Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο "σκοτεινός" κ. Βαβύλης
  • [02] Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον
  • [03] Στην "κατάψυξη" η Ελλάδα
  • [04] Απελευθερώνουν την Ιταλίδα δημοσιογράφο
  • [05] Προτελευταίοι σε ανταγωνιστικότητα
  • [06] Καψής: Δεν θέλω να ρισκάρω
  • [07] Κορυφαίος ο Χατζηπαναγής
  • [08] Προπονήθηκε ο Μαυρογενίδης
  • [09] Δέκα ημέρες εκτός ο Μουλαομέροβιτς
  • [10] Αρνείται τις κατηγορίες του ΠΑΟ η ULEB
  • [11] Περιμένοντας τους τραυματίες
  • [12] Αναβλήθηκαν οι εκλογές στην ΕΟΕ
  • [13] Ενθουσιώδης υποδοχή για το χάντμπολ
  • [14] Νιάτα και μουσική στην ΕΕ
  • [15] Τετράχρονος Νίκι Λάουντα
  • [16] Με καλή ψυχολογία στη Λιθουανία
  • [17] Όλα με όλα με την Λάρισα
  • [18] Ο "σκοτεινός" κ. Βαβύλης

    [01] Κοινωνία

    Άνθρωπος με" χίλια" πρόσωπα και σκοτεινή δράση Ο "σκοτεινός" κ. Βαβύλης

    7/2/2005 8:39:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε κεντρικό πρόσωπο της επικαιρότητας, αναδεικνύεται ο Απόστολος Βαβύλης, ο άνθρωπος για τον οποίο, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο τότε Μητροπολίτης Δημητριάδος, είχε δώσει συστατική επιστολή , η οποία χρησιμοποιήθηκε ως ελαφρυντικό σε δίκη που είχε γίνει σε βάρος του για υπόθεση ναρκωτικών. Στην επιστολή του, ο Δημητριάδος, πληροφορούσε την έδρα ότι ο νέος άνθρωπος που είχαν μπροστά τους ήταν εξαιρετικό παιδί, από πολύ καλή οικογένεια και ήταν ένας νέος που τιμούσε την πόλη του χάρη στις αθλητικές του διακρίσεις (υπήρξε πρωταθλητής ποδηλασίας).

    Κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών

    Η συστατική επιστολή δόθηκε από τον τότε Δημητριάδος τον Ιανουάριο του 1987.

    Ένα χρόνο αργότερα, ο Απόστολος Βαβύλης συνελήφθη για εμπόριο ναρκωτικών.

    Στη δίκη , το 1991, ο Βαβύλης καταδικάζεται σε κάθειρξη 13 χρόνων για εισαγωγή μεταφορά και κατοχή 1485 γραμμαρίων ηρωίνης.

    Η εκτέλεση της ποινής του ανεστάλη για 15 χρόνια.

    Στη δικογραφία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Απογευματινή", υπήρχε η συστατική επιστολή του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, η οποία αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό στοιχείο.

    Ελεύθερος με αναστολή συλλαμβάνεται και πάλι το 1992 με μικροποσότητα ηρωίνης. Από τότε χάνονται τα ίχνη του και στο Βόλο συζητούν ότι διέφυγε στο εξωτερικό.

    Η Ιντερπόλ τον καταζητεί για πληθώρα υποθέσεων ανάμεσα τους και για διακίνηση ναρκωτικών στις φυλακές του Βόλου.

    Στα Ιεροσόλυμα "βαφτίστηκε" Απόστολος Φωκάς

    Επανεμφανίζεται όμως το 2001 στα Ιεροσόλυμα, με το όνομα "Απόστολος Φωκάς", όπως προκύπτει από αστυνομικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

    Ο "Απόστολος Φωκάς" έφθασε στα Ιεροσόλυμα με πλαστό διαβατήριο και συνοδευόταν από τον αρχιμανδρίτη Νικόδημο Φαρμάκη και έναν αξιωματούχο της Δίωξης ναρκωτικών που είχε αποστρατευθεί επειδή ενεχόταν σε πλαστογράφηση διαβατηρίων.

    Ο Φωκάς έμεινε στα Ιεροσόλυμα, για λιγότερο από τρεις μήνες, επιδεικνύοντας μάλιστα συστατική επιστολή, την οποία ο ίδιος έλεγε ότι είχε συντάξει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και στην οποία αναφερόταν ότι πήγε εκεί για να παράσχει υπηρεσίες στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

    Η ταύτιση του Βαβύλη με το πρόσωπο που έφερε διαβατήριο ως Φωκάς, έγινε από την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου εγκλήματος όταν κάποιοι από τα Ιεροσόλυμα ζήτησαν πληροφορίες για το ποιόν του.

    Έτσι, περίπου τρεις μήνες μετά εκδιώχθηκε από το Πατριαρχείο αφού είχε προλάβει να υπογράψει ένα Δελτίο Τύπου.

    Έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο "Απόστολος Φωκάς" ή " Απόστολος Βαβύλης" εθεάθη πρόσφατα σε μοναστήρι της Αττικής φορώντας ράσα και δηλώνοντας ότι είναι ο μοναχός Ραφαήλ .

    Η Αρχιεπισκοπή απαντά

    Κύκλοι της Αρχιεπισκοπής δηλώνουν ότι δεν υπάρχει καμία σχέση του κυρίου Χριστόδουλου με τον Απόστολο Βαβύλη, ή όπως αλλιώς έχει εμφανιστεί.

    [02] Παράξενα

    Από το γάμο στο διαζύγιο και πάλι από την αρχή Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον

    7/2/2005 8:20:00 μμ

    Συντάκτης:

    Οι ζωές τους ενώθηκαν πριν χρόνια από έρωτα. Ο Ιορδανός Μπακρ Μέλχεμ και η σύζυγός του, Σανάα, όμως, δεν τα βρήκαν στην πορεία και αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο και διάγουν βίους χωριστούς. Ωστόσο, η νοίρα είχε άλλα σχέδια γι αυτούς Οι δυο πρώην σύζυγοι μετά το χωρισμό αποφάσισαν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους και αποδύθηκαν στην εξεύρεση νέου ερωτικού συντρόφου ελπίζοντας, ότι αυτή τη φορά θα έβρισκαν τον ιδανικό. Μεταξύ άλλων επέκτειναν την "έρευνά" τους και στο Internet. Μάλιστα και οι δυο ξεκίνησαν ένα διαδικτυακό ειδύλλιο εκείνος ως Αντνάν και εκείνη ως Τζαμίλα. Τα φλερτ τους έγιναν έρωτας που φούντωσε τόσο, ώστε να κάνουν σχέδια γάμου. Γι αυτό κανόνισαν να γνωρίσουν από κοντά το ηλεκτρονικά τους ταίρια, χωρίς να φαντάζονταν, τι θα γινόταν στο πρώτο τους αυτό ραντεβού.

    Χώρισαν ...για να ξαναβρεθούν

    Η μοίρα και ο θεός έρωτας είχαν αποφασίσει να μεσολαβήσουν για να τα ξαναβρούν.

    Ο Μπακρ και η Σανάα ή κατά Internet Αντνάν και Τζαμίλα δε συνομιλούσαν στα chat-rooms με κάποιους άγνωστους, αλλά μεταξύ τους.

    Το αποτέλεσμα αυτής της διαπίστωσης ήταν το ραντεβού, που και οι δυο περίμεναν με ανυπομονησία, να εξελιχθεί σε φιλονικία.

    Οι δύο σύζυγοι δεν μπόρεσαν να αντέξουν την αλήθεια. Εκείνος μόλις την είδε έχασε το χρώμα του και άρχισε να ουρλιάζει: "Είσαι διαζευγμένη, διαζευγμένη", φράση που κατά παράδοση χρησιμοποιείται στη μουσουλμανική θρησκεία για να χωρίσει κάποιος από τη γυναίκα του.

    "Είσαι ένας ψεύτης", πρόλαβε να του απαντήσει εκείνη πριν χάσει το έδαφος από τα πόδια της και λιποθυμήσει.

    Η περίπτωση τους, πάντως επιβεβαιώνει το ρητό "το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον". Μήπως, λοιπόν να το ξανασκέφτονταν;

    [03] Κοινωνία

    Θα συνεχιστεί και αύριο το τσουχτερό κρύο Στην "κατάψυξη" η Ελλάδα

    7/2/2005 8:17:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα, που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας, που έντυσε στα λευκά το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αν και οι θερμοκρασίες παραμένουν τσουχτερές, παρά τη σημερινή ηλιοφάνεια. Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο μετεωρολόγος Δημήτρης Ζιακόπουλος, τόνισε, ότι το θερμόμετρο θα κινηθεί σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Μάλιστα, αύριο ο υδράργυρος αναμένεται να κατέβει στους -17 στη Βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα, δεκάδες χωριά παραμένουν αποκλεισμένα στους νομούς Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Ηλείας και στην Εύβοια, ενώ απαραίτητες είναι οι αλυσίδες σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της Ευβοίας, της Βοιωτίας, της Ευρυτανίας, της Φθιώτιδας, της Μαγνησίας, των Ιωαννίνων, στη Θράκη καθώς και στους περισσότερους νομούς της Μακεδονίας. Παγετός επικρατεί και στο οροπέδιο Λασιθίου στην Κρήτη. Στην Αττική, κλειστός παραμένει ο δρόμος στην Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω και από τη Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια, ενώ οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σε Διόνυσο, Σταμάτα, Βαρνάβα, Αφίδνες και Θρακομακεδόνες. Στη Σαμοθράκη, που τις τελευταίες μέρες βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, οι δρόμοι σταδιακά ανοίγουν και αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση. Κλειστά θα είναι αύριο όλα τα σχολεία των περιοχών Σουλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας.

    Προβλήματα στις συγκοινωνίες

    Στο λιμάνι του Πειραιά, από το μεσημέρι δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τα Δωδεκάνησα, ενώ στα νησιά του Αργοσαρωνικού εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

    Στο νομό Έβρου, ο ΟΣΕ πραγματοποιούσε δρομολόγια μόνο από Αλεξανδρούπολη προς Δίκαια και αντίστροφα, ενώ κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των αεροπλάνων και των πλοίων μεταξύ Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης.

    Σε πολλές περιοχές της χώρας οι θερμοκρασίες ήταν πολικές. Στη Φλώρινα το θερμόμετρο κατέβηκε στους -18 βαθμούς Κελσίου, στην Κοζάνη στους -8, στις Σέρρες τους -10, στα Ιωάννινα τους -7, στην Καβάλα το Αγρίνιο και την Αλεξανδρούπολη τους -5, στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και τη Λαμία τους -4. Στην Αθήνα η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους +6 βαθμούς.

    Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και αύριο με τη θερμοκρασία να πέφτει πάλι τα ξημερώματα

    Εξ αιτίας του καιρού πολλά ήταν τα σχολεία, που έμειναν κλειστά. Σε όλο τον Έβρο, εκτός από την Αλεξανδρούπολη και την Τραϊανούπολη, οι μαθητές έμειναν στα σπίτια τους. Κλειστά ήταν τα σχολεία στο οροπέδιο Λασιθίου στη Κρήτη, στην Αττική, στο Διόνυσο, τη Σταμάτα, το Βαρνάβα, τις Αφίδνες, το Μαρκόπουλο Ωρωπού, τους Θρακομακεδόνες και τα εκπαιδευτήρια Αρσάκειο και Τοσίτσειο, στην Άνοιξη.

    Κλειστά θα είναι αύριο όλα τα σχολεία των περιοχών Σουλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας.

    Υπέκυψε από το ψύχος

    Στο μεταξύ, στην Αχαΐα μία γαναίκα υπέστη καρδιακή προσβλή από το ψύχος και πέθανε, ενώ από το βράδυ της Παρασκευής αγνοείται η τύχη του 60χρονου Κωνσταντίνου Τσοκανάκη από το χωριό Γεμιστή του Δήμου Φερών του νομού Έβρου. Επίσης, ενώ στο χωριό Βρύση υπάρχει μία γυναίκα ασθενής, αλλά δεν είναι δυνατή τη δυνατότητα πρόσβασης για βοήθεια.

    Στην Κέρκυρα, μαθητές κινδύνευσαν σήμερα το πρωί όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έφυγε από την πορεία του λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου από τον παγετό και προσέκρουσε σε ελαιόδεντρο, το οποίο βρισκόταν πάνω από χαράδρα 100 μέτρων.

    Αστυνομικοί έσπασαν τα παράθυρα του λεωφορείου και απεγκλώβισαν τους μαθητές, δεκαπέντε από τους οποίους μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού, για προληπτικούς λόγους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σταδιακή βελτίωση του καιρού

    [04] Ιράκ

    Κρίθηκε ότι δεν ήταν κατάσκοπος Απελευθερώνουν την Ιταλίδα δημοσιογράφο

    7/2/2005 9:41:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ANSA

    Την απελευθέρωση της Τζουλιάνα Σγκρένα, της Ιταλίδας δημοσιογράφου που είχε απαχθεί την Παρασκευή την ώρα που έκανε ρεπορτάζ σε δρόμους της Βαγδάτης, προανήγγειλε η οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ. Με ανακοίνωση της στο Internet η οργάνωση αναφέρει ότι η δημοσιογράφος θα αφεθεί ελεύθερη τις επόμενες μέρες, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι δεν εργαζόταν ως κατάσκοπος για λογαριασμό των "απίστων του Ιράκ". Νωρίτερα σήμερα, με τον πατέρα της δημοσιογράφου, επικοινώνησε ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ατζέγλιο Κιάμπι για να του εκφράσει τη συμπαράσταση του.

    Ανακούφιση στην Ιταλία

    Η δημοσιογράφος της αριστερής εφημερίδας "Μανιφέστο" απήχθη την Παρασκευή από αγνώστους, την ώρα που έκανε ρεπορτάζ στη Βαγδάτη.

    Άγνωστοι, με την απειλή όπλων της ζήτησαν να βγει από το αυτοκίνητο που επέβαινε και να τους ακολουθήσει.

    Την ευθύνη της απαγωγής της, ανέλαβε λίγες ώρες αργότερα, η Οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ.

    Νωρίτερα τη Δευτέρα, η Οργάνωση είχε διαμηνύσει ότι δεν θα αφήσει ελεύθερη τη Σγκρένα αν δεν φύγουν από το Ιράκ τα ιταλικά στρατεύματα.

    [05] Οικονομία

    Προτελευταίοι σε ανταγωνιστικότητα

    7/2/2005 8:07:00 μμ

    Συντάκτης:

    Χαμηλές επιδόσεις στην ανταγωνιστικότητα και υψηλή κατάταξη σε αδυναμίες αποδίδονται στην ελληνική οικονομία. Όπως προκύπτει από την έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας η χώρα μας το 2003 κατείχε την προτελευταία θέση μεταξύ των "15" της ΕΕ όσον αφορά στην εκπλήρωση των κριτηρίων της Λισαβόνας. Αυτό επιβεβαιώνει και η μελέτη του IMD (International Institute for Management Development) η οποία δείχνει την Ελλάδα στην 44η θέση στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας για το 2004, από την 31η θέση που βρισκόταν το 2001. "Ήρθε η ώρα να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις" δήλωσε ο κ. Σιούφας, απαριθμώντας τις προτεραιότητες του υπουργείου με στόχο "να βγει η χώρα από το τέλμα".

    Δύσκολη η πορεία της ΕΕ προς τους στόχους του 2010

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες η αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή, υπό τον κ.Bιμ Kοκ, παρουσίασε την αξιολόγηση της πορείας για την επίτευξη του στόχου, που τέθηκε το 2000 στη Λισαβόνα, ο οποίος ήταν να αποκτήσει η EE την πιο ανταγωνιστική οικονομία του κόσμου ως το 2010. Η Eπιτροπή Kοκ διαπίστωσε σημαντικές δυσκολίες σε αυτήν την πορεία. Η κατάσταση κρίνεται ακόμα πιο δύσκολη για τη χώρα μας που παρουσιάζει σημαντικές αποκλίσεις σε όλους τους δείκτες. Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, οι βασικές ελλείψεις της ελληνικής οικονομίας είναι το υψηλό χρέος, η μακροχρόνια ανεργία και η ανεργία των γυναικών, η καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων στην κοινωνική ασφάλιση, η έλλειψη ανταγωνισμού στην αγορά ενέργειας και οι καθυστερήσεις στη μεταφορά των Kοινοτικών Oδηγιών. Επίσης μεταξύ των "15" της Ε.Ε. η χώρα μας καταλαμβάνει την προτελευταία θέση σε αγοραστική δύναμη, σε παραγωγικότητα εργασίας και σε ποσοστό απασχόλησης.

    Ο κ. Σιούφας επισήμανε ότι η επίτευξη των στόχων της Λισαβόνας αποτελεί οικονομική και κοινωνική αναγκαιότητα. Στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας ο υπουργός Ανάπτυξης τοποθέτησε το νέο φορολογικό και αναπτυξιακό νόμο, καθώς και το νέο σύστημα αδειοδότησης των επιχειρήσεων, ενώ παρουσίασε μια σειρά προτάσεων για διαρθρωτικές αλλαγές σε διάφορους τομείς, όπως η απελευθέρωση των αγορών ενέργειας, μεταφορών και τηλεπικοινωνιών, η ενίσχυση της περιφέρειας, κ.α.

    Να σημειωθεί ότι στο ευρωπαϊκό Eαρινό Συμβούλιο Kορυφής, που θα γίνει το Mάρτιο θα συζητηθεί η αναθεώρηση των στόχων της στρατηγικής της Λισαβόνας.

    [06] Ποδόσφαιρο

    Καψής: Δεν θέλω να ρισκάρω

    7/2/2005 10:27:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το πρόβλημα με τον τραυματισμό του Μιχάλη Καψή είναι εκείνο που απασχολεί τον Ότο Ρεχάγκελ και το επιτελείο της Εθνικής ομάδας, αφού όπως όλα δείχνουν ο αμυντικός της Μπορντό δεν θα είναι σε θέση αν αγωνιστεί απέναντι στην Δανία. Μάλιστα και ο ίδιος σήμερα μετά την προπόνηση όπου συμμετείχε σε χαλαρούς ρυθμούς και αποδείχτηκε πως πονάει ακόμη, δήλωσε πως θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να αγωνιστεί. "Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να αγωνιστώ", τόνισε ο Καψής και συνέχισε, " Πονάω πάρα πολύ και δεν θέλω να ρισκάρω, και για μένα αλλά και για την ομάδα, αφού το παιχνίδι είναι πολύ κρίσιμο. Το παιχνίδι πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Η Δανία είναι μια πολύ σοβαρή και πειθαρχημένη ομάδα, μια ομάδα συνόλου. Από την πλευρά μας, θα πρέπει να επιδείξουμε σοβαρότητα, πειθαρχία και υπομονή στο παιχνίδι μας, και να παλέψουμε μέχρι τέλους για τη νίκη. Αν παίξουμε με την πειθαρχία που πρέπει, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε τους 3 βαθμούς. Με κανένα αποτέλεσμα, πάντως, δεν θα έρθει η καταστροφή".

    [07] Ποδόσφαιρο

    Κορυφαίος ο Χατζηπαναγής

    7/2/2005 9:34:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/2/2005 9:54:17 μμ)

    Συντάκτης:

    Μια ξεχωριστή εκπομπή ήταν η χθεσινοβραδινή της "Αθλητικής Κυριακής" αφού ουσιαστικά αποτέλεσε αφιέρωμα στην ιστορία της Α Εθνικής κατηγορίας από την θέσπιση του επαγγλεματικού πρωταθλήματος και έπειτα. Με αφετηρία λοιπόν το 1980, η "Αθλητική Κυριακή" διοργάνωσε ψηφοφορία μέσω μηνυμάτων SMS για διάφορες κατηγορίες, με σημαντικότερη ασφαλώς εκείνη του κορυφαίου Έλληνα ποδοσφαιριστή. Την σπουδαία αυτή διάκριση πήρε ο Βασίλης Χατζηπαναγής με ποσοστό 25,5%,από αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Δημήτρη Σαραβάκο και τρίτο τον Βασίλη Καραπιάλη. Από εκεί και πίσω ακολούθησαν οι Θωμάς Μαύρος και Νίκος Αναστόπουλος.

    Στην αντίστοιχη ψηφοφορία για την ανάδειξη του καλύτερου ξένου ποδοσφαιριστή, στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Κριστόφ Βαζέχα με ποσοστό 34,5%. Δεύτερος ήταν ο Τόνι Σαβέβσκι, όμως αυτή δεν ήταν η μοναδική πρωτιά για τον Ελληνοπολωνό παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, καθώ με ποσοστό 37,4% αναδείχτηκε και κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος, με δεύτερο τον Θωμά Μαύρο. Στην ψηφοφορία για την καλύτερη ομάδα, των 25 ετών του επαγγελματικού πρωταθλήματος, πρώτος ήταν ο Ολυμπιακός του 1998/99 με 29% και ακολούθησαν η ΑΕΚ του 1993/94 και η Λάρισα του 1987/88. Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως στην συγκεκριμένη ψηφοφορία η ΕΡΤ συνολικά δέχθηκε 53.153 μηνύματα.

    [08] Ποδόσφαιρο

    Προπονήθηκε ο Μαυρογενίδης

    7/2/2005 9:17:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ο προβληματισμός που είχε ο Μπάγεβιτς με την απουσία του Δημήτρη Μαυρογενίδη στα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού οδεύει προς το τέλος της όπως φαίνεται, καθώς ο "ερυθρόελυκος" αμυντικός γυμνάστηκε σήμερα χωρίς να νιώσει ενοχλήσεις και έδειξε να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε. Αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός ενδεχομένως να βρίσκει μια λύση στο αμυντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ενόψει του αγώνα με την Ξάνθη, όπου θα υπάρχουν πολλές απουσίες στην οπίσθια γραμμή της ομάδας. Κατά τα άλλα που αφορούν τους Πειραιώτες, σημασία έχει το γεγονός πως ο Ανατολάκης αισθάνθηκε κάποιες ενοχλήσεις στην μέση και τους προσαγωγούς και ακολούθησε ειδική θεραπεία.

    [09] Μπάσκετ

    Δέκα ημέρες εκτός ο Μουλαομέροβιτς

    7/2/2005 8:45:00 μμ

    Συντάκτης:

    Λιγότερο σοβαρός από ότι αρχικά είχε διαγνωστεί είναι τελικά ο τραυματισμός που υπέστη ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Αρη. Ο Κροάτης πλέι μέικερ υποβλήθηκε σήμερα σε υπερηχογράφημα, από το οποίο διαπιστώθηκε ότι έχει τράβηγμα στη γάμπα και θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για δέκα περίπου μέρες (σ.σ. σε πρώτο χρόνο υπήρξε φόβος για απουσία του από τις υποχρεώσεις του «Δικεφάλου» μέχρι και δύο μήνες). Αυτό σημαίνει ότι ο Μπάνε Πρέλεβιτς δεν μπορεί να τον υπολογίζει για τον στον αγώνα της Τετάρτης (9/2), για τους "16"του ULEB Cup με τη Σολέ, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια, να προλάβει το μεθεπόμενο αγώνα πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.

    [10] Μπάσκετ

    Αρνείται τις κατηγορίες του ΠΑΟ η ULEB

    7/2/2005 8:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/2/2005 9:28:41 μμ)

    Συντάκτης:

    Απάντηση στον Παναθηναϊκό, με την οποία αντικρούει τον ισχυρισμό των "πρασίνων" πως δεν τους δόθηκε το δικαίωμα να υπερασπιστούν την αρχική ένσταση για εκπρόθεσμο καλάθι του Μίροσλαβ Τόντιτς στην αναμέτρηση με τους Σκάιλαϊνερς, έδωσε σήμερα με ανακοίνωσή της η ULEB. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η Ευρωλίγκα, (που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη θέση της ΚΑΕ), η νομική της υπηρεσία είχε στείλει φαξ στα γραφεία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός από το βράδυ της Πέμπτης, με την οποία ενημέρωνε πως είχε 48 ώρες στη διάθεσή της για να προβάλλει τα δικά της επιχειρήματα στον αρμόδιο δικαστή. "Αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε το χρονικό περιθώριο και χωρίς να λάβουμε οτιδήποτε από τον Παναθηναϊκό, ο δικαστής ανακοίνωσε την απόφασή του", υποστηρίζουν οι άνθρωποι της ULEB. Ο νομικός εκπρόσωπος της ΚΑΕ, Τάκης Μπαλτάκος, πάντως μιλώντας στο ΑΠΕ αρνήθηκε ότι έλαβαν οποιοδήποτε φαξ, ενώ όπως τονίζει δεν πρόκειται να υποβάλλει κοινοποίησης του σκεπτικού της απόφασης καθώς αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει.

    Μπαλτάκος: "Αλλού είναι το θέμα"

    Συγκεκριμένα, ο νομικός εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού εξήγησε: "Το πρωί της προηγούμενης Παρασκευής, όταν οι υπάλληλοι της ΚΑΕ άνοιξαν τα γραφεία βρήκαν στο φαξ την έφεση των Σκάιλαϊνερς, την οποία είχε στείλει η Ευρωλίγκα. Δεν λάβαμε καμία επιστολή με την οποία να μας γνωστοποιείται προθεσμία 48 ωρών για να υπερασπιστούμε την αρχική μας ένσταση. Θέλω, όμως να διευκρινίσω πως ακόμη κι αν ήμασταν ενήμεροι για την προθεσμία 48ώρου, δεν θα άλλαζε κάτι για τον Παναθηναϊκό, αφού θα στέλναμε και πάλι το αρχικό υπόμνημα -και όχι συμπληρωματικό- το οποίο ούτως ή άλλως έλαβε υπ όψη ο Λουίτζι Φουμαγκάλι για να κάνει δεκτή την έφεση των Σκάλαϊνερς."

    Αμέσως μετά, ο Τάκης Μπαλτάκος διευκρινίζει: "Η διαμαρτυρία του Παναθηναϊκού αφορά στην... ουσία των πραγμάτων. Διαμαρτυρόμαστε, δηλαδή πρώτον για την αλλαγή της πρωτοβάθμιας απόφασης, δεύτερον για το γεγονός ότι κλήθηκε να αποφασίσει ένας Ιταλός δικαστής για μία υπόθεση που αφορούσε άμεσα μία ιταλική ομάδα (το όφελος για την Μπενετόν Τρεβίζο ως προς την κατάληψη της 2ης θέσης στον Γ΄ όμιλο), και τρίτον για το τουλάχιστον άκομψο γεγονός ότι η απόφαση μας γνωστοποιήθηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, όταν η αποστολή αναχωρούσε το πρωί της Κυριακής για τη Φρανκφούρτη."

    Αύριο στη Γαλλία

    Μέσα σε όλα αυτά τα αρνητικά που προκάλεσε η ξαφνική αυτή αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, δημιουργήθηκε και μία θετική... συνέπεια. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς γλίτωσαν την ταλαιπωρία στην οποία θα έπρεπε να υποβληθούν αν ταξίδευαν την Κυριακή για την Φρανκφούρτη και από εκεί απευθείας στο Πο για το τζάμπολ με τους Γάλλους που έχει οριστεί στις 21:40 της Τετάρτης.

    Μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα, οι πράσινοι είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και σήμερα επέστρεψαν στις προπονήσεις. Ο Ομπράντοβιτς έχει για δεύτερη συνεχή φορά στην Ευρώπη όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, αλλά θα έχει και ένα "νέο" πρόσωπο στη δωδεκάδα για πρώτη φορά. Ο Ιμπραήμ Κουτλουάι θα κάνει το ντεμπούτο του εναντίον της Ορτέζ και αναμένεται να παρουσιαστεί έτοιμος, παρά το γεγονός πως στους Σιατλ Σουπερσόνικς δεν είχε χρόνο συμμετοχής.

    Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχωρεί αύριο στις 12:00 το μεσημέρι από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" με την ελπίδα πως η άφιξή του στην Αθήνα την Πέμπτη θα τον βρει ως δεύτερο του Γ΄ ομίλου πριν το ντέρμπι των "αιωνίων" την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

    [11] Μπάσκετ

    Περιμένοντας τους τραυματίες

    7/2/2005 9:27:00 μμ

    Συντάκτης:

    Χωρίς άγχος θα υποδεχτεί αύριο τη Σλασκ το Μαρούσι, καθώς η διαφορά 10 πόντων από την πρώτη αναμέτρηση στο Βρότσλαβ δίνει γερό αβαντάζ πρόκρισης στην ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη. Αυτό που προβληματίζει είναι οι τραυματισμοί πολλών βασικών παικτών με το ιατρικό επιτελείο των "κιτρινόμαυρων" να κάνει αγώνα δρόμου, προκειμένου η ομάδα να παρουσιαστεί πλήρης, αν είναι δυνατόν. Πιο συγκεκριμένα, ο Σάσα Σμίλιανιτς υποβλήθηκε σε προληπτικό ιατρικό έλεγχο, για να αποκλειστεί η πιθανότητα πνευμονίας (πέρυσι τον είχε κρατήσει στο νοσοκομείο πριν τα πλει οφ και το φάϊναλ φορ της FEL). Τελικά διαπιστώθηκε ότι ο υψηλός πυρετός που παρουσίασε οφειλόταν σε μια ίωση της εποχής. Ο Σέρβος γκαρντ έμεινε στο σπίτι του και σήμερα θα διαπιστωθεί αν θα μπορέσει να παίξει. Εντατικά συνέχισαν τις θεραπείες τους και οι Σπανούλης (διάστρεμμα), Πόποβιτς (μέση) και Τζόουνς (γόνατο). Το πιθανότερο είναι και οι τρεις να τεθούν στην διάθεση του Παναγιώτη Γιαννάκη.

    Ελεύθερη είσοδος

    Στο μεταξύ, το πρωί της Δευτέρας και με δεδομένο ότι το Μαρούσι είναι η μοναδική ελληνική ομάδα από τις τέσσερις που μετέχουν στο ULEB Cup, η οποία δεν έχει τηλεοπτική κάλυψη, η διοίκηση αποφάσισε, ως προσφορά στους φιλάθλους, να βάλει ελεύθερη την είσοδο στο παιχνίδι με την Σλασκ (7 μ.μ.).

    Τέλος, ο τιμ μάνατζερ του Αμαρουσίου, Ντέϊβιντ Στεργάκος, θα είναι ένας από τους ομιλητές στην παρουσίαση της υπηρεσίας ηλεκτρονικής διαχείρισης εισιτηρίων "i-ticket" που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (2 μ.μ.) στο "Hard Rock Cafe". Η εταιρία "e-centric" που παρέχει το ίδιο σύστημα και στους κινηματογράφους "Odeon" θα παρουσιάσει την ολοκληρωμένη πρότασή της, την οποία είναι ήδη έτοιμο να υλοποιήσει πρώτο το Μαρούσι. Και προφανώς στο μέλλον θα απασχολήσει κι άλλες εταιρίες (ΠΑΕ, ΚΑΕ).

    [12] Αναβλήθηκαν οι εκλογές στην ΕΟΕ

    7/2/2005 7:44:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε αναβολή οδηγήθηκαν οι σημερινές αρχαιρεσίες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπή για ανάδειξη νέου πρόεδρου. Οι εκλογές ήταν προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στις 17.00, όμως 11 ομοσπονδίες δεν έδωσαν το "παρών" και εκπροσωπήθηκαν από τον πρόεδρο της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλο, ο οποίος κατέθεσε ενστάσεις σχετικά με τη νομιμότητα των τεσσάρων νέων ομοσπονδιών (Κάρλινγκ, Λουντζ, Χόκεϊ Επί Πάγου, Μπόμπσλεϊ) που ενσωματώθηκαν στην ΕΟΕ. Ο Νίκος Φιλάρετος, ως αρχαιότερο μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην Ελλάδα, θα αποφασίσει για τη νέα ημερομηνία που θα συγκληθεί σε σώμα η νέα ολομέλεια της ΕΟΕ, ενώ ο μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος, Μίνως Κυριακού, ήταν ο πρώτος που αποχώρησε μετά απ΄όσα συνέβησαν. Λίγες ώρες πριν, την απουσία του από τις αρχαιρεσίες είχε ανακοινώσει ο απερχόμενος πρόεδρος, Λάμπης Νικολάου, ενώ πριν μερικές ημέρες το ίδιο είχε κάνει και ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας μπάσκετ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, κάνοντας λόγο για "μη τήρηση της νομιμότητας".

    [13] Ενθουσιώδης υποδοχή για το χάντμπολ

    7/2/2005 8:33:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ενθουσιώδη υποδοχή επιφύλαξε η διοίκηση της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας στην αποστολή της εθνικής ομάδας χάντμπολ Ανδρών, η οποία κατέκτησε την 6η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τυνησίας. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Στέλιος Αγγελούδης, έκανε λόγο για τεράστια επιτυχία, τόσο για το χάντμπολ όσο και για τον ελληνικό αθλητισμό. "Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία", είπε ο κ. Αγγελούδης και συμπλήρωσε, "Όχι μόνο στο χώρο του χάντμπολ αλλά και γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό, η οποία βάζει το άθλημα σε νέα τροχιά δημιουργώντας νέα δεδομένα για την ανάπτυξή του. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, τους προπονητές και το επιτελείο της εθνικής".

    1,5 καταστροφικό λεπτό

    Από την πλευρά του ο τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ο Ουλφ Σέφερτ είπε ότι το 1,5 τελευταίο λεπτό στον αγώνα με την Τσεχία στάθηκε καταστροφικό για την πορεία της ελληνικής ομάδας. "Εάν ξαναπαίζαμε το 1,5 λεπτό του τελευταίου αγώνα με την Τσεχία τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά", τόνισε ο Σέφερτ και πρόσθεσε, "Είναι γεγονός πάντως ότι στα τελευταία λεπτά ενώ χάσαμε γκολ από τα 6 μέτρα δεν μας χαρακτήριζε σε καμία περίπτωση η δειλία. Αυτή η σελίδα όμως έκλεισε. Είμαστε προσανατολισμένοι στη σκληρή δουλειά και το μήνυμά μου προς τους Έλληνες φιλάθλους είναι: Σας περιμένουμε 18-19 Ιουνίου στον αγώνα για τα πλέι-οφ. Περιμένουμε τη συμπαράστασή σας, την παρότρυνσή σας, την αγάπη σας που νομίζουμε ότι είναι δεδομένη. Σας ευχαριστούμε που σταθήκατε στο πλευρό της ομάδας σ` όλη την διάρκεια αυτής της προσπάθειας στους Ολυμπιακούς αγώνες και το Μουντιάλ".

    Πολλές προσπάθειες και σκληρή δουλειά

    Ο Αλέξης Αλβανός και ο Γρηγόρης Σανίκης ήταν δύο από τους παίκτες που αναφέρθηκαν στην επιτυχία της εθνικής μας ομάδας. "Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία. Η 6η θέση είναι αποτέλεσμα πολλών προσπαθειών και σκληρής δουλειάς των τελευταίων τεσσάρων ετών. Μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις καλύτερες ομάδες. Είναι μεγάλο το συναίσθημα που νοιώσαμε όταν στα παιχνίδια με την Γαλλία και τη Ρωσία κάναμε μία χώρα να αγαπήσει το χάντμπολ", είπε ο Αλβανός, ενώ ο συμπαίκτης του στην εθνική ομάδα είπε, Γρηγόρης Σανίκης, "Η εθνική ομάδα έκανε το καθήκον της και αυτό που πέτυχε είναι μοναδικό. Η ιστορία θα το αξιολογήσει παρά το γεγονός ότι στο τσακ δεν καταφέραμε να φτάσουμε από την πίεση και το άγχος στον ημιτελικό. Μέσα από την καρδιά μας, κρατάμε όλους εκείνους που πέρασαν από την εθνική ομάδα, όλους τους ανθρώπους που υπηρέτησαν το άθλημα ως αθλητές και προπονητές. Η επιτυχία αυτή είναι σαφέστατα και δική τους". Ο αρχηγός της εθνικής, Νίκος Γραμματικός, είπε ότι η 6η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας δεν ήταν πυροτέχνημα, "Αποδείχτηκε ότι η 6η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν ήταν πυροτέχνημα. Στο εξωτερικό έχουμε γίνει πρώτο θέμα συζήτησης. Το ζητούμενο είναι να μείνουμε σε αυτό το επίπεδο και να γεμίζουμε χαρά τους Έλληνες. Είναι πιο δύσκολο να κρατηθείς στην κορυφή και να φτάσεις πιο ψηλά, από το να φτάσεις απλά σε ένα σημείο".

    [14] Πολιτισμός

    Νιάτα και μουσική στην ΕΕ

    7/2/2005 10:17:00 μμ

    Εννέα νέοι μουσικοί επελέγησαν στον τελικό διαγωνισμό για την Ορχήστρα Νέων Ευρωπαϊκής Ένωσης 2005, στην πιο μεγάλη μουσική οικογένεια της Ευρώπης. Ο διαγωνισμός διεξήχθη το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στο Ωδείο Αθηνών. Η κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς, όπως ο Γιάννης Γεωργιάδης, ο Δημήτρης Γούζιος, ο Νίκος Γκίνος, η Κατερίνα Τσεντς, η Αθηνά Καψετάκη, ο Ραφαήλ Πυλαρινός, ο Νίκος Χροστοδούλου, ο Δημήτρης Φωτόπουλος, ο Αντώνης Κοντογεωργίου, η Αλίκη Κριθάρη, η Καίτη Ρωμανού και η Φραγκίσκη Καρόρη. Παρών ήταν και ο εκπρόσωπος της ΟΝΕΕ καθηγητής Ντέιβιντ Στρέιντζ, υπεύθυνος για την τελική επιλογή των Ελλήνων μουσικών. Ο κ. Στρέιντζ μάλιστα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο των διαγωνιζόμενων. Η σύνθεση της ΟΝΕΕ αλλάζει κάθε χρόνο. Τα μέλη της περιοδεύουν σε όλο τον κόσμο, δίνοντας συναυλίας υπό τη διεύθυνση των μεγαλύτερων μαέστρων, αφού περάσουν μία περίοδο εντατικών δοκιμών με την καθοδήγηση σημαντικών καθηγητών διεθνούς επιπέδου.

    Tα ονόματα των νικητών

    Η Ελλάδα συμμετέχει στο διαγωνισμό, που διοργανώνει η ΕΡΤ και το Τμήμα Διεθνών Συμπαραγωγών, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, από το 1981.

    Τα ονόματα των παιδιών που διακρίθηκαν με τη σειρά που εμφανίστηκαν είναι η Ναστούλη Μαργαρίτα βιολί, Στουντύκοβα Γιάννα βιολί, Τριανταφύλλου Δήμητρα βιολί, Καραγιάννη Ιωάννα βιολοντσέλο, Χανιαλάκη Δήμητρα φλάουτο, Βενετικίδου Βαρβάρα κλαρινέτο, Ντακοβάνος Δημήτριος φαγκότο, Θεοδώρου Ανδρέας Ρολάνδος - τρομπόνι και Τσαγκαράκης Γεράσιμος κρουστά. Τα παιδιά βραβεύτηκαν με το Δίπλωμα Ειδικής Διάκρισης, ενώ τα άτομα, που θα επιλεγούν για την ορχήστρα θα ενημερωθούν για την επιλογή τους στο τέλος της Άνοιξης.

    [15] Παράξενα

    Ο Μπόμπιρας ξεπόρτισε Τετράχρονος Νίκι Λάουντα

    7/2/2005 10:52:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Associated Press

    Τι και αν τα ποδαράκια του δεν έφταναν το γκάζι. Ένας μικρός μόλις τεσσάρων ετών από το Μίτσιγκαν κατάφερε να βάλει μπρος το αμάξι της μαμάς του και να κάνει μία βόλτα μέχρι το βίντεο κλαμπ, διανύοντας σχεδόν μισό χιλιόμετρο. Λίγο η κατηφόρα, λίγο τα προφορικά μαθήματα που του είχε κάνει η μαμά πάνω στο τιμόνι, ο μικρός κατάφερε να οδηγήσει το αυτοκίνητο τετρακόσια μέτρα πιο κάτω και να φθάσει στην πόρτα του βίντεο κλαμπ. (και όλα αυτά μέσα στη νύχτα). Στη συνέχεια και δίχως να κατέβει στο μαγαζί για να νοικιάσει κάποιο DVD αποφάσισε να πάει σπίτι, βάζοντας, άγνωστο πως και όπισθεν! Έντρομος ένας αστυνομικός προσπάθησε να σταματήσει το όχημα που νόμιζε ότι πήγαινε πέρα δώθε δίχως οδηγό. Έμεινε άναυδος όταν πηγαίνοντας δίπλα στο ΙΧ είδε ότι στη θέση του οδηγού καθόταν ένα νήπιο. Εναντίον του μικρού Νίκι Λάουντα και της μητέρας του δεν θα ασκηθούν κατηγορίες. Αν και, η μαμά έχει ευθύνες τόσο για τα "ιδιαίτερα" του κανακάρη της, όσο και για τις βόλτες του, μέσα στη νύχτα.

    [16] Μπάσκετ

    Με καλή ψυχολογία στη Λιθουανία

    7/2/2005 9:07:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με τη ψυχολογία στο ζενίθ, μετά την επιβλητική νίκη που σημείωσε το βράδυ του Σαββάτου στο Αλεξάνδρειο επί του... αιωνίου αντιπάλου του ΠΑΟΚ, θα παραταχθεί αύριο απέναντι στη Λιέτουβος Ρίτας, ο Άρης. Τη δυσκολία της αποστολής απέναντι στους Λιθουανούς αναγνωρίζουν οι "κίτρινοι", χωρίς να στέκονται στο μικρό προβάδισμα των δυο πόντων που έχουν (77-75), από τη πρώτη αναμέτρηση στο Αλεξάνδρειο. "Η διαφορά των δύο πόντων από τη νίκη που έχουμε από το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ μικρή για να αισθανόμαστε ήσυχοι. Χρειάζεται να παίξουμε με προσοχή, σαν να παίζουμε ουσιαστικά για πρώτη φορά με τη Λιέτουβος, για να φτάσουμε στο στόχο μας. Την πρόκριση στην επόμενη φάση του ULEB Cup", προειδοποιεί ο Τσαρλς Μπάρτον. Ο Αμερικάνος τεχνικός για την αυριανή αναμέτρηση μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του συμπεριλαμβανομένου και του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ο τραυματισμός που υπέστη ο οποίος στον αγώνα του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ δεν ήταν σοβαρός.

    [17] Μπάσκετ

    Όλα με όλα με την Λάρισα

    7/2/2005 8:53:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στην επικείμενη -επίσης- κρίσιμη αναμέτρηση με την Ολύμπια στη Λάρισα στρέφουν πλέον την προσοχή τους στην Κυψέλη. Η ήττα από τον Πανιώνιο όσο και αν απογοήτευσε τους παίκτες του Πανελληνίου, ανήκει πλέον στο παρελθόν και όλοι στον σύλλογο των "Ολυμπιονικών", ξέρουν ότι η νίκη απέναντι στην ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή αποτελεί μονόδρομο, αν θέλουν να διατηρήσουν τις όποιες ελπίδες τους για παραμονή στην Α1. Η προετοιμασία της ομάδας του Κώστα Πετρόπουλου ξεκίνησε σήμερα, και από αυτήν απουσίαζε και πάλι ο Γκάρι Τρεντ που ταλαιπωρείται εδώ και δυο εβδομάδες από πρόβλημα με τη μέση.

    Περιμένει τον Τρεντ

    Ο Κώστας Πετρόπουλος πάντως θα περιμένει τον Αμερικανό μέχρι την τελευταία στιγμή. "Το παιχνίδι στη Λάρισα είναι οριακό για το μέλλον. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας κι ελπίζω να έχουμε κοντά μας και τον Τρεντ. Ο Αμερικανός μεταμορφώνει κυριολεκτικά την εικόνα της ομάδας, είναι θεμέλιος λίθος μέσα στο καλάθι και η εντύπωση που αποκομίζει κανείς, όταν βλέπει την ομάδα μας χωρίς εκείνον, είναι εντελώς λανθασμένη", δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός.

    Ο "Νουρέγιεφ" θα γνωρίζει αύριο την εξέλιξη της αποθεραπείας του και το κατά πόσον θα μπορεί να τον υπολογίζει για τον αγώνα της Κυριακής με την Ολύμπια στη Λάρισα. Ο τεχνικός του Πανελληνίου θα έχει απευθείας επαφή με τον ορθοπεδικό κ. Πισκοπάκη, καθώς τα περιθώρια αναμονής του παίκτη είναι σχεδόν ανύπαρκτα και ο Κώστας Πετρόπουλος επιθυμεί να γνωρίζει ξεκάθαρα αν μπορεί να τον υπολογίζει.

    [18] Κοινωνία

    Άνθρωπος με" χίλια" πρόσωπα και σκοτεινή δράση Ο "σκοτεινός" κ. Βαβύλης

    7/2/2005 8:39:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε κεντρικό πρόσωπο της επικαιρότητας, αναδεικνύεται ο Απόστολος Βαβύλης, ο άνθρωπος για τον οποίο, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο τότε Μητροπολίτης Δημητριάδος, είχε δώσει συστατική επιστολή , η οποία χρησιμοποιήθηκε ως ελαφρυντικό σε δίκη που είχε γίνει σε βάρος του για υπόθεση ναρκωτικών. Στην επιστολή του, ο Δημητριάδος, πληροφορούσε την έδρα ότι ο νέος άνθρωπος που είχαν μπροστά τους ήταν εξαιρετικό παιδί, από πολύ καλή οικογένεια και ήταν ένας νέος που τιμούσε την πόλη του χάρη στις αθλητικές του διακρίσεις (υπήρξε πρωταθλητής ποδηλασίας).

    Κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών

    Η συστατική επιστολή δόθηκε από τον τότε Δημητριάδος τον Ιανουάριο του 1987.

    Ένα χρόνο αργότερα, ο Απόστολος Βαβύλης συνελήφθη για εμπόριο ναρκωτικών.

    Στη δίκη , το 1991, ο Βαβύλης καταδικάζεται σε κάθειρξη 13 χρόνων για εισαγωγή μεταφορά και κατοχή 1485 γραμμαρίων ηρωίνης.

    Η εκτέλεση της ποινής του ανεστάλη για 15 χρόνια.

    Στη δικογραφία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Απογευματινή", υπήρχε η συστατική επιστολή του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, η οποία αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό στοιχείο.

    Ελεύθερος με αναστολή συλλαμβάνεται και πάλι το 1992 με μικροποσότητα ηρωίνης. Από τότε χάνονται τα ίχνη του και στο Βόλο συζητούν ότι διέφυγε στο εξωτερικό.

    Η Ιντερπόλ τον καταζητεί για πληθώρα υποθέσεων ανάμεσα τους και για διακίνηση ναρκωτικών στις φυλακές του Βόλου.

    Στα Ιεροσόλυμα "βαφτίστηκε" Απόστολος Φωκάς

    Επανεμφανίζεται όμως το 2001 στα Ιεροσόλυμα, με το όνομα "Απόστολος Φωκάς", όπως προκύπτει από αστυνομικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

    Ο "Απόστολος Φωκάς" έφθασε στα Ιεροσόλυμα με πλαστό διαβατήριο και συνοδευόταν από τον αρχιμανδρίτη Νικόδημο Φαρμάκη και έναν αξιωματούχο της Δίωξης ναρκωτικών που είχε αποστρατευθεί επειδή ενεχόταν σε πλαστογράφηση διαβατηρίων.

    Ο Φωκάς έμεινε στα Ιεροσόλυμα, για λιγότερο από τρεις μήνες, επιδεικνύοντας μάλιστα συστατική επιστολή, την οποία ο ίδιος έλεγε ότι είχε συντάξει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και στην οποία αναφερόταν ότι πήγε εκεί για να παράσχει υπηρεσίες στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

    Η ταύτιση του Βαβύλη με το πρόσωπο που έφερε διαβατήριο ως Φωκάς, έγινε από την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου εγκλήματος όταν κάποιοι από τα Ιεροσόλυμα ζήτησαν πληροφορίες για το ποιόν του.

    Έτσι, περίπου τρεις μήνες μετά εκδιώχθηκε από το Πατριαρχείο αφού είχε προλάβει να υπογράψει ένα Δελτίο Τύπου.

    Έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο "Απόστολος Φωκάς" ή " Απόστολος Βαβύλης" εθεάθη πρόσφατα σε μοναστήρι της Αττικής φορώντας ράσα και δηλώνοντας ότι είναι ο μοναχός Ραφαήλ .

    Η Αρχιεπισκοπή απαντά

    Κύκλοι της Αρχιεπισκοπής δηλώνουν ότι δεν υπάρχει καμία σχέση του κυρίου Χριστόδουλου με τον Απόστολο Βαβύλη, ή όπως αλλιώς έχει εμφανιστεί.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 7 February 2005 - 21:56:14 UTC