Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πακέτο μέτρων για την ανάπτυξη
  • [02] "Υπό όρους εκεχειρία με το Ισραήλ"
  • [03] Δράση κατά των φυσικών καταστροφών
  • [04] Δολοφονήθηκαν 15 Ιρακινοί στρατιώτες
  • [05] Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ο Καραμανλής
  • [06] Προκλητικός και επιθετικός ο Λεπέν
  • [07] Σκληρά μέτρα "βλέπει" ο Αλαβάνος
  • [08] "Έστι ουν τραγωδία..."
  • [09] Μέτωπο συνταξιούχων κατά Πούτιν
  • [10] ΠΑΟΚ: Εκτός και ο Γιασεμάκης
  • [11] Έτοιμοι για ανακωχή με το Ισραήλ FDLP και FPLP
  • [12] Μακροχρόνια στρατηγική για την Παιδεία
  • [13] Τα μαντήλια στους νέους προσκόπους επέδωσε ο Πρόεδρος
  • [14] Αισιοδοξία στον Ιωνικό
  • [15] Σχέδιο Π.Δ. στο ΣτΕ για τα συνεργεία αυτοκινήτων
  • [16] Χέρι-χέρι Σάλκε και Μπάγερν Μονάχου
  • [17] Σε λίγες μέρες ο νέος Πρωθυπουργός της Ουκρανίας
  • [18] Ασταμάτητη η Τσέλσι

    [01] Οικονομία

    "Καταπέλτης" η απάντηση EcoFin Πακέτο μέτρων για την ανάπτυξη

    22/1/2005 12:17:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/1/2005 2:55:50 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Τις πολιτικές που θα εφαρμόσει το υπουργείο Ανάπτυξης για το 2005, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο αναπτυξιακό περιβάλλον στη χώρα μας, συζήτησαν το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός με τον υπουργό Ανάπτυξης, Δημήτρη Σιούφα. "Καταπέλτη" χαρακτήρισε ο κ. Σιούφας την απαντητική επιστολή τής Κομισιόν προς στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που δικαιώνει την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην απογραφή. Στη συνέχεια, ο κ. Καραμανλής ενημερώθηκε από τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη, για τις επαφές που είχε στα πλαίσια του Eurogroup και EcoFin στις Βρυξέλλες. Όπως δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης, το κλίμα είναι θετικό και, παρά το γεγονός ότι υπάρχει κάποιος προβληματισμός, δεν τίθεται θέμα επιτήρησης.

    "Η απόφαση για την απογραφή δικαιώνεται στο ακέραιο"

    Αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε από την επιστολή των δύο πρώην υπουργών Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου και Ν. Χριστοδουλάκη, στην οποία εξέθεταν τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την απογραφή και στην απάντηση που έλαβαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Σιούφας δήλωσε: "Το ΠΑΣΟΚ κατάφερε το ακατόρθωτο. Προσπαθώντας να πλήξει την κυβέρνηση, θυσιάζοντας ακόμα και τα συμφέροντα της χώρας, κατάφερε να εκθέσει την δική του πολιτική στην οικονομία".

    Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η απαντητική επιστολή της Ε.Ε. "στο ατυχές μνημόνιο των επιστολογράφων του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα της απογραφής, είναι αποστομωτική, είναι καταπέλτης".

    Ο κ. Σιούφας ανέφερε ακόμη στη δήλωσή του ότι "αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η στείρα αντιπολιτευτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και η εμμονή του στην εικονική πραγματικότητα. Έτσι κυβερνούσε και έτσι αντιπολιτεύεται τώρα".

    Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης πρόκειται να εξειδικεύσει το πακέτο μέτρων για την ανάπτυξη το 2005, "Έτος Ανταγωνιστικότητας".

    Προσπάθεια για μείωση των ελλειμμάτων

    Για τις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες στα συμβούλια Eurogroup και EcoFin ενημέρωσε το Σάββατο τον Πρωθυπουργό ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης.

    "Αναγνωρίζονται οι προσπάθειες που κάνει η ελληνική κυβέρνηση για τη μείωση των ελλειμμάτων που δημιούργησε η προηγούμενη διαχείριση", υπογράμμισε σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο κ. Αλογοσκούφης.

    "Πιστεύω ότι αυτές τις προσπάθειες τις αναγνωρίζει και ο ελληνικός λαός, αφού η μείωση των ελλειμμάτων είναι μια μεγάλη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της χώρας και την επίλυση προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την ανεργία και την ανταγωνιστικότητα", πρόσθεσε ο υπουργός.

    Επίσης, ο κ. Αλογοσκούφης είπε πως η κυβέρνηση περιμένει ότι θα υπάρξει σύσταση από την πλευρά της Κομισιόν μέσα στον Φεβρουάριο, ωστόσο, το σημαντικό είναι πως δεν θα υποχρεωθεί να πάρει πιο σκληρά μέτρα για την οικονομία, καθώς η χώρα πήρε προθεσμία άλλον έναν χρόνο για τη μείωση των ελλειμμάτων της.

    Ερωτηθείς για τη συζήτηση που έχει ανοίξει περί χρηματισμού δημοσιογράφων, υπογράμμισε πως υπάρχουν πολλά θεσμικά ζητήματα στη χώρα και πρέπει να τα λύσουμε, ώστε να λειτουργούμε με βάση τους θεσμούς και τους κανόνες.

    [02] Μ. Ανατολή

    Συνεχίζονται οι επαφές του Αμπάς "Υπό όρους εκεχειρία με το Ισραήλ"

    22/1/2005 1:02:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Έτοιμες για την εφαρμογή αμοιβαίας και υπό όρους εκεχειρίας με το Ισραήλ, είναι οι "Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Άκσα", σύμφωνα με ανακοίνωση η οποία εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Μεταξύ των όρων που θέτει η ένοπλη οργάνωση, η οποία συνδέεται με τη Φατάχ, είναι η αναγγελία από την ισραηλινή κυβέρνηση του τερματισμού των στρατιωτικών επιχειρήσεων και της πολιτικής των επιλεκτικών πολιτικών δολοφονιών , καθώς και η απελευθέρωση των Παλαιστινίων κρατουμένων. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, συνέχισε το βράδυ της Παρασκευής τις συναντήσεις του στη Γάζα, με τους υπευθύνους του κινήματος ισλαμική Τζιχάντ, σε μια προσπάθεια να τους πείσει να τερματίσουν τη βία, δήλωσαν επίσημες πηγές.

    "Να δεσμευθεί το Ισραήλ"

    "Συζητήσαμε όλα τα ζητήματα, περιλαμβανομένης και μιας εκεχειρίας. Ωστόσο, δεν υπάρχει εκεχειρία χωρίς ανταλλάγματα", δήλωσε ένας από τους υπευθύνους της Τζιχάντ, ο Μοχάμεντ αλ-Χίντι, αφήνοντας να εννοηθεί πως το Ισραήλ θα πρέπει σε αυτήν την περίπτωση να δεσμευθεί για ένα αντιστάθμισμα.

    Οι συζητήσεις με τον Αμπάς διεξήχθησαν "σε θετικό κλίμα", πρόσθεσε ο ίδιος.

    [03] Κόσμος

    Δίχως σαφείς όρους Δράση κατά των φυσικών καταστροφών

    22/1/2005 1:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/1/2005 2:47:01 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο στο Κόμπε της Ιαπωνίας οι εργασίες της πενθήμερης διεθνούς διάσκεψης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για τη δημιουργία παγκοσμίου συστήματος προειδοποίησης για τις φυσικές καταστροφές. Στη συνδιάσκεψη έδωσαν το παρών περίπου 4.000 επιστήμονες και αξιωματούχοι από τουλάχιστον 150 χώρες, καθώς και διεθνείς φορείς, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας και η UNESCO. Έπειτα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις, οι μετέχοντες συμφώνησαν στο κείμενο της τελικής διακήρυξης, σύμφωνα με το οποίο είναι απαραίτητο να δοθεί ύψιστη προτεραιότητα σε διεθνές επίπεδο για τη μείωση των κινδύνων από τις φυσικές καταστροφές, αναλόγως με τις δυνατότητες και τα διαθέσιμα αποθέματα των κυβερνήσεων. Στόχος, η μείωση των επιπτώσεων από τις φυσικές καταστροφές, αν και στο κείμενο δεν περιλαμβάνονται ακριβείς όροι και προθεσμίες.

    "Ηθική η δέσμευση"

    Ο επικεφαλής της επιχείρησης αρωγής του ΟΗΕ, Γιαν Έγκελαντ, αναγνώρισε πως η υιοθέτηση της διακήρυξης είναι ουσιαστικά συμβολική. Όπως είπε χαρακτηριστικά, "οι αποφάσεις που ελήφθησαν δεν είναι δεσμευτικές, όμως φέρουν μία ισχυρή ηθική δέσμευση από τα κράτη και τους οργανισμούς".

    Βάσει του σχεδίου δράσεως, οι κυβερνήσεις καλούνται να διαβιβάζουν μετεωρολογικές προβλέψεις από δορυφόρους, να καταρτίσουν χάρτες με τις ζώνες υψηλού κινδύνου, καθώς και να αποφασίσουν στρατηγικές αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών εντός μίας δεκαετίας.

    Επιπλέον, ο ΟΗΕ τίθεται επικεφαλής της διαδικασίας δημιουργίας ενός συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για παλιρροϊκά κύματα στον Ινδικό Ωκεανό, με στόχο να είναι επιχειρησιακά έτοιμο εντός των επόμενων 18 μηνών.

    Επισημαίνεται ότι ο αριθμός των θυμάτων από το σκληρό χτύπημα της 26ης Δεκεμβρίου στη ΝΑ Ασία έχει πλέον ξεπεράσει τις 226.000, ενώ, την ίδια ώρα, μη κυβερνητικές οργανώσεις καταγελούν ότι τους ασκούνται πολιτικές πιέσεις, γεγονός που δημιουργεί εμπόδια στην προσφορά βοήθειας στα θύματα.

    Σχετικά Links:

    Διεθνής Διάσκεψη για τη Μείωση των Καταστροφών

    [04] Ιράκ

    Απαγόρευση κυκλοφορίας στις εκλογές Δολοφονήθηκαν 15 Ιρακινοί στρατιώτες

    22/1/2005 2:59:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δεκαπέντε Ιρακινούς στρατιώτες δολοφόνησε η ριζοσπαστική οργάνωση Ανσάρ αλ Σούνα, που συνδέεται με το τρομοκρατικό δίκτυο Αλ Κάϊντα, όπως αναφέρεται σε μήνυμά της που δημοσιεύτηκε το Σάββατο στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο. Η οργάνωση, η οποία απήγαγε και σκότωσε Ιρακινούς στρατιώτες στο παρελθόν, αναφέρει στο μήνυμά της ότι μέλη της σκότωσαν τους Εθνοφρουρούς "όταν ομολόγησαν τα εγκλήματα που είχαν διαπράξει μαζί με τις δυνάμεις των σταυροφόρων". Σύμφωνα με την οργάνωση, η απαγωγή των 15 "αποστατών" στρατιωτών έγινε στην περιοχή Χιτ. Στο μεταξύ, ο Ιρακινός υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο της Βαγδάτης θα κλείσει στις 29 καις 30 Ιανουαρίου για λόγους ασφαλείας ενόψει των εκλογών. Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι από τις επιθέσεις εναντίον σιιτών στο Ιράκ, που έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες οκτώ ημέρες, μόνο τις 24 τελευταίες ώρες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 27 άνθρωποι, από τους οποίους 12 σε μία γαμήλια τελετή σε επίθεση με παγιδευμένο ασθενοφόρο.

    Απαγόρευση κυκλοφορίας - Κλειστά τα σύνορα

    Στις 15 Ιανουαρίου, η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη με ανακοίνωσή της στο διαδίκτυο για την απαγωγή 15 Ιρακινών στρατιωτών δυτικά της Βαγδάτης.

    Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Φάλαχ αλ-Νακίμπ ανέφερε ότι κατά την εκλογική περίοδο θα ισχύσει και το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά την διάρκεια της νύχτας σε πολλές περιοχές.

    Στις αρχές του μήνα, η Βαγδάτη είχε ανακοινώσει ότι θα κλείσει και τα σύνορά της ενόψει των εκλογών της 30ης Ιανουαρίου.

    [05] Πολιτική

    Εντυπωσιακά τα εκθέματα Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ο Καραμανλής

    22/1/2005 2:53:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (Γαία) επισκέφθηκε το μεσημέρι στην Κηφισιά, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Το Κέντρο Γαία ανήκει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή και περιλαμβάνει εκθέματα, που παρουσιάζουν τη δομή και τις λειτουργίες του πλανήτη Γη. Ο Πρωθυπουργός έμεινε εντυπωσιασμένος από τα εκθέματα του Μουσείου και τόνισε την ανάγκη για μια πολιτική, που σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον. Τον κ. Καραμανλή υποδέχθηκε και ξενάγησε στα εκθέματα του Μουσείου η κα Νίκη Γουλανδρή. "Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας, το σήμερα και το αύριο. Η ευαισθησία, η γνώση και ο σεβασμός είναι κριτήριο αγωγής και πολιτισμού", δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του ο Πρωθυπουργός. Σκοπός του Μουσείου είναι οι νέοι να μυηθούν στις λειτουργίες του φυσικού κόσμου και να ενημερώνονται για τις ενέργειες του ανθρώπου που απειλούν την επιβίωση του.

    Εναλλακτικές πηγές ενέργειας

    Αναφερόμενος στον ρόλο του Μουσείου ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι, τα εκθέματα είναι εντυπωσιακά, το Μουσείο προσφέρει πολύ σημαντικό εκπαιδευτικό έργο, συμβάλλει στην έρευνα για το περιβάλλον και μεταφέρει επίκαιρα μηνύματα για τον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος.

    Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε και για τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας με τα υπέρ και τα κατά, που παρουσιάζουν, όπως η ηλιακή, η πυρηνική, η αιολική, η υδατική, η γεωθερμική και της βιομάζας.

    [06] Πολιτική

    Σε συνέντευξη Τύπου για την τουρκική ένταξη Προκλητικός και επιθετικός ο Λεπέν

    22/1/2005 4:01:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Συνέντευξη Τύπου με κεντρικό θέμα τους λόγους, για τους οποίους δεν πρέπει η Τουρκία να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε σήμερα ο αρχηγός του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος "Εθνικό Μέτωπο" Ζαν Μαρί Λεπέν, που βρίσκεται στη χώρα μας, καλεσμένος του "Ελληνικού Μετώπου" του Μάκη Βορίδη. Ο κ. Λεπέν χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα επιθετική και επικίνδυνη γλώσσα για την Δημοκρατία και διανθίζοντας το λόγο του με αρχαίες ελληνικές ρήσεις, έβαλε τον εαυτό του στην θέση των αρχαίων θεών λέγοντας ότι, η θέση του είναι να κλείσει το μάτι στην Ελληνική Πολιτεία για τα λάθη της, τα οποία είναι επικίνδυνα για την εθνική ανεξαρτησία της χώρας, τα οποία αν συνεχιστούν δεν θα χάσουμε μόνο την Κύπρο αλλά και τα Δωδεκάνησα, τα οποία θα γίνουν σε τρία χρόνια τουρκικά. Νωρίτερα ένταση επικράτησε στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, όπου αστυνομικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν μέλη του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ, που είχαν συγκεντρωθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην επίσκεψη του Ζαν Μαρί Λεπέν στην Ελλάδα. Εξάλλου εκατό μέλη αντιεξουσιαστικών οργανώσεων επιτέθηκαν στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Συγγρού, κρατώντας ρόπαλα, πέτρες και βόμβες μολότοφ. Αφού έσπασαν την κεντρική πόρτα της εισόδου ανέβηκαν στον 6ο όροφο, όπου εισέβαλαν στα γραφεία της οργάνωσης προκαλώντας καταστροφές.

    Κατά και του Ευρωπαϊκού Συντάγματος

    Ο Λεπέν ισχυρίσθηκε ότι, είναι λάθος, που η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται για ευρωπαϊκή χώρα, λόγω ιστορίας, γεωγραφίας, κοινωνιολογίας και πολιτισμού.

    "Η είσοδος της Τουρκίας στην ΕΕ εντάσσεται στα γεωστρατηγικά σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών που θέλουν να ελέγξουν τους δρόμους του πετρελαίου, αδιαφορώντας για τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών χωρών, είπε.

    Ο Λεπέν τάχθηκε κατά και του Ευρωπαϊκού Συντάγματος, λέγοντας ότι θα καταργήσει την εθνική κυριαρχία των ευρωπαϊκών κρατών. Τέλος σε ερώτηση με ποιους θα συνεργαστεί στην Ελλάδα, απάντησε με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και το ΛΑΟΣ κάτι, που όπως επεσήμανε ο διευθυντής του Ελληνικού Μετώπου Χρήστος Χαρίτος, "θα δυσαρεστήσει την Νέα Δημοκρατία".

    [07] Πολιτική

    Επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ Σκληρά μέτρα "βλέπει" ο Αλαβάνος

    22/1/2005 4:16:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Διμέτωπη επίθεση εναντίον των δυο μεγάλων κομμάτων εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας το πρωί στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, που είχε ως αντικείμενο τον καθορισμό δράσης για το προσεχές τρίμηνο Ο πρόεδρος του Συνασπισμού προέβλεψε ότι είναι απλώς θέμα χρόνου η επιβολή σκληρών οικονομικών μέτρων σε βάρος των εργαζομένων, τονίζοντας πως αυτή την περίοδο μόνο οι δυνάμεις της Αριστεράς μπορούν να ασκήσουν επί της ουσίας αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Αλαβάνος κατάγγειλε την Κυβέρνηση ότι στο όνομα της μείωσης των ελλειμμάτων και με το ιδεολόγημα της ήπιας προσαρμογής έχει ουσιαστικά εγκαινιάσει μία περίοδο εξουθενωτικής λιτότητας.

    "Μόνη αντιπολίτευση στη ΝΔ οι αριστερές δυνάμεις"

    Επεσήμανε ακόμα ότι σχηματίζεται ένα σκληρό τοπίο για τα λαϊκά στρώματα. Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν έχει εναλλακτικές πολιτικές προτάσεις να αντιτάξει αφού είναι δέσμιο νεοφιλελεύθερων και ατλαντικών δογμάτων. Πρόσθεσε ακόμη ότι το χειρότερο για το ΠΑΣΟΚ είναι ότι στο νόμο για τον βασικό μέτοχο υπερακόντισε με την στάση του τους ακραιφνείς αλλά και ακραίους εκπροσώπους της νεοφιλελεύθερης αντίληψης στην χώρα.

    [08] Παράξενα

    Εβδομηντάχρονος Ρωμαίος στην Ιταλία "Έστι ουν τραγωδία..."

    22/1/2005 4:31:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τη δόξα του Ρωμαίου ζήλεψε ένας συνταξιούχος στην Ιταλία και προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα του, όταν η γυναίκα του έπεσε σε κώμα. Όπως όμως και στην τραγική ιστορία του σεξπιρικού δράματος η καημένη η γυναίκα ξύπνησε την επόμενη ημέρα και αμέσως αναζήτησε το σύντροφο της. Όπως μεταδίδουν σήμερα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο 70χρονος Ετόρε, που βρισκόταν στο πλευρό της συζύγου του Ροσάνα, επί τέσσερις μήνες αφότου αυτή έπεσε σε κώμα μετά από καρδιακή προσβολή, τελικά απελπίστηκε και αφού κλείστηκε στο γκαράζ του σπιτιού τους έδωσε τέλος στην ζωή του με δηλητηριώδες αέριο. Η πόλη Παδούη, όπου κατοικούσε το ζευγάρι, απέχει 60 χιλιόμετρα από την Βερόνα, όπου ο Ρωμαίος αυτοκτόνησε πιστεύοντας ότι η αγαπημένη του Ιουλιέτα είχε πεθάνει. Αλλά λίγα λεπτά αργότερα η τελευταία συνήλθε και όταν τον είδε νεκρό μαχαιρώθηκε και η ίδια. Το μόνο που μένει είναι να ευχηθούμε οι συμπτώσεις να σταματήσουν εδώ.

    [09] Κόσμος

    Διαδηλώσεις κατά της φτώχειας Μέτωπο συνταξιούχων κατά Πούτιν

    22/1/2005 4:46:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Περίπου 2.500 Ρώσοι διαδήλωσαν σήμερα στην Μόσχα και σε άλλες ρωσικές πόλεις, μετά από έκκληση του κομμουνιστικού κόμματος, κατά της κοινωνικής πολιτικής του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και ζήτησαν την παραίτησή του. Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό στην ρωσική πρωτεύουσα, ζητούσαν κυρίως την "παραίτηση της Κυβέρνησης και του Προέδρου", ανέφερε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ το πρακτορείο RIA Novosti, έκανε λόγο για περίπου 6.000 διαδηλωτές στην Σαμάρα, στη νότια Ρωσία. Το ίδιο πρακτορείο ανέφερε ότι, έγιναν διαδηλώσεις και σε άλλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Αστραχάν στην ΝΔ Ρωσία, αλλά δεν ανέφερε αριθμούς διαδηλωτών. Οι διαδηλώσεις αυτές γίνονται μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα μεμψιμοιρίας, που γνωρίζει η χώρα τις τελευταίες δύο εβδομάδες με χιλιάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά της φτώχειας, που έχει προκληθεί από τις μεταρρυθμίσεις στο καθεστώς των κοινωνικών προνομίων

    Πέφτει η δημοτικότητα του Πούτιν

    Συνταξιούχοι ήταν κυρίως αυτοί, που διαδήλωσαν σήμερα σε πολλές ρωσικές πόλεις στο πλαίσιο της εκστρατείας διαμαρτυρίας κατά της κατάργησης ορισμένων κοινωνικών προνομίων, που έχει επηρεάσει αρνητικά την δημοτικότητα του Προέδρου Πούτιν.

    Οι συγκεντρωμένοι στο κέντρο της Μόσχας ζητούσαν την παραίτηση της κυβέρνησης καθώς και του προέδρου .Οι διαδηλωτές, καθοδηγούμενοι από το Κομμουνιστικό Κόμμα, κρατούσαν πανό που έγραφαν:"Σταματήστε να κλέβετε τους συνταξιούχους", "Πούτιν παραιτήσου" και "Χίτλερ+Γέλτσιν+Πούτιν=γενοκτονία", καθώς και κόκκινες σημαίες και φωτογραφίες των πρώην κομμουνιστών ηγετών Λένιν και Στάλιν.

    Οι κομμουνιστές, που έχουν 48 έδρες στο αποτελούμενο από 450 έδρες Κοινοβούλιο και αποτελούν την μόνη πραγματικά οργανωμένη αντιπολίτευση στον Πούτιν, κινητοποίησαν χιλιάδες διαδηλωτές και στην Σταυρούπολη, στη νότια Ρωσία.

    Δημοσκόπηση, που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα Ιζβέστια αναφέρει, πως οι μεταρρυθμίσεις στο καθεστώς των κοινωνικών προνομίων μείωσε το ποσοστό αυτών, που δήλωναν ότι, θα ψήφιζαν τον Πούτιν από 48% σε 43% τον περασμένο μήνα.

    Το Ιντερφάξ, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων του Κομμουνιστικού Κόμματος, μετέδωσε ότι το κόμμα προγραμματίζει και άλλη πανεθνική κινητοποίηση για τις 12 Φεβρουαρίου. Διαδηλώσεις έγιναν επίσης σήμερα, στην Ούφα στα Ουράλια, αλλά και στο Κράσνογιαρσκ στην Σιβηρία όπου περίπου 200 άτομα διαδήλωσαν κατά της αύξησης στην τιμή του ηλεκτρικού που είχε συνέπειες μόνο στους συνταξιούχους.

    [10] Αθλητισμός

    ΠΑΟΚ: Εκτός και ο Γιασεμάκης

    22/1/2005 4:56:00 μμ

    Χωρίς τον τιμωρημένο Εγκωμίτη, τον ασθενή Φουτσίνι, αλλά και τον Γιασεμάκης Γιασεμή που λόγω ίωσης και υψηλού πυρετού, δεν κατάφερε σήμερα να προπονηθεί κι έμεινε στην Θεσσαλονίκη, ταξίδεψε για την Κέρκυρα ο ΠΑΟΚ. Μετά την πρωϊνή προπόνηση, ο Ρολφ Φρίνγκερ επέλεξε τους 18 της αποστολής, στην οποία περιλαμβάνονται, εκτός από τον νεοαποκτηθέντα Μεγκαχέντ, ο νεαρός Χριστοδουλόπουλος και ο Δημήτρης Ζαβαντίας, που παρά τις συζητήσεις που έγιναν φαίνεται πως θα μείνει ως το τέλος της σεζόν στην ομάδα. Συγκεκριμένα, οι 18 που θα ταξιδέψουν το απόγευμα μέσω Αθηνών στην Κέρκυρα είναι: Τοχούρογλου, Καραδήμος, Κουτσόπουλος, Χασιώτης, Καρυπίδης, Ουντέζε, Ανδράλας, Ζησόπουλος, Μαλαδένης, Σπάσιτς και Σαλπιγγίδης (πιθανή ενδεκάδα), Φερνάντεζ, Θεοδωρίδης, Μεγκαχέντ, Βαγγελής, Λουκά, Χριστοδουλόπουλος και Ζαβαντίας.

    [11] Μ. Ανατολή

    Μετά από συνομιλίες με τον Αμπάς Έτοιμοι για ανακωχή με το Ισραήλ FDLP και FPLP

    22/1/2005 5:10:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αξιωματούχοι του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FDLP) και του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FPLP), δήλωσαν σήμερα έτοιμοι για μία υπό όρους συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ, ύστερα από συνομιλίες στην Γάζα με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. "Εξετάσαμε (με τον Αμπάς) όλα τα προβλήματα συμπεριλαμβανομένης μίας κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ και δηλώνουμε ότι αυτή η κατάπαυση πρέπει να είναι αμοιβαία και το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τις επιθέσεις", τόνισε προς τους δημοσιογράφους ο Σάλαχ Ζιντάνε, ένας από τους ηγέτες του FDLP. "Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε (με τον Αμπάς)τον εθνικό διάλογο και να αναζητηθεί τρόπος για τον τερματισμό της κατοχής (από το Ισραήλ) με πολιτικά μέσα", πρόσθεσε. Παλαιστίνοι μαχητές δεν έχουν εξαπολύσει επιθέσεις κατά του Ισραήλ από την Τρίτη, μετά από τις συνεχείς εκκλήσεις του Αμπάς και τις ισραηλινές απειλές για ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στην Γάζα εάν δεν σταματήσουν οι επιθέσεις.

    [12] Κοινωνία

    Ζητά μέσα από τον εθνικό διάλογο η Κυβέρνηση Μακροχρόνια στρατηγική για την Παιδεία

    22/1/2005 5:24:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Την ευκαιρία για μια πραγματική διαβούλευση δίνει η απόφαση του Υπουργείου Παιδεία ο εθνικός διάλογος να γίνει μέσω του θεσμικού οργάνου του Εθνικού Συμβουλίου, όπου η κυβέρνηση δεν έχει την πλειοψηφία. Αυτό τόνισε η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 και επανέλαβε ότι η Κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να βγει εκτός των ορίων των προγραμματικών της εξαγγελιών, ώστε να συμφωνηθεί μια μακροχρόνια στρατηγική για την Παιδεία και τόνισε ότι, αν κάποιοι δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτή την ανοικτή διαδικασία, είναι δημοκρατικό τους δικαίωμα. "Πολλές φορές άλλαξαν τα πράγματα στην Παιδεία, στην διαδικασία όμως και όχι στην ουσία", είπε η κ. Γιαννάκου. Επισήμανε επίσης ότι δεν ωφελεί να χρηματοδοτείται το παρών σύστημα Παιδείας και τα κονδύλια θα χάνονται, εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές.

    [13] Κοινωνία

    Σε επίσημη τελετή οι 250 νέοι ανιχνευτές Τα μαντήλια στους νέους προσκόπους επέδωσε ο Πρόεδρος

    22/1/2005 5:42:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου έγινε η τελετή της ανακήρυξης των νέων προσκόπων του έθνους. Ο κ. Στεφανόπουλος επέδωσε το πρωί τα διακριτικά μαντίλια και τα πτυχία, σε 250 εφήβους ανιχνευτές- προσκόπους, για τέταρτη συνεχή χρονιά, εκφράζοντας παράλληλα την ευχαρίστησή του γιατί όπως είπε ήταν και αυτός πρόσκοπος. Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων γιορτάζει φέτος τα 95 χρόνια από την ίδρυσή του. Ο Πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα είναι πάντα δίπλα στον προσκοπισμό, ενώ προέτρεψε όσους δεν τον γνωρίζουν, να τον προσεγγίσουν, ώστε να αντιληφθούν το σύστημα των αρχών και αξιών που τον διέπει, απόλυτα σωστό στη ζωή και την κοινωνία. Από την πλευρά τους ο πρόεδρος και ο γενικός έφορος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ.κ. Χρ. Λυγέρης και Ισίδωρος Κανέτης συνεχάρησαν τους νέους προσκόπους του έθνους, προτρέποντάς τους να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια με στόχο να βελτιώσουν την κοινωνία και τον κόσμο Στην τελετή, που έγινε στο Αμερικανικό Κολέγιο, παραβρέθηκαν, βουλευτές, αξιωματικοί του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και οι γονείς και φίλοι των προσκόπων.

    Ενενήντα πέντε χρόνια για το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

    Πρόσκοποι του έθνους γίνονται ανιχνευτές, αγόρια και κορίτσια του σώματος ελλήνων προσκόπων, που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την εκπαίδευσή τους. Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων αποτελούν τα λυκόπουλα, παιδιά ηλικίας από 7 έως 11 χρόνων, οι πρόσκοποι, μαθητές από 11 έως 15 και οι ανιχνευτές, έφηβοι, αγόρια και κορίτσια, ηλικίας από 15 έως 18 ετών. Η τελετή ονομασίας των προσκόπων του έθνους καθιερώθηκε το 1949.

    [14] Αθλητισμός

    Αισιοδοξία στον Ιωνικό

    22/1/2005 5:51:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με καινούρια πρόσωπα τους τους δύο νεοαποκτηθέντες ξένους, τον Βολιβιανό Μίλτον Κοϊμπρα και το Νοτιοαφρικανό Πιέρ Ισά και χωρίς κανένα πρόβλημα απουσίας, ο Βαγγέλης Βλάχος και η ομάδα του είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι για την αυριανή αναμέτρηση με τους "πράσινους". Τα τελευταία άτυχα αποτελέσματα, έχουν φέρει τους "μπλε" σε δυσχερή θέση στη βαθμολογία και βλέπουν τον αγώνα με τους Πρωταθλητές ως μία καλή ευκαιρία για ανάκαμψη.

    Έτοιμοι για το θετικό αποτέλεσμα

    Ο Ιωνικός γνωρίζει πως πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όμως όλοι παρουσιάζονται έτοιμοι στη Νίκαια να για να πετύχουν ότι καλύτερο μπορούν.

    Με το τέλος της σημερινής προπόνησης ο τεχνικός του Ιωνικού ανακοίνωσε την αποστολή, η οποία αποτελείται από τους Μπεκιάι, Σιημητρά (τερματοφύλακες), Ισά, Κινγκ, Τσιμπλίδη, Μάγγο, Κοϊμπρα, Μακόρ, Βουρεξάκη, Μελαμπιανάκη, Σαχινίδη, Ουκάρ, Γκούτμαν, Λετιέρι, Διαμαντή, Ντα Κόστα, Ρόκα και Κοτίτσα.

    [15] Κοινωνία

    Παρατείνονται έως το 2007 οι άδειες λειτουργείας Σχέδιο Π.Δ. στο ΣτΕ για τα συνεργεία αυτοκινήτων

    22/1/2005 6:23:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, σύμφωνα με το οποίο παρατείνονται προσωρινά, έως 1.1.2007, οι άδειες λειτουργίας των συνεργείων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενώ άδεια λειτουργίας θα λάβουν και τα συνεργεία, που από 1.1.2003 μετεγκαταστάθηκαν και δεν μπορούσαν να λάβουν άδεια. Ειδικότερα, το σχέδιο Π.Δ. καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την παράταση της προσωρινής άδειας και συνέχιση της λειτουργίας των συνεργείων συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, που λειτουργούσαν ή λειτούργησαν διακεκομμένα ή μόνο επί ορισμένο χρονικό διάστημα πριν την 25.2.1988". Ακόμα, σύμφωνα με το σχέδιο, καθορίζονται και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, καθώς και η διαδικασία υποβολής τους για την έκδοση προσωρινής αδείας. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά, μαζί με αίτηση, στην αρμόδια υπηρεσία Μεταφορών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στην οποία υπάγονται.

    [16] Αθλητισμός

    Χέρι-χέρι Σάλκε και Μπάγερν Μονάχου

    22/1/2005 6:41:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με το ντέρμπι της Σάλκε με την Βέρντερ να βάφεται στα "μπλε", ξεκίνησε το Γερμανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. Σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα, γκολ, αμφισβητούμενες φάσεις, ένταση και πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν, η Σάλκε επικράτησε των Πρωταθλητών με 2-1, με τον Αϊλτον να "σκοτώνει" την παλιά του ομάδα, πέτυχε το δεύτερο γκολ τη ομάδας του και να την διατηρεί παρέα με την Μπάγερν στην κορυφή. Μία Μπάγερν που δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα στο Μόναχο από το Αμβούργο του οποίου και επικράτησε με 3-0. Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για την Καϊζερσλάουτερν επί της Νυρεμβέργης ενώ τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε εκτός έδρας η Ντόρτμουντ κόντρα στην έκπληξη του πρώτπυ γύρου, Βόλφσμπουργκ. Γκολ και θέαμα πρόσφεραν Μάιντς και Στουτγκάρδη, με την ομάδα του Ματίας Ζάμερ να παίρνει σπουδαία νίκη εκτός έδρας. Αύριο ολοκληρώνεται η 18η αγωνιστική με τους αγώνες Ανόβερ-Λεβερκούζεν και Μπόχουμ-Χέρτα Βερολίνου.

    Τα αποτελέσματα

    Παρασκευή (21/01) Μπάγερν Μονάχου-Αμβούργο 3-0 (22 Πιζάρο, 48 Σβαϊνστάιγκερ, 55 Μακάι)

    Σάββατο (22/01)

    Σάλκε-Βέρντερ Βρέμης 2-1 (Ασαμόα 47, Αϊλτον 67-Ισμαέλ (πεν.) 51)

    Νυρεμβέργη-Καϊζερσλάουτερν 1-3 (Σβίνταλ Μίλερ 66-Λεμπί 51, Μπλανκ 60, Γραμμόζης 84)

    Χάνσα Ρόστοκ-Φράιμπουργκ 0-0

    Βόλφσμπουργκ-Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-2 (Κιρόγα 82-Σμόλαρεκ 55, Κόλερ 60)

    Γκλάντμπαχ-Αρμίνια Μπίλεφελντ 1-0 (Μουρ 54)

    Μάιντζ-Στουτγκάρδη 2-3 (Γκέρμπερ 13, Tάινερτ 92-Βάχε (αυτ.) 51, Χλεμπ 54, Κακάου 66)

    Κυριακή (23/01) Αννόβερο-Μπάγερ Λεβερκούζεν

    Μπόχουμ-Χέρτα Βερολίνου

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες)

    Μπάγερν Μονάχου 37

    Σάλκε 37

    Στουτγκάρδη 34

    Βόλφσμπουργκ 3

    Βέρντερ Βρέμης 28

    Χέρτα Βερολίνου 28 -17αγ

    Ανόβερο 28 -17αγ

    Λεβερκούζεν 26 -17αγ

    Αμβούργο 25

    Καϊζερσλάουτερν 24

    Αρμίνια Μπ. 24

    [17] Κόσμος

    Υποσχέθηκε να ανακοινώσει το όνομα ο Γιούσενκο Σε λίγες μέρες ο νέος Πρωθυπουργός της Ουκρανίας

    22/1/2005 7:01:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το όνομα του νέου πρωθυπουργού υποσχέθηκε σήμερα, παραμονή της ορκωμοσίας του, να ανακοινώσει σε λίγες μέρες ο νέος Πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιούσενκο. "Οι συζητήσεις ολοκληρώνονται. Αντικειμενικός στόχος μου είναι να υπάρξει μία έντιμη και αρμονική κυβέρνηση", είπε. Από το περιβάλλον του Γιούσενκο έγινε γνωστό ότι ο πιθανότερος για πρωθυπουργός είναι ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Ολεξάντρ Ζιντσένκο, που υπήρξε ταυτόχρονα υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας του. Στο μεταξύ τηλεφώνησε σήμερα στον Γιούσενκο και τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους ενώ εξέφρασε την ελπίδα για μία "αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών", όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του Γιούσενκο στο Κίεβο. Ο 50χρονος Γιούσενκο θα είναι ο τρίτος Πρόεδρος της Ουκρανίας από την ανεξαρτησία της το 1991,διαδεχόμενος τον Λεονίντ Κούτσμα.

    [18] Αθλητισμός

    Ασταμάτητη η Τσέλσι

    22/1/2005 7:06:00 μμ

    Σε ακόμα μια εύκολη επικράτηση, αυτή τη φορά απέναντι στην Πόρτσμουθ, έφτασε η Τσέλσι και όλοι καλούνται πλέον να απαντήσουν ένα απλό ερώτημα. Ποιος θα την σταματήσει; Η ομάδα του Μουρίνιο που με απλές διαδικασίες έφτασε στο 3-0 απέναντι στην ομάδα του Ζάετς, φιγουράρει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 11 βαθμούς διαφορά από την Μάνστεστερ Γιουνάντεντ και οδεύει ολοταχώς στην κατάκτηση του πρώτου της πρωταθλήματος μετά από 50 χρόνια. Χαρακτηριστικό της άνεσης με την οποία φτάνει στο τελικό αποτέλεσμα, το γεγονός ότι πριν συμπληρωθούν 40 λεπτά αγώνα και με σκόρερ τους Ντρογκμπά (15΄, 39΄), Ρόμπεν (21΄), διαμόρφωσε το τελικό 3-0 και μετά... ξεκουράστηκε. Η νίκη αυτή συνιστά για τους "μπλε" την έβδομη συνεχή και μάλιστα χωρίς να δεχθούν γκολ, στην Πρέμιερσιπ.

    Νίκη για τους "μπέμπηδες", ήττα έκπληξη για την Έβερτον

    Δεδομένου ότι η Αρσεναλ αγωνίζεται αύριο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρήκε την ευκαιρία να ανέβει για πρώτη φορά φέτος στη δεύτερη θέση, επικρατώντας 3-1 της Αστον Βίλα. Μπροστά σε 68.000 οπαδούς στο "Ολντ Τράφορντ", κατάφερε μέσα σε ένα δίλεπτο (Σαχά 69΄, Σκόουλς 70΄) να βάλει τέλος στα προβλήματα πού της είχαν δημιουργήσει οι "χωριάτες", όταν ισοφάρισαν με τον Μπάρι στο 53΄. Ωστόσο, το γκολ αυτό ήταν αρκετό για να διακοπεί ένα σερί 8 αγώνων στο οποίο η Γιουνάιτεντ δεν είχε μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα της, δημιουργώντας ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου.

    Ηττα-σοκ υπέστη η Εβερτον με 1-0 από την Τσάρλτον στο «Γκούντισον Παρκ» και φαίνεται πως τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο για την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες, μετά την αποχώρηση του Τόμας Γκράβεσεν για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πάντως, η Μίντλεσμπρο έχασε απίστευτη ευκαιρία να μειώσει κι άλλο τη διαφορά της από την Εβερτον, αφού αναδείχθηκε ισόπαλη 4-4 με την Νόριτς στο «Κάροου Ρόουντ», παρότι βρισκόταν μπροστά με 4-1 έως το 80΄, ενώ... κατάφερε να δεχθεί και δύο γκολ στις καθυστερήσεις!

    Στο Λονδίνο, η Κρίσταλ Πάλας πέτυχε την -έως τώρα- πιο πολύτιμη νίκη της, επικρατώντας 3-0 της Τότεναμ. Δύο αμυντικοί, οι Λάιγκερτγουντ, Γκράνβιλ, έδειξαν το δρόμο πετυχαίνοντας τα πρώτα δύο γκολ των γηπεδούχων, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, ο Αντριου Τζόνσον, ο φορ-αποκάλυψη και δεύτερος σκόρερ (14 γκολ) στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Βασίλης Λάκης παρακολούθησε από τον πάγκο τη θριαμβευτική νίκη της ομάδας του.

    Πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη και για τη Φούλαμ, που επικράτησε 2-1 της Μπέρμιγχαμ, παρότι μέχρι το 78΄ βρισκόταν πίσω στο σκορ. Νωρίτερα, σε αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 24ης ημέρας, η Σαουθάμπτον υποχρέωσε σε μία ακόμη ήττα τη Λίβερπουλ. Οι "Άγιοι" επιβλήθηκαν 2-0 στο "Σεντ Μέρις" και πήραν βαθμολογική ανάσα, στην προσπάθεια που κάνουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν ο Προύτον στο 5ο λεπτό και ο Κράουτς στο 22΄.

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία

    Μπέρμιγχαμ-Φούλαμ 1-2 51΄ Χέσκι / 78΄πεν. Κόουλ, 83΄ Ντιόπ

    Τσέλσι-Πόρτσμουθ 3-0 15΄, 39΄ Ντρογκμπά, 21΄ Ρόμπεν

    Κρίσταλ Πάλας-Τότεναμ 3-0 66΄ Λάιγκερτγουντ, 70΄ Γκράνβιλ, 77΄πεν. Τζόνσον

    Εβερτον-Τσάρλτον 0-1 45΄ Χόλαντ

    Μάντσεστερ Γ.-Αστον Βίλα 3-1 8΄ Κρ. Ρονάλντο, 69΄ Σαχά, 70΄ Σκόουλς / 53΄ Μπάρι

    Νόριτς-Μίντλεσμπρο 4-4 18΄ Φράνσις, 80΄ Αστον, +90΄ ΜακΚένζι, +90΄ Ντρέρι / 34΄, 78΄ Χάσελμπαϊνκ, 49΄, 55΄ Κεντρού

    Σαουθάμπτον-Λίβερπουλ 2-0 5΄ Πράτον, 22΄ Κράουτς

    Γουέστ Μπρομ-Μάντστεστερ Σίτι Εναρξη 19:15

    Αρσεναλ-Νιούκαστλ 23/1

    Μπλάκμπερν-Μπόλτον 24/1

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 24 αγώνες) Τσέλσι 61 Μάντσεστερ Γ. 50 Αρσεναλ 48 -23αγ Εβερτον 44 Μίντλεσμπρο 37 Λίβερπουλ 37 Τσάρλτον 37 Τότεναμ 33 Αστον Βίλα 31 Μάντσεστερ Σ. 31 -23αγ Μπόλτον 30 -23αγ


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 22 January 2005 - 17:55:27 UTC