Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αντίο ρε γαμώτο"
  • [02] Απαγόρευση κυκλοφορίας Σφοδρές επιθέσεις στη Μοσούλη
  • [03] Δύσκολο το Καζαχστάν
  • [04] Για 26 εκατ. πολίτες που υποφέρουν Έκκληση Ανάν
  • [05] Δυσκολη η θέση της μετά την επανεκλογή Μπους Δεν κάνει πίσω η Β. Κορέα
  • [06] Για παράβαση προσωπικών δεδομένων Σύλληψη δημοσιογράφου και εικονολήπτη
  • [07] Σύγχυση με Ζάετς
  • [08] Σε ετοιμότητα η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας Νέα επιδείνωση
  • [09] Για να συναντηθεί με τον Μπους Στην Ουάσινγκτον ο Μπλερ
  • [10] Πρωταθλήτρια Λετονίας η Σκόντο Ρίγα
  • [11] Ενισχύεται ο Παναθηναϊκός
  • [12] Στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του ΠΑΣΟΚ Διάλογος για την

    [01] Αθλητισμός

    "Αντίο ρε γαμώτο"

    11/11/2004 7:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μία μεγάλη μορφή του Ελληνικού Αθλητισμού, λέει "οριστικό αντίο" στον Στίβο, που τόσο αγάπησε. Η Βούλα Πατουλίδου, χρυσή Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης το 1992 στα 100μ. με εμπόδια Γυναικών, αποφάσισε να σταματήσει την ένδοξη καριέρα της. Η "τελευταία πράξη" θα παιχτεί την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στη 13:00, όπου η Ελληνίδα δρομέας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στη Συνεδριακή αίθουσα της Ολυμπιακής Επιτροπής, όπου και θα ανακοινώσει την απόφαση της.

    Πρόσκληση προς όλους

    Η Ολυμπιονίκης μας απέστειλε πρόσκληση προς όλους που θα θέλουν να την τιμήσουν στο "κύκνειο άσμα" της από τους χώρους του Στίβου. Η Πατουλίδου, που είχε συγκινήσει το πανελλήνιο με την νίκη της αλλά και την έκφραση "Γιο την Ελλάδα ρε γαμώτο", μας υπενθυμίζει την ένταση μέσω αυτής της πρόσκλησης που την ονομάζει : "Αντίο ρε γαμώτο". Παράλληλα γράφει και ένα μικρό "ποίημα", που "ερμηνεύει" την απόφαση της, το οποίο αναφέρει: "Σταματάω για να τρέχω τώρα περισσότερο. Αρχίζω το β' πρόγραμμα της ζωής μου. Θέλω να γίνω μοχλός που θα σηκώσει την Ελλάδα ψηλότερα".

    [02] Ιράκ

    Απαγόρευση κυκλοφορίας Σφοδρές επιθέσεις στη Μοσούλη

    11/11/2004 7:37:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Αεροπορικές επιδρομές και χερσαίες επιθέσεις σε κρησφύγετα ανταρτών στη Μοσούλη, εξαπέλυσε ο αμερικανικός στρατός. "Στόχος ήταν συγκεκριμένοι τομείς της πόλης όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένες αντι-ιρακινές δυνάμεις", δήλωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος. Στο μεταξύ, αντάρτες επιτέθηκαν το πρωί της Πέμπτης σε έξι αστυνομικά τμήματα στη Μοσούλη, απ' όπου έκλεψαν όπλα και πυρομαχικά, ενώ στη συνέχεια έβαλαν φωτιά σε ορισμένα κτίρια. Την Τετάρτη, ο κυβερνήτης της Μοσούλης κήρυξε απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη μετά το θάνατο πέντε ανθρώπων, εκ των οποίων τριών αστυνομικών, σε ανταλλαγές πυροβολισμών.

    [03] Αθλητισμός

    Δύσκολο το Καζαχστάν

    11/11/2004 8:37:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Όπως συνηθίζεται μια ημέρα πριν τον αγώνα της εθνικής ανδρών, η αντίστοιχη των Ελπίδων δίνει τον δικό της αγώνα και έτσι την Τρίτη, οι Ελπίδες μας θα τεθούν αντιμέτωπες με τις αντίστοιχες του Καζαχστάν, σε έναν αγώνα που σύμφωνα με τον Στέλιο Αποσπόρη, είναι καθοριστικός για την συνέχεια. "Θεωρώ τον αγώνα με το Καζακστάν αρκετά δύσκολο, γιατί για μας υπάρχει μόνο ένα αποτέλεσμα, το οποίο είναι η νίκη", δήλωσε ο Αποσπόρης και συνέχισε, "Το Καζακστάν είναι από τις ομάδες-ρυθμιστές του ομίλου. Τα φαβορί για την πρόκριση είναι, κατά τη γνώμη μου, η Τουρκία, η Δανία, η Ουκρανία και η Ελλάδα. Πιστεύω, όμως, ότι και οι υπόλοιπες τρεις ομάδες είναι σε θέση να συγκεντρώσουν αρκετούς βαθμούς, κάνοντας την έκπληξη σε κάποια ματς. Είχαμε κάποια προβλήματα τραυματισμών με τους Πλιάγκα, Τζιόλη και Γουνδουλάκη, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα ξεπεραστούν". Δηλώσεις έκανε και ο μέσος της ΑΕΚ και της Εθνικής, Χρήστος Μπούρμπος: "Θα είναι ένα δύσκολο ματς. Η ήττα από την Ουκρανία μας στοίχισε, καθώς δεν αξίζαμε αυτό το αποτέλεσμα. Είμαστε το φαβορί για την πρόκριση, αλλά οφείλουμε να το αποδεικνύουμε συνέχεια μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είμαι αισιόδοξος ότι στον αγώνα με το Καζακστάν θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης".

    [04] Κόσμος

    Για 26 εκατ. πολίτες που υποφέρουν Έκκληση Ανάν

    11/11/2004 8:38:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ανθρωπιστική έκκληση απεύθυνε ο γ.γ του ΟΗΕ, Κόφι Αναν, μιλώντας σε εκπροσώπους των κυβερνήσεων της Ιαπωνίας, της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. "Τα Ηνωμένα Έθνη χρειάζονται 1,7 δισεκατομμύριο δολάρια για να προσφέρουν βοήθεια σε 26 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο που αγωνίζονται για να επιβιώσουν από διάφορες διενέξεις και φυσικές καταστροφές", τόνισε ο κ. Ανάν. "Είμαστε εδώ για να χτυπήσουμε τον κώδωνα του κινδύνου υπέρ των 26 εκατομμυρίων ανθρώπων που αγωνίζονται να επιβιώσουν από τις συνέπειες πολέμων και άλλων επειγόντων καταστάσεων", δήλωσε ο γ.γ του ΟΗΕ, απευθυνόμενος στην ομάδα δωρητών που συναντήθηκαν την Πέμπτη, στην έδρα του ΟΗΕ, στη Ν.Υόρκη. Η έκκληση του κ. Αναν έγινε με αφορμή τα προγράμματα παροχής βοήθειας του 2005.

    Επιστολές στις χώρες-δωρητές

    "Ανταποκρινόμενες στην έκκληση αυτή οι διάφορες χώρες θα πρέπει να εργαστούν από κοινού και να βοηθήσουν τα εκατομμύρια των κατοίκων που έχουν ανάγκη και να κάνουν μια πολύ σημαντική επένδυση για το κοινό μας μέλλον", πρόσθεσε ο κ. Αναν.

    Επίσης, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ανέφερε ότι στα 26 εκατομμύρια άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια περιλαμβάνονται πολίτες από το Μπουρούντι, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τη Σομαλία, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, την Ακτή του Ελεφαντοστού, τα κατεχόμενα από το Ισραήλ Παλαιστινιακά Εδάφη και την Τσετσενία.

    Τέλος, έστειλε επιστολές στις χώρες-δωρητές για να τους ζητήσει οικονομική ενίσχυση και να προετοιμαστούν για μια μεγάλη σύνοδο δωρητών που θα γίνει προσεχώς στη Γενεύη.

    [05] Κόσμος

    Δυσκολη η θέση της μετά την επανεκλογή Μπους Δεν κάνει πίσω η Β. Κορέα στα πυρηνικά

    11/11/2004 8:51:00 μμ

    Συντάκτης: Κώστας Μητρέλης

    Η επανεκλογή του Τζορτζ Μπους χάλασε τα σχέδια της Βόρειας Κορέας, η οποία δεν φαίνεται διατεθειμένη να εμπλακεί σε συνομιλίες σχετικά με το πυρηνικό της πρόγραμμα. Η Πιονγιάνγκ ήλπιζε σε εκλογή του Κέρι για να σταματήσει ο κύκλος διαπραγματεύσεων που σκοπό είχαν να πείσουν την Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει τα σχέδιά της, για κατασκευή πυρηνικών όπλων. Μέχρι τώρα, έχουν πραγματοποιηθεί τρεις διακρατικές συζητήσεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, ενώ η Κορέα αρνήθηκε να γίνει μια τέταρτη, καθώς, σύμφωνα με αναλυτές, δεν έβλεπε νόημα σε αυτή, πριν τις αμερικανικές εκλογές.

    Παράλληλα, η Πιονγιάνγκ βλέπει την περίπτωση οικονομικής βοήθειας από την Ιαπωνία να απομακρύνεται, καθώς η τελευταία δεν είναι διατεθειμένη να βοηθήσει την Κορέα, αν δεν βεβαιωθεί για την τύχη δύο Ιαπώνων, οι οποίοι είχαν απαχθεί από τους Κορεάτες τις δεκαετίες του 70 και 80. Αν και το κορεάτικο καθεστώς είχε επιτρέψει σε πέντε Ιάπωνες, που επίσης είχαν απαχθεί, να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, δηλώνει ότι οι άλλοι δύο είναι νεκροί. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν πείθει την Ιαπωνία, η οποία ζητά αποδείξεις του θανάτου τους.

    [06] Κοινωνία

    Για παράβαση προσωπικών δεδομένων Σύλληψη δημοσιογράφου και εικονολήπτη

    11/11/2004 9:03:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο δημοσιογράφος Κ. Φλαμής και ο εικονολήπτης Θανάσης Καφετζής των τηλεοπτικών σταθμών "Super B" και του "ΑΝΤ 1", κατηγορούμενοι για παράβαση προσωπικών δεδομένων. Ο δημοσιογράφος θέλησε να καταγράψει την άποψη Αλβανού, ο οποίος είχε συλληφθεί γιατί οδηγούσε μεθυσμένος και οδηγείτο στον Εισαγγελέα κατηγορούμενος για σειρά παραβάσεων του Κ.Ο.Κ. και πρόκληση υλικών ζημιών σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Για την κάλυψη του θέματος, είχε δώσει την συγκατάθεση του και ο συλληφθείς. Ο εισαγγελέας Απ. Τζαμαλής διέταξε τη σύλληψη των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. Και οι δύο κρατήθηκαν για δύο περίπου ώρες στο Β' Αστυνομικό Τμήμα και αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού ορίσθηκε τακτική δικάσιμος για τις 15 Δεκεμβρίου. Το περιστατικό, προκάλεσε αντιδράσεις στους δημοσιογραφικούς κύκλους και καταγγέλθηκε από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου και Νήσων.

    [07] Αθλητισμός

    Σύγχυση με Ζάετς

    11/11/2004 9:28:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο προπονητής της Πόρτσμουθ δεν θέλει τον Ζάετς, ο πρόεδρος τρέφει μεγάλη εκτίμηση και ο Κροάτης ακόμη δεν έχει παραιτηθεί επισήμως από τον Παναθηναϊκό. Ο Μίλαν Μάνταριτς, πρόεδρος της ομάδας, μίλησε πριν λίγη ώρα στην ΕΡΑ Σπορ και τόνισε πως δεν υπάρχει καμί ασυμφωνία με τον Ζάετς, καθώς ακόμη δεν υπάρχει "διαζύγιο" με τον Παναθηναϊκό. Παρόλα αυτά δεν αρνήθηκε πως στο μέλλον και ίσως στο άμεσο, μπορεί να υπάρξει πιθανότητα συνεργασίας. "Τον ξέρω πολλά χρόνια, είμαστε φίλοι, τρέφω μεγάλη εκτίμηση γι΄ αυτόν και έχει πολύ καλό όνομα στο χώρο του ποδοσφαίρου", επεσήμανε ο Μάνταριτς και συμπλήρωσε, "Αυτό που συμβαίνει στην ομάδα μου εδώ και καιρό, είναι ότι θέλω να επεκτείνω το μάνατζμεντ. Και ο κύριος Ζάετς είναι ένας από τους ανθρώπους για τη συγκεκριμένη δουλειά, κυρίως όταν παραιτηθεί από τον Παναθηναϊκό. Αυτή τη στιγμή όμως δεν έχουμε καμία συμφωνία, δεν υπάρχει καμία δέσμευση από τις δύο πλευρές, αλλά μπορεί να υπάρξει πιθανότητα στο μέλλον". Ο Μάνταριτς τόνισε ιδιαίτερα πως δεν έχει ενημερωθεί για παραίτηση του Ζάετς από τον Παναθηναϊκό, ενώ κατέληξε μπερδεύοντας ακόμη περισσότερο την υπόθεση, αφού είπε χαρακτηριστικά, "Όταν μίλησα μαζί του, έμαθα ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάει στην Ιαπωνία".

    Για Μπασινά

    Ο πρόεδρος της Πόρτσμουθ ρωτήθηκε και για την περίπτωση του Άγγελου Μπασινά, που είχε βρεθεί στο στόχαστρο του αγγλικού συλλόγου το περασμένο καλοκαίρι. Ο κ. Μάνταριτς είπε ότι η μεταγραφή δεν έγινε, όχι λόγω κόστους, αλλά λόγω των επιφυλάξεων που εξέφρασε ο προπονητής της ομάδας, Χάρι Ρέντναπ. Άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει στο μέλλον, αφού επεσήμανε πως ο Άγγλος τεχνικός άλλαξε γνώμη όταν είδε τον διεθνή μέσο στο φιλικό των δύο ομάδων, πριν περίπου τρεις μήνες. "Τότε ήταν δύσκολο, γιατί ο Παναθηναϊκός θα έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν θα ήταν εύκολο να τον αντικαταστήσει", υπογράμμισε ο κ. Μάνταριτς.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ρέντναπ κατά Ζάετς

    [08] Κοινωνία

    Σε ετοιμότητα η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας Νέα επιδείνωση

    11/11/2004 9:38:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σε ετοιμότητα βρίσκεται η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και η Πυροσβεστική για την αντιμετώπιση προβλημάτων, που θα προκύψουν από τη νέα επιδείνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, το Σαββατοκύριακο οι καταιγίδες θα είναι έντονες, ενώ στα πελάγη αναμένεται να επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι, που θα φθάσουν και τα 9 μποφόρ. Από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας οι άνεμοι θα μετατραπούν σε βόρειους και η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου. Αναμένεται να χιονίσει στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μικροπροβλήματα στην Αθήνα

    [09] Κόσμος

    Για να συναντηθεί με τον Μπους Στην Ουάσινγκτον ο Μπλερ

    11/11/2004 9:50:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ θα είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που θα συναντήσει τον Μπους μετά την επανεκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ, αναχωρώντας αργά το απόγευμα της Πέμπτης για την Ουάσινγκτον. Τα θέματα, που θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων των δυο ηγετών θα είναι κυρίως η κατάσταση στο Ιράκ και τη Μέση Ανατολή, αλλά και ο αγώνας κατά των κλιματικών αλλαγών. Μάλιστα, όσον αφορά τη Μέση Ανατολή, εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού τόνισε, ότι οι Μπους και Μπλερ θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν "από τη νέα εποχή" που αρχίζει μετά το θάνατο του Γιάσερ Αραφάτ για να δώσουν ένα μήνυμα για την έναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας στην περιοχή.

    Με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

    Η ίδια πηγή ανέφερε, ότι οι ηγέτες έχουν την πρόθεση να θέσουν επί τάπητος ένα σχέδιο εργασίας, που να αφορά όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και το οποίο θα περιλαμβάνει "μέτρα που θα αποσκοπούν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης", ώστε να ξεκινήσει η ειρηνευτική διαδικασία και να ενεργοποιηθεί ο "οδικός χάρτης".

    Ο ίδιος εκτίμησε, ότι θα βοηθήσει πολύ, αν η κοινή γνώμη δει "τον Πρόεδρο Μπους και τον πρωθυπουργό Μπλερ να λένε, ότι παίρνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους το ζήτημα και ότι δεσμεύονται υπέρ της ειρήνευσης".

    [10] Αθλητισμός

    Πρωταθλήτρια Λετονίας η Σκόντο Ρίγα

    11/11/2004 9:58:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ένα σπουδαίο ρεκόρ για τα πρωταθλήματα της Ευρώπης σημείωσε η Σκόντο Ρίγα, καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα Λετονίας για 14η συνεχόμενη χρονιά. Έτσι η λετονική ομάδα ξέφυγε και πάλι από την Ρόζενμποργκ που πριν μια εβδομάδα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Νορβηγίας για 13η συνεχόμενη χρονιά και την είχε φτάσει στην κούρσα των συνεχών τίτλων. Πάντως η φετινή χρονιά ήταν μάλλον η πιο δύσκολη για την Σκόντο αφού ο τίτλος κρίθηκε στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής. Η δεύτερη Μέταλουργκς Λιεπάγιας απείχε μόλις τρεις βαθμούς και η Σκόντο χρειαζόταν έστω και την ισοπαλία απέναντι στην Ντίτον Νταουγκάβπιλς. Το αποτέλεσμα ήταν να την συντρίψει με 6-0 και να κατακτήσει τον τίτλο μέσα σε πανηγυρικό κλίμα.

    [11] Αθλητισμός

    Ενισχύεται ο Παναθηναϊκός

    11/11/2004 10:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2004 10:48:04 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Άμεσες ήταν οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό μετά την δυσάρεστη έκπληξη με την ήττα από την ΤΣΣΚΑ, καθώς οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι αποφάσισαν να δώσουν το ελεύθερο στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και να εγκρίνουν το αίτημά του για την απόκτηση ενός παίκτη. Ήδη από σήμερα ο προπονητής του Παναθηναϊκού ξεκίνησε το "κυνήγι" των στόχων του, ωστόσο το πρόβλημα είναι πως την δεδομένη στιγμή οι επιλογές που έχει είναι περιορισμένες. Ο Ομπράντοβιτς αναζητά είτε έναν παίκτη που θα αγωνίζεται βασικά στην θέση "2" και θα έχει την δυνατότητα να παίξει και 3άρι, είτε έναν που θα αγωνίζεται στην θέση "3" και θα μπορεί να παίξει και στην θέση "4". Αρκετά ονόματα ελεύθερων παικτών έχουν προταθεί στον Ομπράντοβιτς, αλλά κανένα από αυτά δεν συγκεντρώνει τα στοιχεία που ψάχνει ο Σέρβος τεχνικός.

    [12] Κοινωνία

    Στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του ΠΑΣΟΚ Διάλογος για την Παιδεία

    11/11/2004 10:41:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2004 11:10:26 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων από τα σχολεία της περιοχής Ελευσίνας συναντήθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο Γιώργος Παπανδρέου στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του ΠΑΣΟΚ. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στάθηκε κυρίως στην ανάγκη αύξησης των πόρων για την Παιδεία τόσο από τον προϋπολογισμό και τα ευρωπαϊκά προγράμματα όσο και από το μέρισμα ειρήνης που μπορεί να προκύψει από την επικράτηση κλίματος ασφάλειας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή μας. Ο ίδιος υπενθύμισε, ότι το ΠΑΣΟΚ ακολουθούσε εξωτερική πολιτική με στόχο τη μείωση των εξοπλισμών ενώ παραδέχτηκε, ότι η Παιδεία σήμερα δεν παρέχεται δωρεάν.

    Οι θέσεις του για τα πανεπιστήμια

    Ο κ Παπανδρέου χαρακτήρισε το ισχύον εκπαιδευτικό σύστημα γραφειοκρατικό και τάχθηκε υπέρ της ουσιαστικής συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών σε ζητήματα δαπανών, επιλογής του κατάλληλου για κάθε περίπτωση διδακτικού προσωπικού και διαμόρφωσης προγραμμάτων και επιλογής βιβλίων.

    Επιπλέον, επανέλαβε τη θέση του για αποδέσμευση του εκπαιδευτικού συστήματος από τις εισαγωγικές εξετάσεις και υποστήριξε, ότι το κάθε πανεπιστήμιο θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο θα εισάγονται οι φοιτητές του.

    Τέλος, ο κ Παπανδρέου τόνισε, ότι ο φοιτητής πρέπει να εισάγεται στο πανεπιστήμιο και όχι σε τμήμα, διότι η τακτική η τακτική αυτή, που ακολουθείται μέχρι σήμερα ουσιαστικά αναγκάζει ένα παιδί να επιλέξει από τα 15 του χρόνια τι επάγγελμα θα ακολουθήσει.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 11 November 2004 - 21:52:47 UTC