Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Καλαμαριά "έσπασε" το αήττητο
  • [02] Ανησυχία για τις γεννήσεις στη χώρα μας
  • [03] Που' ναι η μπάλα...
  • [04] "Καθάρισε" ο Ρούνι
  • [05] Μισό τίτλο κέρδισε στον Έβρο ο Ηρακλής
  • [06] Δίπλωσε τις νίκες το Αιγάλεω
  • [07] Σε συναγερμό για τον χιονιά
  • [08] Ήττα σοκ του Απολώνιου στις Σέρρες
  • [09] Στις "16" του Κυπέλλου ΕΗF η Αναγέννηση

    [01] Αθλητισμός

    Η Καλαμαριά "έσπασε" το αήττητο

    15/1/2005 7:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/1/2005 8:29:47 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μια ψυχωμένη και πολύ καλά στημένη Καλαμαριά, κατάφερε να κάνει αυτό που δεν μπόρεσαν μεγαλύτερες σε όνομα και δυναμικότητα ομάδες της Α Εθνικής, να σπάσει το αήττητο της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα. Με υπηρεσιακό προπονητή τον Νίκο Ζαλίκα, μετά την παραίτηση Αμορίν αλλά με θέληση και πάθος, έφτασε στη νίκη απέναντι σε μια αγνώριστη Ένωση που οι απουσίες στην επιθετική γραμμή της στοίχισαν ακριβά. Δίκαιη η νίκη των "Ποντίων", που κατάφεραν να πάρουν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, μετά από οχτώ αγωνιστικές χωρίς νίκη. Σκόρερ του Απόλλωνα ήταν οι Σπυρόπουλος στο 14` και Κλέιτον στο 30` με πέναλτι, ενώ η ΑΕΚ μείωσε στο 82` με τον Ιβιτς.

    "Ψυχωμένοι Πόντιοι"

    Με τους Σοάρες, Καμπάνταη τραυματίες και τον Λυμπερόπουλο τιμωρημένο, η ΑΕΚ παρατάχθηκε με επίθεση ανάγκης στην Καλαμαριά, γεγονός που αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα ανάπτυξης για την Ένωση, καθώς Μπούρμπος, Κυριακίδης και Κρασσάς, που αγωνίζονταν για πρώτη φορά μαζί είχαν προβλήματα συνεννόησης.

    Από την άλλη πλευρά, ο Απόλλωνας που "καιγόταν" για τους τρεις βαθμούς, μπήκε δυνατά στον αγώνα επέβαλε ρυθμό και με τους Χατζί, Κλέϊτον, να βγάζουν γρήγορες αντεπιθέσεις κατάφερε μέσα στα 30' πρώτα λεπτά να σημειώσει δυο γκολ και να βάλει τις βάσεις για μια μεγάλη νίκη.

    Η αρχή έγινε μόλις στο 15ο λεπτό όταν ο Χατζί έβγαλε υπέροχη σέντρα στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ και ο Σπυρόπουλος με ωραία φαλτσαριστή κεφαλιά έκανε 1-0.

    Ένα τέταρτο αργότερα Χατζί και Παρμαξίδης άλλαξαν ωραία τη μπάλα και ο νεαρός μέσος μπήκε στην περιοχή όπου ο Ασουνσάο τον ανέτρεψε. Το πέναλτι ανέλαβε να κτυπήσει ο Κλέϊτον που παρά τη προσπάθεια του Χιώτη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, έγραψε το 2-0.

    Αγνώριστη η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, με πολλά προβλήματα ανάπτυξης, το μόνο που κατάφερε απέναντι σε μια πολύ καλά στημένη Καλαμαριά που ήξερε τι ήθελε και πώς να το πάρει, ήταν να χάσει μία και μοναδική ευκαιρία σε όλο το ημίχρονο με τον Βλάνταν Ίβιτς στο 43'.

    Μαζική άμυνα

    Με μια αλλαγή για την ΑΕΚ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Κωνσταντινίδης μπήκε στην θέση του Κυριακίδη, με τον Πορτογάλο να θέλει να κυνηγήσει το γκολ.

    Η Ένωση είχε την ατυχία όμως σήμερα να πέσει πάνω σε έναν Απόλλωνα που αυτή τη νίκη την ήθελε πολύ. Έτσι και παρά το γεγονός ότι πήρε τον έλεγχο του κέντρου και την κατοχή της μπάλας, ήταν πολύ φλύαρη και δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά τον Απόλλωνα.

    Έναν Απόλλωνα που αμυνόταν μαζικά, επαναπαυμένος στο 2-0 του πρώτου ημιχρόνου.

    Με καλά κλεισμένους τους διαδρόμους προς την περιοχή του Ζαφειρόπουλου, η Ένωση το μόνο που κατάφερε ήταν να χάσει δυο καλές ευκαιρίες με τον Κρασσά και τον Κωνσταντινίδη στο 60'.

    Παρά το συνεχές ανακάτεμα ρόλων και θέσεων μέσα στο γήπεδο από το Φερνάντο Σάντος, η ομάδα του Πορτογάλου τεχνικού το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 83' με το Βλάνταν Ίβιτς να πετυχαίνει το "παρθενικό του γκολ", με την "κιτρινόμαυρη" φανέλα.

    Διαιτητής: Τεροβίτσας (Αιτ/νίας).

    Κίτρινες: Κλέιτον, Αλβες, Γενιτσαρίδης, Ασουνσάο, Μπούρμπος.

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Ζαφειρόπουλος, Ν.Χ. Παπαδόπουλος, Κλέιτον (73` Ουέλινγκτον), Γενιτσαρίδης (88` Παππάς), Σπυρόπουλος, Ηλιάδης, Παρμαξίδης, Ν.Α. Παπαδόπουλος, Πετκάκης, Χατζί, Ορφανός (84` Φυτανίδης).

    ΑΕΚ: Χιώτης, Κωστένογλου (40` Μάλμπασα), Αλβες, Μόρας, Κόντης (75΄ Ρούσεφ), Ιβιτς, Κατσουράνης, Κυριακίδης (46` Κωνσταντινίδης), Μπούρμπος, Κρασσάς, Ασουνσάο.

    [02] Κοινωνία

    Τελευταίοι στην Ε.Ε. μαζί με τους Ισπανούς Ανησυχία για τις γεννήσεις στη χώρα μας

    15/1/2005 7:55:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/1/2005 8:46:32 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Σε μείζον πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, με σοβαρές επιπτώσεις στην Παιδεία και το Ασφαλιστικό, εξελίσσεται το δημογραφικό. Καταγραφή του 2002 που έγινε στην Ε.Ε. φέρνει τη χώρα μας, μαζί με την Ισπανία στην τελευταία θέση του συντελεστή γονιμότητας. (1,25 παιδιά ανά γυναίκα ). Την έντονη ανησυχία τους για το πρόβλημα υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, εξέφρασαν μιλώντας σε σχετική ημερίδα που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Καλός και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

    Σοβαρές επιπτώσεις σε Παιδεία και Ασφαλιστικό

    Ο Αρχιεπίσκοπος, απέδωσε το έντονο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, στην οικονομική κατάσταση των πολιτών, οι οποίοι ενώ θέλουν να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά, δεν μπορούν λόγω των υποχρεώσεων τους στην εργασία, των χαμηλών μισθών, της έλλειψη κατοικίας.

    "Σας τα λέω αυτά" είπε ο αρχιεπίσκοπος, "γιατί ορισμένοι μας λένε η Εκκλησία να μην ομιλεί για τα κοινωνικά ζητήματα. Και διερωτώμαι, όταν ζούμε αυτά τα προβλήματα των νέων μας μπορούμε να μένουμε αμίλητοι; Μα τότε θα είμαστε ασυνείδητοι και ανάξιοι της αποστολής μας" τόνισε.

    Πρόσθεσε ακόμα, ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και πνευματικό, καθώς οι άνθρωποι έχουν μάθει να μην ζουν με τα λίγα και έχουν ολοένα και περισσότερες υλικές ανάγκες . Το δημογραφικό έχει επιφέρει και τη δραστική μείωση του μαθητικού πληθυσμού επεσήμανε από την πλευρά του ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Καλός υπογραμμίζοντας ότι η μείωση των γεννήσεων μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις και στο ασφαλιστικό σύστημα.

    [03] Παράξενα

    Που' ναι η μπάλα...

    15/1/2005 7:35:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Σε ποδοσφαιρικό αγώνα της Α Εθνικής κατηγορίας του πρωταθλήματος της Αλγερίας οι φίλαθλοι της γηπεδούχου βλέποντας την ομάδα τους να χάνει από την αντίπαλο με 3-0, αποφάσισαν να πάρουν το παιχνίδι πάνω τους ή για να είμαστε πιο ακριβείς στα χέρια τους. Έτσι εξαφάνισαν όσες μπάλες έρχονταν στην κερκίδα, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να αναγκαστεί, υπό τις διαμαρτυρίες των παικτών της προηγούμενης ομάδας να διακόψει το παιχνίδι, αφού δεν υπήρχε άλλη μπάλα στο γήπεδο για να συνεχιστεί ο αγώνας.

    Έκρυψαν το... τόπι

    Βρισκόσαστε στην κερκίδα του σταδίου παρακολουθώντας την αγαπημένη σας ομάδα να χάνει από την αντίπαλο. Τα ξόρκια, τα βουντού και οι κατάρες που έχετε ρίξει μέχρι στιγμής για να σπάσει το πόδι του ο αντίπαλος επιθετικός, δεν έχουν πιάσει.

    Σκέφτεστε λοιπόν τι θα μπορούσατε να κάνετε για να γυρίσετε το σκορ ή έστω να διακοπεί ο αγώνας. Στο μυαλό σας έρχεται να τηλεφωνήσετε στους υπεύθυνους του γηπέδου για δήθεν ύπαρξη βόμβας, αλλά το κινητό σας έχει ξεμείνει από μπαταρία. Φτου, καντεμιά! Εκεί λοιπόν που σπάτε το μυαλό σας, σας έρχεται η μπάλα από τον αγωνιστικό χώρο, μετά από στραβοκλωτσιά ενός αμυντικού. Αυτό είναι Οι προσευχές σας εισακούστηκαν. Κρύψτε το τόπι και μην δεχθείτε να το δώσετε ούτε κι αν σας απειλήσουν με φάλαγγα. Αρκεί βέβαια να είναι η τελευταία μπάλα που υπάρχει στο γήπεδο

    Σε αυτόν τον πρωτότυπο, για τα ποδοσφαιρικά χρονικά τρόπο, προχώρησαν στο χωρητικότητας 50.000 θέσεων στάδιο "Αχμεντ Ζαμπανα", οι φίλαθλοι της αλγερινής ομάδας Μουλούντια Οράνο. Σε αγώνα του αλγερινού πρωταθλήματος, η ομάδα τους, ένα τέταρτο πριν από τη λήξη του αγώνα, έχανε 0-3 από την Όμ Ρισό. Τότε μετά από συνεννόηση με τους υπόλοιπους φιλάθλους συμφωνήθηκε όποια μπάλα πήγαινε στην κερκίδα να την κρατούσαν και να μην την έδιναν πίσω. Ούτε λίγο ούτε πολύ λοιπόν οι φίλοι της Μουλούντια Οράνο χρειάστηκε να κρατήσουν υπό την ομηρία τους εννιά μπάλες, ώστε ο διαιτητής να αναγκαστεί τελικά να διακόψει τον αγώνα λόγω ελλείψεως άλλων μπαλών, υπό τις εντονές διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

    [04] Αθλητισμός

    "Καθάρισε" ο Ρούνι

    15/1/2005 8:21:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/1/2005 9:19:08 μμ)

    Με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να φεύγει νικήτρια από το "Άνφιλντ", αλλά και τη Τσέλσι να περνάει νικηφόρα και από "Γουάιτ Χαρτ Λέιν", συνεχίστηκε το Αγγλικό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον επικράτησε της Λίβερπουλ με 1-0, χάρη σε ένα γκολ του Ουέιν Ρούνι στο 21. Οι "μπέμπηδες", τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Γουές Μπράουν με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 65. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φερνάντο Μοριέντες πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Λίβερπουλ, καθώς ο Ράφα Μπενίτεθ τον συμπεριέλαβε στην αρχική ενδεκάδα, αλλά τον αντικατέστησε στο 72΄ με τον Αντόνιο Νούνιεθ. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο επικράτησε εκτός έδρας της Τότεναμ με 2-0 με δυο γκολ του Λάμπαρντ στο 39΄ (πέναλτι) και στο 90΄. Οι "μπλε" ανέβασαν στους δέκα βαθμούς τη διαφορά από την Άρσεναλ που έχασε από την Μπόλτον με 1-0 με τον Στέλιο Γιανακόπουλο να πετυχαίνει το γκολ.

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία

    Αστον Βίλα-Νόριτς 3-0 9΄ Ρίτζγουελ, 27΄ Χέντρι, 76΄ Σολάνο

    Τσάρλτον-Μπέρμιγχαμ 3-1 9΄ Ελ Καρκουρί, 67΄ Μπάρτλετ, 75΄ Μέρφι - 55΄ Μέλχιοτ

    Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γ. 0-1 21΄ Ρούνι

    Μάντσεστερ Σ.- Κρίσταλ Πάλας 3-1 13΄, 90΄ Ράιτ-Φίλιπς, 15΄ Φάουλερ - 32΄ Πάουελ

    Νιούκαστλ-Σαουθάμπτον 2-1 9΄ πεν. Σίρερ, 39΄ Μπραμπλ - 42΄ Κράουτς

    Πόρτσμουθ-Μπλάκμπερν 0-1 55΄ Πέντερσεν

    Τότεναμ-Τσέλσι 0-2 39΄ πεν., 90΄ Λάμπαρντ

    Μπόλτον-Αρσεναλ 1-0 41' Γιανακόπουλος

    Φούλαμ-Γουέστ Μπρομ 16/1

    Μίντλεσμπρο-Εβερτον 16/1

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 23 αγώνες) Τσέλσι 58 Αρσεναλ 48 Μάντσεστερ Γ. 47 Εβερτον 43-22αγ. Λίβερπουλ 37 Μίντλεσμπρο 35-22αγ. Τσάρλτον 34 Τότεναμ 33 Αστον Βίλα 31 Μάντσεστερ Σ. 31

    [05] Αθλητισμός

    Μισό τίτλο κέρδισε στον Έβρο ο Ηρακλής

    15/1/2005 8:38:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/1/2005 9:09:55 μμ)

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πρωταθλητής χειμώνα και με τη βούλα αναδείχθηκε ο Ηρακλής που επικράτησε με 0-3 της Ορεστιάδας στον αγώνα της 11ης αγωνιστικής Α1 Ανδρών βόλεϊ. Στη Γλυφάδα, ο Παναθηναϊκός με τον Παναγιώτη Λακκασά να κάνει το ντεμπούτο του ως πρώτος τεχνικός- μετά την πρόσφατη παραίτηση του Στέλιου Καζάζη- και συνεργάτη τον μέχρι προχθές στατιστικολόγο Φώτη Μάντζιο, επικράτησε του Ρεθύμνου με 3-0. "Λευκή" νίκη σημείωσε στην Πυλαία και ο ΠΑΟΚ επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ενώ δύο πολύτιμους βαθμούς απέσπασε ο νεοφώτιστος Μίλωνας στη Ν. Σμύρνη, καθώς στο 5ο σετ έκαμψε με 3-2 την αντίσταση του της μαχητικής ομάδας του Παγκρατίου. Η αγωνιστική ολοκληρώνεται σε δύο ακόμη δόσεις, αύριο με την συνάντηση Πανελληνίου-ΑΕ Νίκαια στην Κυψέλη (16:00, απ ευθείας μετάδοση από την ΕΤ1) και τη Δευτέρα με τη συνάντηση του Ρέντη, Ολυμπιακός-ΕΑ Πατρών (18:00, απ ευθείας μετάδοση από την ΕΤ1).

    Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής

    Ορεστιάδα-Ηρακλής 0-3 (20-25, 20-25, 11-25) ΠΑΟ-Ρέθυμνο 3-0 (25-18, 24-14, 25-22) ΠΑΟΚ-Εθνικός Αλεξ/πολης 3-0 (25-14, 25-21, 25-17) Μίλωνας-Παγκράτι 3-2 (25-17, 25-19, 14-25, 23-25, 16-14)

    Αύριο στις 16:00 στην Κυψέλη η φετινή ομάδα έκπληξη του Πανελληνίου φιλοξενεί τη μαχητική ΑΕ Νίκαια (απ' ευθείας μετάδοση από την ΕΤ1), ενώ η αυλαία της αγωνιστικής και του α' γύρου του πρωταθλήματος πέφτει τη Δευτέρα στο κλειστό του Ρέντη, όπου στις 18:00 ο Ολυμπιακός αναμετράται με την διψασμένη για διάκριση ΕΑ Πατρών, σε έναν ενδιαφέροντα αγώνα που θα μεταδόσει απ' ευθείας η ΕΤ1.

    Η βαθμολογία (σε 11 αγώνες)

    1. Ηρακλής 31 2. Ολυμπιακός 27 * 3. Παναθηναϊκός 21 4. ΠΑΟΚ 19 5. Ε.Α. Πατρών 18* 6. Πανελλήνιος 17 * 7. Α.Ε. Νίκαια 14* 8. Παγκράτι 13 9. Ορεστιάδα 10 10. Ρέθυμνο 9 11. Εθνικός Αλεξ/πολης 7 12. Μίλωνας 6

    * Ολυμπιακός, ΕΑ Πατρών, Πανελλήνιος και ΑΕ Νίκαια έχουν από έναν αγώνα λιγότερο

    [06] Αθλητισμός

    Δίπλωσε τις νίκες το Αιγάλεω

    15/1/2005 8:58:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/1/2005 9:20:40 μμ)

    Την δεύτερη ήττα του μέσα σε τέσσερις ημέρες γνώρισε ο ΠΑΟΚ στο Αιγάλεω. Η ομάδα του "Σίτι", παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο να φτάσει στη νίκη, χάρη σε δυο γκολ των Μακρή και Νικολόπουλου. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" είχε προηγηθεί στο 12 λεπτό με γκολ του Σαλπιγγίδη. Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό με τις δυο ομάδες να χάνουν πολλές ευκαιρίες και να παίζουν κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο.

    Νίκη μετά από επτά αγώνες

    Επειτα από επτά συνεχείς αγώνες χωρίς νίκη, το Αιγάλεω κατάφερε να πάρει στην έδρα του τους τρεις βαθμούς, αφού επικράτησε 2-1 του ΠΑΟΚ στο φινάλε του πρώτου γύρου (15η ημέρα) για το πρωτάθλημα της Α΄ εθνικής κατηγορίας. Σκόρερ των γηπεδούχων ήταν οι Μακρής (65`) και Νικολόπουλος (70`), ενώ για τον ΠΑΟΚ το τέρμα σημειωσε ο Σαλπιγγίδης στο 12`.

    Μετά τον αποκλεισμό του την Τετάρτη στο ίδιο γήπεδο από το κύπελλο Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ έδειξε αποφασισμένος να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη στον σημερινό αγώνα και κατέβηκε στο Δημοτικό στάδιο του Αιγάλεω πιο... διαβασμένος, ενώ μάλιστα ευτύχησε να προηγηθεί σχετικά νωρίς στο σκορ με τον Σαλπιγγίδη (12`) από έξυπνη σέντρα του Γιασεμή, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα. Το Αιγάλεω έχασε στο 5` μια καλή ευκαιρία, όταν ο Μπάρκογλου μόνος προ του Τοχούρογλου έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 29` ο Νικολόπουλος μέσα από την περιοχή δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ όπως ήθελε, προκειμένου να φθάσει η ομάδα του στην ισοφάριση. Στο 35` κεφαλιά του Μπάρκογλου έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Φερναντέζ, ο οποίος αντικατέστησε στο ημίωρο τον Τοχούρογλου που τραυματίστηκε. Στο 44` μια ακόμη κεφαλιά του Λιαπάκη είχε την ίδια κατάληξη, όπως και στις καθυστερήσεις το πλασέ του Μπάρκογλου.

    Στην επανάληψη το ματς συνέχισε να είναι αμφίρροπο, με τους παίκτες του Αιγάλεω να κινούνται εμφανώς πιο επιθετικά, αλλά τον ΠΑΟΚ να δημιουργεί την πρώτη καλή ευκαιρία, όταν στο 52` σουτ του Ζησόπουλου μπλόκαρε ο Σιντιμπέ.

    Οι παίκτες του «Σίτι» έφθασαν, όμως, στην ισοφάριση στο 65`, χάρη στον Μακρή, τη «χρυσή» αλλαγή του Τέλη Πιστόλη (κάθισε για τελευταία φορά στον πάγο της ομάδας, αφού από αύριο αναλαμβάνει καθήκοντα ο Ιλιε Ντουμιτρέσκου), ο οποίος δέκα λεπτά νωρίτερα είχε περάσει στον αγώνα στη θέση του Αγγου. Σε αντεπίθεση του Αιγάλεω και στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Νικολόπουλος γύρισε την μπάλα στον Μακρή, ο οποίος με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

    Μέσα σε πέντε λεπτά το Αιγάλεω κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ, αφού στο 70` σημείωσε και δεύτερο τέρμα. Ο Τσάτσος εκτέλεσε φάουλ και ο Νικολόπουλος που... καραδοκούσε μέσα στην περιοχή με κεφαλιά «νίκησε» τον Φερνταντές, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του (2-1).

    Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε, μετά το αρχικό μούδιασμα, και δύο λεπτά αργότερα ο Σαλπιγγίδης γύρισε από δεξιά την μπάλα παράλληλα στην εστία του Σιντιμπέ, αλλά ο Γιασεμή με προβολή δεν κατάφερε να την προωθήσει στα δίχτυα. Στο 75` σουτ του Σκοπελίτη εξουδετέρωσε ο Φερναντέζ. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει ώστε να φθάσει στην ισοφάριση, χωρίς όμως αποτέλεσμα, δείχνοντας για μία ακόμη φορά ότι η ομάδα έχει αδυναμίες στους εκτός έδρας αγώνες της.

    Μάλιστα ο «Δικέφαλος του Βορρά» απέφυγε μία πιο βαριά ήττα από το Αιγάλεω, το οποίο θα μπορούσε να έχει σημειώσει και τρίτο τέρμα στις καθυστερήσεις, όταν ο Παπουτσής σε αντεπίθεση σούταρε πάνω στον Φερναντέζ.

    Διαιτητής: Ευθυμιάδης (Δράμας).

    Κίτρινες κάρτες: Γιασεμή, Εγκωμίτης, Εντουσέι.

    Οι συνθέσεις:

    ΑΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ, Αλεξόπουλος, Ψωμάς, Εντουσέι, Αγγος (55` Μακρής), Μπάρκογλου, Σκοπελίτης, Λιαπάκης (76` Παπουτσής), Μανουσάκης, Τσάτσος, Νικολόπουλος (83` Χρήστου).

    ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου (30` λ. τρ. Φερναντέζ), Ουντέζε, Καρυπίδης, Κουτσόπουλος, Μαλαδένης, Ζησόπουλος, Βαγγελής (46` Ανδράλας), Φουτσίνι, Εγκωμίτης (80` Καραδήμος), Σαλπιγγίδης, Γιασεμή.

    [07] Κοινωνία

    Έπεσαν τα πρώτα χιόνια Σε συναγερμό για τον χιονιά

    15/1/2005 9:17:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/1/2005 9:58:41 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Σε κλοιό σφοδρής κακοκαιρίας θα βρεθεί τις επόμενες ώρες ολόκληρη η χώρα με χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. Η βαρυχειμωνιά θα ξεκινήσει από το βορειο-ανατολικό Αιγαίο και σταδιακά θα εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα. Σε πολλές περιοχές έχει γίνει ήδη αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας ενώ στα λευκά έχουν ντυθεί περιοχές της Νότιας, Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας. Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και το Υπ. Ναυτιλίας καλεί τους πολίτες που θα ταξιδέψουν, να επικοινωνούν πρώτα, με τα κατά τόπους λιμεναρχεία. Ο κρατικός μηχανισμός, Δήμοι και κοινότητες βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

    Ύφεση από Τετάρτη: Μέχρι τότε προσοχή!

    Ήδη χιονίζει στην Κοζάνη, στη θέση Καστανιά προς Θεσσαλονίκη, στα ορεινά Λαμίας, στο Δομοκό, στις Ράχες Τυμφρηστού (συνιστάται προσοχή στους οδηγούς που διέρχονται από το 51ο χλμ. της εθνικής οδού προς Καρπενήσι ), στη Στενή Ευβοίας, στα Καλάβρυτα, στην Τρίπολη και στην Πάρνηθα πάνω από το τελεφερίκ.

    Απαγόρευση απόπλου

    Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων ανοιχτού τύπου από το λιμάνι του Πειραιά προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από Βόλο προς Σποράδες και από Κέρκυρα προς Οθωνούς, Ερικούσα και Μαθράκι. Κλειστό είναι ακόμα το πορθμείο Πρίνου-Καβάλας. Στα λευκά αναμένεται να ντυθούν τα ορεινά της Αττικής, ενώ Κυριακή και Δευτέρα πιθανόν να δούμε χιόνι και στην Αθήνα. Σταδιακή υποχώρηση των καιρικών φαινομένων δεν αναμένεται πριν την Τρίτη.

    Κακοκαιρία με χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές αναμένεται ακόμα στα ορεινά της Κρήτης, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και το ανατολικό Αιγαίο και θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι σε επίπεδο θύελλας (10-11 μποφόρ)

    Αναλυτικά ο καιρός την Κυριακή

    Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και τα βόρεια προάστια, ενώ είναι πιθανό να χιονίσει παροδικά και στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις (8-9 μποφόρ) και στα ανατολικά τοπικά θα φθάσουν τα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 5 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις, που το βράδυ θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί και πρόσκαιρα θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

    Σχετικά Links:

    Σύστημα Ποσειδών - Online Πρόγνωση Καιρού

    Accuweather-Online πρόγνωση καιρού

    [08] Αθλητισμός

    Ήττα σοκ του Απολώνιου στις Σέρρες

    15/1/2005 9:40:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/1/2005 9:57:31 μμ)

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με μία βόμβα στις Σέρρες άνοιξε η αυλαία του β γύρου ή αν προτιμάτε της 12ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών βόλεϊ, καθώς η νεοφώτιστη ομάδα της τοπικής Σίρρις επιβλήθηκε με 3-2 της φιλόδοξης ομάδας του Απολλώνιου Κερατσινίου. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής το "πράσινο εξπρές" πέρασε και από το Μαρκόπουλο, όπου τα κορίτσια του Δημήτρη Μπαχράμη επικράτησαν με 1-3 της ομάδας της Καρολίνας Μπαρζούκα. Στις νίκες επέστρεψε η νταμπλούχος ομάδα των Βριλησσίων που ξεπέρασε εύκολα με 3-0 του ΑΕΒΑΣ, ενώ με το ίδιο σκορ, 3-0 επικράτησε στην Κυψέλη και ο Πανελλήνιος του Άρη. Στο τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ο γηπεδούχος Ηρακλής, παρά το προβάδισμά του, δεν κατάφερε να κόψει βαθμό από το φιλόδοξο Φιλαθλητικό. Τέλος ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 της ΕΑ Λάρισας, αφήνοντας για 12η αγωνιστική τη θεσσαλική ομάδα χωρίς πόντο.

    Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής

    Ηρακλής-Φιλαθλητικός 1-3 (29-27, 19-25, 17-25, 26-28) Βριλήσσια-Βύρωνας 3-0 (25-17, 25-15, 25-10) Σίρις Σερρών-Απολλώνιος 3-2 (19-25, 25-19, 21-25, 25-19, 25-20) Μαρκόπουλο-Παναθηναϊκός 1-3 (22-25, 25-19, 17-25, 23-25) Πανελλήνιος-Άρης 3-0 (25-12, 25-14, 25-19) Ολυμπιακός-ΕΑ Λάρισας 3-0 ( 25-20, 25-14, 25-22)

    Η βαθμολογία (σε 12 αγώνες)

    1. Παναθηναϊκός 35β. (36-6) 2. Φιλαθλητικός 31 (33-8) 3. Πανελλήνιος 27 (32-15) 4. Απολλώνιος 25 (29-18) 5. Μαρκόπουλο 23 (25-17) 6. Βριλήσσια 16 (23-24) 7. Σίρις Σερρών 14 (20-26) -. Ολυμπιακός 14 (19-27) 9. Άρης Θεσ. 11 (17-29) 10. Ηρακλής 10 (15-27) -. Βύρωνας 10 (14-30) 12. Λάρισα 0 (2-36)

    [09] Αθλητισμός

    Στις "16" του Κυπέλλου ΕΗF η Αναγέννηση

    15/1/2005 10:05:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ Γυναικών χάντμπολ, πήρε απόψε η Αναγέννηση Άρτας από την πορτογαλική Μαδέϊρα και προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας χάντμπολ γυναικών. Στον επαναληπτικό της πορτογαλικής πόλης οι γηπεδούχες δεν κατάφεραν να καλύψουν την διαφορά των 14 τερμάτων που είχε πάρει η ομάδα της Ηπείρου, με τη νίκη της 40-26 στο πρώτο ματς και έτσι παρά το νικηφόρο 40-30 (ημ. 19-15) της Μαδεϊρα, οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες ήταν αυτές που πανηγύρισαν τελικά την πρόκρισή τους στην Δ φάση της διοργάνωσης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 15 January 2005 - 21:52:13 UTC