Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα παιδιά κατακτούν το Διαδίκτυο
  • [02] Μεγαλύτερες ποινές από την εισαγγελική πρόταση 25ετή κάθειρξη για τους
  • [03] Αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής Με το βλέμμα στην Εξεταστική
  • [04] Βρέθηκε σπάνιο έργο του Γκόγια
  • [05] Αποκαλύπτει βρετανικό δημοσίευμα Επικίνδυνα φάρμακα
  • [06] Μοιράστηκαν το βραβείο οι δύο οικονομολόγοι Σε Κίνλαντ και Πρέσκοτ το
  • [07] Σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων Ο έρωτας περνάεικαι από το
  • [08] Το FBI "έκλεισε" 20 "αντιδραστικά" site Λογοκρισία στο Διαδίκτυο
  • [09] Πλήρωσε την διασκέδαση του
  • [10] Στις 19 Φεβρουαρίου ο τελικός μπάσκετ
  • [11] Χειρουργείται ο Τρεζεγκέ
  • [12] Την Τρίτη θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα Στα χέρια των ελληνικών
  • [13] Τεσσάρα και τραυματισμός
  • [14] Τα μωρά αναγνωρίζουν την ομορφιά, λένε Βρετανοί "Μωρό μου, μωράκι μου,
  • [15] "Ναι" στη διαφάνεια Παπανδρέου: θα στηρίξει πάταξη της διαπλοκής
  • [16] Εξουδετερώθηκαν από την αστυνομία Εκρηκτικοί μηχανισμοί στο Λήδρα Πάλας
  • [17] Εξετάζεται ενιαίος συντελεστής φορολόγησης Μελετάται μείωση στους

    [01] Τεχνολογία

    Τα παιδιά κατακτούν το Διαδίκτυο

    11/10/2004 12:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2004 4:04:07 μμ)

    Συντάκτης: Βαρβάρα Τουμαζάτου

    Πηγή: BBC

    Ευχάριστα νέα για όσους γονείς έχουν κουραστεί να φυλάνε καραούλι στον υπολογιστή τους, προκειμένου να σώσουν τα αρχεία τους από ενδεχόμενη εισβολή του σπλάχνου τους! Η Microsoft παρουσίασε το νέο πρόγραμμα "Magic Desktop", για χρήστες ηλικίας από δύο έως 12 ετών, που επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο των γονέων στο περιβάλλον εργασίας των παιδιών τους στον υπολογιστή. Ο σχεδιαστής του προγράμματος, Λαρς Τζόλσταντ, το περιγράφει ως ένα "προστατευτικό κέλυφος", που θα τοποθετηθεί πάνω στην επιφάνεια εργασίας των Windows. Το συγκεκριμένο πακέτο περιλαμβάνει δέκα προγράμματα, με εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό περιεχόμενο.

    Σκοπός του εν λόγω λογισμικού, που θα λειτουργήσει με τη συνεργασία της Νορβηγικής εταιρείας παροχής Ίντερνετ Τelenor, είναι να διαφυλάξει τα παιδιά από τυχόν έκθεσή τους σε ιστοσελίδες ακατάλληλου περιεχομένου. Όπως δήλωσε ο κ. Τζόλσταντ στο BBC, "το προστατευτικό κέλυφος θα επιτρέπει την πρόσβαση μόνο σε ιστοσελίδες με εξουσιοδοτημένα περιεχόμενα, τις οποίες θα έχουν προκαθορίσει οι γονείς".

    Για να ανοίξει το πρόγραμμα, αρκεί μόνο ένα "κλικ" σε κάποιο από τα εικονίδια, αντί των δύο που ισχύει στα συμβατικά λογισμικά. Μάλιστα, ακόμη και αν ένα παιδί κάνει 15 "κλικ" πάνω σε ένα εικονίδιο, εκείνο θα ανοίξει μόνο μια φορά, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να "κολλήσει" ο υπολογιστής.

    το παιδί, απλά, θα βάλει τον κέρσορα του "ποντικιού" πάνω στο εικονίδιο του "Ομιλούντος Παπαγάλου" ("Talking Parrot") που στέλνει ηχητικά αρχεία, πριν "κλικάρει" πάνω στη φωτογραφία μιας χαμογελαστής γιαγιάς. Το αρχείο ήχου, στη συνέχεια, συμπιέζεται, έτσι ώστε ένα λεπτό ηχογράφησης να μην υπερβαίνει τα 100Κ, και αποστέλλεται κανονικά στον παραλήπτη του.

    Το κυριότερο, όμως, είναι ότι ο υπολογιστής των γονέων δε θα βρίσκεται στο στόχαστρο των μικρών μπόμπιρων, αφού δε θα μπορούν να φύγουν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα και να μπουν στο κυρίως "μενού" του υπολογιστή.

    Οι εκπαιδευτικές εφαρμογές

    Το Magic Desktop εισήχθη στη Νορβηγία τον Ιούνιο, όπου και έτυχε θερμής υποδοχής. Το υπουργείο Παιδείας και Έρευνας συνέβαλε στη δωρεάν εξάπλωσή του σε όλα τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία της χώρας.

    "Οι χώρες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, προς το παρόν, είναι η Ισπανία, η Σουηδία, η Ιρλανδία, το Βέλγιο, η Ισπανία και η Ιταλία, ενώ δοκιμαστικές εφαρμογές του θα συνεχιστούν σε μεγάλο τεχνολογικό Πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών", επεσήμανε ο κ. Τζόλσταντ.

    [02] Εσωτερικά

    Μεγαλύτερες ποινές από την εισαγγελική πρόταση 25ετή κάθειρξη για τους 4 του ΕΛΑ

    11/10/2004 1:22:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2004 5:10:27 μμ)

    Είκοσι πέντε χρόνια κάθειρξη στον κάθε ένα από τους τέσσερις καταδικασθέντες για την υπόθεση του ΕΛΑ Κώστα Αγαπίου, Χρήστο Τσιγαρίδα, Αγγελέτο Κανά και Ειρήνη Αθανασάκη και 22.000 ευρώ πρόστιμο επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μετά τη συγχώνευση των ποινών, που είχε επιβάλει αρχικά και έφταναν τα 1.174 χρόνια κάθειρξη, κατά πολύ περισσότερα των 972 που είχε προτείνει ο εισαγγελέας Ελευθέριος Πάτσης. Στη φυλακή οδηγούνται και οι τέσσερις καταδικασθέντες, αφού το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους για ανασταλτικό αποτέλεσμα της έφεσής τους. Νωρίτερα, αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής είχαν υποβάλλει ο συνήγορος του Χρήστου Τσιγαρίδα επικαλούμενος λόγους υγείας και του Κώστα Αγαπίου για ένδεια αποδεικτικών στοιχείων.

    Μεγαλύτερες ποινές

    Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, στους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν αρχικά, πριν την συγχώνευση, οι εξής ποινές κάθειρξης:

    Για την κατηγορία της προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών κατ εξακολούθηση, ποινή κάθειρξης 28 ετών. Για την κατηγορία της απλής συνέργιας σε 16 εκρήξεις, ποινή κάθειρξης 12 ετών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για την κάθε μία. Για την κατηγορία της απλής συνέργιας σε πέντε εκρήξεις, ποινή κάθειρξης 8 ετών και πρόστιμο 1.000 ευρώ για την κάθε μία. Για την κατηγορία της απόπειρας έκρηξης ποινή κάθειρξης 6 ετών και πρόστιμο 1.000 ευρώ. Για την κατηγορία της απλής συνέργιας σε 20 εκρήξεις κατ εξακολούθηση, ποινή κάθειρξης 13 ετών και 1.000 ευρώ πρόστιμο. Για την κατηγορία της μίας απόπειρας έκρηξης, κάθειρξη 6 ετών και πρόστιμο 1.000 ευρώ. Για την κατηγορία της απλής συνέργιας στην ανθρωποκτονία του αστυνομικού διοικητή Απόστολου Βέλιου, κάθειρξη 18 ετών στον καθένα. Για την κατηγορία της απλής συνέργιας σε 48 απόπειρες ανθρωποκτονιών, κάθειρξη 13 ετών για κάθε μία από τις απόπειρες.

    Η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ανακοίνωσε την απόφαση των δικαστών, σύμφωνα με την οποία το δικαστήριο απορρίπτει τα αιτήματα αναστολής για τους Χρήστο Τσιγαρίδα και Ειρήνη Αθανασάκη κατά πλειοψηφία ενώ για τους Αγγελέτο Κανά και Κώστα Αγαπίου ομόφωνα.

    "Δεν συντρέχει κίνδυνος βλάβης"

    Την απόρριψη του αιτήματος για χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στην εκτέλεση της ποινής των κατηγορουμένων πρότεινε νωρίτερα ο εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Ελευθέριος Πατσής.

    Σύμφωνα με τον κ. Πάτση, για τους τέσσερις κατηγορούμενους στην υπόθεση του ΕΛΑ συντρέχει το στοιχείο της επικινδυνότητας, καθώς, όπως ανέφερε, το μακροχρόνιο των πράξεων για τις οποίες κρίθηκαν ένοχοι δηλώνει μια ροπή των κατηγορουμένων προς αυτές τις πράξεις και γενικότερα στο έγκλημα.

    Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, για κανέναν από τους κατηγορούμενους δεν συντρέχει περίπτωση βλάβης, είτε οικονομικής είτε υγείας, από την παραμονή τους στις φυλακές.

    Αναφερόμενος σε καθέναν ξεχωριστά, ο κ. Πατσής είπε για το Χρήστο Τσιγαρίδα ότι τιμά τη γενναία στάση που τήρησε, αλλά δεν μπορεί να θεωρήσει ότι οι λόγοι υγείας που επικαλείται είναι επαρκείς για να μην οδηγηθεί στη φυλακή.

    Για την Ειρήνη Αθανασάκη, ο εισαγγελέας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι δεν είχε σταθερή εργασία στην οποία να πρέπει τώρα να επιστρέψει, ενώ για τον Αγγελέτο Κανά τόνισε ότι η συμπεριφορά που επέδειξε στο δικαστήριο ήταν επιθετική.

    Και για τον Κώστα Αγαπίου, ο εισαγγελικός λειτουργός έκρινε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος να μην οδηγηθεί στη φυλακή.

    Το δικαστήριο θα αποφασίσει αργότερα επί του αιτήματος των κατηγορουμένων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σήμερα οι ποινές για τους 4 του ΕΛΑ

    [03] Εσωτερικά

    Αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής Με το βλέμμα στην Εξεταστική

    11/10/2004 2:27:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2004 3:37:24 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Αύριο το απόγευμα αναμένεται η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τα εξοπλιστικά προγράμματα. Την απόφαση της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την αδιαφάνεια και τη διαπλοκή επανέλαβε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, μετά από συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος. Το πρωί, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των βουλευτών της ΝΔ που θα συμμετάσχουν στην Επιτροπή, υπό τον γραμματέα του κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και το γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Απόστολο Σταύρου.

    "Πόλεμος" στην αδιαφάνεια και τη διαπλοκή

    Τη στρατηγική της Κυβέρνησης και την πολιτική επικαιρότητα συζήτησαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς.

    Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Σουφλιάς τόνισε, πως "η Κυβέρνηση δεν ασχολείται και δεν πρέπει να ασχολείται με πρόσωπα αλλά ασχολείται και θα ασχοληθεί με θεσμικές αλλαγές, που κατοχυρώνουν το γενικότερο συμφέρον και την καλή λειτουργία της Δημοκρατίας".

    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επεσήμανε, ότι η Κυβέρνηση δεν είναι εκείνη που προωθεί τη λειτουργία εξεταστικών επιτροπών στη Βουλή, αλλά είναι υποχρεωμένη να ανταποκριθεί, όταν σχετικές υποθέσεις φτάνουν στο Κοινοβούλιο.

    Από την πλευρά του, ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε, πως το ζήτημα της διαπλοκής " είναι ζήτημα θεσμών και όχι προσώπων". Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε, ότι η Κυβέρνηση "επιμένει σταθερά στη θεσμική θωράκιση του κράτους" και ανέφερε χαρακτηριστικά την κατάθεση των νομοσχεδίων για τον μαθηματικό τύπο και το βασικό μέτοχο, αλλά και την ενίσχυση των ελεγκτικών αρχών, για την αποφυγή των φαινομένων αδιαφάνειας.

    Όπως γνωστοποίησε ο κ Ρουσόπουλος, ήδη η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει επαφές με τους ενδιαφερόμενους όπως οι Ενώσεις Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών και Ραδιοφώνου και άλλες ενώσεις τύπου.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι ξεχωριστές συναντήσεις με ιδιοκτήτες καναλιών δεν έχουν γίνει, ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αν κάποιοι εξ αυτών θελήσουν να ενημερώσουν την κυβέρνηση να το κάνουν.

    [04] Πολιτισμός

    Βρέθηκε σπάνιο έργο του Γκόγια

    11/10/2004 2:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2004 3:14:54 μμ)

    Ένα άγνωστο μέχρι πρόσφατα έργο του διάσημου Ισπανού ζωγράφου Φρανσίσκο ντε Γκόγια (1746-1818) βρέθηκε στη Μάλαγα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας La Opinion της Μάλαγας. Ο πίνακας θρησκευτικού θέματος, με τον τίτλο "Παρθένος Μαρία" είχε αποδοθεί από λάθος στον επίσης Ισπανό ζωγράφο Μαριάνο Σαλαδόρ Μαέγια, σύγχρονο του Γκόγια. Η πραγματική "ταυτότητα" του πίνακα ήρθε στο φως όταν ο κάτοχος του, συλλέκτης έργων τέχνης, αποφάσισε να συντηρήσει τον πίνακα. Μετά από σειρά επισταμένων ελέγχων και εξετάσεων αποδείχθηκε ότι ο πίνακας φιλοτεχνήθηκε το 1781 από τον Γκόγια. Η αξία του υπολογίζεται σε 3 εκατομμύρια ευρώ.

    Σχετικά Links:

    Βιογραφικό του Γκόγια

    [05] Υγεία

    Αποκαλύπτει βρετανικό δημοσίευμα Επικίνδυνα φάρμακα

    11/10/2004 3:04:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2004 3:37:28 μμ)

    Συντάκτης: Βαρβάρα Τουμαζάτου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Επικίνδυνη αποδεικνύεται η χρήση κορτικοστεροειδών, αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, που, εδώ και 30 χρόνια, χορηγούνται για τη θεραπεία ασθενών που φέρουν σοβαρούς κρανιακούς τραυματισμούς, σύμφωνα με αποτελέσματα διεθνούς μελέτης που δημοσιεύονται στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση Lancet. Η χορήγηση του εν λόγω φαρμάκου, αντί να μειώνει τη θνησιμότητα των ασθενών, την επιτείνει, κατά τις δύο πρώτες εβδομάδας νοσηλείας, σε ποσοστό περίπου 20%. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 10.000 ενήλικες, που έφεραν κρανιακές κακώσεις, σε 239 νοσοκομεία 49 χωρών.

    Προσοχή στις θεραπευτικές αγωγές

    Δεν πρέπει να υιοθετούνται "θεραπείες των οποίων η αποτελεσματικότητα δεν έχει αποδειχθεί", προειδοποιεί ο δρ. Στέφαν Σάουερλαντ, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κολωνίας στη Γερμανία.

    Η συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή εκτιμάται ότι επιφέρει το θάνατο ενός ασθενούς, άσχετα από τη σοβαρότητα των κακώσεων ή τον χρόνο που μεσολαβεί από την ώρα τραυματισμού του έως την ώρα που θα του χορηγηθεί.

    Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα, η εν λόγω μελέτη θα διενεργείτο σε 20.000 ασθενείς. Ωστόσο, η μεγάλη θνησιμότητα που διαπιστώθηκε, οδήγησε στην πρόωρη διακοπή της τον περασμένο Μάιο.

    Τα συμπεράσματα προκάλεσαν κατάπληξη στους νοσοκομειακούς γιατρούς. "Αντί να διαπιστώνεται ωφέλεια, καταγράφηκαν 159 θάνατοι παραπάνω", αναφέρει ο δρ. Σάουερλαντ. Μάλιστα, η χορήγηση κορτικοστεροειδών είχε προκάλεσε, μέχρι τη δεκαετία του 1980, "τουλάχιστον 10.000 θανάτους σε ασθενείς", επισημαίνει ο δρ. Σάουερλαντ.

    Σχετικά Links:

    Ιατρική επιθεώρηση Lancet

    [06] Διεθνή

    Μοιράστηκαν το βραβείο οι δύο οικονομολόγοι Σε Κίνλαντ και Πρέσκοτ το Νόμπελ οικονομίας

    11/10/2004 4:08:00 μμ

    Συντάκτης: Κώστας Μητρέλης

    Ο Νορβηγός Φιν Κίνλαντ και ο Αμερικανός Έντουαρντ Πρέσκοτ, μοιράστηκαν το φετινό νόμπελ οικονομίας, που τους απένειμε η σουηδική Βασιλική Ακαδημία Επιστημών. Το βραβείο, που συνοδεύεται από έπαθλο10 εκατομμυρίων σουηδικών κορωνών (1,36 εκ. δολάρια), δόθηκε σήμερα στους δύο οικονομολόγους, οι οποίοι θα μοιραστούν το ποσό. Το έργο τους, αναφερόταν στον τρόπο που επηρεάζουν τους οικονομικούς κύκλους των επιχειρήσεων οι αλλαγές στην παροχή αγαθών αλλά και στον τομέα της τεχνολογίας. Οι θεωρίες που ανέπτυξαν οι δύο άντρες θεωρούνται σημαντικές, όχι μόνο για την μακροοικονομική ανάλυση, αλλά εν γένει για την νομισματική και δημοσιονομική πολιτική.

    Μη λειτουργική πια η "αυτόνομη" οικονομική πολιτική

    Οι δύο οικονομολόγοι υποστήριξαν, ότι η οικονομική πολιτική των επιχειρήσεων είναι αναγκαίο να καθορίζεται σε άμεση συνάρτηση με τα δεδομένα, που επικρατούν στην οικονομία μιας χώρας και όχι να αναλύεται ξεχωριστά και μόνο για την επιχείρηση. Σε μια τέτοια περίπτωση, αυτόνομης οικονομικής πολιτικής, οι εταιρίες δεν θα μπορούν να αναπτύξουν μακροπρόθεσμα μέτρα, τα οποία θα λαμβάνουν υπόψη τα «σκαμπανεβάσματα» στην οικονομία του τόπου και συνεπώς, δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα σε τυχόν αλλαγή των δεδομένων.

    Νέα δεδομένα για τις επιχειρήσεις

    Μέχρι πρότινος οι επιχειρήσεις καθόριζαν την οικονομική τους πολιτική σύμφωνα με τα δικά τους δεδομένα, που έπαιρναν υπόψη κυρίως την παράμετρο της αγοράς. Ωστόσο, το μοντέλο αυτό, που δούλεψε μέχρι και τη δεκαετία του 60, δεν λειτουργεί πλέον, καθώς ανά πάσα στιγμή αποσταθεροποιούνται παράγοντες, σημαντικοί για την οικονομική ζωή, όπως η τιμή του πετρελαίου και η αυξομείωση του πληθωρισμού. Αυτό που ανέλυσαν οι νικητές του νόμπελ, είναι οι επιδράσεις που μπορεί να έχουν οι εξωγενείς αυτοί παράγοντες για τις επιχειρήσεις, μέσα από το πρίσμα της παροχής αγαθών και πώς η τελευταία μπορεί να επηρεάσει την οικονομική πολιτική μιας εταιρίας. Σύμφωνα με τους βραβευμένους οικονομολόγους, οι επιχειρήσεις είναι πλέον αναγκαίο να λαμβάνουν υπόψη τους παράγοντες, μέχρι τώρα αμελητέους, αλλιώς, θα βρίσκονται συχνά προ εκπλήξεων.

    [07] Υγεία

    Σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων Ο έρωτας περνάεικαι από το μητρικό γάλα

    11/10/2004 4:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2004 5:04:02 μμ)

    Συντάκτης: Γιωταμίνα Αλεξάνδρου

    "Είστε μητέρα; Τόσο το καλύτερο!". Αυτό φαίνεται να υποστηρίζουν Aμερικανοί επιστήμονες του πανεπιστημίου του Σικάγο, μέσα από έρευνα, που απέδειξε ότι, η μυρωδιά των γυναικών, που θηλάζουν, και των μωρών τους αυξάνει την ερωτική επιθυμία του γυναικείου φύλου. Οι ερευνητές "επιστράτευσαν" ως δείγμα 26 μητέρες που θηλάζουν, στις οποίες τοποθετήθηκε ένα κομμάτι ύφασμα μέσα στο σουτιέν και κάτω από τη μασχάλη, ειδικό για την απορρόφηση των οσμών. Οι συμμετέχουσες στην έρευνα έπρεπε να μυρίζουν καθημερινά τα συγκεκριμένα, ειδικά υφάσματα, το πρωί και το βράδυ.

    " Ω ρε ...Μάνα μου!"

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, η ερωτική διέγερση των γυναικών με σύντροφο αυξήθηκε κατά 24%, μετά την έκθεσή τους στις παραπάνω μυρωδιές για δυο μήνες. Από την άλλη πλευρά, στις ελεύθερες γυναίκες παρατηρήθηκε άνοδος 17% των ερωτικών τους φαντασιώσεων.

    Μάλιστα, τα αποτελέσματα του πειράματος ήταν πιο έντονα κατά το δεύτερο μισό του εμμηνορυσιακού κύκλου, μετά την ωορρηξία, όταν κανονικά η ερωτική διέγερση μειώνεται.

    Τα παραπάνω αποτελέσματα είναι αξιοσημείωτα, όπως θεωρεί και η ερευνήτρια Martha McClintock, η οποία ηγήθηκε της μελέτης, καθώς για πρώτη φορά μια έρευνα αφορά σε χημικές οργανικές ενώσεις του ανθρώπινου σώματος, ικανές να αυξήσουν την ερωτική διάθεση.

    Αν λοιπόν αναρωτιέστε για το πότε θα γίνετε μάνα, μην το σκέφτεστε πoλύ. Κάτι ξέρουν οι μητέρες...

    [08] Τεχνολογία

    Το FBI "έκλεισε" 20 "αντιδραστικά" site Λογοκρισία στο Διαδίκτυο

    11/10/2004 5:43:00 μμ

    Συντάκτης: Κώστας Μητρέλης

    Κατόπιν επέμβασης του FBI, αναγκάστηκαν να κλείσουν 20 περίπου δικτυακοί τόποι, που ανήκαν στο δίκτυο Indymedia, καθώς κατασχέθηκαν οι severs του. Τα συγκεκριμένα site αποτελούν ένα «εναλλακτικό δίκτυο ειδήσεων» που στρέφεται κατά της παγκοσμιοποίησης, ενώ ασχολούνται και με διάφορα άλλα θέματα που άπτονται της κοινωνικοπολιτικής ζωής. Το ίδιο το FBI δεν ανέφερε τους λόγους που οδήγησαν στη «φίμωση» του Indymedia, αλλά τόνισε, ότι ενήργησε κατόπιν αίτησης των Ιταλικών και Ελβετικών αρχών.

    Μέτρο κατά της τρομοκρατίας;

    Οι servers που κατασχέθηκαν, ανήκαν στην εταιρία Rackspace, η οποία, αν και αμερικάνικη, έχει τα γρφεία της στο Λονδίνο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας, η εντολή για το κλείσιμο των servers, δόθηκε από την Αμοιβαία Συνθήκη Νομικής Βοήθειας (Mutual Legal Assistance Treaty), μίας συμφωνίας μεταξύ χωρών, για την συνεργασία τους για την πάταξη της τρομοκρατίας και άλλων μορφών οργανωμένου εγκλήματος. Αφορμή, στάθηκε κατά πάσα πιθανότητα ένα άρθρο που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο, σχετικά με πράκτορες της Ελβετικής αστυνομίας, στο οποίο εμφανίζονταν και οι φωτογραφίες δύο Ελβετών μυστικών αστυνομικών. Το ιταλικό Indymedia από την άλλη, θεωρεί οτι αιτία για το κλείσιμό του είναι η εχθρική στάση της ιταλικής κυβέρνησης κατά του δικτύου, ειδικά και μετά τα γεγονότα της Γένοβας το 2000.

    Αντιδρούν οι δημοσιογράφοι

    Η λογοκρισία του site, πυροδότησε άμεσες αντιδράσεις από ενώσεις δημοσιογράφων, οι οποίοι κατήγγειλαν το μέτρο, ως «απαράδεκτο και ενοχλητικό», καθώς στρέφεται εναντίον της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και τονίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με πάταξη εγκλήματος. Αν και το Βρετανικό site του Indymedia λειτουργεί κανονικά, στα υπόλοιπα 20, δεν έχει επιτραπεί η επαναλειτουργία τους. Εξάλλου το αμερικάνικο EFF, ηλεκτρονικό ίδρυμα για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, δήλωσε, ότι προσπαθεί να κινηθεί νομικά κατά του μέτρου και αναφέρει, ότι η λογοκρισία των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης είναι αντισυνταγματική, ειδικά χωρίς να έχουν δοθεί εξηγήσεις για τους λόγους, για τους οποίους αυτή επιβλήθηκε.

    [09] Αθλητισμός

    Πλήρωσε την διασκέδαση του

    11/10/2004 6:32:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τα... νυχτοπερπατήματα στο Ντακάρ, κόστισαν από τον Ελ Χατζί Ντιούφ τη θέση στην εθνική Σενεγάλης. Ο άσος της Μπόλτον (δανεικός από τη Λίβερπουλ) "συνελήφθη" σε κλαμπ της πρωτεύουσας τη βραδιά πριν η ομάδα αναχωρήσει για τη Μονροβία όπου χθες αντιμετώπισε τη Λιβερία και επικράτησε εύκολα 3-0 στο πλαίσιο των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου 2006. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γκι Στεφεν αποφάσισε να "κόψει" από την ομάδα τον Ντιούφ κι έτσι ο 23χρονος επιθετικός έχασε την ευκαιρία να επανεμφανιστεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του μετά από απουσία επτά μηνών. Κι αυτό γιατί τον περασμένο Φεβρουάριο είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό τεσσάρων αγωνιστικών, για τη συμπεριφορά του σε ένα ματς του Κόπα Αφρικα. "Μετανιώνω για αυτό που έκανα, το οποίο μου στέρησε την ευκαιρία να ταξιδεύσω με την εθνική στη Μονροβία. Όμως, αυτό που υποστήριζα πάντα ήταν ότι η εθνική δεν στηρίζεται μόνο σε έναν παίκτη" αναφέρει ο Ντιούφ στην απολογητική ανακοίνωσή του, η οποία δημοσιεύεται σήμερα από το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Σενεγάλης, APS.

    [10] Αθλητισμός

    Στις 19 Φεβρουαρίου ο τελικός μπάσκετ

    11/10/2004 6:37:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου του 2005 θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών. Ο αγώνας θα γίνει στην περιφέρεια και η ΕΟΚ έκανε γνωστό πως δεν θα εκδοθούν εισιτήρια, παρά μόνο προσκλήσεις που θα διατεθούν στη μαθητική νεολαία της περιοχής και την τοπική κοινωνία. Αύριο και μεθαύριο, αναμένεται να ξεκαθαρίσει το ζευγάρι που θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας 2005. Οι δύο φιναλίστ θα αναδειχτούν από τους επαναληπτικούς ημιτελικούς Μακεδονικός-Άρης (12/10) και ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού (13/10). Υπενθυμίζουμε πως ο Μακεδονικός πέρασε νικηφόρα το Σάββατο από το κλειστό της Νεάπολης επικρατώντας του Άρη με 74-73 στο πλαίσιο του πρώτου μεταξύ τους ημιτελικού, ενώ ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 75-58 του ΠΑΟΚ χθες στο κλειστό του Σπόρτιγκ.

    [11] Αθλητισμός

    Χειρουργείται ο Τρεζεγκέ

    11/10/2004 6:54:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο επιθετικός της Γιουβέντους θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον ώμο και ενδέχεται να μείνει για αρκετό καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ιταλικός σύλλογος. Ο Γάλλος αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα και κατά τη διάρκεια της περσινής περιόδου, όμως κατάφερε να επανέλθει χωρίς εγχείρηση. Τώρα, μετά το νέο τραυματισμό στο ίδιο σημείο στο ματς με την Ουντινέζε, το χειρουργείο κρίθηκε απαραίτητο κι έτσι η «Γιουβέ» αναμένεται να χάσει κι άλλον ένα βασικό της σταρ μετά τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στον Αχίλλειο τένοντα.

    [12] Εσωτερικά

    Την Τρίτη θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα Στα χέρια των ελληνικών αρχών ο "Χονδρός"

    11/10/2004 6:58:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Λιγότερο από ενάμισι μήνας έχει περάσει από τη σύλληψη του Αλέξανδρου Αγγελόπουλου, από τις γερμανικές αρχές σε ξενοδοχείο της Στουτγκάρδης και ο Έλληνας "βαρόνος της κοκαΐνης", ο οποίος ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο "ο Χονδρός", όχι μόνο εκδόθηκε στη χώρα μας, αλλά βρίσκεται ήδη στα γραφεία της Δίωξης Ναρκωτικών στην Αθήνα. Ο 40χρονος επιχειρηματίας από την Πιερία που θεωρείται από τη Δίωξη ως ο "εγκέφαλος" της επιχείρησης για τη μεταφορά 5,5 τόνων κοκαΐνης με το πλοίο "Africa One", το οποίο εντόπισαν οι ισπανικές αρχές τον περασμένο Ιούλιο, έφτασε σήμερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" με πτήση της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Τον παρέλαβαν οι άνδρες της Δίωξης και αύριο το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εφετών Πειραιά και στη συνέχεια στον ανακριτή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνελήφθη ο Ελληνας "βαρώνος" της κοκαΐνης

    Επιχείρηση "πλυντήριο" για ξέπλυμα κερδών από κοκαΐνη

    [13] Αθλητισμός

    Τεσσάρα και τραυματισμός

    11/10/2004 7:07:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δεν χάρηκε όσο θα ήθελε ο Ζντένεκ Σκάζνι τη νίκη του Παναθηναϊκού με 4-0 επί του Ηλυσιακού, σε φιλικό αγώνα που έγινε σήμερα στο γήπεδο του Ζωγράφου. Μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ματσέι Μπικόφσκι τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον νεαρό Κρητικό. Η σοβαρότητα του τραυματισμού του Πολωνού άσου θα διευκρινιστεί αργότερα στη διάρκεια της ημέρας ή αύριο, όταν υποβληθεί σε αναλυτικές ιατρικές εξετάσεις. Το ματς παρακολούθησαν 3.000 θεατές, και στο 24΄ ο Λουκάς Βύντρα με εντυπωσιακό σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ντέμπα-Νιρέν με κεφαλιά αξιοποίησε σέντρα του Κωνσταντινίδη και πέτυχε το δεύτερο γκολ. Στο 58΄ από μπαλιά του Επαλέ ο νεαρός Στέλιος Κρητικός απέφυγε τον τερματοφύλακα και πέτυχε το τρίτο γκολ. Ο Ντέμπα στο 62΄ εκμεταλλεύθηκε λάθος της άμυνας των γηπεδούχων σε προσπάθεια του Κρητικού, και διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

    Η σύνθεση του Παναθηναϊκού: Χαλκιάς (46' Γκαλίνοβιτς), Βύντρα (46' Ραγκουέλ), Κωνσταντινίδης, Κώτσιος, Γκούμας (46' Μίτου), Κυργιάκος (46' Χένρικσεν), Αντριτς (46' Επαλέ), Σαπάνης (66' Οξύζογλου), Μάριτς (60' Τσεμπερίδης), Μπικόφσκι (5' Κρητικός), Ντέμπα-Νιρέν.

    [14] Διάφορα

    Τα μωρά αναγνωρίζουν την ομορφιά, λένε Βρετανοί "Μωρό μου, μωράκι μου, ποια είναι η ομορφότερη;"

    11/10/2004 7:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2004 7:46:35 μμ)

    Συντάκτης: Γιωταμίνα Αλεξάνδρου

    Πηγή: ΑΠΕ, Γερμανικό πρακτορείο

    Αν θέλετε να μάθετε αν είστε όμορφη, μη ρωτήσετε τον καθρέφτη, αλλά τα νεογέννητα μωρά. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας, που διεξήγε ομάδα επιστημόνων Εξελικτικής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Έξετερ της Βρετανίας. Η ανακοίνωσή τους, ότι τα βρέφη έλκονται από το φυσικό κάλλος του ατόμου, που τα κρατά στην αγκαλιά του, έρχεται να ανατρέψει τη θεωρία, που επικρατεί μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με αυτήν, η ανάπτυξη της ιδέας της γοητείας επιτυγχάνεται μετά την ανάμιξη και τη σύγκριση διαφορετικών ατόμων.

    Η ομορφιά μετριέται με ...τα βρέφη

    "Η γοητεία δεν αναγνωρίζεται μόνο από αυτόν που κρατά ένα βρέφος. Και το βρέφος μπορεί να αναγνωρίσει και να αντιληφθεί τι εστί γοητεία από τη στιγμή της γέννησης του και ίσως και πριν από αυτή"

    Άλαν Σλέιτερ, λέκτορας του πανεπιστημιακού τμήματος Έξετερ της Βρετανίας

    Οι Βρετανοί επιστήμονες μελέτησαν τις αντιδράσεις βρεφών "ηλικίας" δύο ωρών, καθώς και μιας ομάδας νεογέννητων, που δεν είχαν ακόμη συμπληρώσει μία ώρα ζωής. Όταν οι ειδικοί τοποθέτησαν φωτογραφίες μοντέλων και απλών γυναικών μπροστά στα μωρά, τα νεογέννητα έστρεψαν την προσοχή τους στα πιο ωραία πρόσωπα.

    Οι ερευνητές παρακολουθούσαν τις κινήσεις των ματιών των βρεφών. Τα μωρά παρατηρούσαν αφηρημένα τις φωτογραφίες, ωστόσο κρατούσαν περισσότερη ώρα προσηλωμένο το βλέμμα τους στις φωτογραφίες με τα μοντέλα. Μόλις τα βρέφη κοίταζαν επίμονα μια φωτογραφία χτυπούσε ένα κουδούνι. Το ...τελευταίο χτυπούσε με τον ίδιο τρόπο για όλα τα μωρά αποδεικνύοντας, ότι όλα τα όλα τα νεογέννητα είχαν ακριβώς την ίδια αντίδραση.

    Ο δόκτωρ Άλαν Σλέιτερ, λέκτορας του ανωτέρω πανεπιστημιακού τμήματος και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας επεσήμανε, ότι "Η γοητεία δεν αναγνωρίζεται μόνο από αυτόν που κρατά ένα βρέφος. Και το βρέφος μπορεί να αναγνωρίσει και να αντιληφθεί τι εστί γοητεία από τη στιγμή της γέννησης του και ίσως και πριν από αυτή", τονίζοντας έτσι, ότι και τα μωρά ...αξιολογούν τους γονείς.

    [15] Εσωτερικά

    "Ναι" στη διαφάνεια Παπανδρέου: θα στηρίξει πάταξη της διαπλοκής

    11/10/2004 7:15:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Έτοιμος να συναινέσει στο θέμα της διαφάνειας, εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, στους οποίους παρέθεσε γεύμα ουζερί στην περιοχή του Ψυρρή. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει με θεσμικές λύσεις στην πάταξη της διαπλοκής, λέγοντας, πως ο ίδιος θα τον στηρίξει, ενώ, ζήτησε μεγαλύτερη σαφήνεια από τον κ. Καραμανλή, σχετικά με τον ορισμό της διαπλοκής. Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος σε όσα φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός για τα διαπλεκόμενα, ο κ Παπανδρέου είπε, ότι χρειάζεται να ορίσει αυτό, που εννοεί πιο συγκεκριμένα και να προχωρήσει στο θεσμικό πλαίσιο, διαφορετικά είναι σαν να απορρίπτει κάποια πρόσωπα προκειμένου να επιλέξει κάποια άλλα. Επιφυλάχθηκε πάντως για το θέμα αυτό να διευκρινίσει ποια θέση παίρνει ο ίδιος μεθαύριο στη Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

    Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποσύνδεσε το θέμα της συναίνεσης για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το θέμα εξεταστικών επιτροπών, καθώς, όπως είπε, το ένα θέμα δε σχετίζεται με το άλλο, ωστόσο η συναίνεση χρειάζεται δύο μέρη για να επιτευχθεί.

    [16] Διεθνή

    Εξουδετερώθηκαν από την αστυνομία Εκρηκτικοί μηχανισμοί στο Λήδρα Πάλας

    11/10/2004 7:27:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί, έτοιμοι προς χρήση, βρέθηκαν τυχαία σε χώρο στάθμευσης στη Λευκωσία, κοντά στο σημείο διέλευσης του Λήδρα Πάλας. Οι μηχανισμοί ήταν τοποθετημένοι σε κουτιά γάλακτος, που έφεραν την εμπορική επωνυμία τουρκικής εταιρείας. Από τα κουτιά κρέμονταν σύρματα, γεγονός που κίνησε αμέσως υποψίες. Ένας Τουρκοκύπριος, ο οποίος εργαζόταν στον χώρο, εντόπισε τα κουτιά και ενημέρωσε οδηγούς ταξί, που βρίσκονταν στην περιοχή, οι οποίοι με τη σειρά τους ειδοποίησαν την αστυνομία. Αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή και δεν επέτρεψαν σε προσκεκλημένους σε δεξίωση στην κατοικία του Έλληνα πρέσβη, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή, να εισέλθουν στον χώρο. Η αστυνομία αχρήστευσε τους μηχανισμούς με ελεγχόμενες εκρήξεις.

    [17] Οικονομία

    Εξετάζεται ενιαίος συντελεστής φορολόγησης Μελετάται μείωση στους φόρους καταθέσεων

    11/10/2004 7:40:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για εναρμόνιση της φορολογίας σε όλες τις μορφές αποταμίευσης και επενδύσεων, υπενθύμισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, προαναγγέλλοντας τη μείωση της φορολογίας καταθέσεων, με δηλώσεις του στο περιθώριο του συνεδρίου της "International Herlad Tribune". Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε μειώσεις της τάξης του 5%, ούτως ώστε η φορολογία στους τόκους των καταθέσεων να πέσει στο 10%, όπως στο ποσοστό του 10% θα παραμείνει και η φορολογία στα έντοκα γραμμάτια και στα ομόλογα του Δημοσίου. Στόχος είναι να ενισχυθούν τα κίνητρα για αποταμίευση. Παράλληλα δεν αποκλείεται να αυξηθεί η φορολογία στις αποδόσεις των ρέπος, ώστε από το 7,5% που είναι σήμερα, να φθάσει και αυτή στο 10%.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 11 October 2004 - 16:51:36 UTC