Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στους δρόμους οι αγρότες
  • [02] Άρχισαν οι συνομιλίες Πούτιν - Ερντογάν
  • [03] Προσοχή στη χρήση των κινητών
  • [04] Κλιμακώνεται η βία στο Ιράκ
  • [05] Οι στόχοι της κυβέρνησης
  • [06] Ψάχνοντας στα …τρελά
  • [07] Η Μεγάλη Ληστεία του Τρένου
  • [08] Στην Ολομέλεια τα εξοπλιστικά
  • [09] Δύσκολοι καιροί για μάγους
  • [10] Αυξάνει η απορροφητικότητα
  • [11] Επαναλήφθηκε η δίκη Μιλόσεβιτς
  • [12] Αναδρομική έκθεση χαρακτικών του Joan Barbara
  • [13] Πολυτιμότερος όλων ο "μπέμπης"
  • [14] Φεύγουν από το Γκουαντάναμο
  • [15] "Σικελός" για πάντα ο Ντι Νάπολι
  • [16] Μεγάλη έκπληξη η Πτολεμαΐδα
  • [17] Πρόταση Σιούφα για πρόεδρο της ΡΑΕ
  • [18] Αδυνατίστε στο …μαξιλάρι
  • [19] Νεκρός ο Ντεϊλ Μακ Ντέρμοτ
  • [20] Όλοι πήγαν στο Παρίσι
  • [21] Στην Κροτόνε ο Γκώνιας
  • [22] Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος στην Κολομβία

    [01] Κοινωνία

    Κινητοποιήσεις στα Γιαννιτσά Στους δρόμους οι αγρότες

    11/1/2005 11:45:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/1/2005 5:43:48 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8

    Ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους των βαμβακοπαραγωγών της Θεσσαλίας και βουλευτών της περιοχής θα έχει την Πέμπτη στην Αθήνα η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Επίσης, τη Δευτερα, ο υφυπουργός Αλέξανδρος Κοντός θα συναντηθεί με τους βαμβακοπαραγωγούς της Πέλλας. Οι αγρότες ζητούν να επιδοτηθεί το σύνολο της παραγωγής τους, η Κυβέρνηση, όμως, θεωρεί ότι η ικανοποίηση αυτού του αιτήματος παραβιάζει τόσο τους κοινοτικούς, όσο και τους εθνικούς κανόνες. Στο μεταξύ, πανελλαδικά συλλαλητήρια στις 31 Ιανουαρίου αποφάσισε η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, σε σημερινή σύσκεψη στη Λάρισσα, ενώ συγκέντρωση στα Γιαννιτσά πραγματοποίησαν το πρωϊ, οι αγρότες του νομού Πέλλας.

    Παράνομες οι επιδοτήσεις

    Μιλώντας στην ΝΕΤ 105.8, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Μπασιάκος, επεσήμανε, πως η κυβέρνηση εξασφάλισε 65 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον ετησίως για τους βαμβακοπαραγωγούς και τόνισε, ότι "η πόρτα του υπουργείου είναι πάντα ανοιχτή για όλους τους αγρότες".

    Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Βαγγέλης Αντώναρος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθούν τρόποι οικονομικής διευκόλυνσης των αγροτών. Επισήμανε μάλιστα, ότι η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη πολλά για τους αγρότες, όπως η ρύθμιση του ζητήματος των πανωτοκιών, αλλά επανέλαβε, ότι για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα εθνικής επιδότησης του βαμβακιού, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε, ότι η κυβέρνηση παίρνει τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων και τα δίνει σε μια άλλη ομάδα πολιτών.

    Παράλληλα, σε διακριτική στήριξη των βαμβακοπαραγωγών καταλήγει το ΠΑΣΟΚ, χωρίς, ωστόσο, να θέλει ρόλο υποκινητή των κινητοποιήσεων για αποκλεισμούς δρόμων.

    Τη σκυτάλη από τους αγρότες της Πέλλας, θα πάρουν στις 20 Ιανουαρίου οι βαμβακοπαραγωγοί της Θεσσαλίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Έρχονται" αγροτικές κινητοποιήσεις

    [02] Κόσμος

    Ενίσχυση διμερούς οικονομικής συνεργασίας Άρχισαν οι συνομιλίες Πούτιν - Ερντογάν

    11/1/2005 11:58:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε ατμόσφαιρα αισιοδοξίας άρχισαν στο Κρεμλίνο οι συνομιλίες του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δήλωσε ότι το ύψος των ρωσο-τουρκικών συναλλαγών αναμένεται να φθάσει σύντομα τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. "Έχουν επιβεβαιωθεί οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας για την ανάπτυξη των οικονομικών μας σχέσεων", δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας κατά την έναρξη της συνάντησης, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων Ria-Novosti. Το 2004, οι ρωσο-τουρκικές συναλλαγές έφθασαν τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, τη στιγμή που η Ρωσία είναι ο δεύτερος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας.

    Και ενεργειακά θέματα επί τάπητος

    Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφθασε το βράδυ της Δευτέρας στη Μόσχα για τριήμερη επίσημη επίσκεψη και έγινε αμέσως δεκτός από τον πρόεδρο Πούτιν για ανεπίσημο δείπνο στην κατοικία του, στα προάστια της ρωσικής πρωτεύουσας.

    Εκτός από τη διμερή οικονομική συνεργασία, στην ημερήσια διάταξη των συνομιλιών περιλαμβάνεται η κατάσταση στον Καύκασο και τη Μέση Ανατολή, καθώς και ενεργειακά θέματα.

    Η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στη Μόσχα ακολουθεί την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος στην Άγκυρα στις 5 και 6 Δεκεμβρίου, η πρώτη επίσκεψη Ρώσου ηγέτη στην Τουρκία εδώ και 32 χρόνια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στη Μόσχα ο Ερντογάν

    [03] Υγεία

    Προειδοποιούν οι επιστήμονες τους γονείς Προσοχή στη χρήση των κινητών

    11/1/2005 12:45:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΒΒC

    Επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα της ασφάλειας των κινητών τηλεφώνων και ιδιαίτερα της χρήσης τους από τα παιδιά. Βρετανοί ερευνητές συμβουλεύουν τους γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά τους να χρησιμοποιούν τα κινητά παρά μόνο όταν είναι μεγάλη ανάγκη. Αιτία οι πιθανοί κίνδυνοι που ενέχει η χρήση των κινητών τηλεφώνων και οι οποίοι συχνά παραβλέπονται. Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις ότι η χρήση των κινητών τηλεφώνων προκαλεί βλάβες στην υγεία, ωστόσο, οι επιστήμονες συστήνουν στους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίζουν κατά το δυνατόν τη χρήση τους από τα παιδιά. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία για τη Βρετανία, ένα στα τέσσερα παιδιά ηλικίας 7-10 ετών έχει δικό του κινητό τηλέφωνο, ποσοστό διπλάσιο από αυτό που ίσχυε το 2001.

    Όσο πιο μικρά, τόσο πιο ευάλωτα

    Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι γονείς θα πρέπει να είναι υπεύθυνοι για τα παιδιά τους και όχι απλώς να τους δίνουν ένα κινητό και να μην ενδιαφέρονται μετά.

    Παρά το γεγονός ότι οι έρευνες δεν έχουν αποδείξει ότι η χρήση των κινητών τηλεφώνων προκαλεί βλάβες, ωστόσο, τα μέχρι στιγμής ευρήματα έχουν προκαλέσει έντονες ανησυχίες.

    Για το λόγο αυτό οι ειδικοί εκτιμούν ότι δε θα πρέπει να επιτρέπεται η συχνή χρήση των κινητών σε παιδιά κάτω των 8 ετών.

    Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος όσο πιο μικρό είναι το παιδί και αν και οι επιστήμονες κατανοούν τους γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να έχουν ένα κινητό για να μπορούν να ξέρουν πού βρίσκονται, ωστόσο, συνιστούν η χρήση τους να γίνεται με προσοχή και μόνο όταν είναι ανάγκη.

    Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει διχογνωμία στην επιστημονική κοινότητα σχετικά με το αν τα κινητά είναι επικίνδυνα. Έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί σε διάφορες χώρες δείχνουν ότι η χρήση κινητών αυξάνει τους κινδύνους εμφάνισης όγκων και επηρεασμού του DNA. Την ίδια ώρα, καθησυχαστικοί εμφανίζονται άλλοι επιστήμονες οι οποίοι εκτιμούν ότι τα κινητά τηλέφωνα είναι ασφαλή στη χρήση τους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ασφαλή τα κινητά για τους ενήλικους

    Ξανά τα κινητά στο εδώλιο

    Φοράτε hands-free;

    [04] Ιράκ

    40 νεκροί το τελευταίο εικοσιτετράωρο Κλιμακώνεται η βία στο Ιράκ

    11/1/2005 1:06:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/1/2005 3:22:58 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τρεις βδομάδες πριν από τις εκλογές του Ιράκ και η βία στην πολύπαθη χώρα κλιμακώνεται. Μόνο το τελευταίο εικοσιτετράωρο 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ο υποδιοικητής της αστυνομίας της Βαγδάτης. Σήμερα το πρωί 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο διαφορετικές επιθέσεις στη Βαγδάτη και στο Τικρίτ. Στην ιρακινή πρωτεύουσα, ένοπλοι αντάρτες επιτέθηκαν σε μικρό λεωφορείο, νότια της πόλης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ άνθρωποι και άλλοι τρεις να πέσουν θύματα απαγωγής. Την επίθεση προκάλεσε έκρηξη από παγιδευμένο αυτοκίνητο, που εξερράγη τη στιγμή, που περνούσε από το σημείο αμερικανική στρατιωτική περίπολος. Στο μεταξύ, στο Τικρίτ, στο βόρειο Ιράκ, απ όπου κατάγεται ο Σαντάμ Χουσεΐν, επτά Ιρακινοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν, όταν εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο, έξω από το κεντρικό κτήριο της αστυνομίας. "Στις 09.30 (τοπική ώρα) οι αντιιρακινές δυνάμεις ανατίναξαν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά σε αστυνομικό τμήμα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά αστυνομικοί" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο λοχαγός Νιλ Ο Μπράιαν της 1ης μεραρχίας Πεζικού. Το Τικρίτ βρίσκεται 175 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης και είναι ένα από τα κέντρα της αντίστασης των σουνιτών. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση της οποίας ηγείται ο Αμπού Μουσάμπ αλ-Ζαρκάουι, δηλώνοντας, πως επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας.

    Αστυνομικοί και στρατιωτικοί στο στόχαστρο των ανταρτών

    Το τελευταίο διάστημα η αστυνομία και ιρακινός στρατός έχουν γίνει ο κύριος στόχος των ανταρτών.

    Χθες, νεκροί έπεσαν ο υποδιοικητής της αστυνομίας της Βαγδάτης, ταξίαρχος Άμερ Αλι Νάγιεφ και ο γιος του. Την ευθύνη για τη δολοφονία ανέλαβε η ομάδα του Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι, που συνδέεται με το τρομοκρατικό δίκτυο της αλ Κάιντα.

    Την ίδια μέρα, στο Βόρειο Ιράκ, σκοτώθηκαν στο βόρειο Ιράκ 19 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 12 Ιρακινοί στρατιώτες, ενώ άλλα δύο άτομα σκοτώθηκαν στα νότια της χώρας σε επίθεση αυτοκτονίας Ιρακινού καμικάζι. Παράλληλα, στη Βαγδάτη άλλοι δύο Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους.

    Αντιμέτωπος με το νέο κύμα επιθέσεων ο Ιρακινός πρωθυπουργός Ιγιάντ Αλάουι ανακοίνωσε χθες τη σύλληψη αρκετών μελών εξτρεμιστικών οργανώσεων, ανάμεσά τους και του ηγέτη του Στρατού του Μαχόμετ, Ράαντ αλ Ντούρι, σε μία προσπάθεια να πείσει την κοινή γνώμη, ότι υπάρχει πρόοδος στο θέμα της ασφάλειας ενόψει των εκλογών της 30ης Ιανουαρίου. Μάλιστα, ο Ιρακινός πρωθυπουργός τόνισε, ότι τον περασμένο Νοέμβριο είχε συλληφθεί ο ηγέτης του Στρατού του Μαχόμετ, Μουαγιάντ Αχμεντ Γιασίν και χθες συνελήφθη ο διάδοχός του.

    [05] Πολιτική

    Στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο του 2005 Οι στόχοι της κυβέρνησης

    11/1/2005 2:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/1/2005 3:55:19 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Τους βασικούς στόχους της κυβερνητικής πολιτικής για το 2005 ανέπτυξε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη νέα χρονιά. Ο κ Καραμανλής τόνισε, ότι προτεραιότητες της Κυβέρνησης αποτελούν η δημοσιονομική εξυγίανση και προσαρμογή, η ανάπτυξη, οι δράσεις στην περιφέρεια, καθώς και η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας και της διαφθοράς. Υπογράμμισε ακόμη, ότι το 2005 είναι μια σημαντική και κρίσιμη χρονιά και κάλεσε τους Υπουργούς να προχωρήσουν δυναμικά στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου. Επίσης έκανε θετική αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας της Κυβέρνησης σημειώνοντας, ότι έγινε πολύ και καλή δουλειά και πώς η κυβέρνηση αντιμετώπισε με επιτυχία τις μεγάλης σημασίας εθνικές υποθέσεις.

    Ανάγκη για μεταρρυθμίσεις

    Την επένδυση στην Παιδεία και τον Πολιτισμό, τη νέα οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική, και την επανίδρυση του κράτους ανέδειξε ο Πρωθυπουργός ως κεντρικούς άξονες της κυβερνητικής στρατηγικης, με πρώτη προτεραιότητα τη δημοσιονομική εξυγίανση, τη συγκράτηση των δαπανών, και την περιστολή της σπάταλης

    Ο ίδιος έκανε λόγο για θαρραλέες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, που πρέπει να υλοποιηθούν καθώς "μεγάλα χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν, αγκυλώσεις, δογματισμοί, κακώς κείμενα και κατεστημένες νοοτροπίες δεν έχουν θέση στη σύγχρονη Ελλάδα".

    Επίσης κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς εταίρους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα. "Δεν αιφνιδιάζουμε κανέναν, κάνουμε καλοπροαίρετο διάλογο με όλους" σημείωσε ο κ Καραμανλής.

    Ειδικότερα, αναφερόμενος στο ζήτημα της δημοσιονομικής εξυγίανσης σημείωσε, ότι αποτελεί μια δύσκολη προσπάθεια, που, όμως πρέπει να περατωθεί και να στεφθεί με επιτυχία. "Τώρα είναι η ώρα να εξασφαλίσουμε δημοσιονομική ισορροπία που εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί μόνιμη πληγή και υπονομεύει το μέλλον της χώρας. Θα το κάνουμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα" πρόσθεσε.

    Όσον αφορά την ανάπτυξη, τόνισε ότι το τρίπτυχο παραγωγικότητα, ποιότητα και ανταγωνιστικότητα παραμένει προτεραιότητα σ αυτόν τον τομέα. Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός η Ελλάδα πρέπει να γίνει ελκυστική σε επενδύσεις και να αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι κοινοτικοί πόροι.

    Επανέλαβε ακόμα, ότι μέσα στους βασικούς στόχους του κυβερνητικού έργου βρίσκεται η ανάπτυξη της περιφέρειας με έργα πνοής και με τον ποιοτικό εκσυγχρονισμό της αγροτικής ανάπτυξης.

    Ο κ Καραμανλής αναφέρθηκε και στην ανάγκη καταπολέμησης των προβλημάτων της καθημερινότητας, όπως η ανεργία, η ακρίβεια, η υγεία αι η εξυπηρέτηση των πολιτών δηλώνοντας, ότι αυτή αποτελεί την ουσία της πολιτικής. "Δεν κρύβουμε τα προβλήματα, τα αναδεικνύουμε και παλεύουμε για την επίλυσή τους σε συμμαχία με τους πολίτες", ανέφερε χαρακτηριστικά. Τέλος, υπογράμμισε, ότι στο στόχαστρο της κυβέρνησης θα βρεθούν η διαφθορά και η γραφειοκρατία.

    Απαραίτητη η συνεργασία όλων

    Για την υλοποίηση των κυβερνητικών στόχων ο πρωθυπουργός ζήτησε τη συμβολή, αλλά και τη συνεργασία όλων των Υπουργών. "Το έργο μπροστά μας είναι μεγάλο και οι απαιτήσεις πολλές και είμαι βέβαιος πως με αποφασιστικότητα και με τη συμβολή όλων θα πετύχουμε" τόνισε.

    Στις συνεργασίες, που έχει ο πρωθυπουργός με την ηγεσία των Υπουργείων, και οι οποίες θα ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα εξειδικεύονται οι στόχοι και τα χρονοδιαγράμματα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν επισκέψεις του ίδιου του στα Υπουργεία.

    Στη συνέχεια, κάνοντας έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου εκτίμησε ότι έγινε πολύ και καλή δουλειά και πώς η κυβέρνηση αντιμετώπισε με επιτυχία μεγάλης σημασίας εθνικές υποθέσεις, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το Κυπριακό, η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, αλλά και το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο νομοσχέδιο για το βασικό μέτοχο, η συζήτηση του οποίου ξεκινά σήμερα στη Βουλή, δηλώνοντας, ότι έγιναν ουσιαστικές νομοθετικές παρεμβάσεις με μεγάλη πολιτική εμβέλεια.

    Απαραίτητη χαρακτήρισε τη δημοσιονομική απογραφή, η οποία φανέρωσε την πραγματική κατάσταση των δημοσίων οικονομικών και επέτρεψε στους πολίτες να πληροφορηθούν την αλήθεια.

    Καταλήγοντας στάθηκε στην επιλογή του να προτείνει τον Κάρολο Παπούλια για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας δηλώνοντας, ότι αποτελεί "σαφή απόδειξη του πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την ευθύνη της απέναντι στους πολίτες και τον τόπο, το σεβασμό της στους θεσμούς και την προσήλωση στο καινούργιο, καθώς φέρνουμε έναν νέο πολιτικό πολιτισμό".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνεδριάζει το πρώτο Υπουργικό της χρονιάς

    [06] Τεχνολογία

    Τρελές αναζητήσεις για γέλια Ψάχνοντας στα τρελά

    11/1/2005 2:18:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΒΒC

    Είναι γνωστό ότι οι μηχανές αναζήτησης βοηθούν καθημερινά εκατομμύρια χρήστες να βρουν το δρόμο τους στο αχανές ίντερνετ. Το μόνο που έχει να κάνει κάποιος είναι να πληκτρολογήσει τη λέξη ή τις λέξεις που θέλει να περιέχει το κείμενο ή η εικόνα που ψάχνει και με ένα κλικ του ποντικιού να βρει εύκολα και γρήγορα αυτό που θέλει. Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που οι χρήστες ψάχνουν κάτι εντελώς ασυνήθιστο ή παράξενο. Οι υπεύθυνοι της μηχανής αναζήτησης της ιστοσελίδας του βρετανικού δικτύου BBC κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, συγκέντρωσαν μερικές από τις πιο τρελές και παράξενες αναζητήσεις που έκαναν οι διάφοροι χρήστες της μηχανής οι οποίες προκαλούν πραγματικά γέλιο.

    "Τι είναι σκύλος;"

    Σε σύνολο άνω των 277 εκατομμυρίων αναζητήσεων οι πιο δημοφιλείς λέξεις ήταν: παιχνίδια, Χάρι Πότερ και Ολυμπιακοί Αγώνες. Αυτές ήταν ίσως οι πιο αναμενόμενες και λογικές αναζητήσεις καθώς είναι γνωστό ότι πολλοί χρήστες μπαίνουν στο ίντερνετ για να παίξουν ηλεκτρονικά παιχνίδια και να βρουν ειδήσεις για θέματα της επικαιρότητας.

    Ωστόσο, υπήρξαν και πολλές παράξενες ερωτήσεις μεταξύ των οποίων οι ερωτήσεις: "Τι είναι σκύλος;" και "Πώς λέμε μπάσκετ;".

    Αν και οι μηχανές αναζήτησης λειτουργούν με το συνδυασμό λέξεων που βρίσκονται σε διάφορες ιστοσελίδες, υπάρχουν πολλοί χρήστες που το αγνοούν και πληκτρολογούν διάφορες ερωτήσεις ευελπιστώντας να πάρουν μία απάντηση από το ίντερνετ.

    Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικές από τις πιο παράξενες και αστείες ερωτήσεις που υπέβαλαν διάφοροι χρήστες στη μηχανή αναζήτησης του BBC:

    - Πώς μπορώ να διπλώσω μία χαρτοπετσέτα για να μοιάζει με μπότα ξωτικού;

    - Πώς μπορώ να γράψω ένα γράμμα στα Γαλλικά;

    - Τι είναι καλύτερο; Να κάνω πολυήμερες διακοπές μία φορά το χρόνο ή να παίρνω πολλές μικρές άδειες κατά τη διάρκεια του έτους;

    - Τι είναι αυτό που κάνει τόσο σπουδαίους τους Ελβετούς;

    - Ποιος είναι ο αριθμός 4 στο νούμερο 40052308090;

    - Τι χαμπάρια;

    Σχετικά Links:

    BBC

    [07] Παράξενα

    Συρμός 300μ. εξαφανίστηκε από το μετρό της Πράγας Η Μεγάλη Ληστεία του Τρένου

    11/1/2005 2:49:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Άγνωστοι στην Τσεχία έκαναν πράξη τον τίτλο της ταινίας που πραγματευόταν μία από τις μεγαλύτερες ληστείες της ιστορίας της Βρετανίας. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, ένας συρμός μήκους 300 μέτρων "έκανε φτερά" από το μετρό της Πράγας και τώρα η αστυνομία διεξάγει έρευνες για να βρει τους κλέφτες. Πίσω από την υπόθεση φαίνεται ότι κρύβονται ομάδες αστέγων που ίσως να έκλεψαν τον συρμό βάρους 12 τόνων προκειμένου να τον πουλήσουν για παλιοσίδερα καθώς υπολογίζεται ότι το τρένο θα μπορούσε να "πιάσει" ακόμη και 2.000 ευρώ.

    [08] Πολιτική

    Ευθύνες σε Τσοχατζόπουλο- Παπαντωνίου Στην Ολομέλεια τα εξοπλιστικά

    11/1/2005 3:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/1/2005 7:37:12 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πολιτικές ευθύνες στους πρώην υπουργούς Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννο Παπαντωνίου, αποδίδει κατά πλειοψηφία η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα εξοπλιστικά και παραπέμπει το θέμα στην Ολομέλεια της Βουλής. Στο μεταξύ, ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο σύστασης προανακριτικής επιτροπής για το θέμα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγόρησε την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για "μπλόφα". Την ίδια ώρα, το Μονομελές Πρωτοδικείο απέρριψε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του πρώην διευθυντή ενημέρωσης του υπουργείου Άμυνας, Τάσου Γκουριώτη, κατά δύο εφημερίδων, ενώ ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τη μήνυση του κ. Τσοχατζόπουλου σε βάρος του γενικού γραμματέα εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας, Γιώργου Ζορμπά.

    Διαφωνίες στην Εξεταστική

    Τα μέλη της Επιτροπής δεν κατάφεραν να βρουν "γέφυρες" για τη σύνταξη πορίσματος, το οποίο θα παραδοθεί την Παρασκευή στην πρόεδρο της Βουλής, Άννα Ψαρούδα- Μπενάκη. Από εκεί και πέρα, το λόγο έχει η Ολομέλεια, που θα αποφασίσει εάν υπάρχουν ή όχι ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών Άμυνας στην υπόθεση των προμηθειών, καθώς και για την σύσταση ή μη προανακριτικής επιτροπής.

    Στο πόρισμα θα αναφέρονται και οι απόψεις της μειοψηφίας, ενώ κάθε κόμμα αναμένεται να καταθέσει τις θέσεις του, όπως διεφάνη και από τις τοποθετήσεις των βουλευτών, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής.

    Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε, πως η ΝΔ θα περιμένει να λάβει γνώση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής την Παρασκευή, προτού πάρει θέση υπέρ ή κατά για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής. "Μη βιάζεστε να προδικάσετε τις περαιτέρω διεργασίες", τόνισε ο κ. Αντώναρος, επισημαίνοντας, ότι "είναι θέμα της Ολομέλειας της Βουλής, που ως ανεξάρτητο όργανο θα αποφασίσει".

    Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον κ. Καραμανλή, ότι μπλοφάρει για να συντηρήσει κλίμα καχυποψίας κατά των πρώην υπουργών. Παράλληλα, ο βουλευτής επεσήμανε, πως η πλειοψηφία της Επιτροπής περιγράφει το θέμα χωρίς να αποδίδει συγκεκριμένες ευθύνες, αφήνοντας την όλη υπόθεση σε εκκρεμότητα.

    Απορρίφθηκε η αίτηση Γκουριώτη

    Την ίδια ώρα, το Μονομελές Πρωτοδικείο απέρριψε την αίτηση νέων ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσε χθες ο τέως διευθυντής ενημέρωσης του υπουργείου Άμυνας. Ο κ. Γκουριώτης ζητούσε να τεθούν υπό δικαστικό μεσεγγυητή οι επίμαχες βιντεοταινίες, που δημοσιοποιήθηκαν στις εφημερίδες "Ελευθεροτυπία" και "Αυριανή", βάσει των οποίων εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις της αγοράς των TOR- Μ1.

    Το δικαστήριο αποφάνθηκε, ότι δεν υφίσταται κίνδυνος αλλοιώσεως των βιντεοταινιών και υπάρχει έννομο συμφέρον από αυτούς που φέρονται πως τις κατέχουν να τις διατηρήσουν μέχρι τη συζήτηση των προηγούμενων ασφαλιστικών μέτρων, που είχε καταθέσει ο κ. Γκουριώτης, αποδεικνύοντας έτσι την αλήθεια των ισχυρισμών τους.

    Σχολιάζοντας τη δικαστική απόφαση, ο πρώην διευθυντής ενημέρωσης του υπουργείου Άμυνας έκανε λόγο για "καλοστημένη παρακρατική μεθόδευση" και τόνισε, ότι θα αποσύρει όλα τα ένδικα μέσα, εάν κατονομαστούν οι εγκέφαλοι που βρίσκονται πίσω από αυτήν.

    Προκαταρκτική εξέταση για τη μήνυση Τσοχατζόπουλου

    Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή μήνυση που κατέθεσε πριν από ένα μήνα ο πρώην υπουργός Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, σε βάρος του Γιώργου Ζορμπά, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

    Στη μήνυση, ο πρώην υπουργός αποδίδει στον κ. Ζορμπά τη διάπραξη των αδικημάτων της συκοφαντικής δυσφήμησης και της ψευδορκίας ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, ενώ καταγγέλλει ως κατασκευασμένη για πολιτικούς λόγους την υπόθεση των εξοπλισμών.

    Η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης ανατέθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ευάγγελο Κασαλιά, που θα μελετήσει τα στοιχεία της υπόθεσης, ενώ οι μαρτυρικές καταθέσεις θα δοθούν ενώπιον πταισματοδίκη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην τελική ευθεία η Εξεταστική

    [09] Παράξενα

    Ζητούν άδεια για τη χρήση τσιγάρου επί σκηνής Δύσκολοι καιροί για μάγους

    11/1/2005 3:46:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: AΠΕ

    Δεν πρόλαβε καλά-καλά να απαγορευτεί το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους στην Ιταλία και ήδη άρχισαν τα προβλήματα. Λόγω της αυστηρότητας του νόμου που απαγορεύει σε όλους να καπνίζουν όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν προβλήματα ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων που ζητούν την εξαίρεσή τους από το μέτρο. Και όχι οι φανατικοί θεριακλήδες, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά οι μάγοι και οι ταχυδακτυλουργοί. Έτσι, τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα που τέθηκε σε ισχύ το απαγορευτικό μέτρο, οι Ιταλοί θαυματοποιοί ζήτησαν θεατρική άδεια προκειμένου να τους επιτραπεί να χρησιμοποιούν αναμμένα τσιγάρα επί σκηνής, όταν το απαιτεί το νούμερό τους.

    Σε κίνδυνο τα νούμερα των ταχυδακτυλουργών

    "Είμαι υπέρ του νόμου αλλά δε θα έπρεπε να εφαρμοστεί τόσο αυστηρά. Θα έπρεπε να εξετάζεται η παροχή θεατρικής αδείας, όπως στις ΗΠΑ", δήλωσε ο Τόνι Μπιναρέλι, πρόεδρος των ιταλικών ενώσεων θαυματοποιών και πρόσθεσε ότι λόγω της απαγόρευσης κινδυνεύει να χαθεί το ρεπερτόριο πολλών κέντρων που απασχολούν ταχυδακτυλουργούς.

    "Το να παρουσιάσεις ένα νούμερο με τσιγάρα, χωρίς να τα ανάψεις, χάνει όλη του τη μαγεία", εξήγησε δίνοντας ένα παράδειγμα με ένα κόλπο που κάνει καθώς εξαφανίζει ένα χαρτονόμισμα το οποίο ξαναβρίσκει στο εσωτερικό ενός τσιγάρου μόλις το ανάψει. "Δεν μπορώ πια να το κάνω. Προσπαθώ να βρω εναλλακτική λύση για να την προσαρμόσω στο νούμερο".

    Μάλιστα, ο Μπιναρέλι έχει ήδη ξεκινήσει ένα σεμινάριο στη Ρώμη κατά τη διάρκεια του οποίου θα εξεταστούν και τα προβλήματα που προκύπτουν από το νέο νόμο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Κόβουν" το κάπνισμα οι Ιταλοί

    [10] Οικονομία

    Για τα κοινοτικά κονδύλια Αυξάνει η απορροφητικότητα

    11/1/2005 4:30:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Ικανοποιητικά είναι τα αποτελέσματα του τελευταίου εννιαμήνου για το ρυθμό απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας το ποσοστό απορρόφησης σχεδόν διπλασιάστηκε φτάνοντας από το 14,8%, στο 26,5% πράγμα, που σημαίνει, ότι δε χάνονται κονδύλια λόγω καθυστερήσεων. Ο κ Σιούφας πρόσθεσε, ότι το επιχειρησιακό πρόγραμμα θα είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρο και το 2005 για τις μικρομεσαίες, τις τουριστικές, αλλά και τις εμπορικές επιχειρήσεις, που εντάσσονται για πρώτη φορά σε αυτό.

    Η διανομή των κονδυλίων για το 2005

    Ειδικότερα για το 2005 θα διατεθούν 600 εκατομμύρια ευρώ για 12 νέα προγράμματα σε μικρομεσαίες τουριστικές και εμπορικές επιχειρήσεις. Σημειώνεται, ότι ο τομέας του εμπορίου στον οποίο θα διατεθούν 80 εκατομμύρια ευρώ εντάσσεται για πρώτη φορά στα προγράμματα

    Επίσης, το 73% του ποσού που θα διατεθεί, θα δοθεί σε επιχειρήσεις της περιφέρειας. Πρώτη προτεραιότητα για το υπουργείο Ανάπτυξης, αποτελεί το φυσικό αέριο και, ήδη, έχουν ξεκινήσει τα έργα για τη Ρεβυθούσα και τον ελληνο-τουρκικό αγωγό.

    [11] Κόσμος

    Ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου Επαναλήφθηκε η δίκη Μιλόσεβιτς

    11/1/2005 5:06:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/1/2005 5:13:42 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Με την κατάθεση μιας Γαλλίδας νοσηλεύτριας, πρώην κυανόκρανου στην Κροατία κατά τη διάρκεια του πολέμου (1991- 1995), άνοιξε πάλι η αυλαία στη δίκη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, στη Χάγη. Η μάρτυρας υπεράσπισης, Εβ Κρεπέν, κατέθεσε, ότι οι Σέρβοι της Κροατίας υπήρξαν θύματα "μίας αυξανόμενης επιθετικότητας των Κροατών" και κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης και τις δυτικές ανθρωπιστικές οργανώσεις για "άρνηση παρουσίασης των δεινών του σερβικού λαού" στη διάρκεια των συρράξεων στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Τα λεγόμενα της κ. Κρεπέν, γνωστής για τα φιλοσερβικά της αισθήματα, προκάλεσαν σκεπτικισμό στους δικαστές. Μάλιστα, όπως τόνισε ο δικαστής, Πάτρικ Ρόμπινσον, το μεγαλύτερο μέρος της κατάθεσης δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση, αφού στηρίχθηκε στην αφήγηση και τις προσωπικές εντυπώσεις.

    Κριτική στην μάρτυρα

    "Έμοιαζε με συνομιλία στη βεράντα, με ένα φλιτζάνι τσάι στο χέρι", τόνισε ο δικαστής Ρόμπινσον, ασκώντας κριτική στον πρώην πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας για τον τρόπο με τον οποίο εξετάστηκε η κ. Κρεπέν.

    Από την πλευρά του, ο κ. Μιλόσεβτις, που υπερασπίζεται μόνος του τον εαυτό του, υποστήριξε, πως η μάρτυρας κατέθεσε όσα είδε ως εργαζόμενη του ΟΗΕ και οι πληροφορίες της δεν είναι αναληθείς.

    Υπενθυμίζεται, πως ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας δικάζεται από τις 12 Φεβρουαρίου 2002, αντιμετωπίζοντας περισσότερες από 60 κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, στις συγκρούσεις στην Κροατία (1991- 1995), τη Βοσνία (1992- 1995) και το Κόσοβο(1998- 1999). Στην περίπτωση της Βοσνίας κατηγορείται επίσης για γενοκτονία σε βάρος του μουσουλμανικού πληθυσμού.

    [12] Πολιτισμός

    Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Αναδρομική έκθεση χαρακτικών του Joan Barbara

    11/1/2005 5:05:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Ανοίγει την Τρίτη τις πόρτες της για το αθηναϊκό κοινό η αναδρομική έκθεση χαρακτικών του Joan Barbara. Από τις 11 μέχρι και τις 28 Ιανουαρίου όσοι βρεθούν στο Μέγαρο Εϋνάρδου, στην Ομόνοια, θα έχουν την τύχη να θαυμάσουν δεκάδες σημαντικά χαρακτικά που δημιουργήθηκαν στο ατελιέ του Καταλανού καλλιτέχνη, στη Βαρκελώνη. Η έκθεση, που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Θερβάντες, και το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας (ΜΙΕΤ), μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη από τις 3 έως τις 20 Φεβρουαρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα του ίδιου του Barbara, των Joan Miro, Eduardo Chillida, Riera i Arago, Manuel Millares, Hans Hartung, Marcel Marti, Jose Hernandez και πολλών άλλων.

    Τόπος:

    Αθήνα Μέγαρο Εϋνάρδου, Αγ. Κωνσταντίνου 20 & Μενάνδρου Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-3634117, 3234267 και 5221420

    Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή:10:00-14:00 και 18:00-20:00 Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή:10:00-14:00

    Θεσσαλονίκη Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης-Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 108 Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310-295149, 295170 και 295171

    Τρίτη-Κυριακή: 10:00-14:00 και 18:00-21:00 Δευτέρα: κλειστά

    Σχετικά Links:

    Ινστιτούτο Θερβάντες

    [13] Αθλητισμός

    Πολυτιμότερος όλων ο "μπέμπης"

    11/1/2005 5:45:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ένας πρώην "πράσινος", ο Αμερικανός διεθνής διαγώνιος του Ηρακλή, Κλέιτον Στάνλεϊ, που με 18 πόντους (5 άσοι) "κάρφωσε" το τριφύλλι στο ντέρμπι στο Κατσάνειο, αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης (MVP) της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών. Εκτός του Στάνλεϊ, ψήφους έλαβαν ακόμη οι συμπαίκτες του Μπάεφ, Μπολ, καθώς και ο Ντιλ του Eθνικού Αλεξανδρούπολης. Ο "μπέμπης", όπως είναι το παρατσούκλι του Στάνλεϊ θα παραλάβει το έπαθλό του (αναμνηστική πλακέτα) του πριν την έναρξη του αγώνα για την 11η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, ανάμεσα στην Ορεστιάδα και τον Ηρακλή το προσεχές Σάββατο.

    [14] Κόσμος

    Τέσσερις Βρετανοί κρατούμενοι Φεύγουν από το Γκουαντάναμο

    11/1/2005 5:31:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- BBC

    Την απελευθέρωση τεσσάρων Βρετανών, που κρατούνται ως ύποπτοι τρομοκράτες στη ναυτική βάση στο Γκουαντάναμο της Κούβας αποφάσισαν οι ΗΠΑ. Οι τέσσερις τους θα αφεθούν ελεύθεροι "μέσα στις επόμενες εβδομάδες", όπως επιβεβαίωσε και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζακ Στρο. Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι η βρετανική κυβέρνηση διαπραγματευόταν για την αποφυλάκισή τους από το 2003, ενώ πρόσθεσε, ότι για τον επαναπατρισμό των κρατουμένων έχουν ενημερωθεί οι οικογένειες τους. Από την πλευρά της η Διεθνής Αμνηστία καθώς και η Ανεξάρτητη Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των κρατουμένων στο Γκουαντάναμο χαρακτήρισαν την απελευθέρωσή τους ως κάτι, που έπρεπε να έχει γίνει από καιρό.

    Απελευθερώνεται κι ένας Αυστραλός

    Ασαφές παραμένει, όμως, το τι θα ακολουθήσει της άφιξής τους στη Βρετανία. Ο Τζακ Στρο τόνισε, ότι η αστυνομία θα αποφασίσει αν θα τους συλλάβει ή όχι ως ύποπτους για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες.

    Οι Μοάζαμ Μπεγκ, Μάρτιν Μουμπάνγκα, Ρίτσαρντ Μπέλμαρ και Φερόζ Αμπάσι κρατούνταν στο Γκουαντάναμο για τρία περίπου χρόνια.

    Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε, ότι μαζί με τους Βρετανούς θα απελευθερωθεί και ένας Αυστραλός κρατούμενος.

    Σημειώνουμε, ότι περίπου 550 άνθρωποι από 40 χώρες του κόσμου κρατούνται στη ναυτική βάση στην Κούβα.

    [15] Αθλητισμός

    "Σικελός" για πάντα ο Ντι Νάπολι

    11/1/2005 5:59:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/1/2005 6:59:32 μμ)

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Συμπαίκτης του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στη Μεσίνα, θα είναι και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Αρτούρο Ντι Νάπολι. Το Νο 11 της ομάδας της Σικελίας ανανέωσε το τη συνεργασία του με τη διοίκηση του συλλόγου μέχρι το 2008, η οποία έληγε στο τέλος της περιόδου. Ο 30χρονος επιθετικός σημείωσε πέρυσι 19 γκολ και βοήθησε τη Μεσίνα να επιστρέψει στη Serie A μετά την 39χρονη απουσία της από τα "σαλόνια" του καμπιονάτο.

    [16] Αθλητισμός

    Μεγάλη έκπληξη η Πτολεμαΐδα

    11/1/2005 6:09:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η Πτολεμαΐδα είναι αυτή που προχωρά τελικά στο κύπελλο Ελλάδας, καθώς στον σημερινό επαναληπτικό του 3-0 της Κρήτης απέναντι στον Εργοτέλη, έκανε την έκπληξη, ΄"έσβησε" το προβάδισμα των Κρητικών και προκρίθηκε στα πέναλτι. Ο τερματοφύλακας Μπεΐκοβιτς είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής και εκείνος που ουσιαστικά πήρε το εισιτήριο μόνος του, καθώς στην διαδικασία των πέναλτι απέκρουσε τρία των παικτών του Εργοτέλη, με αποτέλεσμα οι συμπαίκτες του να χρειάζονται μόλις ένα για να οδηγήσουν την Πτολεμαΐδα στην επόμενη φάση. Οι Κρητικοί αγωνίστηκαν με πολλούς αναπληρωματικούς και δεν κατάφεραν να σταματήσουν τους αντιπάλους του που έδειξαν πως ήθελαν πολύ τόσο την νίκη, όσο και την πρόκριση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μόλις στο 47' το σκορ να είναι 3-0 υπέρ τους και έτσι να έχει "σβήσει" το προβάδισμα του Εργοτέλη από το πρώτο ματς. Το σκορ άνοιξε ο Καρσίεφ στο 30' και στο 40' ο Σκέντζος με αυτογκόλ έκανε το 2-0. Το 3-0 με το οποίο έληξε η κανονική διάρκεια του αγώνα, διαμόρφωσε ο Δημητριάδης στο 47'.

    Μετά και την παράταση την οποία δεν εκμεταλλεύθηκε καμία από τις δύο ομάδες, η πρόκριση παίχτηκε στα πέναλτι και ο Μπεΐκοβιτς απέκρουσε τις εκτελέσεις των Ογκουνσότο και Ελευθεριάδη για να δώσει έτσι στην Πτολεμαΐδα, το εισιτήριο για την επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει την Καστοριά ή τον Παύλο Μελά. Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η Πτολεμαϊδα αγωνιζόταν από το 81' με δέκα παίκτες και από το 102' με εννέα, λόγω αποβολών των Τοπαλίδη και Αρδαμανίδη.

    ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Μπεϊκοβιτς, Αραμαδανίδης, Μαυρομματίδης (72` Τοπαλίδης), Πανάκης, Αλιαρτίδης, Μαριορίδης, Δημητριάδης, Κέφτετς, Καρσίεφ, Μιλοσέφσκι, Πετρόφ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Ξημεράκης, Σουργιάς, Σκέντζος (46` Αργυράκης), Χαραλαμπάκης, Γκιάτας, Κοιλιάρας, Σιλά, Σλίχτινγκ, Γκίρτσα, Γωνιωτάκης (46` Ογκουνσότο), Πάρβου.

    [17] Οικονομία

    Τον καθηγητή Μιχάλη Καραμανή Πρόταση Σιούφα για πρόεδρο της ΡΑΕ

    11/1/2005 6:05:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Τον καθηγητή Μιχάλη Καραμανή προτείνει ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας για τη θέση του παραιτηθέντος προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) Π. Κάπρου, με επιστολή που έστειλε σήμερα στην Πρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφελείας Άννα Ψαρούδα Μπενάκη και ζήτησε να κινηθεί η σχετική κοινοβουλευτική διαδικασία. Ο κ. Μιχάλης Καραμανής, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, είναι από το 1982 καθηγητής στην έδρα της βιομηχανικής παραγωγής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης. Από τον Ιούλιο του 2004 κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και εντεταλμένου συμβούλου στη ΔΕΠΑ Α.Ε. (από την οποία παραιτήθηκε σήμερα), ενώ πρόσφατα εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής Επενδύσεων του Διεθνούς Οργανισμού του Χάρτη Ενέργειας.

    [18] Υγεία

    Έρευνα Αμερικανών επιστημόνων Αδυνατίστε στο μαξιλάρι

    11/1/2005 6:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/1/2005 7:14:06 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: Reuters- ΝΕΤ

    Μήπως "λιώνετε" στο γυμναστήριο ή εφαρμόζετε εξαντλητικές δίαιτες, προκειμένου να χάσετε τα περιττά κιλά; Ερευνητές της Ιατρικής σχολής στο πανεπιστήμιο του Νόρφολκ, στις ΗΠΑ, μας συμβουλεύουν να ξεχάσουμε τους συνηθισμένους τρόπους αδυνατίσματος και να στραφούμε σε κάτι πιο καθημερινό, για να διώξουμε τα "ενοχλητικά" κιλά. Οι επιστήμονες μελέτησαν χίλιους ανθρώπους και κατέληξαν στο συμπέρασμα, πως όσοι κοιμούνται λιγότερο παχαίνουν περισσότερο και επισημαίνουν, ότι είκοσι λεπτά παραπάνω ύπνου κάθε βράδυ, αποτελούν την κατάλληλη μέθοδο για να διατηρήσουμε μια αδύνατη σιλουέτα. "Δίνουμε τόση έμφαση στο γυμναστήριο και τη δίαιτα, που ξεχάσαμε την αξία του καλού ύπνου", δήλωσε στο Ρόιτερς ο Φρεντ Τούρεκ, ένας εκ των ερευνητών.

    Είκοσι λεπτά παραπάνω

    Σύμφωνα με την έρευνα, κατά μέσο όρο, οι άνδρες κοιμούνται 27 λεπτά λιγότερο από τις γυναίκες, ενώ όσοι έχουν παραπανίσια κιλά δεν είναι υπναράδες. Επίσης, οι γεματούληδες κοιμούνται κατά μέσο όρο 2 ώρες λιγότερο, σε σχέση με τους "καλίγραμμους".

    Όπως τονίζουν οι επιστήμονες, ο λιγοστός ύπνος βάζει σε χειμερία νάρκη μια ορμόνη του εγκεφάλου, τη λεπτίνη, που είναι απαραίτητη στο μηχανισμό του αδυνατίσματος. Ταυτόχρονα, λες και πρόκειται για διαβολική σύμπτωση, η έλλειψη ύπνου "ξυπνάει" μια άλλη ορμόνη, που αυξάνει την επιθυμία να κατρακυλήσουμε προς το ψυγείο!

    Ωστόσο, οι γιατροί επισημαίνουν, πως σημασία δεν έχει ο χρόνος που σπαταλάμε αγκαλιά με το μαξιλάρι, αλλά η ποιότητα του ύπνου. Μάλιστα, συνιστούν να κοιμόμαστε από τις έντεκα το βράδυ μέχρι τις τρεις τα ξημερώματα, γιατί τότε μόνο ξεκουραζόμαστε πραγματικά. Επίσης, συμβουλεύουν να μην διαταράσσουμε τις καθημερινές μας συνήθειες στον ύπνο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους κοιμούνται ακανόνιστες ώρες.

    Ξεχάστε, λοιπόν, το διάδρομο, το τζόκιν και τα βαράκια και μην φτάνετε στα όρια της λιμοκτονίας. Ακόμα κι αν σας ενοχλούν, γυρίστε πλευρό και πείτε καληνύχτα στα περιττά κιλά!

    Σχετικά Links:

    Ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Νόρφολκ

    [19] Αθλητισμός

    Νεκρός ο Ντεϊλ Μακ Ντέρμοτ

    11/1/2005 6:29:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τραγικό τέλος είχε το πρώην μέλος της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής ομάδας ράγκμπι της Νότιας Αφρικής, Ντεϊλ Μακ Ντέρμοτ. Ο 35χρονος πρώην αναλυτής των βίντεο της νοτιοαφρικάνικης ομάδας βρέθηκε νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι στο σπίτι του. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία το πιθανότερο είναι να έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του, χωρίς όμως να αποκλέιονται και κάποιες άλλες υποθέσεις για τα αίτια του θανάτου του.

    [20] Ζωής ...σΤάσεις

    Υπήρξε πρώτο στις ταξιδιωτικές επιλογές το 2004 Όλοι πήγαν στο Παρίσι

    11/1/2005 6:34:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Δεν είναι μόνο η πόλη του φωτός και των ερωτευμένων, αλλά και η πρώτη επιλογή στη λίστα κάθε ταξιδιώτη. Ο λόγος για τη γαλλική πρωτεύουσα, που αναδείχτηκε ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός για το 2004. Περίπου 25 εκατομμύρια άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο επέλεξαν το Παρίσι ως τον ιδανικό τόπο για τις διακοπές τους καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αυξημένη κατά 10% σε σχέση με το 2003 ήταν η προσέλευση των Αμερικανών τουριστών. Οι αφίξεις από τις ΗΠΑ είχαν σημειώσει κατακόρυφη πτώση μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους δίδυμους πύργους στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, ωστόσο φαίνεται πως οι Αμερικανοί αποφάσισαν να αρχίσουν και πάλι τα υπερατλαντικά ταξίδια. Τέλος, αύξηση κατά 15% σημειώθηκε και στις αφίξεις των Ιαπώνων τουριστών. Εμείς να ευχήθουμε το 2005 να είστε κι έσεις μεταξύ αυτών, που θα επισκεφθούν το φημισμένο Παρίσι.

    [21] Αθλητισμός

    Στην Κροτόνε ο Γκώνιας

    11/1/2005 7:04:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Χώρισαν οι δρόμοι του Δημήτρη Ελευθερόπουλου και του Παναγιώτη Γκώνια στη Μεσίνα, καθώς ο Γκώνιας από σήμερα είναι και τυπικά παίκτης της Κροτόνε, ομάδα της β κατηγορίας της Ιταλίας. Ο Έλληνας μέσος, που το προηγούμενο καλοκαίρι είχε αποκτηθεί από τη Μεσίνα, μαζί με το συμπατριώτη του, δεν πήρε από τον προπονητή του τις ευκαιρίες που θα ήθελε για να δείξει τις αρετές του και αποφάσισε τελικά να μεταπηδήσει σε μία άλλη ομάδα, μικρότερου βεληνεκούς, όπου όμως δεν θα "γυαλίζει τον πάγκο".

    [22] Κόσμος

    Πυροβολήθηκε από αγνώστους Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος στην Κολομβία

    11/1/2005 7:08:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Θύμα αγνώστων έπεσε ο Χούλιο Παλάθιο, δημοσιογράφος του ραδιοφώνου στην Κολομβία, γνωστός από την καυστική του κριτική για τα κακώς κείμενα στη χώρα. Οι άγνωστοι, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, πυροβόλησαν τρεις φορές εναντίον του Παλάθιο, σε δρόμο της κεντρικής πόλης Κουκούτα. Ο άτυχος δημοσιογράφος πήγαινε στη δουλειά του την ώρα που δέχθηκε την επίθεση, ενώ εξέπνευσε λίγο αργότερα, σε κοντινό νοσοκομείο. Ο ίδιος είχε επιζήσει από μια άλλη δολοφονική επίθεση εναντίον του, το 1996. Ο Παλάθιο είναι πρώτος δημοσιογράφος που χάνει τη ζωή του φέτος στην Κολομβία, μια από τις πλέον επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για ανθρώπους του επαγγέλματος αυτού. Σημειώνεται, πως, τα τελευταία 14 χρόνια, 120 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν στην Κολομβία από ανταρτικές ομάδες ή μέλη οργανώσεων διακίνησης ναρκωτικών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 11 January 2005 - 17:52:13 UTC