Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γαλλική λύση για το τέρμα
  • [02] Στα 3500$ η γάτα για τους αλλεργικούς "Τσουχτερή" η υποαλλεργική γάτα
  • [03] Τραυματίστηκε σε τροχαίο ο Αν. Πεπονής
  • [04] Πρώτη νίκη για ΜΕΝΤ
  • [05] Διαψεύδει την συνεργασία με Κεντέρη
  • [06] Και υπερωρίες για τα πανωτόκια των αγροτών
  • [07] Διαχωρίζει νωρίτερα το σωστό από το λάθος Πιο προχωρημένο το νήπιο που
  • [08] Σκέφτεται Άρσεναλ ο Τόλντο

    [01] Αθλητισμός

    Γαλλική λύση για το τέρμα

    27/10/2004 7:26:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Η αναζήτηση για τη θέση του τερματοφύλακα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Τα ονόματα που κοιτάει ο Σερ Άλέξ Φέργκιουσον είναι πολλά, αλλά ο διακαής πόθος του είναι ο τερματοφύλακας της Πάρμα, Σεμπαστιάν Φρεί. Ο Γάλλος "πορτιέρο" είναι και ο μόνος που έχει παραδεχτεί πως έχει έρθει σε επαφή με τους "κόκκινους διαβόλους". Πάντως αν δεν "κάτσει" του Φρέι, ο "Φέργκι" κοιτάει και αλλού

    Κοιτάει το συμφέρον του

    Ο Φρέι μίλησε για μια ενδεχόμενη συνεργασία με την Γιουνάιτεντ, τονίζοντας πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να αγωνιστεί στην Αγγλία. Όμως είναι διατεθιμένος να περιμένει και κάτι άλλο, καθώς ο ίδιος έχει πληροφόρηση από τον μάνατζερ του για την ύπαρξη προτάσεων και από άλλες ομάδες, οπότε θα θέλει να δει τι τον συμφέρει. Πάντως ξεκαθάρισε πως ότι και να γίνει και όποια πρόταση και αν επιλέξει, το σίγουρο είναι πως δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με την Πάρμα, καθώς έχει ήδη συμφωνήσει με τους διοικούντες να τον αφήσουν να φύγει αν βρει κάτι καλό.

    Ο "εκλεκτός" του Σερ Άλεξ είναι 24 ετών, αλλά διαθέτει αρκετή εμπειρία καθώς αγωνίζεται στο Καμπιονάτο περίπου 6 χρόνια. Πριν τη Πάρμα, στην Ιταλία τον είχε φέρει η Ίντερ, αλλά στο Μιλάνο δεν μπόρεσε να "στεριώσει", καθώς μετά την απόκτηση του Φραντζέσκο Τόλντο από τους "νερατζούρι", ο Φρέι "έπιασε πάγκο". Για αυτό και το 2001 μεταγράφηκε στους "Παρμένζι" όπου αγωνίζεται ακόμα και τώρα με πολύ καλή απόδοση.

    Κοιτάει και αλλού

    Την "θέληση" της Μάντσεστερ για τον Γάλλο τερατοφύλακα έκανε πιο δυνατή η άρνηση του γκολκίπερ της Μπόλτον, Γιούσι Γιαασκελάινεν να έρθει στο ΄Πολντ Τράφορντ. Ο Φινλανδός δήλωσε πολύ ευχαριστημένος στην ομάδα του Στέλιου Γιαννακόπουλου και δεν θέλει να φύγει. Μάλιστα είπε πως σε δύο χρόνια που λήγει το συμβόλαιο του θα ήθελε να το επεκτείνει.

    Από εκεί και πέρα πολλά είναι τα ονόματα που βρίσκονται στα χέρια του Σερ. Μεταξύ αυτών και δύο γκολκίπερ που γνωρίζουν καλά το Αγγλικό Πρωτάθλημα. Πρόκειται για τον Αυστραλό Μαρκ Σβάρτσερ της Μίντλεσμπρο και τον Ιταλό Κάρλο Κουντιτσίνι, ο οποίος έχει χάσει τη θέση του στην Τσέλσι.

    [02] Υγεία

    Στα 3500$ η γάτα για τους αλλεργικούς "Τσουχτερή" η υποαλλεργική γάτα

    27/10/2004 7:44:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2004 8:17:47 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: CNN

    Αγαπάτε τις γάτες αλλά δεν μπορείτε να απολαύσετε τη συντροφιά τους, επειδή είστε αλλεργικοί; Λύση στο πρόβλημα εκατομμυρίων ανθρώπων που δεν μπορούν να έχουν το συμπαθές κατοικίδιο στο σπίτι τους έρχεται να δώσει η επιστήμη και συγκεκριμένα η βιοτεχνολογία. Αμερικανική εταιρεία, ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2007 θα έχει έτοιμα τα πρώτα γενετικά τροποποιημένα γατιά, από τα οποία "θα σβηστεί" το γονίδιο που ευθύνεται για την αλλεργία. Ήδη, μάλιστα έχει αρχίσει να δέχεται παραγγελίες για αυτό.... όσοι πιστοί προλάβετε!

    Online παραγγελίες

    Προτού σπεύσετε να εκδηλώσετε ενδιαφέρον, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το κόστος της υποαλλεργικής γάτας δεν είναι ευκαταφρόνητο.

    Ανέρχεται στα 3500 δολάρια, ένα κόστος που σύμφωνα με την εταιρεία ALLERCA δεν διαφέρει από αυτό μίας σπάνιας ράτσας γάτας.

    Στο site της εταιρείας μπορείτε ήδη να κάνετε κράτηση, ωστόσο αν το σκέφτεστε σοβαρά, θα πρέπει να καταβάλετε και μία προκαταβολή της τάξης των 250 δολαρίων.

    Μετά την καταβολή των χρημάτων και τη συμπλήρωση της αίτησης η εταιρεία σας παρέχει ένα πιστοποιητικό κράτησης, το οποίο σας κατοχυρώνει ότι θα λάβετε το 2007 το υποαλλεργικό τετράποδο.

    Η πρώτη υποαλλεργική γάτα θα είναι η κοντότριχη βρετανική (κοινώς o κεραμιδόγατος) η οποία θεωρείται εξαιρετικά φιλική, παιχνιδιάρα και ιδιαίτερα στοργική.

    Η υποαλλεργική γάτα, εκτιμάται ότι θα φέρει στην εταιρεία έσοδα 700.000.000 δολαρίων, ετησίως.

    Σχετικά Links:

    Allerca

    [03] Εσωτερικά

    Τραυματίστηκε σε τροχαίο ο Αν. Πεπονής

    27/10/2004 8:08:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Από ένα τροχαίο ατύχημα βρέθηκε σήμερα ο πρώην υπουργός Αναστάσιος Πεπονής, στο νοσοκομείο, ευτυχώς όμως μόνο για προληπτικούς λόγους. Το ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο Χαλάνδρι, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κ. Πεπονής συγκρούστηκε στη συμβολή των οδών Κόδρου και Ζαν Μωρεάς, με άλλο όχημα το οποίου ο οδηγός παραβίασε το στοπ. Από τη σύγκρουση ο κ. Πεπονής τραυματίστηκε ελαφρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς, όπου θα παραμείνει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη διανυκτέρευση του έκριναν σκόπιμη οι γιατροί περισσότερο για προληπτικούς λόγους μια και οι εξετάσεις που του έγιναν δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό. Ο 55χρονος οδηγός του άλλου αυτοκινήτου κρατείται σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής Χαλανδρίου.

    [04] Αθλητισμός

    Πρώτη νίκη για ΜΕΝΤ

    27/10/2004 8:23:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο εξ αναβολής αγώνας για την Α1 Ανδρών Μπάσκετ μεταξύ ΜΕΝΤ και Ολύμπια Λάρισας, σήμαινε για τους φιλοξενούμενους και για τους γηπεδούχους με νίκη την πρώτη κατάκτηση του ροζ φύλλου. Ένα ντέρμπι νεοφώτιστων αποτέλεσε ο σημερινός αγώνας, που κρίθηκε άνετα υπέρ των "άσπρων" (σήμερα), στο τελικό 81-69. Ο Κώστας Χρήστου (22π.) και ο Σπύρος Κέκκελης (18π.) ήταν οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές της ομάδας της Τούμπας, ενώ αντίθετα για τους "Πορτοκαλί" απογοήτευσε ο Αμερικανός Ντόρεμους Μπένερμαν σημειώνοντας μόλις 6 πόντους. Ντεμπούτο για τους Λαρισινούς έκανε και και ο γνωστός από τα παλιά, Φράνκο Νάκιτς, χωρίς να βοηθήσει πολύ.

    Ένα δίλεπτο έκανε τη διαφορά

    Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο. Η Ολύμπια προσπέρασε για πρώτη φορά με 18-15 με τρίποντο του Τάιρον Γκραντ την Ολύμπια να κρατάει το προβάδισμα μέχρι τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, (22-20). Και στο δεύτερο δεκάλεπτο καμία από τις ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ.

    Όλα αυτά άλλαξαν στο 15 όταν και η ΜΕΝΤ έκανε μια αντεπίθεση και βρέθηκε να προηγείται στο ημίχρονο με 42-32. Μάλιστα αν δεν υπήρχαν τα τρίποντα του Γκραντ η διαφορά θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, ο Νάκιτς αγωνίστηκε μόλις 6 λεπτά στο πρώτο μέρος και σημείωσε 3 πόντους, ο Μπένερμαν είχε κολλήσει στους 2 πόντους σε 18 λεπτά συμμετοχής, ενώ στο μηδέν παρέμενε ο Σονέλ Σκοτ.

    Ξέσπασε στο β'

    Με την αρχή του β ημιχρόνου η Ολύμπια μπήκε δυνατά και έκανε ένα σερί 7-0 μειώνοντας στους τρεις πόντους. Ως εκεί όμως καθώς την σκυτάλη για την ομάδα της Τούμπας πήραν οι δύο εν τέλει πρώτοι σκόρερ του παιχνιδιού. Οι Σπύρος Κέκκελης και Κώστας Χρήστου βάλθηκαν πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και παρά την αγωνιστική άνοδο του Νάκιτς και του Λάππα, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους φιλοξενούμενους για νίκη. Μάλιστα κάποια στιγμή η ΜΕΝΤ, προηγήθηκε με 18 πόντους, 61-43. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι απέκτησε τυπικό χαρακτήρα και να τελειώνει νε το τελικό 81-69 υπέρ της ΜΕΝΤ.

    Τα δεκάλεπτα: 20-22, 42-32, 61-48, 81-69

    Διαιτητές: Κορομηλάς, Γεωργιάδης, Δροσόπουλος

    ΜΕΝΤ (Γιώργος Ζαφειρούδης): Γκουσγκούνης, Μπεχλιβάνης, Καμπερίδης 4, Κέκελης 18 (3), Χρήστου 22 (1), Σπανός 2, Τσέλιος 13 (1), Πέιτζ 7, Μπίγκους 3, Φιλιούσης 7 (1), Σιμεωνίδης 1, Αναγνωστόπουλος 4

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (Παρασκευάς Μουρατίδης): Λεπενιώτης 5 (1), Λάτιφιτς, Καράτζιος 2, Λάππας 15 (2), Γκραντ 17 (2), Κακλαμάνος 4, Μπένερμαν 6, Νάκιτς 9, Χαρισμίδης 2, Παπακώστας, Σκοτ 9

    [05] Αθλητισμός

    Διαψεύδει την συνεργασία με Κεντέρη

    27/10/2004 8:39:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πριν λίγη ώρα ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων διέψευσε την είδηση πως ανέλαβε προπονητής του Κώστα Κεντέρη. Η απάντηση του κ. Παναγιωτόπουλου ήταν λιτή και κατηγορηματική και ανέφερε χαρακτηριστικά: "Αυτό που έχω να πως είναι πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο"! Πάντως ο προπονητής της Φανής Χαλκιά, δεν φέρεται να έχει διαψεύσει το γεγονός πως εδώ και μερικές ημέρες ο Κεντέρης προπονείται μαζί με την Φανή Χαλκιά. Είναι φυσιολογικό δε ο Κεντέρης προκειμένου να παραμείνει σε καλή φυσική κατάσταση να αναζητούσε κάποιον που θα ακολουθούσε ρυθμούς προπόνησης παραπλήσιους με εκείνους που είχε ο ίδιος.

    [06] Οικονομία

    Και υπερωρίες για τα πανωτόκια των αγροτών

    27/10/2004 9:40:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Με σκοπό να εξυπηρετήσει το πλήθος των ενδιαφερομένων οφειλετών για υπαγωγή τους στο μέτρο της ρύθμισης των χρεών τους με βάση τις νέες ευνοϊκές διατάξεις, η Αγροτική Τράπεζα ανακοίνωσε πως θα κρατήσει ανοιχτά τα υποκαταστήματα της, τόσο το Σάββατο 30 του μηνός όσο και την Κυριακή 31, οπότε λήγει η σχετική προθεσμία. Τα υποκαταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά από 09.00 μέχρι 13.00, αποκλειστικά για τη διεκπεραίωση των εν λόγω αιτήσεων. Να σημειώσουμε ότι μέσα σε ένα μήνα από την ανακοίνωση της εφαρμογής του νόμου οφειλέτες 65.000 δανείων έσπευσαν να υποβάλλουν αίτηση για την ρύθμιση των χρεών τους, με το 90% των αιτήσεων αυτών να αφορούν αγροτικά δάνεια.

    Να υπενθυμίσουμε ότι η Αγροτική έχει μειώσει τα επιτόκια, από 8% σε 5%, στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που θα ενταχθούν στη ρύθμιση. Το 1% της μείωσης δίνεται από το κράτος, ενώ η χρονική διάρκεια εξόφλησης θα φτάνει τα δέκα χρόνια, με δύο χρόνια περίοδο χάριτος, τη στιγμή που για τους υπόλοιπους οφειλέτες η αντίστοιχη διάρκεια είναι επτά χρόνια.

    [07] Υγεία

    Διαχωρίζει νωρίτερα το σωστό από το λάθος Πιο προχωρημένο το νήπιο που μιμείται πολύ

    27/10/2004 9:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2004 10:28:29 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: American Psychological Society

    Αντιγράφει την κάθε σας κίνησηΦοράει τακούνια, βάφεται με τα σετ του μακιγιάζ και προσπαθεί να φορέσει τη μπλούζα σας Καθημερινά στιγμιότυπα μέσα σε ένα σπίτι που φιλοξενεί έναν μικρό εξερευνητή. Πόσο πολύτιμη είναι όμως η μίμηση; Τελευταία έρευνα, Καναδών ψυχολόγων από το πανεπιστήμιο Κονκόρντια του Μόντρεαλ, έδειξε ότι τα παιδιά που μιμούνται πολύ τους γονείς και ειδικότερα τη μητέρα τους, αντιλαμβάνονται με μεγαλύτερη ευκολία τους κανόνες της ζωής, αναγνωρίζοντας πολύ νωρίτερα από άλλα συνομήλικα τους το σωστό από το λάθος Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έρευνα οι γονείς που είναι περισσότερο ανεκτικοί στη μιμητική συμπεριφορά του νηπίου, θα δουν πολύ νωρίτερα στο μέλλον ένα παιδί με κριτική σκέψη.

    "Κάνε ότι κάνω" για να κάνεις στο μέλλον ότι σου πω

    Oι επιστήμονες αξιολόγησαν το βαθμό μίμησης σε νήπια ηλικίας 14 και 22 μηνών.

    Οι μητέρες ζητούσαν από τα παιδιά τους "να κάνουν ότι έκαναν" και οι ερευνητές βαθμολογούσαν τη μιμητική συμπεριφορά των νηπίων ανάλογα με τη συχνότητα αλλά και τη διάθεση με την οποία το μωρό αντέγραφε τη μητέρα του.

    Ενάμισι χρόνο μετά, οι επιστήμονες έλεγξαν το βαθμό που είχαν ανεπτυγμένη τη συνείδηση.

    Βάζοντας τα να παίξουν παιχνίδια με πολύπλοκους για την ηλικία τους κανόνες, παρατήρησαν ότι εκείνα που αντέγραφαν με μεγαλύτερη συχνότητα τη μητέρα τους τα προηγούμενα χρόνια εφάρμοζαν κατά γράμμα τους κανόνες του παιχνιδιού, αναφέροντας μάλιστα και τις στιγμές που τους είχαν παραβιάσει.

    Η έρευνα των Καναδών επιστημόνων, δημοσιεύεται στο τεύχος Οκτωβρίου της Αμερικανικής Εταιρείας Ψυχολογίας.

    Σχετικά Links:

    American Psychological Society

    [08] Αθλητισμός

    Σκέφτεται Άρσεναλ ο Τόλντο

    27/10/2004 10:22:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Οι Ιταλοί πολλοί θα ήθελαν να δουν έναν συμπατριώτη τους στην Άρσεναλ και τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, ο πιθανότερος που θα μπορούσε να καταφέρει να κάνει αυτό το βήμα είναι ο Φραντσέσκο Τόλντο. Σύμφωνα με το "Γκουερίν Σπορτίβο" λοιπόν, ο μάνατζερ του πρώην διεθνούς τερματοφύλακα, Αντρέα Ντ' Αμίκο βλέποντας πως δεν υπάρχει καμία σοβαρή πιθανότητα ο παίκτης να πάρει χρόνο συμμετοχής στην Ίντερ, βολιδοσκοπεί επαφές με την Άρσεναλ. Σε αυτό ασφαλώς παίζει τον ρόλο του το ότι ο Λέμαν εξακολουθεί να μην έχει πείσει τους οπαδούς της ομάδας για τις δυνατότητές του και πολλοί στην Αγγλία και όχι μόνο, είναι εκείνοι που θεωρούν πως δεν ταιριάζει στην συγκεκριμένη ομάδα. Ο Ντ' Αμίκο μάλιστα σε δηλώσεις του στο περιοδικό τόνισε, "Διατηρώ καλή σχέση με την Άρσεναλ και είμαι φίλος με τον προπονητή της, Αρσέν Βενγκέρ. Προς το παρόν περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Θέλουμε πρώτα να διαπιστώσουμε τις προθέσεις της Ίντερ. Παρόλα αυτά η Άρσεναλ αποτελεί έναν πολύ μεγάλο σύλλογο και μια πρόκληση για τον παίκτη μου".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 27 October 2004 - 20:50:47 UTC