Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες αποκαλύψεις για τον Αρχιμανδρίτη
  • [02] Υπέγραψε στη Χαλκηδόνα ο Κούτσης
  • [03] Όχι σε έκτακτα μέτρα για την οικονομία
  • [04] Για τη Σοφοκλέους "πετάει" το Ελ. Βενιζέλος
  • [05] Σύσκεψη στο Μαξίμου για τους δημοσιογράφους
  • [06] To μεγάλο μυστικό των γιατρών
  • [07] Ο Τζοφ στην Φιορεντίνα
  • [08] Ακριβαίνει το ταξί

    [01] Κοινωνία

    Αρνείται τα πάντα η Τόνια Ηλία Νέες αποκαλύψεις για τον Αρχιμανδρίτη

    24/1/2005 8:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/1/2005 8:54:38 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΝΕΤ

    Νέα στοιχεία για το παρελθόν και τις δράσεις του Αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, του ιερωμένου που φέρεται να εμπλέκεται στο παραδικαστικό κύκλωμα, ως μεσολαβητής για την αποφυλάκιση κατηγορουμένων, έναντι αδράς αμοιβής, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Μέσα από επιστολές που αντήλλαξαν ο Μητροπολίτης Παναμά και Κεντρικής Αμερικής, Αθηναγόρας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, το περιεχόμενο των οποίων παρουσιάστηκε από την εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, προκύπτουν νέες κατηγορίες σε βάρος του Αρχιμανδρίτη. Την ίδια ώρα, η Ανακρίτρια Τόνια Ηλία, αρνείται την εμπλοκή της στο κύκλωμα και αποδίδει τις κατηγορίες σε λόγους αντιζηλίας και εκδίκησης. Παράλληλα, χαρακτηρίζει παράνομα αποδεικτικά μέσα τις ηχογραφημένες συνομιλίες.

    Και άλλα στοιχεία για τη δράση Γιοσάκη

    Στις επιστολές που αντήλλαξαν ο Μητροπολίτης Παναμά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη , γίνεται λόγος για καταγγελίες σε βάρος του που αφορούσαν υπεξαίρεση χρημάτων ομογενών στο Σικάγο, για διασπάθιση χρημάτων από το μετόχι καθώς και για την εμμονή του σε δικαστικές αντιδικίες.

    Ο Μητροπολίτης Παναμά, εκφράζει στην επιστολή του, τη λύπη του που εμπιστεύθηκε τον Αρχιμανδρίτη Γιοσάκη.

    "Από καλήν διάθεσιν και πατρικήν πρόθεσιν να τον βοηθήσω ίνα μην απωλεσθή. Λυπούμαι τώρα διότι αντιλαμβάνομαι ότι δεν απεδείχθη άξιος της ευκαιρίας που του έδωκα." τονίζει μεταξύ άλλων.

    Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης ζητά στην απαντητική επιστολή του ικανοποιητικές εξηγήσεις.

    "Αι ιδιαζόντως επιβαρυντικαί δια τε το πρόσωπο και δια την διακονίαν της υμετέρας Ιερότητος καταστάσεις καθιστούν επιτακτικήν την ανάγκην παροχής ημίν αμέσων και ικανοποιητικών εξηγήσεων..."

    Ερωτηθείς πάντως στην ίδια εκπομπή ο εκπρόσωπος τύπου της Αρχιεπισκοπής Επιφάνειος, διέψευσε ότι ο Γιοσάκης είχε σχέσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

    Από την πλευρά του, πάντως ο Αρχιμανδρίτης, αρνείται όλες τις κατηγορίες και περνά στην αντεπίθεση τονίζοντας ότι "όλοι όσοι τον εμπλέκουν σε αυτές τις υποθέσεις θα λογοδοτήσουν ".

    Για το θέμα που έχει προκύψει με τη δράση του Γιοσάκη στις ΗΠΑ, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητηθούν στοιχεία από τις αρμόδιες αρχές του Σικάγο.

    Έρευνα και δεύτερη Πρωτοδίκη

    Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γ. Κάπος, διέταξε πειθαρχική έρευνα και για δεύτερη Πρωτοδίκη, η οποία φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα αποφυλάκισης κρατουμένων.

    Η Δικαστικός φέρεται να έχει μεροληπτήσει σε δύο υποθέσεις υπέρ του Αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη.

    Στην μια υπόθεση ο Ι. Γιοσάκης στρεφόταν κατά του Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού, ενώ στην δεύτερη ο εν λόγω Μητροπολίτης ήταν μάρτυρας. Η Πρωτοδίκης εγκαλείται για μεροληψία και για το γεγονός ότι δεν δήλωσε κώλυμα εξαίρεσης σε μια από τις δύο δίκες που εμπλέκεται ο Γιοσάκης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επίορκοι δικαστές, δικηγόροι και γιατροί

    Στο πειθαρχικό Κεχαγιόγλου- Κούγιας

    Διευρύνεται η έρευνα για παραδικαστικό κύκλωμα

    [02] Αθλητισμός

    Υπέγραψε στη Χαλκηδόνα ο Κούτσης

    24/1/2005 8:14:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Αίσιο τέλος είχαν οι διαπραγματεύσεις του Γιώργου Κούτση με την Χαλκηδόνα, αφού το απόγευμα της Δευτέρας ο πρώην μέσος του ΠΑΟΚ, συμφώνησε σε όλα με τον πρόεδρο Γιώργο Σπανό και υπέγραψε συμβόλαιο για 1,5 + 1 χρόνια συνεργασίας με την ομάδα της Νίκαιας. Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής έμεινε ελεύθερος πριν λίγο καιρό από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, με την οποία αγωνίστηκε φέτος σε 10 παιχνίδια. Πέρυσι είχε αγωνιστεί σε 25 παιχνίδια πετυχαίνοντας 5 γκολ. "Ήρθα σε μία ομάδα η οποία φημίζεται για την οργάνωσή της και το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο. Ελπίζω ότι θα προσφέρω και εγώ στην Χαλκηδόνα για να πετύχει τους στόχους της", τόνισε μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου του.

    Βαρύ ήταν το κλίμα σήμερα στη προπόνηση της ομάδας καθώς το νέο του θανάτου της μητέρας του Χρήστου Μικέ, δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.

    Ο αμυντικός των "κυανοκίτρινων", μετέβη στη Πάτρα για την διοίκηση, ενώ παίκτες και τεχνική ηγεσία της ομάδας εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια στον παίκτη και στην οικογένεια του.

    Εν τω μεταξύ, την Τρίτη το μεσημέρι θα αναχωρήσει η αποστολή της Χαλκηδόνας για την Λάρισα, εν όψει του αγώνα της Τετάρτης με την τοπική ομάδα, για το Κύπελλο Ελλάδας.

    [03] Οικονομία

    Διαβεβαίωσε ο Γιώργος Αλογοσκούφης Όχι σε έκτακτα μέτρα για την οικονομία

    24/1/2005 7:33:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8

    Στη διαβεβαίωση, ότι η κυβέρνηση δε θα προχωρήσει στη λήψη έκτακτων μέτρων, ώστε να μη διαταραχθεί το κλίμα στην οικονομία, προέβη ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης μιλώντας σε γεύμα που παρέθεσαν οι ξένοι ανταποκριτές. Τόνισε, ότι η δημοσιονομική προσαρμογή στηρίζεται στη συγκράτηση των δαπανών ενώ σε ό,τι αφορά το σκέλος της αύξησης των εσόδων επεσήμανε, ότι λαμβάνονται μέτρα για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Χαρακτήρισε το 2005 ως έτος κρίσιμο για την οικονομία και πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της τη δημοσιονομική ισορροπία, τη μείωση της ανεργίας και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας. "Ο κ. Αλογοσκούφης συνεχίζει το παραμύθι της δήθεν ήπιας προσαρμογής", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας.

    Με γνώμονα την τακτική ήπιας προσαρμογής

    Ο Υπουργός επανέλαβε, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση του ελλείμματος για το 2005 κάτω από το 3%.

    Σημείωσε, ότι πρόκειται για έναν υψηλό στόχο, που απαιτεί σημαντικές προσπάθειες ξεκαθάρισε, όμως, ότι θα ακολουθηθούν μέτρα ήπιας προσαρμογής.

    Σχολιάζοντας επιστολές, που έστειλαν στην Κομισιόν πρώην υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών και πρώην πρόεδροι του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, επεσήμανε, ότι η κυβέρνηση αποκατέστησε την αξιοπιστία της χώρας μας στο εξωτερικό προσθέτοντας, ότι το ΕΚΟΦΙΝ αναγνώρισε τις προσπάθειες που γίνονται τώρα για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής προσαρμογής.

    Από την πλευρά του, ο κ. Αθανασάκης ανέφερε, πως "δεν είναι ήπια προσαρμογή η συρρίκνωση των εισοδημάτων των εργαζομένων, ο δραστικός περιορισμός του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ιδιαίτερα για την περιφέρεια, η αναπτυξιακή άπνοια και η διόγκωση της ανεργίας και η ακρίβεια που πλήττει κάθε ελληνικό νοικοκυριό".

    Σε εξέλιξη ο διάλογος με την ΟΤΟΕ

    Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το ασφαλιστικό των τραπεζών, ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε, ότι ο διάλογος συνεχίζεται και υπογράμμισε, ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συμβάλλει στη λύση του προβλήματος.

    "Δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί το διάλογο για το ασφαλιστικό. Είναι ζητήματα που αφορούν όλη την κοινωνία", δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Όσον αφορά την εισοδηματική πολιτική δήλωσε, ότι θα ανακοινωθεί στο τέλος Φεβρουαρίου και επανέλαβε ότι οι αυξήσεις για τους μισθωτούς θα είναι πάνω από τον πληθωρισμό, ενώ των συνταξιούχων θα υπερβαίνουν εκείνες των μισθωτών.

    Ανακοίνωσε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα (συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα), επισημαίνοντας, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν δημοπράτησε έργα για την μεταολυμπιακή περίοδο.

    Επίσης, σύμφωνα με τον κ Αλογοσκούφη το Μάρτιο θα κατατεθεί στη Βουλή και σχέδιο νόμου για την μεταρρύθμιση της φορολογίας των ακινήτων.

    Αναφερόμενος στην πορεία του Γ ΚΠΣ, δήλωσε ότι η απορροφητικότητα έχει φθάσει το 32% και τόνισε την ανάγκη να ενταυούν οι προσπάθειες για την περαιτέρω αύξησή της.

    Αυτονόητη πράξη και πράξη ευθύνης για την κυβέρνηση χαρακτήρισε τη δημοσιονομική απογραφή, η οποία, όπως σημείωσε, αποκάλυψε τα πραγματικά στοιχεία για το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος.

    [04] Οικονομία

    Πρίν το τέλος του χρόνου η εισαγωγή Για τη Σοφοκλέους "πετάει" το Ελ. Βενιζέλος

    24/1/2005 9:14:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Καλαντζής

    Η εταιρεία «Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών ΑΕ» που εκμεταλεύεται το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οδεύει για να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών πρίν από το τέλος του 2005. Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης επισημαίνοντας οτι σε συνεργασία με τους Γερμανούς συνεταίρους της ελληνικής πλευράς γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, πιθανότατα αυτό το χρόνο. Η σημερινή εταιρική μορφή της εταιρείας περιλαμβάνει την συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου σε ποσοστό 55% του κεφαλαίου και της Γερμανικής κατασκευαστικής εταιρείας Hochtief που διαθέτει το 40 % του μετοχικού κεφαλαίου και η οποία έχει σύμβαση για την εκμετάλευση του αεροδρομίου μέχρι το 2026. Το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης της Κυβέρνησης για το φετινό χρόνο προβλέπει εισπράξεις 1,6 δις Ευρώ που θα συμβάλει να μειωθεί το δημόσιο χρέος κάτω του 3 % του ΑΕΠ.

    Το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που τέθηκε σε εμπορική λειτουργία το 2001 είχε προ φόρων κέρδη 29 εκατ. Ευρώ το 2003 έναντι 14,3 εκατ. Ευρώ που ήταν τα κέρδη του το 2002.

    Η κίνηση επιβατών αυξήθηκε κατα 11,5 % το 2004 λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς διακινήθηκαν 13,6 εκατ. άτομα ενώ ο αριθμός των πτήσεων είχε αντίστοιχα αύξηση 12,3 % καθώς εξυπηρετήθηκαν 191.000 αεροσκάφη. Οι δυνατότητες του αεροδρομίου φτάνουν στη διακίνηση 16 εκατ. επιβατών και 220.000 πτήσεις το χρόνο.

    [05] Κοινωνία

    Ενόψει της δημόσιας συζήτησης την Πέμπτη Σύσκεψη στο Μαξίμου για τους δημοσιογράφους

    24/1/2005 9:25:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Η ανταλλαγή απόψεων και η κατάθεση προτάσεων, ενόψει της δημόσιας συζήτησης για τη σχέση δημοσιογράφων- κράτους την Πέμπτη, αποτέλεσε το αντικείμενο της σύσκεψης, που είχε απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Επικρατείας, Θοδωρής Ρουσόπουλος και οκτώ βουλευτές, που έχουν σχέση με τη δημοσιογραφία. Νωρίτερα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, αναφερόμενος στο αίτημα του ΚΚΕ να δημοσιοποιηθεί ο κατάλογος όσων δημοσιογράφων απασχολούνται σε γραφεία Τύπου υπουργείων, παρατήρησε, ότι η κείμενη νομοθεσία δεν προσφέρει τις σχετικές δυνατότητες. "Το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της διαφάνειας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Αθανασάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι και στο θέμα με τους δημοσιογράφους επιχειρεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη. Στο μεταξύ, πρόσκληση προς όλες τις δημοσιογραφικές ενώσεις να συμμετάσχουν στη συνάντηση της Πέμπτης απηύθυνε η ΕΣΗΕΑ.

    "Ναι" από την ΕΣΗΕΑ

    Την επιθυμία να ανοίξει ο διάλογος εξέφρασε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, που συνεδρίασε εκτάκτως το απόγευμα της Δευτέρας και κάλεσε την κυβέρνηση και οποιονδήποτε άλλο να καταθέσει κάθε στοιχείο για ενδεχόμενο χρηματισμό δημοσιογράφων. Παράλληλα, ζήτησε από τον κ. Ρουσόπουλο να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των δημοσιογράφων που απασχολούνται στο Δημόσιο.

    Τέλος, η Ένωση Συντακτών κάλεσε όλες τις δημοσιογραφικές ενώσεις- μέλη της ΠΟΕΣΥ, καθώς και όλες τις εργοδοτικές οργανώσεις των εντύπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ να συμμετάσχουν στη συζήτηση της Πέμπτης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διάλογος για διαφάνεια και κανόνες

    Σχετικά Links:

    ΕΣΗΕΑ

    [06] Υγεία

    Η πρώτη έρευνα για το θέμα ταμπού στην Ολλανδία To μεγάλο μυστικό των γιατρών

    24/1/2005 9:49:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/1/2005 10:18:10 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: BBC

    Το 2001 η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα που νομιμοποίησε την ευθανασία, σε περίπτωση που συντρέχουν ουσιαστικοί ρόλοι για την πραγματοποίηση της. Τέσσερα χρόνια μετά, έρευνα που διεξήγαγε η Ολλανδική Επιθεώρηση Υγείας, ρίχνει φως σε μια άλλη ευαίσθητη πτυχή του ίδιου θέματος, την ευθανασία παιδιών. Σύμφωνα με την έρευνα, από το 1997 μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί στην Ολλανδία 22 περιπτώσεις "χαριστικού θανάτου" σε παιδιά, πολλές φορές μωρά, που έπασχαν από σοβαρές και ανίατες ασθένειες. Κανένας όμως, από τους γιατρούς που προχώρησαν σε τέτοιου είδους ευθανασίες δεν διώχθηκε ποινικά, παρά το ότι ο χαριστικός θάνατος παιδιών συνιστά στην Ολλανδία ποινικό αδίκημα.

    Αποκρύπτονται οι ευθανασίες παιδιών

    "Είμαστε μαθημένοι να κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε τη ζωή ενός παιδιού. Αλλά για αυτά τα παιδιά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσουν να υποφέρουν είναι να βάλουμε τέλος στη ζωή τους " Εντουαρντ Βερχαγκεν, Ολλανδός παιδίατρος

    Η έρευνα που τυγχάνει να είναι η πρώτη που γίνεται για αυτό το θέμα, σε παγκόσμιο επίπεδο, έδειξε ότι οι γιατροί κάνουν κάθε χρόνο ευθανασία σε 15-20 νεογέννητα, τα οποία πάσχουν από σοβαρά και ανίατα προβλήματα υγείας.

    Εκείνο όμως που υπογραμμίζεται στην έρευνα, είναι η πληθώρα τέτοιων περιστατικών που δεν αναφέρονται πουθενά..

    "Αυτά τα μωρά υπάρχουν, αλλά δεν μας επιτρέπεται να μιλούμε για αυτά" τονίζει ο Εντουαρντ Βερχαγκεν, παιδίατρος του Ιατρικού κέντρου του Γκρονιγνκεν και ένας από τους συγγραφείς της μελέτης.

    "Αυτό πρέπει να αλλάξει" αναφέρει, τονίζοντας ότι όποιος γιατρός καλείται να πάρει αυτήν την απεχθή και δύσκολη απόφαση, θα πρέπει να το κάνει ανοιχτά, χωρίς να φοβάται.

    "Είμαστε μαθημένοι να κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε τη ζωή ενός παιδιού. Αλλά για αυτά τα παιδιά, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσουν να υποφέρουν είναι να βάλουμε τέλος στη ζωή τους" προσθέτει, υπογραμμίζοντας ότι πίσω από μία τέτοια απόφαση χρειάζεται πολύ θάρρος.

    Γιατί δεν διώκονται;

    Η ευθανασία παιδιών συνιστά ποινικό αδίκημα στην Ολλανδία, κανείς όμως, από τους γιατρούς που προβαίνουν σε αυτήν τη "λύση", δεν διώκεται ποινικά.

    Και αυτό γιατί, όπως υπογραμμίζεται στην έρευνα, φαίνεται ότι σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν τηρηθεί τέσσερις άγραφοι κανόνες.

    Πρώτον, συμφώνησαν για την ευθανασία, όλοι οι γιατροί που ασχολούνται με την υπόθεση

    Δεύτερον, δεν υπήρχε καμία ελπίδα βελτίωσης της κατάστασης του παιδιού και δεν μπορούσε να σταματήσει ο πόνος του

    Τρίτον, οι γονείς έδωσαν τη συγκατάθεση τους

    Τέταρτον, η ευθανασία έγινε με τον σωστό ιατρικό τρόπο.

    [07] Αθλητισμός

    Ο Τζοφ στην Φιορεντίνα

    24/1/2005 10:41:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Ντίνο Τζοφ είναι ο νέος προπονητής της Φιορεντίνα. Ο παλιός ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, αλλά και τερματοφύλακας της παγκόσμιας πρωταθλήτριας του 1982, αντικατέστησε στους «βιόλα» τον Σέρτζιο Μπούζο ο οποίος θα παραμείνει στον σύλλογο σε κάποιο άλλο πόστο. Η πρόσληψη του Τζοφ έχει άμεση ισχύ, κάτι που σημαίνει ότι θα βρίσκεται την Τετάρτη στον πάγκο της ομάδας για το ματς με τη Ρόμα, στους προημιτελικούς του κυπέλλου Ιταλίας. Ο 62χρονος προπονητής είναι ο τρίτος που αναλαμβάνει φέτος την τεχνική ηγεσία της Φιορεντίνα, που ξεκίνησε τη σεζόν με τον Εμιλιάνο Μοντόνικο ο οποίος τον Οκτώβριο αντικαταστάθηκε από τον Μπούζο, προπονητή των τερματοφυλάκων.

    [08] Κοινωνία

    Από αρχές Φεβρουαρίου Ακριβαίνει το ταξί

    24/1/2005 10:48:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ακριβότερες θα είναι από τις Αρχές Φεβρουαρίου οι μετακινήσεις με ταξί σε όλη τη χώρα. Η σημαία από 0,75 ευρώ θα αυξηθεί σε 0,85 ευρώ, η ελάχιστη αποζημίωση από 1,60 αναπροσαρμόζεται στα 1,75 ευρώ , η μονή ταρίφα από 0,28 λεπτά θα ανέβει στα 0,30 και η διπλή ταρίφα από 0,53 γίνεται 0,56. Τα νέα τιμολόγια έχει εισηγηθεί το Υπουργείο Μεταφορών και εκκρεμεί η έγκριση της επιτροπής Τιμών και Εισοδημάτων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 24 January 2005 - 21:52:33 UTC