Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Και νέα πρόσωπα στο Παραδικαστικό Κύκλωμα
  • [02] Εκτός συνόρων ο Γιοσάκης
  • [03] Επιβολή της τάξης με πορνό!
  • [04] Έντεκα συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών
  • [05] Δεν εγκαταλείπουν τα μπλόκα οι αγρότες
  • [06] Συνάντηση για τον τουρισμό
  • [07] Με το βλέμμα στο Κυπριακό
  • [08] Αντιπαράθεση για τις προσλήψεις
  • [09] Διαφωνίες για την κηδεία του Ζάο
  • [10] Επιδρομή ρωσικών δυνάμεων κατά ανταρτών
  • [11] Σέφερτ: "Στόχος η νίκη"
  • [12] Προβάδισμα για Ξάνθη
  • [13] Διπλό χτύπημα από Άρη
  • [14] Υπέγραψε ο Γκέκας
  • [15] Σε... replay το Σκαϊλαϊνερς-Παναθηναϊκός
  • [16] "Έκαψαν" και το Μιλγουόκι οι "Ήλιοι"
  • [17] "Φωνάζουν" για τα σφυρίγματα
  • [18] Η Ισπανία "μάνα" του Βόλεϊ
  • [19] Συνάντηση για τα φάιναλ φορ
  • [20] Κορυφαία επίδοση από την Ρογκόφσκα
  • [21] "Πρώτη" για την Εθνική Τζούντο
  • [22] Φρίνγκερ: "Πάμε καλά"
  • [23] Ευρωπαϊκό Πόλο στη Βουλιαγμένη
  • [24] Στα λευκά η βόρεια Ελλάδα
  • [25] Η DFB μήνυσε τον Χόιτσερ

    [01] Κοινωνία

    Στο Λίβανο για ξεκούραση ο Γιοσάκης Και νέα πρόσωπα στο Παραδικαστικό Κύκλωμα

    26/1/2005 8:04:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ

    Μακραίνει ο κατάλογος των δικαστικών που φέρονται να εμπλέκονται στο παραδικαστικό κύκλωμα. Τέσσερις δικαστές παραπέμπονται στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της απόλυσης, ενώ υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες πολιτών για ακόμα έξι δικαστικούς. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας, αναμένεται να ζητήσει από τον Άρειο Πάγο άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και εξονυχιστικό έλεγχο στο έργο των δικαστών, ενώ ήδη η ηγεσία του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης να γίνει πιο αυστηρή η νομοθεσία για το αδίκημα της δωροδοκίας δικαστή. Την ίδια ώρα, στο Λίβανο βρίσκεται από την Τρίτη ο Ιάκωβος Γιοσάκης. Το θέμα που 'χει προκύψει με τον Αρχιμανδρίτη, απασχολεί έντονα τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ο οποίος θα ζητήσει από τον υπουργό Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα τροποποίηση του νόμου περί εκκλησιαστικού Δικαίου , ώστε να αντιμετωπίζονται ταχύτερα και αποτελεσματικότερα τέτοια φαινόμενα.

    Εκτός συνόρων ο Γιοσάκης

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος φέρεται ενοχλημένος με τη στάση του Μητροπολίτη Αττικής, ο οποίος δεν έχει παραπέμψει ακόμα πειθαρχικά τον Αρχιμανδρίτη.

    Και θα ζητήσει από τον υπουργό Δικαιοσύνης τροποποίηση του νόμου Εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης, ώστε να μπορεί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα , αν ο Μητροπολίτης αδυνατεί ή αδρανεί να το κάνει.

    Στο μεταξύ, στο Λίβανο βρίσκεται από χθες ο Αρχιμανδρίτης Γιοσάκης, φιλοξενούμενος από κληρικό του Πατριαρχείου της Αντιοχείας, με τον οποίο διατηρεί φιλική σχέση.

    Από το περιβάλλον του διαρρέεται ότι έφυγε να ξεκουραστεί και ότι θα επιστρέψει σε 10 μέρες.

    Ανοίγουν και οι υπόλοιποι λογαριασμοί

    Την ίδια ώρα, οι καταθέσεις των βασικών μαρτύρων στην υπόθεση, φέρνουν στη δημοσιότητα ολοένα και περισσότερα στοιχεία.

    Ο δικηγόρος Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην κατάθεσή του κατήγγειλε την πρωτοδίκη Αντωνία Ηλία για μεροληπτική στάση σε υπόθεση ιερομονάχου-φίλου του Γιοσάκη- στον οποιο επιδίκασε 480.000 ευρώ για ηθική βλάβη από τροχαίο.

    Ο Εισαγγελέας θα ζητήσει και το άνοιγμα των υπόλοιπων λογαριασμών του Γιοσάκη , της ανακρίτριας Αντωνίας Ηλία και του πρωτοδίκη Λεωνίδα Στάθη.

    Στον αντιεισαγγελέα κατέθεσε σήμερα ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Κούγιας και ο δημοσιογράφος Στέλιος Βορίνας, ο οποίος φέρεται ότι προσκόμισε στοιχεία για το παραδικαστικό κύκλωμα. Από την πλευρά της, η πρωτοδίκης Παναγιώτα Τζέβη-Ραφτοπούλου που φέρεται να εκδίκασε μεροληπτικά 2 υποθέσεις του Γιοσάκη, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με το κύκλωμα και εμφανίζει έγγραφο που δείχνει ότι είχε κληρωθεί για να τις εκδικάσει.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εκτός συνόρων ο Γιοσάκης

    Νέες αποκαλύψεις για τον Αρχιμανδρίτη

    [02] Κοινωνία

    Θα καταθέσουν και ομογενείς για τη δράση του Εκτός συνόρων ο Γιοσάκης

    25/1/2005 7:55:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/1/2005 11:38:05 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με νέα "κομμάτια" εμπλουτίζεται καθημερινά το παζλ για τα κυκλώματα διαφθοράς στη Δικαιοσύνη. Από την έως τώρα εισαγγελική έρευνα προκύπτει ότι στις ευνοϊκές αποφάσεις που ελήφθηκαν για τον Αρχιμανδρίτη Γιοσάκη εμπλέκονται τουλάχιστον τέσσερις δικαστικοί λειτουργοί, τρεις Πρωτοδίκες και ένας Εισαγγελέας. Την ίδια ώρα, τη δράση του Ιάκωβου Γιοσάκη στις ΗΠΑ έτσι όπως αυτή αποκαλύφθηκε από τις επιστολές που αντήλλαξαν ο Μητροπολίτης Παναμά Αθηναγόρας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, θα φωτίσουν, μετά από παραγγελία του Αρείου Πάγου οι καταθέσεις ομογενών από το Σικάγο. Το ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, ζήτησε από την Ελληνίδα πρόξενο να συγκεντρώσει τις καταθέσεις των ομογενών που καταγγέλλουν ότι ο Γιοσάκης καταχράστηκε τα χρήματα τους. Στο μεταξύ, αργά το βράδυ της Τρίτης έγινε γνωστό ότι ο Αρχιμανδρίτης έφυγε από τη χώρα. Να σημειώσουμε εδώ, ότι ο Ιάκωβος Γιοσάκης, δεν είναι υπόδικος και επομένως δεν του είχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

    Και νέοι εμπλεκόμενοι

    Τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γ. Κάπος, διέταξε πειθαρχική έρευνα και για δεύτερη Πρωτοδίκη, η οποία φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα αποφυλάκισης κρατουμένων.

    Η Πρωτοδίκης Τζέβη - Ραφτοπούλου φέρεται να έχει μεροληπτήσει σε δύο υποθέσεις υπέρ του Αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη.

    Στην μια υπόθεση ο Ι. Γιοσάκης στρεφόταν κατά του Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού, ενώ στην δεύτερη ο εν λόγω Μητροπολίτης ήταν μάρτυρας.

    Από την πλευρά της η Αντωνία Ηλία, δίκασε δυο ποινικές υποθέσεις του Γιοσάκη ζητώντας αντικατάσταση συναδέλφου της.

    Ερευνάται δε αν είχε ύποπτο ρόλο ένας εισαγγελέας που εντοπίζεται σε δυο δικόγραφα καθώς και άλλη μία πρωτοδίκης για την οποία είχε αφήσει υπόνοιες ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

    Η Εκκλησία της Ελλάδας αναμένεται να εξετάσει το θέμα του Αρχιμανδρίτη Γιοσάκη την επόμενη βδομάδα κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

    Νωρίτερα και συγκεκριμένα την Πέμπτη το πρωί, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρας θα επισκεφθεί τον Άρειο Πάγο, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ποινικών και πειθαρχικών ανακρίσεων που γίνονται για τις υποθέσεις αυτές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέες αποκαλύψεις για τον Αρχιμανδρίτη

    Ανοίγουν οι λογαριασμοί δικαστικών

    [03] Κοινωνία

    Η "παιδαγωγική μέθοδος" οδηγού ΚΤΕΛ στο Κιλκίς Επιβολή της τάξης με πορνό!

    27/1/2005 5:10:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το δικό του ξεχωριστό τρόπο για να κάθονται ήσυχα οι μαθητές που μετέφερε είχε ένας οδηγός λεωφορείου ΚΤΕΛ στο Κιλκίς. Ο 39χρονος, έταζε στα παιδιά ηλικίας 12-18 ετών ότι θα τους έβαζε να δουν ταινίες πορνό, αν κάθονταν φρόνιμα. Και σύμφωνα με την αστυνομία, φαίνεται ότι τουλάχιστον μία φορά τήρησε το τάμα του. Μαζί του, συναίνεσε η πλειοψηφία των μαθητών και οι λιγοστές διαμαρτυρίες υπήρξαν μόνο από μερικές μαθήτριες. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, για το συμβάν δεν υπήρξε καταγγελία από κανέναν. Κανείς δηλαδή από τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς δεν κατήγγειλε το περιστατικό. Το θέμα έφθασε στη Δικαιοσύνη μετά τη δημοσιοποίηση του στα ΜΜΕ. Στην υπόθεση παρενέβη η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Κιλκίς ενώ παράλληλα διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.

    [04] Κοινωνία

    Σε γνωστό αθηναϊκό νυχτερινό κέντρο Έντεκα συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών

    27/1/2005 2:34:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Έφοδο σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της Αθήνας έκανε η Διίωξη Ναρκωτικών στις 5.30 τα ξημερώματα, συλλαμβάνοντας 11 άτομα για κατοχή ναρκωτικών. Από τους συλληφθέντες οι 9 είναι άνδρες και οι δύο γυναίκες, μεταξύ των οποίων οι ιδιοκτήτες του κέντρου και ένα άτομο για το οποίο εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση σε βάρος του και κατασχέθηκαν 30 δόσεις κοκαΐνης, 5 δισκία Έκσταση, 3 χαρτάκια εμποτισμένα με LSD και δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη. Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους δικογραφία οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

    [05] Κοινωνία

    Επιμένουν σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Δεν εγκαταλείπουν τα μπλόκα οι αγρότες

    27/1/2005 2:13:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Παραμένουν στα Τέμπη οι βαμβακοπαραγωγοί της Θεσσαλίας, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία, ενώ σήμερα στις έξι το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Ραντεβού το πρωί της Δευτέρας με παράταξη στο Δέλτα της Ιτέας για δύο ώρες, δίνουν οι βαμβακοπαραγωγοί από 35 χωριά της περιοχής της Καρδίτσας, όπως αποφάσισαν στη σύσκεψη των εκπροσώπων των αγροτικών συλλόγων του νομού. Στο μεταξύ, με περιοδικούς αποκλεισμούς στον κόμβο του Προμαχώνα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι βαμβακοπαραγωγοί των Σερρών, οι οποίοι θα δώσουν στην κυκλοφορία το δρόμο από και προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στις δύο το μεσημέρι, τον οποίο κρατούν κλειστό από τις 11 το πρωί. Οι αγρότες ανακοίνωσαν, ότι θα κλείσουν εκ νέου το δρόμο από και προς τον Προμαχώνα, στον κόμβο του Πετριτσίου, από τις 15:00 μέχρι τις 17:30. Στο μεταξύ, οι αγρότες των Σερρών απειλούν με μηνύσεις τον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) αμφισβητώντας τις λίστες των παράτυπων αγροτών, ενώ επιμένουν σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Την ίδια ώρα εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν νωρίς το μεσημέρι με το νομάρχη Σερρών.

    Η έξυπνη κάρτα του ΕΛΓΑ

    Στο μεταξύ, έκκληση προς τους αγρότες να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ζητώντας αυτοσυγκράτηση και σεβασμό των νόμων απ όλους. Ο κ. Καραμανλής, μιλώντας στην εκδήλωση κοπής της πίτας της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ, τόνισε ότι στους λίγους μήνες στους οποίους κυβερνά η Νέα Δημοκρατία επιταχύνθηκε σημαντικά η καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων στους αγρότες, καθώς και των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ (Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων).

    Εξάλλου, ο ΕΛΓΑ προωθεί την έξυπνη κάρτα του αγρότη, προκειμένου ο ίδιος ο παραγωγός να ελέγχει την πορεία των αποζημιώσεων, που θα λάβει. Η πιλοτική εφαρμογή αρχίζει από την περιοχή της Λάρισας και θα επεκταθεί στην υπόλοιπη χώρα. Όσον αφορά στην πορεία των αποζημιώσεων, ο πρόεδρος του οργανισμού Νίκος Κατσαρός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την καταβολή τους, που έγινε μέσα σε ένα τρίμηνο από τη συγκομιδή του προϊόντος. Το σύνολο των ποσών που καταβλήθηκαν το 2004 ανέρχονται σε 538 εκατομμύρια ευρώ.

    Το έργο του ΕΛΓΑ εξήρε ο συνδικαλιστής της Λάρισας Θανάσης Κοκκινούλης σημειώνοντας, ότι για πρώτη φορά οι αγρότες δεν έχουν πρόβλημα με τις αποζημιώσεις από τον οργανισμό. Αναφερόμενος στους 17.000 επανελέγχους για το βαμβάκι σημείωσε, ότι δεν είναι αρμόδιοι οι συνεταιρισμοί και επανέλαβε το αίτημα για έλεγχο και στους 85.000 βαμβακοπαραγωγούς.

    Αντιδρά το ΚΚΕ

    Στο μεταξύ έντονα αντιδρά το ΚΚΕ στη δημοσιοποίηση των ονομάτων των παραγωγών, που δήλωσαν πλασματικές ποσότητες βαμβακιού.

    "Η γκεμπελικής έμπνευσης ενέργεια της κυβέρνησης να δώσει στη δημοσιότητα λίστες της ντροπής, δείχνει ότι είναι αδίστακτη στην προσπάθειά της να ενοχοποιήσει τους μικρομεσαίους βαμβακοπαραγωγούς για να αθωώσει την αντιαγροτική της πολιτική" επισημαίνει το κομμουνιστικό κόμμα, ενώ ταυτόχρονα καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες "να αντισταθούν στις καταγέλαστες και διασπαστικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, να συγκρουστούν με τη νομιμότητα της ΕΕ και τους διαχειριστές της, που είναι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα και οι αγροτοσυνδικαλιστές, που θεωρούν μονόδρομο την ΚΑΠ και να επιβάλουν τη δική τους νομιμότητα".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Το κράτος δεν πρέπει να παρανομεί"

    Ανοικτοί οι δρόμοι

    [06] Πολιτική

    Αβραμόπουλος-Λιάκος ενημέρσαν τον πρωθυπουργό Συνάντηση για τον τουρισμό

    27/1/2005 7:21:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός. Κατά τη σύσκεψη ο Υπουργός, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Υφυπουργός, Αναστάσιος Λιάσκος, ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων τουριστικής ανάπτυξης. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ Αβραμόπουλος τόνισε, ότι στόχος του υπουργείου είναι να δημιουργηθεί ένα δεκαετές πλάνο για τον τουρισμό που θα δώσει και την απαραίτητη ώθηση στην ανάπτυξη της χώρας. Επίσης τόνισε, ότι το υπουργείο προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση των στόχων, που έχει θέσει, με βασική προτεραιότητα την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

    [07] Πολιτική

    Οι επαφές του προέδρου του ΔΗΣΥ Με το βλέμμα στο Κυπριακό

    27/1/2005 5:41:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Διαδοχικές συναντήσεις με πολιτικές προσωπικότητες της χώρας είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης στον απόηχο της επίσκεψης του, Κύπριου Προέδρου, Τάσσου Παπαδόπουλου. Ο κ. Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, την πρόεδρο της Βουλής, Άννα Ψαρούδα Μπενάκη και τη δήμαρχο της Αθήνας, Ντόρα Μπακογιάννη. Στο επίκεντρο των επαφών βρέθηκε το Κυπριακό καθώς και τα βήματα, που θα ακολουθήσουν Ελλάδα και Κύπρος στο επόμενο διάστημα. Την κοινή τους πεποίθηση για λήψη πρωτοβουλιών για επίλυση του ζητήματος εξέφρασαν Παπανδρέου και Αναστασιάδης, ενώ ο δεύτερος τόνισε, ότι είναι ώρα για δράση. Την ανάγκη λήψης πρωτοβουλίων, που θα οδηγήσουν στην επίλυση του Κυπριακόύ, επεσήμανε και η κ Μπακογιάννη.

    Επίθεση Παπανδρέου σε κυβέρνηση

    Από την πλευρά, του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για στρατηγική στο εν λόγω ζήτημα, που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα τόσο της Κύπρου, όσο και της χώρας μας. "Έχουμε χάσει πολύ χρόνο και σημαντικές ευκαιρίες και βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση" δήλωσε χαρακτηριστικά, ο και Παπανδρέου.

    Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ με τη σειρά του κάλεσε την κυπριακή κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αναβλητικότητα και τον αρνητισμό, γιατί, όπως τόνισε, μόνο κακές υπηρεσίες προσφέρουν αυτή την περίοδο.

    Ο διάλογος, πρόσθεσε, βοηθά να λυθούν τα προβλήματα, ενώ αντίθετα η απουσία διαλόγου συντηρεί τα προβλήματα.

    Στη διαβεβαίωση προς τον κ Αναστασιάδη, ότι το Κυπριακό είναι αναμφισβήτητα πρώτο στα ενδιαφέροντα όλου του Ελληνισμού προχώρησε κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, κ δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη.

    Η ίδια υπογράμμισε, ότι η Μεγαλόνησος μπαίνει σε μια εξαιρετικά λεπτή περίοδο και έκανε λόγο για την ανάγκη να γίνουν τα απαραίτητα βήματα, που θα στοχεύουν στην επίλυση του εν λόγω ζητήματος.

    [08] Πολιτική

    Κατηγορηματική διάψευση από Παυλόπουλο Αντιπαράθεση για τις προσλήψεις

    27/1/2005 3:37:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Έντονη κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση σημειώθηκε το πρωί στη Βουλή, για το θέμα των προσλήψεων συμβασιούχων στο Δημόσιο. Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει, ότι οι νέοι συμβασιούχοι που θα μονιμοποιηθούν φθάνουν τις 35.000. Μάλιστα σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εντάξει στην μοριοδότηση κατά 50 % που προβλέπεται για την πρόσληψη των συμβασιούχων και όσους είχαν προσληφθεί την περίοδο 90-93 και δεν συμπλήρωναν τον προβλεπόμενο από το νόμο χρόνο προϋπηρεσίας. Aπό την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος χαρακτηρίσε τους εν λόγω ισχυρισμούς ανυπόστατους, ενώ μιλώντας στη ΝΕΤ δήλωσε χαρακτηριστικά :"εμείς δε δίνουμε αριθμούς σαν και αυτούς που δίνει το ΠΑΣΟΚ, είναι όλα αυθαιρεσίες, αυτά είναι στη φαντασία τους.

    Επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ

    Επίσης, ο κ Παυλόπουλος διέψευσε κατηγορηματικά και τα δημοσιεύματα, που έκαναν λόγο για χιλιάδες προσλήψεις συμβασιούχων το τελευταίο δεκάμηνο. Ο Υπουργός χαρακτήρισε τα εν λόγω στοιχεία εντελώς ανακριβή και υποστήριξε, ότι πρόκειται για παραπληροφόρηση, που προέρχεται από τους κόλπους του ΠΑΣΟΚ.

    "Τα "στοιχεία" για δήθεν χιλιάδες προσλήψεις "γαλάζιων παιδιών" είναι παντελώς ανακριβή και προκαλούν θλίψη και θυμηδία", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ Παυλόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

    Ο ίδιος επεσήμανε, ότι με τις διατάξεις για τη μοριοδότηση των συμβασιούχων η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους, να αποκατασταθούν στο μέλλον όπως επιβάλει το Σύνταγμα και, όπως, έχει δεσμευθεί η χώρα μας στην Ε.Ε.

    Παράλληλα, μιλώντας στη μεσημβρινή ραδιοεφημερίδα της ΝΕΤ, επεσήμανε, ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δημιουργήσει προϋποθέσεις για καμία γενιά νέων συμβασιούχων-ομήρων.

    Ο κ Παυλόπουλος εξήγησε, ότι σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 164 του 2004, που ρυθμίζει το θέμα των συμβασιούχων καμία σύμβαση δεν μπορεί να παραταθεί πέραν του ορίου των 24 μηνών και δεν μπορεί να υπάρξει ανανέωση. Όπως πρόσθεσε, υπάρχει χρονικό όριο πέραν του οποίου δεν μπορεί να γίνει καμία ανανέωση και μάλιστα με μια σειρά κυρώσεων.

    "Αυτά έκανε το ΠΑΣΟΚ, τους προσλάμβανε, τους κράταγε ομήρους και με τον τρόπο αυτό δημιουργήθηκε το καθεστώς που ξέρετε. Επειδή το ΠΑΣΟΚ βλέπει ότι αυτά που υποσχεθήκαμε προεκλογικά τα κάνουμε και επειδή ξέρει, ότι αυτό έχει απήχηση στον ελληνικό λαό και επειδή ξέρει ότι δεν έχει πολιτική θέση κατασκευάζει ψευδείς ειδήσεις" κατέληξε χαρακτηριστικά.

    Στο ίδιο μήκος κύματος ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπο, Ευάγγελος Αντώναρος τόνισε, ότι "οι ισχυρισμοί αυτοί οφείλονται είτε σε παροιμιώδη άγνοια, είτε σε συνειδητή διαστρέβλωση της πραγματικότητας".

    [09] Κόσμος

    Η Κυβέρνηση φοβάται τις διαδηλώσεις Διαφωνίες για την κηδεία του Ζάο

    27/1/2005 12:32:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε συμφωνία με την κινεζική Κυβέρνηση κατάφερε να έρθει η οικογένεια του εκλιπόντος μεταρρυθμιστή ηγέτη Ζάο Ζιγιάνγκ για την τέλεση της κηδείας του το Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, ωστόσο παραμένει η διαφωνία για τη σύνταξη της επίσημης βιογραφίας του, η οποία θα αναγνωσθεί κατά τη διάρκεια της τελετής, καθώς οι συγγενείς του αρνούνται να δεχθούν το σημείο, που κάνει λόγο για "σοβαρά σφάλματα", που διέπραξε ο Ζάο το 1989, όταν υποστήριξε τους εξεγερμένους φοιτητές διαδηλωτές του δημοκρατικού κινήματος και αντιτάχθηκε στη χρήση βίας εναντίον τους, που οδήγησε στη σφαγή στην πλατεία της Τιεν Αν Μεν. Εξάλλου ανοικτό παραμένει και το θέμα των ανθρώπων, που θα λάβουν την άδεια να παραστούν στην κηδεία, καθώς η κινεζική ηγεσία θέλει πάση θυσία να αποφύγει τη μεταβολή της τελετής αποχαιρετισμού του "συντρόφου Ζάο" σε πεδίο διαδηλώσεων.

    Συλλήψεις και βία

    Πρώην αξιωματούχοι της φιλελεύθερης πτέρυγας του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, όπως ο Ουάν Λι, πρόεδρος του Κοινοβουλίου το 1989 και ο Τιάν Ζιγιούν, πρώην αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, δήλωσαν ότι, θέλουν να παρευρεθούν στην κηδεία, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια της σημερινής Κυβέρνησης και ειδικότερα του πρωθυπουργού Ουέν Τζιαμπάο, πρώην στενού συνεργάτη του Ζάο Ζιγιάνγκ.

    Αντιφρονούντες και διανοούμενοι ασκούν πιέσεις προς την κινεζική ηγεσία για να παρευρεθούν στην τελετή, ενώ δεκάδες άλλοι άνθρωποι, που ήθελαν να συμμετάσχουν στην κηδεία έχουν συλληφθεί τις τελευταίες ημέρες.

    Η κινεζική αστυνομία ξυλοκόπησε πλήθος ανθρώπων, που ήθελε να αποτίσει φόρο τιμής στον Ζάο, ανάμεσά τους και συνταξιούχοι, που φορούσαν ένα άσπρο λουλούδι στο πέτο ως ένδειξη πένθους.

    [10] Κόσμος

    Αγνοούνται τρεις άνθρωποι Επιδρομή ρωσικών δυνάμεων κατά ανταρτών

    27/1/2005 12:11:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ρωσικές ειδικές δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα επιχείρηση εναντίον αυτονομιστών ανταρτών, που είχαν κάνει κατάληψη σε πενταόροφο κτίριο στο Ναλτσίκ, πρωτεύουσα της Καμπαρντινομπαλκαρίας, της ρωσικής δημοκρατίας του Καυκάσου κοντά στην Τσετσενία. Η επιχείρηση άρχισε γύρω στις 8:30' τοπική ώρα (07:30' ώρα Ελλάδος) κατά του κτιρίου και οι αντάρτες απάντησαν με πυρά αυτόματου όπλου. Πριν από την έναρξη της εφόδου οι κάτοικοι του κτιρίου που έχει 60 διαμερίσματα, καθώς και άλλων δύο παρακείμενων κλήθηκαν να εκκενώσουν το χώρο. Η τύχη δύο γυναικών, ίσως και ενός παιδιού που φέρεται να βρίσκονται κοντά στους αντάρτες αγνοείται, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιταρ-Τας. Οι αντάρτες είχαν ταμπουρωθεί στο κτίριο από το βράδυ της Τρίτης.

    "Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε στρατιωτική επιχείρηση"

    Ο υπουργός Εσωτερικών Χατσίμ Τσογκένοφ είπε χθες ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις προκειμένου να πειστούν οι αντάρτες να αφήσουν δύο γυναίκες που βρίσκονται ανάμεσά τους. Διευκρίνισε ότι δεν επρόκειτο για ομήρους.

    "Οι διαπραγματεύσεις διήρκησαν τουλάχιστον 24 ώρες χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε στρατιωτική επιχείρηση", δήλωσε αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.

    Οι αρχές της δημοκρατίας αυτής κοντά στην Τσετσενία, τρέφουν υποψίες ότι οι άνδρες που πολιορκούνται από τις ρωσικές δυνάμεις ανήκουν σε οργάνωση η οποία το Δεκέμβριο είχε επιτεθεί κατά της περιφερειακής υπηρεσίας καταπολέμησης των ναρκωτικών στο Ναλτσίκ, αρπάζοντας μεγάλη ποσότητα όπλων.

    [11] Σέφερτ: "Στόχος η νίκη"

    27/1/2005 7:41:00 μμ

    Συντάκτης:

    Δύο ήταν τα θέματα που απασχόλησαν του Ουλφ Σέφερτ, στην συνέντευξη τύπου. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής μας Χάντμπολ, στάθηκε στο επερχόμενο παιχνίδι με την Τυνησία αλλά και στο αποτέλεσμα των οικοδεσποτών με τη Γαλλία, που έληξε ισόπαλο. Ο Σέφερτ τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να νικήσει οπωσδήποτε τους Τυνήσιους και αν συμβεί αυτό τότε οι πιθανότητες πρόκρισης είναι πολλές.

    Επικράτηση πάση θυσία

    Ο Σουηδός τεχνικός είπε πως ελπίδες πρόκρισης θα υπάρχουν μόνο αν κερδίσουμε την Τυνησία. "Εμείς θα επιδιώξουμε πάση θυσία τη νίκη", τόνισε ο Σουηδός τεχνικός και συνέχισε: "Δεν μας φοβίζει σε καμία περίπτωση ο κόσμος, ο οποίος έδωσε βροντερό "παρών" και στο παιχνίδι με την Γαλλία. Πριν τον αγώνα με την Τυνησία, θα ξεκαθαρίσω στους παίκτες ότι μόνο εκείνοι που θα είναι διατεθειμένοι να παίξουν 60 λεπτά ασταμάτητα θα έχουν θέση στο παιχνίδι. Όποιος δεν θα έχει αυτή τη διάθεση, δεν θα παίξει".

    Παράλληλα, μίλησε και για την απόδοση των παικτών της Εθνικής μας στο αγώνα με την Αγκόλα. "Μόνο ο Χαλκίδης έπαιξε, έχοντας επαγγελματική συμπεριφορά και προσπαθούσε πάντα να παίρνει πρωτοβουλίες. Οι άλλοι έδειχναν σα να μην ξέρουν τι θέλουν στο παιχνίδι", επεσήμανε ο ομοσπονδιακός προπονητής και κατέληξε: "Στο αυριανό (σ.σ. 17.15) αγώνα με τον Καναδά, εάν παίξουμε εντελώς διαφορετικά απ΄ ότι παίξαμε με την Αγκόλα, πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα. Δεν έχει σημασία για μας στο παιχνίδι αυτό η διαφορά στο σκορ. Εμείς θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας σε όλα τα παιχνίδια και ιδιαίτερα στο παιχνίδι με την Τυνησία και βέβαια θα είναι θετικό για μας να κερδίσει η Δανία την Γαλλία".

    Μιλώντας για το παιχνίδι που έληξε ισόπαλο 26-26 και περιέπλεξε τα πράγματα στον Α΄ όμιλο, όπου μετέχει και η εθνική Ελλάδας, ο ομοσπονδιακός τεχνικός επεσήμανε: "Τα όσα είδαμε στο παιχνίδι αυτό δεν ήταν χάντμπολ. Η Γαλλία έχασε έναν βαθμό, ενώ η Τυνησία κέρδισε έναν βαθμό και το παιχνίδι ήταν πολύ άγριο, με προεξάρχοντες τους παίκτες της Τυνησίας. Η Γαλλία φάνηκε τυχερή. Αν η Τυνησία είχε κερδίσει, τότε κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό για μας η πρόκριση θα είχε κριθεί".

    [12] Ποδόσφαιρο

    Προβάδισμα για Ξάνθη

    27/1/2005 6:14:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μόλις 70 λεπτά είχε διάρκεια ο αγώνας για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς εχτές είχε διακοπεί στο 20λεπτο λόγω καιρικών συνθηκών. Σε αυτό το διάστημα η ομάδα του Μαντζουράκη πέτυχε το γκολ της νίκης με τον Λαμπριάκο στο 33 και πήρε κεφάλι, εν όψει του επαναληπτικού. Το παιχνίδι ήταν μέτριο καθώς ο βαρύς αγωνιστικός χώρος δυσκόλευε τους παίκτες.

    Είχε Λαμπριάκο

    Με την Ξάνθη να αναλαμβάνει το χώρο του κέντρου, "συνεχίστηκε" το παιχνίδι. Μέχρι το 32 οι Ξανθιώτες δημιούργησαν κάποιες καλές ευκαιρίες, οι οποίες ευοδώθηκαν σε εκείνο το λεπτό. Ο Λαμπριάκος με ώραιο σουτ νίκησε τον Σιντιμπέ και "έγραψε" το 1-0.

    Μάλιστα, λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους θα μπορούσε να γίνει και το 2-0, αλλά το οριζόντιο δοκάρι σταμάτησε τον «κεραυνό» που εξαπέλυσε από το ύψος της περιοχής ο Μπαϊκαρά.

    Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι μην έχοντας περιθώρια, πέρασαν στην αντεπίθεση και μάλιστα δημιούργησαν κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Όμως ο νεοαποκτηθείς πορτιέρο των Ακριτών Πιζανόφσκι, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και δεν άφησε το περιθώρια στο Σίτι να επανέλθει στο παιχνίδι.

    Σημειώνεται, ότι στους «8», η ομάδα που θα προκριθεί, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Λάρισα-Χαλκηδόνα (σ.σ. Α` αγώνας 3-1).

    Διαιτητής: Κασναφέρης

    Κίτρινες κάρτες: Τσάτσος, Αγρίτης, Ζαπρόπουλος

    ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου, Ζαπρόπουλος, Τοροσίδης, Κάραμπας (77` Μαγκράτζε), Σίκοφ, Άντζας, Πρίττας, Λουτσιάνο (39` Νικάσιο, 71` Μελισσάς), Λαμπριάκος, Μπαϊκαρά.

    ΑΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ, Λιαπάκης (46` Μανουσάκης), Χρήστου, Αλεξόπουλος, Ψωμάς, Χλωρός (69` Παπουτσής), Σκοπελίτης, Φωτάκης, Μπάρκογλου (63` Μακρής), Αγρίτης, Τσάτσος.

    [13] Ποδόσφαιρο

    Διπλό χτύπημα από Άρη

    27/1/2005 5:29:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/1/2005 6:48:07 μμ)

    Πίσω στο θέμα του Αβραάμ Παπαδόπουλου, έκανε τελικά η διοίκηση της ΠΑΕ Αρης που σήμερα και παρά τις αντίθετες προβλέψεις τον κάλεσε και υπέγραψαν συμβόλαιο διάρκειας 4,5 χρόνων. Παράλληλα η διοίκηση ανανέωσε από τώρα και το συμβόλαιο του Σανχούρχο για τα επόμενα 3,5 χρόνια, αναγνωρίζοντας την έως τώρα προσφορά του στο σύλλογο. Να υπενθυμίσουμε ότι όσον αφορά τον ταλαντούχο αμυντικό του Άρη, είχε αρνηθεί την αρχική πρόταση που του είχε γίνει από την διοίκηση, που του πρόσφερε συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια έναντι 380 χιλιάδων ευρώ. Ο Παπαδόπουλος είχε αντιπροτείνει διετή συνεργασία, με απολαβές 300 χιλιάδων ευρώ, κάτι που δεν αποδέχτηκε η ΠΑΕ Αρης, αλλά μετά την καινούργια επαφή των δυο πλευρών σήμερα πείστηκε και συμφώνησε με διαφορετικούς οικονομικούς όρους φυσικά.

    Ματθαίου: "Χτίζουμε ομάδα"

    "Ο Άρης χαράζει μία διαφορετική πορεία. Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι χτίζουμε μία νέα ομάδα. Αρχικά έπρεπε να βγάλουμε τον Άρη από το αδιέξοδο και να παρουσιάσουμε ένα αξιοπρεπές σύνολο στο πρωτάθλημα. Από εδώ και πέρα χτίζουμε την ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στα επόμενα χρόνια", δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση της ανανέωσης των συμβολαίων των δυο παικτών ,ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νικήτας Ματθαίου.

    [14] Ποδόσφαιρο

    Υπέγραψε ο Γκέκας

    27/1/2005 4:42:00 μμ

    Συντάκτης:

    'Μέλος' του Παναθηναϊκού και επίσημα είναι πλέον ο Έλληνας ποδοσφαιριστής. Παρελθόν ο Μίτου

    Πέρασε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις με επιτυχία και αμέσως μετά κατέφθασε στα γραφεία της Πράσινης ΠΑΕ, όπου και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο. Ο λόγος για το Φάνη Γκέκα, που πλέον και επίσημα θα φοράει τη φανέλα με το "τριφύλλι". Το συμβόλαιο του Έλληνα άσου είναι διάρκειας 2,5+2 χρόνων, ενώ το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση της Πράσινης ΠΑΕ.

    Αντίο από το Μίτου

    Ο Ρουμάνος μέσος αποτελεί και τυπικά παρελθόν από τους "πράσινους". Ο Μίτου εδώ και καιρό είχε μπει στο περιθώριο από την ομάδα και δεν είχε καθόλου χρόνο συμμετοχής. Ειδικά μετά την αποχώρηση των Ζάετς και Σουμ, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καθόλου καλά για τον ίδιο και η διοίκηση τον είχε ειδοποιήσει πως δεν βρίσκεται πλέον στα πλάνα της. Παράλληλα, η απόκτηση πολλών νέων παικτών την περίοδο του Ιανουαρίου, στη θέση για την οποία είχε αποκτηθεί ο 30χρονος, έβαλε και το ουσιαστικό τέλος στη συνεργασία του με τους Πρωταθλητές.

    Από την Παρασκευή τα εισιτήρια της ρεβάνς

    Στις 28 Ιανουαρίου θα τεθούν στη διάθεση του κοινού τα "μαγικά χαρτάκια" για τον επαναληπτικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Σε αυτή την ανακοίνωση προέβη η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ αναφέρει και οδηγίες προς τους φιλάθλους της ομάδας.

    Η ανακοίνωση αναφέρει:

    «Τα εισιτήρια αφορούν τις εξής θύρες με τις ακόλουθες τιμές: Θύρα 1, 5, 8 και 12: 35 ευρώ. Θύρα 10Α και 10Γ : 60 ευρώ. Θύρα 3Β : 80 ευρώ. Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται: 1. Από τα ταμεία στο γήπεδο στη θύρα 4 (γραφεία Ticket Club) και ώρες 11:00 19:00. 2. Μέσω τηλεφωνικού κέντρου (210-8094111) από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 16:00. 3. Μέσω Internet (www.ticketclub.gr).

    [15] Μπάσκετ

    Σε... replay το Σκαϊλαϊνερς-Παναθηναϊκός

    27/1/2005 2:27:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μία δεύτερη ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη απέναντι στη γερμναική ομάδα μπάσκετ Σκαϊλαϊνερς θα έχει ο Παναθηναϊκός, την προσεχή Τρίτη. Η ένσταση που κατέθεσαν οι "πράσινοι" στην αρμόδια επιτροπή της Ευρωλίγκας έγινε δεκτή. Ο αθλητικός δικαστής της Ευρωλίγκας παρακολουθώντας το βίντεο του επίμαχου αγώνα αποφάσισε σήμερα την επανάληψη της συνάντησης Σκαϊλάινερς-Παναθηναϊκός, καθώς μετά τα στοιχεία που προσκομίσθηκαν, έκρινε ότι το νικητήριο καλάθι της γερμανικής ομάδας ήταν εκπρόθεσμο.

    [16] Μπάσκετ

    "Έκαψαν" και το Μιλγουόκι οι "Ήλιοι"

    27/1/2005 12:17:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μετά τη Νέα Υόρκη και τους "Νικς" σειρά είχε τα ξημερώματα να νιώσουν από πρώτο χέρι την ισχύ των Φοίνιξ Σάνς και το Μιλγουόκι. Η παρέα του Αμάρε Στούνταμαϊρ (23π) "άλωσαν" σε έναν από τους αγώνες του ΝΒΑ την έδρα των Μπακς με 121-115. Τοπ σκόρερ των νικητών ήταν με 24 πόντους Σον Μάριον ένω άξιος συμπαραστάτης του στάθηκε ο Στιβ Νας που τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους ενώ έβγαλε και 17 ασίστ, ενώ οι 27 πόντοι που σημείωσε ο Ρέντ δεν στάθηκαν αρκετοί να αποτρέψουν την ήττα για τους γηπεδούχους.

    "Κατοστάρα" για τους Σέλτικς

    Με 100.. έτρεχαν οι Σέλτικς στο παρκέ της Ιντιάνα, προκαλώντας "ίλιγγο" στους γηπεδούχους οι οποίοι δέχθηκαν στωϊκά την ήττα τους με 100-86. Για τους Μπόστον, που σκαρφάλωσαν έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας της περιφέρεια του Ατλαντικού, ο Πολ Πιρς πέτυχε 23 πόντους, ο Ρίκι Ντέιβις άλλους 18, ενώ τα 11 ριμπάουντ που μάζεψε ο Ραέφ ΛαΦρέντζ (12π) αποδείχθηκαν ιδιαίτερα σημαντικά στην επικράτηση των φιλοξενούμενων. Για τους Πεϊσερς, δριμύτερος επέστρεψε έπειτα από την τιμωρία του ο Στέφεν Τζάκσον, πετυχαίνοντας 17 πόντους, ενώ τοπ σκόρερ του αγώνα αναδείχθηκε ο Ζερμέν Ο Νιλ με 24 πόντους.

    Με όπλο τους την ασφυκτική άμυνα που εγκλώβισε τους παίκτες του Ντένβερ και κυρίως τον "συνήθη ύποπτο" Καρμέλο Αντονι (5π) οι Πίστονς με κορυφαίο τον Μπεν Γουάλας (14 πόντους και 12 ριμπάουντ) έφτασαν στη νίκη επί των Νάγκετς, που είχαν πρώτο σκόρερ τον Μποίκινς με επίσης 14 πόντους.

    Στους υπόλοιπους αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ουάσινγκτον-Φιλαδέλφεια 117-107, Τορόντο-Μαϊάμι 96-111, Νέα Ορλεάνη-Χιούστον 77-82, Μινεσότα-Ατλάντα 104-87, Γιούτα-Σιάτλ 109-100, Πόρτλαντ-Ντάλας 88-95, Γκόλντεν Στέιτ-Νιού Τζέρσεϊ 99-113, Κλίπερς-Λέικερς 105-89, Κλίβελαντ-Μέμφις 114-111.

    [17] Βόλεϊ

    "Φωνάζουν" για τα σφυρίγματα

    27/1/2005 1:07:00 μμ

    Μπαράζ διαμαρτυριών για τις "άδικες", όπως τις χαρακτήρισαν, διαιτησίες που έτυχαν στους χθεσινούς αγώνες τους με Παναθηναϊκό και Απολλώνιο Κερατσινίου είχαμε χθες από τον Φιλαθλητικό και το Μαρκόπουλο αντίστοιχα μετά τη λήξη των αναμετρήσεων της 14ης αγωνιστικής Α1 Γυναικών. Στην ανακοίνωση της η ομάδα της Θεσσαλονίκης παραπονιέται για "το δεύτερο κρούσμα τραγικής διαιτησίας, που τυγχάνει ο Φιλαθλητικός μέσα σε διάστημα 15 ημερών" ενώ αντίστοιχα η ομάδα των Μεσόγειων εκφράζει "την αγανάκτηση και τον πλήρη αποτροπιασμό για την σφαγιαστική και απαράδεκτη διαιτησία".

    Ζητά τιμωρία ο Φιλαθλητικός

    Το κλειστό της Λεωφόρου φιλοξένησε χθες το ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής Α1 γυναικών, στο οποίο ο Φιλαθλητικός γνώρισε την ήττα με 3-0 (25-22, 25-20, 28-26) από το γηπεδούχο Παναθηναϊκό και παρέμεινε έτσι στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας της Θεσσαλονίκης "η διαιτησία του κ. Ιορδανίδη στέρησε από το συγκρότημα του Νίκου Παπαϊωάννου την ευκαιρία να φύγει μ ένα θετικό αποτέλεσμα από το κλειστό της Λεωφόρου"

    Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

    "Αυτό είναι το δεύτερο κρούσμα τραγικής διαιτησίας, που τυγχάνει ο Φιλαθλητικός μέσα σε διάστημα 15 ημερών (σ.σ. είχε προηγηθεί το παιχνίδι με τον Ηρακλή) και η διοίκηση ζητά να παρθούν άμεσα μέτρα και να εφαρμοσθούν οι κανονισμοί για τη διαιτησία. Γιατί φαίνεται πως κάποιοι τους έχουν ξεχάσει ή έχουν αλλάξει οι κανονισμοί και δεν μας έχουν ενημερώσει ως σωματείο.

    Στο πρωτό σετ, ο Φιλαθλητικός προηγείτο 19-16, η ομάδα μας εκτελεί σερβίς, η μπάλα είναι μέσα, ο επόπτης καταλογίζει το πόντο υπέρ μας, ο Παναθηναϊκός δεν διαμαρτύρεται, η παίκτριά μας ετοιμάζεται να σερβίρει και ξαφνικά ο κ. Ιορδανίδης αλλάζει την απόφαση και δίνει τον πόντο στον Παναθηναϊκό.

    Ακολούθως, στο ίδιο σετ (το 1ο) μετά από επίθεση της Στιπάνοβιτς και ενώ το σκορ ήταν 23-22 υπέρ του Παναθηναϊκού, μισό μέτρο μέσα από την αντένα η μπάλα χτυπάει στο μπλοκ του Παναθηναϊκού, καταλήγει στην αντένα και προς γενική κατάπληξη χωρίς καμία υπόδειξη του επόπτη, αλλά με απίστευτη απόφαση του δεύτερου διαιτητή, κ. Τριανταφύλλου, καταλογίζεται πόντος στον Παναθηναϊκό. Τι είδους σχέση ο κ. Τριανταφύλλου με τον Παναθηναϊκό; Εκεί, ο κ. Ιορδανίδης δεν είδε τίποτα!

    Δεν θέλουμε να επισημάνουμε άλλες επίμαχες φάσεις του αγώνα, αλλά επιμένουμε στα "χειρουργικά" σημεία αυτής της διαιτησίας (είναι δυνατόν να αποτελεί σύμπτωση το γεγονός ότι ο κ. Ιορδανίδης μας είχε συμπεριφερθεί με παρόμοιο τρόπο και πριν τρία χρόνια μέσα στην Λεωφόρο;)".

    Πού πήγε το ήθος και η σοβαρότητα;

    Έξαλλοι ήταν αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης με τον Απολλώνιο Κερατσινίου οι άνθρωποι της διοίκησης του Αθλητικού Όμιλου Μαρκοπούλου με τη διαιτησία των "αρχόντων του αγώνα" κ.κ. Θανόπουλου-Μόσχου. Αγανακτισμένοι οι γηπεδούχοι εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση την οποία υπογράφουν η πρόεδρος του συλλόγου Μαρία Μανταλά και ο γ.γ Ιωάννης Στουραϊτης:

    "Το ΔΣ του Αθλητικού Όμιλου Μαρκοπούλου εκφράζει την αγανάκτηση και τον πλήρη αποτροπιασμό του για τη σφαγιαστική και απαράδεκτη διαιτησία των κ.κ. Θανόπουλου-Μόσχου στον αγώνα βόλεϊ Γυναικών της Α1 Εθνικής κατηγορίας μεταξύ των ομάδων Α.Ο.Μ-Απολλώνιου Κερατσινίου.

    Είναι άξια απορίας η στάση αυτή της διαιτησίας και δικαιολογημένα κινεί υποψίες. Τέτοιας μορφής συμπεριφοράς στα γήπεδα από τους διαιτητές οδηγεί το ελληνικό βόλεϊ στην καταρράκωση και στην ανυποληψία.Διώχνει φίλουςοπαδούς και χορηγούς.

    Είναι λυπηρό ότι εξαναγκαστήκαμε σ' αυτόν τον αγώνα να πάιξουμε εναντίον εννέα αντιπάλων. Ελπίζουμε παρά ταύτα ότι στο εξής οι κύριοι αυτοί θα επιδεικνύουν τη σοβαρότητα και το ήθος που αρμόζει στη θέση τους και τα οποία δύο, είχαν σαφώς εγκαταλείψει στο σημερινό αγώνα".

    [18] Βόλεϊ

    Η Ισπανία "μάνα" του Βόλεϊ

    27/1/2005 5:47:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με τις ευχές τις Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βόλεϊ (CEV), οι πόλεις της Ισπανίας θα βρεθούν στο κέντρο του Ευρωπαϊκού Βόλεϊ. Συγκεκριμένα, η Τενερίφη ανέλαβε το φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ στις Γυναίκες, στην Μαγιόρκα θα λάβει χώρα το Κύπελλο Συνομοσπονδίας των ανδρών. Το φάιναλ φορ της συγκεκριμένης διοργάνωσης θα διεξαχθεί το διήμερο 5-6 Μαρτίου 2005.

    [19] Βόλεϊ

    Συνάντηση για τα φάιναλ φορ

    27/1/2005 5:26:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μετά την απόφαση ανάληψης από τους "ερυθρόλευκους" για το F-4 του Τοπ Τιμς Καπ αλλά και του "Γηραιού" για το Champions League", o πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Θανάσης Μπελιγράτης, και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Στέλιος Κούβαρης θα συναντηθούν με τους εκπροσώπους των δύο ομάδων το αμέσως προσεχές διάστημα. Αύριο οι δύο παράγοντες της Ομοσπονδίας θα επισκεφθούν το «Αλεξάνδρειο Μέλαθρο», για να επιθεωρήσουν τους χώρους του γυμναστηρίου που θα φιλοξενήσει στις 26 και 27 Μαρτίου το φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ακολούθως, θα γίνει κοινή σύσκεψη των δύο εκπροσώπων της ΕΟΠΕ με την οργανωτική επιτροπή. Την προσεχή Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου, θα υπάρξει συνάντηση με τους εκπρόσωπους του Ολυμπιακού.

    [20] Κορυφαία επίδοση από την Ρογκόφσκα

    27/1/2005 7:33:00 μμ

    Σε εξαιρετική κατάσταση η "χάλκινη" Ολυμπιονίκης της Αθήνας στο επί κοντώ, Αννα Ρογκόφσκα, αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη των αγώνων κλειστού στίβου του Μπίντγκος, σημειώνοντας την κορυφαία φέτος επίδοση στον κόσμο και νέο εθνικό ρεκόρ με 4.73μ.. Παράλληλα η 23χρονη αθλήτρια κατάφερε να αφήσει πίσω της ονόματα όπως η Ρωσίδα Σβετλάνα Φεοφάνοβα που έμεινε στα ρηχά με 4.53μ αλλά και την συμπατριώτισσά της Πίρεκ που έμεινε στα 4.53. Η Ρογκόφσκα με το 4.73μ βελτίωσε το προηγούμενο ρεκόρ Πολωνίας που κατείχε η Πίρεκ με 4.72 από τον ανοικτό στίβο και συγκεκριμένα από το μίτινγκ στις Βρυξέλλες που έγινε πέρυσι (3/9), όταν η Ισινμπάγεβα είχε υπερβεί τα 4.92μ σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ. ακλή επίδοση πέτυχε και ο Ρώσος αθλητής του ύψους και πρωταθλητής Ευρώπης, Γιάροσλαβ Ριμπακόφ. Ο Ρώσος άλτης υπερέβη τα 2.31μ, με δεύτερο τον Νοτιοαφρικανό Ζακ Φράιτανγκ με 2.28μ, τον παγκόσμιο πρωταθλητή του αγωνίσματος που μετά από πολλούς τραυματισμούς δείχνει να επιστρέφει σε καλή κατάσταση στους στίβους.

    [21] "Πρώτη" για την Εθνική Τζούντο

    27/1/2005 7:16:00 μμ

    Στην Τιφλίδα, προκειμένου να πάρει μέρος στο αξιολογημένο τουρνουά Σούπερ Α, βρίσκεται από την Πέμπτη, η εθνική μας ομάδα Τζούντο των ανδρών. Στο τουρνουά που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 29-30 Ιανουαρίου, θα μετάσχουν όλα τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος από τον ελληνικό και τον διεθνή χώρο. Ειδικά με τα ελληνικά χρώματα θ' αγωνιστούν οι Νίκος Μίμος (-81κ.), Γιάννης Τσαπάρας (-90κ.), Παύλος Ντάνκο (-73κ.), Γιώργος Μπούνιας (-100κ.) και Ταριέλ Ζιντιρίδης (-66κ.), ο οποίος μεταβαίνει σήμερα στη Γεωργία από τη Μόσχα μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή Νίκο Ηλιάδη, αφού εκεί πραγματοποίησαν καμπ προετοιμασίας μίας εβδομάδας με το σύνολο των κορυφαίων Ελλήνων τζουντόκα. Μαζί τους βρίσκεται ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας τζούντο, Βαγγέλης Σουφλέρης, αλλά για προσωπικούς λόγους δεν μετέβη ο Μιχάλης Παυλής, ο οποίος επρόκειτο να συμμετάσχει στο τουρνουά.

    [22] Ποδόσφαιρο

    Φρίνγκερ: "Πάμε καλά"

    27/1/2005 7:05:00 μμ

    Την αισιοδοξία του ότι η ομάδα του βρίσκεται σε θετικό δρόμο και πως μπορεί στο άμεσο μέλλον να βαδίσει ακόμη καλύτερα εξέφρασε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ρολφ Φρίνγκερ στην σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ενόψει του Σαββατιάτικου αγώνα της ομάδας του με τον Πανιώνιο στην Θεσσαλονίκη. Παράλληλα μίλησε για τις απουσίες της ομάδας, τους νεοαποκτηθέντες παίκτες, αλλά και για το θέμα που έχει προκύψει με την εξαγορά του πακέτου μετοχών της ΠΑΕ, από ενδιαφερόμενους επενδυτές.

    "Με απουσίες ή χωίς ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα"

    "Η ομάδα μας θα είναι έτοιμη να κάνει ένα καλό παιχνίδι κατά του Πανιωνίου, έχοντας τα ίδια περίπου προβλήματα, όπως και στο τελευταίο ματς κατά της Κέρκυρας. Θα είναι και πάλι απών ο Φουτσίνι, ενώ και οι νέοι παίκτες που έχουν αποκτηθεί δεν είναι ακόμη έτοιμοι. Ο Μέγκαχεντ θα είναι στην αποστολή της ομάδας, αλλά δεν ξέρω αν θα παίξει. Οι Μίετσελ και Ζωγραφάκης δεν έχουν ακόμη ξεπεράσει τα προβλήματα τους και η διακοπή του πρωταθλήματος θα είναι ευεργετική για την προετοιμασία των παικτών αυτών και την προσαρμογή τους στην ομάδα. Εν πάσει περιπτώσει, είμαστε μια ομάδα και τις όποιες απουσίες ή προβλήματα οφείλουμε να τα ξεπερνάμε και να είμαστε έτοιμοι σε κάθε αγώνα. Ασχετα, λοιπόν, με τα προβλήματα, η ομάδα θα προσπαθήσει να κάνει ένα καλό παιχνίδι απέναντι στον Πανιώνιο, ο οποίος είναι μια υπολογίσιμη ομάδα, που στα τελευταία τρία παιχνίδια της δεν έχει δεχτεί τέρμα", τόνισε στην αρχή της συνέντευξης ο Αυστριακός, ενώ στην επιμονή των δημοσιογράφων για την αγωνιστική κατάσταση του Μέγκαχεντ είπε:

    "Ο παίκτης μόλις σήμερα γύρισε από την Αίγυπτο, όπου πήγε για την βίζα του, και θα είναι στην ομάδα, αλλά δεν ξέρω αν θα παίξει και πόσο. Πάντως γυρίζουν οι Εγκωμίτης και Γιασεμάκης, οι οποίοι θα είναι στην διάθεση της ομάδας». Ερωτηθείς σχετικά, ο Αυστριακός τεχνικός έκανε αναφορά και στους νεώτερους παίκτες σαν τον Κανακούδη, ο οποίος από σήμερα επιστρέφει στην ομάδα μετά τον δανεισμό του στους Λύκους, τονίζοντας: "Για όλους τους νέους θα υπάρξει χρόνος, αλλά προς το παρόν οι παλιοί και ετοιμοπόλεμοι έχουν σειρά για την ομάδα".

    Ο κ. Φρίνγκερ αναφέρθηκε και στις τελευταίες εξελίξεις στα διοικητικά, με την παρουσία των φερόμενων επενδυτών, απατώντας σε ερώτηση αν αυτό το θέμα έκανε κακό στην ομάδα: "Σίγουρα όλη αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να κάνει καλό σε μια ομάδα. Είναι ενοχλητικές αυτές οι καταστάσεις, αλλά αυτά συμβαίνουν".

    Σε ερώτηση για το πρόγραμμα, το οποίο εμφανίζεται ευνοϊκό για την ομάδα, αφού από τα 14 ματς της συνέχειας θα δώσει τα 11 στη Θεσσαλονίκη και μόνο τρία εκτός, ο κ. Φρίνγκερ δήλωσε: «Δεν μπορείς να κάνεις πολλά με το πρόγραμμα. Είναι αυτό που είναι. Το ευχάριστο είναι πως η ομάδα δεν θα έχει πολλά ταξίδια εκτός Θεσσαλονίκης, αλλά μπορεί να παίζεις εντός έδρας και να έχεις απώλειες και να είσαι φιλοξενούμενος και να έχεις κέρδη. Αν οι φίλαθλοι μας είναι ουσιαστικά κοντά στην ομάδα και την βοηθήσουν όπως πρέπει, πολλά μπορεί να γίνουν».

    Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο ΠΑΟΚ το Σάββατο θα έχει δεδομένη την απουσία μόνο του Φουτσίνι, καθώς επιστρέφουν οι Γιασεμή και Εγκωμίτης αλλά ίσως όχι και στην ενδεκάδα, ενώ ο Σικαμπάλα, ο οποίος είναι και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, θα παίξει ένα ακόμη παιχνίδι με την εθνική Ελπίδων της Αιγύπτου το Σάββατο στο Μπενίν της Αφρικής. Ετσι, αναμένεται ως το τέλος του μήνα ή στις αρχές Φεβρουαρίου στην Θεσσαλονίκη.

    Στο διοικητικό επίπεδο, καμιά εξέλιξη δεν αναμένεται τις επόμενες μέρες, ενώ για τις 15 Φεβρουαρίου, με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ, πιθανολογείται και αναδιάρθρωση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ με την πιθανή προσθήκη νέων προσώπων στο σχήμα, κοινά αποδεκτών από την οικογένεια του ΠΑΟΚ, όπως των βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, Κούδα, Αποστολίδη και άλλων.

    [23] Ευρωπαϊκό Πόλο στη Βουλιαγμένη

    27/1/2005 7:03:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μετά την αποχώρηση της υποψηφιότητας της ιταλικής Πεσκάρα, η οποία ήταν μέχρι πρότινος η «οικοδέσποινα» του τουρνουά, ο δρόμος άνοιξε για το ΝΟΤ. Ο προκριματικός γύρος είναι προγραμματισμένος για το διάστημα 23-27 Φεβρουαρίου, ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Εκτός από τη Βουλιαγμένη, στον προκριματικό γύρο θα λάβουν μέρος άλλες τέσσερις ομάδες, οι οποίες είναι η Σαντ Αντρέου (Ισπανία), η Ολίμα Νόβγκοροντ (Ρωσία), η Λίβερπουλ (Αγγλία) και η Χάποελ Πετάχ-Τίκβα (Ισραήλ).

    Το αγωνιστικό πρόγραμμα

    Τετάρτη 23.02.05 19:00-20:00 Χάποελ Πετάχ Τίκβα - Σαντ Αντρέου

    20:30-21:30 Βουλιαγμένη Λίβερνο

    Πέμπτη 24.02.05 19:00-20:00 Λίβερπουλ - Ολίμα Νόβγκοροντ

    20:30-21:30 Βουλιαγμένη - Χάποελ Πετάχ Τίκβα

    Παρασκευή 25.02.05 19:00-20:00 Χάποελ Πετάχ Τίκβα - Λίβερπουλ

    20:30-21:30 Ολίμα Νόβγκοροντ - Σαντ Αντρέου

    Σάββατο 26.02.05 15:00-16:00 Χάποελ Πετάχ Τίκβα - Ολίμα Νόβγκοροντ

    16:30-17:30 Βουλιαγμένη - Σαντ Αντρέου

    Κυριακή 27.02.05 11:00-12:00 Λίβερπουλ - Σαντ Αντρέου

    12:30-13:30 Βουλιαγμένη - Ολίμα Νόβγκοροντ

    [24] Κοινωνία

    Προβλήματα από την κακοκαιρία Στα λευκά η βόρεια Ελλάδα

    27/1/2005 6:14:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη βόρεια Ελλάδα προκάλεσε προβλήματα σε αρκετές περιοχές. Στο νομό Ιωαννίνων, δεκάδες χωριά έχουν αποκλειστεί, τα σχολεία παραμένουν κλειστά, ενώ από το αεροδρόμιο της πόλης δεν πραγματοποιείται καμία πτήση. Επίσης, πολλά χωριά βυθίστηκαν στο σκοτάδι από βλάβες στα δίκτυα της ΔΕΗ, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δημιουργήθηκαν προβλήματα στο δίκτυο του ΟΤΕ. Κλειστά έμειναν σήμερα τα σχολεία στο νομό Κοζάνης, ενώ το χωριό Ορφάνι της Καβάλας "χτυπήθηκε" από ανεμοστρόβιλο. Στα Τρίκαλα, το χιόνι έφθασε το ένα μέτρο, με αποτέλεσμα να κλείσουν αρκετοί δρόμοι καθώς και τα σχολεία σε αρκετές περιοχές του νομού. Ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί, καθώς σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αλυσίδες.

    Απαραίτητες οι αλυσίδες

    Τα περισσότερα προβλήματα από την κακοκαιρία καταγράφονται στους εθνικούς δρόμους από νταλίκες που γλιστρούν και κλείνουν το οδόστρωμα, διακόπτοντας την κυκλοφορία και μπλοκάροντας εκατοντάδες αυτοκίνητα.

    Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες από και προς τα χιονοδρομικά κέντρα των νομών Πέλλας, Ημαθίας και Γρεβενών, όπως επίσης στην εθνική οδό Φλώρινας- Καστοριάς μέσω Βιτσίου και Βίγλας, σε ολόκληρο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Καστοριάς, καθώς και στην εθνική οδό Καστοριάς- Ιωαννίνων μέσω Νεστορίου.

    Στο μεταξύ, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι από χθες βράδυ το χωριό Ορφάνι του δήμου Ορφανού Καβάλας, καθώς από πάνω του πέρασε ανεμοστρόβιλος, που παρέσυρε στέγες σπιτιών, έσπασε τζάμια και ξερίζωσε δέντρα. Το πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση δημιουργήθηκε από πτώση δέντρου, ενώ από το πρωί συνεργεία της εταιρίας βρίσκονται στην περιοχή για να επιδιορθώσουν τη βλάβη. Από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου, που κράτησε περίπου 3 λεπτά, δεν τραυματίστηκε κανένας.

    Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων βροχές, καταιγίδες και χιόνια είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες, ενώ σχετική βελτίωση αναμένεται από την Κυριακή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε λευκό κλοιό ο νομός Ιωαννίνων

    [25] Ποδόσφαιρο

    Η DFB μήνυσε τον Χόιτσερ

    27/1/2005 6:14:00 μμ

    Μήνυση κατά του διαιτητή Ρόμπερτ Χόιτσερ, κατέθεσε την Πέμπτη η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γερμανίας (DFB), που από την πλευρά του και δια μέσω των δικηγόρων του αποδέχτηκε τις κατηγορίες για "στήσιμο" αγώνων. "Οι εναντίον μου καταγγελίες, οι οποίες έχουν διατυπωθεί δημόσια, είναι στην ουσία αληθείς. Λυπάμαι βαθύτατα για τη συμπεριφορά μου και ζητώ συγγνώμη από την ομοσπονδία , τους συναδέλφους μου διαιτητές και από όλους τους ποδοσφαιρόφιλους", τόνισε ο Γερμανός ρέφερι, θετοντας εαυτόν ενώπιον δικαιοσύνης. Υπενθυμίζεται πως η DFB ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ο Χόιτσερ ήταν ύποπτος για το "στήσιμο" αγώνα για το Κύπελλο Γερμανίας, αφού είχε στοιχηματίσει στο αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

    Μέτρα από την Ομοσπονδία

    Από τότε η ομοσπονδία έχει επεκτείνει την έρευνά της σε άλλα πέντε παιχνίδια, τα τέσσερα εκ των οποίων "σφύριξε" ο εν λόγω διαιτητής.

    Επίσης, η (DFB) είναι έτοιμη να υπογράψει συμβόλαιο με εταιρεία, η οποία παρακολουθεί σε διεθνές επίπεδο τον στοιχηματισμό σε αγώνες, προκειμένου να αποφύγει παρόμοια γεγονότα στο μέλλον.

    Σημερινό δημοσίευμα του Kicker αναφέρει ότι η ποδοσφαιρική λίγκα της Γερμανίας είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την betradar.com, εταιρεία που παρέχει πληροφορίες σε μπουκμέικερς και η οποία λειτουργεί σε 170 χώρες και προειδοποιεί τους πελάτες της, όταν "παιχτούν" περίεργα στοιχήματα.

    Η Betradar παρακολουθεί τον στοιχηματισμό στους γερμανικούς αγώνες από την πρώτη έως και την τέταρτη κατηγορία. Η DFL είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή των δύο επαγγελματικών πρωταθλημάτων της Γερμανίας, της Μπουντεσλίγκα και της δεύτερης κατηγορίας.

    Η τρίτη και η τέταρτη κατηγορία εντάσσονται στη δικαιοδοσία της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (DFB), η οποία, σύμφωνα με το Kicker, δεν έχει ακόμη υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη betradar.com.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 27 January 2005 - 17:55:51 UTC