Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο δείπνο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου "Όχι τα βάρη στον
  • [02] Φανατικός του Μπους
  • [03] Στήθος με στήθος οι δύο μονομάχοι Αναμέτρηση για γερά νεύρα
  • [04] Επίθεση σε λεωφορείο με εργαζόμενους
  • [05] Οχάιο - η πολιτεία που θα δώσει τη νίκη Προβάδισμα Μπους
  • [06] Αγωνία για τη Χασάν "Θα την παραδώσουμε στον αλ Ζαρκάουι"
  • [07] Μήνυσε την UEFA η Τσέλσι
  • [08] Ζητούν την απελευθέρωση κρατούμενων Ταλιμπάν Παράταση αγωνίας για τους
  • [09] Νεκρός ανώτερος αξιωματούχος
  • [10] Στον ’ρειο Πάγο ο "’ίαντας"
  • [11] Γάτα σε αποτοξίνωση "Και πίνω μπύρες, πίνω μπύρες, πίνω μπύρες"
  • [12] Η έδρα είχε τον πρώτο λόγο
  • [13] Στόχος οι 3.500 Σε τροχιά μονιμοποίησης συμβασιούχοι των ΚΕΠ
  • [14] Νέο ρεκόρ εξαμήνου Την ψήφο τους στον Μπους οι επενδυτές

    [01] Εσωτερικά

    Στο δείπνο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου "Όχι τα βάρη στον πολίτη" τονίζει ο Καραμανλής

    2/11/2004 11:35:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/11/2004 12:19:53 πμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τους άξονες της νέας οικονομικής πολιτικής που προωθεί η κυβέρνηση ανέλυσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του το ελληνο-αμερικανικό εμπορικό επιμελητήριο. Η κυβέρνηση, τόνισε, θα εφαρμόσει σχέδιο κοινωνικής ευθύνης, χωρίς να μετακυλισθεί το κόστος στον πολίτη και θα προωθήσει μεταξύ άλλων μία νέα γενιά αποκρατικοποιήσεων και συγκράτησης των κρατικών δαπανών. Αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Καραμανλής υπεραμύνθηκε της δημοσιονομικής απογραφής και επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για διαφάνεια στο δημόσιο βίο.

    Πρακτική εξαπάτησης από το ΠΑΣΟΚ

    Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη "διαφάνεια" και την "ύπαρξη ίσων κανόνων" για όλους προϋπόθεση για τη δημιουργία νέου αναπτυξιακού περιβάλλοντος.

    "Δεν μπορούν να περιοριστούν τα ελλείμματα όσο διαιωνίζονται οι παθογένειες που τα δημιουργούν, δεν έρχεται κανένας να επενδύσει εάν ξέρει ή νομίζει ότι θα βρει απέναντί του εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς" τόνισε.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη δημοσιονομική απογραφή εξαπολύοντας επίθεση στο ΠΑΣΟΚ.

    "Η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν απλώς δημιουργική λογιστική αλλά ήταν μια αδιέξοδη πρακτική εξαπάτησης των πολιτών" τόνισε υπενθυμίζοντας ότι το 2002 η Eurostat επέβαλε την πρώτη μεγάλη αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων, αλλά και τότε όμως, έμειναν εκτός υπολογισμού σημαντικά ελλείμματα και κρυφά χρέη.

    Παράλληλα, πρόσθεσε ότι λύσεις στα προβλήματα της οικονομίας δίνονται μόνο όταν αναγνωρίζει κάποιος την πραγματικότητα και επεσήμανε ότι "η κυβέρνηση κάνει άλμα από το κενό της ωραιοποίησης, της αναξιοπιστίας και της αβεβαιότητας, στη στέρεη βάση της αξιοπιστίας της φερεγγυότητας και της σιγουριάς".

    Νέα μέτρα

    Ο Κώστας Καραμανλής, δεσμεύτηκε για μείωση των φορολογικών συντελεστών το 2006 και το 2007, για σταδιακή μείωση της φορολογίας, μέσα στην επόμενη τριετία και ανακοίνωσε κατάργηση του τέλους χαρτοσήμου καθαρών κερδών για τις επιχειρήσεις και αντικειμενικοποίηση των φορολογικών ελέγχων.

    Προανήγγειλε ακόμα, νέο θεσμικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων με στόχο να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος και το κόστος ίδρυσής τους και έθεσε στην κορυφή των κυβερνητικών προτεραιοτήτων, την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου και την μεταολυμπιακή χρήση των ολυμπιακών έργων με συνεργασία Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα.

    Αντίδραση ΠΑΣΟΚ

    Για αντιπολιτευτική πολιτική, τη στιγμή που είναι πρωθυπουργός κατηγόρησε την Κώστα Καραμανλή, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    "Συνεχίζει να αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση, για να καλύψει με μια απογραφή-παρωδία την εγκατάλειψη όλων των προεκλογικών του δεσμεύσεων" αναφέρει ο Νίκος Αθανασάκης υπογραμμίζοντας ότι μέσα από τις συνήθεις γενικολογίες ο πρωθυπουργός προσπαθεί να αποκρύψει τον ανύπαρκτο απολογισμό του οκταμήνου της διακυβέρνησής του.

    [02] Διάφορα

    Φανατικός του Μπους

    3/11/2004 1:43:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μήπως το έτερόν σας ήμισυ ψηφίζει διαφορετικό κόμμα από εσάς και η εκλογική αναμέτρηση είναι αμφίρροπη; Αυτή την ερώτηση φαίνεται πως είχε κατά νου ένας άνδρας από την Φλόριντα των ΗΠΑ, θερμός υποστηρικτής του Τζορτζ Μπους. Όταν η κοπέλα του τον ενημέρωσε ότι θα στηρίξει τον Τζον Κέρι, ο φανατικός Ρεπουμπλικάνος την κλείδωσε στο σπίτι, για να μην πάει να ψηφίσει! Σε έξαλλη κατάσταση, ο άνδρας άρχισε να φωνάζει στη φίλη του και μάλιστα να την απειλεί με κατσαβίδι, πως δεν θα ζήσει για να δει ποιος θα είναι ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου. Τελικά, όμως, δεν του πέρασε του Ρεπουμπλικάνου, καθώς ένας γείτονας άκουσε τις φωνές της κοπέλας και κάλεσε την αστυνομία, η οποία της έδωσε την ελευθερία και ...το δικαίωμα του εκλέγειν. Τώρα, ποιός θα ζήσει για να δει τον νέο ένοικο του Οβάλ Γραφείου είναι άλλο θέμα, γιατί από την κοπέλα αναμένεται αντεπίθεση!

    [03] Αμερικανικές εκλογές

    Στήθος με στήθος οι δύο μονομάχοι Αναμέτρηση για γερά νεύρα

    3/11/2004 5:12:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/11/2004 10:06:30 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- CNN- Reuters- Γαλλικό Πρακτορείο

    Στο νήμα θα κριθεί ο νικητής των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, καθώς τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δεν δίνουν σαφή εικόνα. Σε πανεθνικό επίπεδο και με καταμετρημένο το 68% των ψήφων, ο νυν Πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, προηγείται με 51% έναντι 49% του υποψηφίου των Δημοκρατικών, Τζον Κέρι. Ωστόσο, η κατανομή των εκλεκτόρων δίνει 249 στον Μπους και 207 στον Κέρι, ενώ για να αναδειχθεί Πρόεδρος χρειάζονται 270 εκλέκτορες. Το θρίλερ της αναμέτρησης συνεχίζεται, καθώς σε κρίσιμες πολιτείες οι δύο μονομάχοι έχουν μικρή διαφορά, με αποτέλεσμα η πρόβλεψη για τον νικητή να είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Εξάλλου, οι Ρεπουμπλικάνοι φαίνεται να διατηρούν την κυριαρχία τους στη Γερουσία, ενώ διατηρούν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπου είχαν ήδη άνετη πλειοψηφία. Ο Τζορτζ Μπους κερδίζει το Οχάιο, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα Fox και NTV.

    Μάχη σε Οχάιο και Φλόριντα

    Οι αναλυτές αδυνατούν να κάνουν πρόβλεψη για το τελικό αποτέλεσμα, τονίζοντας, πως ο νικητής θα κριθεί στις πολιτείες- κλειδιά και κυρίως το Οχάιο και τη Φλόριντα.

    Στο Οχάιο, η ψηφοφορία συνεχίζεται, ακόμα και μετά την επίσημη λήξη της εκλογικής διαδικασίας. Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο της πολιτείας, οι ψηφοφόροι που περίμεναν τη σειρά τους έξω από τα εκλογικά τμήματα πριν τις 3.30, ώρα Ελλάδας, έχουν εξασφαλίσει το δικαίωμα της ψηφοφορίας, ακόμη κι εάν έχει εκπνεύσει τυπικά η ώρα λήξης της εκλογικής διαδικασίας.

    Οι Δημοκρατικοί φαίνεται να κερδίζουν την κρίσιμη πολιτεία της Πενσιλβάνια, που στέλνει 21 εκλέκτορες στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων, σύμφωνα με τις προβλέψεις των τηλεοπτικών καναλιών NBC, CBS και CNN. Ωστόσο, λόγω της μεγάλης συμμετοχής, σε ορισμένες περιοχές της πολιτείας η ψηφοφορία συνεχιζόταν μέχρι και τρεις ώρες μετά την ώρα που προβλεπόταν να κλείσουν οι κάλπες

    Στη Φλόριντα, οι Ρεπουμπλικάνοι φαίνεται να προηγούνται. Ωστόσο, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN, η καταμέτρηση των 90.000 επιστολικών ψήφων δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν από αύριο, Πέμπτη. Αυτό σημαίνει, ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν θα γίνει γνωστό πριν περάσουν πολλές ημέρες. Σύμφωνα με τις αρχές της πολιτείας, μέχρι στιγμής έχει καταμετρηθεί μόνο το ένα τρίτο των επιστολικών ψήφων. Αξίζει να αναφερθεί, πως στις εκλογές του 2000, η Φλόριντα χάρισε την τελική νίκη στον Τζορτζ Μπους, με 537 ψήφους διαφορά από τον Αλ Γκορ.

    Εκτιμήσεις για τη Γερουσία

    Στην Γερουσία κρίνεται η τύχη της ισχνής πλειοψηφίας, που διατηρούν οι Ρεπουμπλικανοί (51 έδρες έναντι 48 των Δημοκρατικών κι ενός ανεξαρτήτου). Από τις 34 έδρες που διεκδικούνται στις παρούσες εκλογές, οι Δημοκρατικοί έχουν 19 κι οι Ρεπουμπλικάνοι 15.

    Ήδη, ο Δημοκρατικός, Μπάρακ Ομπάμα, κατέκτησε τη θέση ενός Γερουσιαστή στο Ιλινόις, που προηγουμένως κατείχε ένας Ρεπουμπλικανός. Μάλιστα, ο κ. Ομπάμπα είναι ο μόνος Αφροαμερικναός, που θα κατέχει θέση στην παρούσα Γερουσία και ο τρίτος στην ιστορία των ΗΠΑ.

    Η νίκη του Ομπάμα "ισοφαρίζει" την αναμενόμενη απώλεια υπέρ του Τζόνι ’ιζακσον της έδρας του Δημοκρατικού, Ζελ Μίλερ, ο οποίος είχε καλέσει τους πολίτες να ψηφίσουν υπέρ του Προέδρου Μπους, στο πλευρό του οποίου συμμετείχε στην προεκλογική εκστρατεία.

    Ανάμεικτα συναισθήματα

    Λίγο μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, ο Τζορτζ Μπους μίλησε στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο και εξέφρασε την πεποίθηση, πως θα επανεκλεγεί. "Πιστεύω ότι θα νικήσω", δήλωσε χαρακτηριστικά ο νυν Πρόεδρος.

    Την ίδια ώρα, με την αγωνία και τον ενθουσιασμό να αλληλοδιαδέχονται σε μεγάλες δόσεις τις καρδιές του κόσμου, χιλιάδες Δημοκρατικοί οπαδοί συγκεντρώθηκαν μετά τη λήξη της ψηφοφορίας στην κεντρική πλατεία της Βοστώνης, για να συμμετάσχουν στην "ιστορική στιγμή" της νίκης του Τζον Κέρι στις εκλογές.

    Στο μεταξύ, οι εκτιμήσεις των δημοσκοπήσεων αποτυπώνονται ήδη στις αντιδράσεις της διεθνούς αγοράς. Έτσι, το επισφαλές προβάδισμα του νυν Προέδρου, Τζορτζ Μπους έβαλε "φωτιά" στην τιμή του πετρελαίου, που ξεπέρασε πάλι τα 50 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με τους δείκτες τους στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων έξι μηνών.

    Όσον αφορά τις τιμές του δολαρίου, οι αναλυτές εκτιμούν, πως θα εκτοξευθούν βραχυπρόθεσμα, αν επανεκλεγεί ο κ. Μπους, ενώ μια επανάληψη της αναμέτρησης-θρίλερ του 2000 θα έχει αρνητικές επιπτώσεις.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αναμέτρηση στο νήμα

    Φήμες για προβάδισμα Κέρι στη Γουόλ Στριτ

    [04] Ιράκ

    Επίθεση σε λεωφορείο με εργαζόμενους

    3/11/2004 9:10:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Associated Press

    Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στο κέντρο της Βαγδάτης, με στόχο λεωφορείο που μετέφερε υπαλλήλους του διεθνούς αεροδρομίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εννέα άνθρωποι. Τον περασμένο μήνα, ένοπλοι επιτέθηκαν σε λεωφορείο με Ιρακινές που εργάζονται στο αεροδρόμιο της ιρακινής πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μία και να τραυματιστούν 14.

    [05] Αμερικανικές εκλογές

    Οχάιο - η πολιτεία που θα δώσει τη νίκη Προβάδισμα Μπους

    3/11/2004 9:18:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/11/2004 11:50:07 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: CNN, ΑΠΕ

    Στην πολιτεία του Οχάιο διεξάγεται η μάχη-κλειδί μεταξύ των δυο διεκδικητών του αμερικανικού προεδρικού θώκου. Οι μέχρι στιγμής καταμετρημένοι ψήφοι στην πολιτεία δείχνουν νίκη του Μπους, την οποία ωστόσο τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN, CBS και ABC αρνούνται να του την αποδώσουν, αναμένοντας τα τελικά αποτελέσματα. Επιπλέον και το στρατηγείο του Τζον Κέρι αρνήθηκε να παραδεχθεί ήττα στο Οχάιο. Πάντως, με καταμετρημένο το 89% των ψήφων, ο νυν Πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, προηγείται με 51% έναντι 48% του υποψηφίου των Δημοκρατικών. Η κατανομή των εκλεκτόρων δίνει 249 στον Μπους στο σύνολο των 270 που απαιτούνται για την επανεκλογή του. Την ίδια ώρα ο Τζον Κέρι συγκεντρώνει 242. Οι Ρεπουμπλικάνοι φαίνεται να διατηρούν την κυριαρχία τους στη Γερουσία, ενώ διατηρούν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπου είχαν ήδη άνετη πλειοψηφία.

    "Θα αγωνισθούμε για κάθε μια ψήφο"

    "Ο Τζον Κέρι και εγώ υποσχεθήκαμε στον αμερικανικό λαό ότι σε αυτές τις εκλογές κάθε ψήφος θα μετρήσει. Ήταν μια μακρά νύκτα, αλλά περιμέναμε τέσσερα χρόνια για τη νίκη αυτή και μπορούμε να περιμένουμε άλλη μια νύκτα", τόνισε ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών Τζον Εντουαρντς.

    Τα τηλεοπτικά δίκτυα Fox και NBC ανακοίνωσαν εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες ο Τζορτζ Μπους κέρδισε το Οχάιο και τις ψήφους των 20 εκλεκτόρων του που τον φέρνουν σε απόσταση μιας ψήφου από την επανεκλογή του. "Η καταμέτρηση των ψήφων στο Οχάιο δεν έχει ολοκληρωθεί. Μένουν 250.000 ψήφοι ", δήλωσε η επικεφαλής του επιτελείου του Τζον Κέρι αρνούμενη να αποδεχθεί ήττα του υποψηφίου των Δημοκρατικών στην πολιτεία όπου ο Τζορτζ Μπους προηγείται κατά 100.000 ψήφους του αντιπάλου του.

    Ο Ρεπουμπλικανός Κεν Μπλάκγουελ, υπουργός Εσωτερικών του Οχάιο δήλωσε ότι μπορεί να υπάρχουν μέχρι στιγμής 250.000 ψηφοδέλτια "εν αναμονή", αλλά θα εξετασθούν από μεικτή εκλογική επιτροπή Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών. Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων που θα θεωρηθούν έγκυρα θα ξεκινήσει σε 11 ημέρες, σύμφωνα με τον αμερικανικό εκλογικό νόμο. Τα ψηφοδέλτια αυτά προέρχονται από εκλογείς που διατύπωσαν αμφιβολίες για την εγγραφή τους στους εκλογικούς καταλόγους και αποτελούν ψήφους "προς διερεύνησιν", οι οποίες θα καταμετρηθούν μετά την επικύρωσή τους.

    Χωρίς το Οχάιο, ο πρόεδρος Μπους πρέπει να κερδίσει υποχρεωτικά την Αϊόβα και το Ουϊσκόνσιν, ενώ ο Κέρι δεν μπορεί να νικήσει χωρίς την πολιτεία των Μεγάλων Λιμνών.

    Προβλήματα καταμέτρησης υπάρχουν στην Αϊόβα όπου οι ηλεκτρονικές συσκευές ανάγνωσης ψηφοδελτίων έχουν υποστεί βλάβη, γεγονός που θα καθυστερήσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, αναφέρει το CNN. Ο Ρεμπουπλικάνος υποψήφιος κέρδισε την Αλάσκα, εξασφαλίζοντας 269 μεγάλους εκλέκτορες, από τους 270 που χρειάζεται για να επανεκλεγεί, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα Fox και NBC.

    Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Tζον Κέρι κέρδισε τη Μινεσότα (10 εκλέκτορες), το Μίσιγκαν (17 εκλέκτορες) και τη Χαβάη (4 εκλέκτορες), αναφέρουν τα τηλεοπτικά δίκτυα CBS και Fox.

    Τι λένε οι άλλες χώρες

    "Ως κυβέρνηση πέρα απ' ότι έχει ο καθένας στο μυαλό και στην καρδιά του, μπορούμε να διαχειριστούμε τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ κατά τον καλύτερο τρόπο και σύμφωνα με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού", δήλωσε χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε ότι "από το αποτέλεσμα θα γνωρίζουμε αν στους πολίτες της μοναδικής σήμερα παγκόσμιας υπερδύναμης θα κυριαρχήσει η φόβος και η εσωστρέφεια ή η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον".

    Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μισέλ Μπαρνιέ αρνήθηκε να σχολιάσει τις τελευταίες προβλέψεις που φέρουν τον Τζορτζ Μπους κοντά στη νίκη. Ο Μπαρνιέ κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο που θα αναδειχθεί από τις εκλογές, όποιος και αν είναι αυτός, να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Ευρώπης-ΗΠΑ.

    "Βγάζω το καπέλο στην αμερικανική δημοκρατία. Υπάρχει μια αξιοθαύμαστη κινητοποίηση και μια αντιπαράθεση που προσέλκυσε το ενδιαφέρον ολόκληρου του κόσμου", δήλωσε ο Μπαρνιέ στο ραδιοσταθμό RTL.

    "Η Αμερική και η Ευρώπη χρειάζονται η μια την άλλη. Πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε να αποκατασταθεί η αμερικανική εμπιστοσύνη στο ευρωπαϊκό σχέδιο γιατί οι Αμερικανοί δεν μπορούν να φαντάζονται ότι θα οικοδομήσουν και θα ηγηθούν του κόσμου μόνοι τους. Ο κόσμος μας χρειάζεται πολλές δυνάμεις. Έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ τον πολυπολικό κόσμο", είπε χαρακτηριστικά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αναμέτρηση για γερά νεύρα

    [06] Ιράκ

    Αγωνία για τη Χασάν "Θα την παραδώσουμε στον αλ Ζαρκάουι"

    3/11/2004 10:01:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/11/2004 10:18:31 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: BBC

    Συνεχίζεται το θρίλερ με την Μάργκαρετ Χασάν. Με νέο τους βιντεοσκοπημένο μήνυμα, που προβλήθηκε την Τρίτη από το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, οι απαγωγείς που κρατούν όμηρο την επικεφαλής της ανθρωπιστικής οργάνωσης Care International στο Ιράκ, δήλωσαν πως σε περίπτωση που οι Βρετανοί στρατιώτες δεν αποχωρήσουν από το Ιράκ τις επόμενες 48 ώρες, θα την παραδώσουν στην οργάνωση του Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι. Στο μεταξύ, οι συγγενείς της ομήρου απηύθυναν έκκληση στους απαγωγείς να αφήσουν την Χασάν ελεύθερη, τονίζοντας πως είναι Ιρακινή και έχει αφιερώσει τη ζωή της στη στήριξη του ιρακινού λαού. Όπως ανακοίνωσε το Αλ Τζαζίρα, δεν μπορούσε να παρουσιάσει ολόκληρο το τελευταίο βίντεο γιατί η όμηρος ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Μπέρτι ’χερν, τόνισε πως οι απαγωγείς θέτουν "πολύ επικίνδυνες προθεσμίες".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέο βίντεο-έκκληση της Χάσαν

    [07] Champions League

    Μήνυσε την UEFA η Τσέλσι

    3/11/2004 10:13:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μήνυση κατά της UEFA κατέθεσε η Τσέλσι, αμέσως μετά το νικηφόρο 0-1 της αγγλικής ομάδας επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου του Τσάμπιονς Λίγκ, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα των διοργανωτών. Πενήντα οπαδοί της αγγλικής ομάδας, κάτοχοι εισιτηρίων του αγώνα, που ταξίδεψαν μέχρι τη Μόσχα για να συμπαρασταθούν στην αγαπημένη τους ομάδα, παρεμποδίστηκαν κατά την είσοδοό τους στο στάδιο "Λοκομοτίβ" της ρωσικής πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να χάσουν το πρώτο ημίχρονο και φυσικά το μοναδικό τέρμα της συνάντησης που πέτυχε στο 24 ο Ολλανδός διεθνής ’ριεν Ρομπέν.

    [08] Διεθνή

    Ζητούν την απελευθέρωση κρατούμενων Ταλιμπάν Παράταση αγωνίας για τους υπαλλήλους του ΟΗΕ

    3/11/2004 10:15:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Παράταση μέχρι το βράδυ έδωσαν στη διεθνή κοινότητα οι απαγωγείς των τριών υπαλλήλων του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν, προκειμένου να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Το τελεσίγραφο θα έληγε σήμερα το μεσημέρι στις 12:00. "Παρατείναμε το τελεσίγραφο γιατί έχουμε ελπίδες για τις διαπραγματεύσεις", δήλωσε ο Σάγιεντ Χαλίντ Αγκα, εκπρόσωπος της οργάνωσης "Στρατός των Μουσουλμάνων", που έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή, χωρίς να γνωστοποιήσει πότε ακριβώς λήγει το τελεσίγραφο. Στο μεταξύ και οι αφγανικές αρχές εκφράζουν "αισιοδοξία" για την απελευθέρωση των ομήρων. Η οργάνωση, που ευθύνεται για την απαγωγή, απειλεί να εκτελέσει τους τρεις ομήρους, ένα Φιλιππινέζο, μια Ιρλανδή και μια γυναίκα από το Κόσοβο, εάν δεν αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και τη βάση του Γκουαντάναμο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θρίλερ με τους υπαλλήλους του ΟΗΕ

    Αγωνία για τους υπαλλήλους του ΟΗΕ

    [09] Ιράκ

    Νεκρός ανώτερος αξιωματούχος

    3/11/2004 10:22:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένοπλοι δολοφόνησαν ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Πετρελαίου του Ιράκ στη Βαγδάτη, ανακοίνωσαν Ιρακινοί αξιωματούχοι. Ο Χουσεΐν ’λι αλ Φατάλ, γενικός διευθυντής του υπουργείου Πετρελαίου, πυροβολήθηκε από ενόπλους καθώς έβγαινε από το σπίτι του στο προάστιο Καντισίγια, στη νότια Βαγδάτη, δήλωσε ο συνταγματάρχης Αντναν Αμπντούλ Ράχμαμ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Ένοπλοι Ιρακινοί αντάρτες έχουν σκοτώσει δεκάδες Ιρακινούς αξιωματούχους στα πλαίσια της προσπάθειας τους να υπονομεύσουν τη μεταβατική κυβέρνηση της χώρας, που στηρίζεται από τις ΗΠΑ.

    [10] Αθλητισμός

    Στον ’ρειο Πάγο ο "’ίαντας"

    3/11/2004 10:22:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τμήμα της δικογραφίας για το ντόπινγκ σχετικό με τις κρατικές επιχορηγήσεις προς το αθλητικό σωματείο ΑΙΑΣ, διαβιβάστηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να κριθεί εάν πρέπει να παραπεμφθεί στη Βουλή καθώς διαφαίνεται ενδεχόμενη ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διαπιστώνει ότι η έρευνα της υπόθεσης προσέκρουσε σε πολιτικά πρόσωπα και πρέπει να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες τους, ενώ σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο μέρος της δικογραφίας αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις τόσο για το σκέλος του ελέγχου ντόπινγκ και των δραστηριοτήτων του Χρήστου Τζέκου, όσο και για την υπόθεση του τροχαίου και την εμπλοκή γιατρών του ΚΑΤ που βεβαίωσαν τραυματισμό των δύο αθλητών.

    [11] Διάφορα

    Γάτα σε αποτοξίνωση "Και πίνω μπύρες, πίνω μπύρες, πίνω μπύρες"

    3/11/2004 10:19:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/11/2004 11:18:22 πμ)

    Συντάκτης: Γιωταμίνα Αλεξάνδρου

    Στις μπυραρίες δε μερακλώνουν μόνο οι άνθρωποι. Ακόμα και τα ζώα έχουν σεκλέτια, όπως απέδειξε μια γάτα, που ανήκει σε ιδιοκτήτες παμπ στην Ουαλία. Η εξάχρονη Τρίξι λάτρευε τη μπύρα και συνεχώς έπινε, όχι όσο..πατάει η γάτα, ό,τι απέμενε στην κάνουλα του μπαρ. Οι "γονείς" της, Γκάρυ και Ηλέην Ρόμπερτς φοβήθηκαν ότι πιθανώς ήταν άρρωστη, καθώς για αρκετό καιρό η Τρίξι φερόταν περίεργα. Τελικά, δεν ήξεραν, ότι κρύβουν έναν τετράποδο "Ορέστη Μακρή" στο μαγαζί τους, παρά μόνο όταν τους το ανακοίνωσε ο κτηνίατρος Πήτερ Μονρό. Βλέπετε, η γάτα είχε πρόβλημα ισορροπίας, καθώς ήταν συνεχώς μεθυσμένη. Η μπυρόβια Τρίξι σταμάτησε να κάνει "οχτάρια" και ανέκαμψε, αφού εντάχθηκε σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης. Ο κτηνίατρος, που επέβλεπε την εξέλιξη της ανάρρωσής της, δήλωσε, ότι πρώτη φορά αντίκρυζε γάτα, που να της αρέσει τόσο πολύ η μπύρα.

    Τώρα, η Τρίξι απολαμβάνει τη φροντίδα των "δικών" της στην παμπ "The Cock", στο Φόρντεν της κεντρικής Ουαλίας.

    Βέβαια, της έχουν απαγορεύσει να συχνάζει σε άλλες μπυραρίες. Όμως, δεν ξέρουμε αν μπορούν να την περιορίσουν.

    Γάτα είναι

    [12] Αθλητισμός

    Η έδρα είχε τον πρώτο λόγο

    3/11/2004 10:49:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Δαγκωτό έδρα ανέδειξε η κάλπη της πρεμιέρας του φετινού πρωταθλήματος του ΝΒΑ, που στη σκιά των αμερικανικών εκλογών, οι έξι ομάδες πρόσφεραν δυνατές αναμετρήσεις και πλούσιο θέαμα, στους πιστούς του θαυμαστού κόσμου του αμερικάνικου μπάσκετ. Στο Λος Αντζελες, με 25 πόντους του Κόμπι Μπράιαντ, οι Λέικερς νίκησαν με 89-78 τους Νάγκετς, ενώ στο Ντάλας ο Ντιρκ Νοβίτκσι με 33 πόντους οδήγησε τους γηπεδούχους Μάβερικς στην επικράτηση με 107-98 των Κίνγκς, που παρά τους 24 πόντους του Μίλερ και τους 12 του Στογιάκοβιτς, δεν κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί τις φετινές αγωνιστικές του υποχρεώσεις. τέλος ο επιθετικός πλουραλισμός ήταν το κύριο χρακτηριστικό της αναμέτρησης στο Ομπορν Χιλ, όπου οι πρωταθλητές Ντριτρόϊτ Πίστονς επιβλήθηκαν με 87-79 των Χιούστον Ρόκετς.

    [13] Εσωτερικά

    Στόχος οι 3.500 Σε τροχιά μονιμοποίησης συμβασιούχοι των ΚΕΠ

    3/11/2004 10:56:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Την προκήρυξη 1.200 θέσεων μόνιμου προσωπικού στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ανακοίνωσε ο υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης Απόστολος Ανδρεουλάκος. Μάλιστα, όπως τόνισε ο ίδιος ο υφυπουργός "για όσους ήδη εργάζονται στα ΚΕΠ θα υπάρχει γενναία πριμοδότηση, καθώς στόχος της Κυβέρνησης είναι η μονιμοποίηση και των 3.500 συμβασιούχων".

    [14] Οικονομία

    Νέο ρεκόρ εξαμήνου Την ψήφο τους στον Μπους οι επενδυτές

    3/11/2004 11:31:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Νέο ρεκόρ εξαμήνου σημείωσαν οι μετοχές, κατά τις σημερινές πρωινές διαπραγματεύσεις στις μεγάλες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν στην επανεκλογή του Τζορτζ Μπους και στο ενδεχόμενο να αποφευχθεί η αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος. Μεταξύ των μετοχών, που σημειώνουν τα μεγαλύτερα κέρδη είναι οι μετοχές των φαρμακοβιομηχανιών, άνοδο 1,6% καταγράφει η μετοχική τιμή της GlaxoSmithKline και 2,3% αυτή της AstraZeneca, καθώς η αγορά θεωρεί, ότι ο Μπους είναι πιο φιλικός στον κλάδο από ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζον Κέρι.

    Ξανά στα "πάνω" του το αμερικάνικο αργό

    Σε υψηλότερα επίπεδα διαπραγματεύονται οι επενδυτές τη μετοχή της BP, με κέρδη 0,4%, καθώς η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου παράδοσης Δεκεμβρίου του αμερικανικού ελαφρού αργού ανέκαμψε σήμερα σε ποσοστό 2,4%, ανερχόμενη στα 50,80 δολάρια το βαρέλι μετά την πτώση 4,1% που κατέγραψε το τελευταίο διήμερο.

    Κέρδη 2,9% σημείωσε, τέλος, η μετοχή της Pernod Ricar. Η τρίτη μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρία οινοπνευματωδών ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων στο τρίτο τρίμηνο κατά 1,9% σε ετήσια βάση (ανήλθαν σε 868 εκατ. ευρώ, ενώ οι προβλέψεις τριών αναλυτών που συμμετείχαν σε σφυγμομέτρηση του Μπλούμπεργκ έκαναν λόγο για πωλήσεις 856 εκατ. ευρώ).

    Στις 10.36 ώρα Ελλάδος, στη χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE σημείωνε κέρδη 0,54%, ενώ στη χρηματιστηριακή αγορά του Παρισιού, ο δείκτης CAC 40 κατέγραφε άνοδο κατά το ίδιο ποσοστό. Στη χρηματιστηριακή αγορά της Φρανκφούρτης, ο δείκτης Dax σημείωνε κέρδη 0,57%.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 3 November 2004 - 9:51:40 UTC