Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κόντρα για τον Λάντεν Στο νήμα Μπους- Κέρι
  • [02] "Δεν πάσχει από καρκίνο" Ελπίδες για τον Αραφάτ
  • [03] Απάντηση Μεϊμαράκη
  • [04] Όσων πληρούν τις προϋποθέσεις του ΠΔ "Το Φεβρουάριο οι μονιμοποιήσεις"
  • [05] "Επιστροφή στο μέλλον" για Κούπερ
  • [06] Με στόχο η φιλία Ελλάδας-Βουλγαρίας Επιστροφή πολύτιμων κειμηλίων
  • [07] Πρωταθλήτρια Νορβηγίας η Ρόζενμποργκ
  • [08] Στα ΕΛΤΑ για τα πρόστιμα
  • [09] Από Δευτέρα πρώτη Νοεμβρίου Χειμερινό ωράριο για τα καταστήματα
  • [10] Αχαρναϊκός και Θράκη στην κορυφή
  • [11] Σύγκρουση συρμών στη Βαρκελώνη
  • [12] Ανάβει η μάχη του "καμπιονάτο"
  • [13] Συνιστάται υπομονή Η μεγάλη επιστροφή
  • [14] Νίκη "ανάσα" για τον Ιωνικό

    [01] Αμερικανικές εκλογές

    Κόντρα για τον Λάντεν Στο νήμα Μπους- Κέρι

    31/10/2004 12:04:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2004 5:07:41 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- CNN- ΒΒC- Reuters

    Μόλις δύο 24ωρα πριν τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και η μάχη μεταξύ του Τζορτζ Μπους και του Τζον Κέρι φαίνεται να είναι αμφίρροπη. Οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά την επανεμφάνιση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, παρουσιάζουν αντιφατικά αποτελέσματα, καθώς ή δίνουν προβάδισμα μιας μονάδας στον Τζον Κέρι ή μεγάλη διαφορά υπέρ του νυν Προέδρου. Παράλληλα, το γεγονός ότι ο αρχηγός της Αλ Κάιντα παραμένει ασύλληπτος, αποτελεί αιτία σφοδρής αντιπαράθεσης των δύο μονομάχων. Την ίδια ώρα, οι αρχές στις ΗΠΑ βρίσκονται σε επιφυλακή, μετά τις νέες απειλές της Αλ Κάιντα, ενώ ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Τομ Ριτζ, χαρακτήρισε "μη αναγκαίο" να αυξηθεί το επίπεδο συναγερμού για την τρομοκρατία, που σήμερα είναι στο κίτρινο (υψηλό). Πάντως, σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, ανεπηρέαστοι παραμένουν οι Αμερικανοί μετά την προβολή του μηνύματος του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

    Αντιτρομοκρατική κόντρα

    Οι δύο διεκδικητές της αμερικανικής προεδρίας πραγματοποίησαν χθες βράδυ τις τελευταίες προεκλογικές τους εκπομπές, πριν από τις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου.

    Σε ραδιοφωνική του ομιλία, ο Τζορτζ Μπους υπερασπίσθηκε τα πεπραγμένα της Κυβέρνησής του ενάντια στην τρομοκρατία, λέγοντας ότι "το συνεχές ανθρωποκυνηγητό του εχθρού είναι ο καλύτερος τρόπος αποτροπής μελλοντικών επιθέσεων της Αλ Κάιντα".

    Από την πλευρά του, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών δεσμεύθηκε να οργανώσει μια "σκληρότερη, εξυπνότερη και πιο αποτελεσματική" εκστρατεία ενάντια στην τρομοκρατία, σε σχέση με αυτή που εφάρμοσε ο αντίπαλός του.

    Την ίδια ώρα, οι δύο μονομάχοι συνεχίζουν να "οργώνουν" όλο και περισσότερες πόλεις των πολιτειών, όπου το αποτέλεσμα θεωρείται αμφίρροπο.

    Η μάχη της στιγμής

    Στο μεταξύ, δημοσκόπηση του περιοδικού "Newsweek" δίνει προβάδισμα έξι ποσοστιαίων μονάδων στον ηγέτη των Ρεπουμπλικάνων, ενώ μέτρηση του πρακτορείου Reuters φέρει μία μονάδα μπροστά τον επικεφαλής των Δημοκρατικών.

    Σύμφωνα με το "Newsweek", ο Τζορτζ συγκεντρώνει 50%, έναντι 44% του Τζον Κέρι. Μόνο το 9% των εκλογέων δηλώνουν αναποφάσιστοι, ποσοστό που την περασμένη εβδομάδα άγγιζε το 13%. Αν και η πλειοψηφία των Αμερικανών θεωρεί, πως η χώρα πηγαίνει σε λανθασμένη κατεύθυνση, το 56% εμπιστεύεται τον νυν Πρόεδρο στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, έναντι μόνον 37% για τον δημοκρατικό αντίπαλό του.

    Στη δημοσκόπηση του Reuters, ο Τζον Κέρι λαμβάνει ποσοστό 47%, έναντι 46% του νυν Προέδρου. "Ο Μπους έχει την υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων, των επενδυτών, των έγγαμων ψηφοφόρων και των αναγεννημένων Χριστιανών. Ο Κέρι κερδίζει τη συμπάθεια των νέων, των αφροαμερικανών και των ισπανόφωνων", δήλωσε ο αναλυτής, Τζον Ζόγκμπι.

    Ανεπηρέαστοι οι Αμερικανοί

    Δε φαίνεται να έχει επηρεάσει τις επιλογές του εκλογικού σώματος, η βιντεοκασέτα με το μήνυμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν προς τους Αμερικανούς, παραμονές των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, όπως υποστηρίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Τάιμς της Νέας Υόρκης.

    Η εφημερίδα βασίζει την εκτίμησή της σε δεκάδες συνεντεύξεις, που έδωσαν ψηφοφόροι σε πέντε κρίσιμες εκλογικά Πολιτείες των ΗΠΑ μετά τη μετάδοση της κασέτας.

    Πάντως, οι ψηφοφόροι φαίνονται εξαιρετικά διχασμένοι, ορισμένοι πιστεύουν πως η βιντεοκασσέτα μπορεί να υπενθυμίσει πως ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους απέτυχε να συλλάβει τον Μπιν Λάντεν, ενώ για άλλους είναι πιθανόν να ενισχύσει την εικόνα του Μπους ως στρατηλάτη κατά της τρομοκρατίας.

    Από την πλευρά της η εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ εκτιμά στο σημερινό κύριο άρθρο της πως "ο Μπιν Λάντεν δεν παρουσίασε κάποια ισχυρή εικόνα του την Παρασκευή", παρά μόνο έδειξε πως είναι ζωντανός, χαίρει άκρας υγείας και εξακολουθεί να ηγείται της οργάνωσής του. Μάλιστα, υπογραμμίζει, ότι η Σαουδάραβας ηγέτης της Αλ Κάιντα, φαινόταν "να βρίσκεται σε άμυνα".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Μάχη" στη σκιά του Λάντεν

    [02] Διεθνή

    "Δεν πάσχει από καρκίνο" Ελπίδες για τον Αραφάτ

    31/10/2004 2:23:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Γαλλικό Πρακτορείο

    Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του Γιάσερ Αραφάτ, ο οποίος νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο στο Παρίσι. Σύμφωνα με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών, Ναμπίλ Σάαθ, οι ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη ο Αραφάτ, αποκλείουν "σαφώς" την πιθανότητα καρκίνου. Από την πλευρά του, ο στενός σύμβουλος του Παλαιστίνιου ηγέτη, Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα, δήλωσε, πως ο Αραφάτ "μπορεί να θεραπευθεί". Την ίδια ώρα, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, που συζήτησε για την υγεία του Παλαιστίνιου προέδρου, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν, απέκλεισε το ενδεχόμενο να ταφεί ο Αραφάτ στην Ιερουσαλήμ και δήλωσε έτοιμος για συνομιλίες με μια νέα παλαιστινιακή ηγεσία.

    Έτοιμος για διάλογο ο Σαρόν

    Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο συνομιλιών με μια νέα παλαιστινιακή ηγεσία ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν. Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, ο κ. Σαρόν δήλωσε, ότι "εάν προκύψει μια νέα, σοβαρή και υπεύθυνη παλαιστινιακή ηγεσία , είναι πιθανό να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις για τον Οδικό Χάρτη".

    Παράλληλα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απέκλεισε την ταφή του Παλαιστίνιου ηγέτη στην Ιερουσαλήμ, λέγοντας, πως "όσο βρίσκομαι στην εξουσία και δε σκοπεύω να την εγκαταλείψω, ο Αραφάτ δεν θα ενταφιαστεί στην Ιερουσαλήμ".

    Στο μεταξύ, σύμβουλος του κ. Σαρόν, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιτεθεί το Ισραήλ στη Μουκατά, το αρχηγείο του Γιάσερ Αραφάτ στη Ραμάλα, όπου έχουν βρει καταφύγιο Παλαιστίνιοι καταζητούμενοι για αντιϊσραηλινές ενέργειες.

    Συνεδριάσεις στην Παλαιστίνη

    Η υγεία του Γιάσερ Αραφάτ απασχόλησε και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Παλαιστίνης, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού, Αχμέντ Κορέι.

    Στη συνεδρίαση, η καρέκλα του Γιάσερ Αραφάτ έμεινε κενή, ενώ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι συνεδριάσεις για τα θέματα ασφαλείας θα συνεχιστούν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σταθερή η υγεία του Αραφάτ

    [03] Αθλητισμός

    Απάντηση Μεϊμαράκη

    31/10/2004 7:33:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2004 7:55:24 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Απάντηση στις δηλώσεις περί νταβατζήδων από τον κ. Διονύση Ψωμιάδη αλλά και στις δηλώσεις Μητρόπουλου πως ο κ. Γιάννης Χατζής - στενός συνεργάτης του κ. Μεϊμαράκη - ζήτησε από ορισμένους προέδρους ΕΠΣ να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του κ. Γκαγκάτση, έδωσεο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και οι συνεργάτες του.

    Άλλα λόγια...

    Απαντώντας στην επίθεση Μητρόπουλου, συνεργάτες του Κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη τόνισαν ουδεμία σχέση έχουν αυτά ε την πραγματικότητα. Μάλιστα ανέφεραν χαρακτηριστικά πως η Νέα Δημοκρατία δεν αναμίχθηκε στην εκλογική διαδικασία της ΕΠΟ και πως ο κ. Γκαγκάτσης είχε στο ψηφοδέλτιό του περισσότερους νεοδημοκράτες από ό,τι ο κ. Μητρόπουλος, ενώ ήταν υποψήφιοι και από τον Ολυμπιακό και από τον Παναθηναϊκό και από την ΑΕΚ.

    Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής απαντώντας στον αντινομάρχη Θεσσαλονίκης, αδελφό του Παναγιώτη Ψωμιάδη, Διονύση, "αυτά που είπε ο κ. Ψωμιάδης περί νταβατζήδων δεν με αφορούν, γιατί θέλω να πιστεύω ότι δεν εννοούσε εμένα. Άλλωστε, σε μία δημοκρατία οι νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένοι από το λαό, οι οποίοι μάλιστα δεν αυθαιρετούν μπορούν να χαρακτηρίζονται ως νταβατζήδες μόνο από εκείνους που διαπνέονται από φασιστική και ολοκληρωτική αντίληψη και θέλουν με κάθε τρόπο να επιβάλλουν τις απόψεις τους, χωρίς να λογοδοτούν και χωρίς να κρίνονται από τον κυρίαρχο λαό".

    Επανήλθε ο Ψωμιάδης

    Μετά τις λόγια του πάντως περί λαμόγιων και νταβατζήδων ο Διονύσης Ψωμιάδης επανήλθε με νέα δήλωση για την κατάσταση στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Είπε συγκεκριμένα: "Ο χώρος του ποδοσφαίρου νοσεί από καιρό κι αυτό είναι γνωστό στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Η αποχώρηση έντιμων ανθρώπων όχι μόνο στερεί σημαντικές δυνατότητες εξυγίανσης, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να προβληματίσει, όλους όσους ασχολούνται με το χώρο, για τυχόν παραλείψεις ή ευθύνες. Η επιθυμία και η εντολή του Κώστα Καραμανλή για ρήξη με τη διαφθορά και τη διαπλοκή είναι σαφής και απευθύνεται προς όλους. Δεν αρκεί όμως να προσπαθεί μόνος του. Πρέπει να σταθούμε όλοι δίπλα του, ιδιαίτερα στο χώρο του ποδοσφαίρου, όπου όλοι γνωρίζουμε ποιες είναι οι "κακές μάγισσες" που τον στοιχειώνουν".

    [04] Εσωτερικά

    Όσων πληρούν τις προϋποθέσεις του ΠΔ "Το Φεβρουάριο οι μονιμοποιήσεις"

    31/10/2004 5:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2004 7:26:45 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: Εφημερίδα "Τύπος της Κυριακής"

    Οριστικά το Φεβρουάριο θα γίνουν οι μονιμοποιήσεις των εκτάκτων υπαλλήλων του Δημοσίου, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πληρούν τις προϋποθέσεις του Προεδρικού Διατάγματος, δηλώνει σε συνέντευξή του στον "Τύπο της Κυριακής" ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ο υπουργός Εσωτερικών τονίζει επίσης, ότι όσοι θα προσλαμβάνονται από εδώ και πέρα στο Δημόσιο ως συμβασιούχοι, δεν πρόκειται να μονιμοποιηθούν, καθώς όλες οι προσλήψεις θα "περνούν" μέσω ΑΣΕΠ, ενώ προσθέτει, πως μέσα στο Νοέμβριο θα κατατεθεί η ρύθμιση για τη μοριοδότηση. "Εμείς ως Κυβέρνηση το πρόβλημα το λύσαμε και δε θα το ξαναδημιουργήσουμε" υπογραμμίζει ο υπουργός, λέγοντας, πως "έτσι απαντά η κυβέρνηση σε όλους εκείνους ,που τη ρωτούν ποιο είναι το έργο της". Μάλιστα, ο κ. Παυλόπουλος προειδοποιεί, πως "θα ήταν καλύτερα εκείνοι που δημιούργησαν το πρόβλημα να μην κάνουν μία ανέξοδη κριτική", τονίζοντας, πως δεν αναφέρεται μόνο στις πολιτικές δυνάμεις αλλά και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες.

    Στόχος η διαφάνεια

    Την ανάγκη για ρήξεις και τομές, με στόχο τη διαφάνεια επεσήμανε ο Προκόπης Παυλόπουλος και τονίζει, πως είναι χρέος της Κυβέρνησης να συγκρουστεί με τα φαινόμενα διαπλοκής με την έννοια, ότι πρέπει τα φαινόμενα αυτά να εξαλειφθούν.

    "Για αυτό πρέπει να γίνουν οι σχετικές μεταβολές" υπογραμμίζει ο υπουργός. Μάλιστα, τονίζει, πως σημαντικά βήματα είναι η μετατροπή του πλημμελήματος της απιστίας περί την υπηρεσία σε κακούργημα για το σύνολο των περιπτώσεων, καθώς και την κατάργηση του μαθηματικού τύπου. Επίσης, προσέθεσε, πως σε λίγο καιρό έρχεται το νομοσχέδιο για την πάταξη της διαπλοκής και την καθιέρωση διαφάνειας στα ΜΜΕ.

    Ακόμα, ο κ. Παυλόπουλος, υπογραμμίζει, πως "ο αγώνας για τη διαφάνεια δεν είναι κυνήγι μαγισσών. Η Κυβέρνηση δεν προσωποποιεί καταστάσεις, αλλά λειτουργεί με βάση τους νόμους και τους θεσμούς".

    [05] Αθλητισμός

    "Επιστροφή στο μέλλον" για Κούπερ

    31/10/2004 6:12:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην Μαγιόρκα θα προσφέρει τις υπηρεσίες του ως προπονητής αλλά και ως αθλητικός διευθυντής ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο Αργεντινός πρώην προπονητής της Ίντερ, προτίμησε την ομάδα των Βαλεαρίδων Νήσων και την Πριμέρα Ντιβιζιόν από την Φιορεντίνα που τον ήθελε επίσης, με την οποία και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Αυτή θα είναι και η δεύτερη θητεία του Κούπερ στον πάγκο των Νησιωτών καθώς η Μαγιόρκα αποτέλεσε πρι πέντε χρόνια τον πρώτο του Ευρωπαϊκό προπονητικό σταθμό.

    Πετυχημένη πορεία

    Στην πρώτη θητεία του ο Αργεντινός χαρακτηρίστηκε άκρως πετυχημένος. Στις δύο αγωνιστικές περιόδους που "κάθισε" στον πάγκο των Νησιωτών, κατέκτησε ένα κύπελλο Ισπανίας και ένα Σούπερ Καπ της χώρας.

    Η καλή του εικόνα, δεν άφησε ασυγκίνητες τις υπόλοιπες ισπανικές ομάδες, με την Βαλένθια να επικρατεί και να τον φέρνει στο "Μεστάγια". Εν συνεχεία βρέθηκε στην Ιταλία και την Ίντερ όπου πέρασε πολλά και τελικά αποδεσμεύτηκε μόλις την Τρίτη (26/10).

    Ο Αργεντινός προπονητής πήρε τη θέση του Μπενίτο Φλόρο στη Μαγιόρκα, ο οποίος απολύθηκε από τον πρόεδρο της, Ματέο Αλεμάνι (26/10), μετά τα άσχημα αποτελέσματα της ομάδας στο Πρωτάθλημα.

    [06] Πολιτισμός

    Με στόχο η φιλία Ελλάδας-Βουλγαρίας Επιστροφή πολύτιμων κειμηλίων

    31/10/2004 6:24:00 μμ

    Την πρόθεση της Βουλγαρίας να επιστρέψει σε ιστορικά μοναστήρια της Ελλάδας χειρόγραφα και άλλα κειμήλια, που ανήκουν σε αυτά ανήγγειλε, ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας κ. Γκεόργκι Παρβάνοφ, στον Οικουμενικό Πατριάρχη. Συγκινημένος ο κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Παρβάνοφ για την απόφασή του, η οποία, όπως είπε, θα συμβάλει περαιτέρω στην φιλία των δύο λαών και θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση. Τα κειμήλια και τα χειρόγραφα, που πρόκειται να επιστραφούν είχαν αφαιρεθεί κατά τις δύο πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα από τη Μονή Εικοσιφοίνισσας και Τιμίου Σταυρού Δράμας, από τη Μονή Δαδιάς στο Σουφλί, από την Παναγία Καλαμούς Ξάνθης και από τη Μονή Αρχαγγελιώτισσας Ξάνθης. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε και παλαιότερα ζητήσει από τις βουλγαρικές αρχές να επιστραφούν στη Μονή Αρχαγγελιώτισσας κειμήλια, που είχαν αφαιρεθεί, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η κίνηση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερης συνάντησης, που είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τον Βούλγαρο Πρόεδρο στη Σόφια, όπου ο κ. Βαρθολομαίος συμμετείχε στους εορτασμούς της 90ης επετείου των γενεθλίων του Πατριάρχου Βουλγαρίας κ. Μαξίμου. Ο Πρόεδρος Παρβάνοφ ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τη συμμετοχή του στους εορτασμούς και για την εν γένει υποστήριξή του στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας.

    [07] Αθλητισμός

    Πρωταθλήτρια Νορβηγίας η Ρόζενμποργκ

    31/10/2004 6:19:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πρωταθλήτρια Νορβηγίας για 13η συνεχή χρονιά (19η συνολικά) κατέκτησε η Ρόζενμποργκ. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ, στον τελευταίο της αγώνα επικράτησε 4-1 της Λιν και παρά το γεγονός ότι ισοβάθμησε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με τη Βαλερένκα, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια επειδή είχε καλύτερο επιθετικό συντελεστή. «Χατ-τρικ» για τη Ρόζενμποργκ πέτυχε ο Γιόνσεν (60`, 71`, 90`), ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο Ρίσε στο 58`.

    [08] Οικονομία

    Στα ΕΛΤΑ για τα πρόστιμα

    31/10/2004 6:45:00 μμ

    Αρχίζει από την πρώτη Νοεμβρίου, η διαδικασία πληρωμής "εξπρές" των προστίμων της τροχαίας, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων, παρέχοντας έτσι στους πολίτες τη δυνατότητα να αποφύγουν τις ουρές στις εφορίες. Με τη νέα αυτή υπηρεσία του ΕΛΤΑ οι πολίτες θα μπορούν να πληρώνουν τα πρόστιμα σε οποιοδήποτε Ταχυδρομικό Κατάστημα της χώρας, ανεξαρτήτως περιοχής που διαπιστώθηκε η παράβαση, ενώ παράλληλα απλουστεύεται η διαδικασία βεβαίωσης, κατανομής και απόδοσης των αναλογούντων ποσών στους Ο.Τ.Α. Έτσι, ο παραβάτης οφείλει μέσα σε διάστημα 10 ημερών, από την ημερομηνία έκδοσης του προστίμου, να εξοφλήσει, χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση, την οφειλή του σε κατάστημα των ΕΛΤΑ, έχοντας μαζί του και τα δύο αντίγραφα της κλήσης. Τα νέα έντυπα της τροχαίας θα κυκλοφορούν από τη Δευτέρα και θα είναι ενσωματωμένο σε αυτά το έντυπο Ταχυπληρωμής. Τις κλήσεις, που έχουν κοπεί με τα παλιά έντυπα, οι οφειλέτες θα πρέπει να τις εξοφλήσουν με την παλιά διαδικασία στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

    [09] Εσωτερικά

    Από Δευτέρα πρώτη Νοεμβρίου Χειμερινό ωράριο για τα καταστήματα

    31/10/2004 6:51:00 μμ

    Χειμερινό ωράριο από τη Δευτέρα πρώτη Νοεμβρίου για τα καταστήματα. Έτσι, τα εμπορικά τις καθημερινές θα κλείνουν στις οκτώ το βράδυ και το Σάββατο στις έξι. Τα σούπερ μάρκετ θα ανοίγουν στις οκτώ το πρωί και θα κλείνουν στις οκτώ το βράδυ, πλην του Σαββάτου, που θα κλείνουν στις έξι το απόγευμα.

    [10] Αθλητισμός

    Αχαρναϊκός και Θράκη στην κορυφή

    31/10/2004 6:56:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Θρασύβουλος και Ατσαλένιος στο γήπεδο της Φυλής. Η ομάδα του Λύσανδρου Γεωργαμλή, έφερε 1-1 με τους Κρητικούς στο ντέρμπι του νότιου ομίλου, αποτέλεσμα που δεν εκμεταλλεύτηκε καταλλήλως ο Αχαρναϊκός που δεν κατάφερε να νικήσει τη Ρόδο. Την πρώτη του ήττα στην κατηγορία γνώρισε ο ΠΑΝΟ Μαλίων από την Αχαϊκή μέσα στα Χανιά με 1-0. Ακάθεκτη η Ένωση Θράκης στο Βόρειο Όμιλο σημείωσε την τέταρτη νίκη της απέναντι στην Κοζάνη με 2-0. Την ίδια ώρα στα Γιάννενα η τοπική ομάδα πραγματοποιώντας ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση, μπροστά στο κοινό της πέτυχε εντυπωσιακή νίκη επί της Λαμίας

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία

    Νότιος Όμιλος

    Θύελλα Πατρών-Εθνικός Πειραιώς 2-0 Πάμισος Μεσσήνης-Βύζας Μεγάρων 1-0 Χαϊδάρι ΑΟ-Ηρόδοτος 4-0 Μαρκό-Λήλας Βασιλικού 3-2 Αθηναϊδα-Αγιος Δημήτριος 1-3 Αχαρναϊκός-Ρόδος 1-1 Ατσαλένιος-Θρασύβουλος Φυλής 0-0 ΠΑΝΟ Μαλίων-Αχαϊκή 0-1

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αχαρναϊκός 10 Θρασύβουλος 8 Αχαϊκή 8 Αγιος Δημήτριος 8 ΠΑΝΟ Μαλλίων 7 Ατσαλένιος 7 Πάμισος Μεσσήνης 7 Εθνικός 6 Χαϊδάρι 6-3αγ Θύελλα Πατρών 6-3αγ Μαρκό 5 Λήλας Βασιλικού 3 Ρόδος 3 Βύζας Μεγάρων 2 Αθηναϊς 1 Κερατσίνι 0-3αγ Ηρόδοτος 0-3αγ

    Βόρειος Όμιλος

    Θερμαϊκός-ΑΕ Πτολεμαίδας 0-0 Κοζάνη-ΠΑΕ Θράκη 0-2 Παναιτωλικός-Βέροια 1-0 Πανδραμαϊκός-Λύκοι 1-0 Αναγέννηση Καρδίτσας-Παύλος Μελάς 0-0 Γιάννινα-Λαμία 4-1 Απόλλων Λάρισας-Δόξα Δράμας 0-0 Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα 2-0

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    Ένωση Θράκης 12 ΠΑΣ Γιάννινα 10 Αναγέννηση Άρτας 7-3αγ Κοζάνη 6-3αγ Βέροια 6 Λαμία 6 Λύκοι 6-3αγ Παύλος Μελάς 6 Καβάλα 5 Δόξα Δράμας 5 Αναγέννηση Καρδίτσας 4 Πτολεμαϊδα 4 Αγροτικός Αστέρας 4 Πανδραμαϊκός 3 Παναιτωλικός 3 Απόλλων Λάρισας 1-3αγ Θερμαϊκός 1

    [11] Διεθνή

    Σύγκρουση συρμών στη Βαρκελώνη

    31/10/2004 7:09:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πενηνταδύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από τη σύγκρουση δύο συρμών του μετρό στα περίχωρα της Βαρκελώνης, ενώ ο ένας από τους χειριστές των συρμών είχε παγιδευτεί μέσα στα συντρίμμια. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του δημοτικού συμβουλίου, ένα τραίνο, που μετέφερε περίπου 100 επιβάτες συγκρούστηκε καθώς έβγαινε από το μηχανοστάσιο του σταθμού Βαλ ντε Χεμπρόν στις 12.30, τοπική ώρα. Οι αρχές ερευνούν τα αίτια της σύγκρουσης. Όλοι οι επιβάτες μπόρεσαν να απομακρυνθούν από το σημείο της σύγκρουσης, ενώ οι 52 άνθρωποι, που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Βαρκελώνης.

    [12] Αθλητισμός

    Ανάβει η μάχη του "καμπιονάτο"

    31/10/2004 7:06:00 μμ

    Με τον Τραϊανό Δέλλα να δείχνει τον δρόμο ανοίγοντας το σκορ στο 2ο λεπτό, η Ρόμα επέστρεψε στις επιτυχίες συντρίβοντας 5-1 την Κάλιαρι του Φάνη Κατεργιανάκη (που αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά), αν και παρέμεινε πολύ μακριά από τις πρώτες θέσεις του καμπιονάτο, αφού υπολείπεται 13 βαθμούς από την πρωτοπόρο Γιουβέντους. Η "γηραιά κυρία" από την πλευρά της, που ακόμη δεν έχει γνωρίσει την ήττα, δεν δυσκολεύθηκε να κάμψει την αντίσταση της Κιέβο με 3-0, ενώ η Μεσίνα συνέχισε την εντυπωσιακή της παρουσία, καθώς νίκησε 2-1 την Ρετζίνα και παρέμεινε σε τροχιά Ευρώπης. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος και ο Τάκης Γκώνιας ήταν στην αποστολή της Μεσίνα, όμως δεν χρησιμοποιήθηκαν. Εντύπωση προκάλεσε η επικράτηση της Φιορεντίνα με 4-0 επί της Λέτσε, ενώ η Πάρμα δεν κατάφερε να κερδίσει την Αταλάντα (2-2). Η Μπολόνια του Θοδωρή Ζαγοράκη, με τον αρχηγό της εθνικής να αγωνίζεται σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο, απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Σιένα. Τέλος, η Λιβόρνο επικράτησε της Μπρέσια με 2-1 παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ.

    Απολέσματα - Βαθμολογία

    Σάββατο (30/10): Σαμπντόρια-Μίλαν 0-1 (76 Σεφτσένκο) Ιντερ-Λάτσιο 1-1 (46 Αντριάνο-85 Ταλαμόντι) Κυριακή (31/10): Ρόμα-Κάλιαρι 5-1 (2 Δέλλας, 6 πεν. Τότι, 63 Περότα, 89, 90 Μοντέλα-31 Σουαζό) Φιορεντίνα-Λέτσε 4-0 (45 Γιόργκενσεν, 62, 71 Ομπόντο, 90 Κιελίνι) Γιουβέντους-Κιέβο 3-0 (25 Ζαλαγιέτα, 65 Νέντβεντ, 79 Ιμπραϊμοβιτς) Λιβόρνο-Μπρέσια 2-1 (45 Λουκαρέλι, 72 Ντόγκα-25 Καράτσιολο) Μεσίνα-Ρετζίνα 2-1 (65 Ζαμπάνια, 74 Ντι Νάπολι-32 Μπονατσόλι) Πάρμα-Αταλάντα 2-2 (40, 55 πεν. Τζιλαρντίνο-45 Μπουντάν, 73 Μοντολίβο) Σιένα-Μπολόνια 1-1 (53 Κιέζα-36 Τσιπριάνι) Ουντινέζε-Παλέρμο Βαθμολογία (σε 9 αγώνες)

    Γιουβέντους 25 Μίλαν 20 Λέτσε 15 Μεσίνα 14 Ιντερ 13 Φιορεντίνα 13 Κιέβο 13 Κάλιαρι 13 Ρόμα 12

    [13] Εσωτερικά

    Συνιστάται υπομονή Η μεγάλη επιστροφή

    31/10/2004 7:29:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Τελευταία μέρα του τετραημέρου της 28ης Οκτωβρίου σήμερα και η κίνηση από τις πέντε το απόγευμα διεξάγεται μετ εμποδίων και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα. Βέβαια, τα αυτοκίνητα, που κινούνται προς την πρωτεύουσα, δεν αντιμετωπίζουν μποτιλιαρίσματα, κινούνται όμως με βραδείας ρυθμούς. Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στο Πέταλο του Μαλλιακού, στην περιοχή της Λαμίας. Μάλιστα, σε όλο το μήκος του Πετάλου, βρίσκεται επί ποδός ολόκληρη η δύναμη της αστυνομίας Φθιώτιδος, προσπαθώντας να διευκολύνουν την κυκλοφορία. Πάντως, στις επτά το απόγευμα, η ουρά των αυτοκινήτων από τα Καμένα Βούρλα έως και τον Άγιο Κωνσταντίνο έφτανε τα επτά χιλιόμετρα. Στο μεταξύ, από τις δύο το μεσημέρι, έως και τις έξι το απόγευμα η αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδος έκανε πέντε εικοσάλεπτες μονοδρομήσεις, διακόπτοντας το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και δίνοντας και τα δύο ρεύματα προς την Αθήνα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εκδρομείς. Όπως δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο αστυνομικός διευθυντής Φθιώτιδος, Νίκος Μπεσίρης, "κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, όμως οι οδηγοί πρέπει να είναι οπλισμένοι με υπομονή, δεδομένου ότι η κυκλοφορία γίνεται με βραδύτατους ρυθμούς".

    Ομαλή η κίνηση στα λιμάνια

    Στο μεταξύ, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η επιστροφή των εκδρομέων από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Πειραιά. Μέχρι τις έξι το απόγευμα, πέντε πλοία είχαν αποβιβάσει 2.300 επιβάτες από το λιμάνι της Ραφήνας, ενώ, μέχρι την ίδια ώρα, ένα πλοίο με 500 περίπου επιβάτες είχε φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά. Μέχρι τις εννέα το βράδυ αναμένονται να φτάσουν στο λιμάνι της Ραφήνας σταδιακά έξι ακόμα πλοία και τρία ακόμα στο λιμάνι του Πειραιά, όπου η κίνηση της επιστροφής εκτιμάται στους περίπου 3 χιλιάδες επιβάτες για όλη την Κυριακή.

    Πάντως, οι λιμενικές αρχές τόσο του Πειραιά όσο και της Ραφήνας εκτιμούν, ότι δε θα υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα καθώς ο αριθμός όσων έχουν επιστρέψει, αλλά κι όσων αναμένεται να επιστρέψουν είναι σχετικά μικρός.

    [14] Αθλητισμός

    Νίκη "ανάσα" για τον Ιωνικό

    31/10/2004 7:19:00 μμ

    Τις νίκες του στο εφετινό πρωτάθλημα της Α` Εθνικής ζευγάρωσε ο Ιωνικός. Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου, επικράτησε 1-0 του Ηρακλή και έτσι έφτασε τους επτά βαθμούς που της έδωσαν τη δυνατότητα να ξεφύγει από τον... πάτο του βαθμολογικού πίνακα. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης πέτυχε ο Γαβριλόπουλος στο 70ο λεπτό με δυνατό σουτ μετά την πάσα του Μακόρ. Στο 90ο λεπτό, ο Ιωνικός έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γκούντμαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

    Δυνατές μονομαχίες, με τρεις αναγκαστικές αλλαγές πριν την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου, περιελάμβανε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, στο οποίο οι δύο ομάδες αρκέστηκαν σε ένα παιχνίδι κέντρου, χάνοντας εκατέρωθεν κάποιες ευκαιρίες που πάντως δεν ήταν αρκετές για να δώσουν προβάδισμα σε μια από αυτές.

    Στο ο δεύτερο ημίχρονο, ο Ιωνικός είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 60`, όταν ο Γκούτμαν επιχείρησε γυριστό σουτ όμως η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Αμπάρη, για να φτάσουμε στο 70ο λεπτό, οπότε οι γηπεδούχοι μπήκαν στη θέση του οδηγού.

    Σε οργανωμένη επίθεση του Ιωνικού, ο Μακόρ τροφοδότησε τον Γαβριλόπουλο καιο τελευταίος με δυνατό σουτ παραβίασε την εστία του "γηραιού', ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα και παρά το γεγονός ότι έμειναν με 10 παίκτες ακριβώς στο 90` λόγω αποβολής του Γκούτμαν (με δεύτερη κίτρινη), διατήρησαν το προβάδισμα που τους χάρισε και το δεύτερο "τρίποντο" στη εφετινή διοργάνωση.

    Κίτρινες κάρτες: Οφρυδόπουλος, Λετιέρι, Ιωάννου, Κίνγκ, Γκαρσία

    Κόκκινες κάρτες: Γκούντμαν (δεύτερη κίτρινη)

    ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπεκιάι, Οφρυδόπουλος, Πουλόπουλος (44` Μακόρ), Βουρεξάκης (12` Λετιέρι), Διγκόζης, Κινγκ Φερέιρα, Μάγγος, Τσιμπλίδης, Βόγκριτς (68` Ζίφκοβιτς), Γκούτμαν, Γαβριλόπουλος.

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Κατσαμπής, Σνάουτσερ (41` Γκαρσία), Σεγκιρί, Πουρσανίδης, Λαγός (65` Καπετάνος), Ιωάννου, Δρούγας, Μίετσελ (84` Χολφάιν), Σινιόρι, Κεϊτά.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 31 October 2004 - 17:51:21 UTC