Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπηρεσία πρόληψης τηλεφωνημάτων σε "πρώην"
  • [02] Ο Κασναφέρης "άρχοντας" στο Καραϊσκάκη
  • [03] Διαδικτυακό εργαλείο παρακολούθησης για "σέρφερς" Ηλεκτρονική
  • [04] Έληξαν οι κινητοποιήσεις στο αεροδρόμιο
  • [05] Στη Βουλή το νομοσχέδιο "Λύνεται η ομηρεία των συμβασιούχων"
  • [06] Προσπάθεια εισβολής στο Κοινοβούλιο Κλιμακώνεται η ένταση
  • [07] Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου με επτά νεκρούς
  • [08] Προσωρινή και σύντομη η "στάση" της Οικονομίας Χαμόγελα αλλά και
  • [09] Στη Βουλή ο Αναπτυξιακός
  • [10] Καταθέτουν πολιτικά πρόσωπα για τους εξοπλισμούς
  • [11] Κατά τη Θρονική εορτή του Αποστόλου Ανδρέα Κατάνυξη και συγκίνηση στο
  • [12] Νεκρός ένας 15χρονος Φονικός καυγάς μαθητών στη Βρετανία
  • [13] Μεταγραφές μόνο μετά την εξυγίανση
  • [14] Φθηνότερα εισιτήρια του μετρό για το Αεροδρόμιο
  • [15] Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Τίμησε τον Άγιο Ανδρέα η Πάτρα
  • [16] Νίκη εδώ, πρόκριση στην Γαλλία
  • [17] Ντέκο για "Χρυσή μπάλα"
  • [18] Πρόστιμο στον Κινγκ
  • [19] Στον δρόμο που χάραξε η Κουρνίκοβα
  • [20] Αναβολή με Σαχτάρ ζητά η "Μπάρτσα"
  • [21] Κατά τη συνεδρίαση των συντονιστών Επίθεση Παπανδρέου στην Κυβέρνηση

    [01] Ζωής ...σΤάσεις

    Υπηρεσία πρόληψης τηλεφωνημάτων σε "πρώην"

    30/11/2004 12:14:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Ελάτε, ας το παραδεχτούμε. Όλοι έχουμε αναθέσει κάποια στιγμή σε στενό φίλο τη βαρυσήμαντη αποστολή να μας αποτρέψει από τηλεφωνήματα στους "πρώην", σε στιγμές αδυναμίας. Τηλεφωνήματα που είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα μετανιώσουμε αμέσως μετά. Τώρα μια αυστραλιανή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας αναλαμβάνει την ευθύνη, προσφέροντας υπηρεσία "μαύρης λίστας" για επίμαχους τηλεφωνικούς αριθμούς.

    Η διαδικασία απλή: ο ενδιαφερόμενος, προτού ξεκινήσει για τη βραδινή του διασκέδαση και φυσικά προτού καταναλώσει τις σχετικές ποσότητες αλκοόλ, που θα τον φέρουν σε κατάσταση να μην ξέρει τι του γίνεται, καταχωρεί στο κινητό του εκείνους τους αριθμούς, που δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να καλέσει, μέσα στις επόμενες ώρες. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η τηλεφωνική εταιρεία. Απλά πράγματα, μια ρυθμισούλα και απολαμβάνεις το ποτό σου ήσυχος.

    Πάντως, μη νομίσετε ότι η ιδέα της εταιρείας επρόκειτο για απλή έμπνευση. Στηρίχθηκε σε έρευνα που διεξήγαγε σε 409 πελάτες της, τους οποίους ρώτησε κατά πόσο όταν μεθούσαν το έριχναν στα μεταμεσονύχτια τηλεφωνήματα. Η συντριπτική πλειοψηφία του 95% απάντησε "ναι". Από αυτούς το 30% προτιμούσαν τους πρώην συντρόφους, το 19% το έτερον ήμισυ, ενώ ένα 36% παραδέχτηκε ότι πραγματοποιούσε κλήσεις, λίαν ασυνάρτητης ή και επιθετικής φύσης σε διάφορους φίλους και γνωστούς, μεταξύ αυτών και στα αφεντικά τους...

    Επίσης η ίδια έρευνα αποκάλυψε ότι το πρώτο πράγμα που κάνει το 55% των ερωτηθέντων, μόλις ανοίξει το μάτι μετά από μια νύχτα άγριας μέθης είναι να αρπάξει το κινητό του για να δει σε ποιους τηλεφώνησε, σε αντίθεση με ένα ισχνό 8% που θα προτιμήσει να ψάξει για παυσίπονα.

    [02] Αθλητισμός

    Ο Κασναφέρης "άρχοντας" στο Καραϊσκάκη

    30/11/2004 1:13:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2004 6:33:33 μμ)

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ένας γνώριμος διαιτητής στους "αιώνιους", ο Γιώργος Κασναφέρης από τον σύνδεσμο Αργολίδας κληρώθηκε να "σφυρίξει" το σαββατιάτικο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, στο Καραϊσκάκη για το πλαίσιο της δέκατης αγωνιστικής της πρώτης εθνικής κατηγορίας. Ο 37χρονος ρέφερι, που στο δύσκολο έργο του θα έχει τη σημαντική βοήθεια των κ.κ. Μποζατζίδη και Παπαδόπουλο από τη Θεσσαλονίκη, κέρδισε την προτίμηση της κληρωτίδας μεταξύ των Θανάση Μπριάκου και Ηρακλή Τσίκινη. Πάντως για τους προληπτικούς, στον περσινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που είχε διευθύνει ο ίδιος διαιτητής ο Παναθηναϊκός είχε στεφθεί Κυπελλούχος επικρατώντας του αιωνίου με 3-1. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά από απόφαση της "πράσινης" ΠΑΕ στις κερκίδες του φαληρικού σταδίου το βράδυ του Σαββάτου δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού. Παράλληλα ο κ. Τσαχειλίδης του συνδέσμου Πειραιά με βοηθούς τους κ.κ. Δραγάτη και Γαλανό κληρώθηκε να διευθύνει το ντέρμπι των "δικεφάλων" ΠΑΟΚ- ΑΕΚ.

    Γερμανάκος: "Ιδανικός για το ντέρμπι"

    Μιλώντας για την κλήρωση του Γιώργου Κασναφέρη, σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Μάκης Γερμανάκος, στάθηκε στην εμπειρία που διαθέτει ο εξ Αργολίδας διαιτητής, που αποτελεί εγγύηση για την επιτυχημένη έκβαση του ντέρμπι:

    "Με την διαιτησία δεν μπορείς ποτέ να είσαι ήσυχος, πρέπει να προσπαθείς συνέχεια και να είσαι σε εγρήγορση. Βέβαια ο διαιτητής έχει όλα τα εχέγγυα για να πετύχει και να εξελιχθεί το παιχνίδι ομαλά. Ο Γιώργος Κασναφέρης παίζει στην πρώτη κατηγορία του Champions Leagueκαι έχει εμπειρία. Περιμένουμε να γίνει το παιχνίδι του Σαββάτου και να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι. Αν ψάξουμε όλους τους αγώνες, όλων των διαιτητών, όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά και του Κολίνα, τις μορφές της παγκόσμιας διαιτησίας, σίγουρα θα βρούμε άτυχες στιγμές. Δεν πρέπει όμως να στεκόμαστε σε αυτά. Σε εκείνο που πρέπει να σταθούμε, είναι ότι όλοι χρειάζεται να βοηθήσουμε και να τον αφήσουμε να δούμε τα αποτελέσματα το βράδυ του Σαββάτου. Η ψυχική διάθεση, τα χαρίσματα και τα προσόντα που έχει ο κάθε διαιτητής παίζουν σημαντικό ρόλο, τόσο στην προετοιμασία, όσο και στην εξέλιξη του αγώνα".

    Όσον αφορά στον Κύρο Βασσάρα, που δεν μπήκε στην κληρωτίδα για το ντέρμπι, καθώς δεν έχει αποθεραπευτεί πλήρως, ο κ Γερμανάκος, επεσήμανε: "Ο κύριος Βασσάρας δεν πέρασε από τα επαναληπτικά τεστ που έγιναν χθες, παρακάλεσε την επιτροπή να τα περάσει όταν γυρίσει από τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Σύμφωνα με τον κανονισμό μας, πρέπει να περάσει αυτά τα τεστ, για να εξακριβώσουμε την όποια κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ο κύριος Δούρος σφυρίζει στη Ευρώπη, γυρίζει πιθανότατα την Παρασκευή το βράδυ και κρίναμε ότι δεν θα ήταν σωστό, να έρθει από το αεροπλάνο κατευθείαν στο γήπεδο και σε τόσο σημαντικό αγώνα".

    [03] Τεχνολογία

    Διαδικτυακό εργαλείο παρακολούθησης για "σέρφερς" Ηλεκτρονική κατασκοπεία από το καθιστικό σας

    30/11/2004 12:53:00 μμ

    Συντάκτης: Γιωταμίνα Αλεξάνδρου

    Πηγή: Reuters

    Καναδός εφευρέτης φαίνεται να δημιούργησε ένα είδος ηλεκτρονικού "Big Brother", που θα διατεθεί στους χρήστες του Internet τον επόμενο χρόνο. Ο Βίνσεντ Τάο, μηχανικός του πανεπιστημίου Γιορκ στον Καναδά, υποστήριξε ότι κατασκεύασε ένα διαδικτυακό εργαλείο εντοπισμού και επιτήρησης περιοχών, που ονόμασε SAME (τα αρχικά αντιπροσωπεύουν την αγγλική φράση "see anywhere, map anywhere"). Σύμφωνα με τον κ. Τάο, το συγκεκριμένο σύστημα εμφανίζει στην οθόνη του υπολογιστή φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και βάσει καθορισμένων γεωγραφικών συντεταγμένων ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μέχρι και τις λεπτομέρειες ενός παρκαρισμένου αυτοκινήτου. Ωστόσο, η ανακοίνωση της δημιουργίας και διάθεσης του SAME στο κοινό ξεσήκωσε αντιδράσεις, καθώς αρκετοί φοβούνται, ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς.

    Τεχνολογία "πραγματικού χρόνου"

    Το σύστημα SAME λαμβάνει εικόνες από δορυφόρους της Γης, τις οποίες συνδυάζει με αισθητήρες πραγματικού χρόνου, που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα μέρη παγκοσμίως και καταγράφουν την κίνηση στους δρόμους και τον καιρό.

    Στη συνέχεια, οι πληροφορίες "διαμορφώνονται" σε μια ιστοσελίδα, που μπορεί να εμφανίζει τις συγκεκριμένες εικόνες με μικρή ή μηδαμινή καθυστέρηση. Το σύστημα χρησιμοποιεί ανάλυση μέχρι και δυο πόδια (60 εκατοστά του μέτρου) από την επιφάνεια της Γης, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να διακρίνουν μέχρι και το σχήμα ενός αυτοκινήτου, όχι όμως τα χαρακτηριστικά ενός προσώπου.

    Στην οθόνη του υπολογιστή εμφανίζεται μια υδρόγειος, που μοιάζει με εικονική Γη. Σε αυτή, μπορεί να εστιάσει από το απόλυτο σύμπαν μέχρι σε ένα μικρό δρόμο μιας πόλης. Η εικόνα δίνεται με φωτογραφία υψηλής ανάλυσης.

    Όπως υποστηρίζει ο κ. Τάο, "πρόκειται για δυναμική τεχνολογία πραγματικού χρόνου. Μοιάζει με διαδικτυακό ευρετήριο ή με σύστημα πλοήγησης των αυτοκινήτων, με τη διαφορά ότι είναι τρισδιάστατο", ενώ συμπλήρωσε, ότι "οι δυνατότητες εφαρμογής του είναι ποικίλες, από περιπτώσεις άμεσης ανάγκης μέχρι και επιτήρηση του περιβάλλοντος".

    "Σε τι χέρια θα πέσει"

    "Με τρομάζει η σκέψη, ότι οι άντρες, που κακοποιούν τις γυναίκες, θα μπορούν μέσω αυτή της τεχνολογίας να τις αναζητούν και να τις εντοπίζουν εύκολα"

    Σίντυ Κόουαν, υπεύθυνη σωματείου κακοποιημένων γυναικών του Τορόντο

    Η ανακοίνωση, όμως, της δημιουργίας του SAME προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με τους πραγματικούς σκοπούς της χρήσης του. Η Βίρα Ραστόγκι, δικηγόρος, που ειδικεύεται σε θέματα προσωπικών δεδομένων καναδικής δικηγορικής εταιρείας δήλωσε, πως "οποιαδήποτε τεχνολογία παρακολούθησης σαν και αυτή, μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις σχετικά με την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ".

    Εκφράζοντας τους φόβους της, τόνισε ότι "τώρα είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται από τον Ερυθρό Σταυρό, αλλά όταν δοθεί στο κοινό, δεν θα ξέρουμε σε τι χέρια θα πέσει και για ποιο σκοπό θα χρησιμοποιηθεί. Η ουσία είναι, ότι αναφερόμαστε σε ένα θέμα, για το οποίο μέχρι τώρα υπάρχει νομικό κενό".

    Από την πλευρά της, η υπεύθυνη του σωματείου κακοποιημένων γυναικών του Τορόντο, Σίντυ Κόουαν, συμφωνεί με τις απόψεις της κ. Ραστόγκι, υποστηρίζοντας ότι τέτοιου είδους τεχνολογία μπορεί να θέσει τις γυναίκες σε μεγαλύτερο κίνδυνο κακοποίησης.

    "Το διαδίκτυο έχει ήδη γίνει ένας τόπος, όπου οι γυναίκες καταδιώκονται. Με τρομάζει η σκέψη, ότι οι άντρες, που κακοποιούν τις γυναίκες, θα μπορούν μέσω αυτή της τεχνολογίας να τις αναζητούν και να τις εντοπίζουν εύκολα", κατέληξε η κ. Κόουαν.

    [04] Κοινωνία

    Έληξαν οι κινητοποιήσεις στο αεροδρόμιο

    30/11/2004 1:18:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2004 2:02:52 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Τους κανονικούς του ρυθμούς βρίσκει και πάλι το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος καθώς έληξαν οι κινητοποιήσεις των ελεγκτών ασφάλειας επιβατών και χειραποσκευών, μετά τη διαβεβαίωση από τη διοίκηση του Διεθνούς αερολιμένα Αθηνών, ότι διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας, ακόμη και σε περίπτωση αλλαγής αναδόχου εταιρίας που θα αναλάβει τον έλεγχο των χειραποσκευών. Οι εκλεκτές ασφάλειας ανακοίνωσαν επίσης, ότι αναστέλλουν και την πανελλαδική απεργία, που είχαν προγραμματίσει για σήμερα το μεσημέρι και διοίκηση του αερολιμένα απέσυρε την προσφυγή, την οποία είχε καταθέσει από χθες ζητώντας να κηρυχθούν οι κινητοποιήσεις παράνομες και καταχρηστικές. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, δήλωσε από την πλευρά του, ότι εφόσον τηρηθούν οι συμφωνίες, ο Σύλλογος Ελεγκτών δεν θα προχωρήσει σε νέα απεργιακή κινητοποίηση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ομαλοποιείται η κατάσταση στο Ελ. Βενιζέλος

    [05] Πολιτική

    Στη Βουλή το νομοσχέδιο "Λύνεται η ομηρεία των συμβασιούχων"

    30/11/2004 2:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2004 6:05:05 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8 ΝΕΤ

    Εγκρίθηκε σήμερα από την Κυβερνητική Επιτροπή, που συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, το νομοσχέδιο που προβλέπει τη μοριοδότηση των συμβασιούχων, οι οποίοι δεν είχαν συμπεριληφθεί στα προηγούμενα Προεδρικά Διατάγματα. Με δηλώσεις του, αμέσως μετά τη συνεδρίαση, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, διαβεβαίωσε ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, που θα έρθει στη Βουλή προς ψήφιση την επόμενη εβδομάδα, "λύνεται οριστικά η ομηρεία χιλιάδων συμβασιούχων". Ο κ Παυλόπουλος σημείωσε εξάλλου, ότι κατ αυτόν τον τρόπο η Κυβέρνηση καταφέρνει και να αποκαταστήσει το κύρος της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

    Η Κυβερνητική Επιτροπή ενέκρινε το νομοσχέδιο του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου για τη μοριοδότηση των συμβασιούχων.

    Το εν λόγω νομοσχέδιο αφορά όσους δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δεν περιλαμβάνονται στο Προεδρικό Διάταγμα ενώ μοριοδοτεί το χρόνο προϋπηρεσίας τους ανεξάρτητα από τον φορέα του Δημοσίου όπου υπηρετούσαν.

    Επίσης, το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει και το θέμα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 1998 που δεν έχουν προσληφθεί.

    "Η κυβέρνηση, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, έκανε πράξη τις δεσμεύσεις της και αποκατέστησε το κύρος της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία λόγω της στάσης των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ είχε διασυρθεί στα ευρωπαϊκά φόρα" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

    Επίσης, ο Υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε, ότι με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης λύνεται η ομηρεία των συμβασιούχων σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Θα θέλαμε να μάθουμε ποιά είναι η θέση όλων όσων μιλούν για ομηρεία και εκείνων που επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ δεν την είχαν ανακαλύψει την ανέχονταν ή και την συγκάλυπταν".

    [06] Κόσμος

    Προσπάθεια εισβολής στο Κοινοβούλιο Κλιμακώνεται η ένταση

    30/11/2004 3:44:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2004 6:30:01 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η πολιτική κρίση στην Ουκρανία. Μετά την απόφαση του ουκρανικού κοινοβουλίου να διακόψει τις εργασίες του για σήμερα, καθώς δεν ψηφίστηκε η πρόταση μομφής που είχε κατατεθεί εναντίον της κυβέρνησης, η Αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις διαπραγματεύσεις, προχωρώντας μάλιστα σε νέους αποκλεισμούς κυβερνητικών κτηρίων στο Κίεβο. Παράλληλα, ζητά να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου, εντός της ημέρας. Νωρίτερα, οπαδοί του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Βίκτωρ Γιουτσένκο πέρασαν το φράκτη γύρω από κτήριο και συγκεντρώθηκαν έξω από την κεντρική είσοδό του. Επικεφαλής των διαδηλωτών ήταν η στενή συνεργάτης του Γιουτσένκο, Ιουλία Τιμοσένκο.

    Το μέλλον της πρότασης μομφής

    Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα, ο πρόεδρος της Βουλής, Βολοντίμιρ Λίτβιν μίλησε στους οπαδούς του Γιουτσένκο, απευθύνοντας έκκληση να υποχωρήσουν.

    "Κάνω έκκληση στους διαδηλωτές. Μην εισβάλετε στο Κοινοβούλιο, είναι το τελευταίο στήριγμα της δημοκρατίας. Αύριο θα καταλήξουμε σε μια απόφαση που θα ικανοποιήσει όλη την Ουκρανία" ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Έπειτα από την έκκληση του Λίτβιν, αλλά και την παρέμβαση του Γιουτσένκο οι διαδηλωτές υποχώρησαν.

    Η αναστάτωση ξεκίνησε, όταν το Κοινοβούλιο ανακοίνωσε, ότι θα διακόψει τις εργασίες του έπειτα από την απόρριψη του πρώτου κειμένου πρότασης μομφής, που κατέθεσε η αντιπολίτευση, εναντίον του πρωθυπουργού Βίκτωρ Γιανουκόβιτς.

    Συγκεκριμένα, το κείμενο της πρότασης δεν υποστηρίχθηκε από τους κομμουνιστές και συγκέντρωσε 196 ψήφους, ενώ η απαιτούμενη πλειοψηφία είναι 226. Το εν λόγω κείμενο ήταν μια πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού Βίκτωρ Γιανουκόβιτς, του γενικού εισαγγελέα Χενάντι Βασίλι και των κυβερνητών των περιοχών Ντόνετσκ και Λούχανσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

    Ωστόσο, ενδέχεται εντός της ημέρας η ουκρανική Βουλή να εξετάσει ένα δεύτερο κείμενο πρότασης μομφής. Από την πλευρά του, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Βίκτωρ Γιούτσενκο μιλώντας στο Κοινοβούλιο ζήτησε εκ νέου την παραίτηση της Κυβέρνησης.

    Στο Κίεβο και πάλι ο Σολάνα

    Στο μεταξύ η Ευρωπαϊκή Ένωση καταβάλλει προσπάθειες για την άρση του πολιτικού αδιεξόδου, αλλά και για σεβασμό στις δημοκρατικές αρχές. Σ' αυτά τα πλαίσια, η ολλανδική προεδρία ανακοίνωσε, πως ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χαβιέρ Σολάνα στο Κίεβο επιστρέφει στο Κίεβο.

    Παράλληλα,ο υπουργός Εξωτερικών Μισέλ Μπαρνιέ της Γαλλίας, κάλεσε τους Ουκρανούς ηγέτες να βρουν μια λύση στην κρίση χωρίς να διαταραχθεί η δημοκρατία.

    "Αυτό που πιστεύω είναι, πως οι προεδρικές εκλογές δεν διεξήχθησαν σύμφωνα με τους κανονισμούς. Έγιναν μεγάλες παρατυπίες και εκτεταμένη νοθεία. Αυτό που κινδυνεύει είναι πολύ απλά η δημοκρατία", τόνισε ο Μπαρνιέ και υπογράμμισε πως δεν υποστηρίζει ούτε τη μία, αλλά ούτε και την άλλη πλευρά.

    Με τη σειρά του κι ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γιόσκα Φίσερ ζήτησε την επανάληψη των εκλογών υποστηρίζοντας, ότι η η τελευταία είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση των δημοκρατικών αρχών στην Ουκρανία.

    Ο ίδιος απέρριψε τους ισχυρισμούς, που θέλουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να υποστηρίζει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Βίκτωρ Γιούτσενκο. "Είμαστε με την πλευρά της δημοκρατίας", δήλωσε.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ορατό το ενδεχόμενο επανάληψης των εκλογών

    [07] Ιράκ

    Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου με επτά νεκρούς

    30/11/2004 4:16:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τουλάχιστον επτά Ιρακινοί έχασαν τη ζωή τους και 20 τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε πολυσύχναστη αγορά στη πόλη Μπαιτζί στο βόρειο Ιράκ. Η βόμβα εξερράγη σε αγορά της πόλης αυτής που βρίσκεται 180 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, σε ώρα αιχμής. Από το νοσοκομείο της πόλης ανακοινώθηκε ότι μεταφέρθηκαν τα πτώματα επτά αμάχων και 18 τραυματίες, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού. Εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού ανέφερε ότι τραυματίστηκαν και δύο Αμερικανοί στρατιώτες. Σε ξεχωριστή επίθεση στην ίδια πόλη, ένας αντάρτης εκτόξευσε μία αυτοπροωθούμενη βομβίδα εναντίον αμερικανικού άρματος μάχης, τραυματίζοντας έναν Αμερικανό στρατιώτη.

    [08] Οικονομία

    Προσωρινή και σύντομη η "στάση" της Οικονομίας Χαμόγελα αλλά και συστάσεις από ΟΟΣΑ

    30/11/2004 4:39:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Καλαντζής

    Μικρή και πρόσκαιρη θα είναι η "στάση" της Οικονομίας, μετά τους Ολυμπιακούς και πολύ σύντομα αναμένεται αναθέρμανση και μείωση της ανεργίας, παρά την διατήρηση του πληθωρισμού σε υψηλά-σχετικά-επίπεδα. Πρόκειται για τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ που δίνουν έναν αισιόδοξο τόνο χωρίς να λείπουν οι συστάσεις για "αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού και του συστήματος υγείας" καθώς και λήψη μέτρων για πιό ευέλικτη αγορά εργασίας. Συγκεριμένα η έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα το μεσημέρι, στην έδρα του Οργανισμού στο Παρίσι προβλέπει περιορισμό της ανάπτυξης του Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος (ΑΕΠ) στο 3,25% για το 2005 αλλά και άνοδό του στο 3,5% για το 2006 όπως και σταδιακή μέιωση της ανεργίας στο 8,7 % στον "ορίζοντα" του 2006.

    Η περικοπή των δαπανών

    Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΟΟΣΑ, η ανθηρή εγχώρια ζήτηση ήταν εκείνη που επέτρεψε στην Ελλάδα να διατηρήσει αυξημένο ρυθμό ανάπτυξης στα πρώτα τρία τρίμηνα του 2004. Πλην όμως, εκτιμάται πως ο ρυθμός αυτός θα επιβραδυνθεί το 2005, καθώς ολοκληρώνονται οι επενδύσεις οι σχετιζόμενες με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και η δημοσιονομική πολιτική γίνεται πιο σφικτή.

    Η έκθεση προβλέπει, επίσης, ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα αναμένεται να αυξηθεί και να διαμορφωθεί κατά μέσον όρο στο 3,25% για τα επόμενα δύο χρόνια, αντικατοπτρίζοντας αφενός μεν την ισχυρή ζήτηση, αφετέρου δε τα υψηλότερα επίπεδα των τιμών του πετρελαίου.

    Ο ΟΟΣΑ επισημαίνει, ακόμη στην έκθεσή του ότι η επιδείνωση της δημοσιονομικής κατάστασης-που αποκαλύφθηκε πρόσφατα-υπογραμμίζει την ανάγκη για σημαντική περικοπή των δημοσίων δαπανών, ώστε να τεθούν τα δημόσια οικονομικά σε βιώσιμη τροχιά.

    Αναφέρει, παράλληλα, πως πρέπει να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της διοίκησης και να γίνουν αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού και του συστήματος υγείας. Απαιτούνται επίσης μέτρα, τα οποία, όπως επισημαίνεται, θα προάγουν την ευελιξία στην αγορά εργασίας και θα αυξήσουν τον ανταγωνισμό στην αγορά προϊόντων, ενώ μειώσουν και την απόσταση του πληθωρισμού στην Ελλάδα με εκείνον της Ευρωζώνης.

    Σε πτωτική τροχιά η ανεργία

    Συγκεκριμένα, στην εξαμηνιαία έκθεση του ΟΟΣΑ αναφέρεται πως, έπειτα από αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 3,8% φέτος, προβλέπεται επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας στο 3,25% του χρόνου αλλά εκ νέου επιτάχυνσή της στο 3,5% το 2006. Αναμένεται επίσης αύξηση του πληθωρισμού στο 3,4% το 2005 και στο 3,6% το 2006, από 3% φέτος.

    Ο ΟΟΣΑ εκτιμά επίσης ότι θα υπάρξει επιβράδυνση, το 2005, του ρυθμού αύξησης της κατανάλωσης ιδιωτών στο 3,4% αλλά νέα επιτάχυνσή της το 2006 στο 3,5% σε σύγκριση με αύξηση κατά 3,7% το 2004. Αισιόδοξη είναι η πρόβλεψη του ΟΟΣΑ και για την αγορά εργασίας στην Ελλάδα, καθώς εκτιμά ότι το ποσοστό ανεργίας θα μειωθεί το 2005 στο 8,9% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού-από 9% φέτος-και προβλέπει νέα μείωση στο 8,7% το 2006.

    Το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ, αναμένεται να συρρικνωθεί στο 3,5% του ελληνικού ΑΕΠ το 2005 και περαιτέρω στο 3,2% του ΑΕΠ το 2006 από το 5,3% του ΑΕΠ στο οποίο εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί φέτος. Προβλέπει, τέλος, συρρίκνωση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στο 5,8% του ΑΕΠ και 5,6% του ΑΕΠ, αντίστοιχα, το 2005 και 2006, από 6% του ΑΕΠ φέτος.

    [09] Οικονομία

    Στη Βουλή ο Αναπτυξιακός

    30/11/2004 4:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2004 6:52:34 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ριζοσπαστικό και ρωμαλέο εργαλείο για την ενθάρρυνση των νέων επενδυτικών πρωτοβουλιών, την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων και την ουσιαστική υποστήριξη των αναπτυξιακών και οικονομικών δραστηριοτήτων της χώρας, χαρακτήρισε το νέο αναπτυξιακό νόμο ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, την Τρίτη. Τη βούληση της κυβέρνησης να ενταχθούν στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου όλες οι επιχειρήσεις που θα παρουσιάσουν επενδυτικά σχέδια, τόνισε ο συνυπογράφων υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης. Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενώ έντονα επικριτικός ήταν και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "πουλά απατηλές προσδοκίες, καθώς θα υπάρχουν δύο ακόμη χαμένα χρόνια στον τομέα της ανάπτυξης".

    Πυρά Παπανδρέου

    Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν ότι δεν υπάρχουν πόροι για τη στήριξη του αναπτυξιακού νόμου, ενώ η εισηγήτρια του ΚΚΕ, Ελπίδα Παντελάκη, εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο στηρίζει τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. "Κοινωνικό επίδομα προς τις επιχειρήσεις", χαρακτήρισε τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου ο εισηγητή του ΣΥΝ, Γιάννης Δραγασάκης.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είχε την Τρίτη συνάντηση με τους συντονιστές του κόμματος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καθυστέρησε να καταθέσει το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που, όπως είπε, δε θα προλάβει να εφαρμοστεί ως νόμος καθώς το 2006 η Ε.Ε., μετά τη διεύρυνσή της, θα προχωρήσει σε σειρά μεταρρυθμίσεων στον αναπτυξιακό τομέα.

    "Η κυβέρνηση επιδιώκει τη σκληρή επί της ουσίας κριτική"

    Στα πλεονεκτήματα του νέου νομοσχεδίου αναφέρθηκε στην ομιλία του ο εισηγητής της ΝΔ, Νίκος Λέγκας, στα οποία περιλαμβάνονται η άρση της διάκρισης παλαιών και νέων επιχειρήσεων, ώστε όλες να έχουν πρόσβαση στα παρεχόμενα κίνητρα, η θεσμοθέτηση της επιδότησης της απασχόλησης και η μείωση του ποσοστού της ίδιας συμμετοχής, από το 40% που ίσχυε έως σήμερα, στο 25% του επενδυτικού σχεδίου.

    Την πικρία του εξέφρασε ο Υπουργός Ανάπτυξης για την υποδοχή που έτυχε από ο νόμος από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος είχε πει ότι γίνεται "πολύ κακό για το τίποτα". Ο κ. Σιούφας είπε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει τη σκληρή κριτική αρκεί να είναι επί της ουσίας και κάλεσε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προστατέψουν τον κ. Παπανδρέου. Μάλιστα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση να αντιδικήσει με κανέναν και προτίθεται να μελετήσει την πρόταση του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, Χρίστου Βερελή, για ενίσχυση της έρευνας.

    Στη συνέχεια, είπε ότι η στάση των κοινωνικών και παραγωγικών εταίρων απέναντι στο νομοσχέδιο ήταν θετική και τόνισε ότι η κυβέρνηση δε θα περιμένει από τους επιχειρηματίες να βρουν το νομοσχέδιο. Αντίθετα, όπως είπε, "θα βγούμε εμείς οι ίδιοι να τον πουλήσουμε" στους επενδυτές, στους επιχειρηματίες, στις οργανώσεις και στις πρεσβείες.

    Έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης

    Κοινή θέση πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την ενίσχυση των επενδύσεων καθώς, όπως είπαν, το 2004 χάθηκε στην αναμονή του νέου νομοσχεδίου και το 2005 θα χαθεί επειδή απαιτούνται περί τις 60 υπουργικές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι διατάξεις του

    Το νομοσχέδιο αποσυνδέει τις επενδύσεις από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, παρατήρησε η εισηγήτρια του ΚΚΕ, κ. Παντελάκη, ενώ ο εισηγητής του ΣΥΝ, κ. Δραγασάκης, είπε ότι το νομοσχέδιο θέτει προϋποθέσεις για δημιουργία νέων προβληματικών επιχειρήσεων, καθώς απαιτεί πολύ μικρά κεφάλαια.

    Ανησυχία για τις καθυστερήσεις και από τη ΓΣΕΒΕΕ

    Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος καθώς εκφράζει την ανησυχία της για καθυστερήσεις και παλινδρομήσεις σε θέματα που σχετίζονται με την ταχύτερη εφαρμογή του νομοσχεδίου. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, το νομοσχέδιο κατατέθηκε με μεγάλη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να χαθεί το 2004 και η καθυστέρηση αυτή είναι ακόμα πιο επιβαρυντική, διότι υπάρχει ημερομηνία λήξης του εν λόγω νομοσχεδίου στο τέλος του 2006.

    Επίσης, θέτει το ερώτημα εάν η Ε.Ε. έχει εγκρίνει το νομοσχέδιο ή εάν θα υπάρξουν και άλλες καθυστερήσεις και παλινδρομήσεις. Ωστόσο, εκτιμά ότι "ο νέος νόμος φαίνεται να είναι λειτουργικότερος από τον προηγούμενο και τουλάχιστον επιδιώκει να απευθυνθεί και στις μικρές επιχειρήσεις".

    Τέλος, εκτιμά ότι απαιτούνται και άλλου είδους συνέργιες για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την δημιουργία και λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να μην αποτελέσει μια νομοθετική πρωτοβουλία "επικοινωνιακού χαρακτήρα".

    [10] Πολιτική

    Καταθέτουν πολιτικά πρόσωπα για τους εξοπλισμούς

    30/11/2004 5:33:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: AΠΕ

    Άρχισε την Τρίτη η κατάθεση των πολιτικών προσώπων στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τους εξοπλισμούς με πρώτο μάρτυρα τον πρώην γ.γ. του ΥΠΕΘΑ, Γιάννη Σμπώκο. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης οι τόνοι ανέβηκαν ο κ. Σμπώκος χαρακτήρισε τον εαυτό του "πολιτικά διωκόμενο". Οι βουλευτές της ΝΔ παρενέβησαν υπενθυμίζοντάς του ότι με πρωτοβουλία του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είχε αποκλεισθεί από τις λίστες των υποψηφίων προεκλογικά, επειδή υπήρχε η σκιά σκανδάλου με τα εξοπλιστικά. Απαντώντας, ο κ. Σμπώκος απέδωσε το γεγονός "σε συντροφικά μαχαιρώματα της εποχής, τότε που το ΠΑΣΟΚ λειτουργούσε υπό το κράτος αλαζονικής συμπεριφοράς". Στο μεταξύ, το φως της δημοσιότητας είδε η απαντητική επιστολή του Ρώσου Υπουργού Άμυνας προς τον Έλληνα ομόλογό του, ενώ σε νέα ευθεία επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ προχώρησε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

    "Οι εγγυήσεις της Ρωσίας παραμένουν σε ισχύ"

    "Δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που κάνει σήμερα αντιπολίτευση. Είναι η διαπλοκή και τα μεγάλα συμφέροντα. Το ΠΑΣΟΚ απλώς ακολουθεί", δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, από την Πάτρα όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την γιορτή του πολιούχου της πόλης Αγίου Ανδρέα.

    Στο μεταξύ, δημοσιοποιήθηκε η απαντητική επιστολή του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Ιβανόφ, προς τον κ. Σπηλιωτόπουλο. Στην επιστολή, με ημερομηνία 14 Σεπτεμβρίου 2004, ο κ. Ιβανόφ αναφέρει ότι οι εγγυήσεις της χώρας του σχετικά με τη συμφωνία παράδοσης των TOR-M1 "παραμένουν σε ισχύ" και ότι η ευθύνη για την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τους πυραύλους και τα αντισταθμιστικά οφέλη της προμήθειας, ανατέθηκε στην εταιρεία Rosoboronexport "κατόπιν επίμονης παράκλησης της ελληνικής πλευράς", καθώς υπήρχε "αδυναμία της (κατασκευάστριας) Concern ΠΒΟ Almaz-Antey, να εφαρμόσει πλήρως τα αντισταθμιστικά προγράμματά της".

    Τη δημοσιοποίηση της απαντητικής επιστολής του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας, είχε ζητήσει στην Εξεταστική Επιτροπή, για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σχολίασε το περιεχόμενό της, λέγοντας ότι αναιρεί επί της ουσίας τους ισχυρισμούς του κ. Σπηλιωτόπουλου, ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν εξασφαλίσει κρατική εγγύηση για την προμήθεια.

    Υπενθυμίζεται ότι στην επιστολή του προς το Ρώσο Υπουργό Άμυνας, ο κ. Σπηλιωτόπουλος είχε ζητήσει να υπάρξει "νομότυπη-σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο-εγγύηση", καθώς και να ανατεθεί στην κατασκευάστρια εταιρεία Antey, η ευθύνη περάτωσης της υλοποίησης της σύμβασης.

    Στην απαντητική επιστολή του κ. Ιβανόφ αναφέρεται ακόμη ότι η πρακτική παραχώρησης τέτοιων εγγυήσεων από τη ρωσική κυβέρνηση "υπάρχει και εφαρμόζεται κατά την άσκηση συνεργασίας στον τεχνικο-στρατιωτικό τομέα με τα ξένα κράτη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής Δημοκρατίας".

    Μετά τον κ. Σμπώκο, θα ακολουθήσει ο Σπύρος Τραυλός ο οποίος κατείχε την ίδια θέση, επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου, και ο νυν γενικός γραμματέας του ΥΠΕΘΑ, Γιώργος Ζορμπάς. Στη συνέχεια, αναμένεται να καταθέσουν οι δύο πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ καθώς και ο νυν υπουργός, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα κόντρα για τους εξοπλισμούς

    [11] Κόσμος

    Κατά τη Θρονική εορτή του Αποστόλου Ανδρέα Κατάνυξη και συγκίνηση στο Φανάρι

    30/11/2004 5:36:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη τελέστηκε το πρωί στο Φανάρι, η επίσημη υποδοχή των λειψάνων του Γρηγορίου του Θεολόγου και του Ιωάννη του Χρυσοστόμου, κατά τη Θρονική εορτή του Αποστόλου Ανδρέα. Εκπρόσωποι όλων των Ορθόδοξων Αυτοκέφαλων Εκκλησιών, έδωσαν στους εορτασμούς πανορθόδοξο χαρακτήρα, ενώ πλήθος πιστών συνέρρευσε στο Φανάρι για να προσκυνήσει τα ιερά κειμήλια της Ορθοδοξίας. Την ανάγκη για ενότητα των Εκκλησιών τόνισαν στις ομιλίες τους τόσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όσο και ο απεσταλμένος του Πάπα.

    Σε κλίμα κατάνυξης η τελετή

    Μετά από 800 χρόνια τα ιερά λείψανα των Αγίων Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννη του Χρυσοστόμου, επέστρεψαν στον τόπο, όπου μεγαλούργησαν ως Αρχιεπίσκοποι Κωνσταντινουπόλεως. Ο Πατριαρχικός ναός του Αγίου Γεωργίου, ήταν ασφυκτικά γεμάτος από προσκυνητές που ήρθαν από όλο τον κόσμο για να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα.

    Η επίσημη υποδοχή των λειψάνων, έγινε ανήμερα της Θρονικής εορτής του ιδρυτή της εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου. Τα ιερά κειμήλια εισήλθαν εν πομπή, ενώ προπορεύονταν οι εκπρόσωποι των Ορθόδοξων Αυτοκέφαλων Εκκλησιών και ακολουθούσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η αντιπροσωπεία της Αγίας Έδρας.

    Τα ιερά λείψανα τοποθετήθηκαν με κατάνυξη στο σολέα, μπροστά από το Πατριαρχικό Θρόνο, ενώ Ορθόδοξοι και Λατίνοι συμπροσεύχονταν. Ενωτικοί εμφανίστηκαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο απεσταλμένος του Πάπα, Καρδινάλιος Βάλτερ Κάσπερ υπεύθυνος για τους διαχριστιανικούς διάλογους, ο οποίος μάλιστα επέλεξε να μιλήσει ελληνικά.

    Την ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε στους εορτασμούς ο υφυπουργός Εξωτερικών Παναγιώτης Σκανδαλάκης.

    [12] Κόσμος

    Νεκρός ένας 15χρονος Φονικός καυγάς μαθητών στη Βρετανία

    30/11/2004 5:58:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: AΠE- ΒΒC

    Τραγικό τέλος είχε για ένα 15χρονο μαθητή η φιλονικία του με κάποιον συμμαθητή του, σε σχολείο του Μάντσεστερ. Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ένας 14χρονος μαθητής συνελήφθη και κρατείται. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο καυγάς ξέσπασε σε πτέρυγα στην πίσω αυλή του σχολείου, ενώπιον άλλων 7- 8 μαθητών, ενώ δεν φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε κάποιο όπλο. Οι καθηγητές του σχολείου προσπάθησαν ανεπιτυχώς να βοηθήσουν τον άτυχο 15χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε τελικά στο νοσοκομείο Τράφορντ όπου και εξέπνευσε. Αν και ο σύλλογος των Βρετανών δασκάλων υποστηρίζει, πως παρόμοια περιστατικά είναι σπάνια στα σχολεία της Γηραιάς Αλβιόνας, πριν από τέσσερις μήνες ένας 16χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία ενός συμμαθητή του, σε σχολείο του Λινκολνσάιρ.

    [13] Αθλητισμός

    Μεταγραφές μόνο μετά την εξυγίανση

    30/11/2004 6:21:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2004 6:30:38 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Για χρέη, εξοφλήσεις, επιχορηγήσεις, μεταγραφές αλλά και σχεδιασμούς για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού μίλησε σήμερα ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σχετικά με τον απολογισμό των όσων έχουν επιτευχθεί στον ελληνικό αθλητισμό του οκτώ αυτούς μήνες της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση. Ο κ. Ορφανός μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Κώστα Κουκοδήμο, αναφέρθηκαν σε όλα τα φλέγοντα θέματα της αθλητικής ζωής του τόπου, που απασχολούν το τελευταίο και όχι μόνο, διάστημα και στάθηκε στις επιχορηγήσεις και στα χρέη των ομάδων και τον τρόπο που αυτά θα διευθετηθούν. Όσον αφορά λοιπόν αυτό το τελευταίο, ο κ. Ορφανός είπε πως καμία ΠΑΕ ή ΚΑΕ δεν θα είναι σε θέση να κάνει μεταγραφικές κινήσεις στην περίοδο του Ιανουαρίου, αν πρώτα δεν καλύψει την αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου, τουλάχιστον σε ποσοστό 50%. Μέχρι τώρα όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο 20 ΠΑΕ και ΚΑΕ υπάχθηκαν στον νέο νόμο, ενώ επισημάνθηκε πως όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν λάβει το μήνυμα εγκαίρως.

    Δεν μειώνονται οι επιχορηγήσεις

    Στο θέμα των επιχορηγήσεων δεν άλλαξε η στάση της κυβέρνησης, συνεπώς ο κ. Ορφανός τόνισε πως αν και θα αλλάξει ο τρόπος κατανομής των χρημάτων, τα χρήματα των ομοσπονδιών δεν θα μειωθούν και χαρακτηριστικά σημείωσε, "Θα πάρουν όσα χρήματα δικαιούνται πραγματικά. Είναι γνωστός ο προϋπολογισμός και των 52 ομοσπονδιών". Το τρίτο σε κυριαρχία θέμα ήταν εκείνο της αποτίμησης των ΠΑΕ και ΚΑΕ, για το οποίο είπε πως μέχρι σήμερα έχει γίνει αποτίμηση από τις σχετικές επιτροπές, οι οποίες συνεργάζονται με ΕΠΑΕ και ΕΣΑΚΕ σε δέκα ΠΑΕ Α' Εθνικής και σήμερα ολοκληρώθηκε σε άλλες τρεις, ενώ άλλες τρεις δεν έχουν στείλει στοιχεία. Ένα ακόμη θέμα στο οποίο στάθηκε ο κ. Ορφανός είναι τα χρέη που "κληρονόμησε" όπως χαρακτηριστικά είπε από την προηγούμενη κυβέρνηση, τα οποία ανέρχονται σε 250 εκατομμύρια ευρώ μόνο για την τελευταία τετραετία, συμπληρώνοντας και πάλι πως μέχρι το τέλος του 2004 θα έχουν εκταμιευθεί οι κρατικές υποχρεώσεις προς τις ομοσπονδίες. Στο μεταξύ ο κ. Ορφανός ασχολήθηκε και με το ντέρμπι, για το οποίο είπε πως αν προλάβει θα πάει, αλλά σημείωσε πως δεν φοβάται επεισόδια και αναφέρθηκε στο μέτρο των ονομαστικών εισιτηρίων και των καμερών στα γήπεδα, κάτι που θα ισχύσει από την νέα περίοδο. Τέλος αναφέρθηκε και στην βία γενικότερα επισημαίνοντας πως υπάρχει βελτίωση σε συνδυασμό με την εντονότερη και υγιή προσέλευση των θεατών στα γήπεδα.

    20 ΠΑΕ στον νέο νόμο

    Ρυθμιζ. Ποσό Μηνιαία δόση Αρης 2.095.601,45 17.463,35 Ηρακλής 1.110.188,55 47.387,17 ΠΑΟΚ 2.499.555,93 58.965,22 Αγροτικός Αστέρας 17.825,90 509,31 Αναγέννηση Γιαννιτσών 47.315,83 - Προοδ/κος Μορφ.Σύλ. 41.761,67 503,15 Εθνικός Ολυμπιακός Βόλου 36.372,35 - Καλαμάτα 1.389.573,31 23.159,56 ΒΑΟ 248.559,81 - Νήαρ Ηστ 52.606,43 501,01 ΟΦΗ 1.798.674,07 - Πανσερραϊκός 189.137,62 3.403,58 Γιάννινα 436.818,85 - Αιγάλεω 258.130,71 2.151,09 Ακράτητος 245.892,88 2.049,11 Προοδευτική 933.444,06 - Αχαρναϊκός 9.799,52 756,66 Γ.Σ Αμαρουσίου 1.610.812,44 13.423,44 ΚΑΕ ΑΕΚ 180.798,73 - ΚΑΕ Παναθηναϊκός 725.659,96 6.047,16

    [14] Κοινωνία

    Φθηνότερα εισιτήρια του μετρό για το Αεροδρόμιο

    30/11/2004 6:41:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τις νέες μειωμένες τιμές των εισιτηρίων, από και προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ανακοίνωσε την Τρίτη η εταιρεία Αττικό Μετρό, στο πλαίσιο των ρυθμίσεων του συγκοινωνιακού χάρτη της Αττικής που εξήγγειλε πρόσφατα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης. Στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, όπου αναφέρονται οι νέες μειωμένες τιμές, επισημαίνεται, επίσης, ότι στις τιμές είναι ενσωματωμένο και συμπεριλαμβάνεται το ισχύον κόμιστρο των μετακινήσεων από και προς όλους τους σταθμούς των γραμμών 2 και 3 του Μετρό, καθώς και της γραμμής 1 των ΗΣΑΠ.

    Οι νέες τιμές έχουν ως εξής:

    Απλή διαδρομή: 6 ευρώ Διαδρομή μετ΄ επιστροφής (εντός 48 ωρών): 10 ευρώ Απλή διαδρομή για ομάδα 2 ατόμων: 10 ευρώ Απλή διαδρομή για ομάδα 3 ατόμων: 15 ευρώ Μειωμένο εισιτήριο απλής διαδρομής (νέοι κάτω των 18 ετών, ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών, φοιτητές, σπουδαστές, στρατιώτες, πολύτεκνοι): 3 ευρώ Μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών: 100 ευρώ Μειωμένη μηνιαία κάρτα: 60 ευρώ Πληρωμή αντιτίμου εντός συρμού σε περίπτωση ελέγχου και μη επιδείξεως του κανονικώς προβλεπόμενου εισιτηρίου: 10 ευρώ

    Σχετικά Links:

    Αττικό Μετρό Α.Ε.

    Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών

    [15] Κοινωνία

    Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Τίμησε τον Άγιο Ανδρέα η Πάτρα

    30/11/2004 6:46:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Με ξεχωριστή λαμπρότητα γιόρτασε η Πάτρα τη μνήμη του πολιούχου της, Απόστολου Ανδρέα, ενώ στην πόλη βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος. Η παρουσία του κ. Στεφανόπουλου προσδίδει στο φετινό εορτασμό ιδιαίτερη συγκινησιακή φόρτιση, καθώς είναι η τελευταία φορά που ο Αχαιός πολιτικός παρίσταται στις εκδηλώσεις στη γενέτειρά του, με την ιδιότητα του ανώτατου άρχοντα της χώρας. H λιτάνευση της εικόνας και της Τίμιας Κάρας του Αγίου στους δρόμους της πόλης δεν έγινε, λόγω ξαφνικής νεροποντής. Μιλώντας σε γεύμα προς τιμήν του, ο κ. Στεφανόπουλος απηύθυνε παραινέσεις προς τους εκπαιδευτικούς, τους δημοσίους υπαλλήλους και τους πολίτες να πράττουν το σωστό και να το θεωρούν καθήκον τους προς τη Δημοκρατία, το Πολίτευμα, την Ιστορία και την Πατρίδα. Μάλιστα, απευθυνόμενος στους πολίτες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε, ότι πρέπει να παραπονούνται για τα κακώς κείμενα στην κοινωνία και την πατρίδα. "Χρειάζεται κύρωση κοινωνική μόνο έτσι μπορούμε να βελτιωθούμε", επεσήμανε ο κ. Στεφανόπουλος και κατέληξε, πως έχουν και οι πολίτες δικαίωμα καταλογισμού ευθυνών, αλλά και απόδοσης επαίνων.

    [16] Αθλητισμός

    Νίκη εδώ, πρόκριση στην Γαλλία

    30/11/2004 6:47:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Προσοχή, αυτοσυγκέντρωση και όχι άγχος είναι η συνταγή του Δημήτρη Βαζάκα για την αυριανή αναμέτρηση του Πανιωνίου με την Ντιναμό Τιφλίδας. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως μια νίκη επί των Γεωργιανών θα φέρει τους Νεοσμυρνιώτες κοντά στην πρόκριση και αυτή πια θα κριθεί στην Γαλλία, απέναντι στην Σοσό. Παρόλα αυτά φρόντισε να κρατήσει τους παίκτες του σε εγρήγορση επισημαίνοντας πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσουν την Ντιναμό. "Παρά τις δύο ήττες μας, έχουμε ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση, εάν νικήσουμε την Ντιναμό", τόνισε ο Βαζάκας και συνέχισε, "Η ήττα της Σοσό από την Νιούκαστλ μας κράτησε ζωντανούς στην υπόθεση της πρόκρισης" και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, "Αλίμονο εάν υποτιμήσουμε την Ντιναμό. Διαθέτει πολύ καλή ομάδα και αυτό το έχει δείξει στους μέχρι τώρα αγώνες της. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και απόλυτα συγκεντρωμένοι στον αγώνα. Θα κυνηγήσουμε το γκολ της νίκης. Κι αυτό που έχει σημασία είναι να μην αγχωθούμε". Η πιθανότερη ενδεκάδα του Πανιωνίου στον αγώνα είναι: Ντρόμπνι, Ντομορό, Βλτσεκ, Εξουζίδης, Τσιώλης, Τζιόλης, Ντοντ, Μαρκορά, Μήτρου, Μάντζιος και Μέσαρος

    [17] Αθλητισμός

    Ντέκο για "Χρυσή μπάλα"

    30/11/2004 6:57:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Οι τίτλοι είναι το κριτήριο για την ανάδειξη του ποδοσφαιριστή που θα κατακτήσει το βραβείο της "Χρυσής μπάλας" από το γαλλικό περιοδικό "France Football" και σύμφωνα με αυτό το μεγάλο φαβορί είναι ο Ντέκο. Ο Πορτογάλλος, αλλά γεννημένος στην Βραζιλία, μέσος της Μπαρτσελόνα την περσινή περίοδο κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ και το πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, ενώ στο EURO έφτασε μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκε από την Ελλάδα. "Εγώ θα ξεχώριζα τον Ντέκο για τους τίτλους που κατέκτησε στην διάρκεια της προηγούμενης περιόδου", τόνισε ο Πλατινί και συμπλήρωσε, "Άλλωστε, νομίζω πως αυτό είναι και το μοναδικό ασφαλές κριτήριο για να ψηφίσει κανείς", κατέληξε ο Γάλλος, κάτοχος τρεις φορές του τίτλου του καλύτερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς.

    [18] Αθλητισμός

    Πρόστιμο στον Κινγκ

    30/11/2004 7:02:00 μμ

    Πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ, για την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στο ματς με τον Ολυμπιακό, εισηγήθηκε ο Βαγγέλης Βλάχος για τον Φερέιρα Κινγκ. Ο τεχνικός του Ιωνικού που είναι αποφασισμένος να περιφρουρήσει την πειθαρχία, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, είχε προειδοποιήσει τον Κινγκ να μην αντιδράσει στις προκλήσεις του Καστίγιο. Ο έμπειρος αμυντικός δεν μπόρεσε να κρατήσει την ψυχραιμία του και έτσι άφησε την ομάδα με 10 παίκτες για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Κατά τ' άλλα ο τεχνικός της ομάδας της Νίκαιας, για ακόμα μια προπόνηση δεν αναφέρθηκε καθόλου στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ζήτησε πάντως από τους παίκτες του να εντείνουν τις προσπάθειές τους, έτσι ώστε οι 11 βαθμοί που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής ο Ιωνικός, να γίνουν πολύ περισσότεροι και η ομάδα να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την παραμονή της στην κατηγορία.

    Αύριο το πρόγραμμα του κ. Βλάχου περιλαμβάνει πρωινή προπόνηση στο γήπεδο της Βάρης, ενώ το απόγευμα οι παίκτες θα κάνουν «αποθεραπεία» (μασάζ, υδρομασάζ και σάουνα) στο γήπεδο της Νεάπολης.

    Στο μεταξύ, με αφορμή δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου σχετικά με τα μεταγραφικά, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Χρήστος Κανελλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Ιωνικός δεν πρόκειται να προβεί ούτε σε αγορές, ούτε σε πωλήσεις ποδοσφαιριστών. Εξετάζουμε προσεκτικά την κάθε μας κίνηση και να είναι σίγουροι οι οπαδοί της ομάδας μας ότι όταν έρθει η ώρα θα κάνουμε τις κατάλληλες κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας, σε συνεργασία με τον προπονητή μας. Οτιδήποτε άλλο λέγεται και γράφεται ανάγεται στη σφαίρα της φαντασίας".

    [19] Αθλητισμός

    Στον δρόμο που χάραξε η Κουρνίκοβα

    30/11/2004 7:06:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Οι ποδοσφαιριστές της Νίτρα, ομάδας Β' κατηγορίας της Σλοβακίας, έρχονται να διαψεύσουν όσους πίστευαν πως το οφθαλμόλουτρο είναι αποκλειστικά ανδρική απασχόληση. Αποφάσισαν να φωτογραφηθούν γυμνοί και να δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν το γυναικείο φίλο στο γήπεδο. Η Νίτρα είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας και διεκδικεί την άνοδό της και η φιλοσοφία των παικτών που πήραν αυτή την απόφαση είναι πως έτσι οι γυναίκες θα αποφασίσουν να τους ενισχύσουν στην προσπάθεια αυτή. Μάλιστα όπως αποδεικνύεται η κίνηση βρίσκει σύμφωνη όλη την ομάδα, αφού στο συνοδευτικό κείμενο των φωτογραφιών, ο γενικός διευθυντής της ομάδας, Πάβολ Χόλεστακ τονίζει, "Τα παλικάρια δεν έχουν τίποτα να κρύψουν! Δείτε τα παιδιά μας με την καινούρια τους στολή".

    [20] Champions League

    Αναβολή με Σαχτάρ ζητά η "Μπάρτσα"

    30/11/2004 7:18:00 μμ

    Τη μετάθεση του αγώνα της 7ης Δεκεμβρίου, με τη Σαχτάρ Ντόνιετσκ για το Champions League, ζήτησε η Μπαρτσελόνα. Αιτία η έκρυθμη πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία μετά τις προεδρικές εκλογές στην χώρα. Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας ημέρας των ομίλων και η "Μπάρτσα" που έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της, με νίκη διεκδικεί την πρώτη θέση του 6ου ομίλου, η οποία ωστόσο εξαρτάται και από την έκβαση του αγώνα Σέλτικ-Μίλαν. Από την άλλη πλευρά, η Σαχτάρ διεκδικεί από τη Σέλτικ την τρίτη θέση του ομίλου, για να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία στο κύπελλο UEFA. Στην επιστολή που έστειλε ο Λαπόρτα στην Ευρωπαϊκή ομοσπονδία επισημαίνει ότι στην Ουκρανία έχουν "παγώσει" όλες οι αθλητικές δραστηριότητες μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.

    [21] Πολιτική

    Κατά τη συνεδρίαση των συντονιστών Επίθεση Παπανδρέου στην Κυβέρνηση

    30/11/2004 6:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2004 7:45:59 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ- ΝΕΤ 105.8

    Έντονη κριτική στην Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, το ασφαλιστικό, αλλά και τον αναπτυξιακό νόμο εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών του κόμματος. Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε την Κυβέρνηση να εφαρμόσει το νόμο για το ασφαλιστικό, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την τροπή που παίρνουν τα πράγματα στο ζήτημα αυτό. Επίσης, χαρακτήρισε χαμηλών προσδοκιών το προσχέδιο της Ολλανδικής προεδρίας για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. "Η αντιπολιτευτική πολιτική του κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζεται από ισοπέδωση και άρνηση. Έτσι καθίσταται πλήρως αναξιόπιστη", δήλωσε, απαντώντας στις επικρίσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος.

    Στο επίκεντρο οικονομία και εξωτερική πολιτική

    Όσον αφορά το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την Κυβέρνηση, ότι πουλά απατηλές προσδοκίες, καθώς, όπως υποστήριξε, θα υπάρχουν δυο ακόμη χαμένα χρόνια στον τομέα της ανάπτυξης.

    Αναφερόμενος στην οικονομία, μέμφθηκε την Κυβέρνηση για τον τρόπο με οποίο έχει χειριστεί τα έσοδα και τις δαπάνες, κατηγορώντας την, ότι έχει εμπλέξει τη χώρα σε μία περιπέτεια.

    "Βεβαίως και με το φιάσκο της απογραφής, προβλέπουμε, ότι αύριο θα έχουμε την επικύρωση, δυστυχώς, της επιτήρησης της χώρας μας για άλλα δύο χρόνια, διότι ήδη έχει μπει σε επιτήρηση ουσιαστικά, για άλλα δύο χαμένα χρόνια", ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Σχετικά με το ασφαλιστικό, ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να εφαρμόσει το σχετικό νόμο τον οποίο ψήφισε η Βουλή κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος τόνισε, ότι το κόμμα του στηρίζει ένα ασφαλιστικό σύστημα, που και βιώσιμο θα είναι, αλλά και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των συνταξιούχων, οι οποίοι αισθάνονται σήμερα ανασφάλεια λόγω της μη εφαρμογής του νόμου.

    "Στη συζήτηση που κάναμε όλοι συμφώνησαν ότι, δυστυχώς, έχουμε φτάσει σε μία πολύ αρνητική κατάσταση λόγω των χειρισμών της Κυβέρνησης και της μη εφαρμογής του νόμου" δήλωσε.

    Επίσης, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε χαμηλών προσδοκιών το προσχέδιο της Ολλανδικής προεδρίας για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ παρατήρησε, ότι έχει χαθεί σημαντικός χρόνος. Επιφυλάχθηκε, πάντως, να αξιολογήσει την πολιτική της Κυβέρνησης στο θέμα αυτό, μετά την σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου.

    Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γιάννη Σμπώκου για τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνισε, ότι δε θα μιλήσει για το παρελθόν, προσθέτοντας, ότι το κόμμα του θέλει την αλήθεια για το έργο της εξεταστικής για τους εξοπλισμούς.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στη Βουλή ο Αναπτυξιακός


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 30 November 2004 - 17:52:37 UTC