Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν επιβεβαιώνει η Ιταλία την εκτέλεσή τους Αυξάνεται η αγωνία για τις
  • [02] Περισσότεροι από 1200 αγνοούμενοι Τους 1.000 έφτασαν οι νεκροί στην
  • [03] Ακολουθήθηκε πιστά το ίδιο "τελετουργικό" Σε βίντεο ο αποκεφαλισμός και
  • [04] Έχει ξεχάσει τη νίκη η Παρί Σεν Ζερμέν
  • [05] Τρίτωσαν τα "Χ" για τους "Δράκους"
  • [06] Μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά Φάρσα η εμπρηστική ουσία σε αεροπλάνο;
  • [07] "Υπονομεύσατε την απελευθέρωση του Μπεν" "Όμηρος-πιόνι" της διπλωματίας
  • [08] Στους εισαγγελείς Κεντέρης-Θάνου
  • [09] Ο Γκος νέος διςθυντής της CIA
  • [10] Άφησε την τελευταία του πνοή στο γήπεδο
  • [11] Νέα ήττα για τις Γυναίκες μας

    [01] Ιράκ

    Δεν επιβεβαιώνει η Ιταλία την εκτέλεσή τους Αυξάνεται η αγωνία για τις Ιταλίδες

    23/9/2004 8:18:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Άγνωστη παραμένει η τύχη των δύο Ιταλίδων, Σιμόνα Τορέτα και Σιμόνα Πάρι, οι οποίες είναι όμηροι στο Ιράκ, από τις αρχές του μήνα. Στο μεταξύ, η οργάνωση ισλαμιστών ανταρτών "Οργάνωση Τζιχάντ", υποστηρίζει σε ιστοσελίδα της, ότι εκτέλεσε τις δύο γυναίκες, καθώςζ η Ιταλία δεν απέσυρε τις δυνάμεις της από το Ιράκ, όπως απαιτούσαν οι απαγωγείς. Πάντως, οι ιταλικές αρχές τονίζουν, πως δε διαθέτουν καμία πληροφορία, που να επιβεβαιώνει, ότι οι δύο γυναίκες εκτελέστηκαν από τους απαγωγείς τους. Ωστόσο, το ιταλικό πρακτορείο Ansa ανέφερε, ότι οι ιταλικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν θεωρούν αξιόπιστη τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, την οποία δε χρησιμοποιούν συχνά οι Ιρακινοί αντάρτες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα στοιχεία για τις Ιταλίδες δημοσιογράφους

    [02] Διεθνή

    Περισσότεροι από 1200 αγνοούμενοι Τους 1.000 έφτασαν οι νεκροί στην Αϊτή

    23/9/2004 9:12:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/9/2004 9:39:14 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πάνω από 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Αϊτή, από το καταστροφικό πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Τζιν, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στη χώρα, οι νεκροί φτάνουν τους 1.013 και οι τραυματίες τους 918, ενώ 1.200 άτομα αγνοούνται. Όπως δήλωσε, μάλιστα, ο εκπρόσωπος της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών, οι διασώστες πιστεύουν, ότι ο τελικός αριθμός των θυμάτων θα είναι πολύ μεγαλύτερος. Στο μεταξύ, εκκλήσεις προς τη διεθνή κοινότητα απευθύνει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Άναν, προκειμένου να παράσχει στην Αϊτή, μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, την υποστήριξη, που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει αυτήν την καταστροφή, ενώ ήδη πολλές είναι οι χώρες, που ανακοίνωσαν την αποστολή πρώτων ειδών στη χώρα της Καραϊβικής. Την ίδια ώρα, οι αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ταφή των θυμάτων σε κοινούς τάφους, καθώς υπάρχουν φόβοι για επιδημίες.

    Η Γκονάιβες επίκεντρο των καταστροφών

    Ωστόσο, το χάος, που επικρατεί στη χώρα είναι πολύ πιθανό να παρεμποδίσει τη διανομή της βοήθειας. Ήδη, πολλοί αστυνομικοί έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους, ολόκληρα νοικοκυριά έχουν λεηλατηθεί, ενώ πολλές εκατοντάδες κρατούμενοι δραπέτευσαν από τη φυλακή της Γκονάιβες εκμεταλλευόμενοι τις πλημμύρες.

    Παράλληλα, μεταξύ των θυμάτων στην πόλη Γκονάιβες, η οποία υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές, περιλαμβάνονται και δεκάδες Αργεντινοί κυανόκρανοι, μέλη της αποστολής σταθεροποίησης του ΟΗΕ στην Αϊτή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επτακόσιους νεκρούς άφησε πίσω της μέχρι στιγμής η Τζιν

    [03] Ιράκ

    Ακολουθήθηκε πιστά το ίδιο "τελετουργικό" Σε βίντεο ο αποκεφαλισμός και του δεύτερου Αμερικανού

    23/9/2004 10:03:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/9/2004 11:17:26 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Βίντεο, στο οποίο καταγράφεται η σκηνή του αποκεφαλισμού του Αμερικανού ομήρου Τζακ Χένσλεϊ δόθηκε στη δημοσιότητα από ιστοσελίδα ισλαμιστών. Η οργάνωση "Τουαχίντ αλ Τζιχάντ" (Μονοθεϊσμός και Ιερός Πόλεμος) του Ιορδανού Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι δημοσιοποίησε τις εικόνες αυτές λίγες ώρες αφότου βρέθηκε στη Βαγδάτη και παραδόθηκε στην αμερικανική πρεσβεία το ακέφαλο πτώμα του Αμερικανού ομήρου. Ακολουθώντας το τυπικό πλέον "τελετουργικό, ένας από τους πέντε μασκοφόρους, που εμφανίζονται στο βίντεο γύρω από τον όμηρο, διαβάζει μία ανακοίνωση και στη συνέχεια με ένα μαχαίρι κόβει το λαιμό του Αμερικανού. Οι υπόλοιποι φωνάζουν ισλαμικά συνθήματα την ώρα του αποκεφαλισμού και στη συνέχεια στο βίντεο κάποιος από τους μασκοφόρους κρατά ψηλά το κεφάλι του Αμερικανού.

    Αγωνία για το Βρετανό

    Η οργάνωση του Αλ Ζαρκάουι, ο οποίος φέρεται να είναι ο σύνδεσμός της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, απήγαγε τους Αμερικανούς Γιουτζίν Αρμστρονγκ και Τζακ Χένσλεϊ και τον 62χρονο Βρετανό Κένεθ Μπίγκλεϊ, που παραμένει μέχρι αυτή την ώρα ζωντανός, την περασμένη εβδομάδα, απειλώντας ότι, θα τους εκτελέσει αν δεν αφεθούν ελεύθερες οι γυναίκες, που κρατούνται από τους Αμερικανούς σε ιρακινές φυλακές. Το αίτημα των απαγωγέων δεν ικανοποιήθηκε και αποκεφάλισαν τους δύο Αμερικανούς, τη Δευτέρα τον Άρμστρονγκ και χθες τον Χένσλεϊ.

    Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα ο Χένσλεϊ φοράει μία στολή χρώματος πορτοκαλί, όπως αυτές που φορούν οι μουσουλμάνοι, που κρατούνται από τους Αμερικανούς στο Γκουαντάναμο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παραδόθηκε το πτώμα του Χένσλεϊ

    Θα απελευθερωθεί η "Δρ. Βακτήριο"

    Θάνατοι και ελευθερία στο Ιράκ

    [04] Αθλητισμός

    Έχει ξεχάσει τη νίκη η Παρί Σεν Ζερμέν

    23/9/2004 10:12:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Άγνωστη λέξη παραμένει φέτος η "νίκη" για την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία μετά από 7 αγωνιστικές δεν έχει καταφέρει ακόμη να φύγει χαμογελαστή από το γήπεδο. Χθες στο πλαίσιο των αγώνων της 7ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος, οι "πρωτευουσιάνοι" απέσπασαν ισοπαλία 2-2 από τη γηπεδούχο Λανς και δεν κατάφεραν να "σηκώσουν κεφάλι" πάνω από τη 18η θέση. Στο πριγκιπάτο εξάλλου, η Μονακό έζησε δύσκολες ώρες με αντίπαλο τη Ναντ, αφού χρειάστηκε ένα γκολ με πέναλτι του Σενεγαλέζου Μοχάμεντ Καλόν στην εκπνοή για να πάρει τη νίκη και να διατηρηθεί στην κορυφή του "σαμπιονά" με 16 βαθμούς. Στα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Τουλούζ-Λιόν 0-2, Ρεν-Μαρσέιγ 1-0, Μπαστιά-Μπορντό 1-4, Καέν-Στρασμπούρ 0-0, Ιστρ-Αζαξιό 0-1, Μετζ-Νις 1-1, Σεντ Ετιέν-Οσέρ 3-1, Σοσό-Λιλ 0-2

    Η βαθμολογία (σε 7 αγώνες)

    Μονακό 16

    Λιόν 15

    Λιλ 13

    Οσέρ 12

    Μπαστιά 12

    Μπορντό 12

    Μετζ 12

    Τουλούζ 11

    Ρεν 11

    Λάνς 10

    Μαρσεϊγ 10

    Καέν 9

    Σεντ Ετιέν 7

    Σοσό 7

    Ναντ 6

    Νις 6

    Αζαξιό 5

    Παρί Σεν Ζερμέν 4

    Στρασμπούρ 4

    Ίστρ 3

    [05] Αθλητισμός

    Τρίτωσαν τα "Χ" για τους "Δράκους"

    23/9/2004 10:26:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Την τρίτη της ισοπαλία σε ισάριθμους αγώνες του πορτογαλικού πρωταθλήματος παραχώρησαν οι πρωταθλητές Ευρώπης της Πόρτο, καθώς χθες οι «Δράκοι» δεν κατάφεραν να "λυγίσουν" την αντίσταση της φιλοξενούμενης Λεϊρία, η οποία απέσπασε το 1-1 σε εξ αναβολής αγώνα της πρώτης αγωνιστικής. Η ομάδα του Γιούρκα Σεϊταρίδη, ο οποίος αγωνίστηκε για 65 λεπτά και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από τον Πέδρο Εμανουέλ, βρίσκεται πλέον στη 10η θέση της βαθμολογίας με 3 βαθμούς σε τρεις αγώνες. Στο χθεσινό ματς η Πόρτο άνοιξε το σκορ με γκολ του Κουαρέσμα στο 8΄, αλλά οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση με τέρμα του Κρπαν στο 74΄. Στην κορυφή της βαθμολογίας παραμένει με 9 βαθμούς η Μπενφίκα

    [06] Διεθνή

    Μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά Φάρσα η εμπρηστική ουσία σε αεροπλάνο;

    23/9/2004 10:26:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/9/2004 11:25:19 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Φάρσα χαρακτήρισε τη χημική εμπρηστική ουσία, που εντοπίστηκε μέσα σε αεροσκάφος της αυστραλιανής εταιρείας Virgin Blue, που εκτελούσε εσωτερική πτήση, από την πόλη Μαρουτσάιντορ στο Σίδνεϊ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Συγκοινωνιών της Αυστραλίας, Τζον Άντερσον. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, στο χώρο αποσκευών του αεροπλάνου βρέθηκε θερμίτης, ένα χημικό υλικό, που χρησιμοποιείται στην ηλεκτροσυγκόλληση αλλά και στις χειροβομβίδες. Ο θερμίτης είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό χαρτονένιο ρολό ενός χαρτιού υγείας, που ήταν δεμένο με ένα πυροτέχνημα. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Ντέιβιντ Χάτνερ, δήλωσε ότι ο "μηχανισμός" αυτός δεν ήταν δυνατό να εκραγεί, όμως μπορούσε να καεί. Μάλιστα, επεσήμανε, πως ο θερμίτης είχε τοποθετηθεί στο αεροπλάνο από κάποιο άτομο, που είχε πρόσβαση στην πίστα απογείωσης επειδή δεν πέρασε από τον έλεγχο των αποσκευών.

    Θα διεξαχθεί σχετική έρευνα

    Πάντως, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Συγκοινωνιών της Αυστραλίας, Τζον Άντερσον, χαρακτήρισε "φάρσα" τον ισχυρισμό, ότι εντοπίστηκε "χημική εμπρηστική ουσία" στο αεροσκάφος. "Αν ήταν βόμβα, οι αρχές ασφαλείας θα την εντόπιζαν. Από, ότι με έχουν ενημερώσει δεν πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό αλλά για κακόγουστη φάρσα", τόνισε ο Αυστραλός υπουργός. Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η "φάρσα" να ήταν έργο μελών του συνδικάτου των εργαζομένων στις μεταφορές. Ωστόσο, ο κ. Άτνερσον έδωσε εντολή να διεξαχθεί σχετική έρευνα, ενώ οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου του Σίδνεϊ υπερασπίσθηκαν τον χειρισμό του όλου θέματος.

    [07] Ιράκ

    "Υπονομεύσατε την απελευθέρωση του Μπεν" "Όμηρος-πιόνι" της διπλωματίας για τον βρετανικό Τύπο

    23/9/2004 10:36:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/9/2004 11:31:58 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σοκ έχει προκαλέσει στη Βρετανία η δραματική, βιντεοσκοπημένη από τους απαγωγείς του, έκκληση του Βρετανού ομήρου Κένεθ Μπίγκλεϊ προς τον πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ να του σώσει τη ζωή. Η φωτογραφία του βρετανού ομήρου που έχει δεμένα τα μάτια βρίσκεται σήμερα στην πρώτη σελίδα όλων των βρετανικών εφημερίδων. "Προσευχηθείτε για τον Κέν" είναι ο τίτλος της Σαν, ενώ η Γκάρντιαν έχει στον τίτλο της τα λόγια του Κένεθ Μπίγκλεϊ:" Κύριε Μπλερ δεν θέλω να πεθάνω. Βοηθείστε με να δω ξανά τη σύζυγο και το γιό μου". Η βρετανική εφημερίδα αποκαλύπτει ότι, οι αμερικανικές αρχές εξέφρασαν την αντίρρήσή τους στην απελευθέρωση της ιρακινής κρατούμενης Ριχάμπ Τάχα, γνωστής ως "Δρ. Βακτήριο", όπως αξιώνουν οι απαγωγείς, αν και μόλις πριν μία εβδομάδα είχαν συμφωνήσει να αφεθεί ελεύθερη. Πάντως ερωτηματικά προκαλεί σημερινή ανακοίνωση της ιρακινής Κυβέρνησης, ότι "ο Ιρακινός Πρωθυπουργός Ιγιάντ Αλάουι δε θα υποκύψει στα αιτήματα των απαγωγέων", όταν ο υπουργός Εσωτερικών και δε θα επιτρέψει την αποφυλάκιση της Ριχάμπ Τάχα", όταν χθες το είχε επιβεβαιώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Νούρι Αμπντελραχίμ Ιμπραχίμ.

    Αμερικανούς και Βρετανούς κατηγορεί ο αδελφός του ομήρου

    Εξάλλου δριμεία επίθεση εναντίον των κατοχικών δυνάμεων εξαπέλυσε ο αδελφός του Κένεθ, Πολ Μπίγκλεϊ, κατηγορώντας τους ότι υπονόμευσαν την απελευθέρωση του αδελφού του εμποδίζοντας την απελευθέρωση των Ιρακινών κρατουμένων.

    Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC ο Πολ Μπίγκλεϊ υποστηρίζει ότι, "η κυριαρχία δόθηκε στους Ιρακινούς για να αντιμετωπίσουν τις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας. Ένας δικαστής πήρε τη νομική απόφαση να απελευθερωθούν τρία άτομα, μία γυναίκα και δύο άνδρες. Ο ιρακινός υπουργός Δικαιοσύνης την ενέκρινε. Καθυστερήσαμε την εκτέλεση και παρατείναμε τη ζωή του αδελφού μου τουλάχιστον για 24 ώρες. Η απόφαση αυτή, όμως, υπονομεύτηκε. Μήπως πρόκειται για μια κυβέρνηση μαριονέτα;".

    Στο μεταξύ ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζακ Στρό τόνισε ότι, η έκκληση του Βρετανού ομήρου δεν μπορεί να αλλάξει τη στάση της κυβέρνησης Μπλερ. "Δεν πρέπει να βρεθούμε στη θέση να διαπραγματευόμαστε με τρομοκράτες", τόνισε ο Στρό.

    Από την πλευρά της η εφημερίδα Ιντιπέντεντ σημειώνει ότι, ο Βρετανός όμηρος έχει μετατραπεί σε "πιόνι στο ολέθριο παιγνίδι της διπλωματίας". Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο Βρετανός όμηρος ενδέχεται να πέσει θύμα μιας "σκληρής διπλωματικής διένεξης ,που φτάνει μέχρι τη ρίζα του καίριου ζητήματος της κυριαρχίας του Ιράκ. Η ιρακινή κυβέρνηση σκόπευε να απελευθερώσει την Ριχάμπ Τάχα, αλλά προσέκρουσε στις αντιρρήσεις των αμερικανικών αρχών, που εξακολουθούν να ελέγχουν την κατάσταση παρά το γεγονός ότι, υποτίθεται πως παρέδωσαν την εξουσία πριν τρεις μήνες".

    Η Ντέιλι Τέλεγκραφ από την πλευρά της εκτιμά ότι οι διαφωνίες για την αποφυλάκιση της Ριχάμπ Τάχα σηματοδοτούν την πρώτη δημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα στην ιρακινή κυβέρνηση και τις αμερικανικές αρχές ενώ οι Τάιμς συμμερίζονται την άποψη των αμερικανικών αρχών ότι, δεν πρέπει να γίνεται διαπραγμάτευση με τρομοκράτες τονίζοντας ότι, θα "ήταν βαθύτατα επικίνδυνη και η παραμικρή υποψία διαπραγματεύσεων με τρομοκράτες".

    Άγριο παζάρι

    Ο Κένεθ Μπίγκλεϊ έχει συλληφθεί όμηρος, μαζί με δύο Αμερικανούς, που έχουν ήδη αποκεφαλιστεί, από την οργάνωση του καταζητούμενου ως συνεργάτη της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, Αλ Ζαρκάουϊ, που αξιώνει την απελευθέρωση όλων των γυναικών κρατουμένων στο Ιράκ.

    Οι ιρακινές αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι, πρόκειται να αφεθεί ελεύθερη μία από τις κρατούμενες, η Ρίχαμπ Τάχα γνωστή ως "Δρ. Βακτήριο", αλλά η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη διέψευσε ότι, πρόκειται να υπάρξουν άμεσα απελευθερώσεις κρατουμένων ενώ ο αμερικανικός στρατός υποστηρίζει ότι, κρατεί δυο μόνο γυναίκες, την Τάχα και τη Χούντα Αμας. Και οι δυο κατηγορούνται για συνεργασία στα οπλικά προγράμματα του Σαντάμ.

    Σήμερα, όμως το τοπίο σκοτεινιάζει για μία ακόμα φορά. "Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Ιγιάντ Αλάουι δε θα υποκύψει στα αιτήματα των απαγωγέων και δε θα επιτρέψει την αποφυλάκιση της Ριχάμπ Τάχα", τονίζει σε ανακοίνωσή της η ιρακινή κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Τάχα είναι μεταξύ τριών κρατουμένων που κατείχαν σημαντικές θέσεις στο καθεστώς του Σαντάμ, την πιθανή απελευθέρωση των οποίων είχε προτείνει η υπό τις ΗΠΑ Πολυεθνική Δύναμη στο Ιράκ.

    "Η ιρακινή κυβέρνηση δεν έχει ακόμα λάβει οριστικές αποφάσεις για το θέμα, αλλά ο Πρωθυπουργός έχει τονίσει ότι δεν είναι διατεθειμένος να συμφωνήσει σ αυτή τη φάση στην απελευθέρωση της Ριχάμπ Ρασίντ Τάχα", αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.

    Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι συνομιλίες για την πιθανή απελευθέρωση της Τάχα δε συνδέονται με τα αιτήματα των απαγωγέων.

    "Δεν τίθεται θέμα αλλαγής των αποφάσεων αυτών από την ιρακινή κυβέρνηση ή την Πολυεθνική Δύναμη του Ιράκ λόγω των αιτημάτων μιας τρομοκρατικής οργάνωσης που συνέλαβε τρεις ομήρους και με βάρβαρο τρόπο εκτέλεσε τους δυο από αυτούς", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ιρακινής κυβέρνησης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε βίντεο ο αποκεφαλισμός και του δεύτερου Αμερικανού

    Έκκληση του Βρετανού ομήρου προς τον Μπλερ

    Θα απελευθερωθεί η "Δρ. Βακτήριο"

    [08] Αθλητισμός

    Στους εισαγγελείς Κεντέρης-Θάνου

    23/9/2004 10:39:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το "κατώφλι των εισαγγελέων Σπύρου Μουζακίτη και Αθηνάς Θεοδωροπούλου πέρασαν σήμερα το πρωί στις 09:30 οι Ολυμπιονίκες Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου. Αυτή τη φορά όμως με την ιδιότητα των υπόπτων για παρακώληση ελέγχου ντόπινγκ, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία των εισαγγελέων, φέρονται να γνώριζαν ότι έχουν κληθεί για έλεγχο την Πέμπτη, 12 Αυγούστου και να μη συμμορφώθηκαν. Από τη στιγμή δηλαδή που έφυγαν από το ολυμπιακό χωριό έως την ώρα της εισαγωγής τους στο ΚΑΤ, δηλώνοντας θύματα τροχαίου. Οι εισαγγελείς, όπως όλα δείχνουν, είναι σχεδόν βέβαιοι πως το τροχαίο που υποστήριξαν ότι είχαν οι δύο αθλητές, ήταν σκηνοθετημένο. Αξιολογώντας μάλιστα τα στοιχεία από την πορεία της δικαστικής έρευνας, διαπίστωσαν πολλά κενά και αντιφάσεις. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, οι δυο αθλητές θα ζητήσουν προθεσμία, προκειμένου να ετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

    [09] Διεθνή

    Ο Γκος νέος διςθυντής της CIA

    23/9/2004 11:00:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Ενέκρινε κατά πλειοψηφία η αμερικανική Γερουσία την τοποθέτηση από τον Πρόεδρο Μπους, του Πόρτερ Γκος, στη θέση του νέου διευθυντή της CIA. Η απόφαση Μπους εγκρίθηκε με 77 ψήφους υπέρ έναντι 17 κατά, οι οποίες προέρχονταν από γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, που έγινε πριν από την ψηφοφορία, ορισμένοι Δημοκρατικοί γερουσιαστές υποστήριξαν, ότι ο Ρεπουμπλικανός Πόρτερ Γκος, είναι πολύ ακραίος για να αναλάβει τα ηνία της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, η οποία χρειάζεται έναν ηγέτη, που θα μπορούσε να δίνει στο Λευκό Οίκο αναλύσεις χωρίς πολιτικό χρωματισμό, κάτι, που υποστηρίζει και ο ίδιος ο Γκος.

    Ο 65χρονος διευθυντής της CIA δούλευε επί 10 χρόνια στην υπηρεσία πληροφοριών του αμερικανικού στρατού και στη CIA, προτού ασχοληθεί με την πολιτική. Από το 1989 ήταν μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

    Ο Πόρτερ Γκος ανέλαβε τη διευθυντική θέση της CIA, μετά την παραίτηση του Τζορτζ Τένετ, ο οποίος αποχώρησε, από τη θέση του, προτού βγει το πόρισμα της ανεξάρτητης επιτροπής για τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, η οποία είχε κατηγορήσει τις υπηρεσίες ασφαλείας, μεταξύ των οποίων και τη CIA, ότι δεν κατόρθωσαν να αποτρέψουν τις αεροπειρατείες.

    [10] Αθλητισμός

    Άφησε την τελευταία του πνοή στο γήπεδο

    23/9/2004 11:01:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τραγικό θάνατο βρήκε χθες στο γήπεδο της Κολωνίας Γερμανός 18χρονος φίλαθλος, ο οποίος παρακολουθώντας την αναμέτρηση των "16" του Κυπέλλου Κολωνίας-Χάνσα Ροστόκ, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία έπεσε από τις εξέδρες και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ξεψύχησε. Στο σημείο εκείνο η Χάνσα Ροστόκ, είχε μόλις προηγηθεί με 2-1, με το γκολ που σημείωσε ο Ιταλός Αντόνιο ντι Σάλβο στο 38. Την πρόκριση πάντως για την επόμενη φάση κατέκτησε ο ομάδα του Ροστόκ, η οποία, μετά το 3-3 της παράτασης, επικράτησε 4-2 στα πέναλτι.

    [11] Γκόλμπολ

    Νέα ήττα για τις Γυναίκες μας

    23/9/2004 11:22:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την τρίτη της ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις του Παραολυμπιακού τουρνουα Γκόλμπολ που διεξάγεται στο Ολυμπιακό συγκρότημα Παραλιακής Ζώνης Φαλήρου, γνώρισε η Εθνική γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με σκορ 6-1 από την Ολλανδία στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του ομίλου των γυναικών. Οι παίκτριες της Μελπομένης Κεσσανοπούλου μολονότι άρχισαν καλά τον αγώνα, στο δεύτερο ημίχρονο κατάρρευσαν με αποτέλεσμα να δεχτούν πέντε τέρματα και να χάσουν τον αγώνα. Το τέρμα για την ελληνική ομάδα σημείωσε η Γιώτα Βουζιάνα. Σκόραραν για την Ολλανδία οι Νάνσι Σίερ (4), Βαν Ντερ Βέϊντε (2). Για την Ελλάδα αγωνίστηκαν: Γιώτα Βουζιάνα, Μαρία Τζάλλα, Ιωάννα Ζαχάρου, Αντιγόνη Χατζηαποστολίδου, Αικατερίνη Λορέντζου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 23 September 2004 - 8:51:43 UTC