Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νεκρός ηγετικό στέλεχος της Χαμάς
  • [02] Η Κίνα στον τελικό
  • [03] Θριάμβευσε η Βρετανία
  • [04] Αφιερωμένη στα παιδιά Παγκόσμια ημέρα καρδιάς
  • [05] Επίσημη επίσκεψη Προέδρου τηε Δημοκρατίας Φόρος τιμής στους νεκρούς του
  • [06] Όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους Περιπέτεια στον αέρα
  • [07] Ιταλία: Σκόνταψαν οι μεγάλοι
  • [08] Δεύτερο χρυσό για τον Ταϊγανίδη
  • [09] Απόλυτη κυριαρχία της Καλλιθέας
  • [10] Ήταν η καλύτερη ομάδα
  • [11] Πρώτο "τίποντο" για τον Ιωνικό
  • [12] Διπλά Ασημένιος ο Φύκας

    [01] Διεθνή

    Νεκρός ηγετικό στέλεχος της Χαμάς

    26/9/2004 4:54:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC, AΠΕ

    Νεκρός ανασύρθηκε από το αυτοκίνητό του ο Ιζ ελ-Ντιν αλ Σέιχ Χαλίλ, ηγετικό μέλος της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Χαμάς, στη Δαμασκό. Άγνωστοι είχαν τοποθετήσει βόμβα στο αυτοκίνητο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Η Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ για το θάνατο του Σέιχ Χαλίλ και προειδοποιεί για "αντίποινα" κατά του εβραϊκού κράτους. "Η ηγετική ομάδα της οργάνωσης Χαμάς θα αποφασίσει, πότε θα υπάρξει στα κατεχόμενα (από το Ισραήλ) εδάφη ένα δικό μας πλήγμα" αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης, που εκδόθηκε στη συριακή πρωτεύουσα λίγο αφότου έγινε γνωστός ο θάνατος του Σέιχ Χαλίλ. Πάντως, οι Ισραηλινοί, μέχρι τώρα, τηρούν σιγή ιχθύος, για όσα τους προσάπτουν οι Παλαιστίνιοι. Από το ίδιο αιματηρό περιστατικό τραυματίστηκαν τρεις περαστικοί.

    Ο 39χρονος Σέιχ Χαλίλ ανήκε στην ένοπλη πτέρυγα της οργάνωσης, ενώ ήταν ένα από τα ηγετικά στελέχη της Χαμάς. Βάση του ήταν η Δαμασκός της Συρίας. Στις αρχές της δεκαετίας του 90 ήταν μεταξύ των 400 Παλαιστινίων, που απελάθηκαν από το Ισραήλ στο Λίβανο.

    Στο μεταξύ, το Ισραήλ κατηγορεί τη Συρία, ότι υποθάλπει τη Χαμάς και άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις, που έχουν βάση στη Δαμασκό. Πάντως, η Συρία επιμένει, ότι η βοήθεια, που δίνει είναι πολιτική και όχι στρατιωτική.

    [02] Πετοσφαίριση (Καθιστών)

    Η Κίνα στον τελικό

    26/9/2004 5:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/9/2004 6:48:57 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η Κίνα είναι η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον αυριανό τελικό του Παραολυμπιακού τουρνουά βόλεϊ καθιστών, στις Γυναίκες, ύστερα από τη νίκη της επί της Σλοβενίας με 3-0 σετ (25-11, 25-8, 25-17). Η ασιατική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της συνάντησης ανάμεσα στην Ολλανδία και τις ΗΠΑ. Αντίθετα, η Σλοβενία θα παίξει στον «μικρό» τελικό με τον ηττημένο της ίδιας αναμέτρησης, διεκδικώντας την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Ο Κινέζος τεχνικός, Λε Ρονγκ Ρονγκ, ευτύχησε να έχει σε μεγάλη ημέρα την καλύτερη παίκτρια της διοργάνωσης, την ασυναγώνιστη Γιου Χονγκ Σενγκ, που κέρδισε μόνη της ένα ολόκληρο σετ (25 πόντους!). Με σταθερά υψηλή απόδοση καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι Κινέζες δεν επέτρεψαν στις Σλοβένες να πιστέψουν ότι μπορούν να τις απειλήσουν. Μόνο η αρχηγός της Σλοβενίας, η Ανίτα Γκόλτνικ, πάλεψε (16 πόντοι) απέναντι στον «κινέζικο δράκο», όμως ήταν απελπιστικά μόνη.

    Οι συνθέσεις

    ΚΙΝΑ (Λε Ρονγκ Ρονγκ): Τσεν, Λιου, Ταν, Ζενγκ, Λι Λι, Σενγκ, Ζονγκ (λίμπερο), Γκονγκ, Τσάο.

    ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Άντολφ Ουρνάουτ): Γκόλτνικ, Γιακίν, Γκόσνακ, Τσέντσελι, Κότνικ, Τόμιτς, Γκράντισεκ (λίμπερο), Σαρτ, Κόβατσιτς, Όβτσιακ.

    Αντίπαλος η Ολλανδία

    Μετά την Κίνα, η Ολλανδία θα είναι η δεύτερη φιναλίστ στον αυριανό τελικό του Παραολυμπιακού τουρνουά βόλεϊ καθιστών, στις γυναίκες. Οι «οράνιε» νίκησαν στον έτερο ημιτελικό τις ΗΠΑ με 3-0 σετ (25-14, 25-12, 25-17), χωρίς να χρειαστεί να «φορτσάρουν» ιδιαίτερα, απέναντι σε έναν σαφώς υποδεέστερο -εξ απόψεως δυναμικότητας- αντίπαλο. Απλώς, οι Ολλανδέζες πίεσαν «αφόρητα» από τη θέση του σερβίς την αδύναμη υποδοχή των Αμερικανίδων (13 άσοι), δημιουργώντας τους αξεπέραστο πρόβλημα στην πρώτη μπάλα, και κατ΄ επέκτασιν στην πάσα. Ταυτόχρονα, το μπλοκ της νικήτριας (13 έναντι μόλις 3 των ΗΠΑ) δούλεψε άψογα απέναντι στην αμερικανική επίθεση, οπότε όλα εξελίχθηκαν ευνοϊκά για τις μετέπειτα νικήτριες.

    ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ζόζεφ Μπάνφι): Μπονς, Ντεν Χάαν, φαν Μάρουμ, Πόιεζ, Άντεμα, Βέστερχοφ, Λιστ (λίμπερο), Χάρμσεν.

    ΗΠΑ (Μάικ Χιούλετ): Ουέμπστερ, Μέιμον, Άλφελντ, Μακ Ουΐλιαμς, Όλντριτς, Λάνκαστερ, Ντάνιελς (λίμπερο), Ρίκερ, Μπράουνερ.

    [03] Ιππασία

    Θριάμβευσε η Βρετανία

    26/9/2004 5:42:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/9/2004 5:53:04 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρόγραμμα της ιππασίας, με το ομαδικό αγώνισμα, όπου επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά, καθώς το μεγάλο φαβορί, Βρετανία, συγκέντρωσε 444.866 βαθμούς και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, για δεύτερη συνεχή φορά.

    Η παγκόσμια πρωταθλήτρια και «χρυσή» ομάδα του Σίδνεϊ είχε στη σύνθεσή της τον Λι Πίρσον, που κατακτά έτσι το τρίτο χρυσό μετάλλιο στην Αθήνα, την Ντέμπορα Κριντλ, που επίσης κατακτά το τρίτο χρυσό μετάλλιο στην Αθήνα, την Ανν Ντούνχαμ, για την οποία αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο και τη Νίκολα Τουστέιν, που έχει κατακτήσει και δύο χάλκινα μετάλλια. Τη δεύτερη θέση πήρε η Γερμανία, με 417.109 βαθμούς, που είχε στη σύνθεσή της τους Χάνελορ Μπρένερ, Μπετίνα Έιστελ, Μπρίτα Νάεπελ, Μπιάνκα Βόγκελ και την τρίτη θέση η Ολλανδία, με 413.082 βαθμούς, που είχε στη σύνθεσή της τους Γκερτ Μπόλμερ, Γιουπ Στόκελ, Σιέρστιν Φερμιούλεν. Στο Σίδνεϊ η Ολλανδία είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο, ενώ η Γερμανία είχε μείνει στην έκτη θέση.

    Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Βρετανός Λι Πίρσον κατάφερε ένα μοναδικό επίτευγμα. Και στο Σίδνεϊ και στην Αθήνα κατέκτησε το απόλυτο σε χρυσά μετάλλια κι έτσι σε ηλικία 30 ετών έχει πετύχει το 6Χ6.

    Τα αποτελέσματα

    Χώρα Βαθμοί

    1. ΒΡΕΤΑΝΙΑ 444.866

    Ντέμπορα Κριντλ, Ανν Ντάνχαμ, Λι Πίρσον, Νίκολα Τουστέιν

    2. ΓΕΡΜΑΝΙΑ 417.109

    Μπετίνα Έιστελ, Μπιάνκα Βόγκελ, Μπρίτα Νάεπελ, Χάνελορ Μπρένερ

    3. ΟΛΛΑΝΔΙΑ 413.082

    Γιουπ Στόκελ, Γκερτ Μπόλμερ, Σιέρστιν Φερμιούλεν

    4. ΣΟΥΗΔΙΑ 410.148

    Μπέριτ Σβένσον, Γκαμπριέλα Λόφ, Κέρστιν Ένγκλουντ, Ιρένε Σλαέτενγκρεν

    5. ΝΟΡΒΗΓΙΑ 405.900

    Σίλιε Γκίλουντ, Γιενς Λάσε Ντόκαν, Σίγκριντ Ρούι, Ανν Κάτριν Λιούμπε

    6. ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 401.014

    Μαρίτα Χερντ, Ανν Σκίνερ, Γιαν Πάικ, Τζόρτζια Μπρους

    7. Η.Π.Α. 399.876

    Μπάρμπαρα Γκραϊσμίερ, Κιθ Νέβερλα, Λιν Σέιντεμαν, Κάθριν Γκρόουβς

    8. ΔΑΝΙΑ 392.259

    Λίσελοτ Ρόζενχαρτ, Μάλεν Σόμερλουντ, Λίνε Γιόργκενσεν, Χένρι Σίμπεσεν

    9. ΚΑΝΑΔΑΣ 389.976

    Τζούντι Άισλαντ, Λόρεν Μπάργουικ, Νταξ Άνταμ, Κάρεν Μπράιν

    10. ΙΣΡΑΗΛ 384.345

    Όμερ Μπεν Ντορ, Εϊγιάλ Σαχάρ, Ιτάι Ζουκ

    [04] Υγεία

    Αφιερωμένη στα παιδιά Παγκόσμια ημέρα καρδιάς

    26/9/2004 5:59:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Αφιερωμένη στα παιδιά είναι η σημερινή παγκόσμια ημέρα καρδιάς και οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την παιδική παχυσαρκία για την έλλειψη άσκησης, αλλά και για το παθητικό κάπνισμα, που θέτουν σε κίνδυνο την καρδιά των παιδιών. Με "μπροστάρη" το μήνυμα "τα παιδιά μας έχουν μπροστά τους μια ζωή και μόνο μια καρδιά για να τη ζήσουν", με στόχο να ενημερωθούν όλα τα παιδιά και οι γονείς τους για την αξία της πρόληψης, οι καρδιολόγοι της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρία, συνέλεξαν υλικό, το οποίο με τη συνεργασία του υπουργείου παιδείας και του παιδαγωγικού ινστιτούτου θα φτάσει σε όλες τις γωνιές της χώρας .

    Σωτήρια η σωστή διατροφή

    Άκρως αποθαρρυντικά είναι τα στοιχεία, που παρουσιάζουν οι επιστήμονες, πάνω από 22 εκατομμύρια παιδιά είναι υπέρβαρα, ενώ το 10% των παιδιών παρουσιάζει υπερβολικά αυξημένα επίπεδα χοληστερίνης. Επίσης, σχεδόν τα μισά παιδιά, παγκοσμίως, είναι παθητικοί καπνιστές, ενώ είναι πολύ χαμηλό το ποσοστό, των παιδιών που ασκούνται.

    Οι επιστήμονες προειδοποιούν, ότι όλοι αυτοί οι παράγοντες θέτουν σε κίνδυνο την καρδιά των παιδιών. Στις δυτικές χώρες τα παιδιά παρουσιάζουν καρδιαγγειακές βλάβες, εξ αιτίας της κακής διατροφής, ενώ στις αναπτυσσόμενες, χάνονται από την ασιτία και την έλλειψη πόσιμου νερού.

    Από αυτή την ημέρα, που είναι αφιερωμένη στα παιδιά, δε θα μπορούσε να λείπει και η συμβολή της UNICEF, η οποία τονίζει, πως η σωστή διατροφή των παιδιών θα πρέπει να μπει στις καρδιές μας.

    [05] Εσωτερικά

    Επίσημη επίσκεψη Προέδρου τηε Δημοκρατίας Φόρος τιμής στους νεκρούς του Ρίμινι

    26/9/2004 6:20:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Το Ρίμινι επισκέφθηκε σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, προκειμένου να παραστεί στην επιμνημόσυνη τελετή στο στρατιωτικό νεκροταφείο Ριτσούνε, με την ευκαιρία του εορτασμού των 60 χρόνων της μάχης του Ρίμινι. Τότε, η τρίτη ελληνική ορεινή ταξιαρχία υπό την αρχηγία του συνταγματάρχη Θρασύβουλου Τσακαλώτου, μετά απο σκληρές μάχες κατάφερε να ελευθερώσει την πόλη από τους Γερμανούς και τους Ιταλούς φασίστες. Η επέτειος αυτή τιμήθηκε σήμερα στο Ρίμινι παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου. Στο νεκροταφείο των πεσόντων εψάλη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

    Χάρη στις θυσίες τους, η Ελλάδα είναι σήμερα ελεύθερη

    Κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο του Ρίμινι, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν ο πρέσβης της Ελλάδας στη Ρώμη Αναστάσιος Μητσιάλης, ο Ιταλός υφυπουργός Άμυνας, κ. Μπαρσέλι και ο νομάρχης του Ρίμινι Μπρούνο Ντ Αλφόνσο. Ο κ. Στεφανόπουλος επισκέφθηκε το μνημείο των πεσόντων, όπου τον υποδέχθηκε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Εφέδρων Πολεμιστών Αγωνιστών Θυμάτων αναπήρων, υποστράτηγος Γ. Κουσούλης.

    Επίσης, ο κ. Στεφανόπουλος επισκέφθηκε τον τάφο του λογίου Πλήθωνα Γεμιστού, στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού του Ρίμινι, ενώ συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ιταλίας.

    Στο γεύμα, που παρετέθη προς τιμήν του κ. Στεφανόπουλου, ο Πρόεδρος ανέφερε, ότι ήταν μεγάλη η τιμή για τους πολεμιστές, που πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την πατρίδα.

    Απευθυνόμενος στους επιζήσαντες της μάχης του Ρίμινι, ο κ. Στεφανόπουλος δήλωσε, "χάρη στις θυσίες σας, η Ελλάδα είναι σήμερα η πατρίδα της Ενωμένης Ευρώπης, η πατρίδα που διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είστε η ζωντανή δόξα της Ελλάδας".

    [06] Εσωτερικά

    Όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους Περιπέτεια στον αέρα

    26/9/2004 6:26:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/9/2004 7:15:28 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Στιγμές αγωνίας έζησαν οι επιβαίνοντες στην πτήση 411 με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, στις 12:50, με 20 λεπτά καθυστέρηση. Περίπου στις 15:15 και όταν το αεροσκάφος ήταν πάνω από τη Βρετανία, άγνωστος τηλεφώνησε στα γραφεία της εφημερίδας "Εθνος" λέγοντας, ότι στο συγκεκριμένο αεροσκάφος έχει τοποθετηθεί βόμβα. Οι υπεύθυνοι της εφημερίδας ενημέρωσαν την αστυνομία, η οποία με τη σειρά της ζήτησε από τον πύργο ελέγχου του Ελευθέριος Βενιζέλος να επικοινωνήσει με τον πιλότο. Η επικοινωνία έγινε μισή ώρα μετά και ο πιλότος, στις 17:34 προσγειώθηκε, συνοδεία δύο βρετανικών μαχητικών στο αεροδρόμιο του Στάνσεντ, όπου οι βρετανικές αρχές είχαν λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Αμέσως μετά την προσγείωση το αεροσκάφος εκκενώθηκε και άρχισε ο ενδελεχή έλεγχος.

    Ενδελεχής έλεγχος

    Κομάντος και ειδικοί πυροτεχνουργοί άρχισαν να ερευνούν το αεροσκάφος, το οποίο, όπως και οι επιβάτες, είχαν ελεγχθεί εξονυχιστικά στην Αθήνα, όπως γίνεται σε ειδικά σε κάθε πτήση που έχει προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου των Ολυμπιακών Αερογραμμών.

    [07] Αθλητισμός

    Ιταλία: Σκόνταψαν οι μεγάλοι

    26/9/2004 6:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/9/2004 7:33:22 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Αγωνιστική των χαμένων βαθμών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η 4η ημέρα του ιταλικού πρωταθλήματος. Τον χορό άνοιξε η Γιουβέντους, που σκόνταψε απέναντι στην Παλέρμο μέσα στο Ντελε Άλπι. Οι Σικελοί, υποχρέωσαν την "μεγάλη κύρια" στην πρώτη απώλεια βαθμών καθώς, πήραν την ισοπαλία με 1-1 στο Τορίνο. Στην ελληνική μονομαχία του καμπιονάτο, η Μπολόνια του Θοδωρή Ζαγοράκη, (που αποβλήθηκε στο 51΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα), επιβλήθηκε της Ρόμα του Τραινού Δέλλα με 3-1. Η Μπολόνια τέλειωσε το παιχνίδι με εννιά παίκτες , καθώς στο 39 είχε αποβληθεί και ο Τσιπριάνι. Την Κυριακή η αντίπαλος του Πανιώνιου, Ουντινέζε, ηττήθηκε από την Μπρέσια με 2-1 μέσα στο "Φρίουλι" για την και έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμη περισσότερο στην κορυφή.

    Νέα απώλεια η Ίντερ

    Η Λέτσε συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις ανέβηκε στην δεύτερη θέση μετά τη νίκη της επί της Κάλιαρι του Φάνη Κατεργιαννάκη με 3-1, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να αγωνίζεται σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο

    Εκεί ισοβαθμεί με την Μεσσίνα, που ήρθε ισόπαλη με την Κίεβο.

    Την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμη περισσότερο τη Γιουβέντους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έχασε σήμερα η Ίντερ. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία στην Πάρμα (2-2) με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν δύο φορές το προβάδισμα και την Ίντερ να ισοφαρίζει με ισάριθμα τέρματα του Μάρτινς.

    Σημαντική νίκη και για τη Σαμπντόρια που πέρασε από τη Φλωρεντία, κερδίζοντας 2-0 τη Φιορεντίνα. Σε ό,τι αφορά τις Λιβόρνο και Σιένα, παραχώρησαν ισοπαλίες 1-1 και 0-0 σε Αταλάντα και Ρετζίνα αντίστοιχα.

    Αποτελέσματα βαθμολογία

    Σάββατο (25/9): Μπολόνια-Ρόμα 3-1 (5,37 Μαγκνί, 34 Τσιπριάνι-59 Τότι) Γιουβέντους-Παλέρμο 1-1 (54 Ιμπραϊμοβιτς-17 Ζακάρντο)

    Κυριακή (26/9): Φιορεντίνα-Σαμπντόρια 0-2 (11 Μπατσάνι, 65 Σακέτι) Ιντερ-Πάρμα 2-2 (71,82 Μάρτινς-17 Τζιλαρντίνο, 74 Μαρτσιόνι) Λέτσε-Κάλιαρι 3-1 (56 Κασέτι, 72 Τζιακομάτζι, 85 Μπιελάνοβιτς-48 Εσπόζιτο) Λιβόρνο-Αταλάντα 1-1 (71 Βιτζιάνι-69 Γκαουτιέρι) Μεσίνα-Κιέβο 0-0 Σιένα-Ρετζίνα 0-0 Ουντινέζε-Μπρέσια 1-2 (57 Γιανκουλόφσκι-7 πεν. Καράτσιολο, 76 Μανίνι) Λάτσιο-Μίλαν έναρξη 21:30

    Βαθμολογία (σε 4 αγώνες)

    Γιουβέντους 10 Λέτσε 8 Μεσίνα 8 Λάτσιο 7-3αγ. Ίντερ 6 Κιέβο 6 Ρετζίνα 6 Παλέρμο 6 Κάλιαρι 6 Μπολόνια 6

    [08] Κολύμβηση

    Δεύτερο χρυσό για τον Ταϊγανίδη

    26/9/2004 6:48:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/9/2004 7:11:45 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης ήταν το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο των ανδρών κατηγορίας S13 και δικαίωσε εαυτό και Έλληνες που βρέθηκαν στις κερκίδες. Ο Έλληνας κολυμβητής κατέκτησε το δεύτερο χρυσό του μετάλλιο με 1:03.98. Το αργυρό πήρε ο Καναδός Βάλτερ Βου με 1:06.57 και το χάλκινο ο συμπατριώτης του με 1:06.97.

    Ευχαριστημένος

    Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης μετά και το σημερινό χρυσό μετάλλιο, το δεύτερο σε αυτούς τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, δήλωσε ότι περίμενε το χρυσό αυτό και το αφιέρωσε στον κόσμο: «Περίμενα αυτό το χρυσό, γιατί το ύπτιο είναι το στυλ μου. Δεν φοβήθηκα την κούρσα όπως την προηγούμενη Κυριακή, γιατί όπως είπα πριν είναι το αγώνισμα μου. Ήθελα να σπάσω για δεύτερη φορά το παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά δεν τα κατάφερα. Είναι το δεύτερο χρυσό και το αφιερώνω στον κόσμο. Πιστεύω ότι και αύριο θα πάρω ακόμη ένα μετάλλιο». Όσο για το ότι λίγο έλειψε, να βγει άκυρος δήλωσε: « Δεν είδα καλά τον τοίχο και πήρα λίγο μακριά την στροφή» αλλά τέλος καλό, όλα καλά.

    [09] Αθλητισμός

    Απόλυτη κυριαρχία της Καλλιθέας

    26/9/2004 7:08:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την πρώτη της νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα πέτυχε η Καλλιθέα. Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα η ομάδα του Τάκη Λεμονή, κατάφερε να βρει τρεις φορές τα δίχτυα και να περάσει ένα άνετο απόγευμα απέναντι στον νεοφώτιστο Εργοτέλη που για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή δεν κατάφερε να γνωρίσει την χαρά της συγκομιδής των πρώτων της βαθμών στην μεγάλη κατηγορία.

    Λίγος ο Εργοτέλης

    Μετά το πρώτο τέταρτο, η Καλλιθέα επέβαλε τον ρυθμό της και απέκτησε πλήρως τον έλεγχο του αγώνα, αυξάνοντας την πίεση προς την εστία του Χανιωτάκη, κυνηγώντας επίμονα το γκολ.

    Η υπεροχή της ομάδα του Τάκη Λεμονή, μετουσιώθηκε σε γκολ στο 30ο λεπτό, όταν ο Σαββίδης βρήκε τον Τελκίνσκι που κινήθηκε από αριστερά και σούταρε δυνατά προς την εστία του Εργοτέλη. Ο Χανιωτάκης κατάφερε να αποκρούσει όμως δεν συγκράτησε την μπάλα και ο Ντραγκίσεβιτς που καραδοκούσε, δεν δυσκολεύθηκε να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά.

    Το γκολ έδωσε "φτερά" στους γηπεδούχους, που συνέχισαν να πιέζουν και πέντε λεπτά αργότερα, ο Φάνης Γκέκας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, έστειλε την μπάλα για δέυτερη φορά στα δίκτυα του Χανιωτάκη, παρά την προσπάθεια του Οικονομάκη να απομακρύνει.

    Από την πλευρά τους, οι νεοφώτιστοι που δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να αμφισβητήσουν την ανωτερότητα της Καλλιθέας, φάνηκαν σε δύο περιπτώσεις (2` και 22`), στις οποίες -ανούσιος- πρωταγωνιστής ήταν ο Πάτρικ Ογκουνσότο.

    Στο δεύτερο ημίχρονο και παρά τις διορθωτικές κινήσεις του Σηφάκη, δεν άλλαξε το "σκηνικό" του αγώνα. Η Καλλιθέα ήταν το "απόλυτο αφεντικό" στο γήπεδο και αυτή η υπεροχή μεταφράστηκε σε ένα τρίτο γκολ, όταν στο 65` και μετά από σύγχυση στα καρέ του Εργοτέλη, ο Καρατζάς βρέθηκε μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής και με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το 3-0.

    Διαιτητής: Βασιλείου (Ηλείας)

    Συνθέσεις: ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Σουλογάνης, Κουλακιώτης, Καρατζάς, Γκεοργκίεφ, Ντραγκίσεβιτς, Ουάνγκα (29` Σέτα), Τελκίνσκι, Σαββίδης, Νταμπρόφσκι, Τσίγκας (67` Κουτσοσπύρος), Γκέκας.

    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Χανιωτάκης, Ιβάνοφ, Οικονομάκης, Σιλά, Σκέντζος (46` Σπυριδάκης), Σουτζής, Δημήτρης, Κοιλιάρας, Πάρβου, Βούκοβιτς, Ογκουνσότο (70` Γωνιωτάκης).

    [10] Γκόλμπολ

    Ήταν η καλύτερη ομάδα

    26/9/2004 7:20:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Διατήρησε τον τίτλο της χρυσής Παραολυμπιονίκου που κατείχε από το Σίδνεϊ το 2000 η εθνική ομάδα γυναικών του Καναδά στο τουρνουά Γκόλμπολ της Αθήνας. Ο Καναδάς επικράτησε με σκορ 3-1 της αντίστοιχης των ΗΠΑ και έδειξε πώς είναι ένα επίπεδο παραπάνω από όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Σκόραραν για τις νικήτριες οι Άλσοπ και Μορίν (2). Το μοναδικό τέρμα των ΗΠΑ πέτυχε η Μίλερ. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η εθνική ομάδα γυναικών της Ιαπωνίας, η οποία νίκησε στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, έπειτα από εξαιρετικά αμφίρροπο αγώνα, την αντίστοιχη της Φινλανδίας με σκορ 2-1. Τα δύο τέρματα σημείωσε για την Ιαπωνία η Γιούκι Ναόϊ, ενώ το τελικό αποτέλεσμα (2-1) διαμόρφωσε για τη Φινλανδία, η Χέϊκινεν, 35 δεύτερα πριν την λήξη.

    [11] Αθλητισμός

    Πρώτο "τίποντο" για τον Ιωνικό

    26/9/2004 7:18:00 μμ

    Νικηφόρο ήταν το "ντεμπούτο" του Ιωνικού στο γήπεδο της Νεάπολης για το νέο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε του Απόλλωνα Καλαμαριάς με 2-0. Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλέξη Γαβριλόπουλο που πέτυχε το πρώτο γκολ και έφτιαξε το δεύτερο για τον Μακόρ δείχνοντας ότι θα αποτελέσει το βαρόμετρο των "κυανόλευκων" τη φετινή σεζόν.

    Με την υπογραφή του Γαβριλόπουλου

    Ο Ιωνικός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να ελέγξει τον χώρο του κέντρου, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι. Ηταν το 18ο λεπτό όταν ο Κλέιτον προσπάθησε ανεπιτυχώς να πλασάρει τον Μπεκιάι, μία φάση που όπως αποδείχθηκε "ξύπνησε" τους γηπεδούχους.

    Στα λεπτά που ακολούθησαν οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου πίεσαν σε όλο το γήπεδο και με κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών τον Γαβριλόπουλο, απείλησαν τον Ζαφειρόπουλο που είχε "κατεβάσει τα ρολά". Ο τερματοφύλακας των "Ποντίων" απεσώβησε τον κίνδυνο (20` και 28`), δεν τα κατάφερε όμως και στην φάση του 39` όταν ο Γαβριλόπουλος με εντυπωσιακή κεφαλιά, έδωσε το προβάδισμα στον Ιωνικό.

    Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως η εμπειρία των παικτών του Ιωνικού, δεν τους επέτρεψε να γίνουν επικίνδυνοι.

    Αντίθετα, οι "κυανόλευκοι" διατήρησαν με σχετική ευκολία το προβάδισμα που είχαν εξασφαλίσει από το πρώτο μέρος και μάλιστα δεν αρκέσθηκαν σ΄ αυτό. Έτσι, στο 62ο λεπτό, ο Γαβριλόπουλος βρήκε με εντυπωσιακό τρόπο τον Μακόρ, ο οποίος με πολύ καλή ατομική προσπάθεια, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ζαφειρόπουλο, "σφραγίζοντας" ουσιαστικά την πρώτη νίκη του Ιωνικού στο νέο πρωτάθλημα.

    Διαιτητής: Μαζαράκης (Κεφαλλονιάς) Κίτρινες : Φυτανίδης, Γκούντμαν, Γαβριλόπουλος Συνθέσεις: ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπεκιάι, Διαμαντής, Κινγκ, Πουλόπουλος, Διγκόζης, Μελαμπιανάκης, Μακόρ, Λετιέρι, Μάγγος, Γαβριλόπουλος, Βουρεξάκης ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Ζαφειρόπουλος, Νταβάρεζ (66` Παππάς), Ιακώβου, Παπαδόπουλος, Κλέιτον, Φυτανίδης, Ουέλινγκτον, Παρμαξίδης, Χατζί, Βέλα Τζούνιορ, Βάργκας (46` Τζιακομέλι)

    [12] Κολύμβηση

    Διπλά Ασημένιος ο Φύκας

    26/9/2004 7:34:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Κωνσταντίνος Φύκας ούτε στα 50μ. ελεύθερο στην κατηγορία S8 κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο, καθώς έμεινε 2ος με 27.54 -βελτιώνοντας την ατομική του επίδοση- πίσω από τον εκπληκτικό Κινέζο Φου Ξιαο Ουάνγκ, που για δεύτερη φορά σήμερα έκανε παγκόσμιο και παραολυμπιακό ρεκόρ με 26.84. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Αυστραλός Μπεν Οστιν με 28.42.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 26 September 2004 - 16:51:00 UTC