Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δείπνο Καραμανλή σε Χριστόδουλο
  • [02] Βαρύς ο πέλεκυς για Ολυμπιακό-Πανιώνιο
  • [03] Κόντρα στη Βουλή για τον ΟΠΑΠ
  • [04] Ραντεβού την Πέμπτη
  • [05] Αναμένοντας το χιονιά
  • [06] Μολότοφ εναντίον πούλμαν

    [01] Κοινωνία

    Ικανοποίηση για τη συνεργασία Εκκλησίας-κράτους Δείπνο Καραμανλή σε Χριστόδουλο

    14/1/2005 11:18:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/1/2005 12:51:41 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΝΕΤ

    Δείπνο στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο παρέθεσε την Παρασκευή το βράδυ ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η σύζυγος του Νατάσσα, στο σπίτι τους στη Ραφήνα. "Επίσκεψη στο πλαίσιο των κοινωνικών σχέσεων", χαρακτήρισε την αποψινή συνάντηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Ο κ. Χριστόδουλος δεν προέβη σε δηλώσεις κατά την έξοδό του από την οικία του πρωθυπουργού, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις σχέσεις Εκκλησίας-κράτους, ενώ χαρακτήρισε θετικό το νέο φορολογικό νόμο, που απαλλάσσει από τη φορολογία τους ιερούς ναούς. Στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο ανδρών βρέθηκε και η καταστροφή, που υπέστη η Νοτιοανατολική Ασία, μετά από το σεισμό της 26ης Δεκεμβρίου και το τσουνάμι. Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την καλή συνεργασία κυβέρνησης-Εκκλησίας για τη συγκέντρωση βοήθειας. Μάλιστα, τις επόμενες μέρες ο Αρχιεπίσκοπος, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, πρόκειται να μεταβούν στον Πειραιά, προκειμένου να επιθεωρήσουν το κρουαζιερόπλοιο, που έχει μετατραπεί σε πλωτό νοσοκομείο και αναμένεται να αναχωρήσει για τις πληγείσες περιοχές.

    Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στην οικία του πρωθυπουργού, συνοδευόμενος από τον πρωτοσύγκελο πατέρα Θωμά Συνοδινό.

    Οι κκ. Χριστόδουλος και Καραμανλής συναντήθηκαν για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο Αρχιεπίσκοπος είχε επισκεφθεί τον Πρωθυπουργό για να τον συγχαρεί για τη νίκη του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές.

    [02] Αθλητισμός

    Βαρύς ο πέλεκυς για Ολυμπιακό-Πανιώνιο

    15/1/2005 12:07:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/1/2005 1:26:18 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Σκληρές είναι οι ποινές, που επέβαλε σε Ολυμπιακό και Πανιώνιο για τα έκτροπα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης ο αθλητικός δικαστής, απόψε, μετά από το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας. Το Πρωτοβάθμιο Τριμελές Δικαιοδοτικό Όργανο έκρινε, ότι ο αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων, δεν τελέστηκε από υπαιτιότητα αμφοτέρων των ομάδων, τις οποίες και μηδενίζει για το μεταξύ τους παιχνίδι. Επίσης, ο δικαστής, τιμώρησε τις δύο ομάδες με αφαίρεση τριών μονάδων, τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικά πρόστιμα. Συγκεκριμένα, στην ΠΑΕ Πανιώνιος επέβαλε πρόστιμο 100.000 ευρώ και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός πρόστιμο 300.000 ευρώ. Επίσης, επέβαλλε στον παράγοντα του Πανιωνίου Αχιλλέα Μπέο την πειθαρχική ποινή της στέρησης του δικαιώματος να κατέχει εταιρικά αξιώματα για χρονικό διάστημα δύο μηνών και στην ΠΑΕ Νέος Πανιώνιος την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των 10.000 ευρώ. Το Σάββατο το μεσημέρι θα συνεδριάσει το ΔΣ του Ολυμπιακού, ενώ και οι δύο ομάδες αναμένονται να προσφύγουν σε έφεση, ωστόσο, πολύ δύσκολα θα αλλάξει κάτι στην απόφαση.

    Έτσι, οι "ερυθρόλευκοι" θα αναγκαστούν να παίξουν χωρίς κόσμο στα εντός έδρας παιχνίδια με Άρη, Ξάνθη, Χαλκηδόνα, Ηρακλή (κύπελλο) και ΑΕΚ, (στην περίπτωση του Ολυμπιακού η τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών αυξάνεται στις πέντε, καθώς είναι υπότροπος, από την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό).

    Οι "κυανέρυθροι" θα παίξουν χωρίς τους οπαδούς τους με Χαλκηδόνα, ΑΕΚ, ΟΦΗ και Ηλυσιακό (κύπελλο).

    Οι ποινές τίθενται σε ισχύ μετά από επτά ημέρες.

    Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα της Παρασκευής με τις απολογίες των νομικών συμβούλων της ΠΑΕ Πανιώνιος.

    Οι τρεις νομικοί εκπρόσωποι των "κυανέρυθρων", κ.κ. Καραμηνάς, Μπάιμπας και Καϊμακάμης, τόνισαν, ότι ο Πανιώνιος δε φέρει καμία ευθύνη για τα επεισόδια, ενώ υποστήριξαν, ότι οπαδοί του Ολυμπιακού δε βρίσκονταν μόνο στη θύρα 9, αλλά και στη θύρα 7. Επίσης, υπογράμμισαν, ότι η αναβολή του αγώνα έγινε με ευθύνη του διαιτητή της αναμέτρησης, Ηρακλή Τσίκινη κι ενώ υπήρχαν οι προϋποθέσεις να ξεκινήσει το παιχνίδι.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εν αναμονή της απόφασης

    Σχετικά Links:

    ΕΠΑΕ

    [03] Πολιτική

    Η ΝΔ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για σπατάλη Κόντρα στη Βουλή για τον ΟΠΑΠ

    15/1/2005 1:09:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105.8

    Για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος μέσω του ΟΠΑΠ, κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, απαντώντας το πρωί σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή. Ο κ. Ορφανός αναφέρθηκε ονομαστικά και στο στενό συνεργάτη του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χάρη Παμπούκη, λέγοντας ότι ενεπλάκη σε αγορά εταιρειών που ζημίωσε το δημόσιο. Μάλιστα, ο κ. Ορφανός, κατηγόρησε τον κ. Παμπούκη, ότι είχε εισηγηθεί να αγοραστούν από τον Οργανισμό, δύο νεοσύστατες εταιρείες της Κύπρου έναντι 26 εκατομμυρίων ευρώ, τη στιγμή που κατά την ίδιο χρονική περίοδο, λειτουργούσαν άλλες ογδόντα ομοειδείς εταιρείες συνολικής αξίας 13 εκατομμυρίων ευρώ, πρόταση που τελικώς υλοποιήθηκε. Ο υφυπουργός, τόνισε μάλιστα, ότι για την υπόθεση της εξαγοράς των δύο εταιρειών από τον ΟΠΑΠ, διεξάγεται ήδη εισαγγελική έρευνα σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο κ.Παμπούκης σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για ψεύδη και συκοφαντίες και γνωστοποίησε, ότι θα καταθέσει αγωγή, ζητώντας ένα εκατομμύριο ευρώ.

    Αντίδραση ΠΑΣΟΚ

    Η αναφορά του κ. Ορφανού, προκάλεσε την άμεση αντίδραση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, η Μαρία Δαμανάκη έκανε λόγο για "απρέπεια, που στόχο είχε να ρίξει στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού, για να μην απαντήσει στην ουσία της επερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για το νέο σκανδαλώδη διαγωνισμό". Από την πλευρά του, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, χαρακτήρισε "πολιτικά επιπόλαιο να επιρρίπτονται ευθύνες σε πρόσωπα, όταν δεν υπάρχει έστω και ένα δικαστικό βούλευμα".

    Μάλιστα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν, ότι το νέο ΔΣ του ΟΠΑΠ ακύρωσε προηγούμενο διαγωνισμό και προβαίνει σε απευθείας ανάθεση έργων, σε εταιρεία λογισμικού, που στερείται εμπειρίας και που ανήκει σε μέλος της επιτροπής διακήρυξης του νέου διαγωνισμού.

    "Πήραμε την απόφαση απεξάρτησης του ΟΠΑΠ από συμφέροντα"

    Αντικρούοντας τις καταγγελίες, ο υφυπουργός Αθλητισμού διευκρίνισε, ότι η απόφαση για ακύρωση του προηγούμενου διαγωνισμού, οφείλεται στο ότι οι όροι του φωτογράφιζαν συγκεκριμένη εταιρεία: "Εμείς πήραμε την απόφαση απεξάρτησης του ΟΠΑΠ από συγκεκριμένα συμφέροντα, γι αυτό και ο οργανισμός, μετά την ανεξαρτητοποίησή του, παρουσίασε αύξηση των κερδών του κατά 35% τους τελευταίους εννέα μήνες, ενώ η μετοχή του είχε άνοδο της τάξης του 50%".

    Ο νέος διαγωνισμός, προσέθεσε ο κ. Ορφανός, αποτελεί "μνημείο δημοκρατικότητας και διαφάνειας", ενώ προτού γίνει η οριστική προκήρυξή του, θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο, ώστε να αξιολογηθεί κατάλληλα από τους ενδιαφερόμενους.

    [04] Κοινωνία

    Ραντεβού την Πέμπτη

    15/1/2005 10:08:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τους κόμβους Πλατύκαμπου, Αρμενίων- Κιλελέρ και Νέου Μοναστηρίου όρισαν ως σημεία συνάντησης για τα τρακτέρ οι αγρότες Λάρισας και Μαγνησίας, που ανακοίνωσαν χθες δια στόματος του προέδρου της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας κ. Κοκκινούλη, την έναρξη των κινητοποιήσεων τους. Θέλουμε και άλλες κοινωνικές ομάδες μαζί στον αγώνα μας, διότι δεν διεκδικούμε τίποτε περισσότερο από ό,τι μας ανήκει, τόνισε ο κ. Κοκκινούλης υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία με τους αγρότες άλλων περιοχών και είναι όλοι ενωμένοι. Στο μεταξύ, συνδικαλιστικές οργανώσεις που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και στο ΚΚΕ διοργανώνουν την Κυριακή 23 Ιανουαρίου στα Τέμπη ανοιχτή νομαρχιακή σύσκεψη με στόχο τον καλύτερο συντονισμό ενόψει της κινητοποίησης που οργανώνουν στις 31 Ιανουαρίου. Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι έλεγχοι του βαμβακιού θα συνεχιστούν προκειμένου να υπάρξει ακριβής καταγραφή των ποσοτήτων που έχουν παραδοθεί. Στο μεταξύ, από τη Θεσσαλονίκη ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάλεσε τους αγρότες που πρόσκεινται στη ΝΔ να σταθούν δίπλα και όχι απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

    Έκκληση προς τους αγρότες που πρόσκεινται στη ΝΔ

    "Να πάμε στα μπλόκα για να εξηγήσουμε στους υπόλοιπους αγρότες το πρόγραμμα της κυβέρνησης το οποίο είναι φιλικό όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά για όλους τους Έλληνες" ζήτησε χθες ο κ. Μεϊμαράκης από τους αγρότες που πρόσκεινται στο κόμμα της ΝΔ, μιλώντας σε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των κομματικών οργανώσεων νομού Θεσσαλονίκης.

    Ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος στην έως τώρα πορεία του κυβερνητικού έργου, τόνισε ότι η ΝΔ θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές, επισημαίνοντας ότι "θα κριθούμε στη δεύτερη τετραετία που θα εφαρμόσουμε το δικό μας πρόγραμμα γιατί έως τότε θα διορθώνουμε τα λάθη του παρελθόντος".

    Ο γραμματέας της ΝΔ δεν παρέλειψε να κάνει μνεία στις σχέσεις κυβέρνησης - κόμματος, λέγοντας ότι η κυβέρνηση κυβερνά. "Η ΝΔ δεν συνδιοικεί, δεν έχει σχέση με το κράτος, έχει όμως σχέση με την κυβέρνηση, καθώς αποτελεί το συνδετικό κρίκο που μεταφέρει τον παλμό των πολιτών προς την κυβέρνηση" τόνισε.

    Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε το 2005 χρονιά ανάπτυξης για την ξεχασμένη ελληνική περιφέρεια.

    Στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων αναφέρθηκε χθες το μεσημέρι και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση είναι πολιτική που δίνει ανάσα στους αγρότες και βοηθά την αντιμετώπιση των ζητημάτων σε βάθος χρόνου.

    Όσον αφορά στο ενδεχόμενο του αποκλεισμού δρόμων, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε ότι οι θέσεις της κυβέρνησης είναι γνωστές, εννοώντας παλαιότερη απάντησή του ότι και όταν ήταν στην αντιπολίτευση η ΝΔ δεν συμφωνούσε με τους αποκλεισμούς των δρόμων.

    [05] Κοινωνία

    Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα Αναμένοντας το χιονιά

    15/1/2005 11:00:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105,8

    Βαθμιαία επιδείνωση παρουσιάζει από σήμερα ο καιρός, με κύρια χαρακτηριστικά βροχές, καταιγίδες, χιόνια και ισχυρούς ανέμους στα ανατολικά και νότια. Ήδη, έκλεισε το πορθμείο Πρίνου-Καβάλας και το Υπ. Ναυτιλίας καλεί τους πολίτες που θα ταξιδέψουν, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία. Ο υδράργυρος αναμένεται να κατρακυλήσει έως και 10 βαθμούς, με χιονοπτώσεις που θα είναι εντονότερες σε Εύβοια, Αν. Στερεά και Πελοπόννησο. Στα λευκά θα ντυθούν τα ορεινά της Αττικής, ενώ Κυριακή και Δευτέρα πιθανόν να δούμε χιόνι και στην Αθήνα. Σταδιακή υποχώρηση των καιρικών φαινομένων δεν αναμένεται πριν την Τρίτη. Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από την κακοκαιρία. Ο υπ. Εσωτερικών, κ. Παυλόπουλος τόνισε χθες ότι θα ληφθούν προληπτικά μέτρα και στην κυκλοφορία εφόσον κριθεί αναγκαίο και κάλεσε τους πολίτες να λαμβάνουν υπόψη τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων.

    Σε θέση ετοιμότητας ο κρατικός μηχανισμός

    Ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος κ. Μαρκογιαννάκης και συνέστησε στους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

    Σε πλήρη ετοιμότητα, πάντως βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, συμπεριλαμβανομένων της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας, η οποία έκανε έκκληση σε όλους τους οδηγούς να φέρουν οπωσδήποτε μαζί τους αλυσίδες ακόμα και τα αυτοκίνητα 4 Χ 4 και κυρίως τα φορτηγά. Εκτός από αλυσίδες συνιστά στους οδηγούς να έχουν μαζί τους φαρμακείο, ζεστά ρούχα, ξηρούς καρπούς και νερό για την περίπτωση που αποκλειστούν. Μάλιστα ο διευθυντής της τροχαίας Αττικής, ταξίαρχος Νίκος Δαβίλας, είπε πως όλη η δύναμη θα βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή για να παρεμβαίνει όπου χρειάζεται, τονίζοντας πως εάν χρειαστεί θα ακινητοποιούνται αυτοκίνητα ή θα επιβάλλονται πρόστιμα στους οδηγούς που δεν συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων και δεν έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

    Ειδικότερα, ο καιρός σήμερα θα επιδεινωθεί σταδιακά φέρνοντας βροχές, καταιγίδες και χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα πελάγη πολύ ισχυροί με τάση ενίσχυσης από τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 4 έως 4 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από μείον 2 έως 9 και στα νησιά του Αιγαίου από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο αναμένονται σήμερα στην Αττική, ενώ το βράδυ θα χιονίσει στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά αργότερα πολύ ισχυροί, ενώ το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου, με τη θερμοκρασία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη στα βόρεια. Πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων, μέχρι ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία από 1 έως 4 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επί ποδός η κρατική μηχανή για τον καιρό

    [06] Κοινωνία

    Μολότοφ εναντίον πούλμαν

    15/1/2005 11:35:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μία βόμβα μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα πέταξαν άγνωστοι γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα σε πούλμαν που ήταν σταθμευμένο στην οδό Μιχαλακοπούλου 50, με αποτέλεσμα να προξενήσουν μικρές ζημιές. Το πούλμαν είχε μεταφέρει την ομάδα μπάσκετ Ολύμπια Λάρισας, η οποία αγωνίζεται σήμερα με το Μαρούσι.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 15 January 2005 - 9:51:32 UTC