Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ύψιστη τιμή για το έργο και την προσφορά της Σε Ελληνίδα το Βραβείο
  • [02] Μετά από έντονη λογομαχία Μαχαίρωσε τον 50χρονο πατέρα του
  • [03] Αποζημιώσεις σε κατοίκους της Νατζάφ Σκοτώθηκε συνεργάτης του Ζαρκάουι
  • [04] Ο πρόεδρος της Κούβας Φιντέλ Κάστρο Απαγορεύει τα δολάρια
  • [05] Ισχυροί μετασεισμοί μεγαλώνουν τον κατάλογο Αυξάνονται οι νεκροί στην
  • [06] "Προτιμήστε την ελπίδα αντί του φόβου" Η "γοητεία" Κλίντον στο πλευρό
  • [07] "Βροχή" οι προτάσεις για Τέβεζ
  • [08] Σε ευρωπαϊκή... τουρνέ ο Πέκερμαν
  • [09] Έφυγε...νύχτα ο Φλόρες
  • [10] Διάσημα ονόματα - "κράχτες" ψάχνουν Μπους-Κέρι Μάχη "γιγάντων" για τις
  • [11] Κάνει τη διαφορά ο Όουεν
  • [12] Ενοχλημένη η Λευκωσία για τις απευθείας πτήσεις Τρίτο κυπριακό διάβημα
  • [13] Έρευνα βρετανικού περιοδικού Τα SMS "καίνε"

    [01] Πολιτισμός

    Ύψιστη τιμή για το έργο και την προσφορά της Σε Ελληνίδα το Βραβείο Βιοπολιτικής 2004

    25/10/2004 10:51:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Με το βραβείο Βιοπολιτικής 2004 θα τιμηθεί από τη Σουηδική Βασιλική Ακαδημία Επιστημών, τη Σουηδική Βασιλική Ακαδημία Μηχανολογίας και το Ίδρυμα Biofocus, η Δρ Αγνή Βλαβιανού- Αρβανίτη. Η Ελληνίδα βιολόγος, η οποία έχει προταθεί έξι φορές για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, είναι ιδρύτρια από το 1985 της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής, μία οργάνωσης με στόχο την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας και της εκπαίδευσης για την προστασία του Περιβάλλοντος ως κινήτρου για την ειρήνη. Σήμερα η οργάνωση δραστηριοποιείται σε 124 χώρες με διασκέψεις, δημοσιεύσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. Το βραβείο βιοπολιτικής θα της απονεμηθεί στο πλαίσιο ειδικής τελετής στη Στοκχόλμη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου.

    Σχετικά Links:

    Biopolitics International Organisation (B.I.O)

    [02] Εσωτερικά

    Μετά από έντονη λογομαχία Μαχαίρωσε τον 50χρονο πατέρα του

    26/10/2004 7:27:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Εικοσιτριάχρονος μαχαίρωσε τον 50χρονο πατέρα του, μετά από έντονη λογομαχία. Ο άτυχος πατέρας υπέκυψε στα τραύματά του. Λίγο μετά το περιστατικό ο δράστης συνελήφθη από την αστυνομία και ομολόγησε την πράξη του. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο διαμέρισμα της οικογενείας Σαριδάκη στην οδό Ναυαρίνου 24, στη Γλυφάδα.

    [03] Ιράκ

    Αποζημιώσεις σε κατοίκους της Νατζάφ Σκοτώθηκε συνεργάτης του Ζαρκάουι

    26/10/2004 9:21:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στενός συνεργάτης του ισλαμιστή Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι, σκοτώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, σε αεροπορική επιδρομή στη Φαλούτζα. Στο μεταξύ, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως έχει προσφέρει αποζημιώσεις ύψους 2 εκατ. δολαρίων σε κατοίκους της πόλης Νατζάφ, που έχασαν δικό τους άνθρωπο ή καταστράφηκαν τα αγαθά τους κατά την σφοδρή επίθεση των αμερικανών πεζοναυτών κατά της πόλης τον περασμένο Αύγουστο, για να εξολοθρεύσουν τις δυνάμεις του σιίτη κληρικού Μοκτάντα Αλ Σαντρ. Από τις αποζημιώσεις έχουν επωφεληθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου περίπου 2.660 άτομα.

    [04] Διεθνή

    Ο πρόεδρος της Κούβας Φιντέλ Κάστρο Απαγορεύει τα δολάρια

    26/10/2004 9:00:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Τη χρήση αμερικανικών δολαρίων ως συνάλλαγμα εντός της Κούβας απαγορεύει, ο πρόεδρος της χώρας Φιντέλ Κάστρο , μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Κούβας. Από τις 8 Νοεμβρίου τα ξενοδοχεία που προορίζονται για τους ξένους παραθεριστές, τα καταστήματα και οι συναφείς επιχειρήσεις, που επί 11 χρόνια δέχονταν σκληρό συνάλλαγμα, πλέον θα δέχονται μόνον πληρωμές σε "μετατρέψιμα" πέσος, τα οποία θα διατίθενται σε ισοτιμία ενός δολαρίου/πέσο, ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της χώρας. Οι Κουβανοί υπήκοοι κι οι ξένοι παραθεριστές θα μπορούν να φέρουν δολάρια, αλλά θα μπορούν να τα ξοδέψουν μόνον, αφού τα μετατρέψουν σε πέσος, με μία επιβάρυνση 10% για προμήθεια. Τα "μετατρέψιμα" πέσος θα συνυπάρχουν με τα σχεδόν μηδαμινής αξίας εθνικά πέσος. Ο Κάστρο δικαιολόγησε την αλλαγή στην πολιτική των συναλλαγών ως μία αντίδραση έναντι της εχθρικής πολιτικής των ΗΠΑ.

    Έλλειμα σε σκληρό νόμισμα

    Εντός του έτους, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους ξεκίνησε να εφαρμόζει μία αυστηρότερη πολιτική όσον αφορά τα εμβάσματα κουβανών εκπατρισθέντων προς συγγενείς τους στη νησιωτική χώρα (που ανέρχονται σε 1 εκατ. δολάρια κάθε χρόνο), σε μία προσπάθεια να σφίξει περισσότερο ο οικονομικός κλοιός γύρω από το καθεστώς Κάστρο, το οποίο έχει έλλειμα σε σκληρό νόμισμα.

    Τη Δευτέρα, ο Κάστρο τόνισε πως οι ΗΠΑ προσπάθησαν να αποτρέψουν τις ξένες τράπεζες από το να τροφοδοτήσουν με δολάρια την κουβανική κυβέρνηση.

    [05] Διεθνή

    Ισχυροί μετασεισμοί μεγαλώνουν τον κατάλογο Αυξάνονται οι νεκροί στην Ιαπωνία

    26/10/2004 9:32:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Στους 27 ανήλθαν οι νεκροί και σε 2.500 οι τραυματίες από τον φονικό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ, που συγκλόνισε το περασμένο Σάββατο την κεντρική Ιαπωνία, σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση των αρχών, στην οποία τονίζεται ότι τρία άτομα αγνοούνται στην περιοχή Νιιγκάτα. Χθες το βράδυ υπέκυψε ένας άνδρας 91 ετών, που είχε τραυματισθεί στη διάρκεια του χθεσινού ισχυρού μετασεισμού. Τα συνεργεία διάσωσης εξακολουθούν να αναζητούν στα ερείπια στην πόλη Νιιγκάτα μια 39χρονη και τα δύο της μικρά παιδιά. Περισσότερα από 100.000 άτομα εξακολουθούν να φιλοξενούνται σε 486 κέντρα προσωρινής στέγασης καθώς οι σεισμικές δονήσεις προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε κατοικίες, σε άλλα κτήρια και στο οδικό δίκτυο της περιφέρειας Νιιγκάτα, 350 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Τόκιο και πρέπει να ελεγχθούν από τις τεχνικές υπηρεσίες πριν δοθεί άδεια στους ενοίκους να επιστρέψουν.

    Φόβοι για επιδημίες

    Η κύρια δόνηση είχε μέγεθος 6,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και συγκλόνισε την περιοχή, προκαλώντας εκατοντάδες μετασεισμούς. Οι αρχές προειδοποιούν ότι είναι πιθανό να ακολουθήσουν κι άλλοι ισχυροί μετασεισμοί.

    Ο σεισμός αυτός προκάλεσε τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων στην Ιαπωνία από το 1995, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 6.400 άνθρωποι στο Κόμπε.

    Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι οι θερμοκρασίες θα πέσουν στην περιοχή στις προσεχείς ημέρες και είναι πιθανό να χιονίσει στα βουνά. Εξάλλου λόγω των βροχοπτώσεων εκφράζονται φόβοι ότι θα προκληθούν κατολισθήσεις και οι αρχές ανησυχούν για την εμφάνιση επιδημιών, αφού τα δίκτυα υδροδότησης και παροχής φυσικού αερίου παραμένουν εκτός λειτουργίας.

    Την πληγείσα περιοχή επισκέπτεται ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Τζουνιτσίρο Κοϊζούμι, για να ενημερωθεί για τις ζημιές και να συνομιλήσει με τους σεισμόπληκτους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ισχυροί μετασεισμοί στην Ιαπωνία

    [06] Αμερικανικές εκλογές

    "Προτιμήστε την ελπίδα αντί του φόβου" Η "γοητεία" Κλίντον στο πλευρό του Κέρι

    26/10/2004 10:09:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Στο πλευρό του δημοκρατικού υποψηφίου Τζον Κέρι επανεμφανίστηκε ο πρώην Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, που αναρρώνει έπειτα από εγχείρηση καρδιάς, καλώντας τους Αμερικανούς ψηφοφόρους να επιλέξουν τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζον Κέρι, πριμοδοτώντας περισσότερο "την ελπίδα" παρά "το φόβο", τον οποίο εκμεταλλεύεται ο Τζορτζ Μπους. Φανερά αδυνατισμένος, ο Μπιλ Κλίντον εκφώνησε, με φωνή καθαρή και σταθερή, έναν περίπου δεκάλεπτο λόγο ενώπιον χιλιάδων ενθουσιωδών υποστηρικτών του Δημοκρατικού Κόμματος που συγκεντρώθηκαν σε μια μεγάλη πλατεία της Φιλαδέλφειας, στην πολιτεία-κλειδί της Πενσιλβάνια, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, οκτώ ημέρες πριν από την ψηφοφορία της 2ας Νοεμβρίου.

    Ο "ευχάριστος" Μπιλ

    "Αγαπητοί μου συμπατριώτες, μπορούμε καλύτερα. Σε οκτώ μέρες θα είμαστε καλύτερα με τον Πρόεδρο Τζον Κέρι!", είπε. Ενθυμούμενος το προσωνύμιο, που του είχε αποδοθεί στην πολιτική και στη συνέχεια και στην προεδρική του σταδιοδρομία, "comeback kid" ("ο ευχάριστος"), ο Μπιλ Κλίντον δήλωσε, πως ο Τζον Κέρι θα "κάνει την Αμερική τη χώρα του comeback".

    "Ξέρω καλά, πως η παρουσία ενός μόνο προσώπου δεν μπορεί να αλλάξει ένα ψηφοδέλτιο. Αλλά ελπίζω, πως τα επιχειρήματά μου θα βαρύνουν σε μερικές ψήφους", πρόσθεσε.

    Σε αυτές τις εκλογές "έχετε μια καθαρή επιλογή ανάμεσα σε δύο δυνατούς άνδρες με ισχυρές πεποιθήσεις, με διαφορετική φιλοσοφία και πολιτική", είπε. Αναφερόμενος στον Μπους, πρόσθεσε ότι, "αν ένας υποψήφιος προσπαθεί να σας φοβίσει και ο άλλος συνηγορεί υπέρ της ελπίδας, είναι καλύτερα να ψηφίσετε εκείνον, που θέλει να σας κάνει να σκέφτεστε και να ελπίζετε".

    Ο πρώην Πρόεδρος αναμένεται να συμμετάσχει σε μία ακόμη συγκέντρωση απόψε, ώρα ΗΠΑ, στη Φλόριδα, μία από τις πιο αμφιλεγόμενες Πολιτείες.

    [07] Αθλητισμός

    "Βροχή" οι προτάσεις για Τέβεζ

    26/10/2004 10:20:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Περιζήτητος είναι ο Αργεντίνος διεθνής άσος της Μπόκα Τζούνιορς, Κάρλος Τέβεζ, καθώς πολλές ομάδες της Ευρώπης ενδιαφέρονται να συμπεριλάβουν στο δυναμικό τους. Παρόλο όμως το ενδιαφέρον των Μπάγερν Μονάχου, Αιντχόβεν και κάποιων ιταλικών ομάδων ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας, προτιμά την ιβηρική χερσόνησο και συγκεκριμένα την Ατλέτικο Μαδρίτης. Σύμφωνα με τον μάνατζερ του Τέβεζ, Τεσόνε Ρόμπερτ η ισπανική γλώσσα αλλά και κάποια άλλα κοινά στοιχεία με τη χώρα του, αποτελούν μεγάλα πλεονέκτημα της ισπανικής πρωτεύουσας σε σχέση με τη διαβίωση σε άλλες πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου. Σε όποια γωνιά όμως της Ευρώπης κι αν αποφασίσει να αγωνιστεί, το βέβαιο είναι ότι στις 30 Ιουνίου του 2005 θα αποχωριστεί τη φανέλα της αγαπημένης του Μπόκα Τζούνιορς.

    [08] Αθλητισμός

    Σε ευρωπαϊκή... τουρνέ ο Πέκερμαν

    26/10/2004 10:26:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Για πρώτη φορά, από τη μέρα που αντικατέστησε τον Μαρσέλο Μπιέλσα στον πάγκο της Αργεντινής, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της "μπιανκοσελέστε" Ζοσέ Πέκερμαν, επιχειρεί περιοδεία εκτός συνόρων. Σκοπός του ταξιδιού του Πέκερμαν είναι να επισκεφτεί αυτοπροσώπως τους διεθνείς παίκτες του που αγωνίζονται στο εξωτερικό και να διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκονται εν όψει του επικείμενου αγώνα με τη Βενεζουέλα, τον επόμενο μήνα για τα προκριματικά του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Γερμανίας 2006. Παράλληλα στο πρόγραμμα του Αργεντίνου εκλέκτορα περιλαμβάνεται και συνάντηση με τους τεχνικούς διευθυντές των ομάδων, που έχουν στη σύνθεσή τους παίκτες της "μπιανκοσελέστε" κυρίως σε Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία.

    [09] Αθλητισμός

    Έφυγε...νύχτα ο Φλόρες

    26/10/2004 10:40:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Η αντικατάσταση των προπονητών όταν οι ομάδες τους δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, ασφαλώς δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Στην Ισπανία συγκεκριμένα ο Μπενίτο Φλόρες ήταν ο άνθρωπος που πλήρωσε το "μάρμαρο" των άσχημων εμφανίσεων της Μαγιόρκα στην πριμέρα ντιβιζιόν. Μετά από οκτώ αγωνιστικές η ομάδα του Φλόρες έχει μία μόνο νίκη στο ενεργητικό της και με 5 βαθμούς βρίσκεται στην προτελευταία θέση της κατάταξης ισόβαθμη με τη Νουμάνθια. Αυτός είναι και ο λόγος, που η ισπανική ομάδα διέκοψε τη συνεργασία της και πλέον βρίσκεται σε αναζήτηση νέου τεχνικού.

    [10] Αμερικανικές εκλογές

    Διάσημα ονόματα - "κράχτες" ψάχνουν Μπους-Κέρι Μάχη "γιγάντων" για τις αναποφάσιστες ψήφους

    26/10/2004 10:46:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Μία εβδομάδα πριν τις προεδρικές εκλογές της 2ας Νοεμβρίου στις ΗΠΑ και οι δύο βασικοί υποψήφιοι, ο ρεπουμπλικάνος Τζορτζ Μπους και ο δημοκρατικός Τζον Κέρι, αγωνίζονται να εξασφαλίσουν την ψήφο των αναποφάσιστων ψηφοφόρων με τη βοήθεια δημοφιλών προσωπικοτήτων και στα δύο στρατόπεδα. Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι, κανένας από τους δύο υποψηφίους δεν έχει κατορθώσει να εξασφαλίσει ευκρινές προβάδισμα τόσο ο Μπους όσο και ο Κέρι προσπαθούν να κινητοποιήσουν τη βάση των κομμάτων τους ,αλλά και διάσημα ονόματα, που θα λειτουργήσουν ως "κράχτες" .Στο πλαίσιο αυτό ο Κέρι εμφανίστηκε χθες σε προεκλογική συγκέντρωση στη Φιλαδέλφεια με τον πρώην Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, που μόλις έχει αναρρώσει μετά από το τετραπλό μπάι πας, που υποβλήθηκε πριν επτά εβδομάδες.

    Σφοδρή επίθεση Κέρι

    Το επιτελείο του Κέρι ελπίζει ότι, ο Κλίντον θα βοηθήσει στην ενεργοποίηση της βάσης των Δημοκρατικών, ιδιαίτερα των μαύρων ψηφοφόρων, που θα παίξουν κρίσιμο ρόλο σε Πολιτείες, που η μάχη είναι αμφίρροπη, όπως η Πενσιλβάνια, το Οχάιο και η Φλόριντα. Μετά την Φιλαδέλφεια μάλιστα ,ο Κλίντον θα εμφανιστεί απόψε μόνος του σε προεκλογική συγκέντρωση στη Φλόριντα.

    Από την πλευρά του ο Κέρι εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Πρόεδρο Μπους αναφορικά με την υπόθεση της εξαφάνισης 400 τόνων εκρηκτικών σε αποθήκη πυρομαχικών του ιρακινού στρατού μετά την αμερικανική επέμβαση στο Ιράκ Σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενεργείας (ΙΑΕΑ) τα εκρηκτικά εξαφανίστηκαν από την στρατιωτική βάση Αλ Κακά, 25 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης, στη διάρκεια των λεηλασιών τον Απρίλιο του 2003, μετά την κατάληψη της πόλης από τον αμερικανικό στρατό. Τα εκρηκτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για συμβατικές επιθέσεις όσο και για την πυροδότηση πυρηνικών όπλων, δήλωσε εκπρόσωπος της ΙΑΕΑ στη Βιέννη.

    "Σιγή ιχθύος" τηρεί ο Μπους για την εξαφάνιση των εκρηκτικών

    Ο Πρόεδρος Μπους απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την εξαφάνιση των εκρηκτικών και σε ομιλία του στο Κολοράντο αντέτεινε ότι, ο Κέρι ασκεί " αδικαιολόγητη κριτική εναντίον των Αμερικανών στρατιωτικών διοικητών στο Ιράκ".

    Έχοντας στο πλευρό του τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Ρούντολφ Τζουλιάνι ,ο Μπους κατέκρινε τον Κέρι "για απαισιοδοξία και υποχωρητικότητα".

    "Σε κάθε κρίσιμο θέμα εγώ και ο αντίπαλός μου βλέπουμε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας διαφορετικά", τόνισε ο Μπους. "Η επιλογή δεν είναι μόνο μεταξύ δύο υποψηφίων, είναι ανάμεσα σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις για το πως θα διεξάγουμε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας", τόνισε ο Μπους.

    "Ο αντίπαλός μου έχει λάθος στρατηγική για μια λάθος χώρα σε λάθος στιγμή", υποστήριξε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

    Την ίδια ώρα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι, ο Πρόεδρος Μπους έχει ένα ελαφρό προβάδισμα έναντι του Κέρι ,αλλά η διαφορά βρίσκεται εντός των ορίων του στατιστικού λάθους. .Οι πέντε τελευταίες δημοσκοπήσεις, που διεξήχθησαν τις τελευταίες τέσσερις ημέρες δείχνουν ότι, ο Μπους προηγείται κατά μέσο όρο του Κέρι κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η "γοητεία" Κλίντον στο πλευρό του Κέρι

    "Εξαφανίστηκαν" 350 τόνοι εκρηκτικών στο Ιράκ

    [11] Αθλητισμός

    Κάνει τη διαφορά ο Όουεν

    26/10/2004 10:58:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Οι άσχημες ημέρες που έζησε στην αρχή του πρωταθλήματος στη Ρεάλ Μαδρίτη ο Βρετανός άσος Μάικλ Οουεν, φαίνεται ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ο βραχύσωμος επιθετικός, που σε δύο αγώνες χάρισε ισάριθμες φορές με δικά του γκολ τη νίκη, δείχνει να έχει εδραιώσει τη θέση του στο "οπλοστάσιο" της βασίλισσας, αφού ο τεχνικός της ομάδας του δεν τον αλλάζει ούτε με τον Ετό. Μάλιστα σε ερώτηση εκπροσώπου του Τύπου ο Μαριάνο Γκαρθία Ρεμόν, αν θα ήθελε στη θέση του Αγγλου φορ τον Καμερουνέζο Σαμουέλ Ετό, που μεταγράφηκε στη Μπαρτσελόνα, απάντησε: "Προτιμώ τον Οοουεν. Θεωρώ πως μπορεί να προσφέρει περισσότερα από τον Ετό. Ο Μάικλ στα δύο τελευταία παιχνίδια πέτυχε δύο γκολ και μας χάρισε δύο νίκες στα ματς με Ντιναμό Κιέβου και Βαλένθια. Έδειξε πως είναι παίκτης που κάνει τη διαφορά" τόνισε ο τιμονιέρης των "μερένγκες".

    [12] Κυπριακό

    Ενοχλημένη η Λευκωσία για τις απευθείας πτήσεις Τρίτο κυπριακό διάβημα στις ΗΠΑ

    26/10/2004 11:08:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Νέο διάβημα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τις μεθοδεύσεις των Αμερικανών για απευθείας πτήσεις με τα κατεχόμενα, υπέβαλε η Κυπριακή Δημοκρατία. Πρόκειται για το τρίτο διάβημα μέσα σε λίγες ημέρες, το οποίο επιδόθηκε χθες στον επιτετραμμένο της αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία. Στο διάβημα τονίζεται, με έντονο τρόπο, η ενόχληση της κυπριακής Κυβέρνησης, ενώ, παράλληλα, υποδεικνύεται στην Ουάσινγκτον ότι, με τις ενέργειες αυτές η αμερικανική Κυβέρνηση παραβιάζει τις αρχές της διεθνούς νομιμότητας και τα ψηφίσματα "541" και "550" του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Το διάβημα επέδωσε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών, Σώτος Ζακχαίος, ο οποίος ανέφερε στον Αμερικανό επιτετραμμένο, πως τυχόν υλοποίηση οποιασδήποτε απόφασης για απευθείας πτήσεις θα επηρεάσει τις σχέσεις Κύπρου και ΗΠΑ.

    [13] Τεχνολογία

    Έρευνα βρετανικού περιοδικού Τα SMS "καίνε"

    26/10/2004 11:19:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Τη σεξουαλική διάσταση της επικοινωνίας μέσω SMS καταδεικνύει η ετήσια έρευνα του βρετανικού περιοδικού "Mobile Choice". Σύμφωνα με τις απαντήσεις των αναγνωστών του, το 40% έχει συνάψει ερωτική σχέση μέσω ενός κειμενομηνύματος, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που χρησιμοποιούν τα SMS για να ρίξουν "χυλόπιτα" στους επίδοξους εραστές ή να χωρίζουν από το έτερόν τους ήμισυ. Παράλληλα, τα SMS κάνουν θραύση και στην ηδονή, καθώς το 28% των συμμετεχόντων παραδέχθηκε, ότι έχει κάνει "γραπτό σεξ", τόσο με σύντροφό του, όσο και με κάποιον άλλον. Η έρευνα δείχνει επίσης, πως τα κινητά χρησιμοποιούνται ευρέως από τους οδηγούς, ενώ οι συμμετέχοντες εκφράζουν ανησυχία για τα προσωπικά τους δεδομένα.

    Οδηγώ και σου γράφω

    Η αποστολή μηνυμάτων εμφανίζεται επίσης ως μια από τις αγαπημένες πρακτικές των οδηγών, καθώς το 1/3 των συμμετεχόντων δήλωσε, πως έχει στείλει γραπτά μηνύματα την ώρα που οδηγούσε.

    Ακόμα, το 34% παραδέχτηκε ότι χρησιμοποιεί το κινητό την ώρα που οδηγεί, παρότι είναι παράνομο και μπορεί να προκαλέσει τροχαίο ατύχημα.

    Και μπορεί οι αναγνώστες του "Mobile Choice" να δηλώνουν ευθαρσώς ότι προτιμούν το σεξ μέσω SMS, παράλληλα, όμως, φοβούνται μήπως βγουν τα άπλυτά τους στη φόρα: το 50% πιστεύει, ότι θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος νόμος σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και την προστασία της ιδιωτικής ζωής, ώστε τα κινητά με κάμερα να μην χρησιμοποιούνται σε χώρους, όπως τα δοκιμαστήρια και τα αποδυτήρια των γυμναστηρίων.

    Σχετικά Links:

    Mobile Choice


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 26 October 2004 - 8:51:30 UTC