Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Σατανάς ντύθηκε ναυτάκι
  • [02] Ο Ζαρκάουι πίσω από τη σφαγή των Ιρακινών στρατιωτών
  • [03] Έξι νεκροί Παλαιστίνιοι από επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας
  • [04] Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές Νέος ισχυρός σεισμός στην
  • [05] Σαρωτική νίκη δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα Τέταρτη θητεία για τον
  • [06] Ισοδύναμοι Μπους - Κέρι στις δημοσκοπήσεις Ισορροπία "τρόμου" για τους
  • [07] "Καζανόβας" των κορτ ο Φιλιππούσης
  • [08] Οι δεξιές δυνάμεις νικήτριες στη Λιθουανία
  • [09] Ενέκρινε τις αποζημιώσεις το Υπουργικό Συμβούλιο Σήμερα στην Κνεσέτ το
  • [10] Με λοκ άουτ απειλούν οι Νορβηγοί πλοιοκτήτες Ανεβαίνει ακάθεκτο...
  • [11] Έκρηξη κοντά στην Πράσινη Ζώνη

    [01] Διάφορα

    Ο Σατανάς ντύθηκε ναυτάκι

    25/10/2004 11:24:00 πμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Τον πρώτο δηλωμένο Σατανιστή δέχθηκαν στους κόλπους τους οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Σάντεϊ Τέλεγκραφ. Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ο 24χρονος τεχνικός του Ναυτικού, Κρις Κράνμερ, θα μπορεί να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα πάνω στη φρεγάτα στην οποία θα υπηρετεί. Εκπρόσωπος του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας, σχολιάζοντας την πρωτάκουστη απόφαση, είπε ότι το Ναυτικό θέλει να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους όσους εργάζονται σε αυτό και δε θέλει να εμποδίσει κανέναν να έχει τις δικές του θρησκευτικές πεποιθήσεις. Μιλώντας στην εφημερίδα, ο Κράνμερ είπε ότι συνειδητοποίησε ότι είναι Σατανιστής πριν από εννέα χρόνια.

    Κηδεία από την Εκκλησία του Σατανά

    Σοκαρισμένη δήλωσε η βουλευτής των Συντηρητικών Αν Ουΐντεκομπ εκτιμώντας ότι ο Σατανισμός είναι μία λάθος ιδεολογία, ωστόσο, πρόσθεσε ότι η πεποίθηση του καθενός είναι προσωπική του υπόθεση, αλλά ευχήθηκε να μη διαδοθεί ο Σατανισμός στις ένοπλες δυνάμεις.

    Μάλιστα, η εφημερίδα γράφει ότι θα επιτραπεί στον να κηδευτεί από την Εκκλησία του Σατανά αν σκοτωθεί εν ώρα υπηρεσίας.

    [02] Ιράκ

    Ο Ζαρκάουι πίσω από τη σφαγή των Ιρακινών στρατιωτών

    25/10/2004 8:02:00 πμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Έργο της οργάνωσης του Αλ Ζαρκάουι είναι η σφαγή των 49 Ιρακινών στρατιωτών τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν την Κυριακή κοντά στην Μπακούμπα, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σε ισλαμιστική ιστοσελίδα. Στο μεταξύ, η ισλαμιστική οργάνωση Ισλαμικός Στρατός στο Ιράκ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με βλήματα όλμου στην περιοχή του αεροδρομίου της ιρακινής πρωτεύουσας που στοίχισε τη ζωή στον Αμερικανό διπλωμάτη, Εντ Σέιτζ. Σύμφωνα με το αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο, Αλ Τζαζίρα, που μετέδωσε την είδηση, η οργάνωση ανακοίνωσε ότι σκότωσε, επίσης, Αμερικανούς στρατιώτες και το βοηθό περιφερειακό αξιωματικό ασφαλείας, πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί. Σημειώνεται ότι η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία του Ιταλού ομήρου Έντζο Μπαλντόνι στα τέλη Αυγούστου.

    Νεοσύλλεκτοι της αστυνομίας τα θύματα

    Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή, το ιρακινό Υπουργείο Εσωτερικών γνωστοποίησε ότι τα πτώματα των 49 ανδρών ανήκαν σε νεοσύλλεκτους στην ιρακινή αστυνομία, οι οποίοι έπεσαν σε ενέδρα στο δρόμο που ενώνει την Μπαλαντρούζ με την Μπάντρα, στην επαρχία Ντιγιάλα. Σύμφωνα με το Υπουργείο, αρκετά από τα θύματα είχαν τα χέρια τους δεμένα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νεκρός Αμερικανός διπλωμάτης στο Ιράκ

    Εκτελέστηκαν 49 Ιρακινοί στρατιώτες

    [03] Διεθνή

    Έξι νεκροί Παλαιστίνιοι από επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας

    25/10/2004 8:43:00 πμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, Reuters

    Νέα επίθεση εξαπέλυσαν το βράδυ της Κυριακής ισραηλινά ελικόπτερα με πυραύλους κατά στόχων στα νότια της Λωρίδας της Γάζας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι Παλαιστίνιοι και να τραυματιστούν άλλοι 24. Στόχος των επιθέσεων ήταν κτήριο σταθμού των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας στην πόλη Χαν Γιούνες καθώς και άλλα κτήρια και σπίτια. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, περίπου 20 τανκς εισέβαλαν στον προσφυγικό καταυλισμό της περιοχής προκαλώντας ζημιές σε σπίτια και χωράφια. Τα ισραηλινά ΜΜΕ έκαναν λόγο για ανταλλαγές πυρών μεταξύ των Ισραηλινών στρατιωτών και ένοπλων Παλαιστινίων. Η επίθεση άρχισε λίγες ώρες αφότου το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τις λεπτομέρειες του σχεδίου για την αποχώρηση των Ισραηλινών εποίκων από τη Λωρίδα της Γάζας. Το σχέδιο θα κατατεθεί σήμερα στο ισραηλινό κοινοβούλιο και ο πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν, θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την υποστήριξη του κοινοβουλίου για την υπερψήφισή του.

    [04] Διεθνή

    Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές Νέος ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία

    25/10/2004 8:58:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2004 10:15:14 πμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ,

    Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών συγκλόνισε τη Δευτέρα τη βόρεια Ιαπωνία και συγκεκριμένα την περιοχή Νιγκάτα, όπου πριν δύο ημέρες σημειώθηκε ο φονικότερος σεισμός των τελευταίων εννέα ετών, που στοίχισε τη ζωή σε 23 άτομα και προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 2.000. Η νέα ισχυρή σεισμική δόνηση, έγινε αισθητή και στο Τόκιο, που βρίσκεται 250 χλμ νότια της Νιγκάτα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές. Στο μεταξύ, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 17 Μαΐου βρέθηκε ο δείκτης Nikkei σημειώνοντας πτώση 1,82%, γεγονός που αποδίδεται στην κακή ψυχολογία της αγορά μετά τον πρώτο καταστροφικό σεισμό.

    [05] Διεθνή

    Σαρωτική νίκη δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα Τέταρτη θητεία για τον Τυνήσιο πρόεδρο

    25/10/2004 9:51:00 πμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με ποσοστό-ρεκόρ, που ξεπερνά το 90%, επανεξελέγη για τέταρτη φορά ο πρόεδρος της Τυνησίας, Ζινέ ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών. Το ποσοστό του Μπεν Άλι, με καταμετρημένες τις ψήφους στις 7 από τις 26 εκλογικές περιφέρειες, κυμαίνεται μεταξύ 96,5% και 92,5%. Οι εκλογές διεξήχθησαν χωρίς "σοβαρές παραβιάσεις", όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου, Άχμεντ Μπεν Χέλι, προσθέτοντας ότι παρατηρήθηκαν μόνο ορισμένα ασήμαντα προβλήματα στην οργάνωση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τυνησία

    [06] Αμερικανικές εκλογές

    Ισοδύναμοι Μπους - Κέρι στις δημοσκοπήσεις Ισορροπία "τρόμου" για τους δύο μονομάχους

    25/10/2004 10:03:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2004 10:56:15 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Προβάδισμα μίας μονάδας από τον δημοκρατικό αντίπαλό του Τζον Κέρι, διατηρεί ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους λίγες μέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση της 2ας Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση, που μετέδωσε χθες το τηλεοπτικό δίκτυο ΑΒC. Ο Μπους συγκεντρώνει το 49% έναντι 48% του Κέρι, στην πρόθεση ψήφου, όμως, με τους ψηφοφόρους, που πρόκειται να ψηφίσουν να δηλώνουν κατά 55%, πως είναι ο Μπους εκείνος, που θα κερδίσει την αναμέτρηση για τον Λευκό Οίκο. Εξάλλου δύο άλλες δημοσκοπήσεις, μία του περιοδικού Newsweek και μία της εφημερίδας Miami Herald δίνουν ισοπαλία με 46% στους δύο "μονομάχους". Στο μεταξύ τα πυρά του πρώην Προέδρου Τζίμι Κάρτερ δέχτηκε ο Τζορτζ Μπους, ο οποίος τον κατηγόρησε, σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Guardian, ότι, "εκμεταλλεύθηκε επιδέξια" τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη και σε κάποιο βαθμό τα κατάφερε "αρκετά καλά".

    Διχασμένο το αμερικανικό εκλογικό σώμα

    Η σφυγμομέτρηση του τηλεοπτικού δικτύου ABC πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 20-23 Οκτωβρίου με δείγμα 2.408 άτομα, εκ των οποίων 1638 πρόκειται να ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές.

    Σε άλλη δημοσκόπηση, για λογαριασμό της εφημερίδας Miami Herald, που πραγματοποιήθηκε στις 19-21 Οκτωβρίου στην Πολιτεία της Φλόριντα, όπου ο νικητής θα εξασφαλίσει 27 από τους αναγκαίους 270 εκλέκτορες για την επίτευξη της νίκης, οι Μπους και Κέρι είναι ισόπαλοι με 46%, αλλά με το 7% των ψηφοφόρων να δηλώνει αναποφάσιστο.

    Τέλος το Σάββατο, δημοσκόπηση του περιοδικού Newsweek πίστωνε επίσης ισοπαλία στους δύο υποψηφίους με 46%, με τον ανεξάρτητο υποψήφιο Ραλφ Νέιντερ να συγκεντρώνει το 2% στην πρόθεση ψήφου. Στη υπόθεση πως την προεδρία θα διεκδικούσαν μόνον οι Μπους και Κέρι, το αποτέλεσμα ήταν επίσης ισόπαλο, με 47%, αλλά με το 6% των ψηφοφόρων να δηλώνει αναποφάσιστο.

    Κατακεραυνώνει τον Μπους ο Κάρτερ

    Ερωτηθείς από την Guardian, ποιος είναι ο λόγος, που οι δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ είναι διχασμένες όσον αφορά τον πόλεμο στο Ιράκ, ο πρώην δημοκρατικός Πρόεδρος δήλωσε "πιστεύω πως ο βασικός λόγος είναι πως η χώρα μας βίωσε στις 9/11 μία τρομακτική κι απαίσια εμπειρία κι ο Τζορτζ Μπους αποδείχθηκε πολύ επιδέξιος στην εκμετάλλευσή της κι ανύψωσε τον εαυτό του στην συνείδηση πολλών Αμερικανών σε έναν ηρωικό αρχιστράτηγο, που πολεμά μία παγκόσμια απειλή κατά της Αμερικής Κατ΄ επανάληψη έπαιξε αυτό το χαρτί και ως κάποιο βαθμό αρκετά καλά. Πιστεύω, όμως, πως αυτή η επιτυχία έχει εξανεμισθεί. Δε γνωρίζω, όμως, εάν εξανεμίζεται αρκετά γρήγορα ώστε να επηρεάσει τις εκλογές".

    Ο Κάρτερ τόνισε πως «έχει γίνει σχεδόν αντιπατριωτικό» να επικρίνεις τον Μπους. Τα μέσα ενημέρωσης «τρομοκρατούνται και στην ουσία είναι δύσκολο να σκεφθούμε κάποιο μεγάλο μέσο στις ΗΠΑ που να είναι αντικειμενικό, αδέκαστο κι ισορροπημένο, όταν αξίζει να γίνουν επικρίσεις".

    Ο τιμημένος με Νόμπελ Ειρήνης χαρακτήρισε την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ ως μία "χωρίς εγγυήσεις και εντελώς αδικαιολόγητη περιπέτεια, βασισμένη σε παραπλανητικά στοιχεία". Ο Κάρτερ κατηγόρησε επίσης τον Μπους ότι, αμελεί την πολιτική για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, που είχαν ακολουθήσει οι προκάτοχοί του.

    [07] Αθλητισμός

    "Καζανόβας" των κορτ ο Φιλιππούσης

    25/10/2004 10:19:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Για άλλη μια φορά ο Ελληνοαυστραλός άσσος του τένις, Μαρκ Φιλιππούσης, κατάφερε να στρέψει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά όχι για τις επιδόσεις του στα κορτ ως τενίστας, που φέτος ούτως ή άλλως έχουν τα χάλια τους, αλλά για τις επιδόσεις του στις καρδιές του όμορφου φύλου ως γυναικοκατακτητής. Αιτία ο νέος του έρωτας με την 23χρονη Αμερικανίδας Πάρις Χίλτον, για χάρη της οποίας άφησε "μπουκάλα" τη συμπατριώτισσά του και βασίλισσα της ποπ, Ντέλντα Γκούντριμ.Το γεγονός αυτό όπως ήταν φυσικό προκάλεσε την αγανάκτηση των εκατομμυρίων θαυμαστών της Γκούντριμ για τον Φιλιππούση και την Αμερικανίδα πρώην ερωμένη του Λεονάρντο ντι Κάπριο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά καιρούς ο Φιλιππούσης φέρεται να είχε δεσμούς με μερικές από τις πιο όμορφες γυναίκες του τένις και του κινηματογράφου.

    [08] Διεθνή

    Οι δεξιές δυνάμεις νικήτριες στη Λιθουανία

    25/10/2004 10:28:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Μπορεί οι υψηλές "επιδόσεις" του Εργατικού Κόμματος του Ρώσου πολυεκατομμυριούχου Βίκτορ Ουσπάκιτς στον πρώτο γύρο των λιθουανικών εκλογών πριν από δύο εβδομάδες, να εξέπληξαν, αλλά και τα ποσοστά που συγκέντρωσε στον δεύτερο και τελευταίο γύρο χθες, δεν ήταν ακριβώς τα αναμενόμενα. Το μέχρι χθες φαβορί, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, στην εκλογική κούρσα, βρέθηκε μετά την καταμέτρηση των ψήφων, και τις 39 έδρες που του έδωσαν, να "ατενίζει" την πλάτη του συνασπισμού της δεξιάς, καθώς το Συντηρητικό Κόμμα και η Φιλελεύθερη Ένωση Κέντρου, που τον απαρτίζουν, συγκέντρωσαν 43 από τις 141 έδρες του λιθουανικού Κοινοβουλίου. Τρίτη ήρθε η απερχόμενη κυβερνητική συμμαχία Σοσιαλδημοκρατών και Σοσιαλφιλελευθέρων, που κατέκτησε 31 έδρες. Τώρα, σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, το λόγο έχουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των κομμάτων μια και άνοιξε ο δρόμος για μία συμμαχία δεξιάς-αριστεράς στην κυβέρνηση.

    Διερευνάται συμμαχία δεξιάς-αριστεράς για την κυβέρνηση

    Εκτιμάται πως το χαμηλότερο ποσοστό που πέτυχε ο Ουσπάκιτς, του οποίου το κόμμα αν και ιδρύθηκε μόλις πέρυσι έχει αναδειχθεί σε μια αξιόλογη δύναμη, θα δώσει κίνητρα στα παραδοσιακά κόμματα να του ορθώσουν ένα ανάχωμα στον δρόμο του προς την εξουσία, αφήνοντάς τον εκτός συμμαχιών.

    Ήδη ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλγκίρντας Μπραζάουσκας υπαινίχθηκε τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης με τη δεξιά, αποκλείοντας τη συνεργασία με τους Εργατικούς.

    Ακόμη κι ο ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος Άντριους Κούμπιλους δήλωνε χθες βράδυ: "υπάρχει μία πιθανότητα διευρυμένης συμμαχίας", αφήνοντας να διαφανεί πως είναι έτοιμος να συζητήσει με την αριστερά.

    Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Λιθουανίας εναπόκειται στον πρόεδρο της χώρας Βάλντας Αντάμκους να ορίσει τον μελλοντικό πρωθυπουργό.

    Τα επίσημα συνολικά αποτελέσματα των εκλογών, στις οποίες η συμμετοχή ήταν της τάξης του 40%, θα ανακοινωθούν στις 31 Οκτωβρίου.

    [09] Διεθνή

    Ενέκρινε τις αποζημιώσεις το Υπουργικό Συμβούλιο Σήμερα στην Κνεσέτ το σχέδιο Σαρόν

    25/10/2004 10:35:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2004 11:09:52 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Εγκρίθηκε αργά χθες το βράδυ από το ισραηλινό Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για την αποζημίωση των Εβραίων εποίκων, οι οποίοι θα κληθούν να εγκαταλείψουν τη Λωρίδα της Γάζας, στην οποία έχαναν την ίδια στιγμή τη ζωή τους έξι Παλαιστίνιοι. Η ψηφοφορία και τα επεισόδια πραγματοποιήθηκαν λίγες ώρες πριν τη σημερινή κρίσιμη συζήτηση στην Κνεσέτ (ισραηλινό Κοινοβούλιο) για το σχέδιο του πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν για τη μονομερή αποχώρηση από τη Γάζα, το οποίο θα υποβληθεί σε ψηφοφορία αύριο. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι περίπου 8.000 έποικοι, που θα αναγκασθούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Γάζα, θα λάβουν τη μερίδα του λέοντος από τα 900 εκατ. δολάρια, που προβλέπεται να στοιχίσει η συνολική επιχείρηση για την εκκένωση της Γάζας. Επιπλέον, το νέο νομοσχέδιο προβλέπει ποινές, έως και φυλάκιση τριών ετών, για τους εποίκους, που θα επιχειρήσουν να διεισδύσουν στη Γάζα μετά την απομάκρυνσή τους, ή που θα αντισταθούν βίαια στην εφαρμογή του σχεδίου αποχώρησης.

    Βέβαιη θεωρείται η υπερψήφιση του νομοσχεδίου

    Η απόφαση για την αποζημίωση των εποίκων ελήφθη με μεγάλη πλειοψηφία δεκατριών θετικών ψήφων έναντι έξι.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μέσων ενημέρωσης, το σχέδιο για την αποχώρηση από τη Γάζα αναμένεται να κυρωθεί από 66 βουλευτές στην Κνεσέτ, μεταξύ αυτών κι από τους αντιπροσώπους του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, έναντι 40 συναδέλφων τους, που θεωρείται ότι, θα το καταψηφίσουν.

    [10] Οικονομία

    Με λοκ άουτ απειλούν οι Νορβηγοί πλοιοκτήτες Ανεβαίνει ακάθεκτο...

    25/10/2004 11:07:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Νέο ρεκόρ πάνω από τα 55 δολάρια το βαρέλι κατέγραψαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις αγορές της Ασίας μετά τις απειλές της Νορβηγικής Ένωσης Πλοιοκτητών να σταματήσουν την παραγωγή πετρελαίου στη Νορβηγία. Η τιμή του αμερικανικού αργού σκαρφάλωσε σήμερα το πρωί στα 55,57 δολάρια το βαρέλι στην αγορά της Σιγκαπούρης από τα 55,50 δολάρια, που είχε κλείσει την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη. Η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί κατά 70% από την αρχή του χρόνου. Αναλυτές αποδίδουν την νέα άνοδο των τιμών του πετρελαίου στην κρίση, που έχει προκαλέσει η απεργία των εργαζομένων στην νορβηγική πετρελαϊκή βιομηχανία. Η Νορβηγική Ένωση Πλοιοκτητών απείλησε μάλιστα σήμερα να επιβάλει λοκ άουτ από τις 8 Νοεμβρίου γεγονό,ς που θα οδηγήσει στη διακοπή της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα. Η Νορβηγία παράγει καθημερινά τρία εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.

    [11] Ιράκ

    Έκρηξη κοντά στην Πράσινη Ζώνη

    25/10/2004 11:08:00 πμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: Reuters, ΒΒC, ΑΠΕ

    Τουλάχιστον δύο Ιρακινοί έχασαν τη ζωή τους και πολλοί τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας το πρωί της Δευτέρας, στη συνοικία Καράντα, της Βαγδάτης. Η έκρηξη, που είχε στόχο ένα κομβόι στρατιωτικών οχημάτων, σημειώθηκε μόλις λίγες εκατοντάδες μέτρα από την πρεσβεία της Αυστραλίας, κοντά σε μία γέφυρα του ποταμού Τίγρη που οδηγεί στην Πράσινη Ζώνη, όπου βρίσκεται η έδρα της ιρακινής κυβέρνησης και το αρχηγείο των συμμαχικών δυνάμεων. Στον τόπο της έκρηξης άρχισαν να καταφθάνουν ασθενοφόρα και η περιοχή αποκλείστηκε από αμερικανικές και ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 25 October 2004 - 8:51:05 UTC