Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο συναντώνται οι αντιπροσωπείες Ελλάδας-ΠΓΔΜ Διπλωματικός πυρετός
  • [02] Προβάδισμα στην Κυβέρνηση
  • [03] Σύγκρουση πλοίων στη Ραφήνα
  • [04] Έρευνες για τις φωτογραφίες με τους βασανισμούς
  • [05] Σχεδόν 30 οι νεκροί Αιματηρή Κυριακή στο Ιράκ
  • [06] "Δε θα περιμένουν τη ΝΔ να πέσει σαν ώριμο φρούτο" Κατά μέτωπο επίθεση
  • [07] Τραυματίστηκαν δύο αεροσυνοδοί από κενά αέρος
  • [08] Στρατιωτικός ταμπουρώθηκε σε αποθήκη πυρομαχικών Μαζική εκκένωση χωριών
  • [09] Κυριολεκτικά Ακράτητος
  • [10] Αγχωτική μεν, νίκη δε
  • [11] Κρητική επέλαση στη Νίκαια
  • [12] Συνέντευξη του Πρόεδρου του ΣΥΝ στην "Αυγή" Κωνσταντόπουλος: "Η
  • [13] Στο "ρετιρέ" ο Αχαρναϊκός
  • [14] Νεκροί δύο Τούρκοι λαθρομετανάστες Τραγωδία σε ναρκοπέδιο του Έβρου
  • [15] Τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου από τις 4 το απόγευμα Τηλεμαραθώνιος Αγάπης από
  • [16] Κουρασμένος "δικέφαλος του νότου"
  • [17] Όλα μηδέν στην "Πλατεία"

    [01] Πολιτική

    Αύριο συναντώνται οι αντιπροσωπείες Ελλάδας-ΠΓΔΜ Διπλωματικός πυρετός για τη "Μακεδονία"

    5/12/2004 11:26:00 πμ

    Πηγή: NET 105, 8

    Στη Νέα Υόρκη, στην έδρα του ΟΗΕ θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις για εξεύρεση κοινά αποδεκτής ονομασίας για την ΠΓΔΜ, καθώς αύριο θα συναντηθούν οι μόνιμες αντιπροσωπείες Ελλάδας και ΠΓΔΜ με τον ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς. Η διαδικασία της ενδιάμεσης συμφωνίας βρίσκεται σε ισχύ και οι συνομιλίες γίνονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης κατά τη διάρκεια της διπλωματικής εκστρατείας του και εν όψει της συνόδου κορυφής της 17ης Δεκεμβρίου, παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις για το Σκοπιανό, θέσεις οι οποίες έγιναν αποδεκτές από τους Ευρωπαίους εταίρους. Εξάλλου, μετά την αναγνώριση της "Μακεδονίας" από τις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Μπους με επιστολή προς τον Έλληνα πρωθυπουργό είχε υπογραμμίσει, πως αν τελικά επιτευχθεί κοινή συμφωνία, οι ΗΠΑ θα αναθεωρήσουν την απόφασή τους και θα αποδεχτούν το αποτέλεσμα της ενδεχόμενης συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος Σκοπίων.

    [02] Πολιτική

    Προβάδισμα στην Κυβέρνηση

    5/12/2004 12:25:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/12/2004 2:21:41 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Προβάδισμα 6,7 μονάδες στην πρόθεση ψήφου δίνει στη ΝΔ νέα πανελλήνια δημοσκόπηση της εταιρίας GPO για λογαριασμό του "Τύπου της Κυριακής". Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39,8%, το ΠΑΣΟΚ 33,1%, το ΚΚΕ 6,1%, ο ΣΥΝ 3,2% και το ΛΑΟΣ 2,8%. Καταλληλότερος ως πρωθυπουργός κρίνεται ο Κώστας Καραμανλής με ποσοστό 53,1% , έναντι του Γ. Παπανδρέου με 31,7%. Σχετικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως το "πρόσωπο ευρύτερης συναίνεσης" εμφανίζεται ο Νίκος Κωνσταντόπουλος. Παράλληλα, άλλη δημοσκόπηση, της εταιρίας ΡΑΣ, για την εφημερίδα "ΠΑΡΟΝ της Κυριακής" , η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, δηλώνει πως επιθυμεί για Πρόεδρο πολιτικό πρόσωπο, που να προέρχεται από το χώρο της Αριστεράς.

    Προτιμούν Κωνσταντόπουλο για Πρόεδρο

    Στη δημοσκόπηση της GPO, στο ερώτημα αν οι εκλογές γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα είναι πρώτο, η Κυβέρνηση προηγείται με μεγάλη διαφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ποσοστό 54% έναντι 21,5% .

    Παράλληλα, οι ερωτηθέντες κρίνουν θετική σε ποσοστό 42,6% την εικόνα της Κυβέρνησης, ενώ το 32,5% έχει αντίθετη άποψη.

    Τα πράγματα αντιστρέφονται στην ερώτηση για την εικόνα της αντιπολίτευσης, την οποία κρίνει αρνητική το 43,5% και θετική το 32,7%.

    Μεγάλη ήταν και η διαφορά στα ποσοστά των απαντήσεων σχετικά με την πολιτική των κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή. Στο ερώτημα ποια από τις δύο νοιάζεται περισσότερο για τα προβλήματα του πολίτη, το 46,4% επέλεξε τη ΝΔ και το 29,5% την κυβέρνηση Σημίτη. Στο ερώτημα ποια από τις δύο συμβάλλει περισσότερο στην οικονομική ανάπτυξη το 38,6% υποστηρίζει την κυβέρνηση ΝΔ και το 34,8% την κυβέρνηση Σημίτη.

    Σχετικά με την επιλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τα πρόσωπα, που συγκέντρωσαν τις προτιμήσεις των ερωτηθέντων είναι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος σε ποσοστό 24,3%, ο Μίκης Θεοδωράκης με ποσοστό 18,1%, ο Κώστας Σημίτης με ποσοστό 16,1%, η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη με 11,1% και ο Απόστολος Κακλαμάνης με 10,9%.

    [03] Κοινωνία

    Σύγκρουση πλοίων στη Ραφήνα

    5/12/2004 1:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/12/2004 3:16:09 μμ)

    Πηγή: NET 105,8

    Μεγάλη αναστάτωση και εκνευρισμός επικράτησε το πρωί στο λιμάνι της Ραφήνας, όταν συγκρούστηκαν τα επιβατηγά πλοία Πηνελόπη Α και Εύβοια Σταρ. Από τη σύγκρουση δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, παρά μόνο υλικές ζημιές, αλλά ο απόπλους των δύο πλοίων απαγορεύτηκε και οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με το Εξπρές Αθηνά, που αναχωρεί από τη λιμάνι της Ραφήνας στις 6.30 το απόγευμα. Όλα συνέβησαν, όταν το πλοίο Εύβοια Σταρ, που κατέπλεε στο λιμάνι έπεσε πάνω στην πλώρη του πλοίου Πηνελόπη Α, που ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από Ραφήνα για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, πιθανότατα από λάθος χειρισμό. Στο πλοίο Πηνελόπη επέβαιναν 693 επιβάτες και 97 οχήματα, ενώ στο Εύβοια Σταρ 57 επιβάτες.

    [04] Ιράκ

    Έρευνες για τις φωτογραφίες με τους βασανισμούς

    5/12/2004 2:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/12/2004 4:30:27 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Τις φωτογραφίες με βασανισμούς και εξευτελισμούς Ιρακινών αιχμαλώτων, που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας έβαλε στο μικροσκόπιο το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό. Όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός, έχει αρχίσει έρευνα προκειμένου να διευκρινιστεί αν τα μέλη των ειδικών δυνάμεων ενήργησαν κατά τον αρμόζοντα τρόπο. Οι φωτογραφίες, που έδειχναν στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων του ναυτικού να χαμογελούν καθώς πατούν τους κρατουμένους και τους σημαδεύουν με όπλα, τραβήχτηκαν το Μάιο του 2003 και ανακαλύφθηκαν από δημοσιογράφο του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press.

    Ήταν για λόγους καθήκοντος;

    "Μας παρουσίασαν τις φωτογραφίες αυτές την περασμένη εβδομάδα. Ο κανονισμός του ναυτικού απαγορεύει τη φωτογράφηση κρατουμένων αν δεν γίνεται για λόγους καθήκοντος", δήλωσε ο διοικητής Τζεφ Μπέντερ, εκπρόσωπος της διοίκησης των ειδικών δυνάμεων του ναυτικού στο Κορονάντο, στην Καλιφόρνια.

    "Ορισμένες φωτογραφίες μοιάζουν να δείχνουν κρατούμενους μετά τη σύλληψή τους ή κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους από τις ειδικές δυνάμεις του ναυτικού το 2003, αυτό αποτελεί αντικείμενο έρευνας για να διευκρινιστεί αν τα μέλη των ειδικών δυνάμεων ενήργησαν κατά τον αρμόζοντα τρόπο", συνέχισε ο Μπέντερ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο φως νέες εικόνες φρίκης

    [05] Ιράκ

    Σχεδόν 30 οι νεκροί Αιματηρή Κυριακή στο Ιράκ

    5/12/2004 2:43:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Μέρα με τη μέρα η βία στο Ιράκ αναζωπυρώνεται. Τριάντα περίπου άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους στο Τικρίτ, το Μπαΐτζι και τη Μοσούλη. Κοντά στην πόλη Τικρίτ, 17 Ιρακινοί εργάτες, που εργάζονταν για λογαριασμό αμερικανικής εταιρείας, βρήκαν τον θάνατο, όταν αντάρτες καμικάζι επιτέθηκαν στα λεωφορεία, που τους μετέφεραν σε νεκροταφείο όπλων, όπου εργάζονταν. Από την ίδια επίθεση άλλοι 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Στο μεταξύ, ισλαμική ιστοσελίδα μετέδωσε ανακοίνωση, που αποδίδεται στην οργάνωση του Ιορδανού ισλαμιστή Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι, με την οποία η οργάνωσή του αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση ανέφερε, "σήμερα το πρωί ένα μέλος της οργάνωσής μας, Ταξιαρχίες των Μαρτύρων, έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο, που μετέφερε μέλη της Πατριωτικής Ενωσης του Κουρδιστάν του Τζαλάλ Ταλαμπανί και σκότωσε πάνω από 50 αποστάτες". Πάντως, μέχρι τώρα η γνησιότητα της ανακοίνωσης δεν έχει επιβεβαιωθεί.

    Κύματα βίας σε όλη τη χώρα

    Στην πόλη Μπαΐτζι, βόρεια της Βαγδάτης, σκοτώθηκαν τρία μέλη της ιρακινής εθνοφρουράς και άλλοι 10 τραυματίστηκαν, από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με ανακοινωθέν του αμερικανικού στρατού, η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 08.30 ώρα Ελλάδος εναντίον σταθμού πετρελαίου, κοντά στην πόλη. Αμέσως μετά την επίθεση ακολούθησαν ανταλλαγές πυρών μεταξύ των εθνοφρουρών και των στασιαστών. Μέλη της ιρακινής εθνοφρουράς βρέθηκαν στο στόχαστρο των ανταρτών και στη Μοσούλη, καθώς βομβιστική επίθεση στοίχισε τη ζωή σε επτά άνδρες της. Στο μεταξύ νωρίτερα, στην ίδια πόλη έχασαν τη ζωή τους δύο Αμερικανοί στρατιώτες και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν από επίθεση ανταρτών.

    [06] Πολιτική

    "Δε θα περιμένουν τη ΝΔ να πέσει σαν ώριμο φρούτο" Κατά μέτωπο επίθεση στην Κυβέρνηση

    5/12/2004 3:55:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: 105.8, ΑΠΕ

    Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε από τα Γιάννενα ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε συνδιάσκεψη για το κοινωνικό κράτος στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για διπλή γλώσσα, που χρησιμοποιεί η ΝΔ, για μεγάλα ψευδεπίγραφα λόγια της ΝΔ και για εμπάθεια προς το ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την απογραφή της οικονομίας. Επίσης, ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση και για τα εθνικά θέματα λέγοντας, ότι παραμένει αμέτοχη σε όλα τα μέτωπα και κυρίως στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό. Μάλιστα, προέβλεψε, ότι πολύ σύντομα το ΠΑΣΟΚ θα κληθεί να κυβερνήσει τη χώρα, τονίζοντας, ότι δε θα περιμένει να πέσει η ΝΔ σαν ώριμο φρούτο. Σχετικά με τις εξελίξεις στο Συνέδριο της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για κυοφορία μιας νέας πορείας της νεολαίας, που "όπως κάθε κυοφορία έχει τους πόνους της", δηλώνοντας για μία ακόμα φορά την εμπιστοσύνη του στη νεολαία ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας, πως θα προχωρήσει με ενότητα και δημοκρατικό τρόπο στην ανασυγκρότησή της.

    "Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της στο ασφαλιστικό"

    Στην ομιλία του, ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε ειδική αναφορά στο ασφαλιστικό. "Εμείς, όταν μιλάμε για ασφαλιστικό έχουμε στο μυαλό μας τη διασφάλιση των εργαζομένων και των συνταξιούχων, έχουμε στο μυαλό μας τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, έχουμε στο μυαλό μας τον άνθρωπο, το κοινωνικό κράτος, την κοινωνική συνοχή" επεσήμανε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ καλώντας την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, τις οποίες όπως είπε, προσπαθεί να αποφύγει και να μεταθέσει στο μέλλον. Παραδέχτηκε, πάντως, πως το θέμα αυτό είχε προκαλέσει μεγάλη κρίση στο ΠΑΣΟΚ, ενώ αποτελεί μόνιμο εσωκομματικό θέμα συζήτησης.

    Οκτώ σημεία για ένα κοινωνικό κράτος

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του παρουσίασε σε οκτώ σημεία τις προτεραιότητες, που θέτει το Κίνημα για το κοινωνικό κράτος. Αυτά είναι:

    α. Ριζική αλλαγή της αντίληψης ότι το κοινωνικό κράτος είναι το βαρίδι της ανάπτυξης.

    β. Να σπάσουν οι αντιλήψεις για το πελατειακό κράτος, που ως λογική υπάρχουν ακόμα και σημαίνει, ότι "η δωρεάν παιδεία δεν είναι δωρεάν διότι υπάρχει το φροντιστήριο και διότι στην υγεία υπάρχει το φακελάκι".

    γ. Να μη σπαταλώνται οι παροχές με καθολικό τρόπο, αλλά να εξειδικευτεί η πρόνοια για να καλύπτει τις ανάγκες κάθε οικογένειας.

    δ. Να γίνει πραγματική αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων και των φτωχότερων περιοχών.

    ε. Η εξασφάλιση της δια βίου εκπαίδευσης.

    στ. Δημιουργία δικτύου κοινωνικής εξυπηρέτησης, όπως οι θεσμοί μερικής απασχόλησης, Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, βοήθεια στο σπίτι κλπ.

    ζ. Ολοκλήρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ιδιαίτερα της πρωτοβάθμιας υγείας και του οικογενειακού γιατρού.

    η. Η εξασφάλιση της σύνταξης.

    Εξάλλου, όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, "στον πυρήνα το νέου κοινωνικού κράτους βρίσκεται η αντίληψη, ότι ο πολίτης πρέπει να αισθάνεται σιγουριά και ασφάλεια".

    [07] Κοινωνία

    Τραυματίστηκαν δύο αεροσυνοδοί από κενά αέρος

    5/12/2004 4:48:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/12/2004 5:47:10 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Με ασφάλεια προσγειώθηκε στις 15:15 στο Ελευθέριος Βενιζέλος το αεροσκάφος της Aegean, που πραγματοποιούσε την πτήση Αθήνα-Μυτιλήνη και λίγο πριν φτάσει στη Μυτιλήνη παρουσιάστηκαν αναταράξεις, στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν ελαφρά δύο ιπτάμενες συνοδοί, την ώρα, που σέρβιραν. Το αεροσκάφος είχε ξεκινήσει στις 14:00 από την Αθήνα με προορισμό τη Μυτιλήνη, αλλά, λόγω της χαμηλής νέφωσης, δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του νησιού και επέστρεψε στην Αθήνα. Οι επιβάτες του αεροσκάφους αναχώρησαν για τη Μυτιλήνη λίγο μετά τις 17:30, με άλλο αεροσκάφος της εταιρίας.

    [08] Κόσμος

    Στρατιωτικός ταμπουρώθηκε σε αποθήκη πυρομαχικών Μαζική εκκένωση χωριών στη Γαλλία

    5/12/2004 4:45:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Υπό τις απειλές ενός στρατιωτικού που ισχυρίζεται ότι θα ανατινάξει μια αποθήκη πυρομαχικών, 400 κάτοικοι τριών χωριών στην περιοχή Μαρν, της ανατολικής Γαλλίας, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Κυριακή τα σπίτια τους. Ο εξοργισμένος υπαξιωματικός έχει ταμπουρωθεί σε ένα κτήριο όπου αποθηκεύονται αντιαρματικές νάρκες και απειλεί να το ανατινάξει επειδή πλησιάζει στην ηλικία συνταξιοδότησης και ο ίδιος θέλει να συνεχίσει τη στρατιωτική του σταδιοδρομία. Σύμφωνα με τη Νομαρχία της περιοχής αποφασίστηκε να απομακρυνθούν περίπου 400 κάτοικοι των χωριών Κοναντρέ-Βορφρουά, Λεναρέ και Νορμέ. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η κυκλοφορία στην περιοχή γίνεται από τις παρακαμπτήριες οδούς, ενώ η αστυνομία έχει ήδη λάβει θέσεις γύρω από την αποθήκη.

    [09] Αθλητισμός

    Κυριολεκτικά Ακράτητος

    5/12/2004 5:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/12/2004 6:09:19 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Αν κάποιος πριν τρεις αγωνιστικές έλεγε, ότι ο Ακράτητος είναι ένα από τα φαβορί για την άνοδο, όλοι θα πίστευαν ότι είναι τρελός. Και όμως η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ κατάφερε με τρεις νίκες στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές να ανέβει στους 16 βαθμούς και να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για επιστροφή στα "μεγάλα σαλόνια". Θύμα της αναγεννημένης ομάδας των Άνω Λιοσίων αυτή την Κυριακή, ο ΑΣΚ Ολυμπιακός Βόλου που παρά την καλή αγωνιστική του κατάσταση δεν κατάφερε να κόψει την ανοδική πορεία των "πράσινων". Οι "κόκκινοι", του Βόλου μετά την ήττα τους έμειναν στην δεύτερη θέση, ένα βαθμό πίσω από την Καστοριά που σήμερα δεν αγωνίστηκε και πήρε τους τρείς βαθμούς άνευ αγώνα, αφού αντιμετώπιζε τον Ποσειδώνα Νέων Πόρων που ήδη έχει υποβιβασθεί. Την Δευτέρα Πανσερραϊκός - Καλαμάτα.

    Σούζα τα αλογάκια

    Η αυλαία της 10ης αγωνιστικής άνοιξε το Σάββατο, με το Θεσσαλικό ντέρμπι Λάρισα-Νίκη Βόλου. Οι "βυσσινί" επικράτησαν των "μπλε" με 2-1 και αναρριχήθηκαν στην βαθμολογία. Το Αλκαζάρ για μία ακόμα φορά ήταν κατάμεστο και οι γηπεδούχοι ευχαρίστησαν τους φιλάθλους με την απόδοση τους και το τρίποντο. Τα γκολ της ομάδας του Δώνη πέτυχαν οι Καρκαλέτσης (14'), Νεντέλκοβιτς (18΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 25ο λεπτό ο Μπαλάφας.

    Στον Κορυδαλλό η Προοδευτική έσπασε το σερί του Λεβαδειακού που για τέσσερις αγωνιστικές δεν είχε γνωρίσει την ήττα. Οι "βυσσινοί" που ήθελαν πιο πολύ τη νίκη για να επιστέψουν στις επιτυχίες αλλά και να ανέβουν στην βαθμολογία, κατάφεραν να γυρίσουν στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι, αφού στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

    Στη Ριζούπολη μετά από αμφίρροπο αγώνα ο νεανικός Απόλλωνας νίκησε τη νέα Παναχαϊκή 2005, ενώ στην Καισαριανή ο Ηλυσιακός επικράτησε του Εθνικού Αστέρα στο γειτονικό ντέρμπι.

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία

    Απόλλων ΣμύρνηςΠαναχαϊκή 2005 1-0 (37 Δημητρακόπουλος) Εθνικός ΑστέραςΗλυσιακός 0-1 (69 Λαμπρογεώργος) ΑκράτητοςΟλυμπιακός ΑΣΚ Βόλου 1-0 ( 74 Γκουστάβο) ΠροοδευτικήΛεβαδειακός 2-1 (47 και 90' Θάνος - 44' Σάβιτς) Πανηλειακός-Ατρόμητος 2-1 (44' Μιτρόφ, 62 Βαλετάρεζ 84 Γιαννόπουλος) Λάρισα Νίκη Βόλου 2-1 (14 Καρκαλέτσης, 18 Νεντέλκοβιτς 25 Μπαλάφας)

    Καστοριά-Ποσειδών Νέων Πόρων 2-0 άνευ αγώνα Πανσερραϊκός-Καλαμάτα 06/12

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 10 αγώνες)

    Πανσερραϊκός 18-9αγ Καστοριά 18 Ολυμπιακός Βόλου 17 Νίκη Βόλου 16 Καλαμάτα 16-9αγ Λεβαδειακός 16 Ακράτητος 16 Λάρισα 15 Απόλλων Αθ. 15 Πανηλειακός 15 Προοδευτική 14 Παναχαϊκή 2005 13 Ηλυσιακός 13 Εθνικός Αστέρας 12 Ατρόμητος Αθ. 4 Ποσειδών Ν. Πόρων -12

    [10] Αθλητισμός

    Αγχωτική μεν, νίκη δε

    5/12/2004 5:24:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/12/2004 6:47:22 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Ιωνικός επί του Εργοτέλη στην Κρήτη. Οι "μπλε" επικράτησαν των Κρητικών με 3-2, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μακόρ που σκόραρε 2 φορές. Το άλλο ο Γαβριλόπουλος. Η ομάδα της Νίκαιας αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και μόλις στο 4 βρέθηκε να προηγείται με 2-0. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να συνέλθουν και λίγο πριν τη λήξη μείωσαν με τον Ογκουνσότο. Στο β μέρος ο Μακόρ και πάλι έδωσε προβάδισμα 2 γκολ στην ομάδα του και ο Εργοτέλης απλά μείωσε και πάλι με τον Νιγηριανό.

    Απόλυτος αιφνιδιασμός

    Πριν καλά, καλά ζεσταθούν οι 22 ποδοσφαιριστές, οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο σκορ με διαφορά δύο γκολ. Εκμεταλλευόμενοι άριστα τις αμυντικές αδυναμίες του Εργοτέλη οι «κυανόλευκοι» προηγήθηκαν στο 2ο λεπτό όταν ο Γκούτμαν τροφοδότησε τον Γαβριλόπουλο, που με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Χανιωτάκη. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μακόρ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και δεν δυσκολεύθηκε να γράψει το 2-0 για τον Ιωνικό, που συνέχισε τις πολύ καλές του εμφανίσεις. Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως η υπεροχή που απέκτησαν ήταν φλύαρη και έτσι ο Ιωνικός ήταν πολύ επικίνδυνος στην αντεπιθέσεις, με κύριους εκφραστές τους Μακόρ και Γαβριλόπουλο. Ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε, μέχρι το 4ο λεπτό, όταν ο Ογκουνσότο είδε εκτός θέσης τον Μπεκιάι και με ψηλοκρεμαστό σουτ, μείωσε σε 2-1, δίνοντας ελπίδες στους συμπαίκτες του.

    Στο δεύτερο μέρος, ο Εργοτέλης προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, πιέζοντας τον Ιωνικό, όμως οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου έδειχναν ότι θα κρατούσαν το αποτέλεσμα. Οι δύο ομάδες δημιούργησαν αρκετές φάσεις, όμως το γκολ ήρθε στο 83` για τον Ιωνικό, καθώς ο Μακόρ με εντυπωσιακό γυριστό σουτ έξω από την περιοχή, έβαλε ένα από τα καλύτερα γκολ της χρονιάς. Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι, που έμειναν με 10 παίκτες στο 89` λόγω αποβολής του Κυριακίδη (με δεύτερη κίτρινη) πίεσαν και κατάφεραν να μειώσουν στο 86` με τον Ουγκουνσότο, όμως το σκορ δεν άλλαξε και ο Ιωνικός πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς.

    Διαιτητής: Δούρος (Κορίνθου)

    Κίτρινες : Σουργιάς, Κυριακίδης

    Κόκκινες : Κυριακίδης

    Συνθέσεις:

    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Χανιωτάκης, Δημήτρης, Οικονομάκης, Σουργιάς, Σχλίτινγκ (35` Λαμπράκης), Σιλά, Κοιλιάρας (83` Βοσκαρίδης), Σουτζής, Πάρβου, Ογκουνσότο, Σπυριδάκης

    ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπεκιάϊ, Πουλόπουλος, Οφρυδόπουλος, Κοτίτσας, Διγκόζης, Μάγγος (70` Βουρεξάκης), Γκούτμαν (57` Κυριακίδης), Μελαμπιανάκης, Λετιέρι (79` Ζίφκοβιτς), Μακόρ, Γαβριλόπουλος

    [11] Αθλητισμός

    Κρητική επέλαση στη Νίκαια

    5/12/2004 5:41:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Συναρπαστική εξέλιξη είχε το παιχνίδι της Χαλκηδόνας με τον ΟΦΗ, που έληξε με 2-3 υπέρ των φιλοξενούμενων. Οι Κρητικοί προηγήθηκαν νωρίς όμως η οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Τελικά στ β μέρος οι "ασπρόμαυροι" κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι και να πάρουν το τρίποντο. Πάντως, σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του β ημιχρόνου, έπαιξε η αποβολή τους Σίμου της Χαλκηδόνας στο 66 για φάουλ στον Μαχλά. Οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο και οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

    Συναρπαστική εξέλιξη

    Ο ΟΦΗ κατάφερε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους, όταν μετά από φάση διαρκείας στο 17ο λεπτό, η μπάλα έφτασε στον Τομάς που από το ύψος της περιοχής με δυνατό σουτ έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Η αντίδραση της Χαλκηδόνας ήταν άμεση και τρία λεπτά αργότερα, ο Μασάδο βρήκε με κεφαλιά πάσα τον Ηλιόπουλο, που δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει. Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι απέκτησαν τον έλεγχο στον χώρο της μεσαίας γραμμής και πίεσαν τους Κρητικούς, μία πίεση που καρποφόρησε λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Πιο συγκεκριμένα, στο 44` και μετά από έξοχη ατομική προσπάθεια, ο Αντερσον έβγαλε παράλληλη μπαλιά στην καρδιά της άμυνας του ΟΦΗ, όπου ο Ηλιόπουλος πλάσαρε ιδανικά, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

    Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά με στόχο την ισοφάριση και παρά την πολύ καλή απόδοση της Χαλκηδόνας, τα κατάφερε. Η φάση που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξη του αγώνα σημειώθηκε στο 66ο λεπτό, όταν ο Σίμος ανέτρεψε τον Μαχλά και αποβλήθηκε. Το φάουλ εκτέλεσε ο Αλεξ, ο Εμπέντε απέκρουσε ασταθώς και ο Μαχλάς από κοντά έφερε το ματς στα ίσα. Στο 77` ο Παππάς έχασε μία καλή ευκαιρία για την Χαλκηδόνα, που στο 80` έμεινε με εννέα παίκτες αφού ο Μικές αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Και σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου, στο 86` ο Τριανταφύλλου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και με σουτ νίκησε τον Εμπέντε, χαρίζοντας τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στον ΟΦΗ.

    Διαιτητής: Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας)

    Κίτρινες : Μικές

    Κόκκινες : Σίμος, Μικές

    Συνθέσεις:

    ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Εμπέντε, Σίμος, Μικές, Παππάς, Κατεμής, Γελαδάρης, Αντερσον, Αλ Τζάχερ, Κορακάκης, Ηλιόπουλος, Μασάδο (61` Ντάγκας).

    ΟΦΗ: Σηφάκης, Τομάς, Κουνενάκης, Αναστασιάδης, Μπελεβώνης, Ρουμπάκης, Τριανταφύλλου, Κουτσουρές, Σταυρακάκης, Μαχλάς, Νουαφόρ.

    [12] Πολιτική

    Συνέντευξη του Πρόεδρου του ΣΥΝ στην "Αυγή" Κωνσταντόπουλος: "Η Αριστερά χρειάζεται ανοιχτούς ορίζοντες"

    5/12/2004 5:40:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    "Για το θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας ό,τι είχα να πω το είπα. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα" τόνισε στην εφ όλης της ύλης συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αυγή της Κυριακής", ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος. Στη συνέντευξη που τιτλοφορείται "Με ενδιαφέρει η συλλογική υπερηφάνεια του ΣΥΝ", ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρεται στην Αριστερά, στα χρόνια της ηγεσίας του στο κόμμα αλλά και στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. "Αυτά τα 11 χρόνια στην ηγεσία του ΣΥΝ με πήγαν πιο βαθιά μέσα μου. Μακάρι να πήγαν και τον ΣΥΝ πιο μπροστά", είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος και πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του μοιράστηκε "λάθη και χαρές" με τους συντρόφους του για να καταλήξει: "Αυτό μετράει".

    "Η δικαίωση της πολιτικής του ΣΥΝ στο Μακεδονικό είναι απόλυτη"

    "Και ο Αλαβάνος και ο Παπαγιαννάκης ξέρουν να προφυλάξουν τον ΣΥΝ από τις διαρκείς προσπάθειες ισχυρών κέντρων να υπονομεύσουν τη συνοχή του" τονίζει στη συνέντευξή του ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, ενώ αναφερόμενος στην πορεία του σύγχρονου αριστερού κινήματος εκτιμά ότι "δε χρειάζεται κλειστές εμμονές, αλλά ανοιχτούς ορίζοντες".

    Ο κ. Κωνσταντόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εξωτερική πολιτική της χώρας. Χαρακτήρισε "απόλυτη" τη δικαίωση της πολιτικής του ΣΥΝ στο θέμα του Μακεδονικού και εκτίμησε ότι η εξέλιξη του ζητήματος θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για το χειρισμό του Κυπριακού για να καταλήξει: "Ας μην παγιδευτεί η χώρα σε νέες αδιαλλαξίες και νέα αδιέξοδα".

    Σημειώνεται ότι πρόκειται για την τελευταία συνέντευξη του κ. Κωνσταντόπουλου με την ιδιότητα του Προέδρου του ΣΥΝ, καθώς την ερχόμενη Πέμπτη, αρχίζουν οι εργασίες του 4ου τακτικού Συνεδρίου του κόμματος, το οποίο θα εκλέξει νέο Πρόεδρο και Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

    Σχετικά Links:

    Συνασπισμός

    Εφημερίδα "Αυγή"

    [13] Αθλητισμός

    Στο "ρετιρέ" ο Αχαρναϊκός

    5/12/2004 5:59:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σπουδαία και εύκολη νίκη, που το διατήρησε στη κορυφή της βαθμολογίας του 1ου ομίλου της Γ Εθνικής πέτυχε ο Αχαρναϊκός. Η ομάδα του Μενιδίου επικράτησε με 3-0 του Πάμισου Μεσσήνης και έμεινε πρώτη στο "ρετιρέ". Στη δεύτερη θέση ανέβηκε ο Θρασύβουλος που επικράτησε του Λήλα Βασιλικού με 1-0.

    Τα αποτελέσματα

    Εθνικός Πειραιώς-Αγιος Δημήτριος 0-0

    Ρόδος-Κερατσίνι 0-0

    Θρασύβουλος Φυλής-Λήλας Βασιλικού 1-0

    Αχαϊκή-Ηρόδοτος 2-0

    ΠΑΝΟ Μαλίων-Βύζας Μεγάρων 1-0

    Ατσαλένιος-Θύελλα Πατρών 0-3

    Αχαρναϊκός-Πάμισος Μεσσήνης 3-0

    Αθηναϊδα-Χαϊδάρι ΑΟ 0-3

    Ρεπό: Μαρκό

    Η βαθμολογία σε 9 αγώνες

    Αχαρναϊκός 25

    Θρασύβουλος 21

    Χαϊδάρι 19-8αγ

    Εθνικός 17

    Αγιος Δημήτριος 14

    Θύελλα Πατρών 14-8αγ

    Πάμισσος 13

    Αχαϊκή 13-8αγ

    ΠΑΝΟ Μαλλίων 12

    Ατσαλένιος 8-8αγ

    Λήλας Βασιλικού 8

    Ρόδος 8-8αγ

    Μαρκό 7-8αγ

    Αθηναϊδα 4-8αγ

    Ηρόδοτος 4-8αγ

    Βύζας 4

    Κερατσίνι 3-8αγ

    Β' όμιλος-Αποτελέσματα

    ΠΑΕ Θράκη-Λαμία 2-0

    Δόξα Δράμας-Αναγένηση Αρτας 2-1

    Καβάλα-Παύλος Μελάς 4-1

    ΑΕ Πτολεμαϊδας-ΗΛΤΕΞ Λύκοι 1-1

    Θερμαϊκός-Βέροια 0-0

    Αγροτικός Αστέρας-Κοζάνη 3-0

    Απόλλων Λάρισας-Παναιτωλικός 2-1

    Γιάννινα-Πανδραμαϊκός 1-0

    Ρεπό: Αναγέννηση Καρδίτσας

    Βαθμολογία σε 9 αγώνες

    ΠΑΕ Θράκη 20

    ΠΑΣ Γιάννινα 19-8αγ

    Δόξα Δράμας 17-8αγ

    Αναγ.Αρτας 15-8αγ

    Λαμία 15

    Βέροια 14

    Καβάλα 14

    Πτολεμαϊδα 11-8αγ

    Αναγ.Καρδίτσας 10-8αγ

    Λύκοι 10-8αγ

    Αγροτικός Αστ. 10-8αγ

    Κοζάνη 9-8αγ

    Παυλος Μελάς 9

    Παναιτωλικός 9

    Πανδραμαϊκός 8-8αγ

    Θερμαϊκός 6

    Απόλλων Λάρισας 5

    [14] Κοινωνία

    Νεκροί δύο Τούρκοι λαθρομετανάστες Τραγωδία σε ναρκοπέδιο του Έβρου

    5/12/2004 6:14:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: AΠΕ

    Το όνειρο δύο νεαρών λαθρομεταναστών από την Τουρκία για μια καλύτερη ζωή στη χώρα μας έσβησε με τραγικό τρόπο το βράδυ του Σαββάτου, σε ναρκοπέδιο της περιοχής Καστανεών του Έβρου. Στον τόπο της τραγωδίας έσπευσαν αξιωματικοί του στρατού και άνδρες του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) οι οποίοι μετέφεραν τα πτώματα των άτυχων λαθρομεταναστών στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς, οι δύο άνδρες παραβίασαν την περίφραξη του ναρκοπεδίου καθώς, όπως φαίνεται, την εξέλαβαν ως την οριογραμμή Ελλάδας-Τουρκίας. Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο ναρκοπέδιο είναι σημασμένο με φωσφορούχες πινακίδες στα ελληνικά και στα αγγλικά και έχει διπλή περίφραξη.

    [15] Κοινωνία

    Τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου από τις 4 το απόγευμα Τηλεμαραθώνιος Αγάπης από την ΕΡΤ και τη UNICEF

    5/12/2004 6:57:00 μμ

    Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού, η UNICEF οργανώνει σε συνεργασία με την ΕΤ-1 τον ετήσιο Τηλεμαραθώνιο Αγάπης τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου από τις 4 το απόγευμα έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο φετινός Τηλεμαραθώνιος είναι αφιερωμένος στα παιδιά που υποφέρουν από τον πόλεμο, την πείνα και το AIDS. Σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF, εκατοντάδες εκατομμύρια παιδιά ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα, 20 εκατομμύρια παιδιά ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους λόγω των πολέμων, ενώ σχεδόν 15 εκατομμύρια έχουν μείνει ορφανά εξαιτίας του AIDS. Οι παρουσιαστές Μπήλιω Τσουκαλά και Προκόπης Δούκας, μαζί με τη Ρίκα Βαγιάννη, την Πόπη Τσαπανίδου και τους προσκεκλημένους τους, προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, των τεχνών και των επιστημών, θα καλέσουν όλους τους πολίτες να συνδράμουν οικονομικά ώστε να βοηθήσουν έμπρακτα στο δύσκολο έργο της UNICEF.

    Σχετικά Links:

    UNICEF

    [16] Αθλητισμός

    Κουρασμένος "δικέφαλος του νότου"

    5/12/2004 6:59:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/12/2004 7:49:11 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Η κούραση από το ταξίδι στην Ισπανία στάθηκε μοιραία για την ΑΕΚ, αφού ενώ κατάφερε στο μεγαλύτερο μέρος του ντέρμπι της Τούμπας, να ελέγχει τον αγώνα τελικά έφυγε από την Θεσσαλονίκη, μόνο με τον βαθμό της ισοπαλίας. Η Ένωση που προηγήθηκε με τον Κρασά στο 56, δεν μπόρεσε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, και τελικά ισοφαρίστηκε στο 79 με γκολ του Φουτσίνι. Ο "δικέφαλος του νότου", βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ενώ τέλειωσε τις υποχρεώσεις της στην Θεσσαλονίκη με δυο ισοπαλίες (Άρης, ΠΑΟΚ) και μια νίκη (Ηρακλής).

    Κίτρινη κυριαρχία

    Με καλό ρυθμό και από τις δυο ομάδες ξεκίνησε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο.

    Έτσι κι αλλιώς τα ντέρμπι των "δικέφαλων αετών" φημίζονται για την επιθετική τους φυσιογνωμία και φέτος η παρουσία των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, δεν αποτέλεσε την εξαίρεση.

    Μόνη διαφορά ότι η ΑΕΚ, έδειχνε πιο ομάδα στο γήπεδο, ενώ ο ΠΑΟΚ όσο περνούσε η ώρα έδειχνε και πάλι ότι τα προβλήματα ανάπτυξης συνεχίζουν να υφίστανται.

    Η Ένωση πατώντας πιο γερά στο γήπεδο, και παρά το γεγονός ότι προερχόταν από ένα κουραστικό ταξίδι στην Ισπανία και το παιχνίδι της Πέμπτης με την Σεβίλλη, μετά το πρώτο τέταρτο απέκτησε τον έλεγχο του παιχνιδιού και κυνήγησε το γκολ με αξιώσεις.

    Στο 26΄ , η Ένωση έφτασε κοντά στο γκολ όταν μετά από μπαλιά του Λυμπερόπουλου, ο Κατσουράνης βρέθηκε μόνος του μπροστά, πλάσαρε, αλλά η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Τουχούρογλου, στη συνέχεια στην πλάτη του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και κατέληξε σε κόρνερ. Στο κόρνερ ο Κατσουράνης έπιασε την κεφαλιά που κατέληξε άουτ.

    Στο 36΄, ήρθε η δεύτερη καλή ευκαιρία για τον "δικέφαλο του νότου", όταν ο Γεωργέας διεκδίκησε μια χαμένη μπαλιά και ο Τοχούρογλου έκανε τραγικό λάθος, δίνοντας στην προσπάθεια του να διώξει, την μπάλα στον Τζιωρτζόπουλο.

    Ο αριστερός οπισθοφύλακας της ΑΕΚ βλέποντας εκτός θέσης τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ προσπάθησε με ψιλοκρεμαστό σουτ προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο τερματοφύλακας του "δικέφαλου του βορρά", κατάφερε να επιστρέψει και να διώξει με υπερένταση τη μπάλα.

    Συναρπαστικό φινάλε

    Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ατματζίδη στη θέση του Τοχούρογλου που στη φάση του 36ου λεπτού τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει.

    Αλλά εκτός αυτής της αλλαγής, τίποτα άλλο δεν άλλαξε στον τρόπο ανάπτυξης του ΠΑΟΚ που και πάλι περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο την ώρα που η ΑΕΚ συνέχιζε να βρίσκει τους διαδρόμους προς την εστία της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

    Στο 50' η ΑΕΚ, βρέθηκε κοντά στο γκολ όταν μετά από καλή εκτέλεση φάουλ του Λυμπερόπουλου η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό στο 51΄ ο Τζιωρτζόπουλος μετά από μπαλιά του Κόντη μπήκε από τα αριστερά μέσα στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Το γκολ για την ΑΕΚ φαινόταν ότι δεν αργούσε να έρθει και παρά την καλή ευκαιρία που είχε ο ΠΑΟΚ με τον Φουτσίνι στο 55΄(σουτ μόλις αουτ) στο αμέσως επόμενο λεπτό στο 56' το σκορ άνοιξε για την Ένωση.

    Ο Λυμπερόπουλος αφού χόρεψε την άμυνα του ΠΑΟΚ από αριστερά έβγαλε σέντρα αλφάδι στη μεγάλη περιοχή του "δικέφαλου του βορρά" και ο Κρασσάς με καρφωτή κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ.

    Στο 66', ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να φτάσει στο γκολ και να φέρει το παιχνίδι στα ίσια του αλλά ο Μαλαδένης, χάνει τη μεγάλη ευκαιρία όταν από το ύψος της μικρής περιοχής μόνος του σημάδεψε το Μιχαηλίδη.

    Η ενδυνάμωση της επίθεσης του ΠΑΟΚ με τον Γιασεμάκη, έκανε πιο επιθετικό τον "δικέφαλο του βορρά", που κυνήγησε το γκολ της ισοφάρισης.

    Ο Κύπριος μάλιστα παραλίγο να ισοφαρίσει στο 74' όταν σε μια φάση διαρκείας έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Μόρας έδιωξε πάνω στη γραμμή του τέρματος.

    Η ΑΕΚ με εμφανή τα σημάδια της κούρασης, από τα συνεχόμενα παιχνίδια και ταξίδια στο τελευταίο τέταρτο έχασε την αυτοσυγκέντρωση της, με αποτέλεσμα στο 79' να ισοφαρισθεί όταν μετά από σέντρα του Ουντέζε ο Φουτσίνι βρέθηκε μόνος του στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μιχαηλίδη.

    Ο Φερνάντο Σάντος τα έπαιξε όλα για όλα στα τελευταία λεπτά περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Καμπάνταη και Μπούρμπο, άλλα παρά την επιθετική της πρωτοβουλία και τις χαμένες ευκαιρίες των Λυμπερόπουλο και Άλβες στις καθυστερήσεις του αγώνα έφυγε από την Τούμπα μόνο με τον βαθμό της ισοπαλίας.

    Διαιτητής: Τσαχειλίδης (Πειραιά)

    ΠΑΟΚ (Φρίνγκερ): Τοχούρογλου (46Aτματσίδης) , Καρυπίδης, Βόκολος, Ουντέζε, Αδράλας (83 Καραδήμος), Σπάσιτς (72 Γιασεμής), Κούτσης, Ζησόπουλος, Μαλαδένης, Φουτσίνι, Σαλπιγγίδης.

    ΑΕΚ (Σάντος): Μιχαηλίδης, Μόρας, Άλβες, Τζιωρτζιόπουλος (83 Κωνσταντινίδης), Κόντης, Τόσκας (91 Καμπάνταης), Γεωργέας, Ασουνσάο, Κατσουράνης, Κρασσάς (86 Μπούρμπος), Λυμπερόπουλος.

    [17] Αθλητισμός

    Όλα μηδέν στην "Πλατεία"

    5/12/2004 7:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Πανιώνιος και Ξάνθη. Σε ένα παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις στη Νέα Σμύρνη, οι δύο αντίπαλοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν και το τελικό 0-0 ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Και στα δύο ημίχρονα και οι δύο κοίταξαν περισσότερο την άμυνα τους για αυτό και επιθετικά το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις.

    Ίδια ημίχρονα

    Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με στόχο το τρίποντο ενώ οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν από την αρχή να θέλουν το βαθμό της ισοπαλίας. Οι "κυανέρυθροι" σε όλο το πρώτο ημίχρονο διατήρησαν μια ανούσια υπεροχή στο χώρο του κέντρου και οι Ξανθιλωτες με καλά οργανωμένη άμυνα διατηρούσαν άνετα το μηδέν στην άμυνα.

    Τα δεύτερο ημίχρονο ήταν μία από τα ίδια. Προσπάθεια για επίθεση από την ομάδα του Βαζάκα και γερή άμυνα για την ακριτική ομάδα. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού και οι δύο ομάδες έφυγαν μάλλον ικανοποιημένες με τον βαθμό.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 5 December 2004 - 17:52:08 UTC