Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απέκλεισε υποψηφιότητα Σημίτη ο Μητσοτάκης Νέα σενάρια για τον Πρόεδρο
  • [02] Ικανοποίηση ΕΒΕΑ- κριτική από ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ Αντιδράσεις για τον
  • [03] Η αστυνομία ερευνά το ντέρμπι
  • [04] Με απουσίες ο Ιωνικός
  • [05] Στα χέρια των συμμαχικών δυνάμεων 32 ύποπτοι Συλλήψεις στο "τρίγωνο του
  • [06] Ελπίδες για πρωτιά στο βόλεϊ
  • [07] Χωρίς τον Γεωργάτο
  • [08] "Δεν λέει αλήθεια η ΝΔ" Νέα "πυρά" Παπανδρέου
  • [09] Στόχος η νίκη για τον ΠΑΟ
  • [10] Αντίπαλος η ατυχία
  • [11] Έκκληση του απερχόμενου Προέδρου για διάλογο Μυρίζει μπαρούτι στην
  • [12] ULEB Βόρειας Ελλάδας...
  • [13] Από τον νέο χρόνο Αλλάζουν οι εξετάσεις οδήγησης

    [01] Πολιτική

    Απέκλεισε υποψηφιότητα Σημίτη ο Μητσοτάκης Νέα σενάρια για τον Πρόεδρο

    23/11/2004 7:01:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας εξακολουθεί να παραμένουν οι ενδεχόμενες υποψηφιότητες για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αφορμή για νέες συζητήσεις έδωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος σε συνέντευξη σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό αποκάλυψε, πως έχει προτείνει πρόσωπο στον Πρωθυπουργό και απέκλεισε την υποψηφιότητα του Κώστα Σημίτη. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου διέψευσε τα σενάρια, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με τον κ. Καραμανλή και έχει συναινέσει σε συγκεκριμένη πρόταση. Η προεδρολογία κυριάρχησε και στην εκδήλωση, που έγινε το μεσημέρι, για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του βουλευτή, Μίμη Ανδρουλάκη, στην οποία παρέστησαν στελέχη από όλους τους πολιτικούς χώρους.

    "Θα υπάρξει συναίνεση"

    Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό "Alpha", ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε, πως δεν είναι αναγκαίο ο υποψήφιος Πρόεδρος να προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία και εξέφρασε την πεποίθηση, ότι θα υπάρξει συναίνεση.

    Βέβαιος για τη συναίνεση εμφανίστηκε και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Στέφανος Μάνος, μιλώντας στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" της ΝΕΤ. Σύμφωνα με τον κ. Μάνο, κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν επιθυμεί την διενέργεια εκλογών και επισήμανε την ανάγκη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να συμφωνήσουν σε πρόσωπο κοινής αποδοχής.

    Κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, είχε σύντομο διάλογο με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Νίκο Κωνσταντόπουλο, μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΝ φέρεται να είπε στον κ. Παπανδρέου: "εμείς Πρόεδρε έχουμε κοινούς εχθρούς".

    Εάν ήταν πρόβα συναίνεσης η παρουσία των πολιτικών αρχηγών στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ ρωτήθηκε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βαγγέλης Αντώναρος. Ο κ. Αντώναρος απάντησε, ότι η εμφάνιση αυτή "έγινε με αφορμή το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ" και "δεν έχει την πολιτική σημασία που της αποδίδεται".

    Τέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση των συντονιστών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου απέδωσε τα σενάρια που τον θέλουν να έχει συναινέσει σε κάποιο πρόσωπο, μετά από συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό, σε "παιχνίδια συμφερόντων" και συνέστησε στα στελέχη του κόμματος φειδώ στην προεδρολογία και εγκράτεια στην ονοματολογία. "Δεν θα μείνουμε παρατηρητές, εάν η ΝΔ αργήσει να πάρει την πρωτοβουλία", προειδοποίησε ο κ. Παπανδρέου και υπογράμμισε, ότι το ΠΑΣΟΚ θα λειτουργήσει στο πνεύμα του Συντάγματος και προς το δημόσιο συμφέρον.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Nαι σε Πρόεδρο Δημοκρατίας από την Αριστερά"

    Προεδρολογίας συνέχεια

    [02] Οικονομία

    Ικανοποίηση ΕΒΕΑ- κριτική από ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ Αντιδράσεις για τον αναπτυξιακό

    23/11/2004 8:06:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2004 9:31:51 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Ποικίλες ήταν οι αντιδράσεις για τον νέο αναπτυξιακό νόμο, που παρουσίασε η Κυβέρνηση. Μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε, ότι πρόκειται "για πολύ κακό για το τίποτα" και πρόσθεσε, ότι "η ΝΔ έχει χάσει ήδη ένα χρόνο στην Οικονομία και ουσιαστικά προαναγγέλλει δύο ακόμη χαμένα χρόνια". Βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρισε το νομοσχέδιο το ΚΚΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο νέος νόμος αποσυνδέει τις επιχορηγήσεις από τη δημιουργία θέσεων εργασίας και προβλέπει "χαριστική επιχορήγηση του μεγάλου κεφαλαίου". Από την πλευρά του, ο ΣΥΝ επεσήμανε με ανακοίνωσή του, πως το σχέδιο νόμου ακολουθεί "την ήδη διακηρυγμένη νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση της αναπτυξιακής πολιτικής της ΝΔ" και επιβεβαιώνει την επιλογή της Κυβέρνησης "η νέα αναπτυξιακή πορεία της χώρας να βασιστεί στην πρωτοβουλία του ιδιωτικού τομέα και στις ιδιωτικές επενδύσεις, με απαράδεκτους και χαριστικούς όρους κρατικής επιδότησης".Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Δρακούλης Φουντουκάκος, εξέφρασε την πεποίθηση, ότι ο νέος νόμος "κινείται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά θα κριθεί στην πράξη".

    Ικανοποίηση από τους εμπόρους

    Σύμφωνα με τον κ. Φουντουκάκο, οι προηγούμενοι σχετικοί νόμοι έπεφταν στο κενό λόγω της γραφειοκρατίας, που εμπόδισε τις νέες επενδύσεις.

    Μεταξύ των θετικών στοιχείων του νέου νόμου, ο κ. Φουντουκάκος ανέφερε την άρση των διακρίσεων μεταξύ παλαιών και νέων επιχειρήσεων, τη δυνατότητα ενίσχυσης νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που έχουν επίκεντρο τις τουριστικές υπηρεσίες, τις μεταφορές και την καινοτόμο δράση, καθώς και την πρόσθετη ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έως και 15%.

    Τέλος, σε ό,τι αφορά το διαδικαστικό μέρος, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ χαρακτήρισε θετικό το ότι η υποβολή των επενδυτικών σχεδίων μπορεί να γίνεται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και όχι έως 15 Σεπτεμβρίου, όπως προβλέπεται σήμερα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα αρχή για την ανάπτυξη

    [03] Αθλητισμός

    Η αστυνομία ερευνά το ντέρμπι

    23/11/2004 8:26:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Παράπονα από πολλούς οπαδούς της Ρέιντζερς δέχτηκε η αστυνομία της Γλασκώβης, σχετικά με την συμπεριφορά του Νιλ Λένον της Σέλτικ, ο οποίος σύμφωνα με όσα κατηγορείται τους προκαλούσε χωρίς λόγο και έφτυσε ένα κασκόλ της Ρέιντζερς, κατά την διάρκεια του αγώνα. Το ντέρμπι των "αιωνίων" της Σκωτίας, που έγινε το Σάββατο ήταν άκρως επεισοδιακό καθώς η Σέλτικ έμεινε με εννέα παίκτες πριν καν συμπληρωθούν 55 λεπτά αγώνα και ο Λένον θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο τρίτος παίκτης που θα πήγαινε στα αποδυτήρια, αφού σε αρκετές περιπτώσεις κόντεψε να έρθει στα χέρια με τους αντιπάλους του. Η αστυνομία της πόλης τόνισε πως έλαβε αρκετά παράπονα από φίλους των γηπεδούχων και μάλιστα κάποιος είπε πως ο Λένον έφτυσε ένα κασκόλ της Ρέιντζερς που είχε πέσει δίπλα από τον αγωνιστικό χώρο. Πάντως ο αγώνας είχε και συνέχεια εκτός γηπέδου, αφού ο Νάτσο Νόβο ο σκόρερ του πρώτου από τα δύο τέρματα της Ρέιντζερς, δήλωσε πως κάποιος είχε χαράξει σε έναν φράκτη έξω από το σπίτι του την φράση "Αναπάυσου εν ειρήνη, Νάτσο"!

    [04] Αθλητισμός

    Με απουσίες ο Ιωνικός

    23/11/2004 8:29:00 μμ

    Με απόντες τους Αλέξη Γαβριλόπουλο, Γιώργου Βουρεξάκη και Ευθύμη Κοτίτσα (Εθνική Νέων), άρχισε σήμερα η προετοιμασία του Ιωνικού για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, που θα γίνει την Κυριακή (17.00) στο γήπεδο της Νεάπολης. Ο Βουρεξάκης, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του και ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, όπως και ο Γαβριλόπουλος που εξακολουθεί να αισθάνεται ενοχλήσεις στο γόνατό του. Η συμμετοχή των δύο παικτών για το παιχνίδι με τους "ερυθρόλευκους" θεωρείται αμφίβολη, ενώ σίγουρα απόντες θα είναι οι Πουλόπουλος και Γκούτμαν, που συμπλήρωσαν από τέσσερις κάρτες.

    Χαμηλούς τόνους ο Βλάχος

    Η σημερινή προπόνηση περιλάμβανε ασκήσεις βελτίωσης της φυσικής κατάστασης, ενδυνάμωσης και τακτικής, ενώ αύριο το πρωί οι παίκτες θα προπονηθούν στο γήπεδο της Βάρης και το απόγευμα θα κάνουν "αποθεραπεία" (μασάζ, υδρομασάζ, σάουνα κλπ) στο γήπεδο της Νεάπολης.

    Ο προπονητής του Ιωνικού, Βαγγέλης Βλάχος, προτίμησε να μη μιλήσει σήμερα στους παίκτες του, κάτι που θα κάνει αύριο οπότε θα αναφερθεί τόσο στον αγώνα με τον Αρη όσο και σε αυτόν της προσεχούς Κυριακής με τον Ολυμπιακό.

    Πάντως, αυτό που τονίζει σε κάθε περίπτωση ο Ευβοιώτης τεχνικός, είναι ότι πρέπει να παραμένουν όλοι προσγειωμένοι, να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά και να προσπαθούν πάντα για το καλύτερο, αντιμετωπίζοντας με το ίδιο πάθος και αποφασιστικότητα τον οποιονδήποτε αντίπαλο, εντός και εκτός έδρας.

    Αυτό που επιδιώκει ο Βαγγέλης Βλάχος, είναι να γίνει ο Ιωνικός μια ομάδα με σταθερή απόδοση, με τη δική της ξεχωριστή προσωπικότητα και να παίζει το δικό της παιχνίδι, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο.

    [05] Ιράκ

    Στα χέρια των συμμαχικών δυνάμεων 32 ύποπτοι Συλλήψεις στο "τρίγωνο του θανάτου"

    23/11/2004 8:30:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters

    Μεγάλου εύρους επίθεση εναντίον ανταρτών σε πόλεις νοτιοδυτικά της Βαγδάτης εξαπέλυσαν περίπου 5.000 άνδρες των αμερικανικών, βρετανικών και ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού, 32 ύποπτοι αντάρτες συνελήφθησαν στην Τζαμπάλα, στο κέντρο της χώρας. Η νέα επιχείρηση κατά των θυλάκων αντίστασης στο λεγόμενο "τρίγωνο του θανάτου" φέρει την κωδική ονομασία "Πλίμουθ Ροκ" και, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, θα επεκταθεί σε διάφορες σουνιτικές πόλεις νοτιοδυτικά της ιρακινής πρωτεύουσας, "όπου οι αντάρτες έχουν εδώ και καιρό εξοστρακίσει το νόμο και την τάξη".

    [06] Αθλητισμός

    Ελπίδες για πρωτιά στο βόλεϊ

    23/11/2004 8:49:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Την δεύτερη νίκη τους πέτυχαν οι "πράσινοι" στο Τσάμπιονς Λιγκ του βόλεϊ, απέναντι στην Λέφσκι Σικόνκο από την Βουλγαρία με 3-0 σετ. Ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο σετ δύσκολα με 25-23, αλλά στην συνέχεια αποδίδοντας καλύτερα, τελείωσε πιο εύκολα και τα δύο με σκορ 25-15. Με την νίκη αυτή το "τριφύλλι" διπλασίασε τις νίκες του και πλέον ελπίζει πολύ σοβαρά στην κατάκτηση της πρώτης θέσης. Η καλή απόδοση των Νοβότνι και Πλάτενικ ήταν αυτή που άνοιξε τον δρόμο για την νίκη από το δεύτερο σετ και έπειτα, ωστόσο υπήρξε και μια απώλεια, αφού ο Νταβίντ Μιούρεκ αποχώρησε λόγω τραυματισμού κατά την διάρκεια του δεύτερου σετ και αυτό ήταν κάτι που ανησύχησε τον Στέλιο Καζάζη.

    [07] Champions League

    Χωρίς τον Γεωργάτο

    23/11/2004 9:16:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με τον Στέλιο Βενετίδη στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Γιαννάκη Οκκά στο πλευρό του Τζιοβάνι παρατάσσει τον Ολυμπιακό ο Ντούσαν Μπάγεβιτς για τον αγώνα με την Λα Κορούνια που ξεκινά σε μισή ώρα. Κατά τα υπόλοιπα δεν υπάρχει καμία απρόοπτη αλλαγή καθώς κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο Αντώνης Νικοπολίδης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι ο Ανατολάκης με τον Σούρερ και δεξιά στην άμυνα θα είναι ο Πάντος. Καφές και Στολτίδης θα καλύπτουν τον χώρο του κέντρου όπως πάντα, με τον Τζόρτζεβιτς να βρίσκεται αριστερά και τον Ριβάλντο στην δεξιά πλευρά. Από την άλλη πλευρά ο Χαβιέ Ιρουρέτα με τα πολλά προβλήματα παρατάσσει τον Μολίνα κάτω από τα δοκάρια, τον Σίζαρ και τον Άμο στο κέντρο της άμυνας, τον Μανουέλ Πάμπλο και τον Ρομέρο δεξιά και αριστερά αντίστοιχα και τους Σκαλόνι και Ντούσερ στο κέντρο. Δεξιά στο κέντρο θα αγωνιστεί ο Μουνίτις και αριστερά ο Φραν ενώ ο Βαλερόν θα έχει τον ρόλο του προωθημένου μέσου, πίσω από τον Λούκε που θα είναι ο μοναδικός καθαρά επιθετικός των Ισπανών. Στον πάγκο της Λα Κορούνια θα βρίσκεται και ο Παντιάνι, εσπευσμένως κληθείς μετά τον τραυματισμό του.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:Νικοπολίδης, Καφές, βενετίδης, Ριβάλντο, Στολτίδης, Οκκάς, Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς, Σούρερ, Πάντος, Ανατολάκης. ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ: Μολίνα, Μανουέλ Πάμπλο, Ρομέρο, Ντούσερ, Σίζαρ, Φραν, Μουνίτις, Σκαλόνι, Λόκυε, Πάμπλο Άμο, Βαλέρόν

    [08] Πολιτική

    "Δεν λέει αλήθεια η ΝΔ" Νέα "πυρά" Παπανδρέου

    23/11/2004 9:18:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Για διαστρέβλωση της πραγματικότητας σε σχέση με την Οικονομία κατηγόρησε την Κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου. Μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών του κόμματος, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε εκ νέου φιάσκο την απογραφή τόνισε, ότι το έλλειμμα της χώρας για το 2004 εκτοξεύθηκε "πέρα από κάθε πρόβλεψη", λόγω της "συγκεκριμένης διαχείρισης των πόρων". "Η ΝΔ δεν παρουσιάζει την αλήθεια στα οικονομικά", πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου για να λάβει από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Θοδωρή Ρουσόπουλο, την απάντηση: "σήμερα, όλοι οι Έλληνες κατάλαβαν ποιο είναι το νέο ήθος που επαγγελόταν ο κ. Παπανδρέου τόσο καιρό". Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη που έγινε το απόγευμα στη Χαριλάου Τρικούπη, αποφασίστηκε το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να διεξαχθεί στις 23- 25 Ιανουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου.

    "Θίγεται η εικόνα της χώρας"

    Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι "επέλεξε την αδιαφάνεια, τη διαστρέβλωση, το πλήγμα στο κύρος και την αξιοπιστία της χώρας και την επιτήρηση" και υπενθύμισε την πρόταση που είχε διατυπώσει κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στην Βουλή, για τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής, ώστε να μην υπάρξει αμφισβήτηση ή σύγκρουση γύρω από τα στοιχεία της απογραφής.

    "Ο κ. Παπανδρέου μας είπε σήμερα, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να ξέρουν την αλήθεια για την Οικονομία, ότι θα μπορεί άνετα να εξαπατά την Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι η Βουλή θα πρέπει να κουκουλώνει υποθέσεις τις οποίες έχει στείλει η Δικαιοσύνη προς διερεύνηση και ότι το Σύνταγμα και οι θεσμοί θα πρέπει να υποκύπτουν στο δικό του μικροκομματικό συμφέρον", απάντησε στις επικρίσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ρουσόπουλος.

    Στο Γαλάτσι το Συνέδριο

    Η πρόοδος των προσυνεδριακών εργασιών συζητήθηκε το απόγευμα στη Χαριλάου Τρικούπη, σε συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τους Θανάση Τσούρα, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, Ροβέρτο Σπυρόπουλο και Σούλα Ευθυμίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που θα διεξαχθεί από 23 έως 25 Ιανουαρίου, να γίνει στο κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου.

    Τέλος, ο κ. Παπανδρέου προανήγγειλε αυστηρότερη κριτική στην Κυβέρνηση, με άξονες τα εθνικά θέματα, την Οικονομία, τα προβλήματα των αγροτών και την ακρίβεια.

    [09] Champions League

    Στόχος η νίκη για τον ΠΑΟ

    23/11/2004 9:20:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την νίκη, για να εξασφαλίσει σε ένα μεγάλο ποσοστό την πρόκριση στην επόμενη φάση, θα κυνηγήσει την Τετάρτη στο Τροντχάιμ, ο Παναθηναϊκός. Οι "πράσινοι", που εκτός της Ρόζενμποργκ θα έχουν αντίπαλο και τον παγωμένο καιρό, ευελπιστούν σε μια εμφάνιση ανάλογη με αυτή που έκαναν πριν τρεις εβδομάδες στο "Χάιμπουρι", μόνο που τώρα οι τρεις βαθμοί θα τους βόλευαν καλύτερα από τον ένα που πήραν, απέναντι στην Άρσεναλ. Ο τεχνικός του ΠΑΟ, Ζντένεκ Σκάζνι, εξάλλου το ξεκαθάρισε "Θέλουμε τη νίκη και για αυτή θα προσπαθήσουμε" και ας άρχισε "κουμπωμένος", τις δηλώσεις του, ότι "πρώτος στόχος είναι να μην χάσουμε". Νίκη όμως θέλουν και οι Νορβηγοί για να έχουν ελπίδες για τη συμμετοχή τους στο κύπελλο UEFA.

    O Τσέχος τεχνικός πάντως στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, παραδέχθηκε ότι η ο στόχος των πρωταθλητών Ελλάδας ενδέχεται να τροποποιηθεί, ανάλογα με την εξέλιξη του άλλου αγώνα του 5ου ομίλου, ανάμεσα στην Αϊντχόβεν και την Άρσεναλ.

    Σε σχέση με τον αγώνα ο Τσέχος παραδέχτηκε ότι το παιχνίδι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην πόλη της Νορβηγίας, που ευνοούν τους γηπεδούχους.

    "Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι. Όλοι ξέρουμε ότι -έτσι και αλλιώς- δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ήρθαμε να κάνουμε όχι μόνο ένα καλό παιχνίδι, αλλά να πάρουμε και ένα καλό αποτέλεσμα για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο ματς με την Αϊντχόβεν", δήλωσε ο Σκάζνι, ενώ αναφερόμενος στα χαμηλά βαρομετρικά που επικρατούν στο Τροντχάιμ επισήμανε, "δεν θέλω να λέμε για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, γιατί θέλω να έχουμε καθαρό μυαλό".

    Όσον αφορά τη Ρόζενμποργκ, ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας δείχνει να έχει "διαβάσει" καλά την αντίπαλό του. "Ο νέος τεχνικός της Ρόζενμποργκ δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με τον προκάτοχό του και παίζει με το αγαπημένο τους 3-4-3, με πίεση στη μεσαία γραμμή και ανάπτυξη από τα άκρα", επεσήμανε και συνέχισε: "Εμείς δε θα αλλάξουμε πολλά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά θα έχουμε σαφώς διαφορετική φιλοσοφία σε σχέση με την Άρσεναλ, αφού θέλουμε τη νίκη. Πάντως, τις αποφάσεις μου θα τις πάρω την τελευταία στιγμή, ανάλογα και με την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου".

    Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Ρενέ Χένρικσεν, που χαρακτήρισε τους "μόνιμους" πρωταθλητές Νορβηγίας ως την πιο οργανωμένη ομάδα της Σκανδιναβίας. "Το πλεονέκτημα της είναι το συνεχές πρεσάρισμα και οι στημένες φάσεις", πρόσθεσε ο Δανός αμυντικός, που δέχθηκε ερωτήσεις και για το ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου του με τους "πράσινους", αλλά δεν θέλησε όμως να απαντήσει.

    Από την πλευρά του, ο νέος προπονητής της Ρόζενμποργκ, ο Περ Γιόαρ Χάνσεν, έδειξε να πιστεύει πως η ομάδα του προλαβαίνει ακόμα να καταλάβει την τρίτη θέση του ομίλου. "Είναι ένας δύσκολος αγώνας. Εμείς όμως θέλουμε την πρώτη μας νίκη στη διοργάνωση απέναντι στον Παναθηναϊκό, ώστε να εξανλήσουμε τις ελπίδες μας για συμμετοχή στο Κύπελλο UEFA", τόνισε ο Νορβηγός τεχνικός.

    [10] Champions League

    Αντίπαλος η ατυχία

    23/11/2004 9:39:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πολύ δραστήριος ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος έχει χάσει απίστευτες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ και να θέσει τις βάσεις για μια σπουδαία και σημαντικότατη νίκη. Ο αγώνας ξεκίνησε με τους πάικτες του Μπάγεβιτς να έχουν σαφείς προθέσεις για το γρήγορο γκολ και να φτάνουν πολύ κοντά σε αυτό σε αρκετές και σπουδαίες περιπτώσεις. Στα τρία κιόλας πρώτα λεπτά είχε επισκεφτεί την αντίπαλη περιοχή δύο φορές, ενώ μόλις στο 9 ο Οκκάς έχασε την ευκαιρία της αγωνιστικής, όταν βρέθηκε ολομόναχος απέναντι στον Μολίνα και το μόνο που κατάφερε ήταν να στείλει την μπάλα πάνω στο στήθος του Ισπανού. Ο ρυθμός των "ερυθρολεύκων" συνεχίστηκε γρήγορος και με μεγάλη διάθεση για να βγει μπροστά και δύο λεπτά αργότερα ήρθε η δεύτερη καλή στιγμή. Ο Βενετίδης βγήκε από τα αριστερά, έκοψε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι αλλά το σουτ του Ριβάλντο πέρασε άουτ. Στο 14 νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Οκκά να πιάνει μια πολύ δύσκολη κεφαλιά αλλά ο Μολίνα έδιωξε. Έξι λεπτά αργότερα ο Στολτίδης ήταν εκείνος που βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ, αλλά η προβολή του ήταν δύσκολη και χλιαρή και κατέληξε εύκολα στα χέρια του Μολίνα.

    Άμυνα "γρανίτης"!

    Ασφαλώς η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα ήταν εκείνη το Καφέ στο 32' με τον Τζιοβάνι να κάνει μια εξαιρετική λόμπα, τον μέσο του Ολυμπιακού να κάνει ένα ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ και η μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι και στα χέρια του ισπανού τερματοφύλακα. Η "ερυθρόλευκη" άμυνα σε αυτό το πρώτο μέρος τα έχει πάει περίφημα, αφού συνέχεια βγάζει οφσάιντ τον μοναδικό προωθημένο των Ισπανών, τον Λούκε, ενώ μια δύο φάσεις που θα μπορούσε η Λα Κορούνια να γίνει επικίνδυνη έχει αντιδράσει σωστά. Οι καλές στιγμές των φιλοξενουμένων ήταν στο 35' όταν ο Νικοπολίδης έκανε άστοχη έξοδο και στο 40' όταν ο Λούκε πάλεψε και νίκησε όλη την άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά το σουτ του το εξουδετέρωσε εύκολα ο Νικοπολίδης. Ακόμη και αν ο Ολυμπιακός πάντως έχει χάσει πολλές και καλές ευκαιρίες, το ματς παραμένει αμφίρροπο και μια ματιά στην στατιστική του αγώνα, όπως παρουσιάζεται σε άλλο σημείο του championsleague.ert.gr δείχνει πως αμφότερες οι ομάδες είναι σε θέση να σκοράρουν. Το 1-1 ωστόσο είναι ένα αποτέλεσμα που δεν συμφέρει κανέναν.

    [11] Κόσμος

    Έκκληση του απερχόμενου Προέδρου για διάλογο Μυρίζει μπαρούτι στην Ουκρανία

    23/11/2004 10:49:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2004 11:49:44 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- BBC- Reuters- Γαλλικό Πρακτορείο

    Στα πρόθυρα εμφυλίου μοιάζει να βρίσκεται η Ουκρανία. Χιλιάδες υποστηρικτές του Βίκτορ Γιουστσένκο έχουν περικυκλώσει το προεδρικό μέγαρο στο Κίεβο, που προστατεύεται από πάνοπλους αστυνομικούς και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, έτοιμους να επέμβουν. Την ίδια ώρα, οι επικεφαλείς των υπηρεσιών ασφαλείας συγκάλεσαν κατεπείγουσα σύσκεψη, ενώ ο απερχόμενος Πρόεδρος, Λεονίντ Κούτσμα, κάλεσε όλες τις πλευρές να προχωρήσουν σε συνομιλίες, προκειμένου να βρεθεί λύση. Άμεση ήταν η ανταπόκριση των εκπροσώπων του Γιουστσένκο στην πρόσκληση, που δήλωσαν ότι αύριο θα ξεκινήσουν συνομιλίες με τον κ. Κούτσμα. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Βολοντιμίρ Λίτβιν, κατήγγειλε τον όρκο ανάληψης καθηκόντων, που διάβασε σήμερα ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και προειδοποίησε, πως η χώρα είναι ένα βήμα πριν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

    Έκκληση για τερματισμό της κρίσης

    Η κατάσταση έξω από το προεδρικό μέγαρο είναι τεταμένη. Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα υπέρ του κ. Γιουστσένκο και καλούν τους οπλισμένους σαν αστακούς αστυνομικούς να ταχθούν στο πλευρό τους. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, οι ειδικές δυνάμεις απώθησαν με τις ασπίδες τους ορισμένους διαδηλωτές, ενώ δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης διαβεβαίωσαν, ότι οι συγκεντρωμένοι δεν σκοπεύουν να εισέλθουν στο προεδρικό μέγαρο.

    Στο διάγγελμά του, που διαβάστηκε από την τηλεόραση, ο Πρόεδρος Κούτσμα, δεσμεύτηκε να διατηρήσει την τάξη και χαρακτήρισε "πολιτική φάρσα" τις διαδηλώσεις, τονίζοντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε "απρόβλεπτες συνέπειες". Παράλληλα, ο κ. Κούτσμα κάλεσε τους εκπροσώπους των όλων των πολιτικών δυνάμεων να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου και υπογράμμισε, ότι οι αρχές δεν θα χρησιμοποιήσουν βία πρώτες, αλλά "είναι έτοιμες να διατηρήσουν το νόμο και την τάξη".

    Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ουκρανικού Κοινοβουλίου αρνήθηκε την ανάληψη καθηκόντων από τον Βίκτορ Γιουστσένκο, που έγινε ενώπιον βουλευτών μόνο από την αντιπολίτευση. "Καμία ανάληψη καθηκόντων δεν έγινε. Δεν πρέπει να προκαλείται ο λαός", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λίτβιν.

    Στο μεταξύ, περισσότεροι από 150 Ουκρανοί διπλωμάτες, ανάμεσά τους και ο εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών, αναγνώρισαν, με δήλωσή τους στο Γαλλικό Πρακτορείο, ότι νικητής των προεδρικών εκλογών είναι ο κ. Γιουστσένκο.

    Την ίδια ώρα, από το Ισραήλ όπου βρίσκεται, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε, ότι η χώρα του δεν θα αναμιχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας, η οποία "πρέπει να ζήσει με βάση το Σύνταγμά της". Από την πλευρά των ΗΠΑ, ο ειδικός απεσταλμένος του Τζορτζ Μπους στην Ουκρανία, Ρίτσαρντ Λούγκαρ, κάλεσε την Ευρώπη να συνεργαστεί με την Ουάσινγκτον για να βρεθεί λύση.

    Υπενθυμίζεται, πως η αντιπολίτευση αμφισβητεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της Κυριακής, τις οποίες κέρδισε, σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, ο προσκείμενος στη Μόσχα πρωθυπουργός, Βίκτορ Γιανούκοβιτς.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Λαϊκή κατακραυγή για τις ουκρανικές εκλογές

    [12] Αθλητισμός

    ULEB Βόρειας Ελλάδας...

    23/11/2004 11:01:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μεγάλες νίκες απέναντι σε Μπαταλόνα και Καντού πέτυχαν αντίστοιχα Μακεδονικός και Άρης την τρίτη αγωνιστική της ULEB. Οι δύο ομάδες της βόρειας Ελλάδας όπως και ο ΠΑΟΚ που νίκησε την Σαρλερουά, συνεχίζουν με το απόλυτο τρία στα τρία στη διοργάνωση. Το Μαρούσι σε κακή ημέρα γνώρισε την δεύτερη συνεχόμενη ήττα του.

    Μπαταλόνα - Μακεδονικός 77-84

    Ούτε η Μπανταλόνα δεν σταμάτησε το αήττητο του Μακεδονικού που απόψε πέρασε νικηφόρα από την Ισπανία με 84-77.

    Ο Μακεδονικός που μπήκε πιο δυνατά στα δυο πρώτα δεκάλεπτα πήγε στα αποδυτήρια όντας ο απόλυτος κυρίαρχος με τη διαφορά υπέρ του στους 21 πόντους, γεγονός που απ ότι φάνηκε δεν τον ωφέλησε. Η χαλάρωση που έδειξε στη συνέχεια επέτρεψε στην Μπανταλόνα να "γυρίσει" στο παιχνίδι και να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη, έχοντας κύριους εκφραστές της τους Μάρκο, Καταλίνι, Χουέρτας.

    Οι "πράσινοι", ωστόσο, δεν έχασαν τη ψυχραιμία τους, δίνοντας απαντήσεις με τους Κέτσμαν και Χάτσον. Η επιμονή των Ισπανών τους έφερε στο 39ο σε απόστασης αναπνοής (77-78), η προσπάθειας τους σταμάτησε, όμως, εκεί, καθώς μ' ένα σερί 6-0 ο Μακεδονικός «καθάρισε» το παιχνίδι και έφτασε στο τελικό 77-84.

    Τα δεκάλεπτα: 18-21, 27-48, 50-63, 77-84

    ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ: Καταλίνι 10, Μάρκο 13 (2), Βάσκεζ 6 (2), Αρνολντ 13 (1), Γιανγκ 7, Μούμπρου 5 (1), Φερνάντεζ 2, Φλις, Σκοτ 7 , Χουέρτας 14 (2)

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Κέτσμαν 7 (1), Ρίματς 19 (2), Χάτσον 26, Καφκής 5, Τσάνακ 12 (1), Παπαμακάριος 4, Χίζνιακ, 10 Χαραλαμπίδης 1

    Άρης - Καντού 99-77

    Τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις μετρά ο Άρης στην ULEB μετά την άνετη επικράτησή του με 99-77 της Καντού στο Ιβανώφειο. Οι "κιτρινόμαυροι" πάντως για ένα ημίχρονο τα χρειάστηκαν, καθώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 39-43. Στο δεύτερο με 6 παίκτες να έχουν διψήφιο νούμερο πόντων, και τον Τσαρλς Μπάρτον να παίρνει λύσεις ακόμα και από τον πάγκο, έφτασε στη νίκη.

    Αρης: Κόλινς 11, Καστλ 13, Ραίσεβιτς 5, Φάρμερ 18, Ασημακόπουλος 15, Καραποστόλου 13, Στακ 23, Σχορτσιανίτης 2.

    Καντού: Ρότζερς 9, Μοραντέ 9, Τζόουνς 3, Κελέσεβιτς 2, Μιράγιες 12, Μπλίζαρντ 17, Καουκένας 8, Μικελόρι 6, Στόουνρουκ.

    ΠΑΟΚ - Σαρλερουά 80-73

    Χωρίς τον αρχηγό του, ο ΠΑΟΚ πήρε την τρίτη του νίκη στους τρεις αγώνες της ULEB που έχει δώσει μέχρι στιγμής, απέναντι στην Βελγική Σαρλερουά με 80-73

    Ο Κώστας Βασιλειάδης, μπορεί να έλειπε λοιπόν, αλλά οι λύσεις βρέθηκαν και έτσι ο ΠΑΟΚ συνέχισε την "περιπέτεια" της ULEB με μια ακόμη νίκη, που ήταν η πρώτη στην Πυλαία, αλλά τρίτη συνεχόμενη στην διοργάνωση. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος, όμως το καθοριστικό σημείο αποδείχτηκε πως ήταν η είσοδος του Κώστα Μάγλου στο παρκέ στο τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Έλληνας σέντερ συνεργάστηκε άψογα με τον Νταμίρ Μουλαομέροβιτς και από το 55-57 με το οποίο η Σαρλερουά ολοκλήρωσε υπέρ της την τρίτη περίοδο, στο ξεκίνημα της τέταρτης πήρε προβάδισμα με 59-57, που ήταν και το έναυσμα για την νίκη.

    Τα δεκάλεπτα: 18-20, 36-38, 55-57, 80-73

    ΠΑΟΚ: Μουλαομέροβιτς 27 (2), Γκαγκαλούδης 17 (1), Μπασμίνοφ 10, Κορωνίδης, Νίλσεν 8, Βασιλόπουλος 2, Μέγιε, Μάγλος 10, Ταμίρ 6.

    ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ: Ντουϊμοβιτς 18 (4), Ρίντικ 5, Μουρς 6, Κρουπάλια 17 (2), Φεζόν 25 (3), Μίλασιτς, Σέρτζεντ, Στας 2.

    Μαρούσι - Οστάνδη 76-81

    Χωρίς τον Ρόντερικ Μπλάκνεϊ, ο οποίος υπέστη τράβηγμα το περασμένο Σάββατο και για προληπτικούς κυρίως λόγους αποφασίστηκε να μην βρίσκεται στην αποστολή, το Μαρούσι έπεσε στην παγίδα του ασφυκτικού πρέσινγκ το οποίο εφήρμοσαν με μεγάλη επιτυχία οι Βέλγοι και γνώρισαν την δεύτερη συνεχόμενη ήττα του στην ULEB.

    Η Οστάνδη είχε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τον απόλυτο έλεγχο, και παρότι το Μαρούσι προσπάθησε δεν μπόρεσε να... γυρίσει το παιχνίδι, με τους Βέλγους να κατακτούν τη νίκη με 81-76, έχοντας μάλιστα τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

    Τα δεκάλεπτα: 20-24, 41-42, 58-61, 76-81

    ΜΑΡΟΥΣΙ: Στιούαρτ 13, Στεφανίδης 5 (1), Τζόουνς 19, Σπανούλης 14, Μπουντούρης 2, Πόποβιτς 13 (3), Σέκουλιτς 2, Καϊμακόγλου 4, Σμίλιανιτς 2, Καράγκουτης 2, Κολώκας.

    ΟΣΤΑΝΔΗ: Γκάρντνερ 12 (2), Κέρανιτς 11, Ντεσαβέρ 7 (1), Λάζιτς 6, Ντόρσεϊ 17, Σαβάνοβιτς 9, Νσόνβου 17, Γιάρμπροου 2.

    [13] Κοινωνία

    Από τον νέο χρόνο Αλλάζουν οι εξετάσεις οδήγησης

    23/11/2004 11:26:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ριζικές τομές στην εκπαίδευση και εξέταση των νέων οδηγών προωθεί το υπουργείο Μεταφορών, όπως αποκάλυψε, μιλώντας στη ΝΕΤ, ο Μιχάλης Λιάπης. Σύμφωνα με τον υπουργό, στόχος είναι "αφενός να αποκτήσουμε σωστά εκπαιδευμένους οδηγούς και αφετέρου να παταχθεί η διαφθορά", αφού παρατηρούνται πολλά κρούσματα πλαστών διαβατηρίων ή χρηματισμού των εξεταστών. Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες, το υπουργείο μελετά ακόμη και την κατάργηση των υποχρεωτικών θεωρητικών μαθημάτων στις σχολές οδήγησης. Όπως δήλωσε ο κ. Λιάπης, από τον νέο χρόνο, οι υποψήφιοι οδηγοί θα εξετάζονται σε ανοικτό εξεταστικό κέντρο, παρουσία πολλών εξεταστών, ενώ όσοι μας εξετάζουν θα πρέπει να έχουν δίπλωμα ανάλογης κατηγορίας. Τέλος, όποιος διαθέτει δίπλωμα οδήγησης θα μπορεί να διδάξει έναν νέο οδηγό, ο οποίος στη συνέχεια θα περνά από αυστηρές εξετάσεις.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 23 November 2004 - 21:52:52 UTC