Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντίο Μαρκαριάν
  • [02] Διαγράφουν το χρέος του Ιράκ οι ΗΠΑ

    [01] Αθλητισμός

    Αντίο Μαρκαριάν

    17/12/2004 9:38:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με πολλή συγκίνηση αλλά και αρκετή πικρία για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου, αποχαιρέτησε την Παρασκευή ο Σέρχιο Μαρκαριάν τους ανθρώπους αλλά και τους δημοσιογράφους που κάλυπταν το ρεπορτάζ του Ηρακλή. Την Κυριακή ο Ουρουγουανός προπονητής θα κάτσει για τελευταία φορά στον πάγκο του "Γηραιού" στον αγώνα με την Ξάνθη και μετά θα αποχωρήσει. Ο κ. Μαρκαριάν, στην τελευταία καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους ανθρώπους του Ηρακλή για την συνδρομή τους στο έργο του, ενώ επαίνεσε και τον κόσμο του για την συνολική στάση του. Την ίδια ώρα και μετά από συνάντηση των προέδρων του Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλής και της ΠΑΕ Ηρακλής, κ. Νικου Παναγόπουλου και Γιώργου Σπανουδάκη, ο δεύτερος ανακοίνωνε την πρόθεσή του να αποχωρήσει. Στις επόμενες ημέρες, ο Γ.Σ. θα προχωρήσει σε έλεγχο οικονομικών δεδομένων της ΠΑΕ, μέσω ορκωτών λογιστών, ενώ θα επιχειρηθεί η καλύτερη δυνατή λύση για την ΠΑΕ με την συνεργασία ολόκληρης της οικογένειας του Ηρακλή.

    Ευχαριστώ αλλά φεύγω

    "Δυστυχώς δεν βρήκαμε λύση στα προβλήματα", ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Μαρκαριάν κάνοντας σαφές ότι τίποτα δεν άλλαξε τις τελευταίες ώρες, ώστε να αλλάξει γνώμη.

    "Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, τον κ. Σπανουδάκη, για τη συνεργασία μας. Τον βοηθό μου, Σάββα Κωφίδη, τον γυμναστή τερματοφυλάκων, Φώτη Γκιζέλη, τον γενικό αρχηγό, Γρηγόρη Φανάρα, ο οποίος πρόσφερε μεγάλη βοήθεια σε μένα, τον γυμναστή Γιώργο Παπαλάμπρο, τον κ. Καραγιάννη με την ανάλυση αντιπάλων, τον γιατρό και το επιτελείο όλο, τους φροντιστές και όλους τους συνεργάτες που είχα, αλλά και τους υπαλλήλους του Ηρακλή, τους ευχαριστώ", συνέχισε ενώ ιδιαίτερα συγκινημένος αναφέρθηκε στον κόσμο του Ηρακλή:

    "Αξίζουν ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξη που μας έδιναν σε δύσκολες στιγμές. Πρέπει να τονίσω ότι υπάρχουν για να δείχνουν πως έχει μείνει ακόμη κάτι καλό στο ποδόσφαιρο. Μέσα από όλα τα κακά που υπάρχουν, ο κόσμος του Ηρακλή έδειξε ότι υπάρχουν και καλά.", ήταν τα λόγια του.

    "Ο πρόεδρος είναι πολύ κουρασμένος, κατάλαβα ότι δεν είναι καινούριο το πρόβλημα. Δεν ξέρω γιατί δέχεται τόσες πολλές κριτικές. Από αυτόν ήρθαν στην ομάδα παίκτες που έχουν πολύ μέλλον, όπως οι δύο Καπετάνοι. Από την ημέρα που μου είπε πως μπορεί να φύγει, εγώ είδα ότι δεν είναι καθαρό το μέλλον. Οταν έφυγα από τον Παναθηναϊκό, δεν ήταν στα πλάνα μου να ξαναγυρίσω. Δεν θέλω να έχω ένα δεύτερο πρόβλημα με τη δικαιοσύνη. Έχω ένα παλιό, ακόμη δεν τελείωσε, προσέχω μην προκύψει κι άλλο. Βλέπω κάθε μέρα ότι είμαι κοντά στο να έχω και δεύτερο. Ευχαριστώ και σε εσάς όλους για την παρουσία σας", κατέληξε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο προπονητής του Ηρακλή.

    Ερωτηθείς για την διαδοχή του, αναφέρθηκε στον συνεργάτη του, Σάββα Κωφίδη, λέγοντας: "Το καλύτερο για τον Ηρακλή είναι να συνεχίσει με τον Σάββα. Είναι έτοιμος να το κάνει. Μαζί με τους γυμναστές και τον Φανάρα είναι ένα πολύ καλό προπονητικό επιτελείο. Πάντως, η δύναμη του Ηρακλή είναι το δυναμικό του, τα πολλά νεαρά παιδιά. Δεν είναι εύκολο να βάλεις ένα μικρό κατευθείαν να παίξει. Καθένας πρέπει να ξέρει που περπατά και που θα παίζει. Και νομίζω ότι αυτό το τεχνικό επιτελείο ξέρει να χειρίζεται τους μικρούς. Ο Ηρακλής έχει ομάδα για πέντε χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι, αν έμενα, θα είχαμε πολύ καλή πορεία, αλλά δεν θέλω να αρρωστήσω. Όταν λένε οι παίκτες: «Σέρχιο μείνε» και ο κόσμος θέλει το ίδιο, είναι μεγάλη κίνηση. Δεν θέλω να πολεμήσω την ομάδα, θέλω το καλό της".

    Αναφορικά με τα μελλοντικά του σχέδια δήλωσε: "Φεύγω και πάω στην Ουρουγουάη. Εκεί είναι καλοκαίρι, θα καθίσω να ξεκουραστώ. Δεν θα δουλέψω. Ισως στο απώτερο μέλλον, αν μου δοθεί μία ευκαιρία, να ξαναδουλέψω, αλλά έχουν χαλάσει πολλά στο ποδόσφαιρο. Δεν μου αρέσει ο διαιτητής που αφήνει να τον οδηγούν από πάνω, δεν μου αρέσουν οι παίκτες που δεν ξέρουν να κοντρολάρουν. Μάνατζερ, παράγοντες, δεν γουστάρω άλλο το ποδόσφαιρο. Κάθε μέρα γίνεται και πιο κακό. Ευχαριστώ πολύ όλους σας, να ξέρετε ότι ο καλός δρόμος δίνει βραβείο".

    Τέλος, ο κ. Μαρκαριάν αναφέρθηκε και στον αγώνα της Κυριακής με την Ξάνθη λέγοντας: "Έχουμε τραυματισμούς και προβλήματα, αλλά είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες θα δώσουν το 100% των δυνάμεών τους. Είμαστε πολύ δυνατοί μεταξύ μας".

    Μετά από αίτηση της ΠΑΕ και την σύμφωνη γνώμη της ΕΠΑΕ στο παιχνίδι της Κυριακής θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιόβαν Γκοϊγκοβιτς του Σέρβου παίκτη του Ηρακλή που στις 22 Δεκεμβρίου, του 2001 έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

    Πριν από την έναρξη του αγώνα, θα αφεθούν λευκά γαρύφαλλα και στεφάνια από τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο κοντά στον αγωνιστικό χώρο.

    [02] Ιράκ

    Διαγράφουν το χρέος του Ιράκ οι ΗΠΑ

    18/12/2004 12:02:00 πμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: AΠΕ

    Συμφωνία για τη διαγραφή του χρέους ύψους 4,1 δις δολαρίων προς το Ιράκ υπέγραψαν την Παρασκευή οι ΗΠΑ καλώντας και τις άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους. Η συμφωνία υπογράφηκε ανάμεσα στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, τον υπουργό Οικονομικών, Τζον Σνόου, και τον Ιρακινό ομόλογό του, Αντέλ Αμπντέλ Μάχντι, στη διάρκεια τελετής στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Η διαγραφή του ιρακινού χρέους από τις ΗΠΑ περιλαμβάνεται στο πλαίσιο συμφωνίας που συνήφθη στις 21 Νοεμβρίου στους κόλπους της Λέσχης του Παρισιού.

    "Νίκη για τον ιρακινό λαό", χαρακτήρισε τη συμφωνία ο κ. Πάουελ προσθέτοντας ότι άρση του χρέους είναι "μια από τις σημαντικότερες συνεισφορές που μπορούν να κάνουν οι ΗΠΑ για το νέο ξεκίνημα του Ιράκ".

    Για σημαντικό σταθμό στον δρόμο για την ευημερία του Ιράκ, έκανε λόγο ο κ. Σνόοου προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 18 December 2004 - 9:51:53 UTC