Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στραβοπάτημα για την "Μπάρτσα"
  • [02] Κατόπιν εντολής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Προκαταρκτική έρευνα
  • [03] Προβληματισμός στον ΠΑΟΚ
  • [04] Δεύτερος στον κόσμο ο Κρεάνκα
  • [05] Η Καλαμαριά το ντέρμπι των νεοφώτιστων
  • [06] Λόγω οικονομικών προβλημάτων "Λουκέτο" στο ΤΕΙ Αθηνών
  • [07] Ξάνθη για Ευρώπη
  • [08] Μπλόκο στο "Κλέανθης Βικελίδης"
  • [09] "Πνίγηκε" η Βενετία
  • [10] Σάντος εναντίον Μπάγεβιτς
  • [11] "Αμετάκλητος" για ένταξη στην ΟΝΕ ο Παπαδόπουλος

    [01] Αθλητισμός

    Στραβοπάτημα για την "Μπάρτσα"

    31/10/2004 8:58:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2004 10:18:39 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την ευκαιρία να διατηρήσει τη διαφορά από τους διώκτες της έχασε η Μπαρτσελόνα. Η πρωτοπόρος της Πριμέρα Ντιβιζιόν αρκέστηκε στην ισοπαλία εκτός έδρας με την Αθλέτικ Μπιλμπάο με 1-1 και πλέον οι ομάδες που την ακολουθούν θα έχουν σήμερα την δυνατότητα να το εκμεταλλευτούν. Οι "μπλαουγκράνα" προηγήθηκαν με τον πρώτο τους σκόρερ φέτος, τον Καμερουνέζο Ετό που έφτασε τα 8 γκολ, μόλις στο 11, αλλά η Μπιλμπάο απάντησε άμεσα με τον Γιέστε. Η "Μπάρτσα" πλέον έφτασε τους 23 βαθμούς και ότι και να γίνει στα υπόλοιπα σήμερα θα παραμείνει στη κορυφή. Στην ισοπαλία έμεινε και η Πρωταθλήτρια Βαλένθια εντός έδρας με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

    Η σημερινή αγωνιστική

    Σάββατο 30 Οκτωβρίου

    Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα 1-1

    Βαλένθια-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1

    Κυριακή 31 Οκτωβρίου

    Λα Κορούνια-Αλμπαθέτε 0-0

    Εσπανιόλ-Βιγιαρεάλ 0-0

    Νουμάνθια-Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-2

    Οσασούνα-Λεβάντε 0-1

    Μαγιόρκα-Σανταντέρ 1-2

    Σαραγόσα-Σεβίλη 3-0

    Ρεάλ Μαδρίτης-Χετάφε έναρξη 20:00

    Ρεάλ Μπέτις-Μάλαγα έναρξη 22:00

    [02] Οικονομία

    Κατόπιν εντολής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Προκαταρκτική έρευνα για τα αμνοερίφια

    31/10/2004 7:52:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2004 8:05:43 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα παράγγειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Λινός, σχετικά με την ύπαρξη παράνομου κυκλώματος εισαγωγής αμνοεριφίων Βουλγαρία και τη Ρουμανία και την ελληνοποιήσή τους, κατόπιν σχετικού εγγράφου του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρου Κοντού. Ήδη, οι Κτηνιατρικές Διευθύνσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν διεξάγει σχετικές έρευνες σε συνεργασία με κλιμάκια του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ). Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, που ξεκίνησε πριν δυόμισι μήνες, αποκαλύφθηκε εκτενές και καλοστημένο δίκτυο εισαγωγέων, παχυντών, χονδρεμπόρων και κτηνιάτρων, που "βάπτισε" στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, τα εισαγόμενα αμνοερίφια ως ελληνικά, με αποτέλεσμα αφενός ο Έλληνας καταναλωτής να επιβαρύνεται οικονομικά και αφετέρου να δέχεται σημαντικό πλήγμα η ελληνική κτηνοτροφία.

    Πλήγμα στην ελληνική οικονομία

    Η παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για επείγουσα προκαταρκτική εξέταση είναι προς τις Εισαγγελίες των περιφερειών της Αθήνας, Κορίνθου, Ναυπλίου, Τριπόλεως και Καβάλας. Με την παραγγελία του ο κ. Λινός ζητάει οι αρμόδιοι εισαγγελείς να προβούν στις νόμιμες ενέργειες και αν προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

    Αν οι έρευνες των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης καταγράψουν ανάλογες περιπτώσεις ελληνοποιήσεων αμνοεριφίων και σε άλλες περιοχές της χώρας, θα υπάρξει και νέα εισαγγελική παραγγελία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ελληνοποιούσαν αμνοερίφια

    [03] Αθλητισμός

    Προβληματισμός στον ΠΑΟΚ

    31/10/2004 7:54:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2004 8:44:24 μμ)

    Έντονος προβληματισμός και περίσκεψη κυριαρχούν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ μετά τη χθεσινή συντριπτική ήττα από τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη με 5-1. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης γύρισε χθες τα μεσάνυχτα στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης από την Αθήνα και σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Γιάννης Γούμενος επισκέφθηκε, στο προπονητήριο της ομάδας στη Νέα Ευκαρπία και μίλησε με παίκτες και τεχνική ηγεσία. Ο πρόεδρος του "δικέφαλου", επιχείρησε να στηρίξει ψυχολογικά τους παίκτες αλλά και να ζητήσει από τους ίδιους αμοιβαία προσπάθεια ανασύνταξης πριν δημιουργηθούν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην ομάδα. Εκ μέρους των παικτών ο Γιώργος Κούτσης που δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού στο χθεσινό παιχνίδι, υποσχέθηκε πως θα γίνει από την πλευρά τους οτιδήποτε για την καλύτερη συνέχεια της ομάδας στο ελληνικό πρωτάθλημα.

    Φίνγκερ: "Συνεχίζουμε"

    Χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" ο τεχνικός της ομάδας Ρολφ Φρίνγκερ με δηλώσεις του προς το ΑΠΕ κάλυψε τους παίχτες του ζητώντας περισσότερη δουλειά για να βελτιώσουν την απόδοσή τους:

    "Κάναμε ένα πολύ άσχημο ξεκίνημα στο παιχνίδι, δώσαμε κι ένα δώρο στον αντίπαλο μας και πολύ νωρίς βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Ηταν μια άσχημη μέρα για μας, αλλά θα την ξεχάσουμε θα την προσπεράσουμε και θα συνεχίσουμε. Παίξαμε με μια μεγάλη ομάδα που έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Όμως είναι προτιμότερο που δεχτήκαμε πέντε γκολ σε ένα ματς από το να χάναμε τρία ματς με 1-0. Εχω εμπιστοσύνη στους παίκτες και με μια ήττα, όσο μεγάλη και να είναι δεν αλλάζει ο τρόπος φιλοσοφίας και δουλειάς μας. Θα συνεχίσουμε γιατί έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας, αλλά μπορώ να πω, ότι τα προβλήματα δεν μας βρήκαν στο παιχνίδι αυτό, τα είχαμε και νωρίτερα".

    [04] Αθλητισμός

    Δεύτερος στον κόσμο ο Κρεάνκα

    31/10/2004 8:06:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στη δεύτερη θέση του Παγκοσμίου status του Πινγκ Πονγκ βρίσκεται ο Καλλίνικος Κρέανκα. Ο Έλληνας Πρωταθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, χάνοντας στον τελικό από τον κορυφαίο ίσως αθλητή του κόσμου τα τελευταία χρόνια, τον Κινέζο Μα Λιν με 4-2 σετ έπειτα από θεαματική αναμέτρηση μίας ώρας. Αυτή ήταν και 3η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Κινέζο.

    Μπορούσε και το χρυσό

    Η εμφάνιση του Έλληνα αθλητή στο Χανγκζχού της Κίνας απέδειξε ότι παραμένει στο υψηλότερο σημείο της πυραμίδας του παγκοσμίου πινγκ πονγκ και πως μπορούσε να κατακτήσει ακόμα και το χρυσό. Πάντως και η δεύτερη θέση είναι σαν πρώτη αν αναλογιστεί κανένα τις εμφανίσεις του 32χρονου Έλληνα συνολικά αλλά και το γεγονός πως αγωνίστηκε "εκτός έδρας" στον τελικό.

    Ο τελικός αποτέλεσε μία επανάληψη του περσινού της αντίστοιχης διοργάνωσης (είχε γίνει στο Γιανγκουίν της Κίνας). Ο Κρεάνκα πάλεψε πολύ γερά, έφτασε κοντά στην «υπέρβαση» και δίκαια απέσπασε το θερμό χειροκρότημα από τους χιλιάδες θεατές που κατέκλυσαν το "Xiaoshan Linpu Gymnasium". Ο Καλλίνικος κατέκτησε το 1ο σετ με 11-5. Έχασε το επόμενο με 14-12 αν και προηγήθηκε με 9-6 και πήρε ξανά το προβάδισμα με 11-3. Ο Μα Λιν ισοφάρισε εκ νέου με 14-12 (παρότι έχανε με 9-5) και στη συνέχεια προηγήθηκε με 3-2 σετ βγαίνοντας ξανά νικητής στα... σημεία με 11-9! Απτόητος ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής μπήκε δυνατά στο 6ο σετ, είχε σταθερά το προβάδισμα κι ενώ έφτασε στα τρία σετ μπολ (10-7) ηττήθηκε τελικά με 12-10!

    Δυσμενή παράδοση

    Η μεγάλη αυτή επιτυχία πάντως άφησε και μία πίκρα στον Έλληνα Πρωταθλητή καθώς σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα τόνισε πως μπορούσε να το κερδίσει. "Έχασα δικό μου παιχνίδι" είπε συγκεκριμένα.

    Πράγματι, ο Κρεάνγκα είχε μεγάλη ευκαιρία να σπάσει τη δυσμενέστατη παράδοση κόντρα στο νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης και «χρυσό» Ολυμπιονίκη της Αθήνας στο διπλό. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν έχει κερδίσει σε κανένα από τα εννέα παιχνίδια που έχουν δώσει μεταξύ τους σε διοργανώσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας (Ι.Τ.Τ.F.)! Τον έχει νικήσει μόλις μία φορά, πέρσι στην Κίνα, σ` ένα από τα Special Final Matches που γίνονται στο πλαίσιο του ετήσιου ιαπωνικού επαγγελματικού σιρκουί. Επίσης, ο Μα Λιν δεν έχει ηττηθεί σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου και συμπτωματικά τον πρώτο του τίτλο τον είχε πάρει το 2000, επίσης στο Χανγκζχού!

    [05] Αθλητισμός

    Η Καλαμαριά το ντέρμπι των νεοφώτιστων

    31/10/2004 8:09:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2004 8:40:18 μμ)

    Καταιγιστική η Καλαμαριά επιβλήθηκε με 3-0 της Κέρκυρας στο ντέρμπι των νεοφώτιστων, σημειώνοντας παράλληλα την δεύτερη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα φτάνοντας τους 8 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Αντίθετα η Κέρκυρα, προερχόμενη από την μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού την περασμένη εβδομάδα, δεν κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα παρά το γεγονός ότι έχασε αρκετές καλές ευκαιρίες για γκολ. Τα τέρματα τωμν γηπεδούχων σημείωσαν οι Χατζί (27΄), Παππάς (72΄) και Τζιακομέλι (90΄+).

    Η Κέρκυρα ξεκίνησε τον αγώνα πολύ δυνατά και με κεκτημένη ταχύτητα από τον προηγούμενο αγώνα της με τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, δεν κλείστηκε στα καρέ της, παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν εκτός έδρας και κυνήγησε το γκολ και μέσα σε ένα δίλεπτο (21΄- 23΄), έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ με τον Γκαρόζη.

    Αυτή που άνοιξε το σκορ όμως ήταν η Καλαμαριά που κατάφερε όταν στο 27΄ ο Αλτίν Χατζί με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Βεζυρίδη γράφοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους.

    Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Καλαμαριά ανέβασε την απόδοσή της και έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα στο 35΄ όταν ο Κλέιτον πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, συμπεριλαμβανομένου και του τερματοφύλακα, αλλά το σουτ του δεν ήταν καλό.

    Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερες ευκαιρίες από τις δύο ομάδες αφού ο Απόλλωνας προσπαθούσε να διαφυλάξει το σκορ ενώ η Κέρκυρα αδυνατούσε να φανεί απειλητική.

    Όλα αυτά μέχρι το 72΄ όταν σε μια επίθεση της Καλαμαριάς, ο Τζιακομέλι που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο τέσσερα λεπτά νωρίτερα, έβγαλε κεφαλιά-πάσα στον Παππά, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι δεν δυσκολεύτηκε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στους γηπεδούχους.

    Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Τζιακομέλι δέχθηκε την σέντρα του Πετκάκη και με κοντινή κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

    Διαιτητής: Μπριάκος (Ηπείρου)

    Κίτρινες: Σφακιανάκης, Γκαρόζης, Ιακώβου, Βέλα ΤΖούνιορ, Γήττας, Τζιακομέλι

    Οι συνθέσεις:

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Zαφειρόπουλος, Φυτανίδης, Ιακώβου, Χατζί, Ροντινέλι, Βέλα Ζούνιορ, Ηλιάδης, Παππάς (74΄ Μπρίτο), Παρμαξίδης (68΄ Πετκάκης), Κλέιτον, Ουέλινγκτον (68΄ Τζιακομέλι).

    ΚΕΡΚΥΡΑ: Βεζυρίδης, Αμανατίδης, Σφακιανάκης, Γεωργίου, Κόλτζος, Αντωνίου (46΄ Ιωάννου), Γκαρόζης (56΄ Ναλιτζής), Ζιάκας, Γήττας, Νινιάδης (79΄ Γκίμπρο), Ν Ντιαγιέ.

    [06] Εσωτερικά

    Λόγω οικονομικών προβλημάτων "Λουκέτο" στο ΤΕΙ Αθηνών

    31/10/2004 8:29:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Λουκέτο μπαίνει την Τρίτη στο ΤΕΙ της Αθήνας εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων, όπως επισημαίνει το προσωπικό του Ιδρύματος, σε επιστολή, που απέστειλε στον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Το "άνοιγμα" όλων των ΤΕΙ της χώρας ανέρχεται σε 50 εκατομμύρια ευρώ και αύριο οι καθηγητές θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τη περαιτέρω στάση τους. Πάντως, η υπουργός Παιδείας, Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, διέψευσε δημοσιεύματα, που αναφέρουν ότι πρόκειται να κλείσουν τα ΤΕΙ του Πειραιά, ενώ, όπως δήλωσε την Κυριακή στη ΝΕΤ 105,8, ο ρόλος των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων θα εξετασθεί στο πλαίσιο της αναβάθμισης της Παιδείας, επισημαίνοντας, ότι τα προβλήματα δεν είναι μόνο οικονομικά.

    [07] Αθλητισμός

    Ξάνθη για Ευρώπη

    31/10/2004 8:40:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την τρίτη του σερί ισοπαλία έκανε σήμερα το Αιγάλεω με αντίπαλο την Ξάνθη. Το "Σίτι" αν και προηγήθηκε νωρίς, στο 17, δέχτηκε σχεδόν άμεσα την ισοφάριση από τους Ξανθιώτες. Έτσι η ακριτική ομάδα παρέμεινε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας φτάνοντας τους 11 βαθμούς, συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα, ενώ το Αιγάλεω έμεινε λίγο πίσω.

    Από την αρχή "στα ίσα"

    Καλύτερη στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν η φιλοξενούμενη ομάδα. Μάλιστα έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού για να ανοίξει το σκορ με τον Λουτσιάνο. Ο Βραζιλιάνος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Σιντιμπέ, αλλά στο πλασέ του η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αιγάλεω. Αυτή η φάση φάνηκε να ξυπνάει τους γηπεδούχους που πήραν άμεσα τα ηνία φτάνοντας μάλιστα και στο γκολ επτά λεπτά μετά με τον Μπάρκογλου.

    Ο Σκοπελίτης μετά από καλή προσπάθεια από τα δεξιά, έβγαλε την σέντρα για τον Μπάρκογλου ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αναστασόπουλου "γράφοντας" το 1-0. Η Ξάνθη αντέδρασε και έντεκα λεπτά μετά ισοφάρισε με τον Λουτσιάνο. Ο μέσος των Ακριτών με πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά "άφησε άγαλμα" το Σιντιμπέ και έκανε το 1-1 για την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι πάντως έχασαν δύο ακόμη καλές ευκαιρίες με τον Μπάρκογλου στο 30΄ και στο 34΄ αλλά τα σουτ που επιχείρησε ο παίκτης του Αιγάλεω πέρασαν άουτ.

    Κράτησε το βαθμό

    Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη θέλησε να κρατήσει περισσότερο το αποτέλεσμα παρά να πετύχει κάποιο άλλο γκολ. Έτσι παίζοντας έξυπνα πίσω στην άμυνα, κατάφερε να περιορίσει τις επιθετικές επιλογές των γηπεδούχων. Πέρα από μια καλή ευκαιρία με τον Μπάρκογλου στο 64, κεφαλιά μόλις άουτ, δεν έκανε κάτι άλλο και έτσι ο αγώνας έληξε 1-1 μς την Ξάνθη να είναι πιο ευχαριστημένη με αυτό το αποτέλεσμα. Διαιτητής: Κεμπαρίδης (Θεσ/νίκης)

    Κίτρινες: Μαγκχράτζε, Σκοπελίτης

    Οι συνθέσεις:

    ΑΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ, Παπουτσής, Αλεξόπουλος, Ψωμάς, Εντουσέι, Φωτάκης, Μπάρκογλου, Σκοπελίτης, Μανουσάκης, Χλωρός (72΄ Μακρής), Νικολόπουλος (66΄ Φριζεμπίχλερ)

    ΞΑΝΘΗ: Αναστασόπουλος, Ζαπρόπουλος, Παπαδημητρίου, Σίκοφ, Μελισσάς (64΄ Κωνσταντή), Παπαδόπουλος, Λουτσιάνο, Καράμπας, Μαχράτζε, Πρίττας, Λαμπριάκος

    [08] Αθλητισμός

    Μπλόκο στο "Κλέανθης Βικελίδης"

    31/10/2004 9:04:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2004 9:40:27 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Εικόνισμα στον Σοάρες θα πρέπει να κάνει η ΑΕΚ. Ο Βραζιλιάνος που σκόραρε για τέταρτη συνεχόμενη Κυριακή φτάνοντας στα έξι γκολ ήταν αυτό που κατάφερε να ισοφαρίσει στο "Κλεάνθης Βικελίδης", έναν ψυχωμένο Άρη που μετά το "χ" στη Τούμπα κατάφερε να "τσιμπήσει" ακόμα ένα βαθμό. Σε ένα παιχνίδι γεμάτο νεύρο, άγχος και πολλά φάουλ η Ένωση στάθηκε για ακόμα μια φορά καλά, προσπάθησε αλλά δεν απέφυγε τα λάθη που τέλος της στοίχισαν την απώλεια δυο βαθμών. Παρόλα αυτά παρέμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας και πλέον περιμένει το ντέρμπι της επομένης Κυριακής με τον Ολυμπιακό για να μετρήσει τις δυνάμεις της. Το γκολ του Άρη ο Σανχούρχο μόλις στο δέκατο λεπτό με σουτ από τα τριάντα μέτρα.

    Γρήγορο γκολ και μετά οπισθοχώρηση

    Σε ένα κατάμεστο από τους φίλους του Αρη (800 περίπου οπαδοί της ΑΕΚ)Κλεάνθης Βικελίδης, ο Αρης ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς- νωρίς στο σκορ με τον Σανχούρχο ο οποίος σκόραρε στο 10` με μακρινό σουτ. Ο Αργεντίνος πήρε την μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο και αφού ελίχθηκε έφθασε έξω από την περιοχή της ΑΕΚ και με φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μιχαηλίδη που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

    Παρά την γρήγορο γκολ και ενώ όλοι θα περίμεναν ένα ανοιχτό παιχνίδι οι παίκτες του Άρη "ταμπουρώθηκαν" πίσω δίνοντας γήπεδο στην ΑΕΚ.

    Η Ένωση παρά την κατοχή της μπάλας όμως δεν κατάφερε κάνει το παιχνίδι της, αφού οι αμυντικοί του Άρη φρόντιζαν με σωστή αλληλοκάλυψη να κρατάνε τους επιθετικούς της μακριά από την εστία του Λυμπερόπουλου.

    Οι φιλοξενούμενοι έφθασαν κοντά στο γκολ στο 25` όταν ο Ασουνασάο αμαρκάριστος έπιασε σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, το οποίο κατέληξε άουτ.

    Την πρώτη επικίνδυνη φάση η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έκανε στο 41`, όταν ο Τζιωρτζόπουλος από φάουλ του Σοάρες έπιασε το σουτ, αλλά ο Κατσουράνης με προβολή δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων. Στις καθυστερήσεις ο Κρασσάς μετά από ωραία προσπάθεια μέσα στην περιοχή του Αρη έκανε το σουτ που κατέληξε άουτ.

    Η ΑΕΚ συνέχισε και στο δεύτερο ημίχρονο να παίζει πιο επιθετικά προσπαθώντας να ισοφαρίσει και στο 52` έφτασε κοντά στο γκολ αλλά το σουτ του Σοάρες έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή, ο Νάιντες.

    Ότι δεν κατάφερε όμως στο 52 ο Βραζιλιάνος το έκανε πραγματικότητα στο 61` όταν πήρε την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή, πέρασε δύο αντιπάλους και με δυνατό σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα του Αρη κάνοντας το 1-1.

    Η ΑΕΚ στη συνέχεια κυνήγησε και το δεύτερο γκολ που θα της χάριζε τη νίκη αλλά το σουτ του Σοάρες μέσα από την περιοχή στο 72 εξουδετέρωσε ο Λυμπερόπουλος, ενώ στο 82` ο ίδιος παίκτης έπιασε γυριστό σουτ άουτ.

    Κάπου εκεί τέλειωσε και το παιχνίδι, αφού στα τελευταία λεπτά οι δυο ομάδες αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου, με τον Άρη να κρατά μακριά από την εστία του τους επιθετικούς της ΑΕΚ.

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσίκινης (Μεσσηνίας)

    Επόπτες: Χυτήρης (Κέρκυρας), Τριανταφύλλου (Χανιά)

    4ος Διαιτητής: Σπυρόπουλος (Φθιώτιδα)

    Κίτρινες: Τζιωρτζόπουλος, Μουράφσκι, Παπαδόπουλος, Χρυσάφης, Γόγολος

    Οι συνθέσεις:

    ΑΡΗΣ (Γιώργος Χατζάρας): Λυμπερόπουλος, Παπαδόπουλος, Γόγολος, Κολτσίδας, Ναϊντος, Χρυσάφης (72` Αμπελάς), Πασσαλής, Μουράφσκι, Καλλιμάνης, Σανχούρχο, Μαρτίνεθ (54` Λαζανάς).

    ΑΕΚ (Φερνάντο Σάντος): Μιχαηλίδης, Κωστένογλου, Άλβες, Κόντης, Τζιωρτζιόπουλος, Σοάρες, Σολάκης (46` Κωνσταντινίδης), Κρασσάς, Κατσουράνης (65` Πέτκοφ), Ασουνσάο, Λυμπερόπουλος.

    [09] Διεθνή

    "Πνίγηκε" η Βενετία

    31/10/2004 9:01:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Για τα καλά έχει μπει ο χειμώνας στη Βενετία και το 80% της πόλης των Δόγηδων βρίσκεται κάτω από το νερό, το οποίο έχει ξεπεράσει το όριο ασφαλείας των 137 εκατοστών. Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, οι κάτοικοι της ιταλικής πόλης είναι αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τα νερά, που έχουν πλημμυρίσει τα πάντα, μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις, που πλήττουν το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Ιταλίας. Οι κάτοικοι και οι τουρίστες είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν σανιδογέφυρες για να μπορέσουν να διασχίσουν τη διάσημη πλατεία του Αγίου Μάρκου, ενώ οι αρχές κάνουν λόγο για άνοδο της στάθμης του νερού μέσα στις επόμενες ώρες, καθώς το φαινόμενο της άμπωτης δεν έχει εκδηλωθεί ακόμη. Οι πλημμύρες είναι ο μόνιμος εχθρός της περίφημης αναγεννησιακής πόλης. Οι αξιωματούχοι αγωνίζονται να ολοκληρώσουν τα αντιπλημμυρικά έργα στην πόλη, που, όμως, έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί δεκαετίες νωρίτερα. Η οργή είναι φυσικό επακόλουθο. "Αισθάνομαι οργή και απέχθεια για αυτούς, που σπατάλησαν χρόνια και χρόνια έως ότου ξεκινήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα", δήλωσε ο Τζιανκάρλο Γκαλάν, διοικητής της περιοχής Βένετο.

    Πλημμύρες και στη Σλοβενία

    Η ίδια εικόνα επικρατεί και στη Σλοβενία. Οι ισχυροί άνεμοι και οι συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες στην παραλιακή πόλη του Πιράν, όπου η στάθμη της θάλασσας ανέβηκε επικίνδυνα, προκαλώντας ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα.

    Στο κέντρο της πόλης επικράτησε κυκλοφοριακό χάος, καθώς πολλά οχήματα εγκλωβίστηκαν μέσα στα ορμητικά νερά.

    [10] Αθλητισμός

    Σάντος εναντίον Μπάγεβιτς

    31/10/2004 9:11:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Και τώρα οι δυο τους. Μπάγεβιτς και Σάντος συναντιούνται την άλλη Κυριακή στο ΟΑΚΑ, στο πρώτο παιχνίδι μετά την επιστροφή τους στο πάγκο του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ αντίστοιχα. Μέχρι στιγμής ο Πορτογάλος καταφέρνει να βρίσκεται ένα σκαλί παραπάνω από τον Σερβοέλληνα προπονητή. Όμως ξέρει καλά ότι αυτό θα αποτελέσει το πρώτο δυνατό τεστ, για την ομάδα του. Σε αυτό θα μετρηθούν οι δυνάμεις των παικτών του, απέναντι σε αστέρια του βεληνικούς ενός Ριβάλντο, ενός Τζιοβάνι, ενός Τζόρτζεβιτς. Και εκεί θα δείξουν πλέον πόσο αυτοί οι νεαροί παίκτες που για πρώτη φορά συναντήθηκαν φέτος, θα μπορέσουν να αντέξουν στη πίεση. Εκεί κάπου πίσω περιμένει και ο Παναθηναϊκός ένα πιθανό στραβοπάτημα και των δυο. Μια ισοπαλία τον βολεύει για να βρεθεί στην κορυφή. Άποψη μας στο γεμάτο ΟΑΚΑ, θα γίνει ένα παιχνίδι αντάξιο της ιστορίας των δυο ομάδων, που θα προσφέρει θέαμα και γκολ. Ο καλύτερος ας νικήσει, μα πάνω από όλα ευχόμαστε να νικήσει το ποδόσφαιρο. Μετά την κατάκτηση του Euro, όλοι θα πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό το παιχνίδι αποτελεί την πρώτο σοβαρό διαγώνισμα, ότι κάτι άλλαξε, ότι όντως προχωράμε μπροστά. Η Ξάνθη και η Χαλκηδόνα αυτό τουλάχιστον δείχνουν.

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία - Σκόρερ

    Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 5-1 (7΄ Τζιοβάνι, 14`, 26` Ριβάλντο, 45΄ πεν. Τζόρτζεβιτς, 87΄ Καστίγιο - 65΄ Σαλπιγγίδης)

    Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 4-0 (33`, 63` Παπαδόπουλος, 48` Κωνσταντίνου, 78` Μπικόφσκι)

    Καλλιθέα-ΟΦΗ 3-1 (19` Αγγελόπουλος, 20`, 90` Γκέκας - 82΄ Καζάντζης)

    Εργοτέλης-Χαλκηδόνα 1-1 (90+1`Ογκουνσότο - 54΄ Δήμος)

    Ιωνικός-Ηρακλής 1-0 (70΄ Γαβριλόπουλος)

    Απόλλων Καλαμαριάς-Κέρκυρα 3-0 (27΄ Χατζί, 72΄ Παππάς, 90΄+ Τζιακομέλι)

    Αιγάλεω-Ξάνθη 1-1 (17΄ Μπάρκογλου - 28΄ Λουτσιάνο)

    Άρης-ΑΕΚ 1-1 (10΄ Σανχούρχο - 61΄ Σοάρες)

    Βαθμολογία 1. ΑΕΚ 14 2. Ολυμπιακός 13 4. Ξάνθη 11 6. Αιγάλεω 10 7. Απόλλων Καλ. 8 9. Καλλιθέα 7 12. Ηρακλής 6 14. Κέρκυρα 5 15. Αρης 3 16. Εργοτέλης 2

    Πίνακας των σκόρερ

    6 γκολ: Σοάρες (ΑΕΚ) 5 γκολ: Παπαδόπουλος (Παναθηναϊκός), Ζαχαρόπουλος (Χαλκηδόνα), Γκέκας (Καλλιθέα) 4 γκολ: Λουτσιάνο (Ξάνθη) 3 γκολ: Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ), Σανχούρχο (Αρης), Τριανταφύλλου (ΟΦΗ) 2 γκολ: Μπάρκογλου (Αιγάλεω), Χατζί (Απόλλων Καλαμαριάς), Μουράτι (Ηρακλής), Γαβριλόπουλος (Ιωνικός), Μπαϊκαρά, Λαμπριάκος (Ξάνθη), Ανατολάκης, Γεωργιάδης, Τζιοβάνι, Ριβάλντο (Ολυμπιακός), Μαχλάς (ΟΦΗ), Μπασινάς (Παναθηναϊκός), Μπρέσκα (Πανιώνιος), Σαλπιγγίδης Καρυπίδης (ΠΑΟΚ), Δήμος (Χαλκηδόνα)

    [11] Κυπριακό

    "Αμετάκλητος" για ένταξη στην ΟΝΕ ο Παπαδόπουλος

    31/10/2004 9:26:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Διαφωνούν στο σημαντικό θέμα της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωζώνη, ο Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος και το ΑΚΕΛ. Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος τόνισε, ότι η ένταξη της Κύπρου στο μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών, που θα οδηγήσει στην ΟΝΕ είναι υποχρεωτική και δεν υπόκειται στη κρίση της Λευκωσίας. Σχολιάζοντας τη θέση του βουλευτή του ΑΚΕΛ Σταύρου Ευαγόρου, να μην υποβληθεί το Δεκέμβριο η αίτηση για ένταξη στο μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών της ΟΝΕ, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος υπενθύμισε, ότι αυτό αναφέρθηκε και προεκλογικά και σημείωσε, ότι δεν αποτελεί θέση του ΑΚΕΛ, αλλά άποψη, που εκφράζουν πάρα πολλοί.

    "Μονόδρομος" για την Κύπρο η ένταξη στην Ευρωζώνη

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε επίσης, ότι οι δείκτες του Μάαστριχτ είναι δεσμευτικοί και όταν η Κύπρος δείξει, πως για περίοδο τουλάχιστον δύο χρόνων, συμμορφώνεται προς τους δείκτες αυτούς τότε μπορεί να εξεταστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση η ένταξη της νήσου στην ΟΝΕ όσον αφορά το χρόνο προσχώρησης.

    Μάλιστα, τόνισε, πως "είναι δυνατόν να ζητήσουμε αναβολή της ένταξης της Κύπρου με όρους που θα προϋποθέτουν την αυστηρότερη συμμόρφωση της νήσου με τους όρους που προδικάζονται στη συνθήκη του Μάαστριχτ". Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι δεν τίθεται θέμα "να σφίξουμε τα ζωνάρια", "γιατί όσα ζητεί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι για να ταλαιπωρήσει τον κόσμο, αλλά υγιή μέτρα για να θεμελιωθεί μια υγιής οικονομία με προοπτική συνεχούς ανάπτυξης και χωρίς κλυδωνισμούς".

    Με τη θέση του ΑΚΕΛ διαφώνησε και ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, ο οποίος δήλωσε, ότι η ένταξη στην Ευρωζώνη και στην ΟΝΕ είναι μονόδρομος για την Κύπρο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 31 October 2004 - 21:50:59 UTC