Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρηνική δοκιμή πίσω από τα τσουνάμι;
  • [02] Πρωτεΐνη- κλειδί για τον HIV
  • [03] Άλωσαν και το Παγκράτι οι "Ολυμπιονίκες"
  • [04] Ένας Ελ Γκρέκο στο Ηράκλειο
  • [05] Λιθοβόλησαν σύνδεσμο της ΑΕΚ
  • [06] Χωρίς ντέρμπι το κύπελλο Αγγλίας
  • [07] Το πρώτο φετινό ραντεβού των "Ατλάντων"
  • [08] Ένα μήνα εκτός ο Σοάρες
  • [09] Ψήφος εμπιστοσύνης στον Σαρόν
  • [10] Πιο όμορφες ...έξυπνα και απλά
  • [11] Σημαντικές εξελίξεις στην ΕΠΑΕ
  • [12] Ετοιμάζεται για το συνέδριο το ΠΑΣΟΚ

    [01] Τεχνολογία

    Ένα άλλο σενάριο για το σεισμό της 26ης Δεκεμβρίου Πυρηνική δοκιμή πίσω από τα τσουνάμι;

    10/1/2005 7:11:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Jerusalem Post-The National Business Review

    Οι θεωρίες συνωμοσίας μετά από μεγάλες καταστροφές, όπως αυτή του Ινδικού Ωκεανού με το σεισμό των 8.9 Ρίχτερ και τα φονικά τσουνάμι που ακολούθησαν, δεν λείπουν σχεδόν ποτέ. Ο κανόνας αυτός επιβεβαιώνεται και αυτή τη φορά μέσα από ένα σενάριο που άρχισε να διαδίδεται από αραβόφωνα μέσα ενημέρωσης και που θέλει να είναι ανθρωπογενής ο σεισμός της 26ης Δεκεμβρίου του 2004 και να προκλήθηκε από μία πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Ινδία σε συνεργασία με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ. Τη σχετική θεωρία, δημοσίευσε το εβδομαδιαίο αιγυπτιακό περιοδικό Al-Osboa και το ρεπορτάζ του αναδημοσιεύτηκε και από άλλα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης όπως από την online έκδοση της Jerusalem Post.

    Προειδοποιoύσαν για τη "Ζώνη του Πυρός"

    Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η Ινδία, η οποία ανταγωνίζεται σκληρά με το Πακιστάν σε επίπεδο πυρηνικής τεχνολογίας, συνεργάζεται πολύ στενά με ΗΠΑ και Ισραήλ, οι οποίες την προμηθεύουν με τελευταία πυρηνική τεχνολογία και τεχνογνωσία και οι οποίες, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, "είναι πρόθυμες να συνεργαστούν μαζί της (με την Ινδία) σε πειράματα για την εξόντωση της ανθρωπότητας".

    Από το 1992, σύμφωνα με το περιοδικό, τα μεγαλύτερα γεωλογικά κέντρα στη Βρετανία, την Τουρκία αλλά και άλλες χώρες, είχαν προειδοποιήσει τις χώρες αυτές να μην πραγματοποιούν πυρηνικές δοκιμές στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού, η οποία είναι γνωστή και ως "Ζώνη του πυρός", εκεί ακριβώς όπου υπήρξε το επίκεντρο του καταστροφικού σεισμού.

    Τη ζώνη αυτή οι γεωλόγοι την έχουν χαρακτηρίσει ως περιοχή υψηλού κινδύνου όπου οι τεκτονικές πλάκες μπορούν να κινηθούν οποιαδήποτε στιγμή, ακόμα και χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

    Παρά όμως τις προειδοποιήσεις, συνεχίζει η Al Osboa, το Ισραήλ και η Ινδία συνέχισαν τις πυρηνικές τους δοκιμές στον Ινδικό Ωκεανό όπως επίσης και οι ΗΠΑ που αποφάσισαν να κάνουν παρόμοιες δοκιμές στις ερήμους της Αυστραλίας, οι οποίες εντάσσονται γεωγραφικά στη ζώνη του πυρός

    Πέρσι, τα αραβικά κράτη είχαν ζητήσει από τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις πυρηνικές τους δραστηριότητες στην περιοχή. Παρόμοιο αίτημα είχαν απευθύνει και στην Ινδία και το Ισραήλ.

    Στο δημοσίευμα της Al Osboa, δεν αποκλείεται η πιθανότητα ο σεισμός των 8.9 Ρίχτερ να έχει φυσικά αίτια.

    Παρόλα αυτά, σημειώνεται ότι θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ όψιν και αυτή η παράμετρος, η πιθανότητα δηλαδή ο σεισμός να προκλήθηκε από την πυρηνική δοκιμή που έκαναν κάτω συνθήκες απόλυτης μυστικότητας Ισραήλ και Ινδία.

    Διαψεύδει ο ΟΗΕ

    Πραγματικό ή όχι το σενάριο αυτό, "επισκίασε" τη Σύνοδο Κορυφής της Τζακάρτα, όπου συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι του ΟΗΕ, οι ηγέτες των ασιατικών χωρών, της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

    Σε δηλώσεις του για το θέμα, ο Συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών για την ανακούφιση των πληγέντων Jan Egeland διέψευσε κατηγορητικά το σενάριο της πυρηνικής δοκιμής.

    "Αυτή η φημολογία πρέπει να σταματήσει τώρα και για πάντα. Οι επιστήμονες που παρακολουθούν τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή γνωρίζουν ακριβώς τι έγινε. Αυτό το σενάριο βρίσκεται σε εντελώς λάθος γραμμή" ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Δεν δέχτηκαν βοήθεια οι Ινδοί

    Την ίδια ώρα πάντως, πολλά ερωτηματικά γεννά η στάση της Ινδίας, η οποία δήλωσε ότι δεν δέχεται ανθρωπιστική βοήθεια από το εξωτερικό, παρά το γεγονός ότι κατακρίθηκε έντονα για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε στην κρίση.

    Απαντώντας σε όσους διαμαρτυρήθηκαν τόσο για την ταχύτητα όσο και για την ποιότητα της βοήθειας που παρασχέθηκε στα θύματα των τσουνάμι, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Shyam Saran δήλωσε

    "Δεν αποδεχόμαστε τη διεθνή βοήθεια γιατί αισθανόμαστε ότι έχουμε όλα τα μέσα για να καλύψουμε τα προβλήματα. Η αντίδραση μας στην καταστροφή ήταν ταχύτατη και αποτελεσματική" τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εφημερίδα India Daily η οποία απηχεί πάντα τις θέσεις της κυβέρνησης.

    [02] Υγεία

    Έρευνα Αμερικανών επιστημόνων Πρωτεΐνη- κλειδί για τον HIV

    10/1/2005 8:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC- Journal of Clinical Investigation

    Νέα σελίδα στην αντιμετώπιση του ιού HIV ανοίγει έρευνα του πανεπιστημίου Τόμας Τζέφερσον, στις ΗΠΑ, που δημοσιεύει το επιστημονικό έντυπο Journal of Clinical Investigation. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς επιστήμονες, μια πρωτεΐνη που παράγει το ανοσοποιητικό σύστημα, η ιντερλευκίνη 7 (IL- 7), μπορεί να οδηγήσει στην ανακάλυψη αποτελεσματικότερων τρόπων αντιμετώπισης του ιού. Παρά το ότι υπάρχουν ισχυρά αντιρετροϊκά φάρμακα, ο HIV έχει την ικανότητα να "κρύβεται" στον οργανισμό και να "ξεφεύγει" από αυτά. Σύμφωνα με την μελέτη, η IL- 7 μπορεί να αποκαλύψει ορισμένα από τα στελέχη του ιού και να τα υποχρεώσει να βγουν από τις "κρυψώνες" τους. "Προσπαθήσαμε να βρούμε έναν τρόπο, με τον οποίο θα μπορούμε να διεγείρουμε τον HIV ...ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα και τα αντιρετροϊκά φάρμακα να τον εξολοθρεύσουν", δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών, δρ. Ρότζερ Πόμεραντζ.

    "Κοκτέιλ" κατά του ιού

    Οι επιστήμονες συνέλεξαν αίμα από ασθενείς θετικούς στον HIV, οι οποίοι λάμβαναν ένα συνδυασμό αντιρετροϊκών φαρμάκων, που είναι γνωστά ως υψηλής δραστικότητας αντιρετροϊκή θεραπεία (HAART). Όλοι οι ασθενείς είχαν μη ανιχνεύσιμα επίπεδα του HIV.

    Επίσης, οι ειδικοί δοκίμασαν την επίδραση διαφόρων φαρμάκων και πρωτεϊνών, για να δουν ποιό θα διέγειρε περισσότερο τον ιό. Όπως προέκυψε, η IL- 7 είναι η πιο αποτελεσματική και ιδιαίτερα σε συγκεκριμένα στελέχη του HIV.

    Εκτός από τα αντιρετροϊκά φάρμακα, η θεραπεία με ιντερλευκίνη 5 (IL- 5) έχει αφήσει ελπίδες για την απόσπαση του HIV, που είναι ευάλωτος στις επιθέσεις. Έτσι, οι ερευνητές πιστεύουν, ότι ένα κοκτέιλ από ιντερλευκίνες και αντιρετροϊκά ίσως αποτελούν τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης του ιού.

    "Ο μόνος τρόπος για να θεραπεύουμε τους πάσχοντες από AIDS είναι να ξεφορτωθούν τον λανθάνων ιό. Με την επαγωγική θεραπεία σταματάμε το ιϊκό φορτίο και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε αυτή την τακτική, για να απαλλαγούμε από την υπολειμματική νόσο, όπως περίπου και στην χημειοθεραπεία", διευκρίνισε χαρακτηριστικά ο δρ. Πόμεραντζ.

    Η θεραπεία με την IL- 7 φάνηκε να είναι ασφαλής, γεγονός που κάνει τους ερευνητές να ελπίζουν, ότι σύντομα θα πάρουν άδεια για να εφαρμόσουν τη θεραπεία σε ασθενείς, πιθανόν εντός των επόμενων δύο ετών.

    Ωστόσο, για την εξάλειψη του HIV θα απαιτηθεί ο συνδυασμός πολλών φαρμάκων, όπως η IL- 2 και η IL- 7, με άλλους παράγοντες, ώστε να μπορέσουν οι επιστήμονες να προσεγγίσουν τις "δεξαμενές" του ιού.

    Σχετικά Links:

    Journal of Clinical Investigation

    Πανεπιστήμιο "Τόμας Τζέφερσον"

    [03] Αθλητισμός

    Άλωσαν και το Παγκράτι οι "Ολυμπιονίκες"

    10/1/2005 8:23:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στην 5η θέση της βαθμολογικής κατάταξης σκαρφάλωσε ο Πανελλήνιος που επικράτησε στο Μετς του Παγκρατίου, με 1-3 σετ (19-25, 25-23, 21-25, 23-25), στον αγώνα που έριξε την αυλαία της 10ης αγωνιστικής Α1 Ανδρών. Οι "μπλε" του Γιάννη Λαϊου, που φέτος αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, έδειξαν καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα μεγαλύτερη σταθερότητα από τους αντιπάλους τους και θα μπορούσαν να πετύχουν ακόμη και "λευκή" νίκη στο αθηναϊκό ντέρμπι της τελευταίας ημέρας της αγωνιστικής. Τους περισσότερους πόντους -αλλά και άσους- για τους νικητές πέτυχε ο Σουηδός "συνήθης ύποπτος" Μάρκους Νίλσον, ενώ η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη, στηρίχθηκε για μια ακόμη φορά στον επιθετικό οίστρο του Χρήστου Μπέλλου.

    Ο καθρέπτης της 10ης αγωνιστικής

    Ρέθυμνο-ΠΑΟΚ 0-3 (18-25, 22-25, 17-25) Α.Ε. Νίκαια-Ολυμπιακός 1-3 (17-25, 25-22, 18-25, 16-25) Εθνικός Αλεξ/λης-Μίλωνας 3-1 (25-21, 25-14, 21-25, 25-19) Ε.Α. Πατρών-Ορεστιάδα 3-1 (22-25, 25-18, 25-12, 25-16) Ηρακλής-Παναθηναϊκός 3-0 (25-19, 25-21, 25-16) Παγκράτι-Πανελλήνιος 1-3 (19-25, 25-23, 21-25, 23-25)

    Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 10 αγώνες) 1. Ηρακλής 28 31-6 2. Ολυμπιακός 27 27-4 3. Παναθηναϊκός 18 21-14 -. Ε.Α. Πατρών 18 21-15 5. Πανελλήνιος 17 21-18 6. ΠΑΟΚ 16 21-18 7. Α.Ε. Νίκαια 14 18-21 8. Παγκράτι 12 16-23 9. Ορεστιάδα 10 16-25 10. Ρέθυμνο 9 14-25 11. Εθνικός Αλεξ/πολης 7 9-26 12. Μίλωνας 4 9-29

    [04] Πολιτισμός

    Ο δήμος απέκτησε τη "Βάπτιση του Χριστού" Ένας Ελ Γκρέκο στο Ηράκλειο

    10/1/2005 8:36:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Στην πόλη όπου γεννήθηκε ο δημιουργός της, ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, βρίσκεται η "Βάπτιση του Χριστού". Ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης απέκτησε τον πίνακα, που χρονολογείται στη βενετσιάνικη περίοδο του ζωγράφου μεταξύ των ετών 1567 και 1570, ύστερα από δημοπρασία του Οίκου Christies στις αρχές Δεκεμβρίου. "Η Βάπτιση του Χριστού" έφθασε απόψε στη Λότζια και, πριν εκτεθεί προς τέρψιν των κατοίκων και των επισκεπτών του Ηρακλείου, θα φυλαχτεί σε ασφαλές και μυστικό σημείο. Με τον πίνακα αυτό, που κόστισε 1.162.000 ευρώ, ο δήμος Ηρακλείου έχει την "πολυτέλεια" να διαθέτει τους δύο από τους συνολικά έξι πίνακες του Γκρέκο, που υπάρχουν στην Ελλάδα.

    Μοναδικό απόκτημα

    Για ένα μικρό διάστημα και για ευνόητους λόγους, ο πίνακας θα φυλαχτεί σε ασφαλές σημείο και στη συνέχεια θα εκτεθεί για να τον δουν οι Ηρακλειώτες και οι επισκέπτες της πόλης. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να εκτεθεί παράλληλα με το άλλο έργο του Γκρέκο, που βρίσκεται στο ιστορικό μουσείο Ηρακλείου και για το λόγο αυτό η δημοτική αρχή βρίσκεται σε συνεννόηση με τον διευθυντή του μουσείου, Αλέξη Καλοκαιρινό.

    Επίσης, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Κουράκης, έδωσε εντολή στον δημοτικό σύμβουλο, Γιάννη Σερπετσιδάκη, να διερευνήσει τη δυνατότητα της από κοινού έκθεσης όλων των έργων του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου που βρίσκονται στην Ελλάδα και η έκθεση αυτή να ξεκινήσει από το Ηράκλειο.

    Σύμφωνα μάλιστα με την καθηγήτρια Ιστορίας της Βυζαντινής Τέχνης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μαρία Βασιλάκη, η "Βάπτιση του Χριστού" είναι μέρος τρίπτυχου έργου, που ο μεγάλος Κρητικός ζωγράφος ολοκλήρωσε ανάμεσα στο 1560 και 1570, περίοδο κατά την οποία βρισκόταν στην Ιταλία. Η ίδια υποστηρίζει, ότι το δεύτερο μέρος αυτού του έργου βρίσκεται στο πανεπιστήμιο του Τορόντο, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες να εντοπισθεί και το τρίτο.

    Ο κ. Κουράκης τόνισε, πως ο πίνακας ήρθε στο Ηράκλειο αφού διασφαλίστηκε από κάθε άποψη η γνησιότητά του και ευχαρίστησε όλα τα μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης, αλλά και όσους συνέβαλαν στη συγκέντρωση του ποσού. Τη μεγαλύτερη προσφορά, που έφτασε στα 700.000 ευρώ, έκανε το ζεύγος Θεόδωρου- Γιάννας Αγγελοπουλου και για τον λόγο αυτό θα τιμηθούν από το δήμο σε ειδική τελετή.

    [05] Αθλητισμός

    Λιθοβόλησαν σύνδεσμο της ΑΕΚ

    10/1/2005 8:47:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Υλικές ζημιές σε 10 σταθμευμένα αυτοκίνητα αλλά στα γραφεία του Συνδέσμου Φιλάθλων της ΑΕΚ, "Ορίτζιναλ", που βρίσκονται στην πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας 4, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, προκάλεσαν σήμερα στις 19:00 το βράδι άγνωστοι. Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων αλλά και μελών του "κιτρινόμαυρου" μία ομάδα νεαρών, που επέβαιναν σε περίπου 15 μοτοποδήλατα πέρασαν έξω από τα γραφεία και πέταξαν πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα εναντίον του χώρου των φίλων της "Ένωσης". Την ώρα του συμβάντος τα μέλη της ΑΕΚ, που βρίσκονταν στο σύνδεσμο με τις πρώτες ρίψεις αντικειμένων πρόλαβαν και κλείδωσαν την πόρτα του συνδέσμου με σκοπό να διαφυλάξουν την σωματική τους ακεραιότητα. Η αστυνομία συνεχίζει την αναζήτηση των δραστών οι οποίοι μετά το λιθοβολισμό εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

    [06] Αθλητισμός

    Χωρίς ντέρμπι το κύπελλο Αγγλίας

    10/1/2005 8:52:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Οι μεγάλοι θα αντιμετωπίσουν τους μικρούς στον τέταρτο γύρο του κυπέλλου Αγγλίας και το μόνο θετικό είναι πως στην συγκεκριμένη διοργάνωση ποτέ δεν έχουν λείψει οι εκπλήξεις. Μετά την ολοκλήρωση της τρίτης φάσης με τα παιχνίδια που έγιναν χθες και προχθές, η κληρωτίδα ανέδειξε τα μεγαθήρια της Πρέμιερλιγκ απέναντι σε ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών ή έστω χαμηλότερης δυναμικότητας. Η πρωτοπόρος Τσέλσι θα αντιμετωπίσει την Μπέρμιγχαμ, ενώ η Άρσεναλ θα τεθεί αντιμέτωπη με την Γουλβς. Η Έβερτον θα βρει στον δρόμο της την Σάντερλαντ, ενώ ένα από τα καλά ματς, όπως αναμένεται θα είναι εκείνο ανάμεσα στην Γουέστ Μπρομ με την Τότεναμ. Όσο για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν πρώτα περάσει από το εμπόδιο της Έξετερ θα βρει μπροστά της τον Μίντλεσμπρο και θα έχει μια δύσκολη αποστολή, όπως εξάλλου και η Λίβερπουλ που θα πρέπει πρώτα να προκριθεί κατά της Μπέρνλι και στην συνέχεια να αντιμετωπίσει την Μπόρνμουθ. Ίσως το σπουδαιότερο παιχνίδι του τέταρτου γύρου και αυτό για ιδιαίτερους λόγους βέβαια, είναι εκείνο της Σαουθάμπτον με την Πόρτσμουθ, καθώς θα σημάνει την πρώτη φορά που ο Χάρι Ρέντκναπ θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του και σίγουρα οι "παλιόφιλοι" του Πόρτσμουθ θα τον καλωσορίσουν εγκάρδια

    Κύπελλο Αγγλίας τέταρτος γύρος

    Ντέρμπι Γουότφορντ ή Φούλαμ Μάντσεστερ Γ. ή Έξετερ Μίντλεσμπρο Κάρντιφ ή Μπλάκμπερν Κόλτσεστερ Τσέλσι Μπέρμιγχαμ Γουέστ Χαμ - Σέφιλντ Γιουν. Όλνταμ Μπόλτον Άρσεναλ Γουλβς Έβερτον Σάντερλαντ Νότιγχαμ Φόρετ Πίτερμπρο Μπρέντφορντ Χάρτλπουλ ή Μπόστον Ρέντινγκ ή Σουόνσι Λέστερ ή Μπλάκπουλ Μπέρνλι ή Λίβερπουλ Μπόρνμουθ Σαουθάμτπον Πόρτσμουθ Γουέστ Μπρον Τότεναμ Νιούκαστλ Κόβεντρι Τσάρλτον - Γέοβιλ

    [07] Αθλητισμός

    Το πρώτο φετινό ραντεβού των "Ατλάντων"

    10/1/2005 9:03:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με αρκετές απουσίες αλλά σε καλό κλίμα διεξήχθη σήμερα στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά η επίσημη πρώτη προπόνηση των "δυνατών", λίγους μήνες μετά το καλοκαιρινό ολυμπιακό ραντεβού. Πέντε μήνες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ξαναέσμιξαν τα μέλη της εθνικής ομάδας Αρσης Βαρών. Για τους ανδρες απουσιάζαν οι Καχιασβίλι, Μήτρου και Τζελίλης, ενώ μοναδική απούσα από την Εθνική Γυναικών ήτανε η πρωταθλήτριά μας Χριστίνα Ιωαννίδη.

    Εμμένει στην απόφασή της η Ιωαννίδη

    Στο προσκλητήριο του "αρχιτέκτονα των επιτυχιών", Χρήστου Ιακώβου ανταποκρίθηκαν οι διεθνείς Γιώργος Μαρκούλας, Νίκος Κουρτίδης, ενώ δικαιολογημένως απόντες ήταν οι Κάχι Καχιασβίλι, ο Βίκτωρ Μήτρου και ο Γιώργος Τζελίλης που δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον τραυματισμό του.

    Αντίθετα η Χριστίνα Ιωαννίδη, που όπως όλα δείχνουν, ότι εμμένει στην απόφασή της να αποσυρθεί από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ήταν η μοναδική απούσα από την ομάδα των Γυναικών στην οποία έδωσαν το παρών οι διεθνείς Βίκυ Κασάπη, Κατερίνα Ροδίτη, Χαρίκλεια Καστρίτση, Χριστίνα Μπάκα και Μαρία Πιπιλιαρίδου. Σημειωτέον ότι η Νατάσσα Τσακίρη σήκωσε σήμερα για πρώτη φορά βάρη, μετά τον τραυματισμό της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

    [08] Αθλητισμός

    Ένα μήνα εκτός ο Σοάρες

    10/1/2005 9:15:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με ρήξη μηνίσκου αποχώρησε από το χθεσινό νικηφόρο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Αλεξάντρε Σοάρες. Ο μέσος της 'Ένωσης" υπεβλήθη σήμερα σε μαγνητική τομογραφία, όπου διαπιστώθηκε το μέγεθος του τραυματισμού του και αύριο θα κάνει αρθροσκόπηση. Αυτό σημαίνει πως θα χάσει τα παιχνίδια πρωταθλήματος με Καλαμαριά, Αιγάλεω και Κέρκυρα και υπάρχει το ενδεχόμενο να μην δώσει το "παρών" ούτε στον αγώνα του κυπέλλου, όπου αντίπαλος θα είναι ένας εκ των Παναθηναϊκού και Ιωνικού.

    [09] Κόσμος

    Εγκρίθηκε η νέα κυβέρνηση Ψήφος εμπιστοσύνης στον Σαρόν

    10/1/2005 9:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/1/2005 10:08:33 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- BBC- Γαλλικό Πρακτορείο

    Με 58 βουλευτές υπέρ, σε σύνολο 120, η νέα κυβέρνηση του Αριέλ Σαρόν πήρε σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης της ισραηλινής Βουλής, της Κνεσέτ. Το νέο κυβερνητικό σχήμα, στο οποίο μετέχουν και υπουργοί από το κόμμα των Εργατικών, καταψήφισαν 56 βουλευτές και έξι δήλωσαν "παρών", ενώ κανείς βουλευτής δεν απουσίασε από τη συνεδρίαση. Η ψήφος εμπιστοσύνης δίνει στην κυβέρνηση Σαρόν το "πράσινο φως", ώστε να προχωρήσει η εκκένωση 21, από τους συνολικά 25, εβραϊκών οικισμών στη Λωρίδα της Γάζας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κνεσέτ, ακτιβιστές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο του Κοινοβουλίου, φώναζαν συνθήματα κατά του σχεδίου αποχώρησης.

    Προοπτικές και εμπόδια

    Αμέσως μετά το πέρας της ψηφοφορίας, οι εννέα νέοι υπουργοί ορκίστηκαν, αρχής γενομένης από τον βετεράνο της ισραηλινής πολιτικής σκηνής και τιμημένο με Νόμπελ Ειρήνης, Σίμον Πέρες, 81 ετών. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ανατεθεί και αυτό στους Εργατικούς, με επικεφαλής του τον Οφίρ Πίνες.

    Όπως παρατηρούν οι αναλυτές, μετά την εκλογή Αμπάς στην προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής, αυξάνονται πολύ οι πιθανότητες επανάληψης του ειρηνευτικού διαλόγου, περίπου τέσσερα έτη αφότου αυτός αποτελματώθηκε.

    Ωστόσο, ο κ. Σαρόν είναι αντιμέτωπος με την εσωκομματική αντιπολίτευση, που ακόμα den έχει πει την τελευταία λέξη της. Πράγματι, σχεδόν το ένα τέταρτο των βουλευτών του Λικούντ, του κόμματος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, καταψήφισαν σήμερα τη νέα κυβέρνηση.

    Σύμφωνα πάντως με τους αναλυτές, ο κ. Σαρόν πρέπει να είναι πολύ ικανοποιημένος που ένα από τα θρησκευτικά κόμματα, έστω και με μικρή κοινοβουλευτική δύναμη, στήριξε τη νέα κυβέρνηση, αλλά και επειδή κατάφερε να μην ανατεθούν, στην παρούσα φάση, πολύ σπουδαία υπουργεία στους Εργατικούς.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Ισραήλ

    [10] Ζωής ...σΤάσεις

    Μυστικά καθημερινής λάμψης Πιο όμορφες ...έξυπνα και απλά

    10/1/2005 9:28:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Ο Όσκαρ Ουάιλντ συνήθιζε να λέει, "ότι η ομορφιά είναι η πιο μεγάλη δύναμη γιατί είναι αυταπόδεικτη". Ποιά από μας δε θα ήθελε, λοιπόν, μια δύναμη καθημερινά στην κατοχή της; Και μη σκεφθείτε πως κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Εντάξει, το πρωινό ξύπνημα και η βιασύνη για να φτάσουμε στο γραφείο δεν είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι στην επιχείρηση "ομορφιά", ωστόσο, υπάρχουν κάποια απλά βήματα, που αν τα ακολουθήσουμε όλα τα βλέμματα δε θα μπορούν παρά είναι στραμμένα πάνω μας!Το δεξί μας χέρι στην προσπάθεια αυτή είναι μερικά απλά προϊόντα καλλυντικών, που η σωστή χρήση τους θα αναδείξει τον πιο λαμπερό μας εαυτό!

    Για τα μάτια μας ...μόνο

    Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι να έχουμε ένα καθαρό και καλά ενυδατωμένο πρόσωπο.

    Αυτό σημαίνει, ότι έχουμε φροντίσει να περιποιηθούμε από το προηγούμενο βράδυ τη μονάκριβη επιδερμίδα μας με ένα προϊόν, που απομακρύνει τη ρύπανση και τα νεκρά κύτταρα, που την επιβάρυναν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

    Επίσης δεν έχουμε παραλείψει να ολοκληρώσουμε τον καθαρισμό με την κατάλληλη τονωτική λοσιόν και τέλος αν το συνηθίζουμε ή αν το δέρμα είναι πολύ ξηρό βάζουμε την απλή υδατική μας κρέμα ή κρέμα νύκτας. Σε περίπτωση, που δεν τα έχουμε κάνει όλα αυτά, δε χάνουμε λεπτό και τα κάνουμε το πρωί.

    Αφού λοιπόν το δέρμα μας απορροφήσει την υδατική κρέμα, παίρνουμε στα χέρια την πούδρα κι απλώνουμε ένα απαλό στρώμα σε όλο το πρόσωπο με έμφαση στα σημεία, που "γυαλίζουμε" περισσότερο. Αποφεύγουμε τις πολλές επαναλήψεις κατά τη διάρκεια της ημέρας γιατί θα επιβαρύνουμε την επιδερμίδα.

    Στη συνέχεια, απλώνουμε λίγο κονσίλερ στα μάτια δημιουργώντας μια καλή βάση για το μακιγιάζ μας. Επίσης, μπορούμε να αναμείξουμε το κονσίλερ με μια μικρή ποσότητα υδατικής για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

    Αμέσως μετά επιλέγουμε τις σκιές που θα χρησιμοποιήσουμε, λαμβάνοντας κατά κύριο λόγο υπόψιν τα χρώματα των ρούχων και των ματιών μας. Πρώτα απλώνουμε μια πολύ απαλή σκιά για βάση σε όλο το βλέφαρο.

    Πιο έντονη απόχρωση θα επιλέξουμε για το κινούμενο βλέφαρο, το οποίο θα το βάψουμε ολόκληρο, δίνοντας περισσότερη έμφαση στην εξωτερική γωνία του ματιού. Κατ αυτόν τον τρόπο δε θα χρειαστεί να βάλουμε επιπλέον σκιά για να κάνουμε γωνία. Επίσης, βάφουμε πολύ αχνά την εσωτερική γωνία στην οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια λαμπερή κρεμώδη σκιά, στις ίδιες αποχρώσεις, για να προσδώσουμε μαγνητισμό στο βλέμμα μας.

    Τελευταίο βήμα, η μάσκαρα. Αν θέλουμε τις βλεφαρίδες μας πλούσιες και γεμάτες, βάζουμε το βουρτσάκι της μάσκαρα στις ρίζες τους και το προς τα πάνω και προς τα έξω. Για να δείχνουν πιο μακριές, γέρνουμε το βουρτσάκι προς τα κάτω και το ακουμπάμε το σε όλο τους το μήκος.

    Κι όταν θελήσουμε να την ανανεώσουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, περνάμε τις βλεφαρίδες μας με λίγη βαζελίνη. Η τεχνική αυτή θα τις κάνει να φαίνονται πιο γυαλιστερές και έντονες.

    Όπως παρατηρήσατε, μέχρι στιγμής, δε βάλαμε μολύβι και ούτε θα βάλουμε γιατί σε ένα πρωινό μακιγιάζ την ένταση του μπορούμε να την πετύχουμε με λίγη περισσότερη μάσκαρα, ιδιαίτερα στις κάτω βλεφαρίδες. Δοκιμάστε το πιάνει!

    Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

    Τελευταίες πινελιές στα μάγουλα και στα χείλη. Προσέχουμε πολύ πως βάζουμε το ρουζ, αλλά και το χρώμα του. Οι πιο μελαχρινές δεν προτιμάμε πολύ έντονες αποχρώσεις τις πρωινές ώρες γιατί κινδυνεύουμε να προκαλέσουμε την αισθητική των γύρω μας και αυτό δεν το θέλουμε.

    Όσες τώρα έχουμε πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα μπορούμε να τονίσουμε τα ζυγωματικά απλώνοντας το ρουζ με φορά από κάτω προς τα πάνω.

    Κι όσο για τα χείλη θα αφήσουμε τα κραγιόν στο ντουλάπι και θα βάλουμε lip-gloss. Επιλέγουμε την ένταση της απόχρωσης ανάλογα με το πόσο δυναμικό είναι το μακιγιάζ των ματιών.

    Θα δώσουμε έμφαση είστε στα μάτια, είτε στα χείλη για να κρατήσουμε τις ισορροπίες και να αποφύγουμε τα "αποστομωτικά" ατοπήματα.

    Επίσης, απλώνουμε το lip-gloss κατά κύριο λόγο στο κέντρο του κάτω χείλους και μόλις ένα μικρό στρώμα είναι αρκετό για το πάνω χείλος. Το αποτέλεσμα είναι πιο δροσερό, νεανικό και λαμπερό.

    Καλή αρχή, λοιπόν!

    [11] Αθλητισμός

    Σημαντικές εξελίξεις στην ΕΠΑΕ

    10/1/2005 9:54:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Εν αναμονή της επίσημης υποψηφιότητας του Αλέξανδρου Λυκουρέζου για το πόστο του προέδρου της ΕΠΑΕ, πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των εκπροσώπων της Β' και Γ' εθνικκής στο Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος. Από τα αποτελέσματα λοιπόν των εκλογών προέκυψε μια σαφής τάση προς υποστήριξη της αντιπολίτευσης του κ. Θανάση Κανελλόπουλου, ηγέτης της οποίας είναι άγνωστο το ποιος θα είναι. Μέχρι το πρωί μοναδική επίσημη υποψηφιότητα ήταν αυτή του νυν προέδρου κ. Κανελλόπουλου, όμως το σημερινό ήταν ένα δείγμα για πιθανή μη εκλογή του, καθώς οι πέντε εκπρόσωποι της Β' εθνικής κατηγορίας υποστηρίζουν την αντιπολίτευση. Αποτέλεσμα ήταν να έρθει τελικά και η επίσημη δήλωση υποψηφιότητας του κ. Λυκουρέζου, καθώς και του Θανάση Κούκη, ο οποίος φέρεται να έχει απήχηση στις μικρομεσαίες ομάδες. Η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΑΕ για την ανάδειξη του νέου προέδρου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και πλέον έχουν ξεκινήσει τα μόνιμα "μαγειρέματα" που συνοδεύουν κάθε διαδικασία τέτοιου είδους.

    Τα ονόματα των εκλεγέντων

    Μετά τις σχετικές αρχαιρεσίες πάντως την παρουσία τους στο ΔΣ της ΕΠΑΕ εξασφάλισαν από την Γ` εθνική οι κ. Νίκος Πηρούνιας (Εθνικός) και Δημητρης Τούλης(ΑΟ Καβάλα) και από την Β` εθνική οι κ. Γιώργος Γρηγορόπουλος (Καλαμάτα), Γιάννης Καρράς (Προοδευτική), Γιάννης Κουφιδάκης (Κασσάνδρα/Ολυμπιακός), Νίκος Σταματιάδης (Ακράτητος) και Δημήτρης Ρήγας (Ηλυσιακός), ενώ οι τρεις εκπρόσπωποι της Γ` εθνικής που θα λάβουν μέρος στις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΠΑΕ, είναι οι κ. Νικος Λιόλιος (Λαμία), Λευτέρης Καλεντεριάδης (Κοζάνη) και Θωμάς Ντουρουκλής (Ρόδος).

    [12] Πολιτική

    Συνεδρίασε η Γραμματεία Ανασυγκρότησης Ετοιμάζεται για το συνέδριο το ΠΑΣΟΚ

    10/1/2005 10:56:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Την ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, από τις 3 μέχρι τις 6 Μαρτίου, οριστικοποίησε η Γραμματεία του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης του κόμματος, που συνεδρίασε στη Χαριλάου Τρικούπη. Στη συνεδρίαση καθορίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες, ενώ ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου, χαρακτήρισε το συνέδριο "μεγάλο και καθοριστικό βήμα για την ανανέωση των προτάσεων του κόμματος". Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απηύθυνε πρόσκληση προς τους πολίτες να συμμετέχουν στο διάλογο και στις αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων και οργάνων. Τέλος, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε, πως "η ΝΔ απογοήτευσε τους ψηφοφόρους της" και εξαπέλυσε αυστηρή κριτική στην Κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για "έλλειμμα στρατηγικής" και λανθασμένες επιλογές.

    "Μεγάλο και σημαντικό βήμα"

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γραμματεία του ΕΣΥΑΝ αποφάσισε να κατατεθούν οι υποψηφιότητες των μελών για το συνέδριο μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου και στις 20 Φεβρουαρίου να πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων, που θα γίνουν σε επίπεδο δημοτικών οργανώσεων και όχι σε επίπεδο νομαρχιακών, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

    Επίσης, αποφασίστηκε να κυμανθεί στο 40% η εκπροσώπηση των γυναικών στο συνέδριο και να ενισχυθεί η συμμετοχή των εκπροσώπων των μεταναστών.

    Αναφερόμενος στο συνέδριο, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε, πως σκοπός είναι η διαμόρφωση ενός "κοινού προγράμματος με την κοινωνία", για ζητήματα που αφορούν την οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την υγεία, την παιδεία και το περιβάλλον. Επίσης, υπογράμμισε, το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει την αντιπολίτευσή του, παρουσιάζοντας τις θέσεις και τις προτάσεις του για όλα τα ζητήματα.

    Αιχμές κατά της Κυβέρνησης

    Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την Κυβέρνηση, ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και εμφανίζει εσωστρέφεια και αδυναμία να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής. Όπως υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου, "ο κόσμος έχει ανασφάλεια και η μέση οικογένεια αισθάνεται το βάρος των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας".

    "Ζούμε καθημερινά την κυβέρνηση των λαθεμένων επιλογών και την έλλειψη στρατηγικής", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Κινήματος και τόνισε, πως με τους κυβερνητικούς χειρισμούς η χώρα πήγε πίσω και δημιουργήθηκε "ρήγμα εμπιστοσύνης" με τον λαό.

    Την Τρίτη θα συνεδριάσει το συντονιστικό όργανο του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, όπου αναμένεται να κυριαρχήσει το νομοσχέδιο για τον βασικό μέτοχο. Τη θέση του κόμματος, η οποία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι αρνητική, θα αναπτύξει ο Τηλέμαχος Χυτήρης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επιστολή Παπανδρέου στα μέλη του ΠΑΣΟΚ


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 10 January 2005 - 21:51:27 UTC