Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τραυματίας και ο Άντιτς
  • [02] Για τις εκπτώσεις που "εξαφανίζονται" "Στο σκαμνί" τα σούπερ μάρκετ
  • [03] Εν αναμονή της απόφαση του ΑΣΕΑΔ
  • [04] Επιστρέφει αλλά δεν προλαβαίνει
  • [05] Χειρότερα δεν γινόταν για την ΑΕΚ
  • [06] Για φιλανθρωπικό σκοπό ο πρώτος τίτλος
  • [07] Κρίμα κι άδικο
  • [08] Χωρίς Σινιόρι - Ντεμπεγλέρα στη Κρήτη
  • [09] Χωρίς Καφέ στην Χαλκηδόνα
  • [10] Νέα τροποποίηση στο νομοσχέδιο Στο επίκεντρο και πάλι οι μετεγγραφές
  • [11] Νικήθηκε από τα 11 βήματα Τιμωρήθηκε για την ατολμία του ο Πανιώνιος

    [01] Αθλητισμός

    Τραυματίας και ο Άντιτς

    21/10/2004 8:33:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η ήττα της πρεμιέρας από τον Πανιώνιο δεν αφήνει στην ΑΕΚ περιθώρια για δυσάρεστες εκπλήξεις, απέναντι στην νεοφώτιστη Ολύμπια Λάρισας, παρόλα αυτά ο Φώτης Κατσικάρης είναι αντιμέτωπος με έναν διπλό "πονοκέφαλο". Ο Μιχάλης Πελεκάνος που αντιμετώπισε εδώ και ημέρες ένα πρόβλημα στο πέλμα του, σήμερα υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία ώστε να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασης. Τα αποτελέσματα μπορεί να ήταν θετικά, όμως ο παίκτης αναγκαστικά θα μείνει για ένα διάστημα εκτός των υποχρεώσεων της ομάδας, προκειμένου να αποθεραπευτεί πλήρως. Στο μεταξύ σήμερα ήρθε και ο δεύτερο "πονοκέφαλος", αφού ο Πέρο Άντιτς διαπσιτώθηκε πως ταλαιπωρείται από περιοστίτιδα κνημών και πιθανότατα χάνει τον αγώνα με την Ολύμπια.

    [02] Οικονομία

    Για τις εκπτώσεις που "εξαφανίζονται" "Στο σκαμνί" τα σούπερ μάρκετ

    21/10/2004 8:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2004 9:24:21 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Εξηγήσεις στην Επιτροπή Ανταγωνισμού καλούνται να δώσουν ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ και έξι μεγάλες αλυσίδες, οι οποίες είναι μέλη του σχετικά με το γιατί οι εκπτώσεις που εξασφαλίζουν από τις βιομηχανίες για δεκάδες είδη ευρείας κατανάλωσης δε φτάνουν στους καταναλωτές. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου τόνισε, ότι αυτό, που προέχει είναι το συμφέρον του καταναλωτή και προειδοποίησε, ότι όσες επιχειρήσεις κάνουν συμφωνίες ή εφαρμόζουν πρακτικές που παραβιάζουν το νόμο και κρατάνε τις τιμές ψηλά, θα υποστούν τις συνέπειες. "Ελεύθερη αγορά δεν είναι ασύδοτη αγορά. Υπάρχουν νόμοι και με αυτή την κυβέρνηση εφαρμόζονται χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις" σημείωσε χαρακτηριστικά. Πάντως, ο ΣΕΣΜΕ και οι υπεύθυνοι των έξι αλυσίδων θα "απολογηθούν" στην ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στις 19 Νοεμβρίου.

    Κόντρα υπ Ανάπτυξης και ΣΕΣΜΕ

    Στο μεταξύ με σκληρή γλώσσα απάντησε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης στις χθεσινές δηλώσεις του προεδρείου του ΣΕΣΜΕ περί παραιτήσεώς του, σε περίπτωση, που δεχθεί χρηματική ποινή από την Επιτροπή για παρεμπόδιση στη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά, χαρακτηρίζοντάς τις ευθεία επίθεση κατά του Υπουργείου.

    Παράλληλα, ο κ Παπαθανασίου επανέλαβε, ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι ανεξάρτητη, ενώ πρόσθεσε πως ένας από τους βασικούς λόγους της ακρίβειας είναι, η μη σωστή λειτουργία του ανταγωνισμού, που αποτελεί αντικείμενο της έρευνας της Επιτροπής.

    Από την πλευρά του, ο ΣΕΣΜΕ σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει, ότι δεν υπάρχει αντιπαράθεση με το υπουργείο Ανάπτυξης.

    Με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

    Στη διαβεβαίωση, ότι η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι αρμόδια και ικανή να επιληφθεί για την εφαρμογή των εθνικών και κοινοτικών κανόνων ανταγωνισμού προέβη και ο αρμόδιος Επίτροπος, Μάριο Μόντι απαντώντας σε ερώτηση που είχε υποβάλει ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Συγκεκριμένα στην απάντησή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαιώνει, ότι η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού διερευνά πράγματι ορισμένες πρακτικές του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ και διευκρινίζει, ότι ο σχετικός έλεγχος παράβασης εθνικών ή κοινοτικών κανόνων ανταγωνισμού περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες της.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε απολογία τα σούπερ μάρκετ

    [03] Αθλητισμός

    Εν αναμονή της απόφαση του ΑΣΕΑΔ

    21/10/2004 8:47:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το αίσθημα αδικίας που υπάρχει σε σχέση με την τιμωρία που επεβλήθη στον Παναθηναϊκό, προσπάθησε να τονίσει ο νομικός σύμβουλος των "ερυθρολεύκων" στην σημερινή ακροαματική διαδικασία στο ΑΣΕΑΔ. Ο κ. Καραμηνάς υποστήριξε πως δεν μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις με δύο μέτρα και δύο σταθμά, αφού και οι οπαδοί των "πρασίνων" προκάλεσαν επεισόδια και είπε χαρακτηριστικά πως "Τα επεισόδια ή είναι δυσφημίστηκα για όλες τις ομάδες ή όχι", αναφερόμενος στο ότι ο μόνο ο Ολυμπιακός κρίθηκε με βάση το άρθρο 23Β που αναφέρεται σε δυσφημιστικά επεισόδια. Η απόφαση θα εκδοθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και αν δεν αλλάξει κάτι τότε ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί χωρίς φιλάθλους απέναντι στον Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο, στην 3η και 5η αγωνιστική αντίστοιχα.

    [04] Champions League

    Επιστρέφει αλλά δεν προλαβαίνει

    21/10/2004 8:59:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μετά από απουσία τριών μηνών, ο Σαμπανί Νοντά επέστρεψε στις προπονήσεις της Μονακό. Ο επιθετικός από τη Δημοκρατία του Κονγκό γυμνάστηκε σήμερα με τους συμπαίκτες του, για πρώτη φορά μετά τον Ιούλιο, όταν είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της θερινής προετοιμασίας. "Είμαι ενθουσιασμένος και χαρούμενος σαν παιδί. Έκανα μαγνητική τομογραφία που έδειξε ότι όλα είναι εντάξει" είπε ο Νοντά, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει πότε θα επιστρέψει στην ενεργό δράση. Πάντως, όπως όλα δείχνουν είναι αμφίβολο το ότι θα προλάβει τον επόμενο αγώνα της Μονακό στο Τσάμπιονς Λιγκ, εναντίον του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης», στις 3 Νοεμβρίου.

    [05] Αθλητισμός

    Χειρότερα δεν γινόταν για την ΑΕΚ

    21/10/2004 8:50:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2004 10:25:34 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πραγματοποιώντας την χειρότερη εμφάνισή της έως τώρα η ΑΕΚ γνώρισε την συντριβή στη Ρωσία χάνοντας από την Ζενίτ με το βαρύ 5-1. Αν και προηγήθηκε με τον Σίμο Κρασσά μόλις στο 3΄, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δέχθηκε τρία γκολ σε (αγωνιστικό) διάστημα 11 λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο και κατέρρευσε. Ο Αρσάβιν ισοφάρισε στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (44΄), ενώ μεγάλος πρωταγωνιστής της συνάντησης ήταν ο πρώτος σκόρερ του ρωσικού πρωταθλήματος, Αλεξάντρ Κερζάκοφ που σημείωσε χατ-τρικ (48΄, 55΄, 68΄). Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ντενίσοφ στο 87΄.

    ΑΕΚ όνειρο

    Η ΑΕΚ του Φερνάντο Σάντος ξεκίνησε τον αγώνα με τους καλύτερους οιωνούς. Μέσα στο κατάμεστο από Ρώσους οπαδούς της Ζενίτ, Πετρόφσκι η Ένωση κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 4ο λεπτό με τον Κρασά.

    Προηγήθηκε συρτή σέντρα του Κωνσταντινίδη από τα αριστερά, με τη μπάλα να βρίσκει στο κάθετο δοκάρι να φεύγει παράλληλα στη γραμμή του τέρματος και τον Κύπριο να εκμεταλλεύεται την ολιγωρία των Ρώσων και να στέλνει με κοντινή προβολή την μπάλα στα δίχτυα

    Βέβαια οι προθέσεις των "κιτρινόμαυρων", είχαν φανεί από την αρχή του αγώνα όταν μόλις στο 3ο λεπτό ο Λυμπερόπουλος και Πετκόφ συνδυάστηκαν υπέροχα, ο Βούλγαρος βρέθηκε τετ α τετ και πλάσαρε, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

    Η ΑΕΚ όμως δεν σταμάτησε εκεί. Ενώ όλοι περίμεναν την αντίδραση της Ζενίτ, οι παίκτες της Ένωσης ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο του αγώνα.

    Η Ένωση με απλό παιχνίδι και καλή αμυντική λειτουργία κρατούσε μακριά από την περιοχή της τους παίκτες της Ζενίτ και έβγαινε σε γρήγορες αντεπιθέσεις για το δεύτερο γκολ.

    Από την άλλη πλευρά, οι αμυντικοί της ρωσικής ομάδας έδειχναν να μην μπορούν να ακολουθήσουν το δαιμονιώδη ρυθμό που έδιναν οι Πέτκοφ, Κωνσταντινίδης, Λυμπερόπουλος και Σοάρες.

    Τρεις φορές έφτασε η Ένωση στο δεύτερο γκολ. Πρώτη στο 17' όταν Σοάρες, Κρασσάς και Λυμπερόπουλος άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο πρώτος έγινε κάτοχος της και μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Μαλαφέεβ έδιωξε σε κόρνερ.

    Δεύτερη στο 27' όταν ο Λυμπερόπουλος μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ, που έκανε έδιωξε ο Μαλαφέεβ με σε κόρνερ.

    Και τρίτη το 38' όταν ο Κατσουράνης τροφοδότησε ωραία τον Σοάρες που μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή και σούταρε διαγώνια, με τον Μαλαφέεβ να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ.

    Την ίδια ώρα η Ζενίτ είχε να αντιπαρατάξει δυο ευκαιρίες μια στο 38' με τον Γκορσκόβ, του οποίου το σουτ έδιωξε ο Μιχαίλιδης και μια στο 42' όταν μετά από κεφαλιά του Σκτρέλ η μπάλα πήρε παράξενη τροχιά βρήκε το δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.

    Και ενώ όλοι περίμεναν οι δυο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με την Ένωση να προηγείται στο σκορ, η Ζενίτ ένα λεπτό πριν την λήξη του ημιχρόνου ισοφαρίζει.

    Σέντρα από τα δεξιά, η άμυνα της ΑΕΚ δεν αντιδρά και στη δεύτερη σέντρα, από τα αριστερά αυτή τη φορά, ο Αρσάβιν βρίσκει την μπάλα με προβολή και την στέλνει στα δίχτυα του Μιχαηλίδη.

    ΑΕΚ εφιάλτης

    Το σκηνικό άλλαξε άρδην στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ αφήνοντας τον καλό της εαυτό στα αποδυτήρια μπήκε στο γήπεδο εντελώς αγνώριστη.

    Χωρίς καλά καλά να το καταλάβει μόλις στο 68' το 1-1 είχε γίνει 4-1 υπέρ των Ρώσων και το όνειρο είχε μετατραπεί σε εφιάλτη.

    Πρωταγωνιστής το νέο μεγάλο αστέρι του ρωσικού ποδοσφαίρου, και πρώτος σκόρε του πρωταθλήματος, Κερζάκοφ.

    Ο μόλις 23χρονος επιθετικός χτύπησε τρεις φορές συνεχόμενα και έστειλε την ΑΕΚ στο καναβάτσο.

    Μια με το καλημέρα σας στο 48΄, μία στο 54' και μία στο 68' και από εκεί και πέρα καληνύχτα σας.

    Μεγάλο ταλέντο που δυστυχώς βρήκε λάθος ημέρα για να αποδείξει την αξία του, καθώς μόνος του διέλυσε την άμυνα της ΑΕΚ με περίτεχνες ενέργειες.

    Και φανταστείτε ότι η άμυνα της Ένωσης ήταν η καλύτερη γραμμή της στο πρώτο πραγματικά φανταστικό ημίχρονο για τους "κιτρινόμαυρους".

    Εγκλωβισμένη στον κακό της εαυτό η Ένωση, συνέχισε την υπνωτισμένη απόδοσή της λες και ο γνωστός παραφυσικός θεραπευτής Γκέλερ την είχε κοιτάξει στα μάτια και την είχε ματιάσει

    Φυσική απόρροια το πέμπτο γκολ με τον Ντενίσοφ στο 87' την ώρα που όλη η άμυνα της κοιτούσε τον πρωταγωνιστή να παίρνει το ριμπάουντ , μετά από σουτ του Γκορσκόφ που απέκρουσε ο Μιχαίλιδης και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

    Κίτρινες: Κατσουράνης

    Οι συνθέσεις:

    ΖΕΝΙΤ ΑΓ. ΠΕΤΡ.: Μαλαφέεφ, Φλάχμπαρτ, Μάρες, Σκρτελ (47΄ Χόρακ), Σουμουλικόσκι, Μπίστροφ (81΄ Βλασόφ), Σπίβακ, Ραντίμοφ (75΄ Ντενίσοφ), Γκόρσκοφ, Αρσάβιν, Κερζάκοφ

    ΑΕΚ: Μιχαηλίδης, Κόντης, Αμπονσά (57΄ Καμπάνταης), Αλβες, Κωστένογλου, Κατσουράνης, Πέτκοφ (71΄ Ρούσεφ), Κρασσάς, Κωνσταντινίδης (57΄ Τζιωρτζιώπουλος), Λυμπερόπουλος, Σοάρες

    Με το δεξί η Άααχεν

    Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Ααχεν χάρη σ΄ένα γκολ του Ερικ Μάιγερ νίκησε 1-0 τη Λιλ στο στάδιο "Ράιν Ενεργκί" της Κολονίας. Ο Ολλανδός άσος σκόραρε με κεφαλιά στο 68΄ χαρίζοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης στη φιναλίστ του γερμανικού κυπέλλου, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους κορυφαίους της Λιλ ήταν ο Στάθης Ταβλαρίδης, ο οποίος βοήθησε στον αμυντικό τομέα, ενώ έφτασε κοντά στο γκολ στο 71΄ όταν με ένα εξαιρετικό «ψαλίδι» έστειλε τη μπάλα ελάχισα άουτ.

    Κίτρινες: Φίελ, Μάιγερ, Λαντγκράφ, Ραφαέλ, Μπρουνέλ

    Συνθέσεις: ΑΑΧΕΝ: Στράουμπ, Κλίτζπερα, Λάντγκραφ, Πλάσενριχ, Ρόλφες, Μάιγερ, Σικόνε, Πίντο (89΄ Πάουλους), Φίελ (66΄ Μπρουνς), Μιχάλκε (84΄ Μπρίνκμαν), Μπλανκ

    ΛΙΛ: Σίλβα, Ραφαέλ, Ταβλαρίδης, Ταφορό (17΄ Βίτακιτς), Μακούν, Λαντρέν (76΄ Ντερνίς), Μποντμέρ, Μπρουνέλ, Ατσίμοβιτς, Ανγκμπουα, Μουσίλου

    [06] Αθλητισμός

    Για φιλανθρωπικό σκοπό ο πρώτος τίτλος

    21/10/2004 8:36:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ένα μοναδικό αγωνιστικό υπερθέαμα υπόσχονται αύριο στο κλειστό της Νεάπολης της Λάρισας (20:30 απευθείας μετάδοση ΕΤ-3), Παναθηναϊκός και Ηρακλής Central Gas, που ρίχνονται στη μάχη της διεκδίκησης του Σούπερ Καπ Audi A3 Sport Back 2004, . Η παρουσία και μόνο εννέα Ολυμπιονικών στη θεσσαλική έδρα, όπου θα απονεμηθεί το πρώτο φετινό Κύπελλο των εγχώριων διοργανώσεων του βόλεϊ ανδρών, εγγυάται θέαμα υψηλού επιπέδου βόλεϊ για τους φιλάθλους που θα έχουν την τύχη να παρευρεθούν στον αγώνα, ο οποίος εκτός του εορταστικού θα έχει και έντονο φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Τα έσοδα της συνάντησης θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της 9χρονης κόρης του πρόσφατα εκλιπόντος διαιτητή βόλεϊ της ΣΥΔΠΕΑΑΑ, Φανούρη Αγάθου. Η τιμή εισόδου είναι 5, ενώ δόθηκαν και ειδικές προσκλήσεις για τους μαθητές.

    Στοχεύουν στον τίτλο οι "πράσινοι"

    Στο φιλόξενο γήπεδο του θεσσαλικού κάμπου, που θα φιλοξενήσει στις 20:30 το φετινό Σούπερ Καπ Audi A3 Sport Back 2004, θα χτυπήσει αύριο η "καρδιά" του αθλήματος. Αντιμέτωποι στο φιλέ της Νεάπολης θα βρεθούν οι δύο εκπρόσωποι των "ελληνικών χρωμάτων" στους φετινούς ομίλους του Champions League, Παναθηναϊκός και Ηρακλής.

    Η αποστολή των "πρασίνων", πραγματοποίησε σήμερα την τελευταία της προπόνηση και στη συνέχεια αναχώρησε οδικώς για τη Λάρισα. Ο τεχνικός των πρωταθλητών Στέλιος Καζάζης θα έχει αύριο στη διάθεσή του 12 παίκτες, καθώς εκτός από τον Τσέχο διεθνή Πέτρ Πλατένικ που λόγω του τραυματισμού του θα είναι ωσεί "παρών", στην ομάδα συμπεριλήφθηκε και ο νεαρός ακραίος Παναγιώτης Φωτόπουλος. Μοναδικός απών ο Βίκτωρας Κουρούπης, ο οποίος μετά την πρόσφατη εγχείρηση στον ώμο, βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας. Οι αθλητές που αποτελούν την αποστολή του "τριφυλλιού" είναι: Ζάπλεταλ, Νοβότνι, Πλατένικ (Τσεχία), Λιβαθινός, Πανταλέων, Σμαραγδής, Ανδρεάδης, Μούρεκ, Λάππας, Φωτόπουλος, Ντονάς και ο διεθνής λίμπερο Στεφάνου.

    Ο προπονητής της ομάδας Στέλιος Καζάζης, που θα έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να παρατάξει ένα λογικό σχήμα, μετά τις αναγκαστικές... αλχημείες λόγω των πολλών τραυματισμών στα τουρνουά της Νόλικο Μαασέίκ και της Ορεστιάδας, δήλωσε σχετικά: "Νομίζω ότι θα γίνει ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ομάδες της περασμένης χρονιάς. Και οι δυο βρισκόμαστε ακόμα σε στάδιο προετοιμασίας οπότε αυτό το παιχνίδι θα αποτελέσει ένα καλό τεστ για να εκτιμήσουμε το βαθμό ετοιμότητάς μας οκτώ μόλις ημέρες πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Για εμάς το παιχνίδι έχει ξεχωριστή σημασία, αφού επιτέλους θα μπορέσουμε να παρατάξουμε ένα σχήμα φυσιολογικής ομάδας κι όχι ανάγκης, αφού εκτιμώ ότι θα επανεμφανιστεί ο Μούρεκ έστω κι αν δεν είναι απόλυτα έτοιμος. Γενικά όπως κάθε θεσμός έτσι και το Super Cup έχει τη δική του αξία -όποια κι αν είναι αυτή- οπότε και οι δύο ομάδες θα μπουν στον αγώνα με στόχο την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλο".

    Φορά τα... γιορτινά του ο Ηρακλής

    Καθοδόν για τη θεσσαλική έδρα βρίσκεται αυτή την ώρα και η ομάδα του Κυπελλούχου Ηρακλή, που θα παρουσιαστεί πλήρης σε αυτή την γιορτή του αθλήματος. Εκτός από τα φετινά αποκτήματα Στάνλει (ΗΠΑ), Μπολ (ΗΠΑ), Γκιούρδα, Μπρουκς και Μπαρμπούδη την ομάδα του Αλέκου Λεώνη θα πλαισιώσουν ακόμη οι Κράβαρικ, Χοφ, Καλμαζίδης, Ιωάννίδης, Ζ. Γκότσανιουκ και Μαυρίδης. Πριν οι κυανόλευκοι αναχωρήσουν για τη Θεσσαλία, πραγματοποιήθηκε στο Κατσάνειο και ο καθιερωμένος αγιασμός της ομάδας.

    Σύμφωνα με τον τεχνικό του Κυπελλούχου Αλέκου Λεώνη στόχος της ομάδας του δεν είναι το τρόπαιο, αλλά κυρίως η συμμετοχή σε αυτή τη σπουδαία γιορτή του αθλήματος, που θα δώσει όμως παράλληλα και στους δύο προπονήτες την ευκαιρία να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για την κατάσταση των ομάδων τους.

    "Πρόκειται για μία γιορτή, όπου οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν χωρίς άγχος και πίεση για να προσφέρουν όμορφο βόλεϊ στους τυχερούς που θα βρεθούν στο γήπεδο. Ακόμη δεν είμαστε έτοιμοι για την πρώτη φετινή "κούπα", καθώς οι παίκτες μου είναι φορτωμένοι από τη σκληρή προετοιμασία. Πιστεύω πάντως ότι τόσο εγώ όσο και ο Στέλιος Καζάζης, θα βγάλουμε πολύτιμα συμπεράσματα από αυτόν αγώνα, εν όψει της πρεμιέρας του φετινού πρωταθλήματος" τόνισε στην "ertonline" o προπονητής του Κυπελλούχου Ηρακλή, Αλέκος Λεώνης, ο οποίος δεν υιοθετεί την απόψη κάποιων που χρίζουν από τώρα φαβορί το Γηραιό για την κατάκτηση του τίτλου : "Είναι λάθος αυτή άποψη" επισημαίνει ο κ. Λέωνης και εξηγεί γιατί: "Υπάρχουν τρεις ομάδες που ξεκινάμε από τον ίδιο παρανομαστή. Εμείς, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός δαπανήσαμε φέτος τα ίδια χρήματα για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Σημασία έχει όμως ποια ομάδα θα καταφέρει να είναι περισσότερο έτοιμη στην τελική φάση του πρωταθλήματος".

    "Μαγνήτης" οι Ολυμπιονίκες

    Το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της προετοιμασίας τους, δεν θα έχει καθόλου αντίκτυπο στο θέαμα υψηλού επίπεδου που αναμένεται να προσφέρουν στους 5.000 θεατές που θα κατακλύσουν τις κερκίδες του κλειστού της Νεάπολης.

    Η παρουσία και μόνο των εννέα Ολυμπιονικών της Αθήνας Μπολ, Κράβαρικ, Στανλεϊ, Μπάεφ, Γκιούρδα (Ηρακλής), Πανταλέων, Στεφάνου, Λάππα (Παναθηναϊκός) είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει "μαγνήτη" για τη διοργάνωση, η οποία έχει διαφημιστεί στη Λάρισσα τόσο από τα τοπικά ΜΜΕ όσο και από τις προσπάθειες του θεσσαλικού Δήμου, που εδώ και λίγες μέρες έχει γεμίσει την πόλη με αφίσες και πανό για το "Σούπερ Καπ Audi A3 Sport Back 2004".

    Σήμερα εξάλλου οι τοπικοί αθλητικοί φορείς της Λάρισας επισκέφτηκαν όλα τα σχολεία της πόλης για να ενημερώσουν τους μαθητές και να τους μοιράσουν προσκλήσεις για τη σημαντική αυτή γιορτή του βόλεϊ. Εκτός από την εορταστική ατμόσφαιρα με τη μουσική και τους διαγωνισμούς που θα υπάρχει από νωρίς στο γήπεδο οι διοργανωτές επιφυλάσσουν κάποια ειδικά happenings και εκπλήξεις, τις οποίες δεν δέχονται να αποκαλύψουν. Την αυλαία της εκδήλωσης θα ανοίξει στις 19:00 ο αγώνας επίδειξης μεταξύ των τοπικών ομάδων νεανίδων Φιλαθλητικού-Ε.Α. Λ, ενώ μετά το τέλος του μεγάλου αγώνα θα τιμηθεί ο πολυτιμότερος παίκτης (MVP) της συνάντησης. Ο Βασίλης Αντωνούλης και ο Μιχάλης Θέμελης, αμφότεροι από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Θεσσαλίας θα είναι αύριο οι "αρχοντες του αγώνα".

    Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Λεώνη το παρών στις κερκίδες της Νεάπολης από πλευράς Ηρακλή αναμένεται να δώσουν οι συγγενείς και φίλοι της ομάδας, ενώ στην προσπάθεια του "τριφυλλιού" αναμένεται να συμπαρασταθούν περίπου 200 φίλοι του Συνδέσμου Βόλου καθώς και κάποιοι άλλοι που θα έρθουν οδικώς στη Λάρισα με τα ΙΧ τους.

    Τα έσοδα στην κορούλα του Αγάθου

    Πέρα όμως από το... γαλαξία αστεριών των δύο ομάδων που με τη λάμψη του θα "μαγνητίσει" το ενδιαφέρον των φιλάθλων η παρουσία του κοινού στην αυριανή γιορτή είναι επιβεβλημένη, αφού εκτός των άλλων ο αγώνας θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Μετά από την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας της Λίγκας Α1 ανδρών όλα τα έσοδα της συνάντησης -τιμή εισόδου 5- θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της 9χρονης κόρης του πρόσφατα εκλιπόντος διαιτητή βόλεϊ της Σ.ΥΔ.ΠΕ-Α.Α.Α., Φανούρη Αγάθου, ο οποίος πριν από ένα μήνα περίπου έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στη Λεωφόρο Λαυρίου. Το μνημόσυνο του άτυχου διαιτητή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 09:30 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής.

    Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωσή του "το Δ.Σ. του ΣΥ.Δ.ΠΕ-Α.Α.Α. αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί και να ευχαριστήσει δημόσια την Ολομέλεια των Σωματείων της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών για την πρωτοβουλία τους να αφιερώσουν τον αγώνα Σούπερ Καπ Ανδρών Παναθηναϊκός-Ηρακλής στη μνήμη του αδικοχαμένου Φανούρη Αγάθου και να διαθέσουν τις εισπράξεις για την ενίσχυση της κορούλας του".

    [07] Αθλητισμός

    Κρίμα κι άδικο

    21/10/2004 9:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2004 9:39:33 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με ήττα ξεκίνησε το Αιγάλεω τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αφού η εμπειρία της Μίντλεσμπρο αποδείχτηκε καταλυτική σε έναν αγώνα με λεπτές ισορροπίες και με προσοχή στις άμυνες. Το τελικό 1-0 μόνο απογοήτευση και το αίσθημα της αδικίας μπορεί να αφήσει στους παίκτες του Ντε Μόλ που προσπάθησαν πάρα πολύ, αλλά τελικά 12 λεπτά πριν το τέλος βρέθηκαν πίσω στο σκορ, από ένα από τα ελάχιστα αμυντικά λάθη. Σε γενικές γραμμές η εμφάνιση της ομάδας ήταν άκρως ικανοποιητική, καθώς αρκετές φορές απείλησε την αγγλική εστία και με όπλο τα πολλά σουτ βρήκε λύσεις απέναντι στην σφιχτή άμυνα του αντιπάλου, αλλά όχι τέτοιες που να φέρουν και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

    Μια ευκαιρία

    Το πρώτο μέρος δεν έχει να επιδείξει παρά μόνο μια ευκαιρία που έκανε το Αιγάλεω στο 43' με τον Μπάρκογλου. Κατά τα υπόλοιπα οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε προσπάθειες στον χώρο του κέντρου, όπου σαφώς υπερίσχυσε η ομάδα του Ντε Μολ, χωρίς όμως να βρει τον δρόμο για να μπει με αξιώσεις στην περιοχή του Σβάρτσερ. Η αλήθεια είναι πως οι Άγγλοι έκαναν πολλά φάουλ και εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως ο διαιτητής σταματούσε συχνά το παιχνίδι, έτσι κάθε προσπάθεια ανεξαρτήτως αν ξεκινούσε καλά ή όχι σταματούσε πολύ πριν φτάσει έστω σε απόσταση βολής για τα καλά πόδια των παικτών του Αιγάλεω. Η πρώτη επίσκεψη των φιλοξενούμενων στην εστία του Σιντιμπέ ήταν στο 39', όταν ο Ζέντεν έκανε μια καλή σέντρα από τα αριστερά της επίθεσης της Μίντλεσμπρο, όμως ο Σιντιμπέ αντέδρασε έξυπνα και γρήγορα και την σταμάτησε μπλοκάρωντας την μπάλα. Η απάντηση ήρθε δύο λεπτά αργότερα που ο Μπάρκογλου βρέθηκε λίγο έξω από την περιοχή και έκανε ένα δυνατό σουτ αλλά η κόντρα ανέκοψε την μπάλα και την έστειλε στην αγκαλιά του Σβάρτσερ. Έτσι στο 43' μια καλή σέντρα του Χλωρού έφερε τον Μπάρκογλου και πάλι σε καλή θέση, όμως το μονοκόμματο σουτ εκείνου πέρασε λίγο άουτ.

    Μίλησε η εμπειρία

    Το 0-0 έμεινε στην ανάπαυλα και στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με μεγαλύτερη διάθεση για να δημιουργήσουν. Με την έναρξη σχεδόν, ο Ντορίβα έκανε ένα σουτ το οποίο όμως πέρασε άουτ και τα επόμενα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν σαφή σημάδια βελτίωσης στην κυκλοφορία της μπάλας με το Αιγάλεω να έχει δώσει περισσότερο χώρο. Μια αντεπίθεση όμως ήταν αρκετή για να ξαναφέρει του Άγγλους σε θέση άμυνας, αφού στο 5' ο Χλωρός ξέφυγε βρήκε κενό και έκανε το σουτ, όμως ο Σβάρτσερ με υπερένταση έδιωξε την μπάλα. Η ζυγαριά από εκείνο το σημείο και έπειτα έγειρε πάλι προς την ελληνική πλευρά, αφού το κέντρο ανακαταλήφθηκε από τους Αιγαλεώτες και ο έλεγχος του αγώνα ανακτήθηκε. Δυστυχώς όμως το σκηνικό δεν άλλαξε σε σχέση με το πρώτο μέρος και η υπεροχή αποδείχτηκε ανούσια αλλά και καταστροφική. Σε μία από τις αντεπιθέσεις στο 78' ο Πάρλουρ έκανε μια παράλληλη μπαλιά με το τέρμα του Σιντιμπέ και η στιγμιαία ολιγωρία των αμυντικών έφερε τον Στιούαρτ να σουτάρει με όλη του την άνεση και να ανοίξει το σκορ. Όπως ήταν αναμενόμενο η συνέχεια ανήκε και πάλι εξ ολοκλήρου στο Αιγάλεω, όμως η κούραση και η ακόμη πιο στιβαρή αμυντική διάταξη της Μίντλεσμπρο δεν επέτρεψε στους έλληνες παίκτες να αξιοποιήσουν μια δύο καλές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν λίγο πριν το τέλος.

    Διαιτητής: Αττίλα Χάνατσεκ (Ουγγαρία) Κίτρινες: Αλεξόπουλος, Μακ Μάον, Μόρισον ΑΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ, Παπουτσής, Αλεξόπουλος, Ψωμάς, Εντουσέι, Φωτάκης, Σκοπελίτης, Μπάρκογλου (90΄ Χρήστου), Χλωρός, Νικολόπουλος (76΄ Μακρής), Μανουσάκης ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ: Σβάρτσερ, ΜακΜάον, Σαουθγκέιτ, Κούπερ, Μόρισον (45΄ Μεντιέτα), Πάρλουρ, Ντορίβα, Ζέντεν (73΄ Ντάουνινγκ), Νέμεθ, Βίντουκα (70΄ Χάσελμπαϊνκ), Ρίγκοτ

    [08] Αθλητισμός

    Χωρίς Σινιόρι - Ντεμπεγλέρα στη Κρήτη

    21/10/2004 9:31:00 μμ

    Χωρίς τον Μπέπε Σινιόρι και τον Κώστα Νεμπεγλέρα θα ταξιδέψει ο Ηρακλής στην Κρήτη για την αναμέτρηση του Σαββάτου με τον ΟΦΗ. Αμφότεροι οι ποδοσφαιριστές έμειναν εκτός αποστολής, με τον Ιταλό να έχει υποβληθεί σε επέμβαση στα ούλα (του έγιναν ράμματα) και το γιατρό να συνιστά να μη πιέζεται για κάποιο χρονικό διάστημα. Το πρόβλημα αυτό καθιστά, μάλιστα, αμφίβολο το ταξίδι του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για το φιλικό αγώνα που θα διεξαχθεί εκεί τη Δευτέρα με τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, στο οποίο έχει κληθεί να λάβει μέρος (σ.σ. η σχετική απόφαση θα παρθεί το Σάββατο). Ο Νεμπεγλέρας, από την άλλη, τίθεται εκτός των υποχρεώσεων της ομάδας μέχρι την απολογία του τη Δευτέρα ενώπιον της διοίκησης. Στην αποστολή του "Γηραιού" για την μάχη με τους Κρητικούς συμπεριλήφθησαν οι: Δρούγας, Κέιτα, Στεφανής, Μίετσελ, Αμπάρης, Γκαρσία, Μουράτι, Κατσαμπής, Ιωάννου, Διλμπέρης, Λαγός, Πουρσανίδης, Καπετάνος Παντελής, Καπετάνος Κώστας, Παπαποστόλου, Σεγκιρί, Μπακιρτσίογλου, Σνάουτσερ.

    [09] Αθλητισμός

    Χωρίς Καφέ στην Χαλκηδόνα

    21/10/2004 9:59:00 μμ

    Τις υπηρεσίες του Παντελή Καφέ θα στερηθεί ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με την Χαλκηδόνα. Ο διεθνής μέσος, δεν κατάφερε τελικά να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που απόκτησε στον αγώνα της περασμένης Τρίτης εναντίον της Μονακό και έτσι τέθηκε εκτός των σχεδίων του Ντούσαν Μπάγεβιτς για την κυριακάτικη αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής. Αυτή η εξέλιξη ανοίγει, βεβαίως, την πόρτα της ενδεκάδας στον Μίλος Μάριτς, που είχε εξαιρετική παρουσία στη συνάντηση του πριγκιπάτου. Πάντως, ούτε ο έτερος βασικός αμυντικός μέσος του Ολυμπιακού, Ιεροκλής Στολτίδης, προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα, αρκούμενος σε τρέξιμο. Αναφορικά με τους Ριβάλντο και Τζιοβάνι που δεν γυμνάστηκαν χθες, ουδέν πρόβλημα υφίσταται ως προς τη συμμετοχή τους κατά της Χαλκηδόνας.

    Ξεπουλήθηκαν τα εισιτήρια

    Η καλή πορεία της Χαλκηδόνας στο πρωτάθλημα αλλά και η παρουσία του Ολυμπιακού στο γήπεδο της Νεάπολης όπως ήταν αναμενόμενο τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών οπαδών και όπως όλα δείχνουν την Κυριακή δεν θα πέφτει ούτε καρφίτσα στην εξέδρα.

    Ήδη όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Χαλκηδόνας μεγάλος αριθμός εισιτηρίων έχει διατεθεί και στα γραφεία της ΠΑΕ έχουν απομείνει ελάχιστα των 30 ευρώ για τις Θύρες 1-2, και θα διατίθενται από τα γραφεία της πειραϊκής ΠΑΕ και από τα εκδοτήρια του δημοτικού γηπέδου της Νεάπολης, το Σάββατο από τις 10.00-14.00 και την Κυριακή από τις 12.00 το μεσημέρι.

    Στον αγώνα εναντίον του Ολυμπιακού, λόγω των περιορισμένων θέσεων, δεν θα ισχύσει η ελεύθερη είσοδος των μαθητών κάτω των 16 ετών και των γυναικών.

    Ως προς τα αγωνιστικά, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου προετοιμάζεται για τον αγώνα με τους "ερυθρόλευκους" χωρίς προβλήματα, εκτός των δεδομένων απουσιών των τραυματισμένων Κορακάκη και Κουτσοκώστα. Την Παρασκευή θα γίνει απογευματινή προπόνηση, το Σάββατο πρωινό χαλάρωμα και ύστερα θα ανακοινωθεί η αποστολή.

    [10] Εσωτερικά

    Νέα τροποποίηση στο νομοσχέδιο Στο επίκεντρο και πάλι οι μετεγγραφές

    21/10/2004 10:20:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Τροποποίηση στο νομοσχέδιο για τις μετεγγραφές, η οποία προβλέπει την αύξηση του ποσοστού των φοιτητών, που μετεγγράφονται προς τα πανεπιστήμια της περιφέρειας από 8% σε 10% ανακοίνωσε την Πέμπτη, ο υφυπουργός Παιδείας, Σπύρος Ταλιαδούρος . Στο μεταξύ ο ίδιος κατά τη συζήτηση του εν λόγω νομοσχεδίου στην Βουλή, επανήλθε στο θέμα των παιδιών πολιτικών, που μετεγγράφηκαν παράνομα κατά την τελευταία πενταετία σημειώνοντας, ότι ο σχετικός κατάλογος με τα ονόματα θα δοθεί δια της κοινοβουλευτικής οδού στη Βουλή.

    [11] Αθλητισμός

    Νικήθηκε από τα 11 βήματα Τιμωρήθηκε για την ατολμία του ο Πανιώνιος

    21/10/2004 11:35:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με ένα πέναλτι του έμπειρου Άλαν Σίρερ στο 87 η Νιούκαστλ λύγισε με 0-1 τον Πανιώνιο στην πρεμιέρα των αγώνων του 4ου ομίλου στη Νέα Σμύρνη. Οι Άγγλοι από την αρχή του αγώνα πίεσαν την κυανέρυθρη εστία, η οποία απειλήθηκε αρκετές φορές, αλλά πότε η αστοχία των παικτών του Γκρεϊαμ Σούνες, πότε οι σωτήριες επεμβάσεις του Κόλτσεαγκ, κρατούσαν ζωντανό στον αγώνα τους γηπεδούχους, που εκτός από κάποια ξεσπάσματα ανα διαστήματα του αγώνα, επέδειξαν μία ατολμία απέναντι στην αγγλική ομάδα, που έστω και στο νήμα" πήρε αυτό που ήθελε. Στο άλλο ματς του ομίλου η γαλλική Σοσό επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Ντιναμό Τιφλίδας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 21 October 2004 - 20:51:05 UTC