Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι Ολλανδοί ήθελαν περισσότερο τη νίκη
  • [02] Συντετριμμένος ο Τόνι Μπλερ "Ζωντανός νεκρός" ο Μπίγκλεϊ
  • [03] Βραζιλιάνικη "μαγεία"
  • [04] Εξερράγησαν δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα Νέα επίθεση στη Φαλούτζα
  • [05] "Δεν είναι το μοναδικό ψέμα" "Είπε ψέματα" ο Μπλερ
  • [06] Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν Επίθεση εναντίον ειρηνευτικής δύναμης
  • [07] Πιθανό αίτημα για αυτονόμηση
  • [08] Εισήγηση για ακύρωση του χρέους της Αφρικής
  • [09] Δικάζεται ο μισός ανδρικός πληθυσμός του Πίτκερν Βιαστές οι απόγονοι
  • [10] Αιματηρές συγκρούσεις στην Τουρκία
  • [11] Χωρίς σεξ το 69% των Ελληνίδων Ζητείται ανήρ
  • [12] Σχεδόν ένα μήνα πριν τις εκλογές η πρώτη μονομαχία Σε ρυθμούς debate οι

    [01] Champions League

    Οι Ολλανδοί ήθελαν περισσότερο τη νίκη

    30/9/2004 12:01:00 πμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ένας άχρωμος και άνευρος Παναθηναϊκός, γνώρισε δίκαια την ήττα από την Αϊντχόφεν με 1-0 που φάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι ήθελε τη νίκη περισσότερο από τους "πράσινους". Κλείνοντας από την πρώτη στιγμή τους παίκτες του Γιτζάκ Σουμ, στην περιοχή τους οι Ολλανδοί κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ στο 80 με τον Φένεγκοορ, να πάρουν την πολύτιμη νίκη και να φέρουν τον όμιλο στα ίσια του, βαθμολογικά. Οι δυο ομάδες μοιράζονται την δεύτερη θέση με τρεις βαθμούς, ενώ στην πρώτη θέση παραμένει η Άρσεναλ που όμως δεν κατάφερε να πάρει την νίκη στη Νορβηγία, καθώς ήρθε ισόπαλη με την Ρόζενμποργκ με 1-1. Παρότι έχασε ο Παναθηναϊκός βρίσκεται κοντά στην κορυφή χάρις στον Στόρφλορ που ισοφάρισε το γκολ του Λιούνγκμπεργκ στο 52'.

    Έλλειπε το κέντρο

    Όπως ήταν αναμενόμενο η Αιντχοφεν μπήκε στο παιχνίδι πιο επιθετικά και με στόχο να κλείσει τον ΠΑΟ στα καρέ του.

    Με σύστημα 4-3-3 το αγαπημένο των Ολλανδών και με επιθέσεις από τα άκρα, προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα των "πράσινων" και μόλις στο δώδεκα κατάφερε να φτάσει κοντά στο γκολ όταν φάουλ του Φαρφάν, απέκρουσε ο Χαλκιάς, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Βραζιλιάνος Αλεξ έγινε αποδέκτης της μπάλας, αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο.

    Η PSV, ελέγχοντας τον ρυθμό του παιχνιδιού προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα του Παναθηναϊκού που όμως είχε σε μεγάλη ημέρα τους Γκούμα, Κυργιάκο, που έκοβαν τις προσπάθειες των Ολλανδών, πριν αυτές γίνουν επικίνδυνες.

    Όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟ, έφερνε το παιχνίδι στα μέτρα του, αλλά η προβληματική λειτουργία των νταμπλούχων από τη μέση και μπροστά, και ο ανορθόδοξος τρόπος ανάπτυξης, τον καθιστούσε ακίνδυνο επιθετικά.

    Αντίθετα, οι Ολλανδοί είχαν ακόμα δυο καλές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, όταν στο 40 μετά από σέντρα του Κοκού, ο Ντε Γιονγκ μόνος του από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα αουτ, ενώ στο 43' ο Φαν Μπόμελ είχε ένα καλό σουτ άουτ.

    Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως και το πρώτο με την Αϊντχόφεν να επιτίθεται κυνηγώντας το γκολ και τον ΠΑΟ να αμύνεται και να προσπαθήσει να κρατήσει μακριά από την εστία του Χαλκιά τους Ολλανδούς επιθετικούς

    Σε μεγάλη ημέρα όμως οι δυο κεντρικοί αμυντικοί του Παναθηναϊκού σταμάταγαν κάθε προσπάθεια τους πριν γίνει επικίνδυνη. Σε μια από αυτές το 50' ο Γκούμας με σωτήρια επέμβαση έδιωξε την μπάλα την τελευταία στιγμή πριν ο Φαν Μπόμελ μόνος του απέναντι στον Χαλκιά σουτάρει.

    Την ίδια ώρα, τα προβλήματα ανάπτυξης αναγκάζουν τον Σουμ στο 58' να κάνει την πρώτη του αλλαγή με τον Επαλέ να μπαίνει στη θέση του Σκάτσελ που σήμερα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

    Ανεβάζοντας συνέχεια στροφές η Αϊντχόφεν έφτασε κοντά στο γκολ στο 68' με τον Φαν Μπόμελ να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια.

    Για να έρθει το 80΄όπου αφού πρώτα ο Χαλκιάς έδιωξε υπέροχα το σουτ του Σίμπον σε κόρνερ στη συνέχεια της φάσης η άμυνα του Παναθηναϊκού νικιέται από μία καραμπόλα. Ο Φαν Μπόμελ, παίρνει την μπάλα σεντράρει από δεξιά ο Αλεξ πιάνει την κεφαλιά, η μπάλα κοντράρει στο κεφάλι του Φένεγκοορ, αλλάζει κατεύθυνση και καταλήγει στα δίχτυα του Χαλκιά.

    Παρότι ο Σουμ πέρασε αμέσως στον αγώνα τον Σαμπάνη στη θέση του Βύντρα για να κυνηγήσει το γκολ και να φρεσκάρει την ομάδα, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα που βρήκε τον Παναθηναϊκό να γνωρίζει την ήττα.

    Διαιτητής: Κόνραντ Πλάουτζ (Αυστρία) Κίτρινες: Ντε Γιονγκ, Κωνσταντίνου, Μπασινάς

    Οι συνθέσεις: ΑΙΝΤΧΟΒΕΝ: Γκόμες, Λούσιους, Αλεξ, Μπούμα, Λι Γιουνγκ Πιο, Παρκ Γι Σουνγκ (88΄ Φόγκελ), Φαν Μπόμελ, Κοκού, Φαρφάν (63΄ Σίμπον), Φένεγκορ οφ Χέσελινκ, Ντε Γιονγκ.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Χαλκιάς, Βύντρα (84΄ Σαπάνης), Γκούμας, Κυργιάκος, Μινχ, Μπασινάς, Άντριτς, Σκάτσελ (59΄ Επαλέ), Γκονζάλες, Παπαδόπουλος (71΄ Μόρις), Κωνσταντίνου.

    [02] Ιράκ

    Συντετριμμένος ο Τόνι Μπλερ "Ζωντανός νεκρός" ο Μπίγκλεϊ

    29/9/2004 11:42:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η βρετανική κοινή γνώμη την υπόθεση ομηρίας του Κένεθ Μπίγκλεϊ. Αργά το απόγευμα, το Αλ Τζαζίρα μετέδωσε βίντεο με τον 62χρονο Βρετανό, να φορά μία πορτοκαλί στολή και να είναι κλεισμένος σε ένα κλουβί. Στο βίντεο, ο Κένεθε Μπίγκλεϊ, εμφανίζεται να κλαίει με αναφιλητά και να κατηγορεί τον Τόνι Μπλερ ότι αδιαφορεί πλήρως για την υπόθεση του. Αντιμέτωπος πλέον με τη λαϊκή κατακραυγή, ο Τόνι Μπλερ, έκανε δηλώσεις για το θέμα στο περιθώριο του Συνεδρίου των Εργατικών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση του είναι πρόθυμη να επικοινωνήσει με τους απαγωγείς εφόσον οι τελευταίοι κάνουν ένα πρώτο βήμα προσέγγισης

    Παρέμβαση Μπλερ

    "Δεν έχουν κάνει καμία προσπάθεια να έλθουν σε επαφή με μας. Εάν έλθουν σε επαφή, θα απαντήσουμε αμέσως" είπε χαρακτηριστικά ο Τόνι Μπλερ, στο περιθώριο του συνεδρίου των Εργατικών.

    Ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε αηδιασμένος από τις εικόνες εξαθλίωσης του Βρετανού ομήρου, υπογραμμίζοντας ότι αισθάνεται πολύ άσχημα για όσα συμβαίνουν στον Μπίγκλεϊ και την οικογένεια του.

    Στο βίντεο, ο 62χρονος Βρετανός ζητά από τον Τόνι Μπλερ να ικανοποιήσει τα αιτήματα των απαγωγέων του και να απελευθερώσει τις γυναίκες που έχουν φυλακισθεί στο Ιράκ

    Τονίζει ακόμα, ότι οι απαγωγείς του δεν θέλουν να τον σκοτώσουν .

    Από την πλευρά τους πάντως οι συγγενείς του 62χρονου Βρετανού, ευχαρίστησαν τους απαγωγείς, γιατί τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν ζωντανό τον άνθρωπο τους.

    Παράλληλα τους παρακαλούν για ακόμα μία φορά να δείξουν επιείκεια απέναντι του και να τον απελευθερώσουν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ζωντανός ακόμα ο Βρετανός όμηρος

    [03] Champions League

    Βραζιλιάνικη "μαγεία"

    30/9/2004 12:52:00 πμ

    Μπαρτσελόνα και Μίλαν δείχνουν κυρίαρχες του παιχνιδιού στον 6ο όμιλο, καθώς μετά τις σημερινές τους νίκες απέναντι σε Σαχτιόρ Ντόνετσκ και Σέλτικ αντίστοιχα, μοιράζονται την κορυφή της βαθμολογίας με έξι βαθμούς η κάθε μία. Στο "Καμπ Νου" η Μπάρτσα με ηγάτη ακόμα μια φορά αυτόν τον ροναλντίνιο που έκανε μαγικά πράγματα, προηγήθηκε των Ουκρανών με 1-0 χάρη στο γκολ, του Ντέκο από το 15΄. Ο Βραζιλιάνος που έκανε την πάσα ασιστ στο πρώτο γκολ συνέχισε την δράση του και καθάρισε το ματς στο 64΄ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Το τελικό 3-0 πραγματοποιήθηκε από τον Σάμουελ Ετό στο 89΄.

    Με την υπογραφή του "Πίπο"

    O "Πίπο" Ιντζάγκι ήταν το πρόσωπο του αγώνα Μίλαν-Σέλτικ 3-1 στο "Μεάτσα", αφού έλυσε το γόρδιο δεσμό στο 89΄. Ο 30χρονος επιθετικός που μπήκε ως αλλαγή στο 77΄ έδωσε το προβάδισμα 2-1 στην ομάδα του, ενώ στις καθυστερήσεις ο Πίρλο διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

    Οι "ροσονέρι" είχαν προηγηθεί από το 8΄ με τον Σεβτσένκο, ενώ ο Στάνισλαβ Βάργκα ισοφάρισε με κεφαλιά στο 74΄ σε 1-1, όμως τελικά η Μίλαν πρόλαβε να "αρπάξει" τη νίκη και τώρα βρίσκεται μαζί με τη Μπαρτσελόνα στην κορυφή του ομίλου.

    [04] Ιράκ

    Εξερράγησαν δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα Νέα επίθεση στη Φαλούτζα

    30/9/2004 7:34:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/9/2004 10:07:36 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters

    "Ένα κρησφύγετο τρομοκρατών" της οργάνωσης του Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι ήταν ο στόχος της νέας αμερικανικής αεροπορικής επίθεσης στη Φαλούτζα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν οκτώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που εξέδωσαν οι στρατιωτικές αρχές της χώρας, "στις 04:57 η πολυεθνική δύναμη εξαπέλυσε επιτυχημένη επίθεση στα βορειοανατολικά της Φαλούτζα, εναντίον ενός γνωστού κρησφύγετου τρομοκρατών, προκαλώντας ένα νέο χτύπημα στο τρομοκρατικό δίκτυο του Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι". Ο αμερικανικός στρατός υποστηρίζει επίσης, ότι πολλές πηγές πληροφοριών επισήμαιναν, ότι τη στιγμή της επιδρομής στο κρησφύγετο βρίσκονταν μέλη της οργάνωσης που σχεδίαζαν επιθέσεις εναντίον Ιρακινών πολιτών και στρατιωτών της πολυεθνικής δύναμης, ενώ τονίζει, πως στη διάρκεια της επιχείρησης σημειώθηκαν δευτερογενείς εκρήξεις γεγονός, που δείχνει, ότι στο κτήριο υπήρχαν μεγάλες ποσότητες παράνομου εξοπλισμού.

    Έκρηξη παγιδευμένων αυτοκινητών

    Στο μεταξύ, αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη αυτοκινήτου, έξω από αστυνομικό τμήμα στο Αμπου Γράιμπ, στη δυτική Βαγδάτη. Μέχρι στιγμής, δεν έχει εξακριβωθεί αν πρόκειται για επίθεση καμικάζι. Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, μετά την πτώση του καθεστώτος του Σαντάν Χουσεΐν, γίνονται συχνά στόχος επιθέσεων βοβιστών.

    Άλλο ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα το πρωί κοντά σε αμερικανική στρατιωτική βάση στη νότια Βαγδάτη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες, ενώ καταστράφηκε ένα στρατιωτικό όχημα. δήλωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος.

    [05] Ιράκ

    "Δεν είναι το μοναδικό ψέμα" "Είπε ψέματα" ο Μπλερ

    30/9/2004 7:52:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ευθέως κατηγόρησε ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Συντηρητικού κόμματος της Βρετανίας, Μάικλ Χάουαρντ, τον πρωθυπουργό της χώρας Τόνι Μπλερ, ότι είπε ψέματα στο βρετανικό λαό όσον αφορά τα όπλα μαζικής καταστροφής που υποτίθεται ότι είχε στην κατοχή του το Ιράκ. "Δε νομίζω, ότι είναι το μοναδικό θέμα για το οποίο είπαν ψέματα, όμως το Ιράκ είναι ο μεγάλος καταλύτης της απώλειας της εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση" δήλωσε ο Χάουαρντ σε συνέντευξή του στο περιοδικό " New Statesman". Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι ο Μπλερ αυτοπροσώπως είπε ψέματα στο λαό, απάντησε μονολεκτικά: "Ναι".

    Κρίσιμες ώρες για τον Μπλερ

    Ο Χάουαρντ υπογράμμισε επίσης, ότι το κόμμα του δεν υποστήριξε την απόφαση της κυβέρνησης να συμμετάσχει στην εισβολή στο Ιράκ, επειδή οι πληροφορίες που υπήρχαν για τα όπλα μαζικής καταστροφής ήταν ελλιπείς.

    Στο μεταξύ, ο Μπλερ κινδυνεύει να υποστεί σήμερα ταπεινωτική ήττα από το ίδιο του το κόμμα, το ετήσιο συνέδριο του οποίου διεξάγεται στο Μπράιτον της νότιας Αγγλίας, ενώ οι σύνεδροι αναμένεται να συζητήσουν σήμερα τις εισηγήσεις για αποχώρηση των βρετανικών στρατευμάτων από το Ιράκ.

    [06] Διεθνή

    Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν Επίθεση εναντίον ειρηνευτικής δύναμης

    30/9/2004 8:11:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τέσσερις άνδρες της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης τραυματίστηκαν στο Αφγανιστάν, μετά από επίθεση με ρουκέτες, που εξαπέλυσαν αντάρτες στην πόλη Κουντούζ, στα βόρεια της χώρας, χθες το βράδυ. Όπως ανακοίνωσε η υπό ΝΑΤΟϊκή διοίκηση ειρηνευτική δύναμη στο Αφγανιστάν, η επίθεση έγινε σε βάση Γερμανών στρατιωτών, μόλις 11 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στη χώρα. Η στρατιωτική βάση, που έγινε στόχος της επίθεσης, φιλοξενεί άνδρες της Ομάδας Ανοικοδόμησης, που αποτελείται από στρατιώτες και πολιτικό προσωπικό και έχει στόχο τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας και την προστασία των έργων ανοικοδόμησης. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Διεθνούς Δύναμης Ασφαλείας στην Καμπούλ, ο ένας τραυματίες νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ δεν ανακοίνωσε την εθνικότητα των θυμάτων. Πάντως, σύμφωνα στο Βερολίνο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας δήλωσε, ότι τραυματίστηκαν δύο Γερμανοί στρατιώτες και ένας Ελβετός.

    [07] Ιράκ

    Πιθανό αίτημα για αυτονόμηση

    30/9/2004 8:55:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/9/2004 9:16:30 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Οι πλούσιες σε κοιτάσματα πετρελαίου νότιες επαρχίες του Ιράκ μελετούν το ενδεχόμενο να σχηματίσουν μία αυτόνομη περιοχή, κίνηση η οποία θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ενότητα της χώρας, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η βρετανική οικονομική εφημερίδα "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς". Αξιωματούχοι των τριών επαρχιών, της Βασόρας, του Μισάν και του Ντικάρ, όπου βρίσκεται το 80% των κοιτασμάτων πετρελαίου του Ιράκ, έχουν ξεκινήσει συνομιλίες για την πιθανότητα να συστήσουν μια αυτόνομη ομοσπονδιακή περιοχή στο νότο, κατά το παράδειγμα της κουρδικής ζώνης στο βορρά της χώρας.

    Στο περιθώριο

    Οι νότιες και βόρειες περιοχές του Ιράκ αποτελούν πολιτική πρόκληση για την προσωρινή κυβέρνηση, η οποία έχει να αντιμετωπίσει την ένοπλη αντίσταση των σουνιτών στις κατεχόμενες περιοχές και τις μόνιμες ταραχές στις φτωχές συνοικίες των σιιτών στη Βαγδάτη.

    Σύμφωνα με τα ιρακινά μέσα ενημέρωσης, οι επαρχίες της Βασόρας του Μισάν και του Ντικάρ αισθάνονται ότι έχουν μπει στο περιθώριο αφού στο υπουργικό συμβούλιο συμμετέχει μόνο ένας εκπρόσωπος και για τις τρεις.

    "Ο νότος ενοχλείται σφοδρά από το γεγονός ότι η Βαγδάτη τον έχει αφήσει χωρίς εκπροσώπηση. Έτσι ο νότος προσπαθεί να αυτοοργανωθεί και να αποκτήσει μεγαλύτερη επιρροή σε σχέση με το κέντρο της χώρας", δήλωσε στην εφημερίδα ένας διπλωμάτης.

    Το Ιράκ διαιρείται σε 18 επαρχίες συνολικά.

    [08] Διεθνή

    Εισήγηση για ακύρωση του χρέους της Αφρικής

    30/9/2004 9:49:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η Αφρική αποδίδει στους χρεωστές της περισσότερα χρήματα απ όσα λαμβάνει, σύμφωνα με έκθεση του Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (CNUCED) που εισηγείται την αναστολή του χρέους της ηπείρου ώστε να ξεφύγει από τη φτώχεια. Από το 1970 ως το 2002 η Αφρική έλαβε δάνεια ύψους περίπου 540 δις δολαρίων και κατέβαλε 550 δις για αποπληρωμή του κεφαλαίου και των τόκων, αναφέρει η έκθεση που φέρει τον τίτλο "Οικονομική ανάπτυξη στην Αφρική - βιώσιμη υπερχρέωση: όαση ή αντικατοπτρισμός".

    Συσσώρευση τόκων

    Λόγω της συσσώρευσης των τόκων, στα τέλη του 2002 η Αφρική χρωστούσε 295 δις δολάρια. Τα στοιχεία είναι ακόμη συγκλονιστικότερα για την υποσαχάρια Αφρική, οι χώρες της οποίας κατά την ίδια περίοδο έλαβαν 294 δις δολάρια, πλήρωσαν 268 δισεκατομμύρια και χρωστούν άλλα 210 δις δολάρια.

    Το CNUCED επισημαίνει ότι από το 1970 ως το 1999 το εξωτερικό χρέος της Αφρικής 30πλασιάστηκε ενώ το κατά κεφαλήν εισόδημα παραμένει το ίδιο.

    Υπό τις συνθήκες αυτές, είναι ουτοπικό να περιμένει κανείς ότι η Αφρική θα μπορέσει να μειώσει τη φτώχεια στο μισό μέχρι το 2015, στόχο που έθεσε ο ΟΗΕ στην αρχή της χιλιετίας.

    Λόγω "έλλειψης πολιτικής βούλησης για ακύρωση του χρέους", οι συγγραφείς της έκθεσης προτείνουν κατ αρχήν ένα μορατόριουμ στις πληρωμές μέχρι μια ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων να εκτιμήσει την ικανότητα των αφρικανικών χωρών να αποπληρώσουν τα χρέη τους βάση διαφόρων κριτηρίων.

    [09] Διάφορα

    Δικάζεται ο μισός ανδρικός πληθυσμός του Πίτκερν Βιαστές οι απόγονοι του "Μπάουντι"

    30/9/2004 10:11:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ξεκίνησε σήμερα στο μικρό νησί Πίτκερν του Ειρηνικού Ωκεανού η δίκη επτά ανδρών, που αποτελούν το μισό ανδρικό πληθυσμό του νησιού, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος, που κατηγορούνται για βιασμούς και επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων από το 1964 μέχρι το 1975. Θύματα και κατηγορούμενοι είναι όλοι τους απόγονοι του Φλέτσερ Κρίστιαν και των έξι ναυτικών, που το 1790 εγκαταστάθηκαν στο απομονωμένο νησί μαζί με μια ολιγομελή ομάδα Πολυνησίων ανδρών και γυναικών προκειμένου να αποφύγουν τις διώξεις μετά την ανταρσία στο βρετανικό πλοίο "Μπάουντι". Ο δήμαρχος Στιβ Κρίστιαν, ο γιος του Ράντι, ο πρώην ειρηνοδίκης του Πίτκερν, Τζέι Γουόρεν και οι Ντένις Κρίστιαν, Ντέιβ Μπράουν, Λεν Μπράουν και Τέρι Γιανγκ κατηγορούνται για πολλαπλούς βιασμούς γυναικών και κοριτσιών ηλικίας μέχρι και 12 ετών. Ο Στιβ Κρίστιαν φέρεται να διέπραξε τους βιασμούς σε ηλικία από 13 έως 24 ετών.

    Έθιμο οι βιασμοί...

    Η πρώτη γυναίκα, που κατέθεσε στο δικαστήριο μέσω βίντεο από το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας υποστήριξε ότι, ο δήμαρχος την είχε βιάσει τέσσερις φορές, όταν ήταν παιδί. Στο δικαστήριο κατατέθηκε επίσης, πως όταν η αστυνομία ανέκρινε τον Κρίστιαν εκείνος υποστήριξε ότι, η γυναίκα είχε συναινέσει.

    Ωστόσο άλλες γυναίκες, που αρχικά είχαν καταθέσει σε βάρος των κατηγορουμένων απέσυραν τις κατηγορίες λέγοντας ότι, οι αστυνομικοί της παραπλάνησαν. Μία από αυτές δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι, η ερωτική συνεύρεση σε ηλικία 12 ετών γίνεται πάντα συναινετικά και είναι ένα έθιμο, που ανάγεται στους πρώτους αποίκους.

    Το Πίτκερν, ένας μικρός βράχος έκτασης 5 τετραγωνικών χιλιομέτρων, έχει μόλις 48 κατοίκους. Στο νησί δεν υπάρχουν δρόμοι, υπόνομοι και τηλέφωνα. Ο μοναδικός τρόπος για να φτάσει κανείς εκεί είναι με πλοίο από την Ταϊτή. Το ταξίδι διαρκεί 36 ώρες. Οι κάτοικοί του ασχολούνται με τη γεωργία και αυξάνουν το εισόδημά τους με την πώληση γραμματοσήμων σε συλλέκτες και χειροτεχνημάτων στους τουρίστες των περαστικών κρουαζιερόπλοιων.

    [10] Διεθνή

    Αιματηρές συγκρούσεις στην Τουρκία

    30/9/2004 10:45:00 πμ

    Πέντε άτομα σκοτώθηκαν στη διάρκεια ένοπλης σύγκρουσης ανάμεσα σε Τούρκους χωροφύλακες και αριστερούς αντάρτες στην επαρχία Τοκάτ, στην ανατολική Τουρκία, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή. Μεταξύ των νεκρών είναι μία γυναίκα και ένας χωροφύλακας, ανέφερε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας σε ορεινή περιοχή της επαρχίας όπου δρουν οι αντάρτες του Επαναστατικού Λαϊκού Μετώπου (DHKP-C).

    [11] Υγεία

    Χωρίς σεξ το 69% των Ελληνίδων Ζητείται ανήρ

    30/9/2004 11:02:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"

    Είναι νέες, ωραίες, δυναμικές, με μία γρήγορη ματιά οι σύγχρονες Ελληνίδες φαίνεται να τα έχουν όλα σχεδόν. Τι τους λείπει; Η ερωτική ζωή Σύμφωνα με έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και του Ινστιτούτου Σεξουαλικής Υγείας της Γυναίκας, το 69% των γυναικών και μάλιστα των νέων γυναικών δεν έχουν ερωτικό σύντροφο, άρα δεν έχουν σεξουαλική ζωή. Μάλιστα στις γυναίκες από 25-34 ετών το ποσοστό αυτό φτάνει το 75%. Επίσης, το 60% δηλώνει, ότι αναγκάζεται να καταφεύγει στην αυτοϊκανοποίηση, ενώ το 22,4% των γυναικών δεν έχουν να κάνουν σεξ από έξι μήνες έως και ένα χρόνο ενώ το 17,4% απέχει από την ερωτική συνεύρεση από ένα έως δύο χρόνια. Το 30% των γυναικών παραδέχονται, ότι δεν είναι μονογαμικές, ενώ περισσότερες από τις μισές από τις 400 γυναίκες, που έλαβαν μέρος στην έρευνα, δήλωσαν, ότι θα μπορούσαν να καταφύγουν σε φαρμακευτικές μεθόδους προκειμένου να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους απόδοση.

    Πιο "τυχερές" οι ώριμες και οι πληθωρικές

    Το αίμα τους πίσω, δείχνουν να παίρνουν οι πιο ώριμες και οι πιο "ζουμερές" γυναίκες, καθώς αποδεικνύονται πιο αποδοτικές στον ερωτικό τομέα, παρόλο, που δεν πληρούν τα κριτήρια της γυναίκας-μοντέλου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό οφείλεται, όσον αφορά τις πιο ώριμες γυναίκες, στο ότι μετά την εμμηνόπαυση μειώνονται τα οιστρογόνα και αυξάνονται τα ανδρογόνα, ενώ ορμονική διάσταση των γυναικών με καμπύλες, είναι περισσότερο έτοιμη για καλύτερους οργασμούς. Απόδειξη, τα ανατολικά ερωτικά πρότυπα, που δείχνουν πάντα γυναίκες πληθωρικές και όχι ανορεξικές.

    Στο μεταξύ η έρευνα, καταρρίπτει το μύθο, που θέλει τους άνδρες "να ερωτεύονται με τα μάτια και οι γυναίκες με τα αυτιά", γιατί οι γυναίκες σε έναν άνδρα κοιτάνε, όλα τα άλλα εκτός από τα πνευματικά χαρίσματα. Τα κριτήρια για την επιλογή των αρσενικών συντρόφων, λοιπόν, στηρίζονται στην εμφάνιση και συγκεκριμένα εξετάζονται εξονυχιστικά οι γλουτοί, η πλάτη, τα πόδια το στέρνο και τα γεννητικά όργανα.

    Επίσης, έδειξε, ότι οι γυναίκες και οι άνδρες αντιμετωπίζουν τα ίδια περίπου προβλήματα, όσον αφορά στη σεξουαλική δυσλειτουργία, κάτι, που αποδεικνύει, ότι τα δύο φύλα δε διαφέρουν και τόσο στη σεξουαλικότητά τους. Μάλιστα, οι επιστήμονες, τονίζουν, ότι τα γονίδια, που ελέγχουν τη σεξουαλικότητά μας είναι ίδια στα δύο φύλα, όπως ίδιες είναι οι περιοχές του εγκεφάλου, που ελέγχουν τη σεξουαλική ορμή και φαντασίωση.

    Τη έρευνα παρουσίασαν την Τετάρτη η επιστημονική ομάδα αποτελούμενη από τους Δρ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, Πέτρο Δρέττα, Γιάννη Μουζάλα, Ελεάνα Ελευθερίου και Γιώργο Μποτονάκη .

    Κοινές βιολογικές καταβολές

    Πιο πλούσια σε αισθητήριες απολήξεις είναι τα γυναικεία γεννητικά όργανα, σε σχέση με τα αντρικά. Χαρακτηριστικά, η κλειτορίδα έχει 6.000 νευρικές απολήξεις ενώ το πέος "μόλις" 400, για αυτό η κλειτορίδα είναι το σημαντικότερο όργανο ηδονής.

    Παράλληλα, η μαγνητική τομογραφία απέδειξε, ότι η κλειτορίδα λειτουργεί ως ένα "μικρό πέος " και μπορεί να έχει στύση, που αυξάνει το μέγεθός της κατά 108%, ενώ φαίνεται να διεγείρεται, όπως και το πέος, μέσω της οπτικής πρόκλησης.

    Τέλος, καταρρίπτεται ο μύθος, που ήθελε τις ορμόνες της γυναίκας "υπεύθυνες" για την έλλειψη ερωτικής επιθυμίας, καθώς, η τεστοστερόνη είναι η κοινή και στα δύο φύλα ορμόνη, που ρυθμίζει τη σεξουαλική επιθυμία. Αυτό σημαίνει, ότι άνδρες και γυναίκες έχουν τις ίδιες βιολογικές καταβολές.

    [12] Διεθνή

    Σχεδόν ένα μήνα πριν τις εκλογές η πρώτη μονομαχία Σε ρυθμούς debate οι ΗΠΑ

    30/9/2004 10:53:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Στα τηλεοπτικά πλατό μεταφέρεται η προεκλογική μάχη Μπους - Κέρι. Σε λιγότερο από 24 ώρες, ο νυν Πρόεδρος και ο διεκδικητής του Λευκού Οίκου θα βρεθούν αντιμέτωποι απέναντι στις κάμερες και σε εκατομμύρια ψηφοφόρων, που περιμένουν, όπως λένε, το debate των μονομάχων για να αποφασίσουν ποιον θα επιλέξουν. Μια στρατιά συμβούλων δίνει τις τελευταίες οδηγίες στον Τζορτζ Μπούς και τον Τζον Κέρι, που, αν και δεν το ομολογούν, έχουν επενδύσει πολλά στις τηλεμαχίες. Η τηλεοπτική αναμέτρηση, η πρώτη από τις τρεις συνολικά, θα αρχίσει στις 4 π.μ. ώρα Ελλάδας, σε πανεπιστήμιο του Μαϊάμι και θα διαρκέσει 90 λεπτά. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι, την τηλεοπτική αναμέτρηση θα παρακολουθήσουν πάνω από 50 εκατομμύρια Αμερικανοί ψηφοφόροι. Στο μεταξύ προβλήματα στην ψηφοφορία στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου προβλέπει ο ΟΑΣΕ και προειδοποιεί ότι, η έκδοση οριστικού αποτελέσματος θα μπορούσε να καθυστερήσει, όπως έγινε και πριν από τέσσερα χρόνια.

    Για το Ιράκ και την τρομοκρατία η πρώτη μονομαχία

    Το πρώτο debate θα εστιαστεί σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, κυρίως στο θέμα της τρομοκρατίας και του πολέμου στο Ιράκ. Τα δύο αυτά θέματα κυριάρχησαν άλλωστε στην προεκλογική εκστρατεία επί μήνες. Ο Πρόεδρος Μπους κατηγόρησε επανειλημμένα τον Κέρι ότι, αλλάζει συνεχώς απόψεις στο θέμα του πολέμου στο Ιράκ .Από την πλευρά του ο δημοκρατικός υποψήφιος επικρίνει τον Αμερικανό Πρόεδρο ότι, βιάστηκε να επέμβει στο Ιράκ χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη διεθνή υποστήριξη και δίχως να έχει καταρτίσει σχέδιο για την μεταπολεμική κατάσταση.

    "Αύριο, θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε με τον Πρόεδρο για την κατεύθυνση της χώρας μας. Προσβλέπω σε αυτή την τηλεοπτική αναμέτρηση", τόνισε ο Κέρι φθάνοντας σήμερα στο αεροδρόμιο Λοτερντέιλ της Φλόριντα. "Υπάρχουν πραγματικές διαφορές, που μας χωρίζουν σε αυτές τις εκλογές και θα έχουμε τη δυνατότητα να τις συζητήσουμε", πρόσθεσε.

    Ο Μπους έφτασε στην Φλόριντα χθες το απόγευμα και επισκέφτηκε τις πληγείσες από τους τελευταίους τυφώνες περιοχές.

    Με δεδομένο ότι, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι, οι Αμερικανοί ψηφοφόροι εμπιστεύονται περισσότερο τον Πρόεδρο Μπους στο θέμα του Ιράκ, το αυριανό debate θα είναι η τελευταία ευκαιρία του Τζον Κέρι να πείσει τους συμπατριώτες του ότι, μπορεί να χειριστεί καλύτερα ως Πρόεδρος την κατάσταση.

    Οι δύο αντίπαλοι θα έχουν στη διάθεσή τους 90 δευτερόλεπτα για να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση και 30 δευτερόλεπτα για να δευτερολογήσουν.

    Προβλήματα στην εκλογική διαδικασία προβλέπει ο ΟΑΣΑ

    Οι παρατηρητές του Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) σε έκθεσή τους μετά την επίσκεψη, που πραγματοποίησαν στις ΗΠΑ προσκεκλημένοι της κυβέρνησης Μπους εκφράζουν την ανησυχία τους για τη λειτουργία των μηχανημάτων ψηφοφορίας, τους κανονισμούς με βάση, τους οποίους αποκτά κανείς δικαίωμα ψήφου και τους ισχυρισμούς για εκφοβισμό των εκλογέων, που στοχεύει στη μείωση του ποσοστού συμμετοχής των μειονοτήτων στη διαδικασία.

    "Σε γενικές γραμμές, η αντικατάσταση των μηχανημάτων ψηφοφορίας μετά τη διαμάχη, που ξέσπασε το 2000 κυρίως στη Φλόριντα ενδέχεται να αποτελέσει πηγή ακόμη μεγαλύτερης αμφισβήτησης στις προσεχείς εκλογές", σημειώνει ο ΟΑΣΕ στην έκθεση, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του. Πολλά νέα μηχανήματα δεν εκδίδουν έντυπη απόδειξη για την ψήφο, κάτι που θα χρειαζόταν στην περίπτωση, που τεθεί ζήτημα δεύτερης, χειροκίνητης καταμέτρησης.

    Ο ΟΑΣΕ, για πρώτη φορά στα χρονικά, θα δημοσιεύσει μια έκθεση με τις παρατηρήσεις του μετά τις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου. "Είμαστε υπερήφανοι για το εκλογικό μας σύστημα. Χαιρόμαστε που άνθρωποι θα μπορούν να παρατηρήσουν, να σχολιάσουν, να συμβουλεύσουν και ίσως να μάθουν κάτι από τις εκλογές μας" δήλωσε ανώτατο στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Μολονότι οι Δημοκρατικοί δέχτηκαν ευνοϊκά την αποστολή παρατηρητών του ΟΑΣΕ, πολλοί Ρεπουμπλικάνοι έσπευσαν να σημειώσουν ότι ο Οργανισμός έχει περιορισμένες εξουσίες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 30 September 2004 - 8:51:35 UTC