Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] e-μπλόκα στην Τροχαία
  • [02] Σώος Έλληνας στην ΝΑ Ασία
  • [03] Γύρισεεε…
  • [04] Σφίγγει ο κλοιός της δικαιοσύνης
  • [05] Στην Αθήνα η Κοντολίζα Ράις
  • [06] Η Procter-Gamble εξαγοράζει τη Gillette
  • [07] "Άρχοντική" απάντηση
  • [08] Φυλάνε το... καλύτερο για το τέλος
  • [09] Πήρε τον Αλάμπι ο ΟΦΗ
  • [10] Αγώνες για όλα τα γούστα
  • [11] Δεξίωση για τους ένστολους
  • [12] Αποκαλύψεις- σοκ για κακοποίηση γυναικών

    [01] Τεχνολογία

    Ιστοσελίδα "προειδοποιεί" τους οδηγούς e-μπλόκα στην Τροχαία

    28/1/2005 10:12:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στην ...αντεπίθεση φαίνεται πως περνούν οι Έλληνες οδηγοί σε μια προσπάθεια να προστατευθούν από τα μπλόκα της Τροχαίας. Ηλεκτρονική σελίδα στο Διαδίκτυο περιέχει αναλυτικό χάρτη ολόκληρης της χώρας στον οποίο αποκαλύπτει τις ακριβείς θέσεις των μπλόκων, τις τεχνικές που χρησιμοποιούν τα όργανα της Τάξης (π.χ. ραντάρ χειρός, αλκοτέστ), αλλά και τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που ελέγχονται (όπως ζώνες ασφαλείας και υπέρβαση του ορίου ταχύτητας). Τα σημεία ελέγχου είναι χωρισμένα ανά περιοχή και περιγράφονται αναλυτικά. Για παράδειγμα, η ιστοσελίδα κάνει λόγο για μπλόκο "στα διόδια των Τεμπών (για υπέρβαση τοπικού ορίου ταχύτητας 80 χλμ/ώρα με ραντάρ χειρός, λίγο πριν τη πρώτη στροφή για την είσοδο στα Τέμπη, 2 χιλ πριν τα διόδια με συμβατικό αραγμένο δεξιά, το όριο εκεί είναι 80, αλλά έρχεσαι με φουλ από τις διπλές καινούριες λωρίδες)".

    Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

    Στην ιστοσελίδα, που ενημερώνεται από τις "εμπειρίες" των αναγνωστών της, ο χρήστης μπορεί να πληροφορηθεί για τα "επίμαχα" σημεία, αλλά και να μάθει περισσότερα για την κατανάλωση αλκοόλ, τις ποινές που προβλέπει ο ΚΟΚ, καθώς και τους πόντους από το point system που "κοστίζει" κάθε παράβαση στον οδηγό. Μάλιστα, σε ορισμένα μπλόκα αναγράφεται η ένδειξη "STOP", υποδηλώνοντας ότι πολλοί οδηγοί "έφαγαν" πρόστιμο.

    Παράλληλα, περιέχονται και "χρηστικές" πληροφορίες, όπως τα φθηνότερα πρατήρια καυσίμων ανά περιοχή, οι κάμερες στις λεωφορειολωρίδες και τρόποι για να αποφεύγουν οι οδηγοί τα διόδια στις εθνικές οδούς.

    Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει και ο χώρος ανταλλαγής απόψεων ή μάλλον εμπειριών, όπου οι οδηγοί αφηγούνται όσα έχουν ζήσει στους ελληνικούς δρόμους και κυρίως πόσα έγραφε το κοντέρ όταν τους κυνήγαγε το "μπατσικό" με τον φάρο αναμμένο.

    Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί και ένας πίνακας που απεικονίζει την ποσότητα αλκοόλ που ανιχνεύεται στο αίμα κάθε οδηγού, με βάση το φύλο, τα κιλά και την ποσότητα ποτού που έχει καταναλώσει. Επίσης, οποιοσδήποτε επιθυμεί μπορεί να αποστείλει μέσω e- mail ποια διαδρομή σκοπεύει να ακολουθήσει και στη συνέχεια οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας θα του απαντήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνσή του εάν θα συναντήσει κάποιο μπλόκο της Αστυνομίας και σε ποια χιλιομετρική θέση.

    Πάντως, οι δημιουργοί της ιστοσελίδας "μπήκαν στον κόπο" να δημοσιεύσουν στο ...πόνημά τους το χάρτη της Τροχαίας με τα πιο επικίνδυνα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, αλλά και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μάλλον προς γνώση και συμμόρφωση όσων σκοπεύουν να παρανομήσουν.

    [02] Κοινωνία

    Ο Κωνσταντίνος Πριοτάκης Σώος Έλληνας στην ΝΑ Ασία

    28/1/2005 8:12:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σχεδόν ένα μήνα μετά το φονικό "χτύπημα" του τσουνάμι στην νοτιοανατολική Ασία, ένας Έλληνας αγνοούμενος βρέθηκε υγιής. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Πριοτάκη του Αθανασίου, που επικοινώνησε με τους οικείους του, τους ενημέρωσε ότι βρίσκεται στην περιοχή και διαβεβαίωσε πως δεν διατρέχει κίνδυνο. Έτσι, μετά την επιβεβαίωση της πληροφορίας από την οικογένειά του, ο κ. Πριοτάκης διαγράφθηκε από τον κατάλογο του υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος καταρτίστηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2004 και οι Έλληνες υπήκοοι που αγνοούνται ανέρχονται πλέον σε έξι.

    [03] Παράξενα

    Γύρισεεε

    28/1/2005 7:55:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τι κι αν της έστειλε λουλούδια, τι κι αν γέμισε τον τηλεφωνητή της με ερωτικά μηνύματα με του κόσμου τα γλυκόλογα, η Μαριάν παραμένει ανένδοτη και αρνείται να γυρίσει στο σύζυγό της, που τον παράτησε πριν δύο εβδομάδες. Σχεδόν σε απόγνωση, ο ερωτοχτυπημένος Λάρι "στράφηκε" σε τοπική εφημερίδα της Φλόριντα των ΗΠΑ, δημοσιεύοντας μια ολοσέλιδη διαφήμιση, έναντι 17.000 δολαρίων! "Η ζωή χωρίς εσένα δεν έχει νόημα", γράφει ο Λάρι στην παράκληση- αγγελία της εφημερίδας "Φλόριντα Τάιμς- Γιούνιον", ενώ σκίτσο με έναν άνδρα γονατισμένο μπροστά από μια γυναίκα με βραδινό φόρεμα συνοδεύει το μήνυμα. "Σε παρακαλώ τηλεφώνησέ μου", εκλιπαρεί. Μιλώντας σε άλλη εφημερίδα, ο απελπισμένος Λάρι διευκρίνισε, ότι προέβη στη δημοσίευση για να μάθει όλος ο κόσμος πόσο αγαπά την Μαριάν. Πάντως, αν και η γυναίκα έκλαψε γοερά όταν διάβασε την αγγελία, όπως τουλάχιστον λένε οι συγγενείς, δεν σήκωσε το ακουστικό για να του τηλεφωνήσει.

    Κουράγιο Λάρι! Έχει κι αλλού πορτοκαλιές

    [04] Κοινωνία

    Σφίγγει ο κλοιός της δικαιοσύνης

    28/1/2005 1:12:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ενημέρωσε για τα φαινόμενα διαφθοράς στο χώρο της Δικαιοσύνης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την προώθηση μέτρων για την πάταξη της διαφθοράς. Επίσης, όπως δήλωσε ο κ. Παπαληγούρας εξέθεσε στον πρωθυπουργό την πρόθεσή του για τις προτεραιότητες του υπουργείου με πρώτη της επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης και τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Τη Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης αναμένεται να ανακοινώσει ένα αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο για την πάταξη και αποτροπή στο μέλλον παρόμοιων φαινομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, προβλέπεται η μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας δικαστή από πλημμέλημα σε κακούργημα, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των επιθεωρητών και η ενίσχυση του ρόλου τους. Επίσης ο οικονομικός έλεγχός τους θα διενεργείται από ειδικό σώμα δίωξης, που θα συσταθεί στον Άρειο Πάγο, ενώ θα αφαιρούνται δικογραφίες από δικαστές, που δεν εκδίδουν απόφαση μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

    Η υπόθεση Γιοσάκη στο επίκεντρο

    Στο μεταξύ, στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταθέτει αυτή την ώρα ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός στο πλαίσιο της έρευνας, που διενεργεί το ανώτατο δικαστήριο, για το παραδικαστικό.

    Τις επόμενες μέρες αναμένεται να κληθεί σε απολογία ενώπιον του ανακριτή Πειραιά για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, ο οποίος έχει φύγει από τη χώρα, Παράλληλα, ανοίγουν και πάλι 32 δικαστικοί φάκελοι από την εισαγγελία Πειραιά, με υποθέσεις, που αφορούν τον κ. Γιοσάκη.

    Μάλιστα, ο μητροπολίτης Θηβών Ιερώνυμος καταλόγισε εμπλοκή του Γιοσάκη και στην εκλογή Αρχιεπισκόπου το 98, ισχυριζόμενος ότι τον επισκέφθηκε με έναν δικαστικό και του ζήτησε να αποχωρήσει από τις εκλογές, έναντι κάποιου ανταλλάγματος.

    Προτάσεις του προέδρου του Αρείου Πάγου

    Στο μεταξύ, να αλλάξει ο τρόπος επιλογής των προϊσταμένων των μεγάλων δικαστηρίων της χώρας, δηλαδή να καταργηθεί το αυτοδιοίκητο των δικαστηρίων, πρότεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον υπουργό Δικαιοσύνης ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, μετά την επίσκεψη του υπουργού στο δικαστικό μέγαρο.

    Ο κ Κάπος πρότεινε να είναι οι προϊστάμενοι των δικαστηρίων ένα βαθμό ανώτεροι από το βαθμό του δικαστηρίου, στο οποίο θα προΐστανται, δηλαδή ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου να είναι εφέτης, η επιλογή των προϊσταμένων του Πρωτοδικείου να γίνεται από την Ολομέλεια των Εφετών και ο προϊστάμενος του Εφετείο να επιλέγεται από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

    Επιπλέον, πρότεινε τα άλλα μέλη της τριμελούς διοίκησης των μεγάλων δικαστηρίων να επιλέγονται από τις Ολομέλειες των ίδιων των δικαστηρίων και να ενισχυθούν οι αρεοπαγίτες επιθεωρητές των δικαστηρίων με επίκουρους επιθεωρητές, οι οποίοι θα είναι εφέτες.

    Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, στο Άρειο Πάγο θα συσταθεί ειδικό σώμα, του οποίου θα προεδρεύει αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, που θα ασχολείται, αποκλειστικά, με τις δηλώσεις του "πόθεν έσχες" των δικαστών και θα εξετάζει καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά δικαστών ή διάπραξη έκνομων πράξεων.

    [05] Κόσμος

    Μέχρι την Άνοιξη Στην Αθήνα η Κοντολίζα Ράις

    28/1/2005 11:25:00 μμ

    Την Ελλάδα αναμένεται να επισκεφθεί μέχρι την άνοιξη η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα σχέδια της υπουργού, η κ. Ράις θα έρθει στη χώρα μας συνοδευόμενη από τον μελλοντικό αναπληρωτή της, Ρόμπερτ Ζέλικ. Σύμφωνα με τον κ. Μπάουτσερ, η "κεφαλή" του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ αποδίδει μεγάλη σημασία στον ρόλο του ΝΑΤΟ και την συνεργασία με τις ευρωπαϊκές χώρες και για το λόγο αυτό έχει σχεδιάσει σε βάθος την περιοδεία της ανά την Ευρώπη.

    [06] Οικονομία

    Η Procter-Gamble εξαγοράζει τη Gillette

    28/1/2005 8:23:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC, ΑΠΕ

    Τη Gillette ετοιμάζεται να εξαγοράσει ο κολοσσός της Procter & Gamble. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, εάν μπουν οι υπογραφές σε αυτή τη συμφωνία αξία 57 δισ. δολαρίων, τότε θα δημιουργηθεί ένας νέος εμπορικός κολοσσός, που θα ρίξει από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης των εταιριών καταναλωτικών και οικιακών αγαθών, την εταιρεία Unilever. Σημειωτέον ότι η εξαγορά θα γίνει σε ποσοστό 60% με ανταλλαγή μετοχών της P&G και σε ποσοστό 40% με καταβολή μετρητών, ενώ προβλέπονται περικοπές 6.000 θέσεων εργασίας από το συνολικό εργατικό δυναμικό των 140.000.

    Ένας αμερικανικός κολοσσός βαρέων-βαρών

    Η P&G, που ξεκίνησε την πορεία της στο Οχάιο ως μια οικογενειακή επιχείρηση εμπορίας σαπουνιών και κεριών και πλέον διαθέτει εργοστάσια σε 80 διαφορετικές χώρες, αναμένει επίτευξη εσόδων μεταξύ 14 και 15 δισ. δολαρίων από τη συμφωνία.

    Η Gillette, που ιδρύθηκε το 1901 στη Βοστόνη, διαθέτει πέντε εμπορικά σήματα, μεταξύ αυτών τα γνωστά προϊόντα ξυριστικών και οι μπαταρίες Η P&G, από την πλευρά της διαθέτει 16 εμπορικές φίρμες, όπως το απορρυπαντικό Tide, το σαμπουάν Wella και τα Pampers, με την κάθε μία να αποφέρει έσοδα της τάξης του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως.

    Οι αναλυτές αγορών ήδη προβλέπουν ότι η συγχώνευση αυτή θα μπορούσε να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ σουπερμάρκετ και κατασκευαστών.

    Πάντως, η είδηση πυροδότησε άνοδο των μετοχικών τιμών των ευρωπαϊκών εταιριών του κλάδου - όπως της γαλλικής Bic και της βρετανικής Rekckitt Benkiser - λόγω φημολογιών ότι η εξέλιξη θα δώσει ώθηση σε δραστηριότητες συγχωνεύσεων. Διαπραγματευτές είπαν ότι στο στόχαστρο της Colgate-Palmolive Co. ενδέχεται να τεθεί η Bic.

    [07] Βόλεϊ

    "Άρχοντική" απάντηση

    28/1/2005 9:22:00 μμ

    Συντάκτης:

    Δεν είναι λίγες οι φορές σε αγώνες βόλεϊ, όπου οι διαιτητές από... άρχοντες του αγώνα, καταλήγουν στο τέλος να γίνονται οι πληβείοι της υπόθεσης. Με αφορμή λοιπόν πρόσφατες ανακοινώσεις σωματείων της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών σχετικές με τις διαιτησίες αγώνων τους, το Δ.Σ. του ΣΥ.Δ.ΠΕ.-Α.Α.Α. αισθάνεται την ανάγκη να επαναλάβει την πάγια θέση του: "Αστήρικτες καταγγελίες και υπονοούμενα εναντίον καθ όλα αξιόλογων συναδέλφων διαιτητών ισοδυναμούν με αισχρή συκοφαντία. Αν κάποιος έχει να καταγγείλει κάτι επιλήψιμο σε βάρος οποιουδήποτε διαιτητή, ας το πράξει επώνυμα και στα αρμόδια όργανα, αντί να κρύβεται θρασύδειλα πίσω από απρόσωπες σωματειακές ανακοινώσεις".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Φωνάζουν" για τα σφυρίγματα

    [08] Βόλεϊ

    Φυλάνε το... καλύτερο για το τέλος

    28/1/2005 9:10:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το ντέρμπι Φιλαθλητικού -Απολλώνιου Κερατσινίου στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης, που για τηλεοπτικούς λόγους (ΕΤ1) την Κυριακή θα ρίξει την αυλαία της 15ης αγωνιστικής, μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών που θα ολοκληρωθεί σε δύο δόσεις. Στον αγώνα της Θεσσαλονίκης η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεοπούλου, φιλοδοξεί να πετύχει την τρίτη συνεχόμενη νίκη της. Παρά τη βαθμολογική της θέση, η ομάδα που σε περίπου ένα μήνα θα διοργανώσει την τελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, είναι η μοναδική ομάδα εντός συνόρων που υποχρέωσε σε ήττα το "τριφύλλι", από το οποίο η γηπεδούχος ομάδα ηττήθηκε πρόσφατα στη Λεωφόρο με 3-0.

    Πάει για τη... ζημιά η Σίρις Σερρών

    Στο ματς της πρεμιέρας (16:00) στο Βύρωνα, ο Παναθηναϊκός αναμένεται να κάνει συντήρηση δυνάμεων αλλά ακόμη κι έτσι να φτάσει σε μία εύκολη νίκη, απέναντι στην ασθενέστερη γηπεδούχο ομάδα του ΑΕΒΑΣ. Αμφίρροπο αναμένεται αν είναι στη συνέχεια στις 17:30 η συνάντηση του Χαριλάου, όπου ο Άρης υποδέχεται την πάντα επικίνδυνη, αν και νεοφώτιστη Σίρρις Σερρών, που έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τη ζημιά απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο τόσο εκτός όσο και εντός έδρας. Στην Κυψέλη ο Πανελλήνιος δεν θα έχει εύκολο έργο απέναντι στη σκληροτράχηλη ομάδα του Μαρκόπουλου, που έχει πεισμώσει μετά την τελευταία, όπως υποστήριξε, διαιτητική αδικία εις βάρος της στο ματς με τον Απολλώνιο Κερατσινίου. Τέλος στη Λάρισα πολύ δύσκολα η θεσσαλική ομάδα που έχει μπει ήδη στο ασανσέρ του υποβιβασμού θα μπορέσει να κάνει σεφτέ για φέτος απέναντι στο μαχητικό Ηρακλή.

    Το πλήρες πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής: Σάββατο 29/01: Βύρωνα 4μμ: ΑΕ Βύρωνα - Παναθηναϊκός (Νικολόπουλος, Τζανετόπουλος), Χαριλάου 5.30μμ: Άρης - Σίρις Σερρών (Κάλπακας, Χαρίσης), Νεάπολης 7.30μμ: ΕΑ Λάρισας - Ηρακλής (Σουλούκος, Ευθυμίου), Δραπετσώνας 7μμ: Ολυμπιακός - Βριλήσσια (Γεωργουλέας, Θανόπουλος), Πανελληνίου 5μμ: Πανελλήνιος - Μαρκόπουλο (Ράπτης, Γαρατζιώτης), Κυριακή 30/01: ΠΑΟΚ 4μμ (ΕΤ-3): Φιλαθλητικός - Απολλώνιος Κερατσινίου (Αντωνούλης, Γεωργιάδης Κ.)

    [09] Ποδόσφαιρο

    Πήρε τον Αλάμπι ο ΟΦΗ

    28/1/2005 8:25:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το παράδειγμα του Εργοτέλη, που πριν από λίγη ώρα απέκτησε τον Καμερουνέζο Νγκασάν Νάνα Φαλέμι ακολούθησε ο συμπολίτητς του ΟΦΗ, ο οποίος έβαλε κι αυτός στην "μηχανή" έναν αφρικανό άσο. Ο 19χρονος Νιγηριανός Αλάμπι Ρασίντ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 4.5 ετών, καθώς ο Γιάννης Χατηνικολάου μετά από την 18ήμερη συμμετοχή του στις προπονήσεις της ομάδας "άναψε το πράσινο φως" για την απόκτηση του. Ο Αλάμπι αποτελεί την τρίτη μεταγραφή των Κρητικών για την περίοδο του Ιανουαρίου.

    [10] Βόλεϊ

    Αγώνες για όλα τα γούστα

    28/1/2005 8:44:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε τρεις δόσεις θα ολοκληρωθεί η 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α1 ανδρών που ανοίγει την αυλαία της αύριο με τις αναμετρήσεις σε Πάτρα και Ορεστιάδα. Στην αχαϊκή πρωτεύουσα η Ένωση Αθλοπαιδιών Πατρών υποδέχεται στις 19:30 το Ρέθυμνο σε ένα παιχνίδι όπου οι δύο ομάδες θα κυνηγήσουν τη νίκη για διαφορετικούς όμως λόγους, ενώ το Παγκράτι, μετά τον πρόσφατο θρίαμβο επί του πρωταθλητή Παναθηναϊκού, δοκιμάζεται λίγο πιο πριν (19:00) σε μία δύσκολη έδρα, όπως αυτή της Ορεστιάδας. Το κυρίως μενού της αγωνιστικής θα σερβιριστεί την Κυριακή , καθώς εκτός της αναμέτρησης της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και το νεοφώτιστο Μίλωνα (19:00) το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στη Γλυφάδα, όπου στις 21:00 ο Παναθηναϊκός καλείται,μπροστά στις κάμερες της ΕΤ1 που θα μεταδόσουν απ' ευθείας την αναμέτρηση, να πάρει ρεβάνς από το φορμαρισμένο και άκρως επικίνδυνο Πανελλήνιο. Το φινάλε της αγωνιστικής θα γραφτεί τη Δευτέρα (31/1) σε δύο ακόμη γήπεδα με τις συναντήσεις ΑΕ Νίκαια-Ηρακλή (18:00, ΕΤ1) και Ολυμπιακού-Εθνικού Αλεξανδρούπολης (15:00). Από

    Το πλήρες πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

    Σάββατο 29/01: ΕΑ Πατρών 7.30μμ: ΕΑ ΠατρώνSuper Cargo - Ρέθυμνο (Δεληκωστίδης, Παπασταθόπουλος), Ορεστιάδας 7μμ: Ορεστιάδα - Παγκράτι (Μυρόθεος Σ., Ιωάννου)

    Κυριακή 30/01: ΠΑΟΚ 7μμ: ΠΑΟΚ - Μίλων (Λέκκας, Γεωργιάδης Ε.), Γλυφάδας 9μμ (ΕΤ-1): Παναθηναϊκός - Πανελλήνιος (Βασιλειάδης, Ρουσάκης),

    Δευτέρα 31/01: Ρέντη 3μμ: Ολυμπιακός - Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Γεωργουλέας, Τριανταφύλλου), Καραμπίνη 6μμ (ΕΤ-1): ΑΕ Νίκαια - Ηρακλής (Καραμπέτσος, Μόσχος)

    [11] Κοινωνία

    Στο Προεδρικό Μέγαρο Δεξίωση για τους ένστολους

    28/1/2005 11:17:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Λαμπρή δεξίωση προς τιμήν των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας παράθεσε απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος. Στη δεξίωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Παπανδρέου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλος, πρώην πρωθυπουργοί, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλοι επίσημοι. Ο κ. Στεφανόπουλος εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για τη βαθιά προσήλωση την οποία επιδεικνύουν οι αξιωματικοί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Επίσης, σε "πηγαδάκι" με δημοσιογράφους ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικής στράτευσης των γυναικών και της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του σε περαιτέρω μείωση της θητείας.

    [12] Κοινωνία

    Στην Επιτροπή Ισότητας της Βουλής Αποκαλύψεις- σοκ για κακοποίηση γυναικών

    28/1/2005 8:59:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αίσθηση προκαλούν οι καταγγελίες που έγιναν στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Ισότητας για βουλευτές που κακοποίησαν τις συζύγους τους, αλλά και ο ξυλοδαρμός γυναίκας- βουλευτού από τον άνδρα της. Τις αποκαλύψεις έκανε η υπεύθυνη της Στέγης Κακοποιημένης Γυναίκας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Ειρήνη Δορκοφίκη, που είπε ότι τα θύματα μέσα στην απόγνωσή τους ζήτησαν καταφύγιο στο ίδρυμα. "Η κακοποίηση μιας γυναίκας από το σύζυγο της δεν εξαρτάται ούτε από την κοινωνική τάξη, ούτε από την οικονομική επιφάνεια και μιλάμε όχι για ένα χαστούκι ,αλλά για καθεστώς τρομοκρατίας και ανεξέλεγκτες καταστάσεις", τόνισε χαρακτηριστικά η κ Δορκοφίκη, ενημερώνοντας την Επιτροπή για το θέμα.

    Βία κεκλεισμένων των θυρών

    Όπως αποκάλυψε η κ. Δορκοφίκη, υπάρχουν πολλές ανάλογες περιπτώσεις γυναικών μεγαλογιατρών και μεγαλοδικηγόρων, ενώ τα θύματα αργούν να καταφύγουν στη Στέγη φοβούμενα τη διαπόμπευση, αν το θέμα δει το φως της δημοσιότητας.

    Συγκλονιστική ήταν η περίπτωση μιας συζύγου μεγαλογιατρού όπως την διηγήθηκε η υπεύθυνη του ιδρύματος: "μου τηλεφώνησε γυναίκα μεγαλογιατρού, που δεν ήθελε να πει το όνομα της γιατί φοβόταν μη μαθευτεί από τον περίγυρο της και μου είπε ότι ο άντρας της τρεις φορές προσπάθησε να την πνίξει στον ύπνο της με τέτοιο τρόπο που να μην αφήνει ίχνη. Δεν θέλω να το καταγγείλω, αλλά σας τηλεφωνώ για να ξέρετε ότι ζω και είμαι καλά, μου είπε η γυναίκα. Μου τηλεφωνούσε στις αρχές και συζητάγαμε. Εδώ και καιρό δεν μου ξανατηλεφώνησε. Ζει αυτή η γυναίκα; Αναρωτιέμαι;"

    Όλοι οι βουλευτές- μέλη της Επιτροπής καταδίκασαν τις ενέργειες αυτές, ενώ συμφώνησαν για την ανάγκη να υπάρξει ένας φορέας στον οποίο η γυναίκα θα μπορεί να καταφεύγει, έχοντας την σιγουριά ότι κανείς δεν μπορεί να μάθει τίποτα που η ίδια δεν θέλει.

    "Η κακοποίηση της γυναίκας είναι μια σκληρή πραγματικότητα", τόνισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Σχοιναράκη, επισημαίνοντας την ανάγκη να ενισχυθεί το θεσμικό πλαίσιο. Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε "ντροπή", τις περιπτώσεις κακοποίησης συζύγων βουλευτών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 28 January 2005 - 21:54:48 UTC