Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απολογείται σήμερα ο Λ. Στάθης
  • [02] Αποκαλύψεων συνέχεια...
  • [03] Ραγδαίες εξελίξεις στο δικαστικό σκάνδαλο
  • [04] Φονικές πλημμύρες στο Πακιστάν
  • [05] Επίθεση κατά του Νετανιάχου
  • [06] Επτά εμπρηστικές ενέργειες στην Αθήνα
  • [07] Ισχυρή έκρηξη στο Νοσοκομείο Λάρισας
  • [08] Στο Ιράκ ο Ράμσφελντ
  • [09] Καλογυαλισμένα... Πιστόνια
  • [10] Σε αδειες εξέδρες θα παίξει το "τριφύλλι"
  • [11] Κατακτητές της κορυφής
  • [12] Έδειξαν τα... νύχια τους
  • [13] Θέλουν τον... καβάλο στη θέση του
  • [14] Προσάραξε πλοίο στη Χίο

    [01] Κοινωνία

    Ανοίγει ο φάκελος της υπόθεσης αρχαιοκαπηλίας Απολογείται σήμερα ο Λ. Στάθης

    11/2/2005 8:51:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά απολογείται σήμερα ο πρωτοδίκης Λεωνίδας Στάθης που κατηγορείται για δωροληψία. Επίσης θα εξεταστούν έξι δικηγόροι που εμφανίζονται να έχουν καταθέσει εμβάσματα στον λογαριασμό του, καθώς και δύο ιδιώτες των οποίων έχει χειριστεί υποθέσεις. Σήμερα επίσης ανοίγει στην εισαγγελία Πειραιά ο μεγάλος φάκελος της υπόθεσης αρχαιοκαπηλίας στα Κύθηρα τη δεκαετία του 1990 και αφορά την υπεξαίρεση αρχαίων κειμηλίων αμύθητης αξίας, στην οποία εμπλέκεται μεταξύ άλλων και ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης. Εξάλλου, διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Εφετών η δικογραφία για απόπειρα του προέδρου πρωτοδικών Ευάγγελου Καλούση να εξαργυρώσει πλαστή ταξιδιωτική επιταγή. Θυμίζουμε ότι ο Καλούσης κατηγορείται και για μαστροπεία.

    Συνεχίζεται η έρευνα του Αρείου Πάγου

    Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη έρευνα του Αρείου Πάγου για 30 δικαστικούς λειτουργούς που φέρεται να έχουν υποπέσει σε σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων ενώ ήδη ετοιμάζεται η 7η παραπεμπτική απόφαση για απόλυση από το Σώμα μιας ακόμη προέδρου Πρωτοδικών που φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αποκαλύψεων συνέχεια...

    Ραγδαίες εξελίξεις στο δικαστικό σκάνδαλο

    [02] Κοινωνία

    Καταγγελίες-βόμβες Αποκαλύψεων συνέχεια...

    10/2/2005 12:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/2/2005 9:58:55 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105.8 FM

    Χιονοστιβάδα θυμίζουν πλέον οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη δράση και τις διασυνδέσεις Βαβύλη. Σύμφωνα με στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα από το ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105,8, ηγούμενος μονής του Αγίου Όρους έδωσε το 2002 συστατική επιστολή στον Βαβύλη, κατόπιν προτροπής του κ. Χριστόδουλου. Ο ίδιος μοναχός επιβεβαιώνει ότι είχε δεχθεί τηλεφώνημα το 1998 από τον αρχιεπίσκοπο προκειμένου να γίνει δεκτός ο Βαβύλης στη μονή. Σε ανακοίνωση της η Αρχιεπισκοπή επιβεβαιώνει την αποκάλυψη, κάνει λόγο για ποιμαντική ενέργεια και προσθέτει ότι λόγω των εξαιρετικών σχέσεων, που είχε και έχει ο κ. Χριστόδουλος με την οικογένεια του Βαβύλη, τον έστειλε εκεί για πνευματική στήριξη. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν δύο νέα έγγραφα, που παρουσίασε η τηλεόραση της ΝΕΤ, τα οποία φωτίζουν τις δοσοληψίες του ανθρώπου με τα πολλά ονόματα, με την ΕΛΑΣ. Στο μεταξύ, διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για όλα τα δημοσιεύματα που αφορούν τον Βαβύλη.

    Εξελίξεις στην υπόθεση Βαβύλη

    Νέα στοιχεία για τις διασυνδέσεις του καταζητούμενου Απόστολου Βαβύλη με ιερωμένους είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Όπως προκύπτει από έγγραφο, που αποκάλυψε ο δημοσιογράφος της ΝΕΤ 105,8 Νίκος Γαραντζιώτης ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είχε στείλει τον Βαβύλη στη Μονή Γρηγορίου, στο Άγιο Όρος το 1998, κάτι που δείχνει, παρά τις αρχικές διαψεύσεις της Αρχιεπισκοπής, ότι ο Βαβύλης από το 1987 που είχε πάρει την πρώτη συστατική επιστολή από τον τότε μητροπολίτη Δημητριάδος, συνέχισε να έχει επαφές με τον κ. Χριστόδουλο.

    Μάλιστα, το γεγονός επιβεβαίωσε και ο ηγούμενος της μονής, αρχιμανδρίτης Γεώργιος, ο οποίος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε, ότι ο κ Χριστόδουλος, πράγματι επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του προκειμένου να του ζητήσει να δεχτεί τον Βαβύλη στο μοναστήρι. Ο ίδιος ηγούμενος αποκάλυψε ότι είχε δώσει το 2002 συστατική επιστολή στον Βαβύλη, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων στην πρώτη συνάντηση που είχε μαζί του, αλλά και σε αυτές που ακολούθησαν με σκοπό την εξομολόγηση. "Έκτοτε ήλθεν ενταύθα και άλλας φοράς δια τον ίδιον λόγον. Εκ των συναντήσεων τούτων διαπίστωσα ότι πρόκειται περί εντίμου και ηθικού ανδρός με αρχάς χριστιανικάς" αναφέρεται στο κείμενο της επιστολής η οποία του χορηγήθηκε για να την χρησιμοποιήσει σε δίκη.

    Από την πλευρά της, και η Αρχιεπισκοπή με ανακοίνωση της επιβεβαίωσε το νέο αυτό στοιχείο επισημαίνοντας, ότι εξαιτίας των πολύ καλών σχέσεων, που είχε και συνεχίζει να διατηρεί ο Αρχιεπίσκοπος με την οικογένεια του Βαβύλη έστειλε το γιο τους για πνευματική στήριξη και συμπαράσταση στο Άγιο Όρος, όπως κατά καιρούς πράττει και με άλλους νέους που επιθυμούν να επισκεφθούν το Άγιο Όρος.

    "Γίνεται αντιληπτό πως εκείνοι που επιχειρούν να ερμηνεύσουν αυτές του ποιμαντικού χαρακτήρα ενέργειες με κοσμικά και μόνο κριτήρια είτε αδυνατούν να ερμηνεύσουν το περιεχόμενό τους είτε σκοπίμως το παρερμηνεύουν", καταλήγει η ανακοίνωση.

    Καταγγελία για μητροπολίτη ιδιοκτήτη αντρικού πορνείου

    Επίσης, άλλη μία καταγγελία-βόμβα έγινε στη ΝΕΤ 105,8 δια στόματος του γ.γ. του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας Ευστάθιου Κολλά, ο οποίος αποκάλυψε ότι είχε ενημερώσει τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, χωρίς όμως να εισακουστεί, ότι ένας υποψήφιος μητροπολίτης διατηρούσε πορνείο ανδρών. "Είναι ελάχιστοι, όσοι δημιουργούν προβλήματα στην Εκκλησία και είναι αυτοί, που μπήκαν στην Εκκλησία για να κρύψουν με τα ράσα τους τις βρωμιές τους και τις κοιλιές τους", δήλωσε ο πατήρ Κολλάς και συμπλήρωσε, "ανησυχώ ποιοι θα είναι αυτοί, που θα αναλάβουν την κάθαρση. Ποιοι διαθέτουν καθαρά χέρια για να κάνουν κάτι τέτοιο. Από τους αρχιερείς δεν περιμένω τίποτα. Πρέπει να συγκροτηθεί ένα εκκλησιαστικό δικαστήριο από επισκόπους, έγγαμους ιερείς και πιστούς".

    Φως στις δοσοληψίες του με την ΕΛΑΣ

    Τη σχέση Βαβύλη και Υπουργείου Δημόσιας Τάξης επιβεβαιώνει η αλληλογραφία του υπουργείου με τον ίδιο, που έφερε στο φως η ΝΕΤ. Σύμφωνα με αυτήν, ο Βαβύλης ήταν παρών στην παραλαβή δύο εξοπλισμένων αυτοκινήτων Alfa Romeo από το υπουργείο ως εκπρόσωπος ιρλανδικής εταιρείας. Τα αυτοκίνητα αργότερα εμφάνισαν πρόβλημα και σε επιστολή του ο Βαβύλης εξηγεί στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης τις ενέργειες που έκανε για να λυθεί. "Εκφράζουμε την λύπη μας για τα προβλήματα που σας δημιουργήσαμε και σας διαβεβαιώνουμε ότι όπως και στο παρελθόν θα εξακολουθήσουμε με συνέπεια να σας υποστηρίζουμε στα πλαίσια των συμβατικών μας υποχρεώσεων απέναντι σας". Προτείνει ακόμη να αποσυρθούν τα προβληματικά συστήματα από τα αυτοκίνητα και να αντικατασταθούν με άλλο εξοπλισμό όπως αλεξίσφαιρα γιλέκα.

    Σημειώνεται ότι λίγα μέτρα από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση λειτουργούσε το 1996 επιχείρηση με είδη εξοπλισμού για τους άνδρες της Αστυνομίας και των Σωμάτων Ασφαλείας, στους μετόχους της οποίας έγγραφα αποδεικνύουν ότι ανήκε και η μητέρα του Βαβύλη. Το εν λόγω κατάστημα είχε καταχωρημένη ολοσέλιδη διαφήμιση περιοδικό Αστυνομική Επιθεώρηση, στο τεύχος Απριλίου του 1999.

    Εξάλλου, δημοσίευμα της εφημερίδας Αυριανή αναφέρει ότι ο Βαβύλης είναι ξάδελφος της ιδιαιτέρας του πρωθυπουργού και σημερινής βουλευτού Αθανασίας Μερεντίτη. Η βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η μακρινή συγγένεια δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης με σκοπό τον διασυρμό και την σπίλωσή της και καταλήγει: "Θέλω να δηλώσω απόλυτα και κατηγορηματικά ότι δεν είχα κανενός είδους δοσοληψία ή συνεργασία με τον καταζητούμενο Βαβύλη. Δεν μου ζητήθηκε ποτέ είτε να εκφέρω γνώμη είτε να μεσολαβήσω σε οτιδήποτε τον αφορούσε". Ήδη η βουλευτής κατέφυγε στην Δικαιοσύνη για τις συκοφαντικές και ανυπόστατες κατηγορίες εις βάρος της.

    Στο μεταξύ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για όλα τα δημοσιεύματα που αφορούν τον Απόστολο Βαβύλη.

    Η Εισαγγελέας Ελένη Σωτηροπούλου καλείται να εξακριβώσει πώς ενώ σωρεία ενταλμάτων εκκρεμούσαν και εκκρεμούν εις βάρος του Βαβύλη, ο ίδιος είχε δοσοληψίες με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

    Επίσης, θα ερευνηθεί αν στις πλαστογραφίες εμπλέκονται αστυνομικά όργανα, νομαρχίες και άλλες υπηρεσίες, καθώς και το πώς έμπαινε και έβγαινε στη χώρα, την ώρα, που εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης εις βάρος του.

    Αναφερόμενος με δηλώσεις του στο θέμα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος τόνισε, ότι "όλες οι αρχές έχουν εντολή από την ελληνική πολιτεία να κάνουν το καθήκον τους".

    Μέχρι Κύπρο η "χάρη" του Γιοσάκη

    Στο μεταξύ, εκτεταμένες "διασυνδέσεις" στην Κύπρο φέρεται να έχει ο προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, που βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας "Πολίτης". Όπως αναφέρεται ο Γιοσάκης ήταν προστατευόμενος του πρώην μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου και διέμενε στην Κύπρο για τρία χρόνια, εργαζόμενος ως "ιεροκήρυκας".

    Την ίδια ώρα, την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας στα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να ζητήσει ο αρχιεπίσκοπος, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που συγκλονίζουν τους κόλπους της Εκκλησίας, ενώ συνεχίζει τις επαφές του με τους μητροπολίτες σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης. Το απόγευμα ο κ. Χριστόδουλος θα έχει συνάντηση με μία δεύτερη ομάδα μητροπολιτών, στην οποία θα είναι οι μητροπολίτες Ιωαννίνων, κ. Θεόκλητος και Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος. Οι συναντήσεις αυτές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

    Ο μητροπολίτης Θηβών μετά τη συνάντηση του με τον κ. Χριστόδουλο δήλωσε ότι προέχει η εκκλησία ως θεσμός και όχι τα πρόσωπα.

    Ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος με συνέντευξη του στην εφημερίδα "Νέα" τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού πολιτείας- εκκλησίας, ζητά να θεσπισθεί πόθεν έσχες και στους αρχιερείς, και να αλλάξει ο τρόπος που εκλέγονται οι μητροπολίτες. Στο κήρυγμα του ζήτησε από τους πιστούς να μείνουν κοντά στην εκκλησία.

    Κάθαρση ζητά ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, ενώ για τη φορτισμένη ατμόσφαιρα που επικρατεί στην εκκλησία, μίλησε ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου.

    "Οι κληρικοί είναι άνθρωποι και ως άνθρωποι κάποιοι από αυτούς έχουν αδυναμίες και πάθη υποστήριξε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου.

    Ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος που κιατηγορείται από πρώην μητροπολίτες για ανηθικότητα και διασύνδεση του με τον Γιοσάκη, ζήτησε κάθαρση.

    Την εκτίμηση ότι η εκκλησία θα ενισχυθεί ως θεσμός μέσα από τη διαδικασία της αυτοκάθαρσης, εξέφρασε η αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

    Πλήγμα στη δημοτικότητα Χριστόδουλου

    Οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν επιφέρει σοβαρό πλήγμα στη δημοτικότητα του κ. Χριστόδουλου, καθώς η κοινή γνώμη φαίνεται να τον αντιμετωπίζει αρνητικά για πρώτη φορά μετά την εκλογή του, τον Απρίλιο του 1998.

    Σύμφωνα με έρευνα της VPRC, που μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΙ και σε δείγμα 1000 ανθρώπων το 47% των πολιτών έχει αρνητική γνώμη για τον αρχιεπίσκοπο και το 43% έχει θετική άποψη. Αξίζει να τονισθεί ότι εννέα μήνες πριν το Μάιο του 2004 η δημοτικότητα του κ. Χριστόδουλου ήταν στο 68%. Επίσης το 63% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι υπάρχει διαφθορά στους κόλπους της εκκλησίας και μόνο το 28% πιστεύει το αντίθετο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Και προμηθευτής Δημοσίου ο Βαβύλης

    Εκτόνωση της κρίσης επιζητεί ο Χριστόδουλος

    [03] Κοινωνία

    30 δικαστικοί στο στόχαστρο, 15 προς απόλυση Ραγδαίες εξελίξεις στο δικαστικό σκάνδαλο

    10/2/2005 9:46:00 πμ

    Συντάκτης:

    Καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος την ίδια ώρα, που κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη διαφάνεια στη Δικαιοσύνη. Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα ο πρόεδρος Πρωτοδικών Χανίων Ευάγγελος Καλούσης, που συνελήφθη χθες, ενώ επιχειρούσε να εξαργυρώσει πλαστή ταξιδιωτική επιταγή. Ο Καλούσης έχει παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα μαστροπείας. Στο μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου μπαίνει και μία γυναίκα εισαγγελέας του δικαστηρίου της Άμφισσας, που φέρεται να είχε σχέσεις με εμπόρους ναρκωτικών. Στο μεταξύ 24ωρη προθεσμία προκειμένου να καταθέσει αύριο ενώπιον του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά, ως ύποπτος τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας, ζήτησε και πήρε ο πρόεδρος Πρωτοδικών Λεωνίδας Στάθης. Κατηγορείται ότι, πήρε "φακελάκι" 5.000 ευρώ για να βγάλει ευνοϊκή απόφαση σε υπόθεση τροχαίου ατυχήματος.

    Κακόβουλα όσα λέγονται, ισχυρίζεται ο Καλούσης

    Δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι, ο τελικός αριθμός των δικαστών, που θα τεθούν προς οριστική απόλυση από το σώμα θα φτάσει τους 15, τη στιγμή, που άλλοι περίπου 30 συνάδελφοι τους ελέγχονται πειθαρχικά.

    Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων οδηγήθηκε το πρωί κρατούμενος, αλλά χωρίς χειροπέδες, ο πρόεδρος πρωτοδικών Χανίων, Ευάγγελος Καλούσης, ο οποίος συνελήφθη επ αυτοφώρω την Τετάρτη το μεσημέρι την ώρα, που προσπαθούσε να εξαργυρώσει πλαστή ταξιδιωτική επιταγή, ύψους 500 δολαρίων, σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Παγκράτι.

    Ο Καλούσης βγαίνοντας από το εισαγγελικό γραφείο είπε στους δημοσιογράφους, πως βρήκε την επιταγή έξω από την πυλωτή του σπιτιού του και ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να διαπράξει κανένα αδίκημα, αλλά προσκόμισε την επιταγή στην τράπεζα από περιέργεια, προκειμένου να ρωτήσει τον διευθυντή εάν είναι γνήσια ή πλαστή. Μάλιστα, όπως υποστήριξε, ο διευθυντής της τράπεζας μπορεί να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του.

    Ωστόσο ο δικαστικός δεν απάντησε σε ερώτηση γιατί δεν πήγε την ταξιδιωτική επιταγή στο αστυνομικό τμήμα. Απέδωσε τη σύλληψη του και όλα για όσα κατηγορείται στο "νοσηρό κλίμα" των τελευταίων ημερών, ενώ λόγω της ιδιότητας του έφυγε ελεύθερος από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. Η εις βάρος του δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Εφετών.

    Επίσης, στο κενό φαίνεται, ότι πέφτει και η καταγγελία του κ. Καλούση περί νυχτερινής έρευνας στο σπίτι του, ενώ ήταν κρατούμενος. Όπως έγινε γνωστό από την Εισαγγελία, η έρευνα έγινε το πρωί εποπτεύοντος εισαγγελέως και παρόντος του ιδίου του Καλούση.

    Εξάλλου, ο Καλούσης αρνήθηκε, πως έχει συμμετοχή σε ροζ κυκλώματα όμως δεν θέλησε να πει περισσότερα για την υπόθεση. Ήδη πάντως έχει παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης λόγω ηθικής και επαγγελματικής ανεπάρκειας, επειδή φέρεται να εκμεταλλεύονταν αλλοδαπές γυναίκες, τις οποίες έβρισκε μέσω παραπλανητικών αγγελιών σε εφημερίδες.

    Eπιπλέον, από τον Άρειο Πάγο ερευνάται η σχέση του Καλούση με τους ιδιοκτήτες του σκάφους πάνω στο οποίο απεικονίζεται σε φωτογραφίες μαζί με την ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της Μπουρμπούλια έχει ασκηθεί δίωξη για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση των μετοχών, που το 1999 προκάλεσαν αναταραχή στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Τις φωτογραφίες προσκόμισε ο δημοσιογράφος Στέλιος Βορίνας.

    Στο μεταξύ, αύριο θα καταθέσει και ο πρωτοδίκης Λεωνίδας Στάθη, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία. Για την ίδια υπόθεση θα καταθέσουν έξι δικηγόροι, που όπως φαίνεται από το άνοιγμα των λογαριασμών του πρωτοδίκη, έχουν καταθέσει εμβάσματα στο όνομα του. Επίσης, θα καταθέσουν και δύο ιδιώτες των οποίων ο Στάθης έχει χειριστεί υποθέσεις.

    [04] Κόσμος

    Η χειρότερη κακοκαιρία της δεκαετίας Φονικές πλημμύρες στο Πακιστάν

    11/2/2005 9:57:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/2/2005 11:29:22 πμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters- Associated Press

    Υπό το μένος της κακοκαιρίας ζει και το Πακιστάν. Τους 50 έχουν φθάσει οι νεκροί ενώ εκατοντάδες είναι οι αγνοούμενοι, από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις, που χαρακτηρίζονται ως οι χειρότερες της τελευταίας δεκαετίας. Στην επαρχία Πάσνι στα νοτιοδυτικά της χώρας 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν κατέρρευσε τμήμα φράγματος. Όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής ο αριθμός των θυμάτων θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος. Από την κατάρρευση του φράγματος προκλήθηκαν πολύ σοβαρές υλικές ζημιές στα κοντινά χωριά Σίντι Πούσο και Τουράτι, όπου περίπου 700 άνθρωποι είδαν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν. Επίσης από τις βροχοπτώσεις πολλά ακόμη χωριά στην περιοχή έχουν αποκλειστεί. Σοβαρές βλάβες έχουν προκληθεί στις τηλεφωνικές γραμμές και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

    [05] Μ. Ανατολή

    Από ομάδα ακροδεξιών εξτρεμιστών Επίθεση κατά του Νετανιάχου

    11/2/2005 9:04:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/2/2005 11:00:40 πμ)

    Συντάκτης:

    Στο στόχαστρο μιας μικρής ομάδας ακροδεξιών εξτρεμιστών βρέθηκε ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπενιαμίν Νετανιάχου. Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια τελετής στο χωριό Κφαρ Χαμπάντ, που κατοικείται από υπερορθόδοξους Εβραίους. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Γεντιότ Αχρονότ" ένα μέλος μιας μικρής ομάδας, που αντιτίθεται στο σχέδιο Σαρόν για Σαρόν για μονομερή αποχώρηση από τη Γάζα επιτέθηκε στον Νετανιάχου πετώντας του ένα πιάτο. Μετά το περιστατικό στην αίθουσα προκλήθηκε αναστάτωσή καθώς και οι υπόλοιποι της ομάδας του δράστη άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον του Ισραηλινού πρωθυπουργού. Ο Υπουργός, όπως ανέφεραν τα ΜΜΕ της χώρας δεν τραυματίστηκε και φυγαδεύτηκε από τους σωματοφύλακές του.

    [06] Κοινωνία

    Σε γραφεία της ΝΔ και σε υποκαταστήματα Τραπεζών Επτά εμπρηστικές ενέργειες στην Αθήνα

    11/2/2005 8:18:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: NET 105,8

    Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας. Συγκεκριμένα, περίπου στις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα σημειώθηκαν δύο εκρήξεις εμπρηστικών μηχανισμών, στα γραφεία της ΝΔ, στην οδό Αγίου Νικολάου 8 στο Ίλιον και στην οδό Θηβών 17, στη Λαμπρινή. Λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκαν εκρήξεις σε τέσσερα υποκαταστήματα της Eurobank στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στην οδό Αθηνάς, στα Πετράλωνα και στη Γλυφάδα καθώς και σε ένα υποκατάστημα της Εθνικής στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας. Από τις εκρήξεις σημειώθηκαν μικροπυρκαγιές με μικρές υλικές ζημιές αλλά χωρίς θύματα Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

    [07] Κοινωνία

    Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα Ισχυρή έκρηξη στο Νοσοκομείο Λάρισας

    11/2/2005 10:43:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Αναστάτωση προκλήθηκε χθες το βράδυ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στον οικίσκο όπου βρίσκεται εγκατεστημένο το σύστημα δεξαμενών αέρα που διοχετεύει οξυγόνο στο Νοσοκομείο. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, ώστε τσιμεντένια κομμάτια του οικοδομήματος, αλλά και τζάμια εκτοξεύθηκαν αρκετά μέτρα μακριά, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα. Πανικόβλητοι γιατροί, νοσηλευτές, ασθενείς και συνοδοί πετάχτηκαν έξω, ενώ επί τόπου έσπευσε δύναμη της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ που δεν χρειάστηκε ωστόσο να επέμβει καθώς δεν εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ιάκωβος Μπρουσκέλης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ Λάρισας τόνισε ότι η έκρηξη οφείλεται πιθανότατα σε βλάβη λόγω της παλαιότητας του συστήματος και πως δρομολογείται άμεσα η αντικατάσταση του. Στο διάστημα αυτό δυο εικοσιτετράωρα- και για λόγους ασφαλείας δεν θα γίνουν χειρουργεία στο Νοσοκομείο. Τα επείγοντα περιστατικά χθες το βράδυ, διακομίζονταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, καθώς είχε διακοπεί η παροχέτευση οξυγόνου στο συγκεκριμένο τμήμα.

    [08] Ιράκ

    Επισκέφθηκε Μοσούλη και Βαγδάτη Στο Ιράκ ο Ράμσφελντ

    11/2/2005 11:03:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/2/2005 11:47:16 πμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters

    Αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα νωρίς το πρωί στο Ιράκ ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ. Σκοπός της επίσκεψής του ήταν να ενημερωθεί προσωπικά για την εκπαίδευση των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας και να συνομιλήσει με αξιωματικούς του στρατού, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου. Ο Υπουργός δήλωσε, ότι αμερικανικός στρατός "θα επιστρέψει στην πατρίδα με τιμές" όταν θα ολοκληρωθεί η αποστολή του στο Ιράκ. Στο μεταξύ στο Ιράκ οι επιθέσεις καλά κρατούν. Στη Βαγδάτη ομάδα ενόπλων σήμερα το πρωί άνοιξε πυρ εναντίον αρτοποιείου στα ανατολικά της πόλης με αποτέλεσμα εννιά άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

    Ασαφής για την αποχώρηση των Αμερικανών

    Ο Ράμσφελντ έφθασε στο Ιράκ τα ξημερώματα σε αεροπορική βάση κοντά στη Μοσούλη. "Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να βοηθάμε τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας στο έργο τους. Κι αυτό θα πάρει αρκετό χρόνο" τόνισε στους στρατιώτες της βάσης μιλώντας τους σε ένα αμφιθέατρο διακοσμημένο με χάρτινες καρδιές και αφίσες του φτερωτού θεού ενόψει της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου τη Δευτέρα.

    Χαρακτήρισε τη διεξαγωγή των ιρακινών εκλογών ως μια καλή μέρα για το Ιράκ, επεσήμανε, όμως, ότι υπάρχουν πολλές ακόμα προκλήσεις, που πρέπει να αντιμετωπιστούν,

    Στη συνέχεια μετέβη στη Βαγδάτη, όπου παρακολούθησε ασκήσεις πυροπροστασίας από εκπαιδευόμενους για το σώμα καταστολής παραστρατιωτικών οργανώσεων.

    Κατά την ομιλία του εκεί επανέλαβε, ότι τα αμερικανικά στρατεύματα θα αποχωρήσουν από το Ιράκ, όταν οι δυνάμεις της χώρας θα είναι σε θέση να διαφυλάξουν την ασφάλεια και την τάξη.

    "Οταν οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας θα αποκτήσουν αξιοπιστία και ικανότητα ,οι δυνάμεις μας,οι συμμαχικές δυνάμεις ,θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα με τις τιμές που τους αξίζουν" δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Η επίσκεψη του αυτή στο Ιράκ είναι η όγδοη και έρχεται μια μέρα πριν τη συνάντηση των μελών του ΝΑΤΟ στη Γαλλία κατά την οποία αναμένεται να ζητήσει από τις ευρωπαϊκές χώρες να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την εκπαίδευση και τον εφοδιασμό των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας.

    Οι επιθέσεις μαίνονται

    Την ίδια ώρα, το Ιράκ φλέγεται.

    Στη Βαγδάτη σήμερα το πρωί μια ομάδα 12 ενόπλων άνοιξε πυρ εναντίον αρτοποιείου στα ανατολικά της πόλης με αποτέλεσμα 11 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

    Σύμφωνα με όσα ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας οι δράστες, που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα αφού εισέβαλαν στο αρτοποιείο άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως.

    Τέλος, αυτή την εβδομάδα μόνο, 50 στρατιώτες Ιρακινοί έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επιθέσεων αυτοκτονία στη Βαγδάτη, τη Μπακούμπα και τη Μοσούλη.

    [09] Μπάσκετ

    Καλογυαλισμένα... Πιστόνια

    11/2/2005 11:35:00 πμ

    Συντάκτης:

    Στην κορυφή της κεντρικής περιφέρειας του ΝΒΑ παρέμεινε το Ντιτρόϊτ, καθώς τα ξημερώματα επικράτησε στο Όμπορν Χιλς του Μίτσιγκαν με 103-81 του Λος Άντζελες Λεϊκερς. Κορυφαίος για τα "Πιστόνια" ο Ρασίντ Ουάλας με 23 πόντους και 15 ριμπάουντ, ενώ τοπ σκόρερ του αγώνα αναδείχθηκε με 25 πόντους ο Ταϊσον Πρίνς. Στο Σιάτλ, οι ΣούπερΣόνικς επικράτησαν των Κινγκς με 115-107 με τους γηπεδούχους να έχουνε σε μεγάλη ημέρα το Ρέι Αλεν με 34 πόντους. Για τους "βασιλιάδες" οι 28 πόντοι του Σέρβου πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Πέτζα Στογιάκοβιτς δε στάθηκαν αρκετοί. Τέλος στο Ορλάντο ο Φράνσις με 28 πόντους, εννέα ασίστ και επτά ριμπάουντ οδήγησε τους "Μάτζικ" στη νίκη με 101-96 επί των "γερακιών" της Ατλάντα.

    [10] Βόλεϊ

    Σε αδειες εξέδρες θα παίξει το "τριφύλλι"

    11/2/2005 11:04:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/2/2005 11:19:43 πμ)

    Συντάκτης:

    Οριστικά την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου στις 18:00 θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός της φάσης των 12 του Τσάμπιονς Λίγκ ανδρών, μεταξύ του Παναθηναϊκού και της γερμανικής Φρίντριχσχάφεν. Οι πρωταθλητές Ελλάδας φοβούνται ότι απέναντι στους Γερμανούς δεν θα έχουν την απαραίτητη συμπαράσταση του κόσμου τους, αφού στις 20:00 της ίδιας ώρας η ομάδα ποδοσφαίρου του συλλόγου φιλοξενεί την ισπανική Σεβίλλη για τη φάση των "32" του Κυπέλλου UEFA. Γι αυτό το λόγο η διοίκηση του "πράσινου" ΤΑΠ προσπάθησε να αλλάξουν την ώρα έναρξης του αγώνα βόλεϊ από τις 18:00 σε 17:00, κάτι που τελικά δεν καρποφόρησε καθώς υπάρχει πρόβλημα με την τηλεοπτική μετάδοση στη Γερμανία.

    Δεν θέλουν οι Γερμανοί

    Η ομάδα του Παναγιώτη Λακασά ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βόλεϊ (CEV) να γίνει ο επαναληπτικός στη Γλυφάδα με τη Φριντριχσχάφεν μία ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 17:00 αντί 18:00, καθώς την ίδια μέρα αγωνίζεται στις 20:00 και η ομάδα ποδοσφαίρου με την ισπανική Σεβίλλη για το Κύπελλο UEFA.

    Το γεγονός αυτό "πονοκεφαλιάζει" τους "πράσινους" στην προσπάθεια της πρόκρισης στους "6" της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς πλέον υποψιάζονται ότι έστω και αν υπήρχε κάποια ελπίδα να γεμίσει το κλειστό της Γλυφάδας, με τα νέα δεδομένα πολύ δύσκολα θα γίνει κάτι τέτοιο

    Η CEV δέχθηκε το αίτημα του Παναθηναϊκού, ενώ κανένα πρόβλημα δεν έχει και το συνδρομητικό κανάλι που θα μεταδώσει τη συνάντηση. Το θέμα όμως "κόλλησε" στους Γερμανούς, οι οποίοι έχουν ήδη πουλήσει εισιτήρια στους φιλάθλους τους για να παρακολουθήσουν τον αγώνα από γιγαντοοθόνες, που θα στηθούνε στο "Αρένα Φρίντριχσχάφεν" και έχουνε πρόβλημα με τη διαφορά της ώρας, που υπάρχει με την Ελλάδα.

    [11] Κατακτητές της κορυφής

    11/2/2005 10:38:00 πμ

    Συντάκτης:

    Στην ελίτ του παγκόσμιου τζούντο βρίσκονται τρεις Έλληνες τζουντόκα, σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της παγκόσμιας κατάταξης από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (EJU). Ο Ηλίας Ηλιάδης του Νίκου, η Μαρία Καραγιαννοπούλου και ο Ρεβάζι Ζιντιρίδης που έλαμψαν με τις επιδόσεις τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας φιγουράρουν στις πρώτες 15 θέσεις του κόσμου. Συγκεκριμένα ο Ηλιάδης είναι ο απόλυτος άρχοντας στην κατηγορία των -81 κιλών με 250 βαθμούς, ενώ ο ο Ρεβάζι Ζιντιρίδης βρίσκεται στην 15η θέση του κόσμου (9ος στην Ευρώπη) με 30 βαθμούς. Περίοπτη θέση όμως κατέχει και η 5η Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Μαρία Καραγιαννοπούλου, που με 50 βαθμούς έχει σκαρφαλώσει στη 10η θέση της κατηγορίας των -48 κιλών.

    [12] Βόλεϊ

    Έδειξαν τα... νύχια τους

    11/2/2005 10:08:00 πμ

    Συντάκτης:

    Τον τίτλο των φαβορί για το φετινό τρόπαιο του Τσάμπιονς Λίγκ Γυναικών επιβεβαίωσαν χθες οι Μπέργκαμο και Κάννες, που επικράτησαν εύκολα επί των αντιπάλων τους, στους αγώνες των πλεϊ οφ της διοργάνωσης. Η παρέα της Πιτσινίνι, φιναλίστ του Κυπέλλου Ιταλίας έκανε περίπατο επί της τουρκικής Μπεσίκτας με 3-0 (25-13, 25-11, 25-16) και έδωσε στη Μπέργκαμο τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Ομοίως και η γαλλική ομάδα των Καννών δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στις Αζέριες της Μπακού, οι οποίες υποκλίθηκαν στην παρέα της Ραβά με 3-0 (29-27, 25-22, 25-19) Προχθές στο άλλο ζευγάρι που διεκδικεί την είσοδό του στο φαϊναλ φορ της Τενερίφης, η ιταλική Ασυστέλ Νοβάρα ίδρωσε" αλλά τελικά έκαμψε εκτός έδρας με 2-3 (10-25, 27-25, 22-25, 25-23, 12-15) την αντίσταση της ισπανικής Λας Πάλμας.

    [13] Ζωής ...σΤάσεις

    Θέλουν τον... καβάλο στη θέση του

    11/2/2005 12:34:00 πμ

    Συντάκτης:

    Όλα τα άλλα προβλήματα τους τα έχουν λύσει φαίνεται στην πολιτεία της Βιρτζίνια και αποφάσισαν να ασχοληθούν με το πώς πρέπει να φοριέται το παντελόνι. Στο νομοθετικό στόχαστρο μπήκε η μόδα που έχει συνεπάρει τη νεολαία σε Ευρώπη και Αμερική και θέλει το παντελόνι να τοποθετείται σε αρκετή απόσταση από τη μέση, αφήνοντας ακάλυπτο μέρος του εσώρουχου. Μποξεράκια και στρινγκς που ξεμυτίζουν πάνω από το χαμηλοκάβαλο παντελόνι θεωρήθηκαν "σκανδαλιστικά" για τα χρηστά ήθη και η νομοθετική πρόταση που προβλέπει πρόστιμο 50 δολαρίων για τους παραβάτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, υιοθετήθηκε επί της αρχής με πλειοψηφία 60 προς 34.

    Της σταυροφορίας κατά του "χαμηλού καβάλου" ηγούνται οι ρεπουμπλικάνοι που τονίζουν πως το "εσώρουχο" έχει κάποιο λόγο που ονομάζεται έτσι και που θεωρούν πως η έγκριση του νόμου θα ήταν προς το καλό όχι μόνο της πολιτείας, αλλά και ολόκληρης της χώρας. Φυσικά, υπάρχει και η φωνή της λογικής που υπενθυμίζει ότι όλοι στα νιάτα τους έκαναν τις στιλιστικές τρέλες τους. "Αφήστε τα παιδιά να εκφραστούν" είπε ο Lionell Spruill αντιπρόσωπος των δημοκρατικών, ο οποίος χαρακτηρίζοντας το νόμο ανόητο, θύμισε στους συναδέλφους του πώς ντυνόταν οι ίδιοι τη δεκαετία του 70. Ταυτόχρονα προειδοποίησε και για μια άλλη πτυχή του θέματος: ένα τέτοιο μέτρο θα στραφεί κυρίως κατά των έγχρωμων, που είναι και η πλειοψηφία των οπαδών αυτής της μόδας. Ομως, φωνή βοώντος

    [14] Κοινωνία

    Σώοι οι 12 επιβάτες και το 17μελές του πλήρωμα Προσάραξε πλοίο στη Χίο

    11/2/2005 8:23:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/2/2005 10:00:33 πμ)

    Συντάκτης:

    Μία βλάβη στο πηδάλιο ανάγκασε το επιβατηγό- οχηματαγωγό "Αρίων", με 12 επιβάτες και 17μελές πλήρωμα, να προσαράξει στις βορειοδυτικές ακτές της Χίου στις 4.30 τα ξημερώματα. Από την προσάραξη, παρουσιάστηκε εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο με αποτέλεσμα ο πλοίαρχος του ειδικού πλοίου -RO-RO- να καλέσει σε βοήθεια. Στην περιοχή έσπευσαν ένα ναυαγοσωστικό σκάφος και δύο Super Puma, και παρέλαβαν το πλήρωμα και τους επιβάτες, οι οποίοι είναι οδηγοί των επαγγελματικών αυτοκινήτων που μετέφερε το "Αρίων".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 11 February 2005 - 9:56:39 UTC