Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα για τους ασθενέστερους ζήτησε ο Κ. Πουπάκης Το 5ο Συνέδριο της
  • [02] Εμμένει σε νέο γύρο εκλογών ο Γιουσένκο Ευκαιρία για διέξοδο από την
  • [03] Συνελήφθη ύποπτος για δολοφονία
  • [04] "Ξύπνησε" το ηφαίστειο-εφιάλτης Εκκενώθηκε το νησί Μανάμ
  • [05] Δεν υπάρχουν θύματα Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

    [01] Κοινωνία

    Μέτρα για τους ασθενέστερους ζήτησε ο Κ. Πουπάκης Το 5ο Συνέδριο της ΔΑΚΕ

    26/11/2004 10:43:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Με μαζική συμμετοχή των συνδικαλιστικών στελεχών της ΔΑΚΕ, εκπροσώπων όλων των παρατάξεων αλλά και μελών του υπουργικού Συμβουλίου, άρχισε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το πέμπτο συνέδριο της ΔΑΚΕ. Οι εκπρόσωποι της παράταξης αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, κατανοώντας -όπως διευκρίνισαν- τα προβλήματα που κληρονόμησε η κυβέρνηση και ζήτησαν να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας και να εξασφαλιστεί αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για μισθωτούς και συνταξιούχους. Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Κώστας Πουπάκης και ορισμένοι από τους συνδικαλιστές ζήτησαν με έντονο τρόπο να απομακρυνθεί ο διοικητής του ΟΤΕ, Π. Βουρλούμης και να αξιοποιηθούν στελέχη της ΔΑΚΕ στη δημόσια διοίκηση.

    Ομιλίες Παναγιωτόπουλου - Αλογοσκούφη

    Ο Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, τόνισε ότι δεν πρέπει να παρασυρθούν τα στελέχη της ΔΑΚΕ από την εσωστρέφεια και να προχωρήσουν με βάση αυτά που ενώνουν την παράταξη.

    Υπογράμμισε, ότι η κυβέρνηση παρέλαβε κατάσταση χειρότερη από αυτήν που ανέμενε στην οικονομία, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν προβλήματα και παράπονα. Κάλεσε όμως, τα μέλη της παράταξης να συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση.

    Από την πλευρά του, ο Γιώργος Αλογοσκούφης, κάλεσε τα στελέχη της ΔΑΚΕ να κατανοήσουν ότι προβλήματα που δημιουργήθηκαν στα τελευταία 20 χρόνια δεν μπορούν να λυθούν μέσα σε οκτώ μήνες.

    Το συνέδριο συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, με ομιλία του Γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

    [02] Κόσμος

    Εμμένει σε νέο γύρο εκλογών ο Γιουσένκο Ευκαιρία για διέξοδο από την κρίση

    27/11/2004 12:28:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2004 12:47:02 πμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ο διάλογος φαίνεται να κερδίζει έδαφος στην Ουκρανία σε μία προσπάθεια διεξόδου από την πολιτική κρίση που ζει η χώρα την τελευταία βδομάδα. Ο αμφιλεγόμενος νικητής των εκλογών Βίκτορ Γιανούκοβις και ο Βίκτορ Γιούσενκο συμφώνησαν να συστήσουν μία ομάδα εργασίας, η οποία θα αρχίσει αμέσως τις διαπραγματεύσεις και αποκήρυξαν τη βία. Μιλώντας πάντως σε συγκεντρωμένους οπαδούς του κόμματος του στο Κίεβο, ο φιλοδυτικός ηγέτης της Αντιπολίτευσης επέμεινε για νέες εκλογές προτείνοντας μάλιστα ημερομηνία διεξαγωγής τους την 12η Δεκεμβρίου.

    Θετικοί οιωνοί μετά τη διεθνή μεσολάβηση

    Η απόφαση για τη σύσταση ομάδας εργασίας ελήφθη μετά από πολύωρες συζητήσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του απερχόμενου Προέδρου Λεονίντ Κούτσμα, των προέδρων της Πολωνίας, της Λιθουανίας, του Ρώσου Προέδρου της Κάτω Βουλής και του Ύπατου Εκπροσώπου για την Εξωτερική Πολιτική και Αμυνα της Ε.Ε.

    Σε δηλώσεις του μετά τις συνομιλίες, ο Χάβιε Σολάνα τόνισε ότι παρά τις ειρηνικές διαδηλώσεις στις οποίες έχει δικαίωμα ο κάθε πολίτης, "όλοι συμφώνησαν να αφήσουν την κυβέρνηση να λειτουργεί ".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διεθνής μεσολάβηση για την κρίση

    [03] Κόσμος

    Συνελήφθη ύποπτος για δολοφονία

    27/11/2004 9:55:00 πμ

    Ένας νεαρός 21 ετών συνελήφθη από την κινεζική αστυνομία, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τις δολοφονίες οκτώ μαθητών γυμνασίου μέσα στους κοιτώνες του σχολείου τους στην περιοχή Πινγκντιγκσάν της Κίνας. Ο Γιαν Γιανμίνγκ συνελήφθη όταν η μητέρα του κάλεσε την αστυνομία επειδή ο νεαρός αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Το κίνητρο της επίθεσης σε βάρος των μαθητών παραμένει άγνωστο, όμως κινεζική εφημερίδα γράφει σήμερα ότι ο Γιαν αντιμετώπιζε εχθρικά τα παιδιά που φοιτούσαν σε ένα ακριβό σχολείο. Πολλοί κάτοικοι των αγροτικών περιοχών της Κίνας αδυνατούν να στείλουν τα παιδιά τους στο γυμνάσιο ή στο πανεπιστήμιο λόγω των ακριβών διδάκτρων. Η επίθεση σε βάρος των μαθητών έγινε τη νύχτα της Πέμπτης, όταν ο δράστης εισέβαλε στον κοιτώνα τους και μαχαίρωσε δώδεκα από αυτούς. Οκτώ παιδιά πέθαναν και τα υπόλοιπα τέσσερα τραυματίστηκαν σοβαρά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέο μακελειό σε σχολείο στην Κίνα

    [04] Κόσμος

    "Ξύπνησε" το ηφαίστειο-εφιάλτης Εκκενώθηκε το νησί Μανάμ

    27/11/2004 10:26:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Εκκενώθηκε το νησί Μανάμ, μετά την ενεργοποίηση του ομώνυμου ηφαιστείου, που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν όλες οι καλλιέργειες. Οι αρχές της Παπούας-Νέας Γουινέας αποφάσισαν να απομακρύνουν σήμερα όλους τους κατοίκους της νήσου. Τα χωράφια των 9.000 κατοίκων του Μανάμ έχουν καλυφθεί από ηφαιστειακή τέφρα. Το ηφαίστειο ενεργοποιήθηκε τον Οκτώβριο, αλλά από την περασμένη Δευτέρα το φαινόμενο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις. Η τέφρα εκτοξεύτηκε σε ύψος μέχρι και δέκα χιλιομέτρων και κατόπιν έπεσε, σκεπάζοντας όλο το νησί. Την Πέμπτη εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν περίπου είκοσι σπίτια κατέρρευσαν κάτω από το βάρος της στάχτης.

    "Υψηλού κινδύνου"

    Οι κάτοικοι του νησιού θα μεταφερθούν στην Μπόγκια και αν το επιθυμούν, θα τους δοθεί η δυνατότητα να εγκατασταθούν μόνιμα εκεί αφού οι εκρήξεις του ηφαιστείου είναι συνεχές φαινόμενο στο Μανάμ.

    Το ηφαίστειο, ύψους 1.800 μέτρων και διαμέτρου περίπου 20 χλμ, χαρακτηρίζεται ως "υψηλού κινδύνου".

    Η τελευταία φορά που είχε εκραγεί ήταν το 1996 και τότε είχαν χάσει τη ζωή τους 13 άνθρωποι.

    [05] Κόσμος

    Δεν υπάρχουν θύματα Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

    27/11/2004 10:48:00 πμ

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, στη βόρεια Ιαπωνία, χωρίς να προκληθούν ζημιές ή θύματα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Ο σεισμός έγινε στις 07:42 τοπική ώρα (00:42 ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στα νότια του νησιού Χοκάιντο, σε βάθος 60 χιλιομέτρων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 27 November 2004 - 9:52:15 UTC