϊκή δημοκρατία της Κίνας) 700,2

    *Ισοφάριση του παγκοσμίου και του Παραολυπμπιακού ρεκόρ.

    [13] Κολύμβηση

    Δεν τα κατάφεραν στον τελικό

    22/9/2004 7:20:00 μμ

    Τόσο ο Αντώνης Κυμούνδρης, όσο και ο Γιώργος Καπελλάκης, δεν κατάφεραν να κατακτήσουν κάποιο μετάλλιο, στα 200μ. ελεύθερο των ανδρών, κατηγορίας S2. Οι δύο Έλληνες κολυμβητές, τερμάτισαν στην 7η και 8η θέση, με χρόνους 5:42.32 και 5:49.36. αντίστοιχα. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε, ο εκπληκτικός Βρετανός Τζιμ Άντερσον με 4:49.81, που αποτελεί παγκόσμιο και Παραολυμπιακό ρεκόρ. Το αργυρό, κατέκτησε ο Ισραηλινός Ιζράκ Μαμιστβάλοφ, με 5:07.44 και το χάλκινο ,ο Γάλλος Φιλίπ Ρεβιγιόν με 5:23.63.

    [14] Τοξοβολία

    Αποκλείστηκε η Τζίκα

    22/9/2004 7:26:00 μμ

    Η Άννα Τζίκα, ηττήθηκε στον προημιτελικό γύρο, της κατηγορίας Standing γυναικών, από τη νούμερο δύο της παγκόσμιας κατάταξης, την Κινέζα Γιανχόνγκ Ουάνγκ, ολοκληρώνοντας έτσι την παρουσία της στο Τουρνουά Τοξοβολίας στους 12ους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Η Ελληνίδα τοξότρια συγκέντρωσε 91 πόντους και η αντίπαλος της 101. Η Γιανχόνγκ Ουάνγκ στον Γύρο κατάταξης είχε σημειώσει Παγκόσμιο ρεκόρ με επίδοση 603 βαθμούς, καθώς σημάδεψε μια φορά στο κέντρο.

    [15] Champions League

    Πρόβλημα με Σολάρι

    22/9/2004 7:41:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Εν μέσω ανταρσιών, παραιτήσεων και μιας γενικότερης εξωαγωνιστικής κρίσης, που απεικονίζεται με τον χειρότερο τρόπο στις εμφανίσεις της ομάδας. Το νέο τεχνικό επιτελείο της Ρεάλ Μαδρίτης, έχει από χθες έναν ακόμη πονοκέφαλο, καθώς ο Σαντιάγκο Σολάρι τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός υποχρεώσεων. Ο μέσος της "Βασίλισσας" χτύπησε σε μια φάση του αγώνα σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις των γιατρών θα απουσιάσει για 2-3 εβδομάδες, πράγμα που σημαίνει πως θα χάσει μεγάλο μέρος της φάσης των ομίλων του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως ο νέος προπονητής, Μαριάνο Γκαρθία Ρεμόν, έχει ήδη δει τον Ζιντεντίν Ζιντάν να τίθεται εκτός πλάνων, πριν ακόμη αναλάβει εκείνος την ομάδα και τώρα καλείται να βρει μια λύση για το πρόβλημα που δημιουργείται στην μεσαία γραμμή.

    [16] Οικονομία

    Κηρύχθηκε άγονος ο προηγούμενος Νέος διαγωνισμός για τις "Ολυμπιακές Αερογραμμές"

    22/9/2004 7:42:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε νέο διαγωνισμό πώλησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών, αυτή τη φορά με πιο ελκυστικούς όρους, προχωρά η κυβέρνηση, μιας και ο προηγούμενος πρόκειται να κηρυχθεί άγονος. Παράλληλα, θα αναζητήσει νέο χρηματοοικονομικό σύμβουλο για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, καθώς λήγει και η συνεργασία με την επιτροπή των τριών τραπεζών (Εθνική, Εμπορική και Alpha Bank) που είχαν αναλάβει αυτόν τον ρόλο. Η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών θέτει ως στόχο την εξεύρεση αγοραστή για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές μέχρι το τέλος του 2004.

    Ο διαγωνισμός θα αφορά τις Ολυμπιακές Αερογραμμές και τις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης (Handling) και Τεχνική Βάση, οι οποίες μπορεί να πωληθούν μαζί ή και ξεχωριστά

    Το υπουργείο Μεταφορών επιδιώκει και οι δυο να δοθούν στον ίδιο επενδυτή .

    Στο μεταξύ, οι όποιες εξελίξεις στις έρευνες που διεξάγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις «παράνομες κρατικές ενισχύσεις» στην Ολυμπιακή Αεροπορία και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για τη δημιουργία της νέας εταιρείας (Ολυμπιακές Αερογραμμές), αναμένονται μετά την 31η Οκτωβρίου , όταν αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος επίτροπος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 22 September 2004 - 16:51:26 UTC