Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προειδοποιούν Φιλανδοί ερευνητές Το άσθμα απειλεί τους καπνιστές
  • [02] Έρευνα Βρετανών εκπαιδευτικών Τα βιντεοπαιχνίδια πάνε... σχολείο
  • [03] Κατασχέθηκε πίνακας του Ισπανού Πικάσο στα δίχτυα του FBI
  • [04] Απένειμε ο ΟΗΕ Βραβείο Ειρήνης σε ντοκιμαντέρ ελληνοτουρκικής παραγωγής
  • [05] Πάνω από τον πληθωρισμό για το 2005 Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
  • [06] Προηγείται του Κέρι με 48% έναντι 47% Ελαφρύ προβάδισμα ο Μπους
  • [07] Μήνυμα Καραμανλή κατά της διαπλοκής "Διαφάνεια και αξιοκρατία"
  • [08] Δύο Βρετανοί Dj αναλαμβάνουν γάμους Θα σε πάρω, με ...Dj και με
  • [09] "Μόνιμος κάτοικος" Χάιμπουρι ο Βενγκέρ
  • [10] Χωρίς τον Ντε Γιονγκ η Αϊντχόφεν
  • [11] Αλλαγή ώρας στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
  • [12] Όλα καλά με Βαγγελή
  • [13] Περιμένοντας τους δύο ο Παράσχος
  • [14] Με την ψυχή στο στόμα
  • [15] Διαψεύδονται οι κατηγορίες για ελλιπή ενημέρωση Στη διάθεση όλων των
  • [16] Ζαγοράκης ...όλοι τον ζητάν
  • [17] Εξαφανίστηκαν τα εισιτήρια με Μονακό
  • [18] Μηνύματα πολιτικών κομμάτων για επέτειο του ΟΧΙ
  • [19] Νέες τουρκικές παραβιάσεις

    [01] Υγεία

    Προειδοποιούν Φιλανδοί ερευνητές Το άσθμα απειλεί τους καπνιστές

    26/10/2004 4:27:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2004 9:16:45 μμ)

    Συντάκτης: Βαρβάρα Τουμαζάτου

    Πηγή: BBC

    Εκτός από την ατμοσφαιρική ρύπανση και τη γύρη από τα λουλούδια και ο καπνός του τσιγάρου ενοχοποιείται για τη γένεση και επιδείνωση των περιπτώσεων άσθματος σε ενήλικες. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές του Φιλανδικού Ινστιτούτου Υγείας, μετά από 30μηνη μελέτη 1.444 ατόμων. Πιο αναλυτικά, οι καπνιστές συγκεντρώνουν 33% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν άσθμα, ενώ οι γυναίκες αντιμετωπίζουν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο, με ποσοστό 138%-143%. "Το μεγαλύτερο τίμημα, που επιφέρει το κάπνισμα στις γυναίκες είναι, ότι τις καθιστά ευάλωτες στις ασθένειες που προκαλεί ο καπνός", δήλωσε η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, δρ. Ρίτβα Πιπάρι. Ακόμη και όσες έκοψαν το κάπνισμα, συγκεντρώνουν ποσοστό 57% εμφάνισης της αλλεργίας. "Συνεχώς επιβεβαιώνεται πόσο βλαβερά είναι τα τσιγάρα", επισημαίνει ο καθηγητής Άντριου Πίκοκ, της Βρετανικής Θωρακικής Κοινότητας.

    Σημαντική μελέτη

    "Πρόκειται για μια σημαντική μελέτη, που αποδεικνύει, ότι ο καπνός του τσιγάρου προκαλεί άσθμα στους ενήλικες, είτε καπνίζουν είτε όχι", καταλήγει η κ. Σάντορφ.

    Μια ένσταση, ωστόσο, που υπάρχει, σε τέτοιου είδους μελέτες είναι, ότι, συνήθως, επικεντρώνονται σε ένα αμετάβλητο πληθυσμιακό δείγμα και σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους.

    Η φιλανδική ερευνητική ομάδα ξεπέρασε το εν λόγω εμπόδιο, παίρνοντας ως δείγμα άτομα, που δεν εμφάνιζαν, από την αρχή, συμπτώματα άσθματος ή κάποιας πνευμονολογικής ασθένειας, παρά μόνο στην πορεία της μελέτης.

    Οι 521 εθελοντές, που εμφάνισαν άσθμα, παρακολουθούνταν για περίπου δυόμισι χρόνια και αξιολογήθηκαν τα αποτελέσματά τους, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα 923 άτομα, που δεν παρουσίασαν ανάλογα συμπτώματα.

    Σύμφωνα με την έρευνα, λιγότερο κίνδυνο διατρέχουν οι περιστασιακοί καπνιστές, με ποσοστό 33%. Αντιθέτως, όσοι έχουν σταματήσει το κάπνισμα συγκεντρώνουν ποσοστό 49%, σε σχέση με τους μη καπνίζοντες.

    "Τα ευρήματα των επιστημόνων καθιστούν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη εφαρμογής του μέτρου απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους και εργασιακούς χώρους", υποστηρίζει η Αμάντα Σάντορφ, από το ίδρυμα "Action on Smoking and Health".

    Η λέξη "άσθμα" χρησιμοποιείται, ως γενικός όρος για την περιγραφή μιας πάθησης, που χαρακτηρίζεται από επεισόδια δύσπνοιας, που προκαλούνται από περιοδική στένωση των "αεραγωγών" των πνευμόνων.

    [02] Τεχνολογία

    Έρευνα Βρετανών εκπαιδευτικών Τα βιντεοπαιχνίδια πάνε... σχολείο

    27/10/2004 11:27:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2004 12:19:05 μμ)

    Συντάκτης: Βαρβάρα Τουμαζάτου

    Πηγή: BBC

    Τα παιχνίδια ηλεκτρονικών υπολογιστών καλλιεργούν βασικές επιδεξιότητες των εφήβων, συνεπώς δικαιούνται να συμπεριλαμβάνονται στο "πάνθεον" της διδακτέας ύλης! Την προοδευτική αυτή πρόταση κατέθεσαν ακαδημαϊκοί από το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, μετά από μελέτες τριών ετών. "Τα παιχνίδια μάθησης αποτελούν μέσα έκφρασης και απεικόνισης, όπως ακριβώς η γραφή και η ζωγραφική", αναφέρει η διευθύντρια της έρευνας Κάρολαϊν Πελετιέρ. "Τα βιντεοπαιχνίδια προσφέρουν ψυχαγωγία, προωθούν την κοινωνική ανάπτυξη και αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ζωής των παιδιών".

    Εκπαιδευτικός ο ρόλος των παιχνιδιών

    Η μελέτη, που διεξήγαγαν οι ερευνητές είχε δύο σκέλη. Αρχικά, εξέτασαν πώς θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τα βιντεοπαιχνίδια στη διδακτέα ύλη για να διευκολύνουν τη μάθηση. Στη συνέχεια, διερεύνησαν το ενδεχόμενο ενσωμάτωσής τους στην ηλεκτρονική εκπαίδευση.

    Διχασμό, ωστόσο, προκάλεσε στην κοινότητα των γονέων, η ιδέα μεταφοράς των παιχνιδιών για υπολογιστές στην τάξη.

    Ο δρ. Άντριου Μπερν, βοηθός διευθυντής του Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου στον τομέα "Μελέτη Παιδιών- Νέοι και Μέσα", σπεύδει να καθησυχάσει τους αγχωμένους γονείς.

    "Τα παιχνίδια αποτελούν νομιμοποιημένη πολιτισμική μορφή, που αξίζει κριτικής ανάλυσης στο σχολείο, όπως ακριβώς τα κινηματογραφικά έργα, η τηλεόραση και η λογοτεχνία", σημειώνει ο Μπερν.

    Παράλληλα, διευκρινίζει, ότι η πλήρης κατανόηση επιτυγχάνεται μόνο όταν τα παιδιά έχουν τα κατάλληλα μέσα για να δημιουργήσουν τα δικά τους παιχνίδια. Παρόλα αυτά, η εν λόγω πρόταση ενδέχεται να μην τύχει της αμέριστης υποστήριξης της γυναικείας μαθητικής κοινότητας!

    "Αρκετά κορίτσια, επειδή δεν είναι εξοικειωμένα με τέτοιου είδους παιχνίδια, δεν έχουν κίνητρο για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και παραμένουν αμέτοχες από μια κοινωνική δραστηριότητα", τονίζει η ερευνήτρια Νταϊάν Καρ.

    Η βιομηχανία παιχνιδιών χαιρέτισε την εν λόγω μελέτη, επειδή απέδειξε το θετικό αντίκτυπο που έχουν τα παιχνίδια στα παιδιά.

    "Είναι εμψυχωτικό να διαπιστώνεται η πολιτισμική, κοινωνική και εκπαιδευτική αξία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών", επισημαίνει ο Ρότζερ Μπένετ, γενικός διευθυντής του ομίλου "Entertainment and Leisure Software".

    [03] Πολιτισμός

    Κατασχέθηκε πίνακας του Ισπανού Πικάσο στα δίχτυα του FBI

    27/10/2004 10:17:00 πμ

    Συντάκτης: Κώστας Μητρέλης

    Κατασχέθηκε πίνακας του Πικάσο, ο οποίος είχε κλαπεί από τους Ναζί και στη συνέχεια μεταπωλήθηκε στο αμερικάνικης καταγωγής ζευγάρι Μέριλιν και Τζέιμς Άλσντορφ, ανακοίνωσε τη Τρίτη το FBI. Όταν το ζευγάρι θέλησε να θέσει το έργο που έχει το όνομα "Γυναίκα Που Κάθεται", σε δημοπρασία, η έρευνα αυθεντικότητας αποκάλυψε την ιστορία του έργου και την παράνομη κατοχή του από τους Ναζί, με αποτέλεσμα ο εγγονός της αρχικής ιδιοκτήτριας, να κινηθεί δικαστικά εναντίον των τωρινών ιδιοκτητών. Το ζευγάρι, στην προσπάθειά στους, να διατηρήσουν το έργο στην κατοχή τους, έφεραν τον πίνακα πίσω στο Σικάγο, όπου και κατασχέθηκε από το FBI, με την αιτιολογία ότι απαγορεύεται η μετακίνησή του, καθώς αποτελεί αντικείμενο δικαστικής διαμάχης.

    Η οδύσσεια ενός ...πίνακα

    Η περιπέτεια του πίνακα, που έχει το όνομα "Γυναίκα Που Κάθεται", άρχισε στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής στη Γαλλία, όταν εκλάπη από τους Ναζί, καθώς το είχε στην κατοχή του έμπορος τέχνης στο Παρίσι.

    Συγκεκριμένα, η αρχική ιδιοκτήτρια του πίνακα, Καρλότα Λάντσμπεργκ, εβραϊκής καταγωγής, η οποία είχε αποκτήσει τον πίνακα στα 1926 ή 1927, τον είχε εμπιστευθεί στον έμπορο τέχνης.

    Η εμφάνιση του έργου στη Γαλλική πρωτεύουσα ήταν και η τελευταία μέχρι το 2001, όταν και πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Λος Άντζελες στο ζεύγος των Άλσντορφ.

    Την κυριότητα του πίνακα ζητάει τώρα ο εγγονός της Λάντσμπεργκ, Τόμας Μπένινγκσον, με την αγωγή που έχει καταθέσει εναντίον των Αμερικανών.

    [04] Πολιτισμός

    Απένειμε ο ΟΗΕ Βραβείο Ειρήνης σε ντοκιμαντέρ ελληνοτουρκικής παραγωγής

    27/10/2004 1:00:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2004 1:34:43 μμ)

    Συντάκτης: Βαρβάρα Τουμαζάτου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ντοκιμαντέρ με θέμα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την προσέγγιση των δύο εθνών έδωσε το Βραβείο Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών στην κρατική αυστραλιανή ραδιοφωνία Special Broadcasting Service. Την, από κοινού, παραγωγή είχε αναλάβει η ομογενής δημοσιογράφος, Ευγενία Μοραΐτη και ο Τούρκος συνάδελφός της, Μπιουλέντ Ιμπρισίμ, επικεφαλείς του ελληνόφωνου και του τουρκικού προγράμματος της SBS, αντίστοιχα. Το ντοκιμαντέρ πρότεινε την προσέγγιση της ελληνικής παροικίας με την τουρκική, στο πλαίσιο της αυστραλιανής πολυπολιτισμικής κοινωνίας. Η ίδια παραγωγή απέσπασε έπαινο στη φετινή απονομή των κορυφαίων δημοσιογραφικών βραβείων της Αυστραλίας "Walkley Awards", ενώ προκρίθηκε και στα τελικά του "Διαγωνισμού Ραδιοφωνικών Βραβείων" της Νέας Υόρκης.

    Σχετικά Links:

    Kρατική Αυστραλιανή Ραδιοφωνία SBS

    [05] Οικονομία

    Πάνω από τον πληθωρισμό για το 2005 Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

    27/10/2004 2:34:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Υψηλότερες από τον πληθωρισμό θα είναι οι αυξήσεις που θα δοθούν το 2005 επανέλαβε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ στο Υπουργείο. Παράλληλα, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι κατά τη διάρκεια του επόμενους έτους, θα οριστικοποιηθεί και το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου. Οι αυξήσεις που δοθούν σε δημοσίους υπαλλήλους, μισθωτούς και συνταξιούχους θα αφορούν το σύνολο των αποδοχών, ενώ θα αυξηθεί παράλληλα το αφορολόγητο όριο στις 11.000 ευρώ. Παράλληλα, σύμφωνα με τον Υπουργό, θα υπάρξουν και άλλες φορολογικές ελαφρύνσεις, στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, είπε ότι η εισοδηματική πολιτική δεν ανταποκρίνεται στις επιδιώξεις των εργαζομένων και ζήτησε αύξηση των δαπανών για την Υγεία και την Παιδεία. Η νέα συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου και του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου.

    "Δεν κυνηγούμε έγγραφα-φαντάσματα"

    "Η Ελλάδα έχει πολλά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινούμαστε και όχι να κυνηγούμε έγγραφα-φαντάσματα", είπε ο κ. Αλογοσκούφης, απαντώντας σε ερώτηση για την ύπαρξη ή μη σημειώματος εμπειρογνώμονα για τη λεγόμενη απογραφή.

    Ο κ. Αλογοσκούφης πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα ανυπόγραφο έγγραφο, που κωδικοποιεί τις απόψεις του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ότι το έγγραφο αυτό δεν έχει προέλευση από το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων.

    Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις διαφορές που εντοπίζονται στις προβλέψεις μεταξύ του Υπουργείου Οικονομίας και της Κομισιόν σε ό,τι αφορά τη μείωση του ελλείμματος, είπε ότι ο στόχος της κυβέρνησης για έλλειμμα κάτω του 3% παραμένει σταθερός και θα επιτευχθεί με την εφαρμογή της πολιτικής που ήδη έχει ανακοινωθεί.

    [06] Αμερικανικές εκλογές

    Προηγείται του Κέρι με 48% έναντι 47% Ελαφρύ προβάδισμα ο Μπους

    27/10/2004 3:26:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2004 4:39:14 μμ)

    Συντάκτης: Βαρβάρα Τουμαζάτου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η ψήφος των αναποφάσιστων φαίνεται ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, καθώς οι δύο αντίπαλοι, Μπους και Κέρι, έχουν μικρή διαφορά μεταξύ τους. Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας "Zogby", που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Reuter, η διαφορά του Τζορτζ Μπους από τον Τζον Κέρι είναι μία εκατοστιαία μονάδα. Ο Αμερικανός πρόεδρος συγκεντρώνει 48% έναντι 47% που εμφανίζει ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, ο οποίος κατάφερε μέσα σε μία ημέρα να κερδίσει δύο πόντους. Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ραλφ Νέιντερ συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 1% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 4%. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 1.203 ψηφοφόρων, από την Κυριακή μέχρι την Τρίτη, και το περιθώριο του στατιστικού σφάλματος είναι ±2,9%. Η τελευταία δημοσκόπηση θα γίνει την 1η Νοεμβρίου, παραμονή των προεδρικών εκλογών.

    [07] Εσωτερικά

    Μήνυμα Καραμανλή κατά της διαπλοκής "Διαφάνεια και αξιοκρατία"

    27/10/2004 2:49:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2004 7:41:45 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Την πιστή εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος στα θέματα της οικονομίας και της διαφάνειας επανέλαβε ο Πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ. Ο κ. Καραμανλής αφού έκανε απολογισμό του κυβερνητικού έργου, μιλώντας για τη δημοσιονομική απογραφή, τόνισε πως ήταν μια δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία υλοποιείται. "Δεν μπορεί η χώρα να ζει σε έναν μύθο, δεν μπορούμε να εξαπατούμε τους πολίτες", υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής, χαρακτηρίζοντας ως πρόκληση τη δημοσιονομική εξυγίανση με ήπια προσαρμογή χωρίς θεραπείες σοκ, νέους φόρους και περικοπές εισοδημάτων. Αναφερόμενος στο θέμα της διαφάνειας έστειλε μήνυμα σε εκείνους που στηρίζουν την αδιαφάνεια, την ευνοιοκρατία και τη διαπλοκή για κανόνες και προειδοποίησε για εντατικοποίηση των επιθέσεων που θα δεχτεί η κυβέρνηση ακόμη και ο ίδιος προσωπικά. "Δεν κάνουμε κυνήγι μαγισσών, είναι ανάγκη να υπάρχουν κανόνες για όλους. Αυτό για μας είναι αυτονόητο, αλλά είναι και προτεραιότητα. Εφαρμόζουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Δεχόμαστε επιθέσεις, οι οποίες θα ενταθούν και προς το πρόσωπό μου από εκείνους που στήριζαν την αδιαφάνεια, την ευνοιοκρατία και τη διαπλοκή".

    "Δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι"

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι δεν θα μπουν νέοι φόροι, ούτε θα γίνουν περικοπές εισοδημάτων, γιατί -όπως υπογράμμισε- "δεν πρέπει τα λάθη να τα φορτώνουμε στις πλάτες των πολιτών και ιδιαίτερα στους οικονομικά ασθενέστερους". Αυτή είναι η επιλογή μας, τόνισε ο πρωθυπουργός και μίλησε για ορθολογική διαχείριση, διαφάνεια, νοικοκύρεμα και καταπολέμηση της κρατικής σπατάλης, υπογραμμίζοντας ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού δίνει αυτή την εικόνα και πως αυτή θα υπάρχει και στο φορολογικό και στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, που θα έρθουν σύντομα στη Βουλή.

    Κατά τη συνεδρίαση δεν συζητήθηκε το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ή το το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης έχουν ορίζοντα τετραετίας και πως θα υπάρξει χρονική κλιμάκωση.

    Εξάλλου, τόνισε την ανάγκη για ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και υπογράμμισε ότι αποτελεί προτεραιότητα η ενίσχυση της περιφέρειας.

    Σε ότι αφορά τις σχέσεις κράτους-κυβέρνησης, μετά και τις δυσαρέσκειες που υπάρχουν από ορισμένους βουλευτές και στελέχη, αλλά και οπαδούς της ΝΔ, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι "αποτελεί αμετακίνητη απόφασή μας η αξιοκρατία και δεν έχουμε σκοπό να επαναλάβουμε το νοσηρό κομματισμό του παρελθόντος, ο οποίος αποτέλεσε πηγή διοικητικής ανεπάρκειας της διαφθοράς. Είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε στερεότυπα, η αξιοκρατία είναι απαίτηση της κοινωνίας και κλειδί της επιτυχίας της κυβέρνησης".

    Ο κ. Καραμανλής κάλεσε για μια ακόμη φορά τα στελέχη του να απορρίπτουν τις λογικές της πόλωσης και της οξύτητας, σημειώνοντας ότι η ΝΔ είναι κόμμα του μεσαίου χώρου και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, ενώ σημείωσε "αντίπαλοι μας είναι τα προβλήματα και δεν πρόκειται να υιοθετήσουμε το παιχνίδι της πόλωσης. Δεν είμαστε σε άμυνα, ηγούμαστε των εξελίξεων και δημιουργούμε την ατζέντα των μεγάλων θεμάτων".

    Παράλληλα, έκανε απολογισμό του κυβερνητικού έργου, αναφερόμενος στους υπεύθυνους χειρισμούς στο Κυπριακό και την κρίση του πετρελαίου, στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, στην αντιμετώπιση του θέματος των συμβασιούχων, τη ρύθμιση με τα πανωτόκια, στο ΛΑΦΚΑ και τον Τειρεσία.

    Ο γραμματέας της ΚΕ Βαγγέλης Μεϊμαράκης παρουσίασε τον προγραμματισμό δράσης του κόμματος, που εγκρίθηκε ομοφώνως, αλλά και το οργανόγραμμα που θα δημιουργηθεί μέχρι και σε επίπεδο νομαρχίας ανά τομέα.

    Την ερχόμενη Πέμπτη, θα εκλεγούν τομεάρχες και αναπληρωτές τομεάρχες, ενώ μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα έχουν συμπληρωθεί με στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής. Μέσα στα μέσα Δεκεμβρίου, όπως είπε ο κ. Μεϊμαράκης, θα γίνουν και νομαρχιακές συνελεύσεις.

    Αναφερόμενος στις σχέσεις κράτους-κυβέρνησης και κόμματος, ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε τις θέσεις του, σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία και αμφίδρομη επικοινωνία του κόμματος με την κυβέρνηση και τονίζοντας ότι το κόμμα, ακόμη και αν διαφωνεί με αποφάσεις της κυβέρνησης θα την στηρίζει.

    Σε ό,τι αφορά την εκλογή των τομεαρχών, είπε πως δεν θα υπάρξουν παρεμβάσεις, ωστόσο εξέφρασε την άποψη οι υποψήφιοι να είναι κοινοβουλευτικά στελέχη με τουλάχιστον δυο θητείες και για αναπληρωτές νεότεροι βουλευτές.

    Ανύπαρκτο το κυβερνητικό έργο, λέει ο Ν. Αθανασάκης

    Δριμεία επίθεση εξαπολύει στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό προσωπικά, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, τονίζοντας ότι έχουν τον χειρότερο απολογισμό 8μήνου, από κάθε άλλη κυβέρνηση της μεταπολιτευτικής περιόδου. Ο κ. Αθανασάκης επισημαίνει ότι "ο πρωθυπουργός περιορίζεται για άλλη μια φορά στην επανάληψη εξαγγελιών που συνεχώς μετατίθενται σε βάθος χρόνου, ενώ συνεχίζει να επιρρίπτει τις ευθύνες σε όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό του και την κυβέρνησή του, στην οποία, ως γνωστόν, πάντα της 'φταίει κάποιος άλλος'". Επίσης, κατακρίνει τον κ. Καραμανλή ότι "συνεχίζει να κάνει επίδειξη ωραίων λόγων για να καλύψει την οδυνηρή πραγματικότητα ενός ανύπαρκτου κυβερνητικού έργου και την παραγραφή των προεκλογικών εξαγγελιών του με πρόσχημα την περιβόητη δήθεν απογραφή".

    Σχετικά με τις αναφορές του πρωθυπουργού στην αξιοκρατία και τη διαφάνεια, ο κ. Αθανασάκης σχολίασε ότι "η αξιοκρατία βάλλεται καθημερινά από την επέλαση του κομματισμού σε όλους τους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ για τη διαφάνεια περιμένουμε τις προτάσεις και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, οι οποίες, διαρκώς μετατίθενται από μήνα σε μήνα".

    [08] Διάφορα

    Δύο Βρετανοί Dj αναλαμβάνουν γάμους Θα σε πάρω, με ...Dj και με κουμπάρο

    27/10/2004 4:13:00 μμ

    Συντάκτης: Κώστας Μητρέλης

    Ξεχάστε τους "συμβατικούς" γάμους, όπου ο παπάς διαβάζει τη Βίβλο, ο γαμπρός φιλάει τη νύφη και τελειώνει το πανηγύρι. Στις γαμήλιες τελετές του νέου αιώνα, ο "ιερέας" θα βάζει δίσκους και οι νιόπαντροι μάλλον θα λικνίζονται σε χορευτικούς ρυθμούς. Πρωτοπορώντας, λοιπόν, ο βρετανικός σταθμός Virgin Radio, δίνει την ευκαιρία σε ένα τυχερό ζευγάρι, να δεθεί με τα δεσμά του γάμου, έχοντας για ιερείς δύο Dj! Πρόκειται για τους Pete και Geoff, που παρουσιάζουν το πρωινό πρόγραμμα του ραδιοσταθμού, οι οποίοι θα παντρέψουν ένα τυχερό ζευγάρι στη διάσημη εκκλησία MGM του Λας Βέγκας. Ο διαγωνισμός θα γίνει μέσω του internet και τα ζευγάρια θα πρέπει να εξηγήσουν τους λόγους, για τους οποίους θέλουν να τους παντρέψουν οι δύο Dj και να κάνουν μία περίληψη του love story τους.

    "Κρέμασμα" ...μετά μουσικής

    Οι δύο Dj- παπάδες δήλωσαν ότι ένας τόσο πρωτότυπος γάμος θα είναι η καλύτερη αρχή για ένα νέο ζευγάρι, ενώ ο ένας από τους δύο έφτασε πιο μακριά, δηλώνοντας ότι πάντα ήθελε να γίνει κληρικός (!) και τώρα που του δόθηκε η ευκαιρία, βλέπει το "όνειρό" του να βγαίνει αληθινό. Τώρα, αν το γαμήλιο εμβατήριο θα παίζει σε remix, δεν το ξέρουμε, αλλά ελπίζουμε ο ρηξικέλευθος γάμος να βγει σε καλό για τους νιόπαντρους και να μην υπάρξουν "παρατράγουδα".

    [09] Αθλητισμός

    "Μόνιμος κάτοικος" Χάιμπουρι ο Βενγκέρ

    27/10/2004 4:36:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Το Λονδίνο και η Άρσεναλ θα αποτελεί το "σπιτικό" του Άρσεν Βενγκέρ μέχρι το 2008. Ο Αλσατός τεχνικός υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο με τους Πρωταθλητές Αγγλίας, λίγο μετά από την πρώτη ήττα των "κανονιέρηδων" ύστερα από 49 αγώνες στο Πρωτάθλημα. Έτσι έβαλε τέλος και στα σενάρια περί φυγής του, αλλά και στις ορέξεις πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων που τον είχαν "βάλει στο μάτι".

    Πολλοί οι στόχοι

    Ευχαριστημένος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του μετά από αυτή την εξέλιξη 55χρονος Γάλλος. Ο Βενγκέρ τόνισε πως απλά ήταν ήταν μια τυπική διαδικασία η υπογραφή του νέου συμβολαίου, καθώς το ήθελε πολύ ο ίδιος να παραμείνει στην Άρσεναλ και πως πλέον θα μπορέσει να πάει ακόμα πιο μπροστά το σύλλογο και να πραγματοποιήσει όλες του τις φιλοδοξίες.

    Ένας από τους πιο πετυχημένος προπονητές που πέρασαν ποτέ από το "Νησί", ( έχει κερδίσει τρία πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα Αγγλίας ενώ ποτέ δε βρέθηκε κάτω από τη δεύτερη θέση), τόνισε πως έχει ακόμα να δώσει πολλά στην Άρσεναλ αλλά και πολλούς στόχους που ακόμα δεν έχει πραγματοποιήσει. Μεγάλος στόχος πλέον για τον Αλσατό αποτελεί η κατάκτηση της κορυφής τη Ευρώπης, δηλαδή του Τσάμπιονς Λιγκ. , Κλείνοντας ο τεχνικός των "κανονιέρηδων" ξεκαθάρισε πως από την αρχή ήταν πρόθεση του να μείνει και πως αγαπάει πολύ την ομάδα για να έφευγε.

    Όλοι ευχαριστημένοι

    Σε "πελάγη ευτυχίας έπλεε" ο πρόεδρος των Λονδρέζων Πίτερ Χιλ-Γουντ μετά τις υπογραφές. "Έγινε αυτό που θέλαμε όλοι" τόνισε και εμφανίστηκε σίγουρος πως η ομάδα πλέον θα "φτάσει στην οροφή" των στόχων της.

    Ο γενικός διευθυντής της Άρσεναλ, Ντάνι Φίσμαν προχώρησε πολύ περισσότερο δηλώνοντας πως όταν έρθει η στιγμή που θα λήγει το νέο συμβόλαιο του Βενγκέρ, θα ανανεωθεί άμεσα καθώς και οι δύο πλευρές θα το θέλουν.

    [10] Champions League

    Χωρίς τον Ντε Γιονγκ η Αϊντχόφεν

    27/10/2004 4:52:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με μια μεγάλη απουσία θα παραταχθεί η Αϊντχόφεν στο παιχνίδι με την Ρόζενμποργκ για το Τσάμπιονς Λιγκ, στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 50υ ομίλου, όπου μετέχι ο Παναθηναϊκός. Ο Γιόν Ντε Γιονγκ, που βρισκόταν σε πολύ καλή φόρμα τον τελευταίο καιρό τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του Κυριακάτικου αγώνα πρωταθλήματος με τον Αγιαξ και οι εξετάσεις έδειξαν ρήξη μέσα στο γόνατο. Αυτό σημαίνει πως ο 27χρονος μέσος θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, που σημαίνει πως ενδέχεται να είναι έτοιμος για την αναμέτρηση με την Αρσεναλ στις 24 Νοεμβρίου.

    [11] Αθλητισμός

    Αλλαγή ώρας στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

    27/10/2004 5:10:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στις 17:30 και όχι στις 17:00 όπως αρχικά είχε οριστεί, θα πραγματοποιηθεί το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής, μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Αυτή την απόφαση εξέδωσε σήμερα το η ΕΠΑΕ, για το παιχνίδι που θα γίνει το Σάββατο, λόγω του αγώνα των "ερυθρόλευκων" με την Μονακό για Τσάμπιονς Λιγκ.

    [12] Αθλητισμός

    Όλα καλά με Βαγγελή

    27/10/2004 5:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2004 7:56:06 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με επιτυχία "στέφθηκε" η αρθροσκόπηση που υπεβλήθη ο Λάμπρος Βαγγελής. Ο νεαρός μέσος του ΠΑΟΚ, που υπέστη ρήξη έσω μηνίσκου στο Κυριακάτικο ντέρμπι με τον Άρη, αναμένεται να παραμείνει κλινήρης χωρίς να κινείται, για μερικές μέρες και μετά θα ξεκινήσει φυσιοθεραπεία και φυσική αποκατάσταση. Σε 15 μέρες θα αρχίσει να τρέχει και σε 25 θα μπει σε φουλ ρυθμούς. Αυτό σημαίνει πως κοντά στις αρχές Δεκέμβρη ο παίκτης θα είναι έτοιμος να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους.

    Τι θα κάνουν οι φίλαθλοι;

    Από εκεί και πέρα ο "δικέφαλος" κινείται στους ρυθμούς του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το Σάββατο στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Την Παρασκευή η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα παραλάβει από την "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ τα 973 εισιτήρια που της αναλογούν, όμως άγνωστο είναι το πόσα θα διατεθούν.

    Οι οπαδοί της ομάδας δεν δείχνουν διατεθιμένοι να ακολουθήσουν την ομάδα του Φρίνγκερ στον Πειραιά και κατά τα φαινόμενα ο ΠΑΟΚ θα επιστρέψει ένα μεγάλο ποσοστό από αυτά στον Ολυμπιακό.

    [13] Αθλητισμός

    Περιμένοντας τους δύο ο Παράσχος

    27/10/2004 5:52:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Υπομονή μέχρι αύριο θα πρέπει να κάνει ο προπονητής της Χαλκηδόνας, Γιώργος Παράσχος, για να δει αν θα έχει στη διάθεση του δύο βασικούς του παίκτες για τον αγώνα της Κυριακής , με τον Εργοτέλη. Ο στόπερ Βαγγέλης Ντάγκας και ο επιθετικός Χρήστος Ηλιόπουλος, είναι οι δύο, που μετά την υπερπροσπάθεια της Κυριακής κόντρα στον Ολυμπιακό, αισθάνθηκαν κάποιες ενοχλήσεις και πραγματοποίησαν ατομικό πρόγραμμα, αντί να πάρουν μέρος στην κανονική προπόνηση. Αύριο ο γιατρός της ομάδας Γιώργος Παπαθέου θα βγάλει την τελικά απόφαση για τους δύο παίκτες, όμως οι μέχρι τώρα ενδείξεις δείχνουν πως θα είναι έτοιμοι για την Κυριακή.

    [14] Αθλητισμός

    Με την ψυχή στο στόμα

    27/10/2004 6:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2004 7:03:26 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Καρδιοπάθειες πέρασαν για περισσότερη από μια ώρα οι φίλοι του Άρη που βρέθηκαν στο γήπεδο Χαριλάου, αφού είδαν την ομάδα τους να δυσκολεύεται για μεγάλο διάστημα απέναντι στην Καβάλα, αλλά τελικά να παίρνει μια εύκολη πρόκριση χάρη στο τελικό 4-1. Οι γηπεδούχοι είχαν σαφή υπεροχή και στο πρώτο ημίχρονο παρά το ότι δεν κατάφερναν να αξιοποιήσουν τις καλές τους επιθετικές στιγμές. Έτσι ο Μαρτίνες βρήκε την ευκαιρία να αφήσει τα διαπιστευτήριά του και με ένα έξοχο γυριστό σουτ στο 33 άνοιξε το σκορ. Η χαρά των Θεσσαλονικέων δεν κράτησε πολύ όμως καθώς στο 42 ο Σεμερτζίδης ισοφάρισε και έδωσε στην Καβάλα το σκορ που ήθελε για την πρόκριση. Πλέον τα πράγματα για τον Άρης ήταν δύσκολα καθώς ακόμη και με 2-1 οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που προκρίνονταν. Έτσι στην επανάληψη οι παίκτες του Χατζάρα μπήκαν αποφασισμένοι να πετύχουν τον σκοπό τους και τελικά τα κατάφεραν, αφού ο Παντελίδης στο 64 έδωσε το έναυσμα, ο Λαζανάς στο 73 την πρόκριση και η "σφραγίδα" ήρθε στο 89 με τον Καλλιμάνη.

    ΑΡΗΣ: Πουρλιοτόπουλος, Καλλιμάνης, Παπαδόπουλος, Κολτσίδας, Αμπελάς, Μαρτίνες, Μουράφσκι, Μαρκομιχάλης, Γκίτσης, Λιολίδης, Λαζανάς. ΚΑΒΑΛΑ: Αποστολίδης, Μανάφης, Ντε Αντράντε, Πακάλτσης, Ντε Φρατζέσκο, Λάζορικ, Σεμερτζίδης, Κωνσταντινίδης, Ξάνθος, Νικολαϊδης, Κανωτίδης.

    Εύκολα ο Παναθηναϊκός

    Διαδικαστικού χαρακτήρα αναμενόταν ούτως ή άλλως ο δεύτερος αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Ατσαλένιο, παρά το 3-2 του πρώτου, όμως οι "πράσινοι" φρόντισαν να σβήσουν κάθε ελπίδα των γηπεδούχων από νωρίς. Μόλις στο 6' ο Παπαδόπουλος άνοιξε το σκορ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης αστόχησε και σε πέναλτι που κέρδισε. Το εντυπωσιακό του ξεκίνημα το συνέχισε με τον ίδιο τρόπο και στο 23' έκανε το 2-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι δραματικά και ο Παναθηναϊκός ζήτησε από τον Τσαχειλίδη, πέναλτι σε ανατροπή του Μπικόφσκι μέσα στην περιοχή, δεν το πήρε όμως και έτσι στο 61' ο Μίτου πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Παναθηναϊκού και έκανε το 3-0. Το τελικό 0-4 διαμόρφωσε στο 77' ο Σαπάνης. Ο Σκάζνι παρέταξε αρκετούς αναπληρωματικούς, όμως αυτό δεν έδειξε να επηρεάζει την απόδοση των "πρασίνων", με το δεδομένο βέβαια της χαμηλής δυναμικότητας του αντιπάλου.

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσαχειλίδης Ι. (ΣΔΠ Πειραιά) ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Κίτρινες: Λεκάκης, Διγενής, Ντέμπα-Νιρέν ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ: Ρουμπάκης, Αργέντης (57` Καρβελάς), Διγενής (57` Λουλιάδης), Ταουσιάνης, Καλογεράκης, Νικηφόρος, Πολεμαρχάκης, Καλογιαννάκης, Λεκάκης, Μαρκάκης, Μακράκης. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Βύντρα (65` Τριποτσέρης), Κωνσταντινίδης, Χένρικσεν, Κώτσιος, Μάριτς, Σαπάνης, Μίτου, Σκάτσελ (60` Επαλέ), Μπικόφσκι, Παπαδόπουλος (46` Ντέμπα-Νιρέν).

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Λαμία-Πανσερραϊκός 1-3 Παναγιωτόπουλος 19` / Γκόγκας 21`, Σέμπουε 37`, Μίγκα 90` Παύλος Μελάς-Εθνικός Αστέρας 4-1 Βερνής 6`, Τσούκλης 22`, Αδαμούδης 71`, +90` / Σκύβαλος 36` Προοδευτική-Πτολεμαϊδα 0-1 Αρμαζανίδης 58` Απόλλων Αθηνών-Ενωση Θράκη 2-0 Ροντρίγκο 50`, Καρατζιώλης +90` Αρης-Καβάλα 4-1 Μαρτίνεθ 33`, Παντελίδης 64`, Λαζανάς 73`-πέναλτι, Καλλιμάνης 89` / Σεμερτζίδης 42` Ατσαλένιος-Παναθηναϊκός 0-4 Παπαδόπουλος 6` 22`, Μίτου 61`, Σαπάνης 77`

    [15] Εσωτερικά

    Διαψεύδονται οι κατηγορίες για ελλιπή ενημέρωση Στη διάθεση όλων των κομμάτων τα έγγραφα της Εξεταστικής

    27/10/2004 6:29:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Εκατό φακέλους με έγγραφα που αφορούν τους TOR-M1 και τα TPQ-37 παρέλαβε σήμερα, από το υπ. Εθνικής Αμυνας, ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της βουλής για τους εξοπλισμούς. Τα έγγραφα είναι διαβαθμισμένα ως απόρρητα, άκρως απόρρητα και ειδικού χειρισμού και οι φάκελοι είναι στη διάθεση όλων των κομμάτων, υπό τον όρο, σύμφωνα με το νόμο, να μην δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενό τους, δήλωσε ο κ. Τραγάκης. Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής τόνισε μάλιστα ότι ανατρέπεται πλήρως ο ισχυρισμός του ΠΑΣΟΚ για ελλιπή και επιλεκτική ενημέρωση, καθώς όλα τα έγγραφα είναι έγκαιρα στη διάθεση των κομμάτων.

    [16] Αθλητισμός

    Ζαγοράκης ...όλοι τον ζητάν

    27/10/2004 6:31:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η διεθνής αναγνώριση για τον Θοδωρή Ζαγοράκη συνεχίζεται. Η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, με αφορμή τα σημερινά γενέθλια του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας, (κλείνει τα 33), φιλοξένησε εκτενές αφιέρωμα για τον παίκτη. Αναφέρεται σε όλη την Ποδοσφαιρική του καριέρα, από την ένταξη του στο εθνικό μας συγκρότημα έως και την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και την ανάδειξη του σε πολυτιμότερο παίκτη του τουρνουά, αλλά και την "συλλογική" του πορεία και τονίζει το ήθος αλλά και την αξία του Έλληνα παίκτη της Μπολόνια.

    Η ιστορία του στην Εθνική

    Ξεκινώντας, μιλάει για τη θέση που αγωνίζεται και το πόσο καλά ανταποκρίνεται σε αυτή. Τον χαρακτηρίζει ένα κλασικό μέσο, είναι έναν ιδιαίτερα αποτελεσματικός παίκτη που όταν η ομάδα του έχει την κατοχή της μπάλας μπορεί να "φτιάξει "όμορφα" το παιχνίδι, καθώς επίσης και εξαιρετικό στο να μαρκάρει τους αντιπάλους και να τους εμποδίζει να επιβάλλουν το παιχνίδι τους».

    Στη συνέχεια, γίνεται αναδρομή στην καριέρα του παίκτη με τη φανέλα της εθνικής ομάδας. Όπως επισημαίνει ο Ζαγοράκης έκανε το "ντεμπούτο του" στις 7 Σεπτεμβρίου του 1994, σε έναν αγώνα που έληξε με νίκη 5-1 της Ελλάδας επί των νησιών Φαρόε. "Έχει παίξει στις προκριματικές φάσεις τριών Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων και δύο Παγκόσμιων Κυπέλλων, το 1998 και το 2002. Κατά την προκριματική φάση του Euro 2004, ο Ζαγοράκης υπήρξε υποδειγματικός αρχηγός, καθώς η Ελλάδα επισκίασε την Ισπανία και την Ουκρανία και κατέκτησε την κορυφή στον 6ο όμιλο, παίζοντας και στους οκτώ προκριματικούς αγώνες και βοήθησε σε μεγάλο βαθμό την ομάδα να κρατήσει ανέπαφη την εστία σε έξι αγώνες, οι οποίοι έληξαν με αντίστοιχες νίκες της Ελλάδας.

    Οδήγησε την ομάδα ως αρχηγός στην κατάκτηση του τίτλου, ενώ στον ίδιο απονεμήθηκε ο τίτλος του καλύτερου παίκτη του τουρνουά για τις εμπνευσμένες εμφανίσεις του που έδιναν πνοή στο παιχνίδι της ομάδας. Τελικά, αυτές οι εμφανίσεις του απέφεραν τη μεταγραφή στην ομάδα της Μπολόνια".

    "Αρχηγός" σε όλες τις ομάδες

    Κλείνοντας το αφιέρωμα στον Έλληνα Πρωταθλητή Ευρώπης κάνει μία σύντομη ανασκόπηση της καριέρας του σε συλλογικό επίπεδο: "Μετά το ξεκίνημα της καριέρας του στην ομάδα της Καβάλας (6 γκολ σε 114 αγώνες πρωταθλήματος) ο Ζαγοράκης μεταγράφηκε στον ΠΑΟΚ, την περίοδο 1992-93, και υπήρξε σταθερά ένας από τους πιο δημοφιλείς παίκτες του.

    Σπάνια απουσίαζε από αγώνα και πολλές φορές πετύχαινε σημαντικά γκολ, ειδικά την περίοδο 1994-95, όταν πέτυχε τέσσερα. Το 1997 ο Ζαγοράκης αγωνίστηκε στην πρέμιερσιπ με τη φανέλα της Λέστερ, κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Το καλοκαίρι του 2000 υπέγραψε στην ΑΕΚ. Ηταν ο μόνος παίκτης που έπαιξε σε όλους (26) τους αγώνες πρωταθλήματος με την ομάδα τη σεζόν 2001-2002. Ακόμη, πέτυχε τρία γκολ στους οκτώ αγώνες για το κύπελλο UEFA, συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα με την Ίντερ στο γήπεδο «Σαν Σίρο». Τη σεζόν 2003-2004 απουσίασε μόλις από τρεις αγώνες της Α΄ εθνικής κατηγορίας".

    [17] Αθλητισμός

    Εξαφανίστηκαν τα εισιτήρια με Μονακό

    27/10/2004 7:20:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Από μόνο του το νέο "Καραίσκάκη" αποτελεί σπουδαίο πόλο έλξης για τους φίλους του Ολυμπιακού, ήρθε και η ελπιδοφόρα πορεία στην Ευρώπη και πλέον σε κάθε αγώνα τα εισιτήρια γίνονται ανάρπαστα. Αυτό συνέβη και σήμερα που μάλιστα κυκλοφόρησαν εισιτήρια δύο αγώνων, εκείνων με την Μονακό και με τον ΠΑΟΚ. Ασφαλώς το μεγαλύτερο μέρος των συγκεντρωμένων φίλων της ομάδας αφορούσε τον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ, για τον οποίο διατέθηκαν 4.800 εισιτήρια. Μέχρι το μεσημέρι λοιπόν είχαν εξαφανιστεί καθώς για μια ακόμη φορά, από τις 09:30 το πρωί δεκάδες ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τα εκδοτήρια και περίμεναν να ανοίξουν. Όσο για εκείνα του ΠΑΟΚ, η ζήτηση ήταν επίσης αυξημένη, ενώ η διάθεση αυτών θα συνεχιστεί την Παρασκευή.

    [18] Εσωτερικά

    Μηνύματα πολιτικών κομμάτων για επέτειο του ΟΧΙ

    27/10/2004 5:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Η αδιαμφισβήτητη διαχρονική σημασία του έπους του '40 επισημαίνεται στα μηνύματα των πολιτικών κομμάτων για την 64η επέτειο του ΟΧΙ. Ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του τονίζει ότι η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου συμπίπτει με ένα ιστορικό ορόσημο για την ήπειρό μας, καθώς η Ευρώπη, ενωμένη στη βάση κοινών αξιών και πεποιθήσεων, αφήνει οριστικά στο παρελθόν διχασμούς και πάθη και αποφασίζει να προχωρήσει μπροστά, να οικοδομήσει με τόλμη και όραμα ένα κοινό μέλλον ασφάλειας, ειρήνης και ευημερίας για όλους τους πολίτες της. Οπως υπογραμμίζει, η υπογραφή στη Ρώμη της πρώτης Συνταγματικής Συνθήκης για την Ευρώπη είναι έμπρακτη απόδειξη της πίστης των λαών της ηπείρου μας ότι η συνεργασία είναι αποδοτικότερη από την αντιπαράθεση και η αλληλεγγύη και η εμπιστοσύνη μεταξύ των λαών προτιμότερη από την καχυποψία και τη μισαλλοδοξία. "Η Ελλάδα δηλώνει δυναμικά παρούσα και πρωταγωνίστρια στη νέα πραγματικότητα", τονίζει ο κ. Καραμανλής, προσθέτοντας ότι "οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, ενώνουν τις δυνάμεις τους με όλους τους εταίρους για μια ενωμένη, ειρηνική και ευημερούσα Ευρώπη, κάνοντας πράξη το όραμα για το οποίο πολέμησαν και θυσιάστηκαν οι αγωνιστές του ΟΧΙ".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, στο μήνυμά του, υπογραμμίζει ότι το έπος του '40 και η μεγαλειώδης Εθνική Αντίσταση που ακολούθησε, συγκαταλέγονται στις πιο λαμπρές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας. Παράλληλα, προσθέτει "η μνήμη του παρελθόντος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να κατανοούμε τη σημασία κρίσιμων γεγονότων, που καθορίζουν το μέλλον της παγκόσμιας ιστορίας, αλλά και για να συνειδητοποιούμε τις ευθύνες μας σε στιγμές που πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις για το μέλλον". Ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει ότι σήμερα η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να αποφασίζει χωρίς δεσμεύσεις για την πορεία της προς το αύριο, διαθέτει ισχυρή φωνή στην ΕΕ, ενώ η πρόσφατη εκλογή της ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας επιβεβαιώνει ότι τα τελευταία χρόνια διανύθηκε μια μεγάλη απόσταση που έβγαλε τη χώρα από τα στενά όρια της περιοχής μας. Σήμερα, τονίζει, βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή και η χώρα χρειάζεται σχέδιο και νέους στόχους, πρέπει να κάνει το μεγάλο άλμα για να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα και να σχεδιάσουμε το αύριο.

    Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ στο μήνυμά της για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σημειώνει πως το γεγονός ότι το 1940 "ο ελληνικός λαός μπόρεσε να αποκρούσει την εισβολή του ιταλικού φασισμού - ιμπεριαλισμού και να τρέψει σε φυγή τις στρατιωτικές δυνάμεις του, είναι μια από τις πολλές αποδείξεις που υπογραμμίζουν πως ο λαός μπορεί να επιβάλλει το δίκιο του, αρκεί να το θελήσει και να δράσει". Αυτό αποτελεί, κατά το ΚΚΕ, "μήνυμα εξαιρετικά επίκαιρο και όχι κατάλληλο για να τοποθετηθεί σε κάποιο μαυσωλείο, όπως κάνουν πολλές πλευρές, που ανασύρουν κάθε χρόνο το περιεχόμενο που τις συμφέρει, για τρέχουσα και γενικότερη ιδεολογική χρήση". Ο εθνικισμός οποιασδήποτε απόχρωσης, η συμμετοχή σε άδικους πολέμους και ο ρατσισμός, είναι ξένα με το πνεύμα της λαϊκής ανάτασης που εκφράστηκε ολόκληρη τη δεκαετία 1940 - 1949, όπως είναι ξένη και η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται από τότε από τα αστικά κόμματα ανεξαρτήτως χρώματος, αναφέρει το ΚΚΕ.

    Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ σε μήνυμά της αναφέρει ότι "τιμάμε με απέραντο σεβασμό την έξαρση και τις θυσίες του ελληνικού λαού, που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ηττηθεί ο φασισμός πριν 64 χρόνια". Η ελληνική νεολαία, αναφέρει ο ΣΥΝ, πρέπει να κρατήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη της εθνικής αντίστασης και των οραμάτων για τη λευτεριά και προκοπή της πατρίδας μας. "Το πνεύμα αυτής της αντίστασης -προστίθεται στην ανακοίνωση- αποκτά σήμερα μια επιπλέον διεθνή και οικουμενική διάσταση μέσα από τα νέα κοινωνικά και αντιπολεμικά κινήματα, για έναν κόσμο διαφορετικό από τον κόσμο της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και των πολέμων, για να ηττηθούν οι δυνάμεις που υπονομεύουν την ειρήνη και τους διεθνείς οργανισμούς, το Διεθνές Δίκαιο και το νομικό μας πολιτισμό".

    [19] Εσωτερικά

    Νέες τουρκικές παραβιάσεις

    27/10/2004 7:24:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ 105,8 FM

    "Δεν θα υποχωρήσουμε ούτε εκατοστό στα κυριαρχικά μας δικαιώματα" υπογράμμισε σήμερα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Αντώναρος, ερωτηθείς σχετικά με την πρόσφατη συμπεριφορά των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Αιγαίο. Σήμερα, σημειώθηκαν εκ νέου παραβιάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, έξι σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών διείσδυσαν στο χώρο του Αιγαίου, παρακάμπτοντας τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας. Σε πέντε περιπτώσεις παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο στις περιοχές μεταξύ Χίου, Λέσβου και Ψαρών - Αντίψαρων. Ελληνικά μαχητικά έσπευσαν αμέσως προς αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών, και μάλιστα οι τέσσερις από τις περιπτώσεις κατάλεξαν σε εικονική αερομαχία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 27 October 2004 - 16:50:44 UTC