Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βήμα τελικού ο Μακεδονικός
  • [02] Υπονοούμενα "άφησε" η Τσέρι Μπλερ Θα κηρύξει εκλογές ο Μπλερ;
  • [03] Στα 74 του χρόνια "Έφυγε" ο Ζακ Ντεριντά
  • [04] 1-1 μέσα στην Ουκρανία ’ξιζε την νίκη η Ελλάδα
  • [05] Σκορπώντας το θάνατο και την καταστροφή Αναστάτωσε την Ιαπωνία ο Μα-ον
  • [06] Προς όλες τις κατευθύνσεις οι έρευνες Φτερά έκαναν 5,9 εκατ. ευρώ
  • [07] Ικανοποίησαν βαθμός και εμφάνιση
  • [08] Νέες κληρώσεις κατοικιών ως το τέλος του 2005 Πληθαίνουν οι τυχεροί
  • [09] Με άνεση η Τουρκία
  • [10] Χωρίς εκπλήξεις

    [01] Αθλητισμός

    Βήμα τελικού ο Μακεδονικός

    9/10/2004 7:29:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χάτσον ο Μακεδονικός κατάφερε να κάμψει την σθεναρή αντίσταση του ’ρη στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα στις δύο ομάδες, καθώς επικράτησε στο κλειστό της Λάρισας με 74-73. Ο αγώνας ήταν μοιρασμένος για τις δύο ομάδες με τον ’ρη να ξεκινάει δυνατά και να προηγείται με 11 πόντους στο ημίχρονο (40-29), στην συνέχεια όμως έχασε οι δυνάμεις εγκατέλειψαν τους παίκτες των τυπικά γηπεδούχων που δεν κατόρθωσαν να ανακόψουν τον εκπληκτικό Χάτσον. Ο ’ρης ήταν μπροστά και στο τρίτο δεκάλεπτο με 55-50, όμως οι κακές επιλογές στην τελευταία περίοδο, έδωσαν την ευκαιρία στον Μακεδονικό να κάνει το "ντεμαράζ"! Και αν ο Χάτσον ήταν ο κορυφαίος, το νικητήριο καλάθι πέτυχε τελικά ο Πεν και μάλιστα ήταν το καλύτερο δυνατό, αφού 2 δευτερόλεπτα πριν την λήξη και ενώ η ομάδα του έχανε με 73-71, εκείνος σημείωσε γκολ φάουλ και έδωσε την νίκη.

    [02] Διεθνή

    Υπονοούμενα "άφησε" η Τσέρι Μπλερ Θα κηρύξει εκλογές ο Μπλερ;

    9/10/2004 8:47:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένα σοβαρό υπαινιγμό, ότι οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Μάιο άφησε η σύζυγος του Βρετανού πρωθυπουργού, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Τάϊμς του Λονδίνου. Σε ομιλία της σε εκδήλωση για την προώθησή τον νέου της βιβλίου "The Goldfish Bowl", η ίδια ανέφερε, ότι οι τακτικές ανά Τρίτη δεξιώσεις της για φιλανθρωπικές οργανώσεις είναι "πλήρως κλεισμένες μέχρι τον Μάιο του 2005". Όπως γράφει η εφημερίδα, η κ Μπλερ "πάγωσε" μετά την δήλωσή της αυτή, ενώ σιωπή έπεσε και στην αίθουσα στο λογοτεχνικό φεστιβάλ Τσέλτενχαμ. Πολιτικο;i αναλυτές, εκτιμούν, ότι η 5η Μαΐου είναι η πιθανότερη ημερομηνία για να κάνει εκλογές ο Τόνι Μπλερ.

    [03] Διεθνή

    Στα 74 του χρόνια "Έφυγε" ο Ζακ Ντεριντά

    9/10/2004 9:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/10/2004 9:30:45 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τη μάχη για τη ζωή έχασε τις το Σάββατο, ο διάσημος Γάλλος φιλόσοφος, Ζακ Ντεριντά. Ο Ντεριντά άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Παρισιού στα 74 του χρόνια ύστερα από μακροχρόνια μάχη με την επάρατο νόσο. Ο κορυφαίος φιλόσοφος ήταν αλγερινής καταγωγής και υπήρξε ο ιδρυτής και θεμελιωτής της σχολής της "αποδόμησης". Γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου του 1930 στο Ελ- Μπιάρ της Αλγερίας και στα μαθητικά του χρόνια δημοσίευε ποιήματά του σε βορειοαφρικανικά περιοδικά. Το ζωηρό ενδιαφέρον του για τη φιλοσοφία τον οδήγησε το 1952 στην Ecole Normale Superieure, απ όπου και πήρε το πτυχίο του στο συγκεκριμένο τομέα. Στην περίοδο των σπουδών του είχε την ευκαιρία να συνδεθεί στενά με κορυφαίους διανοητές, όπως ο Μπουρντιέ και ο Φουκώ. Από το 1960 δίδαξε Γενική Φιλοσοφία και Λογική στη Σορβόνη, το 1965 πήγε στην Ecole Normale Superieure και από το1983 ήταν στην Ecole Des Hautes Etudes. Επίσης δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής σε πολλά ευρωπαϊκά και αμερικανικά πανεπιστήμια.

    Θλίψη για το θάνατό του

    Φόρο τιμής στον φιλόσοφο Ζακ Ντεριντά απέτισε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ αποκαλώντας τον "έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους φιλόσοφους".

    "Με θλίψη πληροφορήθηκα τον χαμό του Ζακ Ντεριντά. Χάρη στον Ντεριντά η Γαλλία έδωσε στον κόσμο έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους φιλόσοφους, μία από τις σημαντικότερες πνευματικές φυσιογνωμίες του καιρού μας" ανέφερε χαρακτηριστικά στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Γάλλος Πρόεδρος.

    [04] Αθλητισμός

    1-1 μέσα στην Ουκρανία ’ξιζε την νίκη η Ελλάδα

    9/10/2004 9:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/10/2004 9:45:16 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Όλα πήγαν καλά, όλα δούλεψαν όπως έπρεπε, όμως μια κακή στιγμή στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, στέρησε από την Ελλάδα τους τρεις βαθμούς που θα της έδινε η νίκη. Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να ήταν καλό από ελληνικής πλευράς, όμως το δεύτερο δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει χειρότερα. Ο Νικοπολίδης έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του σε ένα φάουλ του Σεβτσένκο και όταν γύρισε την είδε στα ελληνικά δίχτυα, ανήμπορος να πιστέψει τι είχε συμβεί. Οι Ουκρανοί δεν ήταν καλύτεροι, δεν μας απείλησαν, περισσότερο από ότι το έκαναν σε εκείνους οι Έλληνες και σε καμία περίπτωση δεν άξιζαν να κερδίσουν αυτό το ντέρμπι κορυφής του δευτέρου ομίλου. Και ευτυχώς για την Ελλάδα η τύχη στάθηκε στο πλευρό της έστω και την ύστατη στιγμή. Το τελικό 1-1 δια ποδός Τσιάρτα στο 81 της έφερε τελικά τον έναν, "χρυσό" για την συνέχεια, βαθμό και μετέτρεψε μέσα σε μια στιγμή σε επιτυχημένο το ταξίδι στην Ουκρανία.

    Καλό πρώτο ημίχρονο

    Η εθνική μας μπορεί να ξεκίνησε μουδιασμένα απέναντι στους ενθουσιώδεις Ουκρανούς που έδειχναν ορεξάτοι, ωστόσο αυτό δεν λειτούργησε σε κανένα σημείο του πρώτου τέταρτου, ανασταλτικά στον ψυχολογικό τομέα. Οι Έλληνες έδειχναν να έχουν ένα πρόβλημα στην ανάπτυξη και να μην μπορούν να ακολουθήσουν τους αντιπάλους τους, ωστόσο αυτή η εικόνα άλλαξε ευτυχώς σύντομα. Με την συμπλήρωση του δεκάλεπτου οι ομάδες άρχισαν να ανοίγονται επιθετικά και η πρώτη που έγινε απειλητική ήταν η Ουκρανία. Στο 10' ο Βορομπέι βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Νικοπολίδη, έπειτα από λάθος της ελληνικής άμυνας, όμως ο τερματοφύλακας των "ερυθρολεύκων" απεσώβησε το σουτ του που έμοιαζε βέβαιο γκολ. Δευτερόλεπτα αργότερα η Ελλάδα απάντησε με τον Σεϊταρίδη να βγαίνει από τα αριστερά και να κάνει μια σέντρα, η οποία βρήκε στο χέρι ενός Ουκρανού αμυντικού, όμως ο Γκονζάλεθ δεν έδωσε τίποτα. Το παιχνίδι συνεχίστηκε σε καλό ρυθμό με την άμυνα των Ελλήνων ωστόσο να παρουσιάζει κάποια κενά, κατά διαστήματα, όμως η αστοχία των Ουκρανών, οι επεμβάσεις του Νικοπολίδη και η πίεση της τελευταίας στιγμής στα ουκρανικά σουτ, γλίτωσαν το μοιραίο.

    Ευκαιρίες εκατέρωθεν

    Από ελληνικής πλευράς η καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους ήταν αναμφίβολα στο 39' όταν ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, σχεδόν εξ επαφής, έπιασε μια κεφαλιά, μετά από φάουλ του Δέλλα, την οποία έσωσε ο τερματοφύλακας της Ουκρανίας. Νωρίτερα στο 19' ο Καραγκούνης ουσιαστικά είχε δώσει ταο έναυσμα της ελληνικής αντεπίθεσης! Έκανε μια πολύ όμορφη ατομική προσπάθεια, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ, όμως ήταν το πρώτο για την Εθνική και φάνηκε πόσο εύκολο ήταν να γίνει η ζημιά στην άμυνα της Ουκρανίας. Οι παίκτες του Μπλαχίν ήταν εξίσου απειλητικοί σε αρκετά σημεία και εκτός από το σουτ του Βορομπέι στο 10', έχουν να επιδείξουν ένα ακόμη στο 37' όταν ο Γκούσεφ ξέφυγε από τους Έλληνες αμυντικούς, έπιασε ένα σουτ έξω από την περιοχή και ανάγκασε τον Νικοπολίδη να πέσει στην γωνία του και να διώξει σε κόρνερ. Το 0-0 έμεινε ως σκορ ημιχρόνου, καθώς στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, δεν έγινε κάτι αξιοσημείωτο. Δυστυχώς όμως το αξιοσημείωτο συνέβη στ απρώτα λεπτά της επανάληψης

    Ψυχρολουσία

    Το σκηνικό στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ήταν ίδιο με το ξεκίνημα του πρώτου, αφού οι Ουκρανοί αναζητούσαν το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα. Πριν προλάβουν καλά καλά να δημιουργήσουν την πρώτη τους ευκαιρία για το δεύτερο ημίχρονο, βρέθηκαν μπροστά στο σκορ. Ο Σεβτσένκο εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά της Ουκρανικής επίθεσης και αρκετά μακριά και ενώ φάνηκε ακίνδυνο, ο Νικοπολίδης, ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, στο πρώτο 45λεπτο, έκανε ένα τραγικό λάθος και έστειλε την μπάλα στα ελληνικά δίχτυα. Το σοκ φυσικά ήταν μεγάλο και σε αυτό συνέβαλε σημαντικά ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα βρέθηκε να χάνει, όμως οι ποδοσφαιριστές του Ρεχάγκελ έδειξαν χαρακτήρα και προσπάθησαν να απαντήσουν. Φυσικά η Ουκρανία άλλαξε αμέσως την τακτική της και από άκρως επιθετική γύρισε πίσω και ξεκίνησε την στρατηγική των αντεπιθέσεων. Το ίδιο ανεπηρέαστος από το λάθος του, όμως έμεινε και ο Αντώνης Νικοπολίδης και το απέδειξε αυτό στο 56' όταν η Ουκρανία δημιούργησε την επόμενη καλή της φάση στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Βορόνιν εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Έλληνας τερματοφύλακας με εντυπωσιακό τρόπο, έσωσε από βέβαιη παραβίαση την κοντινή κεφαλιά που έπιασε ο Ρουσόλ. Ο Ρεχάγκελ αμέσως αντέδρασε και στο 60' πέρασε στον αγώνα τον ’γγελο Χαριστέα, στην θέση του Γιαννακόπουλου, και η ελληνική ομάδα έδειξε να παίρνει μια επιθετική πνοή.

    Το "χρυσό" αριστερό

    Δέκα λεπτά αργότερα στον αγώνα πέρασε και ο Τσιάρτας στην θέση του Φύσσα, όμως η δυσκολία για την Ελλάδα να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή, δεν φάνηκε να εξαλείφεται. Στο 76' ο Μπασινάς έκανε μια καλή σέντρα από αριστερά, όμως η καλή κεφαλιά του Βρύζα πέρασε άουτ και τελικά στο 81' η σταθερή αξία του Τσιάρτα μίλησε Η Ελλάδα κέρδισε ένα φάουλ όχι και στην αγαπημένη θέση του Βασίλη, όμως εκείνος συνεπής στο ραντεβού του με τα δίχτυα, απλώς έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα και νίκησε κατά κράτος τον Σοβκόβσκι για να ισοφαρίσει σε 1-1. Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά! Η Ελλάδα είχε ανοιχτεί με τον Ρεχάγκελ να ρισκάρει όσο δεν πάει άλλο, περνώντας τον Γεωργιάδη στην θέση του Μπασινά και στέλνοντας ακόμη και τον Δέλλα στην επίθεση. Τα μετόπισθεν έμεινε να καλύπτει ο Ζαγοράκης εκτελών χρέη λίμπερο και συντονιστή της άμυνας και μπροστά οι Έλληνες έψαχναν τρόπο να κάνουν το θαύμα. Τελικά αυτό δεν ήρθε και ευτυχώς δεν ήρθε ούτε το 2-1 των Ουκρανών και έτσι ο στόχος επετεύχθη και ο βαθμός μπήκε στο σακούλι!

    ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Σοβκόβσκι, Νεσμάτσνι, Φιοντόροφ, Τίμοστσουκ, Γιεζέρσκι, Ρουσόλ, Σεβτσένκο, Σελάγιεφ (86' Ζακαρλιούκα), Χούσιεβ, Βορονίν (90' Μπιέλικ), Βορομπέι (64' Χουσίν). ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Καψής, Δέλλας, Φύσσας (70' Τσιάρτας), Γιαννακόπουλος (60' Χαριστέας), Μπασινάς (80' Γεωργιάδης), Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Καραγκούνης και Βρύζας.

    [05] Διεθνή

    Σκορπώντας το θάνατο και την καταστροφή Αναστάτωσε την Ιαπωνία ο Μα-ον

    9/10/2004 9:40:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πλημμυρισμένες εκτάσεις, κατολισθήσεις, καταρρεύσεις μικρών οικιών και καταστροφές υποδομών, σε όλη την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας Τόκιο αλλά και στην κεντρική Ιαπωνία, άφησε στο πέρασμα του ο τυφώνας Μα-ον, με ανέμους που έφθασαν τα 144 χλμ. την ώρα. Σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις, στην επαρχία Καναγκάουα καταπλακώθηκε από τόννους λάσπης με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ένας 55χρονος άντρας, ενώ στην επαρχία Γιαμανίσι εκτροχιάστηκε συρμός, χωρίς ευτυχώς κανένας από τους επιβάτες του να πάθει τίποτε. Όμως, στην ίδια επαρχία αγνοείται ηλικιωμένος εφημεριδοπώλης. Στις κεντρικές συνοικίες του Τόκιο το αποχετευτικό σύστημα λειτούργησε πολύ σωστά αμβλύνοντας την αναστάτωση από την κακοκαιρία, ωστόσο πολλά εμπορικά καταστήματα έκλεισαν σήμερα νωρίτερα της προγραμματισμένης ώρας εξαιτίας της.

    [06] Εσωτερικά

    Προς όλες τις κατευθύνσεις οι έρευνες Φτερά έκαναν 5,9 εκατ. ευρώ

    9/10/2004 9:50:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ ΝΕΤ 105,8

    Μια περίεργη υπόθεση υπεξαίρεσης ποσού 5,9 εκατομμυρίων ευρώ από το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος, στην Καλαμάτα ερευνούν οι αστυνομικές αρχές της πόλης και η εισαγγελία. Μάλιστα, το μεσημέρι του Σαββάτου μετέβη στην Καλαμάτα κλιμάκιο Επιθεωρητών της Τράπεζας με επικεφαλής το Διευθυντή του Κεντρικού της Καταστήματος για τη διενέργεια επιτόπιου ελέγχου. Οι έρευνες στρέφονται προς όλες τις κατευθύνσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, για την υπεξαίρεση του ποσού, η κεντρική τράπεζα ενημερώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από τον υπεύθυνο του υποκαταστήματος.

    [07] Αθλητισμός

    Ικανοποίησαν βαθμός και εμφάνιση

    9/10/2004 10:01:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ικανοποιημένοι αποχωρούν από το Κίεβο οι διεθνείς μας και ο Ότο Ρεχάγκελ, αφού ο στόχος του καλού αποτελέσματος επετεύχθη, επετεύχθη όμως και η καλή εμφάνιση που σίγουρα ήταν ένα από τα ζητούμενα του σημερινού αγώνα, μετά το χλωμό ξεκίνημα της εθνικής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. "Εχουμε ελπίδες για την πρόκριση", δήλωσε αρχικά ο γερμανός προπονητής που για μία ακόμη φορά έδωσε τα διαπιστευτήριά του, νικώντας τον Ολέγκ Μπλαχίν, "Τα παιδιά έκαναν ό,τι μπορούσαν στον αγωνιστικό χώρο και δικαιώθηκαν με το εκπληκτικό γκολ του Βασίλη Τσιάρτα. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια τους", κατέληξε ο Ρεχάγκελ.

    "Το είχαμε πει"

    Ο ’γγελος Μπασινάς σίγουρα ήταν χαρούμενος από την ισοπαλία στο Κίεβο, όμως έδειξε ίσως περισσότερο από το γεγονός πως η Ελλάδα έδειξε να βρίσκει και πάλι το καλό της πρόσωπο, κάτι για το οποίο, όπως σημείωσε, μας είχαν προειδοποιήσει οι διεθνείς. "Το είχαμε πει, πως όταν αποκτήσουμε παιχνίδια στα πόδια μας θα δείτε καλύτερη την Εθνική", τόνισε ο παίκτης του Παναθηναϊκού και συμπλήρωσε, "Το παλέψαμε και θέλαμε πολύ να πάρουμε κάτι θετικό από αυτόν τον αγώνα. Το 1-1 είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα". Όσο για την συνέχεια παραδέχτηκε πως είναι δύσκολη, αυτό όμως όπως φαίνεται είναι κάτι που έχουν αποδεχτεί οι Έλληνες ποδοσφαιριστές. "Όταν έχεις κατακτήσει το πρωτάθλημα Ευρώπης όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και όλοι οι αντίπαλοι θέλουν να σε κερδίσουν. Έτσι και οι Ουκρανοί, τους οποίους δεν τους περιμέναμε με τρεις επιθετικούς. Το θετικό είναι πως κάναμε μεγάλη προσπάθεια, δώσαμε ό,τι περισσότερο μπορούσαμε και πήραμε αυτό που θέλαμε. Τώρα συνεχίζουμε".

    [08] Εσωτερικά

    Νέες κληρώσεις κατοικιών ως το τέλος του 2005 Πληθαίνουν οι τυχεροί

    9/10/2004 10:09:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΝΕΤ ΝΕΤ 105,8

    Κι αν δεν ανήκατε στους τυχερούς, που κέρδισαν ένα σπίτι στο Ολυμπιακό χωριό, μη χάνετε τις ελπίδες σας. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, νέες κληρώσεις κατοικιών στο Νομό Αττικής για τους εργατοϋπαλλήλους θα γίνουν έως το τέλος του επόμενου χρόνου. Ο Οργανισμός θα κατασκευάσει σύντομα και φοιτητικές εστίες για τα παιδιά των δικαιούχων του. Από τη σημερινή κλήρωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αναδείχθηκαν 645 τυχεροί. Οι κληρώσεις θα ολοκληρωθούν αύριο για άλλα 800 σπίτια.

    [09] Αθλητισμός

    Με άνεση η Τουρκία

    9/10/2004 10:12:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με ιδιαίτερη ευκολία η Τουρκία ξεπέρασε το εμπόδιο του Καζακστάν στον τρίτο της αγώνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ, καθώς επικράτησε με 4-0. Το σκορ άνοιξε στο 17' ο Γκοκντενίζ και το 1-0 ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου. Το 2-0 ήρθε στο 50' με τον Νιχάτ, ενώ το σκορ πήρε διαστάσεις μέσα σε δύο λεπτά. Στο 90' ο Φατίχ έκανε το 3-0 και ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος παίκτης, διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Με την νίκη αυτή η Τουρκία έφτασε τους πέντε βαθμούς, όσους έχει και η Ουκρανία και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση της.

    [10] Αθλητισμός

    Χωρίς εκπλήξεις

    9/10/2004 11:03:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με μοναδική εξαίρεση την Πορτογαλία, η οποία δεν κατάφερε να περάσει από το Λιχτενστάιν νικηφόρα, τα υπόλοιπα ματς των προκριματικών του Μουντιάλ, μέχρι αυτή την ώρα έχουν ολοκληρωθεί χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Οι Πορτογάλοι παρότι κατάφεραν να προηγηθούν 2-0, είδαν τους αντιπάλους τους να κάνουν αντεπίθεση και τελικά έμειναν στο 2-2. Για τους γηπεδούχους σκόραραν ο Μπουργκμάιερ που μείωσε στο 48' και ο Μπεκ που ισοφάρισε στο 76', ενώ για την Πορτογαλία είχε ανοίξει το σκορ ο Παουλέτα στο 23 και με αυτογκόλ είχε κάνει το 2-0 ο Χάσλερ. Κατά τα άλλα η Σουηδία κέρδισε εύκολα την Ουγγαρία με 3-0, η Ρωσία πέρασε με το ευρύ 4-0 από το Λουξεμβούργο και η Τσεχία αν και δυσκολεύτηκε κατάφερε να πάρει την νίκη από την Ρουμανία με 1-0.

    Αναλυτικά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα

    Φινλανδία-Αρμενία 3-1 (Κούκι 9, 88, Ερεμένκο 28 - Σαρκισιάν 31) Τσεχία-Ρουμανία 1-0 (Κόλερ πεν. 36) Λουξεμβούργο-Ρωσία 0-4 (Σίτσεφ 56, 69, 70, Αρσάβιν 62) Σκωτία-Νορβηγία 0-1 (Ίβερσεν πεν. 55) Αγγλία-Ουαλία 2-0 (Λαμπάρντ 4, Μπέκαμ 76) Σουηδία-Ουγγαρία 3-0 (Λιούνγκμπεργκ 26, Λάρσον 50, Σβένσον 67) Σλοβακία-Λετονία 4-1 (Νέμεθ 46', Ρέιτερ 50', Κάρχαν 54', 87' - Βερπακόφσκις 3') Λευκορωσία-Μολδαβία 4-0 (Ομέλιαντσουκ 45, Κουτούζοφ 65, Μπουλούγια 75, Ροματσένκο 90) Μάλτα-Ισλανδία 0-0 Αζερμπαϊτζάν-Β. Ιρλανδία 0-0 Κύπρος-Νήσοι Φερόε 2-2 (Κωνσταντίνου πεν. 14, Οκκάς 82 - Γιόργκενσεν 21, Γιάκομπσεν 44) Λιχτενστάιν-Πορτογαλία 2-2 (Μπουργκμάιερ 48', Μπεκ 76' Παουλέτα 23', Χάσλερ αυτ. 39')


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 9 October 2004 - 20:51:10 UTC