Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε πύρινο κλοιό η Αυστραλία
  • [02] Επιθέσεις αυτοκτονίας στο κέντρο της Βαγδάτης
  • [03] Λύση για τους επιτυχόντες του ’98
  • [04] Προειδοποίηση για τσουνάμι στην Ιαπωνία
  • [05] Επαφές Αμπάς με Χαμάς
  • [06] Διαψεύδονται αμερικανικές επιχειρήσεις στο Ιράν
  • [07] "Φωτιά" στο Ντάλας
  • [08] Κυρώσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές

    [01] Κόσμος

    Για 4η ημέρα Σε πύρινο κλοιό η Αυστραλία

    19/1/2005 7:34:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Μαίνονται οι πυρκαγιές, για 4η ημέρα, σε λόφους με θαμνώδη βλάστηση κοντά στο Περθ, την πρωτεύουσα της Πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας. Πάνω από 300 πυροσβέστες καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών, που τροφοδοτούνται από τις υψηλές θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου και τους θυελλώδεις ανέμους, που ξεπερνούν τα 50 χλμ/ώρα. Την περασμένη εβδομάδα, εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιές που μαίνονταν στην Χερσόνησο Έιρε στη νότιο Αυστραλία.

    Έργο εμπρηστών

    Εκπρόσωπος των δυνάμεων κατάσβεσης δήλωσε πως "η πυρκαγιά-που αποτελεί τη σύγκλιση δύο διαφορετικών μετώπων, τα οποία αποτελούν έργο εμπρηστών-έχουν απανθρακώσει έως σήμερα περισσότερα από 14.000 εκτάρια εθνικού πάρκου. Η προβληματική περιοχή έχει μέτωπο μόλις 200 μ, όμως εξαπλώνεται ταχύτατα προς την αστική ζώνη λόγω της φύσεως του εδάφους. Αυτό, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους, παρεμποδίζει το έργο της κατάσβεσης".

    [02] Ιράκ

    10 νεκροί - 11 τραυματίες Επιθέσεις αυτοκτονίας στο κέντρο της Βαγδάτης

    19/1/2005 8:10:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/1/2005 9:48:29 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σε τριπλή επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα στο κέντρο της Βαγδάτης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή του ιρακινού Υπουργείου Εσωτερικών. Το πρώτο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά στην πρεσβεία της Αυστραλίας στις 06.05(ώρα Ελλάδος) με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο Ιρακινοί και να τραυματιστούν έξι, ενώ το δεύτερο αυτοκίνητο ανατινάχτηκε πέντε λεπτά αργότερα κοντά στο νοσοκομείο Αλ Αλουίγια, στο κέντρο της Βαγδάτης προκαλώντας τον θάνατο έξι ανθρώπων. Το τρίτο παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στη Βαγδάτη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν πέντε . Η έκρηξη έγινε στην είσοδο ιρακινής στρατιωτικής βάσης.

    Έκρηξη στην επικαλούμενη "Πράσινη Ζώνη

    Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην επικαλούμενη "Πράσινη Ζώνη", τον υπερφρουρούμενο τομέα στο κέντρο της Βαγδάτης όπου στεγάζονται η αμερικανική πρεσβεία και η έδρα της ιρακινής κυβέρνησης.

    Ο τομέας της Πράσινης Ζώνης αποτελεί συχνό στόχο για βλήματα όλμου και ρουκέτες. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποιο στοιχείο για το ποια μπορεί να υπήρξε η αιτία της έκρηξης.

    [03] Κοινωνία

    Μοριοδότηση κατά 50% Λύση για τους επιτυχόντες του 98

    19/1/2005 9:15:00 πμ

    Πηγή: NET 105,8

    Τη διαβεβαίωση ότι θα προσληφθούν όλοι οι επιτυχόντες του διαγωνισμού του 1998 μετά την κατάρτιση του τελικού πίνακα και ανεξάρτητα αν έχουν προχωρήσει σε προσφυγές ή όχι, έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για τη μοριοδότηση των συμβασιούχων, που άρχισε την Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Ωστόσο, ο κ. Παυλόπουλος διευκρίνισε ότι δεν θα προσληφθούν οι επιλαχόντες, όπως διεκδικούν οι ίδιοι. Σημειώνεται πως το νομοσχέδιο προβλέπει μοριοδότηση κατά 50% σε όσους συμβασιούχους δεν έχουν περιληφθεί στο προεδρικό διάταγμα, τη δημιουργία κυλιόμενου πίνακα του ΑΣΕΠ και την καθιέρωση ατομικών συνεντεύξεων, την ευθύνη των οποίων θα έχει το ΑΣΕΠ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αντιρρήσεις της ΑΔΕΔΥ στο νόμο για συμβασιούχους

    [04] Κόσμος

    Χωρίς προβλήματα Προειδοποίηση για τσουνάμι στην Ιαπωνία

    19/1/2005 9:14:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/1/2005 10:56:02 πμ)

    Συναγερμό για τσουνάμι σήμαναν σήμερα οι ιαπωνικές αρχές σε ένα νησιωτικό σύμπλεγμα νότια του Τόκιο, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ που συγκλόνισε το πρωί τις ανατολικές ακτές της χώρας. Το τσουνάμι που προκλήθηκε είχε ύψος 30 εκατοστών, ενώ οι 25.000 κάτοικοι του νησιωτικού συμπλέγματος Ιζυ, δεν εγκατέλειψαν τις εστίες τους. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και το επίκεντρο του ήταν στον Ειρηνικό, 300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τόκιο. Νωρίτερα, η ιαπωνική τηλεόραση μετέδωσε ότι ένα τσουνάμι ύψους 50 εκατοστών αναμένεται να πλήξει το νησιωτικό σύμπλεγμα γύρω στις 09.30 (ώρα Ελλάδος).

    [05] Μ. Ανατολή

    Μεγάλη η πίεση από Ισραήλ Επαφές Αμπάς με Χαμάς

    19/1/2005 9:50:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - BBC

    Ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν αργά το βράδυ της Τρίτης στη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης συλλαμβάνοντας 16 Παλαιστινίους, καθώς νωρίτερα ένας άνδρας των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκε και 7 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας μέλους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Αμέσως μετά την επίθεση, ο Αριέλ Σαρόν συγκάλεσε για σήμερα έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, ενώ ζητήθηκε επιτακτικά από τον νέο ηγέτη των Παλαιστινίων να αναλάβει άμεση δράση κατά των τρομοκρατών. Με στόχο τον τερματισμό των επιθέσεων, ο Μαχμούντ Αμπάς άρχισε ήδη συναντήσεις με στελέχη των παλαιστινιακών οργανώσεων Φατάχ, Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ - ενώ η οργάνωση Ταξιαρχίες του Αλ Ακσα ανακοίνωσε από μόνη της ότι σταματά τις επιθέσεις. Τα ξημερώματα της Τετάρτης ανακοινώθηκε πως, εντός των ημερών, οι παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας θα αναπτυχθούν στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, προκειμένου να αποτραπούν επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων.

    Δυνάμεις ασφαλείας στη μεθόριο

    Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο Αμπάς είχε συνάντηση με τους επικεφαλής των παλαιστινιακών δυνάμεων και με ηγετικά στελέχη της Χαμάς , υπό τη σκιά μίας νέας βομβιστικής επίθεσης.

    Μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, ο αρχηγός της Δημόσιας Ασφάλειας, ταγματάρχης Αμπντέλ Ράζεκ αλ Μαζάιντεχ, δήλωσε πως "βρίσκονται καθ οδόν ρυθμίσεις για την ανάπτυξη δυνάμεων ασφαλείας στη μεθόριο εντός διημέρου, προκειμένου να αποτραπούν παραβιάσεις ".

    "Αμφότερες οι πλευρές εξέφρασαν το αμοιβαίο ενδιαφέρον τους για την επίτευξη των συμφερόντων του λαού μας και για τη διατήρηση της εθνικής ενότητας. Στις ερχόμενες ημέρες αναμένονται νέες συναντήσεις", τόνισε ο εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα, Σάμι Αμπού Ζούχρι.

    Ο Παλαιστίνιος ηγέτης βρίσκεται μεταξύ διασταυρούμενων πυρών, αφενός των ενόπλων παλαιστινιακών οργανώσεων και αφετέρου του Ισραήλ, που θέτει τον τερματισμό των επιθέσεων ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών.

    Υπενθυμίζεται πως το Ισραήλ διέκοψε τις σχέσεις του με τη νέα παλαιστινιακή ηγεσία, έπειτα από μία πολύνεκρη επίθεση στη μεθόριο την περασμένη εβδομάδα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέο αιματοκύλισμα στη Γάζα

    "Μέρος της Αρχής οι Ταξιαρχίες του Αλ Άκσα"

    [06] Κόσμος

    "Δεν μπορούν να εισέλθουν τόσο εύκολα" Διαψεύδονται αμερικανικές επιχειρήσεις στο Ιράν

    19/1/2005 10:21:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/1/2005 11:50:05 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ιρανός αξιωματούχος διέψευσε τις αποκαλύψεις του αμερικανικού περιοδικού "New Yorker" ότι Αμερικανοί κομμάντος εκτελούν αναγνωριστικές επιχειρήσεις στο Ιράν από το καλοκαίρι του 2004, για να εντοπίσουν τους πυρηνικούς στόχους. "Αμερικανοί κομμάντος δεν μπορούν να εισέλθουν τόσο εύκολα στο Ιράν για να κάνουν κατασκοπεία, θα ήταν πολύ απλοϊκό να δεχτούμε μια τέτοια άποψη. Ξέρουμε τα σύνορά μας", τόνισε ο Αλί Αγά Μοχαμαντί, εκπρόσωπος του ιρανικού Ανωτάτου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Πρόκειται για ψυχολογική καμπάνια ενάντια στην Ισλαμική Δημοκρατία, επεσήμανε ο Ιρανός αξιωματούχος. Ωστόσο, το ιρανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο IRIB εγκωμίασε σήμερα τη στάση της Ε.Ε απέναντι στις απειλές του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους. Το IRIB, το οποίο αντανακλά την επίσημη θέση του καθεστώτος, τόνισε ότι παρά τις απειλές της Ουάσινγκτον, η Ε.Ε εμμένει στην απόφασή της να συνεχίσει τη διπλωματική διαδικασία με το Ιράν.

    Η Τεχεράνη δε φοβάται τις απειλές

    Επίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε στις δηλώσεις Μπους ότι δεν αποκλείει μια στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν, προσθέτοντας ότι προτιμά να χρησιμοποιήσει τη διπλωματία για να εμποδίσει το Ιράν να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα.

    Ο Ιρανός πρώην πρόεδρος Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί δήλωσε χθες ότι η Τεχεράνη δε φοβάται τις απειλές των εχθρών της στο εξωτερικό, αλλά προειδοποίησε τις ΗΠΑ να μην επιτεθούν στο Ιράν.

    Το Ιρανικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ δε θα τολμήσουν να επιτεθούν στο Ιράν και ότι η ιρανική αμυντική βιομηχανία είναι πλέον σε θέση να σταματήσει οποιονδήποτε εχθρό.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αμερικανικές επιχειρήσεις στο Ιράν;

    [07] Αθλητισμός

    "Φωτιά" στο Ντάλας

    19/1/2005 10:12:00 πμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Έσπασαν τα καλάθια στο Ντάλας με τους Μάβερικς και τους Ουίζαρντς να πετυχαίνουν συνολικά 257 πόντους, στο μεταξύ τους παιχνίδι με τους πρώτους να παίρνουν τη νίκη με . 137-120. Στο ίδιο παιχνίδι οι Στάκχαους, Νοβίτσκι, Φίνλεϊ και Τέρι των Μαβέρικς, κατάφεραν να σκοράρουν πάνω από 25 πόντους ο καθένας, κάτι που γίνεται για τρίτη φορά στην ιστορία του ΝΒΑ. Πρώτος σκόρερ των Τεξανών ήταν ο Νοβίτσκι που πέτυχε 28, ξεπερνώντας τους 10.000 πόντους στην καριέρα του. Με ήρωα τον Κρις Ουέμπερ (32π, 13ρ, 6ασ, 4κλ) οι Κινγκς ξεπέρασαν χωρίς απώλειες το εμπόδιο των Μπλέιζερς, ενώ οι Νάγκετς στην "Κι Αρίνα" πήραν τη νίκη επί των Σόνικς, στην παράταση με τον Ερλ Μπόουκινς, να πετυχαίνει 15 πόντους σε αυτό το διάστημα!

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία

    Ντάλας Μάβερικς-Ουάσιγκτον Ουίζαρντς: 137-120

    Ντάλας Μάβερικς: Χάουαρντ 10, Νοβίτσκι 28, Νταμπίερ 6, Φίνλεϊ 25, Τέιρ 26, Στάκχαους 29, Μπράντλεϊ 4, Χέντερσον 5, Χάρις 4, Αρμστρονγκ, Μ'Μπενγκά.

    Ουάσιγκτον Ουίζαρντς: Τζέφρις 8, Τζέιμσον 27, Χέιγουντ 2, Αρίνας 43, Ντίξον 19, Τόμας 5, Χέιζ 9, Πρόφιτ 3, Ουόκερ, Ράφιν 4.

    Σακραμέντο Κινγκς-Πόρτλαντ Μπλέιζερς: 113-107 (παράταση)

    Σακραμέντο Κινγκς: Στογιάκοβιτς 6, Ουέμπερ 32, Μίλερ 16, Μόμπλεϊ 20, Μπίμπι 14, Έβανς 12, Σονγκάιλα 8, Χάους, Μάρτιν 5.

    Πόρτλαντ Μπλέιζερς: Πάτερσον 23, Ράτλιφ 8, Πρζιμπίλα 17, Βαν Έξελ 30, Στούνταμαϊρ 21, Αντερσον 4, Αουτλο 2, Τόμας 2, Τέλφερ.

    Ορλάντο Μάτζικ-Ντιτρόιτ Πίστονς: 103-101

    Ορλάντο Μάτζικ: Χιλ 8, Χάουαρντ 9, Κέιτο 8, Τούρκογλου 29, Φράνσις 32, Μπατί 4, Κρίστι 9, ΝτεΚλερκ, Νέλσον 4, Γκάριτι, Όγκμον.

    Ντιτρόιτ Πίστονς: Πρινς 10, Ρ. Ουάλας 17, Μπ. Ουάλας 10, Χάμιλτον 26, Μπίλαπς 12, Χάντερ 14, ΜακΝτάις 6, Ντουπρί, Γκόλντγουαϊρ 6.

    Χιούστον Ρόκετς-Ιντιάνα Πέισερς: 74-87

    Χιούστον Ρόκετς: Χάουαρντ 9, ΜακΓκρέιντι 28, Μινγκ 21, Σούρα 10, Ουέσλι 4, Πάτζετ, Μουτόμπο, Μπάρι 2.

    Ιντιάνα Πέισερς: Τζ. Τζόουνς, Ο'Νιλ 27, Φόστερ 11, Μίλερ 9, Τίνσλεϊ 28, Τζόνσον, Φρ. Τζόουνς 8, Μπέντερ 4, Πόλαρντ, Κάρι.

    Σιάτλ Σουπερσόνικς-Ντένβερ Νάγγετς: 110-116 (παράταση)

    Σιάτλ Σουπερσόνικς: Έβανς 1, Λιούις 17, Τζέιμς 4, Αλεν 17, Ράιντνουρ 8, Ραντμάνοβιτς 25, Ντάνιελς 20, Κόλισον 2, Φόρτσον 16.

    Ντένβερ Νάγγετς: Αντονι 10, Έλσον 7, Κάμπι 25, Μπάκνερ 8, Μίλερ 30, Τζόνσον 9, Ράσελ 7, Ουάιτ 2, Μπόουκινς 18.

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

    ΑΝΑΤΟΛΗ

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ Βοστώνη 17-20 Νέα Υόρκη 17-20 Φιλαδέλφεια 17-20 Τορόντο 16-23 Νιού Τζέρσεϊ 13-24

    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κλίβελαντ 23-14 Ντιτρόιτ 22-15 Ιντιάνα 19-17 Σικάγο 17-18 Μιλγουόκι 13-23

    ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Μαϊάμι 28-11 Ουάσινγκτον 22-15 Ορλάντο 21-16 Σάρλοτ 8-26 Ατλάντα 7-28

    ΔΥΣΗ

    ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Σαν Αντόνιο 31-9 Ντάλας 24-12 Χιούστον 21-18 Μέμφις 20-18 Νέα Ορλεάνη 5-32

    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Σιάτλ 27-10 Μινεσότα 19-18 Ντένβερ 16-21 Πόρτλαντ 15-23 Γιούτα 14-26

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ Φοίνιξ 31-8 Σακραμέντο 26-11 Λ.Α. Λέικερς 20-16 Λ.Α. Κλίπερς 18-19 Γκόλντεν Στέιτ 12-27

    [08] Οικονομία

    Και δέσμευση καταθέσεων Κυρώσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές

    19/1/2005 10:49:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Στη δέσμευση του 50% των καταθέσεων, την απαγόρευση παραλαβής δηλώσεων και χορήγησης πιστοποιητικών για μεταβίβαση υπηρεσιακών στοιχείων, θα προχωρούν άμεσα οι εφορίες, τα ελεγκτικά κέντρα και το ΣΔΟΕ στην περίπτωση που διαπιστώνεται ληξιπρόθεσμη οφειλή για το δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ, λήψη και χρήση εικονικών και πλαστών φορολογικών στοιχείων αξίας άνω των 300.000 ευρώ ή ύπαρξη περισσοτέρων του ενός ΑΦΜ. Αντίθετα, ελαστικότερες θα είναι οι διαδικασίες στην περίπτωση που τα μέτρα αφορούν μισθωτούς και συνταξιούχους. Όπως ορίζεται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, η δέσμευση του 50% δεν αφορά ποσά μισθών ή συντάξεων που κατατίθενται στους λογαριασμούς φυσικών προσώπων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 19 January 2005 - 9:55:44 UTC