Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζήτησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης "Συναίνεση για τον Πρόεδρο"
  • [02] Προστασία στον Μπάλακ
  • [03] Αντεπίθεση Μάνταριτς
  • [04] "Πράσινο" ρετιρέ
  • [05] Τρεις σκοτεινοί βαθμοί!
  • [06] Το τελευταίο 24ωρο Επιθέσεις σε αστικά λεωφορεία
  • [07] Η απάντηση Μεϊμαράκη στη ΔΑΚΕ

    [01] Πολιτική

    Ζήτησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης "Συναίνεση για τον Πρόεδρο"

    27/11/2004 7:08:00 μμ

    Στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρέθηκε και σήμερα το θέμα της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, ο Γραμματέας της Κεντρικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο περιθώριο του συνεδρίου της ΔΑΚΕ ζήτησε συναίνεση, η οποία όπως εκτίμησε, θα υπάρξει. Ο ίδιος, ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εάν όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ θελήσει να παίξει με το θεσμό της προεδρίας στο πλαίσιο του συνεδρίου του.

    [02] Αθλητισμός

    Προστασία στον Μπάλακ

    27/11/2004 7:42:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η Μπάγερν ανέβηκε στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα για πρώτη φορά μέσα σε 18 μήνες και ο Φέλιξ Μάγκατ, στην προσπάθειά του να την διατηρήσει εκεί, προσπαθεί να προστατεύσει τους παίκτες του από κάθε κίνδυνο. Σε δηλώσεις του λοιπόν κάλεσε τον ομοσπονδιακό προπονητή, Γιούργκεν Κλίνσμαν, εάν αυτό είναι δυνατόν, να μην συμπεριλάβει τον Μίκαελ Μπάλακ στην αποστολή της Γερμανίας στην Ασία για μια σειρά τριών φιλικών αγώνων. Η εθνική ομάδα της χώρας έχει προγραμματίσει μέσα στον Δεκέμβρη φιλικά με την Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη και την Νότια Κορέα και στο διάστημα αυτό η Μπιουντεσλίγκα σταματά για πέντε εβδομάδες, πράγμα που σημαίνει πως ο Μάγκατ θα ήθελε να δει τους παίκτες του να ξεκουράζονται. "Εάν ο Κλίνσμαν θεωρεί πως χρειάζεται τον Μπάλακ στο ταξίδι στην Ασία, τότε ας τον πάρει", δήλωσε ο Μάγκατ και συμπλήρωσε, "Όμως θα ήταν καλύτερο να ρωτήσει και τον ίδιο. Αν οι παίκτες δεν έχουν χρόνο για να ξεκουραστούν τότε γίνεται πιο επικίνδυνο να τραυματιστούν". Πάντως ο Κλίσνμαν τόνισε πως θα προσπαθήσει να διασφαλίσει πως οι ποδοσφαιριστές δεν θα αγωνιστούν σε περισσότερα από δύο ματς.

    [03] Αθλητισμός

    Αντεπίθεση Μάνταριτς

    27/11/2004 7:57:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Περίπου τρία εκατομμύρια λίρες ξόδεψε η Πόρτσμουθ σε μεταγραφές στα δυόμισι χρόνια θητείας του Ρέντκναπ στην ομάδα, όπως δήλωσε σήμερα ο ιδιοκτήτης της, Μίλαν Μάνταριτς. ¨Γνωρίζω πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξοδεύει πολύ περισσότερα σε ακριβούς ποδοσφαιριστές, όμως εδώ μιλάμε για την Πόρτσμουθ", τόνισε χαρακτηριστικά ο Μάνταριτς που αποκάλυψε και λίγο από το παρασκήνιο του σίριαλ, κάτω από την δική του οπτική. "Ακόμη και το ότι θα άλλαζα γνώμη για τον ερχομό του Βέλιμιρ, είπα στον Χάρι, προκειμένου να παραμείνει, όμως εκείνος είχε πάρει την απόφασή του. Μου είπε πως ήθελε να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του και πρέπει να αποδεχτώ πως μου έλεγε την αλήθεια. Εάν καταλήξει στην Γουλβς ή στην Σαουθάμπτον τότε θα είμαι πολύ απογοητευμένος μαζί του, όμως αυτή τη στιγμή πιστεύω πως χρειάζεται λίγη ξεκούραση".

    Ευτυχώς πήγε ο Ζάετς

    Ο Μάνταριτς μίλησε και για την πίεση που ασκούταν πάνω στον Ρέντκναπ, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα αποκάλυψε πως συζητούσε μαζί του, "Μου είπε πως το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να κοιτάξω λίγο τηλεόραση και να καταλάβω πόση πίεση ασκούταν στο πρόσωπό του. Όπως είπε αυτό μπορούσε να το χειριστεί όταν ήταν νεότερος, όμως τώρα είναι πιο νευρικός για τα πάντα. Μετά ην ήττα από την Σαουθάμπτον, συναντηθήκαμε και μου είπε πως αποχωρεί. Ήταν έξαλλος με έναν ρεπόρτερ και ήταν εμφανές πως ήταν δύσκολο για εκείνον, έτσι σκέφτηκα ευτυχώς που έρχεται ο Βέλιμιρ", κατέληξε ο Μάνταριτς.

    [04] Αθλητισμός

    "Πράσινο" ρετιρέ

    27/11/2004 8:32:00 μμ

    Μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας της Α1 κατηγορίας μπάσκετ έμεινε ο Παναθηναϊκός που μετέτρεψε το ντέρμπι με τον Πανιώνιο σε υγιεινό περίπατο, επικρατώντας με 99-65. Ήττα έκπληξη του ΠΑΟΚ στον Πύργο, όπου ο Ιωνικός ΝΦ Αμαλιάδας, με ηγέτη τον Νικολαΐδη που πέτυχε είκοσι πόντους πήρε μεγάλη νίκη με 98-94. Στον άλλο αγώνα της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στην Πάτρα, ο τοπικός Απόλλωνας έστω και δύσκολα κατάφερε να φτάσει στη νίκη απέναντι στον Μακεδονικό (68-66) σε ένα ματς που ήταν συναρπαστικό έως τα τελευταία δευτερόλεπτα. Τέλος στον αγώνα της Θεσσαλονίκης ο Άρης επικράτησε εύκολα της ΜΕΝΤ με 90 - 63. Αναβλήθηκε το Ολυμπιακός Μαρούσι, την Κυριακή το Πανελλήνιος ΑΕΚ.

    Ιωνικός ΝΦ Αμ.-ΠΑΟΚ 98-94

    Σε μονομαχία Ιωνικού εναντίον... Βασιλειάδη εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο στο κλειστό της Αμαλιάδας. Ο νεαρός παίκτης με 21 πόντους στις δυο πρώτες περιόδους με 8/9 βολές, 5/5 δίποντα, 1/1 τρίποντα, 2 κλεψίματα, 1 ασίστ και 1 ριμπάουντ (σ.σ. το tendex άγγιξε το 1.2!) διατήρησε τους Θεσσαλονικείς ζωντανούς στο "κυνήγι" της νίκης.

    Το σκηνικό άλλαξε άρδην στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Βασιλειάδης... σιώπησε και παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου (69-65), στη συνέχεια τα βρήκε... σκούρα. Με τους Νικολαΐδη, Νίκιλα και Μοσχοβίτη να πετυχαίνουν σημαντικά καλάθια, η διαφορά "εκτοξεύτηκε" στους 10 πόντους (83-73) στο 33`, ο ΠΑΟΚ μείωσε με σερί 6-0 (83-79), αλλά οι Χάφναρ και Νικολαΐδης με τέσσερις και τρεις πόντους αντίστοιχα, έδωσαν εκ νέου προβάδισμα εννέα πόντων στους γηπεδούχους (90-81), η οποία αποδείχτηκε αρκετή να τους χαρίσει τη νίκη.

    Τα δεκάλεπτα: 28-25, 51-51, 69-65, 98-94

    ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ ΑΜ.: Μπράντλεϊ 2, Κούρτοβιτς 11 (2), Ουάσινγκτον 6 (1), Γιαννουζάκος 3 (1), Νικολαΐδης 20 (3), Μοσχοβίτης 5 (1), Δορκοφίκης 10 (1), Κουτρούλια 7 (1), Χάφναρ 17 (2), Πασχάλης 12, Νίκιλα 5.

    ΠΑΟΚ: Μουλαομέροβιτς 19, Βασιλειάδης 22 (1), Μάγλος, Βασιλόπουλος 9 (1), Γκαγκαλούδης 8, Ταμίρ 9, Μέγιε 11 (1), Νίλσεν 13, Μπασμίνοφ 3.

    Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 99-65

    Σαρωτικός ο Παναθηναϊκός, επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις μετά από τρεις άσχημες εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα (δύο ήττες και μια δύσκολη επικράτηση επί της Φρανκφούρτης), ξεσπώντας πάνω στον Πανιώνιο με 99-65. Οι "πράσινοι" με τους Παπανικολάου και Στσεπάνοβιτς να πετυχαίνουν από 15 πόντους, αλλά και με απίστευτα στατιστικά σε δίποντα (17/25) και τρίποντα (16/29), μετά τη νίκη τους αυτή έμειναν μόνοι πρώτοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α1.

    Το... ντέρμπι κράτησε μόλις για ένα δεκάλεπτο, καθώς με την έναρξη του δεύτερου 10λεπτου, οι "πράσινοι", άρχισαν να... πυροβολούν από την περιφέρεια, με αποτέλεσμα η διαφορά να έχει συνεχή ανοδική πορεία.

    Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός με πρωταγωνιστή τον Στσεπάνοβιτς έκανε ένα γρήγορο σερί 8-0 με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στους 21 πόντους (57-36). Ο Πανιώνιος δεν μπόρεσε να αντιδράσει και έτσι ο Παναθηναϊκός με τη συμπλήρωση του 40λεπτου πανηγύρισε την έκτη νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μάρεϊ 10 (2), Καλαϊτζής 3 (1), Παπανικολάου 15 (2), Μπατίστ 2, Φέμερλινγκ 6, Χατζηβρέττας 12 (1), Μίντλετον 4, Τσαρτσαρής 12 (1), Διαμαντίδης 9 (3), Στεπάνοβιτς 15 (3), Ξανθόπουλος 11 (3)

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Φαλέκας, Πετρόπουλος 10 (2), Σιγάλας 7 (1), Περπέρογλου, Ράιτ 13 (1), Αγγελόπουλος, Διαμαντόπουλος 4, Οικονόμου 12 (1), Κυριακόπουλος 2, Ουότσον 11, Σούλης 4, Κουλ 2.

    Ηρακλής-Ολύμπια Λάρισας 65-54

    Επιστροφή στις νίκες για τον Ηρακλή που επικράτησε με 65-54 της Ολύμπια Λάρισας, με τους Χάμιλτον και Ηλιάδη να σημειώνουν από 14 πόντους και να οδηγούν την ομάδα τους στη τρίτη νίκη σε ισάριθμες συναντήσεις μέσα στο "σπίτι" της.

    Μετά από ένα άσχημο πρώτο δεκάλεπτο, όπου οι δύο ομάδες... έσπασαν τα καλάθια και το σκορ παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα (14-13), ο Ηρακλής πέρασε το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα. με αποτέλεσμα να πάρει προβάδισμα επτά πόντων σε δύο περιπτώσεις (24-17 και 34-27).

    Στο δεύτερο ημίχρονο, ο "Γηραιός", εκμεταλλευόμενος την... αφύπνιση του Ηλιάδη, πήρε προβάδισμα13 πόντων (57-44), το οποίο δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να απειλήσει η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή.

    Τα δεκάλεπτα: 14-13, 34-29, 51-44, 65-54

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Χάμιλτον 14 , Ηλιάδης 14 (2), Μπράιαντ 12, Ταπούτος, Σφέικος, Παπαϊωακείμ 9, Δέδας 8, Κούβελας 6.

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: Τριχόπουλος, Καράτζιος 4 (1), Λιάκος, Λάππας 1, Γκραντ 12 (2), Κακλαμάνος 16 (4), Μπένερμαν 6, Νάκιτς 6, Χαρισμίδης 7, Παπακώστας 2.

    Απόλλων Πάτρας Μακεδονικός 68-66

    Στην Πάτρα και μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα ο Απόλλωνας Πάτρας κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στον Μακεδονικό με 68-66 σε ένα παιχνίδι θρίλερ που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα.

    Ο Μακεδονικός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πήρε τα ηνία στο σκορ, 16-20 (9). Όμως οι γηπεδούχοι πέρασαν στην αντεπίθεση και με πιεστική άμυνα αλλά και τα τρίποντα του Χαρίση πέρασαν μπροστά στο σκορ 26-23.

    Στη συνέχεια οι Πατρινοί εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των παικτών του Μακεδονικού, έφτασαν σε εύκολα καλάθια με αποτέλεσμα να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 42-35.

    Στο δεύτερο ημίχρονο και με ηγέτη τον Λιάδελη ο Απόλλωνας έφτασε τη διαφορά ακόμα και στο στο +11, 49-38 αλλά με συνεχείς λάθος επιλογές του Χαρίση ο Μακεδονικός μείωσε σε 58-52. Oι πατρινοί διατηρούσαν τα ηνία στο σκορ κυρίως με τον Λιαδέλη, όμως στο 38. Και μετά από συμπλοκή με τον Χάτσον αποβλήθηκε με ντισκαλιφιέ, όπως και ο παίκτης του Μακεδονικού.

    Η νευρικότητα κι η αστοχία των φιλοξενουμένων έφεραν τον Απόλλωνα πολύ κοντά στη νίκη (67-63), αλλά το φάουλ που κέρδισε ο Παπαμακάριος σε προσπάθεια για τρίποντο από τη... σέντρα του έδωσε το δικαίωμα να ελπίζει. Ο πρώην άσος του Περιστερίου ευστόχησε και στις τρεις ελεύθερες βολές και μείωσε σε 67-66, για να συνεχιστεί η... διαδικασία των ελευθέρων βολών. Ο Απόλλωνας με τον Αργυρόπουλο έγραψε το 68-66 που ήταν και το τελικό σκορ.

    Τα δεκάλεπτα: 21-20, 42-35, 54-45, 68-66. ΑΠΟΛΛΩΝ Π.: Μπάρλος 16, Αργυρόπουλος 3, Γεωργαλής 7, Τσουκ 4, Πέττας, Λιαδέλης 22, Τσάκιτς 1, Ντέιβις 4, Χαρίσης 11.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ : Καυκής 2, Παπαμακάριος 6, Χαραλαμπίδης, Κέτσμαν 10, Χάτσον 7, Ρίματς 9, Γέλιτς, Χίζνιακ 1, Μάικλ 17, Τσάνακ 13, Σπανούλης, Πέτρουλας

    Άρης - ΜΕΝΤ 90 - 63

    Με καλή άμυνα αλλά και με διαφορά ύψους μέσα στη ρακέτα ο Άρης κατάφερε να φτάσει σε εύκολη νίκη απέναντι στη ΜΕΝΤ με 90-63.

    Εκτός του πρώτου δεκαλέπτου που η ΜΕΝΤ κόντραρε τον συμπολίτη της σημειώνοντας 23 πόντους, οι νεοφώτιστοι δεν κατάφεραν σε κανένα άλλο σημείο του αγώνα να απειλήσουν τον Άρη, και χαρακτηριστικό της απόδοσής τους, αποτελεί το γεγονός ότι από το 10 ως το 30 σκόραραν μόλις 19 πόντους!

    Οι "κίτρινοι" μετά το πρώτο δεκάλεπτο πήραν τον έλεγχο του αγώνα κατάφεραν και με πλουραλισμό στην επίθεση αλλά και πλήρη κυριαρχία στα ριμπάουντ, πήραν άνετη νίκη

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 19-23, 37-30, 61-44, 90-63.

    Αρης (Τσαρλς Μπάρτον): Κόλινς 8, Καστλ 5 (1), Ραίσεβιτς 8, Κυρίτσης 6, Φάρμερ 15 (3), Χαριτόπουλος 8, Ασημακόπουλος, Μεσεριάκοφ 11 (1), Πάντιους 11 (2), Καραποστόλου 2, Στακ 6, Σχορτσιανίτης 10.

    ΜΕΝΤ (Παρασκευάς Μουρατίδης): Γκουσγκούνης 2, Μπεχλιβάνης, Καμπερίδης 5, Κέκελης 14 (4), Χρήστου 14, Σπανός 5 (1), Πέιτζ 17 (2), Μπίγκους, Φυλιούσης, Συμεωνίδης 6, Αναγνωστόπουλος.

    Βαθμολογία

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 7 αγώνες) Παναθηναϊκός 13 Πανιώνιος 11 Μακεδονικός 11 ΠΑΟΚ 11 Μαρούσι 11-6αγ. Αρης 11 ΑΕΚ 10-6αγ. Ιωνικός Ν.Φ. Αμ. 10 Ηρακλής 10 Απόλλων Π. 10 ΜΕΝΤ 8 Ολυμπιακός 8-6αγ. Πανελλήνιος 8-6αγ. Ολύμπια Λάρισας 8

    [05] Αθλητισμός

    Τρεις σκοτεινοί βαθμοί!

    27/11/2004 9:03:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η νίκη του Πανιωνίου επί της Κέρκυρας, πέρασε από αρκετά "κύματα" αλλά τελικά ήρθε και προσέφερε στους Νεοσμυρνιώτες μια σημαντική βαθμολογική ανάσα. Ασφαλώς το σημαντικό γεγονός της αναμέτρησης ήταν η πτώση των φώτων στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και ενώ το τελικό σκορ είχε ήδη διαμορφωθεί. Τελικά έπειτα από περίπου σαράντα λεπτά το πρόβλημα αποκαταστάθηκε, τα δύο εναπομείναντα λεπτά των καθυστερήσεων παίχτηκαν και ο Πανιώνιος πανηγύρισε έτσι την νίκη. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι πάντως οι "κυανέρυθροι" της Αθήνας αν και δυσκολεύτηκαν, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των Κερκυραίων και επέδειξαν σοβαρότητα, η οποία τελικά τους χάρισε τους τρεις βαθμούς.

    Μοιρασμένο πρώτο μέρος

    Το ξεκίνημα βρήκε τους γηπεδούχους να φτάνουν νωρίς πιο κοντά στο γκολ, όταν στο 4' ο Μπρέσκα έκανε ένα ωραίο σουτ, το οποίο εξουδετέρωσε ο Βεζυρίδης. Εξίσου νωρίς όμως ήρθε και η απάντηση από την Κέρκυρα, μιας και στο 9' ο Γκαρόζης με ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, ανάγκασε τον Ντρόμπνι να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Αυτές ήταν και οι καλύτερες φάσεις του αγώνα μέχρι το 22', όταν δηλαδή ο Γουνδουλάκης σέντραρε και βρήκε πολύ όμορφα τον Μέσαρος μέσα στην περιοχή. εκείνος με έναν αντίπαλο πάνω του έκανε ένα ωραίο γυριστό σουτ και ξεγέλασε τον Βεζυρίδη για να ανοίξει το σκορ. Οι Κερκυραίοι απάντησαν στο 37' με τον Ν'Ντιαγέ να στέλνει άουτ μια κεφαλιά, ωστόσο και πάλι οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που είχαν την καλύτερη στιγμή πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος. Στις καθυστερήσεις αυτού ο Μπρέσκε βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Βεζυρίδη, το πλασέ του όμως πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι.

    "Καθάρισε" στο τέλος

    Και ενώ ο Πανιώνιος έχασε μια δύο καλές ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματά του, στην επανάληψη η Κέρκυρα ήταν εκείνη που κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια. Στο 50' ο Ν'Ντιαγέ βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Ντρόμπνι και ο Γιαννόπουλος τον γκρέμισε, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών, χωρίς όμως να αποβάλει και τον αμυντικό του Πανιωνίου, καθώς ο αντίπαλός του ήταν σε προφανή θέση για να σκοράρει. Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Νινιάδης και τα επόμενα 25 λεπτά ήταν ιδιατέρως αγχωτικά για τον Βαζάκα, τους παίκτες του και τους φίλους του Πανιωνίου, καθώς η υπεροχή της ομάδας τους αντί να αποφέρει καρπούς, σταματούσε στην αμυντική διάταξη της Κέρκυρας. Στο 70' οι γηπεδούχοι έφτασαν πιο κοντά από ποτέ να πάρουν προβάδισμα, όμως η κεφαλιά του Γιαννόπουλου μετά από κόρνερ σταμάτησε στο δοκάρι. Τελικά στο 76' η άμυνα του Νίκου Αναστόπουλου δεν άντεξε την πίεση και το εμπειρότερο μέλος αυτής, ο Αμανατίδης υπέπεσε σε ένα τραγικό λάθος με αποτέλεσμα ο Μπρέσκα να κερδίσει την μπάλα και να βγάλει τον Μάντζιο σε κενή εστία για το 2-1. Η επισφράγιση της νίκης ήρθε στο 88' με τον Μάντζιο να είναι αυτή τη φορά δημιουργός και τον Μαρκορά να ασκεί χρέη εκτελεστή. Λίγο αργότερα η Νέα Σμύρνη "βυθίστηκε" στο σκοτάδι και η λήξη της αναμέτρησης αντί για τέσσερα λεπτά που ήταν οι καθυστερήσεις, καθυστέρησε περίπου 50!

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ντρόμπνι, Γιαννόπουλος, Μέσαρος, Γουνδουλάκης (55 Μήτρου), Παρόντι (63΄ Μάντζιος), Λαγωνικάκης, Ντομορό, Σπυρόπουλος, Εξουζίδης, Μπρέσκα, Τζιόλης (70' Μαρκορά). ΚΕΡΚΥΡΑ: Βεζυρίδης, Γκαρόζης, Σφακιανάκης, Σύρος, Γήτας (35' Ιωάννου), Αντωνίου (81΄ Γκίμπρο), Αμανατίδης, Νινιάδης, Ζιάκας, Ντιαγέ (64΄ Μπούγκανεμ), Κόλτζος.

    [06] Κοινωνία

    Το τελευταίο 24ωρο Επιθέσεις σε αστικά λεωφορεία

    27/11/2004 9:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2004 9:54:08 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Στόχος επιθέσεων με αεροβόλο έγιναν τρία αστικά λεωφορεία το τελευταίο 24ωρο, στο Σύνταγμα. Μάλιστα στην επίθεση, που σημειώθηκε στις 2 το μεσημέρι το λεωφορείο, που χτυπήθηκε είχε και επιβάτες, οι οποίοι, ευτυχώς, δεν τραυματίστηκαν. Και στα τρία λεωφορεία προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Ως ύποπτοι κρατούνται και ανακρίνονται στην ασφάλεια τέσσερις Κύπριοι φοιτητές στην κατοχή των οποίων βρέθηκε ένα αεροβόλο πιστόλι. Οι τελευταίοι είχαν έρθει εκδρομή στην Αθήνα και διέμεναν σε ξενοδοχείο του Συντάγματος μπροστά από το οποίο σημειώθηκαν οι επιθέσεις. Από την ασφάλεια ερευνάται ο βαθμός της συμμετοχής του καθενός προκειμένου να σχηματισθεί δικογραφία και να οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.

    [07] Πολιτική

    Η απάντηση Μεϊμαράκη στη ΔΑΚΕ

    27/11/2004 9:21:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Σε κλίμα έντασης και με διαμαρτυρίες των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ με αποδέκτες συγκεκριμένους υπουργούς και διοικητές οργανισμών, αλλά με πλήρη κάλυψη προς τον πρωθυπουργό, ολοκληρώθηκε το συνέδριο της συνδικαλιστικής παράταξης του κυβερνώντος κόμματος. Στα παράπονα και τις επιμέρους ενστάσεις των συνδικαλιστών της ΝΔ απάντησε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Ο κ Μεϊμαράκης τόνισε, ότι τα συνέδρια είναι χώροι κριτικής και συζήτησης και όχι εκτόνωσης. "Δεν μπορεί ο καθένας να αναφέρει μια αστοχία και να ισοπεδώνει το πολύ σημαντικό έργο, που έχει κάνει η κυβέρνηση. Δεν πρέπει να εκφράζετε την διαφωνία σας με φίλαθλο τρόπο, που τραυματίζει το κύρος όλων μας, αλλά σωστά και οργανωμένα στο πλαίσιο των κανόνων του διαλόγου" ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης, υπογράμμισε, ότι στηρίζει τη ΔΑΚΕ, η οποία θα έχει την αντιμετώπιση που πρέπει από το σύνολο της κυβέρνησης.

    "Αν έχουν γίνει λάθη, θα διορθωθούν"

    Ο κ Μεϊμαράκης, αναφέρθηκε και στην πορεία της Κυβέρνηση, τονίζοντας, ότι "κάθε μέρα κάνει καλύτερο τον βηματισμό της". "Και εάν έχουν γίνει κάποιες αστοχίες ή κάποια λάθη, εδώ είμαστε να τα διορθώσουμε" πρόσθεσε.

    Ο ίδιος χαρακτήρισε τη θέση του γραμματέα του κόμματος θέση ευθύνης και με δομικό ρόλο στη νέα διακυβέρνηση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά, ότι "στη μεγάλη αυτή προσπάθεια μπορείς να μετέχεις χωρίς να είσαι Υπουργός".

    Καλύτερο διάλογο για την λύση των προβλημάτων ζήτησε και ο Κώστας Πουπάκης, που επανεξελέγη παμψηφεί πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου της Νέας Δημοκρατίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 27 November 2004 - 21:51:53 UTC