Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αμφίβολος ο Βιεϊρά
  • [02] Προτείνει λύση συναινετική και προοδευτική Συναίνεση με την Αριστερά
  • [03] Καταστροφική η Προεδρία Μπους "Ψηφίζουν" Κέρι οι NY Times
  • [04] Δεν ήταν μίζα, ήταν δάνειο υποστηρίζει ο ίδιος Τα "δωράκια" έκαψαν
  • [05] Κάτω από αντίξοες συνθήκες Επιχείρηση διάσωσης λαθρομεταναστών

    [01] Champions League

    Αμφίβολος ο Βιεϊρά

    16/10/2004 10:54:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Πατρίκ Βιεϊρά στο ματς της Αρσεναλ στην Αθήνα κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 3ης ημέρας του τσάμπιονς λιγκ. Ο Γάλλος σταρ της πρωταθλήτριας Αγγλίας τραυματίστηκε σήμερα στο ματς κόντρα στην Αστον Βίλα, όταν σε ένα μαρκάρισμα του Σάμουελ, χτύπησε τον αστράγαλό του. Σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο των "κανονιέρηδων", πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ενισχύσει την ομάδα του στο ματς της Αθήνας. Παρόλα αυτά ο Αρσέν Βενγκέρ είναι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρει να δώσει το "παρών" σε αυτό το δύσκολο, όπως το χαρακτήρισε, ματς και συγκεκριμένα είπε, "Είναι δυνατό παιδί και πιστεύω πως θα αναρρώσει. Είναι μεγάλο ματς για εμάς, αυτό της Τετάρτης γιατί θέλουμε να τα πάμε καλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι απλό πάντως, εάν η συμμετοχή του Βιεϊρά είναι ρίσκο δεν θα το πάρω. Εάν το ιατρικό επιτελείο πει πως μπορεί να παίξει, τότε θα παίξει", κατέληξε ο Γάλλος τεχνικός.

    [02] Εσωτερικά

    Προτείνει λύση συναινετική και προοδευτική Συναίνεση με την Αριστερά παρούσα

    17/10/2004 9:32:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

    Υπέρ μίας λύσης συναινετικής και προοδευτικής για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τάσσεται με συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο Νίκος Κωνσταντόπουλος. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ δηλώνει κατά της πρόωρης κάλπης και καλεί τα δυο μεγάλα κόμματα να εξαντλήσουν τα περιθώρια της συναίνεσης και της συνεννόησης. " Τα δυο μεγάλα κόμματα, οφείλουν να αναζητήσουν συναινετική λύση στο θέμα εκλογής Προέδρου και να μην μπουν σε μία ακόμα εκλογή μάχη" ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας με έμφαση ότι σε αυτή τη διαδικασία "η αριστερά πρέπει να είναι παρούσα και μάλιστα να επιδιώξει τη μετατόπιση του άξονα της συναίνεσης σε όσο γίνεται προοδευτικότερη κατεύθυνση". Σε ότι αφορά τα πρόσωπα , υπογράμμισε ότι αυτή η συζήτηση έπεται.

    [03] Αμερικανικές εκλογές

    Καταστροφική η Προεδρία Μπους "Ψηφίζουν" Κέρι οι NY Times

    17/10/2004 10:06:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Οι New York Times "ψηφίζουν" Τζον Κέρι για τον προεδρικό θώκο στις ΗΠΑ. Σε σημερινό της άρθρο, η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα χαρακτηρίζει καταστροφική την προεδρία του Τζορτζ Μπους και γράφει διθυράμβους για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, τον οποίο θεωρεί ότι έχει όλα τα φόντα για να αφήσει εποχή στην αμερικανική προεδρία."Έχει ικανότητες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για ένα μεγάλο πρόεδρο. Πάνω απ όλα, μας φαίνεται ως ένας άνδρας με ισχυρές ηθικές αρχές" αναφέρει η εφημερίδα και προσθέτει "μας εντυπωσίασε η ευρυμάθεια και η καθαρή σκέψη του κ. Κέρι. Είναι πρόθυμος να επανεξετάζει τις αποφάσεις όταν οι συνθήκες αλλάζουν". Η τελευταία αναφορά της εφημερίδας, είναι έμμεση απάντηση στους Ρεπουμπλικάνους που χαρακτηρίζουν επικίνδυνη την ευμετάβολη στάση του Τζον Κέρι απέναντι σε πολλά θέματα.

    Περιοδεία στο Οχάιο

    Το Σάββατο ο Τζον Κέρι περιόδευσε με λεωφορείο στο Οχάιο, μια κρίσιμη Πολιτεία που στις εκλογές του 2000 την είχε κερδίσει ο Μπους με ελάχιστη διαφορά από τον τότε αντίπαλό του Αλ Γκορ.

    Ο μοναδικός Δημοκρατικός υποψήφιος που έχει κερδίσει στο Οχάιο τα τελευταία 50 χρόνια ήταν ο Τζίμι Κάρτερ το 1976.

    Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Μπους και επικεντρώθηκε στο ζήτημα της ανεργίας, τονίζοντας ότι από το 2001 έχουν χαθεί στο Οχάιο 173.000 θέσεις εργασίας.

    Σχετικά Links:

    John Kerry for President

    [04] Διεθνή

    Δεν ήταν μίζα, ήταν δάνειο υποστηρίζει ο ίδιος Τα "δωράκια" έκαψαν Πρόεδρο της Κόστα Ρίκα

    17/10/2004 10:50:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη της Κόστα Ρίκα είναι ο πρώην Πρόεδρος της χώρας. Ο Μιγκέλ Ανχελ Ροντρίγκες που διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, συνελήφθη από τις αρχές ως άμεσα εμπλεκόμενος σε υπόθεση διαφθοράς. Ο Ροντρίγκες, κατηγορείται ότι ως Πρόεδρος "βοήθησε" τη γαλλική εταιρεία Alcatel να αναλάβει δημόσιο έργο αξίας 149 εκατομμυρίων δολαρίων στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Όπως υποστηρίζει ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της χώρας Χοσέ Αντόνιο Λόμπο, ο Κοσταρικανός Πρόεδρος έλαβε για αυτή του τη διαμεσολάβηση, ένα δωράκι ύψους 150.000 δολαρίων. Ο Ροντρίγκες, υποστηρίζει ότι δανείστηκε το ποσό για τις ανάγκες της εκστρατείας του για την εκλογή του στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών.

    [05] Εσωτερικά

    Κάτω από αντίξοες συνθήκες Επιχείρηση διάσωσης λαθρομεταναστών

    17/10/2004 11:18:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα επιχείρηση διάσωσης 30 Ιρανών λαθρομεταναστών, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αιβαλί Τουρκίας και Μυτιλήνης. Στην επιχείρηση συμμετέχουν τρία σκάφη του λιμενικού και ένα ελικόπτερο. Οι έρευνες πραγματοποιούνται με μεγάλη δυσκολία λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών. Το κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ενημερώθηκε τηλεφωνικά για το συμβάν στις 3.45 τα ξημερώματα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 17 October 2004 - 8:50:53 UTC