Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η τρομο-φοβία ευνόησε τον Μπους
  • [02] Με την νέα συσκευή MyFi που θα βγει στο εμπόριο Ψηφιακό ράδιο ...παντού
  • [03] Την Παρασκευή 5/11 στην «Υδρόγειο» Ο Lee Perry στη Θεσσαλονίκη
  • [04] Άτυχος και πάλι ο Ιντζάγκι
  • [05] Στην Εξεταστική Επιτροπή Υψηλοί τόνοι για τα εξοπλιστικά
  • [06] Με αισιοδοξία στην Λισσαβόνα
  • [07] Εντοπίστηκε κάμερα σε βαγόνι του συρμού Αντιδράσεις για τον "Μεγάλο
  • [08] Με απόφαση των συναρμόδιων φορέων Νέα χωματερή στη Φυλή
  • [09] Έρχεται ο "αγρότης" στον Άρη
  • [10] Για κυβερνητική κωλυσιεργία μιλάει η εισαγγελέας Nτελ Πόντε εναντίον
  • [11] Συναγερμός και στην Ελλάδα Διοξίνη σε ολλανδικό γάλα
  • [12] Έτοιμος ο Κατσουράνης
  • [13] Ολυμπιακός: Με το αριστερό στην Ευρωλίγκα
  • [14] Δεκτές οι προσφυγές των κατοίκων Ακύρωσε το ΣτΕ τις αποφάσεις για το
  • [15] Ντεμόλ: "Δεν φοβόμαστε"
  • [16] Στο Λευκό Οίκο για άλλα τέσσερα χρόνια Και πάλι Μπους
  • [17] Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της ΟΑΠ Στην Τυνησία ο Αραφάτ για ανάρρωση
  • [18] Εκπληκτικός ο Ηρακλής

    [01] Αμερικανικές εκλογές

    Η τρομο-φοβία ευνόησε τον Μπους

    3/11/2004 6:40:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με το φόβο για το ενδεχόμενο μιας νέας τρομοκρατικής επίθεσης κατά νου φαίνεται ότι προσήλθαν στις κάλπες των φετινών αμερικανικών προεδρικών εκλογών οι ψηφοφόροι, σύμφωνα με τα exit polls των αμερικανικών ΜΜΕ. Στην ερώτηση ποιο ήταν το κίνητρό τους για να ψηφίσουν, το 85% των ψηφοφόρων του Τζορτζ Μπους απάντησε ότι ήταν ο φόβος της τρομοκρατίας έναντι του 15% των ψηφοφόρων του Τζον Κέρι. Ένα επίσης 85% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων είπε ότι θεωρεί "δυνατό ηγέτη" τον Μπους, ένα χαρακτηρισμό που μόλις το 13% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων αποδίδει στον Κέρι. Ακόμα το 78% αυτών που ψήφισαν τον Μπους ανέφεραν πως οι ηθικές αξίες ήταν ο πρώτος παράγοντας που επηρέασε την ψήφο τους, ενώ την ίδια απάντηση έδωσε το 19% των ψηφοφόρων του υποψήφιου των Δημοκρατικών.

    [02] Τεχνολογία

    Με την νέα συσκευή MyFi που θα βγει στο εμπόριο Ψηφιακό ράδιο ...παντού

    3/11/2004 4:46:00 μμ

    Συντάκτης: Κώστας Μητρέλης

    Τη στιγμή που το iPod και η διάδοσή του είναι τα ζητήματα που απασχολούν την Apple, μία άλλη εταιρεία η XM Satellite Radio Holdings βγάζει στην αγορά μία ρηξικέλευθη συσκευή που υπόσχεται να φέρει την επανάσταση στη μουσική σε ψηφιακή μορφή. Πρόκειται για το Delhi XM MyFi, το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο από ένα "ψηφιακό" φορητό ράδιο, βάρους μόλις 19 γραμμαρίων, το οποίο θα δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα, να ακούει τη μουσική που επιθυμεί, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψει ατέλειωτες ώρες στο διαδίκτυο, κατεβάζοντας κομμάτια. Εκεί ακριβώς έγκειται η διαφορά ανάμεσα στο MyFi και το iPod, αφού, όπως δηλώνει και ο πρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας του πρώτου, οι δύο συσκευές απευθύνονται σε διαφορετικούς τύπους χρηστών. Αν το iPod απευθύνεται σε μανιακούς downloaders, που θέλουν να μεταφέρουν παντού τη μουσική τους, η συσκευή της ΧΜ δίνει τη δυνατότητα σε όσους δεν ενθουσιάζονται με το "κατέβασμα" κομματιών να τα βρίσκουν έτοιμα.

    Nέοι ορίζοντες στο ψηφιακό ραδιόφωνο

    Η "εκπομπή" των κομματιών θα γίνεται μέσω δορυφόρου και οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα, να διαλέξουν ανάμεσα σε 130 σταθμούς, το πρόγραμμα των οποίων, όχι μόνο θα μπορούν να ακούν όπου βρίσκονται, αλλά και, αν θέλουν, να το "γράφουν" στη μνήμη της συσκευής. Ετσι, δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς της μουσικής, όπου θέλει ο χρήστης, με τη χρησιμοποίηση μιας τεχνολογίας, που μέχρι τώρα ήταν αποκλειστικά "κλεισμένη" μέσα στο σπίτι. Μάλιστα, ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι το MyFi θα εκτοπίσει το iPod από την πρώτη θέση των φορητών μουσικών συσκευών, με τη λογική ότι, ούτως ή άλλως, αυτοί που ακούνε ράδιο είναι περισσότεροι από αυτούς που αγοράζουν μουσική.

    "Τρομάζει" τους ανταγωνιστές η νέα τεχνολογία

    Από την άλλη, το MyFi δέχεται ήδη τα πυρά από εκπροσώπους εταιρειών ανταγωνιστικών στην XM και συγκεκριμένα από την Virgin Electronics, η οποία θεωρεί, ότι η κυκλοφορία του φορητού ψηφιακού ραδιοφώνου μπορεί να μειώσει τις πωλήσεις της νέας συσκευής αναπαραγωγής ΜΡ3 που πρόκειται να βγάλει σύντομα στην αγορά. Ο γενικός διευθυντής της ΧΜ δήλωσε ωστόσο, ότι είναι εύκολο και για άλλες εταιρείες να ενσωματώσουν στις συσκευές τους παρόμοια συστήματα για αναμετάδοση ψηφιακών ραδιοφωνικών εκπομπών μέσω δορυφόρου. Εξάλλου, ορισμένοι υπεύθυνοι μάρκετινγκ, θεωρούν ότι η στιγμή δεν είναι η καταλληλότερη για την εταιρεία να προωθήσει στην αγορά το MiFi, καθώς μάλλον θα έπρεπε να περιμένει να μεγαλώσει το αγοραστικό κοινό της.

    [03] Πολιτισμός

    Την Παρασκευή 5/11 στην «Υδρόγειο» Ο Lee Perry στη Θεσσαλονίκη

    3/11/2004 6:49:00 μμ

    Συντάκτης: Βαρβάρα Τουμαζάτου

    Η Τζαμάικα έρχεται, για πρώτη φορά, στη Θεσσαλονίκη! Ο "πατέρας" της reggae, Lee "Scratch" Perry και το συγκρότημά του, The Robotiks, υπόσχονται μια μοναδική βραδιά σε όσους παρευρεθούν, την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, στη μουσική σκηνή της "Υδρογείου". Τη συναυλία θα ανοίξει το αθηναϊκό group "Αtiko Μinus", ένα ποιοτικό σχήμα, που κινείται στους ρυθμούς της dub μουσικής και εντυπωσίασε στο "2ο Rastavibe Festival". Μετά το τέλος της εκδήλωσης, τη μουσική σκυτάλη θα πάρει ο παραγωγός Mad Professor, μόνιμος πλέον συνεργάτης του Lee Perry.

    Το μουσικό του έργο

    Η πρώτη επαγγελματική δραστηριότητα του Perry πραγματοποιείται με τον πρωτοπόρο, για την εποχή του, μουσικό παραγωγό Clement "Coxsone" Dodd, που ίδρυσε το θρυλικό "Studio One".

    Ο πρώτος του δίσκος, "Old for New", κυκλοφορεί το 1959, με το τραγούδι "Chicken Scratch" να κερδίζει την προτίμηση του κοινού.

    Το 1966 ο Perry λήγει τη συνεργασία του με το "Studio One". Το 1967 αναλαμβάνει να διευθύνει την παραγωγή "Amalgamated", που ανήκει στο Joe Gibbs. Αμέσως, αρχίζει να κυκλοφορεί μια σειρά από επιτυχίες για τον Gibbs, συμπεριλαμβανομένου και του The Pioneers: "Long Shot". Πρόκειται για το πρώτο τραγούδι, που εισήγαγε έναν καινούργιο μουσικό ρυθμό στην Τζαμαϊκανή μουσική. Μετά από ένα χρόνο κάποιος αποκάλεσε το ρυθμό, που εισήγαγε ο Perry, "Reggae", και που ο ίδιος ενίσχυσε με κάποιες άλλες επιτυχίες του.

    Μέχρι το 1968, βλέποντας, ότι δεν είναι εφικτό να συνεργαστεί με άλλους παραγωγούς, αποφασίζει να κάνει μόνος του τις παραγωγές. Ονομάζει το συγκρότημά του και τη νέα του δισκογραφική εταιρεία "Τhe Upsetters".

    Στις παραγωγές του είχε την τύχη να συνεργαστεί με κορυφαίους τραγουδιστές της Τζαμάικα, όπως τον David Isaacs, τους Silverstones και τον Slim Smith.

    Πρωτοπορεί, ξανά, πραγματοποιώντας την πρώτη περιοδεία reggae συγκροτήματος, στη Βρετανία. Μετά από μια έξοχη πορεία, ο φιλόδοξος μουσικός ανοίγει το δικό του μουσικό κατάστημα, το "The Upsette Record Shop".

    Ένας άλλος μουσικός θρύλος, ο Bob Marley, δε διστάζει να συνεργαστεί μαζί του. Έτσι, οι δίσκοι "Soul Rebel" και "Soul Revolution", του Βob Marley, που προκύπτουν, έχουν την προσωπική πινελιά του Perry.

    [04] Champions League

    Άτυχος και πάλι ο Ιντζάγκι

    3/11/2004 7:59:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στο χειρουργείο θα οδηγηθεί και πάλι ο Φίλιπο Ιντζάγκι. Ο άσος της Μίλαν λίγο καιρό μετά την επιστροφή του στα γήπεδα, ο "Πίπο" θα αναγκαστεί και πάλι το "νυστέρι" όπου σημαίνει πως θα αργήσει να πατήσει το χόρτο των γηπέδων. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν οι "ροσονέρι", ο Ιταλός επιθετικός θα υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση στον αριστερό αστράγαλο.

    Δύο φορές νυστέρι

    Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο "Σούπερ Πίο" της Μίλαν, οδηγείται στο χειρουργικό κρεβάτι για τον ίδιο τραυματισμό. Ο Ιταλός είχε μπει στο χειρουργείο στις 28 Απριλίου και χρειάστηκαν αρκετοί μήνες, για να αποθεραπευτεί. Ως εκ τούτου, έχασε το EURO 2004 και επέστρεψε στο τελικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας της Μίλαν.

    Μάλιστα όλα έδειχναν πως είναι μια χαρά καθώς ο Ιντζάγκι επανεμφανίστηκε σε επίσημο παιχνίδι εναντίον της Μπολόνια στις 19 Σεπτεμβρίου. Όμως η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο καλή καθώς ο παίκτης αισθάνθηκε εκ νέου ενοχλήσεις οι οποίες έγιναν πολύ έντονες το τελευταίο διάστημα. Έτσι, επισκέφθηκε τον γνωστό Βέλγο ορθοπεδικό, Μαρκ Μαρτένς, στην Αμβέρσα, ο οποίος διαπίστωσε πως υπάρχει ακόμα πρόβλημα στον αστράγαλο του Πίπο και για αυτό αποφάσισε να ξαναχειρουργηθεί.

    [05] Πολιτική

    Στην Εξεταστική Επιτροπή Υψηλοί τόνοι για τα εξοπλιστικά

    3/11/2004 6:29:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Σε έντονο κλίμα συνεχίζονται οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα εξοπλιστικά. Σήμερα σειρά είχαν να καταθέσουν ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Γιώργος Θειακός, πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Αμυντικού Σχεδιασμού του Γενικού Επιτελείου Στρατού και ο στρατηγός εν αποστρατεία Παναγιώτης Χαρβάλας, πρώην αρχηγός ΓΕΣ. Το πρωί, δημιουργήθηκε ένταση κατά την εξέταση του δεύτερου μάρτυρα, του κ. Γιώργου Θειακού, όταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν να παρακαμφθεί ο κατάλογος των μαρτύρων-στρατιωτικών και να κληθεί στην επιτροπή ο κ. Σπηλιωτόπουλος. Η πρόταση απορρίφθηκε, κατόπιν ψηφοφορίας, από τους βουλευτες της ΝΔ.

    [06] Αθλητισμός

    Με αισιοδοξία στην Λισσαβόνα

    3/11/2004 11:25:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/11/2004 11:31:38 μμ)

    Αφήνοντας για λίγο πίσω του τις ελληνικές υποχρεώσεις, και γεμάτος αισιοδοξία ότι μπορεί να επαναλάβει μια εμφάνιση ανάλογη με αυτή απέναντι στην Μιντλέσμπρο, έφτασε ο Πανιώνιος στη Λισσαβόνα. . Ο Γιώργος Βαζάκας, στην πρώτη του ευρωπαϊκή εμφάνιση, ως τεχνικός των "κυανέρυθρων", πάντως πιστεύει ότι η ομάδα του αν δείξει την ανάλογη σοβαρότητα, μπορεί να καταφέρει το κάτι παραπάνω, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι πρωταρχικός στόχος τους, παραμένει ο βαθμός της ισοπαλίας.

    Αισιόδοξοι και προσεκτικοί

    Εκτός πάντως από την Σπόρτινγκ, οι "κυανέρυθροι" θα έχουν να αντιμετωπίσουν και την κούραση από τοπ πολύωρο ταξίδι που κράτησε 8,5 ώρες. Η αποστολή των Νεοσμυρνιωτών παρέμεινε 3,5 ώρες στις Βρυξέλλες και άργησε να φτάσει, όμως η αισιοδοξία παρέμεινε καθώς άπαντες πιστεύουν σε θετικό αποτέλεσμα. Μάλιστα όλοι δήλωσαν κατηγορηματικά : "Δεν ήλθαμε για τουρισμό στην Πορτογαλία".

    Ο Προπονητής του Πανιωνίου επανέλαβε αυτά που είπε και κατά την αναχώρηση της ομάδας από την Ελλάδα. "Είναι μεγάλη ομάδα η Σπόρτινγκ και χρειάζεται πολλή προσοχή. Την σεβόμαστε, αλλά δεν την φοβόμαστε. Χάσαμε από τη Νιούκαστλ και πλέον χρειαζόμαστε ένα θετικό αποτέλεσμα», πρόσθεσε. "Για να μπορέσουμε, όμως, να το κατακτήσουμε πρέπει να έχουμε καλή απόδοση και στα 90 λεπτά του αγώνα". Ακόμη, ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» επισήμανε, ότι η ομάδα σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, θα έχει μία με δύο αλλαγές. Ο Πανιώνιος, που ολοκλήρωσε την προετοιμασία του με την αποψινή προπόνηση, πρόκειται να έχει την συμπαράσταση περίπου 150 οπαδών του στον αγώνα.

    Στο άλλο «στρατόπεδο», ο προπονητής της Σπόρτινγκ, Ζοζέ Πεσέϊρο υπογράμμισε, μεταξύ των άλλων:"Θέλουμε τη νίκη στην έδρα μας, αλλά δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε τον Πανιώνιο. Πιστεύω, ότι ο αντίπαλός μας θα παίξει αμυντικά και με αντεπιθέσεις, προκειμένου να μας δυσκολέψει".

    Μάντζιος: "Πάμε για το καλύτερο"

    Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Βαγγέλης Μάντζιος που υπογράμμισε πως ο Πανιώνιος θα κάνει ό,τι είναι εφικτό, για να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα, ενώ πρόσθεσε πως το παιχνίδι με τη Σπόρτινγκ είναι ίσως το δυσκολότερο για την ομάδα του.

    Πάντως, το σημαντικότερο είναι ότι στις τάξεις των "κυανέρυθρων" επικρατεί αισιοδοξία, παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο.

    Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν είκοσι παίκτες: Ντρόμπνι, Κόλτσεαγκ, Γιαννόπουλος, Ντομορό, Παρόντι, Μάκος, Σπυρόπουλος, Μάντζιος, Λαγωνικάκης, Μπρέσκα, Μέσαρος, Ντοντ, Βλτσεκ, Γουνδουλάκης, Τσιώλης, Πατσιαβούρας, Μαρκορά, Εξουζίδης, Μήτρου και Τζιόλης.

    [07] Κοινωνία

    Εντοπίστηκε κάμερα σε βαγόνι του συρμού Αντιδράσεις για τον "Μεγάλο Αδελφό" στο Μετρό

    3/11/2004 8:19:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η τοποθέτηση μίας κάμερας σε βαγόνι συρμού του Μετρό, προκάλεσε αναστάτωση στους εργαζομένους. Τα σωματεία έκαναν λόγο για αυθαίρετη και αντιδημοκρατική ενέργεια, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει άδεια, όπως ορίζει ο νόμος, από την ανεξάρτητη αρχή για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Ανέφεραν επιπλέον ότι για την κάμερα παρακολούθησης, δεν είχαν ενημερωθεί οι επιβάτες. Η διοίκηση της Αττικό Μετρό απέδωσε το όλο θέμα σε λάθος και ο συρμός αποσύρθηκε τέσσερις ώρες αργότερα.

    "Κατά λάθος"

    Η κάμερα είχε τοποθετηθεί σε βαγόνι του συρμού, που εκτελούσε τα δρομολόγια στη γραμμή 2 από τον Άγιο Αντώνιο στον Άγιο Δημήτριο.

    Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 6 το πρωί, όταν ο μηχανοδηγός του συγκεκριμένου συρμού διαπίστωσε ότι στην καμπίνα οδήγησης είχε τοποθετηθεί ένα μόνιτορ, το οποίο ήταν συνδεδεμένο με μια κάμερα σε ένα από τα βαγόνια.

    Ο μηχανοδηγός ενημέρωσε τα σωματεία των εργαζομένων, τα οποία αντέδρασαν αστραπιαία και εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση.

    Πηγές της διοίκησης της Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας (ΑΜΕΛ Α.Ε.) απέδωσαν τον όλο θόρυβο σε λάθος.

    Όπως εξήγησαν η ΑΜΕΛ ανέθεσε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών να κάνει μελέτη για το εάν υπάρχει ανάγκη να μπουν κάμερες μέσα στα βαγόνια, μέσω των οποίων ο μηχανοδηγός θα βλέπει την κίνηση. Οι κάμερες αυτές θα δίνουν απλώς εικόνα στο μηχανοδηγό και δεν θα βιντεοσκοπούν τους επιβάτες.

    Οι υπεύθυνοι της μελέτης, ζήτησαν από τους τεχνικούς της ΑΜΕΛ να τοποθετήσουν μια κάμερα σε ένα βαγόνι και να μεταβούν αύριο στο αμαξοστάσιο για να κάνουν την έρευνά τους.

    Από λάθος όμως ενός υπαλλήλου ο συρμός βγήκε σήμερα το πρωί στην κυκλοφορία.

    Αξίζει να επισημάνουμε ότι κάμερες, οι οποίες απλώς εμφανίζουν την κίνηση και δεν βιντεοσκοπούν λειτουργούν για λόγους ασφαλείας σε όλους τους σταθμούς του Μετρό.

    Υπάρχουν όμως σχετικές ταμπέλες, που προειδοποιούν ότι ο χώρος ελέγχεται από κλειστό κύκλωμα, όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος.

    [08] Κοινωνία

    Με απόφαση των συναρμόδιων φορέων Νέα χωματερή στη Φυλή

    3/11/2004 7:29:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων για το λεκανοπέδιο Αττικής που έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις δίνει η δημιουργία δεύτερου χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων για τη Δυτική Αττική, στη θέση Σκαλιστήρι στη Φυλή. Τη σχετική απόφαση συνυπέγραψαν σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών Αθανάσιος Νάκος, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Χαράλαμπος Μανιάτης και ο πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων του νομού Αττικής Γιώργος Μαστοράκος. Για την παρακολούθηση, εκτέλεση και τήρηση του χρονοδιαγράμματος και των όρων της προγραμματικής σύμβασης θα συγκροτηθεί τριμελής επιτροπή από τους κ.κ Νάκο, Μανιάτη και Μαστοράκο. Με την προγραμματική σύμβαση εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής ύψους 150 εκατ. ευρώ για την κατασκευή ακόμη δύο χώρων υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στην Κερατέα και το Γραμματικό, καθώς και για την κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)που περιέχονται στο χωροταξικό σχεδιασμό της Αττικής.

    [09] Αθλητισμός

    Έρχεται ο "αγρότης" στον Άρη

    3/11/2004 8:54:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σε δύο αγώνες του Άρη θα μετάσχει ακόμα ο Ζερμέν Γουόκερ και θα αντικατασταθεί μετά από το νέο μεταγραφικό απόκτημα των "κιτρίνων", Ντέσμον Φάρμερ. Ο Αμερικανός φόργουορντ αναμένεται στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα, καθώς χρειάζεται λίγο χρόνο προκειμένου να τακτοποιήσει το ζήτημα της αθλητικής του βίζας, προκειμένου να μπορέσει να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι και να ενσωματωθεί στην ομάδα του Τσαρλς Μπάρτον.

    Μένει μέχρι να φύγει

    Ο Αμερικανός που φεύγει θα δώσει το παρών στον αγώνα του Σαββάτου με την Ολύμπια για το Πρωτάθλημα της Α1 Μπάσκετ ενώ είναι ν ακολουθήσει την ομάδα και στη Σόφια, εκεί όπου την Τρίτη υπάρχει η πρώτη της φετινή ευρωπαϊκή υποχρέωση για το ULEB Cup, με την Ακαντέμικ.

    Μετά θα αποχωρήσει και τη θέση του θα πάρει ο 23χρονος νέος φόργουορντ της ομάδας που θα τον αντικαταστήσει.

    Αγωνιστικά τώρα, ο Μπάρτον για τη μάχη με τους Λαρισαίους, εκτός του Γουόκερ, μπορεί να υπολογίζει και σε όλους τους υπόλοιπους παίκτες του, στους οποίους επαναλαμβάνει ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουν τον αντίπαλο για να μπορέσουν να φύγουν από το γήπεδο του με το θετικό αποτέλεσμα.

    [10] Κόσμος

    Για κυβερνητική κωλυσιεργία μιλάει η εισαγγελέας Nτελ Πόντε εναντίον σερβικής κυβέρνησης

    3/11/2004 9:04:00 μμ

    Συντάκτης: Κώστας Μητρέλης

    Πιέσεις στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας και Κροατίας άσκησε η εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, που ασχολείται με το θέμα της πρώην Γιουγκοσλαβίας, επαναλαμβάνοντας την απαίτησή της για την σύλληψη κατηγορουμένων για εγκλήματα πολέμου. Σύμφωνα με την Κάρλα Ντελ Πόντε, είναι σκανδαλώδες το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Σερβίας αρνείται να συλλάβουν τους φυγάδες που κινούνται ελεύθεροι στη χώρα και οι οποίοι κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου. Συγκεκριμένα η κ. Ντελ Πόντε καταφέρθηκε εναντίον των σερβικών αρχών τονίζοντας ότι "ο πρωθυπουργός Βόισλαβ Κοστούνιτσα και τα μέλη της κυβέρνησής του, μου γνωστοποίησαν σαφώς ότι δεν είναι διατεθειμένοι να συλλάβουν και να προσαγάγουν στη Χάγη τους 15 φυγάδες που βρίσκονται στη Σερβία.

    "Δεν θα σταματήσουμε αν δεν αποδωθεί δικαιοσύνη"

    Περίοπτη θέση στη μαύρη λίστα της κας Ντελ Πόντε κατέχει ο στρατηγός Άντε Γκοτοβίνα, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης από το 2001, καθώς σύμφωνα με στοιχεία ήταν υπεύθυνος για τη σφαγή τουλάχιστον 150 Σέρβων της Κροατίας. Άλλωστε, η άρνηση της Σερβικής Δημοκρατίας να συνεργαστεί με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο καθυστερεί σημαντικά τις προσπάθειές για την ολοκλήρωση των εργασιών του και την απόδοση ποινών στους κατηγορούμενους, όπως σχολίασε η Κάρλα Ντελ Πόντε. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι εργασίες του δικαστηρίου θα ολοκληρωθούν μόνο όταν οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι υψηλόβαθμοι υπεύθυνοι για εγκλήματα πολέμου, αναφερόμενη στους Ράτκο Μλάντιτς, Ράντοβαν Κάρατζιτς και Άντε Γκοτοβίνα.

    [11] Υγεία

    Συναγερμός και στην Ελλάδα Διοξίνη σε ολλανδικό γάλα

    3/11/2004 9:12:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές, μετά τον εντοπισμό διοξίνης σε γάλα από την Ολλανδία. Η καρκινογόνος ουσία πέρασε στο γάλα από την τροφή που κατανάλωναν οι αγελάδες σε δυο ολλανδικά αγροκτήματα. Για προληπτικούς λόγους, το υπουργείο Γεωργίας της Ολλανδίας αποφάσισε να κλείσει προσωρινά 140 κτηνοτροφικές μονάδες, μέχρι να εξακριβωθεί αν υπάρχουν και άλλες ύποπτες παρτίδες γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.

    Πέρασε στο γάλα από ζωοτροφή

    Στα δυο αγροκτήματα, χρησιμοποιούταν για τροφή των ζώων ένα προϊόν πατάτας, το οποίο ήταν μολυσμένο με διοξίνη.

    Το ίδιο προϊόν χρησιμοποιείτο και σε άλλα αγροκτήματα, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία όχι μόνο για περισσότερες παρτίδες μολυσμένου γάλακτος αλλά και περαιτέρω μόλυνση της διατροφικής αλυσίδας .

    Για το λόγο αυτό το υπουργείο Γεωργίας της Ολλανδίας, έκλεισε προσωρινά 140 κτηνοτροφικές μονάδες και πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους, τα αποτελέσματα των οποίων θα γίνουν γνωστά την επόμενη βδομάδα.

    Ζωοτροφές με διοξίνη, είναι πιθανό να έχουν παρασκευαστεί και στη Γερμανία και το Βέλγιο.

    Στη χώρα μας εισάγουμε και κρέας και γάλα αγελάδας από την Ολλανδία, τη Γερμανία και το Βέλγιο και ήδη έχει σημάνει συναγερμός στις ελεγκτικές αρχές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

    [12] Αθλητισμός

    Έτοιμος ο Κατσουράνης

    3/11/2004 9:29:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/11/2004 10:11:45 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ευχάριστα ήταν σήμερα τα νέα για τον Φερνάντο Σάντος. Τέσσερις ημέρες πριν το ντέρμπι είδε τον Κώστα Κατσουράνη, να προπονείτε κανονικά, δείχνοντας ότι ξεπέρασε εντελώς το πρόβλημα στη μέση που τον ταλαιπωρούσε από το παιχνίδι με τον Άρη. Ο διεθνής μέσος είχε τραυματιστεί την Κυριακή σε ανύποπτη φάση και από τότε ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή προκειμένου να υποχωρήσουν οι πόνοι. Μοναδικό πονοκέφαλο πλέον για τον Πορτογάλο προπονητή μόνο ο Ιβάν Ρούσεφ, που την Πέμπτη θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης για να διαπιστωθεί αν θα μπορέσει να πάρει κανονικά μέρος στον κρίσιμο αγώνα. Απεναντίας θα πρέπει να αποκλειστεί η συμμετοχή των Καμπάνταη και Αμπονσά, που για άλλη μια φορά δεν μπόρεσαν να μπουν σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων.

    Μεγάλη ζήτηση τα εισιτήρια

    Σήμερα, πάντως, ο Σάντος άφησε να διαφανούν τα σχέδια του για το ντέρμπι. Κι αυτό, γιατί στο οικογενειακό διπλό δοκίμασε από την αρχή σε θέση σέντερ φορ τον Αλεσάντρο Σοάρες, κάτι που σημαίνει πως την Κυριακή ο Βραζιλιάνος θα αγωνιστεί από την αρχή ως προωθημένος.

    Στην αριστερή πλευρά θα αγωνιστεί ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης και στη δεξιά ο Σίμος Κρασσάς. Για μία ακόμη φορά η Ένωση θα παραταχθεί με σύστημα 4-3-3, ενώ στον ανασταλτικό τομέα, ο Ασουνσάο θα αναλάβει την επιτήρηση του Ριβάλντο και ο Κόντης τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

    Την ίδια ώρα οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ βλέπουν τα εισιτήρια του αγώνα να φεύγουν από τα γκισέ του ΟΑΚΑ με καταπληκτική ταχύτητα.

    Οι φίλαθλοι της Ένωσης που τόσο συμπαραστέκονται στην ομάδα τους φέτος, αναμένεται να δώσουν ακόμα μια φορά βροντερό παρών στον ντέρμπι, ενώ όπως αναφέρετε πολύς κόσμος αναμένεται και από την επαρχία.

    Ήδη στην κυκλοφορία έχουν δοθεί 34.000 εισιτήρια, ενώ την Πέμπτη αναμένεται να δοθούν αλλά 14.000.

    Ενδιαφέρον για Σκοπιανό αμυντικό

    Στα μεταγραφικά, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΕΚ παρακολουθεί τον 25χρονο Σκοπιανό Αλεξάντρ Βασόφσκι, που αγωνίζεται στη Βαρντάρ Σκοπίων στη θέση του κεντρικού αμυντικού κα το καλοκαίρι μένει ελεύθερος, ενώ και η τιμή του είναι προσιτή για τα οικονομικά δεδομένα της ΑΕΚ. Τον Βασόφσκι έχει προτείνει ο Σαβέφσκι .

    Εν τω μεταξύ σύμφωνα με σημερινή απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ η ΠΑΕ ΑΕΚ καλείται να καταβάλλει 550.000 ευρώ, συνολικά, σε δύο πρώην ποδοσφαιριστές της, τον Δημήτρη Ναλιτζή και τον Μιχάλη Κασάπη.

    Συγκεκριμένα, η Δευτεροβάθμια, που έκανε δεκτές τις προσφυγές των δύο παικτών, επιδίκασε 300.000 ευρώ στο Ναλιτζή και 250.00 στον Κασάπη.

    Όπως είναι γνωστό όμως η ΠΑΕ έχει έρθει σε συμφωνία με τους δυο παίκτες για την καταβολή των χρημάτων.

    [13] Αθλητισμός

    Ολυμπιακός: Με το αριστερό στην Ευρωλίγκα

    3/11/2004 9:49:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ιδανικός αυτόχειρας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα. Οι "ερυθρόλευκοι" ηττήθηκαν εντός έδρας από την Κλιμάκιο Μπολόνια ή αλλιώς Φορτιτούντο με 71-76, παρά το γεγονός ότι στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρισκόταν μπροστά με 8 πόντους. Στο τέλος όμως οι Ιταλοί πιο ψύχραιμοι κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

    Όπως έπρεπε στο ά

    Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα από τους Ιταλούς. Με οδηγό τον νεοαποκτηθέντα πλέι μέικερ Μάρκιου Πέρι που "ζωγράφιζε" μέσα στο γήπεδο αλλά και τον Γιούρκοβιτς πήρε μία διαφορά 6 πόντων, (23-17). Όμως η είσοδος του Σμόντιτς, οι Ιταλοί ισορρόπησαν και μείωσαν στο καλάθι με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. (26-24).

    Στη δεύτερη περίοδο ο Αγαδάκος έκανε "πάρτι" μέσα στο καλάθι της Φορτιτούντο και άνοιξε τη ψαλίδα για τους γηπεδούχους. Όμως οι Ιταλοί με τον Σμόντιτς να παραμένει η πιο αξιόπιστη λύση στην επίθεη, μείωσαν στους 5 πόντους, 40-35. Στο τέλος του ημιχρόνου η ομάδα του Καζλάουσκας με τον Βούκσεβιτς "μπροστάρη" κατάφερε να προηγηθεί με 45-39.

    Αυτοκτόνησε την επανάληψη

    Η επανάληψη βρήκε τους Ιταλούς να ξεκινάνε πιο δυνατά και με κύριους εκφραστές τους Ντάγκλας και Βούγιανιτς πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα στο 27 με 49-50. Αυτό ξύπνησε τους "κόκκινους" οι οποίοι και σε συνδυασμό με με την είσοδο του Ζορόσκι στο παιχνίδι, αντεπιτέθηκαν και βρέθηκαν να προηγούνται με 60-52, μ τη λήξη της τρίτης περιόδου.

    Το τέταρτο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε θρίλερ, με κακό τέλος για τον Ολυμπιακό. Με ρόλο εκτελεστή τον Στέφανο Μαντσινέλι οι Ιταλοί πρώτα μείωσαν σε 63-61, φέρνοντας τις δύο ομάδες να ξεκινάνε από την αρχή. Στη συνέχεια οι "ερυθρόλευκοι" αγχώθηκαν, ΄ταν αρκετά άστοχοι και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι Μπολονέζοι. Στο 35 προηγήθηκαν με 63-67, αλλά ένα ξέσπασμα του Πέρι έφερε το παιχνίδι στα ίσα, (71-71). Στη ρουλέτα των βολών τα τελευταία λεπτά, οι Ιταλοί ήταν ψυχραιμότεροι και πήραν εν τέλει το ροζ φύλλο αγώνα. Τελικό σκορ 71-76.

    Τα δεκάλεπτα: 26-24, 45-39, 60-52, 71-76

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιόνας Καζλάουσκας): Ποστέλ 9, Πέρι 18, Γιούρκοβιτς 5 (1), Βούκσεβτς 15(2), Ζορόσκι 9 (1), Αγαδάκος 11, Καλαμπόκης, Οβτσινα 4, Σκλάβος.

    ΚΛΙΜΑΜΙΟ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (Γιάσμιν Ρέπεσα): Μπασίλε 2, Ράντσικ 7, Μπελινέλι 2, Μαντσινέλι 11, Ντάγξκλας 11 (2), Σμόντιτς 18(2), Λόρμπεκ 4, Βούγιανιτς 14 (1),Ποτζέκο 2, Μπάγκαριτς 5.

    [14] Κοινωνία

    Δεκτές οι προσφυγές των κατοίκων Ακύρωσε το ΣτΕ τις αποφάσεις για το κτήμα Θων

    3/11/2004 10:33:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πάρανομο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα για την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στο πρώην κτήμα Θων, αλλά και την οικοδομική άδεια που επέτρεψε στην Τεχνική Εταιρεία "Μπάμπης Βωβός" να ανεγείρει οκταόροφο κτίριο γραφείων και καταστημάτων, καθώς και υπόγειο χώρο στάθμευσης στη συμβολή των οδών Λεωφόρου Αλεξάνδρας και Κηφισίας. Το Ε' Τμήμα του ΣτΕ, με αυξημένη επταμελή σύνθεση έκανε δεκτές τις προσφυγές των κατοίκων της περιοχής και πολιτιστικών συλλόγων. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο ρυμοτομικός σχεδιασμός έγινε όχι με βάση τα πολεοδομικά κριτήρια και την αρχή της αναλογικότητας, αλλά για να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα.

    [15] Αθλητισμός

    Ντεμόλ: "Δεν φοβόμαστε"

    3/11/2004 10:48:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Αισιόδοξος πως το Αιγάλεω θα πετύχει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στη Σερβία κόντρα στη Παρτιζάν για το Κύπελλο UEFA, εμφανίστηκε ο Στεφάν Ντεμόλ. Ο προπονητής του "Σίτι" έδειξε πως δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Δεν θα ήμασταν εδώ, αν δεν πιστεύαμε στο θετικό αποτέλεσμα".

    Στη Σερβία με φιλοδοξίες

    Ο Στεφάν Ντεμόλ στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου τόνισε πως και ο ίδιος αλλά και όλη η ομάδα του Αιγάλεω, έφτασαν στο Βελιγράδι με φιλοδοξίες. "Αν δεν είχα φιλοδοξίες, δεν θα είχα έρθει. Γνωρίζουμε ότι η Παρτιζάν είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά δεν ήρθαμε εδώ για να χάσουμε. Εχω δει την αντίπαλη ομάδα σε πολλές κασέτες και είναι πολύ καλή στην επίθεση και ταυτόχρονα δέχεται πολύ δύσκολα το γκολ. Παρόλα αυτά, εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας και να πετύχουμε γκολ".

    Αγωνιστικά ο Βέλγος προπονητής έχει να προβληματίζεται για την απουσία του Ανέστη Αγρίτη, που θα λείψει λόγω τιμωρίας. Από εκεί και πέρα όλοι οι υπόλοιποι πάικτες είναι "ετοιμοπόλεμοι". Η πιθανή ενδεκάδα: Σιντιμπέ, Εντουσέι, Παπουτσής, Αλεξόπουλος, Ψωμάς, Σκοπελίτης, Μπάρκογλου, Φωτάκης, Μανουσάκης, Φρισενμπίχλερ, Μακρής.

    Επεισοδιακή άφιξη

    Τα απρόοπτα με τις ελληνικές αποστολές συνεχίστηκαν και στο Αιγάλεω. Μετά από σπασμένο πούλμαν του Παναθηναϊκού στο Λονδίνο αλλά και την περιπέτεια του Σκάζνι, ήρθε να προστεθεί και η επεισοδιακή άφιξη του "Σίτι" στο Βελιγράδι. Η ελληνική αποστολή αναγκάστηκε να ταξιδέψει με ελικοφόρο, καθώς το αεροπλάνο ήταν πολύ μικρό σε μέγεθος και οι παίκτες αισθάνθηκαν άβολα ως προς την ανθεκτικότητα του. Πάντως τέλος καλό όλα καλά, αφού οι παίκτες έφτασαν και προπονήθηκαν κανονικά.

    [16] Αμερικανικές εκλογές

    Στο Λευκό Οίκο για άλλα τέσσερα χρόνια Και πάλι Μπους

    3/11/2004 10:53:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/11/2004 11:26:49 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ακόμα τέσσερα χρόνια παραμονής στο Λευκό Οίκο, εξασφάλισε ο Τζορτζ Μπους. Με καταμετρημένο πλέον σχεδόν το σύνολο των ψήφων σε όλη την επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών ο Αμερικανός πρόεδρος συγκεντρώνει ποσοστό 51% έναντι 48% του αντιπάλου του Τζον Κέρι και εξασφαλίζει 274 εκλέκτορες (χρειαζόταν 270 για να επανεκλεγεί). Στην πρώτη ομιλία, μετά τη νίκη, ο Τζορτζ Μπους έκανε λόγο για ιστορική νίκη, συνεχάρη τους αντιπάλους του και έστειλε μήνυμα ενότητας. "Πρέπει να είστε περήφανοι για τις προσπάθειες σας" τόνισε. Νωρίτερα, μιλώντας από τη Βοστόνη, ο Γερουσιαστής Κέρι παραδέχθηκε την ήττα του και υπογράμμισε την ανάγκη να ξεπεραστεί η πόλωση των τελευταίων ημερών. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζορτζ Μπους για να τον συγχαρεί για τη νίκη του. Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στον Αμερικανό πρόεδρο στέλνουν ηγέτες από όλον τον κόσμο.

    Υπερασπίζονται την ενότητα

    "Η Αμερική μίλησε. Με ταπεινότητα αποδέχομαι την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το πρόσωπο μου οι Αμερικανοί πολίτες και υπόσχομαι να κυβερνήσω εξ ονόματος όλου του αμερικανικού λαού "

    Με αυτά τα λόγια, ο Αμερικανός Πρόεδρος ευχαρίστησε τον αμερικανικό λαό, δεσμεύθηκε να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες του ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους πολιτικούς του αντιπάλους .

    Νωρίτερα, μιλώντας σε ψηφοφόρους του στη Βοστόνη, ο Τζον Κέρι, αφού παραδέχθηκε την ήττα των Δημοκρατικών έστειλε μήνυμα ενότητας.

    "Δεν μπορούμε να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές " τόνισε επισημαίνοντας ότι από σήμερα κιόλας θα πρέπει να αρχίσει η διαδικασία της επούλωσης.

    To μη αναστρέψιμο προβάδισμα των 136.000 ψήφων που είχε ο Τζορτζ Μπους στο Οχάιο, οδήγησε τον Τζον Κέρι να τηλεφωνήσει πολύ νωρίς στον Αμερικανό Πρόεδρο και να τον συγχαρεί για τη νίκη του.

    "Συγχαρητήρια κύριε Πρόεδρε " είπε ο Τζον Κέρι στον Τζορτζ Μπους επισημαίνοντας του την ανάγκη να ξεπεραστεί η πόλωση και να προχωρήσει μπροστά και ενωμένος ο αμερικανικός λαός.

    Ο Τζορτζ Μπους ανταπέδωσε, χαρακτηρίζοντας τον Γερουσιαστή Κέρι "θαυμάσιο" και "δύσκολο αντίπαλο".

    "Πρέπει να είσαι περήφανος για τον αγώνα που έδωσες " τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος και συμφώνησε ότι θα πρέπει να εργασθούν από κοινού για την ενότητα .

    Συγχαρητήρια

    Συγχαρητήρια απηύθυναν στον Αμερικανό Πρόεδρο για την επανεκλογή του η Ε.Ε. το ΝΑΤΟ ο ΟΗΕ, πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες που εξέφρασαν την ευχή για στενότερη διμερή συνεργασία, αλλά και η κυβέρνηση του Ισραήλ και ο Γιάσερ Αραφάτ.

    Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι οι μακρόχρονοι και στενοί δεσμοί ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και στο μέλλον .

    Νωρίτερα, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τόμας Μίλερ σε τηλεοπτική του συνέντευξη στη ΝΕΤ χαρακτήρισε "σταθερές και πολύ καλά εδραιωμένες" τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η τρομο-φοβία ευνόησε τον Μπους

    Οι πρώτες αντιδράσεις

    Παραδέχτηκε την ήττα του ο Κέρι

    Ψηφοφορία μετ' εμποδίων

    Φήμες για προβάδισμα Κέρι στη Γουόλ Στριτ

    Αλλάζει ο πλανητάρχης;

    [17] Μ. Ανατολή

    Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της ΟΑΠ Στην Τυνησία ο Αραφάτ για ανάρρωση

    3/11/2004 11:08:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Στην Τυνησία θα μεταβεί ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Γιάσερ Αραφάτ για ανάρρωση, μετά το πέρας της νοσηλείας του στη Γαλλία, δήλωσε ο Φαρούκ Καντούμι, επικεφαλής του πολιτικού τμήματος (εξωτερικών υποθέσεων) της ΟΑΠ. "Έπειτα από τη νοσηλεία του, θα έχει ανάγκη μία περίοδο ανάρρωσης. Αυτό θα γίνει εδώ στην Τυνησία, σύντομα αν θέλει ο Θεός", δήλωσε ο Καντούμι λίγο πριν την αναχώρησή του για το Παρίσι επικεφαλής μιας αντιπροσωπείας. Ο Φαρούκ Καντούμι θα επισκεφθεί τον Αραφάτ συνοδευόμενος από τον Μοχάμεντ Γάνιμ, μέλος της κεντρικής επιτροπής του κινήματος του Παλαιστίνιου ηγέτη, Φατάχ και τον Άχμεντ Άφαν, αναπληρωτή αρχηγό του γενικού επιτελείου, τους τρεις αξιωματούχους που διαμένουν μόνιμα στην Τυνησία. Απαντώντας σε ερώτηση εάν ο Παλαιστίνιος ηγέτης μπορεί να έχει υποστεί δηλητηρίαση, ο Καντούμι είπε πως "οι ιατρικές εκθέσεις που θα δοθούν αύριο Πέμπτη στη δημοσιότητα θα μας δώσουν μιαν εξήγηση για την αρρώστια του". "Η κατάσταση της υγείας του Γιάσερ Αραφάτ είναι σταθερή, αλλά έχει ακόμη ανάγκη νοσηλείας και ιατρικών εξετάσεων ώστε να εξακριβωθεί η φύση της αρρώστιας του", πρόσθεσε.

    [18] Αθλητισμός

    Εκπληκτικός ο Ηρακλής

    3/11/2004 11:11:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ιδανικό ξεκίνημα έκανε η ομάδα του Ηρακλή στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ Βόλεϊ. Ο "Γηραιός" επικράτησε της γερμανικής Φριντσερχάφεν με 3-0 σετ (25-22, 25-21, 25-21) για την 1η αγωνιστική της διοργάνωσης με εκπληκτική απόδοση και δείχνοντας πως φέτος μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά.

    Κυρίαρχος

    Οι "κυανόλευκοι" ξεκίνησαν καλά τον αγώνα και βρέθηκαν να προηγούνται με 5-3 . Όμως κάποια λάθη αλλά και η άνοδος των αντιπάλων, οδήγησαν τη γερμανική ομάδα να ισοφαρίσει σε 14-14. Κλέιτον και Λόι Μπολ για τον Ηρακλή, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και με δύναμη στο μπλοκ και πολύ καλές επιθέσεις, η ομάδα του Άλεκου Λεώνη επικράτησε με 25-22, κάνοντας το 1-0 στα σετ.

    Στο δεύτερο σετ οι Γερμανοί ξεκίνησαν πιο δυνατά και προηγήθηκαν με 7-5. Τα μεγάλα όπλα όμως της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Κράβαρικ, Μπάεφ και Στάνλει έφεραν την ομάδα μπροστά με 10-9. Από εκεί και πέρα ο "ΗΡΑ" δεν επέτρεψε στους Γερμανούς να περάσουν σε αντεπεξέλθουν σε καμία στιγμή και πήρε και το δεύτερο σετ με 25-21.

    Σε ίδιο μοτίβο κινήθηκε και το τρίτο σετ με τους Γερμανούς να προσπαθούν αλλά τον Ηρακλή να "κρατάει" το προβάδισμα σ όλη τη διάρκεια. Έτσι με όπλο το μπλοκ, ο "Γηραιός" κατλαφερε να πάρει και το τρίτο σετ με 25-21, κάνοντας το 3-0 και πετυχαίνοντας τη νίκη στην ευρωπαϊκή του πρεμιέρα. Κορυφαίοι οι Κράβαρικ, Μπάεφ και οι Αμερικανοί Στάνλει και Μπολ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 3 November 2004 - 21:52:10 UTC