Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με τη Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι της Μόσχας Δύο μαγικές βραδιές στο
  • [02] Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο Τρίτη δικογραφία στη Βουλή
  • [03] Για πιθανή αποχώρηση μιλά ο Πολωνός πρωθυπουργός Φεύγουν από το Ιράκ τα
  • [04] "Απλώνει δίχτυα" στη Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ
  • [05] Το βραβείο X Prize του ιδρύματος Ansari Κέρδισε το SpaceshipOne
  • [06] Ακαιρες οι συζητήσεις για την κυβέρνηση Προεδρολογίας συνέχεια
  • [07] Μία... πλατεία όνειρα
  • [08] Οι "αιώνιοι" θα πληρώσουν τη... νύφη
  • [09] Το πρωί η πτήση για Λονδίνο Νέα επεισοδιακή πτήση των Ολυμπιακών
  • [10] Πάτρα καλεί Νικολάκη
  • [11] Συνεδριάζει αύριο το ΚΥΣΕΑ Κρίσεις στην Ελλην. Αστυνομία
  • [12] Επιχείρηση "γαλήνη" στο "λιμάνι"

    [01] Πολιτισμός

    Με τη Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι της Μόσχας Δύο μαγικές βραδιές στο Μέγαρο Μουσικής

    4/10/2004 7:19:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, Cultureguide

    Την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, όσοι βρεθούν στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι της Ραδιοφωνίας της Μόσχας, υπό τη διεύθυνση του Βλαντίμιρ Φεντοσέγεφ, ο οποίος εδώ και 30 χρόνια "ηγείται" της ορχήστρας και αποτελεί μία από τις ισχυρότερες μουσικές φυσιογνωμίες της εποχής μας. Στις δύο μοναδικές συναυλίες, θα συμμετάσχουν ο Αλεξέι Βολοντίν, μαθητής της Ελίζο Βιρσαλάτζε, με λαμπρή διεθνή καριέρα με εξαιρετικές κριτικές από το ξένο Τύπο, αλλά και ο δικός μας σπουδαίος πιανίστας με διεθνή καριέρα, Γιώργος Πέτρου.

    Το πρόγραμμα των συναυλιών

    Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας θα ανοίξει με το χαριτωμένο και θορυβώδες έργο "Η Νίκη του Ουέλλινγκον" του Μπετόβεν και θα συνεχίσει με το "Δεύτερο Κοντσέρτο για Πιάνο σε σι ύφεση μείζονα" του ίδιου συνθέτη, το οποίο θα αποδώσει στο πιάνο ο νεαρός Ρώσος πιανίστας Αλεξέι Βολοντίν. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί η "Τέταρτη Συμφωνία σε φα ελάσσονα" του Τσαϊκόφσκι.

    Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας είναι ένας ύμνος στο έργο του Πιότρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι. Το "Βάλς" και η δημοφιλέστατη "Πολωνέζα" από την όπερα "Ευγένιος Ονιέγκιν" θα ανοίξουν τη βραδιά, ενώ στη συνέχεια θα αποδοθεί η "Συναυλιακή Φαντασία για πιάνο και ορχήστρα, έργο 56", ένα έργο, που θέλγει πάντα τους σολίστ του πιάνου και στο οποίο θα συμμετάσχει ο Έλληνας πιανίστας Γιώργος Πέτρου. Στο δεύτερο μέρος το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ιδανικά ερμηνευμένη τη "Συμφωνία αρ.6 σε σι ελάσσονα, έργο 74", ("Παθητική") την τελευταία, που έγραψε ο μεγάλος Ρώσος συνθέτης, πριν θέσει τέρμα στη ζωή του.

    [02] Εσωτερικά

    Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο Τρίτη δικογραφία στη Βουλή

    4/10/2004 8:13:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/10/2004 9:59:21 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης πυροδοτούν οι προς διερεύνηση υποθέσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα αλλά και μία νέα δικογραφία που διαβιβάστηκε σήμερα στη Βουλή και αφορά σε υπόθεση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας επί υπουργίας Γ. Ανωμερίτη. "Η κυβέρνηση θα παραπέμπει στη Δικαιοσύνη κάθε υπόθεση που ξεφεύγει από τα όρια της καλώς εννοούμενης διαχείρισης" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής. Απαντώντας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει τη σκανδαλολογία και να αναλάβει τις ευθύνες της. "Πέρα από τη σκανδαλολογία και τις μεθοδεύσεις υπάρχουν τα προβλήματα του τόπου και οι απαιτήσεις των πολιτών για σοβαρή διακυβέρνηση" υπογράμμισε ο Νίκος Αθανασάκης. Στο μεταξύ, αργά το βράδυ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα.

    "Κάθε υπόθεση κρίνεται"

    "Η κυβέρνηση της ΝΔ θα διαπιστώσει πολύ σύντομα ότι αντί να εγκλωβίσει με τη σκανδαλολογία την πολιτική ζωή του τόπου, θα εγκλωβίζεται κάθε μέρα και περισσότερο η ίδια σε μία αδιέξοδη για αυτή διαδικασία" τόνισε ο κ. Αθανασάκης και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τους εισαγγελείς, τους οποίους, όπως τόνισε, η ίδια ενεργοποίησε είτε με τη διαβίβαση εγγράφων είτε με σχετικά δημοσιεύματα.

    "Ας αποφασίσει η ΝΔ αν θα κινήσει και γι' αυτή την υπόθεση τη διαδικασία, αν θα προτείνει τη σύσταση προανακριτικής η εξεταστικής επιτροπής, ή δεν θα κινήσει οποιαδήποτε διαδικασία όπως έχει κάνει σε άλλες περιπτώσεις πρόσφατα" πρόσθεσε.

    Ανταπαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολίασε:

    "Το ΠΑΣΟΚ, είναι προφανές, θεωρεί πως κάποιοι σε αυτό τον τόπο και ιδίως τα στελέχη του είναι υπεράνω των νόμων. Ο Καταστατικός Χάρτης της χώρας, όπως και κάθε δημοκρατικής πολιτείας ορίζει πως όλοι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου"

    Από την πλευρά του, ο Γιώργος Ανωμερίτης, χαρακτήρισε σκανδαλολογία την υπόθεση εις βάρος του, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικά και νομικά δεδομένα.

    Νωρίτερα, ο Θ. Ρουσόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής και για αυτό το θέμα τονίζοντας ότι θα παραπέμπεται στη Βουλή κάθε υπόθεση που η Δικαιοσύνη κρίνει ότι υπάρχουν υπόνοιες για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

    "Αν οι βουλευτές κρίνουν ότι απαιτείται σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, καταρχάς θα αναλαμβάνει πρωτοβουλία η κοινοβουλευτική επιτροπή κι εν συνεχεία η Ολομέλεια" πρόσθεσε και χαρακτήρισε λάθος να συνδυάζονται οι έννοιες των "πολιτικών διώξεων" και της "διερεύνησης" των υποθέσεων.

    Η τρίτη δικογραφία

    Με τη δικογραφία που διαβιβάστηκε νωρίτερα στη Βουλή από την Εισαγγελία Πειραιά, ζητείται να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργου Ανωμερίτη σχετικά με υπόθεση διαχείρισης χρηματικού ποσού ύψους 756.000 ευρώ.

    Το ποσό αποτελούσε δωρεά της αμερικανικής κυβέρνησης για την απόκτηση εξοπλισμού των υπηρεσιών δίωξης ναρκωτικών, στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο χωρών και σύμφωνα με την έρευνα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά διατέθηκε για την οργάνωση του άτυπου συμβουλίου υπουργών Μεταφορών και Ναυτιλίας της ΕΕ το 2003 και άλλες εργασίες.

    Κατατέθηκαν οι προτάσεις Εξεταστικής ΠΑΣΟΚ ΝΔ

    Αργά το βράδυ, κυβέρνηση και αντιπολίτευση κατέθεσαν στη Βουλή τις προτάσεις τους για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά.

    Στην πρόταση της ΝΔ που υπογράφουν 116 βουλευτές τονίζεται ότι η σύσταση εξεταστικής επιτροπής επιβάλλεται καθώς:

    1) Υπάρχει ανάγκη για διαφάνεια και χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος, ειδικότερα στα πολυδάπανα προγράμματα των εξοπλισμών

    2) Η Δικαιοσύνη διαπιστώνει στοιχεία για ενδεχόμενη ποινική ευθύνη υπουργών

    3) Υπάρχει ανάγκη να διασφαλιστεί ενώπιον των πολιτών η αξιοπιστία και η τιμή της πολιτικής

    Νωρίτερα, τη δική του πρόταση κατέθεσε στη Βουλή και το ΠΑΣΟΚ.

    Στην πρόταση που υπογράφουν 71 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και οι πρώην υπουργοί Άμυνας κύριοι Παπαντωνίου και Τσοχατζόπουλος, ζητείται η έρευνα για τα εξοπλιστικά να συμπεριλάβει και την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ.

    Ζητείται ακόμα να κατατεθεί πόρισμα σε ένα μήνα από την έναρξη των εργασιών της.

    Νωρίτερα πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι η Επιτροπή να προχωρήσει γρήγορα στο έργο της.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στη Βουλή το εξοπλιστικό

    "Θέλουμε συναίνεση, δεν φοβόμαστε εκλογές"

    "Δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών"

    Εξεταστική Επιτροπή για τους εξοπλισμούς

    Στη Βουλή δικογραφία για τις εξοπλιστικές προμήθειες

    [03] Ιράκ

    Για πιθανή αποχώρηση μιλά ο Πολωνός πρωθυπουργός Φεύγουν από το Ιράκ τα πολωνικά στρατεύματα;

    4/10/2004 8:09:00 μμ

    Συντάκτης: Γιωταμίνα Αλεξάνδρου

    Πηγή: ΑΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, BBC

    Ανοιχτό άφησε το ερώτημα της αποχώρησης των Πολωνικών στρατιωτικών δυνάμεων από το Ιράκ ο Πολωνός πρωθυπουργός Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι. Όπως δήλωσε σήμερα στο Παρίσι μετά το πέρας των συνομιλιών με τον Γάλλο πρωθυπουργό Ζακ Σιράκ, από τον Ιανουάριο του επόμενου χρόνου η Πολωνία προσανατολίζεται στην αποχώρηση των 2.500 στρατιωτών της από το Ιράκ. Στο μεταξύ, για Ιανουάριο αναμένεται να πραγματοποιηθούν εκλογές στο Ιράκ, οι οποίες θα εισάγουν τη χώρα σε μία νέα κατάσταση. "Αυτή είναι η αιτία για την οποία έχουμε αποφασίσει να μιλήσουμε με τους Ιρακινούς και τους εταίρους μας στο συνασπισμό, καθώς και τις ΗΠΑ, σχετικά με τη μείωση των πολωνικών δυνάμεων από την 1η Ιανουαρίου και τον τερματισμό της αποστολής μας στο τέλος του 2005", συμπλήρωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός.

    Εξετάζονται οι πιθανότητες

    Ο κ. Κβασνιέφσκι τόνισε κατηγορηματικά, ότι συγκεκριμένη ημερομηνία αποχώρησης δεν έχει αποφασιστεί, καθώς εξετάζονται όλες οι πιθανές επιλογές της κυβέρνησης.

    Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας, κ. Ζμαντζίνσκι είχε δηλώσει από τη Βαρσοβία, ότι όλοι οι Πολωνοί στρατιώτες θα έχουν επιστρέψει μέχρι τον επόμενο Δεκέμβρη, προκαλώντας προσωρινή σύγχυση, σχετικά με το χρόνο της επιστροφής, την οποία όμως αποκατέστησε αργότερα, λέγοντας, ότι πρόκειται για προσωπική εκτίμηση.

    Την ίδια ώρα, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι, το 70% των Πολωνών αντιτίθεται στην παρουσία των Πολωνών στρατιωτών στο Ιράκ, όπου έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή 17 συμπατριώτες τους, τέσσερις άμαχοι και 13 στρατιώτες.

    Η απάντηση του Λευκού Οίκου

    Πάντως, εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης αρνήθηκε να σχολιάσει τις παραπάνω δηλώσεις του κ. Κβασνιέφσκι. Ανώτατοι, ωστόσο, αξιωματούχοι δηλώνουν, ότι τέτοιος στόχος θα είναι εφικτός, μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου.

    [04] Αθλητισμός

    "Απλώνει δίχτυα" στη Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ

    4/10/2004 8:24:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στα χνάρια του Ρώσου μεγιστάνα της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, κινείται τις τελευταίες ημέρες ο Αμερικανός Μάλκολμ Γκλέιζερ, ο οποίος σύμφωνα με σενάρια που κυκλοφορούν, φαίνεται να κατέθεσε πρόταση ενος δισεκατομμυρίου Ευρώ, προκειμένου να πάρει στα χέρια του το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της αγγλικής Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ. Η είδηση αυτή, που είχε ως αποτέλεσμα σήμερα την "εκτόξευση" της μετοχής του δημοφιλέστερου ποδοσφαιρικού συλλόγου στο χρηματιστήριο του Λονδίνου., προκάλεσε τις εντονες οι αντιδράσεις των διάφορων μικρομετόχων των "κόκκινων διαβόλων", που όμως στο σύνολό τους κατέχουν το 17,5% του μετοχικού κεφαλαίου.

    Δεν είναι... Άγιος Βασίλης ο Γκλεϊζερ

    "Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά" συνηθίζει να λέει ο θυμόσοφος λαός μας και μάλλον το ίδιο πρέπει να ισχύει και με τα σενάρια, που κυκλοφόρησαν από το περιβάλλον του ζάπλουτου Μάλκολμ Γκλεϊζερ, να βρίσκεται πίσω από την προσπάθεια εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Μάνστεστερ Γιουναϊτεντ. Αν και ο ιδιοκτήτης της αμερικάνικης ομάδας φούτμπολ, Τάμπα Μπέι Μπιούκανιρς, που κατέχει ήδη το 19,2% των μετοχών των "μπέμπηδων" δεν έχει επιβεβαιώσει την είδηση, η "βόμβα" που έσκασε, εκτίναξε στα ύψη τη μετοχή του συλλόγου, που κατά τη διάρκεια της σημερινής χρηματιστηριακής συνεδρίασης του Λονδίνου παρουσίασε άνοδο του ύψους των +5% και έκλεισε τελικά στο +3,4%.

    Εκτός όμως από την εκτόξευση των μετοχών όμως, η είδηση ότι ο Γκλεϊζερ κατέθεσε πρόταση ενός δισεκατομμυρίου Ευρώ προκάλεσε παράλληλα έντονη δυσφορία και αντιδράσεις στους διάφορους μικρομέτοχους της Γιουνάιτεντ, που όμως στο σύνολό τους κατέχουν το 17,5% του μετοχικού κεφαλαίου: "Αυτός δεν είναι σε καμία περίπτωση ο Αγιος Βασίλης για να κάνει δώρα στο σύλλογο. Δεν έχει καν τα χρήματα για να αγοράσει τις μετοχές, για να μη μιλήσουμε για μεταγραφές. Ελπίζουμε πως το συμβούλιο θα αντιδράσει άμεσα και θα συμφωνήσει, ότι μια τέτοια πρόταση στερείται σοβαρότητας" είπε ο Ολιβερ Χιούστον, εκπροσωπώντας τον σύλλογο, που έχουν ιδρύσει οι χιλιάδες μικρομέτοχοι, "Shareholders United".

    Έμπειροι αναλυτές πάντως εκτιμούν, ότι για να διαθέσει ο Γκλέιζερ ένα δις Ευρώ στη Γιουνάιτεντ θα πρέπει πρώτα να πουλήσει μέρος του μετοχικού κεφαλαίου του στους Τάμπα Μπέι Μπιούκανιρς. Ακόμη κι έτσι, όμως, σε περίπτωση που τελικά γίνει ο ιδιοκτήτης των «κόκκινων διαβόλων», ο προϋπολογισμός του συλλόγου για μεταγραφές θα μειωθεί αισθητά. Ήδη η Γιουνάιτεντ προειδοποίησε, ότι οι απώλειές της κατά το οικονομικό έτος 2003-2004 μπορεί να φτάσουν τις 14.000.000 στερλίνες, κάτι που οφείλεται στον αποκλεισμό της από τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και την τρίτη θέση που κατέλαβε στο πρωτάθλημα Αγγλίας.

    [05] Τεχνολογία

    Το βραβείο X Prize του ιδρύματος Ansari Κέρδισε το SpaceshipOne

    4/10/2004 8:48:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC-ΑΠΕ

    Για δεύτερη φορά μέσα σε μία βδομάδα, το "SpaceshipOne" το πρώτο ιδιωτικό διαστημόπλοιο με πιλότο, πέταξε σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη, εξασφαλίζοντας στον κατασκευαστή του τα 10 εκατομμύρια δολάρια, που προσφέρει το ίδρυμα Ansari X Prize για την ενθάρρυνση του τουρισμού στο διάστημα. Συνδεδεμένο με το ειδικά κατασκευασμένο για τον σκοπό αυτό αεροσκάφος "White Knight", το "SpaceshipOne" απογειώθηκε από ειδικό διάδρομο στην έρημο Μοχάβι, της Καλιφόρνιας, στις 16.47 ώρα Ελλάδας και αποχωρίστηκε από το αεροσκάφος που το μετέφερε στις 17.48 σε ύψος 14.100 μέτρων. Ο πιλότος του "SpaceshipOne", ο 51χρονος Μπράιαν Μπίνι, πρώην πιλότος δοκιμών, έθεσε λίγα δευτερόλεπτα μετά σε λειτουργία τον πυραυλοκινητήρα του αεροσκάφους και σε λιγότερο από ένα λεπτό και με κάθετη πορεία έφθασε στα όρια του διαστήματος με ταχύτητα τρεις φορές μεγαλύτερη από εκείνη του ήχου (3.500 χλμ την ώρα). Ο πιλότος έσβησε τον κινητήρα μετά από 84 δευτερόλεπτα και συνέχισε την άνοδο του για να ξεπεράσει το ύψος των 100 χλμ, που θεωρείται ως το όριο του διαστήματος. Συγκεκριμένα έφτασε τα 114.64 χμ. ξεπερνώντας το πειραματικό X-15, που πέταξε 40 χρόνια πριν.

    Ανοίγει ο δρόμος για το διαστημικό τουρισμό

    Ενθουσιασμένος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος X-Prize, Πίτερ Διαμαντίδης, δήλωσε, πως μετά από 40 χρόνια αναμονής, γίνεται η αρχή μία ιδιωτικής διαστημικής "επανάστασης" και ο δρόμος για το διαστημικό τουρισμό ανοίγει.

    Αμέσως μετά την πτήση, ο πιλότος του "SpaceShipOne", δήλωσε, ενθουσιασμένος από την εμπειρία, τονίζοντας, πως η θέα από το διάστημα είναι φανταστική. "Είναι εκπληκτικό το συναίσθημα. Η αίσθηση ελευθερίας, είναι απερίγραπτη".

    Πλέον, οι ομάδες, που δεν κέρδισαν το βραβείο του Ansari X-Prize προσανατολίζονται σε πτήσεις μεγαλύτερης τροχιάς, από ότι το "SpaceShipOne", προσφέροντας περισσότερο χρόνο στους διαστημικούς τουρίστες, δηλαδή ώρες ή ακόμα και μέρες, από τα λεπτά, που προσφέρει το "SpaceShipOne".

    Μάλιστα, το ίδρυμα X-Prize, σκοπεύει να οργανώσει έναν άλλο, ετήσιο διαγωνισμό με έπαθλο αρκετά εκατομμύρια δολάρια, που θα έχει ως βάση το Νέο Μεξικό. Ήδη ο Βρετανός εκατομμύριούχος Ρϊτσαρντ Μπράνσον, έχει παραγγείλει πέντε αεροσκάφη σαν το "SpaceShipOne" στον Μπερτ Ρούταν, τον κατασκευαστή του πρώτου ιδιωτικού διαστημόπλοιου. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης της Virgin, σχεδιάζει να προσφέρει διαστημικά ταξίδια, έναντι 205.000 δολαρίων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Άλλο ένα βήμα για μια βόλτα στο διάστημα

    Πριβέ αποστολή στο Διάστημα

    [06] Εσωτερικά

    Ακαιρες οι συζητήσεις για την κυβέρνηση Προεδρολογίας συνέχεια

    4/10/2004 9:01:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Η "προεδρολογία" αλλά και το θέμα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες καλά κρατεί. Κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όπως ο Ευρωβουλευτής Ιωάννης Βαρβιτσιώτης χαρακτηρίζουν άκαιρες αυτές τις συζητήσεις, ενώ η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της ξεκαθαρίζει ότι θα θέσει το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας στο χρόνο που η ίδια κρίνει κατάλληλο. Επί του θέματος τοποθετήθηκε και πάλι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Με δηλώσεις του στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" της ΝΕΤ υπογράμμισε ότι αν επρόκειτο για πρόσωπο από πλευράς του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σημίτης θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι κατά τη γνώμη του δεν μπορεί να είναι πρόσωπο ούτε από το ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε και από τη Νέα Δημοκρατία. Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της συναινετικής λύσης.

    Συνέντευξη Κ. Μητσοτάκη

    "Εάν επρόκειτο να είναι πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ για την προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Σημίτης θα ήταν ίσως ο καλύτερος, κατά την προσωπική μου γνώμη. Αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι πρόσωπο ούτε από το ΠΑΣΟΚ, ούτε από τη Νέα Δημοκρατία" τόνισε ο επίτιμος Προέδρος της ΝΔ και ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά ότι ίδιος δεν ενδιαφέρεται για την προεδρία.

    Όπως είπε "δεν είναι ανάγκη ο νέος Πρόεδρος να είναι πολιτικό πρόσωπο αλλά να έχει κύρος γενικότερα" ενώ ερωτηθείς για τη θητεία Στεφανόπουλου και την άποψη ότι είναι ο πιο επιτυχημένος πρόεδρος ανέφερε:

    "Δεν θα μιλήσω για πρόσωπα, είναι πολύ σχετική η επιτυχία ενός προέδρου. Στην Ελλάδα είσαι πετυχημένος συνήθως όταν δεν κάνεις τίποτα. Ο πρόεδρος βέβαια εξ ορισμού δεν πρέπει να κάνει τίποτα στην Ελλάδα".

    Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν έχει αντιρρήσεις να προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία ο υποψήφιος πρόεδρος, αλλά εκτίμησε πως "εφόσον θα πάμε σε συναινετική λύση, το πιο πιθανό είναι ότι θα πάμε σε μια μεσαία λύση σε ό,τι αφορά στο πρόσωπο".

    [07] Αθλητισμός

    Μία... πλατεία όνειρα

    4/10/2004 9:45:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Παρά την ήττα από την ΑΕΚ, η αισιοδοξία στο στρατόπεδο του Πανιωνίου, εν όψει της αυριανής κλήρωσης των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, όπου οι "κυανέρυθροι" θα συμπεριληφθούν στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας, είναι διάχυτη. Την ομάδα της Νέας Σμύρνης στην κλήρωση θα εκπροσωπήσουν ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος και ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων, Κώστας Παπαδάκος, που ελπίζουν στο χαμόγελο της τύχης, για τη συνέχεια της επιτυχημένης φετινής πορείας της ομάδας. Παράλληλα ο Σλοβάκος τεχνικός Κάρολ Πέτσε ξεκίνησε από σήμερα την προετοιμασία των παικτών του για τον επαναληπτικό αγώνα του κυπέλλου Ελλάδας, κόντρα στον Πάμισο Μεσσήνης, που θα γίνει την Τετάρτη, στο γήπεδο Ταύρου (στη Νέα Σμύρνη γίνονται έργα ανακατασκευής του χλοοτάπητα).

    [08] Αθλητισμός

    Οι "αιώνιοι" θα πληρώσουν τη... νύφη

    4/10/2004 9:51:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Βομβαρδισμένο τοπίο" θύμιζε χθες μετά τη λήξη του ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού για το Κύπελλο Ελλάδας στο μπάσκετ, από τα έκτροπα που δημιουργήθηκαν της αναμέτρησης των "αιωνίων". Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η διοίκηση του ΣΕΦ ενημερώνει τις ΚΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, πως το κόστος των ζημιών που προκλήθηκαν από τους οπαδούς τους στο πλαίσιο της μεταξύ τους αναμέτρησης ανέρχεται στα 150.000 ευρώ και καλεί τους δύο συλλόγους να καταβάλλουν το ποσό που αντιστοιχεί στην κάθε μία ΚΑΕ.

    [09] Εσωτερικά

    Το πρωί η πτήση για Λονδίνο Νέα επεισοδιακή πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών

    4/10/2004 10:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/10/2004 11:27:55 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Αεροσκάφος των Ολ. Αερογραμμών που πραγματοποιούσε την πτήση 265 Αθήνα- Λονδίνο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας μετά από τηλεφώνημα για βόμβα. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί στις 7:30 από το Ελευθέριος Βενιζέλος και προσγειώθηκε στις 9:30 στην Κέρκυρα. Εν τω μεταξύ, διενεργούνται οι απαραίτητοι έλεγχοι ασφαλείας. Οι 215 επιβάτες και το εννεαμελές πλήρωμα που είναι όλοι καλά στην υγεία τους θα διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο και η πτήση θα πραγματοποιηθεί το πρωί.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αναγκαστική προσγείωση μετά από απειλή για βόμβα

    Φάρσα για βόμβα σε αεροσκάφος

    [10] Αθλητισμός

    Πάτρα καλεί Νικολάκη

    4/10/2004 10:10:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μία γενναία... στροφή στην καριέρα του μετά από 17 χρονιά σε πάγκους γυναικείων ομάδων συμπεριλαμβάνομένων και της Εθνικής Γυναικών σκέπτεται να κάνει ο Έλληνας πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Νικολάκης. Ο πολυνίκης προπονητής δέχθηκε πρόταση από τη διοίκηση της Ένωσης Αθλοπαιδιών Πατρών και δείχνει θετικός. Αρκεί βέβαια να ξεπεραστεί το κυρίαρχο πρόβλημα της απόσπασής του, καθώς εργάζεται σε σχολείο της Γλυφάδας. Τις επόμενες πάντως μέρες ο κ. Νικολάκης, που θεωρεί μεγάλη πρόκληση το να καθίσει στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας της ΕΑΠ θα μεταβεί στην Πάτρα για να μιλήσει με τους ανθρώπους της αχαϊκής ομάδας. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, σε περίπτωση που ευοδωθεί η συνεργασία των δύο πλευρών τα υπόλοιπα ονόματα που "παίζουν" για τον πατρινό πάγκο είναι αυτά των τεχνικών Πάτρα, Καβαλιεράκη, Λυκούδη και Χριστόπουλου.

    [11] Εσωτερικά

    Συνεδριάζει αύριο το ΚΥΣΕΑ Κρίσεις στην Ελλην. Αστυνομία

    4/10/2004 10:35:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Συνάντηση είχε τη Δευτέρα το βράδυ ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γιώργο Βουλγαράκη, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής και του ΚΥΣΕΑ, που θα επιλέξει τη νέα ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. "Η θητεία της ηγεσίας έληξε τον περασμένο Μάρτιο, αλλά ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων παρέμεινε στη θέση της και άσκησε τα καθήκοντά της με επιτυχία", τόνισε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης. Επίσης, ο κ. Βουλγαράκης είπε ότι συζητήθηκε με τον Πρωθυπουργό και το θέμα της φύλαξης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων που έχει αναλάβει η ΕΛΑΣ σε συνεργασία με το στρατό. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ανάγκες για 1.500 ανδρών και γυναικών, που θα φυλάσουν 64 εγκαταστάσεις έως τα τέλη του χρόνου.

    [12] Αθλητισμός

    Επιχείρηση "γαλήνη" στο "λιμάνι"

    4/10/2004 10:58:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Ενέσεις ηθικού" στους παίκτες του Ολυμπιακού επιχείρησαν σήμερα κατά την απογευματινή προπόνηση στου Ρέντη ο πρόεδρος Σωκράτης Κόκκαλης και ο Σερβοέλληνας τεχνικός Ντούσαν Μπάγεβιτς. Οι δύο άνδρες προσπάθησαν ο καθένας με τον τρόπο τους να καλμάρουν τους "ερυθρόλευκους" από τον εκνευρισμό, που τους προκάλεσε η πρώτη φετινή εκτός έδρας ήττα από την Ξάνθη. Μάλιστα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρεται σε κάποια "περίεργα φαινόμενα", στα οποία όμως σε περίπτωση που επαναληφθούν στο μέλλον δεν πρόκειται να κάτσει "με σταυρωμένα τα χέρια".

    Με το βλέμμα στο μέλλον

    "Ψυχραιμία" ήταν το σύνθημα που απηύθυνε στους παίκτες του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης κατά τη σημερινή επίσκεψή του κατά τη διάρκεια της προπόνησης της ομάδας: "Να μην ασχολείστε με τους διαιτητές αλλά να είστε συγκεντρωμένοι διαρκώς στο παιχνίδι" συμβούλεψε ο κ. Κόκκαλης τους ποδοσφαιριστές του, που ακόμη δεν είχαν καλμάρει από το άτυχο αποτέλεσμα της Ξάνθης.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι προτροπές του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος συνέστησε να αφήσουν όλοι πίσω την πρόσφατη ήττα και να κοιτάξουν μπροστά, αφού μια καλή συνέχεια μπορεί να τα διορθώσει όλα: "Ακόμη δεν κρίθηκε τίποτα. Απλώς, ξεχνάμε αυτόν τον αγώνα και βλέπουμε μπροστά", είπε -μεταξύ άλλων- ο κ. Μπάγεβιτς, που προετοιμάζει πλέον τον Ολυμπιακό για τον αγώνα κυπέλλου της Τετάρτης εναντίον της Βέροιας.

    Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

    Σήμερα πάντως η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι η ομάδα έχει κάνει ότι μπορεί για την εξυγίανση του αθλήματος, αλλά παρόλα αυτά τον τελευταίο καιρό παρατηρούνται περίεργα φαινόμενα, τα οποία αν συνεχιστούν δεν πρόκειται να μείνει απαθής. Το πλήρες κέιμενο της ερυθρόλευκης ΠΑΕ έχει ως εξής:

    "Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ διαπιστώνει ότι τον τελευταίο καιρό συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο κάποια περίεργα φαινόμενα. Ο Ολυμπιακός είναι υπέρ της εξυγίανσης του αθλήματος και της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα. Άλλωστε αυτό, το έχει δείξει και εμπράκτως: με την κατασκευή νέου σταδίου και σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων, με την απόκτηση ποδοσφαιριστών εγνωσμένης αξίας και παγκόσμιας κλάσης, με τις επενδύσεις του στον τομέα των ακαδημιών, με την ενεργό συμμετοχή των φιλάθλων του στα κοινά της ομάδας. Φαινόμενα τα οποία κατά το παρελθόν έχουν επισκιάσει το ποδόσφαιρο, είναι προφανές ότι θα πρέπει να αποφευχθούν στο μέλλον. Σε διαφορετική περίπτωση και μπροστά στον κίνδυνο τέτοιων εξελίξεων ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να μείνει με δεμένα τα χέρια".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 4 October 2004 - 20:51:37 UTC