Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύνθημα νίκης στον Ολυμπιακό
  • [02] Δούλευε για το CNN Απήχθη δημοσιογράφος στη Γάζα
  • [03] Συνέντευξη Τύπου Γ. Σουφλιά Τα έργα στο φονικό πέταλο
  • [04] Ηθικόν ακμαιότατον στην Ξάνθη
  • [05] Οριστικά εκτός ο Οϊγιερ με ΠΑΟ
  • [06] Ικανοποίση στην Καλλιθέα αλλά...
  • [07] Έριν Πόποβιτς όπως Μαρκ Σπιτς
  • [08] Επιστροφή Ζιντάν
  • [09] Οικονομική ανάσα στον Άρη
  • [10] Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Τα γενέθλια του Δικηγορικού
  • [11] Χρυσή η Κίνα στις γυναίκες
  • [12] Οι ΗΠΑ χρυσές στις γυναίκες
  • [13] Με το μυαλό στην Ουντινέζε
  • [14] Δυο νίκες ψάχνει η ΑΕΚ

    [01] Champions League

    Σύνθημα νίκης στον Ολυμπιακό

    27/9/2004 7:16:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στο στάδιο "Καραϊσκάκη" θα πραγματοποιήσει το βράδυ της Τρίτης (21.45, ΝΕΤ) ο Ολυμπιακός. Απέναντί του ένας θρύλος του ποδοσφαίρου της "Γηραιάς Ηπείρου", η Λίβερπουλ. Το όνομα του αντιπάλου της ομάδας του Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι "βαρύ και με μεγάλη ιστορία, ωστόσο οι Πειραιώτες έχουν πολύ καλή ψυχολογία, μετά τις νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα και την ισοπαλία με τη Λα Κορούνια στο "Ριαθόρ" και ελπίζουν ότι θα μπορέσουν κόντρα στη Λίβερπουλ να κάνουν το μεγάλο βήμα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Σερβοέλληνας προπονητής που είδε την Κυριακή τον Γεωργάτο τον Σούρερ να προπονούνται χωρίς πρόβλημα, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για ένα θετικό αποτέλεσμα δηλώνοντας χαρακτηριστικά: "Μπορούμε την νίκη".

    Μπάγεβιτς: "Μπορούμε τη νίκη"

    Η Λίβερπουλ στον τελευταίο της αγώνα επιβλήθηκε της Νόριτς με 3-1, δείχνοντας ότι βρίσκει την φόρμα της, γεγονός που εντυπωσίασε τον Μπάγεβιτς.

    Ο προπονητής όμως του Ολυμπιακού το ξεκαθάρισε, πως ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο αντίπαλος και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, ο στόχος της ομάδας του είναι η νίκη, ζητώντας από τους παίκτες του συνεχές πρέσινγκ και πειθαρχία για ενενήντα λεπτά για να φτάσουν στην επιτυχία. Και πρόσθεσε πως αν καταφέρει ο Ολυμπιακός να την πάρει, τότε θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση.

    "Με τη νίκη θα είμαστε πολύ κοντά στην πρόκριση. Δεν λέω ότι θα κερδίσουμε σίγουρα, αλλά η προσπάθεια θα γίνει από την πλευρά μας. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι αυτός που πρέπει. Δεν πρέπει να φοβάται κανέναν. Μπορεί να κερδίσει κάθε ματς, όπως έχει δείξει στο παρελθόν, αλλά ας περιμένουμε να το δείξουμε αυτό στο γήπεδο. Φυσικά υπάρχει σεβασμός για τη Λίβερπουλ, που είναι ιστορική ομάδα στην Ευρώπη".

    Αναφερόμενος στη Λίβερπουλ, επεσήμανε ότι σε κάθε παιχνίδι αλλάζει πρόσωπο, παρουσιάζοντας μια διαφορετική ομάδα, ανάλογα με τον αντίπαλο κάτι που ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα.

    Παρόλα αυτά ο Μπάγεβιτς τόνισε πως η Λίβερπουλ έχει μειονεκτήματα που ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί.

    Ο τεχνικός του Ολυμπιακού απέφυγε να πει οτιδήποτε για την ενδεκάδα με την οποία θα παρατάξει την ομάδα του, ωστόσο έδωσε το στίγμα για το που προσανατολίζεται: "Δεν θα αλλάξουμε τίποτα. Έχουμε βελτιωθεί και πάμε καλά στην άμυνα. Υπάρχουν λύσεις και πιστεύω να έχουμε την απόδοση, που είχαμε στα προηγούμενα ματς. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Σχεδόν έχω αποφασίσει για τους έντεκα, αλλά περιμένω να περάσει η βραδιά...". Και πρόσθεσε αστειευόμενος: "Να κοιμηθούμε πρώτα και να δούμε πώς θα ξυπνήσουμε...".

    Αισιόδοξος και ο Στολτίδης

    Αισιόδοξος για την έκβαση του αγώνα, ήταν και ο Ιεροκλής Στολτίδης που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου:

    "Ο Ολυμπιακός μπορεί να στηριχθεί στην ομάδα του. Έχουμε καλούς παίκτες, αλλά για να κερδίσουμε αύριο θα πρέπει να λειτουργήσουμε ως ομάδα. Να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Η βοήθεια του κόσμου θα είναι μεγάλη. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Εμείς θα μπούμε, όπως σε όλα τα ματς, με τη φιλοσοφία και τη διάθεση να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αν έρθει άλλο αποτέλεσμα θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια. Μπορεί η Λίβερπουλ να είναι ιστορική ομάδα και να έχει κάνει πολλά στο παρελθόν στην Ευρώπη, όμως οι αποστάσεις έχουν μικρύνει μεταξύ των ομάδων. Ενας καλός Ολυμπιακός αύριο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τη Λίβερπουλ".

    Στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς για την αναμέτρηση με τη Λίβερπουλ έχουν τεθεί τόσο ο Γρηγόρης Γεωργάτος, όσο και ο Γκαμπριέλ Σούρερ. Οι δύο άσοι του Ολυμπιακού είχαν τραυματιστεί στον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με την Καλλιθέα και δεν αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τον Άρη, ωστόσο γυμνάστηκαν χθες και συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή. Οι 19 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Μπάγεβιτς για το ματς με τη Λίβερπουλ είναι: Νικοπολίδης, Γιάννου, Μαυρογενίδης, Πάντος, Βενετίδης, Σούρερ, Ανατολάκης, Βάλλας, Κωστούλας, Στολτίδης, Ταραλίδης, Καφές, Μάριτς, Γεωργάτος, Γεωργιάδης, Ριβάλντο, Καστίγιο, Οκκάς, Τζιοβάνι.

    Μπενίτεθ: "Ήρθαμε για τη νίκη"

    Πρόσχαρος, ευγενικός, και ευδιάθετος εμφανίστηκε ο Ράφα Μπενίτεθ στη συνέντευξη Τύπου και στάθηκε ευθύς εξαρχής στο ότι η ομάδα του θα επιδιώξει τη νίκη:

    "Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα. Είναι δύσκολο παιχνίδι και σεβόμαστε τον αντίπαλό μας, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε. Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω τον τρόπο να παίζω για ένα ισόπαλο αποτέλεσμα. Παίζω πάντα για τη νίκη και όχι για να μη χάσει η ομάδα μου, άσχετα από το αποτέλεσμα που μπορεί να έρθει τελικά" τόνισε ο Ισπανός τεχνικός, ενώ αναφερόμενος στους παίκτες του Ολυμπιακού επεσήμανε., ότι πέρα από τον Ριβάλντο και τον Τζιοβάνι, υπάρχουν κι άλλοι καλοί παίκτες, όπως ο Γεωργάτος και ο Οκκάς.

    "Ο Ολυμπιακός έχει 11 παίκτες και εκτός του τερματοφύλακα, όλοι μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι για εμάς", συμπλήρωσε στο τέλος.

    Είπε ακόμη πως οι 9 βαθμοί μπορεί να μην είναι αρκετοί για να δώσουν την πρόκριση σ αυτό τον όμιλο, ενώ δεν θέλησε να φανερώσει την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει.

    Πάντως όπως όλα δείχνουν, η ενδεκάδα θα εξαρτηθεί από την συμμετοχή ή όχι του Χάρι Κιούελ που είναι τραυματίας. O τεχνικός της αγγλικής ομάδας τόνισε ότι τα πάντα θα εξαρτηθούν από το τι θα πει ο γιατρός, ωστόσο δεν φάνηκε να δίνει πολλές ελπίδες.

    Οι Άγγλοι δημοσιογράφοι που ήρθαν το μεσημέρι στην Αθήνα, μαζί με την αποστολή της Λίβερπουλ, υποστηρίζουν ότι θα παίξει ο 23χρονος Στέφεν Γουόρνοκ. Και έλεγαν πως μάλλον ο Μπάρος δεν θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα.

    Έτσι, μια πιθανή ενδεκάδα, που μπορεί να παρατάξει αύριο η Λίβερπουλ είναι: Ντούντεκ, Χοσέμι, Φίναν, Χίπια, Γκάραχερ, Γουόρνοκ, Ρίισε, Χάμαν, Λουΐς Γκαρσία, Αλόνσο και Σισέ. Θυμίζουμε πως ο Στίβεν Τζέραρντ είναι τραυματίας και δεν θα αγωνιστεί.

    [02] Διεθνή

    Δούλευε για το CNN Απήχθη δημοσιογράφος στη Γάζα

    27/9/2004 8:26:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters

    Στα χέρια ενόπλων στην πόλη της Γάζας έπεσε ο παραγωγός του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN, Ριγιάντ Άλι. Την είδηση μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα και επιβεβαίωσε αργότερα το CNN. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του αμερικανικού δικτύου, Μπέν Γουέντεμεν, άνδρες που κρατούσαν όπλα ΑΚ- 47 και πιστόλια βγήκαν από ένα αυτοκίνητο και συνέλαβαν τον Άλι, βγάζοντάς τον με τη βία από το αυτοκίνητο του. Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή.

    [03] Εσωτερικά

    Συνέντευξη Τύπου Γ. Σουφλιά Τα έργα στο φονικό πέταλο

    27/9/2004 8:08:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Διευκρινίσεις για την πορεία των οδικών έργων στο Μαλιακό Κόλπο, έδωσε ο Γιώργος Σουφλιάς. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ υποσχέθηκε επιτάχυνση των διαδικασιών, των μελετών και ένταξη των κομματιών που δεν είναι ενταγμένα στο Γ" κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης για να χρηματοδοτηθούν. Εκτίμησε μάλιστα, ότι εκτός από τον κόμβο στην Λαμία που είναι κομμάτι που ενδιαφέρει την Ε65, όλο το υπόλοιπο κομμάτι του Μαλιακού μέχρι την Στυλίδα, θα είναι το 2007 ένας σύγχρονος κλειστός αυτοκινητόδρομος.

    Αγιος Κωνσταντίνος - Καμένα Βούρλα

    Ο κ. Σουφλιάς, διευκρίνισε ότι στο κομμάτι μήκους 21 χιλιομέτρων, από τον Αγιο Κωνσταντίνο, μέχρι τα Καμένα Βούρλα, είναι εγκατεστημένες δυο εργολαβίες .

    Ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης του έργου είναι το αργότερο τον Οκτώβριο του 2007 .

    Ο υπουργός, δεσμεύθηκε για την ημερομηνία αυτή και απήντησε σε όσους ισχυρίζονται ότι δεν γίνεται έργο ότι:

    "έργο γίνεται αλλά επειδή ακριβώς είναι πάνω προς το βουνό, δεν φαίνεται ".

    "Λαμία -Στυλίδα"

    Το κομμάτι του κόμβου Λαμίας μέχρι την αρχή της Στυλίδας , μήκους 17 χιλιομέτρων, έχει καθυστερήσει να κατασκευαστεί γιατί ενώ βγήκε μειοδότης κάποιος από τους ενδιαφερόμενους προσέφυγε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Το υπουργείο με έγγραφο του ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι "δεν ενδιαφέρει ποιος εργολάβος θα αναλάβει το έργο" και ζήτησε το ταχύτερο δυνατό ληφθούν αποφάσεις επί του θέματος.

    Και για αυτό το κομμάτι, ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα γίνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να είναι έτοιμο μέχρι το φθινόπωρο του 2007.

    Σκάρφεια Θερμοπύλες

    Πιο πίσω, σύμφωνα με τον υπουργό είναι το κομμάτι 17 χιλιομέτρων, Σκάρφεια Θερμοπύλες, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης.

    Ο υπουργός τόνισε ότι πιέζεται ο μελετητής ώστε να είναι έτοιμη η μελέτη του τον Φεβρουάριο.

    Κατά συνέπεια, και σε αυτό το κομμάτι ο εργολάβος προβλέπεται να εγκατασταθεί τον επόμενο Μαϊο και κατά συνέπεια το έργο αυτό εκτιμάται ότι μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι το 2007.

    Συγκεντρωτικά, δηλαδή, εκτός από τον κόμβο στην Λαμία που είναι κομμάτι που ενδιαφέρει την Ε65, όλο το υπόλοιπο κομμάτι του Μαλιακού μέχρι την Στυλίδα, το 2007 θα είναι ένας σύγχρονος κλειστός αυτοκινητόδρομος.

    Κάμερες σε όλο το μήκος του Μαλιακού

    Ο κ. Σουφλιάς, διευκρίνισε επίσης ότι στο σημείο του δυστυχήματος υπήρχε σήμανση και η ταχύτητα που προβλέπεται είναι 50 χιλιόμετρα.

    Τόνισε ακόμα ότι σε όλο το μήκος του Μαλιακού, θα γίνει προσπάθεια να εγκατασταθούν κάμερες σε μία προσπάθεια αποτροπής των οδηγών να αυξάνουν ταχύτητα.

    Αναφορικά με το θέμα της υποθαλάσσιας σήραγγας, ο υπουργός δήλωσε ότι το έργο δεν έγινε, λόγω του κόστους του έργου και της επικινδυνότητας των σεισμών. Σε ότι αφορά το θέμα των Τεμπών, ο υπουργός τόνισε ότι το έργο θα κατασκευασθεί με τη μέθοδο της συγχρηματοδότησης και εκτίμησε ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος και σε αυτό το έργο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Να πέσει φως στα αίτια"

    Οδύνη και ερωτήματα

    Τραγωδία με μαθητές

    [04] Αθλητισμός

    Ηθικόν ακμαιότατον στην Ξάνθη

    27/9/2004 8:59:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Παρότι γνώρισαν βαριά ήττα το Σάββατο από τον Παναθηναϊκό με 3-1 οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης κοιτάνε μπροστά καθώς τους περιμένει ακόμα ένας δύσκολος αγώνας την Κυριακή αυτή την φορά με τον Ολυμπιακό. Οι Θρακιώτες άρχισαν ήδη την προετοιμασία ενόψει της αναμέτρησης με τους Πειραιώτες, πιστεύοντας ότι θα γυρίσουν στις επιτυχίες και θεωρώντας τον αγώνα με τον πρωταθλητή κακή παρένθεση. Ήδη σήμερα πραγματοποιήθηκαν δύο προπονήσεις με παρόντες όλους τους ποδοσφαιριστές εκτός του τερματοφύλακα Αντώνη Βούλγαρη ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για προσωπικούς λόγους. Αν μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Ματζουράκης θα έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες, ενώ στα σχέδιά του θα μπορεί να υπολογίζει και τον Λουτσιάνο Ντε Σόουζα που εξέτισε την ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών που είχε τιμωρηθεί. Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό οι τιμές των μεμονωμένων εισιτηρίων για τους φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδας τιμώνται στα 75 Ευρώ για όλες τις θύρες.

    [05] Champions League

    Οριστικά εκτός ο Οϊγιερ με ΠΑΟ

    27/9/2004 9:11:00 μμ

    Τον οριστικό αποκλεισμό του Αντρέ Οϊγιερ για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκού, έκρυβε σήμερα το ιατρικό ανακοινωθέν της Αϊντχόβεν για τους πράσινους. Ο Ολλανδός αμυντικός που τη τραυματίστηκε στη σαββατιάτικη αναμέτρηση με τη Χέρενβεν για το πρωτάθλημα αντιμετωπίζει πρόβλημα στο τένοντα του ποδιού, και υπολογίζεται ότι θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για 4-6 εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσει και το επόμενο παιχνίδι της ομάδας του (με τη Ρόζενμποργκ στη Νορβηγία), αλλά και τους δύο αγώνες της Ολλανδίας με ΠΓΔΜ και Φινλανδία, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2006.

    [06] Αθλητισμός

    Ικανοποίση στην Καλλιθέα αλλά...

    27/9/2004 9:29:00 μμ

    Μπορεί η Καλλιθέα να ικανοποίησε με την καθαρή νίκη της με 3-0 αλλά και την συνολική απόδοσή της απέναντι στον Εργοτέλη, φιλάθλους και τεχνική ηγεσία αλλά τόσο η διοίκηση όσο και ο Τάκης Λεμονής, επιθυμούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους. Ο προπονητής της Καλλιθέας κάλεσε από σήμερα τους παίκτες του να ξεχάσουν το παιχνίδι αυτό και να στρέψουν το μυαλό τους στον αγώνα του Σαββάτου στη Νεάπολη με αντίπαλο τη Χαλκηδόνα. Ο Λεμονής υποστηρίζει πως με συνεχή δουλειά θα υπάρχει σαφής βελτίωση σε όλους τους τομείς και κυρίως στην επιθετική συμπεριφορά της ομάδας. Παράλληλα η διοίκηση της ΠΑΕ με ανακοίνωσή της, ευχαρίστησε τον κόσμο που βρέθηκε την Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο και βοήθησε με τον τρόπο του την ομάδα, να φτάσει στη νίκη. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και συνάντηση ΠΑΕ-Δήμου προκειμένου να ρυθμιστούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες που υπάρχουν. Ειδικότερα θα ζητήσει από τις αρχές, την πρόσληψη γεωπόνου για τη συντήρηση και το κούρεμα του χόρτου αφού είναι και επιθυμία του Λεμονή που μάλιστα αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του αγώνα.

    [07] Κολύμβηση

    Έριν Πόποβιτς όπως Μαρκ Σπιτς

    27/9/2004 9:44:00 μμ

    Τελευταία ημέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων κολύμβησης σήμερα και ήταν καθαρά ελληνική, αφού όσοι Έλληνες κολυμβητές -εκτός από τον Φώτη Ζαφείρη- μετείχαν σε τελικούς κατάφεραν να ανεβούν στο βάθρο. Εκείνο που αξίζει επίσης να αναφερθεί είναι η σιγή ενός λεπτού που κρατήθηκε στις 19:00 για το τραγικό δυστύχημα που έγινε σήμερα στα Καμένα Βούρλα, με θύματα επτά μαθητές Λυκείου που ήθελαν να έρθουν στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν τους Αγώνες. Επίσης, με ανακοίνωσή του ο "Αθήνα 2004" αναβάλλει τη γιορτή κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης και απλά θα τηρηθεί αυστηρά το πρωτόκολλο. Αγωνιστικά η Αμερικανίδα Έριν Πόποβιτς όχι άδικα πήρε το προσωνυμιο "ο Μαρκ Σπιτς των Παραολυμπιακών", αφού πέτυχε το ρεκόρ του Αμερικανού συμπατριώτη της, με τα επτά χρυσά μετάλλια, στους Ολυμπιακούς του Μονάχου. Από άλλον το περίμεναν οι Αμερικανοί το ρεκόρ και άλλη το πέτυχε και σε άλλη διοργάνωση.

    Τα αποτελέσματα

    50μ. ύπτιο (Α) S1

    1. Χρήστος Ταμπαξής (Ελλάδα) 1:22.20 Ν.Παραολ.Ρ 2. Αλέξανδρος Ταξιλδάρης (Ελλάδα) 1:42.34 3. Ζοάο Μάρτινς 1:47.19 4. Γιρι Καντεράβεκ (Τσεχία) 1:48.23 5. Ματέο Μίσιτιτς (Αργεντινή) 2:22.77 6. Γκρόβερ Έβανς (ΗΠΑ) ακυρώθηκε

    50μ. ύπτιο (Α) S2 1. Τζιμ Άντερσον (Βρετανία) 1:05.51 2. Μίροσλαβ Πίεζακ (Πολωνία) 1:09.42 3. Γιώργος Καπελλάκης (Ελλάδα) 1:11.46 4. Πέκκα Κάντολα (Φινλανδία) 1:42.42 5. Κέρτις Λοβτζόι (ΗΠΑ) 1:16.68 6. Βόιτσεκ Φράνεκ (Τσεχία) 1:17.31 7. Ντένις Ζούμελα (Ουκρανία) 1:17.88 8. Αντριάνο Περέιρα (Βραζιλία) 1:19.75

    50μ. ύπτιο (Γ) S2 1. Σάρα Καράτσελας (Ισπανία) 1:19.25 Ν.Παραολ.Ρ 2. Μαρία Καλπακίδου (Ελλάδα) 1:28.30 3. Ντανιέλ Ουάτς (Βρετανία) 1:31.12 4. Μπετιάνα Μπασουάλδο (Αργεντινή) 1:35.88 5. Βιρτζίνια Χερνάντες (Μεξικό) 1:42.56 6. Αλεχάντρα Περεζλίντο (Αργεντινή) 1:48.66 7. Καταρίνα Μίελζάρεκ (Πολωνία) 2:23.01

    50μ. ύπτιο (Α) S3 1. Πινγκ Γιαν Ντου (Κίνα) 53.66 2. Αλμπερτ Μπακάεφ (Ρωσία) 53.98 3. Τζίμυ Έλερτ (Περού) 55.76 4. Μάρτον Κόβαρ (Τσεχία) 58.73 5. Τζενέζι Αντράντε (Βραζιλία) 59.62 6. Σάμουελ Σολέρ (Ισπανία) 1:02.72 7. Μάικλ Ντεμάρκο (ΗΠΑ) 1:04.64 8. Όλιβερ Ντενίθ (Ισπανία) 1:04.72

    50μ. ύπτιο (Γ) S3 1. Ανκε Κοράντι (Γερμανία) 1:04.88 2. Φραν Ουίλιαμσον (Βρετανία) 1:07.20 3. Σουζάνα Μπαρόζο (Πορτογαλ ία) 1:09.32 4. Σόλαντ Ελίζε Όλσεν (Νορβηγία) 1:14.72 5. Αμάγια Ζουαζουά (Ισπανία) 1;16.54 6. Πατρίτσια Βάλε (Μεξικό) 1:19.85 7. Σόνια Γκαρθία (Ισπανία) 1;25.56 8. Περπετουά Βάζα (Πορτογαλία) 1:25.74

    50μ. ελεύθερο (Α) S4 1. Κλοντοάλντο Σίλβα (Βραζιλία) 35.41 Ν.Π.Παραολ. Ρ 2. Γιουζι Χανάντα (Ιαπωνία) 37.54 3. Νταβίντ Σμετανίν (Γαλλία) 39.51 4. Ρισάρντ Ορίμπε (Ισπανία) 39.67 5. Λούκα Ματζόνε (Ιταλία) 39.78 6. Γιαν Πόβισιλ (Τσεχία) 42.33 7. Τζοε Μακ Κάρθι (ΗΠΑ) 44.39 8. Φώτης Ζαφείρης (Ελλάδα) 44.87

    50μ. ελεύθερο (Γ) S4 1. Μαγιούμι Ναρίτα (Ιαπωνία) 39.22 Ν.Π.Παραολ.Ρ 2. Μέλανι Μπεν (ΗΠΑ) 52.50 3. Κάρεν Μπράουμσο (Δανία) 53.18 4. Τσέριλ Αντζελέλι (ΗΠΑ) 53.23 5. Εντένια Γκαρσία (Βραζιλία) 53.88 6. Σεσίλ Αν Λεκιέν (Γαλλία) 54.32 7. Σάντρα Ερικσον (Σουηδία) 56.54 8. Ειμι Μπράντερ (ΗΠΑ) 56.60

    50μ. ελεύθερο (Α) S5 1. Σεμπαστιάν Ροντρίγκεθ (Ισπανία) 32.62 Ν.Π.Παραολ.Ρ 2. Ντμίτρο Κριζανόφσκι (Ουκρανία) 33.63 3. Αντινι Στίβενς (Βρετανία) 35.65] 4. Γιουνκάν Χε (Κίνα) 36.61 5. Ρίσαρντ Μπέτσεκ (Πολωνία) 36.65 6. Ζόρντι Γκορντίγιο (Ισπανία) 38.91 7. Βοραβίτ Καενκαμ (Ταϊλάνδη) 39.23 8. Σαντι Σαντί Σονγκνορκ (Ταϊλάνδη) 40.10

    50μ. ελεύθερο (Γ) S5 1. Ολένα Ακοπιάν (Ουκρανία) 37.26 2. Μπεατρίς Ες (Γαλλία) 37.53 3. Τέρεζα Περάλες ( Ισπανία) 37.62 4. Μπέλα Χλαβάκοβα (Τσεχία) 38.42 5. Ινμπάλ Πεζάρο (Ισραήλ) 40.71 6. Κατερίνα Λίσκοβα (Τσεχία) 43.83 7. Ντάιλα Νταμένο (Ιταλία) 45.71 8. Τζέιν Στάιντεβερ (Βρετανία) 45.94

    50μ. ελεύθερο (Α) S6 1. Γιανχουά Γιν (Κίνα) 30.80 Ν.Π.Παραολ.Ρ 2. Ντανιέλ Βιντάλ (Ισπανία) 31.37 3. Αντρες Όλσον (Σουηδία) 31.90 4. Πέτερ Άντερσεν (Δανία) 32.01 5. Σεμπαστιάν Ιβάνοφ (Γερμανία) 32.30 6. Αντριάνο Λίμα (Βραζιλία) 33.06 7. Αντρέας Ποταμίτης (Κύπρος) 33.41 8. Ιγκόρ Πλοτνίκοφ (Ρωσία) 34.49

    50μ. ελεύθερο (Γ) S6 1. Ντοραμίτζι Γκονζάλες (Μεξικό) 36.14 2. Λουντιβίν Λουαζό (Γαλλία) 36.43 3. Ερικα Νάρα (Ιαπωνία) 37.65 4. Ρεετα Πέλτολα (Φινλανδία) 39.38 5. Νάταλι Τζόουνς (Βρετανία) 39.55 6. Τζάνετ Τσίπινγκτον (Βρετανία) 39.63 7. Βαλεντίνα Ριζνιτσένκο (Ουκρανία) 39.75 8. Μάιρι Λοβ (Βρετανία) 40.77

    50μ. ελεύθερο (Α) S13 1. Αντρέι Στρόκιν (Ρωσία) 24.88 2. Χαράλαμπος Ταϊγανίδης (Ελλάδα) 24.97 3. Σκοτ Φιλντ (Ν. Αφρική) 25.48 4. Ντάνιελ Κλάουσνερ (Γερμανία) 25.77 5. Ντανιέλ Σαρπ (Ν. Ζηλανδία) 26.34 6. Αντον Γκαντζα (Ουκρανία) 26.70 7. Ντέρβις Κονούραλπ (Βρετανία) 26.72 8. Τάιλερ Έμετ (Καναδάς) 27.20

    50μ. ελεύθερο (Γ) S13 1. Κίρμπι Κόουτ (Καναδάς) 28.47 2. Πρου Ουάτ (Αυστραλία) 28.89 3. Τσέλσι Γκότελ (καναδάς) 29.00 4. Τίφανι Ράιτ (ΗΠΑ) 29.14 5. τζένιφερ Μπούτσερ (ΗΠΑ) 29.70 6. Ριάνον Χένρι (Βρετανία) 29.74 7. Κάρι Γουιλάγκμπι (ΗΠΑ) 29.96 8. Καρολίνα Πελενδρίτου (Κύπρος) 30.29

    4Χ100μ. μικτή ατομική (Α) 34 βαθμών 1. Αυστραλία 4:26.25 Ν.Π.Παραολ.Ρ 2. Κίνα 4:30.19 3. Πολωνία 4:30.80 4. Βρετανία 4:31.23 5. Ισπανία 4:33.90 6. Ουκρανία 4:37.52 7. ΗΠΑ 4:37.82 8. Καναδάς 4:41.98

    4Χ100μ. μικτή ατομική (Γ) 34 βαθμών 1. ΗΠΑ 5:14.08 2. Καναδάς 5:18.57 3. Αυστραλία 5:25.02 4. Ρωσία 5:25.14 5. Κίνα 5:36.40 6. Γερμανία 5:45.26 -. Μ. Βρετανία δεν αγωνίστηκε -. Πολωνία ακυρώθηκε

    4Χ50μ. μικτή ατομική (Α) 20 βαθμών 1. Βραζιλία 2:37.46 Ν. Παραολ.Ρ 2. Ιαπωνία 2:42.52 3. Ισπανία 2:44.65 4. Κίνα 2:47.06 5. Ταϊλάνδη 2:50.62 6. Βρετανία 2:57.06 7. Γαλλία 2:58.07 8. Τσεχία 3:12.82

    4Χ50μ. μικτή ατομική (Γ) 20 βαθμών 1. Βρετανία 3:16.34 2. Ισπανία 3:31.47 3. Ιαπωνία 3:33.11 4. Ουκρανία 3:38.42 5. ΗΠΑ 3:38.62 6. Γερμανία 3:44.83 7. Μεξικό ακυρώθηκε

    4Χ100μ. μικτή ατομική (Α) 49 βαθμών 1. Ουκρανία 4:13.65 Ν.Π.Παραολ.Ρ 2. Ισπανία 4:20.85 3. Λευκορωσία 4:21.51 4. Ιαπωνία 4:23.66 5. Ταϊλάνδη 4:47.31

    [08] Champions League

    Επιστροφή Ζιντάν

    27/9/2004 10:01:00 μμ

    Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τον τραυματισμό του στην κλείδα, ο Ζινεντίν Ζιντάν επιστρέφει την Τρίτη στην 11άδα της Ρεάλ Μαδρίτης για τον αγώνα της "βασίλισσας" με την Ρόμα. Ο Γάλλος μέσος τραυματίσθηκε στην πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όταν η Ρεάλ γνώρισε τη συντριβή με 3-0 από τη Λεβερκούζεν, στη Γερμανία. Την είδηση για την επιστροφή του "Ζιζού" στην ομάδα, έδωσε ο νέος προπονητής των Μαδριλένων, Μαριάνο Γκαρσία Περόν: "Μίλησα μαζί του και μου είπε ότι θέλει να παίξει. Εάν δεν αλλάξει κάτι μέχρι αύριο, θα αγωνισθεί. Γνωρίζει πολύ καλά ότι ο αυριανός αγώνας είναι κρίσιμος και πως εφόσον δεν κερδίσουμε, θα είναι δύσκολο να προκριθούμε στην επόμενη φάση".

    [09] Αθλητισμός

    Οικονομική ανάσα στον Άρη

    27/9/2004 10:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/9/2004 10:26:39 μμ)

    Βαθμολογικά οφέλη μπορεί να μην είχε ο Άρης από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, είχε όμως οικονομικά, αφού υπολογίζεται ότι στα ταμεία της ΠΑΕ θα μπουν περισσότερα από 300.000 ευρώ. Οι εισπράξεις του αγώνα υπολογίζονται στα 225.344 ευρώ (11.355 εισιτήρια), από τα οποία μετά την εκκαθάριση θα στο ταμείο θα μπουν περίπου 150.000 ευρώ. Ακόμη, από την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα, ο Άρης θα εισπράξει 140.000 ευρώ. Από αυτά ένα μέρος θα πάνε στη FIFA για οφειλές προς τρίτους, για να εξασφαλίσει ο Άρης νέα "παράταση ζωής" και με τα υπόλοιπα θα καλυφθούν άλλες ανάγκες.

    Εύσημα για την συμπεριφορά του κόσμου

    Κατά τα άλλα μπορεί ο Άρης να ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του στο γήπεδο "Κλεάνθης Βικελίδης", όμως ακόμη και από την ήττα προκύπτουν οφέλη για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο πρώτος που απένειμε τα εύσημα στους οπαδούς του Άρη ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού, που βρέθηκε στο γήπεδο και στο τέλος έφυγε ικανοποιημένος από την εικόνα που είδε. "Σας αξίζουν συγχαρητήρια για τη στάση και την ωριμότητα των οπαδών σας. Μακάρι να είναι ίδια η εικόνα σε όλα τα γήπεδα", έλεγε ο κ. Ορφανός στα μέλη της διοικούσας, αποχωρώντας.

    Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα το πρωί και η Γ.Α.Δ.Θ., συγχαίροντας τους φιλάθλους του Άρη για τη συμπεριφορά τους και γιατί βοήθησαν ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά. Η διοικούσα, από την πλευρά της, ευχαριστεί τον κόσμο για την παρουσία του, αλλά και τον Αντιδήμαρχο Καθαρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Βαγγέλη Δημητρίου, για τη βοήθειά του να καθαριστεί ο περιβάλλων χώρος του σταδίου πριν τον αγώνα από τα συνεργεία του Δήμου.

    [10] Εσωτερικά

    Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Τα γενέθλια του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

    27/9/2004 10:22:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 95 χρόνων από την ίδρυση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στο κτήριο της Παλαιάς Βουλής, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν με βραβεία για την προσφορά τους η πρόεδρος της Βουλής, Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη και ο τέως πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, οι οποίοι είναι και μέλη του Συλλόγου. Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Παξινός, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αναστάσης Παπαληγούρας και οι πρόεδροι του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η πανηγυρική ομιλία της εκδήλωσης έγινε από την πρύτανη του Πανεπιστημίου της Ευρώπης, Ελένη Γλυκάζη-Αρβελέρ, η οποία αναφέρθηκε στην ιστορία του κοινοβουλευτισμού στη χώρα μας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν υπουργοί, βουλευτές, δικαστικοί λειτουργοί, πανεπιστημιακοί, δικηγόροι, νομικοί και άλλοι.

    [11] Πετοσφαίριση (Καθιστών)

    Χρυσή η Κίνα στις γυναίκες

    27/9/2004 10:22:00 μμ

    Η Κίνα στέφθηκε πρώτη "χρυσή" Παραολυμπιονίκης στην ιστορία του αθλήματος του βόλεϊ καθιστών, στις Γυναίκες, ύστερα από τη νίκη της στον τελικό της διοργάνωσης επί της Ολλανδίας με 3-1 σετ. Η ασιατική ομάδα κατέκτησε πανάξια τον τίτλο, αφού έδειξε (και ήταν) ένα επίπεδο πάνω από τα περισσότερα συγκροτήματα που μετείχαν στη διοργάνωση, εξαιρουμένης της φιναλίστ Ολλανδίας. Οι "οράνιε" υπήρξαν η μοναδική ομάδα που μπόρεσαν να «κοιτάξουν στα μάτια» τις Κινέζες, και στα δύο παιχνίδια που αναμετρήθηκαν με αυτές (προηγήθηκε εκείνο της προκριματικής φάσης), καταφέρνοντας μάλιστα να αποσπάσουν από ένα σετ σε κάθε αγώνα. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι ΗΠΑ επικρατώντας στον μικρό τελικό του αντίστοιχου συγκροτήματος της Σλοβενίας με 3-1. Την πέμπτη θέση κατέκτησε η Ουκρανία, ενώ την έκτη η Φινλανδία.

    [12] Καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο

    Οι ΗΠΑ χρυσές στις γυναίκες

    27/9/2004 10:51:00 μμ

    Η πρεμιέρα ήταν "ξινή", το τέλος όμως ήταν... γλυκό για την ομάδα των ΗΠΑ, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τουρνουά των γυναικών νικώντας την Αυστραλία με 56-44. Ήταν η δεύτερη φορά που οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Η πρώτη ήταν στην πρεμιέρα του τουρνουά των γυναικών, όπου οι Αυστραλές είχαν επικρατήσει (62-61). Οι ΗΠΑ αν και είχαν αποκτήσει σε εκείνον τον πρώτο αγώνα διαφορά ασφαλείας, δεν τη διατήρησαν ενώ και στα τελευταία δύο δευτερόλεπτα του αγώνα η Κριστίνα Ριπ έκανε λάθος πάσα στην επίθεση. Σήμερα, στον τελικό, η Ριπ ήταν από τις πρωταγωνίστριες του αγώνα πετυχαίνοντας 16 πόντους. Αυτή τη φορά όμως οι αθλήτριες των ΗΠΑ διατήρησαν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης τη διαφορά που πήραν από το πρώτο δεκάλεπτο, ενώ έφθασαν στο σημείο να προηγούνται μέχρι και 21 πόντους (38-17). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Καναδάς νικώντας τη Γερμανία. Η Ιαπωνία κατέλαβε την 5η θέση, ενώ το Μεξικό την 6η. Έβδομη η Ολλανδία όγδοη η Βρετανία.

    [13] Αθλητισμός

    Με το μυαλό στην Ουντινέζε

    27/9/2004 11:00:00 μμ

    Προσγειωμένοι στην πραγματικότητα μετά από τη νίκη επί του ΠΑΟΚ και με το μυαλό πλέον στον επαναληπτικό αγώνα με την Ουντινέζε, για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, είναι όλοι πλέον στον Πανιώνιο. Στη Νέα Σμύρνη επικρατεί το καλύτερο δυνατό κλίμα, αλλά οι "κυανέρυθροι" δεν εφησυχάζουν, λόγω της νίκης τους (3-1) στον πρώτο αγώνα. Γνωρίζουν πολύ καλά, ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος του αποκλεισμού, την Πέμπτη, στο "Φρίουλι", εάν δεν είναι σοβαροί και πειθαρχημένοι.Πάντως, ο Πανιώνιος δεν πρόκειται να κλειστεί στην άμυνα και να παίξει... καταστροφικό ποδόσφαιρο, όπως τόνισε ο προπονητής των "κυανέρυθρων", Κάρολ Πέτσε. Θα αγωνιστεί με αντεπιθέσεις κυρίως και θα κυνηγήσει το γκολ, εκμεταλλευόμενος το γεγονός, ότι είναι δυνατή και γρήγορη ομάδα. Παράλληλα, ο Σλοβάκος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Αλέξανδρο Τζιώλη, ο οποίος είναι τιμωρημένος.

    [14] Αθλητισμός

    Δυο νίκες ψάχνει η ΑΕΚ

    27/9/2004 11:08:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Να τριτώσει το καλό για την ΑΕΚ θέλουν όλοι πλέον στην ομάδα, αρχής γενομένης από τη ρεβάνς με την Γκόριτσα και αμέσως μετά με τον Πανιώνιο. Δύο ματς, τα οποία όλοι στην ΑΕΚ θεωρούν κρίσιμα για την πορεία της ομάδας και πρώτος απ' όλους ο Φερνάντο Σάντος, που και σήμερα ζήτησε από τους παίκτες του να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό και να αντιμετωπίζουν κάθε αγώνα με ιδιαίτερη σοβαρότητα. Λίγο νωρίτερα, ο Ίλια Ίβιτς είχε ανακοινώσει στους ποδοσφαιριστές ότι το πριμ για την πρόκριση στους ομίλους του κυπέλλου UEFA φθάνει στα 2.500 ευρώ για κάθε παίκτη, ενώ τους επισήμανε τη δυσκολία των αγώνων που ακολουθούν με Γκόριτσα και Πανιώνιο και ότι δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να χαλαρώσουν. Για την ΑΕΚ, μια πρόκριση στην επόμενη φάση του UEFA, θα αποτελέσει την καλύτερη "ένεση" στα ταμεία της.

    Ικανοποιημένος από τα άκρα

    Επιπλέον, σήμερα, σε μια ολιγόλεπτη συζήτηση που είχε ο Σάντος μαζί τους, τους τόνισε την κρισιμότητα που έχει κάθε αγώνας για την ΑΕΚ. Πάντως, ο Πορτογάλος τεχνικός επισήμανε ότι στον αγώνα με την Κέρκυρα οι επιθετικοί έπαιζαν μακριά ο ένας από τον άλλο και αυτό δημιουργούσε πρόβλημα.

    "Με την Κέρκυρα, αποδείχθηκε ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Είχατε υπομονή στο παιχνίδι σας και, στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, τον απόλυτο έλεγχο. Σε κάποια σημεία της αναμέτρησης, δείξατε να χάνετε την αυτοσυγκέντρωσή σας και δώσατε πολλές μπάλες στον αντίπαλο. Αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί", τους είπε χαρακτηριστικά.

    Ικανοποιημένος έμεινε για μια ακόμη φορά από τη βοήθεια που προσέφεραν τα δύο πλάγια μπακ, ο Κόντης και ο Τζιωρτζόπουλος, ενώ περιμένει από τον Ρούσεφ να συνεχίσει σε ανάλογα επίπεδα απόδοσης, όπως και όλοι οι παίκτες, ώστε να μην έχουν μεταπτώσεις στην απόδοσή τους, όπως έχουν δείξει σε μερικούς αγώνες. Μάλιστα, δόθηκε και μια εντολή στους ποδοσφαιριστές, αν είναι δυνατό μέχρι την Πέμπτη να μην κάνουν δηλώσεις, ώστε να πάνε όσο το δυνατόν πιο ήρεμοι σε έναν τέτοιο αγώνα.

    Πονοκέφαλο στον Σάντος προκάλεσαν οι ενοχλήσεις που ένιωσε ο Κώστας Κατσουράνης, στον αστράγαλο του δεξιού ποδιού, αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία και αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του προπονητή του, εν όψει της ρεβάνς του κυπέλλου UEFA, ενάντια στην Γκόριτσα, το βράδυ της Πέμπτης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 27 September 2004 - 20:51:03 UTC