Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε 3 θα "δείξει την πόρτα" ο Άρειος Πάγος
  • [02] Και αν οι άντρες έπαιρναν το χάπι;
  • [03] Στη Κυβερνητική η κοινωνία της πληροφορίας
  • [04] "Κάθαρση χωρίς συμβιβασμούς"
  • [05] Αποχώρησαν από τα Τέμπη
  • [06] Τηλεφωνική επικοινωνία Μπους-Πούτιν
  • [07] "Έφυγε" ο δημιουργός του "ημερολογίου ενός όγκου"
  • [08] Αναβολή ελέγχου στη Δ. Όχθη
  • [09] Σε δέκα ημέρες τα αποτελέσματα του Ιράκ
  • [10] Επιβεβαίωσε ο Κουτλουάι
  • [11] Με Γιάτση συνεχίζει ο Φιλαθλητικός
  • [12] Πολυτιμότερος όλων ο Λιβαθινός
  • [13] Η αποστολή της Δανίας
  • [14] 10 χώρες-8 υποψηφιότητες
  • [15] "Στον αέρα" το Πανιώνιος-Ολυμπιακός
  • [16] "Μπαμ" με "Ίμπο"
  • [17] Πήρε κεφάλι ο "μπέμπης"
  • [18] "Ψαχτήρι" αλά MSN
  • [19] Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο
  • [20] Σε πόζες αλά... World League οι διεθνείς
  • [21] Ψήφιση νόμου για κατασχέσεις όπλων
  • [22] "Πανικός" για τα εισιτήρια του Μουντιάλ
  • [23] Προφυλακίστηκαν Δαβαράκης και Μελετόπουλος

    [01] Κοινωνία

    Παραπέμπονται με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης Σε 3 θα "δείξει την πόρτα" ο Άρειος Πάγος

    1/2/2005 12:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/2/2005 3:30:02 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΝΕΤ

    Με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης παρέπεμψε σήμερα στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γιώργος Κάπος, τους τρεις δικαστικούς, που φέρονται να εμπλέκονται στο παραδικαστικό κύκλωμα, που δρούσε στο χώρο της Δικαιοσύνης. Πρόκειται για τον αντεισαγγελέα Εφετών Ν. Αθανασόπουλο, την πρωτοδίκη Αντωνία Ηλία και την επίσης πρωτοδίκη Παναγιώτα Τσέβη. Εξάλλου εντός της εβδομάδας παραπέμπονται άλλοι τέσσερις, ενώ αναμένεται να ασκηθούν και άλλες 11 πειθαρχικές διώξεις από τον αντεισαγγελέα Γιώργο Σανιδά, για επιμέρους πειθαρχικά παραπτώματα, που φέρεται ότι έχουν τελέσει δικαστικοί λειτουργοί. Με αφορμή τις παραπομπές και χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γιώργος Κάπος προανήγγειλε ότι, "θα κοπούν κεφάλια εκεί που πρέπει", αφού "η Δικαιοσύνη δεν είναι δρυς πεσούσα να ξυλεύεται ο καθένας".

    "Στόχος είναι να βρεθεί ο πυθμένας της υπόθεσης. Τα αρμόδια όργανα δεν γνωρίζουν εμπόδια και δεν θα διστάσουν για τίποτα. Θα κοπούν κεφάλια εκεί, που θα κρίνουν τα όργανα της Δικαιοσύνης ότι πρέπει να γίνει. Η Δικαιοσύνη δεν χρειάζεται την προστασία κανενός, εκτός των οργάνων της. Δεν είναι θεσμός υπό επιτήρηση", κατέληξε ο κ. Κάπος.

    Ήδη, με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης έχει παραπεμφθεί και ο πρόεδρος πρωτοδικών Λ. Στάθης, ο οποίος δεν εμπλέκεται σε κυκλώματα, αλλά έχει παραπεμφθεί για άλλα δικαστικά αδικήματα, όπως δωροδοκία ενώ αναμένεται να του ασκηθεί και δίωξη.

    Εξάλλου στο μικροσκόπιο της μεγάλης έρευνας θα μπουν και οι πληροφορίες ,που δημοσιοποιούνται μέσω τηλεοπτικών εκπομπών για το παραδικαστικό κύκλωμα.

    [02] Υγεία

    Προ των πυλών η ανδρική αντισύλληψη Και αν οι άντρες έπαιρναν το χάπι;

    1/2/2005 7:18:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Associated Press

    Η μέρα που και οι άντρες θα μπορούν να παίρνουν τα δικά τους αντισυλληπτικά πλησιάζει.. Νορβηγική φαρμακευτική εταιρεία πήρε την άδεια από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης για να προχωρήσει στην κατασκευή ενός φαρμάκου που θα σταματά το περιπετειώδες ταξίδι των σπερματοζωαρίων μέσα στη μήτρα και θα εμποδίζει το "ραντεβού" τους με το ωάριο Η μέθοδος αυτή, υποστηρίζουν οι Αμερικανοί επιστήμονες, έχει μάλιστα λιγότερους κινδύνους σε σχέση με τις προσπάθειες για αντρική αντισύλληψη μέσα από την ορμονοθεραπεία.

    Σε χάπι, τζελ ή αυτοκόλλητο

    Ένα τέτοιο φάρμακο, υποστηρίζουν οι επιστήμονες θα έχει γρηγορότερη δράση σε σχέση με την ορμονοθεραπεία, η οποία συνήθως χρειάζεται τρεις μήνες προκειμένου να επηρεάσει την ανδρική γονιμότητα.

    Μέχρι σήμερα, οι μέθοδοι αντισύλληψης που ξέρουμε, βασίζονται σε ορμόνες, οι οποίες καθώς λαμβάνονται από έναν οργανισμό μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά άλλες λειτουργίες του.

    Τέτοιες αγωγές δεν είναι ακίνδυνες.

    Μπορεί να βλάψουν τον προστάτη αδένα και να αναστείλουν για πάντα την παραγωγή των σπερματοζωαρίων.

    Στα εργαστήρια της Sperma Tech AS, αναζητούν την κατάλληλη μοριακή ένωση που θα μπλοκάρει την πρωτεΐνη Cs τους σπέρματος, χωρίς να μπλοκάρονται παράλληλα και άλλες πρωτεΐνες του σώματος.

    Οι άνθρωποι της νορβηγικής φαρμακευτικής και οι Αμερικανοί ερευνητές, είναι αισιόδοξοι.

    Ένα τέτοιο φάρμακο, πιστεύουν ότι θα μπορεί να είναι έτοιμο, μέσα στην επόμενη δεκαετία.

    Και δεν αποκλείουν εκτός του χαπιού, το φάρμακο να βγει και σε άλλες μορφές σε τζελ ή σε αυτοκόλλητο.

    [03] Πολιτική

    "Θεαματικά αποτελέσματα έως το τέλος Μαρτίου" Στη Κυβερνητική η κοινωνία της πληροφορίας

    1/2/2005 2:57:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με κύριο θέμα το πρόγραμμα της κοινωνίας της πληροφορίας, συνολικού ύψους 2,7 δισ. ευρώ συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού και την συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας Προκόπη Παυλόπουλου και Γιώργου Αλογοσκούφη, . "Η απορροφητικότητα για το πρόγραμμα αυξήθηκε μέσα στο πρώτο 8μηνο της διακυβέρνησης από τη Ν.Δ από το 6 στο 13%", τόνισε ο ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν θεαματικά αποτελέσματα έως το τέλος Μαρτίου. "Με το πρόγραμμα εισάγεται η Πληροφορική σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και τη Δημόσια Διοίκηση, έχει τεράστια σημασία για την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα", τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης.

    "Στόχος να έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι το 2006"

    Σε δηλώσεις του ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι "όταν ανέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ το πρόγραμμα βρισκόταν σε τραγική κατάσταση και η απορροφητικότητα έφθανε στο σύνολο του στο 11,8% ενώ τώρα βρίσκεται πάνω από το 19%".

    "Στόχος είναι να έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι το 2006 όλες οι συμβάσεις να απορροφηθούν τα χρήματα και οι κοινοτικοί πόροι, ώστε να αλλάξουν και οι σχέσεις του κράτους με τους φορολογούμενους", κατέληξε ο Υπουργός Οικονομίας.

    Σε ό,τι αφορά την εταιρία Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε που εκτελεί μέρος του προγράμματος, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι "θα έπρεπε να έχει δημιουργηθεί από το 2000, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση την έφτιαξε μόλις το 2002, σημειώνοντας πως όταν την παρέλαβε η απορροφητικότητα ήταν 6%, ενώ τα τέλη του 2004 έφθασε το 13%.

    "Εγώ είμαι ευγενικός με τις κυρίες", δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, σε ερώτηση για την διεκδίκηση της δημάρχου Αθηναίων Ντόρας Μπακογιάννη να περάσουν στην αρμοδιότητα του δήμου Αθηναίων πλατείες και δρόμοι που κατά κύριο λόγο ανήκουν στην αρμοδιότητα του ΥΠΕΧΩΔΕ.

    [04] Κοινωνία

    Ανακοίνωσε ο Χριστόδουλος "Κάθαρση χωρίς συμβιβασμούς"

    1/2/2005 2:57:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την απόφασή του να προχωρήσει σε κάθαρση χωρίς συμβιβασμούς στους κόλπους της Εκκλησίας, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για εμπλοκή κληρικών στο παραδικαστικό κύκλωμα, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος. Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας επισήμανε ότι παρακολουθεί όλα όσα λέγονται και γράφονται αυτές τις μέρες για την εκκλησία, η οποία -όπως τόνισε- είναι το αποκούμπι του λαού μας. "Οφείλουμε να προστατέψουμε την εκκλησία με θετικό τρόπο", είπε ο κ. Χριστόδουλος και πρόσθεσε με έμφαση, "το καθήκον μου είναι ένα: να προχωρήσει η κάθαρση χωρίς κανένα συμβιβασμό, με αίσθημα δικαίου, διαφάνεια, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα". Το θέμα θα συζητηθεί την Πέμπτη κατά την συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ενώ οι μητροπολίτες ζητούν την έκτακτη σύγκληση της ιεραρχίας. Αύριο εξάλλου, θα απολογηθεί, ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τριγμοί στην Εκκλησία λόγω Γιοσάκη

    [05] Κοινωνία

    Συνεχίζουν οι αγρότες της ΠΑΣΥ Αποχώρησαν από τα Τέμπη

    1/2/2005 11:43:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/2/2005 6:37:24 μμ)

    Συντάκτης:

    Στις 11 το πρωί και ύστερα από δώδεκα ημέρες στην εθνική Αθηνών- Θεσσαλονίκης, οι αγρότες της Λάρισας απέσυραν τα τρακτέρ από τα Τέμπη, όπως αποφάσισαν σε χθεσινή σύσκεψη. Ωστόσο, δηλώνουν ανυποχώρητοι στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους και θα επανακαθορίσουν τη στάση τους στις 24 Φεβρουαρίου, βάσει των ανακοινώσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα επίσημα αποτελέσματα των ελέγχων. Στο μεταξύ, στην είσοδο της Καρδίτσας, στον Τύρναβο και την Ελασσόνα παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, ενώ μέχρι αύριο θα παραμείνουν στο μπλόκο του Προμαχώνα οι παραγωγοί των Σερρών. Στον κόμβο της Παραλίμνης θα παραμείνουν και οι βαμβακοπαραγωγοί της Πέλλας μέχρι την Πέμπτη. Τις εξελίξεις στο αγροτικό συζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, με το προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΓΕΣΑΣΕ. "Όψιμα κροκοδείλια δάκρυα για επικοινωνιακούς και κομματικούς λόγους που δεν πείθουν τους αγρότες" χαρακτήρισε τη συνάντηση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Μπασιάκος.

    Συνάντηση Παπανδρέου με ΠΑΣΕΓΕΣ και ΓΕΣΑΣΕ

    Οι τρέχουσες εξελίξεις στον αγροτικό τομέα βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε στο γραφείο του στη Βουλή ο κ. Παπανδρέου με τους προέδρους της ΠΑΣΕΓΕΣ και ΓΕΣΑΣΕ, Τζανέτο Καραμίχα και Γιώργο Γονιωτάκη.

    Όπως είπαν οι κ. κ. Καραμίχας και Γονιωτάκης, ενημέρωσαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για ζητήματα που αφορούν κυρίως την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ και για τα γενικότερα προβλήματα των αγροτών και από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε για στενή συνεργασία, με σκοπό την στήριξη των αγροτικών αιτημάτων.

    Καθυστερημένη χαρακτήρισε τη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και επέρριψε στον κ. Παπανδρέου προσωπική ευθύνη για υπογραφή ρυθμίσεων που συνέβαλαν στην αύξηση των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων από γειτονικές χώρες, έχοντας ως αποτέλεσμα την αδυναμία διάθεσης των ελληνικών προϊόντων.

    "Μετά από αρνητική θητεία και εμπειρία 10 ετών διακυβέρνησης και με χρεωμένο στο ΠΑΣΟΚ το σύνολο των κοινοτικών ρυθμίσεων που ισχύουν σήμερα για όλα τα προϊόντα, το κόμμα αυτό δεν μπορεί να συμβάλει στην επίλυση των οξυμένων προβλημάτων που το ίδιο δημιούργησε", επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μπασιάκος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Φεύγουν τα τρακτέρ από τα Τέμπη

    [06] Κόσμος

    Σύντομα συνάντηση Λαβρόφ-Ράις Τηλεφωνική επικοινωνία Μπους-Πούτιν

    1/2/2005 6:04:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με το Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζωρτζ Μπους ενόψει της ρωσοαμερικανικής Συνόδου Κορυφής, που πιθανότατα θα διεξαχθεί στα τέλη Φεβρουαρίου στη Μπρατισλάβα. Στο επίκεντρο της συνομιλίας τους βρέθηκε η προετοιμασία της Συνόδου, αλλά και οι πρόσφατες εκλογές στο Ιράκ. Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε, ότι θα συναντήσει προσεχώς την Αμερικανίδα ομόλογό του, Κοντολίζα Ράις για το ζήτημα της Συνόδου. "Η ημερομηνία και ο τόπος της συνάντησης αυτής συζητούνται, υπολογίζουμε να τα ανακοινώσουμε εντός δύο ημερών", δήλωσε ο Λαβρόφ.

    [07] Κόσμος

    "Ήρθε η ώρα", έγραψε στο τελευταίο μήνυμα του "Έφυγε" ο δημιουργός του "ημερολογίου ενός όγκου"

    1/2/2005 5:05:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC

    Ο δημοσιογράφος του BBC Αϊβαν Νομπλ, ο οποίος είχε συγκινήσει χιλιάδες αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο με το "μπλογκ" του στο Διαδίκτυο, το οποίο είχε ονομάσει "ημερολόγιο ενός όγκου", έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα, από την επάρατο νόσο. "Ήρθε η ώρα", έγραφε ο 37χρονος, πατέρας δύο παιδιών, το περασμένο Σάββατο στο τελευταίο μήνυμά του. Επίσης, στο ίδιο σημείωμα ανέφερε ότι δεν αισθανόταν νικημένος και ότι πίστευε πως το ημερολόγιό του ήταν χρήσιμο, καθώς βοήθησε άλλους πάσχοντες από καρκίνο ή αποθάρρυνε καπνιστές από τη βλαβερή αυτή συνήθεια, σώζοντάς τους ίσως από το θάνατο.

    Η τελευταία σελίδα του ...

    Ο Αϊβαν Νομπλ δημιούργησε το ημερολόγιο του στο Ίντερνετ, στην ιστοσελίδα του BBC, στις 12 Σεπτεμβρίου του 2002, όταν έμαθε ότι είχε κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο.

    Από τότε το "μπλογκ" του διαβάστηκε από χιλιάδες ανθρώπους στον κόσμο, που του απαντούσαν και τον ενθάρρυναν, κυρίως όταν έχανε το κουράγιο του.

    Ο επιστημονικός συντάκτης του BBC μοιράστηκε αυτό το χρονικό διάστημα με τους αναγνώστες του ημερολογίου του την ασθένειά του, τις αμφιβολίες του, αλλά και τις χαρές της καθημερινότητας, το γάμο του και τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του. Σύμφωνα με το BBC περίπου 70.000 ως 120.000 αναγνώστες διάβασαν κάθε σελίδα του ημερολογίου του. Η τελευταία του σελίδα δέχτηκε 300.000 επισκέψεις την πρώτη ημέρα που δημοσιεύτηκε, το περασμένο Σάββατο.

    [08] Μ. Ανατολή

    Απειλούν ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις Αναβολή ελέγχου στη Δ. Όχθη

    1/2/2005 4:36:00 μμ

    Συντάκτης:

    Επ αόριστον ανέβαλε το Ισραήλ τη μεταβίβαση στους Παλαιστίνιους του ελέγχου τεσσάρων πόλεων της Δυτικής Όχθης, μετά τις επιθέσεις με όλμο που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα, από τη Χαμάς. Τρία βλήματα όλμου εκτοξεύθηκαν και σήμερα εναντίον εβραϊκών οικισμών στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, χωρίς να προκληθούν θύματα ή ζημίες, ανακοίνωσαν ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις. "Οι Παλαιστίνιοι ετοιμάζονταν να αναλάβουν σήμερα τον έλεγχο της Ραμάλα, της Καλκίλια, της Ιεριχούς και της Τουλκάρεμ, αλλά ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Σαούλ Μοφάζ ανέβαλε τη μεταβίβαση του ελέγχου", δήλωσε ο Παλαιστίνιος υπουργός αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις Σάεμπ Ερεκάτ. Εν τω μεταξύ, οκτώ ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις απείλησαν να επαναλάβουν τις επιθέσεις έπειτα από τον θάνατο χθες 10χρονης Παλαιστίνιας στη Ράφα, νότια της Λωρίδας της Γάζας. Η οργάνωση Χαμάς εκτόξευσε οκτώ βλήματα όλμου εναντίον εβραϊκού οικισμού στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

    Έπεισε ο Αμπάς να διακοπούν οι επιθέσεις

    Παλαιστινιακές πηγές και ο ΟΗΕ κατηγόρησαν τους ισραηλινούς στρατιώτες ότι σκότωσαν τη μικρή Παλαιστίνια, ενώ ο ισραηλινός στρατός διέψευσε κατηγορηματικά ότι άνοιξε πυρ στην περιοχή αυτή.

    Το Ισραήλ δέχθηκε τη μεταφορά στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς του ελέγχου ασφαλείας των τεσσάρων πόλεων της Δυτικής Όχθης, αφού ο Μαχμούντ Αμπάς έπεισε τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις να διακόψουν τις επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

    [09] Ιράκ

    Άρχισε η καταμέτρηση των ψήφων Σε δέκα ημέρες τα αποτελέσματα του Ιράκ

    1/2/2005 12:05:00 μμ

    Δύο ημέρες μετά τη διεξαγωγή των πρώτων εκλογών στη μετά Σαντάμ εποχή, άρχισε σήμερα στο Ιράκ η καταμέτρηση των ψήφων. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της εκλογικής επιτροπής, Άντελ αλ Λάμι, η διαδικασία ξεκίνησε στις 8 το πρωί τοπική ώρα παρουσία διεθνών παρατηρητών και δημοσιογράφων, ενώ τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν σε μια εβδομάδα έως δέκα ημέρες. Μια πρώτη δια χειρός καταμέτρηση πραγματοποιήθηκε σε κάθε εκλογικό τμήμα και στη συνέχεια τα ψηφοδέλτια εστάλησαν στο εθνικό κέντρο καταμέτρησης, στη Βαγδάτη. Μόλις ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, οι υποψήφιοι και τα κόμματα θα μπορούν να καταθέσουν προσφυγές και στη συνέχεια η Επιτροπή θα επικυρώσει τα τελικά αποτελέσματα. Για την καταμέτρηση των ψήφων, όπως διευκρίνισε ο κ. Λάμι, εργάζονται επί 24ωρου βάσεως 200 υπάλληλοι.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εκλογές στη σκιά της βίας

    [10] Μπάσκετ

    Επιβεβαίωσε ο Κουτλουάι

    1/2/2005 7:03:00 μμ

    Συντάκτης:

    "Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά και από την επόμενη εβδομάδα θα φοράω και πάλι την φανέλα του Παναθηναϊκού"! Με αυτά τα λόγια μοιάζει ο Ιμπραίμ Κουτλουάι επιβεβαίωσε τόσο το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για την απόκτησή του, όσο και την δική του πρόθεση να επιστρέψει στην Ελλάδα και στην ομάδα που τόσο αγάπησε, όπως ποτέ δεν έκρυψε. Ο Τούρκος φοργουορντ μιλώντας στο ΑΠΕ επεσήμανε πως αύριο θα βρίσκεται στην Αθήνα ο μάνατζέρ του, Τουγκσαβούλ Τόλγκα προκειμένου να διευθετήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας με τους "πράσινους", ενώ σημείωσε πως ανυπομονεί να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη. Η δεδομένη όπως φαίνεται μετακίνηση του "Ίμπο" στον Παναθηναϊκό σημαίνει αυτομάτως πως η διοίκηση του "τριφυλλιού" θα επιδιώξει άμεσα να αποδεσμεύσει τον Ντάριλ Μίντλετον, ώστε να αδειάσει μια θέση κοινοτικού, ενώ αμφίβολη είναι και η συνέχεια του Λόνι Μπάξτερ στο ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδας, αφού ο Ομπράντοβιτς δεν είναι ικανοποιημένος από την προσαρμογή του Αμερικανού.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Μπαμ" με "Ίμπο"

    [11] Βόλεϊ

    Με Γιάτση συνεχίζει ο Φιλαθλητικός

    1/2/2005 6:14:00 μμ

    Συντάκτης:

    Λίγες εβδομάδες μετά την απομακρυνσή του από τον παγκο των γυναικών του Άρη ο Γιώργος Γιάτσης διαδέχθηκε τον Νίκο Παπαϊωάννου στην ηλεκτροφόρα, όπως έχει αποδειχθεί, καρέκλα του τεχνικού του Φιλαθλητικού. Σήμερα κιόλας ο νέος τεχνικός της ομάδας του Γιώργου Ανδρέου, θα είχε και την πρώτη γνωριμία με τις νεές του αθλήτριες κατά τη διάρκεια της απογευματινής προπόνησης στην Πυλαία.

    [12] Βόλεϊ

    Πολυτιμότερος όλων ο Λιβαθινός

    1/2/2005 5:44:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με ανεβασμένη ψυχολογία θα αγωνιστεί στο Φρίντριχσχάφεν της Γερμανίας, εν όψει του πρώτου αγώνα των "12" του Τσάμπιονς Λίγκ , ο πασαδόρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Λιβαθηνός. Ο 28χρονος Πατρινός αθλητής, που με την εκπληκτική του εμφάνιση στο ντέρμπι της Γλυφάδας με τον Πανελλήνιο, άλλαξε το ρουν του αγώνα και δικαίως αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 14ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών. Ο Γιάννης Λιβαθηνός θα λάβει το έπαθλο (αναμνηστική πλακέτα) του MVP της 14ης αγωνιστικής πριν την έναρξη του αγώνα για την 16η αγωνιστική της Α1 Ανδρών Παναθηναϊκός ΠΑΟΚ. Ψήφους έλαβαν ακόμη και οι Ν. Ρουμελιώτης (ΕΑ Πατρών), Στάνλεϊ Κλεϊτον (Ηρακλής Central Gas), Λίμπερμαν Αγκάμεζ (ΑΕ Νίκαια).

    [13] Ποδόσφαιρο

    Η αποστολή της Δανίας

    1/2/2005 4:28:00 μμ

    Συντάκτης:

    Χωρίς εκπλήξεις και χωρίς τελικά να συμπεριλάβει τον Ρενέ Χένρικσεν, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Δανίας, Μόρτεν Όλσεν, ανακοίνωσε τα ονόματα εκείνων που θα ταξιδέψουν στην Αθήνα για τον αγώνα με την Εθνική Ελλάδας στις 9 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006. Ο Χένρικσεν μετά από πρόταση που έκανε σε δηλώσεις του ο Γιον Νταλ Τόμασον, είχε ακουστεί ενδεχομένως να καλούταν για αυτόν και μόνο τον αγώνα, ωστόσο όπως διέψευσε και ο ίδιος και όπως τόνισε και ο Όλσεν η καριέρα του στην εθνική της Δανίας, ολοκληρώθηκε στο EURO της Πορτογαλίας.

    Οι ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν

    Τερματοφύλακες: Πέτερ Σκοβ-Γιένσεν (Μπόχουμ), Τόμας Σόρενσεν (Αστον Βίλα). Αμυντικοί: Κάσπερ Μπόγκελουντ (Αϊντχόφεν), Τόμας Χέλβεγκ (Νόριτς), Νίκλας Γιένσεν (Ντόρτμουντ), Περ Κρόλντραπ (Ουντινέζε), Στίβεν Λούστου (Λιν), Μπρίαν Πρίσκε (Γκενκ). Μέσοι: Τόμας Γκράβεσεν (Ρεάλ), Κλάους Γιένσεν (Φούλαμ), Ντάνιελ Γιένσεν (Βέρντερ), Κρίστιαν Πούλσεν (Σάλκε), Τόμας Ράσμουσεν (Χάνσα Ροστόκ), Μάρτιν Ρέτοβ (Μπρόντμπι). Επιθετικοί: Μάρτιν Γιόργκενσεν (Φιορεντίνα), Πέτερ Μάντσεν (Μπόχουμ), Κένετ Πέρεζ (Αλκμααρ), Ντένις Ρόμενταλ (Τσάρλτον), Μόρτεν Σκούμπο (Μπρόντμπι), Τόμασον (Μίλαν).

    [14] Ποδόσφαιρο

    10 χώρες-8 υποψηφιότητες

    1/2/2005 3:47:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στις οκτώ σταμάτησαν οι υποψηφιότητες για την ανάληψη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012, μετά το "κλείσιμο" αυτών χθες. Στις οκτώ αυτές υποψηφιότητες οι χώρες είναι δέκα καθώς δύο είναι κοινές και αυτές είναι η Κροατία με την Ουγγαρία και η Πολωνία με την Ουκρανία. Από εκεί έπειτα εκτός της Ελλάδας υπάρχει η Ιταλία, η Ρωσία, η Τουρκία και η Ρουμανία, ενώ η μεγάλη έκπληξη ήταν το επίσημο ενδιαφέρον που κατέθεσε το Αζερμπαϊτζάν. Από τις δέκα χώρες μόνο η Ιταλία έχει φιλοξενήσει παλιότερα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το 1980, όπου το "παρών" είχε δώσει και η Έλλάδα, ενώ οι επίσημοι φάκελοι πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 21 Ιουλίου. Η απόφαση για την διοργάνωση θα ληφθεί τον Δεκέμβριο του 2006 και τουλάχιστον σε αυτή την φάση φαβορί φαντάζουν η Ιταλία και η Ελλάδα.

    [15] Ποδόσφαιρο

    "Στον αέρα" το Πανιώνιος-Ολυμπιακός

    1/2/2005 2:47:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/2/2005 3:19:18 μμ)

    Συντάκτης:

    Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΕΠΑΕ, αποφάσισε αρχικά πως το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί ο αγώνας που δεν είχε καν ξεκινήσει στις 9 Ιανουαρίου, μεταξύ Πανιωνίου και Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη. Η ημέρα αυτή φάνηκε κατ αρχής ιδανική, αφού ως γνωστόν το Σ/Κ δεν υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα στο Πρωτάθλημα, λόγω του αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με τη Δανία την επόμενη Τετάρτη για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2006. Όμως πριν από λίγο, οι "κυανέρυθροι" ζήτησαν παράταση από την ΕΠΟ, καθώς την επόμενη Τρίτη αγωνίζονται τρεις εκ των ποδοσφαιριστών τους με την Εθνική Ελπίδων και δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν το Σάββατο.

    Ο λόγος στην ΕΠΟ

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πανιώνιος ζήτησε επίσημα παράταση μίας ημέρας από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, καθώς οι Φανούρης Γουνδουλάκης, Βαγγέλης Μάντζιος, Νίκος Σπυρόπουλος και Αλέξης Τζιώλης αλλά και ο Σλοβάκος Μπρέσκα θα πρέπει να ενσωματωθούν από την Παρασκευή στις Εθνικές ομάδες Ελπίδων και Σλαβακίας αντίστοιχα.

    Ο Αχιλλέας Μπέος και ο επίσημος Νέος Πανιώνιος ζήτησαν ουσιαστικά άδεια για τους παίκτες αυτούς, προκειμένου να μεταβούν στις Εθνικές τους ομάδες το βράδυ του Σαββάτου και αν δε δοθεί αθ ζητήσει αναβολή του αγώνα από την ΕΠΑΕ. Κάτι που σημειωτέων θα πρέπει να δεχτεί καθώς ο νόμος προβλέπει τέτοια εξέλιξη για ομάδες που έχουν τρεις και πλέον παίκτες σε εθνικό συγκρότημα.

    Βρέθηκαν 14 υπεύθυνοι

    Οι έρευνες που πραγματοποίησε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, προέκυψαν 14 άτομα που εμπλέκονται στα επεισόδια του γηπέδου της Νέας Σμύρνης μεταξύ των οπαδών του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού.

    Τα άτομα αυτά αναγνωρίστηκαν μέσω βίντεο που είχε στην κατοχή της η αστυνομία από τα κανάλια που βιντεοσκοπούσαν και με ειδική τεχνολογική ανάλυση των καρέ της ταινίας διαπιστώθηκε ποια ήταν τα άτομα αυτά. Εν συνεχεία οι αναγνωρισθέντες εντοπίστηκαν και βρέθηκαν οι διευθύνσεις του.

    Άμεσα τους κάλεσαν για ανάκριση και εξετάστηκαν από τους αρμόδιους αξιωματικούς, στους οποίους και παραδέχτηκαν πως είχαν και είχαν σχέση με τα επεισόδια, σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία και θα οδηγηθούν στην εισαγγελία.

    [16] Μπάσκετ

    "Μπαμ" με "Ίμπο"

    1/2/2005 11:49:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/2/2005 7:07:51 μμ)

    Συντάκτης:

    Μία σχέση που κρατάει χρόνια, είναι πολύ πιθανό να αναθερμανθεί και να καταλήξει μετά από δύο χρόνια, και πάλι σε γάμο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Τούρκος σούτινγκ γκαρντ, βρίσκεται πολύ κοντά στο να ξαναφορέσει τη φανέλα με το "τριφύλλι" στο στήθος, αφού η συμφωνία των δύο πλευρών έχει ήδη επέλθει. Το συμβόλαιο του με τους Σούπερσόνικς, είναι το "αγκάθι" που μάλλον όμως θα ξεπεραστεί. Εξελίξεις στο θέμα αναμένονται τις επόμενες μέρες, ίσως και ώρες.

    "Αφού σε θέλω και με θες"

    Η επιστροφή του Κουτλουάι στους "πράσινους" είχε ξεκινήσει να διαφαίνεται από το περασμένο καλοκαίρι, όταν και είχε συναντηθεί με τους Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο για "φιλικούς λόγους". Παρ όλα αυτά, τότε ο Ίμπο είχε συμφωνήσει με τους Σιάτλ Σουπερσόνικς και ήταν έτοιμος για το ταξίδι στο μαγικό κόσμο του NΒΑ. Μάλιστα τότε είχε δηλώσει πως ο Παναθηναϊκός είναι στην καρδιά του, και πως κάποια στιγμή θα επιστρέψει στην ομάδα του Ομπράντοβιτς.

    Προφητικά λόγια πράγματι. Έξι μήνες μετά ο Τούρκος, που αποτέλεσε ένα από τα πιο "αγαπημένα παιδιά" της πράσινης εξέδρας αλλά και του Ομπράντοβιτς, είναι πολύ κοντά στην επιστροφή.

    Αντίο ΝΒΑ

    Μεγάλο ρόλο στην επικείμενη επιστροφή του Ίμπο, έπαιξε η αρνητική για αυτόν εξέλιξη και αντιμετώπιση από τους Σόνικς. Πήγε με πολλά όνειρα στο ΝΒΑ, όμως η ελάχιστη χρησιμοποίηση του δεν τον ικανοποίησε. Όσο για άλλο Ευρωπαϊκό σύλλογο, ούτε που του πέρασε από το μυαλό, αφού το δέσιμο που έχει με την Ελλάδα και τους "πράσινους" είναι μεγάλο.

    Ενίσχυση για την Ευρωλίγκα

    Η απόκτηση του Κουτλουάι αποκτά και ζήτημα πρακτικότητας, πέρα από την έκδηλη "αγάπη" των ανθρώπων του Παναθηναϊκού. Οι "πράσινοι" που και φέτος όπως δείχνουν, είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί στην Ελλάδα για να "τηρήσουν τα κεκτημένα", κοιτάνε την ενίσχυση τους για την Ευρωλίγκα, αφού όπως έχουν διαμηνύσει, προσβλέπουν στην παρουσία τους στο final four της διοργάνωσης.

    Όποτε μέσα στα όλα θετικά, είναι πολύ καλό και το γεγονός πως ο Τούρκος σταρ μπορεί να αγωνιστεί στην Ευρώπη και φυσικά στην Ελλάδα, από την επόμενη φάση, αφού θα αναπληρώσει τη θέση του κοινοτικού που έμεινε ελεύθερη από τον Ντάριλ Μίντλετον.

    [17] Βόλεϊ

    Πήρε κεφάλι ο "μπέμπης"

    1/2/2005 7:41:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η μέτρια απόδοση του Σουηδού διαγώνιου του Πανελληνίου Μάρκους Νίλσον στο χαμένο αγώνα της 14ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό, έριξαν τις μετοχές του Σκανδιναβού (56β) στο Έπαθλο Forthnet ", κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Αμερικανός διεθνής του Ηρακλή, Στάνλεϊ Κλεϊτον και με 64 βαθμούς "πήρε κεφάλι" ξανά στη σχετική βαθμολογία, μετά τη νίκη του Γηραιού με 2-3 επί της ΑΕ Νίκαια. Στον εν λόγω διαγωνισμό, που φέτος συμπληρώνει τον τρίτο χρόνο ζωής του, ο κορυφαίος παίκτης της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, σύμφωνα με τη βαθμολογία που συγκεντρώνει σε κάθε αγωνιστική από τους εκπροσώπους του Τύπου, θα αποκτήσει ως έπαθλο από τη Forthnet τη δημιουργία της προσωπικής του ιστοσελίδας. Νικητές των προηγούμενων χρονιών αναδείχθηκαν δύο διεθνείς παίκτες του Ηρακλή, ο Θοδωρής Μπάεφ και ο Αντρεϊ Κράβαρικ.

    Η βαθμολογία του Τύπου

    Μετά και τους αγώνες της 14ης αγωνιστικής ο Στάνλεϊ Κλέιτον (ΗΠΑ) ΗΡΑΚΛΗΣ με 64 βαθμούς , ο Μάρκους Νίλσον (ΣΟΥΗΔ) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ με 56 β. και ο Μάρκος Μιλίνκοβιτς (ΑΡΓ) - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με 52β. προηγούνται στην βαθμολογία για το έπαθλο FORTHnet .

    ΠΑΟ Πανελλήνιος 3-1 (Λώλης) Λιβαθηνός 6, Πλάτενικ 5, Σκόριτς 4, Ντονάς 3, Τσέργας 2, Πανταλέων 1.

    Ορεστιάδα Παγκράτι 2-3 (Πρεμίδης) Μπέλος 6, Ρουμελιώτης 5, Παπάζογλου 4, Κόβατς 3, Μπεκιάρης 2, Κεμανετζής 1

    ΕΑΠ Ρέθυμνο 3-0 (Αντωνόπουλος) Ρουμελιώτης Ν. 6, Ράντιτς 5, Πέτκοβιτς 4, Κυριαζής 3, Πέτρογλου 2, Μπασούκας 1.

    Νίκαια Ηρακλής 2-3 (Τσιαγκίδης) Στάνλεϋ 6, Αγκάμεζ 5, Μπολ 4, Κράβαρικ 3, Μποζίδης 2, Γκιούρδας 1.

    ΠΑΟΚ Μίλων 3-2 (Δήμου) Πόλστερ 6, Γκιρτζίκης 5, Νάγκα 4, Μπαμπαλιούτας 3, Πόποβιτς 2, Ιωάννου 1.

    Ολυμπιακός Εθνικός Αλ. 3-0 (Παπαδοπούλου) Μιλίνκοβιτς 6, Χριστοφιδέλης 5, Κουρνέτας 4, Ντηλ 3, Δημητρακάκος 2, Ζλατιλίδης 1.

    Οι δέκα πρώτοι της βαθμολογίας

    Στάνλεϊ Κλέιτον (ΗΠΑ) - ΗΡΑΚΛΗΣ 64 Μάρκους Νίλσον (ΣΟΥΗΔΙΑ) - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 56 Μάρκος Μιλίνκοβιτς (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 52 Νίκος Ρουμελιώτης - ΕΑΠ 49 Θεόδωρος Μπάεφ - ΗΡΑΚΛΗΣ 48 Έντιν Σκόριτς (ΣΕΡΒΙΑ & ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ) - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 46 Λόι Μπολ (ΗΠΑ) - ΗΡΑΚΛΗΣ 45 Χρήστος Μπέλος - ΠΑΓΚΡΑΤΙ 45 Λίμπερμαν Αγκάμεζ (ΚΟΛΟΜΒΙΑ) - ΝΙΚΑΙΑ 44 Γκι Ροι Νάνγκα (ΗΠΑ)- ΠΑΟΚ 43

    [18] Τεχνολογία

    Mηχανή αναζήτησης από την Microsoft "Ψαχτήρι" αλά MSN

    1/2/2005 1:36:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τη δική της μηχανή αναζήτησης παρουσίασε η Microsoft, επεκτείνοντας ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες που παρέχει. Η MSN Search λειτουργεί σε 11 γλώσσες και δίνει αποτελέσματα από πέντε δισεκατομμύρια ιστοσελίδες. Επίσης, ο χρήστης μπορεί να διατυπώσει μια απλή ερώτηση (π.χ. "ποια είναι η πρωτεύουσα της Γαλλίας;") αναζητώντας τις απαντήσεις στην εγκυκλοπαίδεια Encarta της Microsoft. Παράλληλα, το "ψαχτήρι" προσαρμόζει τα αποτελέσματα ανάλογα με την τοποθεσία όπου βρίσκεται ο χρήστης και προσφέρει πλήθος εργαλείων (όπως η αναζήτηση στον σκληρό δίσκο του εκάστοτε υπολογιστή) ώστε η αναζήτηση να γίνεται περισσότερο λεπτομερής. Η MSN Search, που ξεκίνησε δοκιμαστικά τον Νοέμβριο του 2003, αναμένεται να κλονίσει την πρωτοκαθεδρία της Google και να εντείνει τον ανταγωνισμό με την Yahoo και τους "νεοφώτιστους", όπως η Blixx και η Amazon.

    Σκληρός ανταγωνισμός

    Αρχικά, η MSN Search θα διατίθεται από ξεχωριστό δικτυακό τόπο και αργότερα θα ενσωματωθεί στον ιστοχώρο του Microsoft Network.

    Στη νέα μηχανή αναζήτησης τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σε διάφορες κατηγορίες (Ιστός, Εικόνες, Ειδήσεις, Email) . Μέσω της επιλογής "Search Near Me", η μηχανή αναγνωρίζει από τη σύνδεση του χρήστη την τοποθεσία όπου βρίσκεται και δίνει αποτελέσματα που αφορούν την περιοχή αυτή.

    Επίσης, όπως και η Google, η υπηρεσία της Microsoft προσφέρει μετατροπέα μονάδων, υπολογιστή και μηχανή αναζήτησης ορισμών.

    Η Google εξακολουθεί να είναι η "βασίλισσα" στις μηχανές αναζήτησης, καθώς την χρησιμοποιεί η πλειονότητα των χρηστών. Ωστόσο, η Microsoft την "περιμένει στη γωνία", προσφέροντας ευέλικτες υπηρεσίες με στόχο να αποσπάει σημαντική μερίδα των χρηστών της.

    Ήδη, ένα πρώτο δείγμα του επικείμενου ανταγωνισμού έγινε ορατό πριν από λίγο καιρό: όταν η Microsoft ανακοίνωσε ότι το "ψαχτήρι" της θα δίνει αποτελέσματα από πέντε δισεκατομμύρια ιστοσελίδες και θα ανανεώνεται κάθε δύο ημέρες, η Google επέκτεινε τη βάση δεδομένων της από 4,3 σε 8 δισεκατομμύρια ιστοσελίδες.

    Σχετικά Links:

    MSN Search

    Google

    [19] Κοινωνία

    Από 22 αεροσκάφη Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο

    1/2/2005 7:39:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Δύο εικονικές αερομαχίες έγιναν σήμερα, στο Αιγαίο μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών μετά από αρκετές ημέρες, χωρίς εμπλοκές. Συνολικά μπήκαν στο Αιγαίο 22 τουρκικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα τρία οπλισμένα και παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο σε οκτώ περιπτώσεις στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο καθώς και ανατολικά της Ρόδου. Για αρκετές ημέρες οι Τούρκοι πιλότοι δεν αντιδρούσαν στην αναχαίτιση με αποτέλεσμα να μην σημειώνονται αερομαχίες. Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχεία που αφορούν την παράνομη δραστηριότητα της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο διαβιβάζονται στο υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να προβεί στις δέουσες ενέργειες.

    [20] Βόλεϊ

    Σε πόζες αλά... World League οι διεθνείς

    1/2/2005 6:51:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/2/2005 7:32:20 μμ)

    Συντάκτης:

    Την πρώτη τους "γνωριμία" με το νέο ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Χαριτωνίδη είχανε σήμερα το πρωί στο κλειστό της Γλυφάδας, οι διεθνείς που κλήθηκαν για τη διοργάνωση του World League. Aπό τους 22 διεθνείς, απουσίαζαν μόνο ο άσος της ιταλικής Α2, Σίρα Ανκόνα, Θεόκλητος Καρυπίδης, λόγω αγωνιστικών του υποχρεώσεων και ο Εβρίτης κεντρικός της Ορεστιάδας, Γιώργος Παπάζογλου, που είχε προπονήσεις με την ακριτική ομάδα. Αφορμή για αυτή την πρώτη συγκέντρωση των διεθνών ήταν η επίσημη ομαδική φωτογράφηση για το φυλλάδιο της διοργάνωσης του World League, αλλά και η κατασκευή των διαφημιστικών σποτ της Παγκόσμιας Λίγκας.

    Ραντεβού ξανά τον Απρίλιο

    Σαν να μην πέρασε μία μέρα από την κατάκτηση της 5ης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας η Εθνική ανδρών συναντήθηκε στο γήπεδο της Γλυφάδας, παρουσία του νέου ομοσπονδικού τεχνικού Κώστα Χαριτωνίδη και του συνεργάτη του Άρη Αγγελόπουλου. Οι 20 παίκτες, αφού απουσίαζαν οι οι Θεόκλητος Καρυπίδης (Ιταλία) και ο Γιώργος Παπαζογλου (Ορεστιάδα), φορέσανε τις νέες τους εμφανίσεις (Olympus) και στη συνέχεια φωτογραφήθηκαν για το μπούλετιν του φετινού World League. Παράλληλα κάποιοι άλλοι διεθνείς βοήθησαν με την εμφάνιση τους και στην παραγωγή του καθιερωμένου διαφημιστικού σποτ των αγώνων.

    Η συνάντηση των διεθνών Κώστα Χριστοφιδέλη, Άκης Χατζηαντωνίου, Βασίλη Κουρνέτα, Χρήστου Δημητρακόπουλου, Αντώνη Τσακιρόπουλου (Ολυμπιακός), Μάριου Γκιούρδα, Αντρέι Κράβαρικ, Θεόδωρου Μπάεφ (Ηρακλής), Χρύσανθου Κυριαζή, Δημήτρη Κόζη, Νίκου Ρουμελιώτη (ΕΑ Πατρών), Σωτήρη Τσέργα, Γιάννη Κυριακίδη (Πανελλήνιος), Σωτήρη Πανταλέοντα, Νίκου Σμαραγδή, Γιώργου Στεφάνου, Στάθη Ντονά, Ηλία Λάππα, Ανδρέα Ανδρεάδη (Παναθηναϊκός), Κώστα Προύσαλη (ΠΑΟΚ), πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και πολλοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν κάποιες κουβέντες με άλλους για αγωνιστικά θέματα. Δεν έλειψαν βέβαι και οι πλάκες από τα γνωστά "πειραχτήρια" της ομάδας, ενώ ιδιαίτερη εύκολη ήταν και η προσαρμογή των νέων προσώπων του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Τσέργα, Κυριακίδη και Κόζη, που έτυχαν θερμής υποδοχής από τους "παλιούς".

    Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, που από την αρχή μαζί με το συνεργάτη του Άρη Αγελλόπουλο, είχαν αποφασίσει να μην αγχώσουν τους διεθνείς, εν όψει των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων, καλωσόρισε τους παίκτες με τους περισσότερους εκ των οποίων είχε συνεργασθεί σε ομάδες αλλά και στην Εθνική όταν ήταν συνεργάτης του Χερέρα. "Ευχήθηκα σε όλους τους αθλητές καλή επιτυχία στο πρωτάθλημα και στα κύπελλα Ευρώπης. Το πρόγραμμα τους είναι βεβαρημένο και όπως τους διευκρίνισα θα τους ενοχλήσω ξανά τον Απρίλιο, όταν τελειώσουν τις υποχρεώσεις τους στους συλλόγους", δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο εκλέκτορας .

    [21] Κόσμος

    Για την αντιμετώπιση επιθέσεων από την Αλ Κάιντα Ψήφιση νόμου για κατασχέσεις όπλων

    1/2/2005 5:53:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ομόφωνα ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο του Κουβέιτ, νόμος με τον οποίο παρέχονται στην αστυνομία να κάνει έρευνες και να κατάσχει παράνομα όπλα, για να αντιμετωπιστούν βίαια επεισόδια, σχετιζόμενα με την Αλ Κάιντα. Την Δευτέρα, δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν πέντε μαχητές της Αλ Κάιντα και συνέλαβαν τρεις άλλους, συμπεριλαμβανομένου ενός ύποπτου ηγέτη, σηματοδοτώντας μία κλιμάκωση των συγκρούσεων μεταξύ αρχών και μαχητών. "Ομόφωνα ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο αυτός ο νόμος σχετικά με τις κατασχέσεις όπλων με ισχύ δύο ετών", τόνισε στο Reuters ένας βουλευτής.

    Συνελήφθησαν μαχητές της Αλ Κάιντα

    Επίσης, παρόμοιος νόμος είχε ψηφιστεί στο Κουβέιτ το 1992 για να αντιμετωπιστεί η διάδοση των όπλων λόγω της κατοχής του Κουβέιτ από το Ιράκ στο διάστημα 1990-91. Το κοινοβούλιο απέρριψε την παράταση της ισχύος του το 1994 υποστηρίζοντας ότι αποτελεί δικαίωμα η κατοχή όπλων.

    Την περασμένη εβδομάδα, οι πρεσβείες ΗΠΑ και Βρετανίας προειδοποίησαν για περισσότερες επιθέσεις στο Κουβέιτ, όπου συνελήφθησαν μαχητές της Αλ Κάιντα κατά την διάρκεια επιδρομών όταν δύο αξιωματικοί και δύο ένοπλοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στις αρχές του περασμένου μήνα.

    [22] Ποδόσφαιρο

    "Πανικός" για τα εισιτήρια του Μουντιάλ

    1/2/2005 5:47:00 μμ

    Συντάκτης:

    Άρχισε η διάθεση των εισιτηρίων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 στην Γερμανία και η ζήτηση αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ την προσφορά των 812.000 εισιτηρίων που αριθμεί η πρώτη "παρτίδα". Στις πρώτες εννέα ώρες διάθεσης, την Δευτέρα, κατετέθησαν περισσότερες από 50.000 αιτήσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, www.fifaworldcup.com και η υποβολή των αιτήσεων θα συνεχιστεί μέχρι τις 31 Μαρτίου. Ακριβώς επειδή λοιπόν οι αιτήσεις αναμένονται πολύ περισσότερες από τον αριθμό των εισιτηρίων στις 15 Απριλίου θα γίνει κλήρωση για την τελική τους διάθεση.

    [23] Κοινωνία

    Μετά την απολογία τους Προφυλακίστηκαν Δαβαράκης και Μελετόπουλος

    1/2/2005 5:33:00 μμ

    Συντάκτης:

    Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στην 28η τακτική ανακρίτρια ο δημοσιογράφος Άρης Δαβαράκης και ο επιχειρηματίας Τάσος Μελετόπουλος για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Σύμφωνα με τη δικογραφία, στο μπαρ που φέρεται να είναι ιδιοκτήτες του κέντρου "Πλασμάτικ" στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, μετά από έλεγχο της αστυνομίας βρέθηκαν σε επτά θαμώνες ναρκωτικές ουσίες, κυρίως χάπια έκσταση. Οι δύο κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι είχαν επινοικιάσει το νυκτερινό κέντρο, ενώ οι συνήγοροί τους χαρακτηρίζουν αόριστο το κατηγορητήριο και υποστηρίζουν ότι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους εσπευσμένα και χωρίς να κληθούν καν να δώσουν κατάθεση. Για την ίδια υπόθεση η ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ενός εκ των δύο επινοικιαστών, ενώ έχει προφυλακιστεί συνεταίρος του στην επιχείρηση. Υπέρ των Δαβαράκη και Μελετόπουλου έχουν δηλώσει ότι θα καταθέσουν ή έχουν ήδη καταθέσει ή έχουν αποστείλει επιστολή στην ανακρίτρια μεταξύ άλλων οι Διονύσης Σαββόπουλος, Σταύρος Θεοδωράκης, Λιάνα Κανέλλη, Γιώργος Νταλάρας, Νίκος Κούνδουρος, Δημήτρης Παπαϊωάννου κ.α.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 1 February 2005 - 17:56:09 UTC