Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Εκτός ατζέντας το Ιράν"
  • [02] Πρωθυπουργός η Τιμόσενκο
  • [03] Πέμπτη δικαστικός οδεύει για "έξοδο"
  • [04] Επίθεση Αλαβάνου για τον ΟΤΕ
  • [05] Απήγαγαν Ιταλίδα δημοσιογράφο
  • [06] Στόχος η συνεργασία στη Μεσόγειο
  • [07] ’υξηση ορίου για επιταγές προς το Δημόσιο
  • [08] Τελειώνει ο Σκάζνι
  • [09] Στα ύψη η ψυχολογία στην ΑΕΚ
  • [10] Ντέρμπι από τα παλιά στα Βριλήσσια
  • [11] Νίκη με Πανιώνιο ζήτησε ο Μπάγεβιτς
  • [12] Νοκ αουτ ο Κορωνιός
  • [13] Στις 14 Φεβρουαρίου κληρώνει
  • [14] Στο έλεος του χιονιά τα φιλέ του βόλεϊ
  • [15] Νέος προπονητής στο Τρίαθλο
  • [16] Στην Αθήνα η ΑΙΒΑ
  • [17] Έκθεση ζωγραφικής "Συμπύκνωση" του Κ. Τόλη
  • [18] "Πικρό" φιλι
  • [19] Ένα "Θαύμα" για τη Γοργόνα
  • [20] Έθνικ γεύσεις κατά του καρκίνου
  • [21] Θα "κρεμαστούν" …κρεμασμένοι
  • [22] Ζωντανή διαφήμιση
  • [23] Βερσάτσε στο "σφυρί"
  • [24] Ήρθε έτοιμος ο Σασούε
  • [25] Σοκάρει η δράση του 72χρονου παιδόφιλου

    [01] Κόσμος

    Για την ώρα θα μιλήσει η αμερικανική διπλωματία "Εκτός ατζέντας το Ιράν"

    4/2/2005 6:04:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/2/2005 7:18:16 μμ)

    Συντάκτης:

    Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη συμμόρφωση του Ιράν, αφήνει για το μέλλον η Κοντολίζα Ράις. Σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ και τον Βρετανό ομόλογό της Τζακ Στρο δήλωσε ότι το Ιράν είναι αυτή τη στιγμή εκτός αμερικανικής ατζέντας και ότι σε πρώτη φάση οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να εξαντλήσουν όλα τα διπλωματικά μέσα για τη συμμόρφωση της Τεχεράνης. Σε δεύτερη φάση όμως, άφησε να διαφανεί ότι όλα είναι πιθανά αν η Τεχεράνη δεν αλλάξει στάση στο θέμα των πυρηνικών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Αιχμηρά σχόλια

    Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από τις υπόλοιπες σκληρές δηλώσεις που έκανε από το Λονδίνο, πρώτο σταθμό της περιοδείας της σε Ευρώπη, Τουρκία και Μέση Ανατολή.

    "Τα στοιχεία για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν προκαλούν αηδία " δήλωσε η Κοντολίζα Ράις ένα αιχμηρότατο σχόλιο, τη στιγμή που πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες ζητούν από τις ΗΠΑ να πέσουν οι τόνοι με την Τεχεράνη.

    Τα σκληρά σχόλια όμως της Ράις δεν σταματούν εδώ.

    "Δεν νομίζω ότι υπάρχεις κανείς αυτή τη στιγμή που να πιστεύει ότι οι μη δημοκρατικά εκλεγμένοι μουλάδες που κυβερνούν τη χώρα είναι ότι καλύτερο για τον λαό του Ιράν και το καλό της περιοχής" πρόσθεσε "συμφωνώντας και επαυξάνοντας" με τα όσα είχε πει ο Τζορτζ Μπους προ ημερών, καλώντας το λαό του Ιράν να απελευθερωθεί από τους δυνάστες κυβερνήτες του.

    Βαρύνουσας σημασίας η συνάντηση με Σρέντερ

    Επόμενος σταθμός της περιοδείας Ράις σήμερα θα είναι το Βερολίνο.

    Στη συνάντηση με τον Γκέρχαρντ Σρέντερ θα επιχειρηθεί να γίνει ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις των δυο χωρών που είχαν διαταραχθεί μετά τον πόλεμο στο Ιράκ.

    Σε ότι αφορά το Ιράν, που απείλησε να καταστεί τα περασμένα 24ωρα ως ένα νέο ιράκ για τις σχέσεις ΗΠΑ Γερμανίας, το Βερολίνο αναμένεται να πιέσει για διπλωματική λύση στο πρόβλημα και να απευθύνει έκκληση στην Τεχεράνη να εγκαταλείψει ενδεχόμενα σχέδια πυρηνικού εξοπλισμού.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Γύρος διπλωματίας σε Ευρώπη Μ. Ανατολή

    [02] Κόσμος

    Με την έγκριση του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας Πρωθυπουργός η Τιμόσενκο

    4/2/2005 5:04:00 μμ

    Συντάκτης:

    Εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας ο διορισμός της Γιούλια Τιμόσενκο στην πρωθυπουργία της χώρας. Από τους 450 βουλευτές, 373 ψήφισαν υπέρ της, κανείς κατά και τρεις απείχαν, ενώ οι υπόλοιποι ήταν απόντες. "Ίσως αποτύχω στην επίλυση ορισμένων τεχνικών προβλημάτων, αλλά σε θέματα ηθικής θα διατηρήσω τέτοιο επίπεδο ώστε κανείς να μην μετανιώσει για την επιλογή μου", δήλωσε η νέα πρωθυπουργός, παρουσιάζοντας τη σύνθεση της κυβέρνησής της. Μεταξύ των υπουργών είναι ο στενός συνεργάτης του προέδρου Γιουστσένκο, Όλεχ Ρίμπατσουκ, που διορίστηκε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, ενώ τα ηνία της ουκρανικής διπλωματίας ανέλαβε ο Μπόρις Τάρασιουκ. Επίσης, ο σοσιαλιστής Γιούρι Λούτσενκο χρίστηκε υπουργός Εσωτερικών, ο Μίκολα Τομένκο ανέλαβε το υπουργείο Ανθρωπιστικών Υποθέσεων και ο Βίκτορ Πίνζενικ το υπουργείο Οικονομικών.

    "Με επίκεντρο το λαό"

    Επίσης, με 357 υπέρ και κανένα κατά, το ουκρανικό κοινοβούλιο επικύρωσε και το κυβερνητικό πρόγραμμα, με τίτλο "Με επίκεντρο το λαό", που στοχεύει στην αναδόμηση των κρατικών θεσμών και την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ.

    "Γνωρίζω πως η κοινωνία περιμένει ένα θαύμα ...για την επιστροφή στην τάξη, την αποκατάσταση της δικαιοσύνης. Θα κάνουμε αυτό το θαύμα πραγματικότητα", τόνισε η Τιμόσενκο.

    "Θέλουμε να αλλάξουμε ριζικά τον ρόλο της κυβέρνησης και του κράτους στην κοινωνία", κατέληξε η "θεά της πορτοκαλί επανάστασης", όπως έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων που συντάραξαν την Ουκρανία πριν από τρεις μήνες, με αφορμή τις προεδρικές εκλογές.

    Σαράντα τεσσάρων ετών και εκ των στενών συνεργατών του Βίκτορ Γιουστσένκο, η Γιούλια Τιμόσενκο είναι γνωστή για τις κακές σχέσεις που έχει με τους Ρωσόφωνους, στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας. Προτάθηκε για τον πρωθυπουργικό θώκο στις 24 Ιανουαρίου, λίγο πριν ο Ουκρανός πρόεδρος αναχωρήσει για τη Μόσχα και διαδέχθηκε στο αξίωμα τον Βίκτορ Γιανούκοβιτς, που παραιτήθηκε μετά την ήττα του στις προεδρικές εκλογές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Γυναίκα στο "τιμόνι" της Ουκρανίας

    [03] Κοινωνία

    Πέμπτη δικαστικός οδεύει για "έξοδο"

    4/2/2005 4:59:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στο φως έρχονται ένας μετά τον άλλο νέοι κρίκοι στην αλυσίδα του παραδικαστικού κυκλώματος, καθώς η έρευνα στον ’ρειο Πάγο συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς. Σήμερα ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Κάπος, παρέπεμψε στην Ολομέλεια με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, άλλο ένα όνομα αυτό της προέδρου Πρωτοδικών Χανίων Φωτεινής Κελαδίδου, η οποία φέρεται ότι δεν αυτοεξαιρέθηκε σε υπόθεση λαθρεμπορίας παρότι είχε στενή σχέση με έναν από τους κατηγορούμενους. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η άσκηση των πρώτων ποινικών διώξεων, ενώ λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης πρόκειται να ζητηθεί ο διορισμός ειδικού εφέτη ανακριτή.

    "Ξεψαχνίζουν" 20 ονόματα

    Στο μεταξύ, πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτών στον Αρειο Πάγο για υποθέσεις τις οποίες πιστεύουν πως κρίθηκαν μεροληπτικά. Ο κλοιός των ερευνών λέγεται ότι κλείνει γύρω από 20 ονόματα και έπειτα από τις πέντε μαζί με τη σημερινή, παραπομπές για οριστική απόλυση, αναμένεται να συνταχθούν κι άλλες. Σήμερα σειρά είχε η πρόεδρος Πρωτοδικών Χανίων Φωτεινή Κελαδίδου, στην οποία αποδίδεται υπηρεσιακή ανεπάρκεια και παντελής έλλειψη δικαστικού ήθους, με αποτέλεσμα να μην είναι χρήσιμη για την υπηρεσία και η παραμονή να προσβάλει το κύρος της Δικαιοσύνης.

    Η πρόεδρος Πρωτοδικών, φέρεται να είχε συμμετάσχει σε εκδικάσεις σοβαρών υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονταν γνωστά της πρόσωπα και πως είχε πάθος με το τζόγο. Κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε πειθαρχικά τιμωρηθεί και από τη Θεσσαλονίκη είχε μετατεθεί δυσμενώς στην Κρήτη.

    Την ερχόμενη Τρίτη, θα προσέλθει στον αρεοπαγίτη κ. Κώστα Μπαλτά προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ο αντιεισαγγελέας Εφετών Νίκος Αθανασόπουλος, ο οποίος έχει ήδη παραπεμφθεί με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης στην Ολομέλεια του δικαστηρίου.

    Με την ηγεσία του Αρείου Πάγου συναντήθηκε σήμερα και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Γεράρης προκειμένου να παραλάβει τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ του μητροπολίτη Αττικής και του δικηγόρου του στις οποίες κάνουν λόγο για εγγυήσεις που δόθηκαν στον πρώτο σχετικά με υποθέσεις του ΣτΕ. Ο κ. Γεράρης σε δηλώσεις του αναρωτήθηκε γιατί θίγονται δικαστές του σώματος τη στιγμή που από τις επτά αποφάσεις που αφορούσαν τον μητροπολίτη οι έξι κρίθηκαν κατά των θέσεων του.

    Στο θέμα αναφέρθηκε και ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ο οποίος κατάθεσε σήμερα στον ’ρειο Πάγο σχετικά με την υπόθεση που έφερε στο φως της δημοσιότητας. Όπως είπε από τα στοιχεία που υπάρχουν για την υπόθεση του κ. Παντελεήμων δεν προκύπτει κάτι μεμπτό για τους δικαστές του ΣτΕ, ωστόσο προκύπτει προσπάθεια του πρώτου να επηρεάσει την έκβαση τους.

    Μάλιστα έπειτα από αίτημα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ληνού και λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης θα οριστεί ειδικός εφέτης ανακριτής. Κάτι ανάλογο έχει συμβεί στο παρελθόν στις υποθέσεις της τρομοκρατίας, στην υπόθεση Κοσκωτά κ.α.

    [04] Πολιτική

    Συναντήθηκε με το προεδρείο των εργαζομένων Επίθεση Αλαβάνου για τον ΟΤΕ

    4/2/2005 4:05:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/2/2005 5:53:36 μμ)

    Συντάκτης:

    Αυστηρή κριτική στην Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση του ΟΤΕ άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, που συναντήθηκε με το προεδρείο της ΟΜΕ- ΟΤΕ. Ο κ. Αλαβάνος ζήτησε να μην σπάσουν οι συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων και κατήγγειλε την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για το πρόστιμο, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, που επέβαλε στον Οργανισμό. "Χρειάζεται ανάπτυξη και στρατηγικός σχεδιασμός γι αυτή την επιχείρηση", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ επικρίνοντας τις κυβερνητικές πολιτικές που ακολουθήθηκαν. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Παναγόπουλος, ανακοίνωσε ότι στις 14 Φεβρουαρίου θα γίνει πανελλαδική απεργία με κλαδικά αιτήματα και χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον κ. Αλαβάνο εποικοδομητική.

    Πρόστιμο για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης

    Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων επέβαλε πρόστιμο συνολικού ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ στον ΟΤΕ για παραβίαση του ανταγωνισμού στην αγορά μισθωμένων γραμμών.

    Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής, επεβλήθη πρόστιμο 500.000 ευρώ για παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά με την άρνηση ή αδικαιολόγητη καθυστέρηση παροχής των υπηρεσιών μισθωμένων γραμμών, καθώς και 1,5 εκατομμύριο ευρώ για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού, δεδομένου ότι ο ΟΤΕ έχει προβεί σε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης του στην αγορά των μισθωμένων γραμμών.

    Σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΕΤΤ, η πρακτική αυτή είχε ως αποτέλεσμα τον ουσιαστικό περιορισμό του ανταγωνισμού και την καθυστέρηση ανάπτυξής του σε επίπεδο υποδομών και υπηρεσιών, σε βάρος του καταναλωτή.

    Από την πλευρά του ΟΤΕ δεν εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο της Επιτροπής μελετάται από τις νομικές υπηρεσίες του Οργανισμού και εξετάζεται το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη.

    Σχετικά Links:

    Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

    ΟΤΕ

    [05] Ιράκ

    Μάλλον Σουνίτες λέει ο υπ. Εσωτερικών Απήγαγαν Ιταλίδα δημοσιογράφο

    4/2/2005 2:56:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ANSA-Reuters

    Σοκ στην Ιταλία από την απαγωγή της Ιταλίδας δημοσιογράφου Τζουλιάνα Σγκρένα στη Βαγδάτη. Η δημοσιογράφος της αριστερής εφημερίδας "Μανιφέστο" απήχθη νωρίτερα από αγνώστους, οι οποίοι με την απειλή όπλων της ζήτησαν να βγει από το αυτοκίνητο που επέβαινε και να τους ακολουθήσει. Όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ANSA αυτόπτης μάρτυρας της απαγωγής της δημοσιογράφου, ήταν μία συνάδελφος της, η οποία έδωσε και την πληροφορία για το συμβάν. Τελευταία φορά που η Σγκρένα επικοινώνησε με Ιταλία ήταν στη μία ώρα Ελλάδας, όταν μίλησε με το διευθυντή της Μανιφέστο, Γκαμπριέλε Πόλο.

    "Σουνίτες οι απαγωγείς"

    Για την απαγωγή ενημερώθηκε ευθύς αμέσως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ζήτησε να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση της.

    Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Μπέπε Πισανού, ο οποίος είπε ότι η δημοσιογράφος πιθανότατα απήχθη από ομάδα Σουνιτών.

    Οι γονείς της δημοσιογράφου που ζουν στην Μασέρα έμαθαν το νέο από την τηλεόραση.

    [06] Οικονομία

    Στη Διυπουργική Συνδιάσκεψη Στόχος η συνεργασία στη Μεσόγειο

    4/2/2005 1:12:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 17 χώρες ξεκίνησε το πρωί στην Αθήνα η Διϋπουργική Αναπτυξιακή και Επιχειρηματική Συνδιάσκεψη για τις χώρες της Λεκάνης της Μεσογείου. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης τόνισε με έμφαση στην ομιλία του την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει ουσιαστικά τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις με τις ευρωμοσογειακές χώρες. Μάλιστα, ως παράδειγμα προς την κατεύθυνση αυτή υπέδειξε την επίσκεψη του πρωθυπουργού το Νοέμβριο στην Αίγυπτο. Παράλληλα, υπογράμμισε, ότι και η σημερινή Συνδιάσκεψη αποτελεί ένα βήμα στην προσπάθεια "διασύνδεσης της Μεσογείου με τον Βαλκάνιο και Παρευξείνιο χώρο" κυρίως στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, του εμπορίου και των χρηματοπιστωτικών.

    Οι ελληνικές δυνατότητες

    Σύσφιξη των διμερών πολιτικών, οικονομικών, επιχειρηματικών και αναπτυξιακών σχέσεων των Μεσογειακών χωρών ζήτησε μιλώντας στη συνέχεια ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

    Ο κ Στυλιανίδης ανέπτυξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, που όπως είπε χαρακτηριστικά, προσφέρει η χώρα μας αναφερόμενος στις υποδομές, που δημιουργήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τον νέο αναπτυξιακό νόμο και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για την απλούστευση των διαδικασιών εγκατάστασης και λειτουργίας επιχειρήσεων, αλλά και τη γεωγραφική της θέση της Ελλάδας, που την καθιστά σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης.

    Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου, ότι το εργασιακό κόστος στις χώρες της νότιας Μεσογείου είναι χαμηλό, ενώ στη νοτιοανατολική Ευρώπη αρχίζει να αυξάνει.

    Στη δυνατότητα αξιοποίησης της "υλικής και άϋλης κληρονομιά" των Ολυμπιακών Αγώνων ως μέσο για την ενίσχυση των σχέσεων με τις γειτονικές μεσογειακές χώρες αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού κ. Φάνη Πετραλιά, που παρευρέθηκε στην έναρξη της Συνδιάσκεψης.

    Η Συνδιάσκεψη θα κλείσει τις εργασίες της το απόγευμα με την ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα.

    [07] Οικονομία

    ’υξηση ορίου για επιταγές προς το Δημόσιο

    4/2/2005 6:49:00 μμ

    Συντάκτης:

    Απλουστεύονται οι πληρωμές των οφειλετών επιτηδευματιών προς το Δημόσιο μετά την απόφαση του υπουργείο Οικονομικών για αύξηση στα 500 ευρώ του ορίου από το οποίο και οι πληρωμές γίνονται υποχρεωτικά με επιταγές. Το μέτρο θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου. Το όριο για τα φυσικά πρόσωπα παραμένει αμετάβλητο στα 1.000 ευρώ.

    [08] Ποδόσφαιρο

    Τελειώνει ο Σκάζνι

    4/2/2005 6:57:00 μμ

    Συντάκτης:

    Υπ' ατμόν είναι ο Ζντένεκ Σκάζνι στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού μετά την ήττα με 3-1 από την ΑΕΚ και τον αποκλεισμό από το κύπελλο Ελλάδας. Ο Τσέχος τεχνικός περιμένει την επίσημη ανακοίνωση της απόλυσής του, όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον Παναθηναϊκό αυτό δεν θα συμβεί πριν βρεθεί και ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του. Στο στάδιο αυτό μάλιστα βρίσκεται η διοίκηση των "πρασίνων" αφού μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο κύπελλο, ξεκίνησε η αναζήτηση του νέου προπονητή της ομάδας, με πολλούς και διάφορους να αποτελούν πιθανότητες, κανέναν όμως, τουλάχιστον προς το παρόν, να μην είναι φαβορί. Ο Σκάζνι σήμερα προπόνησε κανονικά την ομάδα και αμέσως μετά μίλησε με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη στο γραφείο του, χωρίς να γίνει γνωστό το τι ακριβώς ειπώθηκε. Ωστόσο η ακύρωση του ταξιδιού για την Σεβίλλη προς κατασκοπεία του προσεχούς αντιπάλου των "πρασίνων" μάλλον αποτελεί ένδειξη του κλίματος.

    Οι μνηστήρες

    Είναι ήδη γνωστό πως στην αναζήτηση του νέου τεχνικού έχουν τεθεί τα ονόματα των Γιώργου Παράσχου και Βαγγέλη Βλάχου από την εγχώρια αγορά, ωστόσο όπως είναι φυσικό στην φάση αυτή, οι φήμες δεν σταματούν. Έτσι εκτός αυτών υπάρχουν οι Ρότσα και Μαρκαριάν με τον τελευταίο να αποκλείεται στο άκουσμα και μόνο, ενώ η περίπτωση του Σπύρου Λιβαθηνού αποκλείστηκε με το σκεπτικό πως είναι καλύτερο να μην αλλάξει πόστο στην ομάδα. Στους Έλληνες πρέπει να προστεθεί και ο Γιώργος Χατζάρας, ο οποίος συγκαταλέγεται στην ίδια κατηγορία με τους Παράσχο και Βλάχο, οι οποίοι εργάζονται κανονικά και επιτυχημένα σε ομάδες, που δύσκολα θα αφήσουν. Από εκεί και έπειτα βέβαια από το εξωτερικό έχουν ακουστεί τα ονόματα του ’νχελ Ιορντανέσκου και του Φατίχ Τερίμ, όμως ακόμη δεν είναι τίποτα σίγουρο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Δείχνει την πόρτα" στον Σκάζνι

    [09] Ποδόσφαιρο

    Στα ύψη η ψυχολογία στην ΑΕΚ

    4/2/2005 6:50:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ενθουσιασμός επικρατεί στην ΑΕΚ, μια ημέρα μετά τη μεγάλη νίκη των "κιτρινόμαυρων", επί του Παναθηναϊκού στο κύπελλο Ελλάδας. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος έδειξαν για ακόμα μια φορά χαρακτήρα και με εμφάνιση που έπιασε το τέλειο όπως είπε μετά το τέλος του αγώνα και ο Πορτογάλος τεχνικός, πήραν την πρόκριση για τη φάση των "8". Αυτό που όμως ικανοποίησε ιδιαίτερα τους φιλάθλους της ομάδας, ήταν το γεγονός ότι η ομάδα, ακόμα μια φορά έδειξε χαρακτήρα στα δύσκολα αποδεικνύοντας ότι μόνο τυχαία δεν είναι η εφετινή πορεία της. Η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών αγγίζει πλέον τα ύψη του ουρανού και όλοι πιστεύουν ότι η χθεσινή εμφάνιση θα έχει και συνέχεια ανάλογη. Πάντως παίκτες και τεχνική ηγεσία θα έχουν την ευκαιρία τις επόμενες ημέρες να ξεκουραστούν για λίγο, αφού η διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω του αγώνα της Εθνικής ομάδας, τους δίνει το χρόνο να χαλαρώσουν και να ανακτήσουν δυνάμεις ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

    Ρεπό το Σαββατοκύριακο

    Ο Φερνάντο Σάντος προπόνησε για τελευταία φορά σήμερα τους παίκτες του, ενώ τους έδωσε ρεπό το Σαββατοκύριακο. Ο μόνος που θα συνεχίσει τις προπονήσεις τις επόμενες δυο ημέρες είναι ο Λεωνίδας Καμπάνταης που λόγω του τραυματισμού του έχει μείνει πίσω σε φυσική κατάσταση.

    Από την προπόνηση απουσίασαν οι Ζούλιο Σέζαρ και Χρήστος Μπούρμπος που μετέβησαν στο Ιασώ για την αφαίρεση του νυχιού από το μεγάλο δάχτυλο του δεξιού και αριστερού ποδιού αντίστοιχα.

    Επίσης ο Διονύσης Χιώτης υποβλήθηκε σε εξέταση που έδειξε "τράβηγμα" στον τετρακέφαλο, το οποίο τον υποχρεώνει σε θεραπεία για τις επόμενες 4 - 5 ημέρες. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά και οι τρεις ποδοσφαιριστές θα είναι έτοιμοι για τον επόμενο αγώνα.

    Τέλος για την λύση οποιασδήποτε παρεξήγησης ο Ίλια Ίβιτς με δήλωσή του σήμερα έδωσε εξηγήσεις για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε μόλις πέτυχε το τρίτο γκολ της ΑΕΚ.

    "Θέλω να διευκρινίσω ότι ο τρόπος αντίδρασής μου, μετά το γκολ που σημείωσα, δεν είχε σκοπό να προκαλέσει ή να θίξει την ομάδα και τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Απευθύνθηκα σε μια πολύ μικρή μερίδα οπαδών που κάθονταν σε εκείνο το σημείο, οι οποίοι σε όλη τη διάρκεια της προθέρμανσής μου με έβριζαν με χυδαίους χαρακτηρισμούς, με έφτυναν και μου πετούσαν αντικείμενα. Σέβομαι τον κόσμο του Παναθηναϊκού όπως και κάθε άλλης αντίπαλης ομάδας", είπε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, το οποίο στους μέχρι τώρα αγώνες της Ένωσης σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχει πετύχει τρία τέρματα.

    [10] Βόλεϊ

    Ντέρμπι από τα παλιά στα Βριλήσσια

    4/2/2005 6:44:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το αθηναϊκό ντέρμπι των Βορείων προαστίων, μεταξύ των Βριλησσίων και του Πανελληνίου, δεσπόζει στο πρόγραμμα της αυριανής 16ης αγωνιστικής της Α1 γυναικών. Αμφίρροπη επίσης αναμένεται να είναι και η αναμέτρηση του Μαρκόπουλου, όπου η τοπική ομάδα φιλοξενεί στην έδρα των Μεσογείων το Φιλαθλητικό. Στον πάγκο της ομάδας της Θεσαλονίκης, το επίσημο ντεμπούτο του θα κάνει στο Μαρκόπουλο, ο νέος τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Γιάτσης, που διαδέχθηκε πρόσφατα τον Νίκο Παπαϊωάννου. Χαρακτήρα "ζωής και θανάτου" όμως έχει για Ηρακλή και Ολυμπιακό ο αγώνας στο Κατσάνειο, καθώς οι δύο ομάδες, δεν διαφέρουνε πολύ σε δυναμικότητα, ενώ παράλληλα φέτος έχουνε δείξει ότι έχουνε και κοινούς στόχους. Εύκολο αναμένεται το έργο του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού που υποδέχεται στη Λεωφόρο τον ’ρη Θεσσαλονίκης.

    [11] Ποδόσφαιρο

    Νίκη με Πανιώνιο ζήτησε ο Μπάγεβιτς

    4/2/2005 4:48:00 μμ

    Συντάκτης:

    Χαρακτήρα ντέρμπι θα έχει αύριο ο αγώνας του Ολυμπιακού με το Πανιώνιο. Μπορεί οι "ερυθρόλευκοι" να βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας και μάλιστα με τρεις πόντους διαφορά από την δεύτερη ΑΕΚ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ένα θετικό αποτέλεσμα στη Νέα Σμύρνη, θα του ερχόταν άσχημα Με πιθανή νίκη η διαφορά εκτοξεύεται στους έξι βαθμούς, ενώ με ήττα ή με ισοπαλία και πάλι παραμένει πρώτος αλλά με εύθραυστη διαφορά τριών ή τεσσάρων πόντων. Με δεδομένο μάλιστα, ότι τόσο η ομάδα του Πειραιά όσο και η ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό φέτος είναι απρόβλέπτοι στην αγωνιστική συμπεριφορά τους, τότε το καλύτερο θα ήταν να έχει τη μέγιστη διαφορά από τους δυο αντιπάλους. Απόρροια αυτού του γεγονότος, η σημερινή τοποθέτηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς, που χαρακτήρισε τον αγώνα με τον Πανιώνιο, υψίστης σημασίας για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

    Με δύναμη και πάθος

    "Ο αγώνας εναντίον του Πανιωνίου είναι ιδιαίτερα κρίσιμος, και αυτό γιατί βρισκόμαστε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Με νίκη μας δίνεται η ευκαιρία να αυξήσουμε τη διαφορά από τις ομάδες που ακολουθούν και να ξεφύγουμε ακόμη περισσότερο.", τόνισε με δηλώσεις του στο επίσημο διαδικτυακό τόπο του Ολυμπιακού, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς που ζήτησε από τους παίκτες δύναμη και πάθος από το πρώτο λεπτό για να πάρουν το ποθητό αποτέλεσμα.

    "Πρέπει από το πρώτο λεπτό να μπούμε στο παιχνίδι με δύναμη και πάθος, στοιχεία που διαθέτει και ο αντίπαλός μας, ιδιαίτερα όταν αγωνίζεται στην έδρα του. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολη η αποστολή μας, αλλά πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας μας. Η ψυχολογία μας είναι καλή και με την απαιτούμενη σοβαρότητα μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας, επισήμανε για τον αγώνα του Σαββάτου ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

    Θέλοντας μάλιστα να δείξει την κρισιμότητα του αγώνα πρόσθεσε:"Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη, αλλά βρισκόμαστε σε μια θέση, που θα πρέπει να την εκμεταλλευθούμε και να κατακτήσουμε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς".

    Στην αποστολή για τον αυριανό αγώνα, ο κ. Μπάγεβιτς συμπεριέλαβε 19 ποδοσφαιριστές, μεταξύ αυτών και ο Οκκάς που τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού: Στολτίδης, Ταραλίδης, Γιάννου, Κωστούλας, Καφές, Γεωργιάδης, Οκκάς, Γεωργάτος, Βάλλας, Πάντος, Ανατολάκης, Σούρερ, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Νικοπολίδης, Ντακόλ, Μάριτς, Τζιοβάνι και Καστίγιο.

    [12] Μπάσκετ

    Νοκ αουτ ο Κορωνιός

    4/2/2005 7:37:00 μμ

    Συντάκτης:

    Οριστικά χωρίς τον ’γγελο Κορωνιό θα υποδεχθεί ο Ολυμπιακός τον Ηρακλή την Κυριακή. Ο πλέι μέικερ των "ερυθρολεύκων" υπέστη κάκωση έξω μηνίσκου, και από το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού του συνέστησε πρόγραμμα σταδιακής αποκατάστασης για να μην υποβληθεί σε εγχείρηση. Από τη Δευτέρα θα μπορεί να ξεκινήσει προπονήσεις σε χαλαρό ρυθμό. Αντίθετα ο Γιόνας Καζλάουσκας θα έχει στη διάθεσή του τον Ιβάν Ζορόσκι, ο οποίος επιστρέφει μετά την απουσία του στον αγώνα με την Εφές Πίλσεν στην Κωνσταντινούπολη. Στόχος των Πειραιωτών στον συγκεκριμένο αγώνα είναι η 8η νίκη εφέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα που θα του δώσει και έναν βαθμό περισσότερο από τον Ηρακλή, καθώς οι δύο ομάδες ισοβαθμούν (20β.). Υπενθυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός έχει έναν αγώνα λιγότερο.

    [13] Μπάσκετ

    Στις 14 Φεβρουαρίου κληρώνει

    4/2/2005 6:24:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την ημέρα των ερωτευμένων δηλαδή την 14η Φεβρουαρίου επέλεξε η διοργανώτρια αρχή της Ευρωλίγκα, για να μπουν στη κληρωτίδα οι δεκάξι ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της Λίγκας. Η κλήρωση θα διεξαχθεί στο Παλάου Σαν Τζόρντι της Βαρκελώνηςστις 13:00 ώρα Ελλάδας και οι ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων (23 Φεβρουαρίου-31 Μαρτίου), σύστημα που εφαρμόζεται για πρώτη φορά από εφέτος.

    Αρχές Μαΐου το φάιναλ φορ

    Κάθε ομάδα θα δώσει διπλά παιχνίδια με τους υπόλοιπους τρεις αντιπάλους του ομίλου και την πρόκριση για την φάση των "8" θα πάρουν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου.

    Στα προ-ημιτελικά (5-14 Απριλίου) θα σχηματιστούν προκαθορισμένα τέσσερα ζευγάρια, όπου οι τέσσερις πρώτοι των ομίλων θα αντιμετωπίζουν τους αντίστοιχους δεύτερους.

    Την πρόκριση στο φάιναλ φορ (6-8 Μαΐου στη Μόσχα) εξασφαλίζουν οι ομάδες που θα φτάσουν πρώτες τις δύο νίκες.

    Την ίδια ημέρα θα υπάρξει και συνάντηση των εκπροσώπων των ομάδων με το τμήμα διαιτησίας της Ευρωλίγκα, του οποίου προΐσταται ο Κώστας Ρήγας.

    [14] Βόλεϊ

    Στο έλεος του χιονιά τα φιλέ του βόλεϊ

    4/2/2005 5:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/2/2005 6:32:50 μμ)

    Συντάκτης:

    Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η Αγωνόδικος Επιτροπή του πρωταθλήματος Α1 ανδρών αποφάσισε την οριστική αναβολή των αυριανών αγώνων της 15ης αγωνιστικής σε Αλεξανδρούπολη και Κυψέλη. Στον Έβρο ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης σύμφωνα με το πρόγραμμα θα υποδέχονταν το Σάββατο την ΕΑ Πατρών, ενώ ο Πανελλήνιος την Ορεστιάδα. Επίσης για τηλεοπτικούς λόγους μετατέθηκε για την Κυριακή ο προγραμματισμένος για το Σάββατο αγώνας του ΠΑΟΚ με την ΑΕ Νίκαια, ο οποίος θα διεξαχθεί τελικά στις 16:00 και θα μεταδοθεί απ ευθείας από την ΕΤ1. Η Ολομέλεια των ΤΑΑ της Α1 ανδρών εξετάζει το ενδεχόμενο διεξαγωγής των αναβληθέντων αγώνων για την Τετάρτη, ενώ κανονικά θα γίνουν αύριο οι υπόλοιπες συναντήσεις της αγωνιστικής Ρέθυμνο - Ηρακλής, Μίλων - Παναθηναϊκός. Τη Δευτέρα θα διεξαχθεί στο Μετς (18:00) η αναμέτρηση της τοπικής ομάδας με τον Ολυμπιακό.

    Τον πρώτο λόγο έχουν τα φαβορί

    Με δύο αγώνες, λόγω της απόφασης της Αγωνόδικου επιτροπής της Α1 ανδρών να αναβληθούν οι συναντήσεις Εθνικού Αλεξανδρούπολης-ΕΑ Πατρών, Πανελληνίου-Ορεστιάδας, ανοίγει αύριο η αυλαία της 15ης αγωνιστικής Α1 ανδρών.

    Με το μυαλό στον πάγκο οι Κρητικοί

    Στο Ρέθυμνο με τον άνθρωπο που έβαλε την κρητική ομάδα στα σαλόνια της Α1 ανδρών, Νεκτάριο Νικάκη, να εκτελεί χρέη προσωρινού προπονητή, έπειτα από την πρόσφατη παραίτηση του κ. Ντόζη για επαγγελματικούς λόγους. Η τοπική ομάδα υποδέχεται τον πρωτοπόρο Ηρακλή. Στον αγώνα του "Μελίνα Μερκούρη" στις 17:00 (Γεροθόδωρος, Κοκοτσάκης), υποδέχεται τους "κυανόλευκους", σε ένα ματς, όπου στόχος των Κρητικών, απέναντι στο πανίσχυρο συγκρότημα του Αλέκου Λεώνη, είναι μία καλή εμφάνιση.

    Αντίθετα αυτή την ώρα η αποστολή του "Γηραιού" βρίσκεται στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" προκειμένου να μεταβεί στην Κρήτη. Μοναδικός πονοκέφαλος του Αλέκου Λέωνη, είναι ο Χοφ, ο οποίος υποφέρει από ίωση, αλλά συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή. Χθες πάντως ο Αμερικανός κεντρικός δεν συμμετείχε στην προπόνηση του "Γηραιού".

    Αμφίβολος ο Πανταλέων στη Ν. Σμύρνη

    Χωρίς φόβο, αλλά περίσσιο πάθος υποδέχεται αύριο στη Ν. Σμύρνη (18:00, Δεληκωστίδης, Τριανταφύλλου) ο Μίλωνας τον Παναθηναϊκό. Ο τεχνικός της νεοφώτιστης ομάδας κ. Μπακοδήμος, ελπίζει ότι, όπως και στην Πυλαία, όπου η ομάδα του "έκοψε" βαθμό από τον ΠΑΟΚ, θα καταφέρει και κόντρα στον πρωταθλητή να πραγματοποιήσει μία καλή εμφάνιση, που θα του εξασφαλίσει κάποιο πολύτιμο βαθμό στο "σαφάρι" που συνεχίζεται για την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία.

    Στον Παναθηναϊκό, το ηθικό μετά τη νίκη του "τριφυλλιού" στην Κυψέλη επί του Πανελληνίου, βρίσκεται στα ύψη, αλλά από τους πράσινους δεν λέιπουν και κάποια προβλήματα. Ο διεθνής κεντρικός Σωτήρης Πανταλέων, που μετά τις συστάσεις του γιατρού Δημήτρη Τσούκα, υποβάλλεται σε θεραπεία, λόγω κάποιων ενοχλήσεων στη μέση, θα βρίσκεται στη διάθεση του προπονητή του Παναγιώτη Λακασά, αλλά είναι αμφίβολη η συμμετοχή του. Αντίθετα κανονικά θα αγωνιστεί, έστω και με δεμένο χέρι, ο έτερος διεθνής κεντρικός του Παναθηναϊκού, Ανδρέας Ανδρεάδης, ο οποίος στη βραδινή προπόνηση της Τετάρτης, τραυματίστηκε ελαφρά στο δεξί του χέρι.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του τεχνικού στην "ERTonline", Παναγιώτη Λακασά, "ο αγώνας της Ν. Σμύρνης κρύβει "παγίδες", αφού ο Μίλωνας "καίγεται" για βαθμούς. Εμείς πάμε στην έδρα του Μίλωνα αποκλειστικά για το τρίποντο και δεν πρόκειται να υποτιμήσουμε ούτε στιγμή τον αντίπαλό μας".

    Μάχη μέχρι τελικής πτώσεως στην Πυλαία

    Ο πρώτος τηλεοπτικός αγώνας της αγωνιστικής θα μεταδοθεί την Κυριακή, στις 16:00 απ ευθείας από την ΕΤ1. Πρόκειται για τη συνάντηση της Πυλαίας, ανάμεσα στο γηπεδούχο ΠΑΟΚ και τη μαχητική ΑΕ Νίκαια. Το ματς, που αρχικά είχε οριστεί για αύριο, θα διευθύνουν οι κ.κ. Αντωνούλης, Μυρόθεος Σ. και κανονικά.

    Στο παιχνίδι αυτό, το οποίο αναμένεται εξαιρετικά αμφίρροπο ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Γιώργος Χριστόπουλος θέλει να ρεφάρει το χαμένο βαθμό από το Μίλωνα και για αυτό η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τους "ασπρόμαυρους". Μοναδικός πονοκέφαλος των γηπεδούχων είναι κάποιες ενοχλήσεις που αισθάνεται στη μέση του ο Νάνγκα, που δύσκολα όμως δεν θα δώσει το παρών στο παιχνίδι.

    Πλήρης και αποφασισμένη για νίκη μετά τον παρ' ολίγον άθλο επί του αήττητου φέτος στην Ελλάδα Ηρακλή, πέταξε σήμερα το απόγευμα και η ομάδα του Σωτήρη Δρίκου, που ακόμη όμως δεν έχει ενημερωθεί αν θα έχει στη διάθεση της κάποιο γήπεδο για προπόνηση.

    "Διαβασμένος" στο Μετς ο Ολυμπιακός

    Το φινάλε της αγωνιστικής θα γραφτεί τη Δευτέρα στο Μετς, στις 18:00 στο δεύτερο αγώνα που θα μεταδώσει απ ευθείας η ΕΤ1. Το Παγκράτι με προίκα τις σπουδαίες νίκες επί Παναθηναϊκού και Ορετσιάδας (εκτός) υποδέχεται τον Ολυμπιακό, με στόχο όπως τόνισε στην ERTonline ο προπονητής της γηπεδούχου ομάδας, Κώστας Αρσενιάδης "να σταθούμε στο γήπεδο. Μετά από τις νίκες που πετύχαμε επί Παναθηναϊκού και Ορεστιάδας, απωλέσαμε το στοιχείο του αιφνιδιασμού, αφού οι ερυθρόλευκοι θα έρθουν προετοιμασμένοι" τόνισε ο κ. Αρσενιάδης, ο οποίος στις τελευταίες προπονήσεις αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, λόγω της εξεταστικής περιόδου, που έχουνε 5-6 αθλητές της ομάδας που σπουδάζουν.

    Κανονικά στην αποστολή του Ολυμπιακού αναμένεται να είναι ο διεθνής κεντρικός Ακης Χατζηαντωνίου, η συμμετοχή όμως του οποίου είναι πλέον στην κρίση του Αργεντίνου τεχνικού, Κλαούντιο Κουέγιο, που φιλοδοξεί εύκολα ή δύσκολα να φύγει από το Μέτς με τρεις ατόφιους βαθμούς.

    [15] Νέος προπονητής στο Τρίαθλο

    4/2/2005 12:51:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Έλληνας προπονητής θα έχει συνεργάτη του τον μέχρι πρότινος συναθλητή του στην εθνική ομάδα Δημήτρη Κασίμη. Παράλληλα ξεκίνησε ήδη η προετοιμασία και για τη νέα χρονιά, ενώ έχει ήδη βγει και το νέο αγωνιστικό πρόγραμμα το οποίο εγκρίθηκε από την ομοσπονδία. Το πρόγραμμα έχει προοπτική τετραετίας με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο το 2008. Στο μεταξύ η διοίκηση της ομοσπονδίας Τριάθλου στέκεται αρωγός στην προσπάθεια της πολιτείας, για την πρόοδο και ανάπτυξη του αθλητισμού. Για τον σκοπό αυτό δεσμεύτηκε να στηρίξει την όποια πρόταση του υφυπουργείου αθλητισμού, στις επικείμενες εκλογές της ΕΟΕ για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. την προσεχή Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου.

    [16] Στην Αθήνα η ΑΙΒΑ

    4/2/2005 12:39:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η Επιτροπή που διαδραμάτισε ουσιαστικό ρόλο στην ανάθεση του πρωταθλήματος κόσμου των εφήβων του 2006 στην Ελλάδα, πολύ σύντομα θα βρεθεί στη χώρα μας. Σκοπός της επίσκεψης του Προεδρείου, το όποιο έχει ως επικεφαλή τον Πακιστανό πρόεδρο της ΑΙΒΑ, δόκτορα Τσόντρι και τον Τούρκο γενικό γραμματέα της, Τογκανέλι, η επιθεώρηση των χώρων όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος, τις ξενοδοχειακές μονάδες που θα φιλοξενήσουν πυγμάχους, διαιτητές, παράγοντες και τα μέλη της ΑΙΒΑ.

    Επιθυμεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

    Μαζί τους θα έλθουν και οι ειδικοί τεχνικοί της ΑΙΒΑ, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις με την ειδική επιτροπή της διοργανώτριας χώρας, που θα συγκροτηθεί σύντομα για την αντιμετώπιση των θεμάτων που προκύπτουν για μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση.

    Παράλληλα από την πλευρά του προέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας πυγμαχίας, κατά την επίσκεψη του εκφράστηκε η επιθυμία να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κώστα Καραμανλή.

    Η επιθυμία αυτή εκφράστηκε στον αντιπρόεδρο της ΕΟΠ Γιάννη Πετρόπουλο, κατά την επίσκεψη του στο Λίβερπουλ, κι αυτός με τη σειρά του πολύ σύντομα θα φροντίσει να κάνει γνωστή την επιθυμία του κ. Τσόντρι, που θα βρεθεί στην Αθήνα με τους συνεργάτες του μετά τον Απρίλιο.

    ***ΣΤΙΣ αρχές του επόμενου μήνα- 5 και 6- θα συνεδριάσει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία πυγμαχίας στο Παρίσι, προκειμένου να ασχοληθεί με θέματα που αφορούν το άθλημα της γηραιάς ηπείρου. Στη συνεδρίαση έχει κληθεί να είναι παρούσα και η σύμβουλος της ΕΟΠ, Σιδώνη ’ντζελ, η οποία είναι και πρόεδρος της επιτροπής γυναικείας πυγμαχίας, αφού θα συζητηθούν και θέματα που αφορούν τις γυναίκες αθλήτριες.

    [17] Πολιτισμός

    Μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου Έκθεση ζωγραφικής "Συμπύκνωση" του Κ. Τόλη

    4/2/2005 6:58:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μέχρι τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου θα φιλοξενείται στην "Titanium Gallery" η έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Τόλη, με τίτλο "Συμπύκνωση". Πρόκειται για τον προβληματισμό του καλλιτέχνη σε σχέση με τη σύγχρονη εικόνα, όπως αυτή προβάλλεται από τα ΜΜΕ και κυρίως τα ετεροκαθοριζόμενα καλλιτεχνικά προϊόντα των καιρών μας. Για τον κ. Τόλη η εικόνα, ως προς το περιεχόμενο, προκύπτει από τη βιωμένη εμπειρία της καθημερινότητας και ως τέτοια την κατασκευάζει με τη συμπύκνωση παραδοσιακών υλικών και ζωγραφικών μορφοπλαστικών στοιχείων. Και αυτό είναι μία πρόκληση Οι φιγούρες του, άλλοτε παραστατικές, άλλοτε υπαινικτικές ως περιγράμματα πίσω από λαζούρες και άλλοτε κομματιασμένες και εσκεμμένα non finito, παίζουν με τα ζωγραφικά επίπεδα φλερτάροντας με τον αμφιβληστροειδή. Το παιχνίδι του βάθους μαγνητίζει το μάτι, το φόντο καταρρέει από την εκρηκτική παρουσία της φιγούρας, επιδέξιες διαφάνειες μισοκρύβουν από το μάτι αλήθειες, που σκέψη πρέπει να ανασύρει. Τα μεγέθη περιφρονούν την πραγματικότητα της κατευθυνόμενης οπτικής. Η εκφραστικότητα των μορφών περιφρονεί τα συχνά υποκριτικά χαρακτηριστικά του προσώπου και ξεχύνεται ειλικρινής και απροκάλυπτη. Τα έργα του ενεργοποιούν τις αισθήσεις.

    Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

    Ο Κωνσταντίνος Τόλης γεννήθηκε στην Ήπειρο το 1966, όπου και τελείωσε το λύκειο. Αφού απέκτησε το πτυχίο δασοπονίας από το ΤΕΙ Λάρισας το 1988 ασχολήθηκε αποκλειστικά πλέον με τη ζωγραφική και φοίτησε στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απ΄ όπου και αποφοίτησε το 2001.

    Διευθυντής σπουδών ήταν ο Βαγγέλης Δημητρέας και ασχολήθηκε εκτός από τη ζωγραφική, με τη φωτογραφία, τη σκηνογραφία, τα πολυμέσα, τη φιλοσοφία, τη σύγχρονη ιστορία τέχνης και της αγιογραφία (τεχνική τοιχογραφίας).

    Τον Μάιο του 2001 εγκατέστησε εικαστικό περιβάλλον στο πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη στο πλαίσιο της Ημερίδας "Φρούριο Ελλάδα- Φρούριο Ευρώπη" μέσα στο περιβάλλον έκαναν τις ανακοινώσεις τους και συζήτησαν ο Στέφανος Μάνος, η Μαριέττα Γιαννάκου, ο Θόδωρος Σκυλακάκης ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και άλλοι σύνεδροι. Την ίδια χρονιά εξέθεσε στο κτήριο την ένωσης πτυχιούχων Σχολών Τέχνης στην Πλάκα. Τον Μάιο του 2002 στο Πάρκο ΕΛευθερίας και στο πλαίσιο του Συνεδρίου "Παγκοσμιοποίηση και Τέχνη" έλαβε μέρος στην έκθεση "Οκτώ Ζωγράφοι και Γλύπτες Αντιμετωπίζουν Τη Φόρμα Μετά Το Μεταμοντέρνο". Τον Οκτώβριο του 2002 έλαβε μέρος στην έκθεση "Νέοι Καλλιτέχνες" στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

    Στα πλαίσια της Ολυμπιάδας του 2004 συνεξέθεσε στον "Εικαστικό Μαραθώνιο" της YIAYIANNOS GALLERY.

    Από το 1998 είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ενώ από το 1999 διευθύνει Εικαστικό Εργαστήρι στις Κεραματές ’ρτας.

    Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

    Η έκθεση φιλοξενείται στην "Titanium Yiayiannos Gallery", Βασιλέως Κωνσταντίνου 44 Αθήνα Τηλέφωνο 210-7297644

    [18] Υγεία

    Φορέας μικροβίων... "Πικρό" φιλι

    4/2/2005 4:06:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/2/2005 4:22:51 μμ)

    Συντάκτης:

    Μία από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές της ερωτικής ζωής ενός ζευγαριού είναι αναμφισβήτητα το γαλλικό φιλί. Ο τρυφερός αυτός τρόπος έκφρασης αγάπης και πάθους μπορεί να σημαίνει πολλά, ενώ οι λειτουργίες του είναι ποικίλες. Κατά τη διάρκεια ενός φιλιού η πίεση μπορεί να φτάσε το 18, οι κτύποι της καρδιάς διπλασιάζονται , η κυκλοφορία του αίματος και ο μεταβολισμός επιταχύνονται. Μάλιστα, σε ένα παθιασμένο φιλί καίγονται περίπου 20 θερμίδες το λεπτό, ενώ όποιος φιλά τακτικά μπορεί να αυξήσει τη ζωή του κατά πέντε χρόνια, καθώς το φιλί αυξάνει το επίπεδο της κορτιζόνης, της ορμόνης, που είναι υπεύθυνη για την καλή κατάσταση του οργανισμού. Δυστυχώς, όμως όλα όσα αφορούν το γαλλικό φιλί δεν είναι και τόσο "ρόδινα". Σύμφωνα με Σουηδούς επιστήμονες, κατά τη διάρκεια ενός γαλλικού φιλιού οι σύντροφοι ανταλλάσσουν περισσότερα από 40.000 παράσιτα και 250 διαφορετικούς τύπους βακτηριδίων. Οι επιστήμονες έβαλαν το φιλί στο μικροσκόπιο με αφορμή τον μαραθώνιο φιλιού, που θα διεξαχθεί την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στις 14 Φεβρουαρίου.

    Αν αγαπάτε το σύντροφό σας φροντίζετε τα δόντια σας

    Επίσης, με ένα φιλί στο στόμα, οι δύο σύντροφοι ανταλλάσσουν 0.7 γραμμάρια πρωτεΐνης, 0.45 γραμμάρια λίπους και 0.19 γραμμάρια άλλων οργανικών ουσιών.

    Όπως τονίζουν οι ειδικοί, μία προσεγμένη στοματική υγιεινή μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο μετάδοσης μικροβίων ανάμεσα στο ζευγάρι.

    Η έρευνα αυτή έγινε με αφορμή μία καμπάνια του Συνδέσμου των Σουηδών Φαρμακοποιών, με σκοπό να τονίσουν τα οφέλη της καλής στοματικής υγιεινής.

    Ο σουηδικός μαραθώνιος φιλιού θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του συνδέσμου των Σουηδών φαρμακοποιών, οι οποίοι μάλιστα ψάχνουν ένα ζευγάρι, που θα σπάσει κάθε ρεκόρ, το οποίο μέχρι τώρα κατέχει ένα ζευγάρι από το Νιου Τζέρσεϊ, η Λουίζα Αλμεδοβάρ και ο Ριτς Λάνγκλεϊ, οι οποίοι το 2001 αντάλλαξαν ένα φιλί διάρκειας 30 ωρών, 59 λεπτών και 27 δευτερολέπτων.

    Σχετικά Links:

    Swedish Pharmaceutical Association

    [19] Υγεία

    Γεννήθηκε με ενωμένα τα κάτω άκρα Ένα "Θαύμα" για τη Γοργόνα

    4/2/2005 3:55:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC

    Πάσχει από το σύνδρομο της γοργόνας. Η μόλις εννιά μηνών Μιλάγρος (το όνομα της σημαίνει θαύμα στα ισπανικά) γεννήθηκε με ενωμένα τα κάτω άκρα και είναι "θαύμα" το γεγονός ότι καταφέρνει και σήμερα να ζει. Παιδιά σαν την θαύμα και χάρμα οφθαλμών Μιλάγρος, σβήνουν λίγες μέρες μετά τον τοκετό. Η εννιάμηνη όμως μπέμπα δείχνει να μην το βάζει κάτω και όλοι τώρα περιμένουν το δεύτερο θαύμα για να μπορέσει να ζήσει μία φυσιολογική ζωή.

    Αισιοδοξία

    Γεννήθηκε στο Περού πριν από εννέα μήνες. Με ενωμένα τα κάτω άκρα, ατροφικό πρωκτό και τα εξωτερικά γεννητικά της όργανα σχηματίζουν μία άμορφη μάζα.

    Για τους γονείς της είναι ένα μωρό σαν όλα τα άλλα

    Μπορεί να κλαίει και να τους χαμογελάει, όταν δέχεται τα χάδια και τα παιχνίδια τους.. είναι το μωρό τους.

    Για τους γιατρούς όμως, που έχουν μείνει άναυδοι μπροστά στη θέληση της για ζωή, είναι ένα μωρό που πάσχει από ένα σύνδρομο πολύ σπάνιο και ακόμα πιο σπάνιο το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα έχει κρατηθεί στη ζωή.

    Είναι όμως αισιόδοξοι.

    Το γεγονός ότι οι χόνδροι των κάτω άκρων της είναι διαχωρισμένοι, τους κάνει να ελπίζουν ότι στις 24 Φεβρουαρίου όταν η Μιλάγρος μπει στο χειρουργείο θα τα πάει καλά.

    Και θα καταφέρει να ζήσει μία φυσιολογική ζωή όπως τα συνομήλικα της μωρά.

    Δύσκολο το χειρουργείο

    Η εγχείρηση θα γίνει σε νοσοκομείο του Περού και αναμένεται να κρατήσει τουλάχιστον πέντε ώρες.

    Το περιστατικό είναι πολύπλοκο και ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας χειρουργός Λουίς Ρούμπιο, θα χρειαστεί στο χειρουργείο τη βοήθεια ενός πλαστικού χειρουργού, ενός καρδιοαγγειακού χειρουργού, ενός γυναικολόγου, ενός παιδιάτρου.

    Η Μιλάγρος έχει ελπίδες να ζήσει μία φυσιολογική ζωή.

    Σε αυτό ελπίζουν και οι νεότατοι γονείς της, ο 24χρονος μπαμπάς της Ρικάρντο Σερόν και η 19χρονη μαμά της Σάρα Αράουκο.

    Ελπίζουν και εύχονται να γίνει το δεύτερο θαύμα. Το ελπίζουμε και το ευχόμαστε όλοι μας.

    [20] Υγεία

    Συστατικό, που "σκοτώνει" τα καρκινικά κύτταρα Έθνικ γεύσεις κατά του καρκίνου

    4/2/2005 4:56:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η έθνικ κουζίνα είναι η τελευταία λέξη της γαστρονομικής μόδας, αλλά όπως φαίνεται και ένας πολύτιμος σύμμαχος της καλής υγείας. Οι λάτρεις των ταϊλανδέζικων εδεσμάτων με κάρι εκτός από τη γεύση, απολαμβάνουν, χωρίς να το γνωρίζουν μία πρώτης τάξεως αντικαρκινικής προστασίας. Σύμφωνα με την έρευνα, που πραγματοποίησε μία ομάδα ιατρών από το Kings College του Λονδίνου, μία ρίζα, σαν το τζίντζερ, που λέγεται γκαλάνγκαλ (galangal) και χρησιμοποιείται για να δίνει γεύση στα πιάτα, σύμφωνα με τα πρώτα δείγματα, φαίνεται να "σκοτώνει" τα καρκινικά κύτταρα. Μάλιστα, οι Βρετανοί επιστήμονες πιστεύουν, ότι συν τοις άλλοις προστατεύει τα υγιή, καθώς όπως τονίζουν, το συγκεκριμένο συστατικό βοήθησε στη μείωση της εξάπλωσης των καρκινικών κυττάρων σε περιπτώσεις καρκίνου του μαστού και του πνεύμονα.

    Χρησιμοποιείται ως εναλλακτική θεραπεία

    Ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Πίτερ Χιούτον, τονίζει, πως μέχρι τώρα τα πειράματα δείχνουν, ότι η ρίζα γκαλάνκαλ μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία κατά του καρκίνου, αλλά επισημαίνει, πως χρειάζεται να γίνουν επιπλέον μελέτες και πειράματα, προτού μπορέσουν να ανακοινώσουν ένα σίγουρο αποτέλεσμα.

    Η ρίζα γκαλάνγκαλ χρησιμοποιείται ως εναλλακτική θεραπεία για τον καρκίνο του στομάχου στην Κίνα και την Ινδία, ενώ λειτουργεί και ως αφροδισιακό.

    Σχετικά Links:

    King's College

    [21] Παράξενα

    Θα "κρεμαστούν" κρεμασμένοι

    4/2/2005 12:42:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/2/2005 2:19:54 μμ)

    Συντάκτης:

    Έχουμε ακούσει για γάμο κάτω από το νερό, μέσα σε γήπεδο, με μαγιό στην παραλία και δεκάδες άλλα περιστατικά, που σκοπό έχουν να κάνουν αξέχαστη την πιο ιδιαίτερη μέρα στη ζωή ενός ζευγαριού. Έτσι λοιπόν, ένα ζευγάρι από την Ινδία, η Ασριγουάντ ’ιρ και ο Μπχάρτι Πάτιλ, αμφότεροι 28 ετών, αποφάσισε να κάνει πράξη την αγάπη του για την ορειβασία και επέλεξαν να τελέσουν το μυστήριο του γάμου τους κρεμασμένοι ανάμεσα σε δύο βουνά, σε υψόμετρο 610 μέτρων. Ο γαμπρός θα ξεκινήσει από τη Μύτη του Δούκα, δεμένος με ένα σχοινί και η νύφη από την Κορυφή της Δούκισσας, στη Λοναβάλα κοντά στη Βομβάη. Κάπου στη μέση θα συναντηθούν, ενώ θα τους περιμένει ένας ινδουιστής ιερές επίσης αιωρούμενος, προκειμένου να τελέσει το 45λεπτο μυστήριο.

    Ήθελαν να τους κοιτούν όλοι

    Οι 150 περίπου καλεσμένοι θα είναι συγκεντρωμένοι σε ένα υψίπεδο στη Μύτη του Δούκα.

    Ο νεαρός γαμπρός, δηλώνει, πως αισθάνεται ενθουσιασμένος από το γεγονός. Μάλιστα, όπως τονίζει, η ιδέα είχε καρφωθεί στο μυαλό του από τότε, που πήγε για πρώτη φορά στη Μύτη του Δούκα, τρία χρόνια πριν. Όπως λέει μάλιστα, "το συναίσθημα εκεί πάνω είναι υπέροχο", εξάλλου, επισημαίνει, πως τόσο εκείνος όσο και η μέλλουσα γυναίκα του πάντα επιθυμούσαν ένα γάμο, όπου θα τους κοίταζε όλος ο κόσμος!

    Τι να πούμε κι εμείς; Βίος ανθόσπαρτος και εις ανώτερα!

    [22] Παράξενα

    Ζωντανή διαφήμιση

    4/2/2005 2:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/2/2005 2:35:33 μμ)

    Συντάκτης:

    Την αρχή έκανε ο 20χρονος Αμερικάνος ’ντριου Φίσερ, ο οποίος "πούλησε" το μέτωπό του ως διαφημιστικό χώρο για ένα μήνα, κερδίζοντας 29.000 ευρώ. Το παράδειγμα του ευφάνταστου Αμερικανού ακολούθησαν πολλοί άλλοι, ανάμεσά τους μία συμπατριώτισσά του από το Ρόσγουελ της Ατλάντα, η οποία, όμως, αντί για το μέτωπό της θα προσφέρει την κοιλιά της, εφόσον είναι οκτώ μηνών έγκυος, στο ebay. Όπως λέει η Ελίζ Χαρπ, ο κυριότερος λόγος, που αποφάσισε να δημοπρατήσει την κοιλιά της είναι τα χρήματα, που θα κερδίσει. Μέχρι τώρα η κοιλιά της κοπέλας "κοστολογείται" στα 930 δολάρια, αλλά η δημοπρασία θα συνεχιστεί για έξι μέρες ακόμα.

    Σίγουρα θα την δουν όλοι

    Η Ελίζ είναι ανύπανδρη μητέρα και χώρισε με τον πατέρα του παιδιού αφότου έμεινε έγκυος. Τα χρήματα, που θα κερδίσει θα είναι μία καλή αρχή για να "προικίσει" την κορούλα της με όλα όσα χρειάζεται ένα μωρό. Η νεαρή γυναίκα δηλώνει, πως θα βάλει το λογότυπο του πλειοδότη σε όλα τα ρούχα της, στο μέρος της κοιλιάς, ενώ θα κάνει και μη μόνιμο τατουάζ, για τις ζεστές μέρες, όπου θα μπορεί να αποκαλύψει την κοιλιά της. Μάλιστα, όπως τονίζει θα πηγαίνει καθημερινά στα πιο πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα της Ατλάντα, στα μεγάλα εστιατόρια και σε όσες περισσότερες κοινωνικές εκδηλώσεις μπορεί, οπότε αποκλείεται να περάσει απαρατήρητη. Πάντως, όπως τονίζει, η διαφήμιση θα πρέπει να είναι κατάλληλη και δεν πρόκειται να δεχτεί οτιδήποτε προσβλητικό.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μάχη στο "μέτωπο" της διαφήμισης

    Σχετικά Links:

    eBay

    Κάντε την προσφορά σας στην κοιλιά της Ελίζ

    [23] Ζωής ...σΤάσεις

    Δημοπρατείται συλλογή του με έργα τέχνης Βερσάτσε στο "σφυρί"

    4/2/2005 7:13:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πιο κοντά στον αγαπημένο τους μόδιστρο θα έχουν την ευκαιρία να νιώσουν οι θαυμαστές του Τζιάνι Βερσάτσε, που δολοφονήθηκε το 1997. Η μεγάλη συλλογή έργων τέχνης που είχε στο σπίτι του ο Βερσάτσε δημοπρατείται από τον οίκο Sothebys τον Ιούνιο, αρχικά στην Νέα Υόρκη και αργότερα στο Λονδίνο. Η αξία της συλλογής υπολογίζεται ότι "αγγίζει" τα 14 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει 45 έργα μοντερνισμού, ιμπρεσιονισμού και του 19ου αιώνα. Μεταξύ των έργων βρίσκονται δημιουργίες του Ρόι Λιχτενστάιν, του ’ντι Ουόρχολ και του Ενρί Ματίς, ενώ κορυφαίο όλων θεωρείται το "Μπλε Γυμνό" του Λιχτενστάιν που αναμένεται να "πιάσει" τα 2,6 εκατομμύρια ευρώ. "Αυτή η συλλογή αντανακλά το εκλεπτυσμένο γούστο του Βερσάτσε και το εξασκημένο μάτι του" δήλωσε ο επικεφαλής του Sothebys, Τομπάις Μέγιερ.

    Σχετικά Links:

    Sotheby's

    Versace

    [24] Ποδόσφαιρο

    Ήρθε έτοιμος ο Σασούε

    4/2/2005 7:12:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το μεσημέρι πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στην Ελλάδα ο Νοσοφούα Σασούε που έφτασε όπως είχε προγραμματιστεί για να έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους της νέας του ομάδας, της Καλλιθέας. Ο επιθετικός από την Ζάμπια παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας της ομάδας που έγινε το απόγευμα, μετά την προπόνηση στην Βάρη, αφού το φιλικό με τον Λεβαδειακό αναβλήθηκε λόγω καιρού και στην συνέχεια συναντήθηκε με τον Νίκο Σαλευρή. Στις πρώτες του δηλώσεις λοιπόν ως "γαλανόλευκος", είπε πως είναι έτοιμος αγωνιστικά, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να δικαιώσει εκείνους που τον επέλεξαν για την θέση αυτή. Επιπλέον τόνισε πως θέλει να προσφέρει ενώ επεσήμανε πως γνωρίζει μόνο τις τρεις μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος.

    [25] Κοινωνία

    Βρέθηκαν στο σπίτι του βίντεο με βιασμούς νηπίων! Σοκάρει η δράση του 72χρονου παιδόφιλου

    4/2/2005 5:18:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στον ανακριτή οδηγείται τη Δευτέρα, ο 72χρονος που διακινούσε σκληρό πορνογραφικό υλικό μέσω Internet με βιασμούς παιδιών, ακόμα και νηπίων. Στο σπίτι του στην Κηφισιά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, CD και δισκέτες με υλικό που δεν είχε προλάβει να καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα του στο Internet, γεγονός που ίσως να σημαίνει ότι τα βίντεο γυρίστηκαν στη χώρα μας, και ίσως στο σπίτι, του υπεράνω κάθε υποψίας συλληφθέντα. Ο 72χρονος ήταν στέλεχος μεγάλης ιδιωτικής εταιρείας, είναι παντρεμένος και δεν έχει παιδιά. Η σύζυγος του δήλωσε στην αστυνομία ότι αγνοούσε παντελώς τη δράση του.

    Επικερδής επιχείρηση

    " Η υπόθεση διερευνάται στα εργαστήρια της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, καθώς πιθανολογείται ότι τα βίντεο έχουν γυριστεί στην Ελλάδα , δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Λευτέρης Οικονόμου.

    Ιδρυτής του site με το σκληρό πορνογραφικό περιεχόμενο είναι ένας Αμερικανός που συνελήφθη πριν από λίγες μέρες από το FBI.

    Το site είχε 5000 επισκέψεις την μέρα και η επιχείρηση ήταν πολύ επικερδής.

    Τα μέλη του πλήρωναν μέσω πιστωτικής κάρτας από 100 έως 1000 Ευρώ. (όταν για παράδειγμα ήθελαν πρόσβαση σε online video).

    Στο σπίτι του 72χρονου εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν 3000 φωτογραφίες παιδιών, 2 βιντεοκάμερες, τρεις ψηφιακές κάμερες και χειρόγραφες σημειώσεις.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέο κρούσμα παιδικής πορνογραφίας μέσω Ίντερνετ


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 4 February 2005 - 17:56:31 UTC