Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τους νέους άξονες παρουσιάζει ο Αλογοσκούφης Τα ελλείμματα στο ECOFIN
  • [02] Θύμα "ηλεκτρονικής ληστείας" το Μπέρκλεϋ "Ανοιχτά" στους χάκερ τα
  • [03] Circus Theatre Show: Ενα μαγικό βαριετέ
  • [04] Το φλογερό πάθος τούς έφτασε πριν τον όλεθρο Ελεύθερη πτώση από έρωτα
  • [05] Από το Νοέμβριο του 2004 έως το Μάιο του 2005 Η "Συλλογή Κωστάκη"
  • [06] Ενιαίο σύστημα τιμολόγησης Διαφάνεια στα δημόσια έργα
  • [07] Χωρίς Κορακάκη η Χαλκηδόνα
  • [08] Με ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Υγείας Αλλάζει το σύστημα εφημεριών
  • [09] Δεκτές οι παραιτήσεις από τον Πρόεδρο Παραιτήθηκε η κυβέρνηση του
  • [10] Δεκτή η έφεση Μαλαδένη
  • [11] "Προστασία των ευαίσθητων ομάδων και της αγοράς" Χρ. Παπουτσής "Να
  • [12] Δεκατρείς νεκροί και 50 τραυματίες "Σαρώνει" την Ιαπωνία ο Τοκάτζε
  • [13] Στο εργοστάσιο του Μπόχουμ Απεργία τέλος στην Opel
  • [14] Επίσκεψη Στεφανόπουλου στα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας
  • [15] Με καταμετρημένο το 50,7% των ψήφων Μπροστά ο Καρζάι
  • [16] Πρόωρη η συζήτηση για τον Πρόεδρο
  • [17] Στη Βουλή Διαξιφισμοί για τη ρύθμιση εκκρεμών υποθέσεων
  • [18] Αφέθηκαν δύο Αιγύπτιοι- νεκρός Ιρακινός Ελευθερία και θάνατος στο Ιράκ

    [01] Οικονομία

    Τους νέους άξονες παρουσιάζει ο Αλογοσκούφης Τα ελλείμματα στο ECOFIN

    20/10/2004 12:53:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2004 7:24:07 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Τα βασικά στοιχεία του προϋπολογισμού για το 2005 και τους άξονες της νέας οικονομικής πολιτικής παρουσιάζει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, στο συμβούλιο των ομολόγων του στο ECOFIN και στην Ευρωζώνη, σήμερα και αύριο στο Λουξεμβούργο. "Στόχος να πείσουμε ότι, θα εμμείνουμε στον προϋπολογισμό και θα μειώσουμε το έλλειμμα", τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 ο Γιώργος Αλογοσκούφης και πρόσθεσε ότι, θα δοθούν εξηγήσεις για τα ελλείμματα των προηγούμενων ετών και το χρέος. Παράλληλα, θα παρουσιάσει και τα μέτρα για την μείωση του ελλείμματος σε επίπεδα κάτω του 3% μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς. Τα συμβούλια θα απασχολήσουν κυρίως οι δημοσιονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία, χώρες όπου το έλλειμμα υπερβαίνει το όριο του 3% του ΑΕΠ , που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας.

    Δηλώσεις Αλμούνια

    Νωρίτερα πάντως, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις επίτροπος Χοακίν Αλμούνια άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής στην Αθήνα, νέου κλιμακίου της Eurostat προκειμένου να ελέγξει εκ νέου τα δημοσιονομικά στοιχεία της περιόδου 1997-1999.

    Όπως τόνισε, κατά την προηγούμενη επίσκεψη της Eurostat την περασμένη εβδομάδα, τα στοιχεία που έλαβε από την ΕΣΥΕ ήταν ελλιπή και ότι η Επιτροπή εξακολουθεί να μην έχει πλήρη εικόνα του πραγματικού ύψους του ελλείμματος για τα συγκεκριμένα έτη.

    Επανέλαβε δε ότι η Επιτροπή εξετάζει τη δυνατότητα προσφυγής κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την πλημμελή κοινοποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων.

    Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μετά από τις αλλεπάλληλες αναθεωρήσεις θα συζητηθεί απόψε στη σύσκεψη της Ευρωομάδας στο Λουξεμβούργο όπου ο κ. Αλμούνια θα παρουσιάσει τις προτάσεις της Κομισιόν για τη βελτίωση της ελεγκτικής λειτουργίας της Eurostat.

    Στην ατζέντα των συμβουλίων δεν περιλαμβάνεται ειδική αναφορά στην περίπτωση της Ελλάδας θεωρείται, όμως, βέβαιο ότι, ο Υπουργός Οικονομίας θα κληθεί να απαντήσει για το πως θα μπορέσει η χώρα μας να περιορίσει το έλλειμμα της κατά περίπου 2,5 μονάδες το 2005.

    Επίσης, οι Υπουργοί Οικονομίας θα ασχοληθούν και με την παροχή ποιοτικών στατιστικών στοιχείων των κρατών-μελών της Ε.Ε. προς τα αρμόδια θεσμικά όργανα και ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει εκφράσει στο παρελθόν αμφιβολίες για την ακρίβεια των στατιστικών στοιχείων, που της διαβιβάζεται.

    Τέλος, στο ECOFIN θα συζητηθεί και το πρόγραμμα μείωσης του δημοσίου ελλείμματος της Ολλανδίας.

    [02] Τεχνολογία

    Θύμα "ηλεκτρονικής ληστείας" το Μπέρκλεϋ "Ανοιχτά" στους χάκερ τα προσωπικά δεδομένα

    20/10/2004 1:36:00 μμ

    Συντάκτης: Κώστας Μητρέλης

    Στο έλεος των χάκερ βρίσκονται τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων ανθρώπων, όπως αποδείχθηκε με την ηλεκτρονική ληστεία που πραγματοποίησε "παραβιαστής" στα αρχεία του Πανεπιστήμιου Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια. Ο χάκερ κατάφερε να "σπάσει" την ασφάλεια του κεντρικού υπολογιστή του πανεπιστημίου και να αποκτήσει πρόσβαση στα ονόματα και τους αριθμούς Κοινωνικής Ασφαλείας 1,4 εκατομμυρίων Καλιφορνέζων. Οι υπεύθυνοι θεωρούν, ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη "επίθεση" τέτοιου τύπου, που έχει δεχθεί το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο. Τοπικές αρχές και FBI έχουν ξεκινήσει έρευνες για την ανακάλυψη του χάκερ, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να τον εντοπίσουν.

    Ο κλέψας του κλέψαντος ...

    Τα στοιχεία των Καλιφορνέζων, που περιλάμβαναν ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα, είχε συλλέξει ερευνητής του πανεπιστημίου, για να τα χρησιμοποιήσει σε έρευνα, σχετικά με την επίδραση των τακτικών μισθών στην εν τω οίκω περίθαλψη ηλικιωμένων. Ερωτηματικά γεννάει, βέβαια, ο τρόπος με τον οποίο αυτά τα στοιχεία βρέθηκαν στους υπολογιστές του πανεπιστημίου, καθώς τα τελευταία είχαν αποσπασθεί χωρίς την άδεια των πολιτών. Εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος κατά πόσο μπορεί να χαρακτηριστεί κλέφτης ο χάκερ και όχι ο ερευνητής, που απέσπασε για δική του χρήση τα δεδομένα των πολιτών.

    Ωστόσο, ο αναπληρωτής γραμματέας του Γραφείου Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών της Καλιφόρνια, Κάρλος Ράμος, τόνισε, ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία μπορούν να τεθούν στην διάθεση των ερευνητών, εφόσον έχει υπάρξει συνεννόηση με την πολιτεία. Στη δήλωσή του, όμως, δεν καθιστά σαφές, αν ο συγκεκριμένος ερευνητής, είχε όντως τη δικαιοδοσία να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα αυτά, χωρίς την άδεια των πολιτών.

    Ελλιπής η ασφάλεια στο διαδίκτυο (;)

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του πανεπιστημίου, Τζορτζ Στραίητ, επιβεβαίωσε, ότι το ηλεκτρονικό δίκτυο του Μπέρκλεϋ παραβιάστηκε και χαρακτήρισε την παραβίαση αυτή, ως τη μεγαλύτερη "επίθεση", που έχει δεχθεί το εκπαιδευτικό ίδρυμα της Καλιφόρνια. Συγκεκριμένα, το πανεπιστήμιο εντόπισε την "παραβίαση", που έγινε στα τέλη Αυγούστου, αλλά απέφυγε να ειδοποιήσει την πολιτεία, μέχρι να προχωρήσουν οι έρευνες, που διενεργούσε το ίδιο το ίδρυμα, σε συνεργασία με το FBI.

    Το περιστατικό αυτό, ωστόσο, έφερε στην επιφάνεια το μεγάλο ζήτημα της κατοχής προσωπικών δεδομένων, από κρατικές υπηρεσίες και ιδρύματα, αλλά και αυτό της ασφάλειας που απολαμβάνουν ορισμένα ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία των χρηστών στο διαδίκτυο.

    [03] Πολιτισμός

    Circus Theatre Show: Ενα μαγικό βαριετέ

    20/10/2004 2:36:00 μμ

    Πιστό στην παράδοση που εγκαινίασε παρουσιάζοντας εναλλακτικά θεάματα, το Θέατρο Coronet υποδέχεται τη φετινή σεζόν με ένα αστραφτερό show, το Circus Theatre Show. Πίσω του "κρύβεται" ο διάσημος Γερμανός σκηνοθέτης του βαριετέ Udo Pueschel σε συνεργασία με τον ελληνικής καταγωγής πολυβραβευμένο μάγο George, που ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν ένα μοναδικό θέαμα με τους διασημότερους ακροβάτες, ζογκλέρ, μάγους και μίμους του κόσμου σε μία συγκλονιστική παράσταση που θα εκπλήξει και θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους θεατές.

    Μια μοναδική "συλλογή" ακροβατών και ζογκλέρ

    Ο γνωστός για τα απίστευτα ταχυδακτυλουργικά του μάγος George θα είναι ο επίσημος ξεναγός του κοινού στον κόσμο της φαντασίας και της μαγείας,. Συνοδοιπόροι του διάσημοι performers από όλον τον κόσμο:

    Η εκρηκτική βιολονίστρια Tamara Teslenko από την Σιβηρία που με το έμφυτο ταλέντο και χαρισματική παρουσία ξέρει να μαγεύει με τον δικό της τρόπο, θα συνοδεύει τα μαγικά δρώμενα με το βιολί της.

    Ο Ρώσος Konstantin Mouraviev, κλόουν/ακροβάτης, με το γερμανικό τροχό του, βραβευμένος με το πρώτο βραβείο στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλόουν, που έγινε πριν λίγους μήνες στη Δανία.

    Η Gina Althoff, ζογκλέρ από τη Γερμανία. Απόγονος της περιώνυμης οικογένειας τσίρκου Althoff, είναι από τις διασημότερες ζογκλέρ του κόσμου, που μπορεί να ισορροπήσει στα πόδια της από μπάλες και τροχούς ως βαλίτσες και φλεγόμενους πυρσούς (από 22/11 μέχρι 12/12).

    Οι Acts Fly. Εναέριοι ακροβάτες, χορευτές από τη Γαλλία και την Ουαλία, οι οποίοι μετά την Disneyland στο Παρίσι, την Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, το Circus Maximus στην Ισπανία, έρχονται στο Coronet, για να συναρπάσουν, από αέρος με την δεξιοτεχνία και τον αισθησιασμό τους.

    Η Tuya, το "κορίτσι λάστιχο" από τη Μογγολία. Από το περίφημο Mongolian Fascination Ensemble φέρει τον τίτλο της καλύτερης ακροβάτισσας της Γερμανίας το 2001 με απίστευτες κινήσεις που δίνουν την εντύπωση ότι δεν έχει σπονδυλική στήλη!

    Ο Γερμανός Marcus, που φέρει τον τίτλο του πιο γρήγορου ζογκλέρ του κόσμου.

    Η Annet, Γερμανίδα ακροβάτης, που έχει καταρρίψει το νόμο της βαρύτητας με την άψογη τεχνική της. (από 22/10 μέχρι 21/11)

    Η Καναδέζα Sylvia Louis, το αστέρι του Cirque du Soleil σε εναέριο χορό που κόβει την ανάσα.

    Οι Κινέζοι Black Sun, το πιο δυνατό και ριψοκίνδυνο δίδυμο ακροβατών/ ζογκλέρ, που μόνο η φαντασία τους αποτελεί το όριο των δυνατοτήτων τους.

    Ο Markus Furtner, με τα απίστευτα devil sticks, που τα κάνει να χορεύουν στον αέρα.

    [04] Διάφορα

    Το φλογερό πάθος τούς έφτασε πριν τον όλεθρο Ελεύθερη πτώση από έρωτα

    20/10/2004 2:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Αν ήταν παράνομο ζευγάρι ή όχι δε θα το μάθουμε ποτέ, το σίγουρο, όμως είναι, ότι η φλογερή τους αγάπη λίγο έλειψε από τον έβδομο ουρανό να τους στείλει στον άλλο κόσμο. Ο λόγος για ένα 35χρονο και μια 31χρονη, οι οποίοι μη έχοντας προφανώς πού αλλού να στεγάσουν τον έρωτα τους, αποφάσισαν να συνευρεθούν εντός του αυτοκινήτου τους χωρίς να υπολογίσουν σωστά τις αναγκαίες παραμέτρους. Λάθος πρώτο: αντί να σκεφθούν την ασφάλειά τους υπέκυψαν στο κάλεσμα της περιπέτειας και στάθμευσαν στην άκρη ενός γκρεμού. Κι επειδή το ένα φέρνει τ άλλο το κακό δεν άργησε να γίνει. Κάτι το ειδυλλιακό περιβάλλον, κάτι το ασίγαστο πάθος λύθηκε το χειρόφρενο και βρέθηκαν να κάνουν ελεύθερη πτώση από ύψος 100μ! Ευτυχώς φύλαξε ο θεός Έρωτας και βγήκαν σώοι και αβλαβείς. Οι ντόπιοι, πάντως, το χουν κάνει ανέκδοτο και θα χουν να λένε για καιρό.

    [05] Πολιτισμός

    Από το Νοέμβριο του 2004 έως το Μάιο του 2005 Η "Συλλογή Κωστάκη" ταξιδεύει στην Ευρώπη

    20/10/2004 3:34:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2004 5:23:51 μμ)

    Συντάκτης: Βαρβάρα Τουμαζάτου

    Πηγή: ΑΠΕ

    "Φως και χρώμα στη ρωσική πρωτοπορία. Η "Συλλογή Κωστάκη" του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης", είναι ο τίτλος της μεγάλης έκθεσης, που θα παρουσιαστεί σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, από το Νοέμβριο του 2004 έως το Μάιο του 2005. H έκθεση θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο "Martin Gropius Bau", στο Βερολίνο, από τις 2.11.04 έως τις 10.01.05. Έπειτα, θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, στη Βιέννη, από 17.02.05 έως 29.05.05 και θα καταλήξει στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Θεσσαλονίκη, έως το Σεπτέμβριο του 2005. Η έκθεση είναι χωρισμένη σε δέκα ενότητες, αποτελείται από 350 έργα και πλούσιο αρχειακό υλικό, όπως χειρόγραφα, βιβλία, φωτογραφίες και προβολές ταινιών. Διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Βερολίνου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

    Ενότητες της έκθεσης

    Διεθνής επιστημονική επιτροπή, με επικεφαλής τον καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διευθυντή του Κ.Μ.Σ.Τ., Μιλτιάδη Παπανικολάου, ανέλαβε να διερευνήσει θέματα, όπως:

    η μελέτη μονοχρωματικών έργων, η απελευθέρωση του χρώματος, η απόδοση του κοσμικού και μεταφυσικού φωτός στους πειραματισμούς των καλλιτεχνών της ρωσικής πρωτοπορίας. Το συγκεκριμένο κίνημα, εξάλλου, επηρέασε όλη την ευρωπαϊκή τέχνη του 20ού αιώνα.

    Επίσης, μελετάται η εισβολή της τεχνολογίας στο έργο τέχνης, ο ρόλος του ηλεκτρισμού, καθώς επίσης η φωτογραφία και ο κινηματογράφος.

    Την ευθύνη της επιστημονικής οργάνωσης της έκθεσης έχουν το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης, το Martin Gropius Bau του Βερολίνου και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, Συλλογή Λούντβιχ της Βιέννης.

    Την επιστημονική ευθύνη του τρίγλωσσου καταλόγου της έκθεσης έχει, αποκλειστικά, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, "Συλλογή Κωστάκη". Η έκδοσή του θα γίνει από τον γερμανικό εκδοτικό οίκο "DuMONT", ενώ τη γενική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Διευθυντής του Κ.Μ.Σ.Τ, καθηγητής Μιλτιάδης Παπανικολάου.

    [06] Εσωτερικά

    Ενιαίο σύστημα τιμολόγησης Διαφάνεια στα δημόσια έργα

    20/10/2004 4:28:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8- ΝΕΤ

    Με ενιαίο τρόπο θα κοστολογούνται εφεξής οι εργασίες των φορέων παραγωγής των δημοσίων έργων. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, για όλα τα έργα θα υπάρχει μια προκαθορισμένη τιμή, από την οποία οι όποιες παρεκκλίσεις θα πρέπει να δικαιολογούνται με ισχυρά επιχειρήματα. Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν σε εφαρμογή του νέου νόμου, που καταργεί το μαθηματικό τύπο και καθιερώνει το σύστημα μειοδοσίας σε όλους τους διαγωνισμούς του δημόσιου τομέα. Παράλληλα, όπως δήλωσε ο κ. Σουφλιάς, καμιά σύμβαση έργου δεν μπορεί να υπογράφεται με ανάδοχο, αν δεν έχει εξασφαλίσει πιστοποιητικό διαφάνειας από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

    Τα χαρακτηριστικά των νέων τιμολογίων

    Τα νέα τιμολόγια καλύπτουν έργα οδοποιίας, πρασίνου, υδραυλικά και λιμενικά, που αφορούν το 95% των έργων. Υπολείπονται μόνο τα τιμολόγια οικοδομικών εργασιών και υπόγειων έργων, που θα ολοκληρωθούν εντός του Νοεμβρίου.

    Σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Σουφλιάς εξήγησε, πως τα τιμολόγια αυτά είναι απολύτως σύγχρονα και αλλάζουν τα δεδομένα, που ισχύουν στην ελληνική αγορά.

    Τα νέα τιμολόγια αποτυπώνουν τις πραγματικές τιμές της αγοράς, οι οποίες, αν και ήταν σε γνώση των υπηρεσιών παρέμεναν σε αχρηστία, με αποτέλεσμα τη δυσαρμονία στην κοστολόγηση των επιμέρους εργασιών ακόμα και μεταξύ έργων της ίδιας υπηρεσίας.

    Επίσης, περιορίζουν στο ελάχιστο τις διαφωνίες μεταξύ αναδόχου και κυρίου του έργου και παράλληλα συντείνουν στην απεξάρτησή τους από ξεπερασμένες αναλύσεις τιμών, που ευθύνονταν για τη μη ορθολογική κοστολόγηση των έργων και οδηγούσαν στη διεκδίκηση νέων τιμών, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης.

    Ο κ. Σουφλιάς ανακοίνωσε, ότι την άλλη εβδομάδα θα είναι έτοιμο και θα σταλεί στους φορείς το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη και εκπόνηση των μελετών και υπολόγισε, πως μέχρι το Δεκέμβριο θα ψηφιστεί από τη Βουλή.

    Τέλος, σύμφωνα με τον υπουργό, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα δημοπρατηθούν έργα της Εγνατίας Οδού, ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ και μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου έργα του ΥΠΕΧΩΔΕ, αξίας 400 εκατομμυρίων ευρώ.

    [07] Αθλητισμός

    Χωρίς Κορακάκη η Χαλκηδόνα

    20/10/2004 4:44:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Εκτός μάχης τέθηκε οριστικά ο Γιώργος Κορακάκης. Ο μέσος της Χαλκηδόνας ένιωσε και πάλι ενοχλήσεις στην πρωϊνή προπόνηση της Τετάρτης και δεν κατάφερε να βγάλει όλο το πρόγραμμα. Το αιμάτωμα που έχει στον ορθό μηριαίο δεν υποχώρησε και αύριο θα υποβληθεί σε υπερηχογράφημα κάτι που σημαίνει ότι δεν θα βρίσκεται στη διάθεση του Γιώργου Παράσχου για το ματς της Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Υπολογίζεται ότι θα μπει κανονικά σε πρόγραμμα προπονήσεων στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

    [08] Εσωτερικά

    Με ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Υγείας Αλλάζει το σύστημα εφημεριών στα νοσοκομεία

    20/10/2004 4:48:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Ένα νέο και πιο ευέλικτο σύστημα εφημεριών στα νοσοκομεία προωθεί το Υπουργείο Υγείας με στόχο τον περιορισμό των ράντζων στους διαδρόμους των νοσοκομείων. Το νέο σύστημα παρουσιάστηκε την Τετάρτη σε συνδικαλιστικούς φορείς από εκπροσώπους του Υπουργείου. Το σχέδιο προβλέπει διπλασιασμό των νοσοκομείων που θα εφημερεύουν από το πρωί έως το μεσημέρι, ενώ μια άλλη ομάδα νοσοκομείων θα ξεκινάει την εφημερία από το μεσημέρι η οποία θα διαρκεί 16 ώρες.

    Πώς θα λειτουργεί το σύστημα

    Όπως προκύπτει από τις προτάσεις του Υπουργείου Υγείας, όλα τα νοσοκομεία θα εφημερεύουν στο εξής κάθε μέρα από τις 8 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι με στόχο να δέχονται τακτικά και έκτακτα περιστατικά. Από τις 2.30 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το πρωί της επόμενης ημέρας, θα εφημερεύει ένας κορμός δύο μεγάλων και τριών μικρότερων νοσοκομείων στην Αττική.

    Διευκρινίζεται ότι από την πρόταση προκύπτει ότι δεν καταργείται το 24ωρο εφημερίας απλώς από 24 ώρες μειώνεται σε 16 ώρες. Ο κορμός των νοσοκομείων που εφημερεύει όλο το βράδυ την επομένη θα δέχεται μόνο τακτικά περιστατικά εφόσον διαθέτει κενές κλίνες και ουσιαστικά θα βρίσκεται σε αργία.

    Η ομάδα που εφημερεύει στο 16ωρο δε θα κάνει εισαγωγές εκτάκτων ή τακτικών περιστατικών το πρωί της ίδιας μέρας ενώ για την επόμενη της εφημερίας της τονίστηκε ότι θα δέχεται περιστατικά μόνο εφόσον έχει κενά κρεβάτια.

    Στόχος η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών

    Το σύστημα αυτό εκτιμάται ότι θα συμβάλει στον περιορισμό των ράντζων καθώς οι ασθενείς θα κατανέμονται σε περισσότερα εφημερεύοντα νοσοκομεία αλλά και με δεδομένο ότι θα έχουν πλέον πρόσβαση σε οχτώ αντί για τέσσερα νοσοκομεία τις πρωινές ώρες, η εξυπηρέτηση του ασθενούς θα είναι άμεση.

    Σύμφωνα με τις προτάσεις, ορίζεται υπεύθυνος εφημερίας που θα διαχειρίζεται τις κρίσεις σε κάθε νοσοκομείο ενώ θα δοθεί εντολή εάν ασθενής πάει σε νοσοκομείο που δεν υπάρχουν ελεύθερα κρεβάτια, να μεταφέρεται σε άλλο νοσοκομείο που εφημερεύει μέσω του ΕΚΑΒ, ώστε εκεί να έχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες νοσηλείας.

    Οι πρώτες αντιδράσεις για τις προτάσεις του υπουργείου Υγείας ήρθαν από τις Ενώσεις των γιατρών οι οποίοι λένε ότι τα περιφερειακά νοσοκομεία της Αττικής δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, το προσωπικό και χρήματα για να πληρώσουν εφημερίες και να στηρίξουν ένα τέτοιο σύστημα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνήγορος Υγείας και προσλήψεις - εξπρές

    [09] Διεθνή

    Δεκτές οι παραιτήσεις από τον Πρόεδρο Παραιτήθηκε η κυβέρνηση του Λιβάνου

    20/10/2004 4:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2004 5:24:43 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- BBC- Reuters

    Νέο κύκλο πολιτικής αναταραχής, που έχει ξεσπάσει εδώ και αρκετές εβδομάδες στο Λίβανο, "πυροδοτούν" οι παραιτήσεις του πρωθυπουργού, Ραφίκ αλ Χαρίρι και σύσσωμου του υπουργικού συμβουλίου, που έγιναν δεκτές από τον Πρόεδρο της χώρας, Εμίλ Λαχούντ. Αφορμή για τις παραιτήσεις στάθηκε η απόφαση του Κοινοβουλίου για τροποποίηση του Συντάγματος, ώστε να παραταθεί η θητεία του φιλοσύρου Προέδρου. Επίσης, ο αναμενόμενος ανασχηματισμός είχε προκαλέσει τριβές μεταξύ του παραιτηθέντος πρωθυπουργού και του κ. Λαχούντ, που διαφωνούσαν για τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου. Παράλληλα, ο κ. Χαρίρι ανακοίνωσε, πως δεν θα είναι υποψήφιος για τη νέα κυβέρνηση.

    Δεν θα θέσει υποψηφιότητα

    "Υπέβαλα την παραίτηση της κυβέρνησης στον πρόεδρο Λαχούντ, διευκρινίζοντας πως δεν θα είμαι υποψήφιος για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης", τόνισε ο κ. Χαρίρι σε ανακοίνωση, που εξέδωσε το γραφείο του.

    Εξηγώντας τους λόγους της παραίτησης, ο κ. Χαρίρι έκανε λόγο για πολιτικές συνθήκες, που εμποδίζουν την ύπαρξη ενός "εσωτερικού ενιαίου μετώπου", το οποίο είναι αναγκαίο "για να αντιμετωπίσει ο Λίβανος τις προκλήσεις που έχει απέναντί του και να εκπληρωθούν οι προσδοκίες των Λιβανέζων".

    Σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας, ο κ. Λαχούντ πρέπει να αρχίσει κοινοβουλευτικές διαπραγματεύσεις για το διορισμό νέου πρωθυπουργού. Όπως ανέφερε κοινοβουλευτική πηγή, οι διαβουλεύσεις θα αρχίσουν αύριο, Πέμπτη.

    Ο κ. Χαρίρι ανέλαβε την εξουσία το 2000. Οι οπαδοί του τον θεωρούν πατέρα της ανοικοδόμησης του Λιβάνου, έπειτα από 15 χρόνια εμφυλίου πολέμου, επισημαίνοντας πως κατάφερε να αποκαταστήσει τη σταθερότητα και να προσελκύσει ξένους επενδυτές. Από την άλλη, οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν για το τεράστιο δημόσιο χρέος της χώρας, που αγγίζει τα 35 εκατομμύρια δολάρια.

    [10] Αθλητισμός

    Δεκτή η έφεση Μαλαδένη

    20/10/2004 5:38:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, έκανε δεκτή την έφεση του Μαλαδένη κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ, επιδικάζοντας στον ποδοσφαιριστή 160.000 ευρώ. Ακόμη η Επιτροπή έκανε επίσης δεκτές τις εφέσεις που άσκησαν κατά των πρωτόδικων αποφάσεων της ΕΕΟΔΕΠ/ΕΠΑΕ οι Βασίλης Μπλέτσας και Δημήτρης Ράπτης κατά της ΠΑΕ Ακράτητος, και επιδίκασε αντίστοιχα στους δύο παίκτες 13.324 και 7.310 ευρώ.

    [11] Εσωτερικά

    "Προστασία των ευαίσθητων ομάδων και της αγοράς" Χρ. Παπουτσής "Να αναλάβει τις ευθύνες της η Κυβέρνηση"

    20/10/2004 5:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2004 6:21:09 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Κριτική στους χειρισμούς της Κυβέρνησης για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος των τιμών του πετρελαίου άσκησε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο συντονιστής Ανάπτυξης και Εμπορίου του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής. Μάλιστα, κάλεσε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για τη στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων και να λάβει δέσμη μέτρων για την προστασία του εισοδήματος. "Η Κυβέρνηση αρνείται να πάρει τις ευθύνες της για να εγγυηθεί την ομαλή λειτουργία της αγοράς και για να προστατεύσει τα εισοδήματα των εργαζομένων σε περιόδους κρίσης", υπογράμμισε ο κ. Παπουτσής, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του κόμματος για την προστασία της οικονομίας, του εισοδήματος των εργαζομένων και της αγοράς.

    Προτάσεις ΠΑΣΟΚ για την αγορά

    Πιο συγκεκριμένα, για την προστασία της αγοράς, το ΠΑΣΟΚ προτείνει:

    επίδομα θέρμανσης για μικροσυνταξιούχους ανέργους και χαμηλόμισθους.

    μείωση του φόρου του πετρελαίου κίνησης για βιοτεχνίες και βιομηχανίες από τα 125 ευρώ στα 21.

    λειτουργία της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων.

    επέκταση των ελέγχων του ΚΕΔΑΚ σε ολόκληρη τη χώρα και τις απογευματινές ώρες.

    επιβολή πλαφόν (ανώτατης τιμής) εκεί, που υπάρχουν ενδείξεις εναρμονισμένων πρακτικών.

    ενεργοποίηση της επιτροπής ανταγωνισμού για τις περιπτώσεις εναρμονισμένων πρακτικών σε περιοχές της χώρας.

    αυστηρός έλεγχος σε ημερήσια βάση των τιμών των διυλιστηρίων και των τιμών εμπορίας.

    εφαρμογή της οδηγίας της ΕΕ για ελεύθερη πρόσβαση των πρατηριούχων στα διυλιστήρια.

    ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για τις ημερήσιες τιμές των εταιριών για παράδοση στο σπίτι του πετρελαίου θέρμανσης.

    ενθάρρυνση των καταναλωτών για έρευνα αγοράς για τα πρατήρια.

    προώθηση του φυσικού αερίου για τη μείωση της εξάρτησης από το πετρέλαιο.

    προώθηση πολιτικής για την εξοικονόμηση και την ορθολογική ΄χρήση της ενέργειας.

    [12] Διεθνή

    Δεκατρείς νεκροί και 50 τραυματίες "Σαρώνει" την Ιαπωνία ο Τοκάτζε

    20/10/2004 5:45:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters- ΒΒC

    Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές της Ιαπωνίας, το δυτικό τμήμα της οποίας πλήττεται από τον τυφώνα Τοκάτζε. Σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό, δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, πενήντα τραυματίσθηκαν και δώδεκα ακόμη αγνοούνται. Το πέρασμα του Τοκάτζε είχε ως αποτέλεσμα να παραλύσουν οι συγκοινωνίες σε στεριά, θάλασσα και αέρα και να διακοπεί η ηλεκτροδότηση, ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota σταμάτησε την παραγωγή σε δώδεκα από τα εργοστάσιά της. Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο Τοκάτζε, που ήδη πλήττει το νησί Σικόκου, μπορεί να "χτυπήσει" και ένα τμήμα του κυριότερου νησιού, Χόνσου και να περάσει κοντά από το Τόκιο.

    Παρέλυσαν οι συγκοινωνίες

    Περίπου 5.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους σε σχολεία και άλλους δημόσιους χώρους, ενώ σημειώθηκε διακοπή της ηλεκτροδότησης σε ορισμένες περιοχές.

    Δύο πλοία προσάραξαν σε αβαθή, χωρίς να τραυματισθεί κάποιος από τα πληρώματα ή να προκληθεί ότι διαρροή καυσίμων. Περίπου 500 πτήσεις εσωτερικού ακυρώθηκαν και σταμάτησαν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε μεγάλο τμήμα της δυτικής Ιαπωνίας.

    Ο Τοκάτζε, που στην ιαπωνική σημαίνει σαύρα, είναι ο δεύτερος τυφώνας που πλήττει την χώρα σε διάστημα δύο εβδομάδων και ο δέκατος από την αρχή του έτους, αριθμός- ρεκόρ στα ιαπωνικά χρονικά.

    [13] Διεθνή

    Στο εργοστάσιο του Μπόχουμ Απεργία τέλος στην Opel

    20/10/2004 6:14:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters

    Έληξε, μετά από ψηφοφορία των εργαζομένων, η επταήμερη απεργία στο εργοστάσιο της Opel στην πόλη Μπόχουμ της δυτικής Γερμανίας. Με 6.400 ψήφους υπέρ της επιστροφής και 1.700 κατά, οι εργαζόμενοι, που διαμαρτύρονταν για την περικοπή 12.000 θέσεων εργασίας, γύρισαν στη δουλειά τους στις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδας. Νωρίτερα, η General Motors, που ελέγχει το γερμανικό κολοσσό, δήλωσε έτοιμη να διαπραγματευθεί τη μείωση του κόστους εργασίας, με στόχο τη μακροπρόθεσμη διατήρηση των εργοστασίων και να ενεργήσει ώστε η μείωση των θέσεων εργασίας να είναι "κοινωνικά ανεκτή". Από την πλευρά της, η γερμανική Κυβέρνηση ανακοίνωσε, πως θα συζητήσει με την General Motors τη μείωση των απολύσεων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διαδήλωσαν για τη δουλειά τους

    [14] Εσωτερικά

    Επίσκεψη Στεφανόπουλου στα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας

    20/10/2004 6:45:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Ιδιαίτερης σημασίας χαρακτηρίζεται η πρώτη επίσκεψη Έλληνα προέδρου της Δημοκρατίας στα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη. Ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος και η ελληνική αποστολή επισκέφθηκαν τα μειονοτικά χωριά της περιοχής στο πλαίσιο της περιοδείας η οποία ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνου στο νεκροταφείο των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στην Αλβανία κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο κ. Στεφανόπουλος επισκέφθηκε τόπους μαχών του ελληνοϊταλικού πολέμου και συνομήλισε με κατοίκους και εκπροσώπους των τοπικών Αρχών που του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το χωριό Δρόβιανη, από όπου κατάγεται η οικογένεια της μητέρας του, ενώ στις 8 το βράδυ θα εκφωνήσει λόγο σε εκδήλωση που οργανώνουν οι ομογενείς στο χωριό Δερβιτσάνη.

    [15] Διεθνή

    Με καταμετρημένο το 50,7% των ψήφων Μπροστά ο Καρζάι

    20/10/2004 6:52:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο- BBC

    Σταθερό προβάδισμα στον απερχόμενο πρόεδρο του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, δίνουν τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών, που διεξήχθησαν στις 9 Οκτωβρίου. Με καταμετρημένο το 50,7% των ψήφων, ο κ. Καρζάι συγκεντρώνει το 59,8%, ενώ δεύτερος έρχεται ο πρώην υπουργός Παιδείας, Γιούνις Κανούνι, με 17,2%. Ακολουθούν οι δύο πολέμαρχοι, Αμντούλ Ρασίντ Ντόστουμ και Μοχάμεντ Μοχάκικ, με 8,3%, ενώ η Μασούντα Τζάλαλ, η μόνη γυναίκα υποψήφια, βρίσκεται στην έκτη θέση, συγκεντρώνοντας το 1% των ψήφων. Τα οριστικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στο Αφγανιστάν δεν αναμένονται πριν από τα τέλη του μήνα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πείραμα δημοκρατίας στο Αφγανιστάν

    [16] Εσωτερικά

    Πρόωρη η συζήτηση για τον Πρόεδρο

    20/10/2004 7:01:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Πρόωρη χαρακτηρίζουν Κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ τη συζήτηση γύρω από το ποιος θα διαδεχθεί στην προεδρία της Δημοκρατίας τον Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, τον ερχόμενο Μάρτιο. Πάντως, οι εκπρόσωποι των κομμάτων, τηρούν σιγή ιχθύος, όσον αφορά τα ονόματα για την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας. Ωστόσο, στελέχη και των δύο μεγάλων κομμάτων εξακολουθούν με δηλώσεις τους να διατηρούν στην επικαιρότητα το θέμα, είτε προτείνοντας πρόσωπα, είτε περιγράφοντας το προφίλ του υποψηφίου προέδρου, εκφράζοντας διαφορετικές απόψεις γύρω από τα πολιτικά πρόσωπα, που ακούγονται ως υποψήφιοι για τον προεδρικό θώκο. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, πάντως, υπογράμμισε, πως η συζήτηση για το θέμα της προεδρικής εκλογής και των ονομάτων είναι πρόωρη. Στο μεταξύ και ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, τόνισε, πως ισχύουν μέχρι κεραίας οι μέχρι τώρα δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος μιλά για συναίνεση.

    Για "αποπροσανατολισμό" κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ

    Πάντως, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε σε δηλώσεις του, ότι η προεδρολογία δεν είναι μεγάλο θέμα για το ΠΑΣΟΚ. "Το κόμμα" πρόσθεσε "θα παρουσιάσει την κατάλληλη ώρα τις προτάσεις του με βάση τις προϋποθέσεις και τους όρους που έχει θέσει ο πρόεδρος. Μέλημά μας είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολίτης" επισημαίνοντας, πως το ΠΑΣΟΚ, εν όψει του συνεδρίου, προχωρά σε ανασυγκρότηση.

    Αλλά και ο Χρήστος Παπουτσής σημείωσε, ότι "η συνέχεια της συζήτησης με ονόματα ή χωρίς ονόματα είναι βούτυρο στο ψωμί της ΝΔ για να μην ασχολείται με τα προβλήματα της χώρας" και κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να μην εμπλέκονται σε αυτό τον "αποπροσανατολισμό".

    Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, το όνομα του οποίου συζητήθηκε έντονα τις τελευταίες ημέρες ως ένα από τα πιθανά πρόσωπα για την προεδρία, απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

    [17] Οικονομία

    Στη Βουλή Διαξιφισμοί για τη ρύθμιση εκκρεμών υποθέσεων

    20/10/2004 7:02:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ένταση επικράτησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της τροπολογίας του Υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει που αφορά μικροεπαγγελματίες οι οποίοι πληρώνουν χαμηλά πρόστιμα για να κλείσουν ανέλεγκτες υποθέσεις ή υποθέσεις που έχουν κλείσει αλλά προέκυψαν νέα στοιχεία από τις εφορίες. Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ρυθμίζει φορολογικές υποθέσεις συγκεκριμένων επιχειρηματιών. Από το ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές Χάρης Καστανίδης, Νίκος Χριστοδουλάκης, Θόδωρος Πάγκαλος και Γιώργος Φλωρίδης υποστήριξαν ότι υποκρύπτεται ξέπλυμα βρόμικου χρήματος με πλαστά και εικονικά τιμολόγια, ύψους 1 δις ευρώ. Κατά της τροπολογίας τάχθηκαν ο Αλέκος Αλαβάνος από τον ΣΥΝ και ο Σταύρος Σκοπελίτης από το ΚΚΕ, οι οποίοι ζήτησαν την απόσυρσή της. Ο υφυπουργός Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας διευκρίνισε ότι η ρύθμιση αφορά υποθέσεις μέχρι 8 εκατ. ευρώ. Ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε το ΠΑΣΟΚ, η τροπολογία έγινε δεκτή με 150 ψήφους υπέρ έναντι 106 κατά.

    [18] Ιράκ

    Αφέθηκαν δύο Αιγύπτιοι- νεκρός Ιρακινός Ελευθερία και θάνατος στο Ιράκ

    20/10/2004 7:22:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Γαλλικό Πρακτορείο

    Καλά στην υγεία τους είναι δύο Αιγύπτιοι μηχανικοί, οι Μουστάφα Αμπντελ Λατίφ και Μαχμούντ Τουρκ, που κρατούνταν όμηροι εδώ και περίπου ένα μήνα στο Ιράκ, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εργοδότριας εταιρίας, Orascom, οι δύο άνδρες απελευθερώθηκαν μετά από μεσολάβηση της οργάνωσης του Αμπού αλ Ζαρκάουι, "Ταουϊντ ουάλ Τζιχάντ", που διαπραγματεύθηκε με τους απαγωγείς τις τελευταίες 48 ώρες. Ωστόσο, άδοξο τέλος είχε η ομηρία ενός Ιρακινού, που αγνοούταν εδώ και τρεις ημέρες. Σύμφωνα με το στρατιωτικό διοικητή, Μεζέρ Χάλαφ, αυτοκινητιστές βρήκαν το ακέφαλο πτώμα του στο οδικό δίκτυο Τικρίτ- Τουζ, περίπου 170 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 20 October 2004 - 16:51:41 UTC