Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόβλημα με Σίλβα στην Άρσεναλ
  • [02] Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας Οριστικοποιήθηκε το σχέδιο
  • [03] Ο Μίνιτς, "τιμονιέρης" στον "Θρύλο"
  • [04] Το αίμα νερό δε γίνεται!
  • [05] Στην Μπλάκμπερν ο Τζορκαέφ
  • [06] Ο Κέρι δεν πείθει τους Αμερικανούς Γιατί οι Αμερικανοί "θέλουν" Μπους;
  • [07] Αισθητός στο Σαν Φρανσίσκο και το Λ. Αντζελες Χορός Ρίχτερ στην
  • [08] Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας Στην Αθήνα ο Πατριάρχης Αντιοχείας
  • [09] Υπάλληλοι αιγυπτιακής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Ελεύθεροι και τρεις
  • [10] Εκρήξεις σε τρεις πόλεις της Τουρκίας

    [01] Champions League

    Πρόβλημα με Σίλβα στην Άρσεναλ

    28/9/2004 7:47:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων θα μείνει για τουλάχιστον ένα μήνα ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο μέσος της Άρσεναλ, αντιπάλου του Παναθηναϊκού στο Τσάμπονς Λιγκ, αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού στη μέση, και το ιατρικό τιμ των "κανονιέρηδων" υπολογίζει το χρόνο επανόδου του τις 30 μέρες, Αυτό βέβαια σημαίνει πως τίθεται εκτός μάχης και για τον αυριανό αγώνα με την Ρόζενμποργκ στο Τρόντχάιμ, για το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου φυσικά δεν ακολούθησε την υπόλοιπη αποστολή. Αν τελικά επιβεβαιωθούν οι αρχικές εκτιμήσεις για τον χρόνο αποθεραπείας του, τότε ο Βραζιλιάνος μέσος θα απουσιάσει και από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για το Τσάμπιονς Λιγκ.

    Δίλημμα για τον αντικαταστάτη

    Ο προπονητής των Πρωταθλητών Αγγλίας, Άρσεν Βενγκέρ, δήλωσε πως είναι μια μεγάλη απώλεια για την ομάδα, ενώ δήλωσε πως ο τραυματισμός του είναι μεν σοβαρός, αλλά δεν είναι τόσο ανησυχητικός, καθώς ο Βραζιλιάνος μετά την αγωγή θα είναι πανέτοιμος να αγωνιστεί χωρίς κανένα πρόβλημα.

    Ο Αλσατός τεχνικός πλέον καλείται πλέον να καλύψει το κενό του 28χρονου μέσου, αρχής γενομένης από τον σημαντικό αγώνα της ομάδας του με την Ρόζενμποργκ. Ο Βενγκέρ, προσανατολίζεται να καλύψει το κενό του Βραζιλιάνου σε δύο παίκτες. Στον Βραζιλιάνο Εντού και στο "παιδί-θαύμα" της Άρσεναλ 17χρονο Φράντσεσκ Φαμπρέγας.

    [02] Οικονομία

    Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας Οριστικοποιήθηκε το σχέδιο δράσης για την Απασχόληση

    28/9/2004 7:47:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να κατατεθεί την 1η Οκτωβρίου, το νέο εθνικό σχέδιο δράσης για την απασχόληση που κατάρτισε η ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Το σχέδιο οριστικοποιήθηκε μετά από πολύωρη σύσκεψη που είχε ο υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος με τους κοινωνικούς φορείς. Στο μεταξύ, σημαντική αύξηση της ανεργίας για το πρώτο τρίμηνο του 2004 καταγράφεται στα στοιχεία που επεξεργάζεται η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

    Στο 11,9% η ανεργία το πρώτο τρίμηνο του 2004

    Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την απασχόληση, αφορά την περίοδο 2003-2006 και προβλέπει μεταξύ άλλων ενεργητικά και προληπτικά μέτρα για τους ανέργους και τους αέργους, δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την προώθηση της δια βίου μάθησης, την ανάπτυξη των ανθρώπινων πόρων και την μετατροπή της αδήλωτης εργασίας σε κανονική απασχόληση.

    Στο μεταξύ, σημαντική αύξηση της ανεργίας καταγράφεται στα στοιχεία που επεξεργάζεται η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

    Με βάση το 90% του δείγματος , τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν την ανεργία στο πρώτο τρίμηνο του 2004 στο 11,9% του εργατικού δυναμικού, όταν την ίδια περίοδο το 2003, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν της τάξης του 10%.

    Κληθείς να σχολιάσει το θέμα, ο υπουργός Απασχόλησης, επιφυλάχθηκε να προχωρήσει σε πολιτικές εκτιμήσεις έως ότου ολοκληρωθεί η επεξεργασία και δημοσιοποιηθεί η συνολική εικόνα.

    [03] Αθλητισμός

    Ο Μίνιτς, "τιμονιέρης" στον "Θρύλο"

    28/9/2004 8:02:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην θέση του Μίλαν Τόμιτς θα βρίσκεται ο Μίλαν Μίνιτς, μέχρι νεωτέρας, μετά την άρνηση του πρώτου να συνεχίσει στον πάγκο των "ερυθρολεύκων". Αυτό προέκυψε μετά από την συζήτηση του Σέρβου τεχνικού και μέχρι πρότινος τεχνικού συμβούλου στην ομάδα, με τον Σωκράτη Κόκκαλη, που του ζήτησε να αναβάλει το τεχνικό πόστο.

    Αποφάσεις με τά το ντέρμπι

    Αν και δεν ενθουσιάστηκε, ο Σέρβος, δέχτηκε τελικά να αναλάβει την τεχνική ηγεσία, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας, και θα είναι αυτός που θα βρίσκεται στον πάγκο των "κόκκινων" στην πρεμιέρα του Κυπέλλου, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Λεπτομέρειες αναφορικά με το θέμα του προπονητή του Ολυμπιακού και ανακοινώσεις θα γίνουν πιθανότατα την Τετάρτη μετά το προγραμματισμένο Δ.Σ. της ΚΑΕ (15:00).

    Όσον αφορά την παραμονή του για όλη την χρονιά στον πάγκο της ομάδας του λιμανιού, αυτό θα ξεκαθαριστεί μετά τον αγώνα του Κυπέλλου. Πάντως δεν αποκλείεται η πρόσληψη κάποιου άλλου τεχνικού, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά κάποια ονόματα. Το σίγουρο είναι πάντως ότι ο Μίλαν Τόμιτς πλέον επέστρεψε στα παρκέ ως παίκτης και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

    Στο μεταξύ η ΚΑΕ Ολυμπιακός βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την κρατική τηλεόραση για τους εντός έδρας αγώνες του πρωταθλήματος.

    [04] Διάφορα

    Το αίμα νερό δε γίνεται!

    28/9/2004 7:59:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Γίνεται όμως ...μπύρα για όσους βρεθούν στην Πράγα κατά τον πενθήμερο εορτασμό του Φεστιβάλ Μπύρας. Απογοητευμένες οι Αρχές Υγείας της Πράγας από την απροθυμία των Τσέχων να προσφέρουν εθελοντικά αίμα, προχώρησαν σε ένα μάλλον παράξενο μέτρο. Προκειμένου να ενθαρρύνουν τους γνωστούς για την αδυναμία τους στην μπύρα Τσέχους, να προσφέρουν αίμα, αποφάσισαν να υποσχεθούν δωρεάν μπύρα σε κάθε αιμοδότη. Το μέτρο φαίνεται ότι απέφερε καρπούς καθώς οι διοργανωτές λένε ότι στην τσεχική πρωτεύουσα συρρέουν λεωφορεία με κόσμο από όλες τις γωνιές της χώρας για να προσφέρει αίμα. Σε αντάλλαγμα κάθε αιμοδότης παίρνει περίπου ένα λίτρο μπύρας καθώς και μία δωρεάν συνδρομή σε ένα περιοδικό με θέμα τι άλλο την μπύρα.

    Μάλιστα, οι Αρχές Υγείας της χώρας φρόντισαν ώστε η καμπάνια αυτή να συμπέσει με τον πενθήμερο εορτασμό του Φεστιβάλ Μπύρας του Αγίου Βενσεσλάς που γίνεται στην Πράγα.

    Οι διοργανωτές λένε ότι ήξεραν εξ αρχής ότι το μέτρο θα έβρισκε μεγάλη απήχηση, καθώς οι Τσέχοι είναι γνωστοί λάτρεις της μπύρας.

    [05] Αθλητισμός

    Στην Μπλάκμπερν ο Τζορκαέφ

    28/9/2004 8:31:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Παίκτης της Μπλάκμπερν είναι επίσημα ο Γιούρι Τζορκαέφ. Ο Άγγλικός σύλλογος ανακοίνωσε την απόκτηση του Γάλλου επιθετικού, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο ισχύς μέχρι τον Ιανουάριο. Ο 36χρονος άσσος δήλωσε πολύ ευχαριστημένος καθώς όπως είχε πει και πιο παλιά, ανυπομονούσε να αγωνιστεί και πάλι στην Πρέμιερ Λιγκ. Ευχαριστημένος από την μεταγραφή του Τζορκαέφ εμφανίστηκε και ο προπονητής της "Ρόβερς", Μαρκ Χιούζ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πλησιάζει Μπλάκμπερν ο Τζορκαέφ

    [06] Διεθνή

    Ο Κέρι δεν πείθει τους Αμερικανούς Γιατί οι Αμερικανοί "θέλουν" Μπους;

    28/9/2004 9:06:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Washington Post - ABC news

    Δυο παράγοντες μπορούν να στερήσουν από τον Τζορτζ Μπους την επανεκλογή του στις εκλογές του Νοεμβρίου. Όπως επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές, ο Αμερικανός Πρόεδρος θα μπορούσε να χάσει στις επικείμενες εκλογές, μόνο αν αυξηθεί η ανησυχία για τα τεκταινόμενα στο Ιράκ και ο Αμερικανός Πρόεδρος κριθεί υπερβολικά ριψοκίνδυνος. Στους δυο αυτούς παράγοντες, "στέκεται" τελευταία δημοσκόπηση που διεξήγαγαν η Washington Post και το τηλεοπτικό δίκτυο ABC καθώς όπως διαφαίνεται σε ποσοστό 55% ο Τζορτζ Μπους κρίνεται ότι λαμβάνει με μεγάλη ευκολία υψηλούς κινδύνους για τη χώρα. Επιπλέον το 51% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο πόλεμος στο Ιράκ δεν έπρεπε να γίνει και έξι στους δέκα εκτιμούν ότι η όλη υπόθεση έχει βαλτώσει.

    Προτιμούν Μπους...γιατί δεν εμπιστεύονται τον Κέρι

    Παρά τα δυο αυτά σημεία, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπους έχει το προβάδισμα έναντι του Τζον Κέρι, καθώς θεωρείται ότι ασκεί περισσότερο αξιόπιστη και ξεκάθαρη πολιτική.(σε ποσοστό 52% οι ερωτηθέντες εγκρίνουν το έργο του συνολικά).

    Την ίδια ώρα, οι ερωτηθέντες καταλογίζουν στον Κέρι μετριοπαθή και μη ξεκάθαρη πολιτική σε σειρά θεμάτων.

    Η τελευταία δημοσκόπηση δείχνει ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών δεν χαίρει της εμπιστοσύνης του αμερικανικού λαού και εκτιμάται ότι δεν έχει ξεκάθαρα σχέδια για να επιλύσει τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας.

    Πολιτικοί αναλυτές, θεωρούν ότι ο μοναδικός τρόπος για να αλλάξει το σκηνικό στο πολιτικό τοπίο των ΗΠΑ είναι να μπορέσει ο Κέρι να πείσει τον αμερικανικό λαό στις τρεις τηλεοπτικές αναμετρήσεις που αναμένεται να γίνουν μέχρι τις εκλογές.

    Η υπεροχή Μπους

    Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, παρά την ανησυχία που υπάρχει για το Ιράκ, οι ερωτηθέντες δείχνουν να εμπιστεύονται περισσότερο τον Τζορτζ Μπους για να διαχειρισθεί την κατάσταση (53% έναντι 40% του Τ. Κέρι)

    Αντίστοιχα, στην Οικονομία, ενώ μόλις το 17% βλέπει βελτίωση στα οικονομικά του και πάλι ο Τζορτζ Μπους κρίνεται ότι μπορεί να χειρισθεί καλύτερα την οικονομία της χώρας από τον Κέρι (συγκεντρώνει 48% έναντι του 43% του Κέρι)

    Ο Μπους φαίνεται ότι κερδίζει την εμπιστοσύνη του αμερικανικού λαού και για τον τρόπο που χειρίζεται την τρομοκρατία, συγκεντρώνοντας ποσοστό 54% έναντι 37% που λαμβάνει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών.

    [07] Διεθνή

    Αισθητός στο Σαν Φρανσίσκο και το Λ. Αντζελες Χορός Ρίχτερ στην Καλιφόρνια

    28/9/2004 9:29:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: CNN

    Σειρά σεισμικών δονήσεων καταγράφηκε νωρίτερα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ο μεγαλύτερος σεισμός σημειώθηκε στις 10.15 το πρωί (τοπική ώρα) και είχε μέγεθος 5.9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Τέσσερα λεπτά μετά τον μεγάλο σεισμό η περιοχή ταρακουνήθηκε και πάλι με έναν μετασεισμό 5.0 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Η σεισμική ακολουθία συνεχίστηκε, αυτή τη φορά με μικρότερες δονήσεις, γύρω στα 4.0 Ρίχτερ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές. Σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού, εντοπίζεται εννέα μίλια νότια του Parkfield.

    [08] Εσωτερικά

    Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας Στην Αθήνα ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιγνάτιος

    28/9/2004 10:07:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας είχε ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιγνάτιος, ο οποίος βρίσκεται από χθες στην Αθήνα, για επίσημη επίσκεψη στην ελλαδική εκκλησία. Ο ιεράρχης έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, ενώ τιμήθηκε με το ανώτατο παράσημο του ελληνικού Κοινοβουλίου από την πρόεδρο της Βουλής Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη.

    Τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων

    Η κ. Μπενάκη απένειμε στον μακαριότατο Πατριάρχη το χρυσό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων υπογραμμίζοντας πως η επίσκεψη του γίνεται δεκτή ως "έκφραση αγάπης και πρόταση συνεργασίας " προς το ελληνικό κοινοβούλιο.

    Η πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Αντιοχείας για το παράλληλο έργο της υποστήριξης των ελληνικών γραμμάτων καθώς και για την ενίσχυση των ελληνικών προγραμμάτων στην περιοχή της επιρροής του.

    Αναφέρθηκε ακόμα στη μεγάλη προσπάθεια που γίνει από τη Βουλή για τη στήριξη της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

    Συναντήσεις με Κ. Καραμανλή και Κ. Στεφανόπουλο

    Νωρίτερα το πρωί κ. Ιγνάτιος, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διήρκησε πάνω από μισή ώρα, αντηλλάγησαν απόψεις για τα προβλήματα της Μέσης Ανατολής, αλλά και γενικότερα τα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Στη συνέχεια, ο πατριάρχης Αντιοχείας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην Αθήνα ο πατριάρχης Αντιοχείας

    [09] Ιράκ

    Υπάλληλοι αιγυπτιακής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Ελεύθεροι και τρεις Αιγύπτιοι

    28/9/2004 10:25:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Αίσιο τέλος για την υπόθεση ομηρίας τριών Αιγυπτίων που κρατούνταν όμηροι στο Ιράκ από τις αρχές του μήνα. Η αιγυπτιακή εταιρεία τηλεπικοινωνιών Orascom Telecom, στην οποία εργάζονταν ανακοίνωσε ότι οι τρεις μηχανικοί αφέθηκαν ελεύθεροι και από στιιγμή σε στιγμή αναμένονται στη Βαγδάτη. Νωρίτερα είχε αφεθεί ελεύθερος άλλος ένας υπάλληλος της εταιρείας. Το Αλ Τζαζίρα πάντως, επιβεβαίωσε μερικώς την είδηση, κάνοντας λόγο για την απελευθέρωση δυο και όχι τριών Αιγυπτίων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ελεύθερες οι Ιταλίδες όμηροι

    [10] Διεθνή

    Εκρήξεις σε τρεις πόλεις της Τουρκίας

    28/9/2004 11:04:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Τρεις βόμβες εξερράγησαν ταυτόχρονα το βράδυ της Τρίτης, σε διαφορετικές πόλεις της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένα άτομο και να προκληθούν υλικές ζημίες, μετέδωσε το πρακτορείο "Ανατολή". Σύμφωνα με την αστυνομία, οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην Άγκυρα, στη Σμύρνη και στα Άδανα. Από την έκρηξη στη Σμύρνη τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι ένας αστυνομικός.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 28 September 2004 - 20:51:13 UTC