Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εύκολο απόγευμα για την Τσέλσι
  • [02] Αστυνομικοί σε κύκλωμα πλαστογραφίας
  • [03] Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ "Μηχανιστικός ο διαχωρισμός παλιών νέων προσώπων"
  • [04] Ορφανός εφ' όλης της ύλης

    [01] Αθλητισμός

    Εύκολο απόγευμα για την Τσέλσι

    23/10/2004 7:26:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2004 9:24:31 μμ)

    Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Εϊντουρ Γκούντγιονσεν, που πέτυχε χατ τρικ, η Τσέλσι νίκησε την Μπλάκμπερν με 4-0 και πλησίασε ξανά στην κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος. Κοντά στην κορυφή παρέμειναν και οι Μπόλτον και Έβερτον με τις νίκες τους μέσα στο Λονδίνο επί της Τότεναμ με 2-1, και στο "Κάροου Ρόουντ" επί της Νόριτς με 3-2 αντίστοιχα. Σε ότι αφορά την αντίπαλο του Ολυμπιακού στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ, Λίβερπουλ, επικράτησε της Τσάρλτον στο "Άνφιλντ" με 2-0. Το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, ανέβασε την απόδοσή της και έφτασε στο τελικό 2-0 με γκολ των Ρίισε και Γκαρσία.

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία

    Άστον Βίλα-Φούλαμ 2-0 (29 Σολάνο, 75 Χέντρι)

    Τσέλσι-Μπλάκμπερν 4-0 (5 πεν., 37, 38, Γκούντγιονσεν, 74 Νταφ)

    Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Μπρομ 3-0 (5 Χαλ, 12 πεν., 50 Τζόνσον)

    Νόριτς-Έβερτον 2-3 (48 ΜακΚένζι, 57 Φράνσις-10 Κιλμπέιν, 40 Μπεντ, 73 Φέργκιουσον)

    Τότεναμ-Μπόλτον 1-2 (41 Κιν-11 Χαίντι, 75 Πέντερσεν)

    Λίβερπουλ-Τσάρλτον 2-0 (52΄ Ρίισε, 74΄ Γκαρσία)

    Μάντσεστερ Γ.-Άρσεναλ 24/10 Μίντλεσμπρο-Πόρτσμουθ 24/10 Νιούκαστλ-Μπάντσεστερ 24/10 Σαουθάμπτον-Μπέρμιγχαμ 24/10

    Βαθμολογία (σε 10η αγ)

    Άρσεναλ 25-9 αγ Τσέλσι 23 Έβερτον 22 Μπόλτον 18 Μίντλεσμπρο 14-9 αγ Μάντσεστερ Γ. 14-9 αγ

    [02] Εσωτερικά

    Αστυνομικοί σε κύκλωμα πλαστογραφίας

    23/10/2004 8:00:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Ένας Αστυνόμος Α΄ που υπηρετεί σε κεντρικό Τμήμα των Αθηνών, και ένας Αστυφύλακας που υπηρετεί σε Σταθμό της Αττικής, καθώς και δύο ιδιώτες, συνελήφθησαν το Σάββατο κατηγορούμενοι για "πλαστογραφία από κοινού". O υποδιοικητής του αστυνομικού τμήματος Πατησίων και ο αστυφύλακας συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε κύκλωμα που κατασκεύαζε και διακινούσε πλαστά δελτία ταυτότητας και διαβατήρια, ενώ μαζί και με τους δύο ιδιώτες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Σε βάρος των αστυνομικών διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

    [03] Εσωτερικά

    Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ "Μηχανιστικός ο διαχωρισμός παλιών νέων προσώπων"

    23/10/2004 8:33:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2004 8:58:46 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Την άμεση αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Αθανασάκη, προκάλεσε το Σάββατο δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα", σύμφωνα με το οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου επιθυμεί να στελεχώσει το κόμμα με νέα και άφθαρτα πρόσωπα και θα καλέσει πριν από το συνέδριο του Ιανουαρίου τη λεγόμενη παλαιά φρουρά να μη θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στα όργανα του κόμματος. "Ο μηχανιστικός διαχωρισμός των στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε 'παλαιά' και 'νέα' δεν είναι στη λογική και τις προθέσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ", δήλωσε σε ερώτηση δημοσιογράφου ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος.

    [04] Αθλητισμός

    Ορφανός εφ' όλης της ύλης

    23/10/2004 8:05:00 μμ

    Μετά το επιτυχημένο ελληνικό καλοκαίρι με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο, αλλά και την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, μιλώντας στην ΕΤ1, αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα τα θέματα που απασχολούν την αθλητική επικαιρότητα. Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ο κ. Ορφανός, μίλησε για την απήχηση που είχαν οι ελληνικές επιτυχίες στην διεθνή κοινότητα,αλλά και για θέματα που αφορούν το ποδόσφαιρο και ειδικά την αίτηση της ΑΕΚ για εξυγίανση, τη βία στα γήπεδα.

    Με την αθλητική αναβάθμιση της χώρας μας στα μάτια των Ευρωπαίων ομολόγων του, ξεκίνησε την συνέντευξή του προς την κρατική τηλεόραση ο υφυπουργός Αθλητισμού. Οι επιτυχίες της χώρας μας τόσο στην Πορτογαλία, όσο και εντός συνόρων με την άψογη διεξαγωγή του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος, ήταν φυσικό να δημιουργήσουν θετικό αντίκτυπο, στην Ευρώπη.

    Παρευρισκόμενος την προηγούμενη εβδομάδα σε συνάντηση 50 ευρωπαίων υπουργών Αθλητισμού, ο κ. Ορφανός μόνο συγχαρητήρια δεχόταν:

    "Έδιναν όλοι συγχαρητήρια, έδιναν τη δική τους θετική έως υπερθετική άποψη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, αλλά και για την μεγάλη επιτυχία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου", αποκάλυψε ο υφυπουργός τονίζοντας ότι η όλη αυτή διαδικασία τόνωσε την αυτοπεποίθησή των παραγόντων του υπουργείου.

    Παρόλα αυτά τόνισε ότι αυτές οι επιτυχίες, δεν έλυσαν όλα τα προβλήματα του χώρου, ζητώντας από όλους δουλειά για περαιτέρω αναβάθμιση του αθλητισμού στη χώρα μας.

    Εφτά μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, πολλά προβλήματα είναι ακόμα άλυτα και ειδικά στο χώρο του ποδοσφαίρου. Αναφερόμενος σε αυτά ο κ. Ορφανός έκανε ειδική μνεία σε ότι αναφορά το θέμα της ΑΕΚ και την υπαγωγή της στο άρθρο 44, τα θέματα βίας αλλά την πίεση που δέχεται για την κατασκευή νέων γηπέδων ποδοσφαίρου.

    Η ΑΕΚ έχει περάσει τα τελευταία χρόνια μια περιπέτεια, η οποία έχει δημιουργηθεί από την πολύ άσχημη διαχείριση των προηγούμενων διοικήσεων. Έχει χαράξει της δική της στρατηγική επιλογή, να κινηθεί δηλαδή με βάση το άρθρο 44 του νόμου περί Ανωνύμων Εταιριών. Είναι κάτι που εμείς, σαν κυβέρνηση, ούτε μπορούμε να το κρίνουμε, ούτε βέβαια και να ανακατευτούμε. Θα δούμε τι θα γίνει με το άρθρο 44 και ελπίζω η ΑΕΚ να βρει διέξοδο", τόνισε για το πρόβλημα της Ένωσης επιμένοντας ότι ο νόμος που ψηφίστηκε για τα χρέη των ΠΑΕ μπορεί να δώσει λύση.

    Όσον αφορά τα θέματα βίας, ο κ. Ορφανός ότι ο νόμος που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση θα μπορέσει να αποδώσει τα δέοντα τα επόμενα χρόνια: "Εμείς διεκδικούμε το ταχύτερο δυνατό να έχουμε αποτελέσματα. Την ίδια ώρα έχουμε και κάποιες αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων οι οποίες δεν ικανοποιούν. Υπό ποία έννοια; Της αυστηρότητας, της ισότιμης αντιμετώπισης. Και αυτό δικαιώνει την απόφασή μας για παρουσία τακτικών δικαστών σε όλα τα όργανα, επισήμανε.

    Αναφερόμενος δε στο πρόβλημα των γηπεδικών εγκαταστάσεων για ακόμα μια φορά τόνισε ότι θέληση της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει όλες τις συγκροτημένες επιχειρηματικές προτάσεις, οι οποίες προσεγγίζουν το πρόβλημα με ιδιωτικο- οικονομικά κριτήρια με τη δική της παρέμβαση, δίνοντας δυνατότητες αξιοποίησης...

    "Η ΑΕΚ έχει δικό της χώρο, όπως και ο Ηρακλής στην Θεσσαλονίκη, ενώ για τον Παναθηναϊκό θα δοθεί λύση μέσω του ΥΠΕΧΩΔΕ, αφού υπάρχει και θέμα χωροθέτησης και το θέμα χειρίζεται ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Σουφλιάς. Συνεπώς, πρέπει να δούμε και το επιχειρηματικό σχέδιο, τη προσέγγισή του κι εδώ είμαστε να βοηθήσουμε, με κάθε τρόπο, ώστε να γίνουν πραγματικότητα νέα στάδια", είπε χαρακτηριστικά.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 23 October 2004 - 20:50:45 UTC