Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύμφωνα με έρευνα Καναδών και Αμερικανών Νέο φάρμακο για τον καρκίνο
  • [02] Προτίμησε τη φυλακή από την κρεβατομουρμούρα Καλύτερα στη φυλακή, παρά
  • [03] Από το μικροσκόπιο οι χορηγίες του 2004
  • [04] Έριξε το γάντι στη διαπλοκή ο Καραμανλής "Δε θα κάνουμε πίσω"
  • [05] Έως και 15% Αύξηση των τελών κυκλοφορίας του 2005
  • [06] Ανάμεσα σε Αλογοσκούφη και Χριστοδουλάκη Νέα κόντρα για την απογραφή
  • [07] Λουκούμι βάρους 2,5 τόνων!
  • [08] Επεισόδια έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού
  • [09] Παράνομη η ανταλλαγή τραγουδιών Kυνήγι "πειρατών" στο Internet
  • [10] Εμπειρογνώμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου "Γλυκός κίνδυνος" ...
  • [11] Χάνουν δύο αγώνες Γεωργάτος, Νικοπολίδης
  • [12] Μετά το χθεσινό γεύμα Καραμανλή με βουλευτές Η διαπλοκή "άναψε τα
  • [13] Δεν βρέθηκε αξιόπιστος υποψήφιος Αγονος ο διαγωνισμός για την Ολυμπιακή
  • [14] Ο Γκάλασεκ αρχηγός της Τσεχίας
  • [15] Η κακοδαιμονία συνεχίζεται
  • [16] Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Πρόεδρος... Τι το ήθελε το site;
  • [17] Το νέο πρόσωπο της Εθνικής
  • [18] Θύμα πολέμου το μπάσκετ!
  • [19] Κρίθηκαν οι Αστυνομικοί Διευθυντές

    [01] Υγεία

    Σύμφωνα με έρευνα Καναδών και Αμερικανών Νέο φάρμακο για τον καρκίνο του προστάτη

    7/10/2004 11:17:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/10/2004 6:36:04 μμ)

    Συντάκτης: Βαρβάρα Τουμαζάτου

    Ειδήσεις > Υγεία)&body=Ένα νέο φάρμακο χημειοθεραπείας είναι πολύ πιθανό να επιμηκύνει τη ζωή των ανδρών με προχωρημένο καρκίνο του προστάτη

    Πηγή: ΑΠΕ,Reuters

    Ελπίδες σε όσους πάσχουν από καρκίνο του προστάτη μπορεί να δώσει ένα νέο φάρμακο χημειοθεραπείας, όπως δείχνουν έρευνες Καναδών και Αμερικανών επιστημόνων, που δημοσιεύονται στην ιατρική επιθεώρηση New England Journal of Medicine. Το εν λόγω φάρμακο ονομάζεται Taxotere και περιέχει την ουσία docetaxel. Μάλιστα, όπως απέδειξαν οι μελέτες των επιστημόνων, είναι πολύ πιθανό να επιμηκύνει τη ζωή των ανδρών με προχωρημένο καρκίνο του προστάτη. Οι ερευνητές κατέγραψαν, ότι ασθενείς, που έκαναν τακτικά (κάθε τρεις εβδομάδες) ενέσεις docetaxel, έζησαν σχεδόν τρεις μήνες περισσότερο από όσους υποβάλλονταν στη συνηθισμένη χημειοθεραπεία.

    Ελπιδοφόρα τα αποτελέσματα των ερευνών

    "Το νέο φάρμακο μπορεί να αποτελέσει ένα νέο δεδομένο στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη", αναφέρει ο επικεφαλής της ομάδας του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, Ντάνιελ Πέτριλακ, ιδίως σε περιπτώσεις, όπου η ορμονική θεραπεία δεν κρίνεται αποτελεσματική.

    Αυτοί οι ελάχιστοι μήνες παραπάνω ζωής μπορεί να φαίνονται ασήμαντοι, αλλά όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της καναδικής ομάδας, Ιαν Τάννοκ, ογκολόγος του Princess Margaret Hospital του Τορόντο, πρόκειται για "μεγάλο βήμα", καθώς "είναι η πρώτη φορά, που κάποιο φάρμακο μπορεί να αυξήσει τη βιωσιμότητα των ασθενών, που βρίσκονται στο τελικό στάδιο καρκίνου του προστάτη".

    Πάντως, οι επιστήμονες επισημαίνουν, πως το docetaxel έχει τις γνωστές παρενέργειες των τοξικών χημειοθεραπευτικών σκευασμάτων, όπως κόπωση, απώλεια μαλλιών, ναυτία, στομαχικές διαταραχές και καρδιολογικά προβλήματα. Μάλιστα, οι ασθενείς ανέφεραν, πως αισθάνονταν περισσότερο τις συγκεκριμένες διαταραχές.

    Ωστόσο, οι ερευνητές πιστεύουν, πως η μελέτη μπορεί να οδηγήσει σε ένα νέο χημειοθεραπευτικό σχήμα, το οποίο θα χορηγείται στους ασθενείς, που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο του καρκίνου του προστάτη. Ανάλογα σχήματα χορηγούνται, ήδη, με επιτυχία, στον καρκίνο του μαστού, του εντέρου και του πνεύμονα.

    Κάθε ένεση docetaxel κοστίζει 2000 δολάρια, ενώ μία ολοκληρωμένη θεραπεία αγγίζει τα 20.000 δολάρια, αλλά για τους Καναδούς αποτελεί μέρος της παροχής της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

    Πάντως, οι έρευνες για το docetaxel βρίσκονται ακόμη σε πειραματικό στάδιο.

    [02] Διάφορα

    Προτίμησε τη φυλακή από την κρεβατομουρμούρα Καλύτερα στη φυλακή, παρά με τα φιλιά σου

    7/10/2004 12:00:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/10/2004 1:38:43 μμ)

    Συντάκτης: Γιωταμίνα Αλεξάνδρου

    Γκρίνια ή καταβολή προστίμου; Ούτε το ένα, ούτε το άλλο για ένα Γερμανό παραβάτη του ΚΟΚ, ο οποίος πρτίμησε να βρεθεί πίσω από τα σίδερα της φυλακής, προκειμένου να αποφύγει την κρεβατομουρμούρα της συζύγου του. Αιτία του ...κακού, ήταν μία κλήση για παράνομη στάθμευση. Ο 47χρονος από το Itzehoe, είχε δύο επιλογές: να πληρώσει 80 ευρώ, ή να περάσει 10 μέρες στη "στενή". Το δίλημμα δεν ήταν και πολύ... μεγάλο για τον παραβάτη, ο οποίος προτίμησε τους δεσμοφύλακες από τη γυναίκα του!

    Βρήκε τη λύση;

    Έτσι, λοιπόν, μία ωραία πρωία, τηλεφώνησε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα κα ζήτησε να τον οδηγήσουν στη φυλακή, αφήνοντας τους πάντες άφωνους!

    Μάλιστα, εκπρόσωπος Τύπου του συγκεκριμένου αστυνομικού τμήματος δήλωσε ότι, οάτυχος άνδρας δε μπορούσε να αντέξει τη συνεχή γκρίνια της (αγαπημένης) του συζύγου και αναζήτησε την ησυχία του ... στη φυλακή.

    Άγνωστο, ωστόσο, παραμένει το αν θα βρει οριστικά τη γαλήνη, που αποζητά. Βλέπετε, η ποινή που του έχει επιβληθεί προβλέπει ολιγοήμερη φυλάκιση και έτσι σύντομα θα ξαναβρεθεί στη "συζυγική θαλπωρή"....

    [03] Αθλητισμός

    Από το μικροσκόπιο οι χορηγίες του 2004

    7/10/2004 1:32:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Την εγκυρότητα και βασιμότητα των καταγγελιών που δημοσιεύθηκαν από την Ελευθεροτυπία και Αυριανή διέταξε να διερευνήσει με διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Βάσει των ανωτέρω καταγγελιών η εταιρία OCTAGON WORLDIDE HOLDINGS BV μεσολαβούσε για να δοθούν, σε ενδιαφερόμενες εταιρίες, χορηγίες των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα όμως με τα δημοσιεύματα, καμία εταιρία που δεν δέχθηκε να συνεργαστεί με την OCTAGON, δεν κατάφερε να αποκτήσει την ιδιότητα του χορηγού. Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει η Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ελένη Τουλουπάκη

    [04] Εσωτερικά

    Έριξε το γάντι στη διαπλοκή ο Καραμανλής "Δε θα κάνουμε πίσω"

    7/10/2004 1:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/10/2004 6:08:43 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Αποφασισμένος για ρήξεις και μεγάλες αλλαγές εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, συνομιλώντας σε γνωστή ταβέρνα με τους 40 βουλευτές της ΝΔ, που μετείχαν στο Γ Θερινό Τμήμα της Βουλής. Ο κ. Καραμανλής, σύμφωνα με πληροφορίες, που διέρρευσαν από το γεύμα, φέρεται να διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι, είναι έτοιμος να συγκρουστεί με τα φαινόμενα της διαφθοράς και της διαπλοκής, θέτοντας σαφείς κανόνες στη χώρα. Ωστόσο την επίμαχη διατύπωση, που σημερινά δημοσιεύματα αποδίδουν στον πρωθυπουργό, σύμφωνα με τα οποία φέρεται να είπε, πως δεν θα ανεχθεί τη συμπεριφορά «πέντε νταβατζήδων» διέψευσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος. "Ο πρωθυπουργός δεν χρησιμοποιεί τέτοια φρασεολογία", τόνισε σημειώνοντας πάντως πως επί της ουσίας τα δημοσιεύματα δεν αποδίδουν λάθος τις προθέσεις της κυβέρνησης.

    Θεσμικό πλαίσιο ζητά ο Έβερτ

    Για ζήτημα θεσμών και όχι προσώπων έκανε λόγο ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας παράλληλα ότι, η εξασφάλιση της διαφάνειας στη δημόσια ζωή και η καταπολέμηση της διαπλοκής παραμένουν βασικοί στόχοι της Κυβέρνησης. Από την άλλη μεριά βουλευτές της αντιπολίτευσης κάλεσαν τον Κώστα Καραμανλή να κατονομάσει τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, που εννοεί ενώ κορυφαία στελέχη της ΝΔ επισημαίνουν την ανάγκη να υπάρξουν θεσμικές πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

    "Δεν νομίζω ότι ο Κ. Καραμανλής πρέπει να πει ονόματα. Πρέπει να φέρει ένα θεσμικό πλαίσιο σε δυο, τρεις τομείς ώστε οι νταβατζήδες να μην έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα του ελληνικού λαού", τόνισε ωστόσο ο κ. Έβερτ, που ήταν παρών στο χθεσινό γεύμα, εξερχόμενος το πρωί από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά από τη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό.

    Ο κ. Έβερτ διατύπωσε επίσης την άποψη ότι ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να δημιουργήσει ένα θεσμικό πλαίσιο κατά της διαπλοκής,ενώ εμφανίστηκε απόλυτα πεπεισμένο για την ανάγκη σύγκρουσης με τα συμφέροντα ενώ τάχθηκε τάχθηκε εναντίον των πρόωρων εκλογών λέγοντας: "Γιατί να πάμε σε εκλογές; Τότε θα σταματήσει η σύγκρουση".

    Ο κ. Έβερτ επέμεινε ότι πρέπει να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για το Χρηματιστήριο, αλλά πρόσθεσε ότι, θα πρέπει να αναμένονται τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας η οποία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Εξάλλου ανέφερε ότι κατέθεσε και πάλι στον ανακριτή, ενώ είπε πως δεν συζήτησε το θέμα με τον κ. Καραμανλή.

    Ερωτηθείς αν θα αναλάβει κάποιο ρόλο ο κ. Έβερτ είπε: "τους ρόλους εγώ τους αναλαμβάνω μόνος μου".

    "Δε θα ποινικοποιήσω την πολιτική ζωή"

    Στο χθεσινό γεύμα ο Κώστας Καραμανλής, αναφέρθηκε και στο θέμα των εξεταστικών επιτροπών, τονίζοντας ότι, δεν είναι στις προθέσεις του να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή και πως μόνο στοιχειοθετημένες υποθέσεις θα οδηγούνται σε εξεταστική επιτροπή. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Καραμανλής εκτίμησε ότι δεν υπάρχει λόγος να ζητήσει η ΝΔ τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Ανωμερίτη.

    Ακόμη ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι, δεν πρόκειται να ανοίξει το ασφαλιστικό, όταν ο βουλευτής Γιάννης Μανώλης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, μπορεί να ανοίξει το ασφαλιστικό η εθελούσια έξοδος στον ΟΤΕ, που ζητά ο πρόεδρός του Παναγιώτης Βουρλούμης.

    Ομως, δεν έλειψαν από τις στιχομυθίες και παράπονα των βουλευτών που ζήτησαν να ακούν οι υπουργοί αιτήματά τους όχι για προσωπικά ρουσφέτια, όπως είπαν, αλλά για θέματα των εκλογικών τους περιφερειών.

    Ο Πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, πρέπει πάντα να υπάρχει ομαδικό πνεύμα, ενώ συνέστησε στους βουλευτές να βρίσκονται σε στενή επαφή με τους ψηφοφόρους τους, να ακούν με προσοχή και συμπάθεια τα αιτήματά τους, όσο φορτικά και αν είναι.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η διαπλοκή "άναψε τα αίματα" στη Βουλή

    [05] Οικονομία

    Έως και 15% Αύξηση των τελών κυκλοφορίας του 2005

    7/10/2004 2:14:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν φέτος οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Σύμφωνα με τη διάταξη, που θα κατατεθεί εντός των προσεχών ημερών στη Βουλή, τα τέλη κυκλοφορίας του 2005 θα είναι αυξημένα μέχρι και 15% και διαμορφώνονται από 15 έως και 438 ευρώ, ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος. Η εξόφληση θα γίνει από την 1η Νοεμβρίου έως και την 31η Δεκεμβρίου, ενώ με την αύξηση αυτή το Δημόσιο αναμένεται να εισπράξει επιπλέον 100 εκατομμύρια ευρώ.

    [06] Οικονομία

    Ανάμεσα σε Αλογοσκούφη και Χριστοδουλάκη Νέα κόντρα για την απογραφή στη Βουλή

    7/10/2004 1:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/10/2004 3:23:32 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ ΝΕΤ ΝΕΤ 105,8

    Συνεχίστηκε και σήμερα η αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τη δημοσιονομική απογραφή. "Τα ξίφη τους διασταύρωσαν" ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Χριστοδουλάκης κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης, που κατέθεσε ο δεύτερος. Ο Γ Αλογοσκούφης υπεραμύνθηκε της απογραφής λέγοντας, ότι έγινε με πλήρη διαφάνεια. Από την πλευρά του, ο τέως υπουργός κατηγόρησε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ότι διόγκωσε το δημόσιο έλλειμμα με την αλλαγή της μεθόδου καταγραφής των αμυντικών δαπανών.

    "Παραπλανούσε το λαό η προηγούμενη κυβέρνηση"

    Ο κ Χριστοδουλάκης υποστήριξε ακόμη, ότι η έρευνα καταγραφής δεν περιλάμβανε όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και κυρίως το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που έχει τεράστια πλεονάσματα, καθώς και, ότι η Βουλή δεν ενημερώθηκε σχετικά με τη διαδικασία, την αντικειμενικότητα και τη μεθοδολογία της δημοσιονομικής απογραφής.

    Ο Υπουργός απαντώντας τόνισε, ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα, που εμφανίσθηκε με την απογραφή δεν οφείλεται στην αλλαγή μεθοδολογίας, αλλά στην απόκρυψη δαπανών από την προηγούμενη κυβέρνηση. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο παράδειγμα των αμυντικών δαπανών για το 2003, επισημαίνοντας, ότι "η κυβέρνηση εμφάνιζε παραλαβές ύψους 774 εκ. ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα ξεπερνούσαν τα 2,5 δισ. ευρώ, δηλαδή υπήρχε απόκρυψη 1,7 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 1,1% του ΑΕΠ".

    Ο ίδιος διαβεβαίωσε, ότι η δημοσιονομική απογραφή έγινε με πλήρη διαφάνεια από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδας, το Γενικό Λογιστήριο του κράτους σε πλήρη συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας και την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat). Επίσης, ο κ Αλογοσκούφης , τόνισε, ότι η Eurostat έχει επιβεβαιώσει πλήρως τα στοιχεία της δημοσιονομικής απογραφής τα οποία αποδεικνύουν, "πως η προηγούμενη κυβέρνηση παραπλανούσε τον ελληνικό λαό και έβαζε σε κίνδυνο τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας".

    Τέλος, ο κ Aλογοσκούφης κατηγόρησε τον κ Χριστοδουλάκη ότι "έρχεται και επανέρχεται στο ζήτημα της απογραφής όπως ο εγκληματίας επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος και "ότι "επιχειρεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια υπό το βάρος των πλασματικών προϋπολογισμών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, που δημιουργούσαν μια εικονική οικονομία".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πολιτικές κόντρες για την απογραφή στην Οικονομία

    [07] Διάφορα

    Λουκούμι βάρους 2,5 τόνων!

    7/10/2004 2:57:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Τα σκήπτρα του βασιλιά του λουκουμιού θα επιδιώξει να πάρει από την Τουρκία ο Δήμος Γεροσκήπου Πάφου, στην Κύπρο, με την παρασκευή ενός λουκουμιού συνολικού βάρους 2,5 τόνων. Ο Δήμος θέλει μάλιστα να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για την παρασκευή του μεγαλύτερου λουκουμιού στην ιστορία, τίτλο τον οποίο, βάσει του βιβλίου Γκίνες, κατέχει από το 1998 η Τουρκία για ένα λουκούμι βάρους 2,3 τόνων. Η διαδικασία της παρασκευής θα λάβει χώρα στις 17 Οκτωβρίου στην οποία θα παρίσταται αντιπρόσωπος του Οργανισμού Γκίνες, όπως ενημέρωσε επισήμως ο οργανισμός το Δήμο Γεροσκήπου.

    Δύο ημέρες ...γλύκας

    Στόχος του Δήμου, των βιοτεχνών της περιοχής καθώς και ενός καφεκοπτείου της περιοχής, που θα χρηματοδοτήσει το εγχείρημα, είναι να συμβάλει στην προώθηση του παραδοσιακού προϊόντος και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Όπως είναι φυσικό, η παρασκευή του λουκουμιού θα αρχίσει από την προηγούμενη ημέρα στις βιοτεχνίες της περιοχής, που διατηρούν την παράδοση γενιά σε γενιά για δύο σχεδόν αιώνες.

    Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της 17ης Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία του Δήμου όπου, αν όλα πάνε καλά, οι κάτοικοι της περιοχής και οι επισκέπτες, θα έχουν τη δυνατότητα να γιορτάσουν την κατάρριψη του ρεκόρ απολαμβάνοντας το γιγαντιαίο λουκούμι!

    Σχετικά Links:

    http://www.guinnessworldrecords.com/

    [08] Πολιτισμός

    Επεισόδια έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού

    7/10/2004 1:49:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/10/2004 7:07:03 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού μεταξύ ομάδας συμβασιούχων και αστυνομικών δυνάμεων όταν οι πρώτοι, που διαμαρτύρονταν για τη λήξη των συμβάσεών τους, συγκρούστηκαν με την Αστυνομία. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι συμβασιούχοι προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να εισέλθουν στο κτήριο του Υπουργείου και να συναντηθούν με τον υφυπουργό, Πέτρο Τατούλη. Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους απωθήσουν κάνοντας χρήση αφρού και δακρυγόνων, ενώ οι συμβασιούχοι απάντησαν ρίχνοντας καδρόνια, κουτάκια αναψυκτικών και μπουκαλιών νερού. Μετά από λίγη ώρα, τα πνεύματα ηρέμησαν και μία αντιπροσωπεία των απολυμένων συμβασιούχων συναντήθηκα με τον κ. Τατούλη για περίπου μισή ώρα. Κλειστοί παραμένουν σήμερα οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης, της Κνωσού, των Μυκηνών, της Επιδαύρου και της Βεργίνας, ενώ υπολειτουργούν και οι περισσότερες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού. Οι συμβασιούχοι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία και αύριο.

    Υπάρχει σπίθα ελπίδας για την εξεύρεση λύσης

    Σύμφωνα με τον κ. Τσακοπιάκο, πρόεδρο των μονίμων υπαλλήλων του Υπουργείου, που συμπαραστέκονται στους συμβασιούχους, ο Υφυπουργός καταδικάζει τα επεισόδια καθώς δεν είναι αυτή η πολιτική της κυβέρνησης. Την ευθύνη κατά τον υφυπουργό Πολιτισμού, όπως είπε ο κ. Τσακοπιάκος, έχει ο αξιωματικός υπηρεσίας που έδωσε την εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις καθώς ο κ. Τατούλης δε ζήτησε προστασία.

    Μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσακοπιάκος δήλωσε ότι φάνηκε μία σπίθα εξεύρεσης λύσης για το πρόβλημα και υποστήριξε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού έχει τη δυνατότητα να κρατήσει τους συμβασιούχους. Επισήμανε δε ότι σε καθημερινή βάση θα γίνεται ο αγώνας, ανανέωσε το ραντεβού για την Παρασκευή το πρωί στις 10.30 και κάλεσε τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, να πάρει άμεση θέση.

    Νέες κινητοποιήσεις

    Στενοί συνεργάτες του υφυπουργού Πολιτισμού Πέτρου Τατούλη, αναφερόμενοι στα επεισόδια, τόνισαν πως δεν ανταποκρίνονται ούτε στον πολιτικό μας πολιτισμό, ούτε στο πνεύμα της κυβέρνησης. Ευθύνες, υπογραμμίζουν, δεν μπορούν να ζητηθούν από καμία πλευρά, αλλά καλό είναι να υπάρχει αυτοσυγκράτηση και να επικρατεί η νηφαλιότητα.

    Αύριο, οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού θα πραγματοποιήσουν νέα 24ωρη απεργία και στις 10 το πρωί προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο.

    [09] Τεχνολογία

    Παράνομη η ανταλλαγή τραγουδιών Kυνήγι "πειρατών" στο Internet

    7/10/2004 3:49:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/10/2004 5:24:24 μμ)

    Συντάκτης: Κώστας Μητρέλης

    Στο στόχαστρο της βρετανικής μουσικής βιομηχανίας έχουν μπει οι χρήστες του διαδικτύου, που "κατεβάζουν" μουσική στον υπολογιστή τους. Οι δισκογραφικές εταιρείες είναι αποφασισμένες να περάσουν στην αντεπίθεση, εναντίον των μουσικόφιλων που χρησιμοποιούν τα λεγόμενα "peer -to - peer" προγράμματα, ενώ έχουν ήδη κινηθεί δικαστικά εναντίον 28 χρηστών, που διακινούν στο Internet τραγούδια τα οποία μπορεί να τα κατεβάσει οποιοσδήποτε.

    Αιτία για τα μέτρα η πτώση στις πωλήσεις

    Έχουμε προειδοποιήσει εδώ και μήνες, ότι η χωρίς άδεια ανταλλαγή τραγουδιών είναι παράνομη. Δεν μιλάμε για ανθρώπους, που τυχαίνει να κατεβάσουν ένα δυσεύρετο κομμάτι, αλλά για όσους διακινούν τραγούδια σε μεγάλη κλίμακα." Πετερ Τζέιμσον, πρόεδρος της BPI

    Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Βρετανικής Φωνογραφικής Εταιρείας, τα μέτρα δεν θα έχουν στόχο τους απλούς χρήστες, που κατεβάζουν αραιά και που κομμάτια, αλλά όσους είναι υπεύθυνοι για τον μεγάλο αριθμό τραγουδιών, που διακινούνται αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο. Εξάλλου, η παγκόσμια μουσική βιομηχανία έχει, εδώ και χρόνια, αποδώσει τη μείωση στις πωλήσεις των CD στην ελεύθερη διακίνηση κομματιών μέσω του Internet, ενώ είχε προειδοποιήσει και παλιότερα, ότι προτίθεται να πάρει μέτρα εναντίον της ανεξέλεγκτης μουσικής "πειρατείας". Θύματα των μέτρων αυτών, έχουν ήδη πέσει τουλάχιστον 5.700 άτομα, ενώ στο στόχαστρο πλέον μπαίνουν και χρήστες στην Αυστρία και τη Γαλλία.

    Αντιδράσεις από ειδικούς, αλλά και απλούς χρήστες

    Ωστόσο, σύμφωνα με τους επικριτές της απόφασης της βρετανικής μουσικής βιομηχανίας, η κίνηση αυτή ήταν μάλλον εκτός χρόνου, καθώς παρατηρείται πλέον αύξηση στις πωλήσεις των CD, ενώ τα θύματα της κίνησης είναι το ίδιο το κοινό, που στηρίζει τη μουσική βιομηχανία.

    Σύμφωνα με τον αναλυτή Σάιμον Ντάισον, δεν είναι εύκολο να αλλάξει τώρα η νοοτροπία των νέων, που έχουν συνηθίσει η επαφή τους με τη μουσική, να είναι μόνο μέσω του διαδικτύου. Άλλοι, όπως o συντάκτης του περιοδικού Rip & Burn, Τομ Ντάνμορ, συγκρίνουν την προσπάθεια που κάνει η μουσική βιομηχανία, προκειμένου να καταστείλει την ανταλλαγή κομματιών, με την αντίστοιχη που γινόταν τις δεκαετίες του 70 και 80, για την απαγόρευση της αναμετάδοσης τραγουδιών μέσω του ραδιοφώνου.

    Σύμφωνα με ηλεκτρονικό γκάλοπ του BBC, το 81% των χρηστών θεωρεί κατακριτέα την απόφαση της μουσικής βιομηχανίας να υποβάλει μηνύσεις στο μουσικό κοινό, που επιθυμεί να κατεβάζει κομμάτια μέσω Internet.

    [10] Υγεία

    Εμπειρογνώμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου "Γλυκός κίνδυνος" ... για την υγεία

    7/10/2004 4:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/10/2004 6:26:11 μμ)

    Συντάκτης: Γιωταμίνα Αλεξάνδρου

    Πηγή: ΑΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

    Δέκα ειδικοί της υγείας απ όλο τον κόσμο κατηγόρησαν τη βιομηχανία ζάχαρης ότι αποκρύπτει τους κινδύνους, που οι υδατάνθρακες συνεπάγονται για την ανθρώπινη υγεία παγκοσμίως. Σε διημερίδα, που διεξήχθη στο Όσλο και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, οι εμπειρογνώμονες ανέλυσαν την εφαρμογή της στρατηγικής κατά της ζάχαρης, που σταμάτησε πέρυσι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Η στρατηγική είχε αναπτυχθεί επειδή ο δημοφιλής "γλυκός πειρασμός" συνιστά αιτία καρδιοαγγειακών νόσων, καρκίνων, διαβήτη και παχυσαρκίας.

    "Τα πάχη μου, τα κάλλη μου";

    "πίσω από την παχυσαρκία, υπάρχει η διατροφή και πίσω από την διατροφή υπάρχει η ζάχαρη" Καάρε Νόρουμ, πρόεδρος της ομάδας ομιλητών του ΠΟΥ

    Οι ομιλητές αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στο πρόβλημα της παχυσαρκίας, η οποία αφορά ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα επίσημα στοιχεία περίπου 1,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι, 300 εκατομμύρια εκ των οποίων παχύσαρκοι, είναι υπέρβαροι, αριθμός, που βρίσκεται σε αντίστιξη με τους 700 εκατομμύρια υποσιτιζόμενους.

    Μελέτες που διενεργήθηκαν στις 15 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδειξαν, ότι η παχυσαρκία στοιχίζει μεταξύ 75 και 130 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ τα παραπανίσια κιλά αυξάνουν τα κρούσματα καρκίνων, φτάνοντάς τα στα 72.000.

    Την ίδια στιγμή, στις ΗΠΑ υπολίγίζεται, ότι κάθε άτομο καταναλώνει ημερησίως ποσότητα ζάχαρης ίση με "31 κουταλάκια" του καφέ, 20% περισσότερη απ' ότι πριν από 20 χρόνια. Παράλληλα, στην Κίνα η ζάχαρη αντιπροσωπεύει τώρα το 30% της διατροφής του πληθυσμού έναντι ποσοστού 15% πριν από μια δεκαετία.

    Ο Καάρε Νόρουμ, πρόεδρος της ομάδας ομιλητών του ΠΟΥ, σχολιάζοντας τα παραπάνω πορίσματα. υπογράμμισε ότι, "πίσω από την παχυσαρκία, υπάρχει η διατροφή και πίσω από την διατροφή υπάρχει η ζάχαρη".

    Αιτία του προβλήματος

    Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, το πρόβλημα οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στην έλλειψη πληροφόρησης, ενίοτε σκόπιμης, για τις συνέπειες της ζάχαρης στην υγεία. Εξάλλου, δεν είναι οι λίγες οι περιπτώσεις, οπότε απουσιάζει από τη συσκευασία των προϊόντων η κατάλληλη ετικέτα, που θ αναφέρει την ποιότητα των πρόσθετων ζαχάρων.

    Εν τω μεταξύ, ο κ. Νόρουμ κατήγγειλε τις προσπάθειες της βιομηχανίας ζάχαρης ν΄ αναγνωριστεί ο ΠΟΥ ως μη κυβερνητική οργάνωση.

    Τη σοβαρότητα, της κατάστασης επισήμανε και ο Νέβιλ Ρίγκμπι, εκπρόσωπος της οργάνωσης καταπολέμησης της παχυσαρκίας (OTK), ο οποίος προειδοποίησε, ότι πίσω από την αυξημένη κατανάλωση της ζάχαρης ελλοχεύει ο κίνδυνος να γεννηθούν παχύσαρκα παιδιά, τα οποία θα υποφέρουν και αυτά από σοβαρά προβλήματα υγείας.

    Για να αποφύγετε λοιπόν, τις δυσάρεστες συνέπειες από την κατανάλωση ζάχαρης, οι εμπειρογνώμονες συνιστούν περιορισμό τουλάχιστον κατά 10% στην αναλογία της ζάχαρης, που προστίθεται στην καθημερινή διατροφή.

    [11] Αθλητισμός

    Χάνουν δύο αγώνες Γεωργάτος, Νικοπολίδης

    7/10/2004 5:29:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Δύο αγώνες θα χάσουν τελικά οι δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, καθώς λίγες ώρες μετά την απολογία τους, ο αθλητικός δικαστής τους τιμώρησε με αποκλεισμό μιας αγωνιστικής και δέκα ημερολογιακών ημερών. Έτσι ο Γεωργάτος και ο Νικοπολίδης θα χάσουν τον επαναληπτικό του κυπέλλου με την Βέροια, την Κυριακή και τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Εργοτέλη στις 17 του μήνα. Η απόφαση εκ πρώτης όψεως θεωρείται ικανοποιητική για τους δύο ποδοσφαιριστές, αφού αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, τα οποία σύμφωνα με τις φήμες ήθελαν ακόμη και αποκλεισμό ενός ολόκληρου χρόνου. Παράλληλα ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε και την ΠΑΕ Ολυμπιακός με πρόστιμο 10.000 ευρώ για τις δηλώσεις των παικτών της, αλλά και την ΑΕΚ σχετικά με άλλη υπόθεση με 4.000 ευρώ.

    Αναλυτικά το κείμενο της απόφασης:

    "Ο Αθλητικός Δικαστής επέβαλε στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ, για τις δημόσιες δυσφημιστικές δηλώσεις των ποδοσφαιριστών της Α. Νικοπολίδη και Γρ. Γεωργάτου (άρθρο 30 παρ. 1, 2, 3 β, 4 β ΙΙ, γ του ΚΑΠ). Επέβαλε στον Γ. ΓΕΩΡΓΑΤΟ και στον Α. ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗ τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές: α) του αποκλεισμού για μία (1) αγωνιστική ημέρα Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου, για την ανάρμοστη διαγωγή τους προς τον βοηθό διαιτητή (άρθρο 27 παρ. 1 α ΙΙ, 7 ε, σε συνδυασμό με το άρθρο 30 παρ. 4 α του ΚΑΠ και άρθρο 120 παρ. 2 του Ν. 2725/1999, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 9 παρ. 2 β του Ν. 3262/2004) και β) του αποκλεισμού από αγώνες φιλικούς και επίσημους για δέκα (10) ημερολογιακές ημέρες, για τις δημόσιες δυσφημιστικές για το άθλημα του ποδοσφαίρου δηλώσεις τους. (άρθρο 30 παρ. 1, 3 β, 4 β, IV, γ του ΚΑΠ). Η ως άνω υπό στοιχείο β πειθαρχική ποινή θα εκτιθεί από την επομένη ημέρα της εκτίσεως της προαναφερόμενης υπό στοιχείο α΄ πειθαρχικής ποινής".

    [12] Εσωτερικά

    Μετά το χθεσινό γεύμα Καραμανλή με βουλευτές Η διαπλοκή "άναψε τα αίματα" στη Βουλή

    7/10/2004 5:50:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Στα έδρανα της Βουλής, μεταφέρθηκε η κόντρα κυβέρνησης αντιπολίτευσης, με αφορμή τα όσα διέρρευσαν από το χθεσινό γεύμα του Κώστα Καραμανλή με βουλευτές του Γ θερινού τμήματος της Βουλής. Με σκληρή γλώσσα, βουλευτές της Αντιπολίτευσης, κάλεσαν τον πρωθυπουργό να κατονομάσει τα διαπλεκόμενα και να ανακοινώσει μέτρα για τη διαφάνεια. Για λαϊκιστικές τακτικές έκανε λόγο ο Χρήστος Παπουτσής ενώ "για παραπολιτικές συζητήσεις σουβλατζίδικου" μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ "είχε ως κυβέρνηση το λαό στη γωνία και εξυπηρετούσε τους λίγους ".

    Σκληρή κόντρα

    Σε οξύτατους τόνους διεξήχθη η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου για την "σύσταση εθνικού συμβουλίου ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης" του υπουργείου Ανάπτυξης, με αφορμή τα όσα φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός για τη διαπλοκή σε γεύμα με βουλευτές της ΝΔ.

    Ο Χρήστος Παπουτσής ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μιλήσει στη Βουλή για τα διαπλεκόμενα με ονόματα και στοιχεία , επισημαίνοντας ότι η προβολή των δραστηριοτήτων του πρωθυπουργού είναι μία καθαρά λαϊκίστικη τακτική.

    "Υποτιμά τον πρωθυπουργό και το Κοινοβούλιο κάποιοι να τον εμφανίζουν σαν τσάμπα μάγκα στο σουβλατζίδικο" είπε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας τη φρασεολογία που σημερινά δημοσιεύματα απέδωσαν στον πρωθυπουργό "δεν θα ανεχθώ τη συμπεριφορά πέντε νταβατζήδων".

    "Το θέμα της διαφάνειας εξαϋλώνεται σε παραπολιτικές συζητήσεις σουβλατζίδικου, με τον πρωθυπουργό να προβαίνει σε υπαινιγμούς και να εκτοξεύει απειλές" τόνισε από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος και αναρωτήθηκε που είναι οι πέντε νόμοι για τη διαφάνεια που είχε εξαγγείλει ο Κώστας Καραμανλής με την ανάληψη της κυβέρνησης.

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησε επίσης για πολιτική αμηχανία και νευρικότητα της κυβέρνησης και ζήτησε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα διαφάνειας με νόμο στη Βουλή.

    Απάντηση Πολύδωρα Στα όσα δήλωσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απάντησε με σκληρό ύφος ο Βύρων Πολύδωρας.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για "αναίδεια θρασύτητα αλλά και πρωταθλητισμό στον παραπολιτικό λόγο".

    Μίλησε επίσης για " ετοιμόρροπους λαϊκιστές" , οι οποίοι "θα πρέπει να εγκαταλείψουν το ελιτίστικο στιλ, συνώνυμο αδράνειας και αλαζονείας".

    "Παραληρηματική αφήγηση" χαρακτήρισε από την πλευρά του την ομιλία Πολύδωρα ο Χάρης Καστανίδης υπογραμμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ υπερασπίζεται τη διαφάνεια και όχι τους ψιθύρους των διαδρόμων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Δε θα κάνουμε πίσω"

    Γεύμα με μηνύματα και συμβουλές

    [13] Εσωτερικά

    Δεν βρέθηκε αξιόπιστος υποψήφιος Αγονος ο διαγωνισμός για την Ολυμπιακή

    7/10/2004 6:14:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/10/2004 6:53:50 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Άκυρος προκηρύχθηκε και ο τρίτος διαγωνισμός για την πώληση των Ολυμπιακών Αερογραμμών καθώς δεν βρέθηκε αξιόπιστος υποψήφιος αγοραστής. Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Οικονομίας και Μεταφορών, με τη συνδρομή χρηματοοικονομικών συμβούλων διεθνούς κύρους η κυβέρνηση αποσκοπεί σε μία ανοικτή, διαφανή και γρήγορη διαδικασία. Παράλληλα, στο πλαίσιο της ίδιας διαδικασίας θα εξετάσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τις δυνατότητες αξιοποίησης του συνόλου του ομίλου της Ολυμπιακής μέσω συμμετοχής ιδιωτικών κεφαλαίων.

    [14] Αθλητισμός

    Ο Γκάλασεκ αρχηγός της Τσεχίας

    7/10/2004 6:32:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Τόμας Γκάλασεκ θα φορά στο εξής το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην εθνική ομάδα της Τσεχίας, καθώς μετά τη σχετική διαδικασία ο μέσος του Αγιαξ συγκέντρωσε την προτίμηση των συμπαικτών του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Ο 31χρονος Γκάλασεκ, που μετρά 39 διεθνείς συμμετοχές, διαδέχεται στη θέση του αρχηγού τον αποχωρήσαντα από την εθνική Τσεχίας, Πάβελ Νέντβεντ, και πιθανότατα δεν θα έχει "πρόβλημα" στον νέο του ρόλο, καθώς είναι ήδη αρχηγός στον "Αίαντα". Αλλωστε, φόρεσε το περιβραχιόνιο και στον αγώνα με την Γερμανία (2-1) για το EURO 2004, καθώς ο Νέντβεντ ήταν στον πάγκο. Το πρώτο παιχνίδι στο οποίο ο Γκάλασεκ θα αγωνισθεί ως "εκλεγμένος" αρχηγός είναι αυτό του ερχόμενου Σαββάτου, οπότε και η Τσεχία θα υποδεχθεί στην Πράγα την Ρουμανία, για τον 1ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2006.

    [15] Champions League

    Η κακοδαιμονία συνεχίζεται

    7/10/2004 6:45:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στο στάδιο της ανάρρωσης από τον πρόσφατο τραυματισμό του, "χτύπησε" ξανά η ατυχία τον Τζόναθανα Γουντγκέιτ, τον νεοαποκτηθέντα αμυντικό της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Άγγλος που ταλαιπωρείται από τον Αύγουστο, οπότε και αποκτήθηκε από την Νιούκαστλ, από τραυματισμό, κατάφερε μόλις στο ξεκίνημα αυτής της εβδομάδας να βγάλει μια ολόκληρη προπόνηση της "Βασίλισσας", όμως σήμερα παρουσιάστηκε νέο πρόβλημα και έτσι πιθανότατα μένει αναγκαστικά πίσω η διαδικασία της πρώτης του εμφάνισης με την φανέλα της Ρεάλ. Παρόλα αυτά ο γιατρός της ομάδας εμφανίστηκε αισιόδοξος σχετικά με το ντεμπούτο του Γουντγκέιτ στις αγωνιστικές υποχρεώσεις που πλέον έχει καταντήσει σίριαλ, "Παρά τον τραυματισμό ελπίζουμε ότι σύντομα θα τον έχουμε κοντά μας στο 100% της φυσικής του κατάστασης. Ηδη είναι πολύ καλύτερα απ΄ ό,τι όταν πρωτοήλθε στη Μαδρίτη", δήλωσε ο γιατρός.

    [16] Τεχνολογία

    Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Πρόεδρος... Τι το ήθελε το site;

    7/10/2004 6:55:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Ήθελε απλά να παρουσιάσει τα γεγονότα (facts) Αντί όμως για αυτό, ο Ντικ Τσένεϊ περιέπλεξε τα πράγματα, σε σημείο που να μιλούν τα σημερινά δημοσιεύματα για γκάφα ολκής. Ερωτηθείς σχετικά με τη σχέση του με την εταιρεία Hulliburton στο debate με τον Γερουσιαστή των Δημοκρατικών, Τζον Εντουαρντς ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, πρότεινε στους χρήστες να επισκεφθούν το factcheck.com, το δικτυακό τόπο του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, ο οποίος δίνει αγώνα προκειμένου να μην επανεκλεγεί Πρόεδρος ο Τζορτζ Μπους. Το site που είχε ο Ντικ Τσένεϊ στο μυαλό του ήταν αυτό του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια , factcheck.org. Ένα "org" από ένα "com" κύριε Αντιπρόεδρε, έχει διαφορά στο Internet και μάλιστα πολύ μεγάλη, από ότι φάνηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση!

    Σχετικά Links:

    FactCheck.Org

    FactCheck.com

    [17] Αθλητισμός

    Το νέο πρόσωπο της Εθνικής

    7/10/2004 7:21:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο στόχος είναι πλέον σαφής για την Ελλάδα ενόψει του τρίτου αγώνα των προκριματικών με την Ουκρανία και σχεδόν όλοι οι διεθνείς φροντίζουν να τον τονίζουν σε κάθε δήλωσή τους, προς τον ξένο ή τον ελληνικό Τύπο. Έτσι και ο αρχηγός της Εθνικής, Θοδωρής Ζαγοράκης μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, επανέλαβε αυτά που είπε και ο Χαριστέας στο αεροδρόμιο, αλλά και ο Ρεχάγκελ στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου. "Στο νέο πρόσωπο της Εθνικής" στάθηκε λοιπόν και ο Ζαγοράκης και τεκμηριώνοντας την άποψη αυτή, είπε πως πριν τα δύο πρώτα ματς των προκριματικών, οι Έλληνες παίκτες είχαν δώσει μόλις ένα παιχνίδι, το φιλικό με την Τσεχία. " Όμως, η κατάσταση άλλαξε τον τελευταίο μήνα και εναντίον των Ουκρανών θα δείξουμε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Τώρα πια έχουμε παιχνίδια με τις ομάδες και είμαστε σε καλύτερη κατάσταση".

    Κανένα πρόβλημα

    Ο αμυντικός μέσος της Μπολόνια, έδωσε και το στίγμα της αλλαγής που έχει υποστεί η Εθνική Ελλάδας σε σχέση με το παρελθόν, αφού χαρακτηριστικά είπε, "Οι άλλες ομάδες αγωνίζονται απέναντί μας με τον τρόπο που παίζαμε εμείς στο παρελθόν εναντίον ομάδων με υψηλούς στόχους". Ενώ όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ότο Ρεχάγκελ ενόψει του Σαββατιάτικου αγώνα, πολύ απλά σημείωσε, "Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα! Όλα είναι τέλεια. Εξάλλου δεν μπορούμε να λέμε πως έχουμε προβλήματα όταν λείπει ένας από τους "αστέρες" μας, αφού εργαζόμαστε ως ομάδα και όχι ξεχωριστά. Αυτό ήταν, άλλωστε, και το μυστικό της επιτυχίας μας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα".

    [18] Αθλητισμός

    Θύμα πολέμου το μπάσκετ!

    7/10/2004 7:29:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ αναφέρθηκε σε στρατούς μεγαλοπαραγόντων και τόνισε πως για ενδεχόμενη τιμωρία των ομάδων βάση του φύλλου αγώνος δεν αποφασίζει η ΕΟΚ ως διοργανώτρια του Κυπέλλου, αλλά η πειθαρχική επιτροπή του ΕΣΑΚΕ. "Από τη στιγμή που δεν αλλάζει τίποτα, όλα αυτά είναι αναμενόμενα. Τι να αλλάξει αν οι μισθοφόροι, οι στρατοί, η μετακινούμενη αλητεία, οι ίδιοι πηγαίνουν στα γήπεδα. Δεν πάνε οι νοικοκύρηδες, οι οικογένειες, ο κόσμος που θα ήθελε το άθλημα ως περίγυρο. Δυστυχώς, έτσι έχουν διατάξει τα αφεντικά τους στρατούς. Έτσι έχουν στήσει όλο αυτό το σκηνικό από τα μέσα της δεκαετίας του '90 και συνεχίζεται έκτοτε. Η παρουσία των αφεντικών, των δήθεν λεφτάδων και των νεόκοπων στο χώρο που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν και να διαμορφώνουν καταστάσεις, παίζει και αυτή το ρόλο της. Αυτοί θέλουν στρατούς, να φωνάζουν τ' όνομά τους για ν' αποκτήσουν το λαϊκό έρεισμα".

    Η επόμενη ημέρα

    Αναφορικά στην επόμενη ημέρα των επεισοδίων ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δήλωσε: "Ο νόμος διατηρεί τους συνδέσμους φιλάθλων και όχι μόνο τους διατηρεί, αλλά νομιμοποιεί τις σχέσεις αφεντικών και στρατού με την διάθεση των εισιτηρίων κατά μοναδικό λόγο. Διώχνουνε τον κόσμο. Τους χρειάζονται οι πρόεδροι για πολλές και διάφορες αποστολές. Τα ίδια αφεντικά ζητήσανε όταν παίζουνε ομάδες Α1 στο Κύπελλο να επιλαμβάνονται τα δικά τους πειθαρχικά όργανα για οτιδήποτε γραφτεί στο φύλλο αγώνα. Άρα θα επιληφθούν του θέματος τα όργανα του Συνδέσμου. Οι παράγοντες που μπορούν να τους ελέγχουν δεν θέλουν, η Πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα και γενικότερα παρατηρείται μια εκμετάλλευση αθλητικού θεάματος με πελατεία την αλητεία. Ακόμη και στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ όπως είδατε το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στον αγωνιστικό χώρο. Αυτοί δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμα. Τους φέρνουν για να τρομοκρατούν τον κόσμο και επιδιώκουν άλλους σκοπούς. Οι πρόεδροι μένουν ανεξέλεγκτοι γιατί δεν έχει βούληση η Πολιτεία". Τέλος, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δήλωσε: "Στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν αφεντικά για να έχουνε στρατούς, αντίθετα με την Αθήνα. Μακάρι να ξεκινήσει η επανάσταση από τη Θεσσαλονίκη".

    [19] Εσωτερικά

    Κρίθηκαν οι Αστυνομικοί Διευθυντές

    7/10/2004 7:32:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Υπό την προεδρία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Γεωργίου Αγγελάκου, και με και μέλη τον υπαρχηγό του Σώματος, αντιστράτηγο Γεώργιο Κανέλλο, και τον προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Αναστάσιο Δημοσχάκη, συνήλθε την Πέμπτη το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων που προέβη στην κρίση των αστυνομικών διευθυντών, γενικών και ειδικών καθηκόντων. Οι κρίσεις των Αξιωματικών στην Ελληνική Αστυνομία συνεχίζονται και στους υπόλοιπους βαθμούς.

    Το Συμβούλιο προήγαγε στο βαθμό του Ταξιάρχου, τους:

    Γρηγόριο Παπαγιάννη, Βασίλειο Γιαννόπουλο, Ευάγγελο Κρούσταλη, Δημήτριο Τριγάζη, Δημήτριο Γαλλίκα, Γεώργιο Πηγαδιώτη, Απόστολο Σταυρόπουλο, Αναστάσιο Φλώρο, Δημήτριο Μουμτζή, Παναγιώτη Γιαννίκο, Κωνσταντίνο Ντομάζη, Χρίστο Κονιάρο, Νικόλαο Μπλάνη, Στυλιανό Εγγλέζο, Δημήτριο Μπουλούκο, Δημήτριο Οικονόμου, Παναγιώτη Μαρίνη, Νικόλαο Ζωγράφο, Αθανάσιο Φαρμάκη, Βασίλειο Σερδάρη, Βασίλειο Πασίση, Αντώνιο Μπαμιατζή, Χαράλαμπο Μουρατίδη, Λεωνίδα Πολύδωρα, Ιωάννη Μπούτσικα, Γεώργιο Αργυρακόπουλο, Αντώνιο Γαλανό, Βασίλειο Λουράκη, Δρόσο Μπουγούδη, Χρήστο Φράγγο, Χρήστο Τσοβόλα, Δημήτριο Πανόπουλο, Αντώνιο Βιτωράκη, Πολύκαρπο Δημητρόπουλο, Απόστολο Μήτσιο (Υγειονομικό), Γεώργιο Κωνσταντέλλο (Αστυκτηνίατρος).

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ο Γ. Αγγελάκος νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 7 October 2004 - 16:51:50 UTC