Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατάληψη σε γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης Αντιδράσεις για Αλβανή σημαιοφόρο
  • [02] Άγγιξε τα 55 δολάρια στη Νέα Υόρκη Την ανιούσα παίρνει πάλι το αργό
  • [03] Έρωτας επ αυτοφώρω
  • [04] Ζήτησε ο Πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη "Πίστη στις αξίες"
  • [05] Από τα μπαλέτα του Καΐρου Στη Λυρική Σκηνή ο "Ζορμπάς"
  • [06] Η κλήση σας προωθείται
  • [07] Συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. Η ελληνική οικονομία στο
  • [08] Αριθμοί- ρεκόρ για τα ρομπότ "Ζουν" ανάμεσά μας!
  • [09] Σύσταση διακομματικής προτείνει το ΠΑΣΟΚ Στον αγώνα κατά του καρκίνου
  • [10] Από τα νότια της χώρας στην πρωτεύουσα Μετακινούνται 850 Βρετανοί
  • [11] Παρέμβαση της κ. Γιαννάκου για τους σημαιοφόρους "Στην Παιδεία είναι
  • [12] Επίθεση ενόπλων κατά λεωφορείου στη Βαγδάτη
  • [13] Στην Τούμπα με αισιοδοξία
  • [14] Ο Κέπκε στην θέση του Μάγιερ
  • [15] "Καθοδόν" η νέα σειρά εκκαθαριστικών
  • [16] Φρίνγκερ: "50 - 50 το ντέρμπι"
  • [17] Για την κατηγορία συμμετοχής των 4 στην οργάνωση Έφεση εισαγγελέα για
  • [18] Καλύτερα αισθάνεται ο Ντάισλερ
  • [19] Επιμνημόσυνη δέηση για τον Ν. Κανελλάκη
  • [20] Σε νοσοκομεία και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες Αρχισε η διανομή κινητού
  • [21] Διώχνουν τον ατίθασο Κασάνο
  • [22] Καταδίκη για βασανιστή της Αμπού Γράιμπ

    [01] Εσωτερικά

    Κατάληψη σε γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης Αντιδράσεις για Αλβανή σημαιοφόρο

    19/10/2004 5:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: AΠΕ- ΝΕΤ

    Σε αποχή από τα μαθήματά τους προχώρησαν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, δηλώνοντας, πως δεν θα συμμετάσχουν στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου αν η αριστούχος, Ειρήνη Τζίμο από την Αλβανία, είναι σημαιοφόρος, όπως δικαιούται. Μέχρι στιγμής, η 15χρονη, με βαθμό 19 και 10/13, αρνείται να παραιτηθεί του δικαιώματός της, όπως έκαναν μια συμπατριώτισσα της στην Αχαΐα και μια Ρωσίδα στην Κατερίνη. Ο γυμνασιάρχης στάθηκε στο πλευρό της Αλβανής αριστούχου λέγοντας, πως πήρε επάξια τη θέση και ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί. Στο πλευρό των αλλοδαπών σημαιοφόρων τάχθηκε με δηλώσεις του μεγάλο μέρος της πολιτικής ηγεσίας.

    Εύσημα στους αλλοδαπούς από τους πολιτικούς

    Ερωτώμενη για το θέμα, η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, δήλωσε ότι "η σημαία τιμά τον φέροντα και όχι ο φέρων τη σημαία". Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε με έμφαση, ότι "υπάρχουν νόμοι και πρέπει να εφαρμόζονται".

    Στο πλευρό των αλλοδαπών σημαιοφόρων τάχθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου. Μιλώντας στη Βουλή κατά την υποδοχή των Ελλήνων Ολυμπιονικών, ο κ. Παπανδρέου είπε πως "είμαστε και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι, όταν παιδιά που δεν έχουν ελληνική καταγωγή θέλουν να σηκώσουν την ελληνική σημαία".

    Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, που δήλωσε, ότι "προτιμάμε την Ελλάδα που δεν αποκλείει από τις παρελάσεις όσους έχουν την τιμή να συμμετέχουν μαζί με τους Έλληνες συμμαθητές τους".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κατάληψη διαμαρτυρίας για αλλοδαπή σημαιοφόρο

    [02] Οικονομία

    Άγγιξε τα 55 δολάρια στη Νέα Υόρκη Την ανιούσα παίρνει πάλι το αργό

    21/10/2004 12:29:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Συνεχίζεται η ανοδική πορεία των τιμών του μαύρου χρυσού στις διεθνείς αγορές με το αργό πετρέλαιο να αγγίζει και πάλι στη Νέα Υόρκη τα 55 δολάρια το βαρέλι, φτάνοντας στα 54,90 δολάρια. Η άνοδος προκλήθηκε από τα χαμηλά εβδομαδιαία αποθεματα, που δημοσιεύτηκαν στις ΗΠΑ, βάσει των οποίων τα διυλισμένα αποθέματα, συμπεριλαμβανομένων του πετρελαίου θέρμανσης και του ντίζελ, έπεσαν κατά 1,9 εκατομμύριο βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, στα 119 εκατομμύρια βαρέλια, που θεωρείται ανησυχητική καθώς πλησιάζει ο χειμώνας. Η αύξηση, που καταγράφεται στο αμερικανικό είναι της τάξης του 3% ενώ το μπρεντ στο Λονδίνο ανέβηκε στα 50,42 δολάρια το βαρέλι, "κερδίζοντας" 1,65 δολάρια. Στις ασιατικές αγορές το πετρέλαιο παρέμεινε κάτω από το όριο των 54 δολαρίων το βαρέλι. Στο μεταξύ την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της αγοράς, ζήτησε από τα μέλη του ΟΠΕΚ, ο πρόεδρος του οργανισμού και Ινδονήσιος υπουργός Ενέργειας, Πουρνόμο Γιουσγκιαντόρο.

    Ανησυχία ΟΠΕΚ και Ε.Ε.

    "Η ζήτηση του πετρελαίου αυξάνεται καθώς πλησιάζει ο χειμώνας. Ζητώ από τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες, μέλη του ΟΠΕΚ ή μη, να αυξήσουν την παραγωγή τους ώστε να εξασφαλισθεί η τροφοδοσία της αγοράς", δήλωσε στη Τζακάρτα ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ

    Εξάλλου την ανησυχία τους για την παραμονή των υψηλών τιμών του πετρελαίου εξέφρασαν και οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, που συνήλθαν χθες στο Λουξεμβούργο.

    [03] Διάφορα

    Έρωτας επ αυτοφώρω

    21/10/2004 1:21:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Εκτός από το θέατρο, τον κινηματογράφο και το αεροπλάνο μάλλον πρέπει να κλείνετε το κινητό σας και στο κρεβάτι! Ένα ζευγάρι από την Μεγάλη Βρετανία αντίκρισε έκπληκτο στην πόρτα του ένστολους αστυνομικούς, που έσπευσαν στο σπίτι τους, μετά από επείγουσα κλήση. Βλέπετε, εκεί που το ζευγάρι της ιστορίας μας κυλιόταν στα σεντόνια του πόθου, κάλεσε, κατά λάθος φυσικά, το "100" από το κινητό τηλέφωνο! Το κέντρο της άμεσου δράσεως έλαβε την κλήση, ενώ το μοναδικό πράγμα που ακουγόταν από την άλλη άκρη της γραμμής ήταν το βογκητό μιας γυναίκας. Η αστυνομία υπέθεσε, πως επρόκειτο για περιστατικό βίας, εντόπισε την κλήση και έσπευσε στο σημείο. Όταν, όμως, τα όργανα της τάξης έφτασαν στο σπίτι του πάθους, διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για παρεξήγηση, ενώ το ζευγάρι έδωσε ντροπιασμένο τις απαραίτητες εξηγήσεις. Την επόμενη φορά, πάντως, μπορούν να καλέσουν την Πυροσβεστική!

    [04] Εσωτερικά

    Ζήτησε ο Πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη "Πίστη στις αξίες"

    21/10/2004 1:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2004 2:45:03 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ

    Για την ανάγκη λειτουργικής ισορροπίας ανάμεσα στην κοσμική κουλτούρα και την ορθόδοξη παράδοση έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός από το βήμα του 8ου Διαλόγου μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή πρωθυπουργών, αρχηγών κομμάτων, υπουργών και εκπροσώπων Εκκλησιών από όλη την Ευρώπη. "Δεν μπορούμε να παραβλέπουμε ούτε τον πολιτικό ρόλο, που διαδραματίζει η θρησκεία, ούτε η Εκκλησία την ευθύνη της πολιτικής στη διακυβέρνηση των λαών" επεσήμανε ο πρωθυπουργός και τόνισε, πως ο διάλογος ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και την Ορθόδοξη Εκκλησία, στοχεύει στην ειρήνη, τη σταθερότητα, την ασφάλεια, την ανάπτυξη και την πρόοδο. Αργότερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Κροάτη ομόλογό του, Ιβόν Σάναντερ, ενώ νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Σερβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα. Στο Διάλογο αναγνώστηκαν τα μηνύματα των κκ. Βαρθολομαίου και Χριστοδούλου, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό, ο κ. Τσιαρτσιώνης.

    Χρειάζεται συντονισμός δυνάμεων Εκκλησίας και ΕΛΚ

    Ο κ. Καραμανλής επεσήμανε, πως ο διάλογος αυτός άρχισε και συνεχίζεται με τη φιλοδοξία να αποτελέσει εργαλείο για τη μετάδοση του παραδείγματος της συνδιαλλαγής και της συνεργασίας σε όλους τους λαούς της περιοχής μας και τόνισε, πως η Εκκλησία και το ΕΛΚ χρειάζεται να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συντονίσουν τις προσπάθειές τους, καθώς οι σύγχρονες προκλήσεις είναι ποικίλες και "πολυδιάστατες" και οι απαιτήσεις του μέλλοντος γίνονται "ολοένα και πιο επιτακτικές".

    Επίσης, ο Πρωθυπουργός, τόνισε, πως για την επίτευξη των κοινών επιδιώξεων είναι πολύ σημαντική η ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών και ακόμη περισσότερο η ενεργοποίηση των νέων ανθρώπων.

    "Πιστεύουμε, ότι σε μια Ευρώπη, που συνεχώς μεγαλώνει, ο πλούτος των πολιτισμικών και θρησκευτικών παραδόσεων αποτελεί ένα πολύτιμο εφόδιο και μια ανεκτίμητη κληρονομιά" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα 10 νέα μέλη της ΕΕ λέγοντας, πως η ένταξή τους και "η περαιτέρω διεύρυνσή της προς "τη γειτονιά μας" ενισχύει τη θέση της Ορθοδοξίας στο ευρωπαϊκό μέλλον.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε ακόμα, ότι στο Σχέδιο της Συνθήκης, για το πρώτο Σύνταγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο υπογράφεται σε λίγες μέρες στη Ρώμη "αναγνωρίζεται η ιδιαίτερη ταυτότητα και η συμβολή των εκκλησιών και των μη ομολογιακών οργανώσεων και καλείται η Ε.Ε. να διατηρεί ανοικτό, διαφανή και τακτικό διάλογο μαζί τους".

    "Βοηθάει η επιμονή στις χριστιανικές αξίες"

    Η γνωριμία, η κατανόηση, ο αλληλοσεβασμός μεταξύ των λαών και η ειλικρινής χριστιανική αγάπη αποτελούν προϋπόθεσης για την "ανέγερση" ενός κόσμου περισσότερο ανθρώπινου, ειρηνικού, φιλικού και συνεργάσιμου, επεσήμανε, μεταξύ άλλων στο μήνυμά του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, που ανέγνωσε ο μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ. Πάντως, ο κ Βαρθολομαίος εξέφρασε τη λύπη του για τη μη συμπερίληψη της αναφοράς στην κοινή χριστιανική κληρονομιά στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, λέγοντας, πως "παρότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο προσβλέπει στα αγαθά τα οποία μπορούν να προκύψουν στην Ενωμένη Ευρώπη και αγωνίζεται σθεναρά γι αυτά, στη συνθήκη του Ευρωπαϊκού Συντάγματος δεν έγινε αντιληπτή η σημασία της κοινής χριστιανικής κληρονομιάς στην Ευρώπη". Τόνισε, όμως δε, ότι δεν έχει χαθεί το πάν, "καθώς ο καθένας μας, έχοντας επίγνωση των δυνατοτήτων του, οφείλει να βιώνει το ευαγγελικό πνεύμα και με αυτό τον τρόπο να δίνει πρότυπα αληθινού ευαγγελικού βίου, γιατί μόνο τότε θα μπορέσουμε να μειώσουμε τα οποιαδήποτε διαιρετικά στοιχεία και να προσεγγίσουμε ο ένας τον άλλον στο σημερινό κόσμο".

    Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος δεν κατάφερε, να παρευρεθεί στις εργασίες του Διαλόγου, λόγω ελαφράς ασθενείας, σε χαιρετισμό του, που ανέγνωσε ο μητροπολίτης Καισαριανής, Δανιήλ, υπογράμμισε, πως το νέο ευρωπαϊκό οικοδόμημα "έχει καθήκον να θεμελιωθεί σε σταθερές αξίες και να αποτελέσει αλυσίδα ειρήνης και ηρεμίας".

    Τόνισε, δε, πως "η επιμονή στις χριστιανικές αξίες της Ευρώπης βοηθάει την ουσιαστική συζήτηση για την καλλιέργεια πνεύματος συμφιλίωσης και συνεργασίας".

    Χαιρετισμό απήυθυνε επίσης, ο υπουργός Μακεδονίας -Θράκης, Νίκος Τσιαρτσιώνης, ο οποίος επισήμανε, ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την επίδραση του Χριστιανισμού στα επιτεύγματα του ανθρώπου και υπογράμμισε, ότι η Ορθοδοξία στην Ελλάδα είναι απαλλαγμένη από ρατσιστικές εθνικιστικές νοοτροπίες.

    [05] Πολιτισμός

    Από τα μπαλέτα του Καΐρου Στη Λυρική Σκηνή ο "Ζορμπάς"

    21/10/2004 1:19:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ο "Ζορμπάς" μια εξαιρετική δημιουργία, που την έχουν απολαύσει δύο εκατομμύρια θεατές σε 30 τουλάχιστον χώρες σε όλο τον κόσμο, θα έχει τη δυνατότητα να χαρεί και το αθηναϊκό κοινό, την Κυριακή, στη Λυρική Σκηνή από τα Μπαλέτα της Όπερας του Καΐρου. Η μοναδική παράσταση προέκυψε από τη συνεργασία δύο γιγάντων της μουσικής σκηνής, του Μίκη Θεοδωράκη και του χορογράφου Λόρκα Μασίν, που γεννήθηκε το 1998, για μία μεγάλη παράσταση στην Αρένα της Βερόνας. Τα Μπαλέτα της Όπερας του Καΐρου, στο πλαίσιο μιας περιοδείας τους στην Ευρώπη, πριν επιστρέψουν στην Αίγυπτο, δέχτηκαν να κάνουν μία στάση στην Αθήνα και να δώσουν αυτή την παράσταση, αφιερωμένη στα άστεγα παιδιά της Αιγύπτου.

    Αφιερωμένη στα άστεγα παιδιά της Αιγύπτου

    Η πρωτοβουλία ανήκει στην πρεσβεία της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου και ειδικότερα στην πρέσβειρα Δρ. Μάγντα Σαχίν, η οποία θέλησε να διοργανώσει μία ξεχωριστή βραδιά, για ένα ξεχωριστό σκοπό: "Τη συλλογή χρημάτων για τα άστεγα παιδιά της Αιγύπτου".

    Το "ταξίδι" του Ζορμπά προς την Αθήνα "ξεκίνησε" ως ιδέα από την Αλεξάνδρεια, όταν τα Μπαλέτα της Όπερας του Καΐρου συμμετείχαν, με ένα μικρό μέρος της παράστασης, μαζί με την Άλκηστι Πρωτοψάλτη.

    Συγκεκριμένα, στην ελληνο-αιγυπτιακή βραδιά του εορτασμού των πρώτων γενεθλίων της Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης, παρουσία της πρώτης κυρίας της Αιγύπτου κας Σουζάν Μουμπάρακ και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, σε μία μεγάλη εκδήλωση που είχε διοργανώσει η ελληνική Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Ανθρωπιστική Ευρωπολιτιστική Ανάπτυξη και Συνεργασία" (HEDA GREECE), σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη.

    Χάρη στην κα Μάγντα Σαχίν και την συμβολή της πρόεδρου της ίδιας ΜΚΟ, Αναστασίας Μηλοπούλου και άλλων φορέων και χορηγών η ιδέα γίνεται πραγματικότητα, καθώς τα Μπαλέτα της Όπερας του Καΐρου, στο πλαίσιο μιας περιοδείας τους στην Ευρώπη, πριν επιστρέψουν στην Αίγυπτο, δέχτηκαν να κάνουν μία στάση στην Αθήνα και να δώσουν αυτή την παράσταση, αφιερωμένη στα άστεγα παιδιά της Αιγύπτου.

    Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, με την υποστήριξη του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων και του προέδρου Ιωάννη Μαρωνίτη, των δήμων Πόρου και Ύδρας και των δημάρχων κ.κ. Σπυρίδονος Σπυρίδων και Κωνσταντίνου Αναστασόπουλου.

    Παρόν στην παράσταση θα είναι και ο Μίκης Θεοδωράκης.

    Σχετικά Links:

    Εθνική Λυρική Σκηνή

    [06] Διάφορα

    Η κλήση σας προωθείται

    21/10/2004 2:11:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Σύγχρονος Ιώβ αποδείχθηκε μια 54χρονη γυναίκα από την Μεγάλη Βρετανία, που θέλησε να τηλεφωνήσει στο τμήμα συντάξεων για μια πληροφορία. Η Πατρίσια Πάτισον κάλεσε λοιπόν το νούμερο και η τηλεφωνήτρια της είπε να περιμένει, διότι όλοι οι υπάλληλοι ήταν απασχολημένοι. Η υπομονετική 54χρονη περίμενε στο ακουστικό της, μέχρι να εξυπηρετηθεί. Τελικά, όμως, μάλλον την πήρε η νύχτα, αφού περίμενε έξι ολόκληρες ώρες! Πάντως, δεν φαίνεται να έχασε το χρόνο της, αφού, όπως δήλωσε η ίδια σε βρετανική εφημερίδα, με το ακουστικό ανα χείρας έκανε τις δουλειές του σπιτιού, μίλησε με μια φίλη της και έβαψε τα νύχια της! Μετά από τον καλλωπισμό, μπορεί να πάει στο τμήμα συντάξεων για να εξυπηρετηθεί

    [07] Οικονομία

    Συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. Η ελληνική οικονομία στο επίκεντρο του ECOFIN

    21/10/2004 3:09:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2004 6:24:54 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Διαβεβαιώσεις ότι ο νέος προϋπολογισμός θα πετύχει τους στόχους που τίθενται στο Σύμφωνο Σταθερότητας έδωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, από το Λουξεμβούργο όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του ECOFIN. Ο κ. Αλογοσκούφης σχολιάζοντας τον έντονο προβληματισμό που εκφράστηκε σχετικά με τη "συστηματική υποβάθμιση" κατά το παρελθόν των βασικών δημοσιονομικών μεγεθών, είπε ότι παρά το γεγονός ότι ο προβληματισμός αυτός υφίσταται, ωστόσο, αναγνωρίζονται οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής διαφάνειας. Σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική εξισορρόπηση, ο κ. Αλογοσκούφης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα πραγματοποιηθεί ομαλά και ότι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας είναι ζήτημα χρόνου και μάλιστα περιορισμένου.

    Η διαφάνεια βασική προϋπόθεση για αποτελεσματική οικονομική πολιτική

    Ο Υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι η διαφάνεια αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για τη διαμόρφωση αποτελεσματικής οικονομικής πολιτικής, ενώ επισήμανε ότι η μείωση των ελλειμμάτων και του χρέους αποτελούν τον βασικό παράγοντα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας στην Ε.Ε.

    "Η αμφισβήτηση [των στοιχείων] αφορά το παρελθόν. Δεν πρέπει να γίνεται διαστρέβλωση της πραγματικότητας, με απόκρυψη στοιχείων, όπως ήταν η έκδοση κρατικών ομολόγων μεγάλων ποσών, επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ", είπε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, σημειώνοντας ότι ο Ευρωπαίος επίτροπος, Χοακίμ Αλμούνια, δεν αμφισβήτησε τα στοιχεία που έδωσε η κυβέρνηση, απλώς ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία . Σημειώνεται ότι όσον αφορά το συμπληρωματικό έλεγχο της Eurostat, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι η κυβέρνηση θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια προκειμένου να κλείσει το ζήτημα με τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία.

    Παράλληλα, ο κ. Αντώναρος κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι προκάλεσαν ζημιά στη χώρα με τη δημιουργία πλασματικής εικόνας για την ελληνική οικονομία για να συμπληρώσει ότι η σημερινή κυβέρνηση "προσπαθεί να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας και να θέσει υπό έλεγχο τις επιπτώσεις απο τις επιζήμιες τακτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ".

    Το Νοέμβριο οι τελικές αποφάσεις του Συμβουλίου

    Στα συμπεράσματα του Συμβουλίου, αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι "αναθεωρήσεις των στοιχείων του προϋπολογισμού, όμοιες με αυτές που έχουν τώρα παρατηρηθεί στην περίπτωση της Ελλάδας, δεν πρέπει να σημειωθούν πάλι στην Κοινότητα".

    Το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας της Ε.Ε. (ECOFIN), θα λάβει στις 16 Νοεμβρίου τις τελικές του αποφάσεις όσον αφορά στην ακρίβεια των μεγεθών του προϋπολογισμού για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ έως το τέλος του 2005.

    Η χώρα μας θα πρέπει να γνωμοδοτήσει αν και κατά πόσο έχει αποσαφηνισθεί η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας από το 1997 και εάν ο προϋπολογισμός για το 2005 προσφέρει στις Βρυξέλλες επαρκείς διασφαλίσεις ότι η δημοσιονομική εξυγίανση θα επιτευχθεί εντός του έτους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δημοσιονομική διαφάνεια υπόσχεται ο Αλογοσκούφης

    Τα ελλείμματα στο ECOFIN

    [08] Τεχνολογία

    Αριθμοί- ρεκόρ για τα ρομπότ "Ζουν" ανάμεσά μας!

    21/10/2004 3:35:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: Associated Press

    Την κυριαρχία της ρομποτικής στην καθημερινή ζωή και τη βιομηχανία καταγράφει η Παγκόσμια Απογραφή Ρομποτικής, που διεξήχθη για λογαριασμό του ΟΗΕ. Σύμφωνα με την απογραφή, στα τέλη του 2003 υπήρχαν 607.000 αυτόματοι οικιακοί βοηθοί παγκοσμίως, από τους οποίους τα δύο τρίτα αγοράστηκαν την ίδια χρονιά. Τα περισσότερα οικιακά ρομπότ (570.000) ήταν σκούπες, όπως η Roomba, της αμερικανικής εταιρίας iRobot. Αυξητικές τάσεις παρουσίασε επίσης η χρήση των ρομπότ για λόγους ψυχαγωγίας, που οι πωλήσεις τους "άγγιξαν" τις 692.000 μονάδες σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, πληθαίνουν και τα βιομηχανικά ρομπότ, των οποίων οι παραγγελίες, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2004, αυξήθηκαν κατά 18%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

    Τα πρωτεία στην Ιαπωνία

    Σύμφωνα με την Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη (ΕEE- OΗΕ), η αύξηση των ρομπότ στη βιομηχανία οφείλεται στη μείωση της τιμής τους και την ταυτόχρονη αύξηση του κόστους εργασίας.

    Τα περισσότερα ρομπότ, σύμφωνα πάντα με την έκθεση, εργάζονται σε αυτοκινητοβιομηχανίες, όπου κάθε ένα από αυτά αντικαθιστά δέκα εργάτες.

    Όπως εκτιμούν οι ειδικοί, τα ρομπότ που χρησιμοποιούνται στο σπίτι ή για ψυχαγωγία θα επταπλασιατούν έως το 2007 και θα φτάσουν τις 4,1 εκατομμύρια μονάδες.

    Βασικός "τόπος διαμονής" των ρομπότ είναι η Ιαπωνία και ακολουθεί η Ευρώπη, με κυρίαρχες τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

    Η έκθεση καταλήγει προβλέποντας, πως, μέχρι το τέλος της δεκαετίας, τα ρομπότ θα βοηθούν τους ηλικιωμένους και ανάπηρους ανθρώπους, θα πραγματοποιούν χειρουργικές επεμβάσεις, θα επιθεωρούν σωληνώσεις και σημεία που είναι επικίνδυνα για τους ανθρώπους, θα σβήνουν πυρκαγιές και θα εξουδετερώνουν βόμβες.

    Σχετικά Links:

    Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη

    [09] Υγεία

    Σύσταση διακομματικής προτείνει το ΠΑΣΟΚ Στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού η Βουλή

    21/10/2004 3:53:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Τη σύσταση διακομματικής επιτροπής της Βουλής για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού και την κατάρτιση εθνικού σχεδίου καταπολέμησης και πρόληψής του προτείνουν με επιστολή τους προς την πρόεδρο της Βουλής Άννα Ψαρούδα Μπενάκη οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου, Κατερίνα Περλεπέ, Ελπίδα Τσουρή, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Σύμφωνα με την πρόταση, η επιτροπή θα λάβει υπ΄ όψιν της τις ευρωπαϊκές κατευθυντήριες γραμμές για τη διασφάλιση ποιότητας της μαστογραφίας, το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, καθώς και τις απόψεις όλων των κοινωνικών οργανώσεων που ασχολούνται με το θέμα. Όπως σημειώνουν οι βουλευτές, κάθε χρόνο διαγιγνώσκεται καρκίνος του μαστού σε 4.500 γυναίκες στην Ελλάδα, ενώ είναι η συχνότερη αιτία θανάτου σε γυναίκες 35 έως 55 ετών. Προσθέτουν ωστόσο ότι "η διάγνωση καρκίνου του μαστού δεν αποτελεί θανατική καταδίκη, καθώς το 90% των γυναικών μπορεί να θεραπευτεί εάν ο όγκος εντοπιστεί σε πολύ πρώιμο στάδιο".

    Το πρωί, η Πρόεδρος της Βουλής βραβεύτηκε από τον Όμιλο Εθελοντών κατά του καρκίνου, σε εκδήλωση που έγινε στην Παλαιά Βουλή, με την ευκαιρία της επίσημης έναρξης της λειτουργίας της ΕUROPA DONNA, της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, στην Ελλάδα. Στην ομιλία της, κ. Ψαρούδα-Μπενάκη είπε ότι ο καρκίνος του μαστού "είναι μια μάστιγα που έχει σχέση και με την ψυχική ευεξία της γυναίκας και πως κάθε συμπαράσταση, ιδίως αυτή που ξεκινά από την ευαισθητοποίηση και προχωρά στην πρόληψη της νόσου είναι σημαντική". Εξέφρασε επίσης την επιθυμία της να στηρίξει την ξεχωριστή αυτή προσπάθεια που όπως τόνισε "χρειάζεται τις δυνάμεις όλων μας".

    [10] Ιράκ

    Από τα νότια της χώρας στην πρωτεύουσα Μετακινούνται 850 Βρετανοί στρατιώτες προς τη Βαγδάτη

    21/10/2004 4:52:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Την αναδιάταξη 850 περίπου Βρετανών στρατιωτών στο Ιράκ επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Τζεφ Χουν, στη Βουλή των Κοινοτήτων. Ο κ. Χουν διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση αυτή ανταποκρινόμενη στο αίτημα των ΗΠΑ για επιπλέον παροχή βοήθειας στην περιοχή της ιρακινής πρωτεύουσας. Κατά τη διάρκεια της αναδιάταξης, που σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας, θα ολοκληρωθεί σε "εβδομάδες και όχι μήνες", οι στρατιώτες θα μετακινηθούν από τη βάση τους στο νότιο Ιράκ προς τη Βαγδάτη. Τέλος, διέψευσε τις φήμες που θέλουν άλλους 1.300 Βρετανούς στρατιώτες να αποστέλλονται στο Ιράκ.

    Η αναδιάταξη αυτή αφορά τους άντρες του 1ου τάγματος των Black Watch και τους άντρες μιας μονάδας υποστήριξης του τάγματος.

    Ο κ. Χουν διευκρίνισε, επίσης, ότι η απόφαση ελήφθη μετά από συμβουλές στρατιωτικών και τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι οι Βρετανοί στρατιώτες θα μετακινηθούν σε περιοχή που ελέγχεται από τον αμερικανικό στρατό, η δύναμη θα βρίσκεται υπό βρετανική εξουσία.

    [11] Εσωτερικά

    Παρέμβαση της κ. Γιαννάκου για τους σημαιοφόρους "Στην Παιδεία είναι όλοι ίσοι"

    21/10/2004 5:00:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Κατηγορηματικά και με σαφήνεια τοποθετήθηκε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη η υπουργός Εθνικής Παιδείας κ. Μαριέτα Γιαννάκου στο φαινόμενο των αντιδράσεων που παρατηρήθηκαν ξανά φέτος σε τοπικές κοινωνίες για το θέμα των αλλοδαπών σημαιοφόρων στις παρελάσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. "Τα παιδιά είναι όλα ίσα στο ελληνικό σχολείο εφόσον μάλιστα μετέχουν της ελληνικής παιδείας. Το σχολείο είναι ο πρώτος χώρος που θα πρέπει να εκφράζει την ισότητα" τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός και ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του σχετικού νόμου. Στο ιδίο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του μητροπολίτη Θεσσαλονίκη, ο οποίος τόνισε ότι στα σχολεία τα παιδιά έχουν όλα τα ίδια δικαιώματα.

    Μόνο αρμόδιο το συμβούλιο των καθηγητών τονίζει η υπουργός

    Η κ. Μαριέτα Γιαννάκου υπογράμμισε πως αρμοδιότητα για το θέμα του σημαιοφόρου έχει μόνο το συμβούλιο των καθηγητών, που σύμφωνα με την παράδοση "χρίζει" τον καλύτερο εκ των μαθητών του σχολείου, ανεξάρτητα από την εθνικότητα του.

    Στο μεταξύ στο 1ο Γυμνάσιο Χαριλάου στη συμπρωτεύουσα τα πνεύματα φαίνεται να ηρεμούν, έπειτα από την ένταση των τελευταίων ημερών. Η Ριένη Τζίμο η μαθήτρια από την Αλβανία για την ανάδειξη της οποίας στη θέσης της σημαιοφόρου δημιουργήθηκαν αντιδράσεις, τελικά θα σηκώσει όπως φαίνεται τη σημαία του σχολείου της στην παρέλαση της εθνικής μας εορτής, ενώ οι μαθητές έπειτα από παρέμβαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, επέστρεψαν και πάλι στα θρανία τους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αντιδράσεις για Αλβανή σημαιοφόρο

    [12] Ιράκ

    Επίθεση ενόπλων κατά λεωφορείου στη Βαγδάτη

    21/10/2004 5:41:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στο στόχαστρο Ιρακινών ενόπλων μπήκε ένα λεωφορείο, που μετέφερε 25 υπαλλήλους του αεροδρομίου τη Βαγδάτης. Από τα πυρά των ανταρτών που "γάζωσαν" το όχημα νεκροί έπεσαν τέσσερεις υπάλληλοι, ενώ πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν. Όλοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Γιαρμούκ στην κεντρική Βαγδάτη, από όπου ανακοινώθηκε ότι αρκετοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι ιρακινοί αντάρτες επιτίθενται συχνά εναντίον λεωφορείων που μεταφέρουν υπαλλήλους σε αμερικανικές βάσεις ή άλλες εγκαταστάσεις που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των αμερικανικών δυνάμεων. Το αεροδρόμιο της Βαγδάτης, το οποίο είχε μετατραπεί σε τεράστια στρατιωτική βάση, λειτουργεί υπό ανεξάρτητο συμβαλλόμενο. Χιλιάδες άνθρωποι εργάζονται εκεί, είτε στις Ιρακινές Αερογραμμές μετά την επαναλειτουργία τους , είτε στις εταιρείες αερομεταφορών.

    [13] Αθλητισμός

    Στην Τούμπα με αισιοδοξία

    21/10/2004 6:06:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Κάθε ημέρα είναι διαφορετική και έτσι στο ποδόσφαιρο κάθε αγωνιστική είναι ημέρα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Η Κυριακάτικη 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος περιλαμβάνει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη και σύμφωνα με τον Γιώργο Χατζάρα, ο οποίος παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου, οι "κιτρινόμαυροι" θα μπουν στην Τούμπα με πραγματική αισιοδοξία. "Το ποδόσφαιρο είναι σαν τη ζωή. Κάθε μέρα είναι διαφορετική", επεσήμανε ο Χατζάρας και συμπλήρωσε, "Για οποιοδήποτε παιχνίδι υπάρχει σε καινούργια εβδομάδα, οφείλεις να πας για την επιτυχία. Αν ξεκινάς με το τι έκανες την περασμένη εβδομάδα δεν πρόκειται να κάνεις τίποτα. Έτσι βλέπουμε όλοι το παιχνίδι Κυριακής, με αισιοδοξία πραγματική". Σίγουρα η αναμέτρηση παρουσιάζει δυσκολίες και για τις δύο ομάδες, αλλά είναι ένα ντέρμπι και όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτά, τον δικό τους ρόλο παίζουν πολλοί παράγοντες. "Στα ντέρμπι μετράει η ψυχή, η καρδιά και όποιες ικανότητες έχει ο ποδοσφαιριστής θα τις βγάλει στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι φόβητρο, οφείλουμε, όμως, να του έχουμε σεβασμό. Δεν πρέπει επίσης να αμελούμε ότι αυτός έχει ομάδα τριών ετών δουλεμένη και εμείς τριών μηνών", ήταν τα λόγια του τεχνικού του Άρη.

    Εμπιστοσύνη στους παίκτες

    Ο κ. Χατζάρας παράλληλα αναφέρθηκε και στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και στον τρόπο με τον οποίο έχει αγωνιστεί στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια, δηλώνοντας όμως πως η εικόνα θα βελτιώνεται σε κάθε παιχνίδι. "Η εικόνα της ομάδας μας από παιχνίδι σε παιχνίδι θα βελτιώνεται. Έχω διαπιστώσει ότι έχουμε αδυναμία να κρατήσουμε το σκορ όταν έχουμε το προβάδισμα. Το ίδιο έγινε, για διαφορετικούς όμως λόγους, και στα παιχνίδια που όταν ήμασταν μακριά από το σκορ δεν μπορέσαμε να το ανατρέψουμε. Έχουμε σταθερή απόδοση στα πρώτα εξήντα λεπτά, αλλά δεν αρκεί για να πάρουμε τα παιχνίδια και αυτό κοιτάμε να το βελτιώσουμε. Έχω εμπιστοσύνη στο υπάρχον υλικό της ομάδας, τουλάχιστον για το φετινό στόχο που έχουμε". Ασφαλώς ο Γιώργος Χατζάρας δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον κόσμο του Άρη, τονίζοντας, "Το βλέπω από τις προπονήσεις, και αυτό είναι το μεγαλύτερο όπλο της ομάδας, τη συγκέντρωση όλου του κόσμου, του οργανωμένου, του ανοργάνωτου. Είναι πρωτοφανές αυτό. Το πιο υγιές κομμάτι, η μεγαλύτερη επένδυση του Άρη, είναι η συσπείρωση του κόσμου του. Και όταν ομάδες που δεν πηγαίνουν καλά έχουν κοντά τον κόσμο τους, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα στο μέλλον. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ γι αυτό και ελπίζουμε στο μέλλον να δώσουμε στους φιλάθλους μας χαρές και να τους κάνουμε να περπατάνε στο δρόμο με ψηλά το κεφάλι".

    Τέλος ο Χατζάρας τοποθετήθηκε και για τη φημολογία που αναπτύχθηκε τελευταία περί προβλημάτων στις σχέσεις του με διοικούντες την ΠΑΕ. "Δεν ασχολούμαι με το τι λέει ο καθένας. Η συνεργασία που έχω με τη διοίκηση είναι άριστη. Το δείχνουμε σε καθημερινή βάση και μάλιστα το δείχνουμε σε δύσκολες για την ομάδα καταστάσεις. Δεν αισθάνομαι μόνος μου στις δύσκολες στιγμές του Αρη. Η μεγαλύτερη δύναμη που έχει αυτή τη στιγμή ο Άρης είναι η συσπείρωση. Δεν αισθάνομαι πίεση και σκέφτομαι μόνο πως θα βοηθήσουμε τον Άρη. Υπάρχουν πάντα προβλήματα, όχι εκ του πονηρού, αλλά της καθημερινότητας. Σε ποια οικογένεια δεν υπάρχουν προβλήματα;", κατέληξε.

    [14] Αθλητισμός

    Ο Κέπκε στην θέση του Μάγιερ

    21/10/2004 6:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2004 7:03:40 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Την πρόσληψη του Αντρέας Κέπκε ανακοίνωσε η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου για την θέση του προπονητή τερματοφυλάκων μετά την απόλυση του Ζεπ Μάγιερ, πριν μερικές ημέρες. Ο Κέπκε είναι 42 ετών και είχε αγωνιστεί στην Χέρτα, την Νυρεμβέργη και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ενώ όπως διευκρινίστηκε το συμβόλαιό του θα ισχύσει μέχρι το τέλος του Μουντιάλ του 2006. Ο Γερμανός δήλωσε ικανοποιημένος και αισιόδοξος για την συνεργασία του με τα στελέχη της εθνικής ομάδας. "Είμαι πολύ ευχαριστημένος που θα συνεργασθώ με τον Γιούργκεν Κλίνσμαν, τον Γιοακίμ Λεβ και τον Ολιβερ Μπίερχοφ. Η διοργάνωση του Μουντιάλ 2006 είναι μία πρόκληση, την οποία αντιμετωπίζω με μεγάλη αισιοδοξία, όπως και οι συνεργάτες μου".

    Μείωση των ξένων

    Η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου τάσσεται υπέρ της μείωσης των αλλοδαπών (μη κοινοτικών) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε κάθε σύλλογο της Μπουντεσλίγκα, από 5 (όπως ισχύει τώρα) σε 4. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γερμανικής Λίγκας, Βέρνερ Χάκμαν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Die Welt", με τη διευκρίνιση ότι οι όποιες αλλαγές -αν βεβαίως γίνουν- θα πραγματοποιηθούν από την αγωνιστική περίοδο 2006-2007. Σε ερώτηση για το αν η Λίγκα ασπάζεται την άποψη της Ομοσπονδίας, ο κ. Χάκμαν απάντησε λέγοντας ότι "συνέβαλλε στην πρόταση", και πως "θέλει να την υποστηρίξει".

    [15] Οικονομία

    "Καθοδόν" η νέα σειρά εκκαθαριστικών

    21/10/2004 6:26:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Άλλα 79.090 εκκαθαριστικά σημειώματα πήραν το δρόμο τους προς τους παραλήπτες φορολογούμενους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, "τυχεροί" είναι 22.688 που θα πάρουν επιστροφή φόρου, ενώ οι 22.678 καλούνται να καταβάλλουν επιπλέον χρήματα. Τα υπόλοιπα 33.724 εκκαθαριστικά είναι μηδενικά. Μέχρι τώρα έχουν εκκαθαριστεί 5.088.796 φορολογικές δηλώσεις, από τις οποίες οι 1.286.197 χρεωστικές, 1.592.618 πιστωτικές και 2.209.981 μηδενικές.

    [16] Αθλητισμός

    Φρίνγκερ: "50 - 50 το ντέρμπι"

    21/10/2004 6:14:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Ρόλφ Φρίνγκερ. Μπορεί με τον Ηρακλή να πήρε το βάπτισμα του πυρός για το τι σημαίνει ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, αλλά όπως και να το κάνουμε ένα παιχνίδι ΠΑΟΚ-Άρη, έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες που ο Αυστριακός προπονητής τώρα καλείται να γνωρίσει από πρώτο χέρι. Ο ίδιος θεωρεί ότι οι δυο ομάδες έχουν μοιρασμένες πιθανότητες για την κατάκτηση του θετικού αποτελέσματος, θεωρώντας ότι ανεξάρτητα από την βαθμολογική θέση του Άρη οι παίκτες του, θα κυνηγήσουν τη νίκη για λόγους γοήτρου, έτσι όπως επιβάλλεται σε τέτοιες περιπτώσεις από όλους τους ποδοσφαιριστές που σέβονται τον εαυτό τους αλλά και την ιστορία του συλλόγου στον οποίο ανήκουν.

    Μεταγραφολογία

    Βέβαια ο Φρίνγκερ μόνο αδιάβαστος δεν θα πάει στο γήπεδο. Αυτό φάνηκε τουλάχιστον και από τις δηλώσεις του: "Γνωρίζω ότι το παιχνίδι με τον Αρη έχει ιδιαιτερότητα. Ξέρω πως είναι να παίζεις σε ένα τοπικό ντέρμπι, το έχω ζήσει και αλλού. Κάθε ομάδα θα παίξει για το θετικό αποτέλεσμα. Ένα τέτοιο παιχνίδι είναι πάντα ανοικτό και οι πιθανότητες για τη νίκη είναι 50-50. Δεν έχει σημασία η βαθμολογική θέση των ομάδων σε ένα ντέρμπι. Ο Αρης είναι καλή ομάδα, άσχετα με το ότι έχει ένα πόντο στη βαθμολογία. Είδα κάποιες κασέτες και μου έκανε καλή εντύπωση. Εχει σοβαρότητα, πειθαρχία, είναι καλά οργανωμένη στην άμυνα. Ασχετα, πάντως, με το πώς θα παίξει ο Αρης, εμείς πρέπει να βρούμε τρόπο για να σκοράρουμε και να πάρουμε το παιχνίδι. Άλλωστε, παίζουμε και στην έδρα μας και όταν παίζει κανείς στο "σπίτι" του, με τους φιλάθλους στο πλευρό του έχει ένα πλεονέκτημα. Και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε", τόνισε ο τεχνικός του "Δικεφάλου".

    Ο Αυστριακός τεχνικός όπως ήταν φυσικό, αναφέρθηκε και στους τρεις τραυματίες Φουτσίνι, Ουντέζε και Σαλπιγγίδη, που ίσως δεν καταφέρουν να δώσουν το παρών στο ντέρμπι: "Θα βρούμε τρόπο ν' αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα. Τον καταρτισμό της ενδεκάδας επηρεάζουν πάντα οι τραυματισμοί. Είναι καλό, πάντως, να υπάρχει ένας κορμός 6-7 παικτών από τους οποίους θα πρέπει να ξεκινά κανείς. Οι Μαλαδένης, Σπάσιτς για παράδειγμα έχουν ακόμη ενοχλήσεις και το πώς θα ξεκινήσουμε την Κυριακή εξαρτάται πως θα είναι οι παίκτες".

    Τέλος ο Αυστριακός προπονητής, ήταν ιδιαίτερα σαφής όσον αφορά και το ζήτημα της ενίσχυσης του ΠΑΟΚ:

    " Είμαι σε επαφή με τη διοίκηση, η οποία είναι θετική στο να ενισχυθεί η ομάδα. Όσο για τον Βασίλη Τσιάρτα δεν χρειάζεται να πω εγώ πόσο καλός παίκτης είναι. Πολλοί προπονητές θα σας το πούνε αυτό. Είναι νωρίς για να μιλήσουμε, όμως, για μεταγραφές. Βρισκόμαστε ακόμη στον Οκτώβριο. Οφείλουμε για την ώρα να συνεχίσουμε να παίζουμε όπως είμαστε", ήταν τα λόγια του κ. Φρίνγκερ.

    Σύσκεψη για το ντέρμπι με Ολυμπιακό

    Σήμερα εξάλλου, όπως αποφασίσθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν στον αγώνα πρωταθλήματος Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ, που εντάσσεται στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής, αποφασίστηκε να δοθούν 970 εισιτήρια στον «δικέφαλο του βορρά», όλα στη θύρα 27.

    Για λόγους ασφαλείας θα μείνουν κενές 450 θέσεις στη θύρα 28, καθώς και 4 σειρές καθισμάτων στη θύρα 26.

    Κατά την είσοδο των φιλάθλων θα διεξάγεται λεπτομερής έλεγχος στα τουρνικέ του γηπέδου, ενώ θα λειτουργήσει το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που διαθέτει το "Γ. Καραϊσκάκης".

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός, με επιστολή που απέστειλε χθες στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε προτείνει τη μη ανταλλαγή εισιτηρίων στα παιχνίδια μεταξύ των δυο ομάδων. Είχε προηγηθεί επιστολή της μακεδονικής ομάδας, με την οποία η διοίκηση του ΠΑΟΚ ζητούσε το 5% των εισιτηρίων.

    [17] Εσωτερικά

    Για την κατηγορία συμμετοχής των 4 στην οργάνωση Έφεση εισαγγελέα για την υπόθεση του ΕΛΑ

    21/10/2004 6:32:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105.8

    Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η αθώωση των Κώστα Αγαπίου, Χρήστου Τσιγαρίδα, Ειρήνη Αθανασάκη και Αγγελέτο Κανά για την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Ελευθέριος Πατσής άσκησε την Πέμπτη έφεση υπέρ του νόμου κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σε ό,τι αφορά το σκέλος της αθώωσης των τεσσάρων κατηγορουμένων για την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής στον ΕΛΑ. Μάλιστα, ο εισαγγελέας, δεχόμενος την άποψη του παραπεμπτικού βουλεύματος ότι η οργάνωση δε σταμάτησε τη δράση της το 1995, παραπέμπει και πάλι τους τέσσερις σε επανεξέταση της υπόθεσης.

    Ενεργή η οργάνωση μέχρι τη σύλληψη των μελών της

    Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έκριναν οτι οι κατηγορούμενοι ήταν μέλη του ΕΛΑ μέχρι το 1995, οπότε σταμάτησε η δράση της οργάνωσης. Έτσι αποφάνθηκαν ότι το αδίκημα έχει παραγραφεί, αφού το 1995 η συγκεκριμένη κατηγορία ήταν σε βαθμό πλημμελήματος , με χρόνο παραγραφής την πενταετία.

    Με την έφεσή του, ο Εισαγγελέας αποδέχεται το σκεπτικό των δικαστών του βουλεύματος που έκριναν ότι οι κατηγορούμενοι ήταν μέλη του ΕΛΑ μέχρι τη σύλληψή τους, το Φεβρουάριο του 2003. Μεταξύ άλλων, το βούλευμα ανέφερε οτι η καταληκτική πρόταση της τελευταίας προκήρυξης του ΕΛΑ, το 1995, "ο αγώνας συνεχίζεται ", δήλωνε ότι δεν έχει ανασταλεί η δραστηριότητα της οργάνωσης.

    [18] Champions League

    Καλύτερα αισθάνεται ο Ντάισλερ

    21/10/2004 6:52:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Καλύτερα δήλωσε πως αισθάνεται ο Σεμπάστιαν Ντάισλερ μετά την ολιγοήμερη νοσηλεία του σε ψυχιατρική κλινική. Ο Γερμανός ποδοσφαιριστής της Μπάγερν, από το Τορίνο όπου βρισκόταν η αποστολή της ομάδας για τον αγώνα με την Γιουβέντους, δήλωσε πως δεν αισθανόταν καλά και μετέβη εσπευσμένως στο Μόναχο. Ο Ντάισλερ την προηγούμενη χρονιά υπέστη αρκετούς τραυματισμούς και ακριβώς λόγω του ότι είχε και στο παρελθόν νοσηλευτεί για πέντε μήνες μάλιστα σε ψυχιατρική κλινική, εισήχθη και πάλι κυρίως για προληπτικούς λόγους. Έτσι μετά από μερικές ημέρες κρίθηκε πως δεν χρειαζόταν να παραμείνει και πήρε εξιτήριο, δηλώνοντας μάλιστα στην εφημερίδα "Μπιλντ" ότι αισθάνεται πολύ καλά. Σύμφωνα μάλιστα με τους γιατρούς πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα είναι σε θέση να ακολουθήσει και το προπονητικό πρόγραμμα της Μπάγερν.

    [19] Αθλητισμός

    Επιμνημόσυνη δέηση για τον Ν. Κανελλάκη

    21/10/2004 6:49:00 μμ

    Μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, τελέστηκε το απόγευμα στο νεκροταφείο του Σχιστού επιμνημόσυνη δέηση για τους 6 μήνες από το θάνατο του πρώην προέδρου του Ιωνικού, Νίκου Κανελλάκη. Εκτός από την οικογένεια του εκλιπόντος, στην τελετή παρέστησαν φίλοι και συνεργάτες του, ο πρόεδρος του Ιωνικού, Μανώλης Τσαχειλίδης, οι δικηγόροι Βασίλης Κοντοβαζαινίτης και Χάρης Γρηγορίου, ενώ το ποδοσφαιρικό τμήμα εκπροσώπησαν, ο υπεύθυνος, Παναγιώτης Νταής, και ο προπονητής της ομάδας, Βαγγέλης Βλάχος.

    Προβληματισμός για τον Μπεκιάι

    Στο αγωνιστικό μέρος τώρα, ο μοναδικός προβληματισμός του Βαγγέλη Βλάχου έγκειται στον τραυματισμό του τερματοφύλακα Άριαν Μπεκιάι, ο οποίος σε προσπάθειά του να αποκρούσει ένα ισχυρό σουτ κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης χτύπησε σε δύο δάχτυλα του αριστερού χεριού.

    Ο Μπεκιάι εξετάστηκε σήμερα από τον γιατρό της ομάδας, ο οποίος του συνέστησε να προφυλάξει το τραυματισμένο χέρι του έως και την Κυριακή, πριν από τον αγώνα με τον Πανιώνιο, οπότε και θα αποφασιστεί αν είναι σε θέση να αγωνιστεί, ή όχι. Αν ο Μπεκιάι δεν μπορέσει να παίξει, τη θέση του κάτω από τα δοκάρια της πειραϊκής ομάδας θα πάρει ο νεαρός Τόμε Πατσόφσκι.

    [20] Εσωτερικά

    Σε νοσοκομεία και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες Αρχισε η διανομή κινητού Ολυμπιακού εξοπλισμού

    21/10/2004 5:37:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Σε νοσοκομεία, κοινότητες ορεινών και παραμεθόριων περιοχών, καθώς και σε υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, θα διατεθεί ο κινητός εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, αξίας 123 εκατ. ευρώ, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα και να καλυφθούν ανάγκες κοινωνικού χαρακτήρα. Αυτό ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου, στο Ζάππειο Μέγαρο, η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ο υφυπουργός Οικονομίας Πέτρος Δούκας και ο πρόεδρος της εταιρείας "Ολυμπιακά Ακίνητα" Χρήστος Χατζηεμμανουήλ. Με τη διάθεση του κινητού εξοπλισμού, το ελληνικό Δημόσιο θα καλύψει επίσης μεγάλες ανάγκες κοινωνικού χαρακτήρα, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης σε ευπαθείς ομάδες. Ο εξοπλισμός αυτός περιλαμβάνει ηλεκτρονικούς υπολογιστές (11.180 συσκευές), άδειες λογισμικού (2.540 άδειες), συσκευές TETRA (6.500 συσκευές), ιατρικό εξοπλισμό, αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, αθλητικά είδη απαραίτητα για τα προπονητήρια, υποστηρικτικά οχήματα, φουσκωτά σκάφη, βίντεο-οθόνες, αντιντόπιγκ εξοπλισμό, αυτοκίνητα, εξοπλισμό γραφείου, ξενοδοχειακό εξοπλισμό, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, κλινοσκεπάσματα κλπ.

    Για τις ανάγκες ευπαθών κοινωνικών ομάδων

    Σημαντικό ενδιαφέρον, σε επίπεδο κόστους κτήσης, παρουσιάζουν ο εξοπλισμός πληροφορικής (πάνω από 28 εκατ. ευρώ), τα έπιπλα και ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός (περίπου 27 εκατ. ευρώ), ο αθλητικός εξοπλισμός (15 εκατ. ευρώ), ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός (περίπου 12 εκατ. ευρώ), τα αυτοκίνητα (10 εκατ. ευρώ), οι συσκευές TETRA (8 εκατ. ευρώ) κλπ.

    Όπως επεσήμαναν η κα Πετραλιά και ο κ.Χατζηεμμανουήλ, αποφασίστηκε ο τρόπος διάθεσης στους τελικούς χρήστες να γίνει απευθείας από τους αποθηκευτικούς χώρους της Οργανωτικής Επιτροπής, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος φθοράς ή κλοπής του εξοπλισμού, να περιοριστεί το λογιστικό κόστος διαχείρισης του υλικού και να περιοριστεί το κόστος μεταφοράς.

    Ήδη, όπως είπε η κα Πετραλιά, 50 προπονητήρια σε όλη την Ελλάδα έχουν τον απαραίτητο αθλητικό εξοπλισμό, καθώς αυτός παρέμεινε στα αθλητικά κέντρα για να χρησιμοποιηθεί άμεσα από τους αθλητές, ενώ το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό θα διατεθεί απευθείας στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

    Ο κ. Χατζηεμμανουήλ ανέφερε ότι με τα συστήματα πληροφορικής θα εξοπλιστούν πλήρως το υπουργείο Οικονομικών και το νεοσυσταθέν υπουργείο Τουρισμού, ενώ μικρότερα τμήματά του θα διατεθούν στους νέους βουλευτές, σε περιφερειακές διευθύνσεις του υπουργείου Πολιτισμού κλπ.

    Επίσης, ο ιατρικός εξοπλισμός θα διατεθεί σε σημαντικό βαθμό στο υπουργείο Υγείας, καθώς και σε προνοιακά ιδρύματα, στη φοιτητική εστία του ΕΜΠ και σε αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ οι συσκευές ελέγχου αντιντόπινγκ, εκτός από το εργαστήριο του ΟΑΚΑ, θα διατεθούν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το Γενικό Χημείο του Κράτους, τον ΕΦΕΤ κλπ.

    Από τα 16 αυτοκίνητα (9θέσια βαν) για άτομα με ειδικές ανάγκες θα διατεθούν δέκα στην περιφέρεια και έξι στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, ενώ 462 απλά βαν θα διατεθούν στην κεντρική και περιφερειακή διοίκηση , σε δήμους και κοινωφελή ιδρύματα. Πάντως, για αυτά τα 462 βαν εξετάζεται και η περίπτωση ορισμένα να μετατραπούν σε ειδικά οχήματα για άτομα με αναπηρία.

    Ο ηλεκτρονικός (8.640 τηλεοράσεις) και ηλεκτρικός εξοπλισμός θα διατεθούν κυρίως σε προνοιακά ιδρύματα και στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες ευπαθών ομάδων στην περιφέρεια, ενώ χιλιάδες κλινοσκεπάσματα θα διατεθούν από τους ίδιους φορείς, καθώς και από ιδρύματα της εκκλησίας. Επιπλέον, θα καλυφθούν ανάγκες της Σχολής της Χάλκης . Τέλος, 6.000 συσκευές TETRA θα διατεθούν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για την καλύτερη αστυνόμευση.

    Εξάλλου, η κ. Πετραλιά απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με την εικόνα εγκατάλειψης που εμφανίζεται να παρουσιάζουν ορισμένες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις δήλωσε ότι είναι παραπλανητική , καθώς -όπως είπε- συνεχίζονται οι εργασίες των εργολάβων για την αφαίρεση των Ολυμπιακών προσαρμογών, καθώς και άλλες εργασίες, ενώ ο καθαρισμός και ευπρεπισμός των χώρων αυτών θα γίνει με το τέλος όλων των εργασιών, όπως προβλέπει και η σύμβαση με την Οργανωτική Επιτροπή.

    Από την πλευρά του, ο κ. Δούκας έδωσε τις θερμές του ευχαριστίες του τόσο στο Υπουργείο Πολιτισμού όσο και στην "Ολυμπιακά Ακίνητα" για την εξαιρετική εργασία που έκαναν, καθώς όπως είπε, η τόσο γρήγορη και καλή διαχείριση όλου αυτού του ογκώδους εξοπλισμού ήταν ο λόγος για να διαψευστούν όλοι εκείνοι που υποστήριζαν ότι δεν θα έχει μεταολυμπιακή χρήση.

    [21] Champions League

    Διώχνουν τον ατίθασο Κασάνο

    21/10/2004 7:12:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Τα χέρια του ψηλά σηκώνει ο πρόεδρος της Ρόμα, Φράνκο Σένσι με την περίπτωση του Αντόνιο Κασάνο. Ο νεαρός επιθετικός μπορεί να είναι μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες του ιταλικού ποδοσφαίρου, όμως όπως φαίνεται διαθέτει και έναν από τους κακούς χαρακτήρες στο "Καμπιονάτο". Ήδη έχει να επιδείξει πολλές "αταξίες" και οι ενέργειές του εκτός από τους αντιπάλους, εκνευρίζουν ακόμη και τους συμπαίκτες του. "Υπάρχουν προβλήματα που δεν με βοηθούν να τον κρατήσω", δήλωσε ο Σένσι χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε, "Προβλήματα που έχουν να κάνουν με τον χαρακτήρα του, όχι οικονομικά. Δεν ξέρω αν θα παραμείνει" και κατέληξε δείχνοντας πόσο πολύ εκνευρισμένος είναι μαζί του, "Την Τρίτη, εναντίον της Μπάγερ Λεβερκούζεν έκανε ένα παιχνίδι για... χαστούκια".

    [22] Ιράκ

    Καταδίκη για βασανιστή της Αμπού Γράιμπ

    21/10/2004 7:22:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: Reuters-ΒΒC-ΑΠΕ

    Σε οκταετή ποινή φυλάκισης καταδικάστηκε σήμερα ο Αμερικανός λοχίας Ιβαν Φρέντερικ, ο δεύτερος που περνάει από δίκη και ο πλέον υψηλόβαθμος από τους συνολικά επτά κατηγορούμενους στρατιωτικούς για τη βάναυση μεταχείριση των Ιρακινών κρατουμένων στη φυλακή Αμπου Γράιμπ της Βαγδάτης. Κατά την απολογία του ο Φρέντερικ ομολόγησε μεταξύ άλλων, ότι έδειρε και ταπείνωσε κρατούμενους "στο πλαίσιο της ανάκρισης", ενώ παραδέχθηκε ότι υποχρέωσε φυλακισμένους σε αυνανισμό, την ώρα που άλλοι στρατιώτες παρακολουθούσαν και φωτογράφιζαν. Ο 38χρονος λοχία υποβιβάσθηκε σε απλός στρατιώτης, ενώ του επιβλήθηκε ταπεινωτική αποστράτευση και πρόστιμο. Η δίκη έλαβε χώρα σε αμερικανικό στρατοδικείο στην ιρακινή πρωτεύουσα. Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί εντός της εβδομάδας με τις υποθέσεις άλλων δύο κατηγορούμενων εφέδρων. Από τότε που ήρθαν στο φως οι καταγγελίες σοκ για το κολαστήριο της Αμπου Γράιμπ, οι ΗΠΑ δήλωσαν πως κάνουν προσπάθειες για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των φυλακισμένων, εντούτοις τηρούν σιγή ιχθύος απέναντι στις ερωτήσεις για το πόσο ψηλά φθάνουν οι ευθύνες, την ώρα που 2000 Ιρακινοί εξακολουθούν να κρατούνται εκεί χωρίς επίσημο κατηγορητήριο.

    Ο εισαγγελέας ταγματάρχης Μάικλ Χόλεϊ στην αγόρευση του είπε πως επρόκειτο για μια απλή υπόθεση διαχωρισμού μεταξύ του καλού και του κακού. "Είναι ενήλικος και ικανός να ξεχωρίζει το σωστό από το λάθος. Πόση εκπαίδευση χρειάζεται κάποιος για να μάθει ότι είναι λάθος να υποχρεώνεις έναν άνθρωπο σε αυνανισμό;" αναρωτήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου.

    Από την πλευρά του ο Αμερικανός λοχίας ομολόγησε την ενοχή του και δήλωσε μεταμέλεια. Περιέγραψε την καθημερινότητα μέσα στη φυλακή, αναφέροντας συχνές κακοποιήσεις, σωματικές και ψυχικές, των κρατουμένων. Ομολόγησε ότι οι κρατούμενοι υποχρεώνονταν να βγάζουν τα ρούχα τους και να φορούν γυναικεία εσώρουχα, να αυνανίζονται με την απειλή της βίας, να κοιμούνται με σακούλες στο κεφάλι. "Μπορούσα να το σταματήσω όλο αυτό, αλλά δεν το έκανα" είπε ο Φρέντερικ. Αντ αυτού παραδέχθηκε ότι ξυλοκόπησε μέχρι ανισθησίας έναν κρατούμενο που προσπάθησε να επιτεθεί σε μια γυναίκα στρατιώτη, μετά από ένα τέτοιο περιστατικό

    Ο συνήγορος του Φρέντερικ, πάντως, χαρακτήρισε την ποινή υπερβολική και δήλωσε ότι θα εφεσιβάλλει.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 21 October 2004 - 16:51:31 UTC