Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισχυρή δόνηση στις νότιες τουρκικές ακτές
  • [02] Αλλεπάλληλοι σεισμοί στην Ινδονησία
  • [03] Επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΝ στην Τουρκία
  • [04] Πολύνεκρη καραμπόλα στην Κίνα
  • [05] Επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη
  • [06] Αισιόδοξος ο Αμπάς
  • [07] Συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας
  • [08] Νέα νίκη για τα "σπιρούνια"
  • [09] Ο Φοιρός στο νησί των Φαιάκων
  • [10] Κατηγόρησε τον Τσικίνη ο Λυκουρέζος
  • [11] Δημοπρασία Αλληλεγγύης

    [01] Κόσμος

    Ισχυρή δόνηση στις νότιες τουρκικές ακτές

    24/1/2005 7:44:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο πανικός και η αναστάτωση είναι μέχρι στιγμής η μόνη συνέπεια του ισχυρού σεισμού μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στις νότιες ακτές της Τουρκίας και έγινε αισθητός και στη Ρόδο και το Καστελόριζο. Η δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην πόλη Κας, στα παράλια της Μεσογείου. Οι κάτοικοι της βγήκαν έντρομοι στο δρόμους, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αναφορά για θύματα ή ζημιές. "Δεν υπάρχουν θάνατοι ή τραυματισμοί () οι κάτοικοι τρόμαξαν και έτρεξαν έξω για την ασφάλειά τους", δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Κας, Χαλίλ Κοτσαέρ, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

    Να σημειώσουμε ότι το μέγεθος του σεισμού καταμετρήθηκε από το γεωλογικό παρατηρητήριο των ΗΠΑ στους 6,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σε αντίθεση με παρατηρητήριο Καντιλί της Κωνσταντινούπολης που μέτρησε 5,5 βαθμούς. Μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί και τέσσερις ασθενέστεροι μετασεισμοί. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος των νότιων τουρκικών ακτών, περιλαμβανομένης της Αττάλειας, φέρνοντας οδυνηρές μνήμες από το 1999, τότε που ο μεγάλος σεισμός των 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είχε κοστίσει τη ζωή 17.000 κατοίκων.

    Εξάλλου, χθες στις 21:50 το βράδυ σημειώθηκε ασθενής σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ βόρεια της Κέρκυρας. Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί και κάνουν λόγο για σύνηθες τοπικό φαινόμενο, που δεν εμπνέει ανησυχία.

    [02] Κόσμος

    Αλλεπάλληλοι σεισμοί στην Ινδονησία

    24/1/2005 8:12:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS

    Προτού κλείσει μήνας από τον τραγικό σεισμό που σημειώθηκε στον Ινδικό τον περασμένο μήνα, η Ινδονησία που τότε είχε βρεθεί στο κέντρο της καταστροφής, σήμερα βρίσκεται ξανά υπό καθεστώς τρόμου. Αιτία ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε το ανατολικό νησί Σουλαουέσι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, αλλά και μία δόνηση 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στην ήδη βαρύτατα πληγείσα επαρχία Άτσεχ. Οι πληροφορίες από το Σουλαουέσι κάνουν λόγο για έναν νεκρό και τουλάχιστον ένα σοβαρά τραυματία, ενώ από την Άτσεχ, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αναφορά για θύματα.

    Φοβήθηκαν οι κάτοικοι για νέο τσουνάμι

    Οι περισσότερες ζημιές σε κτήρια και καταστήματα καταγράφονται στην περιοχή της Δυτικής Ντονγκάλα και στην πρωτεύουσα Πάλου της Σουλαουέσι, η οποία βρίσκεται 1.500 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Τζακάρτα και σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού.

    Η δόνηση προκάλεσε πανικό στους κατοίκους που βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους από σπίτια και νοσοκομεία, φοβούμενοι ένα νέο τσουνάμι. Οι αρχές προσπάθησαν να τους καθησυχάσουν επισημαίνοντας ότι ο κίνδυνος για παλιρροϊκά κύματα ήταν μικρός λόγω του ότι το επίκεντρο της δόνησης δεν ήταν υποθαλάσσιο.

    Το σεισμό ακολούθησαν τουλάχιστον δύο μετασεισμοί, ενώ το αεροδρόμιο του Πάλου, το οποίο βρίσκεται 1.500 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Τζακάρτα, έκλεισε, λόγω ζημιών που υπέστη.

    Την ίδια στιγμή στην επαρχία Άτσεχ της Ινδονησίας, όπου ο σεισμός του περασμένου μήνα και το τσουνάμι που προκάλεσε σκότωσαν σχεδόν 174.000 ανθρώπους, η πρόσφατη δόνηση των 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έφερε πολύ άσχημες μνήμες. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες για θύματα.

    [03] Πολιτική

    Επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΝ στην Τουρκία

    24/1/2005 8:39:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Στην Άγκυρα μεταβαίνει σήμερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχος Αντώνης Αντωνιάδης, προσκεκλημένος του Τούρκου ομολόγου του. Πρόκειται για επίσκεψη εργασίας η οποία αποτελεί ανταπόδοση της επίσκεψης που είχε κάνει ο Τούρκος ναύαρχος κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο κ. Αντωνιάδης θα επισκεφθεί στην Κωνσταντινούπολη και τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

    [04] Κόσμος

    Είκοσι τέσσερεις νεκροί Πολύνεκρη καραμπόλα στην Κίνα

    24/1/2005 8:42:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μια καραμπόλα δεκατριών αυτοκινήτων σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας στη νότια Κίνα κόστισε τη ζωή 24 ανθρώπων, λίγες ημέρες μόλις πριν το αποκορύφωμα της εορταστικής εξόδου για τις διακοπές του Κινεζικού Νέου έτους, όπως μετέδωσαν τη Δευτέρα κρατικά ΜΜΕ. Οι εννέα από τους συνολικά 30 τραυματίες στο δυστύχημα, που συνέβη την Κυριακή στη λεωφόρο Καϊγιάνγκ της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ, βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του δυστυχήματος. Κάθε χρόνο, σημειώνεται μαζική έξοδος στην πρώτη από τις τρεις "χρυσές εβδομάδες" διακοπών στην Κίνα, το Κινεζικό Νέο Έτος, την Εργατική Πρωτομαγιά και την Εθνική Ημέρα την 1η Οκτωβρίου.

    Θλιβερό ρεκόρ

    Εφέτος, οι εορτασμοί για το Κινεζικό Νέο Έτος, για το οποίο εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες θα μεταβούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους για να περάσουν τις γιορτές με τις οικογένειές τους, ξεκινούν την 9η Φεβρουαρίου, ενώ η 40ήμερη περίοδος μετακινήσεων ξεκινά την Τρίτη.

    Η Κίνα κατέχει την πρώτη θέση στα οδικά δυστυχήματα σε ετήσια βάση παγκοσμίως. Τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα κόστισαν τη ζωή 107.000 ανθρώπων το 2004, ως αποτέλεσμα της ιδιαίτερα αυξημένης ζήτησης για αυτοκίνητα, των κακών οδικών δικτύων και της κακής οδήγησης.

    [05] Ιράκ

    Επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη

    24/1/2005 9:18:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-BBC

    Κλιμακώνεται η βία εναντίον κυβερνητικών και αμερικανικών στόχων, καθώς πλησιάζει η 30η Ιανουαρίου, ημέρα των εθνικών εκλογών στο Ιράκ. Μετά από ένα ταραγμένο Σαββατοκύριακο, νέα επίθεση αυτοκτονίας συγκλόνισε σήμερα την καρδιά της Βαγδάτης. Η έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε σε σημείο ελέγχου, που οδηγεί στα γραφεία του διορισμένου πρωθυπουργού του Ιράκ Ίγιαντ Αλάουϊ, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τουλάχιστον επτά αστυνομικοί και τρεις πολίτες. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την ιρακινή αστυνομία, ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει αμερικανικές δυνάμεις.

    Ο θόρυβος έγινε αισθητός σε όλη την κεντρική Βαγδάτη, ενώ πυκνός καπνός σηκώθηκε πάνω από την Πράσινη Ζώνη, όπου στεγάζονται τα γραφεία της διορισμένης ιρακινής μεταβατικής κυβέρνησης και η πρεσβεία των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους του πρωθυπουργικού γραφείου, ο Αλάουϊ δεν βρισκόταν στην περιοχή την ώρα της έκρηξης.

    Να σημειωθεί ότι στην οδό Ζεϊτούν, όπου συνέβη το σημερινό περιστατικό, στις 3η Ιανουαρίου είχε εκραγεί άλλο ένα παγιδευμένο όχημα σκορπίζοντας το θάνατο σε τρία άτομα.

    Πάντως, ο Αλάουϊ παρά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις και την πρόσφατη "δέσμευση" του Αμπού Μουσάμπ αλ-Ζαρκάουι για "ανελέητο πόλεμο" κατά των επικείμενων εκλογών στο Ιράκ δηλώνει την πεποίθηση του ότι η 30η Ιανουαρίου θα σημάνει την αρχή του τέλους της βίας για την περιοχή.

    Η ιρακινή μεταβατική κυβέρνηση έχει προαναγγείλει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την προστασία των ψηφοφόρων, μεταξύ αυτών η επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας και το κλείσιμο των συνόρων για τρεις ημέρες συνολικά, πριν και μετά τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

    [06] Μ. Ανατολή

    Συνελήφθησαν στελέχη της Χαμάς Αισιόδοξος ο Αμπάς

    24/1/2005 9:08:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μια συμφωνία για την εφαρμογή εκεχειρίας με τη συμμετοχή διαφόρων ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων είναι δυνατόν να επιτευχθεί σύντομα, δήλωσε την Κυριακή σε συνέντευξή του στην παλαιστινιακή τηλεόραση ο Μαχμούντ Αμπάς. Από την πλευρά τους, οι οργανώσεις Χαμάς και Τζιχάντ ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι είναι έτοιμες για μία διακοπή των επιθέσεων εναντίον του Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός δήλωσε ότι διαπιστώνει πως επικρατεί ηρεμία, ωστόσο, απείλησε με στρατιωτικές επιχειρήσεις, εάν επαναληφθούν οι επιθέσεις εναντίον των πόλεων της ερήμου Νεγκέβ και των οικισμών στη Λωρίδα της Γάζας. Στο μεταξύ, στρατιωτική πηγή ανακοίνωσε πως ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε στις 18 Ιανουαρίου οκτώ υψηλόβαθμα στελέχη του ριζοσπαστικού ισλαμικού κινήματος Χαμάς στη Νάμπλους, οι οποίοι εκπαίδευαν μαχητές που πραγματοποίησαν επιθέσεις αυτοκτονία και προετοίμαζαν αυτοκίνητα με εκρηκτικά για νέες επιθέσεις τύπου καμικάζι.

    "Το Ισραήλ να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του"

    "Ο εθνικός παλαιστινιακός διάλογος πραγματοποίησε σημαντική πρόοδο και θα φθάσουμε πολύ σύντομα σε μια συμφωνία για εκεχειρία", δήλωσε στην παλαιστινιακή τηλεόραση ο Μαχμούντ Αμπάς.

    "Όλοι οι Παλαιστίνιοι αισθάνονται υπεύθυνοι για τη συνέχιση του εθνικού διαλόγου και γνωρίζουν ότι η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να διαρκέσει και ότι οι επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ πρέπει να σταματήσουν", είπε.

    Στη συνέχεια, ο Αμπάς κάλεσε το Ισραήλ "να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του σταματώντας τις επιθέσεις εναντίον του παλαιστινιακού λαού, αποσύροντας τα στρατεύματά του από τις πόλεις της Δυτικής Όχθης και αντιμετωπίζοντας το εξαιρετικά ευαίσθητο για μας ζήτημα της απελευθέρωσης των παλαιστινίων κρατουμένων".

    Ο Μαχμούντ Αμπάς αναφέρθηκε, επίσης, σε μια μελλοντική του συνάντηση με τον Αριέλ Σαρόν, μετά το σχηματισμό της νέας παλαιστινιακής κυβέρνησης.

    "Θα συζητήσουμε, είτε εγώ είτε ο Αχμέντ Κορέι, την εφαρμογή της πρώτης φάσης του "οδικού χάρτη" και στη συνέχεια την ισραηλινή αποχώρηση από τη Λωρίδα της Γάζας", είπε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, ζητώντας από το Ισραήλ να συμμετάσχει σε μια εκεχειρία παύοντας τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και απελευθερώνοντας τους Παλαιστίνιους κρατουμένους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διαψεύδουν οι παλαιστινιακές οργανώσεις

    [07] Κόσμος

    Συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας

    24/1/2005 10:16:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-BBC

    Μόλις χθες ορκίστηκε και πρώτη δουλειά του Βίκτορ Γιουστσένκο ήταν να τείνει χείρα φιλίας προς τη Μόσχα, η οποία αν και παραδοσιακή σύμμαχος της χώρας, δεν αισθάνεται διόλου ικανοποιημένη με την άνοδο του στην εξουσία. Ο νέος και ανοιχτά φιλοδυτικός πρόεδρος της Ουκρανίας μεταβαίνει σήμερα στη γειτονική Ρωσία για την πρώτη του επίσημη συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν, με τον οποίο θα εκτιμήσει τον τρόπο που μπορεί να γεφυρώσει τις διαφορές των δύο χωρών. Σημειωτέον ότι ο Γιουστσένκο έχει υποσχεθεί στροφή της χώρας προς την Ευρώπη, αλλά και για τη διατήρηση των δεσμούς με τη Ρωσία, χώρα που αποτελεί τον πιο σημαντικό εμπορικό της εταίρο και υπήρξε, έως το 1991, επικυρίαρχός της.

    Ενδεικτικό της ρωσικής δυσαρέσκειας για την έκβαση της πρόσφατης σκληρής και περιπετειώδους εκλογικής αναμέτρησης είναι το γεγονός ότι στη χθεσινή προεδρική ορκωμοσία τη Ρωσία εκπροσώπησε ο Σεργκέι Μιρόνοφ, πρόεδρος της άνω βουλής. Παρότι είναι ανώτατος αξιωματούχος βάσει του πρωτοκόλου και της επίσημης ιεραρχίας, ο συγκεκριμένος αξιωματούχος δεν θεωρείται σημαντικός διεθνώς.

    Η Μόσχα πάντως θα είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του Γιουστσένκο. Ο Ουκρανός πρόεδρος ο οποίος επανάλαβε χθες ότι "ο δρόμος της Ουκρανίας για το μέλλον είναι ο δρόμος της ενωμένης Ευρώπης", θα επισκεφθεί πολλές δυτικοευρωπαϊκές και κεντροευρωπαϊκές χώρες εντός της εβδομάδας, όπως και το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στην Ελβετία.

    [08] Αθλητισμός

    Νέα νίκη για τα "σπιρούνια"

    24/1/2005 10:21:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στην 6η συνεχόμενη νίκη τους έφτασαν τα ξημερώματα στο Σακραμέντο οι Σαν Αντόνιο Σπέρς, που με κορυφαίο τον Τιμ Ντάνκαν επιβλήθηκαν των γηπεδούχων με 103-73, σε αγώνα του ΝΒΑ. Για τους γηπεδούχους, που εγκλωβίστηκαν στην πολύ καλή άμυνα των "Σπιρουνιών" οι 13 πόντοι του Μαϊκ Μπίμπι δε στάθηκαν αρκετοί να αποτρέψουν το μοιραίο. Το "χρώμα της νίκης" είδανε όμως και οι Σανς που επιβλήθηκαν με 113-105 του Νιου Τζέρσεϊ. Πρωταγωνιστής για τους παίκτες του Φοίνιξ ο Στουνετμαϊρ με 33 πόντους, ενώ έναν μόλις λιγότερο πέτυχε ο τοπ σκόρερ των φιλοξενούμενων Βίνς Κάρτερ. Στους υπόλοιπους αγώνες είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Τορόντο-Σαρλότ 103-92, Ντάλας-Ντένβερ 95-93, Νέα Υόρκη-Μιλγουόκι 96-101, Μαϊάμι-Νέα Ορλεάνη 97-68, Σιάτλ-Γιούτα 122-105.

    [09] Αθλητισμός

    Ο Φοιρός στο νησί των Φαιάκων

    24/1/2005 11:08:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το δύσκολο έργο να διατηρήσει την Κέρκυρα στα σαλόνια της Α Εθνικής κατηγορίας ανέλαβε από χθες το βράδι ο Έλληνας τεχνικός Γιώργος Φοιρός. Στο χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ο Μανώλης Παπαδόπουλος κάθισε για τελευταία φορά στον πάγκο των Φαιάκων, καθώς έπειτα από την ήττα με 1-0 η διοίκηση της νησιώτικης ομάδας ανακοίνωσε το διάδοχο του Νίκου Αναστόπουλου. Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Φοιρός έχει διάρκεια έξι μήνες με προπτική ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο.

    [10] Αθλητισμός

    Κατηγόρησε τον Τσικίνη ο Λυκουρέζος

    24/1/2005 11:24:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Για υπέρβαση των αρμοδιοτήτων κατηγόρησε ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, το διαιτητή του επεισοδιακού αγώνα της Ν. Σμύρνης Πανιωνίου-Ολυμπιακού, Ηρακλή Τσίκινη, κατά την εκδίκαση της έφεσης των δύο ΠΑΕ, που διεξάγεται παρουσία εκπροσώπων των δύο ομάδων αλλά και των Δημάρχων Πειραιά και Ν. Σμύρνης. Η έφεση αφορά στην πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση του δικαιοδοτικού οργάνου της ΕΠΑΕ για την μη τέλεση του μεταξύ τους αγώνα πρωταθλήματος, που ξεκίνησε πριν από λίγο στη δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ.

    Με το μέρος των ΠΑΕ και ο ΠΣΑΠ

    Ο κ. Λυκουρέζος παρενέβη υπέρ των δύο ΠΑΕ, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την μη τέλεση του αγώνα στον διαιτητή της συνάντησης και μετά την κατάθεση του σχετικού υπομνήματος εκ μέρους της ΕΠΑΕ, αποχώρησε. Παρέμβαση επίσης υπέρ των δύο ΠΑΕ έκανε και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών.

    Παρόντες στη διαδικασία είναι μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτης Κόκκαλης, ο Δήμαρχος Πειραιά, Χρήστος Αγραπίδης, ο αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Πέτρος Κόκκαλης, ο Δήμαρχος της Νέας Σμύρνης, Γιώργος Κουτελάκης, και ο παράγοντας του Πανιωνίου, Αχιλλέας Μπέος.

    [11] Κοινωνία

    Αντικείμενα συλλεκτικής και συναισθηματικής αξίας Δημοπρασία Αλληλεγγύης

    24/1/2005 11:10:00 πμ

    Μετά την συγκινητική και πρωτοφανή ανταπόκριση που είχε η πρώτη δημοπρασία αλληλεγγύης, η ΕΡΤ διοργανώνει απόψε τη δεύτερη μεγάλη δημοπρασία για τα θύματα του σεισμού και των τσουνάμι στη ΝΑ Ασία. Μάλιστα, στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετανία" εκτίθενται στο κοινό, από χθες και μέχρι σήμερα το απόγευμα, 49 συλλεκτικά αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν και έχουν προσφερθεί από προσωπικότητες της πολιτικής, της τέχνης και του αθλητισμού. Οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης της ΕΡΤ ολοκληρώνονται την Τετάρτη με τη μεγάλη συναυλία στο κλειστό γήπεδο του μπάσκετ στο ΟΑΚΑ, στην οποία θα πάρουν μέρος 50 Έλληνες καλλιτέχνες.

    Και χειρόγραφο του Παλαμά

    Μεταξύ των συλλεκτικών αντικειμένων που θα δημοπρατηθούν είναι το χειρόγραφο του Κωστή Παλαμά, πίνακας φιλοτεχνημένος από τον Μίμη Πλέσσα, η κιθάρα του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, η πένα με την οποία υπέγραψαν οι ηγέτες των κρατών τη διακήρυξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, η φανέλα του Νίκου Γκάλη που φορούσε στον τελικό του Eurobasket, μεταξοτυπία του Γιάννη Τσαρούχη και πολλά ακόμη.

    Δείτε αναλυτικά όλα τα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν .

    Η δημοπρασία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, στις 10 το βράδυ.

    Το συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ελισάβετ Φιλιππούλη. Στις τηλεφωνικές προσφορές θα είναι ο Άλκης Μαλλίδης.

    Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται ο Πρόδρομος Παπαηλιόπουλος, στην Πάτρα η Βάσω Καλυβιώτη και στο Ηράκλειο Κρήτης ο Γιάννης Σκάλκος.

    Το πάνελ των προσκεκλημένων αποτελείται από τους Θέμο Αναστασιάδη, Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και Λάμπη Ταγματάρχη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έκθεση με τα αντικείμενα της δημοπρασίας

    Συνεχίζεται ο μαραθώνιος ανθρωπιάς


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 24 January 2005 - 9:55:42 UTC