Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξελέγη μεταξύ 15 υποψηφίων από ευρωπαϊκές χώρες Ελληνίδα "Γυναίκα της
  • [02] Όρος 35.000 Ευρώ εισόδημα την τελευταία 3ετία Ρύθμιση ανάσα για
  • [03] Τον "πρόδωσε" η καρδιά του "Έφυγε" ο Βλάσσης Μπονάτσος
  • [04] Έπειτα από απειλή για βόμβα Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους
  • [05] Νικητής ο Κέρι και στο τρίτο debate
  • [06] Στα γήπεδα του κόσμου
  • [07] Στη συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ. Καραμανλής εφ' όλης της ύλης
  • [08] Ιστορία αγάπης από την Κροατία Μια ματιά σου μόνο φτάνει
  • [09] Εντάξει ο Σκόουλς
  • [10] "Διαφορετικοί οι δύο υποψήφιοι" Ο αμερικανικός Τύπος για το debate
  • [11] Πέντε τραυματίες "Ξεσηκώθηκαν" κρατούμενοι στην Τουρκία
  • [12] "Όσκαρ ατυχίας" για τον Γκατσιούδη
  • [13] Έδειξε η έρευνα-αστραπή της Eurostat Εντός των κριτηρίων τα ελλείματα
  • [14] Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί Αιματηρές επιχειρήσεις στη Γάζα
  • [15] Έρικσον:"Έχω εμπιστοσύνη στον Όουεν"

    [01] Πολιτισμός

    Εξελέγη μεταξύ 15 υποψηφίων από ευρωπαϊκές χώρες Ελληνίδα "Γυναίκα της Ευρώπης"

    14/10/2004 12:07:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ειδήσεις > Πολιτισμός)&body=Η Αλίκη Μόσχη - Gauguet εξελέγη 'Γυναίκα της Ευρώπης' για το 2004

    Η Eλληνίδα πολιτειολόγος Αλίκη Μόσχη - Gauguet, εξελέγη απόψε στις Βρυξέλλες «Γυναίκα της Ευρώπης» για το 2004. Με σπουδές στη Γαλλία και τις ΗΠΑ, η Αλίκη Μόσχη-Gauguet από τη Ρόδο, είναι πρόεδρος του ιδρύματος "Γυναίκες- Τέχνη- Μεσόγειος" και δραστηριοποιείται στο διάλογο των πολιτισμών, την Ευρω-Μεσογειακή συνεργασία και κυρίως τη συμμετοχή των γυναικών σε προγράμματα για την ειρήνη και την ευημερία στη Μεσόγειο. Η Ελληνίδα πολιτειολόγος επελέγη μεταξύ 15 άλλων υποψηφίων από την Ευρώπη. Την κριτική επιτροπή συγκροτούσαν Ευρωβουλευτές, δημοσιογράφοι και διπλωμάτες από τις 15 χώρες. Η απονομή του τίτλου θα γίνει την Πέμπτη στην αίθουσα τελετών του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες από τον πρόεδρο του Σώματος Γιοζέπ Μπορέλ.

    [02] Εσωτερικά

    Όρος 35.000 Ευρώ εισόδημα την τελευταία 3ετία Ρύθμιση ανάσα για αδέλφια σπουδαστές

    14/10/2004 12:30:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αποφασισμένη να βάλει τέλος στο καθεστώς των πελατειακών σχέσεων που είχε δημιουργηθεί με τις μετεγγραφές, εμφανίστηκε η υπουργός Παιδείας κατά τη συζήτηση του ν/σ για τις μετεγγραφές που έγινε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Η Μαριέττα Γιαννάκου, προχώρησε και σε μία βελτιωτική ρύθμιση για τις οικογένειες που έχουν δυο παιδιά, τα οποία φοιτούν σε διαφορετικές πόλεις από τον τόπο κατοικίας τους. Σε αυτήν την περίπτωση, τα παιδιά θα μπορούν να φοιτούν στην ίδια πόλη, εφόσον το εισόδημα των γονιών τους, την τελευταία τριετία ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 35.000 Ευρώ.

    Καταψηφίζει το ν/σ το ΠΑΣΟΚ

    Η υπουργός επεσήμανε ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο καταργείται το σύστημα μοριοδότησης, όπου με κριτήρια μη μετρήσιμα, γίνονταν μετεγγραφές, όσων είχαν πρόσβαση, με ενδιάμεσους καθηγητές και πολιτικούς.

    " Απίστευτη προχειρότητα και κοινωνική αναλγησία " καταλόγισε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μ. Παντούλας.

    Ο κ. Παντούλας, καταδίκασε την απουσία διαλόγου με την πανεπιστημιακή κοινότητα και ζήτησε οι διατάξεις για τις μετεγγραφές να ισχύσουν από το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006.

    Από το ΚΚΕ, ο Γ. Χουρμουζιάδης (ΚΚΕ) δήλωσε ότι το ν/σ δεν βάζει τέλος στο υφιστάμενο καθεστώς των μετεγγραφών και ζήτησε τη διεξαγωγή εθνικού διαλόγου για την Παιδεία.

    Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος μίλησε για "προσωρινή αντιμετώπιση του θέματος για 2-3 χρόνια" και αντιπρότεινε μια "συνολική πολιτική μεγάλων μεταρρυθμίσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    [03] Πολιτισμός

    Τον "πρόδωσε" η καρδιά του "Έφυγε" ο Βλάσσης Μπονάτσος

    14/10/2004 7:47:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2004 10:23:48 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Στις πέντε τα ξημερώματα της Πέμπτης γράφτηκε η τελευταία πράξη στη ζωή του Βλάσση Μπονάτσου. Ο αγαπητός ηθοποιός, τραγουδιστής και σόουμαν, έφυγε από τη ζωή, αιφνιδιαστικά, όπως του άρεσε να αιφνιδιάζει τους καλεσμένους στις δημοφιλείς εκπομπές του. Ο 55χρονος Βλάσσης Μπονάτσος μεταφέρθηκε τα ξημερώματα νεκρός στα καρδιολογικά ιατρεία του Ιπποκράτειου. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε άλλο από το να διαπιστώσουν το θανατό του. Τα αίτια του θανάτου του θα γίνουν γνωστά μετά από τη νεκροψία, η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί. Ο αιφνιδιαστικός θάνατός του έχει προκαλέσει σοκ στον ελληνικό καλλιτεχνικό κόσμο. Όσοι τον γνώριζαν από κοντά, μιλούν για έναν άνθρωπο γεμάτο ζωή, αισιοδοξία και όνειρα, τονίζοντας, πως τίποτα δεν προδιέγραφε το θλιβερό γεγονός. Τις τελευταίες ώρες της ζωής του τις πέρασε στο σπίτι του, κοντά στην εννιάχρονη κόρη του Ζένια και τη σύζυγό του Μάρθα Κουτουμάνου, κόρη της Ζωής Λάσκαρη.

    Είχε αντιμετωπίσει και στο παρελθόν προβλήματα υγείας

    Σύμφωνα με το φιλικό του περιβάλλον αντιμετώπιζε και στο παρελθόν προβλήματα υγείας, ενώ πριν δύο χρόνια είχε πάλι νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της Αθήνας.

    Τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα τα έκανε στα τέλη της δεκαετίας του '60 με το μουσικό συγκρότημα "Πέλομα Μποκιού", όπου είχε υπογράψει τη μεγάλη επιτυχία "Γαρύφαλλος".

    Σταθμός στη θεατρική του πορεία ήταν η ερμηνεία του στο μιούζικαλ "Εβίτα", όπου στο πλευρό της τότε συντρόφου του Αλίκη Βιουγιουκλάκη, υποδύθηκε τον Τσε Γκεβάρα.

    Από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές του επιτυχίες ήταν "Οι Απαράδεκτοι", μαζί με το Γιάννη Μπέζο, τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολούνταν με τηλεπαιχνίδια.

    Επίσης, ήταν ο πρώτος Έλληνας, που παρουσίασε τηλεοπτικές φάρσες σε επώνυμους, ανοίγοντας το δρόμο σε ένα πολύ δημοφιλές είδος ψυχαγωγικής εκπομπής.

    [04] Διεθνή

    Έπειτα από απειλή για βόμβα Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους

    14/10/2004 9:31:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Επιβατικό αεροσκάφος της εταιρείας Virgin πραγματοποίησε σήμερα αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Στάνστεντ, όπου και προσγειώθηκε με ασφάλεια, έπειτα από απειλή για βόμβα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου. Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση Χονγκ Κονγκ-Χίθροου, μετέφερε 233 επιβάτες και προσγειώθηκε στις 05.27 (τοπική ώρα, 07.27 ώρα Ελλάδος).

    [05] Αμερικανικές εκλογές

    Νικητής ο Κέρι και στο τρίτο debate

    14/10/2004 9:34:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2004 10:47:41 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Αν γινόταν σήμερα οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, από αύριο στο "οβάλ γραφείο" θα κάθονταν ο Δημοκρατικός Τζον Κέρι, καθώς οι δημοσκοπήσεις μετά από την τρίτη τηλεοπτική μονομαχία, τον αναδεικνύουν νικητή έναντι του αντιπάλου του Τζορτζ Μπους. Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας και η βελτίωση της ζωής των Αμερικανών πολιτών, ήταν ορισμένα από τα κυριότερα θέματα, τα οποία τέθηκαν επί τάπητος στο τρίτο και τελευταίο debate των δύο βασικών υποψηφίων για την αμερικανική προεδρία. Οι πρώτες δημοσκοπήσεις, αμέσως μετά τη λήξη της "μονομαχίας", δίνουν στον Κέρι αέρα υπεροχής. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο Δημοκρατικός υποψήφιος αναδεικνύεται νικητής με ποσοστό 52% έναντι 39% του Μπους, ενώ το κανάλι ABC ανέφερε ότι ο Κέρι προηγείται μεν, αλλά με ελάχιστη διαφορά από τον απερχόμενο Πρόεδρο, με ποσοστό 42% έναντι 41%.

    Ο Κέρι υπόσχεται "έξυπνο" πόλεμο

    Οι δύο υποψήφιοι διασταύρωσαν τα ξίφη τους για θέματα, που "καίνε" την αμερικανική κοινή γνώμη, όπως ο πόλεμος στο Ιράκ, η φορολογική ποιοτική, οι συντάξεις, η υγεία, η εκπαίδευση, το περιβάλλον, οι αμβλώσεις και οι γάμοι ομοφυλοφίλων.

    Η πρώτη ερώτηση, που κλήθηκαν να απαντήσουν, αφορούσε την ασφάλεια. Ο Κέρι υποστήριξε, ότι ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του δεν έχει κάνει όσα θα έπρεπε για να προστατεύσει τους Αμερικανούς. Από την πλευρά του ο απερχόμενος Πρόεδρος χαρακτήρισε "επικίνδυνο" τον τρόπο με τον οποίο ο Δημοκρατικός γερουσιαστής σκοπεύει να αποτρέψει την τρομοκρατία. Επίσης, ο Πρόεδρος Μπους υποστήριξε, ότι οι πόλεμοι στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν βοήθησαν να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της τρομοκρατίας, καθώς διέδωσαν την ελευθερία, γεγονός, στο οποίο δε συμφώνησε ο Κέρι, ο οποίος τόνισε, πως η εισβολή στο Ιράκ έκανε την Αμερική πιο τρωτή και όχι πιο ασφαλή. Μάλιστα, ο Δημοκρατικός υποψήφιος, δήλωσε, πως μπορεί να διεξάγει έναν πιο έξυπνο, πιο αποτελεσματικό πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, όπως το έκαναν ο Φράνκλιν Ρούζβελτ, ο Ρόναλντ Ρίγκαν, ο Τζον Κένεντι.

    Κοινωνική πολιτική

    Όσον αφορά στο θέμα της υγείας, ο Κέρι κατηγόρησε τον Μπους, ότι "πέντε εκατομμύρια Αμερικανοί έχασαν την ιατροφαρμακευτική κάλυψή τους".

    Ο Πρόεδρος Μπους, αναφέρθηκε στα αντιγριπικά εμβόλια. Μάλιστα, κάλεσε όσους Αμερικανούς δεν ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, να μην εμβολιαστούν φέτος.

    Το ζήτημα των αμβλώσεων, θεωρείται μείζονος σημασίας θέμα για τις ΗΠΑ. Ο Κέρι τάχθηκε υπέρ δηλώνοντας, ότι η άμβλωση "είναι μια επιλογή μεταξύ της γυναίκας, του Θεού και του γιατρού της", ενώ ο Μπους τάχθηκε υπέρ της ψήφισης ενός νόμου, που θα καθιστά πιο εύκολη την υιοθεσία, προκειμένου να μειωθούν οι αμβλώσεις.

    Πιο πουριτανός στις απόψεις του εμφανίστηκε ο Μπους, ο οποίος τόνισε, πως ο γάμος πρέπει να καθοριστεί ως ένωση ενός άνδρα με μια γυναίκα, ενώ ο Κέρι είπε ότι η κάθε Πολιτεία θα πρέπει να αποφασίσει μόνη της αν θα επιτρέψει τους γάμους των ομοφυλόφιλων.

    Στο θέμα της οικονομίας, ο Κέρι κατηγόρησε τον Μπους, ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του έχασε 1,6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, ποσοστό "ρεκόρ" για τα τελευταία 72 χρόνια, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια το εισόδημα των νοικοκυριών παρουσιάζει σταθερή μείωση. Ο Δημοκρατικός υποψήφιος υποσχέθηκε, ότι θα αποκαταστήσει τη δημοσιονομική τάξη.

    Από την άλλη ο Μπους, κατηγόρησε τον Κέρι, ότι ως γερουσιαστής είχε ψηφίσει υπέρ της αύξησης της φορολογίας, ενώ η περικοπή των φόρων τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει βοηθήσει τη μέση αμερικανική οικογένεια.

    Το Ιράκ επί τάπητος

    Ο πόλεμος στο Ιράκ δε θα μπορούσε να λείψει από το τρίτο debate. Ο Πρόεδρος Μπους δήλωσε, λοιπόν, πως δεν πρόκειται ποτέ να εκχωρήσει την εθνική ασφάλεια σε ηγέτες άλλων χωρών, υπονοώντας ότι ο γερουσιαστής Τζον Κέρι θα επιζητούσε τη διεθνή έγκριση προκειμένου να προστατεύσει τη χώρα. Ο Κέρι, καταγγέλλοντας, ότι οι θέσεις του παραποιήθηκαν, απάντησε ότι "καμία χώρα δεν θα αποκτήσει ποτέ δικαίωμα βέτο" στις αποφάσεις που λαμβάνουν οι ΗΠΑ. Σημείωσε, όμως, ότι είναι σημαντικό η Ουάσινγκτον να συνεργαστεί με τους συμμάχους της και κατηγόρησε για άλλη μία φορά τον Μπους ότι εισέβαλε στο Ιράκ χωρίς να έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη σημαντικών συμμάχων.

    Τα χαρακτηριστικά ενός καλού Προέδρου

    Δεν έλειψαν και οι αναφορές στο "ωραίο φύλο". Μάλιστα, ο νυν Πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά, "μ αρέσει να έχω γύρω μου δυνατές γυναίκες. Δεν ξέρετε πόσο αγαπώ τη γυναίκα μου και τις κόρες μας" είπε, προσθέτοντας ότι η σύζυγός του Λόρα και τα παιδιά του τον δίδαξαν "να ακούει, να στέκει όρθιος και να μην κάνει γκριμάτσες".

    Ο Κέρι από την πλευρά του δε δίστασε να αστειευτεί για το γάμο του με την πολυεκατομμυριούχο Τερέζα Χάιντς, προκαλώντας το γέλιο του κοινού, όταν είπε ότι "ορισμένοι είναι πιο καλοπαντρεμένοι από άλλους". Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής μίλησε όμως και για τη μητέρα του που, λίγο πριν πεθάνει, του υπενθύμισε ποιο είναι το προσόν του καλού προέδρου: "ακεραιότητα, ακεραιότητα, ακεραιότητα".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ο αμερικανικός Τύπος για το debate

    Ώρα για το ντέρμπι Μπους- Κέρι

    [06] Αθλητισμός

    Στα γήπεδα του κόσμου

    14/10/2004 9:45:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2004 10:11:28 πμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Η Ελλάδα δεν αγωνιζόταν εχτές για τα προκριματικά του Μουντιάλ, καθώς είχε ρεπό. Υπήρχε όμως πλήρης αγωνιστική και του ομίλου της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομίλων της Ευρωπαϊκής ζώνης, αλλά και της Λατινικής. Για τον όμιλο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, στο μεγάλο παιχνίδι, Δανία και Τουρκία ήρθαν ισόπαλες με 1-1, ένα αποτέλεσμα που "βόλευε" την Εθνική μας. Στην κορυφή του ομίλου παρέμεινε η Ουκρανία που νίκησε άνετα εντός έδρας τη Γεωργία με 2-0, ενώ σημαντική νίκη πέτυχε και η Αλβανία εκτός έδρας επί του Καζακστάν με 0-1. Στους υπόλοιπους ομίλους τα φαβορί επικράτησαν εύκολα ή δύσκολα.

    Όλα τα αποτελέσματα

    1ος όμιλος Ανδόρα-ΠΓΔΜ 1-0 Αρμενία-Τσεχία 0-3 Ολλανδία-Φινλανδία 3-1

    2ος όμιλος Ουκρανία-Γεωργία 2-0 Καζακστάν-Αλβανία 0-1 Δανία-Τουρκία 1-1

    3ος όμιλος Λετονία-Εσθονία 2-2 Λουξεμβούργο-Λιχτενστάιν 0-4 Πορτογαλία-Ρωσία 7-1

    4ος όμιλος Ιρλανδία-Νήσοι Φαρόε 2-0 Κύπρος-Γαλλία 0-2

    5ος όμιλος Νορβηγία-Σλοβενία 3-0 Ιταλία-Λευκορωσία 4-3 Μολδαβία-Σκωτία 1-1

    6ος όμιλος Βόρεια Ιρλανδία-Αυστρία 3-3 Ουαλία-Πολωνία 2-3 Αζερμπαϊτζάν-Αγγλία 0-1

    7ος όμιλος Σερβία/Μαυρ.-Σαν Μαρίνο 5-0 Λιθουανία-Ισπανία 0-0

    8ος όμιλος Βουλγαρία-Μάλτα 4-1 Ισλανδία-Σουηδία 1-4

    Ισοπαλίες για Αργεντινή, Βραζιλία

    Παρά τις ισοπαλίες τους οι ομάδες της Βραζιλίς και της Αργεντινής παρέμειναν στις δύο πρώτες θέσεις της Λατινικής ζώνης για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Η "σελεσάο" δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στη Κολομβία εντός έδρας, μένοντας στο 0-0. Οι "μπιάνκοσελέστε" από την άλλη, πήραν το βαθμό της ισοπαλίας εκτός έδρας από τη Χιλή, μένοντας στη "λευκή" ισοπαλία.

    Αποτελέσματα Λατινικής ζώνης

    Βολιβία-Ουρουγουάη 0-0 Βραζιλία-Κολομβία 0-0 Παραγουάη-Περού 1-1 Χιλή-Αργεντινή 0-0 Βενεζουέλα-Ισημερινός 14/10

    Αποτελέσματα ζώνης CONCACAF

    Α΄ όμιλος Τζαμάικα-Ελ Σαλβαδόρ 0-0 ΗΠΑ-Παναμάς 6-0

    Β΄ όμιλος Γουατεμάλα-Ονδούρα 1-0 Καναδάς-Κόστα Ρίκα 1-3

    Γ΄ όμιλος Άγιος Χριστόφορος & Νέιβις-Άγιος Βικέντιος & Γρεναδίνες 0-3 Μεξικό-Τρίνινταντ & Τομπάγκο 3-0

    [07] Εσωτερικά

    Στη συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ. Καραμανλής εφ' όλης της ύλης

    14/10/2004 10:05:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Τις προθέσεις του για διαφάνεια και αντιμετώπιση της διαπλοκής θα ξεκαθαρίσει ο Πρωθυπουργός, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, στις 11 το πρωί, με σαφείς αναφορές στις τελευταίες εξελίξεις. Ο Κώστας Καραμανλής με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο θα επαναλάβει ότι, δεν ξεφεύγει στο ελάχιστο από τη δέσμευσή του για θεσμική θωράκιση της διαφάνειας στην βάση της αξιοκρατίας και των ίσων ευκαιριών. Θα ζητήσει μάλιστα τη συναίνεση και τη συμπόρευση με τη Ν.Δ. όλων των πολιτικών δυνάμεων, χαρακτηρίζοντας "μοναδική" για τη χώρα την ευκαιρία αυτή. Τέλος ο κ. Καραμανλής, σύμφωνα με πληροφορίες, θα απαντήσει ευθέως στη χθεσινή σφοδρή επίθεση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, παρουσιάζοντας το έργο της Κυβέρνησης έως σήμερα ενώ για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα επιμείνει στα όσα το Σύνταγμα προτάσσει για συναινετική διαδικασία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επίθεση Παπανδρέου στην Κυβέρνηση

    [08] Διάφορα

    Ιστορία αγάπης από την Κροατία Μια ματιά σου μόνο φτάνει

    14/10/2004 9:03:00 πμ

    Συντάκτης: Βαρβάρα Τουμαζάτου

    Τελικά, ο έρωτας εκτός από τυφλός είναι και ...επίμονος! Ο Κέιθ Βαν Ντερ Σπάι, επικεφαλής της ομοσπονδίας πόλο της Νοτίου Αφρικής, αναγκάστηκε να παρατείνει, έπ αόριστον, τη διαμονή του στην πόλη Σπλιτ της Κροατίας. Ο λόγος; Ιερός και, απ' ότι φαίνεται, "αγιάτρευτος"! Ο Κέιθ δηλώνει ερωτευμένος με μια άγνωστη κοπέλα, που συνάντησε τυχαία σε ένα μπαρ της περιοχής. Παρόλο που δεν πρόλαβε να τη γνωρίσει, τη θεωρεί ως την ομορφότερη γυναίκα που έχει συναντήσει στη ζωή του! Μέχρι και αγγελία στις τοπικές εφημερίδες έβαλε, μπας και σταθεί τυχερός και τη διαβάσει η καλή του. "Δεν μπορώ να τη βγάλω από το μυαλό μου. Το μόνο που επιθυμώ, είναι να την συναντήσω και να ξαναδώ τα μακριά μαύρα μαλλιά της και το υπέροχο χαμόγελό της", δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Slobodna Dalmacija.

    Ο ερωτευμένος νικά

    Η νεαρή κοπέλα, όπως θυμάται ο Κέιθ, του χαμογέλασε, όταν τον διέκρινε μέσα στο πλήθος, αλλά αμέσως μετά χάθηκε ανάμεσα στους θαμώνες.

    Ο ίδιος είναι πεπεισμένος, ότι η ωραία άγνωστη κατοικεί σε εκείνη την περιοχή, γιατί, πριν την χάσει από το οπτικό του πεδίο, την είχε ακούσει να τηλεφωνεί σε μια φίλη της. Επομένως, θεωρεί, ότι είναι ζήτημα χρόνου να την εντοπίσει.

    Ήδη, έχει παρατείνει τις καλοκαιρινές του διακοπές κατά τέσσερις μήνες, ωστόσο, δηλώνει αποφασισμένος να παραμείνει στο Σπλιτ για όσο διάστημα χρειαστεί.

    "Δεν πρόκειται να φύγω από εδώ, ακόμη και αν μου πάρει χρόνια μέχρι να την ξαναβρώ. Όταν την πρωτοείδα και με αντίκρισε, ήξερα ότι ήταν η "μία και μοναδική" για μένα. Υπήρξε "χημεία" μεταξύ μας", δήλωσε στην Slobodna Dalmacija.

    Ωστόσο, στο βάθος του μυαλού του υπάρχει και το ενδεχόμενο της "χυλόπιτας". "Εάν είναι παντρεμένη ή, απλώς, δεν ενδιαφέρεται, μπορώ να το δεχθώ. Αλλά πρέπει να το ξέρω, γι' αυτό θέλω να την ξαναδώ. Μέχρι και διαμαντένιο δαχτυλίδι της έχω αγοράσει".

    Τελικά είχε δίκιο ο Σοφοκλής στην "Αντιγόνη": έρως ανήκατε μάχαν!

    [09] Champions League

    Εντάξει ο Σκόουλς

    14/10/2004 10:26:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Έτοιμος να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους είναι ο Πολ Σκόουλς. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και τέθηκε στη διάθεση του Άλεξ Φέργκιουσον για τον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στη Μπέρμιγχαμ αλλά και για το Τσάμπιονς Λιγκ. Πολύ ευχαριστημένος δήλωσε με την επιστροφή του "κοκκινομάλλη" ο τεχνικός των "κόκκινων διαβόλων" καθώς όπως είπε, του "λύθηκαν" τα χέρια για το νευραλγικό χώρο του κέντρου.

    [10] Αμερικανικές εκλογές

    "Διαφορετικοί οι δύο υποψήφιοι" Ο αμερικανικός Τύπος για το debate

    14/10/2004 10:30:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Την πεποίθηση, ότι ο αμερικανικός λαός έχει να επιλέξει μεταξύ δύο διαφορετικών ανθρώπων και δύο διαφορετικών προγραμμάτων εκφράζουν οι εφημερίδες των ΗΠΑ, μετά την τελευταία τηλεοπτική αναμέτρηση Μπους- Κέρι. Στις σελίδες τους στο Διαδίκτυο, οι περισσότερες εφημερίδες φιλοξενούν μακροσκελείς αναλύσεις σχετικά με το λόγο και την εμφάνιση των δύο μονομάχων και συγκρίσεις με τα δύο προηγούμενα debates. Επίσης, υπάρχουν πολλές ψηφοφορίες, όπου οι αναγνώστες καλούνται να επιλέξουν ποιός από τους δύο υποψηφίους κέρδισε τις εντυπώσεις. Νικητής όλων αυτών; Αν και με μικρή διαφορά, που κυμαίνεται μεταξύ 1%-3%, ο Τζον Κέρι.

    Τα σχόλια

    "Νύχτα γεμάτη νύξεις, στερεότυπα και σκώμματα" χαρακτηρίζει τη χθεσινή τηλεμαχία μεταξύ του Τζορτζ Μπους και του Τζον Κέρι η USA Today. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δύο μονομάχοι τα έδωσαν όλα, ώστε να καταφέρουν να προσελκύσουν σημαντικούς πυρήνες ψηφοφόρων, λίγες εβδομάδες πριν την αναμέτρηση της 2ας Νοεμβρίου.

    Από την πλευρά τους, οι Los Angeles Times τονίζουν τις διαφορές των δύο υποψηφίων, στις απαντήσεις των οποίων κυριαρχούσε το "ο αντίπαλος δεν γνωρίζει το θέμα για το οποίο μιλάει".

    Η Chicago Tribune ανακηρύσσει νικητή της τηλεμαχίας τον Τζον Κέρι, επισημαίνοντας, πως "εάν η χώρα έπρεπε να εκλέξει τον καλύτερο ρήτορα έπειτα από τρεις μονομαχίες, θα κέρδιζε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών".

    Στις διαφορές μεταξύ των δύο υποψηφίων για την αμερικανική προεδρία αναφέρεται και η Washington Post, που επισημαίνει ότι οι κ.κ. Μπους και Κέρι "εξέφρασαν άνετα τις θέσεις, που θα ήθελαν να ακούσουν οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές τους".

    Την άποψη πως η τελευταία τηλεοπτική αναμέτρηση τελείωσε όπως οι προηγούμενες δύο, στους τομείς των διαφορετικών προγραμμάτων, της φρασεολογίας και του στυλ, εκφράζουν οι New York Times.

    Τέλος, με τίτλο "Αμερική γίνε σύζυγός μου", το περιοδικό Time τονίζει, ότι στο τελευταίο debate οι δύο μονομάχοι προσπάθησαν να δείξουν την ευαίσθητη πλευρά τους. "Μας είπαν ότι είναι δυνατοί, αλλά και ευαίσθητοι και κάθε ένας από αυτούς θέλει τις ΗΠΑ για γυναίκα του", καταλήγει το σχόλιο του περιοδικού.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νικητής ο Κέρι και στο τρίτο debate

    [11] Διεθνή

    Πέντε τραυματίες "Ξεσηκώθηκαν" κρατούμενοι στην Τουρκία

    14/10/2004 10:24:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν όταν κρατούμενοι του ποινικού δικαίου σε φυλακή της Μπούτσα, στα προάστια της Σμύρνης, "ξεσηκώθηκαν", μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Οι κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στα σεντόνια και τα στρώματά τους καταγγέλλοντας ότι η διεύθυνση αγνοεί τα αιτήματά τους για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ιατρική περίθαλψη. Τρεις δεσμοφύλακες κρατούνται όμηροι από τους κρατούμενους, οι οποίοι απειλούν να τους σκοτώσουν. Οι πέντε τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Σμύρνης. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων δεν διευκρίνισε εάν πρόκειται για δεσμοφύλακες ή κρατούμενους.

    Διαπραγματεύσεις με τους εξεγερμένους

    Οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να ελέγξουν την πυρκαγιά σε τουλάχιστον έναν τομέα των φυλακών, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας γύρω από το συγκρότημα, και μονάδες της χωροφυλακής, που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια των φυλακών, έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

    Εν τω μεταξύ, διεξάγονται διαπραγματεύσεις με τους εξεγερμένους, ανέφερε το πρακτορείο Ανατολή.

    [12] Αθλητισμός

    "Όσκαρ ατυχίας" για τον Γκατσιούδη

    14/10/2004 10:45:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στον αθλητισμό υπάρχουν πάντα πολλές ατυχίες, Η περίπτωση του Κώστα Γκατσιούδη όμως μοιάζει να μην έχει τέλος. Ό Έλληνας ακοντιστής είναι στη δυσάρεστη θέση να μπει ακόμα μια φορά στο χειρουργείο και να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση στην τραυματισμένη του ωμοπλάτη. Η επέμβαση λογίζεται περίπου σε τρεις εβδομάδες και έτσι ο Γκατσιούδης αναμένεται να γυρίσει άμεσα στην Ελλάδα και να ξαναφύγει για την Αυστρία όπου και θα μπει στο νοσοκομείο την παραμονή της αρθροσκόπησης.

    Απογοήτευση

    Οι θεραπείες για τον αθλητή από το Διδυμότειχο φαίνεται πως δεν είχαν αποτέλεσμα, τουλάχιστον αυτό που επιθυμούσε αυτός και ο γιατρός του Βέρνερ Άντλερ, ο οποίος πήρε την απόφαση για μία ακόμη επέμβαση. Απογοητευμένος φάνηκε στις δηλώσεις του ο Έλληνας Πρωταθλητής.

    Τόνισε πως μετά από δύο χρόνια "ταλαιπωρίας" αυτή θα είναι η τελευταία προσπάθεια, ώστε να επανέλθει ο ώμος του καθώς δεν "αντέχει άλλο. Πάντως ακόμα και τώρα δεν μπόρεσε να πει με σιγουριά πως θα τα παρατήσει.

    [13] Οικονομία

    Έδειξε η έρευνα-αστραπή της Eurostat Εντός των κριτηρίων τα ελλείματα

    14/10/2004 10:52:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σε απόσταση ασφαλείας από το όριο του 3%, βρέθηκε το έλλειμμα του Προϋπολογισμού 1999, από το κλιμάκιο της Eurostat, κατά τον έλεγχο-αστραπή, που πραγματοποίησε το τελευταίο διήμερο στην Αθήνα χωρίς όμως να τίθεται υπό αμφισβήτηση η εγκυρότητα της ένταξης της Ελλάδας στην ευρωζώνη ενώ μικρή αναμένεται να είναι η αύξηση των ελλειμμάτων για τα έτη 1997-8. Μετά και τους νέους ελέγχους, θα αποτυπωθούν στους εθνικούς λογαριασμούς της εν λόγω τριετίας και οι μη καταγεγραμμένες αμυντικές δαπάνες, που αποτέλεσαν το τελευταίο διάστημα "μήλον της έριδος". Ωστόσο ο έλεγχος της Eurostat στο εξής θα γίνει αυστηρότερος, καθώς θα έχει τη δυνατότητα να διερευνά οποιοδήποτε λογαριασμό κράτους-μέλους, για τον οποίο έχει αμφιβολίες.

    Μικρή επιβάρυνση

    Η αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων, σε συνέχεια και της δημοσιονομικής απογραφής, αναμένεται να επιβαρύνει τα ελλείμματα των ετών 1997, 1998 και 1999 κατά περίπου 1,2 δις ευρώ ή κατά δύο έως τρία δέκατα της μονάδας. Λαμβανομένων υπόψη και των νέων στοιχείων, το έλλειμμα του 1999, με βάση το οποίο αξιολογήθηκε η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, διαμορφώνεται σε 1,8% του ΑΕΠ, κινείται δηλαδή εντός των κριτηρίων της Συνθήκης του Μάαστριχτ.

    [14] Διεθνή

    Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί Αιματηρές επιχειρήσεις στη Γάζα

    14/10/2004 10:53:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το θάνατο τριών Παλαιστινίων είχαν ως αποτέλεσμα οι ολονύκτιες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας. Δύο άοπλοι Παλαιστίνοι έπεσαν νεκροί, όταν ισραηλινός πύραυλος "χτύπησε" αργά την Τετάρτη, τον προσφυγικό καταυλισμό της Ράφα, στη νότια πλευρά της Λωρίδας της Γάζας, όπου τα τέσσερα τελευταία χρόνια, έχουν σκοτωθεί δεκάδες Παλαιστίνιοι. Στο μεταξύ, νωρίτερα, ένα μέλος της ριζοσπαστικής οργάνωσης Χαμάς σκοτώθηκε στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και άλλο ένα μέλος της μαχητικής οργάνωσης τραυματίστηκε σε αεροπορική επιδρομή, που πραγματοποίησαν οι ισραηλινές δυνάμεις, κοντά σε τζαμί στο κέντρο του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπαλίγια. Όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές, νεκρός ήταν ο 24χρονος Μοσιέντιν Ελ Μαχντμούν.

    [15] Αθλητισμός

    Έρικσον:"Έχω εμπιστοσύνη στον Όουεν"

    14/10/2004 11:18:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την ικανοποίηση του αλλά και την σιγουριά του για τον Μάικλ Όουεν, εξέφρασε ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, Σβεν Γκόραν Έρικσον. Ο Σουηδός τεχνικός, δήλωσε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του Άγγλου επιθετικού παρά το γεγονός ότι ο "Μιχαλάκης" δεν έχει καταφέρει να κερδίσει θέση βασικού στη Ρεάλ Μαδρίτης και έχει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στα "πόδια του". Κλείνοντας, ο Έρικσον έκανε ειδική μνεία για τις δύο πολύ καλές, όπως τις χαρακτήρισε, εμφανίσεις του "γκαλάκτικο" στους ισάριθμους αγώνες των "λιονταριών" για τα προκριματικά του Μουντιάλ, (πέτυχε και το γκολ της νίκης στο χθεσινό παιχνίδι με το Αζερμπαϊτζάν), ενώ χαρακτήρισε φανταστικό το επίτευγμα των 28 γκολ που έχει πετύχει σε 65 συμμετοχές στην Εθνική Αγγλίας.

    Ο Μπέκαμ αρχηγός

    Ο Σουηδός τεχνικός στάθηκε και σε όλα αυτά που ακούστηκαν τον τελευταίο καιρό για τον Ντέηβιντ Μπέκαμ. Ο Έρικσον στήριξε τον μέσο της Ρεάλ Μαδρίτης, μετά την έντονη κριτική που δέχτηκε για την δήλωση του πως επίτηδες πήρε την κάρτα, αλλά και τα όσα επακολούθησαν, δηλώνοντας πως ουδέποτε σκέφτηκε να τον βγάλει από τη θέση από τη θέση του αρχηγού των "λιονταριών" και πως πρόθεση του είναι να παραμείνει σε αυτή.

    Κλείνοντας την αναφορά του στον "σπάις μπόι" δήλωσε πως είναι ικανοποιημένος για την απολογία του και τη συγνώμη του προς τον Αγγλικό λαό, και ζήτησε να "κλείσει" εδώ το θέμα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 14 October 2004 - 8:51:39 UTC