Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποκαλύψεων συνέχεια...
  • [02] Και προμηθευτής Δημοσίου ο Βαβύλης
  • [03] Εκτόνωση της κρίσης επιζητεί ο Χριστόδουλος
  • [04] Ήξεραν για την 11η Σεπτεμβρίου
  • [05] Κατατέθηκε το ν/σ του Υπ. Δικαιοσύνης
  • [06] "Πέρασε" το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο
  • [07] Παντρεύονται Κάρολος-Καμίλα
  • [08] Βρέθηκαν απανθρακωμένα πτώματα
  • [09] Σε απεργία η ΟΤΟΕ τη Δευτέρα
  • [10] Επερώτηση βουλευτών ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία
  • [11] Προτείνει διακοπή η ΕΟΚ
  • [12] Χάλασε για τους δύο στον Ιωνικό
  • [13] Σάντος: "Είμαστε σε καλό δρόμο"
  • [14] Γκαγκάτσης: "Είχα άγχος"
  • [15] Δικαίωση της Ελλάδας
  • [16] Όλοι στο γήπεδο
  • [17] Και πάλι Μόντρεαλ
  • [18] Νέοι προπονητές στο ταεκβοντο
  • [19] Πρόστιμο σε Ολυμπιακό και Πανιώνιο
  • [20] Χωρίς τρένα σήμερα
  • [21] Αποκλεισμός στον Χόιτσερ

    [01] Κοινωνία

    Μητροπολίτης ιδιοκτήτης αντρικού πορνείου Αποκαλύψεων συνέχεια...

    10/2/2005 12:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/2/2005 6:39:12 μμ)

    Χιονοστιβάδα θυμίζουν πλέον οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για επίορκους κληρικούς, που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας ταλανίζοντας το χώρο της ελλαδικής Εκκλησίας. Οι νέες καταγγελίες έγιναν δια στόματος του γ.γ. του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας Ευστάθιου Κολλά, ο οποίος μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 αποκάλυψε ότι είχε ενημερώσει τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, χωρίς όμως να τον ακούσει, ότι ένας υποψήφιος μητροπολίτης διατηρούσε πορνείο ανδρών. "Είναι ελάχιστοι, όσοι δημιουργούν προβλήματα στην Εκκλησία και είναι αυτοί, που μπήκαν στην Εκκλησία για να κρύψουν με τα ράσα τους τις βρωμιές τους και τις κοιλιές τους", δήλωσε ο πατήρ Κολλάς και συμπλήρωσε, "ανησυχώ ποιοι θα είναι αυτοί, που θα αναλάβουν την κάθαρση. Ποιοι διαθέτουν καθαρά χέρια για να κάνουν κάτι τέτοιο. Από τους αρχιερείς δεν περιμένω τίποτα. Πρέπει να συγκροτηθεί ένα εκκλησιαστικό δικαστήριο από επισκόπους, έγγαμους ιερείς και πιστούς".

    Μέχρι Κύπρο η "χάρη" του Γιοσάκη

    Στο μεταξύ, εκτεταμένες "διασυνδέσεις" στην Κύπρο φέρεται να έχει ο προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, που βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας "Πολίτης". Όπως αναφέρεται ο Γιοσάκης ήταν προστατευόμενος του πρώην μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου και διέμενε στην Κύπρο για τρία χρόνια, εργαζόμενος ως "ιεροκήρυκας".

    Στο μεταξύ την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας στα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να ζητήσει ο αρχιεπίσκοπος, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που συγκλονίζουν τους κόλπους της Εκκλησίας, ενώ συνεχίζει τις επαφές του με τους μητροπολίτες σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης.

    Εξελίξεις στην υπόθεση Βαβύλη

    Νέα στοιχεία για τις διασυνδέσεις του καταζητούμενου Απόστολου Βαβύλη με ιερωμένους είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Όπως προκύπτει από έγγραφο, που αποκάλυψε ο δημοσιογράφος της ΝΕΤ 105,8 Νίκος Γαραντζιώτης ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είχε στείλει τον Βαβύλη στη Μονή Γρηγορίου, στο Άγιο Όρος το 1998.

    Μάλιστα, το γεγονός επιβεβαίωσε και ο ηγούμενος της μονής, αρχιμανδρίτης Γεώργιος, ο οποίος μιλώντας στο σταθμό δήλωσε, ότι ο κ Χριστόδουλος, πράγματι επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του προκειμένου να του ζητήσει να δεχτεί τον Βαβύλη στο μοναστήρι.

    Από την πλευρά της, και η Αρχιεπισκοπή με ανακοίνωση της επιβεβαίωσε το νέο αυτό στοιχείο επισημαίνοντας, ότι εξαιτίας των πολύ καλών σχέσεων, που είχε και συνεχίζει να διατηρεί ο Αρχιεπίσκοπος με την οικογένεια του Βαβύλη έστειλε το γιο τους για πνευματική στήριξη και συμπαράσταση στο Άγιο Όρος, όπως κατά καιρούς πράττει και με άλλους νέους που επιθυμούν να επισκεφθούν το Άγιο Όρος.

    "Γίνεται αντιληπτό πως εκείνοι που επιχειρούν να ερμηνεύσουν αυτές του ποιμαντικού χαρακτήρα ενέργειες με κοσμικά και μόνο κριτήρια είτε αδυνατούν να ερμηνεύσουν το περιεχόμενό τους είτε σκοπίμως το παρερμηνεύουν", καταλήγει η ανακοίνωση .

    Στο μεταξύ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για όλα τα δημοσιεύματα που αφορούν τον Απόστολο Βαβύλη.

    Η Εισαγγελέας Ελένη Σωτηροπούλου καλείται να εξακριβώσει πώς ενώ σωρεία ενταλμάτων εκκρεμούσαν και εκκρεμούν εις βάρος του Βαβύλη, ο ίδιος είχε δοσοληψίες με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

    Επίσης, θα ερευνηθεί αν στις πλαστογραφίες εμπλέκονται αστυνομικά όργανα, νομαρχίες και άλλες υπηρεσίες, καθώς και το πώς έμπαινε και έβγαινε στη χώρα, την ώρα, που εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης εις βάρος του.

    Αναφερόμενος με δηλώσεις του στο θέμα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος τόνισε, ότι "όλες οι αρχές έχουν εντολή από την ελληνική πολιτεία να κάνουν το καθήκον τους".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Και προμηθευτής Δημοσίου ο Βαβύλης

    Εκτόνωση της κρίσης επιζητεί ο Χριστόδουλος

    [02] Κοινωνία

    Και διατηρούσε κατάστημα όπλων πίσω από τη ΓΑΔΑ Και προμηθευτής Δημοσίου ο Βαβύλης

    9/2/2005 4:11:00 μμ

    Συντάκτης:

    Νέες αποκαλύψεις για τη σκοτεινή δράση του Απόστολου Βαβύλη, βλέπουν το φως της δημοσιότητας και συγκλονίζουν το πανελλήνιο. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία ο άνθρωπος φάντασμα, αν και καταζητούμενος από την Ιντερπόλ, είχε ανενόχλητος πλούσια επαγγελματική δραστηριότητα , φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να προμηθεύει με θωρακισμένα οχήματα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου! Παράλληλα φέρεται να εκπροσώπησε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στη διαθρησκευτική συνάντηση στην Ασίζη το 2002 ως μοναχός με το όνομα Ραφαήλ Απόστολος Αναγνωστάκης. Στο μεταξύ, στις 14 Απριλίου ο Βαβύλης θα δικαστεί από το τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών για πλαστογραφία και υφαρπαγή πλαστού εγγράφου. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται δύο ακόμη άτομα.

    "Οι υπηρεσίες" του για το Πατριαρχείο

    Όπως αποκάλυψε ο απεσταλμένος της ΝΕΤ στην Ιερουσαλήμ Πάνος Χαρίτος, τον Φεβρουάριο του 2004, σε εκδίκαση προσφυγής κατά της αναγνώρισης της εκλογής Ειρηναίου, παρουσιάζεται ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ, ένορκη βεβαίωση του Βαβύλη στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι μέχρι το 2001, οπότε και πήγε να υποστηρίξει τον κ. Ειρηναίο στην προεκλογική του καμπάνια εργάστηκε ως σύμβουλος στρατηγικού μάρκετινγκ σε ελληνικές και αλλοδαπές εταιρείες στους τομείς ασφάλειας, της διαχείρισης κινδύνου και εξοπλισμών.

    Έτσι ενώ το 2001 είχε πάει στα Ιεροσόλυμα για να στηρίξει τον Ειρηναίο, το Φεβρουάριο του 2004 αλλάζει στρατόπεδο και καταθέτει εναντίον.

    Ζητά μάλιστα από τους Ισραηλινούς ασυλία για να καταθέσει τα όσα παράνομα διέπραξε στο έδαφος του Ισραήλ, κατ εντολήν όπως λέει του Πατριάρχη Ειρηναίου προκειμένου να δυσφημίσει τους αντιπάλους του στη διεκδίκηση του θρόνου.

    Στο ενδιάμεσο ο Βαβύλης φαίνεται πως κινούταν χρησιμοποιώντας κι άλλο διαβατήριο, το οποίο είχε βγάλει με το όνομα Απόστολος Αναγνωστάκης. Συγκεκριμένα, με αυτό το διαβατήριο και ως μοναχός Ραφαήλ Απόστολος Αναγνωστάκης έφτασε στην Ασίζη μαζί με τον αρχιμανδρίτη Νικόδημο Φαρμάκη και παρουσιάστηκαν ως επίσημοι απεσταλμένοι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για τη διαθρησκευτική συνάντηση.

    Ωστόσο, όταν ζητήθηκαν περισσότερα στοιχεία για τους δυο απεσταλμένους το Πατριαρχείο απάντησε, ότι δεν υπήρχε καμιά επίσημη αποστολή εκ μέρους του.

    Το 2001, η Ιντερπόλ Ελλάδας απέστειλε ειδικό αίτημα προς την Ιντερπόλ του Ισραήλ όταν οι ελληνικές Αρχές εντόπισαν τον Βαβύλη να εκδίδει (το 2000) το πλαστό διαβατήριο, με εμπλοκή στην υπόθεση αυτή και του απόστρατου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας, Ιωάννη Τριανταφυλλάκη.

    Στο αίτημα της ελληνικής Ιντερπόλ υπήρχαν πληροφορίες για την παρουσία του καταζητούμενου στο ξενοδοχείο Κινγκ Νταβίντ στο Ισραήλ. Το Σεπτέμβριο του 2001, η ισραηλινή Ιντερπόλ απαντά δίνοντας ασαφείς πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο εντοπίστηκε κάποιος "Παύλος" αγνώστων λοιπών στοιχείων ως μέλος ομάδας ορθόδοξων προσκυνητών.

    Για τις Αρχές του Ισραήλ, η υπόθεση Βαβύλη έκλεισε με την απάντηση αυτή, ενώ σημειώνεται ότι το 2001, ο Βαβύλης εμφανίστηκε σε τηλεοπτικά πλάνα να συνοδεύει την πομπή ενθρόνισης του Πατριάρχη Ειρηναίου στα Ιεροσόλυμα.

    Περίπου 10 μήνες μετά, όταν έληξε το διαβατήριό του ως Απόστολος Αναγνωστάκης, φαίνεται πως επισκέφθηκε τον εκπρόσωπο του Βατικανού στα Ιεροσόλυμα ως μοναχός Φωκάς και ζήτησε να του παραχωρηθεί ένα laisser-passer, έγγραφο που θα του επέτρεπε την ελεύθερη μετακίνησή του.

    Ο εκπρόσωπος ζήτησε περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με την ταυτότητα του από τον ίδιο και το Πατριαρχείο, καθώς, όμως, δε δόθηκαν δεν του παραχωρήθηκε το laisser-passer.

    Κατηγορηματικά διαψεύδει το Πατριαρχείο

    Από την πλευρά του το Πατριαρχείο εξέδωσε ανακοίνωση στην εκφράζει τη βαθειά θλίψη και τον αποτροπιασμό του για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, ενώ επισημαίνεται, ότι όσα λέγονται για τον κ Ειρηναίο είναι ψεύδη.

    Επίσης γίνεται λόγος για ενορχηστρωμένη επίθεση προς το Πατριαρχείο η οποία κατευθύνεται από συγκεκριμένα κέντρα εντός και εκτός των τειχών της Ιερουσαλήμ.

    "Όλες οι ενέργειες και οι προσπάθειες αυτών αποσκοπούν στο να αμαυρώσουν και να κηλιδώσουν το έργο του Πατριαρχείου και να μειώσουν την προσωπικότητα του Πατριάρχου", τονίζεται χαρακτηριστικά στο κείμενο.

    Προμήθευε Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Υπ. Δημόσιας Τάξης

    Σε ό,τι αφορά τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, από την ένορκη βεβαίωση που έδωσε στη συμβολαιογράφο Αθηνών Μαριάνθη Καραπιπέρη τον Φεβρουάριο του 2004, προκύπτει ότι σε συνεργασία με εκπρόσωπο ισραηλινής εταιρείας προμήθευε τεθωρακισμένα οχήματα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξεως και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

    Αναφορικά με τις προμήθειες στο Ταχυδρομικό ταμιευτήριο, ο Απόστολος Βαβύλης, μέσω της εταιρείας Αρμαντίλο, την οποία εκπροσωπούσε εφοδίασε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με τρία θωρακισμένα τζιπ Τσερόκι το 1995 μετά από ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί.

    Ο Βαβύλης δεν φαινόταν αρχικά μεταξύ των εταιριών που είχαν υποβάλει τις προσφορές και εμφανίστηκε στη συνέχεια όταν ο διαγωνισμός για την προμήθεια των τζιπ κατοχυρώθηκε στην εταιρεία Αρμαντίλο που είχε την τεχνικά αρτιότερη και οικονομικά προσφορότερη πρόταση.

    Επιβεβαιώνεται η συνεργασία

    H συνεργασία Βαβύλη με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης επιβεβαιώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης όταν ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρης Οικονόμου αποκάλυψε, ότι ο Βαβύλης παρίστατο σε διαπραγματεύσεις του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την προμήθεια από ισραηλινή εταιρεία θωρακισμένων αυτοκινήτων και υλικού για την ΕΚΑΜ, ενώ είχαν ήδη εκδοθεί εις βάρος δύο εντάλματα σύλληψης του για εμπορία ναρκωτικών.

    Ο άνθρωπος φάντασμα ήταν αντιπρόσωπος Ισραηλινο-Φιλανδικής εταιρίας που θωράκιζε υπουργικά αυτοκίνητα στη χώρα μας. Υπάρχει μάλιστα αλληλογραφία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης με την εταιρία όπου αναφέρεται ρητώς ως αντιπρόσωπος ο Βαβύλης.

    Ως δικαιολογία για την παρουσία του στις διαπραγματεύσεις προβάλλεται το γεγονός, ότι σε προμήθειες από εταιρείες δεν ελέγχονται τα φυσικά πρόσωπα που τις εκπροσωπούν.

    Είχε και κατάστημα όπλων

    Εκτός των άλλων διατηρούσε και κατάστημα όπλων, στην οδό Δημητσάνας 16 πίσω από τη ΓΑΔΑ (!) και προμήθευε την ελληνική βιομηχανία όπλων με αλεξίσφαιρα γιλέκα τα οποία αγόραζε στη συνέχεια η Ελληνική αστυνομία.

    [03] Κοινωνία

    Θα ζητήσει την έκτακτη σύγκλιση της Ιεραρχίας Εκτόνωση της κρίσης επιζητεί ο Χριστόδουλος

    9/2/2005 10:46:00 πμ

    Συντάκτης:

    Κύκλο επαφών με Ιεράρχες ξεκίνησε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος σε μια προσπάθεια να ρίξει του τόνους της αντιπαράθεσης, καθώς συγκλονίζουν οι συνεχείς αποκαλύψεις για οικονομικά και άλλα σκάνδαλα Ιεραρχών. Ήδη συναντήθηκε το πρωί με τους μητροπολίτες Θηβών Ιερώνυμο, Ναυπάκτου Ιερόθεο και τον επίσκοπο Ελασσώνος Βασίλειο ενώ την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο. Σε όλους έκανε λόγο για ενότητα λόγω της κρισιμότητας των στιγμών. Ο μητροπολίτης Θηβών, έτερος διεκδικητής του αρχιεπισκόπου θρόνου το 1998, δήλωσε πρόθυμος για συμφιλίωση, όμως, φέρεται να ζήτησε να αποκαταστηθεί από την Σύνοδο για τις καταγγελίες, που το αποδόθηκαν για κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων και δικαιώθηκε με βουλεύματα. Εξάλλου ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αναμένεται να ζητήσει από τη ΔΙΣ την έκτακτη σύγκληση τη Ιεραρχίας στα τέλη Φεβρουαρίου καθώς πληθαίνουν πλέον οι φωνές, που ζητούν να αναλάβει τη διαχείριση της σοβαρής αυτής κρίσης το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο της Εκκλησίας. Στο μεταξύ θλιβερή χαρακτηρίζουν την εικόνα, που παρουσιάζει η Εκκλησία της Ελλάδος, κύκλοι του Φαναρίου.

    Ανοίγει ο κύκλος των συναντήσεων

    Εξάλλου αντιδράσεις στους κόλπους της Ιεραρχίας αλλά και των κληρικών έχει προκαλέσει η απόφαση της Ιεράς Συνόδου να απαγορεύσει τις δηλώσεις ιερωμένων στα ΜΜΕ χωρίς έγγραφη άδεια. Για φίμωση της ελεύθερης έκφρασης και έκδοση πιστοποιητικών χρηστοήθειας για εμπόρους ναρκωτικών, κατηγόρησε τον αρχιεπίσκοπο ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος.

    "Είχαμε προειδοποιήσει και την Ιερά Σύνοδο και τον αρχιεπίσκοπο να μην κουκουλώνει τα διάφορα επεισόδια, που προέκυπταν. Τώρα πληρώνουμε τα σπασμένα", είπε στη ΝΕΤ 105,8 ο γ.γ. του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, πατήρ Ευστάθιος Κολλάς.

    "Τα φαινόμενα αυτά θλίβουν όλους τους Έλληνες πολίτες και την Κυβέρνηση", επανέλαβε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος αναφερόμενος στα όσα καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με την Εκκλησία ενώ υπογράμμισε, πως δεν τίθεται θέμα για την κυβέρνηση χωρισμού Εκκλησίας Κράτους

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Και προμηθευτής Δημοσίου ο Βαβύλης

    Προφυλακίστηκε ο Αρχιμανδρίτης Γιοσάκης

    Ο "σκοτεινός" κ. Βαβύλης

    [04] Κόσμος

    Αναφορά καίει την Υπ Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Ήξεραν για την 11η Σεπτεμβρίου

    10/2/2005 4:38:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: New York Times

    Αποκαλυπτικά στοιχεία, που αποδεικνύουν, ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) είχε προειδοποιηθεί, ότι η Aλ Κάιντα προετοίμαζε μεγάλη τρομοκρατική επίθεση εναντίον της χώρας δημοσιεύουν οι New York Times. Η εφημερίδα φέρνει στο φως μια μέχρι πρότινος απόρρητη επιστολή της επιτροπής, που ασχολούταν με τον επιμερισμό των ευθυνών για την 11η Σεπτεμβρίου. Στην τελευταία επισημαίνεται, ότι η FAA είχε λάβει από τις διευθύνσεις ασφαλείας της 52 επιστολές, που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο αεροπειρατείας ή επίθεσης αυτοκτονίας. Ωστόσο η αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, όπως επισημαίνεται στο έγγραφο, "παρέμενε καθησυχασμένη μέσα σε μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας και απέφευγε να επιτείνει προληπτικά τα μέτρα ασφαλείας".

    Ήταν για πέντε μήνες στο ντουλάπι

    Η επιτροπή επικρίνει την FAA γιατί δεν έλαβε την απαιτούμενη δράση, που ενδεχομένως θα είχε βοηθήσει στην αποφυγή του πολύνεκρου τρομοκρατικού χτυπήματος στους δίδυμους πύργους.

    Όπως φαίνεται από το περιεχόμενο της αναφορά οι υπεύθυνοι ενδιαφέρονταν περισσότερο για την αποσυμφόρηση των αερογραμμών και τη μείωση των καθυστερήσεων και λιγότερο για την αντιμετώπιση μιας διαφαινόμενης τρομοκρατικής απειλής.

    Αντίθετα, η Υπηρεσία ανησυχούσε ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο αεροπειρατειών στο εξωτερικό.

    Η εκπρόσωπος της FAA, Λόρα Μπράουν αρνήθηκε τις κατηγορίες, που αποδίδονται στην Υπηρεσία και τόνισε, ότι είχαν ληφθεί αυξημένα μέτρα, όπως η εγκατάσταση επιπρόσθετων ηλεκτρονικών μηχανημάτων ανίχνευσης εκρηκτικών μηχανισμών στα αεροδρόμια της χώρας.

    "Είχαμε πολλές πληροφορίες για απειλές, αλλά δεν είχαμε συγκεκριμένες πληροφορίες για τα μέσα και τις μεθόδους, που θα μας επέτρεπαν να λάβουμε μέτρα", επεσήμανε.

    Η αναφορά, που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο δεν δημοσιεύθηκε παρά μόνο πριν από δυο εβδομάδες, καθώς είχε μπλοκαριστεί από τη διοίκηση Μπους για πέντε μήνες. Ωστόσο, στην αναφορά δεν επιρρίπτονται ευθύνες στην αμερικανική κυβέρνηση, η οποία, όπως σημειώνεται δεν είχε σαφείς προειδοποιήσεις για την εκδήλωση τρομοκρατικής επίθεσης στο εσωτερικό της χώρας.

    [05] Κοινωνία

    Αυστηρές ποινές για ψευδορκία και χρηματισμό Κατατέθηκε το ν/σ του Υπ. Δικαιοσύνης

    10/2/2005 1:47:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αυστηρές ποινές για τους δικαστές που χρηματίζονται, αλλά και για εγκλήματα ψευδορκίας προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει αυστηρότερες ποινές για εγκλήματα ψευδορκίας, ποινή κάθειρξης μέχρι 10 ετών καθώς και χρηματική ποινή από 100.000 έως 1.000.000 ευρώ σε δικαστές που δέχονται δώρα ή άλλα ωφελήματα, ενώ ποινή κάθειρξης μέχρι 10 ετών αντιμετωπίζει και όποιος επιχειρήσει δωροδοκία. Επίσης, επανακαθορίζεται η διαδικασία κλήρωσης των ποινικών δικαστηρίων, δεν επιτρέπεται η αντικατάσταση δικαστή ή εισαγγελέα, ενώ δικαστές σε βάρος των οποίων έχει διαταχθεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση δύναται να τεθούν προσωρινά εκτός υπηρεσίας. Ακόμη, εισάγεται ο θεσμός του επόπτη ανακριτών για τα πρωτοδικεία Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα πρέπει να είναι εφέτης. Μετά την πάροδο 8 μηνών από τη συζήτηση πολιτικής υπόθεσης εάν ο δικαστής δεν την έχει διεκπεραιώσει του αφαιρείται η δικογραφία. Τα ασφαλιστικά μέτρα πρέπει να προσδιορίζονται για συζήτηση εντός 15 ημερών. Τέλος, οι δηλώσεις πόθεν έσχες των δικαστικών λειτουργών και εισαγγελέων θα ελέγχονται από πενταμελή επιτροπή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ραγδαίες εξελίξεις στο δικαστικό σκάνδαλο

    [06] Πολιτική

    "Πέρασε" το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο

    10/2/2005 6:20:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Το δρόμο για το Εθνικό Τυπογραφείο έχει πάρει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις προσλήψεις στο δημόσιο, το οποίο ψηφίστηκε από τη Βουλή. Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, προχώρησε σε επιμέρους τροποποιήσεις, σύμφωνα με τις οποίες δε θα αποκλείεται από την περαιτέρω διαδικασία υποψήφιος, που κρίθηκε αρνητικά στη συνέντευξη. Επίσης, τα μέλη της Επιτροπής, που διενεργεί τη συνέντευξη θα ορίζονται από το ΑΣΕΠ. Ο κ. Παυλόπουλος, έκανε δεκτή τροπολογία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΚΕ και του Συνασπισμού με την οποία μονιμοποιούνται εργαζόμενοι στον δήμο Λάρισας, που είχαν πάνω από 10 έτη προϋπηρεσία. Στο μεταξύ, χθες Κυβέρνηση και αξιωματική διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη Βουλή, με αφορμή την προφορική συνέντευξη. Μάλιστα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποχώρησαν από το Κοινοβούλιο, όταν απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας, που ήγειρε επί του νομοσχεδίου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διασταύρωσαν τα ...ξίφη στη Βουλή

    [07] Κόσμος

    Στις 8 Απριλίου, σύμφωνα με πληροφορίες Παντρεύονται Κάρολος-Καμίλα

    10/2/2005 11:53:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/2/2005 1:43:38 μμ)

    Συντάκτης:

    Μια απρόσμενη αναγγελία γάμου έγινε το πρωί της Πέμπτης. Από το γραφείο του πρίγκιπα Καρόλου ανακοινώθηκε ότι ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου θα παντρευτεί την επί 30ετίας σύντροφό του, Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς. Αν και δεν υπάρχει καμία περαιτέρω επίσημη ενημέρωση σχετικά με την ημερομηνία του γάμου, ωστόσο, πληροφορίες θέλουν ως πιο πιθανή ημερομηνία την 8η Απριλίου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από το Παλάτι και τη βρετανική κυβέρνηση, όμως ο ηγέτης των Συντηρητικών, Μάικλ Χάουαρντ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την είδηση. Η πολύχρονη σχέση του πρίγκιπα της Ουαλίας και διαδόχου του βρετανικού θρόνου με την Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς αποτελεί ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα για τη βρετανική κοινωνία καθώς η Καμίλα είναι διαζευγμένη και ο σύζυγός της βρίσκεται εν ζωή.

    Αντιδράσεις από τους Αγγλικανούς

    Το γεγονός αυτό προκαλεί την έντονη αντίδραση ορισμένων Αγγλικανών που αντιτίθενται στον γάμο των διαζευγμένων καθώς, όταν ο πρίγκιπας Κάρολος ανέβει στο θρόνο, θα τεθεί και επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας.

    Παρά τις αντιδράσεις, η επίσημη Εκκλησία δηλώνει ουδέτερη για το θέμα, αν και ο πρώην Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι είχε πρόσφατα παροτρύνει το ζευγάρι να παντρευτεί.

    Ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο Κάρολος και η Καμίλα θα παρακολουθούν πολύ στενά τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης για να αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις του. Ζήτημα, επίσης, έχει δημιουργηθεί και σχετικά με το ποιον τίτλο θα λάβει η Καμίλα μετά το γάμο της.

    Πληροφορίες θέλουν την Καμίλα να της απονέμεται ο τίτλος της Δούκισσας της Κορνουάλης, όμως, μια τέτοια εξέλιξη θα απαιτούσε αλλαγή στους νόμους. Κανονικά, στη σύζυγος του διαδόχου του βρετανικού θρόνου απονέμεται ο τίτλος της Πριγκίπισσας της Ουαλίας και κατόπιν της Βασίλισσας.

    Τι λέει η κοινή γνώμη

    Η σημερινή αναγγελία του γάμου έρχεται ως αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης και προσεκτικής προσπάθειας του Καρόλου να κάνει αποδεκτή τη σύντροφό του στη βρετανική κοινή γνώμη. Δεν ήταν λίγες οι φορές που το ζευγάρι είχε κάνει κοινές δημόσιες εμφανίσεις, ιδίως μετά το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, το 1997.

    Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διεξήχθη το περασμένο έτος για το θέμα του γάμου του Καρόλου και της Καμίλα, περισσότεροι Βρετανοί (32%) είχαν εμφανιστεί θετικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, έναντι ενός 29% που δήλωσε αντίθετο.

    Ωστόσο, η πλειοψηφία (38%) δήλωσε ότι δεν την ενδιαφέρει το θέμα, ενώ ένα 2% είχε πει ότι δεν έχει γνώμη.

    [08] Ιράκ

    Τους έκαψαν μέσα στα οχήματά τους Βρέθηκαν απανθρακωμένα πτώματα

    10/2/2005 12:15:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο

    Τα απανθρακωμένα πτώματα τουλάχιστον 20 Ιρακινών, οι οποίοι συνόδευαν φορτία με ζάχαρη για το υπουργείο Εμπορίου, βρέθηκαν την Πέμπτη μέσα στα οχήματά τους, 60 χλμ. νότια της Βαγδάτης, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία. "Το πρωί, αστυνομική περίπολος που βρισκόταν στην περιοχή Σουουαϊράχ εντόπισε 20 καμένα οχήματα που μετέφεραν ζάχαρη στη Βαγδάτη", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο οποίος δεν κατονομάζεται. "Δύο αστυνομικοί και δύο στρατιώτες που συνόδευαν τα οχήματα, βρέθηκαν επίσης νεκροί", πρόσθεσε. "Τα πτώματα ήταν σε κατάσταση αποσύνθεσης μέσα στα οχήματα, που σημαίνει ότι η επίθεση σημειώθηκε τουλάχιστον πριν από δύο ημέρες", τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    [09] Οικονομία

    Αποχώρησε από την τριμερή επιτροπή Σε απεργία η ΟΤΟΕ τη Δευτέρα

    10/2/2005 6:52:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά η ΟΤΟΕ τη Δευτέρα, μετά την απόφαση που έλαβε να αποχωρήσει από την τριμερή επιτροπή διαλόγου για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων. Επίσης, αποφάσισε να συγκαλέσει την ερχόμενη Τρίτη εκτάκτως το γενικό της συμβούλιο για να εξετάσει τις όποιες προοπτικές του διαλόγου για το ασφαλιστικό. Η ΟΤΟΕ αποφάσισε να αποχωρήσει για το λόγο ότι στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της τριμερούς επιτροπής το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε πρόταση, η οποία οδηγεί σε εναρμόνιση του ασφαλιστικού καθεστώτος των τραπεζοϋπαλλήλων με αυτό του ΙΚΑ μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και θα σημάνει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξεων. Οι συνδικαλιστές δηλώνουν ότι για να επιστρέψουν στο διάλογο με την κυβέρνηση και τους τραπεζίτες, θεωρεί ως προϋπόθεση να αποσυρθεί η πρόταση του υπουργείου Οικονομίας και να κατατεθεί κοινή και επεξεργασμένη πρόταση των τραπεζών. Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δημήτρης Τσουκαλάς δήλωσε ότι η πρόταση του υπουργείου "ξεθεμελιώνει" το νόμο Ρέππα και κάλεσε την κυβέρνηση να εξετάσει σοβαρά τις προτάσεις της Ομοσπονδίας.

    Δεν θα υποκατασταθούν οι συντάξεις ξεκαθαρίζει το Υπ. Απασχόλησης

    Στο μεταξύ σήμερα, ο υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος κατά τη συζήτηση της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης τόνισε ότι η πρόταση του υπουργείου Οικονομίας δεν ήταν σε γνώση του υπουργείου Απασχόλησης. Παράλληλα, χαρακτήρισε την πρόταση αυτή ως εργαλείο διαλόγου που μπορεί να αποσυρθεί και σημείωσε ότι το υπουργείο Απασχόλησης δεν έχει σκέψεις που οδηγούν σε υποκατάσταση της κύριας ή της επικουρικής σύνταξης από επαγγελματικά ταμεία.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση ανοίγει δια των τραπεζών γενικότερο θέμα ασφαλιστικού, σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα δεχθούν περικοπές ασφαλιστικών δικαιωμάτων και προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι, εάν επιμείνει, θα φτάσει σε σύγκρουση με τα συνδικάτα.

    [10] Οικονομία

    Προς τον Γιώργο Αλογοσκούφη Επερώτηση βουλευτών ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία

    10/2/2005 3:25:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την "κυβερνητική αδυναμία, που οδήγησε στο καθεστώς επιτήρησης της ελληνικής Οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα", καταγγέλλουν 34 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε επερώτηση που κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή, προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καλούν τον κ. Αλογοσκούφη να απαντήσει, μεταξύ άλλων, για τον εκτροχιασμό των δημοσιονομικών δεικτών, για τη δραματική μείωση των εισοδημάτων, για το ενδεχόμενο επιβολής νέων αυξήσεων, για τις παραπλανητικές προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ και του κ. Καραμανλή ότι ως Κυβέρνηση θα περιορίσει τη σπατάλη και με την εξοικονόμηση 10 δισ. ευρώ ετησίως θα ενισχύσει αφενός τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους χαμηλόμισθους και το κοινωνικό κράτος και αφετέρου θα χορηγήσει στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους μεγαλύτερες αυξήσεις από αυτές που είχε δώσει το ΠΑΣΟΚ.

    Ζητούν απαντήσεις για ΣΔΟΕ και 4ο ΚΠΣ

    Εξάλλου, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν από τον κ. Αλογοσκούφη μεταξύ άλλων να δώσει εξηγήσεις για την υποκριτική εξαγγελία της Κυβέρνησης περί κατάργησης του ΣΔΟΕ, για την μετατροπή της εξαγγελθείσας από την Κυβέρνηση ως προαιρετικής της διαδικασίας περαίωσης των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων σε υποχρεωτική, παραβιάζοντας έτσι το σχετικό νόμο που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία. Επίσης, για την απόρριψη από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. προγράμματος σταθερότητας που υπέβαλλε η Κυβέρνηση, για τη δραματική μείωση στη δημοπράτηση και εκτέλεση των δημοσίων έργων, καθώς και για τη διαπραγματευτική αδυναμία της Κυβέρνησης να εξασφαλίσει για το 4ο ΚΠΣ τους πόρους των 25 δισ. ευρώ που πρότεινε για την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Την επερώτηση υπογράφουν οι: Γιάννης Μαγκριώτης, Ανδρέας Μακρυπίδης, Γιάννος Παπαντωνίου, Θεόδωρος Πάγκαλος, Γιώργος Φλωρίδης, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Αλέξανδρος Ακριβάκης, Δημήτρης Ανδρουλάκης, Γιώργος Ανωμερίτης, Χρήστος Βερελής, Γιάννης Βλατής, Ντίνος Βρεττός, Κώστας Γείτονας, Βασίλης Γερανίδης, Γιάννης Διαμαντίδης, Ροδούλα Ζήση, Πέτρος Κατσιλιέρης, Κίμων Κουλούρης, Στάθης Κουτμερίδης, Λάζαρος Λωτίδης, Στυλιανός Ματζαπετάκης, Σταύρος Μπένος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Βάσω Παπανδρέου, Δημήτρης Πιπεργιάς, Χρήστος Πρωτόπαπας, Μανώλης Στρατάκης, Γιάννης Τσακλίδης, Ανδρέας Φούρας, Απόστολος Φωτιάδης, Νίκος Χριστοδουλάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Αναστάσιος Χωρέμης, Ευάγγελος Παπαχρήστος.

    Δηλώσεις Αντώναρου για απόκλιση οικονομικών μεγεθών

    Το μεσημέρι, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος κλήθηκε να απαντήσει για την απόκλιση που σημείωσαν ορισμένοι δείκτες της οικονομίας. Ειδικότερα, στο ερώτημα περί του ρυθμού ανάπτυξης (που κατά δήλωση του Πρωθυπουργού επρόκειτο να φτάσει το 3,9%-4%, ενώ ο κ. Αλμούνια χθες μίλησε για ρυθμό ανάπτυξης που θα πέσει κάτω από το 3,3%) και της αύξησης που σημείωσε ο πληθωρισμός, ο κ. Αντώναρος ανέφερε ότι "η αύξηση του πληθωρισμού τον Ιανουάριο (στο 4% από 3,1% τον Δεκέμβριο) οφείλεται στο γεγονός ότι οι εκπτώσεις ξεκίνησαν φέτος τον Φεβρουάριο και όχι τον Ιανουάριο - όπως είχε συμβεί πέρυσι. Πρόκειται συνεπώς, όπως είπε ο κ. Αντώναρος, για μια συγκυριακής φύσης αύξηση και σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο θα επανέλθει στο 3%. Και συμπλήρωσε "η συγκράτηση του πληθωρισμού φαίνεται και από το γεγονός ότι στα μέσα επίπεδα του περασμένου 12μηνου ο πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 3% - από 3,5% που ήταν το προηγούμενο 12μηνο".

    Ο κ. Αντώναρος επεσήμανε ακόμη ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Πρωθυπουργού αποτύπωναν τις προβλέψεις εκείνης της περιόδου, κατά την οποία όμως δεν έχει απολύτως αποσαφηνιστεί το μέγεθος της απογραφής και υπογράμμισε "αν δεχθούμε τις εκτιμήσεις Αλμούνια - που η κυβέρνηση δεν τις αποδέχεται - φυσικά θα πρέπει να δεχθούμε και μια μικρή διόρθωση προς τα κάτω".

    Σε ότι αφορά το έλλειμμα, ο κ. Αντώναρος τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωρά την "αποκατάσταση της δημοσιονομικής διαφάνειας και την ήπια προσαρμογή, με στόχο την αποφασιστική μείωση του ελλείμματος. Πρόκειται για τους πυλώνες της οικονομικής μας πολιτικής" υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι "η κυβέρνηση αποκαθιστά την αξιοπιστία της χώρας στην ΕΕ, παρά το γεγονός ότι το δημοσιονομικό πρόβλημα είναι μεγάλο και κρίσιμο".

    Ο κ. Αντώναρος ανέφερε ακόμα ότι η Κυβέρνηση θα καταθέσει -για πρώτη φορά από το 1992- το επικαιροποιημένο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης στη Βουλή, ώστε να υπάρξει αναλυτική συζήτηση ενώ σε σχετική ερώτηση παρατήρησε ότι «έχουν όλοι χρέος να συμβάλλουν να χαραχθεί ο δρόμος που θα ακολουθήσει η χώρα τα επόμενα χρόνια.

    [11] Μπάσκετ

    Προτείνει διακοπή η ΕΟΚ

    10/2/2005 7:40:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πολλά είναι το οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στην ΕΟΚ. Η δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει την οδήγησε στην απειλή της διακοπής όλων των Εθνικών Πρωταθλημάτων αν δεν λάβει έως την επόμενη Πέμπτη (17 Φεβρουαρίου) την προβλεπόμενη επιχορήγηση. Από την πλευρά της η Ομοσπονδία δεν μπορεί να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της και όλα κρέμονται από μία κλωστή.

    "Ουκ αν λάβεις"

    Η ΕΟΚ ζητάει το ποσό, που έχει συμφωνηθεί από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Ορφανό, των 900.000 ευρώ, κάτι το οποίο ακόμα δεν έχει γίνει. Παράλληλα εξηγεί πως θα έπρεπε να έχει λάβει το 20% της επιχορήγησης του 2005, κάτι που δεν έχει συμβεί μετά το πέρας του πρώτου μήνα του έτους, όπως προβλέπεται.

    Αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι η αδυναμία της Ομοσπονδίας να είναι συνεπής με τις οικονομικές υποχρεώσεις της απέναντι στα σωματεία όλων των Εθνικών Πρωταθλημάτων, όσον αφορά στην καταβολή των εξόδων μετακινήσεων. «Σε λίγο καιρό δεν θα έχουμε χρήματα να πληρώσουμε τους υπαλλήλους μας», είπε συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης.

    Τα σωματεία ζητάνε

    Από την πλευρά τους το σύνολο των ομάδων που αγωνίζονται στα εθνικά πρωταθλήματα (Α1 γυναικών, Α2 Γυναικών, Α2 Ανδρών, Β΄ Εθνική και Γ΄ Εθνική Ανδρών), εμφανίστηκαν δυσαρεστημένα προς την ΕΟΚ για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή των επιχορηγήσεων τους. Οι σύλλογοι δεν δύνανται να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, καθώς δεν έχουν λάβει τα χρήματα των επιχορηγήσεων από την ΓΓΑ για τα τελευταία τρία χρόνια.

    [12] Μπάσκετ

    Χάλασε για τους δύο στον Ιωνικό

    10/2/2005 6:57:00 μμ

    Συντάκτης:

    Παρά την αρχική συμφωνία του Ιωνικού ΝΦ Αμαλιάδα με τις ομάδες των δύο παικτών, τελικά προέκυψε πρόβλημα και οι παίκτες δεν μεταγραφούν στην ελληνική ομάδα. Συγκεκριμένα, Ρέτζιο Καλάμπρια (Χάνσελ), και η Μπούντουτσνοστ (Βούκσεβιτς), δεν προώθησαν τα «letter of clearance» προς την Ελληνική Ομοσπονδία και τον σύλλογο και η συμμετοχή τους το Ελληνικό Πρωτάθλημα δεν είναι δυνατή.

    Πρώτη για Μπράουν

    Από εκεί και πέρα, το νέο μεταγραφικό απόκτημα των "κυανόλευκων", ο Αμερικανός, Μπράντον Μπράουν (1981, 2.03), θα κάνει σήμερα την πρώτη του προπόνηση ενώ αναμένεται να είναι και στην αποστολή της ομάδας εναντίον του Ηρακλή το Σάββατο για το Ελληνικό Πρωτάθλημα.

    Μαζί με το Μπράουν που θα κάνει το ντεμπούτο του, κατά τα φαινόμενα θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, ο Μίρζα Κούρτοβιτς καθώς ξεπέρασε τη θλάση στη γάμπα, η οποία τον άφησε εκτός δράσης για ένα μήνα.

    [13] Ποδόσφαιρο

    Σάντος: "Είμαστε σε καλό δρόμο"

    10/2/2005 6:34:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μία λέξη κυριαρχούσε στο στόμα κα το κεφάλι του Πορτογάλου τεχνικού, στην σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. "Βελτίωση" ήταν το σύνθημα, αλλά παράλληλα εξέφρασε και την ικανοποίηση του για την μέχρι στιγμής εικόνα της Ένωσης. Το "όραμα" του είναι να φτιάξει μια ομάδα που θα μπορεί να πρωταγωνιστεί σε κάθε διοργάνωση και τα Πρωταθλήματα θα έρθουν.

    "Χτίζουμε ομάδα"

    Ο Σάντος, μίλησε για το φετινό Πρωτάθλημα και αν η ΑΕΚ μπορεί να το κατακτήσει. Ο Πορτογάλος το χαρακτήρισε ως θαύμα αν γίνει άτι τέτοιο φέτος, αλλά στόχος του είναι σε ένα δύο χρόνια να είναι πρώτη παντού. Παράλληλα τόνισε πως αυτή η στιγμή οι "κιτρινόμαυροι" βρίσκονται στο 50% των δυνατοτήτων τους και υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.

    «Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια να χτίσουμε μια ομάδα και συνεχίζουμε τη δουλειά. Αυτή η διαδικασία απαιτεί χρόνο και έχουμε πολλά πράγματα ακόμη για να βελτιώσουμε. Τα αποτελέσματα είναι μέχρι τώρα θετικά και λόγω της θέλησης των παικτών, αλλά αυτό δε μας αποπροσανατολίζει από το στόχο μας. Κι αυτός δεν είναι άλλος από το να φτιάξουμε μια ομάδα, που θα διεκδικεί όλες τις διοργανώσεις και όχι να παλεύει για την κατάκτηση μιας καλής θέσης. Αυτή τη στιγμή δε μας απασχολεί το πόσους βαθμούς θα μαζέψουμε και που θα τερματίσουμε.

    Αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση και σε κάθε αγώνα να μπαίνουμε για να νικήσουμε. Ποτέ δεν κάναμε υπολογισμούς για τους βαθμούς. Από τη στιγμή που μιλάμε για μια ομάδα, που θα μπαίνει για τη νίκη σε όλες τις διοργανώσεις, τότε μπορούμε να πούμε πως βρισκόμαστε στο 50%, από άποψη έμψυχου δυναμικού, ισορροπίας και αγωνιστικής κυριαρχίας στη μεγαλύτερη διάρκεια των παιχνιδιών. Σε καμία ομάδα δεν υπάρχει τελειότητα, αλλά εμείς στοχεύουμε στο να φτάσουμε σε ένα υψηλό επίπεδο, κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε το ίδιο όλες τις ομάδες, με το ίδιο πάθος, όχι όπως συνέβη με την Καλαμαριά. Την ίδια φιλοσοφία πρέπει να έχουμε και στα παιχνίδια της Ευρώπης και όχι να ικανοποιούμαστε με την συμμετοχή».

    "Δεν είμαι μάγκας, απλά δουλεύω"

    Ο Σάντος δεν δέχτηκε το χαρακτηρισμό του Σοάρες, τονίζοντας πως πως τίποτα δεν στηρίζεται στην τύχη αλλά στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται από αυτόν αλλά και όλη την ομάδα.

    «Εγώ πιστεύω το αντίθετο. Οι μάγκες ζουν από διάφορα κόλπα, που κάνουν και κάποια στιγμή αυτά αποκαλύπτονται. Αυτό που μετράει είναι η δουλειά σε ομαδικό επίπεδο και να μην στηριζόμαστε στην τύχη. Πιστεύω στα θαύματα του Θεού και όχι σε αυτά των ανθρώπων».

    Σχολίασε και τη μεγάλη νίκη της ομάδας του στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας επί του Παναθηναϊκού και την πρόκριση στο Κύπελλο. «Περίμενα πως θα νικούσαμε τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν περίμενα πως θα χάναμε από την τελευταία Καλαμαριά. Χρειάζεται βελτίωση η ομάδα, ακόμη και στο έμψυχο δυναμικό. Πάντως, από την αρχή της σεζόν έχει αλλάξει η νοοτροπία. Στην καλοκαιρινή προετοιμασία στην Ιταλία, η ΑΕΚ έπαιζε μπάλα ενώ τώρα παίζει ποδόσφαιρο. Αυτό δεν πιστώνεται μόνο σε μένα, αλλά και στους παίκτες».

    "Με πάθος στη Νέα Σμύρνη"

    Από εκεί και πέρα μίλησε για το δύσκολο αγώνα της ομάδας του με τον Πανιώνιο εκτός έδρας και θα πρέπει να δώσουν οι παίκτες του όλες τους τις δυνάμεις για να φτάσουν στη νίκη.

    «Ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουμε έναν δύσκολο αντίπαλο. Ο Πανιώνιος έδειξε και κόντρα στον Ολυμπιακό, πόσο καλή ομάδα είναι. Για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, θα πρέπει να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Είναι ένα ματς με υψηλό βαθμό δυσκολίας, αλλά εμείς θα πάμε στη Νέα Σμύρνη με εμπιστοσύνη στους παίκτες μας και σίγουροι ότι θα κάνουν αυτό που πρέπει».

    Κλείνοντας ο Πορτογάλος μίλησε για την ενέργεια του Ασουνσάο να χτυπήσει τον Μπασινά στο πρώτο παιχνίδι για το Κύπελλο με τον ΠΑΟ, χαρακτηρίζοντας της εντελώς αντιεπαγγελματική. Παράλληλα όμως ζήτησε η τιμωρία που θα δεχτεί ο παίκτης του αλλά και ο Γκονζάλες να γίνει με "αίσθηση δικαίου". Τέλος, για την

    «Ως επαγγελματίες οφείλουμε να σεβόμαστε τους αντιπάλους μας. Εκφράσαμε στον Ασουνσάο τη δυσαρέσκεια μας. Αυτό που έκανε δε θα συμβεί ξανά. Η ενέργεια και των δύο ήταν κακή, αλλά η τιμωρία τους δε θα πρέπει να βγει με βιαστικό τρόπο. Αυτό που πιστεύω εγώ, είναι πως όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο για πρώτη φορά, θα πρέπει να υπάρχει αίσθηση δικαίου. Αν συμβεί και δεύτερη φορά, τότε να υπάρχουν παραδειγματικές τιμωρίες».

    [14] Ποδόσφαιρο

    Γκαγκάτσης: "Είχα άγχος"

    10/2/2005 4:46:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το άγχος που είχε πριν τον αγώνα με την Δανία εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης με δηλώσεις του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ενώ χαρακτήρισε την χθεσινή νίκη ορόσημο και πολύ σημαντική για την συνέχεια, που είναι δύσκολη, αρχής γενομένης από τον αγώνα με την Γεωργία. "Μετά τον αγώνα με την Δανία άλλαξαν οι ισορροπίες. Το εν λόγω παιχνίδι ήταν ορόσημο. Την πρώτη θέση θα διεκδικήσουν η Δανία, η Ουκρανία, η Τουρκία και εμείς. Η νίκη επί της Δανίας ήταν η πρώτη που επιτεύχθη ανάμεσα σε αγώνες των τεσσάρων διεκδικητών. Ακολουθεί ένα ιδιαίτερα δύσκολο παιχνίδι, αυτό με τη Γεωργία", τόνισε ο κ. Γκαγκάτσης και αναφερόμενος στα του αγώνα συνέχισε, "Ποδοσφαιριστές και προπονητές πίστευαν στη νίκη. Η απόδοσή μας στο πρώτο ημίχρονο, ήταν καταπληκτική. Νομίζω δεν την έχουμε ξαναδεί. Πλέον υπάρχει αυτοπεποίθηση, μετά την κατάκτηση του Eυρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Τα παιδιά πιστεύουν στους εαυτούς τους και θεωρούν ότι μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο. Τα παιδιά την παραμονή του αγώνα με ηρεμούσαν. Είχα άγχος για την νίκη, όμως οι ποδοσφαιριστές με ηρεμούσαν. Ο προπονητής ξέρει από οποιονδήποτε άλλο, ποιος πρέπει να παίζει".

    Περί σκανδάλων

    Όσο για το θέμα με τις φήμες που είδαν το φως της δημοσιότητας και εμπλέκουν έστω και εμμέσως την Ελλάδα στο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες της Γερμανίας ο κ. Γκαγκάτσης δήλωσε σχετικά, "Θα στείλουμε ένα έγγραφο στην Γερμανική Ομοσπονδία και θα ζητάμε να μας δώσουν εξηγήσεις, για ό,τι αφορά το πρωτάθλημα μας. Αν υπάρχει κάτι θα προβούμε σε απαραίτητες ενέργειες" και κατέληξε επισημαίνοντας την δικαίωση της Ελλάδας στο θέμα που είχε προκύψει με τις κατηγορίας στον αγώνα με την Αρμενία. "Επίσης, ήρθε και το οριστικό έγγραφο από την UEFA, που αφορά τον αγώνα με την Αρμενία και μας δικαιώνει".

    [15] Ποδόσφαιρο

    Δικαίωση της Ελλάδας

    10/2/2005 4:17:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μετά από έρευνα που κράτησε όλο αυτό το διάστημα από τον αγώνα της Αρμενίας με την Ελλάδα, η UEFA με επιστολή που απέστειλε στην ΕΠΟ, γνωστοποιεί πως δεν προκύπτει καμία απόπειρα δωροδοκίας από Έλληνες παράγοντες και απαλλάσσει την ομοσπονδία από κάθε κατηγορία. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ είναι η εξής: "Με επιστολή τής UEFA προς την ΕΠΟ, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία γνωστοποιεί την ολοκλήρωση της έρευνας που διενεργήθηκε με αφορμή τις καταγγελίες αξιωματούχων της Π.Ο. Αρμενίας μετά τον αγώνα της προκριματικής φάσης του EURO 2004 Αρμενία-Ελλάδα (06/09/2003) και η οποία οδήγησε στην αμετάκλητη απόφαση απαλλαγής της Ομοσπονδίας και του προέδρου της από οποιαδήποτε κατηγορία. Στο επόμενο τεύχος τού uefadirect, μάλιστα, πρόκειται να καταχωριστεί σχετικό δημοσίευμα, στο οποίο θ΄ αποσαφηνίζεται ότι, με βάση τα στοιχεία της έρευνας, η ΕΠΟ και ο πρόεδρός της δεν αναμίχθηκαν σε απόπειρα δωροδοκίας".

    [16] Μπάσκετ

    Όλοι στο γήπεδο

    10/2/2005 3:57:00 μμ

    Συντάκτης:

    Έκκληση στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να δώσουν το «παρών» στο Κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ απηύθυνε ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Ο πρόεδρος της "πράσινης" ΚΑΕ τόνισε χαρακτηριστικά: "Την Κυριακή ο Παναθηναϊκός δίνει ένα σημαντικό αγώνα για το πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Για το λόγο αυτό θεωρώ απαραίτητη τη συμπαράσταση των φίλων της ομάδας μας, οι οποίοι θα πρέπει να δώσουν βροντερό παρόν στο ΟΑΚΑ, ενισχύοντας τους παίκτες μας μέσα σε φίλαθλα και κόσμια πλαίσια, όπως πάντα. Είμαι βέβαιος ότι την Κυριακή θα επικρατήσει στο γήπεδο εκπληκτική ατμόσφαιρα και με την συμπαράσταση του έκτου παίκτη μας θα φτάσουμε σε μία ακόμη μεγάλη νίκη". Στο μεταξύ ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς αναχωρεί σήμερα το μεσημέρι για το Βελιγράδι και από εκεί θα μεταβεί στο Τσάτσακ, προκειμένου να παρευρεθεί αύριο στην κηδεία του πατέρα του, ο οποίος άφησε την Τρίτη την τελευταία του πνοή. Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας θα επιστρέψει στην Αθήνα το Σάββατο. "Είναι πολύ δύσκολες οι στιγμές που περνάει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και είμαστε κοντά του σε οτιδήποτε χρειαστεί", δήλωσε για το θέμα ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

    [17] Και πάλι Μόντρεαλ

    10/2/2005 5:41:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πριν από λίγο καιρό, η FINA, είχε αρχικά αναθέσει την πραγματοποίηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου στην πόλη του Μόντρεαλ. Όμως μετά από λίγο καιρό, αναίρεσε την τότε απόφαση της, αφού υπήρχαν αρκετά οικονομικά προβλήματα. Και πάλι όμως, η παγκόσμια ομοσπονδία, ανέθεσε εκ νέου το Πρωτάθλημα στην πόλη του Καναδά, αλλάζοντας για τρίτη φορά την απόφαση της. Αυτό αναφέρει τουλάχιστον σε σημερινή ανακοίνωση της η FINA, , μετά από την έκτακτη χθεσινή συνεδρίασή της στη Φρανκφούρτη. Το Παγκόσμιο θα διεξαχθεί στο Μόντρεαλ το διάστημα 17-31 Ιουλίου.

    [18] Νέοι προπονητές στο ταεκβοντο

    10/2/2005 3:30:00 μμ

    Συντάκτης:

    Οι Ελληνες προπονητές Απόστολος Ιακωβάκης και Αλέκος Γκότσης είναι οι τεχνικοί που αναλαμβάνουν την τύχη των εθνικών ομάδων ταεκβοντο. Αυτό απόφασισε το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ΕΛΟΤ), που πραγματοποίησε χθες έκτακτη συνεδρίαση στην Θεσσαλονίκη με θέματα την επιλογή προπονητών και τον τρόπο κατάρτισης των εθνικών ομάδων. Οι δύο τεχνικοί ήταν οι άμεσοι συνεργάτες του Κορεάτη προπονητή, Γιάν Τσου, ο οποίος στους Ολυμπιακούς Αγώνες βρισκόταν σ΄ αυτή τη θέση.

    Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης συζητήθηκαν και τα θέματα των εθνικών ομάδων και υπερψηφίστηκε η πρόταση του υπεύθυνου της Τεχνικής Επιτροπής Δημήτρη Καντιά, η οποία χαρακτηρίστηκε ως απόλυτα επιτυχημένη βάσει των μεγάλων διακρίσεων στα προηγούμενα χρόνια, με κορύφωση την κατάκτηση δύο Ολυμπιακών και τριών παγκόσμιου μεταλλίων. Σύμφωνα με την πρόταση που θα καταθέσει η Τεχνική Επιτροπή, η επιλογή των εθνικών ομάδων θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο στα επόμενα τέσσερα χρόνια και δεν θα υποχρεώνονται οι Ολυμπιονίκες να μετέχουν στα πανελλήνια πρωταθλήματα για να αποδείξουν ότι είναι οι καλύτεροι. Επιπλέον, θα υπάρξει αξιολόγηση των διεθνών διοργανώσεων, όπου θα επιλέγονται οι καλύτεροι. Η επιλογή των εθνικών ομάδων εφήβων-νεανίδων, που θα πάρουν μέρος 10-13 Μαρτίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν, αλλά και των εθνικών ομάδων ανδρών-γυναικών, που θα γίνει τον Απρίλιο στην Μαδρίτη, θα γίνει από τους εθνικούς προπονητές και την Τεχνική Επιτροπή στις επόμενες ημέρες. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΟΤ αποφάσισε ακόμη να διεξαχθεί το εθνικό πρωταθλημα 18-20 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη και να προσληφθούν περιφερειακοί προπονητές μετά από εισήγηση των Ενώσεων.

    [19] Ποδόσφαιρο

    Πρόστιμο σε Ολυμπιακό και Πανιώνιο

    10/2/2005 5:58:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Συγκεκριμένα, επεβλήθη στους "ερυθρόλευκους" το χρηματικό πρόστιμο των 10.000 ευρώ, ενώ στον γενικό διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, Κυριάκο Δουρέκα επεβλήθη απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τρεις μήνες. Παράλληλα, στους "κυανέρυθρους" επέβαλλε το πρόστιμο των 5.000 ευρώ, ενώ απήλλαξε των κατηγοριών την ΠΑΕ Αρης.

    Οι υπόλοιπες ποινές

    Στα άλλα, διέταξε την αποβολή της ΠΑΕ Ποσειδών Πόρων από το πρωτάθλημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου (όπως ισχύει και με απόφαση της ΕΕΑ), ενώ πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

    -Επέβαλε στην ΠΑΕ Αγιος Δημήτριος και στον Ν. Μαρσιώνη την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης.

    -Επέβαλε στην ΠΑΕ Αχαρναϊκόςτην πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των 1.000 ευρώ.

    -Επέβαλε στο ΤΑΠ Κερατσίνι και στον Π. Βοϊδονικόλα την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης.

    -Επέβαλε στο ΤΑΠ Παύλος Μελάς την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των τριών χιλιάδων 3.000 ευρώ και στον Γ. Τερζή την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τρεις μήνες.

    -Επέβαλε στην ΠΑΕ Πτολεμαϊδα την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των 1.500 ευρώ.

    -Επέβαλε στην ΠΑΕ Δόξα Δράμας την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των 2.000 ευρώ.

    -Επέβαλε στην ΠΑΕ Λήλας Βασιλικού την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των 500 ευρώ.

    -Απήλλαξε την ΠΑΕ ΗΛΤΕΞ ΛΥΚΟΙ από την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση.

    Ακόμη, το Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανο της Ε.Π.Α.Ε., κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη (17/2-10:00) το ΤΑΠ Αναγέννηση Καρδίτσας και το ΤΑΠ ΠΑΣ Γιάννινα, για την επεισοδιακή συμπεριφορά των οπαδών τους, στον αγώνα των δύο ομάδων.

    Τέλος, ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε με αποκλεισμό μίας αγωνιστικής τους Καρατζιώτη (Αγροτικός Αστέρας), Ζαπαντιώτη (Παναιτωλικός), Μύγα (Δόξα Δράμας), Γκοσεφ, Χατζή (Αναγέννηση Αρτας), Ζαρα (Λαμία), Ντα Κόστα Ολιβέιρα (ΠΑΣ Γιάννινα) και Τσούκλη (Παύλος Μελάς).

    [20] Κοινωνία

    Λόγω της 24ωρης των εργαζομένων του ΟΣΕ Χωρίς τρένα σήμερα

    10/2/2005 5:40:00 μμ

    Μέχρι τα μεσάνυχτα θα μείνουν ακινητοποιημένα τα τρένα σε όλη τη χώρα, καθώς και ο προαστιακός, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στον ΟΣΕ. Από το πρωί πραγματοποιείτο μόνο ένα δρομολόγιο ανά προορισμό, ενώ υπήρξαν κατά διαστήματα καθυστερήσεις στα δρομολόγια του μετρό. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη μετατροπή του ΟΣΕ σε εταιρεία συμμετοχών και στη δημιουργία οκτώ νέων θυγατρικών εταιρειών. Από τις έξι το πρωί, συνδικαλιστές πήγαν στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου, προκειμένου να περιφρουρήσουν την απεργία, με αποτέλεσμα από τους περίπου 800 υπαλλήλους που εργάζονται στο μέγαρο του Οργανισμού να δουλέψουν μόνο 40, κυρίως διευθυντικά στελέχη. Το πρωί έγινε συγκέντρωση των απεργών έξω από το κτίριο του ΟΣΕ και οι συνδικαλιστές τόνισαν πως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, αν η διοίκηση του Οργανισμού υλοποιήσει τα σχέδια για διαχωρισμό της υποδομής από την εκμετάλλευση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Παγώνουν" οι μηχανές των τρένων

    [21] Ποδόσφαιρο

    Αποκλεισμός στον Χόιτσερ

    10/2/2005 5:11:00 μμ

    Συντάκτης:

    Προσωρινός αποκλεισμός είναι τελικά η τιμωρία που επέβαλλε η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου στον Ρόμπερτ Χόιτσερ, τον πρωταγωνιστή του σκανδάλου με τα στημένα παιχνίδια. Ο Χόιτσερ που παραδέχτηκε πως εμπλεκόταν σε στημένους αγώνες στην χθεσινή προκαταρκτική εξέταση δεν θα ξανασφυρίξει ματς του γερμανικού πρωταθλήματος μέχρι και την τελική απόφαση που θα λάβει η ίδια επιτροπή της ομοσπονδίας. Στην ανακοίνωση για την σημερινή απόφαση αναφέρεται χαρακτηριστικά, "Ο Ρόμπερτ Χόιτσερ παραδέχθηκε, στη διάρκεια εξέτασης ενώπιον του αθλητικού δικαστηρίου της DFB στις 9 Φεβρουαρίου, ότι διαμόρφωσε το αποτέλεσμα αγώνων στο Κύπελλο Γερμανίας, την δεύτερη και την τρίτη κατηγορία, μετά από διακανονισμό με πελάτες γραφείων στοιχημάτων".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 10 February 2005 - 17:55:27 UTC