Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοίγουν τα "κλειστά επαγγέλματα"
  • [02] Εκκενώθηκε προάστιο του Λος Άντζελες
  • [03] Την Αθήνα θα επισκεφθεί ο Τάσσος Παπαδόπουλος
  • [04] Αλλάζει χέρια η Πήγασος Εκδοτική;
  • [05] Τα του ECOFIN στο Μαξίμου
  • [06] Απόφαση σταθμός
  • [07] Ο Αμπάς ορκίστηκε πρόεδρος των Παλαιστινίων
  • [08] Κλήρωση πρόκρισης
  • [09] Γκράφιτι στη Βαβυλώνα made in USA
  • [10] Τιτάνιο τοπίο
  • [11] Νέα τουρκική πρόκληση στα Ίμια
  • [12] Συμφωνία κυρίων...
  • [13] Οι "εκλεκτοί" του Σέφερτ
  • [14] Εκτός EURO 2012 έθεσε εαυτόν η Γαλλία
  • [15] Οι Δήμαρχοι του κόσμου για τα θύματα των τσουνάμι
  • [16] Αναβλήθηκε και η δίκη!
  • [17] Εν αναμονή της απόφασης

    [01] Οικονομία

    Ανοίγουν τα "κλειστά επαγγέλματα"

    15/1/2005 1:31:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Η απελευθέρωση των υπηρεσιών και το "άνοιγμα" των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων θα είναι το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, υπό την ηγεσία του υπουργείου και τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων και των εργαζομένων. Η συνάντηση αφορά στις αλλαγές που δρομολογεί η κυβέρνηση κατ εφαρμογή των ευρωπαϊκών οδηγιών που προβλέπουν την περαιτέρω απελευθέρωση των υπηρεσιών και την άρση εμποδίων στις διασυνοριακές συναλλαγές.

    Για το εν λόγω θέμα το ΚΕΠΕ έχει ήδη συντάξει σχετική έκθεση από την οποία προκύπτει ότι η Ελλάδα έχει να διανύσει αρκετό δρόμο, ωστόσο πρέπει να γίνουν αρκετά βήματα προς την απλοποίηση των επαγγελματικών αδειοδοτήσεων -οι οποίες σύμφωνα με σετική κοινοτική οδηγία θα πρέπει να γίνονται με ενιαίο τρόπο σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ- και της απελευθέρωσης των υπηρεσιών, ώστε οι επιχειρήσεις να δρουν απρόσκοπτα και αποτελεσματικά.

    Να σημειωθεί ότι ως "κλειστά επαγγέλματα" θεωρούνται εκείνα που χρειάζονται αδειοδότηση, όπως εκείνα του συμβολαιογράφου, του οπτικού, του φαρμακοποιού και του ασφαλιστικού σύμβουλου. Η χώρα μας όπως και τα άλλα κράτη μέλη οφείλει να άρει όλα τα υπάρχοντα νομικά και διοικητικά εμπόδια, ώστε να καταστεί απλούστερη η απασχόληση των επαγγελματιών σε όποιο κράτος μέλος επιθυμούν.

    [02] Κόσμος

    Εκκενώθηκε προάστιο του Λος Άντζελες

    15/1/2005 11:50:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Συναγερμός σήμανε χθες σε προάστιο του Λος Άντζελες έπειτα από διαρροή που παρατηρήθηκε σε φράγμα με αποτέλεσμα να εκκενωθούν για προληπτικούς λόγους περί των 840 κατοικίες. Όπως διευκρίνισαν οι αρμόδιες αρχές δεν πρόκεται για ρήγμα αλλά για διαρροή που εντοπίστηκε στο φράγμα του Πράντο, κοντά στην τοποθεσία Κορόνα, καθώς η ανώτατη στάθμη του νερού στον ποταμό Γκριν Ρίβερ έφθασε σε επικίνδυνο σημείο, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στη νότια Καλιφόρνια. Αν και τονίστηκε πως δεν η κατάσταση δεν συνιστά απειλή για τον πληθυσμός, εντούτοις και από περιοχή της γειτονικής κομητείας Όραντζ, απομακρύνθηκαν επίσης περίπου εκατό κατασκηνωτές. Πάντως, οι κατακλυσμιαίες βροχές που έπληξαν την περιοχή προκάλεσαν κατολίσθηση λάσπης που είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 19 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους τη Δευτέρα μόνο στην περιοχή της Λα Κοντσίτα, βορειοανατολικά του Λος Άντζελες.

    [03] Πολιτική

    Την Αθήνα θα επισκεφθεί ο Τάσσος Παπαδόπουλος

    15/1/2005 12:46:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105,8

    Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει στις 25 και 26 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, κατόπιν πρόσκλησης του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Κατά τις συνομιλίες των δύο ανδρών το απόγευμα της 25ης Ιανουαρίου θα γίνει μια ανασκόπηση της παρούσας κατάστασης στο Κυπριακό. Παράλληλα, θα συζητηθεί η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας καθώς και οι κινήσεις Αθήνας-Λευκωσίας, ενόψει της συνάντησης του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν στα τέλη Ιανουαρίου.

    [04] Οικονομία

    Αλλάζει χέρια η Πήγασος Εκδοτική;

    15/1/2005 1:03:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΝΕΤ

    Η έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών ότι οι μετοχές των επιχειρήσεων "Πήγασος Εκδοτική", ιδιοκτησίας Γιώργου Μπόμπολα μεταβιβάζονται στον όμιλο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου και η εκτόξευση της τιμής της μετοχής - η οποία από τις αρχές του έτους σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 55,86%- στο limit up τις τελευταίες δύο ημέρες προκάλεσαν την παρέμβαση της Διοίκησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία σε τέτοιες περιπτώσεις το ΧΑΑ μπορεί να ζητήσει επίσημη ενημέρωση επί του θέματος με προθεσμία 48 ωρών, όπως και έπραξε με επιστολή του προς τον επιχειρηματία Γιώργο Μπόμπολα, από τον οποίο ζητά να διευκρινίσει εάν θα μεταβιβαστούν ή όχι οι μετοχές της "Πήγασος Εκδοτική".

    Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση της 14ης Ιανουαρίου, η "Πήγασος" ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στα 2,88 ευρώ (+20%) με ανεκτέλεστες εντολές αγοράς περίπου 100.000 μετοχών, ενώ με υψηλά κέρδη έκλεισαν και οι μετοχές των εταιρειών στις οποίες συμμετέχει η οικογένεια Μπόμπολα. Η Τηλέτυπος κέρδισε 9,71%, άνοδο 9,4% εμφάνισε η μετοχή της Ακτωρ, ενώ η Ελληνική Τεχνοδομική έκλεισε με κέρδη 10,11%.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση της "Πήγασος" θα δοθεί το αργότερο τη Δευτέρα το πρωί, πριν από την έναρξη των εργασιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    [05] Οικονομία

    Τα του ECOFIN στο Μαξίμου

    15/1/2005 1:54:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Οικονομικά ζητήματα, με κυρίαρχο το αίτημα για τη λήψη από ελληνικής πλευράς περαιτέρω μέτρων ώστε να μειωθεί το έλλειμμα κάτω του 3%, το οποίο αναμένεται να θέσει η Κομισιόν στην κρίσιμη συνεδρίαση του ECOFIN την προσεχή Τρίτη, απασχόλησαν τη σημερινή πρωινή συνεργασία του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομίας.

    Επίσημες δηλώσεις έξω από το Μέγαρο Μαξίμου δεν υπήρξαν, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες διαμορφώνεται ευνοϊκό κλίμα απέναντι στη χώρα μας. Άλλωστε ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία και η Γερμανία και Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πλέον πιο ευέλικτη στα θέματα που αφορούν το Σύμφωνο Σταθερότητας, αποδεχόμενη μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια για τη συμμόρφωση.

    Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας ναι μεν οι ευρωπαίοι εταίροι θεωρούν ανεπαρκή τα μέτρα που έχουν ληφθεί, ωστόσο κατανοούν πως η κυβέρνηση θα κινηθεί προς το επιθυμητό αποτέλεσμα της σταδιακής μείωσης του ελλείμματος μέσα από τον κατατεθειμένο προϋπολογισμό. Ως εκ τούτου εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει σύσταση από το ECOFIN και πως θα ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απευθύνει νέα σύσταση για την λήψη μέτρων.

    [06] Αθλητισμός

    Εξοντωτικές ποινές για Ολυμπιακό - Πανιώνιο Απόφαση σταθμός

    15/1/2005 2:58:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/1/2005 4:57:00 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Νέα δεδομένα στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου οριοθετεί η απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης, για Ολυμπιακό και Πανιώνιο, σύμφωνα με την οποία οι δύο ομάδες, μηδενίζονται για τον συγκεκριμένο αγώνα, τους αφαιρούνται τρεις βαθμοί και καλούνται να παίξουν τα επόμενα τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια τους κεκλεισμένων των θυρών. Επίσης οι δυο ΠΑΕ καλούνται να πληρώσουν βαρύ χρηματικό πρόστιμο, που για το μεν Ολυμπιακό φθάνει τα 300.000 ευρώ, ενώ για τον Πανιώνιο τα 100.000. Για εξοντωτική ποινή, κάνει λόγο ο Πανιώνιος που με ανακοίνωση του βάλει κατά των δικαστών. Μη νόμιμη και εσφαλμένη, χαρακτήρισε την απόφαση ο Σωκράτης Κόκκαλης και τόνισε πως θα κατατεθεί έφεση. Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού.

    "Φταίνε και οι δυο"

    Επίσης ο δικαστής επέβαλλε στον παράγοντα του Πανιωνίου Αχιλλέα Μπέο πειθαρχική ποινή στέρησης του δικαιώματος κατοχής εταιρικών αξιωμάτων για δύο μήνες και στην ΠΑΕ Νέος Πανιώνιος την πειθαρχική ποινή χρηματικού προστίμου 10.000 ευρώ.

    Την απόφαση, το Πρωτοβάθμιο Τριμελές Δικαιοδοτικό Όργανο την έλαβε κρίνοντας ότι ο αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων, δεν τελέστηκε από υπαιτιότητα αμφοτέρων των ομάδων.

    Έτσι, οι "ερυθρόλευκοι" θα αναγκαστούν να παίξουν χωρίς κόσμο στα εντός έδρας παιχνίδια με Άρη, Ξάνθη, Χαλκηδόνα, Ηρακλή (κύπελλο).

    Οι "κυανέρυθροι" θα παίξουν χωρίς τους οπαδούς τους με Χαλκηδόνα, ΑΕΚ, ΟΦΗ και Ηλυσιακό (κύπελλο).

    Αναλυτικά η απόφαση

    "Το Πρωτοβάθμιο Τριμελές Δικαιοδοτικό Όργανο του ομαδικού αθλήματος του ποδοσφαίρου, αποτελούμενο από τον Βασίλειο Κωστόπουλο-Πρόεδρο Πρωτοδικών ως Πρόεδρο και τους Δημήτριο Λευκό-Εισηγητή και Γεράσιμο Βρυώνη Πρωτοδίκες Αθηνών ως μέλη, με την υπ αριθμ. 74/14-1-2005 απόφασή του, αποφαίνεται ότι ο αγώνας μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν τελέστηκε από υπαιτιότητα αμφοτέρων των ομάδων, τις οποίες και μηδενίζει για το μεταξύ τους αγώνα.

    Αφαιρεί τρεις (3) βαθμούς από κάθε υπαίτια ομάδα. (άρθρο 21 του ΚΑΠ).

    Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ τις πειθαρχικές ποινές α) της στέρησης του δικαιώματος να αγωνίζεται στην έδρα της με την παρουσία θεατών (κεκλεισμένων των θυρών) για τέσσερις (4) αγωνιστικές ημέρες Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου και β) του χρηματικού προστίμου των εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ. (άρθρο 41 Ζ του Ν. 2725/1999 όπως ισχύει).

    Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ τις πειθαρχικές ποινές α) της στέρησης του δικαιώματος να αγωνίζεται στην έδρα της με την παρουσία θεατών (κεκλεισμένων των θυρών) για τέσσερις (4) αγωνιστικές ημέρες Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου και β) του χρηματικού προστίμου των τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ. (άρθρο 41 Ζ του Ν. 2725/1999 όπως ισχύει).

    Επιβάλλει στον ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟ την πειθαρχική ποινή της στέρησης του δικαιώματος να κατέχει εταιρικά αξιώματα για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών και στην ΠΑΕ ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ. (άρθρο 30 του ΚΑΠ)".

    Πανιώνιος: "Άδικη και πρωτοφανή η απόφαση"

    Την αντίδραση των ομάδων προκάλεσε η απόφαση του δικαστηρίου. Οι δύο ομάδες με ανακοινώσεις τους σήμερα βάλουν κατά δικαστών και σκεπτικού, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση των οργανωμένων οπαδών των δυο ομάδων και ειδικά του Ολυμπιακού.

    Άδικη και πρωτοφανή, χαρακτηρίζει την απόφαση η ΠΑΕ Πανιώνιος στην ανακοίνωση της ενώ κατηγορεί την αθλητική δικαιοσύνη ότι λειτούργησε εξοντωτικά και εκδικητικά:

    " Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ έπειτα από την άδικη και πρωτοφανή ποινή που της επιβλήθηκε από τους από τους Αθλητικούς δικαστές (οι οποίοι πρέπει να γνωρίζουν ότι και οι κρίνοντες κρίνονται) και που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αποδεικτική διαδικασία, θεωρεί ότι η απόφαση αυτή είναι προφανώς απερχόμενη από την πολιτική παρέμβαση που επιχειρήθηκε προς τους δικαστές κ.κ. Β. Κωστόπουλο, Δ. Λευκό και Γ. Βρυώνη, ύστερα από τις άτοπες και άκαιρες δηλώσεις του αρμοδίου υπουργού Γεωργίου Ορφανού, ο οποίος όμως σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν δεν συγκινήθηκε.

    Η απόφαση αυτή θα πρέπει να ελεγχθεί πειθαρχικά, αφενός γιατί δεν βασίζεται στην ακροαματική διαδικασία ούτε στα αποδεικτικά στοιχεία και αφετέρου διότι κατά τη διάρκεια της δίκης ήταν ελλιπής η σύνθεση του δικαστηρίου, λόγω απουσίας του γραμματέα. Τέτοιες αποφάσεις με τέτοιες συνθήκες δεν εκδίδονται σ ένα δημοκρατικό πολίτευμα όπως αυτό της Ελλάδας, παρά μόνο σε χώρες που προσβάλουν τη δημοκρατία.

    Τέλος θα πρέπει να γνωρίζουν οι κύριοι δικαστές ότι το έργο τους είναι να απονέμουν δικαιοσύνη και όχι να λειτουργούν εκδικητικά και εξοντωτικά. Δυστυχώς οι φήμες που έντονα κυκλοφόρησαν για το είδος και το μέγεθος της ποινής επιβεβαιώθηκαν. Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ καλεί όλους τους φιλάθλους της σε γενική συσπείρωση σ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο σύλλογος και τους ζητάει να μην προβούν σε κινητοποιήσεις και ακρότητες. Η ΠΑΕ θα εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο όπως προβλέπεται από το νόμο.

    Καλεί δε την Δευτέρα 17/1/2005 και ώρα 7.00 μ.μ. έκτακτο Δ.Σ. για αποφάσεις που ενδεχομένως οδηγήσουν και σε ομαδική παραίτηση και προσφυγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης, κάτι εξάλλου που παροτρύνει και ο αρμόδιος Υπουργός τους παράγοντες της εκλογικής του περιφέρειας μιας και δεν έχουν επιπτώσεις απέναντι στο νόμο και παραμένουν ατιμώρητοι με τη δική του ανοχή".

    Κόκκαλης: "Παράνομη η απόφαση"

    Λίγο αργότερα και σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ, ζήτησε από τους φιλάθλους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, ενώ έκρινε την απόφαση παράνομη.

    Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κόκκαλης απατώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε: "Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που είναι ξεκάθαρα. Έγινε μια ακροαματική διαδικασία, όπου εξετάστηκαν διάφοροι μάρτυρες, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, ενώ ελήφθη υπόψη και το φύλλο αγώνα. Από την ακροαματική διαδικασία δεν προκύπτει καμιά υπαιτιότητα για τις δύο ομάδες. Έτσι σύμφωνα με τον ΚΑΠ έπρεπε να οδηγήσει στην απόφαση για την επανάληψη του αγώνα. Η απόφαση αυτή κατά την κρίση του Δ.Σ. δεν στηρίζεται στην κείμενη νομοθεσία. Είναι εσφαλμένη, μη νόμιμη και θα καταθέσουμε έφεση.

    Εμείς δηλώνουμε ότι εκείνο που απαιτούμε είναι ισονομία στην εφαρμογή των νόμων από όλα τα αρμόδια όργανα και όχι επιλεκτικά. Ο Ολυμπιακός ήταν και είναι υπέρ της νομιμότητας και δεν έχει ανάγκη να παρανομεί. Για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, την Τρίτη θα συγκαλέσουμε σύσκεψη, όπου θα μετέχουν οι πολιτικοί και αθλητικοί φορείς του Πειραιά για τη λήψη αποφάσεων. Παρά την δικαιολογημένη αγανάκτηση, καλούμε τους φιλάθλους να συμπαρασταθούν στο αυριανό ματς με τον Ηρακλή χωρίς υβριστικά συνθήματα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν νέα προβλήματα στην ομάδα. Η διοίκηση θέλει να διαβεβαιώσει τους φιλάθλους του Ολυμπιακού πως θα συνεχίσει τον αγώνα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

    Σαν διοίκηση είμαστε υποχρεωμένοι αυτή τη στιγμή να τηρήσουμε μια στάση και μία τακτική έως ότου υπάρξει τελεσίδικη απόφαση καθώς είπαμε πως θα ασκήσουμε έφεση. Θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε και τι θα πούμε όταν τελειώσει όλη αυτή η διαδικασία. Δεν υπάρχει υπαιτιότητα που να έχει προκύψει από την ακροαματική διαδικασία και τις διάφορες καταθέσεις των μαρτύρων και τα έγγραφα που έχουν εξεταστεί από τη διήμερη διαδικασία που προηγήθηκε της αποφάσεως. Νομίζω πως η απόφαση αυτή είναι νομικά εσφαλμένη και δε θέλουμε να μπούμε σε συζητήσεις παρασκηνιακού τύπου και να κατηγορούμε χωρίς να έχουμε στοιχεία, διάφορες παρεμβάσεις στο έργο των αθλητικών δικαστών.

    Μετά την τελεσίδικη απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής, θα λάβουμε θέση και θα πούμε αποφάσεις.

    Υπάρχει και ένα θέμα που θα το θέσουμε αργότερα στα πλαίσια της ΕΠΑΕ και της Πολιτείας. Αυτή τη στιγμή είμαστε κατηγορούμενοι για ενέργειες που έκαναν άτομα εκτός ευθύνης του Ολυμπιακού. Είναι σοβαρό ζήτημα που δεν αφορά μόνο εμάς αλλά όλες τις ΠΑΕ. Η τιμωρία του Ολυμπιακού δημιουργεί ένα κακό προηγούμενο. Τα πρωταθλήματα θα κρίνονται με αποφάσεις που λαμβάνονται σε δικαστικές αίθουσες.

    Εμείς δεν αποχωρούμε από τα πρωταθλήματα. Είμαστε γεννημένοι πρωταθλητές και το έχουμε αποδείξει".

    Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Βούλτσης, τόνισε από την πλευρά του: "Είπα πράγματι πως θα είναι σκάνδαλο αν τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός. Δεν υπήρξε κανείς απολύτως, συμπεριλαμβανομένων και των αξιωματικών της αστυνομίας που να αναγνώρισαν υπαιτιότητα για τη μη τέλεση του αγώνα σε κάποια από τις δύο ομάδες. Δήλωσαν αντιθέτως ρητώς πως δεν φταίει ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο Πανιώνιος για τη μη τέλεση του αγώνα. Δεν μπορούμε να πούμε αν είχε προαποφασιστεί η απόφαση. Θα κάνουμε έφεση στον δεύτερο βαθμό και θα δούμε. Θα ήθελα όλοι σας να εκφραστείτε με τις εντυπώσεις που αποκομίσατε από την ακροαματική διαδικασία. Δεν υπάρχει κανείς που να δικαιολογεί αυτή την εξοντωτική και καταστρεπτική απόφαση."

    Αναμένονται κινητοποιήσεις

    Εν τω μεταξύ, αναστάτωση επικρατεί στους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" φίλαθλοι θεωρούν πως η απόφαση ήταν άδικη και ετοιμάζουν διαδηλώσεις για να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στην αγαπημένη τους ομάδα.

    Το πρωί και την ώρα που γινόταν η συνεδρίαση του Δ.Σ. αρκετοί φίλαθλοι είχαν συγκεντρωθεί, έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ, ενώ χαρακτήρα συλλαλητηρίου αποκτά το αυριανό παιχνίδι με τον Ηρακλή στο Καραϊσκάκη.

    Για τους "ερυθρόλευκους" η απόφαση δίχως αμφιβολία ήταν κεραυνός, καθώς ανέμεναν τιμωρία, αλλά όχι και σε τέτοιο βαθμό. Αναμφισβήτητα, ο Ολυμπιακός με αυτή την ποινή "πληρώνει" σε δύο τομείς.

    Πρώτο και βασικό στο αγωνιστικό μέρος, αφού εκεί που θα μπορούσε να είναι +3 βαθμούς μπροστά από την ΑΕΚ, βρίσκεται -3 και μάλιστα έχοντας να παίξει και τρία ματς (το ένα θα το εκτίσει στο κύπελλο) κεκλεισμένων των θυρών. Δεύτερος και σημαντικός λόγος είναι ο οικονομικός και φυσικά το μάρκετινγκ του συλλόγου.

    Ο Ολυμπιακός στα 7 εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος που έχει δώσει μέχρι τώρα είχε μέσο όρο εισπράξεων 482.860 ευρώ. Οι τέσσερις αγωνιστικές, σημαίνουν πως ο Ολυμπιακός θα απολέσει εισπράξεις που θα ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ.

    Εκτός αυτού, μεγάλοι χαμένοι από αυτή την ιστορία βγαίνουν και οι κάτοχοι των διαρκείας, οι οποίοι έχουν πληρώσει για να είναι συνεχώς στο Καραϊσκάκη, αλλά θα αναγκαστούν να δουν τα παιχνίδια του Ολυμπιακού από την τηλεόραση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βαρύς ο πέλεκυς για Ολυμπιακό-Πανιώνιο

    Εν αναμονή της απόφασης

    Αναβλήθηκε και η δίκη!

    [07] Μ. Ανατολή

    Ο Αμπάς ορκίστηκε πρόεδρος των Παλαιστινίων

    15/1/2005 3:54:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Στον απόηχο του παγώματος όλων των ισραηλο-παλαιστινιακών σχέσεων που αποφάσισε χθες ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Αριελ Σαρόν, μετά από την πρόσφατη επίθεση, που σημειώθηκε στο μεθοριακό φυλάκιο στη Λωρίδα της Γάζας, όπου έξι Ισραηλινοί έχασαν τη ζωή τους, ορκίστηκε σήμερα ο νέος πρόεδρος των Παλαιστινίων, Μαχμούντ Αμπάς. Στην ομιλία του κατά την τελετή ορκωμοσίας στη Ραμάλα, της Δυτικής Όχθης, ο Αμπάς απηύθυνε έκκληση για αμοιβαία συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τους Ισραηλινούς και επίτευξη της ειρήνη μέσω διαπραγματεύσεων. Ζήτησε από Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να μάθουν να ζουν "δίπλα-δίπλα" και καταδίκασε τις επιθέσεις από όποια πλευρά κι αν προέρχονται, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε συγκεκριμένες προσπάθειες περιορισμού της βίας, αυτό δηλαδή που απαιτεί το Ισραήλ. Την ώρα που η τελετή βρισκόταν σε εξέλιξη, δύο Παλαιστίνιοι, ένας πολίτης και ένας αστυνομικός, έχαναν τη ζωή τους από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών, που εισέβαλαν σε προάστιο της Γάζας. Νοτιότερα, στη Ράφα, άλλες πληροφορίες έκαναν λόγο για άλλους δυο νεκρούς Παλαιστίνιους, που σκοτώθηκαν στην προσπάθεια τους να αναρτήσουν μια παλαιστινιακή σημαία σε ισραηλινό φυλάκιο κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο.

    Εμπλοκή στις ειρηνευτικές προσπάθειες

    Όταν ο Αμπάς είχε εκλεγεί ο Σαρόν είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του στην οποία εκτός από συγχαρητήρια, εξέφρασε την επιθυμία να έχει σύντομα μια συνάντηση μαζί. Ωστόσο, τα τελευταία γεγονότα δίνουν διαφορετική τροπή στις εξελίξεις.

    "Ενημερώσαμε τους διεθνείς ηγέτες ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ουδεμία επαφή με τον Αμπάς έως ότου κάνει πραγματική προσπάθεια για την εξάλειψη της τρομοκρατίας" δήλωσε ο Σαρόν, προκαλώντας την έντονη διαμαρτυρία του Παλαιστίνιου υπουργού υπεύθυνου για τις διαπραγματεύσεις Σάεμπ Ερεκάτ.

    "Το καλύτερο μέσο για να ξαναρχίσει η ειρηνευτική διαδικασία δεν είναι να παγώνουμε τις επαφές αλλά αντίθετα να τις ξαναρχίζουμε", αντέτεινε.

    Η Χαμάς από την πλευρά της απέρριψε κάθε πιθανότητα εκεχειρίας με το Ισραήλ, όσο συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις. "Είμαστε ένα έθνος που είναι υπό κατάληψη και βρισκόμαστε σε άμυνα", τόνισε ο εκπρόσωπος της ένοπλης παλαιστινιακής ισλαμικής οργάνωσης, Χαμάς Σάμι Αμπού Ζάχρι.

    Από την Ουάσιγκτον, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, εξέφρασε την ελπίδα πως η διπλωματική απομόνωση των Παλαιστίνιων που αποφάσισε το Ισραήλ θα είναι "προσωρινή". Αν και δεν θέλησε να πάρει επίσημη θέση απέναντι στην απόφαση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ερωτηθείς από δημοσιογράφο απάντησε πως ο Αμπάς "γνωρίζει άριστα ότι πρέπει να θέσει υπό έλεγχο τους τρομοκράτες".

    [08] Αθλητισμός

    Κλήρωση πρόκρισης

    15/1/2005 4:09:00 μμ

    Τις ομάδες της Γαλλίας, της Σλοβενίας και της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, θα αντιμετωπίσει η Εθνική μας Ομάδα Μπάσκετ Ανδρών, στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί από τις 15 έως 25 Σεπτεμβρίου στο Βελιγράδι. Η Εθνική μας θα αγωνιστεί στον Γ΄Όμιλο και η κλήρωση που έγινε σήμερα στην πρωτεύουσα της Σερβίας /Μαυροβουνίου θεωρείται στα μέτρα της. Οι τρεις αντίπαλοι μπορούν να θεωρηθούν "βατοί" και δίνουν την ευκαιρία της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Από τους ομίλους προκρίνονται οι δύο πρώτοι.

    Όμιλοι - Πρόγραμμα

    Α' ΟΜΙΛΟΣ: Ιταλία, Ρωσία, Γερμανία, Ουκρανία

    Β' ΟΜΙΛΟΣ: Λιθουανία, Τουρκία, Κροατία, Βουλγαρία

    Γ' ΟΜΙΛΟΣ: Ελλάδα, Γαλλία, Σλοβενία,Βοσνία/Ερζεγοβίνη

    Δ' ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία, Σερβία&Μαυροβούνιο, Λετονία, 16η ομάδα*.

    (*) Η 16η ομάδα θα προκύψει μέσα από δύο τουρνουά που θα διεξαχθούν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο με τη συμμετοχή 9 Εθνικών Ομάδων (Ισραήλ, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Τσεχία, Εσθονία, Βέλγιο και Σουηδία). Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων ανά όμιλο όσον αφορά στην πρώτη φάση της διοργάνωσης.

    Α ΟΜΙΛΟΣ

    15/9 Ρωσία-Ουκρανία, Γερμανία-Ιταλία

    16/9 Ιταλία-Ρωσία, Γερμανία-Ουκρανία

    17/9 Ρωσία-Γερμανία, Ιταλία-Ουκρανία

    Β ΟΜΙΛΟΣ

    15/9 Κροατία-Βουλγαρία, Λιθουανία-Τουρκία

    16/9 Λιθουανία-Κροατία, Τουρκία-Βουλγαρία

    17/9 Κροατία-Τουρκία, Λιθουανία-Βουλγαρία

    Γ ΟΜΙΛΟΣ

    15/9 Σλοβενία-Βοσνία, Ελλάδα-Γαλλία

    16/9 Ελλάδα-Σλοβενία, Γαλλία-Βοσνία

    17/9 Σλοβενία-Γαλλία, Ελλάδα-Βοσνία

    Δ ΟΜΙΛΟΣ

    15/9 Λετονία-16η ομάδα, Ισπανία-Σερβία&Μαυροβούνιο

    16/9 Ισπανία-Λετονία, Σερβία&Μαυροβούνιο-16η ομάδα

    17/9 Λετονία-Σερβία&Μαυροβούνιο, Ισπανία-16η ομάδα

    Προϊστορία

    Η Γαλλία έχει τεθεί αντιμέτωπη με την Εθνική Ελλάδας... 41 φορές. Πιο πρόσφατη, αυτή στη Βρέμη στις 11 Ιουλίου 1998 στο πλαίσιο διεθνούς τουρνουά, όταν η Ελλάδα επικράτησε με 76-73. Από τότε, βέβαια και μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβρη θα έχουν περάσει περίπου επτά χρόνια και πολλά έχουν αλλάξει και για τα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα. Η παράδοση πάντως είναι με τους Έλληνες, καθώς μετράμε 26 νίκες και 15 ήττες στις μεταξύ μας αναμετρήσεις. Συγκεκριμένα, σε Ευρωμπάσκετ Ελλάδα και Γαλλία έχουν αναμετρηθεί 13 φορές με την Ελλάδα να αναδεικνύεται νικήτρια των «τρικολόρ» 8 φορές και να ηττάται 5 φορές.

    Πέντε φορές έχουν βρεθεί στο ίδιο παρκέ, Ελλάδα και Σλοβενία. Οι Σλοβένοι μετρούν 3 νίκες και υπερέχουν, καθώς η Εθνική μας έχει καταφέρει μόλις δύο φορές να πάρει το ροζ φύλλο. Ποτέ, δεν έχουν συναντηθεί, όμως σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ, παρά μόνο δύο φορές στον προκριματικό γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης μπάσκετ σε εθνικό επίπεδο. Τελευταία φορά που η Ελλάδα αντιμετώπισε τη Σλοβενία ήταν το 1993 (27/08) στο κλειστό της Γλυφάδας στο πλαίσιο του τουρνουά «Ακρόπολις». Η Εθνική είχε επικρατήσει με 76-58 της Σλοβενίας, στην τεχνική ηγεσία της οποίας βρισκόταν τότε ο Λευτέρης Σούμποτιτς.

    Τέλος, η Βοσνία/Ερζεγοβίνη δεν έχει καταφέρει ποτέ να σπάσει το ρόδι με αντίπαλο την Ελλάδα, αφού έχει γνωρίσει επτά ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Τρεις φορές συναντήθηκαν Ελλάδα και Βοσνία σε Ευρωμπάσκετ με πιο πρόσφατη αυτή στην Αττάλεια το 2001.

    [09] Πολιτισμός

    Για πρωτοφανή βανδαλισμό μιλά το Βρετανικό Μουσείο Γκράφιτι στη Βαβυλώνα made in USA

    15/1/2005 4:55:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/1/2005 5:40:15 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Guardian

    Κήρυξαν τον πόλεμο στο Ιράκ για να γλιτώσουν τους Ιρακινούς από τον δυνάστη τους, τον Σαντάμ Χουσείν και να επαναφέρουν τους δημοκρατικούς θεσμούς στη χώρα. Δημοκρατία, όμως, σημαίνει εκτός των άλλων και περιφρούρηση της ιστορίας και τους πολιτισμού, παράμετρος που καθώς φαίνεται από τα τελευταία τους πεπραγμένα αγνοήθηκε. Ο λόγος για τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους, οι οποίοι μετά τους βομβαρδισμούς την περίοδο του πολέμου ιστορικών μνημείων στη Βαγδάτη, το Τικρίτ και τη Μοσούλη, έχτισαν στρατιωτική βάση στην αρχαία πόλη της Βαβυλώνας, ανοίγοντας πυρ, με χειρουργική ακρίβεια εναντίον ενός από τα σπουδαιότερα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η επιχείρηση "σοκ και δέος" συνεχίζεται...

    Έχτισαν ελικοδρόμιο και πάρκινγκ!

    "Είναι σαν να φτιάξει κανείς στρατιωτική βάση στη Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου" Dr John Curtis, έφορος του τμήματος Αρχαιοτήτων και Εγγύς Ανατολής του Βρετανικού Μουσείου

    Στην έκθεση του Βρετανικού μουσείου, την οποία επικαλείται με σημερινό της δημοσίευμα η Guardian επισημαίνεται ότι τα αμερικανικά και πολωνικά στρατιωτικά οχήματα συνέθλιψαν τους πλακόστρωτους δρόμους της πόλης που έχουν ηλικία 2.600 ετών.

    Επιπλέον δημιουργήθηκαν ρωγμές και τρύπες από επιτήδειους που προσπάθησαν να βγάλουν τα διακοσμητικά πλακίδια που σχηματίζουν τους φημισμένους δράκοντες στην Πύλη της Ιστάρ, ενώ, σαν να μην έφθανε αυτό, ισιώθηκε με χώμα και γαρμπίλι που έφεραν από άλλες περιοχές μία έκταση 300.000 τετραγωνικών μέτρων για να χρησιμοποιηθεί ως ελικοδρόμιο και θέσεις πάρκινγκ για τα βαρέα οχήματα του στρατού.

    Μία κίνηση εξαιρετικά ατυχής, σύμφωνα με τον Τζον Κέρτις, έφορο του τμήματος Αρχαιοτήτων και Εγγύς Ανατολής του μουσείου, καθώς εκτός των άλλων, θα συντελέσει σε μία μη αναστρέψιμη μόλυνση των αρχαιολογικών μνημείων γεγονός που θα αλλοιώσει τις πληροφορίες από μελλοντικές ανασκαφές (συμπεριλαμβανομένων και των μελετών που γίνονται για τους κρεμαστούς κήπους).

    "Για να αντιληφθεί κανείς, το μέγεθος του βανδαλισμού, είναι σαν να φτιάξει κανείς στρατιωτική βάση στη Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου ή γύρω από το Στόουνχετζ στη Βρετανία" σημειώνει τονίζοντας ότι πολύ πριν συντελεστεί η καταστροφή, οι αρχαιολόγοι είχαν προειδοποιήσει τις ΗΠΑ να μην στήσουν στρατιωτική βάση σε αυτήν την περιοχή.

    Το γεγονός ότι οι προειδοποιήσεις αγνοήθηκαν, σε συνδυασμό με το ότι θα μπορούσαν να είχαν στήσει μία στρατιωτική βάση σε κάποια άλλη περιοχή και όχι στο σημείο αυτό, προκαλεί αισθήματα αποτροπιασμού και αγανάκτησης.

    "Οι πληροφορίες αυτές μου προκαλούν οργή" δηλώνει στην Guardian ο Λόρδος Ρέντεσντεϊλ, επικεφαλής της υπερκομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής αρχαιοτήτων.

    "Αυτοί οι χώροι είναι παγκόσμιοι. Οι αμερικανικές δυνάμεις όχι μόνο καταστρέφουν τους αρχαιολογικούς χώρους του Ιράκ αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά ολόκληρου του κόσμου" επισημαίνει.

    Σχετικά Links:

    Cultural Vandalism- Δημοσίευμα Guardian

    [10] Τεχνολογία

    Τιτάνιο τοπίο

    15/1/2005 4:58:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Οι αστρονόμοι εδώ και δεκαετίες μπορούσαν μόνο να κάνουν εικασίες για το πρόσωπο του Τιτάνα. Αυτό που είχαν στη διάθεση τους ήταν μόνο κάποια μακρινά πορτρέτα του αινιγματικού συντρόφου του μακρινού Κρόνου. Από χθες, όμως, μπορούν να τον θαυμάσουν σε κοντινά πλάνα, καθώς χάρη στο Huygens, έχουν στη διάθεση τους τα πρώτα close-ups. Το ευρωπαϊκό διαστημικό όχημα κατά την κατάδυση του στην ατμόσφαιρα του Τιτάνα τράβηξε όχι μία, αλλά 300 φωτογραφίες οι οποίες αποκάλυψαν στους ειδικούς έναν παγωμένο, πορτοκαλί κόσμο, τυλιγμένο σε ομίχλες μεθανίου, με σκοτεινά πετρώματα, να στιγματίζουν περιοχές που θα μπορούσαν να θεωρηθούν εξωγήινες ακροποταμιές. Και η επεξεργασία του όγκου των δεδομένων που στέλνει με ταχείς ρυθμούς το Huygens, μόλις έχει ξεκινήσει.

    Πορτοκαλί πέπλα μυστηρίου

    Η πρώτη φωτογραφία από ύψος περίπου 16 χιλιομέτρων η οποία ελήφθη κατά την κάθοδο του Huygens, δείχνει κάτι που κατά τους επιστήμονες μοιάζει με ακτογραμμή. Υποθέτουν ότι τα "κανάλια απορροής" για ρευστά που διέκριναν, μπορεί να τροφοδοτούν φαράγγια στην επιφάνεια. "Νομίζω ότι κανείς από εμάς δεν θα περίμενε αυτήν την αποκάλυψη αλλά είναι συνεπής με τις εκπλήξεις που είχαμε προηγουμένως", δήλωσε ο Αλ Ντιάζ, βοηθός επιστημονικός διευθυντής της NASA.

    Αξιωματούχοι πιθανολογούν ότι το Huygens προσγειώθηκε σε μια στερεή επιφάνεια που θυμίζει μάλλον υγρή άμμο, ή ασβέστη, με μια λεπτή κρούστα από πάνω. Μάλιστα ο επικεφαλής των πειραμάτων στην επιφάνεια του Τιτάνα Τζον Ζαρνέκι την παρομοίασε με creme brulee, χαρακτηρισμό που όπως διαβεβαίωσε δεν πρόκειται να συμπεριλάβει αυτολεξεί τουλάχιστον, στην επίσημη αναφορά του.

    Ένα από τα μυστήρια του Τιτάνα, ο οποίος θεωρείται ο μοναδικός δορυφόρος στο ηλιακό σύστημα με δική του ατμόσφαιρα, είναι οι ποσότητες μεθανίου που διαθέτει. Οι επιστήμονες αποτολμούν την εικασία ότι μπορεί να υπάρχουν ολόκληροι ωκεανοί μεθανίου στην επιφάνεια του.

    Τα όργανα του Huygens "έπιασαν" πάντως ένα πυκνό σύννεφο μεθανίου σε απόσταση περίπου 10 χλμ από το έδαφος του.

    Κάποιοι θέτουν το ερώτημα μήπως η σύγκρουση με κάποιο μετεωρίτης "έδιωξε" τη θερμότητα - η θερμοκρασία στον Τιτάνα υπολογίζεται στους -180 βαθμούς Κελσίου - οπότε ενδεχομένως αυτό μπόρεσε να οδηγήσει στην υγροποίηση νερού.

    Ο μίτος του Τιτάνα μόλις αρχίζει να ξετυλίγεται. Υπομονή λένε οι ειδικοί, δεν έχουμε ακόμα τις απαντήσεις για τις περισσότερες από τις ερωτήσεις σας, αλά προσπαθούμε. Αλλά η αρχή έχει γίνει...

    (Ακούστε ό,τι άκουσε το Huygens στην κατάβαση του στην ατμόσφαιρα του Τιτάνα)

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τιτάνας "καλεί" Γη

    Σχετικά Links:

    NASA

    ESA

    [11] Πολιτική

    Η Αθήνα παρακολουθεί και καταγράφει Νέα τουρκική πρόκληση στα Ίμια

    15/1/2005 6:00:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ 105,8

    Εμμένει στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο η Αγκυρα. Παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα, τουρκική ακτοφυλακίδα, προσέγγισε στα 500 μέτρα την ανατολική νησίδα Ίμια και παρέμεινε εκεί για περίπου τρεις ώρες. Το τουρκικό σκάφος εισήλθε στα εθνικά χωρικά ύδατα στις 11.00 το πρωί. Παρά την έκκληση από περιπολικό του Λιμενικού να αποχωρήσει από την περιοχή, η τουρκική ακτοφυλακίδα παρέμεινε στο ίδιο σημείο μέχρι τις 13:50, οπότε και αποχώρησε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα. "Παρόμοιες συμπεριφορές αντιμετωπίζονται με σταθερή πρακτική, σύμφωνα με την χωρίς εξαιρέσεις υποχρέωση σεβασμού των ευρωπαϊκών αρχών και κανόνων" δήλωσε κληθείς να σχολιάσει το νέο περιστατικό ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γ. Κουμουτσάκος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απορρίπτουν το επεισόδιο και συνεχίζουν να προκαλούν

    Τουρκικών προκλήσεων συνέχεια

    [12] Αθλητισμός

    Συμφωνία κυρίων...

    15/1/2005 6:03:00 μμ

    Μία μόλις ημέρα μετά την τιμωρία του Ολυμπιακού και του Πανιωνίου για τα επεισόδια της νέας Σμύρνης, δύο από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας μας ήρθαν σε μια συμφωνία, η οποία σίγουρα κάνει αίσθηση. Ο λόγος για την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, που μετά από επαφές των διοικούντων συμφώνησαν και τα δυο μεταξύ τους παιχνίδια για το Κύπελλο, να διεξαχθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η πραγματικά αυτή ασυνήθιστη συμφωνία γίνεται με τις ευλογίες και της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, καθώς η ΕΠΟ, απάντησε θετικά στο αίτημα των δυο ομάδων. Σημαντικό ρόλο για την λήψη αυτής της απόφασης, έπαιξε η άριστη συμπεριφορά των φιλάθλων των δυο συλλόγων κατά τη διάρκεια της πρόσφατης αναμέτρησης για το πρωτάθλημα, αλλά και τα οικονομικά οφέλη που θα αποκομίσουν από την πώληση των εισιτηρίων.

    [13] Αθλητισμός

    Οι "εκλεκτοί" του Σέφερτ

    15/1/2005 5:57:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με προίκα την 6η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και την πολύτιμη εμπειρία τυων δυνατών φιλικών αγώνων που έδωσε στις αρχές του 2005 σε Ζυρίχη και Παρίσι η Εθνική Ανδρών χάντμπολ είναι έτοιμη να μεταβεί στην Τυνησία, όπου από 23 Ιανουαρίου έως 6 Φεβρουαρίου θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε Μουντιάλ. Ο πρωτεργάτης των επιτυχιών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ο Σουηδός ομοσπονδιακός τεχνικός Ουλφ Σέφερτ ανακοίνωσε χθες τους 15 αθλητές που θα ακολουθήσουν την αποστολή. Την αποστολή στην Τυνησία θα ακολουθήσει ως 16ος και ο Χαρίλαος Δέλλιος.

    Με 16 αθλητές η Ελλάδα

    Ραντεβού με την ιστορία τους θα έχουν σε λίγες μέρες στην Τυνησία τα παιδιά του Ούλφ Σέφερτ. Ο έμπειρος Σουηδός τεχνικός, μεσα από τη σειρά των φιλικών αγώνων που έδωσε η Εθνική στα τουρνουά "Γέλοου Καπ" της Ελβετίας και σε αυτό της Γαλλίας κατέληξε στους 15 εκλεκτούς διεθνείς, που κόντρα σε μεγαθήρια του παγκόσμιου χάντμπολ θα κληθούν να κρατήσουν ψηλά τη "γαλανόλευκη".

    Πρόκειται για τους εξής διεθνείς: Καφάτο, Χρυσόπουλο, Ζαραβίνα, Βόγλη, Κοκολοδημητράκη, Χαλκίδη, Τζιμούρτο, Καρυπίδη, Σαμαρά, Σανίκη, Μπαλωμένο, Γραμματικό, Ζιβούλοβιτς, Αλβανό και Βασιλάκη. Ως 16ος διεθνής θα μεταβεί στην Τυνησία τερματοφύλακας του Φίλιππου Βέροιας, Χαρίλαος Δέλλιος στην περίπτωση που χρειαστεί να βοηθήσει. Πρέπει να σημειωθεί ότι εφόσον τραυματιστεί κάποιος παίκτης σε άλη θέση τότε θα κληθεί αθλητέή από την Αθήνα για να τον αντικαταστήσει.

    Τη Δευτέρα στις 11.00 το πρωί η αντιπροσωπεία της Εθνικής θα επισκεφθεί στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο Αθηνών τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο, για να λάβουν την ευλογία του εν όψει του Μουντιάλ.

    Ζιβούλοβιτς: "Δεν πάμε σαν Ελλαδίτσα..."

    Πιο δύσκολη από εκείνη του καλοκαιριού του 20004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας χαρακτήρισε ο διεθνής Σάσα Ζιβούλοβιτς, την πρόκληση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Τυνησία. Κατά τη γνώμη του πλεϊ μεϊκερ του ΑΣΕ Δούκα σημαντικό "όπλο" στην προσπάθεια διάκρισης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα είναι η εμπειρία που έχουν αποκομμίσει οι Έλληνες αθλητές στα ξένα πρωταθλήματα: "Η ομάδα σήμερα είναι πιο έμπειρη σε σχέση με εκείνη που κατέκτησε την 6η θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες. Αρκετοί παίκτες αγωνίζονται στο εξωτερικό. Το ζητούμενο είναι να βρούμε τον ρυθμό που είχαμε το καλοκαίρι του 2004.

    Τα πράγματα στο Μουντιάλ θα είναι πολύ πιο δύσκολα απ ότι στους Ολυμπιακούς αγώνες. Εάν κατορθώσουμε να προκριθούμε στην πρώτη 12άδα πιστεύω ότι θα είναι σημαντική επιτυχία. Στην Τυνησία θα γίνει το τελικό στάδιο της προετοιμασίας μας. Η σκληρή δουλειά που κάναμε στην Αθήνα πιστεύω ότι μας έκανε πολύ καλό. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την επιτυχία της ομάδας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ουλφ Σέφερτ, δούλεψε σκληρά τα τελευταία χρόνια με 15 20 παίκτες και η κατάκτηση της 6ης θέσης στους Ολυμπιακούς αγώνες μιλάει από μόνη της. Στην επιτυχία έχουν μερίδιο οι προπονητές, οι παίκτες, αλλά και οι σύλλογοι. Τώρα δεν πάμε στην Τυνησία ως "Ελλαδίτσα". Τώρα όλοι θα θέλουν να μας κερδίσουν όπως εμείς τις κορυφαίες ομάδες, για να νιώσουμε υπερήφανοι" τόνισε ο διεθνής άσος.

    [14] Αθλητισμός

    Εκτός EURO 2012 έθεσε εαυτόν η Γαλλία

    15/1/2005 6:31:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μία μία οι ευρωπαϊκές χώρες αποσύρουν την υποψηφιότητά τους από τη διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2012. Χθες ήταν η Σκωτία που πήρε πίσω το ενδιαφέρον της γιοα τη διοργάνωση του EURO και σήμερα την ακολούθησε η Γαλλία. Τον περασμένο Δεκέμβριο η γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία είχε εκφράσει την πρόθεσή της να φιλοξενήσει, όπως και η Ιταλία τους αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μετά από 8 χρόνια, αλλά μάλλον οι Γάλλοι το ξανασκέφτηκαν καλύτερα και αποφάσισαν να ανακαλέσουν την απόφασή τους προκειμένου να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την υποψηφιότητα του Παρισιού για την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων της ίδιας χρονίας.

    [15] Κόσμος

    Συναντήθηκαν μετά από πρωτοβουλία Μπακογιάννη Οι Δήμαρχοι του κόσμου για τα θύματα των τσουνάμι

    15/1/2005 7:04:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με το βλέμμα στραμμένο στις πληγείσες περιοχές του Ειρηνικού Ωκεανού, είκοσι ένας Δήμαρχοι από την Ευρώπη αλλά και ορισμένες άλλες πόλεις του κόσμου, συναντήθηκαν στο Παρίσι για να συντονίσουν τις προσπάθειες παροχής βοήθειας. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Δημάρχου Αθηναίων Ντόρας Μπακογιάννη, αποφασίστηκαν σημαντικές δράσεις, όπως η καταγραφή των αναγκών, η αναδοχή παιδιών, η υποστήριξη συγκεκριμένων περιοχών από συγκεκριμένες πρωτεύουσες. Στο πλαίσιο αυτό, η Αθήνα θα πάρει υπό την προστασία της τρία χωριά της Σρι Λάνκα.

    Η αλληλεγγύη των πόλεων

    Στη συνάντηση των Δημάρχων αποφασίστηκε:

    Να γίνει καταγραφή των αναγκών των περιοχών από τον Οργανισμό, με έδρα τη Βαρκελώνη, "Πόλεις και Ενωμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση" σε συνεργασία με τον ΟΗΕ και τις Οργανώσεις Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη ΝΑ Ασία.

    Να δοθεί προτεραιότητα στα παιδιά. Να ενθαρρυνθεί η αναδοχή, η ανάληψη από τους πολίτες της φροντίδας ενός παιδιού που χει μείνει ορφανό και η συνεργασία με τη UNICEF για τη δημιουργία σχολείων ορφανοτροφείων κα.

    Η στενή συνεργασία μεταξύ των πόλεων, ώστε να παρακολουθούνται στενά τα έργα υποδομής που θα βρίσκονται σε εξέλιξη.

    Να δημιουργηθεί τράπεζα δεδομένων, για την καταγραφή του ανθρώπινου δυναμικού σε εμπειρογνώμονες ώστε να υπάρχει άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση στην περίπτωση μελλοντικών καταστροφών.

    Όσοι δήμοι έχουν την πρακτική δυνατότητα, να αποδώσουν το κόστος του φωτισμού μιας μέρας προς όφελος των παιδιών στις πληγείσες περιοχές.

    Αισιόδοξη η Ντόρα Μπακογιάννη

    Ικανοποιημένη για τη μεγάλη ανταπόκριση που έδειξαν οι Ευρωπαίοι Δήμαρχοι στο κάλεσμα αλληλεγγύης, εμφανίσθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη.

    Η Δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει "συγκεκριμένο και μετρήσιμο αποτέλεσμα ", επισημαίνοντας τις δυσκολίες του εγχειρήματος.

    "Ξεκινάμε, ο δρόμος δεν είναι ευθύς, γιατί υπάρχουν τεράστια προβλήματα στην περιοχή και η κατάσταση είναι χαοτική" τόνισε.

    Ερωτηθείσα για το που θα βρεθούν τα χρήματα για να αναλάβει η Αθήνα υπό την προστασία της τρία χωριά στη Σρι Λάνκα, υπογράμμισε ότι ήδη ο Δήμος έχει δώσει 50.000 Ευρώ ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα βρεθούν από τους πολίτες.

    "Εμείς οι Ελληνες έχουμε περίσσια ανθρωπιά και συναισθήματα" πρόσθεσε.

    Οι Δήμαρχοι, ανανεώνουν το ραντεβού ανθρωπιάς, για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, στο Πεκίνο.

    [16] Αθλητισμός

    Αναβλήθηκε και η δίκη!

    13/1/2005 7:11:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με... υπαιτιότητα του δικαστή αυτή τη φορά, η δίκη του Πανιωνίου, του Ολυμπιακού και του Αχιλλέα Μπέου αναβάλλεται για αύριο το απόγευμα. Οι δικαστές συνεδρίασαν μετά το πέρας των καταθέσεων του Ολυμπιακού που ξεκίνησαν το πρωί και εν μέσω περιπετειών συνεχίστηκαν ολόκληρη την ημέρα και έτσι ο Πανιώνιος θα απολογηθεί αύριο μετά τις 16:00. Σήμερα η "δίκη της χρονιάς" όπως πλέον χαρακτηρίζεται, ήταν περιπετειώδης αφού αρχικά το ζητούμενο κυρίως απο την πλευρά του Πανιωνίου ήταν να αναβληθεί, κάτι για το οποίο υπέβάλλε και μερικά αιτήματα. Το αποτέλεσμα ήταν να μην γίνουν δεκτά και να συνεχιστεί έστω και με καθυστερήσεις, με τις αγορεύσεις απο την πλευρά του Ολυμπιακού και ορισμένες... απαραίτητες διαφωνίες. Στα αξιοσημείωτα στοιχεία που προέκυψαν απόψε, συγκαταλέγεται το "άδειασμα" του κ. Τσίκινη για την απόφασή του να αναβάλει τον αγώνα, καθώς τόσο η πλευρά του Πανιωνίου, όσο και εκείνη του Ολυμπιακού, υποστηρίζουν πως ο αγώνας θα μπορούσε να είχε διεξαχθεί κανονικά, στο πλάισιο να μην θεωρηθεί καμία απο τις δύο ομάδες υπεύθυνη για την αναβολή.

    "Θέατρο του παραλόγου"

    Από την διακοπή λόγω απειλής βόμβας, πριν καν ξεκινήσει σημαδεύτηκε η διαδικασία των απολογιών των τριών εγκαλούμενων πλευρών για τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης. Η διαδικασία που βρισκόταν στα μισά της, (25 τον αριθμό, για κάποια καπνογόνα, υβριστικά συνθήματα κλπ), όταν και σταμάτησε μετά το απειλητικό τηλεφώνημα. Αμέσως η αντιτρομοκρατική υπηρεσία διέταξε την εκκένωση του χώρου και παράλληλα, με τη βοήθεια εκπαιδευμένων σκύλων, άρχισε να ερευνά την αίθουσα. Αφού υπήρξαν μετά από ώρα οι απαραίτητες εγγυήσεις, ξεκίνησε και πάλι η ακροαματική διαδικασία, όμως τότε ήρθαν τα αιτήματα του Πανιωνίου για αναβολή, ζήτησαν από τον Αθλητικό δικαστή να μην γίνει η διαδικασία καθώς η ομάδα δεν αναγραφόταν ως Νέος Πανιώνιος, αλλά ως Πανιώνιος. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης υποστήριξε πως πρόκειται για διαφορετικούς συλλόγους, όμως το αίτημα του δεν έγινε δεκτό.

    Άμεσα οι "κυανέρυθροι" επανήρθαν ζητώντας αναβολή για δεύτερη φορά, καθώς απουσιάζει ο διαιτητής της αναμέτρησης, Τσικίνης και θεωρείται ένας από τους βασικούς μάρτυρες, αφού ήταν αυτός που αποφάσισε την αναβολή του αγώνα. Δεν έγινε κανένα αποδεκτό και άρχισε και πάλι η διαδικασία. Παράλληλα, στα γραφεία της ΕΠΑΕ έφτασε και ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος δεν έχει παρευρεθεί εξαρχής, λόγω του είχε κληθεί λανθασμένα, όπως υποστήριξε και η διαδικασία ξεκίνησε και πάλι, με καθυστέρηση πολλών ωρών.

    Πάντως μέχρι τη στιγμή της απειλής για βόμβα, ο Αθλητικός δικαστής έδειξε πως "δεν αστειεύεται". Στα 25 θέματα που διεκπεραιώθηκαν, έκανε δριμείες παρατηρήσεις στους εκπροσώπους των ομάδων, λέγοντας τους πως πρέπει να "περάσουν λουρί" στους οπαδούς τους. Αξίζει να σημειωθεί πως στο χώρο που παίρνει χώρα η απολογία των δύο αλλά και του Αχιλλέα Μπέου, υπάρχει κατακλυσμός τηλεοπτικών συνεργείων (περίπου 11 σταθμοί) και δημοσιογράφων, αλλά και πλήθος μαρτύρων, κάτι που δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και τη σημασία της απόφασης. Στα σημεία αναφοράς, η απουσία του πρώην Προέδρου του Πανιωνίου, ο οποίος εκπροσωπείται από τον δικηγόρο του, ενώ το παρών έχουν δώσει ο Πέτρος Κόκκαλης και ο Ταξίαρχος κ.Τσιρώνης.

    Οι τελευταίες εξελίξεις

    Ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν στη Νέα Σμύρνη, Δημήτρης Γιαταγάνης, είπε ότι από τις 18:40 υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να διεξαχθεί το παιχνίδι και ότι δόθηκαν προφορικά οι ανάλογες διαβεβαιώσεις στον κ. Τσίκινη, που όμως ζήτησε γραπτές. Για τα επεισόδια, ανέφερε ότι από τη θύρα 9 (όπου βρίσκονταν οι 322 οπαδοί του Ολυμπιακού) δεν υπήρξε πρόβλημα, πρόσθεσε όμως ότι τα άτομα που βρίσκονταν στη θύρα 7 δεν ήταν οπαδοί του Πανιωνίου. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ταξίαρχος κ. Τσιρώνης, β΄ αστυνομικός διευθυντής Αττικής, ο οποίος τόνισε ότι με 3.000 κόσμο και δέκα διμοιρίες υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις για να διεξαχθεί το ματς. Ακολούθησαν οι καταθέσεις των Γιώργου Ανατολάκη και Γρηγόρη Γεωργάτου, που επεσήμαναν ότι οι ίδιοι ήθελαν να αρχίσει ο αγώνας, ενώ ανέφεραν πως ο Αχιλλέας Μπέος τους προστάτεψε όταν δέχθηκαν επίθεση από 150-200 οπαδούς των γηπεδούχων. Ο Γεωργάτος πάντως ανέφερε ότι ο παράγοντας του Πανιωνίου έβριζε τον πρόεδρο της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Σωκράτη Κόκκαλη.

    "Αδειάζουν" τον Τσίκινη

    Ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ, κ. Καλλέργης, άφησε έκθετο τον Ηρακλή Τσίκινη, επιβεβαιώνοντας ότι από τις 18:40 υπήρχαν οι προϋποθέσεις έναρξης του αγώνα και προσθέτοντας ότι ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν βγήκε να δει τι κατάσταση επικρατούσε στο γήπεδο. Ο παρατηρητής της ΕΠΑΕ, κ. Κυριακόπουλος, από την πλευρά του, διέψευσε ότι η Αστυνομία είχε δώσει εγγυήσεις για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, ενώ υποστήριξε ότι ακόμη και σε χειρότερες συνθήκες ο αγώνας είχε διεξαχθεί κανονικά. Ξεκαθάρισε δε πως για την αναβολή του παιχνιδιού δεν ευθύνονται οι δύο ομάδες, αλλά η ελλιπής αστυνομική δύναμη. Ο υπεύθυνος διαχείρισης εισιτηρίων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης, τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν υπ΄ ευθύνη τους μόνο τους φιλάθλους που βρίσκονταν στη θύρα 9, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στα επεισόδια. Επεσήμανε ακόμη πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι οι οπαδοί που βρίσκονταν στη θύρα 7 ήταν φίλοι του Ολυμπιακού, ενώ απέδωσε σε κακή κρίση του διαιτητή την αναβολή του αγώνα. Επίσης, κατέθεσε πως ο Αχιλλέας Μπέος δεν προκάλεσε, αλλά αντίθετα προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα.

    Από την πλευρά του Πανιωνίου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Πέτρος Μπούκης, υποστήριξε ότι τα άτομα που βρίσκονταν στη θύρα 7 και ξεκίνησαν τα επεισόδια ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού που μπήκαν στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι προκάλεσαν φθορές στα γραφεία του ερασιτέχνη και στο Members Club. Και ο κ. Μπούκης είπε ότι το παιχνίδι μπορούσε να διεξαχθεί και χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση του διαιτητή για αναβολή. Η διαδικασία συνεχίζεται, ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής, κ. Κωστόπουλος, ζήτησε το βίντεο των επεισοδίων, προκειμένου να σχηματίσει ιδία άποψη για τα γεγονότα.

    Η θέση της Κυβέρνησης

    Την ώρα που εξελίσσεται η διαδικασία, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της Κυβέρνησης, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος έκανε δηλώσεις για θέμα των επεισοδίων στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης και των αποδοκιμασιών που ακούστηκαν χθες στο γήπεδο της Καλλιθέας.

    "Η κοινωνία δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί συμπεριφορές πουν ξεφεύγουν από τους κανόνες που ακολουθεί κάθε μέρα η πλειοψηφία των πολιτών" και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν τοποθετηθεί με απόλυτη σαφήνεια σε ό,τι αφορά το χώρο του ποδοσφαίρου και ότι οι πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

    Ο κ. Αντώναρος είπε επίσης ότι "όσοι πάνε στο γήπεδο το κάνουν για να απολαύσουν τον αγώνα και ότι εκφράσεις χυδαιότητας αποδοκιμάζονται από την πλειοψηφία των πολιτών και ο μεγάλος αριθμός των φιλάθλων απομονώνει αυτούς που παρεκτρέπονται".

    Τέλος, σε ερώτηση για το αν υπάρχει σχόλιο για την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός που κάνει λόγο για προσπάθειες εξόντωσής της ο κ. Αντώναρος απάντησε μονολεκτικά "όχι".

    [17] Αθλητισμός

    Εν αναμονή της απόφασης

    14/1/2005 8:09:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/1/2005 2:58:47 μμ)

    Με τις απολογίες των νομικών συμβούλων της ΠΑΕ Πανιώνιος, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα, η ακροαματική διαδικασία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης και είχαν ως αποτέλεσμα την αναβολή του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια, οι τρεις τακτικοί δικαστές που αποτελούν το πρωτοβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο της ΕΠΑΕ αποσύρθηκαν, διευκρινίζοντας πάντως ότι θα ασχοληθούν πρώτα με τις υπόλοιπες υποθέσεις που εκκρεμούν (27 το σύνολο) και στη συνέχεια θα καταλήξουν σε απόφαση για την αναμέτρηση αυτή. Το γεγονός αυτό καθιστά αμφίβολο το κατά πόσον θα εκδοθεί σήμερα η απόφαση.

    Ζητούν την διεξαγωγή του αγώνα σε 15 ημέρες

    Στις αγορεύσεις τους, οι τρεις νομικοί εκπρόσωποι των "κυανέρυθρων", οι κ.κ. Καραμηνάς, Μπάιμπας και Καϊμακάμης, τόνισαν ότι ο Πανιώνιος δεν φέρει καμία ευθύνη για τα επεισόδια, υποστήριξαν ότι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν βρίσκονταν μόνο στη θύρα 9, αλλά και στη θύρα 7, ενώ υπογράμμισαν ότι η αναβολή του αγώνα έγινε με ευθύνη του διαιτητή της αναμέτρησης, Ηρακλή Τσίκινη, κι ενώ υπήρχαν οι προϋποθέσεις να ξεκινήσει το παιχνίδι.

    "Ποτέ ένας διαιτητής δεν τόλμησε να μην ξεκινήσει ένας αγώνας λόγω συμπλοκών των οπαδών. Αυτά έχουν γίνει κατ εξακολούθηση στο παρελθόν και μάλιστα υπήρχε τραυματισμός ποδοσφαιριστή από επεισόδια αλλά παρόλα αυτά ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά. Όλη την ευθύνη για την αναβολή την έχει αποκλειστικά ο διαιτητής και κανένας άλλος", τόνισε ο κ. Καραμηνάς, που μίλησε πρώτος για λογαριασμό του Πανιωνίου.

    Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Μπάιμπας: "Δεν είναι ευθύνη του Πανιωνίου τα εισιτήρια που πήραν οι φίλοι του Ολυμπιακού στη θύρα 7. Ακόμα δεν υπάρχει κυβερνητικός νόμος για ονομαστικά εισιτήρια και δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Ζητούμε την επανάληψη του αγώνα μέσα στις επόμενες 15 ημέρες".

    Η απολογία του Πανιωνίου έκλεισε με την αγόρευση του κ. Καϊμακάμη, που μίλησε για ιστορική απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης: "Με όλα όσα ακούστηκαν πιστεύω πως αποδόθηκε η πλήρης ανυπαρξία των ευθυνών. Έχετε τόλμη να ξεσκαρτάρετε τα πράγματα, να πετάξετε στα σκουπίδια τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και να πάρετε μία ιστορική απόφαση. Η απόφαση σας θα αποτελέσει σταθμό στην αθλητική δικαιοσύνη. Σας καλώ να κλείσετε τα αυτιά σας σε ότι λένε και να κάνετε αυτό που πρέπει".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αναβλήθηκε και η δίκη!


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 15 January 2005 - 17:51:53 UTC