Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θέμα για το γιο του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Γ. Διαμαντίδη Καταγγελιών συνέχεια
  • [02] Επιστρατεύονται οι "ξενιτεμένοι" για Κίεβο
  • [03] Έκρηξη στο κέντρο της Βαγδάτης
  • [04] Πρόταση για μείωση ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα
  • [05] Δεύτερο μετάλλιο για τον Ταμπαξή
  • [06] Τέταρτος ο Μαρίνος
  • [07] Μετάλλια καρμπόν στην ιππασία
  • [08] Ανάγκαζαν ασθενείς να κάνουν διαθήκες Νέα στoιχεία για το ψυχιατρείο
  • [09] Καλή εμφάνιση από τον Πολυχρονίδη
  • [10] Το Ιράν αντίπαλος της Ελλάδας
  • [11] Πέμπτη η Καζαντζίδου
  • [12] Προσέφυγε στη Δικαιοσύνη Αποκάσταση ζητάει ο Γιουσούφ Ισλάμ
  • [13] Ικανοποίησαν οι Έλληνες
  • [14] Στον τελικό ο Καναδάς
  • [15] "Πρασίνισε" η ΕΠΑΕ

    [01] Εσωτερικά

    Θέμα για το γιο του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Γ. Διαμαντίδη Καταγγελιών συνέχεια

    24/9/2004 12:44:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/9/2004 7:31:11 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΝΕΤ

    Νέος κρίκος στην αλυσίδα των καταγγελιών για παράτυπες μετεγγραφές προστίθεται σήμερα, δίνοντας συνέχεια στην πολιτική κόντρα. Μετά την παραίτηση Τσιτουρίδη και το χθεσινό θέμα σχετικά με την μετεγγραφή της κόρης του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Βούγια, ένα νέο περιστατικό έρχεται στο φως. Αφορά το γιο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Διαμαντίδη, που από το τμήμα Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ήρθε στο Οικονομικό του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Ο κ. Διαμαντίδης δήλωσε ότι η διαδικασία ήταν σύννομη και έγινε για λόγους υγείας. Η Υπουργός Παιδείας, που ρωτήθηκε για το σύστημα των μετεγγραφών, διευκρίνισε πως αυτές δικαιολογούνται μόνο μεταξύ ομοειδών τμημάτων. Εξάλλου παρέμβαση στο θέμα που δημιουργήθηκε με την μετεγγραφή της κόρης του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έκανε και σήμερα ο κ. Βούγιας παρουσιάζοντας έγγραφα που επιβεβαιώνουν, σύμφωνα με τον ίδιο, τις θέσεις του.

    Παπανδρέου: Ανόμοιες οι περιπτώσεις Βούγια-Τσιτουρίδη

    Συγκεκριμένα ο κ. Βούγιας παρουσίασε απόφαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ της 25-10-2001 που δίνει την δυνατότητα στο ΔΣ ενός τμήματος να προτείνει την μετεγγραφή φοιτητών για «Ειδικούς κοινωνικούς λόγους» πέραν των υπολοίπων,τα ην αίτηση της κόρης του για μετεγγραφή στην οποία δεν της ζητείται να επικαλεσθεί κανέναν από τους λόγους που προτείνονται ούτε να υποβάλει κανένα δικαιολογητικό έγγραφο, την απόφαση του τμήματος Αρχιτεκτόνων της 18-1-2002 στην οποία γίνονται αποδεκτοί ως υπεράριθμοι 3 επιπλέον φοιτητές, παιδιά πανεπιστημιακών, επίσης για «Ειδικούς κοινωνικούς λόγους»,όπως αποφάσισε η Σύγκλητος και την επικύρωση της παραπάνω απόφασης από το Πρυτανικό Συμβούλιο.

    «Αυτή είναι η τεκμηριωμένη απάντηση στα περί «έλλειψης νομιμότητας» τα οποία ανέφερε ο κ. Ρουσόπουλος στις δηλώσεις του ζητώντας με τη γνωστή πολιτική του εμπάθεια την παραίτησή μου σε μια αποτυχημένη προσπάθεια αντιπερισπασμού από την πτώση του "Σινούκ" και την υπόθεση του κ. Τσιτουρίδη»,σημείωσε ο κ.Βούγιας.

    Πρόσθεσε επίσης ότι σε όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας δεν υπήρξε κανενός είδους παρέμβαση από την πλευρά του, ενώ υπογράμμισε ότι σε όλη του τη ζωή υποστηρίζει και αγωνίζεται ώστε τα παιδιά των πολιτικών ή των επωνύμων να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα παιδιά όλων των πολιτών

    Στήριξη από Γ. Παπανδρέου

    Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφερόμενος στο θέμα Βούγια ξεκαθάρισε πως η περίπτωση του είναι διαφορετική, ενώ ανακοίνωσε τη σύσταση κομματικής επιτροπής που θα διερευνήσει συνολικά το ζήτημα των φοιτητικών μετεγγραφών, μαζί με το σχετικό νόμο.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με δηλώσεις που παραχώρησε προσερχόμενος στη Χαριλάου Τρικούπη στήριξε τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος του κ. Βούγια διευκρινίζοντας ότι η υπόθεση του είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη του κ. Τσιτουρίδη. "Πρόκειται για διαφορετικά θέματα που δεν συμψηφίζονται" είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι ούτε από πλευράς δικαιοσύνης μπορεί να αντιμετωπίζονται όλες οι περιπτώσεις με τον ίδιο τρόπο και αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν τίθεται θέμα αποπομπής του κ. Βούγια.

    Παράλληλα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι, το ΠΑΣΟΚ θα συστήσει ειδική επιτροπή που θα εξετάσει το θέμα των φοιτητικών εγγραφών σε βάθος, όπως και το νομικό καθεστώς που τις διέπει για τον εντοπισμό τυχόν αδυναμιών, ενώ ζήτησε από την υπεύθυνη μορφωτικών υποθέσεων του κόμματος Μαρία Δαμανάκη να ζητήσει εγγράφως από το υπουργείο Παιδείας όλα τα στοιχεία που αφορούν θέματα μετεγγραφών. Από όλα αυτά θα υπάρξει σχετικό πόρισμα. Λίγη ώρα αργότερα η κ. Δαμανάκη κατέθεσε στην υπουργό Παιδείας αίτημα με τις υπογραφές 14 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για να της δοθεί κατάσταση με όλες τις μετεγγραφές συγγενικών προσώπων πολιτικών προσώπων.

    Στο θέμα επανήλθε με δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Ο Θ. Ρουσόπουλος κάλεσε και σήμερα τον Γιώργο Παπανδρέου να αποπέμψει τον εκπρόσωπο του κόμματός του Σπύρο Βουγια, επισημαίνοντας ότι η μη αποπομπή του φανερώνει και τη διαφορά ήθους μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Απάντηση ΠΑΣΟΚ

    Στις δηλώσεις του Θ. Ρουσόπουλου απάντησε το ΠΑΣΟΚ.

    "Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιδίδεται σε προσωπικές αήθεις επιθέσεις εναντίον του προέδρου του κόμματος" αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται

    "Ο κ. Ρουσόπουλος αναγόρευσε τον εαυτό του σε αυτόκλητο κήνσορα και τιμητή του ήθους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Όμως, το ήθος δεν είναι μετρήσιμο μέγεθος. Ή το έχεις ή δεν το έχεις .Και με τις σημερινές δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε το δεύτερο για τον ίδιο και την κυβέρνηση που εκπροσωπεί".

    Στη δημοσιότητα η υπόθεση Διαμαντίδη

    Η περίπτωση του γιου μου εξετάστηκε από την Εισαγγελία Πειραιά και δεν προέκυψε κάτι παράτυπο, δηλώνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

    Εν τω μεταξύ, η υπόθεση της μετεγγραφής του γιου του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Διαμαντίδη απασχολεί σήμερα τη δημοσιότητα.

    Ερωτηθείσα η υπουργός κα Γιαννάκου με αφορμή το θέμα αυτό και σχετικά με το σύστημα των μετεγγραφών στα πανεπιστήμια, είπε ότι δικαιολογείται μόνο μεταξύ ομοειδών τμημάτων.

    "Οι πανελλήνιες εξετάσεις", είπε η υπουργός "δεν πρέπει να φαλκιδεύονται. Ο νομοθέτης λέει: Θα διευκολύνω τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας, οικονομικά προβλήματα ή είναι πολύτεκνοι ή είναι θύματα τρομοκρατίας ώστε να δώσω την ευκαιρία στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο να πάνε σε ένα άλλο πανεπιστήμιο. Δεν λέει ότι κάποιος που δεν μπόρεσε να μπει στη σχολή που ήθελε, μέσω των μετεγγραφών μπορεί τελικά να παραβιάσει το σύστημα των Πανελληνίων και να πάει στη Σχολή που ήθελε, ενώ δεν έχει μπει σ΄αυτήν. Αυτό είναι τελείως παράνομο".

    Όσο για όσα λέγονται περί "εθιμικού δικαίου", η κα Γιαννάκου ήταν κατηγορηματική: "Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στο νόμο, δεν υπάρχει εθιμικό δίκαιο πουθενά και δεν υπάρχουν Έλληνες περισσότερο ίσοι απ΄τους άλλους. Αλίμονο αν το κράτος ήταν φτιαγμένο για τους καθηγητές. Είναι απολύτως παράνομο".

    Μιλώντας στο δελτίο Ειδήσεων της ΝΕΤ ο κ. Διαμαντίδης δήλωσε ότι η περίπτωση του γιου του, κατά το παρελθόν και έπειτα από ανώνυμη καταγγελία, εξετάστηκε από την Εισαγγελία Πειραιά και τοποθετήθηκε στο αρχείο, καθώς δεν προέκυψε κάτι παράτυπο, δεδομένου ότι το αίτημα για μετεγγραφή διατυπώθηκε για λόγους υγείας.

    Εξάλλου, όπως ανέφερε, η σχολή στην οποία μεταγράφηκε ο γιος του ανήκει στο ίδιο γνωστικό πεδίο με την αρχική.

    Παράλληλα, κατηγόρησε την υπουργό Παιδείας για επιλεκτική αναφορά στην περίπτωση του.

    Απαντώντας η κ. Γιαννάκου είπε πως δεν τον κατονόμασε και απλώς αναφέρθηκε στο σχετικό νόμο. Επίσης ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσει στη Βουλή τροπολογία που θα περιγράφει με σαφήνεια τα κριτήρια των μετεγγραφών .

    Για ψευτοαντιπαράθεση κάνει λόγο το ΚΚΕ

    Ως αποπροσανατολιστική καταγγέλλει το ΚΚΕ την κατάσταση που διαμορφώνουν τις τελευταίες ημέρες η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

    Την ίδια στιγμή που κλείνουν εργοστάσια και η λαϊκή ανέχεια διογκώνεται, τα δύο μεγάλα κόμματα αλληλοκατηγορούνται για μετεγγραφές και ρουσφέτια, δίχως να αγγίζουν την ουσία των προβλημάτων.

    Κορυφώνουν έτσι μια ψευτοαντιπαράθεση για να συγκαλύψουν τις ευθύνες απέναντι στην ανεργία, την ακρίβεια, τις συντάξεις, την παιδεία, την υγεία, τον ελεύθερο χρόνο, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θύελλα για τις μετεγγραφές

    Παραιτήθηκε ο Σάββας Τσιτουρίδης

    [02] Αθλητισμός

    Επιστρατεύονται οι "ξενιτεμένοι" για Κίεβο

    24/9/2004 2:24:00 μμ

    Με εννέα διεθνείς, που αγωνίζονται εκτός συνόρων, θα μεταβεί η Εθνική ανδρών ποδοσφαίρου στο Κίεβο για την αναμέτρηση με την αντίστοιχη της Ουκρανίας, στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006. Ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Οτο Ρεχάγκελ, ανακοίνωσε τα ονόματα των "λεγεωνάριων", ενόψει του αγώνα στο «Ολιμπίσκι» του Κιέβου, και στη σχετική λίστα του ομοσπονδιακού τεχνικού περιλαμβάνονται οι εξής:Τραϊανός Δέλλας, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Αγγελος Χαριστέας, Τάκης Φύσσας, Ζήσης Βρύζας, Μιχάλης Καψής, Γιώργος Καραγκούνης και Θοδωρής Ζαγοράκης.

    [03] Ιράκ

    Έκρηξη στο κέντρο της Βαγδάτης

    24/9/2004 4:17:00 μμ

    Πηγή: Reuters - ΑΠΕ

    Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το κέντρο της Βαγδάτης το μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Πάντως, ο αμερικανικός στρατός δήλωσε πως δεν έχει ακόμη πληροφόρηση για το συμβάν. Νωρίτερα, εξάλλου, όλμοι εκτοξεύθηκαν κοντά στην ιταλική πρεσβεία, τραυματίζοντας 2 Ιρακινές.

    [04] Οικονομία

    Πρόταση για μείωση ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα

    24/9/2004 4:55:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την πρόταση να υπάρξει αυτόματος μηχανισμός μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα σε περιόδους που οι τιμές τους διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, πάνω από 30 δολάρια το βαρέλι, για μεγάλο χρονικό διάστημα επανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας των χωρών - μελών της Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διήμερο στις Βρυξέλλες. Όπως επεσήμανε ο κ Σιούφας στη σύνοδο, η πρόταση αυτή σε καμία περίπτωση δεν εισάγει μία δεσμευτική υποχρέωση στα κράτη-μέλη, αλλά παρέχει τη δυνατότητα εφαρμογής, σε περιόδους οξείας κρίσης, πολιτικών μείωσης της πετρελαϊκής φορολογίας από όσα κράτη μέλη το επιθυμούν.

    Προοδευτική μείωση

    H μείωση του φόρου θα είναι προοδευτική, ανάλογα με το ύψος των διεθνών τιμών. Προβλέπεται συγκεκριμένα μείωση κατά 5% για κάθε 5 δολάρια πάνω από τα 30 δολάρια διεθνούς τιμής. Δηλαδή, αν η διεθνής τιμή κυμαίνεται μεταξύ 30 και 35 δολαρίων, η μείωση του EΦK θα είναι 5%, από 35 έως 40 δολ. η μείωση γίνεται 10% κλπ., με όριο μείωσης του φόρου το 20%, εφόσον οι τιμές φθάσουν σε επίπεδα 45-50 δολαρίων το βαρέλι.

    Για τις τιμές καταναλωτή, όλα αυτά σημαίνουν μειώσεις από 1,4 έως 4,8 λεπτά ανά λίτρο στην αμόλυβδη και από 1,2 έως 4 λεπτά στο ντίζελ κίνησης.

    Aνάλογη πρόταση είχε καταθέσει η κυβέρνηση το Mάιο στο Συμβούλιο Yπουργών Aνταγωνιστικότητας και το ECOFIN, τότε όμως είχε απορριφθεί. Oι σημερινές εκτιμήσεις από το υπουργείο Aνάπτυξης αναφέρουν ότι το κλίμα στην Eυρωπαϊκή Ένωση είναι τώρα καλύτερο για την αποδοχή της πρότασης, η οποία τεκμηριώνεται με στοιχεία για τις επιπτώσεις της ανόδου των τιμών στην οικονομία, τους καταναλωτές και τα έσοδα του Δημοσίου.

    Στην πρόταση επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι:

    Η υψηλή ενεργειακή εξάρτηση των χωρών της Ε.Ε. από εισαγωγές, σε συνδυασμό με την ανατίμηση του αργού πετρελαίου τους τελευταίους μήνες, θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομική ανάπτυξη, θα αυξήσει τις πληθωριστικές πιέσεις και θα προκαλέσει απώλεια στα πραγματικά εισοδήματα των κατοίκων της. Αξιόπιστες έρευνες καταδεικνύουν ότι μία αύξηση στην τιμή του αργού κατά 10 δολάρια διάρκειας ενός έτους, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του πληθωρισμού κατά μισή ποσοστιαία μονάδα (0,5%) στις αναπτυγμένες χώρες, ενώ σχεδόν ανάλογη θα είναι και η μείωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος τους. H παραμονή των τιμών του πετρελαίου για μεγάλη χρονική περίοδο, στα σημερινά υψηλά επίπεδα, θα υπονομεύσει την προσπάθεια των χωρών της ΕΕ για την επίτευξη των στόχων της Λισαβόνας και θα διευρύνει ακόμα περισσότερο το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας σε σχέση με τις ΗΠΑ. Σε περιόδους αύξησης τιμής του αργού πετρελαίου τα έσοδα από τη φορολογία αυξάνονται λόγω της αύξησης των εσόδων από το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας. Aυτό σημαίνει ότι οι απώλειες εσόδων από τη μείωση του EΦK μετριάζονται.

    [05] Κολύμβηση

    Δεύτερο μετάλλιο για τον Ταμπαξή

    24/9/2004 5:22:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο «αργυρός» Παραολυμπιονίκης, στα 100μ. ελεύθερο, Χρήστος Ταμπαξής,, κατάφερε και πρόσθεσε ακόμη ένα μετάλλιο στην ελληνική κολύμβηση των Παραολυμπιακών Αγώνων, της Αθήνας. Στα 50μ. ελεύθερο των ανδρών κατηγορίας S1, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. Ο Ταμπαξής τερμάτισε στη 2η θέση με χρόνο 1:31.00, σε μια κούρσα που ο πρώτος Ισραηλινός Ιζράχ Μανμιστβάλοφ, πέτυχε νέο Παραολυμπιακό ρεκόρ με 1:10.88. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Πορτογάλος Ζοάο Μάρτινς με 1:37.83. Αντίθετα ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης έμεινε 5ος με 1:55.91. Εκτός των ανδρών που μετέχουν αύριο στα προκριματικά η Μαρία Καλπακίδου θα λάβει μέρος απ ευθείας στον τελικό των 50μ. ελεύθερο γυναικών κατηγορίας S2.

    [06] Στίβος

    Τέταρτος ο Μαρίνος

    24/9/2004 5:38:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/9/2004 6:57:18 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μια θέση κάτω από το βάθρο των νικητών έμεινε ο Αριστοτέλης Μαρίνος, ο οποίος πάλεψε όσο μπορούσε στον τελικό των 200μ. ανδρών της κατηγορίας Τ38, αλλά έμεινε 4ος με χρόνο 23.57. Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο Αυστραλός, Τιμ Σάλιβαν, ο οποίος τερμάτισε σε 22.92 και έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Τυνήσιος Φαρχάτ Τσίντα με χρόνο 23.37, ενώ τρίτος είναι ο Κινέζος Ζου Γουενζούν με επίδοση 23.47. Στο μεταξύ στον δεύτερο σημερινό τελικό με ελληνικό ενδιαφέρον, σε εκείνον των 200μ. γυναικών κατηγορίας Τ11, η Παρασκευή Καντζά, κατέλαβε επίσης την τέταρτη θέση. η ελληνίδα αθλήτρια, αγωνίτηκε στον Α τελικό και είχε την χειρότερη επίδοση απο τις αντιπάλους της, έτσι έμεινε με την τέταρτη θέση. το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κινέζα Γου Τσουν Μιάο, ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι Σάντος απο την Βραζιλία και Σανταμάρτα απο την Ισπανία.

    Χρυσά και παγκόσμια ρεκόρ

    Ο Χοσέ Αρμάντο από την Ανγκόλα ήταν ο μεγάλος νικητής του τελικού των 200μ. ανδρών της κατηγορίας Τ11 πραγματοποιώντας μάλιστα και νέο παγκόσμιο ρεκόρ αφού πέρασε τη γραμμή του τερματισμού μετά από 22 δεύτερα και 73 εκατοστά. Το αργυρό μετάλλιο πήρε ο Ισπανός, Μπουγίντο, και το χάλκινο ο Ουκρανός, Ιβανιούκιν. Στην κατηγορία Τ11 συμμετέχουν αθλητές οι οποίοι είτε έχουν ολική απώλεια αντίληψης φωτός και στα δύο μάτια είτε μερική αντίληψη του φωτός αλλά χωρίς τη δυνατότητα αναγνώρισης του σχήματος ενός χεριού από οποιαδήποτε απόσταση και κατεύθυνση. Στα 400μ. κατηγορίας Τ36, ο Αρτέμ Αρέφιεβ από την Ρωσία ήταν ο μεγάλος και αρκετά... άνετος νικητής του τελικού. Ο Ρώσος αθλητής τερμάτισε πρώτος, με διαφορά περίπου δύο δευτερολέπτων από τον δεύτερο, και με χρόνο 55.28 έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Σο Βα Βάι από την Κίνα και το χάλκινο ο Μάρτσιν Μιέλτσαρεκ από την Πολωνία. Στην κατηγορία Τ36 ανήκουν αθλητές που παρουσιάζουν ακούσιες κυματοειδείς κινήσεις σε όλα τα άκρα αλλά πιο έντονα στα άνω καθώς και προβλήματα ισορροπίας. Οι αθλητές βαδίζουν χωρίς βοήθεια και παρουσιάζουν καλύτερο έλεγχο κάτω άκρων, ιδιαίτερα στο τρέξιμο απ΄ ότι οι αθλητές της κατηγορίας Τ35.

    Ο Αμερικανός, Ρόαγιαλ Μίτσελ, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 400μ. ανδρών της κατηγορίας Τ13, τερματίζοντας πρώτος με χρόνο 49.78. Δεύτερος ήταν ο Ιρλανδός, Κόναν ΜακΝαμάρα με 50.62 και τρίτος ο Πορτογάλος, Χοσέ Άλβες με χρόνο 50.86. Μεγάλη μάχη για την τέταρτηη θέση έδωσαν οι Γκόρνακ και Μακ Γκρέγκορ από το Αζερμπαϊτζάν και τον Καναδά, αντίστοιχα και το φώτο φίνις τελικά την έδωσε στον Αζέρο. Στην κατηγορία Τ13 οι αθλητές μπορούν να αναγνωρίσουν το σχήμα ενός χεριού και έχουν μέγιστη οπτική οξύτητα πάνω από 2/60 και έως 6/60. Το οπτικό πεδίο των αθλητών κυμαίνεται μεταξύ 5 και 20 μοιρών.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα

    200μ. ανδρών κατηγορία Τ38

    1. Τιμ Σάλιβαν (Αυστραλία) 22.92 παγκόσμιο ρεκόρ 2. Μοχάμεντ Φαρχάτ Τσίντα (Τυνησία) 23.37 3. Ζου Γουενζούν (Κίνα) 23.47 4. Αριστοτέλης Μαρίνος (Ελλάδα) 23.57 5. Στέφεν Πέιτον (Βρετανία) 23.61 6. Αντρίι Ονουφριένκο (Ουκρανία) 23.76 7. Μάλκολμ Πρίνγκλ (Ν.Αφρική) 23.34 8. Πολ Μπενζ (Αυστραλία) 24.45

    200μ. γυναικών κατηγορία Τ11

    ΤΕΛΙΚΟΣ Α 1.Γου Τσουν Μιάο (Κίνα) 25.39 2.Άντρια Σάντος (Βραζιλία) 25.60 3.Πουριφικασιόν Σανταμάρτα (Ισπανία) 26.71 4.Παρασκευή Καντζά (Ελλάδα) 27.29 ΤΕΛΙΚΟΣ Β 5.Σιμόνε Σίλβα (Βραζιλία) 27.59 6.Σιγκίτα Μαρκεβιτσιένε (Λιθουανία) 28.70 7.Μάρεν Μπόσμεγιερ (Γερμανία) 30.03 8.Εστεφανία Πασκοάλ (Ανγκόλα) 30.28

    200μ. ανδρών κατηγορία Τ11 ΤΕΛΙΚΟΣ Α 1.Χοσέ Αρμάντο (Ανγκόλα) 22.73 παγκόσμιο ρεκόρ 2.Λουίς Μπουγίντο (Ισπανία) 23.26 3.Ολεκσάντρ Ιβανιούκιν (Ουκρανία) 23.37 4.Άντριαν Ιζνάγκα (Κούβα) 23.78

    ΤΕΛΙΚΟΣ Β 5.Φιρμίνο Μπαπτίστα (Πορτογαλία) 24.04 6.Χιλάριο Μορέιρα (Βραζιλία) 24.30 -Κάρλος Λόπεζ (Πορτογαλία) δεν τερμάτισε -Χισέμ Φελαχί (Αλγερία) δεν αγωνίστηκε

    400μ. ανδρών κατηγορία Τ36 1.Αρτέμ Αρέφιεβ (Ρωσία) 55.28 παγκόσμιο ρεκόρ 2.Σο Βα Βάι (Κίνα) 57.52 3.Μάρτσιν Μιέλτσαρεκ (Πολωνία) 57.66 4.Τσε Μιάν (Κίνα) 57.88 5.Σέρχιι Νορένκο (Ουκρανία) 58.63 6.Χε Τσενγκ Εν (Κίνα) 59.48 7.Αχμέντ Χασάν (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) 1:01.56 8.Μάλκολμ Μπένετ (Αυστραλία) 1:02.95

    400 μ. ανδρών κατηγορία Τ13

    1.Ρόαγιαλ Μίτσελ (ΗΠΑ) 49.78 2.Κόναλ ΜακΝαμάρα (Ιρλανδία) 50.62 3.Χοσέ Άλβες (Πορτογαλία) 50.86 4.Γιούρι Γκόρνακ (Αζερμπαϊτζάν) 51.01 5.Στιούαρτ ΜακΓκρέγκορ (Καναδάς) 51.01 6.Σέζαρ Α.Λόπεζ (Γουατεμάλα) 58.27 7.Ορλάντο Πινέδα (Ονδούρα) 1:13.47

    [07] Ιππασία

    Μετάλλια καρμπόν στην ιππασία

    24/9/2004 6:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/9/2004 6:16:05 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η τριάδα της Grade IV στην ιππασία, που κατέκτησε τα μετάλλια στο ατομικό προκαθορισμένο πρόγραμμα, η ίδια ακριβώς τριάδα κατέκτησε σήμερα τα μετάλλια και στο ελεύθερο πρόγραμμα με συνοδεία μουσικής. Και με την ίδια ακριβώς σειρά. Αναλυτικά, η 33χρονη Νορβηγίδα Κάτριν Ανν Λιούμπε, που στο Σίδνεϊ είχε κατακτήσει ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο μετάλλιο, εδώ στην Αθήνα πήρε το δεύτερο χρυσό, αφού με τον ίππο Zanko συγκέντρωσε 80,045%. Το ασημένιο κατέκτησε η Φίλιπα Γιόνσον από τη Νότια Αφρική, που με τον ίππο Burgmans Benedict συγκέντρωσε 78,273% και το χάλκινο η Κάρεν Μπράιν από τον Καναδά, που με τον ίππο Dasskara συγκέντρωσε 77,227%. Ακόμη και η τέταρτη θέση παρέμεινε ίδια και την κατέλαβε το φαβορί του αγωνίσματος, Τζέιν Κρέικ από τη Νέα Ζηλανδία, που στο Σίδνεϊ είχε κατακτήσει ένα χρυσό κι ένα ασημένιο μετάλλιο. Με τον ίππο Landgravin-W συγκέντρωσε 74,636% κι έτσι θα αποχωρήσει από την Αθήνα χωρίς μετάλλιο στις αποσκευές της.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο Grade IV

    1. Ανν Κάτριν Λιούμπε Νορβηγία Zanko 80,045 2. Φιλίπα Γιόνσον Ν.Αφρική Burgmans Benedict 78,273 3. Κάρεν Μπράιν Καναδάς Dasskara 77,227 4. Τζέιν Κρέικ Νέα Ζηλανδία Landgravin-W 74,636 5. Σιέρστιν Φερμιούλεν Ολλανδία Jeffrey STV 73,091 6. Σίγκριντ Ρούι Νορβηγία Daylight 72,136 7. Τζος Κνέβελς Βέλγιο Nytah 72,091 8. Ναταλί Μπιζέ Γαλλία Mephisto 70,500 9. Χένρικ Σίμπεσεν Δανία Lock Fight 67,909 10. Μίτσελ Κράνκχορν Βρετανία Painted Affair 67,818 11. Λίνε Γιόργκενσεν Δανία Stenkjers Flaneur 67,091 12. Τζόρτζια Μπρους Αυστραλία Voodoo 67,000 13. Ναταλία Ζαβορόνκοβα Ρωσία Rybak 66,545 14. Κάθριν Γκρόουβς Η.Π.Α. Fleetwood 66,500 15. Κλαούντια Στράουμπ Ελβετία Fausto 10 61,955 Κίρστι Άντερσον Βερμούδες Higham Fanfair NS

    [08] Εσωτερικά

    Ανάγκαζαν ασθενείς να κάνουν διαθήκες Νέα στoιχεία για το ψυχιατρείο Σούδας

    24/9/2004 5:48:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/9/2004 6:35:41 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Πλημμυρίδα καταγγελιών έχει προκαλέσει η έρευνα της Εισαγγελίας Χανίων για τις συνθήκες νοσηλείας στο ψυχιατρικό ίδρυμα Σούδας μετά τις καταγγελίες για βιασμό, κακομεταχείριση και ξυλοδαρμό νοσηλευομένων. Εξάλλου τους φακέλους, που πρόσφατα κατατέθηκαν στην Εισαγγελία αλλά και φακέλους προηγουμένων ετών ερευνά παράλληλα με τις δικαστικές αρχές και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να υπάρξει λύση για το θέμα το συντομότερο δυνατό. Από την έρευνα προκύπτουν νέα στοιχεία, καθώς εκτός από τις κακοποιήσεις ασθενών έχουν γίνει καταγγελίες και έχουν υποβληθεί μηνύσεις από συγγενείς ασθενών εναντίον νοσηλευτών, τους οποίους κατηγορούν ότι, υποχρέωσαν νοσηλευόμενους να κάνουν χειρόγραφες διαθήκες με τις οποίες τους άφηναν όλη τους την περιουσία . Στην εισαγγελία ερευνώνται 11 διαφορετικοί φάκελοι και το πόρισμα αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι τις 10 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης αναμένεται να επισκεφθεί το ψυχιατρείο της Σούδας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οπότε θα ορκιστεί ο νέος διοικητής του ιδρύματος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ερευνούν τις καταγγελίες στο Ψυχιατρείο Σούδας

    [09] Μπότσια

    Καλή εμφάνιση από τον Πολυχρονίδη

    24/9/2004 6:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/9/2004 6:25:49 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εντυπωσιακά ξεκίνησε ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης στο πλαίσιο του ομίλου Ν στο Ατομικό της κατηγορίας BC3 για το Παραολυμπιακό τουρνουά Μπότσια, που φιλοξενείται στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Ο Πολυχρονίδης επικράτησε αρχικά του Πορτογάλου χρυσού Παραολυμπιονίκη του 2000, Χοσέ Κάρλος Ματσέντο, με 7-2. Όμως, στη συνέχεια έχασε 5-4 από τον Τσέχο, Άλες Μπίντλας. Η ήττα αυτή θα αποδειχθεί ανώδυνη, μόνο εφόσον ο Πολυχρονίδης καταφέρει αύριο να πετύχει δύο νίκες, ώστε να εξασφαλίσει μια από τις δύο προνομιούχες θέσεις, που οδηγούν στα προημιτελικά της κατηγορίας. Εκεί θα αγωνιστούν επίσης ο Ισπανός, Σαντιάγκο Πεσκουέρα και η Άλισον Καμπούς από τον Καναδά, οι οποίοι με ρεκόρ 3-0 και 2-1 αντίστοιχα, εξασφάλισαν τις δύο πρώτες θέσεις στον όμιλο L.

    Μια νίκη σε τέσσερις αγώνες

    Στην κατηγορία BC4 μια μόνο νίκη σε τέσσερις αγώνες ήταν ο απολογισμός για τα ελληνικά χρώματα στο Ατομικό του Μπότσια.

    "Δράστης" της μοναδικής ελληνικής επιτυχίας ο Μανώλης Μούρτος (όμιλος Q) ο οποίος νίκησε 4-3 στην παράταση τον Καναδό Γιος Βαντέρβιες. Μια επιτυχία που πάντως δεν είχε συνέχεια αφού στον δεύτερο αγώνα του έχασε 10-1 από τον Ισπανό Χοσέ Μαρία Ντουέσο. Αύριο, ο Μούρτος θα δώσει δύο ακόμη αγώνες, οι οποίοι θα κρίνουν και το μέλλον του στη διοργάνωση.

    Αντίθετα, η Αναστασία Χατζηπαναγιωτίδου, στο πλαίσιο του ομίλου P, γνώρισε δύο ήττες (7-1 από τον Ούγγρο, Γιόζεφ Γκιούρκοτα και με το ίδιο σκορ από τον συμπατριώτη του, Ντέζο Μπέρεζ) και παρά το γεγονός ότι και αύριο θα δώσει δύο ακόμη αγώνες, απώλεσε την ευκαιρία να διεκδικήσει μια θέση στην τετράδα.

    [10] Πετοσφαίριση (Καθιστών)

    Το Ιράν αντίπαλος της Ελλάδας

    24/9/2004 6:38:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/9/2004 6:57:38 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σε αγώνα της 3ης ημέρας για το Παραολυμπιακό τουρνουά βόλεϊ καθιστών, στους Άνδρες, το Ιράν νίκησε τη Φινλανδία με 3-0 σετ (25-12, 25-17, 25-17) και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στον Α΄ όμιλο τερματίζοντας στην πρώτη θέση της κατάταξης. Το ασιατικό συγκρότημα θα αγωνιστεί αύριο εναντίον της Ελλάδας σε αγώνα νοκ-άουτ, για μια θέση στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης, την οποία φαίνεται να έχει εξασφαλισμένη δεδομένης της διαφοράς δυναμικότητας που χωρίζει τις δύο ομάδες. Από την άλλη πλευρά, η Φινλανδία θα παίξει κατά της Αιγύπτου, υπό την προϋπόθεση ότι η Αίγυπτος (λογικά) θα επικρατήσει της Ελλάδας στη συνάντηση που έπεται. Ας σημειωθεί ότι εναντίον των Φινλανδών, ο προπονητής του Ιράν βρήκε την ευκαιρία να κάνει μια καλή «συντήρηση» της ομάδας του, χρησιμοποιώντας για μεγάλο διάστημα τους αναπληρωματικούς παίκτες του.

    ΙΡΑΝ (Χαντί Ρεζαεΐ Γκαρκάνι): Ραχίμι, Μπεϊγκντελί, Αλιπουριάν, Γκολκάρ, Εϊμερί, Ζιράχι, Σαλέχι (λίμπερο), Εμπραχίμι, Χασάν, Χαμίντ. ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Όσι Πούλι): Βεναλάινεν, Λάινε, Ερόνεν, Τέρβο, Μελάνεν, Πούλι/ Χάνινεν.

    [11] Aρση Βαρών σε πάγκο

    Πέμπτη η Καζαντζίδου

    24/9/2004 6:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/9/2004 7:12:29 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Απόλυτα ικανοποιητική ήταν η παρουσία της Αναστασίας Καζαντζίδου στην Άρση Βαρών σε πάγκο. Στην κατηγορία των 67,5 κ κατετάγη 5η, εκμεταλλευόμενη, τόσο την πολύ καλή δική της εμφάνιση και τις τρεις έγκυρες προσπάθειες, όσο και τις βεβιασμένες επιλογές κάποιων αντιπάλων της, που ακυρώθηκαν. Η Καζαντζίδου σήκωσε διαδοχικά 77.5, 82.5 και 85 κιλά και ήταν πέμπτη ανάμεσα στις έξι αθλήτριες που πήραν θέση στην τελική κατάταξη. Συγκλονιστική ήταν η μάχη στα 67.5 κιλά γυναικών, όπου η Αιγύπτια, Χεμπά Αχμεντ, έχασε τις δύο πρώτες προσπάθειες και κινδύνευσε να ακυρωθεί, όμως με την τρίτη σήκωσε 142,5 κιλά, 16 περισσότερα από το παγκόσμιο ρεκόρ της Κινέζας Ζούο και "άρπαξε" το χρυσό μετάλλιο.

    Η κατάταξη

    Τα αποτελέσματα της κατηγορίας διαμορφώθηκαν ως εξής:

    Χεμπά Αχμέντ (Αίγυπτος): 142,5 - παγκόσμιο ρεκόρ Ζανγκ Λι Πινγκ (Κίνα): 135 Καταλίνα Ντίας (Μεξικό): 110 Όλγα Σεργκουϊένκο (Ρωσία): 90 Αναστασία Καζαντζίδου (Ελλάδα): 85 Μπλαντίνε Σαχένου (Μπενίν): 50

    Οι αθλήτριες Μπελαρμπί (Αλγερία), Νέζι (Νιγηρία) και Σέιχ (Συρία) ακυρώθηκαν.

    [12] Διεθνή

    Προσέφυγε στη Δικαιοσύνη Αποκάσταση ζητάει ο Γιουσούφ Ισλάμ

    24/9/2004 6:52:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε ο Γιουσούφ Ισλάμ, ο πάλαι ποτέ γνωστός τραγουδιστής Κατ Στίβενς σχετικά με την άρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψουν την είσοδό του στο έδαφός τους για λόγους ασφαλείας. "Έχουμε κινήσει δικαστικές διαδικασίες για να ανακαλύψουμε τι συμβαίνει και για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποκατασταθεί η πολύ σοβαρή και η στερούμενη οποιασδήποτε βάσης αδικία, που υπέστην", δηλώνει ο πρώην τραγουδιστής σε ανακοίνωσή του. Οι αμερικανικές αρχές δεν επέτρεψαν την Τρίτη στον Κατ Στίβενς, ο οποίος έγινε μουσουλμάνος το 1977 και ονομάζεται έκτοτε Γιουσούφ Ισλάμ, την είσοδό του στη χώρα "για λόγους εθνικής ασφάλειας". Το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε και προβλεπόταν να προσγειωθεί στην Ουάσινγκτον αναγκάστηκε να αλλάξει προορισμό κατόπιν αιτήματος των αμερικανικών αρχών και προσγειώθηκε στο Μέιν. Την Τετάρτη ο Κατ Στίβενς αναγκάστηκε από τις αρχές να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Λονδίνο, όπου προσγειώθηκε την Πέμπτη το πρωί.

    [13] Aρση Βαρών σε πάγκο

    Ικανοποίησαν οι Έλληνες

    24/9/2004 7:02:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με πολλά παγκόσμια ρεκόρ αλλά και ικανοποιητικές εμφανίσεις των Ελλήνων συνεχίστηκε το Παραολυμπιακό τουρνουά Άρσης Βαρών σε πάγκο στις εγκαταστάσεις της Νίκαιας. Υπό το βλέμμα του πρόεδρου της ΕΟΑΒ Γιάννη Σγουρού και του Εθνικού προπονητή Χρήστου Ιακώβου, που βρέθηκαν σήμερα στο «Σπίτι της Άρσης Βαρών» ο Νίκος Γκουντάνης κατέλαβε την 6η θέση στα 67,5κ. ανδρών και η Αναστασία Καζαντζίδου την 5η στην αντίστοιχη των γυναικών. Στα 60κ. γυναικών μεγάλη πρωταγωνίστρια αναδείχθηκε -όπως αναμενόταν- η Κινέζα Φου Ταογίνγκ που κατέρριψε δύο φορές το Παγκόσμιο και Παραολυμπιακό ρεκόρ με 130 κιλά στη δεύτερη προσπάθεια και 132,5 στην τέταρτη (που επιτρέπεται μόνο όταν ο αθλητής «κυνηγά» το ρεκόρ και δεν προσμετράται στο σύνολο). Το παλιό παγκόσμιο ρεκόρ ανήκε επίσης στη Φου με 128κ. από το 2003.

    Πρώτο μετάλλιο για την Γαλλία

    Στην ίδια κατηγορία η Σουάντ Γκουαζανί με 120κ. χάρισε στη Γαλλία το πρώτο της μετάλλιο στο άθλημα της Άρσης Βαρών σε πάγκο. Συγκλονιστική ήταν η μάχη στα 67.5 κιλά γυναικών, όπου η Αιγύπτια Χεμπά Αχμεντ έχασε τις δύο πρώτες προσπάθειες και κινδύνευσε να ακυρωθεί, όμως με την τρίτη σήκωσε 142,5 κιλά, 16 περισσότερα (!) από το παγκόσμιο ρεκόρ της Κινέζας Ζούο (126,5 από το 2003) και «άρπαξε» το χρυσό μετάλλιο. Έως τότε, η Κινέζα Ζανγκ Λι Πινγκ έδειχνε ως το απόλυτο φαβορί αφού είχε καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ με την πρώτη προσπάθεια στα 135 κιλά και έβλεπε τις κυριότερες αντιπάλους της να ακυρώνονται η μία μετά την άλλη. Στους άνδρες η Αίγυπτος κυριάρχησε και στα 67,5κ. με τον Μετβαλί Ματνά να κατακτά άνετα τη νίκη με 212,5 κιλά, έστω κι αν απέτυχε (με τέταρτη προσπάθεια στα 213,5) να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα

    67,5 κιλά ανδρών 1. Μετβαλί Ματνά (Αίγυπτος) 215,5 2. Μάο Σουν Γου (Κίνα) 200 3. Χαμζέχ Μοχαμαντί (Ιράν) 200 4. Αλεξάντερ Γουϊτακερ (Βραζιλία) 180 5. Μαριαπάν Περουμάλ (Μαλαισία) 180 6. ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΥΝΤΑΝΗΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 165 7. Σιν Ντάε Χέον (Νότια Κορέα) 157,5 8. Χατζίμε Ουτζίρο (Ιαπωνία) 147,5 60 κιλά γυναικών 1. Φου Τάογινγκ (Κίνα) 130* 2. Σουάντ Γκαζουανί (Γαλλία) 120 3. Αμάνι Αλί (Αίγυπτος) 117,5 4. Χαντίγια Ακέμ (Μαρόκο) 115 5. Λιουντμίλα Οσμανόβα (Ουκρανία) 107,5 6. Λι Τσαν Σίου (Μαλαισία) 87,5 7. Σαντέλ Στίρμαν (Νότια Αφρική) 85 * Η Φου Τάογινγκ κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ με 132,5 κιλά σε τέταρτη προσπάθεια 67,5 κιλά γυναικών 1. Χεμπά Αχμέντ (Αίγυπτος) 142,5 -παγκόσμιο ρεκόρ 2. Ζανγκ Λι Πινγκ (Κίνα) 135 3. Καταλίνα Ντίας (Μεξικό) 110 4. Ολγκα Σεργκουϊένκο (Ρωσία) 90 5. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΟΥ (ΕΛΛΑΔΑ) 85 6. Μπλαντίνε Σαχένου (Μπενίν) 50

    [14] Ράγκμπυ με αμαξίδιο

    Στον τελικό ο Καναδάς

    24/9/2004 7:21:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η ομάδα του Καναδά ήταν η νικήτρια του πρώτου κατά σειρά διεξαγωγής ημιτελικού του Ράγκμπι με αμαξίδιο. Ο Καναδάς επικράτησε των ΗΠΑ με 24-20 και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του δεύτερου ημιτελικού, ανάμεσα στη Βρετανία και τη Νέα Ζηλανδία. Οι δύο ομάδες έδωσαν ρεσιτάλ άμυνας, που δικαιολογεί και το τόσο χαμηλό τελικό σκόρ. Το νούμερο ένα της κατάταξης, ΗΠΑ, μπλοκαρίστηκε από την αμυντική γραμμή του Καναδά και δεν μπόρεσε να βρει το ρυθμό της σε κανένα δεκάλεπτο του αγώνα. Τα δύο πρώτα δεκάλεπτα βρήκαν τις δύο ομάδες ισόπαλες με 12-12, όμως στο τρίτο δεκάλεπτο ο Καναδάς εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των Αμερικανών και πήρε διαφορά τριών πόντων. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Καναδάς δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στις ΗΠΑ και πήρε δίκαια την νίκη πρόκριση.

    [15] Αθλητισμός

    "Πρασίνισε" η ΕΠΑΕ

    24/9/2004 7:03:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Αλλαγή σκυτάλης στην ΕΠΑΕ, που μετά από πολλά χρόνια, απέκτησε "πράσινο χρώμα". Κατά τις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη των μελών που θα εκπροσωπούν την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, οι τέσσερις εκπρόσωποι που υποστηρίζονταν από Παναθηναϊκό και Αιγάλεω, επικράτησαν άνετα αυτών του μετώπου Ολυμπιακού, ΑΕΚ, Πανιώνιος, με αποτέλεσμα, να μην μπορέσει να εκλεχθεί ούτε ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρόεδρος του ερασιτέχνη, Σάββας Θεοδωρίδης. Στην αλλαγή σκηνικού σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι για πρώτη φορά η ψηφοφορία ήταν μυστική και πολλοί από τους εκπροσώπους που ψήφισαν, εξέφρασαν με αυτό τον τρόπο την δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια.

    Στράτος: "Αλλαγή δομών"

    Τα μέλη του νέου ΔΣ της ΕΠΟ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα είναι οι Γ. Στράτος (ψηφίστηκε με 27 ψήφους από τους 35) , Χ Σκόδρας (προτάθηκε από Αρη και εκλέχθηκε με 19 ψήφους) και οι δυο υποψήφιοι του Αιγάλεω Κ. Αντιπαριώτης (21 ψήφους) και Β. Αδραχτάς (17 ψήφους).

    Δεν εξελέγησαν οι Σ. Θεοδωρίδης 15 ψήφοι, Γ. Κομπότης (Λεβαδειακός) 11 ψήφοι, Κ. Λιβανός (ΑΕΚ) και Π. Πάλλας (Πανιώνιος) από 10 ψήφοι.

    Λίγο πριν την έναρξη της συνέλευσης απέσυραν την υποψηφιότητά τους οι Μ. Τσαχειλίδης (Ιωνικός), Στ. Σφακιανάκης (Εθνικός Αστέρας) και Τ. Μπατάκης (Ηρακλής).

    Οι τέσσερις εκπρόσωποι μαζί με τον πρόεδρο κ. Αθ. Κανελλόπουλο θα εκπροσωπούν το Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, στο νέο συμβούλιο της Ομοσπονδίας που θα προκύψει από τις εκλογές που θα γίνουν στις 2 Οκτωβρίου.

    "Η Γενική Συνέλευση της ΕΠΑΕ με δημοκρατική διαδικασία, εξέλεξε τα τέσσερα μέλη της που θα εκπροσωπήσουν το Επαγγελματικό ποδόσφαιρο στο Δ.Σ. της ΕΠΟ. Εύχομαι σε όλους να πετύχουν και να φέρουν εις πέρας την εντολή της Γενικής Συνέλευσης", δήλωσε αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας, ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ Αθ. Κανελλόπουλος.

    Λίγο μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων ο υποψήφιος του Παναθηναϊκού και μεγάλος νικητής της εκλογικής διαδικασίας, Νίκος Στράτος δήλωσε ότι στόχος του είναι η αλλαγή των δομών τόσο στο επαγγελματικό, όσο και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 24 September 2004 - 16:51:24 UTC