Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεξίωση για Δικαστικούς στο Προεδρικό Μέγαρο
  • [02] Reality για καρπερούς
  • [03] Επαφές Παπανδρέου εν όψει Συνεδρίου
  • [04] Ανοιχτοί οι δρόμοι
  • [05] Πολύνεκρο δυστύχημα στο Νεπάλ
  • [06] Άθικτη μούμια ηλικίας... 4.000 ετών!
  • [07] Γονείς βίαζαν τις ανήλικες κόρες τους
  • [08] Ελεύθεροι Κινέζοι όμηροι
  • [09] "Θα συλληφθεί ο Τσάλαμπι"

    [01] Πολιτική

    Μονοπώλησε το ενδιαφέρον το παραδικαστικό κύκλωμα Δεξίωση για Δικαστικούς στο Προεδρικό Μέγαρο

    21/1/2005 11:11:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Δεξίωση στα μέλη του δικαστικού σώματος παρέθεσε την Παρασκευή το βράδυ, ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, την τελευταία ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στη δεξίωση παρέστησαν εκπρόσωποι του δικαστικού χώρου, πολιτικοί, πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, Πρόεδροι των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, χαιρέτισε όλους τους προσκεκλημένους δια χειραψίας. Όπως ήταν αναμενόμενο, το θέμα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον ήταν οι αποκαλύψεις για τα κυκλώματα διαφθοράς στη Δικαιοσύνη.

    Φως στο παραδικαστικό κύκλωμα

    Οι εξελίξεις στις υποθέσεις επίορκων δικαστικών που φέρονται να έστηναν δίκες έναντι αδράς αμοιβής είναι τις τελευταίες μέρες ραγδαίες.

    Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς, διέταξε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών στην Εμπορική Τράπεζα της ανακρίτριας Τόνιας Ηλία και του Αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, μετά τις εις βάρος τους καταγγελίες για ύποπτες αποφυλακίσεις κατηγορουμένων σε υποθέσεις ναρκωτικών.

    Παράλληλα, μπαίνουν στο μικροσκόπιο όλες οι δικογραφίες που εμπλέκεται ο Αρχιμανδρίτης, είτε ως ενάγων είτε ως εναγόμενος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια Τόνια Ηλία οδηγείται στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, ενώ οι υπόλοιποι που εμπλέκονται στο ίδιο κύκλωμα, θα μετατεθούν προσωρινά σε άλλες πόλεις.

    Σε ότι αφορά τον Αρχιμανδρίτη Ιακωβο Γιοσάκη, τις επόμενες μέρες αναμένεται να περάσει την πόρτα του Εισαγγελέα.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτονται η δράση του δεν περιορίζεται μόνο στο παραδικαστικό κύκλωμα.

    Ο Ιάκωβος Γιοσάκης, φέρεται ως εγκέφαλος κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας, μια υπόθεση για την οποία ουδέποτε κλήθηκε να λογοδοτήσει.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ανοίγουν οι λογαριασμοί δικαστικών

    [02] Παράξενα

    Τεστ γονιμότητας on camera Reality για καρπερούς

    22/1/2005 12:01:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Digital Spy

    Ξεπέρασε και πάλι τον εαυτό της σε αρρωστημένη φαντασία η εταιρεία παραγωγής reality τηλεπαιχνιδιών, Endemol. Αυτή τη φορά έστησε ένα reality show για να βρει τον άντρα με το "γρηγορότερο" σπέρμα. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, η οποία θα μεταδοθεί μέσα στο 2005 από κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης, 12 διαγωνιζόμενοι θα κάνουν τις δωρεές τους σε μία τράπεζα σπέρματος. Οι "δωρεές" θα μεταφερθούν στη συνέχεια, σε ένα τηλεοπτικό στούντιο στην Κολωνία, όπου και θα τοποθετηθούν σε ένα δοκιμαστικό σωλήνα. Νικητής του ριάλιτι, θα είναι ο άντρας του οποίου το σπέρμα θα φθάσει πρώτο σε μία χημική ουσία, παρόμοια με αυτήν που εκκρίνει το ωάριο μέσα στη μήτρα. Το νέο reality προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο έντονες αντιδράσεις.

    "Επιστημονικό πείραμα"

    Ο επικεφαλής της Endemol στην Γερμανία, Borris Brandt απάντησε στις κατηγορίες τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει γονιμοποίηση των ωαρίων.

    Χαρακτήρισε μάλιστα, το τηλεοπτικό σκουπίδι "ένα επιστημονικό πρόγραμμα", που στόχο έχει να αναδείξει το πρόβλημα χαμηλής γονιμότητας που αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί άντρες

    "Το πρόγραμμα δεν είναι ανήθικο. Απλά δοκιμάζει τις δυνατότητες γονιμότητας" αναφέρει και προσθέτει:

    "Το έπαθλο δεν θα είναι ένα μωρό, αλλά μία πόρσε".

    Ένα μωρό, ίσως πολύ καλύτερο για πολλούς άντρες...

    [03] Πολιτική

    Συναντήθηκε με τον Κώστα Σκανδαλίδη Επαφές Παπανδρέου εν όψει Συνεδρίου

    22/1/2005 12:18:00 πμ

    Ειδήσεις > Πολιτική)&body=Αρχίζει συναντήσεις με στελέχη του Κινήματος. Πιθανότατα από την επόμενη βδομάδα θα αρχίσει περιοδείες

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το πρόγραμμα του μέχρι το Συνέδριο καταρτίζει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες θα αποφασίσει ο ίδιος για τις περιοδείες του, οι οποίες θα αρχίσουν πιθανότατα την προσεχή βδομάδα. Νωρίτερα την Παρασκευή, σε συνάντηση που είχε με τον Συντονιστή για τις Πολιτικές Θέσεις Κώστα Σκανδαλίδη, συζητήθηκαν οι δραστηριότητες που αφορούν το Κίνημα και η πορεία προς το Συνέδριο.

    Ικανοποίηση για τους χειρισμούς στο Βασικό Μέτοχο

    Η συνάντηση με τον κ. Σκανδαλίδη σηματοδοτεί την έναρξη συναντήσεων του κ. Παπανδρέου με στελέχη του Κινήματος τα οποία θα κληθούν να αναλάβουν σημαντικό ρόλο μετά το Συνέδριο και να συμμετέχουν στα κορυφαία όργανα που θα αναδειχθούν από το Συνέδριο.

    Ο κ. Παπανδρέου είναι ικανοποιημένος από την παρουσία του ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τον βασικό μέτοχο, στην οποία ο ίδιος δεν θέλησε να πάρει μέρος, καθώς είχε χαρακτηρίσει το νομοσχέδιο αναξιόπιστο, ανεφάρμοστο και πηγή αδιαφάνειας και διαπλοκής.

    Πάντως, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου δεν έδωσε οδηγία στην ΄Αννα Διαμαντοπούλου να δηλώσει ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα καταργήσει τον ψηφισθέντα νόμο.

    Αν επρόκειτο να δώσει παρόμοια οδηγία θα την έδινε στον αρμόδιο συντονιστή Αλέκο Παπαδόπουλο. Η σχετική δήλωση της κ. Διαμαντοπούλου εκτιμάται ότι ήταν αποτέλεσμα λογικών σκέψεων, αφενός, καθώς το θέμα δεν συζητήθηκε ούτε στο Συντονιστικό Όργανο και επικοινωνιακών αναγκών, άποψη που συμμερίζεται και ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος δεν θέλει να δώσει συνέχεια στο θέμα.

    Αλλωστε, όπως λέει συχνά, δεν πρόκειται να διαγκωνιστεί για τα αξιώματα.

    [04] Κοινωνία

    Ομοφωνία για νέους ελέγχους Ανοιχτοί οι δρόμοι

    22/1/2005 9:06:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: NET 105,8

    Τη Δευτέρα θα αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους οι βαμβακοπαραγωγοί της Λάρισας, του Αλμυρού, των Σερρών και της Πέλλας, οι οποίοι βρίσκονται με τα τρακτέρ παρατεταγμένα, στις άκρες των εθνικών οδών. Το πρωί της Παρασκευής, σε σύσκεψη στο υπουργείο Γεωργίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των βαμβακοπαραγωγών όλης της χώρας, υπήρξε συμφωνία για τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα των νέων ελέγχων σχετικά με τον υπολογισμό του πραγματικού ύψους της παραγωγής. Από τους ελέγχους θα προκύψει αυξημένη επιδότηση, πέραν των 23 δραχμών, επισημαίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ την ίδια ώρα, οι βαμβακοπαραγωγοί επιμένουν στο θέμα της αδιάθετης παραγωγής. Το πρωί του Σαββάτου, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας συγκαλεί στα Τέμπη νομαρχιακή σύσκεψη αγροτικών συλλόγων, συνεταιρισμών, δήμων και άλλων φορέων.

    "Το μαχαίρι στο κόκαλο"

    Με ανοικτούς δρόμους συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Θεσσαλίας.

    Την Παρασκευή,οι βαμβακοπαραγωγοί, κατά την πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη στο Δήμο Αρμενίου, αποφάσισαν να ενδυναμώσουν τα σημεία συγκέντρωσής τους στην εθνική οδό, χωρίς όμως -μέχρι τη Δευτέρα- να κλείσουν τους δρόμους. Στόχος τους, να συγκεντρωθούν 5.000 τρακτέρ στα σημεία των μπλόκων.

    Από τους ελέγχους θα προκύψει αυξημένη επιδότηση, πέραν των 23 δραχμών, επεσήμανε την Παρασκευή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Μπασιάκος, ωστόσο οι βαμβακοπαραγωγοί της Θεσσαλίας επέμειναν στο θέμα της αδιάθετης παραγωγής.

    Ο υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι αποφασισμένος να βάλει "το μαχαίρι στο κόκαλο", δεν έχει δεσμεύσεις και δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος.

    Ευθύνες στην κυβέρνηση για το αδιέξοδο επιρρίπτει το ΠΑΣΟΚ ενώ τάσσεται κατά των ακραίων μορφών αγώνα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ομοφωνία για νέους ελέγχους

    [05] Κόσμος

    Λεωφορείο έπεσε σε γκρεμό 100 μ. Πολύνεκρο δυστύχημα στο Νεπάλ

    22/1/2005 9:33:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters - ΑΠΕ

    Τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 12 τραυματίστηκαν όταν ένα λεωφορείο που μετέφερε τους προσκεκλημένους ενός γάμου έπεσε σε χείμαρρο στο δυτικό Νεπάλ. Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 60 άνθρωποι, ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε γκρεμό βάθους 100 μέτρων, για να καταλήξει στο ρέμα. Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνεται και ο γαμπρός, ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι η νύφη. Το δυστύχημα έγινε στην περιοχή του Πιουτάν, που απέχει 325 χιλιόμετρα δυτικά του Κατμαντού. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, το λεωφορείο ήταν υπερπλήρες και πολλοί από τους επιβάτες του ταξίδευαν στην οροφή του οχήματος. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται και οι αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός των νεκρών πιθανότατα θα αυξηθεί.

    [06] Τεχνολογία

    Παλαιότερη από του Τουταγχαμών Άθικτη μούμια ηλικίας... 4.000 ετών!

    22/1/2005 9:54:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μια τέλεια διατηρημένη μούμια, ηλικίας άνω των 3.500 ετών, ανακάλυψε ομάδα Ιαπώνων αρχαιολόγων σε ασύλητο τάφο στον αρχαιολογικό χώρο του Βόρειου Νταχσούρ, στην Αίγυπτο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου Βασέντα του Τόκιο, Σακούτζι Γιοσιμούρα, η μούμια ανήκε σε έναν άνδρα και βρισκόταν μέσα σε μια ξύλινη, σφραγισμένη σαρκοφάγο. Είναι ηλικίας 3.500-4.000 ετών, δηλαδή ανάγεται σε μια εποχή παλαιότερη από του Τουταγχαμών, ο οποίος υπήρξε βασιλιάς της Αιγύπτου από το 1336 ως το 1327 π.Χ. Η μούμια φέρει μια μάσκα σε ζωηρά μπλε και κόκκινα χρώματα και παρουσιάζει σημαντικό αρχαιολογικό ενδιαφέρον γιατί έχει διατηρηθεί τέλεια και δεν έχει υποστεί φθορές, όπως αναφέρουν οι ερευνητές στην ιστοσελίδα τους. Η σαρκοφάγος ήταν βαμμένη κίτρινη και καλυμμένη με γαλάζια ιερογλυφικά, πράγμα που σημαίνει πως ο νεκρός ήταν ανώτατος αξιωματούχος.

    Σχετικά Links:

    Πανεπιστήμιο Βασέντα

    [07] Κοινωνία

    Παραπέμπονται στο μικτό ορκωτό δικαστήριο Γονείς βίαζαν τις ανήλικες κόρες τους

    22/1/2005 10:23:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πατέρας και μητέρα στη Θεσσαλονίκη φέρονται ότι ασελγούσαν σε βάρος των δύο ανήλικων κοριτσιών τους και καλούσαν και φίλο τους να συμμετάσχει στις αποτρόπαιες πράξεις τους. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν τα δύο κοριτσάκια ηλικίας 6 και 3 χρόνων τότε, εξομολογήθηκαν στον παππού και στη γιαγιά τους το δράμα που ζούσαν. Οι γονείς, όπως και ακόμη ένα άτομο, παραπέμπονται στο μικτό ορκωτό δικαστήριο κατηγορούμενοι για βιασμό κατά συρροή και κατ εξακολούθηση, για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων και αιμομιξία.

    Επί τρεις μήνες

    Όπως διαπιστώθηκε, οι γονείς αλλά και το τρίτο άτομο που παραπέμπεται, ασελγούσαν τουλάχιστον επί τρεις μήνες σε βάρος των παιδιών και συγκεκριμένα στο διάστημα από τον Απρίλιο του 2002 μέχρι τον Ιούλιο του 2002.

    Τα κοριτσάκια τα οποία ήταν τρομοκρατημένα, είπαν επίσης στους κοινωνικούς λειτουργούς ότι και άλλα άτομα επιδίδονταν μπροστά στα μάτια τους σε σεξουαλικές πράξεις.

    [08] Ιράκ

    Σύμφωνα με το Αλ Αραμπίγια Ελεύθεροι Κινέζοι όμηροι

    22/1/2005 10:54:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/1/2005 11:49:06 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Απελευθερώθηκαν οι οκτώ κινέζοι όμηροι που είχαν απαχθεί από ένοπλη οργάνωση στο Ιράκ και παραδόθηκαν σε ομάδα Μουσουλμάνων που είχαν δράσει ως ενδιάμεσοι στην υπόθεση, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια επικαλούμενο ανακοίνωση της οργάνωσης. Η ανακοίνωση περιλαμβάνεται σε βιντεοταινία στην οποία ανακοινώνεται πως οι όμηροι απελευθερώνονται αφού η Κίνα συμβούλεψε τους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στο Ιράκ. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την κινεζική κυβέρνηση.

    Είχαν απειλήσει πως θα τους σκότωναν

    "Οι οκτώ Κινέζοι απελευθερώθηκαν και θα παραδοθούν στην Επιτροπή των Ουλεμάδων", δήλωσε ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου στη Βαγδάτη αναφερόμενος στην ανακοίνωση των απαγωγέων που δηλώνουν ότι ανήκουν στην ταξιαρχία Νουάμααν του Κινήματος Ισλαμικής Αντίστασης.

    Η Επιτροπή των Ουλεμάδων είχε μεσολαβήσει επιτυχώς και στην απελευθέρωση των επτά κινέζων ομήρων τον Απρίλιο του 2004.

    Την Παρασκευή, οι απαγωγείς ανακοίνωσαν ότι είναι έτοιμοι να δείξουν "οίκτο" απέναντι στους Κινέζους ομήρους, αν το Πεκίνο απαγορεύσει στους κινέζους πολίτες να ταξιδεύουν στο Ιράκ.

    Την περασμένη Τρίτη οι απαγωγείς είχαν απειλήσει, μέσω μηνύματος που περιλαμβανόταν σε βιντεοταινία την οποία μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, ότι θα σκοτώσουν τους ομήρους, εάν το Πεκίνο δεν "αποσαφηνίσει τη θέση του για το Ιράκ" εντός 48 ωρών.

    [09] Ιράκ

    "Θα συλληφθεί ο Τσάλαμπι"

    22/1/2005 11:13:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/1/2005 11:54:22 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η ιρακινή κυβέρνηση θα προχωρήσει στη σύλληψη του ηγέτη του Ιρακινού Εθνικού Κογκρέσου, Άχμεντ Τσάλαμπι, ο οποίος διεκδικεί την πρωθυπουργία στις εκλογές της 30ής Ιανουαρίου, με την κατηγορία ότι διέβαλε το υπουργείο Άμυνας. "Θα τον συλλάβουμε και θα τον παραδώσουμε στην Ιντερπόλ. Θα τον συλλάβουμε στηριζόμενοι σε γεγονότα ότι θέλησε να διαβάλει το υπουργείο και τον υπουργό Άμυνας", δήλωσε ο μεταβατικός υπουργός Άμυνας, Χάζιμ αλ-Σάαλαν, στην τηλεόραση του Αλ Τζαζίρα και πρόσθεσε πως αυτό θα γίνει μετά το τέλος της γιορτής της θυσίας του Άιντ-αλ Άντχα, η οποία άρχισε την Πέμπτη και τελειώνει την Κυριακή, στα περισσότερα αραβικά κράτη. Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός, Ιγιάντ Αλάουι, προειδοποιεί ότι είναι ανέφικτο να παρεμποδιστούν όλες οι επιθέσεις , λίγες μόνο ημέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές.

    Κατηγορεί τον Σάαλαν για συνεργασία με Χουσεΐν

    Σύμφωνα με το δορυφορικό κανάλι, ο Σάαλαν δήλωσε πως ο Τσάλαμπι θα παραδοθεί στην Ιντερπόλ εξαιτίας της ερήμην καταδίκης του από ιορδανικό δικαστήριο το 1992 για την κατάχρηση εκατομμυρίων δολαρίων από την Petra Bank, η κατάρρευση της οποίας το 1989 συγκλόνισε το πολιτικό και οικονομικό σύστημα της Ιορδανίας.

    Ο Τσάλαμπι, ιδρυτής και διευθυντής της τράπεζας στη διάρκεια των πολλών ετών που έζησε στη χώρα, αρνείται κάθε κατηγορία.

    Ο Σάαλαν ανέφερε σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα Ασάρκ αλ-Άουσατ, που έχει την έδρα της στο Λονδίνο, πως θα δώσει εντολή για τη σύλληψη του Τσάλαμπι, επειδή ο τελευταίος κατηγόρησε σε μία συνέντευξη τον υπουργό Άμυνας ότι καταχράστηκε 500 εκατομμύρια δολάρια από το υπουργείο και διοχέτευσε έγγραφα σε ιστοσελίδα στο ίντερνετ όπου κατηγορεί τον Σάαλαν ότι συνδεόταν με την κυβέρνηση του Σαντάμ Χουσεΐν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 22 January 2005 - 9:54:22 UTC